October 20, 2018, 6:36 pm
nx دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
پیش بسوی فضااگرچه می توان زمان دقیق اختراع هواپیما را به لحظه گریز پرنده برادران رایت از بند گرانش زمین نسبت داد، اما واقعا هیچ كس به درستی نمی داند كه موشك چه زمانی اختراع شد. بعضی ها در مورد زمان ابداع موشك به طرح های جنگی چینی ها در قرن سیزدهم اشاره می كنند كه طی آن پیكان های مجهز به موشك و بمب های خانمان برانداز مورد استفاده قرار می گرفتند. اما گمان می رود كه فكر استفاده از نیروی پیشرانش موشك به زمان های بسیار پیشتر برمی گردد. پیــش از آغـاز قـرن بیـستم، ویـلیـام هیل (William Hale) مهندس انگلیسی، مسئله مشكل ساز هدایت موشك ها در مسیر مورد نظر را حل كرد.
وی موشك های خود را به نوعی لوله های خروج گاز زاویه دار مجهز كرد، و در نتیجه این موشك ها همانند گلوله ای كه از اسلحه ای شلیك می شود، طی مسیر حركت خود می چرخید، تا در نهایت به هدف برخورد كند. تمام این موشك های اولیه از نوعی محسوب می شوند كه امروزه آنها را با نام موتورهایی با سوخت جامد می شناسیم. سوخت و اكسیدكننده كه برای انجام عمل احتراق لازم است با یكدیگر تركیب می شود.
به اصطلاح «وقتی كه شمع روشن می شود» سوخت می سوزد و از لوله های خروجی بیرون می رود. در این روش انرژی بیشتر و در زمان كمتر نسبت به موتور جت به دست می آید. چرا كه در موتورجت سوخت فقط متناسب با اكسیژن دریافتی از هوا می سوزد.
علم واقعی موشك فقط در ابتدای قرن بیستم كه رابرت گودارد (Robert Goddard) آمریكایی مبتكر موشك، جزئیات مربوط به موتورهای با سوخت مایع را عملا مورد بررسی قرار داد، آغاز كرد. برخلاف موشك های سوخت جامد این موتورها را می توان به طور دلخواه خاموش و روشن كرد.
با افزایش قابلیت كنترل این موشك ها و سایر جنبه های جدید دانشمندان می توانستند ماهواره ها را دقیقا به مدار مورد نظر و فضاپیماها را به ایستگاه انتقال دهند. با اولین پرواز موفقیت آمیز این گونه موشك ها در 16 مارس 1926، عصر فضا آغاز شد، هر چند كه لازم بود سی سال دیگر بگذرد تا موشكی یك ماهواره را در مدار زمین قرار دهد. در سال 1969 بشر توانست روی كره ماه قدم بردارد.
مسابقه فضایی اگر چه توسعه موشك های قابل پرواز به فضا در آمریكا تا پس از جنگ جهانی دوم به تعویق افتاد، تلاش برای دستیابی به چنین فناوری در آلمان از اولویت ویژه ای برخودار بود. این تلاش ها با ساخت V-2 كه شكل اولیه موشك های بالستیك قاره پیمای امروزی است به نقطه اوج خود رسید. در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم روس ها و متفقین برای دستیابی به آنچه كه بتواند فناوری موشكی آلمان را برملا سازد، با یكدیگر رقابت می كردند.
ورنر فون براون (Wernher von Braun) دانشمند برجسته موشكی نازی ها با آمریكا وارد مذاكره شد و به همراه اعضای گروهش به آمریكا مهاجرت كرد. در ابتدا اعضای گروه فون براون مجبور بودند در خانه ای در نیومكزیكو تحت مراقبت و به طور سری كار كنند تا آنكه نهایتا پس از جنگ مدل اصلاح شده موشك را تحویل دادند.
در سال 1957 این توهم نزد افكار عمومی آمریكا پدید آمد كه شاید متخصصین آلمانی موشك در اتحاد شوروی از متخصصین آلمانی موشك در آمریكا برتر باشند، پرتاب اسپوتنیك 1، اولین ماهواره ساخت بشر به فضا، حاوی پیامی موذیانه برای كل جهان بود.مسابقه فضایی كه تا به امروز به طور كاملا سری انجام می گیرد، به موضوع گفت وگوهای روزمره بدل شده است.
در نهایت نیز اولین ماهواره آمریكا با نام اكسپلورر1، (Explore1 ) در سال 1958 به فضا پرتاب شد.جان اف كندی مدت كوتاهی پس از آنكه به ریاست جمهوری برگزیده شد، مسابقه فضایی را شتاب بیشتر بخشید و آن را از دو مارتن به دو سرعت بدل كرد.
در مه 1961 وی به ناسا دستور داد تا یك مسافرت رفت و برگشت به ماه را طی همان دهه به پـایان برساند. در20 جولای 1969نیــل آرمســترانـگ Neil Armstrong)) و ادویـن آلــدریــن (Edwin Aldrin) كاری را كه در ظاهر غیر ممكن به نظر می رسید عملی ساختند. زمانی كه آپولوی 11 در كره ماه فرود آمد، بشر رویای دیرینه خود را از زمانی كه بشر اولیه چشمانش را به روی آسمان و ماه گشود، در روحش زبانه می كشید، حیات بخشید. در نهایت نیز پس از آنكه ده ها نفر روی زمین خشك ولم یزرع ماه قدم گذاشتند، برنامه آپولو لغو شد. مشخص شد كه انجام عملیات در فضا برای زندگان بسیار پر هزینه است، آینده از آن روبات هاست.
از زمانی كه كاوشگرهای خودكار مسئولیت تحقیق در مریخ، زهره، مشتری و سیارات ورای آن را بر عهده گرفته اند، اكتشافات فضایی سرنشین دار به مسافرت تا مدار پائین زمین واستقرار در ایستگاه فضایی آمریكا، اسكای لب (Skylab) محدود شد. در همین حین متخصصین موشك توجه خود را به نسل جدید فضا پیماهای بزرگ آمریكا معطوف كردند. برخلاف ساتورن 5 (Saturn V) كه مأموریت آپولو برای سفر به ماه را به انجام رساند، فضاپیماهای جدید از نوع شاتل بودند، یعنی موشك هایی كه می شد آن را بارها و بارها مورد استفاده قرار داد. اولین شاتل از كاروان جدید فضاپیماها كه كلمبیا نام داشت در 12 آوریل 1981 از مركز فضایی كندی در فلوریدا به فضا پرتاب شد.
پس از آنكه آتش جنگ سرد فروكش كرد، دستاوردهای فضایی شوروی نیز كاهش یافت. حوادثی كه در چندین موشك پیچیده روی داد و پرونده آنها طی سال ها ناگشوده ماند، باعث شد كه اینگونه برنامه ها پس از فرود آپولو به حال خود رها شود. در سال 1999 روسیه كه برنامه های فضایی اتحاد شوروی را به میراث برده بود، ایستگاه فضایی میر را بازنشسته كرد و به یكی از اجاره نشین های ایستگاه فضایی بین المللی كه تحت سرپرستی ناسا ساخته می شود، تبدیل شد. علی رغم اختلاف های زیادی كه بین این دو فناوری وجود دارد، در پایان قرن بیستم فضاپیماهای X-33 كه پیش از این نیز ذكرش رفت، ظاهر شد و تحولی بنیادین در حمل و نقل فضایی ایجاد خواهد كرد. طی دهه های آینده ماشین هایی ساخته خواهند شد كه ما را به ماه و ورای آن ببرد
ادامه خواندن مقاله موشكها و سوختهاي موشك
نوشته مقاله موشكها و سوختهاي موشك اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:38 pm
nx دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
چكیدهبیش از نیم قرن از عمر»برنامه ریزی استراتژیك« می گذرد. دراین دوران تحولات زیادی در محیط كسب و كار و قواعد رقابت ایجاد شده است. رویكرد »استراتژی« ،امروز نیز درصدر فهرست اولویتهای شركتها و حتی كشورها قرار دارد. آنها از این رویكرد، مزیت رقابتی، جایگاه برتر و موفقیت را انتظار دارند. شرط اساسی تحقق این غایتها، درك صحیح استراتژی و انتخاب رویكرد متناسب با شرایط است.
دراین مقاله تحولات رویكرد استراتژی از بدو پیــدایش تــا به امروز موردبررسی قرار می گیرد. مقاله عمدتاً به سه روند مهم و مرتبط با یكدیگر (سیر تاریخی،تحولات محیطی و تكامل رویكردها) پرداخته و بر رویكردهای نوین عصر حاضر تاكید می كند. در این راستا نظریات سه متفكر متأخر حوزه استراتژی: هنری مینتزبرگ (H.MINTZBERG) ، گری هامل(G. HAMEL) و جین لیدكا (J.LIEDTKA) درخصوص استراتژی های خلاقانه، عزم استراتژیك، تفكر استراتژیك و همچنین رویكرد استراتژی اثربخش از نگارنده معرفی می شود. این نظریات مفاهیم جدیدی را در ذهن ایجاد می كند؛ مفاهیمی كه لازمه اثربخشی استراتژی در محیط امروز است.
معرفیسابقه مفاهیم استراتژی به 340 سال قبل از میلاد مسیح (ع) باز می گردد. قدیمی ترین اثری كه در این مورد وجود دارد نظریات ژنرال چینی سان تزو (SUN TZU) در كتاب جاودانه »هنر جنگ« است. وی در این كتاب چگونگی استفاده از مفاهیم استراتژی برای غلبه بر دشمن را تشریح كرده است.(1) اما سرآغاز برنامه ریزی استراتژیك به فرم امروز آن، دهه 1960 است. جنگ جهانی دوم بستر اتخاذ تصمیمات استراتژیك متعددی برای كشورهای درگیر بود.
پس از پایان جنگ، وزارت دفاع آمریكا این تجربیات را در قالب روش »برنامه ریزی استراتژیك« تدوین كرد و آن را در برنامه آموزش افسران ارشد خود جای داد. این ایده ها با بكارگیری فرماندهان برجسته نظامی در صنایع (ازجمله استخدام ژنرال مك نامارا در شركت فورد) به دنیای كسب و كار راه یافت و منشا تحولات مهمی در این حوزه گردید. در سال 1962 آلفردچندلر(A.D. CHANDLER) ، استاد دانشگاه هاروارد، نتیجه مطالعات خود بر روی شركتهای بزرگ آمریكایی را منتشر و در آن فرایند تصمیم گیریهای استراتژیك مدیران ارشد را تشریح كرد.
چندلر در این مقاله نشان داد كه چگونه شیوه تصمیم گیری استراتژیك می تواند به برتری در محیط كسب و كار منجر شود. سه سال بعد كنت اندروز (K. ANDREWS) استاد دیگر دانشگاه هاروارد برمبنای ایده چندلر مقاله ای منتشر كرد و طی آن ضرورت توجه سازمانها به نقاط قوت و ضعف خود را مطرح ساخت. وی به كمك همكاران خود روش تحلیل SWOT را ارائه و آن را به عنوان ابزاری برای دستیابی به بهترین تطابق ممكن بین شرایط داخلی و خارجی سازمان معرفی كرد.(2) درهمان سال ایگورانسوف (I.H. ANSOFF) مدیرعامل شركت لاكهید الكترونیكز (LOCKHEED ELECTRONICS) ایده های چندلر را برای برنامه ریزی شركت به كار گرفت و به موفقیتهای قابل توجهی دست یافت. این دستاوردها نظر مدیران، سازمانها و محافل آكادمیك را به این رویكرد جلب كرد. دهه 1960 و 1970 را می توان اوج شكوفایی رویكردهای كلاسیك استراتژی دانست. در این دوران ابزار و متدولوژی های متعددی مانند تحلیلBCG ، تحلیل فاصله (GAP ANALYSIS) و تحلیل SWOT عرضه شد. مقالات زیادی درخصوص استراتژی انتشار و این مفاهیم به دوره های دانشگاهی راه یافت.
دهه 1980 با تحولات مهمی در ساختار اقتصاد جهانی آغاز شد. در این دهه قطب اقتصادی جهان از آمریكا به آسیای شرقی بویژه ژاپن انتقال یافت و محیط كسب و كار با تغییرات سریع و پی درپی عوامل تكنولوژیك و اقتصادی روبرو شد. دراین شرایط رویكردهای كلاسیك كه برای محیط نسبتاً پایدار طراحی شده بودند دیگر قادر به پاسخگویی نبودند و بدین جهت اثربخشی خود را ازدست دادند.این تحول، دیدگاهها را به مفاهیم دیگری نظیر تولید بدون نقص (ZERO DEFECT) مدیریت كیفیت جامع (TQM) و بهبود مستمر معطوف و استراتژی را از لیست اولویت شركتهای بزرگ خارج ساخت.
در دهه 1990 نظریه پردازان استراتژی با نظریاتی كاملاً متفاوت به میدان بازگشتند و قبل از هر چیز رویكردهای كلاسیك را موردسوال قرار دادند. هنری مینتزبرگ با مطرح ساختن تمایز بین فرایندهای تحلیلی (نظیر آنچه در برنامه ریزی انجام می شود) و سنتز ذهنی (آنچه استراتژی ها را می سازد) اساس »برنامه ریزی« استراتژیك را نفی كرد و اظهار داشت كه اصولاً فرایند برنامه ریزی نمی تواند استراتژی خلق كند. (3) هامل و پاراهالاد طی مقالاتی خلق پــارادایـم جـدید را به عنوان زیربنای استراتژی های موفقیت ساز مطرح ساختند و »استراتژیك كردن« (STRATEGIZING) سازمان را به جای »برنامه ریزی استراتژیك« پیشنهاد كردند.
این نظریات به دلیل اثربخشی در صحنه عمل و تطابق با شرایط محیطی كسب و كار موردپذیرش و استقبال محافل حرفه ای قرار گرفت، هرچند به دلیل اختلاف آراء و فقدان نظریات همه پذیر، توفیق چندانی در محافل آكادمیك نیافت. جین لیدكا استاد دانشگاه داردن (DARDEN UNIVERSITY) را نیـــــز می توان یكی از صاحبنظران رویكردهای نوین استراتژی دانست. او كه در كنار فعالیتهای آكادمیك، با حضور در محافل حرفه ای و حوزه مشاوره صنعت، تجربیات ذیقیمتی را انباشته بود، در اواخر دهه 1990 الگویی را برای »تفكر استـراتژیك« پیشنهاد كرد كه به صورت گسترده ای مورداستقبال قرار گرفت. این نظریات هریك منشا تحولی در رویكردهای استراتژی به شمار می آید. تحولی كه لازمه تطابق این رویكرد با شرایط عصر جدید است.
روند تحولات محیطیاریك كلمونز(E. CLEMONS) طی مقاله ای كه اخیراً درنشریه هاروارد بیزینس ریویو (HBR) منتشرساخته است،محیط كسب و كار قرن بیست و یكم را با خصوصیات، تغییرات ویران ساز، فرصتهای زودگذر، عدم قطعیت و بی نظمی توصیف می كند. (4) این شرایط به نحو بارزی نسبت به دوران شكل گیری روشهای كلاسیك برنامه ریزی استراتژیك (دهه 1960) متفاوت است. شرایط كسب و كار دوران مذكور با ویژگیهایی نظیر ثبات نسبی، تغییرات ساده و خطی و متغیرهای محیطی پیوسته قابل توصیف است. در این شرایط پیش بینی روند آینده امری امكان پذیر بود. رویكردهای كلاسیك، فردا را امتداد روند امروز می دانند و در آن تلفیق بین عوامل داخلی و محیطی (آینده) را برای دستیابی به یك استراتژی اثــربخش كــافی تصور می شود. شرایط كسب و كار امروز هیچ یك از این ویژگیها را دربرندارد. عوامل محیطی بی ثبات و غیرتكراری است. تغییرات پیچیده و غیرخطی است و جهشهای خارج از روند، پیش بینی آینده را دشوار و حتی غیرممكن ساخته است.
»عمق« تحولات نیز دگرگون شده است. تحولات دوران گذشته عمدتاً در چارچوب پارادایم ها انجام می گرفت ولی تحولات امروز متوجه تغییر خود پارادایم هاست. در چنین شرایطــی رقـابت نیز رفتار متفاوتی را دنبال می كند. رقابت امروز بدون حیطه بندی است و در آن شركتهای كوچك جسورانه با شركتهای بزرگ به مصاف پرداخته و در بسیاری از موارد كامیاب از یك استراتژی خلاقانه، پیروزی را از آن خود می سازند. امروز درحالی كه از عمر شركت آمازون (AMAZON.COM) بیش از 7 سال نمی گذرد، فروش 3 میلیارد دلاری آن، عملكرد 0/7 میلیارد دلاری كمپانی 190 ساله جان وایلی (JOHN WILEY) را به مسخره گرفته است.
تفاوت مهم دیگر در »ابعاد« رقابت است. بازارهای امروز اشباع و رقابت در آنها سنگین است. دیگر دغدغه رقابت سود و زیان نیست بلكه بود و نبود است. درشرایط امروز شركتهای بزرگی همچون پولاروید، ماركونی و زنیط تن به ورشكستگی داده اند، شركت پرسابقه سوئیس ایر (SWISSAIR) نیز ورشكست شده(6) و در مقابله خطوط هوایی امارات، عنوان برترین خط هوایی را از آن خود ساخته است!
درچنین شرایطی، رویكردهای كلاسیك استراتژیك كه اساس آنها بر تعمیم شرایط محیطی امروز به فردایی كه استراتژی درآن پیاده خواهدشد می باشد، كارایی خود را از دست می دهد.امروز شركتهای بزرگی مانند جنرال الكتریك، آی بی ام و هوندا به دلیل تجارب منفی خود از استراتژی های كلاسیك، به رویكردهایی با انعطاف و خلاقیت بیشتر روی آورده اند.(7)
رویكردهای نوین استراتژی در بستر محیط جدید متولد شده اند. این رویكردها به جای پرداختــن بــه فرایندها و متدولوژی ها به آماده سازی ذهن استراتژیست (انسان) توجه می كنند. درایــن رویكـردها ابزاری برای برنامه ریزی استراتژیك ارائه نمی شود و اصولاً استراتژی یك برنامه تلقی نمی گردد. هدف این رویكردها ایجاد یك دیدگاه موثر در مدیران و زمینه سازی برای خلق استراتژی اثربخش توسط آنان است. دراینجا چند نظریه مفید در حوزه رویكـردهــای نوین استراتژی معرفی می شود.
تفكرات نوین استراتژیك هنری مینتزبرگ یكی ازبزرگترین تاثیرگذاران در ظهور رویكردهای نوین استراتژی بوده است. او با نظریات خود، پایه رویكردهای كلاسیك را متزلزل ساخت و به جای آن ساختار نوینی از مفاهیم استراتژی را بنا كرد. مینتزبرگ در نظریات خود با اشاره به اینكه اصولاً »برنامه ریزی« یك فرایند تحلیلی است، تاكید می كند كه »استراتژی« اثربخش حاصل سنتز ذهنــی است و فــراینـدهای تحلیلی نمی توانند پدیدآورنده آن باشند. امروز هنوز هیچ فرایندی برای خلاقیت شناخته نشده است. مینتزبرگ در نظریات خود تاكید می كند كه فرایندها (ی برنامه ریزی استراتژیك) برنامه تولید می كنند و نه استراتژی.(8) در چارچوب نظریات مینتزبرگ، استراتژی اثربخش یك پـدیــده خلاقانه است كه انسانها (استراتژیست ها) سازنده آن هستند و نه فرایندهــای بــرنــامه ریزی و برای این امر می بایستی به جای برنامه ریزی به توسعه تفكر استراتژیك پرداخت.
مینتزبرگ یادگیری را یك ركن استراتژی می دانــد و ماهیت حركت استراتژیك را چرخــه ای از »حـركت – یــادگیـری – جهت گیری« عنوان می كند. او بین طراحی و مدیریت استراتژیك نیز تفاوت قائل است: طراحان استراتژیك طرح سوالات اساسی پیش روی سازمان و ایجاد زمینه های فكری لازم برای تحلیل اطلاعات را برعهده دارند و این درحالی است كه ایجاد و راهبری یك حركت استراتژیك در سازمان وظیفه و تعهد مدیر ارشد است. این امر نمی تواند به شخص دیگری (مشاوران و یا عناصر ستادی) واگذار شود. مینتزبرگ نیز همانند برخی از صاحبنظران، استراتژی های برنامه ریزی شده (DELIBRATE TRATEGIES را از استراتژی های خودجوش(EMERGENT STRATEGIES) متمایزمی داند و بر تفاوت آنها تاكید دارد.
عزم استراتژیكگری هامل (G.HAMEL) و كویم باتور پــاراهـالاد (C.K.PARAHALAD) امروز برجسته ترین نظریه پردازان استراتژی نوین هستند. هامل تا اواخر دهه 1970 فردی ناشناس بود كه در یك بیمارستان كار می كرد. وی بیمارستان را برای ادامه تحصیل در دانشگاه میشیگان ترك كرد. او در این دانشگاه با پاراهالاد آشنا شد كه از دانشگاه احمدآباد هندوستان آمده بود و این آشنایی به مباحثات علمی گسترده و انتشار مقالات و كتابهای متعددی منجر گردید. گری هامل مشاور استراتژیك شركت نوكیا و یكی از عوامل اصلی تدوین استراتـژی تحـول آفــرین این شركت به شمار می آید. مهمترین نظریه این دو متفكر در حوزه استراتژی »عزم
استراتژیك« است. هامل و پاراهالاد در سال 1989 طی مقاله ای نتایج تجربیات ومطالعات خود را منتشر ساختند و درآن اعلام داشتند كه برای دستیابی به اهداف به ظاهر غیرممكن می بایستی فضای (پارادایم) جدیدی آفرید. این رویكرد در نقطه مقابل نظریات كلاسیك كه در آنها قابلیتهای سازمان برای بهره برداری از فرصتها مدیریت می شود (تناسب استراتژیك)، خلق فرصتهایی متناسب با قابلیتهای (منحصر به فرد) سازمان را توصیه می كند (عزم استراتژیك).(9) در این رویكرد به سازمانها توصیه می شود به جای پیش بینی آینده آن را خلق كنند و این توصیه درشرایطی كه پیش بینی در آن با خطای زیادی همراه است رویكردی اثربخش به شمار می آید .
خلق آینده از طریق تغییر پارادایم صورت می پذیرد و برای آن به جای دنباله روی، شكستن قواعد جاری و جایگزینی آنها با قواعد عالیتری دنبال می شود.
الگوی تفكر استراتژیكجین لیدكا استاد دانشگاه داردن (DARDEN) در زمینه استراتژی است. او در سال 1999 الگویی برای تفكر استراتژیك پیشنهاد كرد كه به صورت گسترده ای موردپذیرش و استفاده قرار گرفت. او دراین الگو برای تفكراستراتژیك پنج عامل اساسی را مطــرح می سازد.(10)
1 – نگرش سیستمی: بنابرنظرلیدكا یك متفكر استراتژیك می بایستی یك مدل ذهنی از تمام سیستم مولد ارزش، از ابتدا تا انتها را در ذهن داشته باشد و روابط بین اجزای آن را به درستی درك كند. استراتژی یك رویكرد تمام نگر و یكپارچه است، هرچند فعالیتهای مجزا و متنوع زیادی در آن وجود دارد.2 – تمركز بر اهداف: افـراد یـك ســازمــان می بایستی منابع خود را بر روی اهداف استراتژیك متمركز كنند. این تمركز می بایستی تا دستیابی به هدف باقی بماند. این تمركز تمامی انرژی سازمان و افراد را متوجه تحقق اهداف استراتژیك خواهدكرد.
3 – فرصت جویی هوشمندانه: برای تفكر استراتژیك همواره می بایستی از ایده های جدید استقبال كرد. این امر سبب می شود تا فضای گزینه های استراتژیك توسعه یافته و دستیابی به استراتژی اثربخش میسر گردد. در تفكر استراتژیك، كشف فرصتها و بهره گیری از آنها یك اصل مهم است.4 – تفكر در زمان: استراتژی صرفاً در آینده نیست. استراتژی پلی است كه گذشته، حال و آینده را به هم پیوند می دهد. برای تدوین و اجرای استراتژی مكرراً می بایستی این مسیر را مورد ملاحظه قرار داد. دراین شیوه تفكر باید آینده را برمبنای توانمندیهای امروز (كه دستاورد گذشته سازمان است) خلق كرد.
5 – پیشروی با فرضیه ها: دردنیایی مملو از اطلاعات گوناگون و با وجود محدودیتهای زمانی برای تحلیل آنها، قابلیت فرضیه سازی و آزمون فرضیه ها یكی از مهمترین عوامل پیشبرد سریع سازمان به سوی اهداف است. این مفهـوم یكـی از وجـوه مهم تمایز تفكر با برنامه ریزی استراتژیك است. این فرایند با زنجیره ای از عبارات منطقی »چه می شود اگر;؟« و »اگر الف، سپس ب« پیوند موثری را بین سنتز خلاقانه (فرضیه سازی) و ابزار تحلیلی (آزمون فرضیه) به وجود می آورد.
لیدكا تفكراستراتژیك را به عنوان یك عامل حیاتی برای بقاء سازمانها و مكمل (نه جایگزین) برنامه ریزی استراتژیك می داند. هرچند نحوه این ارتباط می بایستی به درستی درك و درعمل معماری شود.استراتژی اثربخشوفاغفاریان و غلامرضا كیانی برای طراحی یك الگوی استراتژی اثربخش چهارسال مطالعه كرده و نتایج این مطالعات رادر سال 1380 طی كتابی با همین عنوان منتشر ساختند. آنان در مقدمه كتاب خود اظهار می دارند »واقعیت این است كه نگرش »شكلی« به استراتژی، یعنی جایـی كـه استراتژی به عنوان یك »فرایند برنامه ساز« پنداشته می شود، به ندرت موجب تحول سازمان خواهدشد«.
اصولاً به موجب یك قاعده كلی در محیط رقابتی هیچ چیز سهل الوصولی مزیت آور نخواهدبود. رویكرد استراتژی اثربخش، دل بستـن بــه ابزار و متدولوژی های متداول برنامه ریزی استراتژیك را كم ثمر دانسته و به جای آن یك الگوی سه مرحله ای را برای تكوین استراتژی پیشنهاد می كند. (11) دراین الگو فرصت یابی، تحلیل گلوگاهها و راهیابی استراتژیك به عنوان مراحل چرخه تكوین استراتژی پیشنهاد شده است. براساس الگوی مذكور، این سه، ذرات بنیادی استراتژی هستند كه به همراه هم مفهوم می یابند. استراتژی با طی مراحل این الگو تكامل یافته و نهایتاً راهكاری با میزان ریسك و منافع قابل قبول استراتژیست حاصل می گردد. الگوی استراتژی اثربخش به جای پرداختن به جای پرداختن به فرایندهای برنامه ریزی، بر جوهره استراتژی تكیه می كند. این رویكرد با تبیین چگونگی شكل گیری یك استراتژی تحول آفرین، درك ما را از نقش مهم و اساسی فرصت وگلوگاههای استراتژیك توسعه داده و درجهت تفكر استراتژیك هدایت می كند.
نتیجه گیری
همه رویكردهای مدیریتی در یك وجه با هم مشترك هستند: اعتبار یك رویكرد در گروی اثربخشی آن در صحنه عمل است. در بستر این منطق خدشه ناپذیر است كه نظریات تیلور (F.W.TAYLOR) جای خود را به نظریات التون مایو (G.E. MAYO) می دهد، تولید انبوه با تولید ناب جایگزین می شود و رویكردهای كلاسیك استراتژی توسط رویكردهای نوین آن موردسوال قرار می گیرد. در این مسیر تكاملی، شرط لازم برای اثربخشی یك رویكرد، سازگاری با شرایط محیط است و این امر دغدغه اساسی اندیشمندان و مدیران در تمامی عصرهاست.
محیط كسب و كار امروز نسبت به دوران شكل گیری رویكرد برنامه ریزی استراتژیك (دهه 1960) تغییرات عمده ای یافته است. رفتار عوامل موثر بر كسب و كار و شیوه های رقابتی دو جنبه مهم این تغییرات هستند. ازبین رفتــن قــدرت پیش بینــی بلندمدت، تغییر پی درپی پارادایم ها و برهم خوردن حیطه بندی رقابتی برخی از نمودهای بارز دوران جدید است. رویكردهای كلاسیك استراتژی برای شرایط به مراتب ساده تری از این معماری شده است و در پاسخگویی به این پیچیدگیها اثربخشی خود را از دست می دهد. در نقطه مقابل، رویكردهای نوین استراتژی با خصــوصیـات متناسب با این محیط متولد شده اند.
