October 20, 2018, 6:00 pm
nx دارای 69 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
فنون تجزیه و تحلیل سیستمها در مدیریت
نظریه سیستمها به مفهوم عام خود در واقع كاملترین و جدیدترین چارچوب فكری است كه بشر امروزی در راه كشف حقایق و تمیز خطا از صواب برای خود ساخته است . این منطق محصول عمر انسان متمدن است كه مرحله تكامل خود را از دوران قبل از میلاد شروع كرده است . اگر چه اصولاً پیشرفت نحوه تفكر : سیر تكاملی داشته است ، ولی به منظور توجیه موضوع از سه مرحله جهشی به ترتیب زیر می توان سخن به میان آورد :
1ـ مرحله منطق ارسطویی،2ـ مرحله منطق تجربی ،3ـ مرحله منطق سیستمی ،
منطق ارسطوییمنطق ارسطو یا طرز فكر ارسطویی خود در واقع سنتز یا تركیب كاملی از منطق سقراط و افلاطون است . اساس كار سقراط ( اوایل قرن پنجم قبل از میلاد ) مبتنی بر استقرا بود ، یعنی در هر باب با بررسی موارد مختلف و جزئی تدریجاً به كلیات می رسید و پس از استقرا به شیوه قیاس می رفت كه برعكس استقرا بررسی قضایا از كل به جزء است . اعتقاد بر این است كه روش استدلال مبتنی بر تصورات كلی را سقراط به افلاطون و ارسطو آموخت و به همین علت است كه او را مؤسس فلسفه مبتنی بر كلیات عقلی می دانند .
اساس فلسفه افلاطون ( اوایل قرن چهارم قبل از میلاد ) تقریباً در قطب مخالف طرز فكر سقراط است ، به این صورت كه به نظر افلاطون محسوسات ظواهرند ، نه حقایق و گذرنده اند و نه باقی و علم (آگاهی ) بر آنها تعلق نمی گیرد ، بلكه علم به دنیای معقولات تعلق می گیرد ، به این معنی كه چه مادیات مانند حیوان و جماد ، چه معنویات مانند عدالت ، ظلم و غیره اصل و حقیقتی دارند كه به حواس درك نمی شوند و تنها عقل آنها را در می یابد و می توان آن را صورت یا مثال نامید و هر چیزی مثالش حقیقت دارد و آن یكی است ، مطلق و غیر قابل تعییر و فارغ از زمان و مكان و ابدی وكلی . بنابراین پدیده های اطراف ما كه به ذهن میرسند پرتو یا انعكاس از مثل ( جمع مثال ) خود می باشند و نسبتشان به حقیقت مانند نسبت سایه است به صاحب سایه .
ارسطو ( 384ـ 323 قبل از میلاد ) با رد عقاید افلاطون كاملترین منطق دوره خود را ارائه داده و معروف است كه ضمن رد نظریه افلاطون گفته است :« افلاطون را دوست دارم اما به حقیقت بیش از افلاطون علاقه دارم »ارسطو به عنوان واضع منطق چنین ارائه طریق می نماید كه چون زبان و سخن وسیله بروز فكر و عقل انسان است ، می بایستی چگونگی الفاظ و دلالتهای آنها و تركیبشان را برای جمله بندی معلوم كنیم تا از ابهام و اشتباه جلوگیری شود . سپستصور و تصدیق ، ذاتی و عرضی ، جزئی و كلی را مشخص نمود و ضمن ارائه معیارهای مفهومی از قبیل قضایای شرطیه و حملیه ، صغری و كبری و نحوه اخذ نتیجه وصورت بستن قیاس ، انواع برهان را تمیز داد و رموز جدل و سفسطه را باز نمود .
اساس منطق ارسطو استدلال قیاسی است ـ قیاس از سه قضیه تركیب می شود و قضیه سوم نتیجه ای است كه از دو قضیه دیگر حاصل می گردد . قضیه اول را كبری و دوم را صغری می نامند و این دو قضیه می بایستی قبلاً ثابت یا ثبت فرض شده باشند . به عنوان مثال انسان می میرد ( قضیه كبری ) ، سقراط انسان است ( قضیه صغری ) ، پس سقراط می میرد ( نتیجه ) یك نوع استدلال قیاسی است .
به طوری كه ملاحظه می شود اصول استدلال قیاسی ناشی از یك نوع عمل ذهنی است كه حتی ذهن هم عمل مهمی انجام نمی دهد ، زیرا نتیجه در واقع در بطن مقدمه است و به همین علت تا زمانیكه بشر در قالب منطق ارسطو فكر می كرد پیشرفت بسیار كند بود و حتی می توان گفت كه ركود فكری برای بیست قرن به بشر مستولی گشت . دوره ركود فكری كه قرون وسطی زمان مشخص آن است دارای خصوصیاتی به این شرح بوده است :
1ـ در این دوره كسب علم فقط در انحصا طلاب علوم دینی بود . پدیده های فیزیكی ( عینی ) برمینای عوامل متافیزیكی ( تصوری ) توجیه می شد . به وضوح كسب علم جنبه جزمی یا دگماتیستی داشت ، به این صورت كه علم فقط در تایید آن چیزی كه قبلاً مورد قبول قرار گشته بود ، مورد استفاده قرار می گرفت .2ـ دانشمندان دوره قرون وسطی تصور می كردند كه دانشمندان قدیم درخت علم را به حد كمال رسانیده اند و دیگر چیزی نیست كه به آن اضافه كرد و وظیفه متأخرین فقط یادگیری است و برای هر كس كافی بود كه در اثبات نظر خود متوسل به عقیده یكی از گذشتگان شود و پذیرش فكر قدما به حدی آمیخته با تعصب بود كه مخالفان را تكفیر و حتی اعدام می كردند ( كما اینكه در مورد گالیله ایتالیایی چنین حكمی صادر شد ، زیرا او نظریه حركت زمین را عرضه كرد و چون این نظر مخالف فكر قدما بود به اعدان محكوم شد ، ولی چون از نظر خود عدول نمود و توبه كرد از مرگ نجات یافت ) .
منطق ارسطویی به خاطر علل و اسبابی كه در زیر اشاره می كنیم به تدریج از رونق افتاد :1ـ اختراع دستگاه چاپ كه انتشار كتاب یا وسیله حمل و انتقال دانش را آسان نمود ،2ـ در اثر تسلط عثمانیها بر یونان بسیاری از دانشمندان یونانی به همراه كتابهایی قدیمی به ایتالیا و دیگر نقاط اروپا مهاجرت كردند و اروپاییان مستقیماً به منابع دانش دست یافتند ،
3ـ ایجاد اختلافات مذهبی كه به تأسیس مذهب پروتستان منتهی گردید و در میان تمام مردم غرب جنبشی فكری آغاز شد ،4- كشف آمریكا و راه دریای به اسیا كه میدان وسیعی برای رابطه اروپاییان با سرزمین های دیگر فراهم كرد .اگر چه می توان این موارد را ظاهراً موجب تجدید حیات علم و ادب ( رنسانس ) به حساب آورد ولی به هر حال این علل خود معلول پیشنهادی دیگری هستند در هر صورت در اوایل قرن شانزدهم زمینه برای مخالفت با منطق ارسطویی آماده شد و فرنسیس بیكن انگلیسی ( 1560ـ1625) روش علمی خود را بر مشاهده ، تجربه و استقرا بنا نهاد .
رنه دكارت فرانسوی ( 1596ـ1650) نقص منطق بیكن را كه بی توجهی به قدرت تفكر بود رفع نمود و با اختراع هندسه تحلیلی و تكمیل جبر و مقابله و رسالات فلسفی متعدد ، قدرت فكر بشر را در بررسی مسائل و پدیده های جهانی به ثبوت رساند .
مباحث مربوط به نحوه تفكر و اساس تشخیص حقیقت و راه صواب از خطا به آخرین مراحل خود رسیده بود و در اینجا بود كه ایجاب می كرد فكری قوی راهنمای جتمعه دانشمندان گردد و نقطه عطفی درتاریخ علم به وجود آورد . امانوئل كانت (1724ـ1804) این مهم را انجام داد . كانت در كشف حقیقت موجودات ، حس و تجربه را تنها وسیله علم پنداشت و درمیزان اعتماد به معلومات به نیروهای سه گانه ذهن اشاره می كند كه عبارتند از : حس ، فهم و عقل . با توجه به این سه قوه ، بحث مربوط به صحت و سقم یك پدیده را موضوع نقادی عقل مطلق نظری قرار داد . كانت با ارائه بحث دیگری تحت عنوان نقادی عقل مطلق عملی پدیده های رفتاری را در قالب علم اخلاق توجیه می نماید . مباحث مربوط به فلسفه كانت بسیار پیچیده می باشد و در زمان او كاملترین مباحث فلسفی را شامل می گشت . با ساده كردن بیش از حد این فلسفه ، شاید بتوان گفت كه به نظر كانت انسان قدرت درك امور را به طور مطلق ندارد ، بلكه فقط قادر به درك امور به طور نسبی می باشد .
بحث فلسفه كانت را با اشاره به اهمیت آن از زبان مرحوم محمد علی فروغی به اتمام می رسانیم . بر اساس استنتاجات دانشمند مذكور در سده شانزدهم و هفدهم میلادی در اروپا اندیشمندانی ظاهر شدند كه معتقد بودند كه در ظرف دو هزار سال اخیر علم و حكمت چندان پیشرفتی نكرده و سیرش تقریباً متوقف مانده است ، از این لحاظ به فكر چاره افتادند و روشهایی تازه برای تحقیق علمی ایجاد كردند و به همین علت در سده هفدهم و هیجدهم جنبش علمی و فلسفی بسیار گسترده ای در اروپا روی داد . كلیه رشته های علمی از قبیل نجوم ، ریاضیات طبیعیات به كلی زیر ورو گردید و آنقدر توسعه یافت كه از قلمرو فلسفه خارج شد و فیلسوفان مجبور شدند آنها را به علمای متخصص واگذارند . فلسفه نیز خود وارد مرحله جدیدی شد و كانت فیلسوف آلمانی با ارائه نظریه نقادی خود ورق فلسفه را نیز برگردانید .1
پس از كانت نوبت به جورج ویلهم فردریك هگل (1770 ـ1831) می رسد كه تا حدود یك ربع قرن پس ز كانت زندگی كرد . مشخصات كلی فلسفه هگل این است كه از نظر فهم بین پدیده های جهانی تضاد وجود دارد و حال آنكه عقل به آن جا می رسد كه این تضاد ساختگی است زیرا در هستی ، نیستی است و در نیستی ، هستی است و اموری كه به تصور درمی آیند همه اعتباری و نسبی هستند و بدون منظور داشتن نیستها تصور آن امور به درستی برای ذهن میسر نخواهد بود ، مانند اینكه روشنی در برابر تاریكی قابل درك است و بینایی وقتی دست می دهد كه روشنی با سایه همراه شود . پس هر مفهومی باید با نقیض خود جمع شود تا معنی تامی به دست دهد.
هگل این منطق خود را عمومیت می دهد به این صورت كه در برابر هر پدیده یا تزی ( برنهاده ) ضدی وجود دارد كه آنتی تز ( برابر نهاده ) نامیده می شود . از جمع این دو ، تركیب كاملتری به نام سنتز ( هم نهاده ) به وجود می آید و باز این سنتز به صورت تز خودنمایی می كند ودر برابرش آنتی تز دیگری ظاهر می شود و از تركیب آن دو مجدداً سنتز دیگری ایجاد می گردد و به این ترتیب پدیده ها در سیر تحول و تكامل قرار می گیرند ، این تئوری كه جوهر آن حركت و تكامل است دیلكتیك نامیده می شود . اساس این نظریه را فیخته یكی دیگر از دانشمندان آلمانی كه همزمان با هگل بود ارائه داد و هگل آنرا تكمیل نمود و توسط كارل ماركس به خدمت اندیشه سوسیالیسم درآمد و عنوان دیالكتیك ماتریالیسم گرفت . همانطوری كه هگل تحولات دیالكتیكی خود را به مرحله ای می رساند كه در برابر تز نهایی آنتی تزی ظاهر نمی شود ، ماركس نیز تحولات دیالكتیكی ماتریالیستی جامعه را به مرحله كمال نهایی كه از نظر او كمونیسم است می رساند .
پس از ارائه فلسفه كانت و سپس هگل جهت فكر و كار فلاسفه از ماوراء الطبیعه ( متافیزیك ) به دنیای موجود و قابل مشاهده گرایید ؛ و از این لحاظ دانشمندان معروف مانند اگوست كنت (1798ـ1857) جان استوارت میل (1806ـ1873) و ربرت اسپنسر (1820ـ1903) تجربه و مشاهده را مبنای تفكر علمی قرار دادند .1در این ضمن ، سر رشته تكامل اندیشه منطق علم ظاهراً ازدست درمی رود ، ولی درواقع منطق علم به مقتضای هر رشته علمی رو به تكامل نهاد ، كما اینكه منطق ریاضیات با طبیعیات اختلاف دارد و چون علم به رشته های گوناگونی تقسیم شده بود ، از این لحاظ سیر تكاملی تحولات فلسفه یا منطق علم از هماهنگی برخوردار نگردید ولی ناگفته نماند كه برخلاف این عدم هماهنگی ظاهری منطق جدید علم به خصوص از اوایل قرن حاضر با قدرت شروع به تبلور كرد .
منطق سیستمی این منطق جدید علم یا فلسفه دانش یا چارچوب تفكران علمی تحت عناوین مختلف ظاهر گشت . در جامعه شناسی فانكشنالیستها ، اقتصاد كینزو پیروان او، در روانشناسی معرفین نظریه گشتالت و حوزه روانی و در ریاضیات آلبرت اینشتین با قانون نسبیت خود از این منطق جدید استفاده كردند .منطق جدید در بین دانشمندان مدیریت تحت عنوان نظریه سیستمها شناخته شد . پس از این مقدمه كوشش ما به شناخت این منطق و كاربرد آن در مدیریت سازمان معطوف خواهد شد .
بحث درباره نظریه سیستمها به ترتیب زیر خواهد بود :1ـ تعریف سیستم و انواع آن 2ـ اهمیت و هدف از نظریه سیستمها 3ـ مقدمات طرز فكری سیستمی 4ـ مشخصات عمومی سیستمها
تعریف سیستم و انواع آنبه ساده ترین زبان سیستم عبارت از : مجموع واحد یا كل متشكل ازاجزای مربوط به یكدیگر می باشد . این تعریف در مفهوم عام خود شامل هر شئی واحدی كه از اجزای مربوط به یكدیگر ساخته شده باشد ، می گردد . مجموعه واحد چیزی است غیر از جمع اجزا . شناسایی این مفهوم در درك نظریه سیستمها اهمیت زیادی دارد ، از این لحاظ با ذكر مثالهای مختلف كوشش می شود تا منظور از بحث روشن شود .
1ـ نیروی لازم برای شكستن دو چوب باهم چیزی است غیر از نیروی لازم برای شكستن آنها به طور جداگانه ، زیرا چوبها با یكدیگر به صورت سیستم واحدی در می آید و نیرویی به مراتب بیشتر از دو نیرویی كه جهت شكستن هر دو چوب لازم است مورد نیاز است .
2- كشاورزان مناطق كم آب به خوبی می دانستند كه چنانچه آب قنات را در استخر جمع كنند كاربرد آن برای آبیاری به مراتب بیشتر خواهد بود به همین علت یك ، دو یا سه شبانه روز آب چشمه یا قناتی را در استخر مزرعه جمع می كردند ، سپس دریچه زیر آب استخر را برای چند ساعتی باز می كردند ، نتیجه این بود كه اگر آب از منبع اصلی مستقیماً برای آبیاری می رفت می توانست حداكثر هزار متر مربع از زمین را آبیاری كند و حتی در بعضی مواقع آب كم حتی به سرزمین مورد نظر برای آبیاری نمی رسید، حال آنكه همان میزان آب یه شكل واحد می تواند یك هكتار ( ده هزار متر مربع) از همان زمین را آبیاری كند .3ـ مورخین می نویسند: چنانچه هواداران لطفعلی خان زند آخرین دودمان زندیه می توانستند به صورت یك مجموعه واحد ( سیستم ) درآیند ، در آخرین نبرد خود در اطراف كرمان شكست نمی خوردند .
4- قدرت تولیدی صد نفر به طور انفرادی با قدرت تولیدی صدنفر به صورت یك سازمان یا مجموعه واحد كه بر اساس تقسیم كار منظم شده است اختلاف فاحش دارد.در تعریف و تشخیص سیستم نكته مهم دیگری نهفته است و آن عبارت از ارتباط اجزا با یكدیگر می باشد . نحوه ارتباط بین اجزای سیستم ، شكل ،خاصیت و نتیجه كار سیستم را مشخص می كند . با یك مقدار معین از مواد اولیه برای ساختمان می توان انواع و اقسام ساختمان با اشكال مختلف و قدرت مقاومت گوناگون بنا كرد . با ذكر یك مثال اهمیت ارتباط اجزا تشریح می شود : در حدود هفت قرن قبل سقفی درمسجد جامع اصفهان زده شد كه معروف به سقف بی ملاط است ؛ می گویند این سقف بدون استفاده از مواد چسبنده گچ و گل و یا ساروج ساخته شده است و سازنده آن روابط آجرهای سقف را آنچنان با یكدیگر تنظیم كرده است كه هنوز پابرجا است و شاید قرون متمادی دیگری نیز پابرجا باشد . در برابر این سیستم ساختمان ،
سقفی دیگر ( سقف فرودگاه مهرآباد ) را در نظر گرفت كه با محكمترین وسایل و مواد ساخته شده باشد و به جای خاك و گل از سیمان ، آهن و بتون آرمه استفاده به عمل آید ، این سقف ممكن است پس از مدت كوتاهی مثلاً ده سال فرو ریزد ؛ كما اینكه فرودآمد .منظور از بیان این مطلب این است كه با اهمیت روابط اجزا توجه شود . در یك نظام اجتماعی نیز وضع به همین ترتیب است . روابط و رفتار اجزای یك نظام اجتماعی با یكدیگر می تواند نظام جامعه ای را چون سقف بی ملاط مستحكم و یا برعكس ، چون سقف فرودگاه متزلزل و ویران سازد ( علت ریزش سقف فرودگاه در بهمن 1353 این بود كه روابط اجزا یا از ابتدا كاملاً صحیح نبود ، یا اینكه قبل از سقوط بدون توجه به منطق مجموعه سیستم یكی از ستونهای زیر سقف را برداشتند و روابط اجزا غیر منطقی گردید .)
انواع سیستماصولاً سیستمها به دو گروه تقسیم می شوند : سیستم باز1 و سیستم بسته 2 . چنانچه سیستمی با محیط خود ارتباط داشته باشد سیستم باز خوانده می شود ، مانند انسان كه از محیط خوراك و هوا دریافت می كند .اشیا و جمادات نیز می توانند به شكل سیستم باز درآیند . اصولاً می توان گفت كه اتقلاب صنعتی اول بر این اساس بود كه افراد بشر این توانایی را یافتند كه در قالب سیستم باز انرژی یا نیرو را از شكلی به شكل دیگر تبدیل كنند و به جای استفاده از ماشینهای طبیعی ( انسان و حیوانات ) از ماشینهای مصنوعی استفاده كنند .
به طوری كه ملاحظه می شود ماشینهای مصنوعی نیز مانند ماشینهای طبیعی به صورت سیستم باز كار می كنند ، مثلاً موتور اتومبیل ، كشتی و هواپیما با استفاده از هوا و مواد نفتی كار می كنند و نیرو تولید می كنند . همان طوری كه انسان و حیوان نیز هوا و غذا مصرف می كنند و انرژی تولید می نمایند .در اواخر جنگ دوم جهانی انقلاب صنعتی به وقوع پیوست . در این مرحله ماشینها به منظور تغییر و تبدیل اطلاعات ساخته شدند ، نه انرژی . دانش سایبرنتیك ( علم ارتباطات و كنترل ) به عنوان ركن اساسی این انقلاب شناخته شده است . این دانش با الگوهای كار اطلاعات در یك سیستم یا از یك سیستم به سیستم دیگر مربوط است . بر اساس این دانش انسان می تواند كنترل ماشینها را به طور خودكار به خود ماشین بسپارد .
دامنه شمول سیستمهای باز به مراتب وسیعتر از انسان و ماشین است ،همچنین شامل كلیه سازمانهایی نیز می شود كه انسان و ماشین اجزای آنها را تشكیل می دهند .
كلیه سازمانهای اداری و بازرگانی به صورت سیستم باز كار می كنند ، زیرا هر سازمانی از طریق وارد كردن افراد انسانی ، مواد ، وسایل و اطلاعات و انجام عملیاتی درداخل خود كالا یا خدمتی به محیط خود صادر می كند و این عمل تا زمانی كه محیط برای محصول سیستم ارزش قائل است ، ادامه می یابد . به عنوان مثال یك بیمارستان خصوصی یا عمومی را می توان ملاحظه نمود ؛ پزشك ، بیمار ، پرستار ، دارو و وسایل وارد بیمارستان می شوند و پس از عملیات نتیجه كار سیستم به صورت مداوای بیمار كه درواقع خدمتی به افراد خارج از سیستم بیمارستان است ، ظاهر می شود . چنانچه روزی مردم برای نحوه كار بیمارستان و مداوای بیماران خود ارزشی قائل نشوند ، سیستم بیمارستان مزبور یكی از مهمترین اقلام وارداتی خود را از دست می دهد و بیمارستان تعطیل و مضمحل می شود و سیستم از كار ، باز می ایستد.
سیستم بسته ان است كه با محیط خود هیچگونه ارتباطی ندارد . چنانچه عامل محیطی بتواند خود را داخل نماید ، سیستم بسته از بین می رود . بهترین نمونه سیستم بسته یك ذره اتم است . چنانچه به طریقی امكان نفوذ به داخل یك ذره اتم حاصل شود ، هسته اتم متلاشی و تبدیل به انرژی می شود .
ادامه خواندن مقاله فنون تجزيه و تحليل سيستمها در مديريت
نوشته مقاله فنون تجزيه و تحليل سيستمها در مديريت اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:02 pm
nx دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
تغییر قوانین بانكی بعد از انقلاب ( شكل گیری بانكداری اسلامی بعد از انقلاب)آنچه در بانكداری اسلامی مد نظر است كارآمدی بانكداری بدون ربا در ایجاد عدالت اجتماعی است. بانكداری اسلامی بایستی اولین هدف نظام اقتصاد اسلام را كه عدالت اجتماعی است تامین كند.در ایران به دنبال پیروزی انقلاب و برقراری جمهوری اسلامی ، لزوم استقرار نظام اقتصاد اسلامی بعنوان یكی از ضرورتهای اساسی كشور مطرح شد.
مهمترین اقدام عملی در این جهت می توانست ریشه كن كردن ربا از سیستم بانكی كشور باشد تا بدین وسیله بنیان یك اقتصاد توحیدی مبتنی بر قسط و عدل گذارده شود.به همین منظور پس از انقلاب در سال 1358 اقداماتی در جهت اسلامی كردن نظام بانكی بعمل آمد ، كه این اقدامات را می توان در كوششهای اولیه برای حذف بهره و برقراری كارمزد در سیستم بانكی و تاسیس بانك اسلامی و توسعه صندوقهای قرض الحسنه خلاصه نمود.
در همین راستا شاهین شایان آرانی مشاور بانك توسعه اسلامی در گفت وگو با خبرنگار موج توضیحاتی از موانع و چالشهای موجود بر سر راه بانكداری اسلامی توضیحاتی ارایه دادند كه در ذیل خواهنده می شود .
موج – لطفاً در ابتدا مبحث بانكداری را در سیستم بانكی كشور شكافته و اشكالاتی كه در این خصوص دیده می شود بیان دارید؟ج – دو بحث در بانكداری ایران مطرح است كه یكی بانكدرای اسلامی و دیگر بانكداری دولتی.در ابتدای انقلاب تمام بانكها هم اسلامی و هم دولتی شدند یعنی بانكهای اسلامی دولتی تاسیس شد و بسیاری از مشكلاتی كه در نظام بانكداری كشور مشاهده می شود نشات گرفته از دولتی بودن بانكها است.
مشكلاتی از قبیل عدم كارایی نظام بانكی ،پروسه های طولانی تصمیم گیری ، نظامهای كنترلی و نظارتی بسیار سفت و غیر منعطف ،هزینه های به شدت بالای عملیات و اجرایی در فعالیت بانكی عمدتاً نشات گرفته از تفكر دولتی حاكم بر نظام بانكی است .بحث اسلامی شدن نظام بانكی كشور و كل اقتصاد كشور معتقد است قانون عملیات بانكی بدون ربای طراحی شده در ابتدای سالهای انقلاب به نوع خود قانون خوبی بوده و ابعاد اسلامی فعالیت بانكی را دیده است .
مشكل این است كه این قانون چون در دست یك عده دولتمرد پیاده و اجرا می شده، بازنگری و اصلاح نشده است .حال بحث اسلامی شدن بانكها خیلی مشكل ساز نبوده چون در غالب قانون بانكداری بدون ربا مسایل منطقی و روشن تشریح شده است در جاهایی نیازمند اصلاح بوده اما خود قانون در زمان خود كامل بوده است.مشكل ، لایه مدیریت تفكر دولتی است كه حاكم بر سیستم بانكی شده است
و سیستم بانكی اسلامی را از پویایی خارج كرده حال یك پدیده دیگر هم وجود دارد كه به دلیل عدم پویایی نظام بانكداری اسلامی ،مدیران بانكهای كشور هم كه از قبل از انقلاب در سیستم بانكی اجبار به كار داشتند باور نداشتند كه بانكداری اسلامی را بتوان پیاده كرد چون ایران در زمان خود جزو معدود كشورهایی بود كه بانكداری اسلامی را به تمام و كمال اجرا كرد و در آن زمان خیلی تجربه طولانی مدت و حرفه ای نداشت .خیلی از مدیران باور نداشتند كه این امر شدنی است هنوز این فرهنگ بر روش تصمیم گیری خیلی از مدیران بانكی ما حاكم است به همین دلیل یك حالت عدم باور و قبولی در نظام بانكی ما هم وجود داشت كه كاررا برای پیاده سازی بانكداری اسلامی مشكل كرد .
موج- این عدم باور مدیران دولتی چه تاثیرات منفی بر روی عملیات بانكی كشور گذاشته است ؟ج- عدم باور و داشتن آشنایی با تجربه نو اصطكاك ایجاد می كند و یك نظام ضد انگیزه برای پیاده سازی بانكداری اسلامی است.اگر بانكداری اسلامی قابل اجرا نبود بانكهای بزرگی در كشورهای آمریكا یا انگلیس هیچ كدام فعالیت بانكداری اسلامی را رونق نمی دادند پس شدنی است چراآنها می توانند و ما نمی توانیم ؟!!
با سفرهایی كه به كشورهای دیگر صورت داده ام به عینه پیاده سازی این قانون را دیده ام .با حضور بانكهای خصوصی در سیستم بانكی كشور تا حدودی تفكر دولتی رقیق شده است و كمك به پویایی و سرویس دهی بهتر می كند اما مشكلاتی چون انتقال مدیران دولتی به بانكهای خصوصی دیده می شود كه همان فرهنگ را در غالب بخش خصوصی نشان می دهند .معتقدم بعد از كمی جلو رفتن باید مدیران دولتی از بانكهای خصوصی برداشته شوند .
موج – بحث رقابت بانكها نیز از مواردی است كه شایان ذكر است ،این امر چه تاثیری می تواند بر توسعه هر چه بیشتر قانون بانكداری اسلامی بر بانكهای ما داشته باشد ؟ج – بحث دیگری كه بوجود آمده این است كه اجازه داده نشده بانكهای داخلی چه خصوصی یا داخلی با یكدیگر رقابت كنند .اگر اجازه داده شود بانكهای خارجی در قالب قانون بانكداری اسلامی كشور ما فعالیت كنند و رقیب بانكهای داخلی ما شوند مشكلی ایجاد نخواهد شد .
پویایی و نوآوری از بانك مركزی توقع می رود چون برای نظارت بانك مركزی باید خود به روز باشد و اجازه دهد تا ابزارهای جدید مالی به صحنه برای كمك به سپرده گذاران و وام گیرندگان وارد شود .موج – گفته می شود در سایر كشورها عقود اسلامی با اسامی دیگر مورد استفاده قرارمی گیرند ، اما بانكداری اسلامی به نظر كارشناسان اقتصادی به سختی دست یافتنی است و باید نام بانكداری بدون ربا بیشتر بر آن نهاده شود ،نظر شما چیست ؟
ج- اسم نباید زیادمورد توجه باشد بلكه عملكرد مهم است .بانك یك تعریف دارد و نهاد واسط وجوه است بطوریكه بانك منابع مردمی را به صورت سپرده های خرد جمع می كند و با نگهداری و دید كارشناسی منابع را در حوزه های مختلف اقتصادی تقسیم می كند .بانك یك واسط است كه متعهد می شود در مقابل سپرده گذاران و واسط جوابگو در مقابل وام گیرندگان باشد .بانك یك نهادی است كه سپرده های مردمی را طبق قانون جذب می كند و از اهرم بالای مالی می تواند استفاده كند و چون با مردم طرف است نهادهای ناظری چون بانك مركزی از حساسیت ویژه ای برخوردار می شوند.
این پدیده در نهادهای مالی دیگر وجود ندارد و شركتهای سرمایه گذاری منابع مردم را جذب می كنند و در غالب سهام می فروشند .با توجه به ثبت منابع مردمی در غالب تسهیلات وسرمایه گذاریهای مختلف توسط بانكها با اضافه كردن چاشنی اسلامی ،بحث ربا و مسایل عام المنفعه شدت پیدا می كند و غلیظ می شود به عبارتی بانك اسلامی باید منابع را از مردم در بخش سپرده ها یا صور دیگر در غالب رفتارهای غیرربوی جذب كند .
ازطرف دیگر وقتی منابع را تقسیم می كند و در غالب سرمایه گذاریها یا تسهیلات وام می دهد باید در غالب یكی از عقود اسلامی باشد كه تعریف شده و ماهیت ربا ندارد .حال اینكه با بكارگیری نوآوری و ابتكار باید دید منابع سپرده ای در قالب چه عقودی جذب شوند تا ماهیت ربوی نداشته باشند كه خود این امر یك مسئله است .موج – آیا در بانكداری بدون ربا از جهت فقهی و حقوقی آیا این حق است كه به صورت گزینشی عقدها برگزیده شود ؟
ج- انتخاب به اختیار مدیریت بانك است بطوریكه برای بانكهای دولتی می توان تكلیف كرد اما برای بانكهای خصوصی نمی توان عقودی خاص را مشخص كرد چون بانك خصوصی باید منافع سپرده گذاران را ببیند تا طبق تصمیم كارشناسی و مدیریت بانك چگونگی تعیین عقود صورت گیرد .موج – حال استفاده از عقدهای مبادله ای كه بر اساس نرخهای سود معین طراحی شده اند با حكمت تحریم ربا و روح بانكداری بدون ربا در تعارض هستند یا خیر ؟
ج – بحث مهندس مظاهری هم به نوعی در همین راستا است.این امر بستگی به ماهیت رابطه دو طرف یعنی كسی كه پول می دهد و كسی كه پول می گیرد دارد اگر روحیه مشاركت در ریسك و سود زیان باشد تعیین نرخ سود ماهیت ربوی ندارد .ربا زمانی خود را با جدیت نشان می دهد كه گفته شود در قرض داده شده هیچگونه مشاركتی نباشد . در بانكدرای اسلامی اعطای وام درغالب اعطای اعتبار نیست بلكه وام دهی مبتنی بر دارایی است .
شهید بهشتی می گوید اگر پولی قرض داده شود و در سال بعد بازپس گرفته شود اگر تورم پوشش داده شود ربا نیست اما تورم گرفته شود ربا است .موج – بحث قرض الحسنه در بانكداری اسلامی كه مبادله با خدا محسوب می شود در بانكهای ما با توجه به تعیین جوایز نفیس و دیگر موارد دیده شده طی چند سال گذشته در صندوقهای تاسیس شده بدون مجوز بانك مركزی ، مغایرت دیده می شود آیا خود شبهه ایجاد نمی كند؟
ج – بانكهای ما بعد از انقلاب دولتی و اسلامی شدند یكسری خدمات اضافه قرض الحسنه در فعالیتهای بانكی گذاشتند البته شایان ذكر است كه قرض الحسنه فعالیت بانكی نیست اما به صورت خدمات اضافه بانكها در اختیار بانكها قراردادند .حال خود فعالیت قرض الحنسه توسط صندوقها صورت می گیرد و در غالب نظارت و فعالیت بانكی نمی گنجد و با ارایه طرح تاسیس بانك قرض السحنه در راستای سیاستهای دولت و بانك مركزی كه امری غلط است و تناقض محض با اصطلاحات بانكداری اسلامی دارد.
ارایه این طرح به علت نگرانی بزرگ شدن صندوقهای قرض الحسنه و عدم نظارت است با تجمیع آنها و تحت نظارت بانك مركزی یك مدل مسخره طراحی شده و یكی از جدیدترین ابتكارات عجیب و غریبی است كه با خود اصطلاح بانكداری مغایرت دارد.در این راستا سئوالی كه پیش می آید این است كه آیا صندوقها باید نظارت شوند كه جواب مثبت است و توسط بانك مركزی باید صورت گیرد ، به جای این كار باید كار قرض الحسنه به كل از بانكها گرفته شود و هر صندوقی كه می خواهد تاسیس شود زیر نظر بانك مركزی فعالیت كند .
موج – طرح جدید مهندس مظاهری مبنی بر چهارراهكار پیگیری وصول مطالبات بانكها را چگونه ارزیابی می كنید ؟ج – این طرح درست به نظر می رسد بطوریكه هیات مدیره بانك مكلف است تمیهدات لازم و نظامهای عدالتی و كنترلی و دریافت و پرداخت وام را طراحی كند .
نگاهی به اصلاح قوانین بانكی قبل و بعد از انقلابنایب رییس کمیسیون اصل نود اظهار داشت: با گذشت 28 سال از انقلاب اسلامی هنوز سیستم بانکی کشور نتوانسته است اقتصاد اسلامی را از نظر تئوری و چارچوب های فکری لازم عینیت بخشد و نتیجه آن ضربه به اقتصاد کشور بوده است.
علی عسگری نماینده مشهد در گفتگو با خبرنگار پارلمانی حیات گفت: اقدام اخیر رهبر معظم انقلاب در اجرای اصل 44 گویای این مساله است که شعار نه شرقی، نه غربی در ارتباط با نظام اقتصادی کشور هنوز رعایت نشده است و قالب اقتصادی مورد نظر اندیشمندان اسلامی همچون شهید بهشتی که خود واضع قانون اساسی بودند، دست خوش تفکرات وارداتی شده است.وی افزود: در اوایل انقلاب اقتصاد دولتی وشرقی مربوط به اردوگاه کمونیستی شوروی، وجه قالب اقتصاد کشور شد،
در ادامه هم به عنوان برون رفت از این مساله به نظامات غربی روی آوردند و تکنوکرات ها و متخصصان تحصیل کرده اروپایی عهده دار مسوولیت های کلان اقتصادی در کشور شدند.نماینده مشهد ادامه داد: نتیجه این شد که نظامات فکری غرب، جایگزین اقتصاد اسلامی مورد نظر افرادی همچون شهید بهشتی و سایر تئوری پردازان اسلامی کشور شد.عسگری با بیان اینکه سیستم فعلی نظام بانکداری کشور نیازمند تحولات اساسی است خاطرنشان کرد:
نظام بانکی و اقتصادی فعلی یک اقتصاد کاملا دولتی است، یعنی دولت خود را به شکل مطلق صاحب سرمایه های مردم می داند و سعی می کند با برخوردهای دستوری چه در گذشته و چه درحال، مدیریت نظام اقتصادی کشور را در دست بگیرد و اقتصاد ما برای خروج از چنین وضعیتی نیازمند تغییر در نظام اقتصادی کاملا دولتی است و لایحه اصل 44 می تواند از نقطه نظرات مختلف راهگشا باشد.
عضو کمیسیون اصل نود با اشاره به اینکه ما هنوز هم نظام بانکداری بدون ربا را در سیستم بانکی عملیاتی نکرده ایم گفت: نظام بانکی بدون ربا به عنوان قانون مصوب نهادهای قانون گذار و شورای نگهبان به جهت ناکارآمد بودن سیستم بانکی هنوز در اقتصاد بانکداری ما اجرا وعملیاتی نشده است و بیشتر در عناوین و اصطلاحات تغییر صورت گرفته است.وی ادامه داد: مخصوصا با راه اندازی بانک های خصوصی رقابت در ارتباط با سود بانکی بین بانک های دولتی و خصوصی پیش آمده و نتیجه آن افزایش سرسام آور بهره های بانکی است.
ادامه خواندن مقاله تغييرات قانون بانكي قبل و بعد از انقلاب
نوشته مقاله تغييرات قانون بانكي قبل و بعد از انقلاب اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 20, 2018, 6:04 pm
nx دارای 53 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
فصل اول : تخریب بخش اول
– عملیات مقدماتی تخریب ماده 1- قبل از اینكه عملیات تخریب شروع شود ، باید بازدید دقیقی از كلیه قسمتهای ساختمان دردست تخریب بعملآمده و در صورت وجود قسمتهای خطرناك و قابل ریزش، اقدامات احتیاطی از قبیل نصب شمع، سپر، حائل و ستونهای موقتی جهت مهار آن قسمتها بعمل آید. ماده 2- قبل از شروع كار، جریان برق، گاز، آب و سایر خدمات مشابه با اطلاع و نظارت سازمانهای مربوطه بطور مطمئن قطع و در صورت نیاز به برقراری موقت آنها، این عمل باید با موافقت و نظارت سازمانهای ذیربط و رعایت كلیه احتیاطات و مقررات ایمنی مربوطه انجام گردد.
ماده 3- منطقه خطر در اطراف ساختمان دردست تخریب باید كاملاً محصور و علامات خطر و هشداردهنده نصب گردد و از افراد غیر مسئول به منطقه محصورشده جلوگیری بعمل آید. ماده 4- در هنگام شب، مرز منطقه محصور شده باید با نصب چراغهای قرمز و یا علائم مشخصه دیگر از قبیل تابلوهای شبرنگ و غیره مشخص گردد. ماده 5- كلیه راههای ورودی و خروجی ساختمان دردست تخریب بجز راهی كه برای عبور و مرور كارگران و افراد مسئول در نظر گرفته شده، باید مسدود گردد. ماده 6- كلیه شیشههای موجود در دربها و پنجرهها باید قبل از شروع عملیات تخریب درآورده شده و محل مناسبی انبار گردد.
ماده 7- عملیات تخریب باید از بالاترین قسمت یا طبقه شروع و به پائینترین قسمت یا طبقه ختم گردد، مگر در موارد خاصی كه تخریب بطور یكجا و استفاده از مواد منفجره در فونداسیون و از راه دوربا رعایت كلیه احتیاطات و مقررات ایمنی مربوطه و كسب مجوزهای لازم انجام و یا از طریق كشیدن با كابل و واژگون كردن و یا از طریق ضربه زدن با وزنههای در حال نوسان انجام شود. ماده 8- در مواردی كه عمل تخریب از طریق كشش و واژگون كردن انجام میشود، باید از كابلهای فلزی محكم استفاده شده و كلیه كارگران و افراد مسئول در فاصله مناسب و مطمئن و كاملاً دور از منطقه خطر نگهداشته شوند. ماده 9- در مواردی كه از وزنههای در حال نوسان برای تخریب استفاده میشود باید در اطراف محل اصابت وزنه میدان عملی به عرض 5/1 برابر ارتفاع ساختمان در نظر گرفته شود.
ماده 10- وزنههای در حال نوسان مذكور در ماده فوق باید بترتیبی كنترل گردند كه بجز ساختمان دردست تخریب بهجای دیگر اصابت ننمایند. ماده 11- از تخریب قسمتهائی از ساختمان كه باعث تخریب و ریزش ناگهانی قسمتهای دیگر ساختمان گردد باید جلوگیری بعمل آید. ماده 12- در پایان كار روزانه، قسمتهای دردست تخریب نباید در شرایط ناپایداری كه در برابر فشار باد یا ارتعاشات آسیبپذیر باشند، رها گردند. ماده 13- مصالح و مواد حاصل از تخریب هر قسمت یا طبقه باید بموقع به محل مناسبی منتقل گردد و از انباشته شدن آن بترتیبی كه مانع از انجام كار شده و یا استحكام طبقات پائینتر را بخطر اندازد،
جلوگیری بعمل آید. ماده 14- میخهای موجود در تیرها و تختههای حاصل از تخریب باید بلافاصله بداخل چوب فرو كوبیده و یا كشیده شود. ماده 15- در صورت لزوم، جهت جلوگیری از پخش گرد و غبار ناشی از تخریب باید در فواصل زمانی مناسب قسمتهای دردست تخریب بوسیله آبفشان مرطوب گردد. ماده 16- كلیه پرتگاهها و دهانههای موجود در كف طبقات و سایر قسمتها باستثناء دهانههائیكه برای حمل و انتقال مواد و مصالح حاصل از تخریب و یا لوازم كار مودر استفاده قرار میگیرند، باید بوسیله نرده یا حفاظهای مناسب محصور یا پوشانده شوند. ماده 17- در محوطه تخریب باید گذرگاههای مطمئنی برای عبور و مرور كارگران در نظر گرفتهشود.
این گذرگاهها باید روشن و فاقد هرگونه مانع باشد. ماده 18- باستثناء پلكانها، راهروها و نربانها و درهائیكه برای استفاده كارگران بكار میرود باید كلیه راههای ارتباطی دیگر ساختمان در تمام مدت تخریب مسدود گردد. ماده 19- اگر ساختمان دردست تخریب بیش از دو طبقه و یا بلندتر از هشت متر از كف پیادهرو بوده و فاصله ساختمان از پیادهرو یا معبر كمتر از پنج متر باشد باید راهرو سرپوشیده موقتی برای تمام طول ساختمان با عرض متناسب در پیادهرو از چوب یا مصالح مقاوم مشابه ساخته شود و روشنائی لازم طبیعی و یا مصنوعی بطور دائم برای این راهرو تأمین گردد. ماده 20- سقف راهروهای سرپوشیده باید حداقل در حدود 700 كیلوگرم بر مترمربع فشار را تحمل نماید و در صورتیكه از این سقفها برای گذراندن برخی مصالح نیز استفاده شود باید حداقل 1500 كیلوگرم بر مترمربع فشار را تحمل نماید. ماده 21- بمنظور جلوگیری از خطرات ناشی از سقوط مصالح ساختمانی، اطراف خارجی سقف راهروهای سرپوشیده باید دارای حفاظ كاملی از چوب یا توری فلزی مقاوم با ارتفاع حداقل یكمتر باشد. این حفاظ ممكن است حداكثر نسبت به سقف زاویه 45 درجه بطرف داخل داشته باشد.
ماده 22- در صورتیكه راهروهای سرپوشیده دارای درهائی برای بارگیری مصالح و غیره باشد این دربها باید همواره بسته باشد مگر در مواقع بارگیری و حمل كه باید مراقبت كافی بعمل آید. ماده 23- سقف راهروهای سرپوشیده كه از الوار ساخته میشود باید حداقل پنج سانتیمتر ضخامت داشته باشد اجزاء متشكله راهرو باید بهم و به كف مهار شده باشد. ماده 24- اگر ساختمان در دست تخریب از معبر یا پیادهرو بیش از پنج متر فاصله داشته باشد میتوان بجای ایجاد راهروی سرپوشیده از حصار یا نرده استفاده كرد. ماده 25- در محلهای ورود و خروج كارگران به ساختمان مورد تخریب باید راهروهای سرپوشیده با حداقل 3 متر طول و عرض نیم متر بیش از عرض درب ورودی ساخته شود تا از سقوط مصالح بر روی آن جلوگیری بعمل آید. ماده 26- مصالح ساختمانی نباید بوسیله سقوط آزاد بخارج پرتاب شود مگرآنكه پرتاب از داخل كانالهای چوبی یا فلزی انجام گیرد.
ماده 27- كانالهای چوبی یا فلزی كه برای هدایت مصالح بخارج بكار میرود چنانچه بیش از 45 درجه شیب داشته باشد بایستی از چهار طرف كاملاً مسدود باشد، باستثنای دهانههائی كه برای ورود و خروج مصالح تعبیه گردیده است. ماده 28- دهانه خارجی كانالهای چوبی یا فلزی باید مجهز به دریچه محكمی بوده و در هنگام كار بوسیله یك نفر كارگر مراقبت شود و در سایر مواقع درب آن مسدود باشد و همچنین در ابتدای كانالهای مزبور نیز باید تدابیر و احتیاطات لازم برای جلوگیری از سقوط اتفاقی كارگران بداخل دهانه ورودی بكار برده شود. ماده 29- محل نگهداری ابزار و وسائل ساختمانی و ساختمانهای موقت كارگران باید در جائی قرار داشته باشد كه در معرض خطر ریزش و یا سقوط مصالح و مواد حاصل از تخریب نباشد. ماده 30- كلیه كارگران و افرادی كه در عملیات تخریب دخالت دارند، باید مجهز به كلاه ایمنی مناسب باشند و همچنین در صورت لزوم و بنا به موقعیت و اقتضای كار باید دستكش، كفش، عینك و ماسك حفاظتی مناسب مطابق با ضوابط آئیننامه وسائل حفاظت انفرادی در اختیار آنها گذارده شده و نظارت و كنترل لازم در مورد استفاده از آنها بعمل آید
. بخش سوم – تخریب و برچیدن دیوارها ماده 31- دیوار یا قسمتی از دیوار كه ارتفاع آن بیش از 22 برابر ضخامت آن است، نباید بدون مهارهای جانبی آزاد بماند. ماده 32- برای خراب كردن و برچیدن دیوارهای نازك و مرتفع و فاقد استحكام كافی بطریق دستی باید از داربست استفاده شود. ماده 33- در مواردی كه دیوار از طریق واردآوردن نیرو و فشار تخریب میگردد، باید كلیه كارگران و افراد از منطقه ریزش دور نگهداشته شوند.
ماده 34- قبل از خراب كردن هر یك از دیوارهای داخلی یا خارجی باید سوراخها و دهانههائی كه تا فاصله سه متر از محل تخریب در كف طبقه قرار دارد بوسیله مصالح مقاوم بابعاد كافی پوشانده شود مگر آنكه در طبقات پائین مطلقاً كارگری كار نكند و یا راههای ورود باین طبقات قبلاً مسدود باشد. ماده 35- دیوارهائی كه برای نگهداری خاك زمین یا ساختمانهای مجاور ساخته شدهاند، نباید تخریب گردند مگرآنكه قبلاً آن خاك برداشته شده و یا ساختمان مربوطه بوسیله شمع و سپر محافظت شده باشد. بخش چهارم – تخریب و برچیدن طاقها ماده 36- در طاقهای ضربی چه هنگامیكه سوراخ در آن ایجاد میشود و چه هنگام تخریب آن باید آجرها و مصالح بین دو تیرآهن تا تكیهگاههای طاق بطور كامل برداشته شود. ماده 37- هنگام تخریب طاق پس از برداشتن قسمتی از طاق ، باید روی تیرآهنها یا تیرچهها بطور عرضی الوارهائی حداقل به ضخامت 5 سانتیمتر و به عرض 25 سانتیمتر به تعداد كافی گذارده شود تا كارگران بتوانند در روی آنها مستقر شده و بكار خود ادامه دهند.
ماده 38- هنگام تخریب طاق، باید طبقه زیر آن بطوری مسدود شود كه هیچیك از كارگران نتوانند در آن رفت و آمد كنند. بخش پنجم – تخریب و برچیدن اسلكت فلزی ساختمان ماده 39- در صورت استفاده از جرثقیل برای پائین آوردن تیرآهنها وقطعات فولادی، مقررات آئیننامه حفاظتی وسائل حمل و نقل و جابجا كردن مواد و اشیاء در كارگاهها باید رعایت گردد. ماده 40- پس از تخریب و برداشتن طاق اگر نصب جرثقیل ساختمانی روی تیرآهن ضروری باشد باید قبلاً بوسیله الوار تمام اطراف محل نصب جرثقیل بجز قسمتی كه برای حمل وسائل و مواد لازم باشد، پوشانده شده و بطرز محكم و مطمئن استقرار یابد . ماده 41- هنگام استفاده از جرثقیلها و وسائل مشابه باید یك سلسله علامات مشخص بكار رود و تمام افرادیكه با این گونه وسائل كار میكنند قبلاً آموزش لازم را برای آشنائی و بكار بردن علامات مذكور دیده باشند.
ماده 42- هنگام پائینآوردن تیرآهنهای بریده شده بوسیله جرثقیل، برای حفظ تعادل و جلوگیری از لنگر بار باید از طناب هدایتكننده نیز استفاده شود. ماده 43- از سوار شدن روی بار و آویزان شدن كارگران به كابل دستگاههای بالابر باید جلوگیری بعمل آید. ماده 44- هنگام استفاده از جرثقیل برای حمل كپسولهای اكسیژن و استیلن باید از محفظههائی استفاده شود كه این كپسولها بطور مطمئن در آن مستقر شده باشد. ماده 45- قبل از بریدن تیرآهن باید احتیاطهای لازم بمنظور جلوگیری از نوسانات آزاد تیرآهن بعد از برش بعمل آید تا صدمهای باشخاص و یا وسائل یا استخوانبندی ساختمان مورد تخریب وارد نیاید.
ماده 46- پائین آوردن تیرآهنهای بریده شده باید بطور آهسته انجام شود و انداختن آنها از بالا مطلقاً ممنوع است. ماده 47- هنگامیكه تخریب ساختمان فلزی بدون استفاده از جرثقیل انجام میگیرد، باید قبل از برداشتن تیرآهنها و ستونهای هر طبقه بلافاصله زیر آن با الوار پوشانیده شود. بخش ششم – تخریب دودكشهای بلند، برجها و سازههای مشابه ماده 48- دودكشهای بلند، برجها و سازههای مشابه نباید از طریق انفجار یا واژگونی تخریب شوند، مگرآنكه قبلاً محدوده حفاظتشده و مطمئنی با وسعت كافی در اطراف آن در نظر گرفته شده باشد. در صورتیكه قرار باشد سازههای فوقالذكر بطریق دستی تخریب گردد، باید از داربست استفاده شود. ماده 49- بتناسب تخریب سازههای مذكور از بالا به پائین سكوی داربست نیز باید بتدریج پائین آورده شود، بترتیبی كه همواره محل استقرار كارگران مربوطه پائینتر از نقطه بالائی سازه بوده و این اختلاف ارتفاع كمتر از 50 سانتیمتر و بیشتر از 150 سانتیمتر نباشد. ماده 50- از ایستادن و استقرار كارگران در بالای سازههای مذكور باید جلوگیری بعمل آید.
ماده 51- مصالح حاصله از تخریب سازههای مورد بحث باید از داخل به پائین ریخته شده و برای جلوگیری از تجمع مصالح باید قبلاً دریچهای در پائینترین قسمت سازه جهت تخلیه آن ایجاد شود. ماده 52- تخلیه مصالح حاصله از تخریب مذكور در ماده فوق، فقط باید پس از توقف كار تخریب انجام شود. ماده 53- در صورت استفاده از بالابر، تكیهگاه آن باید مستقل از داربست باشد.
فصل دوم : گودبرداری و حفاری بخش اول
عملیات مقدماتی گودبرداری و حفاری ماده 54- قبل از اینكه عملیات گودبرداری و حفاری شروع شود، اقدامات زیر باید انجام شود: الف – زمین مورد نظر از لحاظ استحكام دقیقاً مورد بررسی قرار گیرد. ب – موقعیت تأسیسات زیرزمینی از قبیل كانالهای فاضلاب، لولهكشی آب ، گاز، كابلهای برق، تلفن و غیره كه ممكن است در حین انجام عملیات گودبرداری موجب بروز خطر و حادثه گردند و یا خود دچار خسارت شوند، باید مورد شناسائی قرار گرفته و در صورت لزوم نسبت به تغییر مسیر دائم یا موقت و یا قطع جریان آنها اقدام گردد. ج – در صورتیكه تغییر مسیر یا قطع جریان تأسیسات مندرج در بند ب امكان پذیر نباشد باید بطرق مقتضی از قبیل نگهداشتن بطور معلق و یا محصور كردن و غیره، نسبت به حفاظت آنها اقدام شود.
د – موانعی از قبیل درخت، تختهسنگ و غیره از زمین مورد نظر خارج گردند. ه – در صورتیكه عملیات گودبرداری و حفاری احتمال خطری برای پایداری دیوارها و ساختمانهای مجاور دربرداشته باشد، باید از طریق نصب شمع، سپر و مهارهای مناسب ایمنی و پایداری آنها تأمین گردد. بخش دو – اصول كلی گودبرداری و حفاری ماده 55- اگر در مجاورت محل گودبرداری و حفاری كارگرانی مشغول بكار دیگری باشند، باید اقدامات احتیاطی برای ایمنی آنان بعمل آید. ماده 56- دیوارههای هر گودبرداری كه عمق آن بیش از یك متر بوده و احتمال خطر ریزش وجود داشته باشد، باید بوسیله نصب شمع، سپر و مهارهای محكم و مناسب حفاظت گردد، مگر آنكه دیوارهها دارای شیب مناسب (كمتر از زاویه پایدار شیب خاكریزی) باشد. ماده 57- در مواردی كه عملیات گودبرداری و حفاری در مجاورت خطوط راه آهن ، بزرگراهها و یا مراكز و تأسیساتی كه تولید ارتعاش مینماید، انجام شود باید تدابیر احتیاطی از قبیل نصب شمع، سپر و مهارهای مناسب برای جلوگیری از خطر ریزش اتخاذ گردد.
ماده 58- مصالح حاصل از گودبرداری و حفاری نباید بفاصله كمتر از نیم متر از لبه گود ریخته شود. همچنین این مصالح نباید در پیادهروها و معابر عمومی بنحوی انباشته شود كه مانع عبور و مرور گردد. ماده 59- دیوارههای محل گودبرداری و حفاری در موارد ذیل باید دقیقاً مورد بررسی و بازدید قرار گرفته و در نقاطی كه خطر ریزش یا لغزش بوجود آمده است، وسائل ایمنی نصب یا تقویت گردد. الف – بعد از یك وقفه 24 ساعته یابیشتر در كار. ب – بعد از هرگونه عملیات انفجاری. ج – بعد از ریزشهای ناگهانی. د – بعد از صدمات اساسی به مهارها. ه – بعد از یخبندانهای شدید. و – بعد از بارانهای شدید.
ماده 60 – در محلهائی كه احتمال سقوط اشیاء به محل گودبرداری و حفاری وجود دارد، باید موانع حفاظتی برای جلوگیری از واردشدن آسیب به كارگران پیش بینی گردد. همچنین برای پیشگیری از سقوط كارگران و افراد عابر بداخل محل گودبرداری و حفاری نیز باید اقدامات احتیاطی از قبیل محصوركردن محوطه گودبرداری، نصب نردهها موانع، علائم هشداردهنده و یا ایجاد گذرگاههای موقت، مطمئن و ایمن انجام شود. ماده 61- شبها در كلیه معابر و پیادهروهای اطراف محوطه گودبرداری و حفاری باید روشنائی كافی تأمین شود و همچنین علائم هشداردهنده شبانه از قبیل چراغهای احتیاط ، تابلوهای شبرنگ و غیره در اطراف منطقه محصور شده نصب گردد.
ماده 62- قبل از قراردادن ماشین آلات و وسائل مكانیكی از قبیل جرثقیل، بیل مكانیكی، كامیون و غیره و یا انباشتن خاكهای حاصل از گودبرداری و حفاری و مصالح ساختمانی در نزدیكی لبههای گود، باید شمع، سپر و مهارهای لازم جهت افزایش مقاومت در مقابل بارهای اضافی در دیواره گود نصب گردد. ماده 63- درصورتیكه از وسائل بالابر برای حمل خاك و مواد حاصل از گودبرداری و حفاری استفاده شود، باید پایههای این وسیله بطور محكم و مطمئن نصب گردیده و خاك و مواد مذكور نیز باید با محفظه ایمن و مطمئن بالاآورده شود.
ماده 64- هرگاه دیواری جهت حفاظت یكی از دیوارههای گودبرداری مورد استفاده قرار گیرد باید بوسیله مهارهای لازم پایداری آن تأمین شود. ماده 65- در صورتیكه از موتورهای احتراق داخلی در داخل گود استفاده شود، باید با اتخاذ تدابیر فنی، گازهای حاصله از كار موتور بطور مؤثر از منطقه كار كارگران تخلیه و خارج گردد. ماده 66- چنایچه وضعیت گود یا شیار بنحوی است كه روشنائی كافی با نور طبیعی تأمین نمیشود باید جهت جلوگیری از حوادث ناشی از فقدان روشنائی از منابع نور مصنوعی استفاده شود. ماده 67- درصورتیكه احتمال نشت و تجمع گازهای سمی و خطرناك در داخل گود وجود داشتهباشد باید با اتخاذ تدابیر فنی و نصب وسائل تهویه، هوای منطقه تنفسی كارگران بطور مؤثر تهویه گردد.
ماده 68- در مواردیكه حفاری در زیر پیادهروهای ضروری باشد، باید جهت پیشگیری از خطر ریزش اقدامات احتیاطی از قبیل نصب مهارهای مناسب با استقامت كافی انجام و با نصب موانع، نردهها و علائم هشداردهنده ، منطقه خطر بطور كلی محصور و از عبور و مرور افراد جلوگیری بعمل آید. ماده 69- در گودها و شیارهائی كه عمق آنها از یك متر بیشتر باشد، نباید كارگر را به تنهائی بكار گمارد. ماده 70- در حفاری با بیل و كلنگ باید كارگران بفاصله كافی از یكدیگر بكار گمارده شوند. ماده 71- در شیارهای عمیق و طولانی كه عمق آنها بیش از یك متر باشد، باید بازاء حداكثر هر سی متر طول، یك نردبان كارگذارده شود.
لبه بالائی نردبان باید تا نود سانتیمتر بالاتر از لبه شیار ادامه داشته باشد. بخش سوم – راههای ورود و خروج به محل گودبرداری و حفاری ماده 72- برای رفت و آمد كارگران به محل گودبرداری باید راههای ورودی و خروجی مناسب و ایمن در نظر گرفته شود. در محل گودهائی كه عمق آن بیش از 6 متر باشد، باید برای هر شش متر یك سكو یا پاگرد برای نردبانها، پلهها و راههای شیبدار پیشبینی گردد این سكوها یا پاگردها و همچنین راههای شیبدار و پلیكانها باید بوسیله نرده های مناسب محافظت شود. ماده 73- عرض معابر و راههای شیب دار ویژه وسائل نقلیه نباید كمتر از چهار متر باشد و در طرفین آن باید موانع محكم و مناسبی نصب گردد.
در صورتیكه این حفاظ از چوب ساخته شود. قطر آن نباید از بیست سانتیمتر كمتر باشد. ماده 74- در محل گودبرداری باید یك نفر نگهبان مسئول نظارت برورود و خروج كامیونها و ماشینآلات سنگین باشد و نیز برای آگاهی كارگران و سایر افراد، علائم هشداردهنده و معبر ورود و خروج كامیونها و ماشینآلات مذكور نصب گردد. ماده 75- راههای شیبدار و معابری كه در زمین های سخت ( بدون استفاده از تخته های چوبی ) ساخته میشود، باید بدون پستی و بلندی و ناهمواری باشد.
فصل سوم : داربست
تعریف: داربست هر ساختار موقتی شامل یك یا چند جایگاه ، اجزای نگاهدارنده، اتصالات و تكیهگاهها است كه در طی اجرای هر گونه عملیات ساختمانی از قبیل تعمیرات، نماسازی، تخریب، تمیزكاری، رنگآمیزی یا سایر كارهای مشابه بمنظور دسترسی به بنا و حفظ و نگاهداری كارگران یا مصالح در ارتفاع، مورد استفاده قرار میگیرد. بخش نخست: مقررات كلی ضرورت استفاده از داربست ماده 76- كلیه كارهائی را كه نتوان در ارتفاع با استفاده از نردبان یا وسایل دیگر بطور اطمینانبخشی انجام داد بایستی برای كارگران داربستهای مناسب و كافی فراهم كرد.
ماده 77- برپاكردن ، پیاده كردن و دادن تغییرات اساسی در داربستها باید فقط تحت مدیریت و نظارت یك شخص با كفایت ومسئول و حتیالمقدور بوسیله كارگرانیكه در اینگونه كارها تجربه كافی دارند انجام گیرد. كیفیت اجزای داربست ماده 78- اجزای داربستها و كلیه وسائلی كه در آن بكار میرود باید از مصالح مناسب و مرغوب ، طوری طراحی، ساخته و آماده شود كه واجد شرایط ایمنی كار برای كارگران بوده و توانائی پذیرش بارها و فشارهای وارده را داشته و در شرائط مناسبی نگاهداری شوند. ماده 79- قطعات چوبی كه در ساخت داربست ها بكار میروند بایستی از كیفیت مرغوبی برخوردار بوده و الیاف بلندی داشته باشند.
در وضعیت خوبی قرار داشته و رنگ نشده باشند. هیچ نوع كاری روی آنها انجام نگرفته باشد و عاری از هرگونه عیب خطرناك و بدون گره و پوسته و كرمخوردگی و پوسیدگی باشند. ماده 80 – تدبیرهای لازم اتخاذ شود تا تختهها و الوارهائیكه برای ساخت داربست بكار میروند، در برابر تركخوردگی محافظت شوند. ماده 81- وسایلی كه برای ساخت داربستها بكار میروند بایستی در شرایط خوبی در انبار نگاهداری شوند و از وسایل نامناسب جدا گردند. ماده 82- از طنابهائیكه با اسیدها یا مواد خورنده و فرساینده دیگر در تماس بودهاند، یا معیوبند نباید بكار گرفته شوند. ماده 84- در داربست نباید میخهای چدنی بكار برده شود. پایداری و فراهم كردن داربست ماده 85- داربستها بایستی با ضریب اطمینانی تا چهار برابر حداكثر بارگیری طراحی شوند.
ماده 86- برای برپاكردن داربست باید وسایل كافی فراهم و بكار گرفته شود. ماده 87- هر داربستی باید بطور مناسب و كافی مهار گردد. ماده 88- بجز داربستهای مستقل، هر داربستی باید در فاصله های مناسب در دو جهت عمودی و افقی محكم به ساختمان مهار شود. ماده 89- هر سازه و هر وسیلهای كه بعنوان تكیهگاه جایگاه كار مورد استفاده قرار میگیرد، باید طبق استاندارد فنی ساخته شده و پایه محكمی داشتهباشد و با میل مهارها و مهاربندی مناسبی استوار گردد. ماده 90- پایههای داربست باید بطور مطمئن و محكمی مهار شده باشد تا مانع نوسان و جابجائی و لغزیدن داربست گردد. ماده 91- در داربستهای مستقل دست كم یك سوم تیرهای حامل جایگاه ، تاپیادهشدن كامل داربست باید در جای خود باقی بماند و برحسب مورد به تیرهای افقی یا به تیرهای عمودی بطور محكمی بسته شود. ماده 92- هرگز نباید برای تكیهگاه داربست یا ساخت آن از آجرهای لق، لولههای فاضلاب، بلوكهای غیر متصل سفال، بشكه، جعبه یا مصالح نامطمئن دیگر استفاده شود. ماده 93- بخشهای فلزی داربست نباید تركخودرگی، زنگزدگی یا عیبهای دیگر داشته باشند كه احتمالاً به استحكام آن زیانی وارد سازد.
ماده 94- داربستها باید طوری متصل ، جاافتاده و مهاربندی شوند كه در صورت استفاده معدنی از داربست جابجا نشوند. ماده 95- برای جلوگیری از خطر افتادن اتفاقی مصالح ساختمانی یا ابزار كار از طبقات مختلف داربست بایستی اقدامات احتیاطی زیر بعمل آید: الف – نصب توری یا سرپوش مناسبی در طبقات زیرین. ب – نصب پاخوری بارتفاع 15 سانتیمتر در لبه جایگاه. ماده 96- میخهائیكه برای اتصال اجزای داربست چوبی بكار میرود باید بابعاد و كلفتی مناسب و تعداد كافی باشند و تا انتها بطور كامل كوبیده شوند نهاینكه نیمه كاره رها شده و سپس خم گردد. بازرسی و تعمیرات ماده 97- پیش از برپا كردن هر داربست شخص واجد شرایطی باید همه بخشهای داربست را بررسی نماید: (الف) – دستكم یك بار در هفته. (ب) – پس از هر وضعیت نامناسب جوی و هر توقف دراز مدت كار و نباید آنها را بكار برد مگر آنكه از هر نظر با كیفیتی كه برای بكارگیری آنها تعیین شده منطبق باشد.
ماده 98- هیچ بخشی از داربست را نباید پیاده كرد و داربست در حالتی بجا گذاشت كه بتوان از بخشهای باقیمانده استفاده كرد، مگرآنكه بخش بجا مانده منطبق با این مقررات باشد. ماده 99- هر داربستی كه كارفرما انرا در دسترس كارگرانش میگذارد خواه آنرا برپا كرده باشد یا نه باید پیش از بكارگیری شخص صلاحیتداری آنرا بررسی كند تا اطمینان حاصل نماید كه: (الف) – داربست در وضعیت پایداری است. (ب) – وسایلی كه برای ساخت آن بكار رفتهاند سالماند. (ج) – داربست برای انجام كاری كه از نظر گرفته شده مناسب است. (و) – تجهیزات ایمنی لازم در جای خود قرار دارند. ماده 100- اگر قسمتی از داربست احتیاج به تعمیر داشته باشد نباید قبل از رفع نقص و تعمیر داربست بكارگران اجازه كاركردن در روی آن داده شود. ماده 101- بعد از اتمام كار روزانه باید كلیه ابزار و مصالح از روی داربست برداشته شود. ماده 102- در موقع پیاده كردن داربست باید كلیه میخها از قطعات پیادهشده كشیده شود.
استفاده از داربست ماده 103- جابجائی، انباركردن مصالح ساختمانی، عبور و كاركردن روی داربست باید با احتیاط انجام گیرد و از هر ضربه ناگهانی به داربست اجتناب گردد مانند پریدن و جفت زدن روی تخته جایگاه. ماده 104- در طول مدت استفاده از داربست باید دائماً نظارت شود تا بار بیش از اندازه و مصالح ساختمانی غیر لازم روی آن نهاده نشود. ماده 105- تا آنجا كه امكان دارد بار روی داربستباید بطور یكنواخت توزیع گردد، تا از عدم تعادل خطرناك داربست اجتناب شود. ماده 106- از داربستها نباید برای انبار كردن مصالح ساختمانی استفاده شود مگر مصالحی كه برای انجام كار فوری مورد نیاز باشد. ماده 107- در مواقعیكه هوا طوفانی است و باد شدید میوزد كار را باید قطع كرد تا آنكه تمام احتیاطهای لازم اتخاذ شود. ماده 108- در مواردیكه روی جایگاه داربست برف یا یخ وجود داشته باشد نباید كارگران روی آن كار كنند،
مگر آنكه كلیه برف یا یخ از روی داربست برداشته شود و روی آن ماسه نرم ریخته شده باشد. ماده 109- در قسمتهائی از كابل یا طناب داربست كه احتمال بریدگی یا سائیدگی میرود باید با تعبیه بالشتك از آن محافظت بعمل آورده شود. ماده 110- هنگامیكه در مجاورت خطوط نیروی برق احتیاج به نصب داربست باشد باید مراتب قبلاً باطلاع اداره برق رسانده شود تا ترتیب مقتضی برای جلوگیری از خطرات احتمالی داده شود مانند ایزولاسیون كابلهای برق فشار ضعیف. نصب دستگاههای بالابر روی داربست ماده 111- هرگاه لازم شود روی داربست دستگاه بالابر نصب گردد باید: ( الف) – بخشهای متشكله داربست بدقت بازرسی شوند و در صورت لزوم بنحو مناسبی به مقاومت آن افزوده شود. (ب ) – از حركت و جابجائی تیرهای افقی داخل دیواری جلوگیری شود. ( ج ) – در صورت امكان ، پایههای عمودی بطور محكمی به بخش مقاوم ساختمان و در محلی كه دستگاه بالابر باید نصب گردد،
متصل و مهار شوند. ماده 112- هرگاه سكوی دستگاه بالابر بین ریلها جابجا نشود یا هرگاه بهنگام بالا یا پائین رفتن بار امكان برخورد آن با داربست وجود داشته باشد باید برای جلوگیری از گیر كردن بار به داربست، سرتاسر ارتفاع آن با نردههای عمودی پوشیده شود. بخش دوم : جایگاه كار قواعد كلی ماده 113- كلیه داربستهائیكه كارگران بر روی آن كار مینمایند باید داری تعداد كافی جایگاه كار باشد. ماده 114- هیچ بخشی از جایگاه كار نبایستی بر روی آجرهای لق، لولههای آب ، دودكش و سایر مصالح غیر مطمئن و نامناسب قرار گیرد. ماده 115- از جایگاه داربست نبایستی استفاده شود مگر آنكه ساخت آن باتمام رسیده و وسایل حفاظتی لازم بطور مناسبی نصب شده باشد. ماده 116- پهنای جایگاه با در نظر گرفتن نوع كار بایستی مناسب باشد و در هر بخش آن باید گذرگاه بازی به پهنای 60 سانتیمتر فارغ از هر مانع ثابت و مصالح انباشتهشده فراهم گردد.
ماده 117- در هیچ موردی پهنای جایگاه كار نباید از اندازههای زیر كمتر باشد: (الف) – 60 سانتیمتر اگر از جایگه فقط برای عبور اشخاص بكار میرود. (ب) – 80 سانتیمتر اگر از جایگاه برای نهادن مصالح ساختمانی استفاده میشود. (پ) – 110 سانتیمتر اگر از جایگاه برای نگاهداری جایگاه یا سكوی بلندتر دیگری استفاده میشود. (د) – 150 سانتیمتر اگر از جایگاه هم برای نگاهداری سكوی بلندتر دیگر و هم برای نصب و شكلدادن به سنگها استفاده میشود. ماده 118- بطور كلی حداكثر پهنای سكوئی كه با تیرهای داخل دیواری نگاهداری میشود، نباید از 160 سانتیمتر بیشتر شود. ماده 119- در صورت امكانیك فضای خالی بالای سری دستكم بارتفاع 180 سانتیمتر بایستی بالای جایگاه كار در نظر گرفته شود.
ماده 120- جایگاه هر داربست پایهای بایستی دستكم یك متر پائینتر از منتهی علیه تیرهای عمودی قرارگیرد. ماده 121- تختهها و الوارهائی كه جزئی از جایگاه كار بشمار میایند و یا بصورت پاخور لبه جایگاه بكار برده میشوند باید دارای شرایط زیر باشند: (الف) – با درنظر گرفتن فاصله بین تیرهای تكیهگاه جایگاه، كلفتی آنها ایمنی لازم را تأمین نماید، و در هیچ موردی كلفتی آنها از 50 سانتیمتر كمتر نباشد. (ب) – پهنای آنها دستكم 15 سانتیمتر باشد. ماده 122- هر تخته و هر الوار كه جزئی از جایگاه كار بشمار میاید نباید بیش از 4 برابر كلفتی تخته یا الوار از انتهای تكیهگاه تجاوز نماید. ماده 123- تختهها و یا الوارها نباید روی همدیگر قرار گیرند مگرآنكه احتیاطهای لازم بعمل آمده باشد، مانند متصلكردن قطعاتی كه دوسر آن پخت شده است تا خطر زمینخوردن بحداقل كاهش یابد و جابجائی چراغهای دستی بآسانی صورت گیرد. ماده 124- تختههای زیرپائی كه در ساختمان یك جایگاه بكار میرود بایستی از نظر كلفتی متحدالشكل باشند. ماده 125- تختهها و یا الوارهائی كه جزو سكوی كار بشمار میآیند باید حداقل با سه تكیهگاه نگاهداری شوند،
مگر آنكه فاصله بین تیرهای افقی پشت سرهم تكیهگاه و كلفتی تختهها طوری باشد كه خطر شكم دادن بیش از حد و بلند شدن سر دیگر تخته در بین نباشد. ماده 126- جایگاههای كار باید به شیوهای ساخته شوند كه تختهها و یا الوارهای تشكیلدهنده آنها، هنگام استفاده معمولی جابجا نشوند. ماده 127- هر سكو یا جایگاه كه بیش از 2 متر بالای زمین یا كف قرار دارد باید دارای تختهبندی نزدیك بهم باشد یا چنان پهلوی یك دیگر الوار كوبی شدهباشد كه هیچ نوع ابزار و لوازم كار و مصالح از لای آنها به پائین سقوط ننماید. حفاظگذاری (حفاظت از سقوط) ماده 128- هر بخشی از جایگاه كار یا محل كاری كه بلندی آن بیش از 2 متر است و امكان دارد شخص از بالای آن بیافتد بایستی دارای جانپناه با شرایط زیر باشد: 1- حفاظ از جنس مرغوب و مناسب و دارای استحكام كافی باشد.
2- نرده بالائی یك الی 15/1 متر بالای سطح جایگاه قرارگیرد. 3- برای جلوگیری از سرخوردن كارگران و افتادن مصالح ساختمانی و ابزار كار از روی جایگاه پاخوری در لبه باز به بلندی 15 سانتیمتر نصب گردد. 4- نرده میانی بین پاخور و نردده بالائی قرار داده شود. ماده 129- حفاظهای نردهای و پاخورهای لبه جایگاه داربست باید در سوی داخلی ستون عمودی مهر شوند. ماده 130- نردهها، پاخورها و وسایل دیگر حفاظتی كه جایگاه داربست بكار رفتهاند نباید از جای خود برداشته شوند مگر در زمانی و در حدی كه برای ورود اشخاص، حمل یا جابجائی مصالح ساختمانی لازم است. ماده 131- جایگاههای داربستهای معلق باید از هر سو دارای حفاظ نردهای و پاخور باشند،
امٌا : (الف) – اگر كار طوری باشد كه نتوان حفاظ بلندتری گذارد، نیازی نیست كه بلندی حفاظ طرف دیوار بیش از 70 سانتیمتر باشد. (ب) – اگر كاگران روی سكو یا جایگاه نشسته كار میكنند، گذاردن حفاظ و پاخور سوی دیوار الزامی نیست ولی در این حالت جایگاه بایستی دارای طناب، كابل یا زنجیرهائی باشد تا برای كارگران بصورت دستگیرههای محكمی باشند و در زمان سرخوردن كارگر قابلگرفتن باشد. ماده 132- فاصله بین دیوار و جایگاه باید تا حد امكان كم باشد. مگر هنگامی كه كارگران روی سكو نشسته كار میكنند در این حالت فاصله بین دیوار و جایگاه نباید از 45 سانتیمتر بیشتر باشد. بخش سوم – داربست پایه چوبی تیرهای عمودی ماده 133- تیرهای عمودی پایه بایستی : (الف) – عمودی یا كمی بسوی ساختمان تمایل داشته باشند. (ب) – بحد كافی نزدیك بهم قرارداده شوند تا در هر اوضاع و احوالی كه ممكن است پیش آید،
ثبات داربست تضمین گردد. ماده 134- كلفتی پایهها بایستی: (الف) – برحسب حداكثر باری كه انتظار میرود تحمل نمایند تعیین گردد. (ب) – همسطح بالاترین تیر افقی، دستكم 8 سانتیمتر باشد. ماده 135- هرگاه پایه عمودی داربست چوبی بایستی از طریق اتصال بلندتر شود. (الف) – پایه پائینی به تیر بالائی بایستی بوسیله برش نیم و نیم بهم میخ شود مشروط بر اینكه طول قطعه رویهم قرارگرفته از یك متر كمتر نباشد و ارتفاع داربست از 8 متر تجاوز ننماید. (ب) – باید مقطع مسطح تیر بالائی روی مقطع مسطح پایه پائینی قرار گیرد و دو قطعه حداقل بوسیله دو صفحه چوبی با ضخامت مناسب كه طول آن كمتر از یك متر و عرض آنها كمتر از عرض پایه نباشد بهم متصل گردند و استحكام و اتصال آنها به پایه بوسیله میخها كاملاً تأمین شدهباشد.
در صورتیكه پایهها از چوب گرد باشند باید محل اتصال تختهها باین قطعات قبلاً بهشكل مسطح درآید. (ج) – پایهای كه ارتفاع آن زیاد شده بایستی بوسیله تیرهای افقی، تیرهای افقی داخل دیواری و یا تكیهگاههای مناسب دیگری حمایت شود. ماده 136- ثبات پایههای عمودی باید از راههای زیر تأمین گردد: (الف) – با فرو كردن در عمقی از زمین كه میزان آن برحسب جنس خاك تعیین میشود . (ب) – با قراردادن آنها روی تختهها یا زیرپایه(زیرسری)های مناسب دیگر به شیوهای كه از لغزش آنها جلوگیری كند. (ج) – یا با هر وسیله مناسب دیگر. ماده 137- هرگاه دو داربست بایستی در گوشه ساختمان بهم متتصل شوند یك پایه عمودی باید در گوشه بیرونی داربست، در محل برخورد گذاردهشود.
تیرهای افقی ماده 138- تیرهای افقی داربست باید عملاً تراز باشند و بوسیله پیچها، گیرهها، طنابها یا وسایل مؤثر دیگر بطور محكمی به پایههای عمودی بسته شوند. ماده 139- دوسر انتهائی تیرهای افقی متوالی همسطح باید روی پایه عمودی، بهمدیگر محكم بسته شوند مگرآنكه از وسایل خاصی استفاده گردد كه همان استحكام را تضمین نماید. ماده 140 – دو تیر افقی متوالی بایستی دستكم باندزه یك متر ریهم بیافتند(همدیگر را بپوشانند). ماده 141- از برپائی داربستی كه سرهای انتهائی تیرهای افقی آن فاقد تكیهگاه است باید اجتناب شود در هر صورت بار نبایستی بر روی سرهای انتهائی تیرهای افقی كه تكیهگاهی ندارند، قرار دادهشود. ماده142 – فاصله عمودی بین ردیفهای تیرهای افقی نبایستی از چهار متر تجاوز نماید. ماده 143- تیرهای افقی بایستی در سرتاسر طول افقی داربست ادامه داشته باشد.
ماده 144- در مواقع ضروری برای جلوگیری از خطر بارهای سنگین، تیرهای افقی بایستی بطور مناسبی مانند محكمبستن با گیره یا وسایل مؤثر دیگر تقویت شوند. ماده 145- تیرهای افقی بایستی برای پایداری داربست تا اتمام كار بر روی پایهها باقی بمانند. تیرهای افقی داخل دیواری ماده 146- تیرهای افقی داخل دیواری داربست كه جایگاه كار روی آنها قرار میگیرد باید از یك قطعه ساخته شده و مستقیم و بطور محكمی به تیرهای افقی متصل گردند. ماده 147- اگر از تیرهای افقی استفاده نشده باشد، تیرهای افقی داخل دیواری باید به تیرهای عمودی بسته شوند و روی گوههائی كه به طرز محكمی ثابت شده، تكیه داشته باشند. ماده 148- اگر نتوان یك سر انتهائی تیرافقی داخل دیواری را بدیوار تكیه داد آن تیر بایستی با وسایل مؤثر دیگر نگاهداری شود.
ماده 149- تیرهای افقی داخل دیواری كه بدیوار تكیه داده میشوند باید بدون كوچككردن سطح مقطع آن حداقل ده سانتی در داخل دیوار فرو روند. ماده 150- ابعاد تیرهای افقی داخل دیواری بایستی با وزنی كه میباید تحمل كنند متناسب باشند. ماده 151- فاصله بین دو تیر افقی داخل دیواری پشت سرهم كه جایگاه را نگاهمیدارند بایستی با درنظرگرفتن باری كه باید تحمل كنند جنس تختههای جایگاه تعیین گردد. ماده 152- بطور كلی برای تختههائی كه 50 میلیمتر یا بیشتر ضخامت دارند فاصله یاد شده نباید از 2 متر بیشتر شود. مهر كردن یا اتكای ثابت و استحكام جانبی. ماده153- داربستهای پایه چوبی كه بقسمتهای محكم و قابل اطمینان ساختمان مهارشدهاند بایستی بوسیله تیرها و تختههای ضربدری از بالا به پائین در تمامی طول داربست، در نقاط برخورد تیرهای افقی و پایههای عمودی محكم بسته شوند،
تا از كجشدن داربست جلوگیری شود. بخش چهارم – داربست فلزی لولهای مقررات كلی ماده 154- داربستهای فلزی لولهای باید: (الف) – از مواد مناسبی مانند لولههای فولادی یا فلز مشابهی كه استقامتی نظیر فولاد دارد ساخته شدهباشد. (ب) – استحكام كافی برای نگاهداری باری را كه میباید تحمل نماید با ضریب اطمینان چهار داشتهباشد. ماده 155- تمام قطعات عمودی و افقی داربستهای فلزی لولهای باید بطور مطمئنی بهمدیگر متصل شوند. ماده 156- در مواقع ضروری برای جلوگیری از خطر، داربست فلزی لولهای باید بطور مورب و ضربدری در فواصل مناسب و در جهت مختلفه محكم بسته شود. ماده 157- داربستها با قطعات فلزی نباید در نزدیكی و در بالای مناطقی كه خطر خطوط و تجهیزات برقدار وجود دارد برپا شوند و در هر صورد باید در فاصله ایمنی قرار گیرند بعلاوه مفاد ماده 110 این آئیننامه نیز باید مراعات شود. ماده 158- لولههائی كه در داربستهای فلزی لولهای بكار میرود باید مستقیم و عاری از زنگزدگی، خوردگی، قرشدگی و سایر معایب باشد.