رویكردهای نوین استراتژی خاطرنشان می كنند كه استراتژی اثربخش برنامه نیست و نمی تواند حاصل یك فرایند برنامه ریـزی باشد. این رویكردها به جای برنامـه ریــزی، بـر تفكــر استراتژیك تاكید می كنند. استراتژی در رویكردهای نوین نه براساس پیش بینی آینده (كه امری پیچیده و حتی غیرممكن است) بلكه با قابلیت ساختن آینده اثربخشی می یابد. استراتژی اثربخش نیز با فراخوان مدیران به درك فرصتهای استراتژیك و خلق راهكارهای بدیع (برای رفع گلوگاهها) چشم انداز جدیدی را پیش روی سازمان می گشاید. درهمه این رویكردها، نقش ابزار و متدولوژی ها كمرنگ و به جای آن انسـان (استراتژیست) نقش اصلی را برعهده می گیرد. امروزه شركتهای متعددی موفقیتهای چشمگیر خود را حاصل این رویكردها دانسته و بدین گونه این مفاهیم را با شواهد عملی پیوند می زنند.در اینجا نیز برندگان اصلی دلباختگان و بازندگان اصلی دیرباوران به این مفاهیم خواهندبود. مفاهیمی كه سطح عالیتری از قواعد دنیای رقابت را نمایان می سازد.
تغییرات در ”پارادایم استراتژی و مدیریت“• حركت از ”سیستمهایی كه اتصال ضعیفی با هم دارند با اجزاء مجزا“ [39] به“ سیستمهایی قویاً متصل به هم با اجزاء پیوسته [40]“• پایان عمر مدیریت بالا به پائین [41]، و رشد ”مدیریت شبكهای“ [42] (افقی و تخت)
• بهینهسازی زنجیرهها و سیستمها به جای اجزاء• افزایش اهمیت مدیریتِ واسطهای بین سازمانها و شبكههایی كه این سازمانها درون آن فعالیت میكنند، تشكیل ائتلاف استراتژیك [43]، توانایی تحركبخشی به [44] پتانسیل بازیگران، و انعطافپذیری نظامات و آرایشهای نهادی [45] كه باعث تسهیل سیاستهای افقی [46] میشوند.• جهتگیری به سمت پایداری، ویژگیهای شبكهای را تقویت میكند.
• فناوری اطلاعات و ارتباطات بهعنوان یك تقویتكننده [47] و تسهیلكننده [48] مشخصههای شبكهای عمل میكند.فناوری اطلاعات و ارتباطات عامل مهمی در تحول ”پارادایم مدیریت و استراتژی“ است اما تنها عامل نیست. به لطف فناوری اطلاعات، اطلاعات با سرعت بیشتری در دسترس عموم جامعه قرار میگیرد. این امر, منجر به درهمشكستهشدن انحصارات و تبادل سریع و كارآمد و آسانتر اطلاعات (كه پیششرط فعالیت شبكهای میباشند) میشود. تمایل به ایجاد جامعهای پایدارتر, باعث شكلگیری شبكهای قویتر هم میشود. امروز، انعطافپذیری و توانایی در حذف موانع (نهادی) و تشویق طرحهای ابتكاری كه باعث ارتقای تعامل بین سازمانها و شبكههای در بردارندهشان میشوند، به مشخصههای حیاتی فعالان دخیل در فرآیندهای نوآوری تبدیل شده است. گاهی اوقات كشف و مشاهده انعطافپذیری در ساختارهای امروزی دشوار است. یكی از دلایل اصلی این امر, در این
واقعیت نهفته است كه مقولات دارای نقش عمده در فرآیندهای نوآوری همچون پایداری، ظهور صنعت فرهنگی و جامعه اطلاعاتی، اغلب در حیطه نامشخصی از مسؤولیتهای بین وزارتهای مختلف تقسیم شدهاند. بهنظر میرسد كه حوزه سیاستی قادر نیست انعطافپذیری موردنیاز جهت شكلدهی به ساختارهای نهادی (كه میتوانند متعاقباً سیاستهای منعطفتر و افقی را میسر میسازند) را فراهم سازد. این عدمانعطافپذیری, مشكل بزرگی برای مدیریت نوآوری ایجاد میكند.
تمامی روندهایی كه اجمالاً ذكر شد, در توسعه تصمیمگیری در فرآیندهای نوآوری نقش دارند, بطوریكه این امر باعث بروز چالشهای زیر گردیده است:1 نوآوری بازتابیتر میشود: به لطف مطالعات نوآوری و از طریق یادگیری حین انجام [49] و یادگیری حین استفاده [50] در بین سیاستگذاران، مدیران نوآوری و دیگر افراد ذینفع، امروز تعمق بیشتری در ماهیت فرآیندهای نوآوری انجام میشود. این امر باعث افزایش اهمیت تكامل توامان فرآیندهای نوآوری و بافت آنان شده است.
2 انواع جدیدی از فرآیندهای نوآوری در حال ظهور است: در حالیكه نوآوری, امروزه, بر فرآیندهای نوآوری صنعتی و كشاورزی تمركز دارد، انواع نوینی از فرآیندهای نوآوری نیز در حال ظهور هستند كه دلایل این امر عبارتند از: نقش عمده این فرآیندها در دانش ضمنی [51] (نوآوری در خدمات)، انواع دیگر بازارها، اهمیت بیشتر جنبههای اخلاقی (فناوری زیستی) یا ویژگیهای شبكهای این فرآیندهای نوآوری (فناوریهای اطلاعات)
3 بافت نوآوری در حال تغییر است: بهطور مختصر میتوان گفت كه (قسمتی از) جامعه ما در حال تحول از ”سیستمی با اجزاء گسسته به هم متصل“به ”سیستمی با اجزای پیوسته شدیداً به هم متصل“ است. این بافت اكثراً با یك ساختار چندسطحی مشخص میشود. بینالمللیسازی [52] و منطقهایسازی [53] باعث ظهور شرایط بسیار دشواری شده است كه در نتیجه آن ما نیازمند تعریف مجدد سطح، نقشها، مسؤولیتها و روابط ملی میباشیم.این روندها آشكار میسازد كه آینده هوشمندی استراتژیك وابسته به فرآیند توسعه تصمیمگیریهای مرتبط با نوآوری است. به همین جهت, مسائل زیر در برنامه كلان تحقیقات اهمیت بیشتری پیدا میكند:
1 در جامعه دانشی، نوآوری در زنجیرهها, شبكهها و سیستمها به جای اینكه استثناء باشد تبدیل به قانون میشود. این مسأله شركتها را با سوالات جدیدِ بسیاری در سطوح استراتژیك، مفهومی و عملیاتی مواجه میسازد، برای نمونه: چگونه حقوق مالكیت معنوی را اعمال كنیم؟ چگونه بین رقابت و همكاری موازنه ایجاد كنیم؟ الزامات ”فرهنگ سازمانی“ در یك شركت دارای ماهیت فوقالعاده نفوذپذیر چیست؟ بنابراین امروزه تفكر سیستمها در مطالعات نوآوری بسیار پراهمیت گشته است. ممكن است رویكرد شبكه عملگر [54]، تفكر سیستمهای نوآوری، رویكرد خوشهای [55] و پیشرفتهای اخیرِ دیگر در مدیریت گذار [56]، این پیشرفتها را یاری نماید.
2 توجه به نقش واسطهها (ی دانشی) در نوآوری همچون خدمات كسبوكاری دانشبر، در حال افزایش است. تأثیر، نقش، همكاری این واسطهها و نقش آنها بهعنوان اتصالدهنده بین سطح شركت و سیستمها (ی نوآوری)ای كه شركتها درون آنها كار میكنند باید مورد فهم دقیق قرار گیرد.3 كاربران نقش بسیار حائزاهمیتی در فرآیندهای نوآوری دارند و این اهمیت در حال افزایش است. این امر این سوال را ایجاد میكند كه چگونه میتوان واسط كاربران را بهشیوهای سازماندهی كرد كه فرآیندهای نوآوری از پتانسیل خلاق كاربران سود ببرند. روابط تولیدكنندگان با كاربران و مصرفكنندگان در مطالعات نوآوری مورد توجه هرچه بیشتر قرار میگیرند. ارزیابی فناوریِ سازنده [57] و ارزیابی فناوریِ تعاملی/ مشاركتی [58] نیز تعامل بین كاربران و تولیدكنندگان را در رأس امور قرار میدهند. به هر حال تاكنون همه این رویكردها اغلب نقشی حاشیهای داشتهاند.
توسعه تصمیمگیریها در نوآوری, سوالات جدیدی را نه تنها برای محققین بلكه برای سیاستگذاران نیز ایجاد میكند. ویژگی شبكهایبودن و اهمیت در حال رشد كاربران، نقشها و مفاهیمی نوین را برای حكومتها و دیگر فعالانِ دخیل در فرآیندهای نوآوری طلب میكند. در خلال دو دهه گذشته, سیاستهای نوآوریِ اغلب دولتهای عضو سازمان توسعه همكاریهای اقتصادی (OECD) از سیاستهای عرضهگرا [59] (تولید دانش) برمبنای انتشارگرایی [60] به سمت سیاستهای كاربر/ تقاضاگراتر [61] تغییر كرده است. بیشك، این روند ادامه خواهد یافت و باعث ایجاد نیاز به مفاهیم، روشها، فنون و ابزاری میشود كه بازیگران را توانمند میسازند تا نقشهای نوینشان را بهتر ایفا كنند.
هوشمندی استراتژیك در سیاستگذاری برمبنای تواناییاش در جمعآوری بسیاری از موضوعات نوین كه از ماهیت توزیعشده نوآوری و اهمیت رو به رشد واسطهها و كاربران نهایی ناشی میشود، به منزله واسطی بر این روندها نقش بازی میكند.هوشمندی استراتژیك تنها بر وجه فنی فرآیندهای نوآوری تمركز ندارد بلكه بر نیاز ما به فهم بهتر فرآیندهای تصمیمگیری در سیستمهای نوآوری نیز تأكید میورزد. تحقیقات اندكی هستند كه به هر دو جنبه توجه داشته باشند؛ به همین جهت نیازمند تقویت و حمایت هستند. از این منظر، درسهایی كه از آیندهنگاری فناوری و ارزیابی فناوری آموخته میشوند میتوانند مورد استفاده قرار میگیرند.
جدول 3: ویژگیهای هوشمندی استراتژیكمحتوا فرآیند• سفارشی [84]• وجه سخت و وجه نرم [85]• ماهیت توزیعشده [86]:o سنجش تأثیراتo تسهیل یادگیریo تركیب ویژگیهای خاص و كلیo افزایش قابلیت دسترسی [87] • شكلدهی به تقاضا [88]• تحركبخشی به خلاقیت [89]• شفافسازی ”دانش ضمنی“ [90]• ارزیابی پتانسیل فناورانه• تسهیل فرآیندها• پیوند بهینه با تصمیمگیری
از مسیر این حركت و جابجایی از اتكا به قدرت تحلیلیِ روشهای هوشمندی استراتژیك (علمی) به سمت تعامل و مشاركتِ ذینفعان، راه برای مشاركت هوشمندی استراتژیك در ”تنظیم“ [102] زیرساختهای فناورانهـاقتصادی و اجتماعیـنهادی باز شده است. فرآیندهای هوشمندی استراتژیك میتوانند بهعنوان عواملِ نهادی [103] تغییرات نگریسته شوند كه پیوسته سعی در ایجاد پلی بین تولیدكنندگان فناوری و كاربران میكنند.
گامهایی برای بهبود هوشمندی استراتژیك
ویژگی سیستمی فرآیندهای نوآوری و گرایش به سمت سیستمهای “پیوسته” [117]، بر نیاز به بهبود مدیریت واسطها درسطوح مختلف و بین عرصههای مختلف سیستمهای نوآوری تأكید میورزند. چنانكه قبلاً نیز استدلال كردیم، هوشمندی استراتژیك نقشی اساسی در این زمینه ایفا میكند. در آخرین قسمت این فصل پیشنهاداتی برای بهبود كیفیت هوشمندی استراتژیك و زیرساخت مربوطه ارائه شده است.
پیشنهاد 1: به منازعه بر سر تعاریف پایان داده و بكوشید از همافزایی بین شاخههای مختلف هوشمندی استراتژیك بهرهمند شوید.سالیان متمادی است كه محور فعالیتهای علمی در زمینه هوشمندی استراتژیك بر مباحثات بیفایدهای در مورد تعاریف زیربخشها (برای نمونه ارزیابی فناوری) و بین زیربخشها (برای نمونه ارزیابی، آیندهنگاری و پیشبینیفناوری) تمركز داشته است. چنانكه گفتیم، این منازعات ارزش زیادی ایجاد نكردند: امروز دیگر آنچه كه شاخههای مختلف هوشمندی استراتژیك ارائه میكنند و چگونگی ارتباط آنها با یكدیگر, كاملاً واضح و شفاف است
ادامه خواندن مقاله نظريات نوين بر مبحث استراتژيك
نوشته مقاله نظريات نوين بر مبحث استراتژيك اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 20, 2018, 6:40 pm
nx دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
صافی کف پا و راههای درمان آن
صافی کف پابه کاهش ارتفاع قوس داخلی پا صافی کف پاگفته می شود. درهرپا سه قوس وجود دارد: 1 قوس طولی میانی .(Medial longitudinal 2. قوس طولی خارجی . (Lateral longitudinal) 3. قوس عرضی(Transverse)
تقسیم بندی کف پای صاف: 1 کف صاف به خارج چرخیده.(pes plan valyus) 2. به سمت داخل خم و به خارج چرخیده. 3 قوس دارطبیعی و به سمت خارج چرخش پیداکرده. (Valyus Foot) نقاطی در پا وجود دارد که وزن بدن از آن نقطه به زمین انتقال می یابد: 1 پاشنه« علت ضخامت پاشنه فشاری است که برآن وارد می شود».
2 انتهای متاتارس اول 3 انتهای متاتارس پنجم اتصال آنها که تشکیل دهنده یک مثلث (Arch) می باشند. خصوصیات قوس پا: قوس ها دارای انعطاف پذیری بوده وتحرکی که در قوس وجود دارد« حالت تعادل دارند». 1 ثبات پا وتحمل فشار« پریدن از بالابه سمت پائین».
عوامل ایجاد کتتده صافی کف پا: 1 نوع مادر زادی (Congenital) بدترین نوع کف صاف پای صاف است و نیاز به جراحی دارد. 2 نوع ارثی (Heriditary) بحث ژن مطرح است« از قبل وجود داشته،از والدین». 3 نوع اکتسابی (Acquired) بحث ما بیشتر بر روی این نوع عارضه متمرکز می گردد. کف پای صاف نوع اکتسابی: 1 خواباندن بچه روی شکم:پاها به سمت بیرون می چرخد،در این حالت لبه داخلی پا روی زمین قرارمی گیرد« پابه سمت خارج می چرخد».چون نوزاد قبل از به دنیا آمدن در مایع آمینیون به حالت آزاد چرخش داشته، درصورتی که حال با تشک سفت برخورد می نماید. 2 چرخش ران هابه خارج « عضلات به خارج چرخانده ران کوتاه می شوند» لبه داخلی پا با زمین تماس پیدا می کند.
3 مرحله اول بزرگ شدن بچه: دو زانو نشستن بچه ها،آشیل وعضلات دوقلو کوتاه می شوند.« خانم هایی که از کفش پاشنه بلند استفاده می کنند». حالت راه رفتن روی پاشنه وپنجه می باشد.(Heel – Toe) چون پاشنه بالانمی آید به سمت بیرون چرخانده،قسمت داخلی پابا زمین تماس پیدا می کندکه منجربه صافی کف پامی گردد.
4 مرحله دوم:بازی فوتبال و دویدن.درد درکدام نقطه پا پیدا می شود.(Shin Splint) ،در این حالت چون چرخش عضلات به خارج می باشد،درد در ساق پاقسمت خارجی عضلات نازک نی نمایان می گردد.گرفتگی عضلات پا باعث چرخش آنهابه خارج می باشد و قرارگرفتن لبه داخلی پا به سمت خارج و تکرارآن صافی کف پامی باشد.
5 مرحله سوم: اگر بچه ها چاق باشند(فشار منتقل شده بر قوس های پاکه اعمال وزن زیاد به مدت زمان طولانی می تواند منجربه کف پای صاف گردد. 6 کفش نامناسب «کفش هایی که دارای زیره پارچه ای نازک هستند» 7 صاحب شغل شدن درکارخانه ها:انجام مشاغل سنگین یاایستادن طولانی مدت باعث ایجاد کف پای صاف می گردد. 8 سن« پیری» Senile درطول سال ها لیگامنت ها ضعیف،عضلات سست،استخوان ها پوک می شوند،این فشارها باعث صافی کف پا می شوند. 9 بعضی از رشته های ورزشی « وزنه برداری».
10 شل شدن رباط(Ligament Laxity) زمانی که پا را بلند می کند قوس دار،ولی وقتی که روی زمین می گذارد پهن می شود. پای پهن(Sapling Foot) چندنوع کف پا داریم: 1 اصلاح ناپذیر (Rigicl) سفت قابل درست شدن نیست. 2 اصلاح پذیر (Mobile) متحرک هنوز سفت نشده برگشت پذیر است.بحث ما روی اصلاح پذیر می باشد.
عوارض ناشی ازکف پا:تغییرات کفش«قسمت داخلی برآمدگی پیدا می کند». 1 درد در ناحیه قوزک داخلی به علت کشش بافت های نرم. 2 درد در کنار خارجی پابه علت فشردگی استخوان ها. 3 شست به سمت انگشت کوچک منحرف می گردد« شست کجی»Hallux Valyus 4. درد در لیگامنت ها و بافت های داخلی زانو. 5 فشردگی استخوان ها درکنار داخلی زانو که منجر به درد می شود. 6 خستگی زود رس در این گونه از افراد.
7 در این حالت کنار داخلی کفش دچار سائیدگی می شود. 8 برخورد پا با زمین وعکس العمل نیروی وارده از زمین که منجربه کمر درد می گردد« چون خمیدگی پاباعث کج وارد شدن نیرو به ستون فقرات می گردد». درمانی جدید برای صافی كف پاپزشكان یك روش جدید برای درمان صافی مادرزادی پای كودكان یافتهاند.به گزارش سلامت نیوز و به نقل از پایگاه خبری نیوكرالا؛ برخلاف درمانهای پیشین كه مستلزم جراحی گسترده برای تصحیح كامل این مشكل بود، در روش جدید با حداقل جراحی میتوان صافی كف پا در نوزادان را برطرف كرد.
بنابراین گزارش، صافی كف پا یك اختلال نادر در پاست كه چنانچه درمان نشود منجر به ایجاد درد شدید در كف پا و كاهش توان حركتی فرد میشود.در روش درمانی جدید یك سوزن كوچك را به داخل مفصلی در پا در محل اتصال به قوزك وارد میكنند تا موقعیت صحیح را به مدت دو ماه نگهدارد.بنابراین گزارش؛ عكسبرداری اشعه ایكس از پای بیماران نشان داد كه این عمل موفقیت آمیز بوده است.
ادامه خواندن مقاله صافي کف پا و راههاي درمان آن
نوشته مقاله صافي کف پا و راههاي درمان آن اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:42 pm
nx دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
تاریخچه رفتار درمانی اگر بخواهیم تاریخچه رفتار درمانی را از لحاظ تاکیدی که بر رفتار و اصلاح آن میگذارد، بررسی کنیم، میتوان گفت که این شیوه درمان به قدمت پیدایش تمدن است و اولین تلاشهایی که انسانها برای هدایت افراد همنوع خود و بهبود رفتار آنان انجام دادهاند، نقطه آغازین آن است. اما به لحاظ علمی میتوان گفت که رفتار درمانی به دنبال مکتب روانشناسی رفتارگرا بوجود آمده است و در واقع اصول و قوانین این مکتب روان شناسی کاربرد درمانی دارد.
پیدایش رفتارگرایی : روانشناسی پاولوف، واتسون و اسکینر روانشناسی دراوایل قرن بیستم، با پیدایش مکتب فکری دیگری به نام رفتارگرایی، تغییرات چشمگیری یافت. رفتارگرایی با مردود دانستن تأکید بر ذهن خودآگاه و ناخودآگاه، به نسبت دیدگاههای نظری پیشین، تغییر عمدهای به حساب میآمد. رفتارگرایی با تأکید محض بر رفتار قابل مشاهده، جنبه علمیتری به روانشناسی بخشید.
نقطه شروع رفتارگرایی با کارهای ایوان پاولوف، فیزیولوژیست روسی، آغاز شد. پژوهشهای پاولوف بر روی سیستم گوارش سگها به کشف فرایند «شرطیسازی کلاسیک» انجامید. پاولوف نشان داد که رفتارها از طریق تداعی مشروط، قابل یادگیری هستند. او همچنین نشان داد که این فرایند یادگیری برای ایجاد تداعی بین محرکهای محیطی و محرکهای طبیعی نیز قابل استفاده است.
یک روانشناس آمریکایی به نام جان واتسون، به سرعت به عنوان یکی از قویترین مبلّغان و طرفداران رفتارگرایی درآمد. او در مقاله «روانشناسی، آنگونه که یک رفتارگرا به آن مینگرد» که در سال 1913 منتشر کرد به تشریح اصول بنیادی این مکتب فکری جدید پرداخت و سپس در کتاب درسی خود به نام «رفتارگرایی»، تعریف زیر را برای آن ارائه کرد:
«رفتارگرایی، موضوع اصلی روانشناسی انسان را رفتار قابل مشاهده و قابل سنجش فرد میداند. رفتارگرایی ادعا می کند که ناخودآگاه نه مفهومی قابل تعریف است و نه قابل استفاده.»تأثیر رفتارگرایی، بسیار چشمگیر بود و این مکتب فکری برای 50 سال تسلط خود را حفظ کرد. اسکینر با ارائه مفهوم «شرطیسازی عامل»، دیدگاه رفتارگرایی را توسعه بخشید. او در نظریه خود، تأثیرات تنبیه و تقویت بر رفتار انسان را نشان داد.
با وجودی که رفتارگرایی سرانجام جایگاه خود را در روانشناسی از دست داد امّا اصول اولیه روانشناسی رفتارگرا هنوز نیز به طور گستردهای مورد استفاده است. روشهای درمانی مانند «اصلاح رفتاری» و «اقتصاد پتهای»( token economy ) برای کمک به کودکان در یادگیری مهارتهای تازه و غلبه بر رفتارهای ناسازگارانه به کار گرفته میشود و شرطیسازی نیز در بسیاری وضعیتها و شرایط، از آموزش گرفته تا تربیت اولاد، کاربرد دارد.
بر این اساس در تاریخچه رفتار درمانی دو دیدگاه عمده شرطی کردن فعال و شرطی کلاسیک پایه و اساس رفتار درمانی است. دیدگاه کلاسیک بیشتر بر یادگیریهای عاطفی تاکید دارد و کاربرد آن در روان درمانی اصطلاحا رفتار درمانی نامیده میشود. افرادی چون ولپه ، گلدشتاین ، لازاروس و سالتر از جمله کسانی هستند که در درمان بیشتر از اصول شرطی کردن کلاسیک استفاده کردهاند. از سوی دیگر کاربرد شرطی کردن فعال در روان درمانی را تغییر رفتار مینامند که افرادی نظیر بندورا ، لیندزلی و رابرت میگر از جمله کسانی هستند که از اصول شرطی کردن فعال برای تغییر رفتار استفاده کردهاند.
علاوه بر این دو دیدگاه نظریه یادگیری اجتماعی و یا یادگیریهای مبتنی بر مشاهده ، بخش مهم دیگری را در سابقه رفتار درمانی اشغال میکند. در این دیدگاه تقلید یا الگوسازی بخش عمدهای از رشد و تکوین شخصیت است و تعدادی از تکنیکهای رفتار درمانی بر اصول این نوع یادگیری استوارند. از سوی دیگر چون رفتار درمانی کاربرد نظریات روان شناسی یادگیری است، در درمان علاوه بر سه رشته فکری فوق از دیگر نظریات متعدد یادگیری نظیر تئوری هال ، تولمن و ; نیز در درمان تاثیر پذیرفته است
. مفاهیم بنیادی نظریه رفتار درمانی شخصیت رفتار درمانگران توجه چندانی به ارائه نظریهای در زمینه شخصیت نداشتهاند. آنان در درجه اول این فرض را پذیرفتهاند که اکثر رفتارهای انسان آموخته شده است و بنابراین میتوان با استفاده از اصول یادگیری ، رفتارها را تعدیل کرد یا کلا تغییر داد. ماهیت انسان در نظر رفتارگرایان و رفتار درمانگران ، انسان ذاتا نه خوب است و نه بد، بلکه یک ارگانیزم تجزیه گراست که استعداد بالقوهای برای همه نوع رفتار دارد.
مفهوم اضطراب و بیماری روانی رفتار درمانگران ، اضطراب را واکنشی میدانند که بر اساس قوانین یادگیری قابل توجیه است. در دیدگاه آنها بسیاری از حالات غیر عادی روانی ، پاسخهای شرطی هستند که به نحوی تقویت میشوند و ادامه مییابند.
هدف و انتظار از رفتار درمانی بیماری اضطرابرفتار درمانی کاربرد اصول تجربی یادگیری برای تغییر رفتار ناسازگار و نامطلوب است. از این رو رفتار درمانگران دقیقا با این مساله مواجهند که مراجع چگونه فرا گرفته است، یا فرا میگیرد؟ چه عواملی یادگیری او را تقویت میکنند و تداوم میبخشند؟ و چگونه میتوان فرایند یادگیری او را تغییر داد، تا چیزهای بهتری را جایگزین رفتارهای نامطلوب خویش کند؟ هدف اصلی درمان آن است که ارتباطهای نامطلوب میان محرک و پاسخ به نحو مطلوبی تغییر یابند. انتظار از رفتار درمانی ، در واقع تغییر رفتار نامطلوب است.
مراحل رفتار درمانی بیماری اضطرابدر شیوههای رفتاردرمانی مراحل مشخصی طی میشود: 1 شناسایی رفتاری که باید دگرگون شود. 2 بررسی و شناسایی شرائطی که رفتار را موجب شدهاند. 3 شناخت عواملی که به نوعی موجبات ابقا و ادامه رفتار را فراهم میآورند. 4 تهیه و ارائه برنامههایی به منظور دگرگون سازی و نیز یادگیری رفتارهای جدید.
تکنیکهای رفتار درمانی بیماری اضطرابتکنیکهایی که روان درمانگر در فرایند رفتار درمانی از آنها استفاده میکند، عمدتا بر اصول و قوانین نظریات شرطی فعال و کلاسیک و یادگیریهای اجتماعی مبتنی هستند و در مواردی ممکن است از اصول نظریات یادگیری دیگر نیز استفاده شود. اهم تکنیکهای رفتار درمانی در درمان اضطراب به قرار زیر است: 1 شرطی کردن : در این تکنیک رفتار درمانگر به تقویت رفتارهای مطلوب میپردازد.2 خاموش کردن یا حذف رفتار : عبارت است از تضعیف تدریجی و یا حذف یک رفتار که از راه عدم تقویت آن صورت میگیرد.
3 آموزش شیوه متوقف کردن فکر : در این تکنیک به مراجع آموزش داده میشود، با استفاده از یک محرک قوی ، مثل داد زدن « متوقف کن » ، افکار اضطراب زا و مزاحم خود را متوقف کند.4 آموزش اظهار وجود : آموزش اظهار وجود تکنیکی است که برای رفع اضطرابهای حادث از روابط اجتماعی متقابل افراد بکار برده میشود. مثلا اضطراب ناشی از عدم توانایی فرد در ارائه عقایدش به دوستانش و یا دیگران ، با این تکنیک به خوبی از بین میرود.
5 انزجار درمانی : این تکنیک همراه کردن یک محرک نامطبوع است، با رفتارهای ناسازگار و غیرعادی. در این تکنیک از محرکهای تنبیه کننده مثل داروها ، شوک الکتریکی ، تصاویر منزجر کننده و ; برای رفتارهایی مثل ترک عادت استفاده میشود.
6 حساسیت زدایی منظم : این تکنیک که بسیار پرکاربرد است، روش ایجاد آرامش عمیق عضلانی به فرد آموزش داده میشود سلسله مراتبی از محرکات اضطرابزا از ضعیف تا شدید به فرد ارائه میشود و بعد از رفع اضطراب بعد از هر محرک و ایجاد آرامش ، محرکات بعدی ارائه میشوند.
7 شکل دادن رفتار : در شکل دادن رفتار مشاور در صدد است تا رفتار مطلوبی را در مراجع ایجاد کند. برای این کار مشاور به تقویت رفتارهایی میپردازد که فقط شبیه رفتار مطلوب و مورد نظر است، اما در حال حاضر از خصائص رفتاری او نیستند. همین طور پاسخهایی که شباهت بیشتری با پاسخهای مطلوب دارند، تدریجا تقویت میشوند و پاسخهایی که کمتر شبیه هستند، بدون تقویت باقی میمانند.