ماده 159- سرهای انتهائی لولههای فلزی بایستی صاف باشند تا در افزایش ارتفاع داربست و سایر اتصال دهی منطقه اتكا و اتصال كاملاً روی همدیگر قرارگیرند. ماده 160- لولهها بایستی باندازه و با مقاومت مناسب برای باری كه میباید تحمل نمایند ساخته شوند و در هیچ مورد قطر خارجی آها كمتر از 5 سانتیمتر نباشد. پایههای عمودی ماده 161- پایهها در داربستهای فلزی لولهای باید همیشه در وضعیت عمودی نگاهداری شوند. ماده 162- اتصالات در پایههای عمودی برای داربست فلزی لولهای بایستی بطریق زیر باشد: 1- متصل به تیرهای افقی یا سایر قطعات مقاوم كه مانع جابجائی آنها شود. 2- به تناوب طوری بسته شود كه اتصالات مجاور در یك سطح نباشد. ماده 163- با درنظر گرفتن مواد مداولی كه در داربستهای فلزی بكار میرود فواصل بین پایههای عمودی نباید از اندازههای زیر تجاوز نماید: 1- 8/1 متر برای كارهای سنگین با قابلیت تحمل 350 كیلوگرم بر مترمربع. 2- 3/2 متر برای كارهای سبك با قابلیت تحمل 125 كیلوگرم بر مترمربع. تیرهای افقی ماده 164- تیرهای افقی باید: 1- به پایههای عمودی بسته شود و 2- اتصالات تیرهای افقی نباید در طبقات مختلف مستقیماً رویهم قرار گیرد. ماده 166- فاصله عمودی بین تیرهای افقی نباید از 2 متر تجاوز نماید.
ماده 167- هرگاه داربست فلزی لولهای به مصالح بنائی ساختمان متصل میشود تیرهای افقی بایستی بطور مطمئن و محكم به مصالح بنائی بوسیله صفحات ثابتشده یا سایر وسایل مؤثر دیگر متصل گردد. ماده 168- هرگاه جایگاههای كار از جای خود برداشته میشوند، كلیه تیرهای افقی باید برای حفظ پایداری داربست در محل خود باقی بمانند. تیرهای افقی داخل دیواری یا دستكها تعریف: تیرهای افقی داخل دیواری یا دستكها بخشی از داربست هستند كه برروی آنها جایگاه كار قرار دارد. داربستهائی كه بوسیله دو ردیف پایه حمایت میشوند هر دو سرتیرهائی كه جایگاه بر روی آن قرار دارد بر روی تیرهای افقی قرار میگیرند كه در اینصورت دستك نامیده میشوند. ماده 169- در داربستهای فلزی لولهای یك دستك باید كنار هر پایه عمودی قرارگیرد.
ماده 170- فاصله معمولی بین هر كدام از دستكها در داربستهای فلزی لولهای نباید از 5/1 متر تجاوز نماید. ماده 171- فاصله دستكها برای كارهای سنگین در داربستهای فلزی لولهای نباید از 90 سانتیمتر و برای كارهای نیمه سنگین از 15/1 متر تجاوز نماید. ماده 172- وقتیكه تیرهای افقی داخل دیواری بدیوار ساختمان تكیه دارند بایستی دستكم 10 سانتیمتر در داخل دیوار فرو روند. اتكای ثابت و مهاركردن ماده 173- داربستهای فلزی با یك ردیف پایه بایستی بطور مطمئنی بدیوار ساختمان مهار شود. ماده 174- خصوصیات اتكای ثابت بایستی چنین باشد: 1- لولههای مهار در نقاط برخورد پایهها با تیرهای افقی به نمای خارجی داربست بسته شوند. 2- لولههای مهار به مصالح بنائی بطور مطمئنی بسته شوند. 3- اولین، آخرین و یكیدرمیان از پایهها بوسیله لولههائی به ساختمان مهار شوند بصورت متناوب یعنی از هر تیر افقی بعدی همان پایه. نردهگذاری ماده 175- پاخورها بایستی پیچشده یا بطور مطمئنی به پایه ثابت شود یا بطرز مناسبی به تختههای جایگاه متصل گردد. ماده 176- نرده حفاظتی بایستی بوسیله اتصالیهای مناسبی به پایه متصل شود. ضمناً لولههای ضربدری نباید بعنوان حفاظ بكار بردهشود.
ماده 177- جانپناه جایگاه داربستهای پایه لولهای بایستی بر طبق مقررات مواد 128 تا 130 این آئیننامه تهیه شود. علاوه بر آن در صورد امكان در طرف خارج داربست در محل احداث جایگاه توری حفاظتی مناسب و مطمئنی بسته شود. اتصالات ماده 178- مفاصل و اتصالات داربستهای فلزی لولهای باید: 1- فولاد چكشخوار و غیره قابل خوردشدن یا از مواد مشابهی با همان مشخصات و استقامت باشد. 2- دقیقاً و بدرستی بوسیله قفل و بست و یا بوشن و یا سهراهی و چهارراهی بر روی سرتاسر قطعات سطوح اتكای مورد استفاده متصل گردند. بنحویكه اتصالات هرز نبوده و حركت و لرزش نداشتهباشد.
ماده ش179- اتصالات نباید: 1- ایجاد تغییرشكل در لولهها نماید. 2- خودشان تغییرشكل یابند. ماده 180- وقتیكه از خاصیت اصطكاك برای سفتكردن اتصالات استفاده میشود اینگونه اتصالات نباید در جابجائی بعنوان نیروی اولیه كشش مورد استفادهقرارگیرند. ماده 181- اتصالات دارای پیچ و مهره باید تا آخرین دندانه كاملاً پیچ و سفت شوند. بخش پنجم – داربستهای معلقی كه جایگاه آن با راهاندازی دستی كار میكنند. ماده 182- تیرهای پیشآمده باید: (الف) – دارای مقاومت و سطح مقطع كافی برای تأمین استحكام و پایداری داربست باشند. (ب) – بطور عمودی به نمای خارجی ساختمان نصب گردند و (ج) – با دقت نصب شود تا مناسب با ركابها و كفه فلزی جایگاه باشد. ماده 183- بخش پیشآمده این تیرها از ساختمان باید بگونهای باشد تا در موقعیكه جایگاه كار (پلاتفورم) در حالت آویزان ثابت شده فاصله جایگاه از نمای خارجی ساختمان از 30 سانتیمتر بیشتر نباشد مگر در موارد استثنائی كه در ماده 132 بآن اشاره شده. ماده 184- تیرهای پیشآمده بایستی بوسیله پیچ یا وسایل مشابهای بطور مطمئنی به اجزای اصلی ساختمان اتكای ثابت داشته و مهار شوند. ماده 185- پیچهای مهار بایستی بخوبی سفت شوند و بطور مطمئنی تیرهای پیشآمده به اتكای كیسههای شن یا سایر وزنههای تعادل آزاد وول مهار میشود وسایل فوق بایستی بطور اطمینان بخشی به تیرهای پیشآمده بسته شوند.
ماده187- قلابهای آویزان و سقفهای فلزی حمال بایستی از فولاد مناسب چكشخوار یا مواد دیگری كه داری مشخصات مشابه فولاد باشد ساخته شوند. ماده 188- در انتهای هریك از تیرهای پیشآمده یا در انتهای هریك از تیرآهنهای حمال بایستی پیچهای متوقفكننده نصب شود. ماده 189- طنابهای آویز باید: (الف) – از الیاف بلند و نوع عالی یا سایر رشتههای طبیعی یا فیبرهای مصنوعی با كیفیت مشابه یا طناب سیمی ساخته شود و (ب) – دستكم دارای ضریب اطمینان 10 برای رشتهها و فیبرها و حداقل 6 برای سیم فولادی باشد.
ماده 190- طنابهای آویز باید دور پولیها و قرقرههای مناسبی جمع شوند تا اینكه جایگاه كار قادر باشد بطور اطمینان بخشی بالا یا پائین برود. ماده 191- طنابهای آویز باید بطور مناسبی در مقابل سائیدگی و زدگی محافظت شوند. ماده 192- پولیها و قرقرههای جمعكننده طنابها و كابلها بایستی بوسیله كابلها به جایگاههای كار (پلاتفورم) متصل شوند. جایگاههای كار(پلاتفورم) ماده 193- طول جایگاههای كار ( پلاتفورمهای) داربستهای معلق با راهاندازی دستی نبایستی از 8 متر و در عرض از 60 سانتیمتر تجاوز نماید. ماده 194- پلاتفورمها باید: (الف) – بوسیله دو یا چندین طناب یا زنجیرآویزان باشند كه از هم بیش از 5/3 متر فاصله نداشته باشند. (ب) – بوسیله نردههای یك قطعهایكه برروی ركابهای فلزی تكیه دارند محافظت شده و این ركابها به طنابها و زنجیرهای آویز متصل شوند.
ماده 195- در هیچ زمانی طناب میانی نباید بیشتر از هریك از دو طناب كناری آن كشیده شود. ماده 196- پلاتفورمها باید بر روی تسمهها یاركابهائی از فولاد ملایم یا آهن سخت با سطح مقطع مناسب سوار شوند. تسمه و ركابهای فلزی بایستی حداكثر بفاصله5/3 متر از یكدیگر قرار گیرند. ماده 197- ركابهای پلاتفورم بایستی از زرتختههای جایگاه عبوركرده و بطور محكلم بآنها بسته شوند. راهاندازی ماده 198- نباید بیش از دو نفر كارگر و در یك زمان بر روی جایگاه داربست معلق با راهاندازی دستی كار نمایند. ماده 199- جایگاه دو یا چندین داربست معلق بار راهاندازی دستی نباید بوسیله تخته یا وسایل دیگر بهم اتصال داده شوند.
ماده 200- در مواقعیكه داربست معلق با راهاندازی دستی كار نمی نماید بایستی به ساختمان بسته شود یا به سطح زمین پائین آورده شده و ابزار و سایر مصالح وآت آشغال از روی آن برداشته شود. ماده 201- داربستهای معلق با راهاندازی دستی قبل از بكارگیری بایستی بوسیله دوبار بارگیری در مسافت كوتاه آزمایش شود. ماده 202- در داربستهای معلق با راهاندازی دستی كه كارگران برروی جایگاه آن نشسته كار میكنند بایستی وسایلی پیشبینی شود تا جایگاه را دست كم در 45 سانتیمتر نگهدارد تا هنگام تكانخوردن داربست، مانع برخورد زانوهای كارگران با دیوار گردد. بخش ششم – داربستهای معلق با راهاندازی ماشینی جایگاه ماده 203- تیرهای پیشآمده: تیرهای پیشآمده باید تماماًبا مقررات مواد 182 تا 185، 187 و 188 تطبیق داشتهباشد. ماده 204- فقط تحت شرایط بینهایت استثنائی باید از وزنههای تعادل بعنوان وسایل نگهدارنده تیرهای پیشآمده استفاده شود. كابلهای آویز ماده 205- فقط كابلهای آویز فولادی كه با مقررات ماده 189 (ب) منطبق است بایستی در داربستهای معلق با راهاندازی ماشینی جایگاه بردهشود.
ادامه خواندن مقاله آئيننامه حفاظتي كارگاههاي
نوشته مقاله آئيننامه حفاظتي كارگاههاي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:06 pm
nx دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
مقدمهدر جهان صنعتی امروز كه كشورها، دولتها، شركتها و موسسات صنعتی و تجاری تحت تاثیر رقابتهای تنگاتنگ قرار دارند، توجه به كیفیت محصول و بهبود مستمر آن از اهمیتی خاص و ویژه برخوردار است. افزایش كیفیت تولید فرآورده های مختلف صنعتی، خدمات ارائه شده و پویایی علوم و فنون در صنایع تنها در شناخت واستفاده بهتر از قواعد و چهارچوبهای تعیین شده پیرامون انتخاب، تولید و آزمون مواد و قطعات به عنوان راهكار اساسی در جهت نیل به فن آوری و ارتقاء صنعتی،
میسر است. به بیان دیگر، با بهره گیری مناسب از استانداردهای تدوین شده و معتبر بین المللی و ملی برای طراحی، انتخاب و كنترل قطعات و مواد، زمینه برای نهادینه كردن كاربرد استاندارد و حركت به سوی تولیدات با كیفیت بالا و بهبود مستمر كیفیت فراهم می آید. بدیهی است با اعمال این رویه و به كارگیری استانداردهای معتبر، قابلیت لازم برای توسعه بازارهای داخلی و زمینه رقابت در بازارهای بین المللی برای محصولات صنعتی هر كشوری پدید خواهد آمد. به علاوه با توجه به تغییر و تحولات كنونی در تجارت جهانی، كه از یك طرف با ایجاد سازمان تجارت جهانی (WTO) روابط اقتصادی كشورهای جهان به سمتی غیر از آنچه كه در گذشته بوده است، پیش می رود و از طرفی دیگر، خروجی های حاصل از جلسات متعدد و تصمیم گیری های اینگونه سازمانها اثری بسیار سریع در روند فعالیتهای تجاری به وجود می آورد، لزوم به كارگیری استانداردها ملموس تر و قوی تر شده است.
استاندارد چیست؟ استاندارد نظمی است مبتنی بر نتایج استوار علوم ، فنون وتجارب بشری در رشته ای از فعالیتهای عمومی كه به صورت قواعد، مقررات و نظامنامه و به منظور ایجاد هماهنگی و وحدت رویه، توسعه تفاهم، تسهیل ارتباطات، صرفه جویی در اقتصاد، حفظ سلامت و گسترش مبادلات بازرگانی داخلی و خارجی به كار می رود. به طور كلی استاندارد به معنای قانون، قاعده، اصل و ضابطه می باشد.
حركت در جهت ارتقاء امور فنی، صنعتی و اقتصادی در جوامع بشری نیازمند استاندارد است. تدوین و تنظیم استانداردها در سراسر جهان توسط موسسات و مراكزی تحت عنوان “موسسات و مجامع استاندارد” و امور مربوط به استانداردكردن توسط گروهی از افراد ذینفع و علاقه مند و با در نظر گرفتن موارد عمومی و یا فنی مورد نظر به صورت تدوین یك یا چند استاندارد صورت می پذیرد. البته ممكن است تدوین استاندارد ها در سطح ملی توسط موسسات دولتی و یا با همكاری بخشهای خصوصی صورت پذیرد.
تعریف استاندارد واژه استاندارد، هشت قرن پیش از زبان فرانسه با عنوان اتاندارد (Etandard) وارد زبان انگلیسی شد و از نظر ریشه لغت، به فعل اكستند (Extend) لاتینی به معنی گستره كردن و برافراشتن باز می گردد. اما واژه استاندارد در زبان انگلیسی، از نظر علمی و فنی دارای دو معنی كاملا متفاوت می باشد. الف) مقیاس اندازه گیری كه در فرانسه امروزی آن را اتالون Etalon)) می نامند.ب) به معنای كتابچه حاوی مقررات و اصول برای تنظیم امور فنی، علمی و تجاری كه در فرانسه به آن نرم (la norm) گفته و در آلمان به معنای (Norm) و در ریشه لاتین آن (Normn) یعنی گونیا به كار می رود.
نكته 1: در ایران واژه استاندارد به معنی تثبیت شده، توسط مرحوم غلامحسین مصاحب پیشنهاد شد كه این كلمه هرگز رواج نیافت.تعاریف دیگر استاندارد: استاندارد بیان شرایطی است كه باید برای دستیابی به یك هدف معین رعایت شود و قابل استفاده مكرر است. همچنین به معنای هر نوع نظم ثابتی كه در مجاری امور پدیده ها جاری می باشد و نیز استاندارد به معنای هر معیار و مقیاسی است كه با آن بتوان كیفیت و كمیت اموری را مورد سنجش قرار داد.
انواع استانداردهای عمومی و اساسیبه طور كلی استانداردها به چهار دسته به شرح زیر تقسیم می شوند:– استاندارد كارخانه ای Factory Standard))– استاندارد ملی (National Standard)– استاندارد منطقه ای (Local Standard)– استاندارد بین المللی (International Standard)
1- استاندارد كارخانه ای : استاندارد كارخانه ای حاصل و شامل اتفاق نظرات بخشهای مختلف یك كارخانه تولیدی در زمینه طراحی، تولید، كنترل و سایر عملكردها می باشد. تدوین و اجرای استاندارد كارخانه ای توسسط موسسات و كارخانجات صنعتی به عنوان یك موضوع مهم و اصلی مورد توجه قرار گرفته است.
علاوه بر مزایای فراوان تدوین این اسناد، اجرای سیستم به روز رسانی و بازنگری استانداردهای كارخانه ای همگام با توسعه و پیشرفتهای فنی عملأ زمینه همراه بودن هر سند را با آخرین فن آوریهای موجود فراهم می سازد. از جمله استانداردهای كارخانه ای، می توان استانداردهای STD شركت ولوو، استاندارد SIA شركت ساكایی ژاپن، استاندارد مهندسی EDS شركت دوو، استانداردهای كارخانه ای كمپانی بنز و دهها نمونه دیگر را نام برد كه بسیاری از آنها مورد تایید موسسات استاندارد كشورهای متبوع قرار گرفته و به عنوان مبنا و بخشی از استانداردهای ملی هر كشور مطرح شده اند. استانداردهای كارخانه ای خود به دو دسته یعنی استانداردهای فنی و تكنیكی و استانداردهای اجرایی و مدیریتی تقسیم می شوند.
2- استانداردهای ملی: این استاندارد پس از بررسی و مشورت، توسط متخصصان و كارشناسان فنی صنایع و بازرگانی به منظور حفظ منافع ملی (منافع تولید كننده و مصرف كننده) در هر كشوری تدوین می شود كه البته وظیفه اصلی تدوین استانداردهای ملی در هر كشور به عهده سازمانها و موسسات استاندارد كشور می باشد، بدیهی است ممكن است این گونه سازمانها دولتی، نیمه دولتی و یا خصوصی باشند. از جمله استانداردهای ملی می توان به استاندارد ملی ایران با علامت اختصاری ISIRI، استاندارد ملی آلمان (DIN)، استاندارد ملی ژاپن ( JIS)، استاندارد ملی آمریكا ( ANSI)، استاندارد ملی انگلستان (BSI)، استاندارد ملی روسیه سابق (GOST)، استاندارد ملی فرانسه (AFNOR) و … اشاره نمود.
نكته 2: در كشور ما موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران متولی تهیه و تدوین استانداردهای ملی می باشد كه عمدتأ از استانداردهای ملی كشورهای ژاپن، آلمان و انگلیس و استاندارد بین المللی ISO كمك گرفته می شود.
3- استاندارد منطقه ای: این استاندارد توسط گروهی از افراد ذینفع در دو یا چند كشور همجوار كه در صنایـع مشتركند و یا دارای داد و ستد بارزگانی هستند، تدوین می گردد. اجرای این استاندارد باعث تسهیل در ارتباطات فنی و بازرگانی با یكدیگر و حتی با سایر كشورها می شود. از جمله این استانداردها می توان به استاندارد EN (Europaisches Komitee fur Norming) كه با همكاری 15 كشور اروپایی متحد تدوین شده است و یا استاندارد COPANT كه ویژه كشورهای پان امریكن (سازمان كشورهای آمریكایی) می باشد، اشاره كرد.
4- استاندارد بین المللی : این استاندارد حاصل توافق نظرات كارشناسان ذیربط ممالك عضو سازمان بین المللی استاندارد است، كه البته در ابتدا ممكن است تصور شود كه اهداف استانداردهای ملی و منطقه ای با استانداردهای بین المللی مشترك باشد. برای تعیین این موضوع باید اشاره كرد كه هدف نهایی این استانداردها چنین بیان می شود “توانایی عملكرد در تمام سطوح “و هدف از استاندارد كردن در سه سطح قبلی نیز مشابه تعریف ارتقاء فعالیت در مورد انواع استانداردهای جهانی و یا تعمیم استانداردهای بین المللی در زمینه های علمی، فن آوری و اقتصادی می باشد. از جمله استانداردهای بین المللی می توان به استانداردهای (ISO) و استاندارد (IEC) اشاره نمود.
ادامه خواندن مقاله استاندارد AI SI – SAE
نوشته مقاله استاندارد AI SI – SAE اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:08 pm
nx دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
با شنیدن صورت مسئله یا وسوسه میشویم كه هرچه سریعتر دست به قلم ببریم، یا خود را چنان موضوع دشواری روبهرو میبینیم كه دستیابی به راهحل آن غیر ممكن به نظر میرسد. گاه اینطور به نظر میرسد كه بزودی با طرحی شكفت دنای را متحول خواهیم كرد و گاه درمانده و مستأصل نمیدانیم كه از كجا میباید آغاز كنیم. بسیاری بیمهابا دست به قلم میبرند و اغل در نهایت به راهحلی نیز دست پیدا میكنند. اما آیا این تمام ماجرا است؟
پیش از آغاز به كار طراح یا تیم طراحی، اتفاقات بسیاری میافتد كه طراحات كم تجربه اهمیت چندانی به آنها نمیدهند. در جریان طراحی نیز بسیاری از مراحل چندان ضروری به نظر نمیرسد. گاهی آنقدرپیش پاافتاده كه اگر انجام همشوند جایی ثبت نخواهد شد. شاید تجربه داشته باشید كه چگونه با صرف زمانی قابل توجه روی موضوعی بیاهمیت، از كاراساسی در قسمتی مهم بازماندهاید. آغاز واقعی كجاست؟ مرحلهی بعدی چیست؟ چگونه آغاز كنیم؟ مرحلهی چیست؟ و مراحل بعدی؟ برای طی هر مرحله نیازمند چقدر زمان هستیم؟ كدام محك و معیار گویای اجرای صحیح مراحل اجرا شده است؟ و درنهایت آخر كار كجاست؟
مسؤولیت صددرصد:خلاء بزرگی وجود دارد كه اغلب این سؤالات را بیپاسخ میگذارد و آن این ذهنیت و بدوی است كه مكانیزه شدن مانع بروز خلاقیت است. نسل سنتی طراحان معتقدند كه روشهای خلاقیت سیستماتیك مانع رائهی طرحهای بدیع است. آنها استاندارد شدن روشها و فرایندها را در طراحی نفی میكنند و تنها به فعالیتی صرفا ذهنی و آزاد«طراحی» میگویند. آیا تا به حال به تفاوتهای طراحی صنعتی و نقاشی یا موسیقی فكر كردهاید؟ عمیقترین جنبهی این تفاوتها به بعد «مسئولیت» درآنها برمیگردد. بدونشك خطی كه ت نها از سرگذر ذهن بركاغذ نقش شده است لیاقت تولید و عرضه شدن را ندارد كه درغیر این صورت مفسده برانگیز و حادثه جوست.
طراحان، اغلب بیش از آنچه میپندارند مسؤول هستند. خطوطی كه آنها با اعتماد به نفس بر صفحهی كاغذ یا نمایشگر رایانه ترسیم میكنند، تاثیرات شگرفی بر زندذگ گروههای انسانی میگذارند. بهعقیدهی ویكتورپایانك، طراحان در برابر9 گروه زیر مسئوولیت مستقیم دارند:1- سرمایهگذاران2- تیم طراحی3- تأمینكنندگان (مواداولیه و قطعات)4- تولید كنندگان5- توزیعكنندگان6- پرداخت كنندگان7- استفاده كنندگان8- جامعه9- محیط زیستكسی، باید سرمایهگذاران را مطمئن كند كه درگیر خطر غیر معقولی نشدهاند. تیم طراحی نیز در مورد حسن شهرت و زمانی كه صرف می كند نگران است. تأمینكنندگان، تولیدكنندگان و توزیعكنندگان نیز نگران موجودیت خود هستند. پرداختكننده، مهمترین كسی است كه باید برای خرید توجیه شود. رضایت استفادهكننده، یكی از اركان رضایت خریدار است. جامعه دراین میان حقوق ویژهی خود را داراست و توجه به محیط زیست نیز دیگران بدل به حساسیتی جهانی شده است.
طراحی كنترل نشده و خطی غیرمستدل میتواند منافع و حتی موجودیت گروه كثیری را به مخاطره اندازد. بدین ترتیب یك فرایند طراحی در قالب یك پروسهی خود پیشروند كه بدرستی معلوم نیست به كجا میرود، دارای اعتمادپذیری كافی نیست. طراحی میباید در قالبی مشخص با قابلیت برنامهریزی، هدایت، كنترل و ارزیابی تعریف شود. بهطور طبیعی، چنین قالبی یك مجموعهی سایبرنتیكی خواهد بود. یعنی طراحی میتواند سازوكار مدونی باشد كه با اعداد و ارقام شبیهسازی بوده و به معیارهای دقیق سنجش و ارزیابی است.
مدیریت طراحیمدیریت طراحی، پركنندهی خلاء اساسی نهفته دردل طراحی سنتی و حكایت نگاهی مسوول و بسیار كلینگر برگسترهی طراحی است. مدیریت طراحی از دستور كار طراحی آغاز شده و تا اخذ رضایتمندی از بازار مصرف ادامه مییابد. با یك تعریف آغاز كنیم.تعریف: مدیریت طراحی، علم بهكارگیری صحیح عوامل درگیر دریك فعالیت طراحی است. یكنكته: مدیریت طراحی، مدیریت بریك تیم طراحی نیست. مدیریت بریك تیم طراح زیرمجموعهی مدیریت طراحی محسوب میشود. یك فعالیت طراحی معمولا با دستور كار طراحی آغاز میشود كه فرهنگی آن به آن میگویند یك تعریف دیگر:دستور كار طراحی: نسخهی رسمی، كتبی و قابل استناد صورت مسئله است.
این نسخهی رسمی از صورت مسئله كه بهطور طبیعی از سوی كارفرما میشود، نیازمند پاسخی رسمی است از سوی تیم طراحی، كه اصطلاحا به آن (proposal) یا طرح پیشنهادی میگوییم.طرح پیشنهادی، پیشنهاد رسمی، كتبی و قابل استناد طراح یا تیم طراحی است درمورد چگونگی انجام، زمان تحویل و نحوهی تضمین انجام پروژه ژ، طرح پیشنهای، مبتنی بر تحقیق، اعداد و ارقام مستند و روش علمی میشود.بدیهی است بر استفاده از مشاوران با استفاده از مشاوران باسابقه در تهیهی طرح پیشنهادی، مبتنی برتحقیق اعداد و ارقام مستند و روش علمی تهیه میشود.بدیهی است براستفاده از مشاوران باسابقه در تهیهی طرح پیشنهادی بشدت تأكید میگردد. نمیتوان انتظار داشت كه هر طرح یا تیم طراحی درمورد هر صورت مسالهی ارائه شده دارای اطلاعات كافی برای تهیهی پاسخی مستدل و علمی باشد.
ارائهی طرح پیشنهادی یا انجام مشاوره ممكن است با تغییر دردستور كه طراحی منجر شود. این تغییر به ایجاد تغییرات مشابه در طرح پیشنهادی میانجامد و این فرایند رفت و برگشتی آنقدر ادامه پیدا میكند تا در نهایت به ر ضایتی دوطرفه منتهی گردد. ادامهی این رضایت دوطرفه میتواند انعقاد یك قرارداد باشد.هرچه دورهی برنامهریزی پروژه اساسیتر باشد تعداد و عمق خطاها احتمالی درجریان انجام كار كمتر بوده و مجموعه حرفهییتر عمل خواهد كرد.
برنامهریزی:الف: تعیین استراتژی: به این سؤال پاسخ دهید: رویكرد اصلی صورت مسئله چیست؟یا درواقع: سؤال بحرانی صورت مسئله كدام است؟ طرح یك مثال برای توضیح جامعتر میتواند مفید باشد. یك شركت تولید لوازم خانگی، قصد دارد طرح آیندهی جاروی برقیاش را به شما سفارش دهد.– آیا سفارشدهنده در پی طراحی در امتداد مدلهای گذشته است؟ـ آیا سفارش دهنده درپی ایجاد انقلاب درروندی است كه تابه حال دنبال میكرده است؟ـ آیا سفارشدهنده درپی ایجاد انقلاب درمفهوم وسیلهی بهعنوان جاروی برقی است؟بدیهی است طراحان حق اظهارنظر و طرح پیشنهاد دارند. اما در نهایت این سفارش دهندگانند كه تعیینكنندهی استراتژی حاكم بر محصول آیندهی خود هستند.ب ـ استراتژی طراحی و ماهیت طرح در انتخاب فرایند طراحی مؤثر هستند. پاسخ بخ سؤالات تعیین استراتژی طراحی، مشخصكنندهی ماهیت و جنس صورت مسئله است. بعضی صورت مسئله نگاه تحقیقی به طراحی دارند.
مثل:« راهحلی برای رفع مشكل تداخل ترافیك خودروها و افراد پیاده درمیدان ولیعصر ارائه كنید.» گاه این نگاه ذاتی و خلاق و نوگرا دارد. مثل: « وسیلهای طراحی كنید كه معلولان فاقد دوپا را دربالا رفتن از پله خودكفا سازد.» این تفكیك نگرشها به معنای این نیست كه دراولی وجه خلاقه و در دومی تلاش محققانه ضروری نیست. اما بدیهی است كه محور طراحی در این دوصورت مسئله یكسان نیست.براین دوصورت مسئله یكسان نیست. براین اساس كریستوفر جونز، شش روش زیررا به عنوان موثرترین و جامعترین فرایندهای طراحی برای حلگونههای متفاوت مسئلهها معرفی میكند.
1- جستوجوی سیستماتیك هدف: حل مسائل طراحیای كه ماهیت منطقی دارند.2- تحلیل مقادیرهدف: افزایش ضرایی كه به كمك آن سازمانهای طراحی و ساخت میتوانند هزینههای محصول را كاهش دهند.3- مهندسی سیستمهاهدف: ایجاد سازگاری بین اجزای داخلی یك سیستم و محیط آن.4- سیستم انسان ـ ماشینهدف: ایجاد سازگاری داخلی بین اجزای انسانی و ماشینی یك سیستم و سازگاری خارجی بین آن سیستم و محیطی كه درآن كار میكند.5- كشف محدودههاهدف: یافتن محدودههایی كه درآن راه حلهای قابل قبول وجود دارد.6- تفكیك اجزاهدف: افزایش تأثیر طراحی كه بیشتر تكیه بر تحلیل و ارزیابی داشته است.پس از انتخاب روش طراحی، یك گروه اساسی مطرح میگردد كه به دنبال تعیین حداقل زمان مورد نیاز برای انجام هریك از مراحل فرایند طراحی است.پ ـ زمانبندی:براساس سادگی یا پیچیدگی فرایند طراحی، اقدام به تدوین گانت چارت و سی پیام مینماییم. زمان تخصیص داده شده به هر مرحله ثبت میشود و این ثبت به مفهوم تعهد طراح یا تیم طراحی به این زمانبندی است.
ت – آمادهسازی:آیا برای انجام تمام مراحل طراحی فضای مناسب وجود دارد؟ آیا همهی تجهیزات و لوازم مورد نیاز دردسترسی هستند؟ آیا تمام افراد مورد نیاز دعوت به كارشدهاند؟ آیا با آنها قراردادی بسته شده است؟ وقتی به تمام این سؤالات پاسخ مثبت دادیم تقریبا میشود گفت آمادهی طراحی شدهایمث ـ اگر یك تیم درگیر طراحی شده است، آیا تكلیف نمودار سازمانی، شرح وظایف، تقسیم مسوولیتها و تفویض اختیارات روشن شدهاست؟ باید مسوول هرفعالیتی تعیین گردد. تشریح وظایف و حدود اختیارات افراد نیز گامبعدی را تشكیل میدهد.
ادامه خواندن مقاله مديريت طراحي
نوشته مقاله مديريت طراحي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 20, 2018, 6:09 pm
nx دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
نگاهی به مناسبات جمهوری اسلامی ایران و انگلیس ( تأثیرپذیری عراق از انگلیس )در سال های 1979-1921 هنگامی که دولت انگلستان فیصل بن حسین را به عنوان پادشاه منطقه تازه تاسیس عراق که هنوز قسمت اعظم آن متعلق به امپراتوری عثمانی بود منصوب کرد، زمانی بود که ایران با شورش های داخلی دست و پنجه نرم می کرد
. از آن زمان تاکنون روابط و مناسبات ایران و عراق شامل سه مرحله اساسی بود اما در این مدت با وجود موقعیت مناسب برای ایجاد همکاری، روابط دوجانبه آنها همواره دستخوش جدال هایشان بر سر منابع ارضی، سوءظن های منطقه یی و سیاست قدرت های بزرگ دنیا در مورد ایران و عراق و همچنین منطقه نفت خیز و استراتژیک خلیج فارس بوده است.
از سال 1921 تا سال 1958، زمانی که عراق تحت سلطه انگلستان بود، این دو کشور روابطی نسبتاً دوستانه داشتند که همین روابط نیز به دور از اصطکاک نبوده است. در این دوره، دولت های دو کشور در سال 1937 توافقنامه یی را بر سر خطوط مرزی خود امضا کرده و در دو معاهده صلح و امنیت شرکت کردند.
در مرحله دوم که موجب برهم زدن حکومت سلطنتی در عراق شد روابط دوجانبه دو کشور به طور فزاینده یی رو به دشمنی گرایید به گونه یی که عراق متمایل به اتحاد شوروی شده و ایران همچنان معادلات استراتژیک خود با غرب را حفظ کرد اما نهایتاً مرحله آخر مصادف بود
با عقب نشینی انگلستان از خلیج فارس در اواخر دهه 90 و درگیری جنگ سردی بین دو کشور برای به اثبات رساندن برتری منطقه یی همراه بود که در نهایت منجر به جنگی حقیقی مابین آنان شد.سرانجام دو کشور در سال 1975 معاهده یی را در خصوص سرحدات مرزی و روابط همسایگی امضا کرده و پروتکلی را در خصوص تعیین سرحدات رود مرزی بین ایران و عراق ترتیب دادند که منجر به یک دوره همکاری مشترک دوجانبه از سوی دو کشور شد که با انقلاب ایران در سال 1979 خاتمه یافت.
مرحله اول مناسبات دوجانبه (1958-1921)سلطه انگلستان بر خاورمیانه بعد از جنگ جهانی اول، موقعیت بسیار مناسبی را برای این کشور ایجاد کرد تا منطقه یی جدید از باقیمانده سلطنت ویران شده عثمانی ایجاد کند که اهدافش ممانعت از گسترش طرفداران کمونیسم،
حفاظت از مستعمرات هند و حفاظت از سرمایه گذاری کلان انگلیس در خلیج فارس باشد.در این استراتژی سه جانبه ، ایران و کشور تازه تاسیس عراق نقش بسزایی را بر عهده داشتند. تاسیس عراق با تاسیس سلسله جدیدی در ایران مقارن بود و این موضوع، به طور حتم امری اتفاقی نبود. در تاریخ 22 فوریه 1921 رضاخان تحت حمایت انگلیس کودتایی را برپاکرد که نهایتاً منجر به تاسیس سلسله پهلوی در سال 1925 شد.
در 23 آگوست 1921، سر پرسی کاکس، فیصل را به عنوان پادشاه عراق برگزید و این در حالی بود که رضاخان توانسته بود قدرت را در ایران از آن خود کند. در آن هنگام ایران در معرض فروپاشی اقتصادی، فساد سیاسی و تفکیک مرزی بود و رضاخان در جست وجوی راهی برای نجات ایران از این موقعیت رقت انگیز بود.
سرانجام وی با روسیه و افغانستان قرارداد همکاری بست و تهران و بغداد هم در سال 1926 پیرامون بسیاری از مسائل مهم با یکدیگر به نظرات مشترکی در زمینه پیگیری سیاست های خارجه غرب، مخالفت با کمونیست ها و ایجاد همکاری در زمینه کنترل فعالیت های قبیله یی، شورشیان و تبهکارانی که در حریم مرزی مشترک دو کشور حضور داشتند، رسیدند.
همکاری دو کشور در نهایت منجر به تشکیل دولت کردی مستقل در عراق شد که گروه های نژادی و قومی در ایران را برای برپایی استقلال داخلی تشجیع کرد.به رغم این روح تعاون بین دو کشور، اختلافاتی نیز وجود داشت که موجب اصطکاک هایی بین دو کشور می شد
. مهم ترین علت بالاگرفتن این تنش ها، اختلاف نظر دو کشور بر سر موضوع تاسیس دولت اهل سنت عراق در کشوری بود که اکثریت مردم آن را شیعیان تشکیل می دادند و البته مسائلی از قبیل وضعیت ایرانیان مقیم عراق و اختلافات بین دو کشور نیز از مسائل مهم ایجاد چنین تنش هایی بودند که یادگار دوران کشمکش سلطنت های ایران و اتومن (عثمانی) برای تسلط بر بین النهرین بود.
مساله ایجاد دولت سنی در عراق با درگیری های بسیاری همراه بود؛ چرا که جمعیت کثیری از مردم عراق را شیعیان تشکیل می دادند و ایران در این میان نمی دانست که چه رفتاری از خود نشان دهد. اما یک سال پیش از تاجگذاری رضاخان، هنگامی که جمعیت شیعه در بین النهرین علیه انگلستان به شورش پرداخته بود، ایران تصمیم استراتژیک در رد کمک به برادران شیعه عراقی خود اتخاذ کرد.
رضاخان هم در حالی که بی صبرانه در انتظار لقب پادشاهی بود، جرات تغییر این سیاست را نداشت و این هنگامی بود که هرگونه رد یا عدم توجه به مساله شیعه در عراق، برای رضاخان و دیگر رهبران ایرانی خطرات زیادی را در پی داشت. این گونه بود که جمعیت شیعه که در آن دوران تقریباً 56 درصد مردم عراق را تشکیل می دادند، در شکل گیری اولین مرحله روابط ایران و عراق نقش بسزایی ایفا کردند.
آیت الله شیخ محمدتقی شیرازی که یکی از علمای مردمی و شناخته شده در بین النهرین بود در پاسخ به شایعه سلطه انگلستان بر عراق، با صدور فتوایی نقش تمامی افراد غیرمسلمان در عراق را رد کرده و اظهار داشت؛ «ابطال تمامی حیله ها و نیرنگ های لندن در سراسر عراق امری واجب است.»
اما فتوای آیت الله تاثیری در رفتار انگلستان نداشت و شیعیان نیز در اعتراض به این رفتار انگلیس، در ژوئن 1920 قیامی را بر پایه دستیابی به استقلال برپا کردند.انگلستان برای سرکوبی این اعتراضات، نیرو و هزینه زیادی را صرف کرد که منجر به از بین رفتن 9 هزار عراقی در این جریان شد. اندکی بعد از قیام شیعیان، رضاخان تاج پادشاهی را بر سر نهاد
و چند ماه بعد، وینستون چرچیل، در ازای غرامت مرگ پدرش در مبارزه با عثمانی در جنگ جهانی اول، فیصل را به عنوان شاه کشور عراق برگزید که این امر با استقبال شیعیان مواجه شد.علت عمده استقبال شیعیان این بود که آیت الله شیرازی پیشتر با ارسال نامه یی به شریف حسین از وی درخواست کرده بود
که یکی از فرزندان خود را جهت تشکیل دولتی در عراق به آنجا بفرستد اما دیری نپایید که بعد از مرگ آیت الله و علی الخصوص بعد از امضای قرارداد انگلیسی- عراقی در اکتبر 1922 که بیانگر سلطه قانونی انگلستان بر عراق بود، این استقبال شیعیان به نارضایتی تبدیل شد. شیعیان به شدت با دخالت بیگانگان در عراق مخالف بودند و انگلستان نیز برای از بین بردن این مخالفت ها روابط خود را با اقلیت های سنی گسترش داد و محدودیت های شدیدی را برای فعالیت های شیعیان قائل شد که این محدودیت ها منجر به ترک 44 رهبر شیعه ازجمله آیت الله نائینی و آیت الله اصفهانی از عراق شد.
علمای ایران نیز با علمای شیعه عراق همکاری کرده و با تحت فشار قرار دادن دولت، خواستار حمایت ایران از شیعیان تحت محاصره بصره شدند. رضاخان که در آن زمان وزیر جنگ بود، ابتدا قصد هیچ گونه مساعدتی نسبت به علما نداشت اما سرانجام با صدور فرمان پیروی از دستورات و احکام علمای عظمی به آنان یاری رساند.
به تدریج دولت ایران با میانجیگری خود توانست انگلیس و عراق را قانع کند که در صورت عدم مداخله در امور سیاسی کشور حق بازگشت علما به عراق را صادر کنند اما با بازگشت علما در سال 1924 به عراق دولت سنی این کشور توانست شیعیان را از رسیدن به قدرت محروم کند و مهم تر از آن اینکه عدم حضور شیعیان در فعالیت های سیاسی، بنیاد سیاست های ایران نسبت به عراق را بنا کرد
که تا سال 1979 ادامه داشت. تعداد ایرانیانی که در آن زمان در عراق زندگی می کردند تقریباً 150 -100 هزار نفر بوده و تعداد زیادی از ایرانیان که بعد از سقوط سلسله صفوی در سال 1722 به قسمت هایی از بین النهرین مهاجرت کرده بودند، از حقوق و مزایای همتایان اروپایی خود در بین النهرین بهره می جستند. به عنوان مثال کنسولگری ایران در زمینه های مختلف حق اعمال نفوذ انحصاری نسبت به ایرانیان مقیم آنجا را داشت
. در اوایل دهه 1920، انگلستان ضمن قراردادی حقوق و مزایای خاصی از جمله حق حضور در دادگاه ها همراه با نمایندگان و همراهان انگلیسی را به تمامی ملیت های مقیم عراق غیر از ایرانیان آن کشور اعطا کرد و با این عمل اعتراض ایرانیان را برانگیخت. ایران با به میان آوردن قرارداد عقد شده میان ایران و عثمانی که براساس آن حقوق و امتیازات فراوانی به ایرانیان اعطا شده و دولت عراق را ملزم به احترام به این قوانین کرده بود، اعتراض خود را نشان داد. دولت عراق نیز در پاسخ به اعتراض ایران اظهار داشت که این قرارداد معامله یی مابین دو کشور بوده و در آن به ایران پیشنهاد شده بود که در پی توافق های قضایی جدید با عراق باشد
اما ایران این پیشنهاد را نادیده گرفته است. بدین ترتیب بود که زمان ستیزه و جدال میان دو کشور فرارسید. رضاشاه در سال 1928 تقاضای حقوق کاپیتولاسیون در عراق را تظاهری آشکار خواند. یک سال بعد، دولت انگلیس به صورت یک جانبه قرارداد خود با عراق را لغو کرد که این حرکت انگلیس مورد استقبال ایران واقع شد تا جایی که ایران تقاضای حقوق کاپیتولاسیون برای ایرانیان مقیم عراق را تسلیم انگلستان کرد و این جریانات آغازی برای عداوت میان دو کشور شد.
مهم ترین اولویت ایران ایجاد سلطه مشترک ایران و عراق بر اروندرود بود. هدف دوم نیز گسترش مرزهای جدید در کنار سرحدات قبلی ایران با عراق بود که منافع این مرزهای جدید بیشتر از منافع مرزهای از پیش تعیین شده در قرارداد عثمانی در سال 1914 بود و آخرین نیت ایران، بازپس گیری 10-7 هزار کیلومتر مربع از مناطق نفت خیز قصرشیرین بود که در سال 1914 با بی میلی ایران به اتومن واگذار شده بود.
ادامه خواندن مقاله مناسبات سياسي ايران و انگليس
نوشته مقاله مناسبات سياسي ايران و انگليس اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:11 pm
nx دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
حتی شده 6 دقیقه چرت بزنید در این دنیای سرعت و شتاب، حتی خواب را هم باید به شكل «فشردهاش» توصیه كرد!همه از عوارض كمخوابی و فایدههای خواب خوب و راحت شنیدهایم اما این بار محققان آلمانی، از فایده یك چرت سبك 6 دقیقهای در روز میگویند.به گزارش بیبیسی، بررسیهای این محققان نشان داده حتی چنین چرتی میتواند حافظه را تقویت كند؛ حتی شاید خیلی بهتر از یك خواب عمیق!
مطالعات پیشین نشان داده بود كه خواب كافی میتواند به تقویت حافظه، كمك كند. مطالعهای كه در دانشگاه بوستون انجام شده و نتایج آن حدود 3 هفته پیش منتشر شده بود، از همین دسته مطالعات است.در این مطالعه مشخص شده بود دانشجویانی كه در روز 45 دقیقه چرت میزنند، عملكرد تحصیلی و توان یادگیری بالاتری نسبت به همكلاسیهایشان دارند. این مطالعه در نشریه علمی«خواب» منتشر شده بود. (گرچه این محققان همانجا تاكید كردهاند كه این روش را نمیتوان برای شاگرد اول شدن دانشآموزان و دانشجویان تهخطی استفاده كرد. این روش تنها میتواند كارایی یادگیری هر فرد را به حد مطلوب خودش برساند.)
این نتایج چندان برای محققان تعجبآور نبود؛ چرا كه میدانستند مغز طی یك خواب عمیق، فرصتی برای پردازش اطلاعاتی به دست میآورد كه طی بیداری كسب كرده بود. به همین علت توصیه به داشتن یك چرت كوتاه روزانه، در راستای همان فرضیههای پیشین در مورد نقش خواب در فعالیت و عملكرد مغز بود.
اما این مطالعه جدید، كه در دانشگاه دوسلدورف آلمان انجام شده، نگاه دیگری به ماجرا دارد. در مطالعات قبلی، نقش خواب «عمیق» بررسی شده بود؛ خوابی كه رسیدن به آن، حداقل 20 دقیقه برای فرد زمان میبرد.در حالی كه در مطالعه جدید، تنها 6دقیقه چرت زدن هم مفید شناخته شده! در این مطالعه، تعدادی كلمات، به دو گروه از افراد داده شد.یك گروه یك ساعت بعد را خوابیدند و به گروه دوم اجازه داده شد تنها 6دقیقه چرت بزنند؛ یعنی به عبارتی فقط برای مدت كوتاهی چشمانشان را ببندند و استراحت كنند.بعد از یك ساعت، افراد مورد آزمایش قرار گرفتند كه كدام گروه توانستند كلمات داده شده را بهتر به یاد بیاورند. مقایسه این دو گروه نشان داد كه عملكرد گروه دوم بهتر بوده است؛ یعنی چرت كوتاه و فوقفشرده، حتی تاثیری به مراتب بهتر از یك خواب واقعی و عمیق و كامل داشته است و بهتر میتواند حافظه افراد را تقویت كند.
سایر محققان هنوز نظر صددرصد مساعدی نسبت به این نتایج ندارند؛ چرا كه عقیده دارند باید مطالعات بیشتری در این مورد صورت گیرد. نمیتوان تنها از روی نتایج یك مطالعه، تمام فرضیات پیشین را تغییر داد.با این حال، این نتایج كه در نشریه «نیوساینتیست» منتشر شده، میتواند سرنخهایی برای بررسی بیشتر سازوكار خواب در تقویت حافظه به وجود آورد؛ به ویژه اینكه مطالعات دیگری نیزكه پیش از این انجام شده بود، تاثیرات مثبت دیگری را برای چرت روزانه نشان میداد.
كاهش بیماریهای قلبی و عروقی و كنترل بهتر فشارخون، یكی از این تاثیرات است. بهنظر میرسد چرت روزانه، بهعنوان فرصتی برای كسب آرامش و استراحت در این دنیای شلوغ و پرتنش، میتواند نقش مهمی در عملكرد مغز و نیز سلامت جسم انسان داشته باشد؛ حتی اگر این فرصت، تنها 6 دقیقه، و به اندازه چشمبرهم نهادنی كوتاه باشد.
هیچ کس نباید شب به بستر برود قبل از اینکه از خود بپرسد: امروز چه کرده ام تا لیاقت داشته باشم فردا هم زنده بمانم.(دکتر شوایتزر)خواب چیست؟چرا میخوابیم؟ سالهاست که دانشمندان به دنبال یافتن پاسخ این سؤال هستند، اما پس از این همه بررسی باید گفت که هنوز هم واقعاً نمی دانیم چرا. عده ای معتقدند خواب به بدن کمک میکند که بعد از فعالیت روزانه، تجدید قوا کند، ولی انرژی که در طی هشت ساعت خواب صرفه جویی میشود در حدود 50 کیلو کالری است، یعنی چیزی به اندازه انرژی حاصل از یک نان. این مقدار انرژی ناچیزتر از آنست که بخواهد دلیلی برای خوابیدن آدمها باشد.
ما باید بخوابیم، چون خوابیدن باعث میشود که توانایی های ادراکی خود مانند حافظه، صحبت کردن و تفکر خلاق را در حد مطلوب نگهداریم. به عبارت دیگر، خواب نقش مهمی در رشد مهارتهای مغزی ما دارد. شاید بهترین راه برای پی بردن به اهمیت خواب این باشد که ببینیم وقتی نمی خوابیم، چه اتفاقی میافتد. کمبود خواب سبب کاهش توانایی های مغز ما میشود.
اگر یک شب را تا صبح بیدار مانده باشید، حتماً دیده اید که روز بعد سست و فراموشکار میشوید. احتمالاً متوجه شده اید که کج خلق و زود رنج هم میشوید. تحقیقات نشان داده است که فقط یک شب بی خوابی، به طرز قابل ملاحظه ای تمرکز را کاهش میدهد و کسانی که شبها خوب نمی خوابند، نمی توانند برای مدت طولانی توجه خود را به یک موضوع اختصاص دهند.تأثیرات خواب کم بر عملکرد انسان
کمبود خواب در دراز مدت، باعث میشود که قسمتی از مغز که کنترل مهارتهای زبانی، حافظه، برنامه ریزی و احساس گذشت زمان را به عهده دارد، تحت تأثیر قرار گیرد و تقریباً از کار بیفتد. هفده ساعت بیداری مداوم اثری معادل %005 الکل در خون دارد. در بسیاری از کشورها، به فردی که به این میزان الکل در خون او باشد، اجازه رانندگی داده نمی شود.علاوه بر این، افرادی که خوب نمی خوابند، معمولاً توان پاسخ گویی به تغییرات سریع وضعیت و تصمیم گیری منطقی را ندارند. جالب است بدانید که همین عدم هوشیاری در بسیاری از فجایع بزرگ تاریخی مانند حادثه چرنوبیل، انفجار شاتل challenger و ; مؤثر بوده است.
بی خوابی نه تنها بر روی مهارتهای شناختی، بلکه روی سلامت عاطفی و فیزیکی نیز اثر میگذارد. اختلالاتی مانند ، باعث افزایش فشار خون و فشار عصبی میشود. دانشمندان نشان داده اند که کمبود خواب، ریسک چاقی را هم افزایش میدهد، زیرا بسیاری از هورمونها و مواد شیمیایی که نقش مؤثری در کنترل وزن و اشتها دارند، هنگام خواب آزاد میشوند.
مراحل خوابانسان هنگام خواب، سیکل های خواب متوالی را طی میکند. هر یک از سیکلها بین 90 تا 110 دقیقه طول میکشد و شامل دو مرحله است: مرحله حرکات سریع چشم و مرحله پیش از آن، که خود به چهار بخش، تقسیم میشود. این چهار بخش به ترتیب عبارتند از:1 خواب سبکدر نخستین قسمت خواب، ما نیمه هوشیار هستیم. فعالیت ماهیچهها کم میشود و ممکن است کشش اندکی در آنها دیده شود. دلیل اینکه این قسمت به این نام خوانده میشود، آنست که میتوان فرد را به آسانی بیدار کرد.
ادامه خواندن مقاله تأثير خواب بر عملکرد انسان
نوشته مقاله تأثير خواب بر عملکرد انسان اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:13 pm
nx دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
Din چیست؟مؤسسه آلمانی استاندارد سازی ترجمه عبارتی آلمانی Deutsches Institut für Normung است که سرواژه آن کلمه DIN می شود که در گویش فارسی دین خوانده می شود. این استاندارد قدیمی ( از سال 1917 آغاز به کار کرده است.) امروزه در سراسر دنیا مورد استفاده قرار میگیرد و با بیش از 30000 عنوان استاندارد تقریباً تمامی جوانب تکنولوژی را در بر میگیرد.
تعاریف:در استاندارد های آلمانی(DIN )دو تعریف وجود دارد ،یكی با عنوان “ماده پوشش دهنده “یا ماده پوششی كه كمی از قدمت آن می گذرد و دیگری كه جدید تر است با عنوان “لاك” .
1- DIN -55945:;..” ماده پوششی(پوشش دهنده) Beschichtungsstoff ، واژه ای است كلی و به مواد مایع، خمیری و یا پودری اطلاق میشود كه متشكل است از بایندر و اضافه بر آن و در صورت لزوم پیگمنت هاو مواد رنگی دیگر،مواد پركننده،حلال ها و افزودنی های دیگر ” توضیح : با كمی دقت در واژه ها ،قدمت نسبی آنها نمایان میگردد ! ! (بعداً توضیح داده خواهد شد )
با تغییراتی كه در سال 1996 در استاندارد فوق داده شد ،”ماده پوشش دهنده “را تحت شماره استاندارد Europa-Norm( DIN-EN 971-1) با عبارت “مواد پوشش دهنده آلی برای حفاظت از سطوح” تعریف كرد .
2- DIN EN 971-1 1996-09 :;”لاك عبارت است از یك ماده پوشش دهنده حاوی پیگمنت كه مایع،خمیری و یا بصورت پودر بوده و استفاده از آن روی یك سطح زیرین ،Substrate (جدیداً زیر آیند) ،لایه پوشاننده ای ایجاد میكند كه دارای خواص محافظت كننده،زیبا سازنده و یا خواص ویژه تكنیكی دیگر می باشد ;;.. ، واژه لاك برای مواد پوشش دهنده حاوی پیگمنت و یا فاقد پیگمنت به كار برده میشود و لذا بهتر است برای یك لاك بدون پیگمنت از واژه لاك شفاف استفاده شود ” در ایران برخی در دو سه سال اخیر به جای واژه لاك از واژه”پوشرنگ” استفاده كرده اند .
گروه بندی انواع لاك ها:لاك ها رامی توان بر اساس معیار های مختلف گروه بندی كرد كه برخی از مهمترین آنها به شرح زیر می باشد *** فونكسیون یا عملكرد لاك :لاك عمومی(جنرال)،لاك شفاف ،لاك فلزی (Metalliclack)و;..***سیستم رنگ آمیزی :آستری،پركن (همتراز كننده) ،لاك نهائی و.. ;.***سوژه رنگ آمیزی : اتومبیل،ساختمان،ماشین آلات ،بدنه كشتی ،مخازن آب و;;.
***معیار های زیست محیطی: پایه آبی،پرجامد ،پودری و;;.*** بر مبنای رزین تشكیل دهنده : اپوكسی،آلكیدی،پلی اورتان (اكریلیك،پلی استر;)بیتومن و;;***بر اساس روش و سیستم اعمال:غوطه وری،الكترواستاتیك،الكتروفورز و;;;***برپایه نحوه سخت شدن :هواخشك (فیزیكی)،شیمیائی (تركیبی ،اكسیداتیو;)كوره ای، سخت شونده با اشعه و;;;***بر اساس ویژگی های ظاهری: براق،مات،چروك،چرمی و;;.
***;;و با معیار های دیگر !انتخاب لاك مناسب:عوامل متعددی در انتخاب یك لاك مناسب برای یك كالای مشخص تعیین كننده هستند .از جمله اینكه می بایست ویژگی هائی از لاك همچون كیفیت ساختاری،نوع و شرایط سخت شدن،نحوه و شرایط اعمال بانوع زیرآیند (Sustrate)، سیستم لایه ها ومطابقت آنها با یكدیگرو;;.سازگاری همخوانی داشته باشند.به عنوان نمونه می توان یاد آور شد كه اگر قرار است لاكی در دمای 150 درجه سانتیگراد سخت شود ،مسلماًیك چنین لاكی برای قطعاتی از جنس ABS ویا مشابه آن ،مناسب نمی باشد;.ویا اینكه اگر شرایط و ضوابط زیست محیطی منطقه ای اجازه مقدار VOC بالا را نمی دهد ،مسلماً استفاده از یك لاك پایه
حلالی كم جامد امكان پذیر نمی باشد. ناگفته پیدا است كه به رغم وجود تفاوت های ذكر شده ،كلیه لاك ها -از هر نوعی -می بایست الزاماً یك سری توانائی های اولیه را داشته باشند ،این بدان معنی است كه می بایست قادر باشند پس از اعمال-به هر نحو -در زمان مناسب “پستی و بلندی “های بوجود آمده در قطرات (ذرات) لاك روی زیر آیند را “همتراز” كرده و یك سطح كاملاً یكنواخت ایجادنماید ،موضوعی كه به آن “جریان” مناسب لاك یا Flow گفته می شود . در خصوص Flow همیشه دو عامل ویسكوزیته و پتانسیل كشش سطح -لاك و زیر آیند-نقش اساسی را بازی میكنند .اجزاء تشكیل دهنده لاك ها:
همان گونه كه در تصویر مشاهده می شود ،اجزاء اصلی تشكیل دهنده لاك های مختلف از چهار گروه می باشند :1- رزین ها 2-پیگمنت ها و مواد پركننده3-حلال ها و/یا آب4-افزودنی ها ( در دو زیر گروه فرار و غیر فرار) .;.و یك توضیح بسیار ضروری :
یك اشتباه (نسبتاً)فاحش در بین “رنگی ها”ی ایران رایج است و آن اینكه هر بایندر یا محمل رنگ رارزین می نامند ،در حالی كه اینگونه نیست و هستند بایندر های بسیار خوبی كه به هیچ وجه رزین نیستند مانند روغن بزرك و;;..قابل ذكر اینكه این اشتباه در این پست نیز-آگاهانه- تكرار شد ، ;.(دلایل آن در پست های بعدی توضیح داده خواهد شد )
hp DIN این استاندارد آلمانی اسب بخار بود در این روش هم قدرت موتور را از روی فلاویل موتور اندازه گیری میكردند(مانند قبل از 72 آمریكا) با این تفاوت كه در این روش قطعات اصلی موتور مانند اگزوز و فیلر هوا و .. روی موتور بسته شده اما قدرت داره از روی فلاویل اندازه گیری میشه اما در SAE از طریق چرخ اندازه گیری میشد. امروز به جای DIN به این روش منسوخ PS (Pferdestärke) الصاق میشه كه اشتباهه و در جمع بندی دلیلش بیان میشه.در حال حاضر ما یك نوع اسب بخار داریم به اسم PS كه بهشم متریك میگن اما این روش فرقش با نوع آلمانی در نحوه اندازه گیریه كه بالا گرفته از طریق فلاویل بوده نه چرخ ها پس برای بیان تعداد اسب های خودور های قدیمی و مقایسه كردن آنها با هم از نظر علمی كاملآ مردوده چون زمین تا آسمان واحد ها فرق میكرده
اما حالا یك PS داریم كه متریكه و كاملآ با همون استاندارد SAE برابره اما با DIN فرق داره یعنی مقدار DIN از لحاظ عددی بزرگتر اما از نظر حقیقی كمتر از SAE یا همان اسب بخار ایزو هستش و چون این DIN منسوخ شده پس ما فقط به PS اكتفا میكنیم و میگیم كه : PS اسب بخار متریك هست كه با استاندارد SAE 1972 برابره و تبدلیمش به وات به قرار زیره
kW = 1.34100 PSانطباق با مشخصات و استانداردهای مصالح آكوستیكی DINمصالح آكوستیكی در هر پروژه باید از نظر ویژگیهای فیزیكی، شیمیایی و مكانیكی (ابعاد، سختی و دیگر مشخصهها) با آنچه در نقشهها، دستور كارها، مشخصات فنی خصوصی و سایر مدارك پیمان ذكر شده است، منطبق باشند. نمونه مصالح آكوستیكی اعم از مصالح مصرفی در سقف، دیوار و كف، باید قبلاً به تصویب دستگاه نظارت برسد.
ویژگیهای فیزیكی، شیمیایی و مكانیكی مصالح آكوستیكی و روشهای آزمایش آنها، باید مطابق استانداردهای ایرانی مربوطه باشد.تا زمانی كه استاندارد ایرانی در برخی موارد تدوین نشده باشد، در درجه اول استانداردهای ”سازمان بینالمللی استاندارد ISO “ معتبر خواهد بود و در صورت نبودن استاندارد بینالمللی به ترتیب استانداردهای آمریكایی ASTM ، بریتانیایی BS و آلمانی DIN ملاك عمل قرار خواهند گرفت.تأثیرپذیری نانو از DIN
ادامه خواندن مقاله استاندارد آلماني DIN
نوشته مقاله استاندارد آلماني DIN اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:15 pm
nx دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
اعجاز در هماهنگى قرآن قرآن از جهات مختلى داراى اعجاز است و اعجاز آن را از نظر معارف عقلى و فلسفى توضیح دادیم. اینك به دومین جنبه اعجاز قرآن مىپردازیم و آن، هماهنگى كامل و نظم و انسجام حاكم در آیات قرآن است. یعنى كوچكترین اختلاف و تناقضى در میان آیات و مفاهیم آن وجود ندارد.
توضیح این كه: هر انسان عاقل، مطلع و باتجربه به خوبى مىداند: كسى كه بر پایه دروغ و افترا، تشریع و قانون گذارى كند، یا سخن گوید، قهراً در سخنان و قوانین وى تناقضهایى دیده مىشود مخصوصاً اگر قانون گذارى و دروغ سازى وى در مسائل و موضوعات مهم اعتقادى و اخلاقى و در اصول دقیق زندگى و در نظامات مختلف اجتماعى گسترش داشته باشد و سالیان درازى نیز به طول انجامد.
آرى! هر انسان دروغگو خواه ناخواه در تناقض گویى و اختلاف در گفتار قرار خواهد گرفت و هیچ گونه راه فرارى از آن نخواهد داشت زیرا اقتضاى طبیعت بشر این است به طورى كه در مثل آمده است كه: دروغگو كم حافظه است. ولى قرآن مجید كه در تمام شئون و امور زندگى انسانها به طور وسیع و دامنه دار وارد شده در این موارد سخن گفته و تشریع و قانون گذارى نموده است، با این حال كوچكترین اختلاف و تناقض در آن مشاهده نشده است.
در موضوع خداشناسى بحث كرده، مسئله نبوت را پیش كشیده و درباره سیاست و اداره كردن مدن و اجتماعات، در مسائل اخلاقى و تمام شئون زندگى قانون گذارى نموده است و به امور دیگر نیز مانند: كیهانشناسى، تاریخ و قوانین جنگ و صلح وارد شده، موجودات آسمانى و زمینى را از قبیل ملائكه و ستارگان، بادها، دریاها، نباتات، حیوانات و انسان توصیف كرده است و مثلهاى گوناگون آورده، مناظر هولناك قیامت را بازگو نموده، از هر بابى سخن رانده است ولى با این وصف كوچكترین تضاد و تناقضى در میان گفتار، تشریعات و نظریات آن دیده نشده و در سرتاسر این مباحث از دایره عقل و خرد به دور نرفته است.
قرآن گاهى به یك حادثه در دو مورد و یا در موارد بیشتر متعرض گردیده ولى در میان این موارد كوچكترین و تناقضى نمىتوان یافت. براى نمونه داستان موسى را در قرآن مجید ملاحظه كنید كه این داستان در قرآن تكرار شده و در چندین مورد آمده است ولى در هر مورد، داراى نكات و امتیازات خاصى بوده كه موارد دیگر آن نكات و امتیازها را نداشتهاند، بدون این كه در اصل مطلب و ریشه داستان كوچكترین اختلاف و تناقضى دیده شود.
اگر بدین نكته نیز توجه شود كه آیات قرآن یك دفعه نازل نگردیده بلكه در مدت بیست و سه سال تدریجاً با مناسبتهاى مختلف و در حوادث گوناگون نازل شده است این حقیقت بیشتر روشن خواهد گردید كه قرآن از ناحیه خداوند بزرگ فرود آمده از قدرت بشر خارج مىباشد؛ زیرا اقتضاى طول زمان و فاصلههاى طولانى در نزول آیات قرآن و در عین گستردگى آن این بود كه وقتى این آیات در یك جا جمع گردید، در میان آنها ناهماهنگى و اختلاف دیده شود.
ولى مىبینیم كه قرآن در هر دو صورت اعجاز خود را حفظ نموده است: آن روز كه قطعه قطعه نازل مىشد در همان متفرق بودنش معجزه بود و زمانى هم كه از حالت قطعه قطعه بودن خارج و در یك جا جمع آورى شد، جنبه دیگرى از اعجاز به خود گرفت. خود قرآن نیز به این خصوصى و امتیاز اشاره مىكند، آن جا كه مىگوید:«افلا یتدبرون القرآن و لو كان من عند غیر اللَّه لوجدوا فیه اختلافاً كثیراً. (1)
آیا درباره قرآن نمىاندیشید كه اگر از سوى غیر خدا بود، اختلاف فراوانى در آن مىیافتد». این آیه شریفه انسان را به یك موضوع فطرى و وجدانى رهبرى مىكند كه: هر كس در ادعا و گفتار خویش بر كذب و دروغ متكى باشد، در نظریاتش اختلاف و در بیانش تناقض، ظاهر و آشكار خواهد شده ولى این اختلاف و تناقض در كتاب آسمانى (قرآن) وجود ندارد، پس بنابراین، قرآن ساخته و پرداخته فكر بشر نبوده بر پایه دروغ و افترا بنیان نشده است.
پاك و عارى بودن قرآن از اختلاف و تناقض مطلبى نیست كه به دلیل و برهان نیازمند باشد، بلكه حقیقت روشنى است كه حتى عرب آن روز نیز این حقیقت را كاملاً درك نموده است و فصحا، بلغا و سخن دانان آن زمان هم بر آن اذعان داشتند. گفتار محمد داراى حلاوت خاصى است كه هر سخن بلیغ و شیرینى را درهم مىشكند و بر تمام گفتارها برترى دارد و برتر از آن سخنى متصور نیست.
اگر شما كتب عهدین را كه آسمانى قلمداد مىشود، كاملاً بررسى نمایید، این حقیقت برایتان روشنتر خواهد شد و حق و باطل خود را نمایانتر خواهد ساخت. اینك قسمتى از تناقضاتانجیل را بررسى مىكنیم: 1ـ در انجیل لوقا آمده كه مسیح گفت: هر كس با من نباشد مخالف من است. (4) 2ـ در اناجیل مىخوانیم كه وقتى مسیح را معلم صالح خطاب نمودند، گفت: چرا صالح؟ به جز خدا صالحى وجود ندارد. (6)
ولى در جاى دیگر اناجیل، درست عكس آن را مىخوانیم كه مسیح گفت: اینها نمونههاى مختصرى از اختلافات و تناقضهایى است كه در اناجیل با آن حجم كوچكى كه دارد، مشاهده مىشود و همین نمونهها مىتواند براى افراد حقیقتجو و دور از تعصب و عناد، یك دلیل و راهنماى خوب و روشنگرى باشد. ________________________________________1 ) نساء، 82 2 ) تفسیر طبرى، 98/29 3 ) تفسیر قرطبى، 72/19 4 ) متى، فصل 12؛ لوقا، فصل 11 5 ) مرقس و لوقا، فصل 9 6 ) متى، فصل 19؛ مرقس، فصل 10؛ لوقا، فصل 18 اعجاز علمی قرآن
<اعجاز علمى قرآن»مربوط به اشاراتى است كه ازگوشههاى سخن حق تعالى نمودار گشته و هدف اصلى نبوده است،زیرا قرآن كتابهدایت است و هدف اصلى آن جهتبخشیدن به زندگى انسان و آموختن راهسعادت به او است.از اینرو اگر گاه در قرآن به برخى اشارات علمى بر مىخوریم،از آن جهت است كه این سخن از منبع سرشار علم و حكمت الهى نشات گرفته و ازسرچشمه علم بىپایان حكایت دارد.
قل انزله الذى یعلم السر فى السماوات والارض (1) ،بگو:آن را كسى نازل ساخته است كه راز نهانها را در آسمانها و زمینمىداند»و این یك امر طبیعى است كه هر دانشمندى هر چند در غیر رشتهتخصصى خود سخن گوید،از لا به لاى گفتههایش گاه تعابیرى ادا مىشود كه حاكىاز دانش و رشته تخصص وى مىباشد.همانند آن كه فقیهى درباره یك موضوعمعمولى سخن گوید،كسانى كه با فقاهت آشنایى دارند از تعابیر وى در مىیابند كهصاحب سخن،فقیه مىباشد،گرچه آن فقیه نخواسته تا فقاهتخود را در سخنانخود بنمایاند.هم چنین است اشارات علمى قرآن كه تراوش گونه است و هدفاصلى كلام را تشكیل نمىدهد
. چند تذكر:پیش از آن كه نمونههایى از این اشارات علمى ارائه گردد،ضرورتاست كه چند نكته تذكر داده شود: 1- برخى را گمان بر آن است كه قرآن مشتمل بر تمامى اصول و مبانى علومطبیعى و ریاضى و فلكى و حتى رشتههاى صنعتى و اكتشافات علمى و غیرهمىباشد و چیزى از علوم و دانستنىها را فرو گذار نكرده است.
خلاصه قرآن علاوهبر یك كتاب تشریعى كتاب علمى نیز به شمار مىرود.براى اثبات این پندارافسانهوار،خواستهاند دلایلى از خود قرآن ارائه دهند،از جمله آیه و نزلنا علیكالكتاب تبیانا لكل شیء (2) ،قرآن را بر تو فرستادیم تا بیانگر همه چیز باشد». ما فرطنا فیالكتاب من شیء (3) ،در كتاب-قرآن-چیزى فرو گذار نكردیم». و لا رطب و لا یابس الافى كتاب مبین (4) ،هیچ خشك و ترى نیست مگر آن كه در كتابى آشكار[ثبت]است».
در حدیثى از عبد الله بن مسعود آمده:<من اراد علم الاولین و الآخرین فلیتدبرالقرآن (5) ،هر كه علوم گذشتگان و آیندگان را خواهان باشد،همانا در قرآن تعمقنماید». اگر این گمان از جانب برخى سرشناسان (6) مطرح نگردیده یا به آنان نسبت دادهنشده بود،متعرض آن نگردیده در صدد نقد آن بر نمىآمدیم،زیرا سستى دلایل آنآشكار است.
اولین سؤال كه متوجه صاحبان این پندار مىشود آن است كه از كجا و چگونهاین همه علوم و صنایع و اكتشافات روز افزون از قرآن استنباط شده،چرا پیشینیان بهآن پى نبرده و متاخرین نیز به آن توجهى ندارند؟! عنوان شاهد بر رفتار امتهاى خودبر انگیخته مىشود و پیامبر اسلام نیز شاهد بر این امت مىباشد
،زیرا كتاب وشریعتى كه بر دست او فرستاده شده كامل بوده و همه چیز در آن بیان شده است وجئنا بك شهیدا على هؤلاء.و نزلنا علیك الكتاب تبیانا لكل شیء و هدى و رحمه و بشرىللمسلمین (7) .یعنى جاى نقص و كاستى در بیان وظایف و تكالیف شرعى باقىنگذاردیم،تا هدایت و رحمت و بشارتى باشد براى مسلمانان.لذا با ملاحظه شاننزول و مخاطبین مورد نظر آیه و نیز صدر و ذیل آیه،به خوبى
اصولا شعاع دائره مفهوم هر كلام،با ملاحظه جاى گاهى كه گوینده در آن قرارگرفته،مشخص مىگردد.مثلا محمد بن زكریا كه كتاب<من لا یحضره الطبیب»رانگاشت و یاد آور شد كه تمامى آن چه مورد نیاز است در این كتاب فراهم ساختهاست،از جاى گاه یك پزشك عالى مقام سخن گفته است،لذا مقصود وى از تمامىنیازها،در چار چوب نیازهاى پزشكى است.
گونه است آیه ما فرطنا فى الكتاب من شیء (8) اگر مقصود از<كتاب»قرآنباشد.در صورتى كه ظاهر آیه چیز دیگر است و مقصود از كتاب،كتاب تكوین و دررابطه با علم ازلى الهى است.آیه چنین است: و ما من دابه فى الارض و لا طائر یطیربجناحیه الا امم امثالكم.ما فرطنا فى الكتاب من شیء ثم الى ربهم یحشرون (9) .یعنى ماهمه موجودات و آفریدهها را زیر نظر داریم و هیچ چیز بیرون از علم ازلى ما نیستو سرانجام همه موجودات به سوى خدا است.
آیه و عنده مفاتح الغیب لا یعلمها الا هو و یعلم ما فى البر و البحر و ما تسقط من ورقه الا یعلمها و لا حبه فى ظلمات الارض و لا رطب و لا یابس الا فى كتاب مبین (10) ،در اینجهت روشنتر است،كه همه موجودات و رفتار و كردارشان در علم ازلى الهى ثبتو ضبط است و حضور بالفعل دارد. و اما حدیث ابن مسعود،صرفا در رابطه با علومى است كه وى با آن آشنایىداشته و آن،علوم و معارف دینى است و مقصود از اولین و آخرین،سابقین ولا حقین انبیا و شرایع آنان مىباشد،كه تمام آن چه در آنها آمده در قرآن فراهماست.
ادامه خواندن مقاله اعجاز در قران
نوشته مقاله اعجاز در قران اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 20, 2018, 6:17 pm
nx دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
چکیده:حافظه كوتاه مدت: که آن را حافظه كاری یا حافظه فعال نیز می گویند عبارت است از مقدار موضوعاتی كه می توان در یك زمان درك كرد و سریع نیز فراموش می شوند. اطلاعات انبار شده در حافظه كوتاه مدت در زمانی كمتر از 30 ثانیه فراموش می شوند. البته فراموشی سریع در حافظه كوتاه مدت نامطلوب نیست
زیرا تصور کنید اگر برای هر چیز كوچكی از اطلاعات ضبط شده، آگاهی هوشیارانه داشتید چه ذهن شلوغ و درهمی می داشتید! در آن صورت تمركز بر روی یك موضوع یا انتخاب اطلاعات سودمند عملاً ناممكن بود. حافظه كوتاه مدت نه تنها از لحاظ زمان بلكه از لحاظ گنجایش نیز محدود است. حافظه كوتاه مدت را می توان حافظه هوشیاری آدمی نیز دانست زیرا ما از تمام محتوای آن آگاه هستیم و هر یك از اطلاعات موجود در این حافظه را می توانیم به سادگی به یاد آوریم.
مقدمه:آیا تا به حال اتفاق افتاده است كه نام كسی را كه سابقاً ملاقات كرده بودید فراموش كنید؟ یا فراموش كنید فلان وسیله را كجا گذاشته اید یا آیا در ماشین را قفل كردید یا نه؟مطمئناً چنین اتفاقاتی برای شما هم افتاده است. اما اگر این از دست دادن حافظه مكرراً اتفاق بیفتد و شما توانایی تمركزتان را از دست بدهید، چه می شود؟
متاسفانه، از دست رفتن حافظه و بالا رفتن سن رابطه ای مستقیم دارند. در اوایل 20 سالگی، مغز شروع به از دست دادن بعضی سلول های عصبی می كند و بدن كمتر مواد شیمیایی مورد نیاز مغز برای درست كار كردن را تولید می كند.
خوشبختانه، شما كارهای زیادی می توانید انجام دهید تا این جریان را كندتر كنید. در اینجا به چند نكته اشاره می كنیم تا با رعایت آن بتوانید حافظه تان را تقویت كنید.راههای تقویت حافظه کوتاه مدت1- غذاهای سالم بخورید
استفاده از یك رژیم غذایی سالم و مناسب نه تنها برای جسمتان مفید است، بلكه برای مغز و حافظه تان نیز لازم است. بر طبق نظرات آكادمی عصب شناسی آمریكا، خوردن میوه ها و سبزیجاتی كه حاوی میزان زیادی آنتی اكسیدان هستند؛ مثل توت ها، مركبات، اسفناج، هویج، كلم بروكلی، گوجه فرنگی و سیب زمینی شیرین می تواند تا 11 درصد احتمال سكته را پایین بیاورد.
تحقیق دیگری نشان می دهد كه آنتی اكسیدان ها و پلی فنول های موجود در ذغال اخته و انگور می تواند توانایی ارتباط سلول های مغزی را با یكدیگر بالا برده و خطر آسیب رسیدن به آنها را پایین آورد.به جز میوه و سبزیجات، مواد دیگری مثل كاركامین و همچنین ویتامین های B مثل نیاكتین و اسید فولیك نیز در این زمینه كمك كننده هستند و خطر ابتلا به آلزایمر را پایین می آورند.2- از نوشیدن مشروبات الكلی خودداری كنید
همه می دانند كه نوشیدن مشروبات الكلی باعث از دست دادن حافظه به طور موقت می شود. اما محققین دریافته اند كه می تواند عوارض طولانی مدت نیز داشته باشد و روی سلول های مغزی تاثیر بگذارد. تاثیر موقتی آن رابطه ای نزدیك با میزان مصرف نوشیدنی دارد. هرچه میزان بیشتری بنوشید، حافظه تان كندتر خواهد شد.
3- جسمتان را ورزش دهیدهمه ی ما می دانیم كه برای روی فرم نگاه داشتن هیكل و بدنمان باید ورزش كنیم. اما آیا می دانستید كه ورزش كردن باعث تقویت حافظه تان نیز می شود؟ورزش های قلبی-عروقی مانع از دست رفتن حافظه می شود. پزشكان بر این عقیده اند كه علت آن است كه ورزش گردش خون را در مغز بالا می برد و نمی گذارد بافت های عصبی مغز با بالا رفتن سن به سرعت از بین بروند.
حتماً لازم نیست كه دونده ی دوی ماراتن باشید تا حافظه تان تقویت شود. ورزش های جسمی-فكری نیز می توانند با از دست رفتن حافظه مقابله كنند.4- فكرتان را ورزش دهیدورزش دادن به فكرتان و به رشد مغزتان كمك می كند. با فعال نگاه داشتن مغزتان، سلول های عصبی مغزتان را ترغیب می كنید تا ارتباطات جدید ایجاد كنند. این مسئله به جز بالا بردن قدرت یادآوری، ظرفیت حافظه را هم بالا می برد و مانع از دست رفتن حافظه می شود.
كارهای بسیاری می توانید برای ورزش دادن و فعال كردن مغزتان انجام دهید. كارهای ساده ای مثل حل جدول، بازی شطرنج و مطالعه كردن از آن دسته هستند. گرفتن آموزش های جدید مثل یادگیری زبانی خارجی یا یك آلت موسیقی نیز می تواند مفید باشد. 5- از مكمل های تقویت كننده حافظه استفاده كنید
علم خیلی وقت است كه فایده ی بعضی مكمل های غذایی مثل روی و اسید فولیك را برای تقویت حافظه دریافته است. مكمل های دیگری نیز شناخته شده اند كه می توانند به تقویت حافظه كمك كرده و مانع از دست رفتن حافظه با بالا رفتن سن شوند.تركیبات این مكمل ها از این قرار است:آنتی اكسیدان ها كه رادیكال های آزاد مخرب را از بین می برند و گیاهانی كه سلول های عصبی را از آسیب محافظت می كنند.
مواد مغذی كه اكسیژن و گلوكز مغز را بالا می برند.گیاهانی كه به تولید انتقال دهنده های عصبی كمك می كنند.مكمل های كه باعث تقویت حافظه می شوند از این قبیل اند: جینكو بیلوبانام گیاهی بسیار مشهور است كه از سالیان دور به عنوان دارویی سنتی برای تقویت حافظه استفاده می شده است. خاصیت آنتی اكسیدانی قوی دارد و می تواند از آسیب رسیدن به رگ های خونی در مغز جلوگیری كند. همچنین می تواند جریان خون را در مغز بالا ببرد و با حفظ قابلیت ارتجاعی رگ ها، اكسیژن و مواد مغذی را به سلول ها برساند.
ویتامین های Bاز ویتامین های B در بسیاری از عملیات متابولیك بدن استفاده می شود و برای سلامتی عمومی بدن بسیار لازم هستند. در رابطه با مغز دو تا از این ویتامین ها اهمیت بیشتری پیدا می كنند: ویتامین B12 و اسید فولیك.
ویتامین B12 برای حفظ غلاف میلین(ماده ی سفید چربی كه غلاف بعضی اعصاب را می پوشاند و باعث می شود كه به درستی كار كنند).اسید فولیك هم ماده ی بسیار موثری برای مغز است كه باعث بهتر كار كردن انتقال دهنده های عصبی می شود. اگر میزان اسید فولیك مغز كم شود، احتمال از دست رفتن حافظه بیشتر می شود.
اسیدهای آمینهاولین كار آمینو اسیدها این است كه به عنوان سدی برای پروتئین ها عمل می كنند. اما انواع بخصوصی از آنها برای تقویت مغز هم كاربرد دارند. به طور مثال تاورین L یك محافظ عصبی قوی است كه از سلول های عصبی در مواجه به استرس و فشارها محافظت می كند. پیروگلوتامین L نیز برای متابولیسم سلول های عصبی كاربرد دارند و DMAE نیز مشاهده شده است كه باعث تقویت حافظه ی كوتاه مدت می شود.
همیشه هوشیار باشید…تقویت حافظه باید یكی از كارهای روزانه تان باشد. به یاد داشته باشید كه ورزش در این زمینه كمك بسیار زیادی به شما می كند. حواستان باشد كه مكمل هایتان را هم حتماً استفاده كنید.
ارتباط هوش با حافظهكمتر فردی است كه با توانمندی های حافظه خویش درگیرنبوده و برای تقویت آن تلاش نكرده باشد. از نظر مردم موفقیتهای تحصیلی و شغلی مستقیماً با این توانایی ارتباط دارد. اگرچه حافظه قوی به معنای هوش و خلاقیت زیاد نیست اما آزمایش ها نشان داده اند كه این دو با حافظه ارتباط مستقیم دارند.
غالب مردم از دست حافظه خود گله و شكایت دارند ولی كمتر كسی را می توان یافت كه از هوش خود ناله سر دهد زیرا حافظه را از نفسانیاتی به شمار آورده اند كه می توان در آن دخل و تصرف كرد اما هوش را ذاتی و خداداد می دانند و در كمی و زیادی آن خویش را مقصر نمی دانند. در تحقیقات روان شناختی، حافظه را نگهداری آثار هر نوع یادگیری معنا كرده و آن را به دو نوع تقسیم بندی کرده اند: حافظه كوتاه مدت و حافظه دراز مدت.