این رویه آنقدر ادامه مییابد، تا رفتار مورد نظر و دلخواه در فرد مراجع شکل بگیرد.8 الگوسازی : در این تکنیک رفتار درمانگر ، مراجع را با یک الگوی رفتاری مناسب مواجه میکند تا مراجع ، اعمال و رفتار الگوی مورد نظر را از راه تقلید بیاموزد. در این فرایند تقویت اعمال تقلید شده و تمرین و تکرار آنها به یادگیری خصیصههای رفتاری مورد نظر منجر میشود.
ادامه خواندن مقاله روانشناسي علل اضطراب از ديدگاه رفتارگرايان
نوشته مقاله روانشناسي علل اضطراب از ديدگاه رفتارگرايان اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 6:44 pm
nx دارای 54 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
مهندسی صنایع عبارت است از اصول و تکنیکهایی که به منظور بهبود و طراحی و نصب سیستمهای شامل انسان، مواد، انرژی و تجهیزات برای فراهم آوردن امکان تولید کالاها و ارائه خدمات به شکل کارا و مطلوب به کار میروند. برای بررسی و ارزیابی این سیستمها دانش و مهارتهای علوم ریاضی – فیزیک و اجتماعی به همراه متون و تکنیکهای طراحی مهندسی مورد نیاز است . بر خلاف سایر مهندسیها که به ماهیت فنی فرآیندها میپردازند یک مهندس صنایع میکوشد با دید کلی و سیستماتیک و با دانش بسیار موثری که در پیشبرد هدفهای سازمان دارد به مسائلی همچون بهرهوری در مدیریت منابع انسانی
روشها و تکنولوژی بپردازد . در واقع مهندسی صنایع تنها مهندسی است که به عامل انسانی به عنوان یکی از مولفههای اصلی یک سیستم مینگرد. در نتیجه مهندسان صنایع برای امور برنامهریزی و کنترل و بهبود فعالیت موسسات به خدمت گرفته میشوند. با توجه به اطلاعاتی که یک مهندس صنایع دارد بستر لازم را برای تعامل تخصصهای مختلف و کار گروهی به بهترین وجه ممکن ایجاد نموده و در نتیجه با عملکرد ویژه خود سعی در ارتقا و بهبود مستمر ( کایزن ) سیستم مینماید که این باعث سهولت کارها راحتی کارکنان کاهش هزینهها ارتقا کیفیت و جلب رضایت مشتریان میشود .
تاریخچه مهندسی صنایعاولین جرقههای مهندسی صنایع به عنوان یک تخصص با آغاز انقلاب صنعتی در ابتدای قرن نوزدهم زده شد. انقلاب صنعتی باعث به کارگیری نیروی انسانی بیشتر در صنایع و افول صنایع کوچک دستی شد . لذا با گسترش کارخانجات نیاز به تفکر مدیریتی و بهبود کیفیت بیش از پیش احساس شد . افراد بسیاری در جهت ارتقا کیفیت محصولات تلاش کردند .
آدام اسمیت پدر علم اقتصاد پیشنهاد تقسم کار را داد . به موازات پیشرفت صنعت روشهای حسابداری و هزینه یابی تحلیل علمی و آزمایشات و اثباتهای علمی در طراحی و ساخت ابزارآلات بکار گرفته شد . در نتیجه این پیشرفت ها مدیریت علمی به عنوان طرحی نو مطرخ شد. اولین تلاش برای علمی شدن مدیریت از امریکا آغاز شد. فردریک تیلور و همسرش لیلیان و همعصران ایشان با فرموله کردن اصول اساسی به عنوان روشهای علمی مدیریت، مدیریت علمی را به جهان شناساندند . در سال 1912 انجمنی برای ارتقا و رشد مدیریت بنا نهادهشد که در سال 1915 انجمن تیلور نام گرفت. این انجمن از سال 1934 با عنوان انجمن مهندسی صنایع فعالیت خود را ادامه داد و به زودی مواد درسی و مدرک مهندسی صنایع مطرح گردید و در نهایت دانشکدههای مهندسی صنایع ایجاد و توسعه یافتند.
تاریخچه مهندسی صنایع در ایراندر سال 1336 رشته مهندسی صنایع با نام رشته ماشین افزار تا مقطع کارشناسی ارشد در هنرسرای عالی در کنار رشتههای جوش و مکانیک و عمران ( راه و ساختمان ) تدریس شد. به دنبال تاسیس این مرکز تعلیم و تربیت حرفهای، هنرستان صنعتی نمونه و دانشسرای عالی صنعتی پا به عرصه وجود گذاشتند که دورههای سه ساله كارشناسی برگزار مینمودند. در سال 48 نام رشته تغییر کرد و ماشین افزار تبدیل به تولید شد و هم اکنون نیز آن را به نام مهندسی صنایع میشناسیم .
ضرورت و اهمیت مهندسی صنایعامروزه با پیشرفت صنعت و جهانی شدن اقتصاد و با توجه به توانمندیهای یک مهندس صنایع به اهمیت این رشته بیشتر واقف میشویم. یکی از مهمترین مسائل در صنعت استفاده بهینه از منابع در دسترس میباشد .( منابع در دسترس شامل مواد منابع انسانی و ماشین آلات و;) همه این منابع برای رسیدن به کالای مطلوب هزینههایی را در بردارد که باید این هزینهها حداقل شوند. البته کیفیت کالا و خدمات نیز نباید فراموش شود و کلید حل این مسائل در دست یک مهندس صنایع است که با توانمندیهای خود میتواند راه گشای آن باشد .
مهندسی صنایع یک رشته مدیریتی نیست بلکه تخصص مهندس صنایع به عنوان ابزاری توانمند در خدمت یک مدیر قرار میگیرد یعنی بیشترین کمک به یک مدیر میتواند توسط مهندس صنایع انجام بپذیرد. البته با توجه به اطلاعات یک مهندس صنایع اگر بخواهند برای یک کارخانه از بین سه نفر با شرایط یکسان و رشته های تحصیلی مکانیک و برق و صنایع یک نفر را انتخاب کنند حتما مهندس صنایع را برمی گزینند.[نیاز به ذکر منبع]
ویژگیهای مهندس صنایعیک مهندس صنایع باید:• تفکر فراگیر داشته باشد تا بتواند با نگرشی سیستماتیک اجزائ سیستم را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داده و به هم مرتبط سازد. • خلاقیت داشته باشد تا بتواند با توجه به اطلاعات خود (که مانند اقیانوسی از فنون و اطلاعات به عمق نیم متر است) به بهبود سیستم جاری و یا ارائه طرحی نو بپردازد.
• یک رهبر گروه باشد تا بتواند علاوه بر طرحریزی سیستم مورد نظر پیادهسازی و اجرا را نیز پیریزی نموده و نقش رهبری گروهها را به خوبی ایفا کند. • مدیریت زمان داشته باشد تا بتواند با توجه به اهمیت زمان در کارهای اجرایی خدمات و کالاها را با کیفیت عالی و در حداقل زمان ممکن ارائه دهد. • ارتقا دهنده بهرهوری باشد تا به جای در جا زدن در جای خود و اکتفا به وضعیت فعلی با دانش خود سعی در افزایش بهرهوری و بهبود وضعیت کاری (هرچند کوچک) بنماید .
مهندس صنایع علاوه بر موارد بالا باید خصوصیات رفتاری زیر را نیز در کار خود داشته باشد: صداقت امانت و قابلیت اعتماد در کار فعالیت و سعی و کوشش پیوسته مراعات محرمانه بودن اطلاعات کسب شده در طول انجام کار ارائه تحلیلهای مالی و اطلاعات صحیح و کامل و به موقع و در صورت اشتباه شدن اقدام فوری نسبت به تجدید و تعویض آنها و نظارت و مراقبت مسئولانه از تمام منابع و داراییهای سپرده شده و تبعیت از تمامی قوانین جاری و آئین نامههای اجرایی حاکم. یک مهندس صنایع فعالیت هایی همچون: انتخاب و طراحی فرایندهای ساخت
طراحی تسهیلات فیزیکی, طراحی و گسترش سیستمهای برنامهریزی و کنترل برای توزیع کالاها و خدمات, تولید, کنترل موجودی و کیفیت, تعمیر و نگهداری ماشینآلات کارخانه، مدیریت پروژه, بررسی فنی و اقتصادی و بهینهسازی سیستم و سایر فعالیتهای مربوطه را میتواند انجام دهد. یک مهندس صنایع در سیستمها , مؤسسات و حرفههایی همچون:
تولید, کشت و صنعت, کارخانجات, خدمات مشاورهای, بانکداری, صنعت بیمه, شرکتهای هواپیمایی, کشتیرانی, بیمارستانها, خدمات شهری, استادیومهای ورزشی و یا هر مکان دیگری که نیاز به برنامهریزی و هدایت و ارتقاء بهرهوری دارد میتواند انجام وظیفه کند.مهندسی صنایع در یک نظرسنجی جهانی با توجه به فاکتورهایی از قبیل درآمد, وجههی اجتماعی, موقعیت شغلی و .. به عنوان بهترین رشتهی مهندسی در بین سایر رشتههای مهندسی انتخاب شده است. بر گرفته از : IEESOLUTIONS MAY-1999
زمینه های کاری مهندسی صنایعمدیریت تولید Manufacturing managementاز آنجایی که اعتبار هر کشور صنعتی به توانایی آن کشور در تولید موثر بستگی دارد در کشورهای صنعتی به این گرایش توجه بسیاری میشود. مهندسان تولید در راستای کسب مزیتهایی در رقابتهای جهانی از مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک و اقتصاد همراه با مهندسی صنایع بهره میگیرند تا مسایل طراحی توسعه و اجرای عملیات سیستمهای تولیدی پیشرفته را به طور موثر حل کنند.
مدیریت مهندسی Engineering managementدر چند دهه اخیر این زمینه پیشرفت زیادی داشته است. دلیل این پیشرفت را در سه سطح میتوان دید. درسطح ملی تلاش برای رهبری تکنولوژیکی که از کمبود مواد اولیه بهرهوری پایین و افزایش رقابت بینالمللی ناشی میشود توسعه تکنولوژیهای جدید و مدیریت سیستمهای تکنولوژی را ایجاب میکند. در سطح صنعت مدیریت بدون مهندسی با مشکل روبرو شدهاست و نقش مهم مهارتهای مهندسی واطلاعات در مدیریت سیستمهای مهندسی مشهود است. در سطح فردی مهندسانی که در نتیجهی موفقیتهای فنیشان به مدیریت کشیده میشوند هر چقدر هم از نظر فنی قوی باشند برای رویارویی با پیچیدگیهای مسیولیت مدیرت آماده نیستند.
سیستمهای تولیدی Production systemsاین زمینه بر روی طراحی و کنترل تولید توزیع و سیستمهای خدماتی تاکید دارد و شامل طراحی کارخانه، طراحی حمل ونقل، برنامهریزی تولید کنترل موجودی و برنامهریزی و کنترل تولید و توزیع میباشد.
مهندسی مالی Financial engineeringمهندسی مالی برای کسانی که مایل به كار بانکداری، مدیریت مالی و امور مشاوهای مالی هستند طراحی شدهاست.آموزش در این زمینه شامل فرآیندهای احتمالی بهینهسازی محاسبات و بازارهای مالی و کاربرد آنها میباشد.مهندسی کیفیت Quality engineering
به دلیل رقابت روز افزون بینالملی که توجه به بهبود کیفیت محصولات و خدمات را اجتناب ناپذیر ساخته است و به دلیل پیچیدگی روزافزون سیستمهای تولیدی و خدماتی كنونی، مهندسان باید بتوانند با ابزارهای فنی و مدیریتی سیستمهای کیفیت را اجرا و هدایت کنند. گرایش مهندسی کیفیت در مهندسی صنایع تلاش درجهت تربیت چنین افرادی دارد. آموزش در این زمینه برمبنای بهبود کیفیت، استراتژیهای کیفیت سازمانی و روشهای آماری تاکید دارد. مهندسی سیستمهای اطلاعاتی Information systems engineering
این گرایش برای کسانی طراحی شده است که مایل به یادگیری مهارتهای مهندسی و مدیریتی با تاکید بر سیستمهای اطلاعاتی و محاسباتی هستند علاقهمندان به این گرایش با تواناییهای نظیر برنامهنویسی کامپیوتر و مهارتهای مربوط به سیستم های اطلاعاتی و آشنایی با نرمافزارهای متفاوت قادرند سیستمهای اطلاعاتی را برای کنترل زنجیره عرضه تولید و تجارت طراحی کنند.
به جز این زمینههای شغلی بیشترین حیطه کاری مهندسین صنایع (به خصوص در کشورمان ایران) کارخانجات و سازمانهای تولیدی میباشد.• دامنهی حیطههای کاری مهندسی صنایع به سرعت با گذشت زمان گسترش یافته و زمینههای کاری مهندسی صنایع روز به روز افزایش مییابد.
گرایش های مهندسی صنایعرشته صنایع دردوره ی کارشناسی دارای چهارگرایش زیر است:• برنامهریزی و تحلیل سیستمها • تولید صنعتی • تکنولوژی صنعتی • ایمنی صنعتی
البته گرایشهای ذکرشده در سطح کارشناسی تفاوت چندانی با یکد یگر ندارد، چرا که دانشجویان هر یک از گرایشهای فوق ازمیان 142 واحدی که دردورهی کارشناسی میگذارنند تنها 10 تا 15 واحد متفاوت با یکدیگر دارند(گرایش ایمنی صنعتی با 25 واحد اختصاصی متفاوت، بیشترین تفاوت راباگرایشهای دیگر دارد). دانشجویان می توانند واحدهای متفاوت را نیز در 8 واحد اختیاری خویش انتخاب کرده و بگذرانند. برای مثال فارغالتحصیل گرایش تولید صنعتی میتواند به جای گرایش تحلیل سیستمها فعالیت کند .
قبل ازبررسی چهارگرایش، لازم می دانیم دروس مشترک بین گرایش های مختلف مهندسی صنایع یادآورشویم:ریاضی، معادلات دیفرانسیل، برنامه نویسی کامپیوتر، محاسبات عددی، فیزیک، شیمی عمومی با آزمایشگاه، مبانی مهندسی برق با آزمایشگاه، اقتصاد مهندسی، نقشهکشی صنعتی، استاتیک، مقاومت مصالح، علم مواد، اقتصاد عمومی، اصول حسابداری و هزینهیابی، ارزیابی کار و زمان، طرحریزی واحدهای صنعتی، برنامهریزی و کنترل تولید و موجودی، کنترل پروژه، کنترل کیفیت آماری، تحقیق در عملیات، روشهای تولید، تئوری احتمالات و کاربردهای آن،آمار مهندسی، آزمایشگاه اندازهگیری دقیق، کارگاه ماشین ابزار(ماشین افزار)، کارگاه عمومی جوش، کارگاه ریخته گری
گرایش برنامه ریزی و تحلیل سیستم هاگرایش برنامهریزی و تحلیل سیستمها تا حدودی جنبه نرمافزاری دارد و بیشت ربه ارائهی راهکارهای سیستماتیک میپردازد. درواقع هدف این گرایش تربیت کارشناسانی است که بتوانند با بهرهگیری از روشهای جدید و سیستماتیک ومدلهای ریاضی، مسائل واحدهای صنعتی را تجزیه و تحلیل نموده و بیشترین رهنمودها را برای استفاده از منابع موجود در عملکرد اجزاء تشکیل سیستم ارائه بدهند. برای توضیح بیشتر مهندس تحلیل سیستمها در واقع اطلاعات جمعآوریشده را با استفاده از نرمافزارهای مختلف و مدلهای ریاضی تجزیه و تحلیل نموده، موارد بهدست آمده را تنظیم و ثبت کرده و در اختیار واحدهای
مختلف قرار میدهد(حتیالامکان اطلاعات رابه صورت نمودار نیز ارائه میدهد) برای مثال در یک سیستم صنعتی با جمعآوری اطلاعات و هماهنگ کردن ارگانها و سیستمهای مختلف(سیستمهای کیفیت، سیستمهای مالی، سیستمهای تدارک، سیستمهای حسابداری و;) و ارائه چارتی کامل از آنها سعی برآن دارد تا سیستمها را از نظر مدیریت زمانی(زمانسنجی) بهبود بخشیده، تقسیم کار را به بهترین نحو بین نیروی انسانی و ماشینآلات انجام داده تا بیکاری در سیستمها کاهش یابد (در مورد ماشینآلات به بررسی و ثبت نواقص، ضعف قطعات و علت از کارافتادگی آنها میپردازد) خط تولید را موازنه کرده ونقاط گلوگاهی را مشخص مینماید تا خروجی با حداقل هزینه، بهبود یافته و متعادل شود. مهندسی تحلیل سیستمها نسبت به سایر گرایشها به بررسی جامعتر و کلانتر پروژهها و سیستمها میپردازد.
دروس تخصصی گرایش برنامه ریزی و تحلیل سیستم هازبان تخصصی،برنامه ریزی تولید و كنترل موجودی،طرحریزی واحدهای صنعتی ، برنامه ریزی حمل و نقل، اصول شبیه سازی، تحلیل سیستم ها، کار برد کامپیوتردر مهندسی صنایع، پروژه پایا نی اصول مدیریت وتئوری سازمان ، سیستم های اطلاعاتی ، کنترل مدیریت وکارآموزی.گرایش تولید صنعتی
گرایش تولید صنعتی فن به کارگیری مهارتهای تکنیکی اقتصادی و استفاده ی موثر و نظام یافته از نیروی انسانی، زمان، ماشین آلات، ساختمان و مواد به منظور تولید کالا با کیفیت مطلوب است. مهندس تولید صنعتی با استفاده از علوم مختلفی که کسب کرده قادر است با تجزیه و تحلیلی که پیرامون برنامه ریزی تولید، کنترل و مدیریت پروژه، کنترل کیفیت، بهبود کارایی تولیدو نیز طرح ریزی های گوناگونی که درواحدهای اجرایی انجام می دهد امکان موثر تر به تولید رسیدن فراورده ها یا عرضه مطلوب تر خدمات راپدید آورد انتخاب ترکیب مناسب ازمحصولات تولیدشده توسط یک کارخانه برای به حداکثر رساندن سود کارخانه،
قسمتهای مختلف یک کارخانه به چه ترتیبی ساخته شوند تا حداقل جابجایی مواد ومحصولات رابا حداقل ضایعات داشته باشند،تدابیرلازم برای ثبات کیفیت محصولات کارخانه ،برنامه ریزی و کنترل موجودی ها،کنترل کیفیت،راه های موثربه تولیدرسیدن فراورده ها یاعرضه مطلوب ترخدمات ازکارهایی است که یک مهندس تولید صنعتی می تواند انجام دهد او می تواند به گونه ای یک نظام اجرایی را برنامه ریزی کند که چند هدف متفاوت و گاه متضاد درقالبی بهینه تحقیق پیدا نماید . مثلا قیمت هاکاهش یافته،ارزش افزوده بالا رفته،حمل ونقل ها کم شده موجودی های محدودتری ذخیره شده ودرعین حال قابلیت اطمینان بالا تری نیز برای حفظ رقابت پذیری وجود داشته باشددرواقع هدف این گرایش تربیت مدیران تولید واحدهای صنعتی است.
دروس تخصصی گرایش تولید صنعتیزبان تخصصی،پروژه ی طراحی ایجاد صنایع، مهندسی فاکتورهای انسانی، برنامه ریزی تولید،برنامه ریزی وکنترل تولیدوموجودی، کاربرد کامپیوتر در مهندسی صنایع،برنامه ریزی نگهداری وتعمیرات، اصول مدیریت و تئوری سازمان،پروژه،کارآموزی.
گرایش تکنولوژی صنعتیگرایش تکنولوژی صنعتی با بینش و دیدی فنی تر از گرایش قبلی به مسایل نگاه می کند. کارشناسان این رشته که از نظر فنی نزدیک تر به مهندسین مکانیک (مخصوصا گرایش ساخت و تولید) می باشند ،آگاه به مسایل بهینه سازی ساخت وساز و فراورده های صنعتی و نیز نگهداشت و راه اندازی فنی واحدهای اجرایی هستند.دارای توانایی هایی از قبیل انتقال و مدیریت تکنوژی همین طور حفظ وحراست از آن هستند که به مد د امکانات سخت افزاری و نرم افزاری در جهت حفظ و نگهداشت نظام فنی و اجرایی گام برمی دارند ،
با مدیریت تکنولوژی های در دسترس ، یا مواردی که در قالب انتقال تکنولوژی بده بستان می شود سعی در افزودن کمیت و کیفیت فراورده ها و نیز بهره برداری مؤثر از امکانات در دسترس دارند .با استفاده از تجهیزات کامپیوتری و مدارهای منطقی قادر هستند طیف وسیعی از خواست های اجرایی بشر را که بدلیل محدودیت های انسانی به سهولت قابل تحقق نمی باشند را عینیت بخشند.آنها ازمرحله ی طراحی یک ایده ونمونه سازی آن گرفته تا مرحله ی ساخت وتدارک ، امکانات تولید ، همین طورمدیریت مراحل اجرایی ، توان خدمت رسانی را دارند. ضمنا ضایعات ومنابع بروزآنها را شناسایی می کنند و می توانند تاثیرات گوناگون آنها را مورد سنجش و ارزیابی قراردهند در واقع هدف این گرایش تربیت تکنولوژیست های کارخانه است .
دروس تخصصی گرایش تکنولوژی صنعتیماشین های افزار، قیدوبندها (جیک و فیسکچر)،طراحی قالب کنترل عددی،مونتاژمکانیکی، عملیات حرارتی،زبان تخصصی، پروژه، کارآموزیگرایش ایمنی صنعتی
گرایش ایمنی صنعتی یکی ازگرایش های تازه تاسیس مهندسی صنایع درایران می باشد . تکنیک ایمنی صنعتی به وسیله ی مهندسین قابل اعتماد برای اولین بار دراواخرسال 1950میلادی جهت ارزیابی ایمنی سیستم های نظامی و تعیین مشکلات ناشی ازغیرنرمال کارکردن آنها پایه گذاری شدوبعد ازآن استفاده ازاین روش به سرعت افزا یش یافت،به طوری که در ایالات متحده ی آمریکا و فرانسه ازآن به ترتیب برای ارزیابی ایمنی هواپیماهای کنکورد وایرباس استفاده شد و بعدها نیزاین تکنیک به ارزیابی ایمنی صنایع هسته ای توسعه یافت . شاید تصوراینکه ایمنی وبهداشت حرفه ای می تواند نقش بسزایی در بهره وری بسیاری ازواحدهای صنعتی داشته باشد برای اکثرافراد مشکل باشد. بدیهی است با وجود تمام مزایا و منافعی که گسترش و توسعه صنعت برای نسل بشربه دنبال
داشته است، سرمنشاخطرات ونارسائی های مختلف نیزبوده است که آمارنگران کننده وبعضاوحشتناک حوادث کوچک وبزرگ که هرلحظه درگوشه ای ازاین دنیای پهناور رخ می دهد بیان کننده ی همین امراست . این گرایش تلفیقی ازمهندسی و بهداشت می باشد ومهندسین این گرایش با کاهش آسیب هاوخطرات انسانی محیط کار،ماشین آلات، مواد خام ونظم ونظافت کارگاهی سعی بربهره ور کردن واحدهای صنعتی یک کارخانه را دارند .
برای توضیح بیشترفرض کنیداگریک فرد درکارخانه دچارصدمه ای شود عواقبی همچون افسردگی فرد و سایر کارکنان،ازکارافتادگی، به وجود آمدن محدودیت های اقتصادی برای فرد، توقف دستگاه یا قسمتی که فرد مشغول است(حتی برای مدتی کوتاه )،افزایش مخارج (درمانی و تعمیری) آن واحد ودر نتیجه کاهش کیفیت و بهره وری را به دنبال دارد. ازاین رو توجه به اصول ایمنی و بهداشت حرفه ای اهمیت ویژه ای می یابد .(چون نتیجه تمام موارد فوق به افزایش بهره وری واحدهای صنعتی خواهد انجامید.) واهمیت نیاز به این گرایش درصنعت بیشتر روشن می شود.دروس تخصصی گرایش ایمنی صنعتی
ایمنی در برق، اعلام و اطفاء حریق، دیگها و ظروف تحت فشار ، عوامل شیمیایی محیط کار ،حفاظت صنعتی (ایمنی صنعتی)، مهندسی احتراق، گاز رسانی،کارآموزی.منظور از بهره وری چیست؟بهرهوری که یکی از مفاهیم اقتصاد است اینگونه تعریف میشود: “مقدار کالا و یا خدمات تولید شده در مقایسه با هر واحد از انرِِِِژی و یا کار هزینه شده”. به دیگر سخن بهرهوری عبارتست از بدست آوردن حداکثر سود ممکن با بهره گیری و استفاده بهینه از نیروی کار، توان، استعداد ومهارت نیروی انسانی، زمین، ماشین، پول، تجهیزات، زمان، مکان و…به منظور ارتقاء رفاه جامعه .
بر خلاف پندار برخی افراد بهره وری فقط برای صنایع نیست بلکه بهره وری سطوح مختلفی دارد و همه افراد در همه سطوح نقش دارند یعنی اینکه افراد میتوانند با تفکر، ابداعات و نوآوریهای خود عملا” در چند سطح گوناگون موثر واقع گردند، سطوح مختلف بهره وری عبارتاند از:
1- سطح فرد2- سطح گروه کاری3- سطح سازمانی4- سطح رشتههای تجاری، خدماتی، صنعتی و یا کشاورزی5- سطح بخشهای اقتصادی6- سطح ملی و کشوری7- سطح جهانی
در سطوح فردی به دنبال تدابیری برای افزایش بهره وری فردی هستیم . و در سطح گروه نیز به دنبال افزایش بهره وری گروه کاری هستیم. بدیهی است که موضوع بهره وری بیشتر در سطوح سازمانی و رشتهها مطرح میشود و بیشترین ضوابط و شرایط مربوط به بهره وری را میتوان در آنها مشاهده کرد. چه بسا برخی مشاغل و حتی برخی دستگاهها به دلیل انجام فعالیتهای موازی و تکراری بودن وظایف سازمانی در یکدیگر ادغام شده و برخی از آنها حذف شدهاند.
برخی مواقع ایجاب میکند که بدلیل مصالح ملی برنامه ریزان اقتصادی و سیاست گذاران مثلا” در زمان جنگ دستور دهند کارخانههای کالاهای غیرضروری و لوکس اقدام به همکاری با سایر کارخانههای تولید مواد غذائی و حتی کارخانههای ساخت جنگ افزار نمایند و تولید کالای خود را تعطیل نمایند. و یا مصالح عمومی ایجاب میکند جند خانه که در مسیر طرح یک شاهراه واقع گردیده خریداری یا معاوضه گردیده و تخریب شود.
برای بهبود بهره وری موانعی به شرح ذیل وجود دارد:نداشتن اعتقاد و باور ملی به نتایج وفواید بهبود بهره وری ترس از برخی نمودهای ظاهری بهره وری از جمله ترس از بیکاری ناآگاهی عمومی نسبت به مفاهیم وجایگاه بهره وری، میزان اهمیت آن ونقش ووظایف افراد در این راستا
بی توجهی به فکرهای خلاق ومبتکر مقاومت افراد در مقابل تغییرات وعدم تمایل به ترک برخی عادات غرق شدن در روشها و تکنیکها و تغییر باورهای فکری بلند پروازی وبی توجهی به مسائل به ظاهر کوچک وراه حلهای خرد مشخص ننمودن متولی کار
ناهماهنگی ونبود هدایت ونظارت مناسب ضعف تعهد اجرایی عجله در حصول نتیجه دخالتهای بی جای برخی کارشناسان در سایر حوزههای کاری واظهار نظرهای غیر کارشناسانه
عدم وجود کارشناسان خبره و یا عدم انگیزش آنها در ارزیابی سیستم و تجزیه و تحلیل و اندازه گیری بهره وری برخورد مقطعی با موضوع بهره وری وناپیوستگی روند بهره وری فواید عمومی بهره وری عبارتاند از :صرفه جویی در هزینهها افزایش کیفیت (مرغوبیت و مطلوبیت)کالاها وخدمات ثبات قیمتها و یا حتی کاهش آن افزایش سطح رفاه عمومی جامعه
افزایش درآمد وسود رضایت عمومی افراد رونق اقتصادی افزایش تولید و ارائه خدمات ثبات اقتصادی در بازار جهانی
ایجاد اشتغال توسعه صنعتی منافع وفواید بهره وری برای سیستمهای دولتی و شرکتها را میتوان به شرح ذیل برشمرد:افزایش سود و درآمد کاهش هزینهها افزایش تقاضا رضایت شغلی کارکنان سرعت عمل کارکنان دقت عمل کارکنان ایجاد رقابت سالمتر
ارتقای شغلی کارکنان ایجاد محیط کاری جذاب آموزش عمومی کارکنان افزایش حقوق و دستمزد
امنیت شغلی کارکنان انجام درست کارها و انجام کارهای درست افزایش کیفیت زندگی کاری افزایش رفاه کارکنان افزایش انگیزه کاری
بهبود و ارتقای بهره وری مستلزم کوشش و تلاش برنامه ریزی شده همه جانبه از سوی افراد و مسئولین ذیربط است که خود نیازمند بهبود شرایط کار و تغییر محرکهها و روشهای انگیزشی کارکنان، بهبود نظامها، دستورالعملها، قوانین، بخشنامهها، دستورالعملها، روشها، فناوری و غیره میشود.بطور کلی عوامل موثر برای افزایش سطح بهره وری را میتوان چنین برشمرد:1- بهبود کیفی عامل کار، با توجه به اینکه نیروی انسانی مهمترین عامل در بهبودی بهره وری میباشد لذا میتوانند با بکارگیری نکات ذیل موجبات ارتقای بهره وری را فراهم نمایند .
الف: نگرشهای مثبت کاری، بهعنوان مثال غرور داشتن در کار و متمایل به پیشرفت مستمر.ب: کسب مهارتهای جدید و ارتقای تخصص با کمک آموزش.ج: کمک به همکاران در مواقع لزوم و اجرای کارها به صورت گروهی و دسته جمعید: مشارکت در برنامههای بهبود بهره وری همچون کمیتههای بهره وری، طرح پیشنهادها، نظام جامع کیفیت مدیریت و گروههای کنترل کیفیه: انجام درست کارها از بدو امر
و: حفظ سلامت جسمانی و تغذیه مناسب افرادز: انگیزش مناسب کارکنان از طریق اعطای پاداشهای مادی، تفویض اختیار، ایجاد محیط دوستانه و روابط غیررسمی بین کارکنانح: بالا رفتن سطح آموزش مستمر و مداوم نیروی کارط:انجام پژوهش و تحقیقات متناسب با کار
ی: سپردن کار به کاردان و گماردن افراد در مشاغل متناسبک: ایجاد شرایط خوب کاری و تفریحات سالم برای کارکنانل: بهبود روشهای انجام کارم: استفاده از سیستم مکانیزه و روش خودکارن: حذف مراحل زاید2- بهبود روابط حاکم بین مدیر و کارکنان الف: بکارگیری سبک مدیریتی صحیح و علمیب: توجه مدیریت به مشکلات کاری و زندگی کارکنانج: ایجاد سیستم اطلاعاتی مدیریتی صحیح جهت استفاده مدیران از اطلاعات و آمار درست و دقیق درباره عملکرد سیستم و عملیات انجام شده و سایر اطلاعات مورد نیاز.
د: ایجاد روابط دوستانه و صمیمی مدیریت با کارکنانه: دادن آگاهی و شناخت به کارگران و کارکنان درباره اهداف و وظایف سازمانی و جایگاه افراد درآن.ز: ایجاد روحیه همکاری و مشکل گشایی در سازمان و باور داشتن آن توسط مدیران و کارکنان.ج: کوشش و پشتیبانی مدیریت در زمینه مدیریت مشارکتی و بهره وری .
ی: بهرهگیری از سرمایههای درونمرزی و برونمرزی در فعالیتهای تولیدی و دارای ارزش افزوده و پرهیز از مصرف در امور غیر ضروری غیر تولیدی.3- بهبود در بکارگیری رهاوردهای فناورانه الف: استفاده از ماشین آلات و تجهیزات بهتر و سرمایه گذاری بیشتر در تجهیزات و ماشین آلات.ب: اهمیت دادن و استفاده از قدرت نوآوری و خلاقیت کارکنان و پژوهشهای کاربردی آنهاج: تحولات و پیشرفت فنی و دگرگونیهای فناورانه
د: استفاده صحیح و کامل تجهیزات فنی و فناوریهاه: ایجاد واحدواحدهای تحقیق و توسعه و اهمیت به جایگاه آنهاو: انجام پژوهش جهت دستیابی به فناوری برتر و کاهش هزینههای تولید و ابداع محصولات جدید و کیفیت برتر و افزایش تولید.ز: یکپارچه کردن صنایع و ایجاد واحدهای عظیم و تولید هنگفت جهت صرفه جویی ناشی از تولید انبوه.ج: تغییر و دگرگونی در کیفیت مواد اولیه و بهبود آن
ط: تغییر دگرگونی در فرآیند ساخت و عملکرد سیستم و بهبود شیوهها و فنون مهندسی صنایع.ی: استفاده از تدابیر ارگونومی (مهندسی انسانی یا دانش هماهنگ سازی میان انسان، محیط و ماشین) به منظور سلامتی، شادابی، رفاه و ایمنی کودکانک: نظام به موقع خدمات و تولید به هنگام، نظام (just in time production system git)ل: نظام موجودی صفر یا بدون انبار، نظام (zero inventory) به منظور صرفه جویی در هزینههای سرمایهای و عملیاتی انبار و انبارداریم: استفاده از منابع پربازده.
ادامه خواندن مقاله بهره وري
نوشته مقاله بهره وري اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 21, 2018, 4:31 am
nx دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
خانه های سنتی ایران
فهرست:مراحل ساخت خانه های سنتی ایرانشاهکار مهندسی معماری خانه های سنتی ایرانمعماری سنتی آئینه زندگی ایده آل تاثیرات ساخت و سازهای مدرن بر معماری ایرانیارتباط معماری سنتی و مدرن كجاست؟آثار معماری سنتی و مدرن بر آرامش افرادنگاهی به معماری خانه های سنتی ایران باستان
مراحل ساخت خانه های سنتی ایران_ اندازه گیری زمین2_تعیین اندازه اتاق ها بر اساس در خواست مشتری3_اجرای الگوی سنتی بر حسب زمین پیشنهادی با در نظر گرفتن اندازه و عوامل محیطی نظیر آب باد نقشه آفتاب و قبله
4_بر اساس نیاز های مشتری الگویی روی بارزه ( میزی دو لته است كه استاد كار بر روی آن با گچ جای اتاق ها و سایر فضا ها را نشان می دهد ) پیشنهاد می شود تا به شكل نهایی نزدیك شود 5_ پس از تایید كلی طرح در مورد تعیین محل كار های هنری و تزیینی نظیر نقاشی گچ كاری كاشی كاری تصمیم گیری می شود.
شاهکار مهندسی معماری خانه های سنتی ایرانکمی به دور و بر خود نگاه کنید؛ کولرهای آبی و گازی ، پنکه ، فن کویل و چیلر هوای خنکی را برای ساختمان ، فراهم می کنند و از سوی دیگر، انواع مختلف یخچال ها و فریزرها که محصولات غذایی و نوشیدنی ها را در محیط خنک و مناسبی نگاهداری می کنند.
آنچه ما را به این توانایی پیشرفته در فراهم ساختن امکانات سرمایشی رسانده است ، دانش تهویه مطبوع نام دارد. اما آیا تاکنون از خود پرسیده اید که مردم کشورمان پیش از پیشرفت دانش تهویه مطبوع به شکل امروزی ، چگونه شرایط مناسب هوایی را برای خود فراهم می کردند؟
آیا آنان آب و هوای گرم تابستانی را تحمل می کردند و دسترسی به آب خنک را آرزویی محال می دانستند؟ مسلما استفاده از آب خنک چشمه ها در مناطق کوهپایه ای و کوهستانی و سفر کردن به مناطق خوش آب و هوا یکی از این راه حل ها بوده است.
ولی جالب است بدانید نیاکان ما پاسخهای دیگری نیز ابداع کرده بودند که می توانست شرایط بسیار مناسبی را در فضای خانه ایجاد کند و این کارها با توجه به آن که هیچ انرژی خاصی مصرف نمی کند، از شاهکارهای مهندسی به شمار می رود.
تاکنون فکر کرده اید پنکه چگونه هوا را مطبوع می کند؟ هنگامی که پره های پنکه می چرخند، هوای پشت با فشار به جلو حرکت می کند و جریان مصنوعی هوا ایجاد می شود. این جریان هوا با عبور از مجاورت پوست بدن روند انتقال حرارت بدن انسان را سرعت می بخشد
و ما احساس خنکی می کنیم. بادگیر هم وسیله ای است که هوا را جریان می بخشد. با این تفاوت که در پنکه ، جریان برق موتور الکتریکی را و چرخش پره های متصل به موتور هوا را به حرکت درمی آورد؛ در حالی که بادگیر بادی را که در فضای بیرون می وزد، مهار و به داخل خانه هدایت می کند. بادگیرها را معمولا متناسب با مصرف و نیاز خانوار طراحی می کردند
و مسلما هر چه ابعاد ورودی بیشتر باشد، حجم هوای ورودی هم بیشتر خواهد بود. ارتفاع بالاتر هم در کارکرد بهتر بادگیر موثر است. دلیل آن هم اختلاف سرعت باد در ارتفاع های مختلف است ؛ در مجاورت زمین ، سرعت هوا صفر است و هر چه بالاتر می رویم ، سرعت باد بیشتر می شود تا به مقدار ثابت خود دست یابد. از سوی دیگر، در مجاورت زمین گرد و غبار زیادی وجود دارد
که با افزایش ارتفاع کاهش می یابد، به این ترتیب با افزایش ارتفاع ، به هوایی با سرعت بالاتر و گرد و غبار کمتر دسترسی خواهیم داشت. ورودی بادگیر را معمولا در زیرزمین قرار می دهند تا از خنکی زیرزمین هم استفاده شود و فضای مطبوع و شرایط مناسب فراهم شود.
بادگیرهای سنتی را می توان یک نمونه عالی هنر مهندسی به شمار آورد که در حالی که هوای بیرون بسیار گرم است و از آسمان آتش می بارد، بدون صرف هیچ گونه انرژی و صرفا با طراحی مناسب سیستم هدایت هوا، شرایط خنک با تفاوت دمای حدود 30درجه با بیرون را فراهم می کنند.
البته بادگیر سنتی ، به دلیل ورود گرد و غبار به منزل و همچنین استفاده نکردن از سرمایش تبخیری محل اشکال است که ایراد دوم در برخی نمونه ها مرتفع شده است. در این نمونه ها، باد در مسیر ورود به منزل از سطوحی نمناک عبور می کرده و بخشی از حرارت خود را صرف تبخیر آب می کرده به این ترتیب هوایی مرطوب تر و خنک تر به دست می آمد که شرایط مطلوب تری فراهم می کرد. این فرآیند مشابه همان اتفاقی است که درون کولر آبی روی می دهد.
دکتر مهدی بهادری نژاد، استاد دانشگاه صنعتی شریف و چهره ماندگار مکانیک کشور نیز در چند نمونه جدید، از پره های مرطوب در ستون بادگیر و پوشال مرطوب در ورودی بادگیر استفاده کرده است.
این بادگیرهای جدید که در مسجد دانشگاه یزد نصب شده است ، قدرت خنک سازی بیشتری نسبت به بادگیر سنتی دارند و می توانند کاملا جایگزین کولر آبی شوند. تنها ایرادی که به آنها وارد است ، وابسته بودن آنها به جریان طبیعی باد است که البته در مناطق بادخیز، چندان جدی به نظر نمی رسد.
سقف گنبدی و الگوی بال هواپیما اگر هنگام عبور از بازار قدیمی یا شبستان یک مسجد نگاهی به بالاسر خود بیندازید، می توانید گنبدهای کوچکی را مشاهده کنید که بعضا سوراخی در بالای سقف خود دارند.
شاید به فکرتان رسیده باشد که این سوراخ ها برای تابیدن نور خورشید به محیط پایین تعبیه شده باشد، ولی کاربری این سقفهای گنبدی به مراتب بیشتر از این حرفهاست.
هنگامی که باد از روی یک سطح منحنی ، مثلا یک نیمکره عبور می کند، در بالاترین نقطه منحنی به حداکثر سرعت خود می رسد و در مقابل ، فشارش به شدت افت می کند. این افت فشار نسبت هوایی که در زیر وجود دارد، موجب می شود نیرویی به طرف بالا ایجاد شود.
در بال هواپیما، این نیرو تعادل هواپیما و حرکت به سمت بالا را تامین می کند. ولی در سقف گنبدی این نیرو موجب می شود هوا از سوراخ درون سقف به بیرون جریان پیدا کند و هوای محیط زیر سقف تهویه شود. البته خود سقف گنبدی هم در کاهش انتقال حرارت از بیرون به داخل ساختمان نقش مهمی به عهده دارد.
آنچه گفته شد، مهمترین کاربری حرارتی سقف گنبدی است ، ولی مهمترین کاربری آن ، پوشاندن سطوح وسیع است و ابتدا برای این منظور مورد استفاده قرار می گرفته است ؛
ولی هنگامی که کارایی حرارتی این نوع سازه کشف شد، حتی در ساختمان ها و خانه های معمولی که می شد سقف آنها را به شیوه مسطح ساخت ، مورد استفاده قرار گرفت. حیاط میزبان تابستانی اهالی خانه در خانه های سنتی ایران ، حیاط نقش بسیار مهمی از نظر ایمنی ، امنیتی و راحتی اعضای منزل به عهده داشته است.
ولی حیاط علاوه بر اینها از نوعی کاربری حرارتی نیز برخوردار بوده است. خانه به صورتی ساخته می شد که اتاقها دور حیاط قرار گیرند و دیوارها روی حیاط سایه بیندازند.
در حیاط هم یک حوض و یک باغچه نسبتا انبوه وجود داشت و به عنوان بخشی از فضای مسکونی مورد استفاده قرار می گرفت. در روزهای تابستان ، خانمهای خانه بیشتر وقت خود را در حیاط می گذراندند و صبحها در حیاط صبحانه می خوردند و تا حوالی ساعت 10که حیاط هنوز در سایه بود،
در آنجا به سر می بردند. پس از آن به زیرزمین بادگیردار می رفتند، ناهار می خوردند و استراحت می کردند و بعد، حوالی ساعت 16که حیاط دوباره سایه می شد، دوباره به حیاط می آمدند و اصطلاحا صفا می کردند! در واقع ، در تابستان ها اهالی منزل وقت کمی را در داخل اتاقها می گذراندند. بررسی ها نشان داده است
وجود حیاط، انرژی مورد نیاز برای خنکی ساختمان را کاهش می دهد، زیرا وجود حوض و گل و گیاه باغچه ، هوای ورودی به اتاقها را خنک تر می کند (البته نه خیلی زیاد) و از طرف دیگر، چون عمده زمان حضور ساکنان در حیاط می گذرد، پس انرژی خنک سازی ساختمان درطول روز کاهش می یابد.
زیرزمین و خنکی اهدایی زمین زمین خاصیت جالبی دارد. در تابستان ها اگر چند متر پایین تر از سطح زمین را بررسی کنیم ، متوجه می شویم دما کمتر از سطح زمین است و در زمستان ها دما بیشتر از سطح زمین است می توان نشان داد در عمق پنج ، شش متری سطح زمین ، تغییرات دما در طول سال تقریبا ثابت و مقدار آن برابر متوسط دمای هوا در طول سال است.
بدین سان می توان از این خاصیت برای طراحی یک زیرزمین یا یک سرداب استفاده کرد. در زمانهای گذشته ، بادگیرها را به زیرزمین متصل می کردند تا از خنکی بادگیر هم استفاده کنند.
استاد در مورد کارایی حرارتی زیرزمین ها می گوید: جالب اینجاست در زیرزمین ، خنک شدن به دو شیوه حاصل می شود. یکی انتقال حرارت از طریق جابه جایی با هوای خنک و دیگری ، انتقال حرارت از طریق تشعشع با دیوارهای خنک زیرزمین.
بدن انسان ، حرارتی معادل یکصد وات تولید می کند. برای آن که انسان در شرایط مناسب راحتی به سر برده این مقدار حرارت باید دفع شود و در صورتی که بتوان از شیوه تشعشع استفاده کرد، آن گاه بخش اعظم این حرارت به این شیوه دفع می شود.
بنابراین دیوارهای خنک از مزیت های مهم زیرزمین محسوب می شوند. در کشورهای خارجی و از جمله ایالات متحده ، کتابخانه هایی وجود دارند که برای کاهش هزینه های انرژی خود، مخزن کتابها و سالن مطالعه را به زیرزمین انتقال داده تا از این خاصیت زیرزمین نهایت استفاده را ببرند. جالب اینجاست که این نمونه ها هم در منطقه بسیار گرم وهم در منطقه بسیار سرد واقع شده اند.
استفاده از سرمای زمستان برای تابستان چهار سیستم فوق ، یعنی بادگیر، سقف گنبدی ، حیاط و زیرزمین برای خنک سازی در طول روز استفاده می شد. ولی شیوه هایی هم برای حفظ برودت زمستان تا تابستان و استفاده از آنها وجود داشت که آب انبار و یخچال (چاله های یخی) از آن جمله به شمار می روند.
در آب انبار، آب سرد زمستان در سردابی زیرزمین جمع آوری می شد و با روشهای مختلف ، از انتقال حرارت بیرون به داخل جلوگیری می شد. استفاده از بادگیر و سایه انداختن ، دو روش برای خنک نگاه داشتن آب در آب انبار بود.
در روش چاله های یخی هم در شبهای صاف زمستان ، لایه هایی از یخ می ساختند و آنها را در چاله هایی نگاهداری می کردند تا در تابستان از آنها استفاده شود. البته هر دوی این روشها بسیار غیربهداشتی بودند، ولی مردم آن زمان چاره دیگری نیز نداشتند! به نظر می رسد اجداد ما، مهندسانی عالی بودند که انواع شاهکارهای مهندسی را خلق کرده اند.
ولی مشخص نیست چرا نتوانسته اند در زمینه های بهداشتی نوآوری داشته باشند و این شاهکارهای مهندسی خود را بی عیب و نقص تحویل دهند!معماری سنتی آئینه زندگی ایده آل تاثیرات ساخت و سازهای مدرن بر معماری ایرانیرنگ و بوی خانه هایی با معماری قدیمی و البته چشم نواز به تدریج به خاطره ها می پیوندد.
هر چند شاید بتوان تعدادی از آنها را در كلان شهرها از جمله تهران دید اما متأسفانه رویكرد شتاب آلود به برج سازی و بلند مرتبه سازی مجالی برای بازگفتن خاطرات خوش جست و خیز در حیاط های مشجر و; به جوانان و كودكانمان نمی دهد.
اگر چه نقش و نگارهای مینیاتوری بر سینه و پیشانی آثار معماری سنتی ایرانی چشمها را مسحور خود كرده است اما ما غافل از داشته های فنی و مهندسی آینده نگر معماری سنتی، به تقلید از نماسازی و دكوراسیون وارداتی می پردازیم.
جامعه شناختی، توجه به معنویت و ظرافت های هنر و اخلاق ایرانی در معماری بومی آئینه ای تمام نما از یك زندگی ایده آل است فقط لختی باید در برابر آن به تماش
ادامه خواندن مقاله خانه هاي سنتي ايران
نوشته مقاله خانه هاي سنتي ايران اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 4:31 am
nx دارای 42 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
وحدت ملی و انسجام اسلامی
فهرست:کوتاهی ها به سال وحدت ملی و انسجام اسلامیتحکیم وحدت ملی و انسجام اسلامی در اولویت برنامه های فرهنگیسال 86: سال «اتحاد ملی و انسجام اسلامی»راهكارهای تحقق اتحاد ملی و انسجام اسلامیراهكارهای تحقق اتحاد ملی و انسجام اسلامی در سطح خارجی (بین الملل): انسجام اسلامی و چالش های فرارواتحاد ملی و تقویت انسجام اسلامی تنها راه ناکامی توطئههای دشمنان استاتحاد ملی و انسجام ملی در یک نگاهپایبندی به ضرورت اتحاد ملی و لوازم آن تبیین درست و تفسیر جامع اتحاد ملی و انسجام اسلامی مهمترین عامل مقابله با توطئههای دشمنان استتاكید قران بر وحدت و همبستگی
منبع:http://www.shia-news.com/ShowNews
1/9/86ساعت 10:20
کوتاهی ها به سال وحدت ملی و انسجام اسلامیوحدت یعنی با حفظ کرامت انسانی و ارزشهای دینی و مذهبی، مصالح کیان اسلام را در نظر داشت و مسلمانان با هر مذهب و اعتقادی که دارند
خود را برادر دینی هم بدانند و فریب دسیسه های دشمنان مشترک خود را نخورند که دشمنان می خواهند اصل اسلام را که متشکل از اهل تسنن و تشیع است، نابود کنند.
رهبر معظم انقلاب همانند سالهای گذشته که هر کدام را به نام مبارکی نام گذاری فرمودند، امسال را به نام سال وحدت ملی و انسجام اسلامی مزین نمودند ;این نام گذاری دقیقا وقتی انجام شد که دشمنان قسم خورده اسلام و خصوصا تشیع به شدت در حال لطمه زدن به پیکره جامعه اسلامی بودند و لذا این نام گذاری برای کسایی که نگران اوضاع بودند شادی آفرین بود.
نکته ای که میخواهیم بدان اشاره ای کوتاه داشته باشیم دقتی است که برخی از توجه به آن خواسته یا ناخواسته کوتاهی کردند و آن بخش اول پیام رهبری بود (وحدت ملی) یقینا ایشان از روی اهمیت موضوع ابتدا به وحدت ملی اشاره فرمودند و بعد به مقوله انسجام اشاره کردند. زیرا تا وقتی وحدت ملی محقق نگردد، هیچگاه نطفه ی انسجام بسته نخواهد شد.
ولی متاسفانه عده ای با بی توجهی به اهمیت وحدت ملی خود را شتابان به بخش بعدی که همان انسجام اسلامی بود رساندند که این شتابزدگی باعث ایجاد نگرانی میان برخی از دوستان شد! ما میبایست ابتدا بنیان وحدت ملی را استوار کنیم که همان وحدت مد نظر اهل بیت است،
سپس با یک قدرت و وحدت عمل صحیح به استقبال انسجام اسلامی برویم که نتیجه ی این نوع وحدت اتحاد عملی جامعه اسلامی میباشد ; ولی وقتی شاهد هستیم هنوز در برخی نکات به وحدت ملی نرسیده یا فاصله داریم چگونه میتوانیم امیدوار باشیم به زودی ثمرات انسجام اسلامی را ببینیم؟
وحدت در هیچ فرهنگ لغتی به معنای زیر پا گذاشتن یا دوری و دست بر داشتن از اعتقادات و ارزشهای یک جامعه نیست. وحدت یعنی یک نوع نزدیکی و ایجاد فضاهای سالم برای گفتگو و در صورت امکان نزدیک شدن به دیدگاههای مقابل و مقابله با تفرقه افکنی بیگانگان است.
حال این سؤال مطرح میشود که آیا میان اهل سنت و شیعه وحدت صد در صد ایجاد خواهد شد؟اگر منظور از وحدت و اتحاد، وحدت اعتقادی است باید گفت: هیچگاه چنین وحدتی به وقوع نخواهد پیوست. چون این وحدت به معنی ذوب شدن یکی در دیگری است.
همانطور که مقام معظم رهبری نیز بدان اشاره فرمودند: بحثها و گفتگوهای طلبگی و علمی باید وجود داشته باشد و این هیچ لطمه ای به جریان وحدت نخواهد زد. ما میتوانیم با برگزاری سمینارها و نشستهای کارشناسی به یک نزدیکی نسبی در مقوله وحدت برسیم که این خود خیلی خوب و مفید خواهد بود.
اما اگر منظور از وحدت، وحدت سیاسی است؛ باید گفت: این یک ضرورت غیر قابل انکار است. در شرایطی که دشمنان دین و مذهب در صدد تفرقه افکنی بین مذاهب اسلامی میباشند، ایجاد وحدت و همبستگی امت اسلامی از ضروریات است و بر همه واجب است با پرهیز از تفرقه و اختلاف در پیکره جامعه اسلامی نقشه شوم این دشمنان خدا را با درایت و زیرکی نقش بر آب کنند.
وحدت یعنی با حفظ کرامت انسانی و ارزشهای دینی و مذهبی، مصالح کیان اسلام را در نظر داشت و مسلمانان با هر مذهب و اعتقادی که دارند خود را برادر دینی هم بدانند و فریب دسیسه های دشمنان مشترک خود را نخورند که دشمنان می خواهند اصل اسلام را که متشکل از اهل تسنن و تشیع است، نابود کنند.
مدیر عامل سازمان منطقه ویژه در همایش بزرگ غدیر محور وحدت اسلامی :تحکیم وحدت ملی و انسجام اسلامی در اولویت برنامه های فرهنگی سازمان ویژه خواهد بودبه گزارش خبرنگار منطقه ویژه دکتر سید عبدالجلیل رضوی در همایش «غدیر محور وحدت اسلامی»
که در منطقه ویژه برگزار شده بود ضمن بیان این مطلب خاطر نشان کرد: منطقه ویژه با برگذاری این همایش گامی دیگر در راستا ی تحکیم وحدت ملی و انسجام اسلامی را تجربه خواهد کرد.
وی سپس در جمع اندیشمندان و صاحبنظران علمی، دینی، اساتید حوزه و دانشگاه، مدیران و مسوولان کشوری و استانی در این همایش موقعیت های اقتصادی کشورمان در منطقه ویژه را به اطلاع آنها رسانید.
دکتر رضوی اظهار داشت : منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس سی هزار هکتار وسعت دارد و در شرق استان بوشهر و در 300 کیلومتری این بندر واقع شده است. وی افزود : منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مزایای قابل توجهی دارد،
از جمله کمترین فاصله ممکن با میدان گاز پارس جنوبی، وجود فرودگاهی که میتواند سرویس مناسبی به عنوان فرودگاه بین المللی ارایه دهد را دارد دکتر رضوی گفت :حوزه پارس جنوبی دارای 450 تریلیون فوت مکعب گاز معادل حدود 8/6 % کل منابع گازی جهان است و منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در مرحله اول افق سرمایه گذاری خود شاهد احداث 28 فاز پالایشگاه گاز و 25 واحد پتروشیمی جمعا 60 به مبلغ میلیارد دلار سرمایه گذاری خواهد بود .
مدیر عامل منطقه ویژه اظهار داشت : پارس جنوبی نه تنها برای استان بوشهر بلکه برای جمهوری اسلامی یک فرصت است که به کانون اشتغال،
جذب سرمایه های داخلی و خارجی، خودباوری و رونق اقتصادی ملی تبدیل شده است. وی افزود : منطقه ویژه تا کنون 19 میلیارد تومان در بخش های توسعه زیر بنایی استان هزینه کرده است .
دکتر رضوی در ادامه صحبت های خود به قابلیت های دیگر موجود در پارس جنوبی مانند پتروشیمی ها و مجتمع بندری پارس اشاره کرد. بنا بر این گزارش، سازمان منطقه ویژه و بنیاد بینالمللی غدیر با دعوت از اندیشمندان و صاحبنظران علمی، دینی، اساتید حوزه و دانشگاه، مدیران و مسوولان کشوری و استانی همایش بزرگ غدیر را در محل منطقه ویژه برگزار کردند .
در این همایش آیتالله ابوالقاسم خزعلی دبیرکل بنیاد بینالمللی غدیر، آیتالله سید هاشم رسولی محلاتی، محمد نبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، حسن بیادی، نایبرییس شورای شهرتهران، جمعی از ائمه جمعه و فرمانداران استان بوشهر و مقام های محلی بخش عسلویه حضور داشتند.
سال 86: سال «اتحاد ملی و انسجام اسلامی»به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایشان عید نوروز را به عنوان «جشن ملی ایرانیان» به فرد فرد ملت ایران، تمامی ایرانیان در سراسر جهان و همه ملتهایی كه نوروز را جشن میگیرند، تبریك گفتند و با اشاره به زیباییهای فراوان جشن ملی نوروز، افزودند: مستحكم كردن روابط و پیوندهای عاطفی، شادی و طراوت دلها و نو كردن محیط زندگی از جمله خصوصیات “زیبا، نجیبانه و مهربانانه” نوروز است كه همگی مورد تایید آیین مقدس اسلام است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به متبرك بودن سال 1385 به نام مبارك پیامبر اعظم (ص)، خاطرنشان كردند: سال 85 لبریز از نام و ذكر آن بزرگوار بود اما دستیابی به معرفت پیامبر اعظم زمانی بسیار گسترده میطلبد و در واقع همه سالهای ما سال پیامبر اعظم است.