حافظه كوتاه مدت و دراز مدتحافظه كوتاه مدت: که آن را حافظه كاری یا حافظه فعال نیز می گویند عبارت است از مقدار موضوعاتی كه می توان در یك زمان درك كرد و سریع نیز فراموش می شوند. اطلاعات انبار شده در حافظه كوتاه مدت در زمانی كمتر از 30 ثانیه فراموش می شوند. البته فراموشی سریع در حافظه كوتاه مدت نامطلوب نیست زیرا تصور کنید
اگر برای هر چیز كوچكی از اطلاعات ضبط شده، آگاهی هوشیارانه داشتید چه ذهن شلوغ و درهمی می داشتید! در آن صورت تمركز بر روی یك موضوع یا انتخاب اطلاعات سودمند عملاً ناممكن بود. حافظه كوتاه مدت نه تنها از لحاظ زمان بلكه از لحاظ گنجایش نیز محدود است. حافظه كوتاه مدت را می توان حافظه هوشیاری آدمی نیز دانست زیرا ما از تمام محتوای آن آگاه هستیم و هر یك از اطلاعات موجود در این حافظه را می توانیم به سادگی به یاد آوریم.
حافظه دراز مدت: اطلاعاتی كه وارد حافظه كوتاه شده اند اگر تكرار و رمزگردانی شوند وارد حافظه درازمدت می شوند. حافظه درازمدت حفظ اطلاعاتِ از چند دقیقه پس از یادگیری تا تمام طول عمر شخص را شامل می شود. این حافظه دارای هیچ محدودیتی نبوده و گنجایش تمام اطلاعات رسیده را خواهد داشت.
بازگو كردن مطالب فراموش شده مانند تجربیات دوران كودكی نشان دهنده گنجایش فراوان و ثبات حافظه درازمدت است. در ضمن علت فراموشی، محو شدن اطلاعات از حافظه درازمدت نیست بلكه این امر به دلیل عدم امكان دسترسی ما به آن اطلاعات می باشد. اندازه گیری گنجایش حافظه كوتاه مدت با یك آزمایش ساده گنجایش محدود حافظه كوتاه مدت خود را تعیین كنید: از دوستتان بخواهید كه از روی فهرستی از اعداد، یكی پس از دیگری، ارقام را با فاصله زمانی مشخص ( هر رقم در یك ثانیه) برایتان بخواند و شما هم آن اعداد را تكرار كنید.
از فهرستی كه اعداد چهاررقمی دارد شروع كنید مثلاً 8293 ، 4639 و ; سپس سعی كنید كه یك فهرست پنج رقمی را بازگو كنید: 34216 ، 37136 و ; بدین ترتیب هر بار یك رقم به اعداد اضافه كنید. همین طور تا اعداد دوازده رقمی پیش بروید. هنگامی كه اعداد از هفت رقمی بیشتر می شوند بیشتر مردم می گویند كه دیگر نمی توانند اعداد را به خوبی به خاطر بسپارند. البته تعداد كمی از مردم توانایی یادآوری اعداد ده یا یازده رقمی را دارند، اما فردی كه بتواند از اعداد یازده رقمی پافراتر بگذارد بسیار كمیاب است. ( به جای استفاده از اعداد می توان از كلمات استفاده كرد).
راه حلی برای افزایش گنجایش حافظه كوتاه مدت هر چند كه گنجایش حافظه كوتاه مدت محدود است می توان با استفاده از تدبیری كه تقطیع نام دارد ظرفیت این حافظه را افزایش داد. تقطیع عبارت است از دسته بندی اطلاعات به واحدها یا قطعه های كمتر. به عنوان مثال برای حفظ كردن ارقام دوازده رقمی 415263753164 می توان آن را به چهار دسته ، سه رقمی تقسیم كرد: 164- 753- 263 – 415. درست همان عملی كه در مورد برخی از شماره تلفنها انجام می دهیم. یا اگر بخواهیم بعضی از حروف مانند: [ ا م ش ر ا د ه گ ن ا د خ ] را پس از چند ثانیه حفظ كنیم قادر به انجام آن نیستیم ولی اگر با این حروف به طور معكوس سه كلمه “خدا نگهدار شما” را بسازیم به راحتی می توانیم این حروف را حفظ كنیم و این کار باعث افزایش گنجایش حافظه كوتاه مدت نیز می شود.
نوك زبانم بود! “نوك زبانم بود” جمله ای است كه بیشتر مردم آن را به کار می برند و حالت آن را تجربه كرده اند؛ بدین صورت كه شخص توانایی به خاطر آوردن كلمه خاصی را داشته باشد اما نتواند آن را بیان كند. در این حالت شما احساس می كنید كه كلمه را می دانید اما نمی توانید آن را بازگو كنید. شاید این تجربه را به هنگام به خاطر آوردن نام فرد یا مكانی داشته باشید. شما در این حالت می توانید حرف اول كلمه را به خاطر آورید حتی وزن آن كلمه را بگویید اما نمی توانید به خود كلمه دست یابید. این همان تجربه ای است كه به هنگام وقوع آن می گوییم: “نوك زبانم بود”.
در پژوهش هایی كه در این مورد انجام گرفته دیده شده كه برخی از مردم وقتی یكسری سؤالات عمومی از آن ها پرسیده می شود نمی توانند پاسخ را به یاد آورند اما احساس می كنند كه جواب را می دانند كه البته راست هم می گویند.
ادامه خواندن مقاله روشهاي موثر بر بهبود حافظه کوتاه مدت
نوشته مقاله روشهاي موثر بر بهبود حافظه کوتاه مدت اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:19 pm
nx دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
تعریف جنگل و انواع آن جنگل منطقه وسیعی پوشیده از درختان ، درختچه ها و گونه های علفی است كه همراه با جانوران وحشی نوعی اشتراك حیاتی گیاهی و جانوری را تشكیل داده و تحت تاثیر عوامل اقلیمی و خاكی قادر است تعادل طبیعی خود را حفظ كند.حداقل سطحی كه برای تشكیل جنگل از نظر علمی لازم است بسته به نوع گونه درختی ، شرایط محیطی و غیره تغییر می كند. این مساحت در شرایط معمولی حداقل 3/0 هكتار ( 3 هزار متر مربع ) است.
واژه « جنگل » از زبان سنسكریت است و به اكثر زبانهای اروپایی نیز وارده شده است و معنای جنگل طبیعی و بكر را می دهد. جنگل بسته به نوع پیدایش آن و خصوصیات ساختاری به جنگل بكر ، جنگل طبیعی ، جنگل مصنوعی یا جنگل دست كاشت طبقه بندی می شود.جنگل بكر یا جنگل دست نخورده ، جنگلی است كه بدون دخالت انسان بوجود آمده است و تركیب گونه های درختی و درختچه ای و علفی آن طوری است كه وضعیت كاملاً طبیعی را نشان می دهد
.چوب و سایر فرآورده های تولید شده در جنگل بكر در همان سیستم طبیعی تجزیه شده و به خود جنگل بر می گردد. بعبارت دیگر از جنگل بكر هیچ گونه موادی ( زنده یا غیر زنده ) به خارج از آن حمل نمی شود.رویش چوبی جنگلهای بكر كه به حالت تعادل رسیده باشند عملاً صفر است ، یعنی همان قدر كه چوب و سایر مواد آلی تولید می شود همان قدر هم تجزیه می شود و یا می پوسد. بعبارت دیگر چرخه رفت و بازگشت مواد در یك جنگل بكر چرخه ای بسته است.در جنگل بكر بین تولید كنندگان ( گیاهان ) ، مصرف كنندگان ( جانوران ) و تجزیه كنندگان ( جانوران ریز )
یك اشتراك حیاتی متقابل و پایدار برقرار است . جنگل های بكر از تنوع زیستی بالایی برخوردارند و دارای اطلاعات ژنتیكی ارزشمندی هستند كه تا به امروز بسیاری از این اطلاعات كشف نشده است . امروزه ارزش جنگلهای بكر بسیار زیاد است هر چند كه متاسفانه روند تخریب كمی و كیفی آنها در دنیا روبه افزایش است.امروزه سعی بر این است كه جنگلهای بكر باقی مانده بر روی كره زمین را حفظ و از آنها بعنوان ذخیره گاههای اطلاعات ژنتیكی و تنوع زیستی استفاده شود. امروزه تبدیل جنگلهای بكر به جنگلهای صنعتی قابل توجیه نیست و نگهداری آنها حتی از نظر اقتصادی نیز قابل توجیه است.
جنگل طبیعی ، جنگلی است كه بدون دخالت انسان به وجود آمده است ولی انسان به طور مستقیم یا غیر مستقیم در آن دخالت ( بهره برداری ) كرده است .جنگلهای بكر دست خورده و بهره برداری شده تبدیل به جنگلهای طبیعی می شوند. بعبارت دیگر جنگلهای طبیعی جنگلهای بكر دست خورده هستند. تركیب درختان و سن آنها و تنوع گونه های گیاهی و جانوری در یك جنگل طبیعی با جنگل بكر متفاوت است و عموماً جنگل طبیعی از نظر زیست محیطی فقیرتر از جنگل بكر است.با وجود این جنگلهای طبیعی قادرند چشم اندازهای طبیعی هر منطقه را حفظ كرده و در اكثر موارد از جنگلهای مصنوعی یا دست كاشت غنی تر و پایدارتر باشند.
جنگلهای مصنوعی یا دست كاشت یا جنگل انسان ساخت جنگلی است كه به دست انسان و با هدف مشخصی ایجاد شده است و هدف از ایجاد آن تولید چوب، ایجاد مناظر طبیعی ، حفظ آب و خاك ، ایجاد مناطق تفریحی و تفرجی و غیره است.جنگل مصنوعی معمولاً به صورت نهالكاری (درختكاری) به وجود می آید، هر چند این جنگلها را می توان با كاشت بذر نیز به وجود آورد. تجربه نشان داده است جنگلهای مصنوعی كه با این روش به وجود آمده اند پایدار و نزدیك تر به جنگلهای طبیعی هستند. جنگل مصنوعی كه با قلمه ایجاد شده ، قلمستان نامیده می شود
( مثل قلمستان های صنوبر در بسیاری از نقاط كشور ) البته باید متذكر شد كه قلمستان ها در اكثر نقاط دنیا از نظر حقوقی جزو جنگلها محسوب نمی شوند. امروزه ایجاد جنگلهای مصنوعی در دنیا از اهمیت بالایی برخودار است چرا كه به افزایش نیاز چوبی در جهان پاسخ می دهد. چنانچه جنگلهایی در زمین های زراعی و بایر با هدف تولید چوب با استفاده از روشهای پیشرفته زراعی از قبیل شخم زدن ، كود دادن و غیره ایجاد شده باشد به آن زراعت چوب اطلاق می شود. حجم زراعت چوب در زمینهای غیر جنگلی در تمام دنیا در حال افزایش است.علاوه بر سه نوع جنگلی كه تعاریف آن ذكر شد در كشور ما از اصطلاح « بیشه » هم استفاده می شود. ما بیشه را معمولاً برای پوشش های گیاهی به كار می بریم كه اطراف رودخانه و شیار دره ها در مناطق خشك ظاهر می شوند. این واژه به تجمع درختچه ها در نیزارها نیز اطلاق می شود.
پیدایش جنگل و طبقه بندی آن جنگلهای دنیا از حدود 140-60 میلیون سال پیش به وجود آمده اند. بسته به نوع درختان تشكیل دهنده ، جنگلهای دنیا را به دو نوع سوزنی برگ و پهن برگ تقسیم می كنند.جنگلهای سوزنی برگ دنیا قدیمی تر از جنگلهای پهن برگ هستند و پیدایش اولیه این جنگلها در دوران دوم زمین شناسی در دوره كرتاسه یعنی حدود 140 میلیون سال قبل رخ داده است. جنگلهای پهن برگ در مقابل جنگلهای سوزنی برگ تكامل یافته تر در عین حال جدیدتر هستند. این جنگلها در دوران سوم زمین شناسی در حدود 60 میلیون سال پیش به وجود آمده اند. از آن زمان تاكنون جنگلهای دنیا دائماً در حال تحول و تكامل بوده و اگر انسان در روند آن دخالتی نداشته باشد سیر تحول وتكامل آنها همچنان ادامه خواهد یافت.
در اواخر دوران سوم زمین شناسی اقلیم كره زمین روبه سردی گذاشت به طوری كه در اوایل دوران چهارم ( حدود یك میلیون سال پیش ) بارشهای آسمانی اكثراً به صورت برف درآمد و به خصوص در عرضهای جغرافیایی بالاتر از 40درجه شمالی و یا ارتفاعات بالای 3 تا 4 هزار متری عرضهای پایین تر یخچال های طبیعی تشكیل شدند و به تدریج رشد كردند، به عبارت دیگردوران های یخبندان به وجود آمد.یخچال های طبیعی اكثر جنگلهای مناطق مذكور ( بالاتر از 40 درجه عرض شمالی ) را در زیر خود مدفون ساختند . با گرم شدن آب و هوای كره زمین یخچالها ذوب شدند یا به اصطلاح عقب نشینی كردند و پس از مدتی دوباره بر اثر
سرد شدن اقلیم یخچال ها شروع به پیشروی كردند.در طول یك میلیون سال كه از اوایل دوران چهارم می گذرد چهار دوره یخبندان به وجود آمد و در این زمان كلیه جنگلهایی كه بالاتر از عرضهای 40 درجه بود از بین رفتند. آخرین دوره یخبندان در حدود 18 هزار سال پیش به اتمام رسید و آب و هوای كره زمین روبه گرم شدن نهاد. لازم به توضیح است كه جنگلهای ایران مخصوصاً جنگلهای شمال كشور در این مدت از هجوم یخچال ها مصون ماندند و به توسعه و تكامل خود ادامه دادند. اكثر جنگلهای كنونی اروپایی پس از پسروی آخرین یخچالها به وجود آمدند. به عبارت دیگر جنگلهای كنونی كشورهای اروپایی شمال آمریكا و آسیای شمالی جنگلهای « جوان » هستند و قدمت تكاملی آنها به 10 هزار سال نمی رسد.
در صورتی كه جنگلهای شمالی ایران جنگلهای كهن هستند و قدمت آنها بیش از یك میلیون سال است. این اطلاعات ارزشمند ، اهمیت ژنتیكی جنگلهای خزری را به خوبی نشان می دهد.امروزه با مطالعات گرده شناسی ثابت شده است كه قدمت جنگلهای راش اروپا به 6 هزار سال هم نمی رسد . از این رو است كه در مقایسه جنگلهای راش شمال ایران ،جنگلهای منطقه قفقاز و شمال تركیه نیز جزو جنگلهای كهن پهن برگ مناطق معتدله محسوب می شوند. با توجه به طول تحول و تكامل جنگلهای دنیا، جنبشهای قاره ای ، نوسانات اقلیمی در سطح كلان و عوامل دیگر ، امروزه 5 نوع جنگل در دنیا قابل تفكیك است. این جنگلها از قطب شمال به طرف خط استوا به ترتیب عبارتند از :
1- جنگلهای سوزنی برگ مناطق سرد نیمكره شمالی ( جنگلهای بوره آل )2- جنگلهای پهن برگ خزان كننده ( سبز تابستانه ) مناطق معتدله ( جنگلهای راش و بلوط )3- جنگلهای همیشه سبز مناطق مدیترانه ای ( جنگلهای زوبین و زیتون )4- جنگلهای پهن برگ مناطق نیمه استوایی ( همیشه سبز و سبز بارانی )5- جنگلهای پهن برگ مناطق استوایی ( همیشه سبز و سبز بارانی )
در كشور پهناور ما به دلیل پستی و بلندی فراوان و اقلیم متنوع سه نوع از جنگلهای پنج گانه دنیا وجود دارد. جنگلهای سبز تابستانه راش و بلوط در شمال ایران ، جنگلهای همیشه سبز مدیترانه ای ( جنگلهای زوبین و زیتون ) در شمال و جنوب غرب و همچنین جنگلهای پهن برگ گرمسیری مختص مناطق نیمه استوایی مثل جنگلهای كهور و كنار و جنگلهای ماندابی ( مانگرو ) در جنوب ایران .به این ترتیب كشور ما حالتی استثنایی دارد. جنگل های راش در شمال و جنگلهای مانگرو در جنوب ایران كه به كشور ما جایگاهی ویژه و نادر می بخشد.
علل پدید آمدن جنگلهای پنجگانه دنیا عبارت است از شرایط كلی تحول و تكامل تاریخ از دوران سوم ، پدیده قاره زدایی در این دوران و همچنین شرایط كلی اقلیمی و خاكی حاكم بر نقاط مختلف كره زمین كه در این مورد نقش اساسی دارند. طبقه بندی ساده تر و گزیده تر ، طبقه بندی جنگلهای دنیا به سه نوع : جنگلهای سوزنی برگ ، جنگلهای پهن برگ و جنگلهای آمیخته سوزنی برگ و پهن برگ است.البته تقسیم بندی های دقیق تر و تفصیلی تر هم برای جنگلهای دنیا وجود دارد كه براساس هر یك از آنها جنگلهای دنیا به 10 و یا حتی 60 نوع تقسیم می شوند.
پراكنش جنگلها پراكنش جنگلها در تمام نقاط كره زمین یكسان نیست . اصولاً برای ایجاد جنگل در یك منطقه ، شرایط زیست محیطی خاصی مورد نیاز است. این شرایط عبارتند از حرارت و رطوبت كافی منظور از حرارت و رطوبت كافی برای پیدایش جنگل در یك منطقه وجود حداقل 2 ماه گرم در سال است. كه به مدت 60 روز درجه حرارت روزانه به طور متوسط از 10 درجه بالاتر باشد. وجود رطوبت كافی یعنی بارندگی كه مقدار كافی نیز ضرورت دارد كه برای رشد جنگل خوب حداقل به 600 میلی لیتر بارندگی در سال نیاز وجود دارد و از این مقدار حداقل نیمی از آن باید در دوره رشد گیاهی یعنی دوره گرم سال ( بهار و تابستان ) ریزش كند. به طور مثال مناطق شمالی كشور ما این شرایط را دارد و به همین دلیل ما از آستارا در غرب گیلان تا جنگل گلستان در شرق استان گلستان جنگلهای انبوه پهن برگ راش و بلوط داریم. حال چنانچه میزان بارندگی سالانه بین 300 تا 600 میلی لیتر باشد جنگلهای به اصطلاح كم پشت یا تنك ظاهر می شوند. ( مثل اكثر جنگلهای منطقه زاگرس در غرب وجنوب غرب كشور ) جنگلهای كویری با گونه هایی مثل تاغ و گز قادرند حتی با بارندگی 100 تا 200 میلی لیتر در سال ظاهر شوند. این جنگلها ، دیگر قدرت تولید زیاد چوب را نداشته و بیشتر از نظر حفاظت خاك وجلوگیری از فرسایش اهمیت دارند.
در مناطق استوایی حرارت كافی در تمام طول سال وجود دارد ومیزان بارندگی سالانه اكثراً بیش از 2 هزار میلی لیتر است و این امتیاز سبب پیدایش جنگلهای انبوه و غنی از گونه های مختلف درختی می شود.به طور كلی در كره زمین دو نوار جنگلی مهم وجودا دارد : نوار جنگلی استوایی كه بیشترین تمركز این جنگلها در آمریكای جنوبی (برزیل) ، آفریقای غربی و مركزی (كنگو) و آسیای جنوب شرقی ( اندونزی) است و نوار جنگلی دیگر كه جنگلهای سوزنی برگ مناطق سرد را در نیمكره شمالی در برمی گیرد و شامل كشورهای كانادا، اسكاندیناوی و روسیه (سیبری) است. این جنگلها از نظر تولید چوب های صنعتی و خمیر كاغذ و مقوا اهمیت دارند. در مقابل ،
جنگلهای استوایی از نظر تنوع زیستی و ژنتیكی وگیاهان دارویی اهمیت دارند و نقش این جنگلها در اقلیم كره زمین (بادهای پاسات ) در حال افزایش است. امروزه حفاظت از تنوع زیستی در جنگلها ، استفاده از اطلاعات ژنتیكی وخواص دارویی گیاهان جنگلی و حفظ تعادل زیستی بین گیاهان وجانوران وحشی جزو اهداف كلی كشورهای جهان است كه بعد از كنفرانس « ریودوژانیرو » در سال 1992 كنوانسیون های مختلف را امضاء كرده اند و می كوشند با مدیریت صحیح از جنگلهای دنیا چه از طریق حفاظت و چه از طریق بهره برداری به روشهای همگام با طبیعت شرایط لازم و كافی را برای توسعه پایدار در اكوسیستم های طبیعی به وجود آورند.
آتش سوزی جنگلهاهر جنگلی برای خود یک جامعه زنده به حساب میآید و اگر این جامعه نباتی تنها از طریق عوامل طبیعی مورد تهدید قرار گیرد بنا به طبیعت و سرشت خویش ، قابلیت ترمیم خرابی و تجدید و احیای جامعه خود را دارد، مگر اینکه انسان ندانسته به کمک عوامل طبیعی تخریب بشتابد. در این صورت جامعه نباتی که محصول فعالیت طبیعی بوده و به یکباره و یا به تدریج از بین میرود و امیدی برای تجدید حیات آن در مدت محدود نخواهد بود. یکی از شناختهترین عوامل طبیعی تخریب جنگلها ، باد میباشد.
تاتیر عوامل طبیعی در نابودی جنگلها تاثیر باد بادی که میوزد مخرب نیست، ولی همین که سرعت باد از حد متعارف بگذرد، قدرت تخریب پیدا میکند. بادهای گرم و سوزان بخصوص در نواحی گرمسیری و حاره بسیار مضر میباشد و موجب تبخیر و تعریق زیاده از حد برگها و حتی خود درختان میشوند و گاهی ممکن است برگها را سوزانیده و درختان را بخشکاند. خسارت بادهای شدید به نسبت نیروی باد و طرز عمل آن و طبیعت نبات جنگلی متفاوت میباشد. بادهای تند سبب شکسته شدن و ریشه کن شدن و حرکت دادن ریشههای درختان میشوند.تخریب بادهای سخت و تند ، آسیب جدی به جنگلها و مزارع وارد میکند
که انسان نابخردانه به یاری عوامل تخریب طبیعی برخیزد و چنین روش ناهنجار در راستای تاریخ بخصوص چند صد سال اخیر بویژه در دوران معاصر در پیرامون کویرهای ایران و استانهای خوزستان ، فارس ، کرمان ، یزد و ; صورت گرفته است. قطع درختچههای کویری برای تهیه سوخت و زغال در طی صدها سال موجب گسترش کویر و پیشروی آن به سوی شهرها شده و بسیاری از مزارع سرسبز خرم و روستاهای آباد که روزگاری تپش زندگی در فضای آنها موج میزد به کام کویر فرو رفته است.
ادامه خواندن مقاله جنگلهاي سوزني برگ وآتش سوزي جنگلهاي آمريكا
نوشته مقاله جنگلهاي سوزني برگ وآتش سوزي جنگلهاي آمريكا اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:21 pm
nx دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
نگاهی به دلایل بروز ناهنجاری های قامتی این بار كه مقابل آینه می ایستید. 90درجه به پهلو بچرخید و قامت خودتان را خوب نگاه كنید، در چنین حالتی بخوبی می توانید ببینید كه آیا شانه هایتان خمیده، پشت تان برآمده و گردنتان بیش از حد جلو آمده است یا نه. اگر هیچكدام از این معایب را نداشتید، دوباره رو به روی آینه قرار بگیرید و درحال قدم برداشتن به پاهایتان نگاه كنید.
اگر ساق هایتان هم قوسی شكل یا به اصطلاح پرانتزی نباشد، می توانید مطمئن شوید كه شما جزو چند میلیون ایرانی نیستید كه از ناهنجاری های قامتی رنج می برند. ناهنجاری قامتی در میان افراد جامعه ما اختلال رایجی ست.
عوامل زیادی در به وجود آمدن بستر شكل گیری این اختلال دخیل هستند كه بسیاری از آنها ریشه در فرهنگ و سبك زندگی مردم دارند. عادت هایی مثل روی زمین نشستن بدون تكیه گاه، مطالعه و نوشتن بدون استفاده از میز تحریر استاندارد، قوز كردن یا شل راه رفتن و; به اضافه حمل كیف ها و كوله پشتی های سنگین و استفاده از نیمكت های غیراستاندارد مدارس از مهمترین عوامل ایجاد ناهنجاری های قامتی در نوجوانان و جوانان هستند.
معصومه ابوالحسنی- كارشناس ارشد تربیت بدنی و پژوهشگر- درباره ناهنجاری های قامتی رایج در میان دختران و پسران ایرانی- می گوید: از بین 40 ناهنجاری، هشت ناهنجاری اصلی در بین دختران و پسران شناسایی شده است كه در این میان ناهنجاری هایی مثل سركج، پشت گرد، پشت صاف، پشت كج، كمرگود، زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری، كف پای صاف و شست كج، اختلالات اصلی در قامت دختران محسوب می شوند .
به اعتقاد این محقق، ساختار قامتی نامناسب باعث دردهای استخوانی در مقاطع بعدی زندگی دختران می شود، او می گوید: عدم فعالیت بدنی موجب شده كه دختران بیش از پسران مشكل ساختار قامتی داشته باشند. شانه نامتقارن به علت حمل كوله پشتی های یكطرفه در دختران دانش آموز و پشت گود به دلیل حمل كوله های دوطرفه بیش از حد سنگین در پسران دانش آموز، شایع ترین ناهنجاری شناسایی شده است .
او عواملی نظیر كم تحركی، زندگی ماشینی، نداشتن برنامه منظمی برای ورزش و فعالیت بدنی را از مهمترین علل بروز اختلالات ساختار قامتی نوجوانان، بویژه دختران می داند. به عقیده ابوالحسنی، خانواده ها نیز به حركات بدنی فرزندان خود بی توجه هستند و نمی دانند كه چنین بی توجهی ممكن است به چه عوارض و عواقبی منتهی شود.
این پژوهشگر، مشكلات ساختار قامتی را اكتسابی و تا حدی قابل رفع می داند، او می گوید: البته باید برای پیشگیری از بروز این اختلالات، برنامه ریزی های فرهنگی و آموزشی گسترده ای انجام شود. مهمترین عامل پیشگیری ، ورزش كردن است و نوجوانان، بویژه در سنین بلوغ باید با انجام تمرین های ورزشی و اصلاح عادات نشستن و راه رفتن خود مانع از به وجود آمدن این ناهنجاری ها شوند
جای خالی ورزش كارشناسان و متخصصان طب فیزیك، انجام ورزش های اصلاحی را مهمترین عامل پیشگیری كننده در بروز ناهنجاری های قامتی می دانند. بسیاری از اختلالات هم اگر در مراحل اولیه شكل گیری شناسایی و تشخیص داده شوند براحتی و با گذراندن یك دوره ورزش های اصلاحی برطرف می شوند. اما سئوال اصلی این است كه ورزش در میان مردم از چه جایگاهی برخوردار است؟
معصومه ابوالحسنی در این باره می گوید: واقعیت این است كه ورزش در فرهنگ ما جایی ندارد، مردم عادی ورزش را مخصوص ورزشكاران حرفه ای می دانند و آن را در برنامه زندگی روزانه خود نمی گنجانند.
ورزش برای اكثریت جامعه هنوز یك تفنن و تفریح محسوب می شود نه یك ضرورت برای حفظ سلامت جسم و روان. وقتی كه ضرورت و نیازی احساس نشود طبعا پاسخی هم داده نخواهد شد، نوجوان ما با كامپیوتر بازی كردن و فیلم دیدن را برای خود واجب می داند، اما برای ورزش كردن تنبلی می كند .
این پژوهشگر تربیت بدنی، برای تاكید بر جایگاه كمرنگ و كم تاثیر ورزش در زندگی روزانه مردم، به جای خالی ورزش در مدارس اشاره می كند. او معتقد است كه مدارس اولین و مهمترین فرصت جامعه برای وارد كردن ورزش به فرهنگ و سبك زندگی مردم هستند، اما تا به حال از این پتانسیل استفاده جامعی به عمل نیامده است. ابوالحسنی می گوید: باید بپذیریم كه مردم ما از ورزش رویگردانند و برنامه ریزان مملكت هم كاری برای علاقه مند كردن آنها انجام نداده اند. زنگ ورزش در مدارس ما، سوت و كور و خاموش است.
نزدیك 80سال است كه ما درسی به نام تربیت بدنی در نظام آموزشی مان داریم، اما همیشه مظلوم ترین و بی اهمیت ترین درس بوده است. هرگاه معلم قصد جبران درس های عقب مانده را دارد یا می خواهد امتحان بگیرد، اولین گزینه ای كه برای حذف كردن مطرح می شود زنگ ورزش است. طبق آمار رسمی سازمان بهداشت جهانی(WHO) از30 سال پیش تاكنون به دلیل بی توجهی به اهمیت ورزش و فعالیت بدنی در كودكان و نوجوانان، میزان اضافه وزن در كودكان و نوجوانان 3برابر و میزان ابتلای آنها به دیابت دوم كه ناشی از اضافه وزن است 2برابرشده است.
زندگی بشر امروز آنقدر راحت شده كه او را به سوی تنبلی و كم تحركی محض می كشاند. در یك برنامه ریزی فرهنگی صحیح باید افراد را به این سمت و سو سوق داد كه استفاده از آسانسور، پله برقی، ماشین شخصی، سرگرمی های بی تحرك و هر عامل كاهش دهنده فعالیت جسمانی را در زندگی خود به حداقل برسانند؛ البته این كار نیازمند برنامه ریزی جامع و اجرای صحیح آن است
. ابوالحسنی توجه به ورزش در سنین پایه و در مقاطعی مثل مهدكودك و پیش دبستانی را نخستین گام موثر در ایجاد شرایط ایده آل جسمانی برای كودكان می داند. او می گوید: اگر قرار است كار اساسی انجام دهیم باید از پایه شروع كنیم. پخش مكرر برنامه های نرمش و ورزش صبحگاهی در صدا و سیما، گرچه كار خوب و قشنگی ست، اما باید بپذیریم كه چندان موثر نبوده است.
این برنامه ها در ساعاتی از روز پخش می شود كه بسیاری از مردم سر كار یا در مدارس هستند و تعداد دیگری نیز هنوز در خوابند. مقوله ورزش چیزی نیست كه تنها با نشان دادنش به مردم، بتوانیم آنها را ورزشكار و علاقه مند به ورزش كنیم. برای نهادینه كردن فرهنگ ورزش باید افراد را در شرایط انجام دادن آن قرار داد؛ یعنی امكان ورزش كردن را برایشان به وجود آورد كه بهترین و راحت ترین راهش ، گسترش ورزش مدارس است .
به اعتقاد او نظام آموزشی ما باید تعریف جدیدی از آموزش ورزش در مدارس ارائه دهد. تدریس مباحث تئوریك در كنار تمرین و كار عملیاتی، استفاده از مربیان و معلمان تحصیلكرده و مشتاق و فراهم كردن شرایط برای روی آوردن دانش آموزان به ورزش های متنوع متناسب با روحیات و علایق شان، مهمترین عوامل برای نهادینه كردن فرهنگ ورزش در جامعه هستند. ابوالحسنی می گوید: چنین برنامه هایی اگر به طور صحیح و دلسوزانه اجرا شود، باعث ایجاد انگیزه و رغبت نسبت به ورزش در كودكان و نوجوانان ما می شود.
برنامه ریزی های ما تا به حال غیر هدفمند و گاه غیر قابل اجرا بوده است، اما اگر به فكر حفظ سلامت افراد جامعه و جلوگیری از گسترش اختلالات و ناهنجاری های قامتی در میان نوجوانان و جوانان هستیم باید دیگر دست از حرف زدن برداریم و با طرح ها و برنامه های اجرایی هدفمند فرهنگ ورزش كردن را وارد زندگی روزمره مردم كنیم .
قامت ناهنجار اصطلاح ناهنجاری های قامتی را برای تغییر شكل ساختار اسكلت بدن انسان به كار می برند. این تغییرشكل، اگر حاد باشد منجر به عوارض جسمانی خطرناكی می شود و اگر خفیف باشد نیز به عنوان یك ایراد ظاهری جلب توجه می كند. ناهنجاری های قامتی باعث كاهش اعتماد به نفس افراد می شوند و در دراز مدت فعالیت های اجتماعی شان را تحت تاثیر می دهند و حتی گاه به عنوان صفت مشخصه یك فرد برای شناساندن او به كارمی روند كه تمام اینها ممكن است تاثیرات سوئی را در روحیه و بالطبع زندگی افراد به جا بگذارد
1 تناسب بین قد و وزن را کاملاً مد نظر داشته باشید. 2 عل بوجود آمدن عارضه مشخص نیست (دراثر حادثه ای بوده یا عوامل دیگری دخالت داشته). 3 رژیم غذایی باید کاملاٌ مورد بررسی قرار گیرد. 4 نوع کار اجرایی روزانه و فشارهای وارده بر اندام های تحتانی باید به صورت خیلی دقیق رعایت گردد.
5 استفاده از کفش مناسب برای منزل و بیرون کاملاٌ به صورت دقیق مد نظر باشد. 6 نوع حرکات اصلاحی با توجه به عارضه و شدت درد برنامه ریزی گردد. 7 نوع حرکات مقاومتی بعد از حرکات اصلاحی به صورت مرحله ای تنظیم گردد. 8 باتوجه به سئوالات فوق ونکات زیر وبررسی وضعیت شما ( فاصله از پایین 7 سانتیمتر،تجوWBR/>¬ز آمپول ویتامین D ،و سایر موارد ) می تواند رهگشای نگرانی باشد.
آشنایی با زانوی ضربدری زانوی ضربدری: انحراف زانو به سمت داخل ساق به سمت خارج به نحوی که قوزک ها ازهم فاصله بگیرند« افزایش زاویه Val gum فیزیولوژیک در زانو».که این زاویه در حدود 8 تا 13 درجه ذکر کرده اند،زاویه پای درست و طبیعی 8 درجه می باشد اگراز این مقدار به سمت بیرون بیشتر باشد زانوی ضربدری گویند.
علل ایجاد کننده زانوی ضربدری 1 وزن زیاد : باعث فشار بر روی استخوان ها هم در بچه ها ودر بزرگسالان عامل زانوی پرانتزی وضربدری است، توجه به « کاهش وزن»از اصول اساسی است. 2 زمینه ارثی: افرادی که زمینه استعداد ارثی در آنها وجود دارد. 3 بیماری روماتیسم« التهابی» عفونت مفاصل (راه درمان)« استفاده از دارو».Rheumatoid Arthritis 4. راشیتسم نرمی استخوان(راه درمان)« استفاده از دارو».Rachitist 5. رشد کندیل داخلی دروضعیت طبیعی کندیل داخلی نسبت به خارجی پائین تر است« که رشد کندیل به سمت بیرون منحرف می شود».6 شکستگی. 7 در مورد بچه ها قنداق کردن. 8 صافی کف پا اگر زاویه به 90 درجه برسد« استفاده از عمل جراحی». 9 طبیعی 130- 120 درجه می باشد Coax Veraگویند.
10 پارگی« استفاده از عمل جراحی». 11 اگرعضله همسترینگ ضعیف باشد درد داریم،اگر نیم وتری ونیم غشایی ضعیف شوند،قادر به تحمل فشار عضله ثابت داخلی نبوده،درنتیجWBR/>¬ زانوبه سمت داخل منحر می شود. 12 کوتاهی دوسر رانی. Medial Hamstring
Lateral Hamstring
13 کوتاهی فاصله درشت نی ؛Iliotibial bond 14. قورباغه ای نشستن.W-sitting 15. ردیف های 10 تا 14 مربوطه به عضلات داخلی وخارجی (لگن ،ران ،کمر) می باشد. اصلاح وتقویت آنها کمک موثر برای زانو،مچ،و ساق پا است.
ادامه خواندن مقاله زانوي ضربدري و پرانتزي
نوشته مقاله زانوي ضربدري و پرانتزي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:23 pm
nx دارای 37 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
هزینه یابی كیفیت در پروژه ها
چكیده با پیشرفت روشهای مدیریتی و نیز افزایش رقابت در بازار سیستم های حسابداری قیمت تمام شده و هزینه یابی استاندارد، پاسخگوی نیازهای روز جهت سنجش و كنترل هزینه های فرایندهای ساخت و تولید نیستند. بنابراین، برای كنترل بهتر و دقیق تر هزینه ها به روشهای بهتری نیــــاز است. در همین راستا روشهایی مثل هزینه یابـی مبتنی بر فعالیت، مطرح شده اند.
هزینه یابی كیفیت نوعی روش هزینه یابی مبتنی بر فرایند است كه در آن هزینه های فعالیتها با دیدگاه میزان تاثیر آنها بر كیفیت، دسته بندی و مقایسه می شوند. حسابداری كیفیت امكان كنترل بهتر هزینه ها را فراهم كرده و با ارائه اطلاعات تفصیلی در رابطه با انجام عملیات پیشگیرانه از بدی كیفیت و نتایج حاصل از آن در كیفیت خروجیها، امكان تصمیم سازی استراتژیك را برای مدیران فراهم می سازد. مدیریت پروژه زمینه ای است كه در آن به دلیل ریسك بالا و ماهیت احتمالی فعالیتها و نتایج خروجی آنها، نیاز به روشهای دقیقتر و نوین احساس می شود. در این مقاله ابتدا به معرفی زمینه هزینه یابی كیفیت پرداخته می
شود سپس با تعریف یك ساختار عمومی برای فعالیتهای پروژه ها، هزینه های مربوط به سرمایه گذاری برای تضمین كیفیت و هزینه های پیشگیرانه و همچنین هزینه های مربوط به عدم تامین كیفیت در هر مجموعه فعالیت شناسایی شده و درنهایت با دسته بنـدی این هزینه ها ساختار كلی هزینه های كیفیت در پـروژه ها معرفی می شود و در ادامه روش ترازنامه هزینه های كیفیت، تدوین و معرفی شده است.
مقدمههزینه یابی كیفیت روش هزینه یابی مبتنی بر فرایند است كه به لحاظ مفهومی به دنبال سنجش و ایجاد تعادل بین هزینه های پیشگیرانه و هزینه های تضمین كیفیت در برابر هزینه های بدی كیفیت و ضایعات و نارضایتی مشتری است. در این روش كه در دل سیستم حســابداری مالی و صنعتی ایجاد می شود هزینه های انجام فعالیتها با دیدگاه میزان تاثیر آنها بر كیفیت، دسته بندی و مقایسه می شوند. دكتر دمینگ، معتقد است كه كیفیت به هزینه های پایین تر منجر می گردد (در مقابل كیفیت گران است). درواقع این گفته تاییدی است بر توجه نكردن صرف به فعالیتهای پیشگیرانه و داشتن نگرش جامع به هزینه فعالیتها و نتایج حاصل از انجام آنها.
حسابداری كیفیت با تعیین اینكه ما چقدر برای دستیابی به كیفیت هزینه می كنیم و در مقابل چقدر هزینه های بدی كیفیت داریم، امكان كنترل بهتر هزینه ها را فراهم كرده و با ارائه اطلاعات تفصیلی در رابطه با انجام عملیات پیشگیرانه بدی كیفیت و نتایج حاصل از آن در كیفیت خروجیها، امكان تصمیم سازی استراتژیك را برای مدیران فراهم می سازد.
بـــــاتوجه به اینكه بخش قابل توجه هزینه های یك سازمان در قالب هزینه های كیفیت سازمانی قابل دسته بندی هستند لذا استفاده از روشهای هزینه یابی كیفیت، امكان كنترل دقیق اغلب هزینه های محسوس و حتی غیرمحسوس هزینه ها را فراهم می كند.پروژه ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و یا حتی درصد قابل توجه تری از هزینه های مازاد و قابل صرفه جویی كیفیت را نسبت به سایر انواع تولیدی و; شامل می شوند لزوم تحلیل و بررسی كارشناسی در این زمینه نمایان می شود.
ساختار هزینه های كیفیت طبق تعریف، هزینه های كیفیت شامل كلیه مخارجی هستند كه كلیه عوامل اعم از تولیدكننده، مصرف كننده و یا جامعه از بابت كیفیت محصـــــــــول یا خدمات متحمل می شوند.(1) هزینه های مرتبط با كیفیت عبارتنداز: مخارج مربوط به پیشگیری از بروز عیب، هزینه های به كارگیری یا عملیات، فعالیتهای ارزیابی كیفیت به اضافه خسارات ناشی از شكستهای درونی و بیرونی.
درمورد دسته بندی هزینه های كیفیت در پــــروژه نظرات گوناگونی وجود دارد كه رایج ترین این دسته بندیها به قرار زیر است: الف) هزینه های طرح ریزی، پشتیبانی و پیگیری كیفیت: این دسته شامل كلیه هزینه هایی هستند كه برای ایجاد سیستم، فرهنگ، و مدیریت كیفیت جهت پیشگیری از وقوع ایرادات در محصولات وخدمات نهایی، صرف می شود. هزینه های طراحی سیستم كیفیت، هزینه های آموزش، و هزینه های گزارشگیری در این گروه قابل دسته بندی هستند.