رهبر انقلاب اسلامی، موفقیتها و پیشرفتهای ایران را در سال 85 بیشتر از تلخیها و توقفها ارزیابی كردند و افزودند: تلاشهای متراكم در عرصههای مختلف داخلی از جمله در زمینههای علمی و اقتصادی و متجلی شدن ابهت ملی ایرانیان در عرصههای بینالمللی از نشانههای پیشرفتهای چشمگیر ایران در سال 85 محسوب میشود و این حركت و تلاش ملی در سال جدید نیز متناسب با نیازهای ملت، با همت بلند آحاد مردم و مسوولان ادامه خواهد یافت.
ایشان، «بیداری، امید، عزم عمومی و اعتماد به نفس ملی» را دستمایه حركت به سوی آیندهای مطلوب خواندند و افزودند: ملت ایران با نو شدن سال، عزم خود را نو میكند و با ورود به میدانهای جدید و در برخورد مدبرانه با چالشها و دشمنیها، مسیر روشن خود را ادامه میدهد.
رهبر انقلاب اسلامی، ایجاد تفرقه و تضعیف وحدت ملی ایرانیان و به وجود آوردن مشكلات اقتصادی برای متوقف كردن پیشرفت كشور را دو روش عمده دشمنان برای مقابله با ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی برشمردند و با اشاره به ابلاغ سیاستهای كلی اصل 44 قانون اساسی و فراهم بودن زمینه برای فعالیتهای اقتصادی، افزودند: تلاش اقتصادی همه مردم از جمله نیروهای ملی و معتقد به آرمانهای بلند ملت، و استفاده از ظرفیتهای فراوان كشور، خنثیكننده تلاشهای دشمنان برای متوقف كردن روند آبادانی و پیشرفت كشور خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای با یادآوری جنگ روانی و تلاشهای موذیانه دشمنان برای ایجاد اختلاف و تفرقه در میان ملت ایران و در جهان اسلام، افزودند: دشمنان به بهانههایی همچون قومیت، مذهب و گرایشهای صنفی، درصدد هستند وحدت كلمه ملت ایران را از بین ببرند و در جهان اسلام نیز اختلافات مذهبی را دامن بزنند و با براه انداختن جنگ شیعه و سنی میان ملت ایران و جوامع اسلامی فاصله ایجاد كنند.
ایشان تلاش برای اتحاد و یكپارچگی ملی و تقویت هوشیارانه و خردمندانه انسجام امت اسلامی را تنها راه ناامید كردن دشمنان و خنثی كردن توطئههای آنان خواندند و تاكید كردند: به یاری پروردگار، در سال 86، آحاد ملت، قومیتهای گوناگون،
مذاهب مختلف و همه صنوف مردم ایران با اتحاد ملی، حركت پرامید به سوی آینده درخشان خود را شتاب میبخشند و همه ملتهای مسلمان نیز با انسجام اسلامی و تقویت برادری اسلامی، وحدت كلمه خود را نشان خواهند داد. راهكارهای تحقق اتحاد ملی و انسجام اسلامی
ادامه خواندن مقاله وحدت ملي و انسجام اسلامي
نوشته مقاله وحدت ملي و انسجام اسلامي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 4:31 am
nx دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
حافظ شیرازی ، شمس الدین محمد شاعرسال و محل تولد: 726 ه.ق – شیراز سال و محل وفات: 791 ه. ق – شیراز
زندگینامه:
شمس الدین محمد حافظ ملقب به خواجه حافظ شیرازی و مشهور به لسان الغیب از مشهورترین شعرای تاریخ ایران و از تابناكترین ستارگان آسمان علم و ادب ایران زمین است كه تا نام ایران زنده و پابرجاست نام وی نیز جاودان خواهد بود. با وجود شهرت والای این شاعران گران مایه در خصوص دوران زندگی حافظ بویژه زمان به دنیا آمدن او اطلاعات دقیقی در دست نیست ولی به حكم شواهد و قرائن ظاهرا شیخ در حدود سال 726 ه.ق در شهر شیراز، كه به آن صمیمانه عشق میورزیده، به دنیا آمده است.
اطلاعات چندانی از خانواده و اجداد خواجه حافظ در دست نیست و ظاهرا پدرش بهاء الدین نام داشته و در دوره سلطنت اتابكان سلغری فارس از اصفهان به شیراز مهاجرت كرده است. شمس الدین از دوران طفولیت به مكتب و مدرسه روی آورد و پس از سپری نمودن علوم ومعلومات معمول زمان خویش به محضر علما و فضلای زادگاهش شتافت و از این بزرگان بویژه قوام الدین عبدا;بهرهها گرفت.
خواجه در دوران جوانی بر تمام علوم مذهبی و ادبی روزگار خود تسلط یافت(1) و هنوز دهه بیست زندگی خود را سپری ننموده بود كه به یكی از مشاهیر علم و ادب دیار خود بدل گشت. وی در این دوره علاوه براندوخته عمیق علمی و ادبی خود قرآن را نیز كامل از حفظ داشت و این كتاب آسمانی رابا صدای خوش و با روایتهای مختلف از بر میخواند و از این روی تخلص حافظ را بر خود نهاد.(2) دوران جوانی این شاعرگران مایه مصادف بود با افول سلسله محلی اتابكان سلغری فارس و این ایالات مهم به تصرف خاندان اینجو، از عمال ایلخانان مغول، در آمده بود.
حافظ كه در همان دوره به شهرت والایی دست یافته بود موردتوجه و عنایت امرایاینجو قرار گرفت و پس از راه یافتن به دربار آنان به مقامی بزرگ نزد شاه شیخ جمال الدین ابواسحاق حاكم فارس دست یافت. دوره حكومت شاه ابو اسحاق اینجو توأم با عدالت و انصاف بود و این امیر دانشمند و ادب دوست در دوره حكمرانی خود كه از سال 742 تا 754 ه. ق بطول انجامید در عمرانی و آبادانی شیراز و آسایش و امنیت مردم این ایالت بویژه شیراز كوشید.
حافظ نیز از مرحمت و لطف امیر ابو اسحاق بهرهمند بود و در اشعار خود با ستودن وی درالقابی همچون (جمال چهره اسلام) و (سپهر علم و حیاء) حقشناسی خود را نسبت به این امیر نیكوكار بیان داشت.(3) پس از این دوره صلح و صفا امیر مبارز الدین مؤسس سلسله آل مظفر در سال 754 ه.ق بر امیر اسحاق چیره گشت و پس از آنكه او را در میدان شهر شیراز به قتل رساند حكومتی مبتنی بر ظلم و ستم و سختگیری را در سراسر ایالت فارس حكمفرما ساخت. امیر مبارز الدین شاهی تندخوی و متعصب و ستمگر بود و بویژه در امور دینی ومذهبی بر مردم خشونت بسیاری جاری نمود.
در دوره حكومت وی مردم از بسیاری از آزادیها و مواهب طبیعی خود محروم شدند و امیر خود را مسلمانی متعصب جلوه میداد كه درصدد جاری ساختن احكام اسلامی است. این گونه اعمال با مخالفت و نارضایتی حافظ مواجه گشت و وی با تاختن بر اینگونه اعمال آن را ریاكارانه و ناشی از خشك اندیشی و تعصب مذهبی قشری امیر مبارز الدین دانست. سلطنت امیر مبارز الدین مدت زیادی به طول نیانجامید و در سال 759 ه.ق دو تن از پسران او شاه محمود و شاه شجاع كه از خشونت بسیار امیر به تنگ آمده بودند توطئهای فراهم آورده و پدر را دستگیر كردند و بر چشمان او میل كشیدند.(4)
شاه شجاع و شاه منصور از دیگر امرای آل مظفر همعصر با حافظ بودند و به سبب از بین بردن مظاهر تعصب و خشك اندیشی در شیراز و توجه به بازار شعر و شاعری مورد توجه حافظ قرار گرفتند. این دو امیر نیز به نوبه خود احترام فراوانی به خواجه میگذاشتند واز آنجا كه بهرهای نیز از ادبیات و علوم داشتند شاعر بلند آوازه دیار خویش را مورد حمایت خاص خود قرار دادند.(5)اواخر زندگی شاعر بلند آوازه ایران همزمان بود با حمله امیر تیمور و این پادشاه بیرحم و خونریز پس از جنایات و خونریزیهای فراوانی كه در اصفهان انجام داد و از هفتاد هزار سر بریده مردمان شوریده بخت آن دیار چند مناره ساخت روبه سوی شیراز نهاد.
داستان ملاقات تاریخی و عبرت انگیز خواجه حافظ با تیمور نیز اگر صحت و اعتبارداشته باشد ظاهرا در سال 790 ه. ق و یك سال پیش از مرگ شاعر نامدار صورت گرفته است. براساس این داستان پس از آنكه دروازههای شیراز به روی مؤسس سلسله تیموریان گشوده شد امیر تیمور قاصدی را به نزد حافظ فرستاد و او را به نزد خود خواند و گفت: من اكثر ربع مسكون را با این شمشیر مسخر ساختم و هزاران جای و ولایت را ویران كردم تا سمرقند و بخارا را كه وطن مألوف و تختگاه من است آبادان سازم و تو آن گاه به یك خال هندوی ترك شیرازی سمرقند و بخارای ما را در یكی از ابیات خود به فروش میرسانی.(6)
گویند خواجه زیركانه در جواب وی به فقر و نداری خود اشاره كرده و میگوید: ای سلطان عالم از این بخشندگی است كه بدین روز افتادهام. این پاسخ زیبا وشوخ طبعانه مورد پسند تیمور واقع میگردد و او را مورد عنایت خود قرار میدهد. مرگ خواجه یك سال پس از این ملاقات صورت گرفت و وی در سال 791 ه.ق در گلگشت مصلی كه منطقهای زیبا و باصفا بود و حافظ علاقه زیادیبه آن داشت به خاك سپرده شد و از آن پس آن محل به حافظیه مشهور گشت. نقل شده است كه در هنگام تشییع جنازه خواجه شیراز گروهی از متعصبان كه اشعار شاعر و اشارات او به می و مطرب و ساقی را گواهی بر شرك و كفروی میدانستند مانع دفن حكیم به آیین مسلمانان شدند.
در مشاجرهای كه بین دوستداران شاعر و مخالفان او در گرفت سرانجام قرار بر آن شد تا تفألی به دیوان خواجه زده و داوری را به اشعار او واگذارند. پس از باز كردن دیوان اشعار این بیت شاهد آمد: قدیم دریغ مدار از جنازه حافظ/ كه گرچه غرق گناه است میرود به بهشت / *** حافظ بیشتر عمر خود را در شیراز گذراند و برخلاف سعدی به جز یك سفر كوتاه به یزد و یك مسافرت نیمه تمام به بندر هرمز همواره در شیراز بود و از صفا و زیبایی شهر محبوبش و اماكن تفریحی آن همچون گلگشت و آب ركنآباد لذت میبرد. وی در دوران زندگی خود به شهرت عظیمی در سرتاسر ایران دست یافت و اشعار او به مناطقی دور دست همچون هند نیز راه یافت.
نقل شده است كه وی مورد احترام فراوان سلاطین آل جلایر و پادشاهان بهمنی دكن هندوستان قرار داشت و سلاطینی همچون سلطان احمد بن شیخ اویس بن حسن جلایری (ایلكانی) ومحمود شاه بهمنی دكنی با احترام زیاد او را به پایتختهای خود دعوت كردند. حافظ تنها دعوت محمود شاه بهمنی را پذیرفت و عازم آن سرزمین شد ولی چون به بندر هرمز رسید و سوار كشتی شد طوفانی درگرفت و خواجه كه درخشكی آشوب و طوفان حوادث گوناگونی را دیده بود نخواست خود را گرفتار آشوب دریا نیز سازد از این رو از مسافرت پشیمان شد.
شهرت اصلی حافظ و رمز پویایی جاودانه آوازه او به سبب غزلسرایی و سرایش غزلهای بسیار زیباست. غزل بویژه نوع عارفانه آن توسط حافظ به اوج فصاحت و بلاغت و ملاحت رسید و او جدای از شیرینی و سادگی و ایجاز، روح صفا و صمیمیت را در ابیات خود جلوهگر ساخت. خواجه شیراز در غزلیات خود تمامی منویات قلبی خویش نظیر عشق به حقیقت و یكرویی و وحدت و وصال جانان و از سوی دیگر خشم و تنفر خود را در مقابل اختلاف و نفاق، ریا و تزویر و ستیزگیهای قشری بیان كرده است.
در غزلیات زیبای حافظ كه از همه حیث اوج غزل فارسی محسوب میشود كلمات و تعبیرات خاصی وجود دارد و خواجه كه خود مبتكر این سبك است از آن طریق مقصود خود را بیان داشته است. كلمات و عباراتی همچون طامات، خرابات، مغان، مغبچه، خرقه، سالوس، پیر،هاتف، پیر مغان، گرانان، رطل گران، زنار، صومعه، زاهد، شاهد، طلسمات، شراب و; از این گونهاند كه هر یك بیانگر قریحه عالی و روح لطیف و طبع گویا و فكر دقیق و ذوق عارفانه و عرفان عاشقانه وی است. خواجه در اشعارش اغلب از خود به عنوان رندی پاك باخته و بینیاز یاد كرده كه با همه هشیاری و دانایی به آداب و رسوم و مقررات اجتماعی بیاعتناست. وی از ریا و تزویر زاهدان درونی در رنج و اضطراب است و حتی صوفیان ریایی را كه به طریقت حافظ انتساب میورزند ولی اهل ظاهر بوده و در ژنده پوشی و قلندری تظاهر میكنند سخت سرزنش میكند و در اشعار خود دام حیله و تزویر این ظاهر پرستان را پاره میسازد.
لسان الغیب با بهرهگیری از برخی تشبیهات معمول شاعران همچون تشبیه زلف به كفر و زنجیر وسنبل و دام، تشبیه ابرو به كمان، تشبیه قد به سرو، صورت به چراغ و گل و ماه و دهان به غنچه و پسته و; ناپدیداری اوضاع زمان، بی دوامی قدرت و شكوه و جلال پادشاهان و لزوم دل نبستن به مظاهر دنیوی را متذكر میشود. حافظ معتقد است آدمیان باید از زیباییها و خوشیهای طبیعت و لحظههای خوش محبت و دوستی و صفا و صمیمیت برخوردار شوند و عمر كوتاه خود را با شادی و شادكامی سپری سازند.
خواجه حقیقت هستی را خدای تعالی میداند كه در این جهان جلوه كرده است و مظهر او را عشق معنوی و دل آدمی میداندكه در همه جا با خود آدمیان است و برای دریافتن سر وجود او باید به حقیقت نفس پی برد. شاعر در برخی از اشعار خویش گوش خود را به پیام اهل راز و صدای هاتف و پند پیر و سخن كاردان و ناله رباب و چنگ باز نموده است وحقایقی از زبان اینان كه در حقیقت همه از یك زبان گویند میشنود و از عالم حال رو به زاهدان پرقیل و قال كرده رندانه سخنها میگوید. حافظ در جای دیگر از اصطلاحات باده و می و میكده در بیان مقاصد عرفانی خود سود میجوید; مقصود او از می و میخوارگی در مواردی همانا تازیانهای است كه برای پرده دری از روحانیون ریایی عوام فریب به كار میرود و میكده واقعی را درگاه حق میداند كه مستی عارفان از آنجاست و برای رسیدن و نایل آمدن بهآن رنجها میكشند و اشكها میریزند و خاك راه معرفت را به رخسار میسایند.
خواجه بزرگ شعر و ادب میپرستی را آن میداند كه آدمی را از خود بیخود میكند و آن را در مقابل خودپرستی به كار میبرد و عشقورزی و بادهگساری عارفان را حقپرستی و گذشتن از حرص و شهوت و آرزوی وصال حقیقت میداند كه حاضرند در راه حق رنج برند و درد كشند و شكایتی نكنند. وی عشق عارف را عشقی معنوی میداند كه جوینده آن سعی دارد خود را از چاه طبیعت بیرون برد و در بحر عمیق عشق حق كه كرانه ندارد غرق شود. از زیباترین جلوهها و مضامین غزلیات خواجه حافظ آن است كه اگر چه او مخالف با روش شهوت پرستان و پیروان طبیعت و دشمن ریا و سالوس و زهد فروشی و عوام فریبی است و فراموش كردن عالم روحانی و پرداختن به جهان جسمانی را شرط عقل و معرفت نمیداند ولی در عینحال انسانها را به بهرهمندی از زیباییها و دوستیهای جهان هستی، كه آفریدگار آن را مقدمه آن جهان قرار داده،دعوت میكند به شرط اینكه از راه عقل و خرد دور نیفتند.
خواجه آدمیان را به برخورداری از لطایف خلقت و جمال طبیعت دعوت میكند و با شاهد آوردن از زندگی خود كه در حفظ نشاط و داشتن روح قوی و فكر بلند و میل به وفا و مروت و رغبت به سعی و عمل سرمشق بوده، انسانها را به خوش بودن و خوش داشتن زندگی خود دعوت میكند. در مجموع میتوان گفت اشعار حافظ آمیزهای است از معانی عاشقانه و اجتماعی و عرفانی و در هر یك از غزلیات خود در كنار عبارات معمولی مقاصد عالی خود را نیز در باب هستی و محبت و مدارا و گذشت وخشونتها و ریاكاریهاو مردم فریبیهای نوخاستگان به قدرت رسیده و لطایف خلقت و جمال طبیعت و اراده عارفانه اندیشه نیرومند به نمایش میگذارد كه هریك از این مضامین بسیار آموزنده و عبرتانگیز است و راه و رسم زندگی را به انسانها میآموزد.
ادامه خواندن مقاله زندگينامه حافظ
نوشته مقاله زندگينامه حافظ اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 4:31 am
nx دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
اقتصاد منابع طبیعی آب
فهرست:منابع طبیعیاهمیت آب در اقتصاد منابع طبیعیبا مصرف 74 درصد آب تجدیدشونده ایران وارد مرحله بحران آب شدبازنگری اقتصاد آب بعد از انقلاب4 عامل برای روشن شدن «اقتصاد منبع طبیعی آب»
منابع طبیعیهمانطور كه میدانیم خاك و آب در حیات و ثبات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جوامع بشری اهمیت و نقش اساسی دارد.
بنابراین شناخت منابع خاك و حفظ بهره برداری اصولی از آن و همچنین بهره برداری و مدیریت صحیح از منابع آب برای پیشبرد اهداف و برنامه ریزیهای كشاورزی و منابع طبیعی كشور از اهمیت و اولویت ویژه ای برخوردار است.
اكثر كشورها با توجه به افزایش روز افزون جمعیت جهان به منظور تامین مواد غذایی كافی و رسیدن به اهداف برنامهریزیهای كشاورزی و منابع طبیعی اقدام به ایجاد تشكیلات و نظام تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی و اجرائی در امور مختلف خاك و آب نموده اند.
در كشور ما نیز موسسه تحقیقات خاك و آب (موسسه خاكشناسی و حاصلخیزی خاك) از گذشته مسئولیت سنگین و خطیر مطالعه و تحقیق در زمینههای مختلف شناخت، حفظ و بهره برداری اصولی از منابع خاك و همچنین تحقیق در امور مدیریت صحیح منابع آب در مزرعه را به عهده داشته و با نگاهی به سیر تاریخی تأسیس آن و نامهایی كه به خود گرفته است
یعنی از تشكیل اولین گروه خاكشناسی در بنگاه مستقل آبیاری، مؤسسه خاكشناسی، مؤسسه خاكشناسی و حاصلخیزی خاك و نهایتاً مؤسسه تحقیقات خاك و آب راه تكاملی برای پوشاندن ابعاد بیشتری از این دو منبع را به خود اختصاص داده و میطلبد كه با شناخت بهتر این مجموعه و مفاهیم تكاملی تعریف خاك و آب هر چه بیشتر در نگرشی سیستماتیك به این منابع طبیعی بكوشیم.
اهمیت آب در اقتصاد منابع طبیعیبدون شک نامگذاری قرن حاضر را با نام آب عجین کردن از سوی کارشناسان اقتصادی و سیاسی به معنی توجه کردن به این مایع حیاتی بیش از پیش است. آب از گذشته های بسیار دور تاریخ همچنان دارای اهمیت بسزایی بوده است.
رشد تمدن هایی نظیر بین النهرین، مصر و ; از نمونه های بارزی هستند که در کنار رودخانه دجله و فرات و نیل به رشد و بالندگی رسیده است. به عبارت دیگر هر جا که آب وجود داشته، آبادانی هم رقم خورده و در نهایت رشد و تعالی در فرهنگ، اجتماع و اقتصاد هم به شکوفایی رسیده است.
یکی از مهمترین مواردی که بسیاری از استراتژیست ها به آن توجه دارند بحث آب و به موازات «بحران آب» و تبعاتی است که می تواند در اثر نبودش برای مردم، جامعه و حتی کشورهای همسایه فراهم کند.
باید دقت داشت که نیاز به آب مقوله ای نیست که دارای محدودیت زمانی و مکانی باشد و بتوان با مایعی دیگر در صدد جایگزین کردن کمبود و خلاء آن برآمد. ضمن آنکه براساس آمار موجود جمعیت جهان، جمعیت کشور و کلان شهرهای ما همچنان در حال روند صعودی و افزایشی است
و از طرفی منابع آب ما محدود، بارندگی های تقریبا یک سوم تا یک چهارم متوسط بارندگی دیگر نقاط جهان و متاسفانه آلوده شدن آب ها، چه سطحی و چه زیرزمینی در حال افزایش است.
براساس آمارهای موجود در وزارت نیرو و میانگین 30 ساله، بارندگی سالانه ایران 250 میلیمتر بوده است که همین آمار نشان دهنده اینست که بارش سالانه کشورمان نسبت به جهان که بیشتر از 700 تا 800 میلیمتر در سال است بسیار کمتر از حد متوسط بارندگی است.
در عین حال با روند صنعتی شدن در کشورها، به طور طبیعی پساب های صنعتی (شیمیایی) هم افزایش چشمگیری می یابد، فاضلاب ها به چاه ها و سفره های زیرزمینی نشت می کنند و پیامدش اپیدمی بیماری ها هم بیشتر می شود.
با توجه به نکات ذکر شده باید توجه خاصی به بخش آب داشت به نحوی که در برنامه چهارم توسعه به صراحت آمده است: دولت مکلف است نظر به جایگاه محوری آب در توسعه کشور،
منابع آب کشور را با نگرش مدیریت جامع و توامان عرضه و تقاضا در کل چرخه آب با رویکرد توسعه پایدار در واحدهای طبیعی حوزه های آبریز با لحاظ نمودن ارزش اقتصادی آب، آگاه سازی عمومی و مشارکت مردم به گونه ای برنامه ریزی و مدیریت نماید که هدف های زیر تحقق یابد:– ارزش اقتصادی آب در هر یک از حوزه های آبریز، با لحاظ ارزش ذاتی و سرمایه گذاری برای بهره برداری، حفاظت و بازیافت در برنامه های بخش های مصرف منظور گردد. آیین نامه اجرایی این بند در طی سال اول برنامه تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
– برنامه های اجرایی مدیریت خشکسالی را تهیه و تدوین نماید.
– اجرای مفاد تبصره 1 ماده 106 و 107 قانون برنامه سوم توسعه در طول اجرای برنامه چهارم توسعه و با اصلاح ساختار مصرف آب و استقرار نظام بهره برداری مناسب و با استفاده از روش های نوین آبیاری و کم آبیاری،
راندمان آبیاری و به تبع آن کارایی آب به ازای یک متر مکعب در طی برنامه 25 درصد افزایش یافته و با اختصاص به محصولات با ارزش اقتصادی بالا و استفاده بهینه از آن موجبات افزایش بهره وری آب را فراهم سازد.
– به منظور ایجاد تعادل بین تغذیه و برداشت از سفره های آب زیرزمینی در دشت های با تراز منفی، دولت مکلف است با تجهیز منابع مالی مورد نیاز و تمهیدات سازه ای و مدیریتی،
مجوزهای بهره برداری در این دشت ها را براساس مصرف معقول (موضوع ماده 19 قانون توزیع عادلانه آب) که با روش های نوین آبیاری قابل دسترس است، اصلاح نماید به طوری که تا پایان برنامه چهارم تراز منفی سفره های آب زیرزمینی 25 درصد بهبود یابد.
مجموعه موارد مذکور همگی از نیاز به اصلاح ساختار مصرف، ایجاد تعادل بین تغذیه و برداشت از سفره های آب زیرزمینی، استفاده درست در بهره برداری،
حفاظت و بازیافت در بخش های مصرف و ; حکایت دارند که گویی کشورها در حال ورود به مبحثی جدید و حساس به نام “بحران آب” هستند.سید جاس
م ساعدی در گفتگو با خبرنگار خانه ملت در پاسخ به این پرسش که وضعیت آب در شرایط فعلی و آینده را چگونه ارزیابی می کنید، می گوید: در دهه های اخیر و به ویژه در سال های پایانی قرن بیستم آب به عنوان موضوعی مهم کانون مباحثات و مذاکرات بین المللی قرار گرفته است. در سال های پیش مشکلات، مسایل و کمبودهای آب در مقیاس محلی مطرح بود،
اما در شرایط فعلی و از آن مهمتر در آینده این مشکلات در مقیاس های ملی، منطقه ای و حتی جهانی بروز خواهد کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در ادامه می افزاید: در گذشته آب وجود داشت اما برای استحصال آن محدودیت تکنولوژی وجود داشت،
اما در حال حاضر اصولا آب اضافی برای توسعه وجود ندارد و مقدار آب تجدید شونده که هم اکنون کره زمین دریافت می کند معادل همان آبی است که هزاران سال پیش دریافت کرده و ثابت است و بنابراین به وضوع شاهد این موضوع هستیم که به دلیل خشکسالی های چند ساله اخیر،
کمبود میانگین بارندگی در کشور، افزایش مصرف سرانه آب و رشد جمعیت، بحران آب بسیار جدی و حاد است.
سید جاسم ساعدی در خصوص مقدار سرانه مصرف آب می گوید: باید توجه داشت مقدار سرانه مصرف آب، به شدت در حال افزایش است، دلیل این امر به افزایش سطح رفاه و به تبع آن تنوع نیازهای آبی مربوط می شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی یادآوری می کند: افزایش رفاه و وسایل و امکانات، آثار و تبعات منفی بسیاری را نیز به همراه آورده است که در راس آن تخریب،
ضایع شدن و آلودگی منابع آب و محیط زیست است و همین موجب شده تا در مدت 45 سال گذشته از 1955 میلادی به بعد مصرف آب در سطح دنیا به بیش از سه برابر افزایش یابد.
بنابراین پر واضح است که راه برون رفت از بحران کمبود آب، در وهله اول اجرای مواد برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، در مرحله بعد فرهنگ سازی در استفاده از آب و در پایان بوجود آمدن عزم ملی برای استفاده صحیح و درست از منابع آبی و در عین حال آلوده نکردن آن از طرف تمامی دستگاه ها، کارخانه ها، شرکت ها و حتی افراد و بکارگیری تجربه های کشورهای موفق در این زمینه است تا انشاالله مشکل بحران آب و بی آبی بر کشور و مردم عزیز ما سایه نیافکند.
با مصرف 74 درصد آب تجدیدشونده ایران وارد مرحله بحران آب شدایسنا- «ایران با مصرف 74 درصد آب تجدیدشونده خود در واقع وارد مرحله بحران آب شده است.»محمد برشان، یك محقق در زمینه آب با بیان این مطلب،در خصوص بحران كمآبی در ایران گفت: «در حال حاضر هشت حوزه آبریز فرعی در كشور وجود دارد،
ایران كشوری خشك و نیمهخشك است و متوسط بارندگی سالانه در ایران 250 میلی متر و در جهان بیش از 800 میلیون است در حالی كه متوسط میزان تبخیر سالانه در ایران 210 میلیمتر و در جهان حدود 700 میلی متر است.»وی افزود: «افزون بر این توزیع مكانی بارندگی نیز در كشور مناسب نیست و 70 درصد بارندگی در فصل آبیاری صورت میگیرد و به آن معنی است كه كشاورزی در ایران بدون ایجاد تاسیسات آبی و شبكههای آبیاری امكانپذیر نیست.»
برشان اظهار كرد: «هم اكنون از مجموع 130 میلیارد مترمكعب آب استحصال شده در كشور حدود 74 درصد با احداث سد و شبكهها برداشت میشود كه متوسط برداشت آب در جهان حدود 55 درصد است و براساس شاخصهای جهانی هر كشوری كه بیش از 40 درصد آب تجدیدشونده را مصرف كند وارد تنش آبی شده است و ایران با مصرف 74 آب تجدیدشونده خود در واقع وارد مرحله بحران آب شده است.»
وی تصریح كرد: «مصرف آب در بخش كشاورزی در جهان 60 درصد و در ایران 93 درصد است. 59 درصد اراضی كشاورزی ایران و 16 درصد اراضی كشاورزی جهان نیاز به آبیاری دارند.
89 درصد محصولات كشاورزی ایران و 40 درصد محصولات كشاورزی جهان از اراضی آبی برداشت میشود و این در حالی است كه میزان برداشت محصول از ارا
ادامه خواندن مقاله اقتصاد منابع طبيعي آب
نوشته مقاله اقتصاد منابع طبيعي آب اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 21, 2018, 4:31 am
nx دارای 64 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
محمد بنی حسن – رشته گرافیك- مقطع كاردانی عنوان پایان نامه: تبلغات شماره دانشجویی 3600002970 – آموزشكده شهید كرج (پسران) – آدرس: تهران، خیابان شهید مدنی خیابان سجاد كوچه اسدی- پلاك 105 – تلفن : 7811057این تحقیق به این دلیل صورت گرفته اكثر فارغ التحصیلان رشته گرافیك بسوی تبلیغات رفته اما متأسفانه هیچ دانش خاص و محكمی از پیرامون آن ندارد و با زوایای مختلف آن آشنا نیستند. در این تحقیق ابتدا با صنعت تبلغات در ایران و جایگاه و مشكلات آن آشنا شده و سپس در فصلهای بعد با ارتباط تبلیغات با رسانههای مختلف از قبیل (تلویزیون، رادیو، مطبوعات و . . . ) آشنا میشویم و تأثیر گرافیك را در تابلوهای تبلیغاتی مورد بررسی قرار داده و بازاریابی برای كالا و خدمات را همراه با نمونههایی از برترینهای آن بررسی میكنیم. در فصل بعد با شیوه جدید تبلیغات به كمك اینترنت و موبایل آشنا شده و ایدههای جدید و چالشهای آن را بررسی میكنیم و در انتها با اصلاحات و واژههای تخصصی این صنعت و اخباری از دنیای تبلیغات را با هم مرور میكنیم و در انتها كارهای عملی این پروژه كه تبلیغات برای مبلمان است را ملاحظه خواهیم كرد.
فهرستعنوان صفحهفصل اول تبلیغات در ایران و چالشهای آن در سال اخیر مقدمه امسال تبلیغات بازرگانی سازمان دهی میشود نظر یك عكاس تبلیغاتی در مورد تبلیغات ایران (كیوان بهپور، عكاس تبلیغاتی در امریكا) با آشنایی نقاط قوت و ضعف به اهداف تبلغیاتی دست یابید. چرا خودروسازان خارجی از تبلیغات در ایران پرهیز میكنند. فصل دوم – تبلیغات، رسانه، گرافیك، بازاریابی – تأثیر گذارترین رسانه تبلیغاتی كدام است؟ – میزان تأثیر آگهی در مجلات – آتش بس اعلام نشده برای بیلبورد – آگهی در تلویزیون باید حرف تازهای داشته باشد. – تأثیر گرافیك در تابلوهای تبلیغاتی – معجزه تبلیغات حداقل! – راز بازاریابی یك پاستای برتر – وسوسه الگانس مروارید شر ق از نو كشف میشود بغداد در محاصره بیلبوردها فصل سوم تبلیغات با كم اینترنت و موبایل تبلیغ SMS دم گوش مشتركان تبلیغات موبایل آنتن نمیدهد چرا تبلیغات اینترنتی چالشهای تلبیغات اینترنتی ابزارهای تبلیغاتی / ترویجی اینترنت چه حرفی برای گفتن در دنیای كلاسیك دارند؟ تبلیغات در اینترنت با بودجه صفر طراحی وب سایت سرویس تبلیغات متنی چیست؟ فصل چهارم تبلیغات، اصطلاحات، واژه ها و اخبار منابع و مأخذ
فصل اول
تبلیغات در ایران و چالشهای آن در سال اخیر
مقدمهسالها پیش، زمانی كه «سیهرو» سیاستمدار رومی گفت: « اگر بخواهی مرا متقاعد كنی باید اندیشه مرا بشناسی و اگر خواستی اندیشه مرا بشناسی، باید احساسات مرا درك كنی. پس باید یادگیری كه با كلمات من حرف بزنی. ارشمیدس دائم میگفت: آیا من میتوانیم اهرمی داشته باشم كه بتوانم با آن دنیا جابجا كنم. او نمیدانست كه دهكده جهانی چگونه به دهكده اطلاعاتی تبدیل خواهد شده و با انتشار اطلاعات از طریق كتاب و رسانههای جمعی می توان دنیا را جابه جا كرد. والتر اسكات ، نویسنده معروف انگلیسی ، میگوید: جامعه هر روز با دو حركت به حیات خویش ادامه میدهد. اولی حركتی است كه روزنامههای صبح به آن وارد میكنند و دومی تكانی است كه روزنامههای عصر به آن میدهند.
انقلاب كبیر فرانسه این پیام را به ارمغان میآورد: مطبوعات نقش سنتی نظارت بر جامعه را به عهده دارد. و جوان ملی و جوهر انسان اندیشمند است و اندیشه را در بستر آزادی میپروراند. در نتیجه از 1789 (سال پیروزی انقلاب كبیر فرانسه) تا سال 1800 میلادی یعنی ظرف 11 سال) 1350 روزنامه در فرانسه منتشر شد. فراموش نكنیم دانش و خرد محصول مطالعه است، نه گوش دادن به رادیو و تلویزیون. مطالعه باعث خود با تكاری و خلاقیت میشود. هرگز رسانههای دیداری و شنیداری نمیتوانند با رسانههای مكتوب مقایسه شوند. زیرا رسانه های مكتوب محصول اندیشه است و رادیو و تلویزیون خاصیت ماندگاری را ندارند.
ما در دنیای تحت كنترل رسانه ها زندگی میكنیم. رسانهها زندگی میكنیم. رسانهها به ما می گویند دنیا را چگونه باید بیینیم و باید در ایران قدرت تصویر، اثرگذاری تصویری، زمان تصویر و پیام تصویری را در رسانههایمان با شدت تجربه كنیم. ما ایرانیان قبل از میلاد مسیح (ع) صنعت كتابسازی داشتیم و 500 سال پیش، صنعت صحافی را اروپائیان از ما یاد گرفتند. از زمان صفویان ؟؟؟ در برای منتشر میشده و اكنون روزنامه دست نویس دربار محمد شاه قاجار در آرشیو ملی هند موجود است. همچنین از 1784 در هند و روزنامه فارسی و انگلیسی مشترك منتشر میشده و كمپانی هند شرقی 54 سال روزنامه به فارسی منتشر می كرد. ورود چاپ به ایران به آمریكا فقط 2 سال اختلاف داشت، ولی ما چون عاشق رسم الخط نستعلیق بودیم، نتوانستیم با چاپ روز دنیا كنار بیاییم. در نتیجه هرگز چاپ همزمان را تجزیه نكردیم. سال گذشته 1382، سال گذشته 1382 ، سال تصمیمگیری، مباحثه و چانه زنی درباره چگونگی هدایت چرخ سرگردان تبلیغات در ایران بود. سال اعلام خبر ایجاد مواردی كه تاكنون وجود نداشتند و از قضا ماهیت آنها برای ساماندهی صنعت تبلیغات كشور بسیار ضرروی است؛ مانند اتحادیه كانونهای تبلیغاتی، رتبهبندی كانونها و قانون جامع تبلیغات بازرگانی.
– امسال تبلیغات بازرگانی سازماندهی میشود. مجتبی آقایی مدیر كل تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سال 83 را نسبت به 1382 ، سال حركت به سوی نهادینهتر شدن فعالیتهای تبلیغاتی و تشكیل صنف و انسجام این صنعت میداند. محمد صحفی، معاون مطبوعات و تبلیغات وزارت ارشاد، گردش مالی 2500 میلیارد ریال صنعت تبلیغات و به دنیال آن، جرایم متعدد و قانون شكنیهای مختلف در این عرصه خبر داد، شاید هدف او اشاره به ضرورت تصویب تك قانون جامعتر در زمینه تبلیغات برای مقابله با جرایم و از سوی دیگر ایجاد یك اتحادیه برای رسیدگی به امور صنفی دست اندركاران این حوزه بود.
دكتر محمد دهقان، رئیس انجمن صنفی تبلیغات، در این باره میگوید: «انجمن از پنج سال پیش فعالیت خود را آغاز كرده است و به لحاظ گستردگی مبحث تبلیغات، لازم است برخورد تشكیلاتی با این حرفه داشته باشیم. از سال گذشته بحث ایجاد تادیه مطرح شود با این توجه اتحادیه خواهد بود و عضویت در اتحادیه اجباری است. هم چنین دهقان در مورد رتبهبندی شركتهای تبلیغاتی می گوید: «در مهرماه 82 جلسهای با حضور مسئولان وزارت ارشاد برگزرا كردیم و در آن تصمیم گرفتیم كانونهای تبلیغاتی را به دو دسته آژانس و رسانه تقسیم و رتبهبندی بشوند. در این رتبهبندی، میزان تحصیلات، سابقه فعالیت، امكانات و تجهیزات و . . . ملاك خواهد بود. رئیس انجمن صنفی تبلیغات هدف از این اقدام را توجه به ویژگیهای حرفهای و تعیین جایگاه تبلیغات و جلوگیری از ورود افراد و غیرمتختصص به این حرفه می داند. از آنجاییكه آیین نامه 21 مادهای شورای انقلاب اسلامی در سال 1358 پاسخگوی حجم وسیع تبلیغات حوزههای متنوع رسانهای، شهری و الكترونیكی در دهه80 نبود، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم گرفت به دعوت كارشناسان خبره این حوزه، پیش نویس قانون تبلیغات بازرگانی را در 58 ماده تهیه و اسفند سال 81 ارائه و پس از بازبینیهای مختلف به دفتر وزیر ارشاد ارائه كند.
تأكید بر صیانت از حریم و حقوق كودكان و نوجوانان، ارائه مستندات ضروری برای تبلغ بعضی از كالاها و شرایط متن و گفتار در تبلیغات، از ویژگیهای بارز این پیش نویس است. بر اساس ماده 18 این پیش نیوس، در تبلیغات نباید از كودكان به صراحت خواسته شودكه شخصاً كالایی را خریداری یا از والدین و اطرافیان خود خرید كالا را درخواست كنند. هم چنین بر اساس ماده 34، تبلیغ در مورد موارد خاص داروها اعم از گیاهی و شیمیایی ممنوع است مگر تبلیغات كه مستقیم برای متخصصان دارو و درمان ارسال میشود یا در نشریات علمی و تخصصی انتشار مییابد.
نگرانی در شهر از زمانی كه شهردار در نیمه دوم سال 82، به معضل تبلیغات شهری و مناسبات غیرفرهنگی در عرصه تبلیغات محیطی و ضرورت بازنگری در ناهنجاریهای محتوایی این حوزه از تبلغات تأكید كرده زمزمههایی درباره تغییرات اساسی در سیاستهای تبلیغات محیطی برخاست، شایعاتی كه نشان از قصد شهرداری تهران برای دخالت و نظارت در حوزه محتوای تبلیغات شهری داشت، اقدامی كه به گفته دكتر صحفی از وظایف وزارت ارشاد است. اما سید عادل سادات نژاد، معاون درآمد و تبلیغات سازمان زیباسازی كه در نیمه اول اردیبهشت امسال به این منصوب شده است از طرح تازه این سازمان برای ساماندهی تبلیغات شهری سخن میگوید كه نظارت بر محتوی فیزیكی از موارد آن است. وی هم چنین توضیح میدهد: « نظارت بر محتوا یكی از وظایف «رسانهدار» است و ما خود را مشغول یك رسانه می دانیم. البته تعیین قواعد چارچوبهای كلی در این زمینه با وزارت ارشاد است اما این حق را داریم كه در چارچوب قوائد وزارت ارشاد، قواعد جزئیتر را تعریف كنیم. در واقع به عنوان صاحب رسانه، از حق ممیزی محتوا برخوردار هستیم، درست مانند سرویس یك روزنامه.
– مناقصههای سئوال برانگیزصحفی در یك مصاحبه مطبوعاتی درباره فضاهای تبلیغ شهری به صورت ناعادلانه، مباحثی مطرح كرده و گفته بود. «گزارشهایی دریافت كردهایم كه نشان میدهد در واگذاری فضاهایی تبلیغاتی، امكان رقابت آزاد وجود ندارد. یعنی برخی از فعالیتها خارج از مناقصه، به برخی از مؤسسات سپرده میشود. دكتر دهقان در جلسهای مشترك با اعضای این كانون درباره مسئله فوق، گفته است:« تابلوهای تبلیغاتی، یك ارزش مادی و یك ارزش معنوی دارد. ارزش مادی فضای آن است و ارزش معنوی آن پیكر تابلو است. به گفته معاون تبلیغات سازمان زیباسازی، اكنون حدود 50 تا 60 درصد محور بزرگراهها برای تبلیغات ظرفیت خالی وجود دارد، اما این به معنای افزایش كمی تبلیغات در شهر نیست.
سادات نژاد تأكید میكند كه با اعمال این سیاست ممكن است در برخی از فضاهای شلوغ، كاهش تبلیغات، «آرام سازی» صورت گیرد. وی اهداف این طرح را منطقی كردن درآمد شهرداری از متولد تبلیغات محیطی و نه صرفاً افزایش و كاهش درآمدها اعلام میكند و میافزاید: شهرداری باید به حق خود از درآمدهای شهری تبلیغات رسد. هدف دوم نیز توزیع عادلانه امتیاز و ثروت و حق شهروندان است و هدف آخر رعایت استانداردهای زیبا سازی در شهر وی هم چنین میگوید: ما صرفا شركتهای تبلیغاتی و اشخاص حقوقی واجد شرایط و صاحب امتیاز فعالیت تبلیغاتی را، شركت خواهیم داد و به نظر میرسد ظرفیتهای بالقوه فضاهای همشهری شرایط را خود به خود برای فعالیت شركتهای جدید فراهم میكند. فصل دوم طرح ساماندهی نحوه پراكندگی ابزارهای رسانهای در شهر و نوع كاركرد هر یك را از نظر فناوری و قابلیت بررسی و نحوه ارائه كردن ابتكارات جدید پیشبینی كرده است.
متولیان حوزه تبلیغات در كشور امیدوار هستند، با تصویب قانون تبلیغات بازرگانی و تشكیل اتحادیه صنفی كانونهای تبلیغاتی، نظام دهی هر چه زودتر رخ دهد. چون صنعت تبلیغات با توجه به توسعه سریع در سالهای اخیر و رشد و ارتقای شبكههای ارتباطی و وسایل ارتباط جمعی نیازمند خانه تكانی اساسی است.
نظر یك عكاس تبلیغاتی در مورد تبلیغات در ایران (كیوان بهپور، عكاس تبلیغاتی در آمریكا) آنچه در ایران در تلویزیون و مطبوعات و بیلبوردهای ایران دیدم، به نظرم بچهگانه آمد. رویكرد ایران به تبلیغات بسیار ساده و مستقیم است. مثلاً «نوكیا عكس یك گوشی را همراه یك گیره روی بیلبورد چاپ میكند، ولی آیا شیوه مؤثرتری برای ارائه این محصول وجود ندا رد. آیا نمیتوان آن را در محیط تأثیرگذارتری قرار داد؟ برای همین تبلغیات اینجا بسیار ساده است. البته اگر از شما بخواهند كه از ابتدا درون كادر تعریف شدهای كار كنید، مسلماً دستتان قدری بسته است ، ولی هنرمند، بخصوص عكاس، باید هدفمند حریف باشد. اگر دری را بستند، باید از در دیگری وارد شود. برای همین، فكر نمیكنیم محدودیتهای موجود در ایران را بتوان سدی برای پیشرفت تبلیغات دانست.
بیلبردهای ناب و سیار و از آخر اتوبوسهای شركت واحد ابزارهایی محدود برای روابط عمومی تبلیغات محیطی در شهر هساند كه گزینه آخر (اتوبوسهای شركت واحد) به نظر اكثر دست اندركاران و مجریان تبلیغاتی ، بزرگترین رسانه تبلیغات محیطی است. همیشه در حركت بودن تبلیغاتدار معرض دید بودن و ویژگی خاص این فضای تبلیغاتی است. كه در مقایسه با بیلبورد یا پوستر وسیلك مطمئناً اتوبوس در حال حركت همواره با تبلیغات بیشتر، توجیه بیشتری دارد و چه تبلیغات بیرونی آن و چه تبلیغات برای مسافرین (تبلیغات داخل اتوبوس)، بهترین زمان ما را برای عرضه پیام تبلیغ به مسافرین و مخاطب را فراهم میكند.
تبلیغات ثابت بر روی اتوبوس و داخل آن برای كالاها و خدمات مناسب است و برای برگزاری مراسم و برنامههای زمان دار امكان نصب پوسترها بر روی اتوبوسها فراهم شده میتوان برای همایشها و برنامههایی كه نیاز به تبلیغات میحطی است، گزینه مناسبی است و تأثیر آن بیشتر از چسباندن هزارت پوستر بر در و دیوار شهر است. روابط عمومی شركت واحد مجری این تبلیغات است و در تجربه اتوبوسهای تبلیغاتی، در روزهای مقرر آماده و پوسترها به خوبی نصب میشد. از نظر هزینه هم نسبت به بیلبورد و چاپ سیلیك مقرون به صرفهتر بود. اما نباید از ترافیك بصری كه باعث شد شهرداری این رسانه را محدود و حذف نماید به سادگی گذشت. وجود تبلیغات بر روی اتوبوس از نظر حركت آن و پر مخاطبی جنبه مهمی در صنعت تبلیغات ایران دارد اما جلب نظر برای رانندگان وسایل نقلیه دیگر در هنگام رانندگی توسط تبلیغات اتوبوسها خطراتی نیز برای آنها و دیگران در پی دارد كه شاید چندین برابر مقرون بصرفه بودن تبلیغات اتوبوس، هزینه تصادفات و خسارتها باشد. اما نباید از این رسانه مهم به سادگی گذشت بلكه باید به سیاستهای درست مسئولان و هم چنین طراحان گرافیك و مجریان تبلیغاتی از این رسانه به نحو عالی استفاده كرد. با آشنایی با نقاط قوت و ضعف به اهداف تبلیغات دست یابید.
اما صفت نو پا و در حال مدرن شدن، تبلیغات ایران هنوز چالشهای زیادی را پیش رو دارد. در اسفند سال 1382، سومین سمینار تخصصی صنعت تبلیغات ایران با عنوان «همایش تبلیغات، فرصتها و تهدیدها» در تهران برگزار شد. در این همایش دكتر محمد بلوریان تهرانی كه 30 سال سابقه تدریس و پژوهش در عرصه بازاریابی و تبلغیات را دارد، مقالهای را با همان عنوان همیشه، در این سمینار ارائه داد. كه در زیر بخشهایی از مصاحبه ایشان با مجله دانش تبلیغات در حواشی و زمان برگزاری سمینار را از نظرتان میگذارانم.
آقای دكتر. بحث فرصتها و تهدیدها در تبلیغات به چه معنایی است و چرا تا چند سال پیش ، نامی از آن برده نمیشد؟ چهار مفهوم «نقاط قوت و نقاط ضعف و فرصتها و تهدیدها» از زمانی در ادبیات مدیریتی ما وارد شد كه لزوم تفكر استراتژی، دید سیستمی و طراحی و اجرای راهبردی برای رسیدن به هدف در بنگاههای اقتصادی ما احساس گردید. در حقیقت ما تا چند سال قبل كه شرایط تجار و اقتصادی و محیط كسب و كار آرامتر از امروز بود، ورود و خروج شركتها و بنگاههای رقیب به صحنه كار و تولید، كمتر از امروز بود، ریسك سرمایهگذاری كمتر بود، عوامل تولید، فراوان تر و ارزانتر بودند، تكنولوژی تولید ثبات بیشتری داشت دیرتر تغییر میكرد و خلاصه محیط كار و كسب با كمترین تغییر و تردید روبرو بود، بسیاری از بنگاهها و شركت ها لزومی نمی دیدند كه دارای برنامه راهبردی باشند و برای رسیدن به هدف، استراتژی طراحی كنند. در حالی كه در شریط امروز، محیط كسب و كار پر تردید و متغییر، ورود و خروج رقبا زیاد، تغییرات تكنولوژی سریع و ریسك سرمایهگذاریها بالاست. در این شرایط حتماً شما باید برای كار و كسب خودتان برنامه داشته باشید و طبیعی است كه این برنامهها یك هدف میخواهد و برای رسیدن به هدف، باید استراتژی طراحی كرد و یكی از روشهای شناسایی و تنظیم و طراحی استراتژی، همان «تجربه و تحلیل نقاط قوت، نقاظ ضعف، فرصت ها و تهدیدها» (swot ANAAYSIS) است و فرصتها و تهدیدها دو عنصر مهم این متدولوژی هستند.
این چهار عنصر را كجا و چگونه میتوان پیدا كرد؟ نقاط قوت و نقاط ضعف شركتها و بنگاهها با مطالعه و مشاهده و پژوهش در داخل سازمانها قابل شناسایی هستند. اما فرصتها و تهدیدها در محیط خارج از سازمان، در سطح ملی یا در سطح بینالمللی وجود دارند. البته گاهی اوقات استثنائاً فرصتها و تهدیدها در داخل شركت هم پیدا میشوند. با چند مثال ساده میتوان با این چهار عنصر آشنا شد و آنها را لمس كرد. اول نقاط قوت، توانمندیها و یا امكانات كه همه آنها را با (s) ، سرحرف كلمه STRENGTHS، نشان میدهیم. مانند: سهم بازار بالا، نقدینگی فراوان فناوری تولید جدید، كارمندان تحصیل كرده، مشتریان وفادار و . . . . دوم: نقاط ضعف یا مشكلات یا كاستیها كه همه آنها را با (w) ، حرف اول از كلمه WEAKNESSES، نشان می دهیم مانند : سهم بازار كم، نقدینگی اندك، فناوری عقب مانده ، كارمندان بی سواد، مشتریان ناراضی و . . . ملاحظه میفرمائید كه (S) و (W) متضاد یكدیگر هستند و یك شركت در یك پدیده یا دارای نقطه ضعف است یا نقطه قوت و اینها را میتوان در محیط داخل سازمان و از بررسی صورتحسابها و گزارشهای مالی و اداری یافت. سوم: فرصتها یا شانسها كه همه آنها را با (O) حرف نخست از كلمه OPPORTUNITIES نشان میدهیم، مانند : قوانین مناسب و حمایت كننده از كار و كسب، معافیتها و موقعیت ممتاز و منحصر به فرد، فقدان رقیب، ضعف رقبا، ناراضی بودن مشتریان رقبا، بدی كیفیت محصولات رقبا و . . . چهارم: تهدیدها یا مخاطرات كه همه آنها را با (T)، حرف اول از كلمه THREATS، نشان می دهیم. مانند: فقدان حمایتهای قانونی، منع فعالیتها، تعداد رقبا، تحریمها و . . . در اینجا هست كه ملاحظه میكنیم كه (O) و (T) مخالفت هم هستند. و یك پدیده نمیتواند برای یك شركت، هم فرصت و هم تهدید باشد. البته یك پدیده میتواند برای یكی از رقبا، فرصت و برای رقیب دیگر تهدید باشد. فرصتها و تهدیدها نوعناً در محیط خارج از سازمان و در عرصه رقابت قابل شناسایی است.
این (S) ها و (W) و (O) ها و (T) ها در تبلیغات كداماند؟ آیا این ها در كسب و كارهای مختلف با هم فرق دارند؟ اول: نقاط قوت، نقاط ضغف با فرصتها و تهدیدهای در هر بنگاه و شركتی با دیگری متفاوت است. دوم: این تجزیه و تحلیل را میتوان برای یك شركت، به رقیب، محصول یا صنعت انجام داد.سوم: اولین كاری كه هر شركت یا بنگاه اقتصادی پس از شناسایی 4 گروه عوامل فوق باید انجام دهد، رفع نقاط ضعف و برطرف كردن نارساییها است. با وجود نقاط ضعف و مشكلات، انتظار یك اقدام راهبردی نداشته باشید. چهارم: اگر ضعفها و كاستیها در بلند مدت باقی بمانند و رفع نشوند، بومی وفاداری شده و به تهدید تبدیل میشوند، یعنی مانع از رسیدن به هدف میشوند.پنجم: نقاط ضعف موجود شما برای رقیب تان، یك فرصت یا راه و محمل پیروزی است و نقاط قوت شما، برای او تهدید و مانع پیروزی است. ششم: اگر فرصتی در محیط كار و كسب خود پیدا نمیكنید، باید فرصت را بسازید.
اما چگونه میتوان فرصت را پدید آورد؟ هر مدیر، در هر فعالیت اقتصادی باید توانایی فرصت سازی داشته باشد. یعنی باید بتواند شرایطی را به وجود آورد كه مصرف كننده یا مشتری احتمالی و او تقاضای جدیدی را مطرح كند، از جمله: بازسازی و بهسازی و نوسازی شرایط كار و تولید، عرضه كالاها و خدمات جدید و بی سابقه، برقراری شریط كاملاً ویژه و استثنایی كه محرك تقاضا باشد یا تحقیقات برای شناسایی نیازها و آرزوها و سعی در برآورده كردن آنها برای شركتهای تبلیغاتی كه اكثر مخاطبین ما را تشكیل می دهند، تجزیه و تحلیل و تحلیل SWOT، چه ابعادی دارد؟ یعی چه افراد یا سازمانهایی را باید مورد این بررسی قرار دارد؟ یك آژانس تبلیغاتی كه میخواهد برای مشتری خود برنامه بدهد، باید حسب مورد این تجزیه و تحلیل را در مورد بنگاه مشتری، بنگاههای رقیب مشتری، تك تك محصولات وی و رقیبش انجام دهد. بدیهی است این آژانس تبلیغاتی قبلاً باید در مورد خود و رقبایش و نیز خدمات خودش (به عنوان یك محصول)، این تجزیه و تحلیل را انجام دهد. تك تك عوامل و مواردی كه می توانند برای یك آژانس تبلیغاتی از یك سود مشتریان آن از سوی دیگر قوت، ضعف و فرصت یا تهدید باشند، كدام اند؟
در شركتهای تبلیغاتی باید تجزیه و تحلیل SWWT هم در مورد مشتری و هم در در مورد خود شركت انجام شود، زیرا در غیر این صورت، شركت تبلغاتی فقط یك اجرا كننده خواهد بود. نهایت این كه بیینیم تجزیه و تحلیلها شامل چه مواردی هستند من میتوانم در دو گروه مجزا و چهار مؤلفه نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصتها و تهدیدها را هم در مورد یك آژانس تبلیغاتی و نیز مشتری، یا این پیش فرض بیان میشود كه او درصد فعالیت تبلیغاتی باشد با این كه اصولاً استراتژیهای تبلیغاتی در مورد او برای رسیدن به هدف، تجویز شده باشد.