ب) هــزینه های ارزیابی كیفیت: شامل كلیه هزینه های كنترلی از قبیل بازرسی و آزمون مواد ورودی به خط، مواد حین تولید ومحصولات نهایی، ارزیابی و ممیزی سیستم كیفیت، ارزیابی پیمانكاران می گردد. فعالیتهای ارزیابی برای حصول اطمینان از اجرای طرحهای مشخص شده در بخش طرح ریزی صورت می گیرند.
پ) هـــزینه های شكست درون سازمانی: هزینه های شكست درواقع هزینه هاینرسیدن به كیفیت در فرایندهای پیشگیرانه است. این هزینه ها دو دسته اند شامل هزینه هایی كه در داخل ســـــازمان ایجاد می شوند از قبیل هزینه های ضایعات و دورریز، هزینه های اصلاح مواد و قطعات فاقد كیفیت، هزینه های فروش محصول با قیمت كمتر، هزینه های متروك شدن اقلام انبار شده، هزینه های تورم نیروی كـــــار كنترل و ارزیابی كیفیت، و هزینه های مشابه كه در داخل سازمان به صورت مستقیم پرداخته می شوند.
ت) هــــزینه های شكست برون سازمانی: هزینه های شكست برونی شامل آن دسته از هزینه هایی است كه پس خروج محصول به شركت به دلیل برآورده نشده احتیاجات مشتریان به شركت وارد می آید. برخی از این هزینه ها عبارتند از هزینه های قطعات و مواد گارانتی یا ضمانت كیفیت كالا، هزینه های بازگرداندن محصول، هزینه های تعمیر محصول دردست مشتریان، هزینه های از دست دادن مشتریان.
ساختار فعالیتها در پروژه ها قبل از شروع تعریف هزینه های كیفیت به تعریف چكیده ای در رابطه با پروژه و فعالیتهـــای پروژه ها می پردازیم پروژه مجموعه ای از فعالیتهای به هم وابسته جهت برآوردن یك هدف است كه از سه ویژگی زیر پیروی می كند: منحصر به فرد بودن (تاثیر محیط، شرایط، نوع كارایی پروژه)؛
حجم بالای فعالیتها؛ تكراری نبودن پروژه به صورت تولید انبوه. هر پروژه دارای یك ساختار شكست كار (WBS) منحصر به فرد است كه به دلیل تاثیر عوامل محیطی حتی برای پروژه های مشابه نیز یكسان نخواهدبود. اما در كلیات مجموعه فعالیتهای پروژه ها می توان به نوعی توافق دست یافت. در اینجا برای اینكه بتوان روی هزینه های پروژه بحث كرد یك ساختار كلی نمونه از فعالیتهای پروژه معرفی می شود. شكل شماره یك نمونه ای از ساختار مجموعه فعالیتهای كلی پروژه ها را نشان می دهد. اگر پروژه ای مجموعه ای از فعالیتهای معرفی را نداشته باشد می توان هزینه های مربوطه را درنظر نگرفت.
در هریك از این مجموعه فعالیتها، فعالیتهایی برای اطمینان از كیفیت انجام آنها و مطابقت آنها بـــــا اهداف پروژه طراحی، برنامه ریزی و اجرا می شوند. برای شناسایی و اندازه گیری هزینه های كیفیت در پروژه، ابتدا باید این فعالیتها و نتایج حاصل از عدم انجام و یا انجام آنها شناسایی و در قالب دو گروه فعالیتهــــای طرح ریزی و ارزیابی كیفیت طبقه بندی شود. سپس نتایج حاصل از عدم انجام یا انجام ناقص این فعالیتها تحلیل شده و در قالب هزینه های شكست درون و یا برون سازمانی طبقه بندی كرد. باید توجه داشت هر فعالیت پیشگیرانه ای باید بر روی نتایج شكستها تاثیر داشته و باعث كاهش آنها شود در غیر این صورت باید فعالیت مربوطه حذف گردد.
بعداز ایجاد ساختار دسته بندی مناسب و به نظم درآوردن هزینه ها، می توان به بررسی و تحلیل هزینه های عمده كیفیت و برنامه ریزی برای ایجاد چشم انداز مناسب در پروژه پرداخت.آنچه كه از دید مشتری یك پروژه مهم است را می توان به سه دسته تقسیم كرد: قیمت، كیفیت، و سرعت تحویل. بنابراین، هر چیزی كه باعث كاهش كیفیت محصول، افزایش هزینه عملیات، و تأخیر در تحویل پروژه شود به عنــــــوان یك عامل مانع كیفیت، شناسایی می گردد.
حال به تعیین و شناسایی فعالیتهایی كه در هر مجموعه جهت دستیابی به كیفیت صورت مــــــی گیرند و هزینه های كیفیت می پردازیم: 1 – مرحله امكان سنجی اقتصادی و فنی: هزینه بررسی كیفیت مطالعات فنی، مكان یابی و بررسیهای اقتصادی در برابر هزینه های زیان ده بودن پروژه، و نرسیدن به تولید اسمی.
2 – مرحله تهیه مدارك استعلام: هزینه بررسی كیفیت مدارك فنی استعلام در برابر هزینه اعمال تغییرات در طراحی و ساخت. 3 – مرحله استعلام و بررسی پیمانكاران و انتخاب پیمانكار: هزینه جمع آوری اطلاعات و بررسی سیستماتیك ارزیابی و انتخاب پیمانكاران در برابر هزینه های تأخیر در ساخت.4 – مرحله عقد قرارداد: الف – هزینه بیمه سرمایه پروژه در برابر هزینه بروز حوادث غیرمترقبه؛ب – هزینه بازبینی فنی – حقوقی قرارداد توسط متخصصان در برابر دستمزد آنها.
5 – مرحله طراحی: هزینه انجام بازرسی و تایید كیفیت نقشه ها توسط متخصص حرفه ای در برابــــر دستمزد متخصصان و هزینه های دوباره كاری در فعالیتهای سیویل و ساخت تجهیزات.6 – مرحله انجام فعالیتهای سیویل و ساختمان: هزینه بازرسی كیفیت كار بتن ریزی در برابر هزینه كیفیت نامطلوب بتن. 7 – مرحله ساخت ماشین آلات: كنترل كیفیت حین ساخت در بــــرابر هزینه ها و زمان دوباره كاری. 8 – مرحله خرید تجهیـزات و اقلام استاندارد:
الف – مهندسی خرید اقلام استاندارد در برابر عدم تطابق در اقلام استاندارد با نیازهای پروژه؛ ب – كنترل اقلام حین تحـــــویل در برابر هزینه های بازگرداندن اقلام ارسال شده.9 – مرحله بسته بندی: هزینه كیفیت بسته بندی در برابر هزینه صدمات به محصولات.10 – مرحلـه بارگذاری وسایل حمل ونقل: هزینه های استفاده وسایل مناسب برای بارگیری در برابر هزینه صدمات به محصولات. 11 – مرحله حمل ونقل:
الف – هزینه استفاده از وسایل مناسب برای حمل ونقل در برابر هزینه تأخیرات حمل؛ ب – هزینه بیمه بار در برابر هزینه حوادث حین حمل و بارگیری. 12 – مرحله بارگیری: هزینه ضایعات بارگیری. 13 – مرحله انبارداری: هزینه نگهداری اقلام در انبار هزینه ضایعات نگهداری نامناسب در انبار.14 – مرحله نصب: هزینه دوباره كاری و تأخیر به دلیل اشكالات در طراحی و اشكالات ساخت به دلیل عدم تطبیق قطعات استاندارد، عـــــــدم تطبیق فونداسیون، عدم تطبیق ماشین آلات.
15 – مرحله تست منطقه ای یا تست سرد: الف – هزینه تست سرد در برابر هزینه تعیین منطقه بروز اشكال؛ ب – هزینه دوباره كاری در حین انجام تستها.
16 – مرحله بارگذاری و تست گرم: هزینه های خطایابی در سیستم: هرچه كیفیت و نظم انجام فعالیتها در مراحل قبل بهتر باشد این هزینه ها كمتر خواهندبود.17 – مرحله تحویل پروژه و پایان: هزینه عدم دریافت حسن انجام كار به دلیل كیفیت نامطلوب.اكنـــــون با مشخص شدن فعالیتهای طرح ریزی و كنترل و ارزیابی كیفیت در یك پروژه و نتایج حــــاصل از اجرای آنها، به دسته بندی هزینه ها می پردازیم. در اینجا به طور خلاصه به معرفی اجزای این هزینه ها پرداخته می شود با ذكر این توضیحات كافی درمورد همه گروههای هزینه ها از حوصله این مقاله خارج است. الف) هزینه های طرح ریزی، پشتیبانی و پیگیــــــری كیفیت. این دسته شامل كلیه هزینه هایی هستند كه برای ایجاد سیستم، روش، فرهنگ، و مدیریت كیفیت جهت پیشگیری از وقوع ایرادات در محصولات وخدمات نهایی، صرف می شود. اصلی ترین گروههای موجود در آن به قرار زیر است:
الف – 1) هزینه های طرح ریزی كیفیت شامل هزینه فعالیتهایی كه برای تهیه طرحهای كیفیت مجموعه های مختلف پروژه، تهیه طرحهای جامع كیفیت در پــروژه، سیستم اطلاعاتی هزینه یابی كیفیت، سیستم اطلاعاتی كیفیت، نظام استاندارد ایزو و تست قابلیت برآورده كردن نیازها و; صـــــورت می گیرد. همچنین هزینه های تهیه، تكثیر و توزیع جزوات و مستندات مربوط به نحوه پیاده كردن طرحهای تهیه شده نیز در همین گروه لحــاظ می گردد؛ الف – 2) هزینه های آموزش مانند هزینه های خرید كتاب، شركت در سمینارها، ایاب و ذهاب و اقامت كارشناسان در داخل و خارج و دوره های توجیهی جهت انجام كار طبق دستورالعملها؛
الف – 3) هزینه استخدام نیروی انسانی كارآمد و هزینه اضافی استخدام نیروهای كیفی؛
الف – 4) هزینه های طراحی و كنترل فرایند عبارتند از هزینه فعالیتهای مرتبط با بررسی قابلیتها و توانائیهایی به منظور كسب صحت اطمینان از فعالیتهایی كه در فرایند پروژه صورت می گیرد؛
الف – 5) هـــزینه های گـــزارش دهی: هزینه های گــــزارش دهی كیفیت كـــه در این دسته بندی علاوه بر هزینه های نفر – ساعت موردنیاز جهت انجام سیستم های گزارش دهی، باید هزینه های اداری مربوطه را نیز لحاظ كرد؛ الف – 6) هزینه بررسیهای فنی و اقتصادی و مكان یابی. مرحله امكان سنجی فنی معمولاً امكان سنجی مناسب در جهت افزایش امكان موفقیت پـــروژه صورت می گیرد لذا باید هزینه های آن را جزو هزینه های كیفیت محسوب كرد؛
الف – 7) هزینه های بسته بندی اقلام شامل هزینــه های مواد و عملیات بسته بندی مجموعه هایی كه باید حمل شوند؛الف – 8) هزینه ارزیابی و كنترل فرایند بازرسی در فرایندهای ساخت و راه اندازی؛الف – 9) هزینه های اضافی استفاده از تجهیزات مناسب بارگیری و حمل؛ الف- 10) هزینه بیمه سرمایه پروژه هزینه های بیمه درواقع به عنوان هزینه های پیشگیرانه برای جلوگیری از توقف پروژه و اتمام منابع مالی به هنگام بروز حوادث است؛الف – 11) هزینه بیمه بار جمع هزینه های بیمه كردن بار و فعالیتهای مرتبط؛
ب) هزینه های ارزیابی. این گروه هزینه ها برای ارزیابی و كنترل كیفیتها به منظور تطابق با مشخصـــــات ذهنی یا تدوین شده، صورت می گیرند كه شامل موارد زیر است:ب – 1) هزینه های ارزیابی پیمانكاران فرعی و تامین كنندگان مواد، قطعات و خدمات قبل از كار با پیمانكاران فرعی، لازم است كه از توانایی و قابلیت آنها در برآورده كردن نیازمندیهای مدیریت و هدف پروژه اطمینان حاصل كرد. این بند شامل هزینه های ارزیابی پیمانكاران مختلف فرعی طی فرایندهای مختلف عملیاتی پروژه می گردد؛
ب – 2) هزینه های بازرسی و آزمایش ورودیها مانند هـــزینه های اعزام كارشناس به محل تامین كنندگان كالا و مواد است. هزینه های مواد مصرف شده برای آزمایش و هزینه های تست های مخرب جهت كنترل اقلام ورودی موردنیـــــاز پروژه در این گروه دسته بندی می گردد؛ ب – 3) بازرسی و آزمایش حین فرایند ساخت تجهیــــزات و فعالیتهای ساختمانی مانند هزینه های نیروی كار، كنترل كیفیت جهت آزمایش و هزینه های خدمات مشاوره ای برای بازرسی اقلام حین ساخت است؛
ب – 4) بازرسی و آزمایش محصول نهایی یا تست گرم هزینه هایی است كه برای مشخص كردن قابلیت ارائه محصول به مشتری صرف می شود. هزینه های بازرسی محصول به علت جلوگیـــــری از هزینه بیشتر به ندرت صفر می شوند، ولی به جهت افزایش اشكالات، هزینه های بازرسی روند صعودی پیدا می كنند.ب – 5) هزینه های ممیزی سیستم های كیفیت این هزینه ها به منظور كسب اطمینان از صحت انجام كلیه عملیات مربوطه صورت گرفته اعم از بازرسی، كنترل فرایند، توسط بازرسان داخلی یا بازرسان خارجی انجام می شود؛
ادامه خواندن مقاله هزينه يابي كيفيت در پروژه ها
نوشته مقاله هزينه يابي كيفيت در پروژه ها اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 20, 2018, 6:25 pm
nx دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
نرخ سود 10 درصد برای تسهیلات بانك ها مسلما هجوم تقاضای وام در بانك ها را به همراه خواهد داشت و با توجه به كمبود منابع بانك ها، نتیجه حاصله رشد فساد سیستمی است. زمانی كه نرخ تورم 2/19 درصد اعلام می شود، به طور طبیعی اعلام نرخ سود بانكی با رقم پایین پشتوانه كارشناسی ندارد. نرخ تورم بالا، نرخ سود بانكی حداقل یك یا دو درصد بالاتر از تورم را می طلبد
تا تمایل به پس انداز افزایش یابد اما وقتی مازاد سود پس اندازهای یكساله حداكثر در بانك های خصوصی 5/17 درصد اعلام می شود، با نگاهی به تورم، مشخص است كه پس انداز نزول خواهد یافت. از سوی دیگر وقتی بانك ها نتوانند منابع مالی جذب كنند، سرمایه برای اختصاص به تولید كمیاب شده و آن چه هست وارد بازار می شود
. در این حالت تقاضای پول هم زیاد می شود، برای شخصی كه قصد پس انداز مازاد درآمد خود را دارد، در شرایطی كه بانك ها سود قابل قبولی نمی پردازند، اولین گزینه، سرمایه گذاری در بازار سرمایه است ولی با توجه به این كه در بازار سرمایه هم شاخص سهام از تثبیت نسبی برخوردار است، باز هم نگاهی به نرخ تورم شرایط را برای سرمایه گذاری مساعد نشان نمی دهد. نرخ ارز را هم كه در بهترین حالت تثبیت كردیم و قیمت طلا هم مشخص است،
پس در این حالت سودآورترین سرمایه گذاری برای شخص خرید دارایی های ثابت همچون زمین و ساختمان است و نتیجه تمام این اقدامات این می شود؛مسوولی كه از اهداف خود در خصوص كاهش قیمت مسكن می گوید، خود پول را به این سمت هدایت می كند.بانك مركزی هم با این دیدگاه مخالف است، پس نظر مستقل خود را ارایه می كند تا شاید راه به جایی برد.
در نظام بانكی اصل این است كه نرخ اعطای اعتبار با توجه به تجهیز منابع تعیین شود.زمانی كه نرخ تجهیز منابع بانك بالاست، نرخ بهره پولی یا نرخ بهره تامین سرمایه هم باید افزایش یابد تا تمایل ارایه خدمات و سرمایه گذاری برای هر دو طرف معامله (بانك و سپرده گذار) بالا رود. حقیقت امر این است كه باید تجهیز پول یا منابع صورت گیرد تا سرمایه گذاری انجام شود.
زمانی كه در بازار غیرمتشكل پولی نرخ ها بالای 25 درصد است، بانك به دلیل این كه توان تامین منابع خود را ندارد صاحبان سپرده به سمت این بازار سوق پیدا می كنند. وقتی تجهیز منابع بانك ها كمیاب می شود كه سود سپرده گذاران كاهش می یابد، اما تقاضا برای دریافت اعتبارات به خاطر نرخ پایین وام افزایش می یابد و در این شرایط متقاضی هر روز بیش تر می شود، در حالی كه بانك ها توان ارایه خدمات ندارند حال اگر كسی بتواند با نرخ پایین وام دریافت كند از نوعی رانت برخوردار می شود
. این روش در عمل فساد سیستمی ایجاد می كند. در اصل كارمندان در معرض فساد سیستمی قرار می گیرند، چون عملیات بانكی از چارچوب اصلی یعنی «تجهیز منابع و تقاضا برای تسهیلات اعتباری» از تعادل خارج شده است بنابراین این گونه تعیین نرخ دستوری برای اعتبارات بخشی از نقدینگی جامعه را به سوی بازار غیرمتشكل پولی هدایت می كند و این موضوع از دیدگاه بانك مركزی زیان آور است، بنابراین رییس كل بانك مركزی بحق با این قضیه مخالفت می كند.
سناریوهای بانک مرکزی برای تجهیز منابع پولی رئیس کل بانک مرکزی در نشستی با فعالان بخش خصوصی، ضمن تشریح زوایای پیدا و پنهان بسته سیاستی-نظارتی شبکه بانکی در سال 87، از 3 سناریوی این بانک برای اقتصاد ایران سخن گفت. به گزارش خبرنگار مهر ، محمد نهاوندیان صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری جلسه فعالان بخش خصوصی با رئیس کل بانک مرکزی در روز شنبه، گفت: با توجه به اهمیت بسته سیاستی بانک مرکزی در رابطه با سیاستهای پولی و اعتباری کشور و نیز شرایط خاصی که هم اکنون در بخش تولید کشور حاکم است،
لازم بود جنبه های مختلف این بسته درگفت و گو با فعالان اقتصادی مورد بحث قرار گیرد. رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به ارائه نتایج بررسی های کمیته ویژه اتاق بازرگانی در خصوص بسته سیاستی بانک مرکزی، افزود: فعالان اقتصادی جنبه های مختلف مسائل و مشکلاتی که هم اکنون گریبانگیر واحدهای تولیدی است را مطرح کردند که از جمله آنها موضوع مهم و جدی عدم دسترسی به تسهیلات بانکی برای ادامه فعالیت جاری واحدهای تولیدی بود
. وی تصریح کرد: مشکلاتی که هم اکنون برخی از واحدها را ناچار به تعطیلی و یا تعدیل نیروی کار کرده است علاوه بر مشکلات مربوط به افزایش قیمت مواد اولیه و هزینه زمانی تامین برخی کالاهای مورد نیاز وارداتی ، مدیریت فرآیند تولید را دچار کندی کرده است. به گفته نهاوندیان هم اکنون علاوه بر اینکه امکان جذب منابع برای توسعه واحد تولیدی وجود ندارد ادامه فعالیتهای جاری نیز دچار مشکل شده که در این رابطه گزارشاتی از صنایع مختلف مطرح شده است.
رئیس اتاق بازرگانی ادامه داد: برخی دیگر از فعالان اقتصادی در ارتباط با سیاستهای پولی با دیگر سیاستهای اقتصادی کشور از جمله سیاستهای مالی عقایدی داشتند، ضمن اینکه ارز و نرخ تسهیلات بانکی نیز مورد بحث قرار گرفت. به گفته این مقام مسئول دراتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران،
رئیس کل بانک مرکزی به خوبی شرایط تورمی موجود در کشور و ارتباط بین تورم موجود و افزایش بی رویه نقدینگی را تشریح و ثابت کرد ادامه وضع گذشته می توانست چه عواقب ناگواری در فشارهای تورمی داشته باشد. وی خاطرنشان کرد: از نقطه نظر رئیس کل بانک مرکزی، عامل اصلی که به افزایش بی حساب نقدینگی دامن زده استفاده بی رویه بانکها از منابع گران قیمت بانک مرکزی است؛ به این ترتیب تزریق پول پر قدرت در اقتصاد کشور از جمله مهمترین عوامل تورم بوده است.
نهاوندیان گفت: به اعتقاد مظاهری سیاستی که سه قفله کردن بانک مرکزی معروف شد، به معنای قفل کردن منابع و تسهیلات بانکی بخش تولیدی کشور نبوده بلکه هدف تصحیح مدیریت بانکهای کشور در اقتصادی عمل کردن بوده است؛ به این معنا که بانکهای تجاری و تخصصی موظف به تجهیز منابع و تخصیص آن به مصارف با منطق اقتصادی شده اند. وی افزود: در صورتی که این اصل رعایت نشود یعنی بانکها تسهیلاتی بیش از توان خود ارائه دهند ناکارآمدی بانکها را به دنبال خواهد داشت
و از سوی دیگر به شعله ور شدن زبانه های تورم نیز منجر می شود. نهاوندیان با اشاره به دیدگاه مظاهری در حل معضلات موجود در اقتصاد کشور، خاطرنشان کرد: از دیدگاه بانک مرکزی سه گزینه پیش روی اقتصاد کشور قرار دارد؛ به این معنا که گزینه اول ادامه یافتن وضع سال گذشته و تجربه رشد شتابان نقدینگی و تورمهای بالا است که نتیجه آن وارد آمدن فشار بیشتر به اقشار کم درآمد و گران شدن تولید و از دست دادن امکان رقابت است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: گزینه دوم توجه به محدود بودن منابع و اختصاص منابع موجود به پروژه های جدید یامصارفی که با معیارهای غیر اقتصادی تعیین می شود، است ضمن اینکه گزینه سوم اختصاص منابع محدود موجود با اولویت حفظ سطح تولید و اشتغال است که مازاد آن نیز باید با معیارهای اقتصادی به سرمایه گذاری های جدید واگذار شود که گزینه سوم مورد استقبال بخش خصوصی قرار گرفت.
وی افزود: بخش خصوصی آمادگی کامل دارد که از سیاست حمایت از تولید بانک مرکزی پشتیبانی کند به این معنا که تا زمانی که نگاه تولید محور در سیاستهای پولی و مالی کشور مورد توجه قرار گیرد همکاری بخش خصوصی نیز وجود خواهد داشت. نهاوندیان افزود: طبعا زمانی که عدم تکاپوی منابع و مصارف دیده شود تلاش جدی برای تجهیز منابع بیشتر توسط سیستم بانکی باید صورت گیرد که این امر مستلزم اصلاح جدی در برنامه ریزی های سیستم بانکی کشور است. از سوی دیگر توفیق این سیاستها در صورتی تحقق می یابد که هزینه های دولت نیز که در سیاستهای مالی متجلی است،
به همراه انضباط مالی ، هماهنگی بیشتری با سیاستهای پولی داشته باشد. رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: در مورد تسهیلات با سود کمتر نیز در بخشهایی که دولت مایل است، می توان از اعتبارات دولتی بهره گرفت؛ به این معنا که بانکها تشویق شوند اگر سپرده های بلند مدت دریافت کردند نرخ ذخیره قانونی در بانک مرکزی کمتر شود. لذا این امر به نفع بانکها خواهد بود که تلاش بیشتری برای جذب سرمایه های بلند مدت کنند.
پرداخت جایزه خوش حسابیوی افزود: در این جلسه بر پرداخت جایزه خوش حسابی برای آن دسته از واحدهایی تاکید شد که تعهدات خود را در دریافت تسهیلات به موقع انجام می دهند. نهاوندیان گفت: سیاست ارزی بانک مرکزی به سمت یک بسته متوازن از ارزها در حال حرکت است که البته در فرصت دیگری باید در مورد ارزها با رئیس کل بانک مرکزی مذاکره شود.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تصریح کرد: یکی از لازمه های اصلاح عملکرد سیستم بانکی این است که از استفاده تسهیلات پرداخت به مصرف مورد قرار داد اطمینان حاصل شود. در نشست فعالان بخش خصوصی با رئیس کل بانک مرکزی بر حفظ اشتغال توسط بخش خصوصی تاکید شده است.
تجهیز منابع پولی بانکها در گرو رشد اقتصادیاكونیوز:در دهههای اخیر، اصلاح بخشهای مالی و پولی در بیشتر كشورهای در حال توسعه با هدف كاهش دخالت دولت و افزایش رقابت، مقرراتزدایی و كاهش بوروكراسی، موجب تسریع رشد اقتصادی و بهبود شاخصهای توسعه این كشورها شده است. به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران، نظام مالی و پولی كشورمان به دلیل ساختار غالب دولتی آن، همچنان ناكارآمد مانده است. بوروكراسی گسترده، خدمات بانكی ناكارا، قلّت منابع، تسهیلات تكلیفی، بدهیهای سنگین دولت به بانك مركزی، مقررات مبهم و پیچیده، فقدان نظام ارزیابی مشتری و سیستم نظارتی دقیق، مطالبات معوق و سررسید گذشته و ; از جمله مشكلات و چالشهای نظام بانكی ایران است كه هم از رشد و توسعه بانكها و مؤسسات اعتباری كشور جلوگیری كرده و هم مردم و سرمایهگذاران را به فكر راههای دیگر سرمایهگذاری و پسانداز انداخته است. در ذیل مهمترین چالشهای نظام بانكی كشور بررسی شده است.
مشكلات ناشی از جذب منابع بانكیایران دارای نظام مالی “پایه بانك” است. تسلط بانك بر بازار مالی نیز از سابقه طولانی و حجم بیشتر فعالیت بانكداری نسبت به سایر مؤسسات مالی ناشی شده است. متأسفانه در ایران قوانین و مقررات ناظر بر فعالیتهای بازار مالی شامل بازار پول، و ساختارهای نهادی این بازار به خوبی وضع نشده و همین موضوع مشكلات ناشی از جذب منابع در شبكه بانكی كشور را سبب شده است.
امروزه در كشورهای پیشرفته، بانكهای مركزی از طریق نرخ بهره و سیاستهای پولی، بازار پول را كنترل میكنند. در ایران پس از اجرای قانون عملیات بانكی بدون ربا، نرخ بهره ظاهراً از سیستم بانكی حذف و نرخهای سود علیالحساب سپرده و تسهیلات، جایگزین آن شد كه البته به معنای حذف نقش مهم نرخ سود نبود.
ادامه خواندن مقاله تجهيز منابع بانكى
نوشته مقاله تجهيز منابع بانكى اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:27 pm
nx دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
هیچ چیز را نمی توان جایگزین وقت کرد . هیچ چیز دیگری قابلیت آن را ندارد . مخصوصا در مورد روابط شخصی .استفاده از وقت ضروری است . هر کاری نیاز به صرف مقداری وقت دارد .وقت برای به ثمر رساندن هر کاری لازم است . شما چطور از وقتتان استفاده می کنید ؟مدیریت زمان مهارتی است که می توان آن را با انضباط و تمرین فرا گرفت .مدیریت زمان شما را قادر می سازد که جریان وقایع را تحت کنترل بگیرید .شما همیشه آزادید که انتخاب کنید چه کاری را اول انجام دهید ، چه کاری را پس از آن انجام دهید و چه کاری را اصلا انجام ندهید .
مدیریت زمان بیش از هر چیز به انضباط فردی ، خویشتن داری و تسلط بر نفس نیاز دارد .اکثر مردم سرگرم فعالیت هایی هستند که بیشتر آرامش بخشند تا هدفمند بنابر این :مدام از خود بپرسید : آیا کاری که مشغول انجام آن هستم بیشترین بازده برای وقت صرف شده را دارد یا نه ؟وقت ماده خام زندگی است شما چطور آن را عمل می آورید ؟
از کمبود وقت گله نکنید شما تمام وقتی را که وجود دارد دراختیار دارید .بهره وری بالا نتیجه بالا بردن کارایی وقت است . به این ترتیب که فقط مهمترین کارها را انجام دهید .توانایی شما در به تعویق انداختن خوشی های کوتاه مدت تعیین کننده میزان پیشرفت مالی شما در دراز مدت است .ارزش هر چیزی را می توان با مقدار وقتی که حاضرید صرف آن کنید، اندازه گیری کرد .انجام کاری که واقعا از آن لذت می برید رمز عملکرد عالی است .جمع آوری هر ثروتی با فروش خدمات فردی ، یا در واقع وقت شخصی ، آغاز می شود .بدترین نوع هدر دادن وقت این است که کارهایی را که اصلا نیازی به انجام دادنشان نیست به بهترین نحو ممکن انجام دهیم .
انجام کاری که واقعا از آن لذت می برید رمز عملکرد عالی است .هر وقت می بینید کاری خیلی خوب پیش می رود ، می توانید دو چیز دیگر را هم پیدا کنید : یک آدم یک دنده و یک احساس وظیفه .آیا در گذشته، خود را درگیر کاری کرده اید که اگر اطلاعات امروزتان را داشتید، حاضر نمی شدید به آن تن دهید ؟همیشه از خودتان بپرسید : با ارزش ترین استفاده ای که در حال حاضر می توانم از وقتم بکنم چیست ؟
مدیریت زمان وسیله ای است که می تواند شما را از جایی که هستید به جایی که می خواهید باشید برساند .اگر همین امروز یک میلیارد تومان برنده شوید ، چه کارهایی را به نحو دیگری انجام می دهید و چگونه زندگی خود را تغییر خواهید داد ؟اگر همین امروز به شما بگویند فقط شش ماه دیگر زنده اید ، چه می کنید و وقت خود را چگونه صرف خواهید کرد؟چه رویاهایی در سر دارید ؟ اگر هیچ محدودیتی نداشتید ، دلتان می خواست چه جور آدمی باشید ؟ چه چیزهایی داشته باشید ؟ و چه کارهایی انجام دهید ؟
اگر مطمئن بودید شکست نمی خورید ، جرات می کردید کدام آرزوی بزرگ خود را عملی کنید ؟وظیفه شخصی شما چیست ؟ آیا هماهنگ با آن زندگی می کنید ؟یادگیری مداوم حداقل شرط لازم برای موفقیت در هر زمینه ای است که در آن فعالیت می کنید . هر روز چیز جدیدی بیاموزید .هر فعالیت یا عدم فعالیتی مستلزم انتخابی است بین آنچه بیشتر اهمیت دارد و آنچه کمتر اهمیت دارد .
قانون حذف گزینه ها می گوید : انجام یک کار مستلزم صرف نظر از انجام کارهای دیگری است .اصل پاراتو می گوید 80% از دست آوردهای شما نتیجه 20% از فعالیت های شماست . 20% فعالیت های سازنده شما کدامند ؟20% وقتی که صرف برنامه ریزی برای یک پروژه می کنید به اندازه 80% وقتی که صرف انجام تمام پروژه می کنید ارزش دارد برای فعالیت های خود اولویت و ممنوعیت تعیین کنید . چه فعالیت هایی را باید رها کنید تا بتوانید برای کارهایی که حقیقتا مهم هستند جای بیشتری باز کنید ؟
قانون حد توانایی می گوید : همیشه برای انجام ضروری ترین کارها وقت کافی وجود دارد .برای اولویت بندی کارها باید نتایج هر کدام از آنها را در دراز مدت در نظر گرفت .پاداش شما همیشه بر مبنای نتایجی که به دست می آورید تعیین می شود ، از شما انتظار می رود که چه نتایجی به دست آورید ؟چه کاری است که شما ، و فقط شما ، می توانید انجام دهید و اگر خوب انجام شود یک دگرگونی واقعی به وجود می آورد ؟برای اینکه به کاری بیشتر بپردازید باید کار دیگری را کمتر انجام دهید . چه کارهایی را باید بیشتر و چه کارهایی را باید کمتر انجام دهید ؟با وقت خود مثل پول رفتار کنید . چطور می توانید وقتتان را به بهترین نحو صرف کنید تا بیشترین رضایت حاصل شود .
آرامش ذهنی را بالاترین هدف خود قرار دهید و وقت و زندگی خود را حول محور آن تنظیم کنید .پیشرفت های جزئی در استفاده بهتر از وقت می تواند در مجموع منجر به دگرگونی های اساسی در زندگی شما شود .
ادامه خواندن مقاله مديريت زمان
نوشته مقاله مديريت زمان اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:26 pm
nx دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
در ابتدای دهه 1370 بحث فراگیر عمومی در جامعه ایرانی ،مساله “تهاجم فرهنگی” بود.تهاجم فرهنگی ،هجوم فرهنگی،شبیخون فرهنگی و;مفاهیمی بود که در افواه گسترش یافت ودر برابر آن ،بحث از ضرورت دفاع فرهنگی ،امنیت فرهنگی ،بقاء فرهنگی و;مطرح شد.
اکنون 15 سال از آن زمان می گذرد؛وتهاجم فرهنگی کیفی تر وکمی تر شده است.در مقابل ،دفاع فرهنگی نیز آرایش مقبولتری یافته است.ان تهاجم واین دفاع ،حکایت از یک “جنگ فرهنگی” تمام عیار دارد .مفاهیمی چون امانیسم(بشر محوری )به جای خدا محوری – سکولاریسم (عرفی نگری )- لیبرالیسم(اصالت اباحه)- فمنیسم(اصالت جنسیت یا زن گرایی)- و;شیوع روز افزونی یافته،در حوزه فرهنگ توده ای ،
با استفاده از ابزار های هنری – رسانه ای و همچنین ورزشی ،در متن این هجوم فرهنگی ،جامعه با ابعاد گسترده تری روبرو شد.طرح مباحثی چون رویارویی تمدنها و فرهنگ ها ،از سوی استراتژیست های آمریکا یی و صهیونیستی،حکایت از همه جانبه بودن این منازعه داشته و دارد.حال انچه ضرورت می یابد،این است که اساساً “جنگ فرهنگی” چیست ؟
وابعاد وابزار وروش ان کدام است؟ در واقع با نهادینه شدن هجوم فرهنگی دشمن و دفاع فرهنگی خودی ،بایستی به تبیین و پاسخ به پرسشهای مزبور پرداخت تا با منطق این زد و خورد یا “جنگ فرهنگی” اشنا شد .در این نوشتار که با کوشش( مجید پر حلم )تهیه شده ،سعی بر ان است تا نوری اندک به زوایای پنهان و اشکار جنگ فرهنگی تابانده شود. بدان امید که مورد قبول حضرت (عج )واقع شود.انشاءاللهفصل اول ترمینولوژی
در بحث از جنگ فرهنگی ابتدا باید به تبیین و تدقیق روشها نائل امد .اولین واژه که مطرح است واژه جنگ است. لفظ جنگ در ادبیات محاوره ای عامیانه به هر نوع زد و خورد اطلاق می شود.حال انکه این واژه دارای یک معنای تخصصی است که باید در خور شأن ان مورد برسی قرار گیرد،تا جنگ فرهنگی مفهوم سازی شناسی تخصصی شده باشد.
1-لایه های نظام اجتماعیساختار طرح ریزی بنای اجتماعی ،دارای چهار لایه و سطح است،که نظام اجتماعی در این چهار سطح شکل می گیرد: سطح استراژیکی سطح میانی سطح تاکتیکی سطح تکنیکی
نسبت این چهار سطح با یکدیگر را می توان برابر شکل زیر ،نسبت عموم وخصوص مطلق دانست .2-منازعهاساساً انچه در فارسی برخورد گفته می شود،حاصل یک زد و خورد است. وقتی برخوردی بوجود می اید ،در این برخورد یک زدن ویک خوردن صورت گرفته است.واژه برخورد در فارسی معادل کلمه ی منازعه در عربی و conflict در انگلیسی است و هر سه واژه کلیت تقابل ودرگیری را به تفسیر می کشند .تعریف اصلی و هدف اساسی منازعه “تحمیل اراده بر حریف ” است. منازعه که حاصل یک زد و خورد است،ان طرف که می زند هدفش تحمیل اراده خود بر طرف مقابل است.
منازعه،در چهار لایه و سطح نظام اجتماعی و مدیریتی ارزیابی می گردد: الف)منازعه تکنیکی:به منازعه سطح تکنیکی در فارسی پیکار و در انگلیسی martial گفته میشود. ب)منازعه تاکتیکی :به منازعه سطح تاکتیکی در فارسی رزم ودر انگلیسی combat گفته می شود. ج)منازعه میانی :به منازعه سطح میانی در فارسی نبرد و در انگلیسی battle گفته می شود. د)منازعه استراتژیک :به منازعه سطح استراتژیک در فارسی جنگ و در انگلیسی war گفته می شود.
3- جنگ فرهنگی با توجه به تقسیم بندی بالا،وقتی موضوع جنگ است ،سطح ان استراژیک است. پس به طبع این تقسیم بندی ، 4 نوع منازعه فرهنگی وجود دارد: جنگ فرهنگی نبرد فرهنگی رزم فرهنگی پیکار فرهنگی
وقتی بحث از جنگ فرهنگی است ،منظور این است که نوع منازعه در سطح استراژیک (جنگ) و طیفی از منازعه که فرهنگی است. طبیعتاً در حوزه جنگ فرهنگی نباید به سه حوزه پایین تر پرداخت و وارد مصادیق و جزئیات شد.برای مثال دستگاه مسئول در امور فرهنگی در سطح استراتژیک در جمهوری اسلامی ،شورای عالی انقلاب فرهنگی است که نظرات کلان ان کل کشور را در بر می گیرد .اگر به واژه مد پرداخته شود
، حوزه این مساله رزم فرهنگی و بحث تاکتیکی است .اگر موضوع تغییر در نظام فرهنگی کشور مانند رسانه های عمومی مطرح باشد، حوزه ان نبرد فرهنگی است . اما جنگ فرهنگی از مبانی فرهنگ ساز اغاز میگردد. مثلاً حوزه علم وتولید دانش که جزء مبانی جنگ فرهنگی است . فرضاً اگر دانشگاه فعلی را بر چینند و یک نظام فکری دیگری را جایگزین این دانشگاه کنند،یقیناًٌ در این جنگ فرهنگی موفق به تسخیر میدان منازعه شده اند.
اما با دانشگاه مدرن و سکولار که با مبانی غیر از فرهنگ بومی اداره می شود در واقع در میدان حریف منازعه در حال اجرا است.لذا نباید خیلی توقع داشت که در چنین میدانی پیروزی خاصی بدست اید.مثلهایی که می توان برای روشن شدن مطلب ارائه نمود : پیکار فرهنگی شبکه ماهواره و اینترنت رزم فرهنگیان دسته از گزاره های فرهنگی که عمومیت پیدا کنند مانند مد لباس نبرد فرهنگی
مدل زندگی ،که از طریق رسانه های جمعی تبلبیغ می گرددو بی سر و صدا جزئی از فرهنگ مردم می گردد. مانند اداب معاشرت ،احترام به والدین و ; که یک گزاره را در بر نمی گیرد. تهدید سخت :به این تهدید عموماً تهدید گرم هم گفته می شود مانند تهدید نظامی تهدید نیمه سخت: (تهدید ولرم)مانند تهدید اقتصادی و سیاسی تهدید نرم: که به ان تهدید سرد هم گفته می شود.مانند تهدید فرهنگی .همانطور که تهدید سخت اساساً تهدید نظامی است و تهدید نیمه سخت حوزه اقتصاد و سیاست را در میگیرد. تهدید نرم ،تهدیدهای فرهنگی و اجتماعی را شامل می شودو حوزه عمل این نوع تهدید
هنر،رسانه،علم،تعلیم و تربیت (اموزش و پرورش)،ورزش و; است.مواردی که از نظر گذشت ماهیت منازعه ای در سطح استراتژیک ،به نام جنگ،در طیف فرهنگ و در حوزه تهدید نرم است.باید توجه داشت که تهدید نرم (سرد) بی صدا و ارام ، بنیادی تر و با اثر بخشی بیشتر یک جامعه را نابود می کند و به تصرف خود در می اورد. در مقابل تهدید سخت (گرم) که بصورت شوک اور و گسترده صورت می گیرد و واکنش به ان عینی،سریع و با اثر بخشی کمتر است ، قرار دارد.
6- تلفیق در ترمینولوژی (مفهوم شناسی)این مفاهیم،تلفیق انان ،صورت جدیدی از تصور را می نماید. جنگ نرم(فرهنگی) جنگ نیمه سخت (اقتصادی –سیاسی) جنگ سخت(نظامی)
جنگ نرم(سرد)منازعه ای است در سطح استراتژیک در حوزه فرهنگ که تعلیم و تربیت (اموزش و پرورش)،اموزش عالی ، کارکردهای رسانه ای ، ورزش و; را در بر می گیرد ، تا به باورها و عقاید که سازنده مدل زندگی هستند شکل دهد.جنگ نیمه سخت (ولرم)منازعه ای است درسطح استراتژیک در حوزه سیاست و اقتصاد که محاصره ی اقتصادی و سیاسی را در بر میگیرد و با این روش سعی در تحمیل اراده بر حریف دارد.
در جنگ نرم سعی نمی شود به شیوه ی سخت و نیمه سخت بر حریف تحمیل اراده صورت گیرد.بلکه سعی میگردد که اراده ، کاملاً ارام و اهسته از طریق باورسازی تحمیل گردد.تفاوت جنگ نرم و سرد در این است که در جنگ سرد ممکن است جسم افرادی به اسارت دشمن دراید یا سرزمین انها اشغال گردد اما ان افراد هرگز انقیاد و تحت سیطره بودن از طرف دشمن را نپذیرند و همیشه برای بازپس گیری سرزمین خود تلاش کنند.
ادامه خواندن مقاله قدرت نرم
نوشته مقاله قدرت نرم اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:28 pm
nx دارای 58 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
فهرست:نظریات هرزوگ و دمورن در باره معماری سوئیسینقش معماری رایت در معماری سوئیسگذشته معماری سوئیس و لوكوربوزیهمكاتب معماری تأثیر گذار بر معماری سوئیسساخت کارخانه تنباکو به سبک معماری مساجد اسلامی در سوئیسمعماری معاصر و مدرن در سوئیسمعماری سوئیس در دستان ماریا بوتامعماری لوكارنو در سوئیسشاهكار معماران سوئیسی در پارك معماری Jinhua در چینمعماری گوتیک در سوئیسسطحهای معماری جهان و معماران سوئیسایستگاه های متروی فوق پیشرفته سوئیس و معماری تحسین برانگیز سوئیسی
منابع:
www.memaran.com
www.memarenosaz.com
www.donyayeno.com
نظریات هرزوگ و دمورن در باره معماری سوئیسیهرزوگ: ” در آغاز پی بردم که سکونتگاه اساسا مانند غار نیست بلکه مانند سرپناهی وسیع در هوای آزاد هم آهنگ با چشم انداز به بیرون و درون است .” دمورن: ” نگذارید دیوار سقف و کف اکنون شریک یکدیگر نشوند بلکه جزئی از یکدیگر باشند و هر یک بر دیگری و در دیگری تاثیر بگذارند . ” هرزوگ بین سالهای 1916تا 1922 به ژاپن سفر کرد و در ژاپن هتل امپریال را در توکیو طراحی کرد . در این سالها شدیدا تحت تاثیر معماری ژاپن بود . ارتباط خانه با محیط ، الهام از طبیعت ، معماری ارگانیک ( ژاپنی ) ، سیالیت فضاهای داخلی . دومدرسه معماری شمال و جنوب در شیکاگو و نیومکزیکو ، تاسیس کرد . در کل می توان معماری سوئیسی را چنین توصیف کرد : معماری ارگانیک ، ترکیب ساختمان با طبیعت و نه تحمیل ساختمان بر طبیعت ، ساختمان باید در دل تپه ساخته شود و به صورت افقی ( که در رقابت با طبیعت مطرح نشود ) ، مصالح بکار رفته باید منطبق با همان طبیعت که ساختمان ساخته می شود باشد . شکل ساختمان بی قاعده و منفصل بندی شده و این عمل نه تنها بدلیل عملکرد ها بلکه به دلیل بی قاعده گی طبیعت بستر ساختمان ، توجه به مورفولوژن سایت و توجه به عملکرد و تکنولوژی ساخت. منبع الهام کارهای دمورن : هنر و صنایع ( هنر و پیشه ) – ساختمانهای ژاپنی: Falling Water House (1937) Pennsylvania Guggenhiem Museum (1956-1959) Newuork در کل سه هدف عمده دمورن عبارتند از : ارتباط سیال بین داخل و خارج با گشودگی های مداوم و عناصر برنامه ریزی شده افقی بودن چشمگیر آنها که ارتباط کامل با زمین به وجود می آورد . تقارن محوری برای تمرکز سیالیت در نقاط مشخص ، برای نمونه در جلوی بخاری یا به سمت منظر اصلی ( چشم انداز ) بکار گرفته شده است . پسشگامان معماری مدرن Frank Lioyd Wright ( 1869- 1959 ) بین سالهای 1893- 1887 دردفتر آدلر و سولیوان کار می کرد . قسمت اول فعالیتهای رایت که تا سال 1910 ادامه داشت شامل تعداد زیادی خانه های مسکونی بود . لارکین – Larkin House ( 1905 ) کیسای اوک پارک – Oak Park – ( 1906 ) – معبد یگانگی – The Unity Temple ایلینوین – Hickox house ( 1900 )نقش معماری رایت در معماری سوئیس دمورن با توجه به نظریات رایت در مورد معماری ، در سال 1930 ، اصول برنامه ریزی برگرفته شده از کتاب رایت در معماری و دموکراسی را در نقش بندی معماری سوئیس چنین بیان می كند : 1- کم کردن دیوارهای داخلی و ایجاد یک محیطی برای جریان هوا ، نور و چشم انداز به طوری که در کل پیوسته نشان داده شود . 2- هماهنگ ساختن بنا با محیط خارج ( ثابت شده است که سطوح گسترده افقی بهترین وسیله برای ایجاد همبستگی است ) 3- پلان آزاد 4- نشان دادن پی ها به صورت سکوی آجری کوتاه برای قرار گرفتن خانه بر روی آن 5- عدم استفاده از مصالح متنوع ، استفاده از مصالح جدید 6- دادن تناسبات منطقی و انسانی به تمام درها و پنجره ها 7- قرار دادن تاسیسات حرارتی درداخل ساختمان ( آتشگاه در مرکز ساختمان ) تاسیسات روشنایی و لوله کشیها در استخوان بندی ساختمان بطوری که جزئی از پیکره ساختمان باشد . 8- مبلمان ساختمان به عنوان عناصر ارگانیک معماری و طرح آنها از بنا و الهام گرفته از آن باشد . 9- حذف تزئینات ( دوره های معماری ) حذف ظرایف کاریها لارکین – Larkin Bulding ( 1902-6 ) Newyork ویلتیس – Willitts House ( 1902 ) کونلی – Coonley House روبی – Robie House ( 1909 ) Chicagoگذشته معماری سوئیس و لوكوربوزیه. لوکوربوزیه چارلز ادوارد ژنر معروف به لوکوربوزیه Charles Edouard Jeannert ( 1887-1965 ) لوکوربوزیه در شهر لاشو دوفن ( La Chaux-De-Fonds ) سوئیس در سال 1887 م . متولد شد . او به عنوان یک گراورکار ( سازنده قالب ساعت ) آموزش دید و در سن پانزده سالگی جایزه ای در نمایشگاه 1902 م . تورین به خود اختصاص داد . ساختمانهای کلبه مانند در اوائل جوانی خود ( بیست سالگی ) در سوئیس طراحی کرد . یکی از خصوصیات بارز این کلبه ها تاثیر هنر جدید است که در آن تزئینات را به مثابه سنت و گذشته معماری سوئیس به کار برد . لوکوربوزیه در سالهای اولیه شکل گیری آثارش به یک ایده آلیست شباهت بیشتری دارد و برای او هندسه یک الگوی سمبلیک است . لوکوربوزیه در این دوران شروع به مطالعه آثار نیچه و برای او هنرمند فردی در تماس با یک نظم عالی تر است ، نظمی که موجب ایجاد اشکالی می شود که دنیایی را تحت سلطه خود در می آورد . موضوع نقاشیهایی که لوکوربوزیه به نام سبک P urism ( پوریسم ) می کشید اشیایی همچون گیتار ، بطری و لوله بود . ( دیدگاه پوریسم یک نوع افلاطون گرایی خاص بود . در این دیدگاه خطوط بیرونی بطری و گیتار در حد اشکال هندسی تنزل داده شده است و در موازات سطوح تصویر ترسیم شده اند ، خطوط بیرونی و رنگها متمایز و شاداب بوده ، تنش و کشش عینی آن با به هم غلتیدن ابهامات فضایی اصول کوبیست ، در قبال منازل متفاوت از یک شی در آن به نظم کشیده شده است . او در سن 24 سالگی در دفتر آگوست پره کار کرد و خواص بتن را آموخت . مدتی به برلین رفت و در دفتر پیتر بهرنس مشغول کار شد .Peter Behrens ( 1868-1940) پدر معماری مدرن . اوسالها بعد در آلمان تحت تاثیر ورک و کارهای والتر گروپیوس بود . در این برداشت او تحت تاثیر مصالح معماری از جمله شیشه و ورقهای فلزی بود و شروع به برداشت این نیازدر تلفیق میان هنر و ماشین نمود . تاثیر بعدی که در آثار لوکوربوزیه مشاهده می شود مربوط به مسافرتها و اسکیسهای او از مساجد استامبول ، ساختمانهای یونان ،کشورها حوزه مدیترانه و خاور دور است . اما بیشترین تاثیر گذاری بواسطه آکروپلیس در آتن است . وی همه روزه به مدت یک ماه از پارتنون دیدن کرد . گاها هر بار ساعتها وقت خود را صرف اسکیس از زوایای مختلف آن می کرد و همین بود که بعدها پارتنون رابا یک ماشین مقایسه می نمود . اولین ساختمانی که طراحی کرد خانه D omino بود در سال 1915 ، نشان دادن اسکلت یک ساختمان با بتن مسلح است . در سال 1923 تفکرات تئوری خود را در کتاب ” به سوی یک معماری ” بیان می کند . او تکنیک و هنر را دو ارزش هم ردیف با هم تعریف می کند . نظریات لوکوربوزیه بدین شرح است : 1- معماری باید تحت کنترل ترسیمات نظم دهنده هندسی قرار گیرد . 2- عناصر معماری جدید را می توان در تولید صنعتی ، کشتی و هواپیما باز شناخت . 3- ابزار معماری جدید روابطی هستند که به مصالح خام ارزش می دهند . ظاهر ساختمان به صورت انعکاس داخل آن و تناسبات و عناصر نما به عنوان پدیده های خالص ذهنی . 4- خانه باید مانند ماشین سری وار ساخته شود . 5- تغییرات شرایط اقتصادی و فنی ، الزاما انقلابی در معماری پدید آورد . او در کتاب بعدی اش به نام ” هنرهای تزئینی امروز ” ( 1925 ) گفت که ” خانه ماشینی است برای زندگی کردن ” این جمله ، شعار انقلابی ترین تمرین از معماری مدرن است . در سال 1926 لوکوربوزیه اصل برای یک معماری مدرن را ارائه کرد . این اصول به شرح زیر است : 1- پیلوتی 2- بام باغچه ( ساختمانهایی با بامهای مسطح ) 3- پلان آزاد 4- پنجره های طولی 5- نمای آزاد . تمام ایم 5 اصل لوکوربوزیه در ساختمان ویلای ساووا ( 30- 1928 ) رعایت شد . اولین خانه های لوکوربوزیه : خانه دم – اینو Domino House ( 1915 ) معماری به اساسی ترین عوامل سازنده خود ، ستون ، سقف ، کف و پله تجزیه شده است . طرح این خانه های پیش ساخته را در نظر مهندسین مورد توجه قرار داد . خانه سیتروئن C itrohan House (1920 ) خانه را برای کارگران طراحی کرد ولی در حد پروژه باقی ماند . استفاده کردن از بام به عنوان حیاط و ساختمان به صورت پیلوتی . ویلا ساووا Villa savoye ( 1928-1930 ) در سایتی خارج از پاریس ساخته شد . رعایت 5 اصل لوکوربوزیه در این طرح دیده می شود . ارتباط بین ساختمان با طبیعت ، استفاده کردن از رامپ در دو بخش ، یک قسمت در داخل بنا و قسمت دیگر در امتداد دیوار خارجی تا تراس ، طراحی پله در وسط خانه و تاکید روی آن ، گرایش تندیس گونه بودن ساختمان . آپارتمان مسکونی مارسی United Habitation ( 1947- 52 ) این ساختمان 18 طبقه با نام خانه لوکوربوزیه معروف است و وی به خاطر این ساختمان جایزه لژیون ولور را گرفت . 1925 ساختمان برای 1600 نفر با 337 آپارتمان ، یک اطاقه تا آپارتمانهایی که برای خلنواده های 8 نفره هستند . فروشگاهها در 2 طبقه میانی و انعکاس آن در نمای ساختمان . فروشگاهها عبارتند از مغازه های خواربار فروشی و سرویس دهی ، دفتر پست ، در طبقه 17 یک رستوران و مهد کودک برای 150 کودک و استخری کم عمق ، تراسی به ابعاد 24 در 165 متر مخصوص ورزشو امور اجتماعی است . صاف کاری نکردن محل قالبهای بتن در نمای ساختمان به خاطر طبیعی دیده شدن آن و زبر پیلوتی . لوکوربوزیه در روز افتتاحیه گفت : ” در هر گوشه ای از این بنا اثر چوب و یا جای میخ و چکش خوردگی را می توان دید . بتن مانند سنگ ، چوب یا سفال به صورت طبیعی در آمده است .حقیقتا می توان تصور کرد بتن به اندازه سنگ زیباست و آن را در ساختمانها به حالت طبیعی خود باقی گذاشت . ” Chapel Of Ronchamp ( 1950-4 ) این کلیسا در ستایش تحت تاثیر معماری آکروپلیس یونان ، از یک شیب پایین به بالا می آید و این امر باعث می شود ساختمان به صورت تندیس گونه به نظر بیاید . دیوارهای رمانسک ، سازه باربر ، پنجره هایی بدون هیچ تناسبات و معیاری در نما کار شده و سقف به صورت صدف است . CIAM کنگره جهانی معماری مدرن : ساخاتمان مجمع ملل در ژنو طرح لوکوربوزیه رد شد . تعریف کمال مطلوب حرفه معماران جهانی کردن معماری مدرن . 1- در بیانیه لاسارا 1928 م . لوکوربوزیه بیانیه کنگره را در یک نقشه مصور شده نشان داد . روزی معماری معاصر نیروهای مخالف که در مجامع رسمی قدرت هستند پیروز خواهد شد. 2- دومین کنگره در فرانکفورت در سال 1929 م . برگزار شد و موضوع بیانیه خانه های ارزان قیمت بود و برای اولین بار والتر گروپیوس و آلوار آلتو شرکت کردند . 3- سومین کنگره در بلژیک در سال 1930 م . برگزار شد . موضوع کنگره استفاده منطقی از زمین برای ساختمانها بود . 4- چهارمین کنگره در یونان در سال 1933 م . برگزار شد . منشور آتن ، این کنگره مهمترین کنگره سیام بود زندگی ، کار ، تفریح ، عبور و مرور . 5- پنجمین کنگره در پاریس در سال 1937 م . برگزار شد و موضوع آن محل سکونت و محل تفریح بود . 6- ششمین کنگره در آمریکا در سال 1939 م . برگزار شد سنت معمول CIAM از بین رفت و قرار شد هر معمار در مورد کارهایش بحث کند . مباحث این کنگره در کتاب ” ده سال معماری مدرن ” در سال 1951 در آلمان چاپ شد . 7- هفتمین کنگره در ایتالیا در سال 1949 برگزار شد و موضوعش مسئله زیبایی در معماری بود . 8- هشتمین کنگره در انگلستان در سال 1951 برگزار شد مرکز شهر حق پیاده روندگان . 9- نهمین کنگره در فرانسه در سال 1953 برگزار شد و موضوع آن محیط طبیعی انسان بود. 10- دهمین کنگره در یوگوسلاوی برگزار شد . کار CIAM با بحث درباره ساختن ارزان قیمت (1929) و سپس در سال 1930 با بحث درباره نحوه استفاده منطقی از زمین ، نخستین مطالعه درباره وضعیت شهر با در نظر گرفتن چهار اصل زندگی ، کار ، تفریح و عبور و مرور در سال 1934 ( منشور آتن ) در سال 1951 سیما و چگونگی بوجود آمدن مراکز شهر مورد مطالعه قرار گرفت و بین سالهای 1957 تا 53 شهر به عنوان محیطی برای زندگی طبیعی آدمیان مورد مطالعه قرار گرفت . CIAM در اواخر معماری مدرن از بین رفت . در این زمان معماری مدرن تثبیت شده بود . شهرسازی لوکوربوزیه لوکوربوزیه در سال 1924 کتاب شهر آینده را در پاریس منتشر کرد . در این کتاب شهرهای آمریکا بخصوص نیویورک و شیکاگو را بخاطر آسمانخراش های مرتفع و خیابانهای چند طبقه ستود . لوکوربوزیه شهرهای آینده را شهری تجسم نمود که از آسمانخراش های عظیم و مرتفع تشکیل شده است و آپارتمانهای چند عملکردی و حدود 100 هزار نفر گنجایش . در این ساختمانها آپارتمانهای مسکونی ، ادارات ، فروشگاهها ، مدارس ، مراکز تجمع و کلیه احتیاجات یک محله بزرگ فراهم است . ساکنان این مجتمعها از دود و سر و صدای ترافیک اتومبیلها به دور هستند و به جای آن از آفتاب و دیدن مناظر زیبا لذت می برند . براساس این کتاب دوشهر در دهه 50 میلادی طراحی شد . شهر شاندیگار Chandigarh در هند ، طرح لوکوربوزیه در سال 1950 ، و شهر برازیلیا که توسط اسکارنیمایر Oscar Neimeyer یکی از شاگردان لوکوربوزیه به عنوان پایتخت برزیل ساخته شد . درست است که در این دو شهر آسمانخراش 100 هزار نفری وجود ندارد ولی بلوکهای مکعب شکل با فاصله های زیاد از یکدیگر تبلوری واضح از ایده لوکوربوزیه است . این دو شهر در دهه های 60 و 70 توسط پست مدرنها ، رابرت نچوری و برنت برولین . به عنوان سمبل شهرسازی مدرن مورد نقد قرار گرفت . آنها گفتند که فاقد هر نوع هویت تاریخی و فرهنگی است . در ایران نمونه اینگونه شهرسازی ، شهرک اکباتان است . طرح در دهه 50 شمسی . Mies Van Der Rohe ( 1886-1969 ) در سال 1886 در آخرن متولد شد . بین سالهای 1908 تا 1911 در دفتر پیتر بهرنس کار کرد . در سال 1909 کارخانه توربین سازی بهرنس استفاده کردن از شیشه و آهن در میس وندروهه تاثیر گذاشت در همان دوره میس وندروهه تحت تاثیر شینکل Shinkel و بعدها تحت تاثیر معماری کلاسیک و اکسپرسیونیسم آلمان بود . میس تحت تاثیر هنر دستایل ، تاثیر بهرنس در بکار بردن مصالح جدید و پلان آزاد رایت بود . می وندروهه گفته است : ” اکنون در ساختمان موضوع استخوان و پوست مطرح است . من نمی خواهم جالب باشم من می خواهم خوب باشم . تکنولوژی می تواند مشکلات اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی زمان معاصر را حل کند .” در کل می توان گفت به همان اندازه که ستون دوریک برای یونانیان اهمیت داشت ، تیر آهن برای میس وندروهه اهمیت دارد . شعار اصلی میس وندروهه : ” کمتر بیشتر است ، Less Is More ” ” معماری کیک عروسی نیست ، Architecture Isn’t A Wedding Cake ” لوئیس سالیوان «لوییس سالیوان» معمار بزرگ آمریکایی و «پدر معماری مدرن» در چنین روزی به دنیا آمد. او با تفکرات و عقاید منحصربه فردش توانست تحولی شگرف در هنر و صنعت معماری به وجود آورد و تاثیرات عمیق او بر کسی پوشیده نیست. سالیوان بنیانگذار مدرسه معماران شیکاگو است و «فرانک لویدرایت» معمار افسانه ای آمریکایی از شاگردان او بوده است. «لوییس هنری سالیوان» در سوم سپتامبر 1856 در شهر بوستون به دنیا آمد و مدت کوتاهی در «موسسه فناوری ماساچوست» (ام آی تی) به تحصیل مشغول شد و دریافت که قادر است تحصیلات دبیرستان خود را یک سال زودتر تمام کند و با گذراندن یکسری امتحانات، دو سال در دانشگاه پیش بیفتد. او تنها 16 سال داشت که وارد دانشگاه ام آی تی شد و پس از یک سال تحصیل به فیلادلفیا رفت و برای خود شغلی در کنار معماری به نام «فرانک فرنس» (Frank Furness) پیدا کرد. رکود اقتصادی سال 1831 بسیاری از زحمات «فرانک فرنس» را بر باد داد و او به واسطه مشکلات مالی مجبور به اخراج «سالیوان» شد. در این زمان «سالیوان» به شیکاگو رفت تا در جریان ساختمان سازی آن شهر که پس از وقوع یک آتش سوزی گسترده در سال 1871 آغاز شده بود شانس خود را بیازماید. او خیلی خوش شانس بود که موفق شد در کنار «ویلیام لبارون جنی» مشغول به کار شود. «جنی» اولین معماری است که از اسکلت فلزی در اجرای ساختمان بهره برده. پس از کمتر از یک سال فعالیت در کنار «جنی»، «سالیوان» به قصد تحصیل بار سفر بست و یک سال در دانشگاه هنر پاریس مشغول به فراگیری شد. پس از اتمام دوره آموزشی به شیکاگو بازگشت در حالی که هنوز هجده سالگی اش تمام نشده بود. او چند سال بعد را به فعالیت در کنار معماران مختلفی گذراند تا اینکه در سال 1879 «دانکمار آدلد» معمار مشهور آن زمان، «سالیوان» را استخدام کرد و یک سال بعد او را در شرکت خود شریک کرد. این اتفاق سرآغاز دوران پیشرفت و موفقیت سالیوان بود. طی این سال ها «سالیوان» و «آدلد» موفقیت هایی پی درپی به دست آوردند که از جمله آنها می توان به طرح و اجرای تالار سخنرانی شهر شیکاگو در سال 1889 اشاره کرد که در پایان پروژه «سالیوان» و «آدلد» طبقه بالای این ساختمان را به عنوان آتلیه خود انتخاب کردند. از دیگر موفقیت های این دو شریک می توان به ساختمان واگن سازان (Wainwright Building) در سنت لوییس اشاره کرد که اولین آسمانخراش تاریخ معماری جهان به شمار می رود. «لوییس سالیوان» اولین معماری است که روش صحیح استفاده از اسکلت فلزی در ساختمان های بلند و مزایای آن را به طرز بهینه ای مورد استفاده قرار داد. از آنجایی که در ساختمان هایی که با اسکلت فلزی بنا می شوند معمولاً غیر یک یا دو دهنه دیوار برشی در سایر نقاط ساختمان نه تنها عضو باربری وجود ندارد که به عنوان مثال از دیوارهای ساختمان فقط به دلیل پوشندگی و محافظت سرمایی گرمایی استفاده می شود و هیچ خاصیت باربری ندارد. «سالیوان» با علم به این نکته در ساختمان های بلند از پنجره هایی با ابعاد بزرگ بهره می برد که نه تنها باعث روشنایی بیشتر فضای داخلی می شد که با حذف دیوارها و ضخامت پائین شیشه های پنجره سطح مفید ساختمان افزایش یافت. توجه سالیوان به مزایای اسکلت فلزی موجب شد محدودیت های دست و پاگیر مهندسی که همیشه بر سر راه طراحان معمار وجود داشته است تا حدی از بین برود و این تحولی شگرف در معماری مدرن را باعث شد. در سال 1890 «سالیوان» یکی از 10 معمار منتخبی بود که برای اجرای ساختمان «نمایشگاه جهانی کلمبیا» که قرار بود در سال 1893 در شیکاگو برگزار شود انتخاب شد. ساختمانی که بعدها «شهر سفید» لقب گرفت. از دیگر شاهکارهای خلق شده «سالیوان» می توان به ساختمان عظیم ترمینال شیکاگو و «دروازه طلایی» که طاقی است عظیم که در «شهر سفید» قرار دارد اشاره کرد. شراکت «آدلد» و «سالیوان» پس از اجرای فروشگاه زنجیره ای «کارسون پیری اسکات» به اتمام رسید و در پی انحلال شرکت «سالیوان» یک دوره بیست ساله را با سیری نزولی چه در زمینه مالی و چه زمینه احساسی سپری کرد. از او به پاس تلاش ها و زحمات بسیار در هنر معماری بارها تقدیر شد و در سال 1922 به عنوان یک طراح خبره از مسابقه ای که برای طرح و اجرای «برج تریبیون» برگزار شده بود شدیداً انتقاد کرد. یک برج با اسکلت فلزی و نمایی از سنگ که ساختمان های سنگی معماری گوتیک را تداعی می کرد اما سالیوان یک تحریف بزرگ تاریخی را در طراحی آن کشف کرده بود. «لوییس سالیوان» عاقبت در چهاردهم آوریل 1924 در شیکاگو چشم از جهان فروبست. «فرانک لوید رایت» که به نوعی شاگرد او محسوب می شد مراسم تدفین این معمار بزرگ را که در زمان مرگ فقیر و تنها در اتاق هتلی در شیکاگو درگذشته بود آبرومندانه برگزار کرد. اکنون که سال ها از مرگ او می گذرد هنوز تاثیر تفکرات این اولین معمار پیشرو در معماری جهان به چشم می خوردمكاتب معماری تأثیر گذار بر معماری سوئیسمعماری طبیعی معماری طبیعی نوعی معماری آمیخته با رنگ است که در اوایل قرن بیستم به عرصه ظهور رسید. معمارانی چون فرانک لوید رایت، آنتونی گادی و رادولف استینر که هر کدام با الهام از طبیعت شیوه ای از این معماری را بنیان گذاشتند. این شیوه معماری به معنای تقلید صرف از طبیعت نیست بلکه در آن خواسته های بشر بعنوان موجودی خلاق و زنده در نظر گرفته می شود، به انسان فردیت می بخشد و به سازگاری انسان با طبیعت پیرامون و مشخصه های فرهنگی وی کمک می کند.معماری طبیعی از توجه صرف به ابعاد فرهنگی و اجتماعی پا را فراتر گذاشته و جنبه های فیزیکی، روحی و روانی بشر و ارتباط وی با دنیای پیرامون را مد نظر قرار می دهد و در زمانی که معماری روز شدیداْ وابسته به اقتصاد، تکنیک و مقررات است معماری طبیعی این موارد را با ابعاد زیستی، فرهنگی و روحی بشر گره می زند.
اصل و مبدا معماری طبیعی با خلق شیوه های نوین معماری بسیاری از معماران بر آن شدند که با تلفیق تکنیک های ساختمان سازی و الهام از طبیعت زندگی بشر امروز، معماری طبیعی را بنیان گذاری کنند.لوئیس سالیوان (1856_1924): اولین فردی که به تجزیه و تحلیل مفاهیم معماری طبیعی پرداخت. وی در مورد طبیعت تحقیقات بسیاری انجام داد که نتیجه آن اصول نقشه کشی این شیوه معماری بود. او همچنین معمار بنای هندسی (شکل مقابل) است.
دگرگونی مدرنیسممعماری طبیعی در اواخر قرن بیستم رو به افول نهاد، چندین نفر از پایه گذاران این سبک مردند و در اروپا رکود اقتصادی و شروع جنگ جهانی دوم باعث کساد بازار ساخت و ساز شد.اگرچه در دهه پنجم وششم قرن بیستم این سبک معماری دوباره رواج پیدا کرد. این حیات دوباره معماری طبیعی مدیون تلاش های بنیانگذاران مدرنیسم بود. آنها صورت های تئوری معماری هندسی را عملی کردند. نام برخی ازاین افراد همراه با آثارشان در ذیل آورده شده است:
با احیای دوباره معماری طبیعی، بسیاری از معماران با الهام از یافته های پیشگامانی چون رایت و استینر و استفاده از تکنیک ها و خلاقیت های فنی اقدام به ساخت و ساز کردند. اما هنوز این شیوه معماری جهانی نشده بود. چند سال بعد در نمایشگاهی 50 آرشیو و پوستر از این پروژه ها در معرض دید عموم قرار گرفت و بدین نحو معماری طبیعی شهرت جهانی یافت.این ساختمانها علاوه بر برخورداری از استحکام و ایمنی نشانگر هویت ملی و فرهنگی مردم یک منطقه بود و بدلیل داشتن رنگ آمیزی ، روشنایی و طرح جذاب بازدیدکنندگان را بر آن می داشت تا این شیوه را شخصا تجربه کنند.
معماری با چوب و سنگچوب, گل خام یا پخته و سنگ مصالح ساختمانی اصلی هستند که از آغاز پیدایش تمدن به کار رفته اند.این مصالح وقتی پیر میشوند نجابت بیشتری میابند و با طبیعت در می آمیزند, وقتی هم که زوال میابند وقاری شکوهمند پیدا می کنند.
هر ماده ای بر اساس اقتضائات طرح انتخاب میشوند و موفقیت آن تا حدود زیادی به نتیجه کار بستگی دارد. هیچ ماده ای فی نفسه بد نیست فقط باید به درستی و بصورت طبیعی به کار میرود.همانگونه که پیری مصالح طبیعی را نجیب میکنند مصالح مصنوعی را پست می سازند. این مساله نگران کننده است که آیا معماری امروز و فردا همچون معماری گذشته جسورانه و ماندگار خواهد بود, یا نه.
وقتی میخواهیم ماده ای را انتخاب کنیم باید این کار را بدون پیش داوری انجام دهیم, باید عوامل مختلف دخیل در مسئله نظیر زیبایی هزینه ها و نکنولوژی موجود را بسنجیم اما عوامل فرهنگی و عاطفی را نیز به حساب آوریم همه مسائل به یک روش حل نمی شوند.جلوه سنگ از برش و شکل آن ناشی می شود. بدین منظور سنگ باید ضخامت کافی داشته باشد. در ورقها بافت سنگ به ابزار برش یا صیقل بستگی میابد.یقینا سنگ ماده ای است که انسان را مایوس نمیکند و همواره چیزی بسیار فراتر از انتظار را برآورد میکند.روشن است که هر چه جهان پیرامون ما مصنوعی تر میشود, اهمیت هماهنگی و زیبایی شناسی این فن که بار عمده مسئولیت آن به دوش معمار است, فزونتر می شود.معماران باید این را بیان کنند که هر شهری آفرینشی هنری در هماهنگی با طبیعت است.انسان ناگزیر است که هماهنگ با طبیعت زندگی کند و معماران میتوانند به تحقق این آرمان کمک کنند. رفتار سنگ با گذشت زمان بهبود میابد و کیفیت آن از لحاظ ایمنی و عایق بندی عالی است. کیفیت زیبایی شناختی و توانایی آمیزش آن با محیط اطراف نیز عالی است.
خانه هایی در سوئیس ، الهام گرفته از معماری سنگ
ساخت کارخانه تنباکو به سبک معماری مساجد اسلامی در سوئیساین کارخانه در کشور سوئیس می باشد .نكته: اصل و مبدأ این كارخانه در آالمان میباشد
معماری معاصر و مدرن در سوئیسگفتگو پیرامون مساله ی مسکن نبش قبر در سوئیس یکی از مهمترین موضوعات معماری معاصر در زوریخ است که زیر سایر مباحث و منازعات معمارانه در این شهر مدفون شده است . ما این بحث را از كنفرانسی با نام ” معماری معاصر و سوئیس در زوریخ” برگرفته ایم باشد كه مورد توجهتان قرار گیرد: هرچند به نظر می رسد مسئله سکونت به موضوع تکراری و رنگ باخته محافل معماری بدل شده ولی از آنجا که مسکن یک نیاز اجتماعی و اولویتی است مقدم بر تمام کارهای دیگر که از جانب اجتماع به معماری تحمیل می شود.با در نظر گرفتن این نکته که معماری مدرن با محور قرار دادن موضوع مسکن خود را سازماندهی کرد و زیربنای خود را شکل داد ، به گونه ای که این مساله همواره باعث تحسین معماری مدرن شده است
ولی معماری معاصر همواره تلاش کرده است با دوری جستن از این مساله از زیر سایه معماری مدرن خارج شده و گذشته خود را فراموش کند.درواقع یاد آوری این مفهوم به معنای تداعی خاطرات تلخ و دوست نداشتنی از گذشته در ذهن معماری معاصر است . به طور قطع این اضطراب و پریشانی چندان بی پایه و اساس نیست، از اولین روزهای آغاز مدرنیسم مسئله سکونت در قالب تضادی جنون آمیز میان سکونت در خانه های شخصی و خانه های جمعی (آپارتمان) وجود داشته است . ابتدا تولید انبوه سکونت گاهها بر مشکل خانه دار شدن مردم و سکونت آنها فائق آمد و همانگونه که هانس میر (Hannes Meyer) دومین رئیس مدرسه معماری باهاوس(Bauhaus) بیان می کند :
خود را از نظامی زیبایی شناسانه به نظامی اجتماعی تبدیل می کند. در این زمان برای جبران عدم توجه به جنبه زیبایی شناسانه و شخصیت معمارانه بنا، معماری پناهگاه خود را در خانه های شخصی اشراف و ثروتمندانی یافت که هم چنان به آینده معماری خوش بین بودند. در همین حال در دومین کنگره سیام ((ClAM) که در سال 1929 در فرانکفورت برگزار شد میس وند رو (Mies van der Rohe) شعار « مسکن با حداقل استانداردهای زندگی» را مطرح کرد. امروزه ثابت شده تقسیم مسکن خوب با حداکثر استانداردها و مسکن بد با حداقل استانداردها به دو مقوله ی مجزا امری اشتباه است که ناچار به وادی بن بست رسیده است. ساخت خانه های شخصی به عنوان بازاری ویژه و اختصاصی برای کارفرمایان ثروتمند
به گونه ای معماری جایگزین تبدیل شده است که پروژه های پیشرو در آن فقط به عنوان معماری سمبلیک و نشانه ای قابل تشخیص هستند به طور مثال این گونه پروژه ها حجمی حدود 80 درصد از مجلات معماری را اشغال می کند ولی تاثیر بسیار اندکی بر چشم اندازهای بصری و روانی جامعه معاصر دارند. آنچه معماری معاصر با آن دست به گریبان است ، مسکنی است که اساسا خارج از ساز و کار طبیعی اقتصاد عمل می کند یا حداقل اقتصادی بر مبنای اصول و ویژگیهای آنچه امروزه معماری معاصر با آن دست گریبان است . از طرف دیگر اگر اصول استقلال فردی به عنوان عامل اساسی تغییر و دگرگونی در دوران مدرنیته در نظر گرفته شود پس وجه دیگر سکونت در دوران مدرن یعنی زندگی در خانه های جمعی به همان میزان نامناسب و غیر قابل تطبیق جلوه می کند.
در دوران انقلاب صنعتی تاثیر شرایط و ارزشهای اجتماعی بر شکل گیری سکونتهای جمعی بسیار قوی بود به بیان دیگر این شرایط اجتماعی و خاص افراد جامعه بود که موجب شکل گیری مسکنهای جمعی (آپارتمانها ) گردید و بطور کلی به عنوان یک راه حل فوری برای حل مشکل سکونت در جوامع صنعتی مطرح شد و بطور کامل با نیازهای اساسی یک خانواده پیوند خورده بود. طرح سکونت گاههای کوچک و استاندارد مدرن به طور کلی در پاسخ گویی به نیازهای زندگی امروز و انسان معاصر ناتوان است. در حال حاضر بطور چشمگیری مسکن طبقات ضعیف اجتماع شده است و این دلیل اصلی وجود حدود یک میلیون آپارتمان با قطعات پیش ساخته در جمهوری دموکراتیک آلمان سابق است که همگی خالی مانده اند و در انتظار سرنوشتی مشابه با ساختمانهای بلند مرتبه در پورت ایگو سنت لوئیس آمریکا (Pruitt lgoe St Louis ) هستند که تخریب آنها در سال 1972 مصادف با تاریخ مرگ معماری مدرن محسوب می شود با توجه به این پیشینه
معماری معاصر نمی تواند انتظار کمکی از سوی تاریخ معماری مدرن برای حل مشکل سکونت باشد حال سوال اساسی این است که در این صورت منبع بعدی برای پاسخ به این سوال خواهد بود .پیتر آیزنمن (Peter Eisenrnan ) نسخه جدید و مناسبی را در این مورد تجویز می کند او می گوید: انسان معاصر مدتها است که هیچ تصور کلی و مفهوم عینی از زندگی ندارد ولی با این وجود به ساخت خانه ها و زندگی در آن ادامه می دهد در واقع نظر آیزنمن ( Eisenrnan) برداشتی از گفته هایدگر در کتاب« ساختمان ، سکونت ، تفکر » است جایی که او مشکل واقعی سکونت را در بحبوحه ی بمباران جنگ جهانی در اروپای ویران اینگونه بیان می کند بازماندگان جنگ هیچ گاه برای درک مفهوم وماهیت زندگی از آن دست نمی کشند آنها نیاز دارند که یاد بگیرند چگونه سکونت کنند
.موضوع مهمی که در دوران تسلط مدرنیسم در حیطه معماری مطرح شد این بود که معماری برای خود قدرت آموزشی و تربیتی قائل بود به همین دلیل یک ساز و کار تبلیغاتی واقعی را نیز با هدف بسط توسعه این دیدگاه جدید به شیوه زندگی به کار گرفت در نخستین گام این آموزشها فقط محدود به توصیه هایی در کتاب «سکونت جدید» بود ولی خیلی زود برای وارد شدن این مفاهیم جدید به پایه های اصلی فرهنگ اجتماعی مردم به فیلم تبدیل شد والتر گروپیوس (Walter Gropius) در کتاب «چگونه می توانیم سالم و کارآمد زندگی کنیم » شهر پیشنهادی خود را به عنوان یک مکان آزمایشی ارائه می کند در سال 1929 هانس ریشتر (Hans Richter) از طرف مقامات ورکبوند سوئیس (Swiss Werkbund) اجازه یافت
تا ساختمان «مجموعه مسکونی نوین» خود را آغاز کند در سال 1931 لوکور بوزیه در فیلم کوتاه خود « معماری امروز شاهکار خود ارتفاعی معمارانه » هنر زندگی مدرن را با تصاویری از ویلای شخصی خود با پارکینگ اختصاصی جلو خانه و و باغ بام برای ورزش صبحگاهی به تصویر کشید)میس وندرو ترجیح داد تا این نقش آموزشی را بصورت شخصی انجام دهد او در پاسخ به نقدهای اتهام آمیز علیه خانه هایی که می ساخت علاقه نشان می داد و در پاسخ به نامناسب بودن خانه های او برای زندگی روزمره جواب می داد که من به مردم چگونه زیستن در خانه هایی که ساخته ام را یاد می دهم و برای اطمینان گاهی به صورت سر زده به خانه مالکانی که خانه آنها را ساخته بود می رفت تا مطمئن شود
مبلمان خانه ها را همانگونه که او در پلان طراحی کرده قرار داده باشند.پس می توان نتیجه گرفت که در دوران مدرن معماران علاوه بر خلق فضاها شیوه زندگی نوینی را ایجاد کردند در جوامع امروز این نقش به عهده صنایع بزرگ و فراگیری هستند که با سرعت مدلها و الگوهای جدید را طراحی و از طریق شبکه های گسترده رسانه ای تبلیغ می کند در سال 1927 مدرنیستها ساختمان نمایشگاه Weissenhof در اشتوتگارت را سازماندهی کردند تا خریداران اجازه داشته باشند تا شیوه ی جدید زندگی را تجربه کنند این کار امروزه در IKEA (شرکت سوئیسی طراحی داخلی وسایل منزل) اتفاق می افتد و می توان گفت که IKEA نقشی اساسی و بیش از هر معمار دیگریست علاوه بر این دهها هزار طراحی داخلی گوناگون و مجلات مختلف که بدون شک مشخص کننده فرهنگ واقعی سکونت امروزی بیش از هر زمان دیگریست با در اختیار داشتن این تولیدات ،
زندگی و معماری به فرهنگی پایدار می رسند بدون اینکه توانایی رسیدن به خلاقیتهای هنری خلق شده روزمره را داشته باشند تنها قادر است در مقابل آنها عکس العملی در خور ارائه کند.این منطق عکس العملگرا از طریق موسسات فرهنگی که حامیان واقعی معماری هستند گسترش می یابند به همین دلیل نمایشگاه سبک بین المللی International Style))که در سال 1929 در موزه هنرهای مدرن MOMA) ) برگزار شد نیروی محرک مهم و اصلی در گسترش ایده معماری مدرن در مورد سکونت به ویژه در امریکا بود در حالیکه نمایشگاه
« خانه های غیر خصوصی» که در سال 1999 و در همان محل برگزار شد به سختی تصویر محو و رنگ پریده ای از تحولاتی را منعکس می کرد که مدتها بود اتفاق افتاده بود. ارائه تصویری اغراق آمیز از این گونه معماری بطور چشمگیری منتج به گفتمان پیوندی چند بعدی از فرهنگ مصنوعی روزمره انسان معاصر می شود ارائه تعریفی دقیق و ماهیت گرایانه از سکونت آنگونه که هایدگر ارائه کرده است برای معماری معاصر کار آسانی نیست به طور قطع ارائه جملات دقیق و کیفی زمانی امکان پذیر است که شخصی معماری را به مثابه چیزی تفسیر کند
ولی اکنون این شرایط زندگیست که معماری و نحوه آن را مشخص می کند شرایطی از قبیل: نوع رابطه با دیگران ، روش انجام کار، تعداد فرزندان، مکان یابی خانه در محدوده شهر، نوع تفریحات ، میزان تحرک و ….. که همگی موارد جزئی کوچک از پارامترهای موثر در زندگی انسان معاصر است .انجام پژوهش و تحقیقات نوین بر اساس روشهای پیشرفته بر روی شرایط تاثیر گذار خارجی که نمونه های آن ذکر شد از ضروری ترین پیش نیازها برای موضوع مسکن و سکونت در معماری معاصر است . این شناخت دقیق از شیوه زندگی ، انسان معاصر را در بیان تعریفی دقیق از جایی که زندگی در آن انجام می شود توانا خواهد کرد، نه تنها خانه بلکه تلویزیون
، قطار، هتل ، محل کار می توانند محیطی برای زندگی انسان باشند. از این دیدگاه سکونت خود را به مثابه حضوری مستتر ارائه می کند . تحقیق برای ارائه مفهوم عینی سکونت منجر به کشف نوعی وجود بدلی مدرن که فراگیر از نظر مکانی وزمانی وغیر قابل تعریف است درست مانند زمانی که رنگها با هم مخلوط می شوند رنگ جدید فقط تحت تاثیر برهم نهی رنگهای اصلی ایجاد می شود ، می توان سکونت را نیز فقط از طریق برهم نهی شرایط زندگی روزمره انسان معاصر تعریف کنیم این نوع تعریف مرکز گریز باعث دستیابی به فرایندهای تاثیر گذاری می شود که موجب به دو استحاله اساسی در سکونت گاههای معاصر می شود .