نقاط قوت یك آژانس تبلیغاتی عبارتند از: 1- وجود پرسنل متخصص تبلیغات بازارایابی، فروش، فیلم سازی، كارگردانی، عكاسی، گرافیك، ارتباطات، آتلیه، نویسندگان متن آگهی،2- نقدینگی قوی و لازم 3- حوزه عملیات وسیع ( تحقیقات ، تولید ، اجرا) 4- طیف كامل (شركت بازیابی ، شركت تبلغاتی، شركت رسانهای) 5- سابقه حضور در بازار و شهرت 6- حسن نظر مشتریان، 7- سهم بازار زیاد از كل بودجه تبلیغاتی صرف شده در كشور، 8- قدرت مذاكره، 9- قدرت مشاوره، 10- طیف تبلیغات (تبلیغات محض، روابط عمومی ، پیشبرد، فروش مستقیم.) نقاط ضعف یك آژانس تبلیغاتی عبارتند از: 1- پرسنل غیر متخصص2- محدودیت عملیات (تحقیقات، تولید – اجرا) 3- كوتاهی طیف (شركت بازاریابی، شركت تبلیغاتی، شركت رسانهای) 4- تازهكار بودن و فقدان سابقه5- فقدان تخصص در یك زمینه خاص6- سهم نازل بازار7- ضعف در مذاكره8- ضعف در مشاروه 9- محدودیت طیف تبلیغات (تبلیغات محض- روابط عمومی- پیشبرد- فروش) 10- فقدان قدرت تجزیه و تحلیل11- عدم شناخت مخاطبفرصتهای یك آژانس تبلیغاتی عبارتند از: 1- قدرت و نفوذیابی در رسانهها و دولت 2- در اختیار داشتن فناوری منحصر به فرد. 3- در اختیار داشتن پرسنل با تخصصهای نادر4- دورههای بهبود و رونق اقتصاد5- وجود قوانین حمایت كننده از تبلیغات و معافیتهای مالیاتی6- مساعدت قوانین چاپ و نشر و پخش تلویزیونی7- وجود افراد و مقامات مسئول متخصص در تبلغات در سطح دولت8- وجود ضوابط طبقهبندی و كنترل آژانسها 9- حمایتهای آموزشی از جانب دولت یا ngo ها 10- وجود واحد IT و انجام تبلیغات اینترنتی11- توانمندی اخذ نمایندگی شركتهای تبلیغاتی بینالمللی یا سرمایهگذاری مشترك با آنها 12- فقدان رقبا 13- بكارگیری فناوریهای جدید مثل نوارهای نوری NFL در ساخت تابلوها تهدیدها یك آژانس تبلیغاتی1- وجود رقبای قوی و فعال 2- دوره بحران و ركود اقتصاد 3- نفی و انكار فعالیت تبلیغاتی در سطح ملی 4- عدم مساعدت قوانین 5- وجود در قبای غیر متخصص6- آزادی فعالیت مستقیم آژانسهای تبلیغات خارجی 7- محدودیتهای مذهبی، قانونی، اخلاقی، اجتماعی8- رقابت دولت9- منع مشاركت با شركتهای تبلیغاتی خارجی10- مداخله دولت در امور تصدی گری
نقاط قوت یك نگاه اقتصادی آگهی دهنده عبارتند از: 1- توان مالی 2- سهم بازار كالا3- رضایت مصرف كننده4- درصد بالای وفاداری مصرف كننده 5- درصد بالای شهرت و سهم در ذهن مشتری (برنده شناخته شده) 6- توزیع وسیع و مویرگی7- كیفیت مطلوب مشتری 8- بستهبندی زیبا و قوی 9- قیمت مناسب و رقابتی10- وجود مزایای رقابتی
نقاط ضعف یك بنگاه اقتصادی آگهی دهنده عبارتند از: 1- ضعف مالی 2- سهم بازار نازل 3- عدم رضایت مصرف كننده4- درصد نازل اشتهار و معروفیت 5- درصد نازل وفاداری مصرف كننده6- توزیع محدود7- ضعف كیفیت 8- ضعف بستهبندی 9- فقدان مزایای رقابتی 10- قیمت بالا
فرصتهای صاحب آگهی یا بنگاه اقتصادی آگهی دهنده عبارتند از: 1- فرهنگ مناسب و مساعد و پذیرش كالا2- وجود افراد، صنایع یا مصرف كنندگان كالا در حد زیاد3- وجود واسطههای قوی و فعال در بازار 4- وجود سیستم توزیع سازمان یافته در بازار 5- نمایشگاههای تخصصی در مورد كالا یا خدمت6- آزادی مطبوعات، تلویزیون و سایر رسانهها7- تیراژ بالای مطبوعات، پوشش وسیع رادیو و تلویزیون8- حمایت دولت از برنامههای تبلیغاتی به صورت قبول قسمتی از هزینه در صورتحسابهای مالیاتی و یا پرداخت یارانه به خدمات تبلیغاتی 9- رقابتی بودن رسانهها یا فقدان انحصار در رسانهها 10- قیمت پایین یا مناسب SPOT ها یا زمان یا فضا در رسانهها. 11- هر حادثه یا واقعه یا شرایطی كه مصرف كالا را توجیه كند. 12- وجود مناسب و ذهنیت مثبت نسبت به نام ایران و محصول ایرانی
تهدیدیهای صاحب آگهی یا بنگاه اقتصادی آگهی دهنده عبارتند از: 1- قوانین منع كننده تبلیغات (مانند سیگار) 2- وجود شركتهای رقیب یا كالاهی مشابه3- فقدان واسطههای قوی و فعال در بازار 4- فقدان سیستم توزیع سازمان یافته در بازار5- بی اطلاعی جامعه از نظر اجتماعی، فرهنگی و غیره6- ممنوعیت فعالیت نمایشگاهی یا فقدان سابقه7- ممنوعیت فعلایت تبلیغاتی 8- محدودیت و توصیف مطبوعات 9- ضعف تیراژ و پوشش رسانه 10- عدم قبول هزینههای تبلیغات و روابط عمومی و ارتقای فروش در صورتهای مالی از جانب دولت 11- قیمتهای گزاف spotها و زمان و فضا در رسانهها 12- هر حادثه یا واقع یا شرایطی كه مصرف كالا را منع كند. 13- تحریمهای بینالمللی14- منع صادرات و سقف صادرات 15- منع مشاركت و عدم قبول سرمایه خارجی
چرا خودروسازان خارجی از تبلیغات در ایران پرهیز میكنند؟ با وجود این سمینارها و كنفرانسهای و تحقیقات صورت گرفته در زمینه تبلیغات ایران در رشد آن، اما هنوز مشكلات زیادی بیش روی آن است. به عنوان مثال سوالی كه در دومین نمایشگاه بینالمللی خودرو در زمستان 1382 كه در جزیره كیش بزگزار شده این بود كه چرا شركتهای خودرو سازی خارجی در ایران از تبلیغات پرهیز میكنند؟ به نظر میرسد نمایشگاههای بین اللملیای كه در ایران برگزار میشود، رفته رفته به همان سرنوشت مسابقات ورزش به اصطلاح « بینالمللی» كشورمان مبتلا میشوند. كه اقبال و اعتبار جهانی سالهای نخستین برگزاری شان، دیگر رنگ باخته است. به عنوان نمونه، بزگزاری اولین نمایشگاه بینالمللی خودرو كیش برای بهرهبرداری از پتانسیل غظیم این منطقه تجاری، نولید بخش این رویا بود كه دومین دوره آن با حضور گسترده كشورهای صاحب نام صنعت خودرو برگزار خودهد شد. اما آنچه مشاهده شد، رخوت و دلسردی نمایندگیهای خودروسازان خارجی، از تلاش برای ورود به بازار ایران بود.
شركت «پارس رستاك» به عنوان برگزاركننده این رویداد، تمام تلاش خود را در این زمینه به كار گرفته بود، ولی شاید دلیل اصل حضور كمرنگ خودروسازان نامدار خارجی، بستهبودن فضای رقابت و جلوگیری از واردات خودروهای خارجی به ایران در بازار اصلی باشد. هنگامی كه یك تولید كننده فضای رقابت را نابرابر و نامنصافه مییابد، طبیعی است بودجه تبلیغاتیاش را در آن كشور تباه نخواهد كرد. اما یقیناً با باز شدن بازار ایران بروی خودروها خارجی و به تبع آن، آشنایی نزدیك تولیدكنندگان داخلی با شیوههای تبلیغاتی اتومبیل در جهان، آنها با شناخت بهتری برای تولیدات خود تبلیغ خواهند كرد و راه را برای ورود به بازارهای جهانی خواهند گشود.
محمدی كه به نمایندگی از شركت تویوتا در این نمایشگاه شركت كرده بود، اعدام كرد كه هدف شركتش از حضور در این نمایشگاه، معرفی محصولات جدید این تحول خودروسازی جهان است كه از لحاظ طراحی بدنه و موتور قابلیتهای خوبی دارد و جز و بهترینهای دنیاست. وی توصیه كرد: برای ارتقای كیفیت این نمایشگاه، باید انگیزه شركت كنندگان را بالا برد، مثلاً برگزاركنندگان باید معافیتهایی قائل شوند.
محمدی درباره تبلیغات تویوتا برای فروش خوروهایش در ایران گفت: ما فعلاً فقط به دنبال بازاریابی در جزیره كیش هستیم. زیرا به دلیل ممنوعیت واردات خود رو به ایران، قادر به ورود به بازار ایران نیستیم و طبعاً نیازی به تبلیغات نداریم. او درباره تبلیغات برای این نمایشگاه گفت: بسیار ضعیف بود و مسئولان نتوانستند برای آگاهی بیشتر مردم كاری انجام دهند. در اصل هیچ كاری انجام ندادند. باید دامنه تبلیغات را برای نمایشگاه سال آینده گسترش دهنده و مثلاً از آگهیهای تلویزیونی و تبلیغات محیطی بهره بگیرند.
«شالیوش» از شركت «اورین» كه در زمینه جوش فعالیت دارد، نیز از استقبال كمرنگ خودروسازان داخلی در دومین نمایشگاه بین المللی خودرو و قعطات وابسته انتقاد كرد و گفت: شركتهای خودروسازان داخلی خیلی كم لطفی كردند و من فكر میكنم چون در نمایشگاه سهم داشتند، میبایست بیشتر شركت می كردند، اما روی هم رفته انگشت شمار بودند. به نظر میرسد خودروسازان ایرانی، برای خود، در كنار تولید كنندگان خارجی مانند «تویاتا»، «ولو» و «شورلت» جایگاهی قائل نیستند. شالپوش سپس به گم شدن هفده بازیابی در چنین نمایشگاههایی اشاره كرد و گفت: تصوری كه از نمایشگاه در ایران هست، این است كه فضا و غرفه ای فروخته شود تمام شود. در صورتیكه مجری نمایگشاه وظیفه سنگینی دارد، زیرا بابت 30 ، 40 متر، مبلغ هنگفتی از ما گرفته سات. برخلاف ایران نمایشگاههای خری، به محض ورودتان، پوشهای در اختیارتان میگذارند كه در آن از قبل با مشتریان شما قرار ملاقات گذاشتهاند و برای شما كار را سهل كردهاند، اما در اینجا ارزشی برای بازاریابی برای محصول یا خدمات شركت كنندگان قائل نیستند:
اما عظیمی نماینده شركت «شورلت» اظهار میكرد كه این نمایشگاه نسبت به سال گذشته رشد داشته و شركتش قصد دارد سال آینده نیز در آن حضور یابد. وی نیز اعلام كرد كه «شورلت» فعلاً برنامهای برای بازاریابی و تبلیغات محصولاتش در سراسر ایران ندارد. زیرا بازار كنونیاش فراتر از آبهای نیلی جزیره كیش نمیرود. «هرآیینی»، مدیر عامل شركت«شایان لیزینگ كیش» نیر با اعلام این كه تنها چهار شركت «كیش ران» ، «كالسكه»،«بهمن» اجازه فروش خودرو در جزیره كیش را دارند، گفت كه شركتش عضوی از گروه «بهمن» است نمایندگی «مزدا»، میتوبیشی و «ایسوزو» را دارد. وی هدف از حضور در دومین نمایشگاه بین المللی خودرو كیش و قطعات وابسته را معرفی محصولات تازه «میتسوبیشی» عنوان كرد و گفت: «تویوتا» در ژاپن اولین و در دنیا پس از «جنرال موتورز» دومین تولید كننده بزرگ خودرو در دنیاست و «سیتسوبیشی» و «نیسان» با یكدیگر بر سر تصاحب مكان دوم رقابت تنگاتنگی دارند.
او درباره تبلیغات شركتش در ایران گفت: گروه «بهمن» درای 37 شركت مستقل و بزرگترین «هولدینگ» در ایران است و برای همین تبلیغات منسجمی در راستای اهداف خود دارد. عمده گلایه اكثر شركت كنندگان. تبلیغات ناكافی برای دومین نمایشگاه بین المللی خودرو در جزیره كیش بود. اما «سید جواد شجاعی» مدیر دفتر شركت «اینتراكنیش» در «مروارید خلیج فارس» به مجله دانش تبلیغات در این مورد گفت: ما تبلیغات این نمایشگاه را در شبكه جام جمع پخش كردیم، در نتیجه استقبال از آن نسبت به سال گذشته بهتر بود.
چنانچه وضعیت بازار خودرو در یاران كماكان در اعضاء تولید كنندگان داخلی بماند، بعید است كه سال آینده خودروسازان بینالملی و خارجی در سومین دوره این نمایشگاه حضور پررنگتری داشه باشند و هم چنان تبلیغات برای محصولاتشان در ایران در حد صفر باقی خواهد ماند. با وجود فرآیندهای زیاد و تحولات عمیق كه در این چند سال اخیر در صنعت تبلیغات ایران كه روی داده است امید به این است كه با نیاز بازار به تبلیغات شتاب گستردهتر و بیشتری به خود بگیرد و به سمت حرفهای شدن همه از نظر نوع كار و هم از نظر دستمزد طراحان و متصدیان تبلیغات حركت كند.
ادامه خواندن مقاله صنعت تبليغات
نوشته مقاله صنعت تبليغات اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 4:31 am
nx دارای 146 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
جهانی را كه در آن زندگی میكنیم جهان ارتباطات نام گرفته است. با كمك ماهوارهها و اینترنت مرزها و دیوارهای مرئی و نامرئی فرو ریخته و دنیا به دهكده كوچكی تبدیل شده است. در این دهكده كوچك، نظامهای پیشین نابود شده و یا در حال نابودی است ونظامهای جدید با سرعتی وصف ناپذیر در حال جایگزینی است. دگرگونی در دانش، دگرگونی در نگرش، دگرگونی در رفتارها و دگرگونی در روابط انسانی و اجتماعی از دستاوردهای این دگرگونی است. آنچه در این مقاله مورد بررسی است كاربرد فناوریهای جدید اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش و بررسی تأثیر آن در ابعاد گوناگون آموزشی، پژوهشی و اجتماعی است. بدین منظور، در این مقاله ابتدا پیرامون وسایل جدید اطلاعات و ارتباطات و نقش آنها در آموزش و برقراری ارتباطات اجتماعی مطالبی ارائه خواهد شد و سپس به تأثیر این فناوریها در كلاسهای درس و نقش معلمان در این رابطه میپردازد.
همچنین سعی شده است با بررسی كتب، مجلات و مقالههای اینترنتی، آخرین نتایج به دست آمده از تأثیر فناوریها در كلاسهای درس به ویژه تأثیر آنها در تغییر نقش معلمان مطالبی ارائه شود. نقش این فناوریها درچگونگی برقراری ارتباط معلم با دانشآموزان، با همتایان و با سایر افراد جامعه از جمله مطالب این مقاله است.با توجه به نتایج به دست آمده توصیههایی برای استفاده بهتر از فناوریها برای برقراری ارتباطات اجتماعی به معلمان، مسؤولین و دست اندركاران آموزشی شده است.
مقدمهارتباط عبارت است از فراگرد انتقال اطلاعات، احساسها، حافظهها وفكرها در میان مردم (اسمیت، 1988، ص 7). ارتباطات به معنای «تسهیم تجارب» نیز تعریف شده است. در این معنا، هر انسانی تجارب و آنچه در درون خود دارد را با دیگران در میان میگذارد. برخی از صاحبنظران ارتباطات را پدیدهای تكاملی میدانند كه به گونهی فراگردی از افراد و نظام اجتماعی كه درآن زیست میكنند، نشأت گرفته و خود به نوبه خود بر آنها تأثیر میگذارد. از طریق این جریان، انسانها و نظامهای اجتماعی تكامل مییابند، تغییر میپذیرند، خود را با شرایط منطبق میكنند، جایگزین میشوند، رشد میكنند.
ابزارهای ارتباطی وسایلی هستند كه از طریق آن انسانها به خلق، حفظ و توسعه روابط خویش با یكدیگر میپردازند. از طریق این ابزار اطلاعات، دانش و آگاهیها و حتی فرهنگها مبادله میشود. فناوریهای جدید اطلاعات و ارتباطات از زمره وسایل ارتباطی جدید هستند كه با امكاناتی نظیر پست الكترونیكی، اتاقهای گفتگو، گروههای مباحثه، نفش عمدهای در این فرآیند به عهده دارند.
اصطلاح ”فناوری اطلاعات “ جدیداً به ”فناوری اطلاعات و ارتباطات “ تغییر یافته است. البته تفاوت این دو واژه از نحوه برقراری ارتباط نشأت گرفته است. واژه اول، یعنی فناوری اطلاعات به جریان یكسویه ارتباط اشاره دارد كه در این فرآیند، گیرنده و یا دریافت كننده نسبت به اطلاعات دریافتی منفعل است. واژه دوم یعنی فناوری اطلاعات و ارتباطات، اشاره به تعامل بین كاربر و دنیای اطلاعات دارد. بنابراین، واژه دوم به جریان دوسویه ارتباط اشاره دارد كه در این فرایند، كاربر نقش بسیار فعالی در رد و بدل كردن اطلاعات خواهد داشت. رایانه از طریق جریان فرست و بازفرست اطلاعات، توانایی مردم را برای برقراری ارتباط فوری و آسان از فواصل دور و نزدیك فراهم كرده است و از این طریق موجب تحولات شگرفی در امور گوناگون از جمله آموزش و پرورش شده است. در این مقاله ضمن اشاره به تحقیقات انجام گرفته در مورد نقش رایانهها در آموزش به نقش ارتباطی آنها توجه خاص شده است.
نقش رسانههای گوناگون ارتباطی در آموزشدر قرن نوزدهم، گسترش راه آهن و استفاده از آن به عنوان اولین وسیله ارتباطی، كمی بعد اختراع تلفن كه هر فرد میتوانست ارتباط فوری و بلادرنگ با افراد دیگر داشته و اطلاعات به راحتی و وضوح سریعاً نقل و انتقال مییافت. سپس، تلگراف، تلكس، ماشین فاكس كه امكان انتقال نوشته را از طریق شبكههای ارتباطی فراهم میكرد.استفاده از وسائل الكترونیكی در امر برقراری ارتباط و در نتیجه آموزش از طریق آن، در اوایل سال 1900 از طریق رادیو آغاز شد. در اوایل 1924، بی بی سی (BBC) شروع به پخش برنامههای آموزشی كرد. از آن زمان تا به حال رادیو به منزله ابزاری جهت دست یابی افراد ساكن مناطق دور افتاده به آموزش مطرح بوده است.
برنامههای آموزشی تلویزیون در دهه 30 آغاز به كار كرد (1930)، 20 سال طول كشید تا برنامههای آموزشی آن به صورت محبوب و مردمی در آید، بعد از گذشت 30 سال، فناوریهای رایانهای زمان و مكان را در نوردیدند و آموزش را از كلاسهای درس به منازل ومحل كار آوردند و درسهای مجازی، دورههای مجازی و دانشگاههای مجازی پدید آمدند. در حال حاضر كاربرد گسترده از امكانات اینترنت در مدارس، نشانگر فناوریهای پیشرفته میباشد.
نقش ارتباطی اینترنت در آموزش و پرورشامروزه، علم مرز نمیشناسد و به گوشهای از جهان تعلق ندارد. همه با هم مشغول ساختن دانشهای نو برای بهبود بخشیدن به نابسامانیهای اوضاع جهان اند. این واقعیت است كه همه جهانیان از پیشرفتهای حاصله از تلاش دانشمندان و متخصصان برای زندگی بهتر و رفاه بیشتر استفاده میكنند. بنابراین، باید در تولید وساخت دانش نیز سهمی به عهده گیرند.
بهره مندی از تجارب بدست آمده از طریق رسانهها از تكرار كارهای انجام شده و صرف وقت و سرمایه مجدد جلوگیری میكند. امروزه با كمك فناوریها، در كسری از ثانیه میتوان به تجارب اندیشمندان دست یافت. با استفاده از فناوریهای جدید، نه تنها میتوان در معرض كارهای انجام شده قرار گرفت بلكه این امكان از طریق شبكههای بین المللی وجود دارد كه در فرآیند كارهای در حال انجام به طور فعالانه مشاركت كرد. متخصصان كشورهای مختلف میتوانند در زمان مشخصی به تبادل اندیشه و نظر بپردازند و در مورد یك رویداد علمی بحث و گفتگو كنند و از این طریق به دانش جهانی دست یابند. آنچه در زیر بیان میشود، استفاده از فناوریهای آموزشی را در حرفه پزشكی نشان میدهد:
الیوت ماسیه ، فناور و متخصص تعلیم و تربیت، این تجربه دست اول را هنگام بازدید از «گام نخست در موفقیت و پیشرفت در یادگیری الكترونیكی» ملاحظه كرد. او در تفسیر این بازدید چنین میگوید:هفت هزار متخصص قلب را در سالن كنفرانسی تصور كنید كه در حال مشاهده و تعامل با جراحانی هستند كه به طور همزمان مشغول عمل جراحی قلب در سه كشور مختلف دنیا (اسرائیل، ایتالیا ونیویورك) هستند. شش بیمار برای جراحی قلب دراتاقهای عمل این سه كشور در نظر گرفته شدند. در هر اتاق عمل، بین 3 تا 8 دوربین فیلمبرداری و وسایل اسكن جهت نشان دادن عمل جراحی و گرفتن تصاویر از داخل و پخش آن به صورت زنده فراهم شده است.متخصصان قلب در اتاقهای عمل مشغول اجرای روشهای بسیار پیچیده، بالاتر از سطح استانداردهای معمول بودند. بیماران مورد عمل جراحی كه وضعیت بسیار جدی و وخیمی داشتند، همه برگه رضایت نامه را امضاء كرده بودند و در طول انجام عمل جراحی به هوش بودند.
یك دستگاه تغذیه ماهوارهای و ارتباط از طریق آن، به تماشاگران اجازه میداد تا طی انجام دادن عمل جراحی، به طور زنده با جراحان در تعامل و ارتباط باشند و كلیه عملیات را دنبال و حتی آنها را مرور و بازنمایی كنند. شركت كنندگان میزگرد، متخصصان سطوح بالای جراحی قلب بودند كه عقاید و نظرات خود را در مورد روش كار و شیوه عمل جراحی توضیح میدادند. از سوی دیگر، جراحان در اتاق عمل راجع به اینكه چه روشی را انتخاب كنند و در چه حالتی، روش انتخاب شده را متوقف خواهند كرد رأی گیری میكردند. همین كه رأیگیری در حال انجام بود، چهار صفحه پر از اطلاعات فوری و بلادرنگ در مقابل متخصصان قلب قرار گرفت. این اطلاعات به آنها كمك میكرد تا در جریان اتفاقات زمینهی كار باشند (ماسیه، 2001، ص 1)ماسیه گزارش میدهد «واقعاً، این رویداد تجربه یادگیری بسیار قدرتمندی بود. این فرآیند از توزیع بسیار سریع دانش و اطلاعات پزشكی حمایت میكرد. خیلی سریعتر از فرآیند معمولی در چاپ اطلاعات پزشكی.»همان طور كه در این مثال ملاحظه شد. یكی از مهمترین امتیازات فناوریهای اطلاعات و ارتباطات مشاركت جمعی در تولید دانشهای جدید از طریق برقراری ارتباطات اجتماعی است. اینترنت برای دست اندركاران آموزشی مزایای دیگری را نیز در بردارد، از جمله:ـ ارتباط بامراكز علمی، پژوهشی سراسر كشور و دنیا و كسب مشورت و تبادل نظر با صاحبنظران و متخصصان هر رشته؛ـ تماس سریع با كارشناسان، متخصصان و صاحبنظران سراسر كشور وسراسر دنیا در رشتههای تخصصی مربوطه از طریق امكانات گوناگون اینترنت نظیر پست الكترونیكی.
پست الكترونیكیكاربرد گسترده ازامكانات اینترنت در حرفهها و مشاغل گوناگون، نشانگر استفاده از فناوری پیشرفته است. این فناوری نه تنها برای دست یابی به اطلاعات و دانش روز استفاده میشود بلكه در اكثر نوشتهها آدرس پست الكترونیكی نویسنده مشخص است و فرد میتواند در مورد نوشته با نویسنده آن تماس بگیرد و به بحث و گفتگو پیرامون مطالب نوشته شده بپردازد. گر چه در گذشته هم امكان تماس از طریق نامه، فاكس و تلفن وجود داشته است ولی استفاده از امكانات اینترنت این روند را بسیار تعاملی تر، آسانتر و ارزانتر كرده است. پیامی كه از طریق اینترنت فرستاده میشود، بسیار ارزانتر از فرستادن آن با وسایل ارتباطی دیگر نظیر تلفن، دورنگار و نظایر آن است.
امكانات اینترنت به شخص امكان ناشناس ماندن میدهد. بنابراین، او میتواند هر سؤالی داشته باشد بدون ترس و دلهره بپرسد. گر چه ممكن است نام كاربر مشخص شود ولی ویژگیهای دیگر او نظیر سن، جنسیت، ملیت و حتی محل ارسال پیام ناشناخته میماند. برای مثال، نامهای كه از همسایگی و اتاق كناری فرستاده میشود با نامهای كه از یك كشور بسیار دور فرستاده میشود، مشابه است و تشخیص محل ارسال نامه كمتر امكان پذیر است. با استفاده از پست الكترونیكی امكان تماس با افراد سراسر دنیا وجود دارد. وجود امكان بحث و گفتگو از طریق اینترنت از دیگر امتیازات این رسانه در آموزش میباشد.
اتاقهای گفتگویكی از قابلیتهای اینترنت، چت یا اتاقهای گفتوگو میباشد. چت در لغت به معنای گپ زدن، صحبت دوستانه و درد دل آمده است. چت كردن یعنی ارسال پیام برای یك مخاطب یا مجموعهای از مخاطبان و دریافت پاسخ از آنها در مدتی كمتر از چند ثانیه و تكرار این عمل. محیطهای چت انواع مختلفی دارند از جمله، چتهای نوشتاری، گرافیكی، صوتی و تصویری، چتهای صوتی همانند تلفن عمل میكنند با این تفاوت كه فرد میتواند همزمان با چند نفر و یا یك نفر گفتگو كند. در چت صوتی تصویری، كلام و تصویر همزمان رد و بدل میشود. در چتهای گرافیكی، چت كنندهها علاوه بر تایپ پیام، برای خود یك تصویر گرافیكی كه معرف آنهاست، انتخاب میكنند.
در هر صورت متداولترین نوع چت، كاربرد نگارشی آن است. از این قابلیت اگر درست استفاده شود، گستره وسیعی از امكانات را در اختیار كاربران قرار میدهد. در محیطهای چت دو نوع برخورد افراد با هم وجود دارد، یكی به صورت تخصصی و دیگری عمومی. معمولاً ایرانیان علاقه مند به چت، به غیر از تعداد معدودی از اساتید و متخصصان و علاقه مندان حیطه خاصی، وارد محیطهای تخصصی نمیشوند، چرا كه از طرفی تسلط كافی به زبان انگلیسی یا دیگر زبانها را ندارند و از طرفی گرایش به برقراری روابط اجتماعی برون مرزی نیز كم است و این میتواند به دلیل نبودن اشتراكات فرهنگی و تفاوت در اولویتهای مورد علاقه در بحث، باشد.
در پژوهشی انجام شده توسط زمانی و آقاكثیری (1383) از مدارس اصفهان نشان داده است كه آموزش و پرورش هزینههای زیادی را برای بازآموزی و آموزش ضمن خدمت معلمان برای استفاده و كاربرد رایانه در مدارس هزینه كرده است. 89% از معلمان مورد مصاحبه دورههای آموزش ضمن خدمت پیرامون مهارتهای مربوط به استفاده از رایانه را گذرانده اند. 23% از این افراد از مهارتهای كسب شده در امر آموزش و پژوهش استفاده كردهاند ولی تنها 3% از این افراد تواسنتهاند از دانش كسب شده در زمینه برقراری ارتباط با همتایان و والدین استفاده كنند. این افراد معمولاً كسانی بودند كه در منزل به رایانه و اینترنت دسترسی داشتند. بنا به اظهار این معلمان، آنها در موارد معدودی از اتاقهای گفتمان برای برقراری ارتباط با دوستان خود استفاده كردهاند وبرای منظورهای آموزشی و درسی كمتر این امكانات مورد بهره برداری قرار گرفته است.
نقش معلمان در استفاده از فناوریهای اطلاعات و ارتباطاتهم اكنون اهداف سنتی آموزش تغییر یافته، تنها به یادگیری بدنهی دانش و مهارتها محدود نمیشود، بنابراین وظیفه معلمان هم تغییر كرده و مشكلتر شده است زیرا آنان باید مهارتهای شناختی تركیب دانش نو و قدیم، چگونگی یادگیری دانش جدید و به كار بردن این دانش در موقعیتهای جدید را به بچهها یاد بدهند. در زمینههای اجتماعی ارتباط معلمان تنها به ارتباط با تعداد معدودی دانشآموز محدود نمیشود و آنها ناچارند برای به روز كردن اطلاعات علمی كه هر روز تازهتر و پیچیدهتر میشوند، دامنه ارتباطات اجتماعی خود را گسترش بخشند.