1- تحرک وابسته به فضا وزمان2- عدم خلوص گونه شناختی در مورد حرکت وابسته به فضا وزماناگر سکونت گاهها در قرن 19 و اوایل قرن بیستم نوعی زندگی پایدار و محدود به مکان را ارائه می داد امروزه تحرک و فعالیتهای زیاد میان قطبهایی که انسان در آن حضور دارد سبب ایجاد مکانهایی میشود که به میزان زیادی تابع زمان و فضا هستند . با وجود تحرک بسیار زیاد که جزئی از زندگی معمول افراد جامعه است بدویت مدرن به شرایط هر روزه تبدیل شده است . در کشور امریکا میانگین تغییر شغل و محل زندگی برای هر شهروند تقریبا 5 سال و در اروپا نیز با سرعت کمتری در حال نزدیک شدن به این میانگین است
« شهروند انعطاف پذیر» زندگی خود را اساسا برمبنای نیازهای در حال تغییر شغل خود سازماندهی می کند افزایش تغییر شغلهای بلند مدت و جهانی شدن بازار کار موجب پدید آوردن نوع زندگی نوین شده است که از نظر زمانی و مکانی به شدت دستخوش تغییر شده به همین دلیل سکونت بیشتر و بیشتر به موضوع فرهنگ حرکت تبدیل شده است .خانه مفهوم قلمرو و ملک شخصی را از دست داده است و خود را با مفهوم جدید ملک متحرک معرفی می کند معمار آلمانی ( André Poitiers ) پیش بینی می کند که در آینده انسانها در واحدهای سکونتی متحرک زندگی خواهند کرد. واحدهایی قابل حمل که با مالکانشان جابجا خواهند شد. این نوع محرک به طور قطع شیوه زندگی انسان را نیز تغییر خواهد داد مفهوم انعطاف پذیری که زاده تحول و انقلاب عظیم در سازه
ساختمانهای مدرن بوده است در انتهای دوره مدرن تنها به کلیشه ای تکراری و رنگ باخته بدل شده بود و نقش مفهومی و اساسی خود را انجام نمی داد .امروزه معماران هنوز انعطاف پذیری را به عنوان مفهومی ساختاری می شناسند این تفکر به دیدگاه آنها نسبت به کار معمار معروف دوران مدرن لوکوربوزیه و ابداع سیستم باز می گردد. پلان آزاد دومینو (the Maison Domino ) اجازه ساخت سازه ای باربر و ساده را ارائه می داد که در آن چند ستون جایگزین دیوار شده است تا اینجا این موضوع اساسا امتیاز معمار برای سود جستن از انعطاف پذیریست زیرا روند طراحی را آسانتر می کند هرچند قولی که معمار در مورد تقسیم
بندی انعطاف پذیر و آزاد اتاق ها به مالک خانه داده بود عملا اجرا نشد .نیروی فیزیکی دیوارها که در ساختمان اجرا شده بود قابلیت تغییر شکل زیاد و سطح آزاد طبقات چیزی بیش از یک گزینه تئوری و مفهومی سازه ی نبود اخیرا معماران مفهوم واقعی انعطاف پذیری به معنای واقعی و با روشی قابل اجرا برای سازماندهی فضا به گونه ای که واقعا امکان تغییر آن وجود داشته باشد ( مثلا با ایجاد تمهیداتی می توان اجزاء آشپزخانه را با کمک اتصالات برق یا شیرهای آب که به آن متصل است بصورت آزادانه در فضاها قرار داد به گونه ای که امکان حرکت آنها نیز فراهم باشد) .
ادامه خواندن مقاله معماري سوئيس
نوشته مقاله معماري سوئيس اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 20, 2018, 6:30 pm
nx دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
بی اعتمادی توأم با اضطرابافراد مبتلا به اختلا ل وحشت زدگی و بی اعتمادی توأم با اضطراب به صورت ناگهانی و غافلگیرانه دچار حمله های شدید بی اعتمادی همراه با ترس می شوند. در این حمله های ترس، فرد احساس می کند که از پا درآمده و نمی تواند خود را کنترل کند. شروع آنها ناگهانی است و معمولا ظرف 10 دقیقه به اوج می رسند و با مجموعه ای از نشانه های آزار دهنده مشخص می شوند:
احساس بدبینی به اطرافیان، نگرش منفی به كلیه امور، تنگی نفس، تپش قلب، حالت تهوع، درد سینه، احساس خفگی، سرگیجه، رعشه، بیم شدید، عرق کردن، ناراحتی معده، احساس کرختی یا مور مور شدن، احساس گر گرفتگی یا سرما، احساس واقعی نبودن خود یا محیط، ترس از مردن، دیوانه شدن یا از دست دادن کنترل.
در فرد مبتلا چند مورد از این نشانه ها دیده می شود نه همه آنها. حمله های بی اعتمادی توآم با وحشت ممکن است فراوان – شاید هفته ای یک بار یا غالبا بیشتر – رخ دهند، معمولا چند دقیقه دوام می یابند و به ندرت چند ساعت طول می کشند. گاهی این حمله ها با موقعیت های خاص نظیر رانندگی کردن گره می خورند. همچنین حتی گاهی فرد این بی اعتمادی را در حالت هایی نظیر آرمیدگی، خواب یا در موقعیت های پیش بینی نشده نسبت به خود به دست میاورد.
واقعیت هایی درباره بی اعتمادی و وحشت زدگی از آن تشخیص این اختلا ل زمانی مطرح می شود که بی اعتمادی در فرد نسبت به امور تکرار شوند و نگرانی از وقوع چنین حسی در آینده وجود داشته باشد. اغلب موارد بی اعتمادی همراه با وحشت و ترس و اضطراب در افرادی که 20 ساله هستند یافت می شود و کسانی که 30 تا 40 ساله هستند و گروه کوچکتری را تشکیل می دهند، در مقام دوم قرار دارد.
با اینکه برخی از کودکان و نوجوانان دچار نشانه های این امر می شوند اما این مسئله در بین این گروه سنی نسبتا نادر است. اختلا ل بی اعتمادی توأم با اضطراب مانند سایر اختلا ل های اضطرابی به احتمال کمتری در پیری ایجاد می شود.
احتمال اینکه زنان مبتلا به این اختلا ل تشخیص داده شوند، تقریبا دو برابر است. اگر این نوع حملا ت درمان نشوند، روند متغیری پیدا می کنند. بی اعتمادی توآم با اضطراب در برخی افراد فقط گاهی روی می دهد، به گونه ای که گاهی چند ماه یا چند سال بین دوره ها فاصله است، بعدا ناگهان و بدون هشدار نسبت به چیزی خاص یا هر چیز فراگیر اتفاق می افتد. با این حال معمولا این اختلا ل مشکلا ت مداومی را به مدت چند سال، مخصوصا در زنان ایجاد می کند. افرادی که دچار این نشانه ها هستند
، هر روز تردید دارند که ممکن است دچار بی اعتمادی شوند و کسی را پیدا نکنند که بتواند به آنها اعتماد کند. همین پیش بینی ناپذیر بودن نشانه هاست که این افراد را خیلی آزار می دهد. افرادی که می توانند براساس محرک های خاص در محیط، بی اعتمادی توآم با اضطراب خود را كنترل یا تغییر دهند، دچار پریشانی کمتری می شوند. با گذشت زمان افراد مبتلا یاد می گیرند از مکان هایی که می ترسند درآنها گیر بیفتند، مانند آسانسور، فروشگاه های شلوغ و سینما اجتناب کنند یا از افرادی كه نسبت به آنان بی اعتماد و مضطرب هستند تغییر نگرش دهند..
با این حال این نوع اجتناب می تواند به ایجاد اختلا ل مربوطی به نام آگورافوبی (agoraphodia) منجر شود که عبارت است از اضطراب شدید در مورد گیر افتادن، درمانده شدن یا شرمندگی در یک موقعیت بدون کمک، بی اعتمادی شدید نسبت به اشخاص. افراد مبتلا به آگورافوبی از موقعیت هایی نظیر قرار گرفتن در میان اشخاص ناشناس، اعتماد به ایشان، تنها بودن در خانه یا بیرون از خانه، خیابان های شلوغ، مغازه های پر ازدحام، فضاهای سربسته مثل زیر پل و آسانسور و وسایل نقلیه در بسته مثل مترو، اتوبوس و هواپیما می ترسند
. به همین دلیل آگورافوبی را به گذر هراسی یا بازار هراسی ترجمه کرده اند. افراد مبتلا دلشان می خواهد یکی از دوستان یا اعضای خانواده همراهی شان کند.به آنهانیز بی اعتمادی كنند( بی اعتمادی توأم با اضطراب)، حتی ممکن است اصرار بورزند که شخص مورد نظر رفتار ناشایستی نسبت به آنها انجام داده است. چنین رفتاری ممکن است به اختلا ف زناشویی بینجامد و همین مشکل – اختلا ف زناشویی – به غلط مشکل اولیه فرد تشخیص داده شود.
دلا یل اختلا ل بی اعتمادی توأم با اضطراب 1- در نظریه های روانکاوانه، بی اعتمادی توأم با اضطراب را نتیجه دفاعی ناموفق در برابر اضطراب شدید می دانند. آنچه در گذشته، اضطراب هشدار دهنده خفیفی بود، به احساس فلج کننده تشویش بدل می شود و سپس علا یم جسمی کار را یکسره می کنند. در مورد بازارهراسی (آگورافوبی) نیز نظریه های روانکاوانه، از دست دادن یکی از والدین در کودکی و سابقه اضطراب جدایی را مورد تاکید قرار می دهند: بی اعتمادی به اشخاص و اطراف ، تنها ماندن در اماکن عمومی، اضطراب کودکانه هنگام تنها گذاشتن او را احیا می کند. جدایی های آسیب زایی که در دوران کودکی روی می دهد، می تواند دستگاه عصبی در حال رشد کودک را چنان تحت تاثیر قرار دهد که او را به بی اعتمادی و اضطراب های دوران بزرگسالی آسیب پذیر سازد.
2- مطالعات متعدد، حاکی از این نتیجه گیری است که اختلا لا ت مزبور مولفه وراثتی مشخصی دارند. همچنین در موارد قلیلی تجارب جسمانی ناشی از یک بیماری باعث می شود که برخی افراد دچار بی اعتمادی توأم با اضطراب شوند. برای مثال گرفتگی دریچه میترال باعث تپش قلب می شود، یا بیماری گوش داخلی موجب سرگیجه می شود که عده ای آنها را وحشتناک تلقی می كنند.
3- در صورت بروز همزمان بی اعتمادی توأم با وحشت زدگی و بازار هراسی با یک محرک خنثی، مثل سوار شدن به اتوبوس گاها می تواند به اجتناب از این محرک خنثی بینجامد و به تدریج حمله های وحشت زدگی شکل بگیرند. اما وقوع نخستین حمله وحشت زدگی که هم عامل برانگیزاننده خاصی ندارد و هم غیرمنتظره است، قابل توجیه با نظریه مذکور نیست. عمده ترین نظریه روانشناختی در مورد بازارهراسی که اغلب همراه با بی اعتمادی به اطراف و وحشت زدگی است،
فرضیه «ترس از ترس» (fear of fear) نام دارد. براساس این فرضیه، بازارهراسی در حقیقت ترس از مکان های همگانی یا عمومی نیست بلکه بیم از وقوع حمله وحشت زدگی در ملا »عام است. حمله های وحشت زدگی، همچنین پدیده های غیرمتعارفی نیستند، چرا عده ای از افراد دچار اختلا ل وحشت زدگی می شوند
اما سایرین می توانند این حملا ت را نادیده بگیرند؟ امکان دارد آنهایی که این اختلا ل را ظاهر می سازند، حملا ت را غیرقابل مهار و پیش بینی ناپذیر بدانند و آن حملا ت را خیلی شدید تلقی کنند. احتمال دیگر آن است که اختلا ل وحشت زدگی در کسانی پدیدار می شود که عموما اضطراب بالا تری دارند. به دلیل یک اعوجاج فکری اولیه، این افراد حمله ها را فاجعه آمیز تفسیر می کنند به همین دلیل افکاری چون، ترس از دیوانه شدن یا مردن یا از دست دادن کنترل و جیغ و داد راه انداختن در این نوع اختلا ل شایع است.
ترس های مرضی یا فوبی اصطلا ح ترس مرضی یا فوبی (phodia) به معنای ترس افراطی از یک موضوع، بی اعتمادی به یك شخص یا یك چیز ،شرایط یا موقعیت خاص و معین است. فوبی اختصاصی عبارت است از ترس و بی اعتمادی شدید و مداوم از شی یا موقعیتی معین. فوبی از واژه یونانی فوبوس، یکی از الهه های یونانی که دشمنان خود را به وحشت می انداخته اقتباس گردیده است. بعضی از رایج ترین فوبی عبارتند از فوبی از ارتفاعات، تنهایی و تاریکی، برخی حیوانات خاص مثل گربه یا عنکبوت.
در تمام موارد فرد مبتلا به فوبی خودش آگاه است که ترس و بی اعتمادی وی از یک شی» خاص غیرمنطقی است یعنی ترس تناسبی با میزان خطر ندارد. یکی از انواع رایج و فلج کننده فوبی ها، فوبی اجتماعی است و عبارت است از ترس و بی اعتمادی شدید غیرمنطقی و پایداری که معمولا به خاطر دیگران به وجود می آید. فرد مبتلا به فوبی اجتماعی معمولا سعی می کند از موقعیت خاصی که در آن ممکن است از سوی دیگران مورد ارزیابی قرار بگیرد
و نشانه هایی از اضطراب خود را بروز دهد یا با دستپاچگی رفتار کند، اجتناب ورزد. اصولا صحبت کردن، خوردن و نوشیدن در جمع، استفاده از توالت عمومی و هر نوع فعالیتی که باید در حضور دیگران صورت گیرد آنها را به شدت مضطرب می کند و حتی می تواند باعث یک حمله وحشت زدگی تمام عیار شود. این افراد به خاطر حساسیت اجتماعی افراطی خویش که به مراتب شدیدتر از آن چیزی است که می توان آن را خجالت یا کمرویی نامید
، غالبا در مشاغل یا حرفه هایی مشغول می شوند که پایین تر از قریحه یا هوش آنهاست و این بهایی است که باید به خاطر مشکل هیجانی خویش، خیلی سنگین بپردازند. فوبی اجتماعی می تواند توانکاه باشد زیرا نرخ خودکشی در میان افراد مبتلا به این اختلا ل اساسا بالا تر از افراد مبتلا به سایر اختلا لا ت اضطرابی است. همانگونه که انتظار می رود شروع فوبی اجتماعی معمولا در خلا ل نوجوانی، یعنی زمانی که آگاهی اجتماعی و تعامل با دیگران در زندگی فرد اهمیت ویژه ای پیدا می کند، رخ می دهد.
دلا یل فوبی ها 1- در نظریه های روانکاوانه فرض بر این است که اشخاص مبتلا به فوبی در ابتدای زندگی خود برای محفوظ ماندن از خطر به افراد پیرامون خود اعتماد می کنند ولی بعدها با ترس در می یابند که این اشخاص بالغ – معمولا والدین – قابل اعتماد نیستند، آنها نمی توانند با این بی اعتمادی یا ترس فراگیر از دیگران زندگی کنند. برای اینکه مجددا به افراد اعتماد پیدا کنند، به طور ناهشیار ترس از دیگران را به ترس از اشیا و موقعیت های کلی منتقل می کنند. زمانی که فرد در بزرگسالی در معرض فشار روانی قرار گیرد، فوبی پدیدار می شود.
2- گاهی گزارش شده است که فوبی از یک شی» یا موقعیت خاص، بعد از تجربه دردناک ویژه ای در رابطه با آن شی» ایجاد شده است. برخی افراد بعد از یک سقوط شدید از بلندی و ارتفاع می ترسند و برخی بعد از وقوع یک حمله قلبی در اتومبیل شان، دچار فوبی از رانندگی می شوند. همچنین افراد مبتلا به فوبی اجتماعی اغلب وقایع و رویدادهای اجتماعی آسیب زایی را گزارش می کنند
ادامه خواندن مقاله بي اعتمادي توأم با اضطراب
نوشته مقاله بي اعتمادي توأم با اضطراب اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:32 pm
nx دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
ورقههای FRP در تقویت ترکیبی اعضای بار بر بتنآرمه سازهای با ورقههای FRP یا ورقههای فلزی یک اثر متقابل پیچیده 2 بین آن دو وجود دارد، به عبارت دیگر بایستی رفتار مواد شامل مقاومت، تغییر شکل و کرنش نهایی، شکل پذیری، . . . و مودهای شکست هر 2 ماده (بتن آرمه + FRP ) را برای تشخیص نحوه گسیختگی مقطع تقویت شده بررسی و تلفیق نمود.
یکی از مودهای خطرناک شکست که در تقویت خمشی و سایر تقویتهای اعضای بار بر ساز های رخ میدهد، Delamination است و در این مقاله به دنبال شناخت این مود در تقویت خمشی تیر بتن آرمه با ورقه FRP هستیم.با توجه به کاربرد روز افزون اشکال مختلف FRP در تقویت سازه های بتن آرمه , حتی کاربرد آنها در تقویت سازه های فولادی لزوم آشنایی با برخی از مفاهیم پایه در این مقوله ضروری به نظر می رسد.
مقدمه :با آشنایی با مفهوم FRP , لزوم آشنایی با برخی ازمفاهیم چون کامپوزیت ,پلیمر , رزین یا ماتریس , طبقه بندی FRP براساس فیبر یا الیاف تشکیل دهنده یا انواع رزینهای پلیمری تشکیل دهنده آن, مقایسه بین آنها , روشهای تولید, عوامل مؤثر در خواص مکانیکی لزوم دارد. 1- FRP چیست ؟
این کلمه اختصاری از کلمات Fiber Reinforced Polymer or Plastic می با شد به عبارت دیگر به یک ماده مرکب و کامپوزیتی اطلاق می شود که از فیبریا الیاف تقویتی و ماتریس ( ماده در برگیرنده ) یا رزین از جنس پلیمر مطابق شکل 1 تشکیل شده استمقاومت به خوردگی در ساختمان و اهمیت میلگرد های كامپوزیتی FRP
بزرگترین سهم بازار مصرف مواد مركب (كامپوزیت) در اختیار صنعت ساختمان است .در این میان آرماتورهای كامپوزیتی به میزان وسیعی در ساختمان¬سازی به¬ویژه احداث بناهای ساحلی و یا سازه¬های مستقرشده در شرایط اقلیمی خوردنده كاربرد یافته¬اند. گسترش تكنولوژی ساخت این آرماتورها می¬تواند علاوه بر مرتفع ساختن نیاز صنعت ساختمان، راهگشای تولید انواع محصولات در صنایع دیگر همچون وسایل ورزشی، خودرو و غیره باشد. در گفتگوی شبكه تحلیل¬گران تكنولوژی ایران (ایتان) با دكتر محمود مهرداد شكریه، رئیس موسسه كامپوزیت ایران به این مهم پرداخته شده است: استفاده از آرماتورهای كامپوزیتی چه مزایایی دارد؟
دلیل عمده استفاده از میلگردهای FRP در داخل بتن، جلوگیری از پدیده خوردگی و افزایش میرایی ارتعاشات ایجاد شده در سازه در برابر ارتعاش می¬باشد. هر چند كه استفاده از میل¬گردهای FRP به جای نمونه¬های فلزی سبب كاهش وزن بنا نیز خواهد شد، اما در استفاده از این میل¬گردها، مساله كاهش وزن اهمیت ناچیزی نسبت به دو مورد بیان¬شده دارد. دلیل بالا بودن ضریب میرایی كامپوزیت¬ها، خواص غیركشسان آنهاست كه انرژی جذب شده را میرا می¬كنند. در حالی كه مواد فلزی حالت كشسان داشته و انرژی جذب شده را میرا نمی¬نمایند. بنابراین مواد كامپوزیتی در برابر ارتعاشات زلزله عملكرد بهتری خواهند داشت و بهترین گزینه جهت مقاومت سازه در برابر لرزه¬ها خواهند بود.
بكارگیری میل¬گردهای FRP به جای فلزی، به-طور قابل ملاحظه¬ای از زیان¬های ناشی از بروز خوردگی جلوگیری می¬كند. ظهور تخریب ناشی از پدیده خوردگی در بتن مسلح¬شده با میل¬گرد فلزی بدین گونه است كه نخست میله¬-های فلزی داخل بتن دچار زنگ¬زدگی شده و اكسید می¬شوند. سپس این اكسید¬ها به سمت سطح بیرونی بتن شروع به مهاجرت كرده و با انتشار در داخل بتن باعث از بین رفتن آن می¬شوند. بدین ترتیب با خورده¬شدن دو جزء فلزی و بتنی سازه، زمینه تخریب كامل سازه بتنی فراهم می¬گردد. روش¬های سنتی گذشته مانند چسباندن صفحات فلزی بر روی سازه یا اضافه كردن
ضخامت بتن جهت مقابله با پدیده خوردگی ضمن آنكه مشكل خوردگی فلز را مرتفع نخواهد نمود، سبب افزایش وزن سازه و آسیب¬پذیرترشدن آن در برابر زلزله نیز خواهد شد. جهت جلوگیری از این امر می-توان با تقویت سطح خارجی سازه بتنی توسط مواد مركب و استفاده از میل¬گردهای FRP در داخل بتن، هم مشكل خوردگی فلز داخل سازه را حل نمود و هم جلوی مختل شدن كارایی سازه در صورت خورده شدن بتن را گرفت كه این بهترین روش مقابله با پدیده خوردگی در یك سازه بتنی می¬باشد.
كشور ما نیاز بسیار گسترده¬ای به استفاده از كامپوزیت¬ها در قالب آرماتورهای كامپوزیتی دارد. هم¬اكنون بسیاری از سازه-های بنا شده در محیط¬های خورنده مناطق مختلف كشور همچون پل¬های دریاچه ارومیه و یا ساختمان¬های جنوب كشور دچار معضل خوردگی هستند كه استفاده از كامپوزیت¬ها می¬تواند پاسخگوی مشكل این قبیل سازه¬ها باشد.
تكنولوژی تولید آرماتورهای كامپوزیتی FRP و لزوم توجه به آن را چگونه ارزیابی می-كنید؟ میل¬گردهای FRP به روش پالتروژن ساخته می-شوند. در این روش دسته¬ای از الیاف پس از آغشته¬شدن با رزین پس از عبور از یك قالب در كنار هم قرار گرفته و یك پروفیل دارای مقطع ثابت را به¬وجود می¬آورند. از عمده¬ترین مزایای روش پالتروژن چندمنظوره بودن آن و كاربردهای گوناگون آن در صنایع مختلف است. به عبارتی صرفاً با تغییر قالب دستگاه می¬توان علاوه بر محصولاتی كه در صنعت ساختمان كاربرد دارد، همانند انواع آرماتورها، محصولات گوناگون دیگری در حوزه¬های مختلف از جمله تسمه¬های ماشین نساجی، ریل¬ها، محافظ اتوبان¬ها، چارچوب پنجره¬ها و درها، تیرهای با مقطع I شكل، نبشی¬ها و غیره تولید نمود. عمر محصولات پالتروژنی بسیار بالاست و سرعت تولید یك محصول پالتروژنی نیز نسبتاً زیاد است. از نظر قیمت نیز با وجود اینكه یك تیر
پالتروژنی قیمت ظاهری بیشتری نسبت به نمونه مشابه آهنی دارد لیكن مقاومت خوب آن در مصارف خاص ضدخوردگی و زلزله و عمر بالای آن می¬تواند توجیه¬گر قیمت اولیه بالای آن باشد. در مصارف عمومی مانند ساخت سازه¬ها اگر نیاز به مقاومت در برابر خوردگی و زلزله وجود داشته باشد، استفاده از تیرهای پالتروژنی می¬تواند توجیه اقتصادی نیز داشته باشد.
متأسفانه در كشور ما به دلیل عدم شناخت این تكنولوژی، تقریباً هیچ¬گونه حركت قابل توجهی به سمت بهره¬گیری و انتقال آن صورت نپذیرفته است. در گوشه¬وكنار تلاش¬هایی از سوی بعضی از كارخانجات و صنایع علاقه¬مند جهت ساخت دستگاه پالتروژن در كشور انجام گرفته است، اما هنوز تا رسیدن به یك محصول قابل قبول از نظر خواص مناسب و ساختار مكانیكی همگن فاصله زیادی وجود دارد. این دستگاه ساختار بسیار پیچیده¬ای ندارد و می¬توان در صورت نیاز از طریق ارتباط با كشورهای خارجی اقدام به انتقال تكنولوژی آن به كشور نمود. نوع غربی آن حدود 350 تا 400 هزار دلار قیمت دارد و نوع روسی و چینی آن با قیمت ارزان¬تر، تقریباً با نصف این هزینه قابل تهیه می¬باشند.
نگاهی به مباحث مربوط به FRP:امروزه تقویت بوسیله بتن پیش ریخته ، پوشش ورق فولادی ، تقویت ، مسلح كردن با فیبر مانند كربن ، آرامید و شیشه بعنوان روشهاى تقویت زلزله اى براى سازه هاى بتنى بكار میرود . اخیرا یك روش تقویت زلزله اى كه بصورت استفاده از ورقهاى پیوسته پوششى از این فیبرها می باشد استفاده شده است و بخاطر دوام و قابل استفاده بودن اهمیت بیشتری دارند هر چند موادی كه روش فیبرهاى پیوسته پوششى استفاده می شوند گران قیمت است .در زمینه تقویت سازه ها و ساختمانها در مقابل نیروى زلزله در آینده تنها روشهاى ساده تقویت با قیمتهاى پایین نباید مورد توجه قرار گیرد رفتارهاى زلزله باید كاملاً شفاف شود .
در این مطالعه یك روش ساده ، جدید و ارزان جهت تقویت سازه هاى بتنى براى بالا بردن توان زلزله اى آن ساختمانها مورد بررسى قرار گرفته است ، این روش با استفاده از فیبرهاى كوتاه با وینیل استر یك تركیب جدید از مواد براى تقویت زلزله است فیبرهاى كوتاه از جنس كربن و شیشه با رزین وینیل استر به محل مورد نظر در سازه بتنى پاشیده می شود به این حالت FRP پاشیدنى می گویند .
برتریهاى استفاده از رزین وینیل استر نسبت به رزین اپكسى این است كه در این روش تقویت بیشتر و زمان كمترى براى گرفته شدن و خشك شدن نیاز است . بعلاوه مشخصات مكانیكى رزین وینیل استر مانند مشخصات رزین اپكسى است در این مواقع نتایج این روش و نتایج آزمایش تیر T شكل تحت بارگذارى غیر متقارن گزارش شده است بعلاوه لنگر و رفتار پیچشى و خمشى بین FRP و بتن با استفاده از اسلیت گزارش شده .
نتایج روش تقویت FRP پاشیدنیشكل(1) ایده تقویت با FRP پاشیدنى را نشان می دهد ، عكس (1) كارگاه ساختمانى نمونه هاى ستون اسپرى پاشیده شده را نشان می دهد . در این روش رزین از طریق یك لوله باریك بوسیله یك كپرسور هدایت میشود ، رزین یا فیبرهاى كوتاه مانند كربن یا شیشه در نوک قسمت پاشنده مخلوط می شود پس از ان مواد تقویت كننده مستقیماً به سطح مورد نظر پاشیده می شوند ، سپس سطح بوسیله یك غلطك صاف میشود ، رزین سخت می شود و تمام قسمت سازه اى اسپرى شده (پاشیده شده ) ، بوسیله مواد FRP تقویت میشود. این روش تقویت زلزله اى را براى تمام اعضاى سازه اى مختلف امكانپذیر می سازد كه میتواند ستون ، تیر ، دیوار ، دال و ;. باشد كه بصورت منفرد و یا تمام قسمتهاى سازه اى داخل به همراه هم باشد .
روند اجراى تقویت پاشیدنى با FRP بصورت زیر است :گام اول :آماده کردن سطح مورد نظردر این مرحله سطح بتن بوسیله یك سنباده مكانیكى سائیده شده و با هوا تمیز می شود .گام دوم :پوشش رزین اولیه
در ا ین مرحله رزین اولیه جهت ایجاد چسبندگى زیاد بین بتن و رزین مقاومتى اصلى روى سطح انجام میشود.گام سوم : آماده سازى قسمت بتنی :مناطق پله اى و یا غیر هم سطح بر روى سطح بتن با بتونه پر می شود و سطح را جهت جلوگیری از تنش موضعى ، FRP هواگیرى یك دست در سطح انجام مى شود . بعد از انكه بتونه خشك شد ، سطح دوباره سمباده زده میشود .گام چهارم : پوشش رزین :
در این گام جهت بیشتر چسبناک كردن رزین ابتدا بوسیله یك پاشنده روى سطوح پاشیده می شود .گام پنجم : عمل اصلى اسپرى : (عكس 1)رزین و فیبر كوتاه (SHORT) بر روى بتن در زمان مشابهى بهمراه هم پاشیده می شوند . طول فیبر كربن و فیبر شیشه به ترتیب 2و 15 اینچ است .گام ششم : اشباع ( عكس 2)
در این مرحله هواى به دام افتاده با غلتك زدن خارج می شود .در این مقاله جهت مقایسه رفتارهاى سازه اى FRP پاشیده شده نسبت به تقویت ورقه هاى پیوسته فیبر ، اماده سازیهاى اولیه اى مانند گامهاى 1 تا 3 انجام شده هر چند هدف رسیدن به مقاومت مناسب زلزله اى از گامهاى 4 به بعد جامه عمل می پوشد .مشخصات مکانیکی FRP پاشیده شده :
پنج نمونه از ماده پاشیده شده FRP بصورت نمونه هاى A(JISK7054) آماده شده ، شرایط آماده كردن نمونه ها دقیقا مانند شرایط اصلى می باشد . ضخامت FRP با كنترل زمان پاشیدن 3 میلیمتر در نظر گرفته شد تا سختى مشابهى با ورقه هاى فیبرى فیبركربن 200 gr/m داشته باشد ، بر اساس روشهاى آزمایشى كششى براى مواد تقویتى پلاستیكى از فیبر شیشه آزمایشى كششى نیز براى این نمونه ها استفاده شده است .
جدول (1) نتایج آزمایشهاى كششى را جمع بندى می كند . مناطق مقاطع شامل رزین در تنش مورد محاسبه منظور شده . مقاومت كششى FRP پاشیدنى حدود 70Mpa است و مقاومت در طول واحد نیز حدود 270 N/mm است . ضریب الاستیسیته 8 Gpa و سختى آن 24 KN/mm مى باشد . این مقادیر تقریباً مشابه مقادیر ورقه هاى فیبر كربن به مشخصات 200 Kg/m , 26 KN/mm میباشد .
Elongation(%) Elastic Modulus(Gpa) Tensilc Strcngth(Mpa) Thickncss(mm) Width(mm)1.24 8.02 67.2 3.99 24.8
ادامه خواندن مقاله آشنايي با FRP
نوشته مقاله آشنايي با FRP اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:34 pm
nx دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
جغرافیای اقتصادی استان تهرانكشاورزی:
تهران را از نظرموقعیت طبیعی و كشاورزی می توان به دو ناحیه تقسیم بندی كرد : ناحیه كوهستانی معتدل: این ناحیه در بر گیرنده نواحی شمالی استان مانند بخش های فیروز كوه، دماوند، لواسانات، رودبار قصران، طالقان و بخش هایی از شمال ساوجبلاغ است كه به علت ناهمواری های شدید سطح زمین، وضعیت نامساعد جوی و اقلیم سرد، مردم این ناحیه، بیشتر به فعالیت های باغ داری و دام داری می پردازند و سیب، گوجه سبز، گیلاس، زردآلو و هلو از مهم ترین محصولات این ناحیه به شمار می رود.
دشت ها و كوهپایه های جنوبی البرز: این ناحیه شامل ورامین، ری، شهریار، رباط كریم، اشتهارد و بخش های مركزی و جنوبی ساوجبلاغ است. به جز نواحی نزدیك شوره زار، بقیه زمین های این ناحیه برای كشاورزی مساعد است. محصولات عمده این ناحیه گندم، جو، یونجه، ذرت علوفه ای، گوجه فرنگی، خیار، انواع سبزی، سیب زمینی، گیاهان علوفه ای، انگور، چغندر قند و پنبه است
. از نواحی مهم كشاورزی استان تهران می توان به رودبار قصران در شمال شرقی تهران كه اراضی حاصل خیز و باغ های فراوان دارد، اشاره كرد. لواسانات در غرب شهرستان دماوند از دیگر نواحی كشاورزی تهران با زمین های حاصل خیز است. در شهرستان كرج محصولاتی چون چغندر، میوه و فرآورده های دامی تولید می شود.
دامداری:دره ها و دامنه های البرز با مراتع سرسبز و غنی، از موقعیت مناسبی برای دامداری برخوردار است. در سطح استان، دامداری هم در دشت ها و هم در نواحی كوهستانی و كوهپایه ای رواج دارد. سهم دامداری در اقتصاد استان ناچیز است.
معادن:
از معدن های كل كشور نیز 4/15 در صد آن در محدوده استان تهران قرار دارد. این معادن را میتوان به گروه های زیر تقسیم كرد : معادن فلزی: شامل مس، سرب، مولیبدن، منگنز و آهن است. تقریبا” همه منگنز استخراجی كشور از معادن منگنز استان تهران به دست می آید كه در جنوب و جنوب غربی آن قرار دارد. معادن غیر فلزی: در برگیرنده ذخایر سنگ آهك و دولومیت است.
معادن خاك نسوز: شامل كائولن ( خاك چینی ) است و 51 درصد تولید كل كشور از این استان استخراج می شود. معدن های سنگ گچ استان نیز دارای ذخایر بزرگی است. معادن نیتونیت و خاك صنعتی در بخش های شرقی و جنوب شرقی استان كشف شده است.
صنایع:استان تهران یكی از كانون های عمده صنایع كشور است. توسعه این صنایع بیشتر در امتداد راه های ورودی به تهران به ویژه در مسیر تهران- كرج، تهران – ساوه و تهران- قم متمركز است. صنایع استان را بر حسب نوع تولید می توان به گروه های زیر تقسیم كرد: صنایع غذایی: شامل كارخانه كان سازی، روغن نباتی، لبنیات پاستوریزه، فرآورده های گوشتی، تصفیه قند، بیسكویت سازی، نان ماشینی، نوشابه سازی، كنسرو و مرباسازی و .. است. صنایع نساجی و چرم: شامل ریسندگی و بافندگی پنبه ای و پشم، تریكو، كف پوش، فرش ماشینی، موكت، پتو، حوله، تهیه انواع پوشاك، كفش، چرم، كیف و چمدان كه به تازگی تولیدات برزنت و الیاف نیز جزء این رشته از صنایع درآمده است.
صنایع كانی و غیر فلزی: این رشته از صنایع، مصالح ساختمانی و لوازم یهداشتی خانه ها و شیشه تهیه و تولید می كنند. صنایع فلزی: این رشته از صنایع، انواع خودرو، لوازم خانگی مانند بخاری، كولر، اجاق گاز، یخچال، ماشین لباس شویی و; و نیز مخازن تحت فشار، لوله پروفیل، پنجره و بسیاری دیگر از فرآواده های فلزی را تولید می كنند و در غرب تهران در دو سوی مسیر تهران- كرج و شرق تهران، به سوی جاده تهران – آب علی قرار دارند.
صنایع سلولزی: شامل موسسه هایی است كه به تولید كاغذ مقوا، كارتن، كیسه و پاكت كاغذی، كاغذهای بهداشتی و تولیدات چوبی مانند نئوپان، فیبر، كبریت و ; اشتغال دارند. صنایع شیمیایی و دارویی: شامل كارخانه ها و كارگاه هایی است كه به تولید دارو، مواد بهداشتی، مواد ضد عفونی كننده، لاستیك و پلاستیك، رنگ های ساختمانی و صنعتی، پاك كننده های جامد و مایع، فرآورده های نفتی، روغن موتور، و سموم دفع آفات نباتی می پردازند. صنایع برق و الكترونیك: شامل موسسه هایی است كه به تولید و مونتاژ وسایل برقی و الكتریكی، كابل، باتری و لامپ می پردازند.
جغرافیای اقتصادی و هواشناسی جغرافیایی“جغرافیا؛ یعنی كشور شناسی” این، دیدگاهی است كه در ذهن بسیاری از دانشآموزان وجود دارد. زیرا دانشآموزان در كتاب جغرافیای خود، بیش از هر چیز درباره وسعت، محصولات و وضعیت آب و هوای كشورهای مختلف مطالعه میكنند. در حالی كه در رشته جغرافیا فقط یك درس در شاخه جغرافیای طبیعی، تحت عنوان “جغرافیای قارهها” وجود دارد و تمام مباحث این رشته كاربردی و فنی است.
در یك كلام میتوان گفت كه موضوع جغرافیا “مكان” است و این علم، مكان را تا جایی كه به زندگی انسان مربوط میشود، مطالعه میكند و در این مطالعه سعی دارد سطح زمین را از نظر تمام ویژگیهای آن مانند سردی و گرمی، حاصلخیزی، سستی و سختی، شوری و شیرینی، خشكی و رطوبت و هزاران ویژگی دیگر بشناسد
. به همین دلیل مشاهده مستقیم زمین، روش اصلی مطالعه جغرافیا است. جغرافیا در مقطع كارشناسی در پنج شاخه اصلی جغرافیای طبیعی، جغرافیای انسانی ، كارتوگرافی، جغرافیا و برنامهریزی شهری و جغرافیای سیاسی ـ نظامی ارائه میشود و هر یك از گرایشهای جغرافیای طبیعی و انسانی دارای شاخههای متعددی است.
البته تفاوت هر گرایش با گرایش دیگر تنها در 8 واحد تخصصی است و به همین دلیل بسیاری از دانشگاهها در دفترچه راهنمای آزمون سراسری، گرایشهای موجود در دانشگاه خود را ذكر نكرده و تنها به شاخههای اصلی جغرافیا كه در آن دانشگاه تدریس میشود، اشاره نمودهاند.
شاخه جغرافیای طبیعی:جغرافیای طبیعی علمی است كه محیط طبیعی و تأثیر عوامل و عناصر محیطی بر زندگی و فعالیت انسان را مطالعه میكند. این علم در مقطع كارشناسی دارای دو گرایش ژئومورفولوژی و آب و هواشناسی است.
گرایش ژئومورفولوژی:ژئومورفولوژی بیشتر به پدیدههای سطح زمین توجه دارد؛ یعنی ریخت یا چهره زمین را مطالعه میكند. به همین دلیل این علم ارتباط بسیاری با زمینشناسی دارد و تحت تأثیر یافتههای علم زمینشناسی است. چرا كه ریخت یا شكل ظاهری زمین، تبلور اتفاقات درون زمین میباشد. البته زمینشناسی بیشتر به اعماق و لایههای درونی زمین میپردازد اما ژئومورفولوژی فرآیندهای بیرونی یا سطحی زمین را مطالعه میكند.
دروس تخصصی گرایش ژئومورفولوژی:ژئومورفولوژی مناطق شهری، نقشهها و نمودارهای ژئومورفولوژی، هیدرولوژی كاربردی، كاربرد ژئومورفولوژی در برنامهریزی شهری و منطقهای، تفسیر نقشه (توپوگرافی و زمینشناسی)، پایاننامه.
ادامه خواندن مقاله جغرافياي اقتصادي استان تهران
نوشته مقاله جغرافياي اقتصادي استان تهران اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