آنها نیاز دارند كه با افراد جامعه به ویژه والدین ارتباط برقرار كنند و از امكانات جامعه و خانواده حداكثر استفاده را بنمایند. در اكثر موارد آنها دامنه روابط اجتماعی خود را از مدرسه فراتر گذاشته و با سایر همتایان خود در سراسر كشور و حتی با سایر كشورها تماس گرفته و از نظریات و تجربیات آنها در زمینههای گوناگون و برای حل مشكلات آموزشی بهره میگیرند. فناوریهای جدید زمنیه بسیاری از روابط اجتماعی را برای آنها فراهم میكنند. آنها به دانشآموزان میآموزند كه چگونه میتوانند زمینههای كار گروهی و تعاون را با كمك فناوری اطلاعات و ارتباطات بهبود بخشند. بهرهمندی از تمام امكانات بالقوهای كه در این فناوری وجود دارد شرایط و خواستههای جدیدی را از معلمان میطلبد. در مورد اهمیت این موضوع در شرایط كنونی لازم است به چند نكته در مورد آموزش توجه گردد:
• درك و فهم ما از یادگیری تغییر كرده است. یادگیری باید معنی دار و در زندگی كاربردی باشد.• دانش هر روز تغییر میكند، پس باید معلمان را به گونهای وادار كرد تا دانش خود را بهروز كنند و در معرض كانالهای انتقال اطلاعات قرار بگیرند.• محیط اجتماعی بسیاری از كشورها اداره كلاس را برای معلمان دشوار ساخته است. موقعیت معلم در كلاس به چالش كشیده شده و دانش او زیر سؤال رفته است. دانشآموزان نسبت به معلم بی احترامی كرده، پرخاش میكنند و در برخی موارد معلمان در معرض تهدیدات فیزیكی و فشارهای روانی هستند. كسب تجربیات سایر همتایان و همكاران در برخورد با این مشكلات و چالشها نیاز به مشاوره با افراد صاحبنظر وكارشناس دارد كه به صورت گمنام از طریق فناوری اطلاعات و ارتباطات ممكن است.• فناوری اطلاعات و ارتباطات علی رغم مفید بودن، كار معلمان را به نحو چشمگیری افزایش داده است. آنها مجبورند علاوه بر تدریس، مواردی مثل كار با رایانه، نصب نرم افزار، اینترنت و غیره را نیز یاد بگیرند و دانشآموزان را در این موارد كمك كنند. اشكالات نرمافزاری و سختافزاری پیش آمده كمك از كارشناسان را میطلبد و این امر نیز با كمترین هزینه از طریق فناوری جدید امكانپذیر است.• استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات تغییرات زیادی را در آموزش ایجاد كرده است. جدول شماره 1 نشاندهنده پارهای از این تغییرات است.جدول 1-1 ارزیابی الگوی جدیداز (سنتی) به (جدید)ساختمان مدرسه زیرساختهای تولید دانش (مدارس، آزمایشگاهها، رادیو، تلویزیون، اینترنت و موزهها)
كلاسها افراد یادگیرندهمعلم به عنوان ارائه دهنده معلم به عنوان تسهیل كنندهمجموعهای از كتابها و وسائل كمك آموزشی دیداری و شنیداری مواد چند رسانهای (مواد چاپی، مواد صوتی، ویدئو، دیجیتال)امروزه، نظامهای فعال آموزشی از طریق چند رسانهایها بدون توجه به فاصله جغرافیایی و ملیت به یادگیرندگان امكان استفاده یكسان از امكانات را میدهند. در این مدل جدید، فناوری جایگزینی برای مدرسه نیست، بلكه نقش مكمل را برای نظام ایفاء میكند.
نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزشباركر و فرانكلین (1998) عقیده دارند در صورتی كه معلمان بخواهند از فناوری اطلاعات و ارتباطات در انجام وظایف محوله آموزشی و تدریس خود اطمینان یابند باید از مدل 4 یی (E) كه ازچهار واژه، Eases, Enables, Ensures, Enhances گرفته شده است استفاده كنند. اولین ایی (E) مربوط به راحت كردن كارها است. (Eases) یعنی اینكه معلمان ببینند كه فناوری اطلاعات و ارتباطات چقدر وظیفه آنها را راحت و در انجام وظیفه به آنها كمك میكند. دومین ایی (E) مربوطه به توانا كردن فراگیر است. (Enables) یعنی تا چه حد فناوری اطلاعات و ارتباطات فراگیر را توانا میكند. سومین ایی (E) مربوط به اطمینان معلم از دستیابی به بازدههای یادگیری است. (Ensures) اطمینان از دستیابی به اهداف آموزشی كه با بازدههای آموزشی قابل اندازه گیری است و چهارمین ایی (E) Enhacnes مربوط به بالا بردن كیفیت و ارزش وظیفه ویا كار است. به عقیده باركر و فرانكلین در صورتی كه فناوری اطلاعات و ارتباطات نتواند این عملیات را انجام دهد نباید به كار گرفته شود. مدل فوق الذكر، نه تنها دربه كارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در زمینه سواد آموزی قابل استفاده است بلكه در كلیه زمینههای برنامه درسی میتواند مورد استفاده معلمان و كارشناسان قرار بگیرد.
تحقیقات انجام شده پیرامون نقش فناوریهای جدید اطلاعات و ارتباطات بر معلمانبرای اجرای برنامه تلفیق فناوری اطلاعات و ارتباطات برنامه ملی تربیت معلم در انگلستان اجرا شده است. بدین منظور مبلغ 230 میلیون پوند برای تربیت كلیه معلمان برای استفاده از رایانه در سال 2002 در نظر گرفته شد. انتظار میرفت كه معلمان از امكانات اینترنت نظیر پست الكترونیكی برای تماس با سایر معلمان كشور و دیگر نقاط دنیا و همچنین برای ارتباط با متخصصان موضوعات درسی استفاده كنند.نیكی دیویس (سومخ و دیویس ، 1997) استدلال میكند كه تواناییهای حرفهای معلمان از طریق به كارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات افزایش خواهد یافت. استفاده مؤثر دانشآموزان از فناوری، مستلزم آن است كه معلمان برای استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش دیده باشند.
نقش معلمان دراستفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطاتمعلمان بهترین افرادی هستند كه میتوانند تأثیر واقعی فناوری اطلاعات و ارتباطات را در یادگیری ارزیابی كنند و تشخیص دهند كه فناوری چه كارهایی را در آموزش میتواند انجام دهند و چه كارهایی را نمیتواند. از این رو، بازخورد معلمانی كه در آموزش از رایانهها استفاده میكنند بهترین یاور سیاستگزاران آموزشی در تصمیمگیریهای مربوط به كاربرد این فناوری میباشد.برای پی بردن به ارزش فناوری در آموزش رسمی، پیمایش ملی از معلمان پیش دبستان تا دبیرستان مدارس دولتی و خصوصی به وسیله مؤسسه تحقیقاتی اینفوتك در كشور آمریكا انجام گرفت. در این پیمایش، محققان با 606 نفر از معلمان مدارس دولتی وخصوصی كشور آمریكا مصاحبه كردند. این نمونه شامل تعداد مساوی از معلمان مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان بود كه از جامعه آماری 6/1 میلیون نفر معلم از بانك اطلاعات معلمان به طور تصادفی انتخاب شدند.
تجزیه و تحلیل دادههامصاحبههای تلفنی توسط مؤسسه تحقیقاتی اینفوتك در میتا جون 2003 انجام گرفت. نتایج زیر از این پژوهش به دست آمد: سن 85% از معلمان 35 سال به بالا و متوسط تجربه تدریس آنها 17 سال بود. متوسط تعداد دانشآموزان در هر كلاس درس 23 نفر بود.به طور كلی، مصاحبه شوندگان به نفش فناوری در برقراری ارتباط با والدین، در مدیریت و اداره كلاسها و تدریس اشاره كردند. در زمینه ارتباط با والدین، معلمان از طریق پست الكترونیكی با والدین تماس گرفته و راجع به مشكلات درسی، نمرات دانشآموزان و موارد خاصی كه در مدرسه اتفاق افتاده، از نظر والدین جویا میشدند. علاوه بر این معلمان برای برقراری با همتایان خود از مدارس دیگر با آنها تماس گرفته و در موارد آموزشی و مشكلات دانشآموزان از نظریات آنها استفاده میكردند. اهم منافع استفاده از فناروی در آموزش به سه دسته تقسیم میشوند: منافع در كلاس درس، در خارج از كلاس درس و منافع آن برای معلمان.
1ـ منافع استفاده از رایانهها در كلاسهای درس85% از معلمان به نقش رایانهها در پیشرفت تحصیلی دانشآموزان اشاره كردند. 74% به نقش رایانه در افزایش حضور دانشآموزان در كلاس درس و 65% عقیده داشتند كه رایانهها در انتقال بعضی از مواد آموزشی حتی از معلمان هم موفقتر و مؤثرتر عمل كرده اند.معلمان عقیده داشتند كه با افزایش سن دانشآموزان، رایانهها به عنوان یك ابزار آموزشی سودمندتری عمل میكنند. به عبارت دیگر، هر چه سن دانشآموزان بیشتر شود رایانهها ابزار مناسب تری برای تدریس و آموزش محسوب میشوند.در پاسخ به سؤال، مناسب بودن رایانهها به عنوان یك ابزار آموزشی برای تدریس،
54% از معلمان ابتدایی، 63% از معلمان راهنمایی و 68% از معلمان دبیرستانها به مقدار خیلی زیاد موافق نقش آموزشی رایانهها در آموزش بودند. نتایج این پژوهش با نتایج تحقیق انجام شده توسط مؤسسهی آموزشی و فناوری سی ای او كه در زمینه استفاده از رایانه در آموزش صورت گرفته، همخوانی و همبستگی دارد. تحقیقات انجام شده توسط این مؤسسه نشان میدهد كه استفاده از رایانه در آموزش، پیشرفتهای چشمگیری را در ایجاد و پرورش مهارتهای گوناگون نظیر ریاضیات، نوشتن، فعالیتهای مشاركتی، حل مسأله، سازماندهی و برنامهریزی، سواد بصری و اطلاعاتی، خلاقیت، ریسكپذیری، یادگیری پروژه محور و مهارتهای بین شخصی داشته است.به طور كلی، فناوری اطلاعات و ارتباطات میتواند به فرآیند تولید دانش ساختارمند در كلاسهای درس كمك كند.
پژوهشگرانی نظیر بورك (1985)؛ پاپرت (1980) و دوگوستا (1982)، به تأثیر عمیق رایانهها در فرآیند یادگیری و آموزش مینگرند. آنها عقیده دارند كه استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در كلاسهای درس موجب میشود تا آموزش، دانشآموز محورتر شود. در این نوع كلاسها، دانشآموزان با استفاده از تفكر انتقادی و تشریك مساعی با دیگران (فراتر از مرزهای منطقهای و ملی) راهكارهایی را برای حل مشكلات خود و جامعه پیدا میكنند(جایر، 1997). در این كلاسها، روش تدریس معلم تغییر یافته است. تحقیقات انجام شده توسط دویر، رینك استاف و سندهلز (1991) نشان داد كه رایانهها برای تمام موضوعات درسی به كار گرفته میشوند و معلمان در این كلاسها، سبكهای گوناگون تدریس را تجربه كرده اند.
فناوری دیجیتالی دانشآموزان را فعالتر میكند و آنها را به یادگیرندگان مستقلی تبدیل مینماید. اینترنت «جوامع تولید دانش» را ایجاد میكند كه درآن بچهها و بزرگسالان از اقصی نقاط كره خاكی با هم همكاری میكنند و از یكدیگر یاد میگیرند. رایانهها به دانشآموزان اجازه خواهند داد تا یادگیری خود را با روشهای اكتشاف مستقیم، شرح وبیان، و تجربه عهده دار شوند. این روند موجب تغییر نقش دانشآموز از «آموزش گیرنده» به «یادگیرنده» و نقش معلم از «متخصص» به «همكار» یا «راهنما» میشود (نگروپونت، رسنیك و كسل، 1997، ص 1).
2ـ نقش رایانهها در ارتباطاتگر چه بیشترین توجه روی كاربرد رایانه در كلاسهای درس گذاشته شده است ولی معلمان به استفادههای مفید اینترنت برای گسترش ارتباط با والدین و سایر افراد جامعه اشاره كردند. به طور كلی، 64% از معلمان گزارش دادند كه آنها ازطریق ارتباطهای الكترونیكی با والدین ارتباط برقرار كرده اند.بهرحال، هنگامی كه فناوریهای جدید وارد مدرسه میشوند، امكانات بالقوه زیادی را برای گسترش دامنه مخاطبین ایجاد میكنند. بچهها داستانها و یا شعرهایی را به صورت تایپ شده از طریق پست الكترونیكی برای مدارسی كه به شبكه رایانه وصل هستند ارسال میكنند. این مدارس میتوانند مدارس موجود در یك ناحیه باشند كه با هم در ساخت محیطهای درسی ارتباط دارند و یا مدارسی در مناطق دور دست، در شهر، كشور و یا قارهای دیگر باشند. بچههایی كه زبان انگلیسی را میدانند میتوانند با تعداد بسیار زیادتری از دانشآموزان سراسر جهان ارتباط برقرار كنند. اگر كار دانشآموز روی وب سایت مدرسه قرار گرفته شود، هر فردی از جهان كه به اینترنت دسترسی دارد میتواند مخاطب برنامه باشد. بنابراین مخاطبین بالقوه برنامه، ممكن است صدها تا میلیونها نفر و حتی بیشتر از مخاطبین بهترین كتابهای چاپ شده جهان باشند.
كار دانشآموزان به جای اینكه از طرف دانشآموزان كلاس خودشان مورد ارزشیابی و انتقاد قرار گرفته شود از طرف افراد دیگر شهرها، كشورها و یا قارهها مورد ارزیابی و انتقاد قرار میگیرد. كار میتواند با كلیك یك دكمه و با پرداخت هزینه تلفن محلی توسعه یابد. با استفاده عاقلانه و درست از زمانهای خاص روز، پیامها سریع و با هزینه بسیار ناچیز به اقصی نقاط جهان فرستاده میشود. بنابراین نویسنده اصلی میتواند هر گونه پیشنهاد اصلاح و تغییر را ظرف یك روز داشته باشد. نیكی دیویس (سومخ و دیویس، 1997)، به نوشتن و ارسال پیام به صورت تیمی اشاره دارند. بدین ترتیب كه كلاسی از یك مدرسه با كلاس دیگر از همان شهر و همچنین با مدرسه دیگر در شمال آمریكا، به صورت تیم ویرایشی با یكدیگر در انجام یك پروژه كلاسی كار میكردند.
دو فصل از یك داستان راجع به آمریكاییهای بومی با كمك دانشآموزان دو مدرسه انگلستان نوشته شد. این داستان بر اساس تفكرات قالبی پیرامون «هندیهای سرخ » نوشته شد. سپس به مدرسهای در آمریكا برای تصحیح و توسعه ارسال گردید. هدف از این نوشته، تغییر دیدگاهها و تفكرات قالبی در مورد آمریكاییهای بومی بود. این نوع استفاده تلویحی از پست الكترونیكی برای تغییر دیدگاههای كلیشهای و آموزش مجدد و تشویق جنبههای مثبت دیدگاه چند فرهنگی تأثیر بسیار مهمی بر كودكان دارد.فناوری اطلاعات و ارتباطات زمینههای جدیدی را برای ملاقات با مردم سراسر دنیا و آشنایی با فرهنگها، آداب و رسوم آنها فراهم میكند. دهكده جهانی مارشال مك لوهان «جامعهشناس كانادایی» تحقق یافته است.
توجه به این نكته لازم است كه همه یا 96% از این معلمان به پست الكترونیكی در مدرسه دسترسی داشتهاند (رادر ، 2003).
3ـ منافع استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای معلماننتایج پژوهش نشان میدهد كه بیش از سه چهارم یا (77%) از معلمان از سایتهای اینترنتی برای تسهیم و گزارش اطلاعات در مورد كلاسهای درس، تكالیف درسی، نمرات دانشآموزان و; استفاده میكنند. به علاوه نزدیك به نیمی از معلمان دورههای راهنمایی و دبیرستانها نمرههای دانشآموزان را از طریق اینترنت و یا پست الكترونیكی برای والدین ارسال داشته اند.
نیكی دیویس (سومخ و دیویس، 1997) استدلال میكند كه تواناییهای حرفهای معلمان از طریق به كارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات افزایش خواهد یافت. استفاده مؤثر دانشآموزان از این فناوری، مستلزم آن است كه معلمان برای استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش دیده باشند. او در مورد امكانات گوناگون اینترنت در آموزش از جمله پست الكترونیكی چنین میگوید. «پست الكترونیكی نه تنها به عنوان وسیلهای برای توسعه مهارتهای مربوط به فناوری اطلاعات و ارتباطات به كار برده میشود بلكه به عنوان وسیلهای جهت افزایش مهارتهای حرفهای و دانشهای مربوط به موضوع درسی به كار گرفته میشود» (همان منبع، ص 46).
امتیازات گوناگون فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش موجب شد تا اقدامات گوناگونی در كشورهای گوناگون صورت گیرد. از جمله، تلفیق این فناوری در برنامه درسی مدارس كشورهای پیشرفته كه به صورت آیین نامه، بخشنامه و مقررات آموزشی در برنامه آموزشی این كشورها لحاظ شده است. برای مثال در بخشنامه شماره 98/4 كه با عنوان: «موقعیت بالا و استانداردهای بالا » در كشور انگلستان در سال 1998 منتشر شده است چنین آورده شده است: برای اجرای برنامه تلفیق فناوری اطلاعات و ارتباطات، برنامه ملی تربیت معلم در انگلستان اجرا شده است. بدین منظور مبلغ 230 میلیون پوند برای تربیت كلیه معلمان برای استفاده از رایانه در سال 2002 در نظر گرفته شد. انتظار میرفت كه معلمان از امكانات اینترنت نظیر پست الكترونیكی برای تماس با سایر معلمان كشور و دیگر نقاط دنیا و همچنین برای ارتباط با متخصصان موضوعات درسی استفاده كنند.
در بسیاری از موارد، قرار دادن مدارس در شبكه ملی یادگیری ، تنها به منظور دسترسی به منابع اینترنتی نیست، بلكه به منظور استفاده از ویژگیهای دیگر رسانههای الكترونیكی نیز میباشد. امكانات بی شماری از طریق وصل به كتابخانهها، موزهها و افراد بی شمار دیگر در سراسر دنیا، از طریق فناوری اطلاعات و ارتباطات در دسترس مدارس قرار میگیرد. بر طبق سند «وصل به جامعه یادگیری» (1997)، قرار داشتن بیش از 32000 مدرسه مستقل و دولتی با بیش از 9 میلیون دانشآموز، 450000 معلم، 900 كالج آموزشی با 4 میلیون دانشجو و 250000 كارمند، 380000 كارمند در آموزش عالی با 6/1 میلیون دانشجو (تنها در كشور انگلستان)، 4300 كتابخانه با 22000 كارمند ( این كتابخانهها بیش از 60 درصد از جمعیت بزرگسالان را سرویس میدهند)، موسسات دیگر نظیر موزهها و گالریها در كشور انگلستان و خارج از آن، به طور حتم تواناییهای شبكه ملی یادگیری را نشان میدهد. توانایی دانشآموزان، دبیران، كتابداران، كارمندان اداری و سایر كارمندان اداره آموزش و پرورش برای برقراری ارتباط با یكدیگر یكی از مهیجترین رویدادهای توسعه آموزش است كه از ابتدای قرن بیست و یكم شروع شده است. از فناوری اطلاعات و ارتباطات میتوان برای افزایش یادگیری چه در داخل و چه در خارج از كلاس درس استفاده كرد. توانایی برقراری ارتباط فرد با افراد دیگر در اقصی نقاط دنیا از جمله ویژگیهای مهم این رسانه است كه نباید مورد چشم پوشی و غفلت قرار گیرد.
در سال 2002، 75% ازمعلمان و استادان و 50% از دانشآموزان و دانشجویان در مدرسه به پست الكترونیكی دسترسی داشته اند.به علاوه، بسیاری از دانشآموزان سابق مدارس كه فارغ التحصیل و جذب بازار كار شدهاند تجارب خود را از طریق پست الكترونیكی با سایر دانشآموزان در میان میگذارند. پست الكترونیكی، پل ارتباطی بین مدرسه و اولیاء دانشآموزان محسوب شده و بدین وسیله تجارب والدین با دست اندركاران مدرسه در مورد فرزندان تسهیم میشود. در نتیجه، تكامل مشخصی در تلفیق پست الكترونیكی با برنامه درسی مدارس در طول زمان اتفاق افتاده است.مدرسه ابتدایی مایفیلد درشمال شرق لندن كه از ژانویه 1999 از اینترنت و پست الكترونیك استفاده كرده است، در مورد چگونگی برخورد والدین، دانشآموزان و سایر افراد چنین گزارش داده است: اولین پیامهایی كه از والدین با پست الكترونیكی دریافت شد راجع به وب سایت مدرسه بود. برای مثال یكی از والدین چنین نظر داده بود:«من از اینكه شما بچههایمان را تشویق به استفاده از كاربردهای گوناگون رایانه میكنید بسیار خوشحال هستم. ; این وب سایت به مرور زمان كامل خواهد شد و من چشم به راه هستم تا شاهد پیشرفتهای این وب سایت باشم» این پدر در ادامه میگوید كه او تجربیات زیادی در مورد كار با رایانه دارد كه حاضر است در جهت نگهداری و بقای این وب سایت در اختیار مدرسه بگذارد.
گزارش از پیامهای دریافت شده از طریق پست الكترونیكی در رابطه با وب سایت مدرسه، همه فیدبك و بازخوردهای خوبی برای مسؤولین بود. ابتدا ارتباطات انجام شده بیشتر حالت گفت و گوی دوستانه و تعارف آمیز و كمتر محتوای آموزشی داشت ولی به مرور زمان این امر تغییر كرد و بیشتر مسائل آموزشی از طریق پست الكترونیكی مطرح گردید. در ضمن، استفاده از پست الكترونیكی موجب شد كه بچهها برای فرستادن اطلاعات مجبور به استفاده از مهارتهای گوناگون شوند. برای مثال، یكی از بچهها تصویری را به صورت ضمیمه به متن نامه با پست الكترونیكی برای مدرسه فرستاد.تحقیق دیگری در مورد اثرات فناوری اطلاعات و ارتباطات در پاییز 1997 و 1998 انجام گرفت. مطالعه و مشاهده بر روی 19 كلاس درس در پایههای مختلف انجام گرفت. بدین ترتیب كه مدیران مدارس مطالعات موردی را از سه كلاس درس كه از این فناوری استفاده میكردند و سه كلاس درس كه استفاده نمیكردند ترتیب دادند و این كلاسها توسط مشاهده گران مورد مشاهده و بررسی قرار گرفتند. متغیرهای قابل دسترسی عبارت بودند از: فعالیتهای غالب در كلاس درس، نقشهای معلم و دانشآموز، ماهیت كارجاری دانشآموزان و میزان و سطح درگیر شدن دانشآموزان.
نتایج به دست آمده از تحقیق در سال سوم67% از كلاسهای با فناوری در مقابل 14% از كلاسهای بدون فناوری در پروژههای گسترده مشاركت داشتند. معامان كلاسهای با فناوری، نقش كمكی و تسهیلكننده را به عهده گرفتند (43 % در مقابل 18% در كلاسهای بدون فناوری).نتایج بدست آمده در سال چهارم اجرای تحقیقدر سال چهارم سعی شد تا ابزارهایی برای ارزیابی نتایج حاصله از پروژه تهیه شود. برای اندازه گیری مهارتهای طراحی، همكاری و تسلط در محتوا، ارزشیابی از عملكرد تدوین شد. چارچوب مفهومی با پاسخگویی به این سؤال كه آیا تغییرات در فرآیندهای كلاس منتهی به سطوح گوناگون عملكرد میشود؟ازنظر دستاوردهای اجتماعی و فرهنگی، نوع گفتوگو در كلاسهای درس گروه آزمایش (با فناوری) و گروه كنترل (بدون فناوری) به عنوان یك ملاك از سنجش عملكرد مورد بررسی قرار گرفت. نوع فعالیت هم به منزله عامل دیگری از عملكرد دانشآموزان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بدین منظور، ابتدا تعریف مفهومی ازفعالیت به عمل آمد: در این پژوهش، فعالیت به معنای درگیرشدن دانشآموز در ساخت محصولات مناسب آموزشی است. برای مثال، محصولات میتواند شامل: نوشتن یك داستان، خواندن یك كتاب، بحث پیرامون یك موضوع، انجام و ثبت مشاهدات علمی، نقاشی، و سایر كارهای مربوط باشد. گاهی فعالیت منتهی به تولید محصول محسوسی نمیشود. برای مثال، گوش دادن به معلم.
روش تجزیه و تحلیل دادههاانتخاب فعالیتها به عنوان واحد تجزیه و تحلیل و ثبت مقدار زمانی كه روی هر فعالتی صرف شده است. بدین ترتیب، مشاهده گران، تعداد فعالیت و زمان هر فعالیت را در هر چهل و پنج دقیقه یادداشت میكردند. فعالیت معلم نیز یادداشت میشد.
جدول 2: نقش عمدهی معلمان در كلاسهای سنتی و چند رسانه اینقش معلمان كلاسهای پروژهای چند رسانه ای كلاسهای سنتینقش دستور دهندگی معلم (برای مثال: توضیح مفاهیم، دادن اطلاعات، سؤال از دانشآموزان) 11 17نقش تسهیل كننده(برای مثال: همراهی و كمك، اداره و سازماندهی كارها ووظایف، نظارت بر كار دانشآموزان 13 7C2=7.81, df=1, p<.05فعالیتهای مشاركتی دانشآموزان در گروههای كوچكوقت دانشآموز در كلاسهای سنتی بیشتر صرف گوش دادن به معلم و بحثهای یك طرفه میشود، در حالی كه در كلاسهای فناوری محور، وقت بیشتر صرف بحث در گروههای كوچك میشود. این همكاری و تشریك مساعی با الگوهای گفتوگو مورد حمایت قرار میگیرد. این الگوها گفتوگو به دانشآموزان اجازه میدهد تا بحث پیرامون موضوع را بین همكلاسان خود هدایت كنند.نتیجه بدست آمده نشان داد كه تنها 3% از زمان كلاسهای پروژهای در مقایسه با 72% از زمان كلاسهای سنتی، به سؤالهایی كه جواب آنها مشخص هستند، اختصاص یافته است.
تجزیه وتحلیل فعالیتهای غالب: تجزیه وتحلیل فعالیتها نیز نتایج مشابهی را نشان داد. كلاسهای فناوری محور در مقایسه با كلاسهای سنتی بیشتر از الگوهای گفتوگو استفاده میكردند. منظور از گفتوگو، بحثهایی است كه دانشآموزان و معلمان در آنها مشاركت دارند نه كلاسهایی كه معلم نقش كنترل كننده و دستور دهنده را ایفا میكند (برای مثال، سخنرانی). در كلاسهای سنتی، الگوی غالب سخنرانی است و گفتوگوها حالت یكطرفه دارد. C2=781, df=1, p<.05تحقیقات متعدد نشان میدهد كه فناوری اطلاعات و ارتباطات از روشهای جدید تدریس و نوآوریهای آموزشی پشتیبانی میكنند. اهم تغییرات ایجاد شده در اثر استفاده از رسانههای جدید ارتباط عبارتند از: تغییر در روش اداره كلاس از معلم محوری به فراگیر محوری، فعال نمودن فراگیران و درگیر كردن آنان در فعالیتهای آموزشی با انجام پروژههای بلند مدت و پیچیده و استفاده از مهارتهای سطوح برتر تفكر (زمانی، 1383، ص 20).
مشغولیت با منابع خارجیزمان صرف شده با اینترنت: یكی از تفاوتهای دیگر كلاسهای درس سنتی با كلاسهای فناوری محور، زمان صرف شده با اینترنت است. یكی از وسایل و ابزار بسیار با ارزش برای وصل كلاسهای درس به اجتماعات وسیعتر و بزرگتر اینترنت است. مشاهدات از كلاسهای پروژه محور در بهار سالهای 1997-1993، نشان داد كه دانشآموزان بیش از نیمی از وقت خود را صرف استفاده از اینترنت میكردند. آنها از اینترنت برای جستجوی اطلاعات، گرافیك، تصاویر، صداها و دیگر مواد لازم برای ساخت و ارائه پروژه استفاده میكردند. در كلاسهای سنتی مشاهده شده در بهار و پاییز، اینترنت اصلاً مورد استفاده قرار نگرفت.
توجه به مخاطبان خارجیپروژهها راهی به سوی جامعه: راه دیگر وصل شدن كلاسهای درس به جامعه از طریق پروژههایی است كه به وسیلهی دانشآموزان انجام میشود. مخاطبان این پروژهها، معمولاً به خارج از كلاس درس تعلق دارند. یكی از تفاوتهای بارز كلاسهای با فناوری و سنتی این است كه بر خلاف كلاسهای سنتی كه به مخاطبان توجهی نمیشود، در كلاسهای فناوری محور، بازده و نتیجه پروژه از دید مخاطبان مورد نقد، بحث و بررسی قرار میگیرد (نقد محصول از دید كسی كه محصول برای او ساخته میشود). در برنامههای پروژه محور، دانشآموزان در مورد اینكه چگونه مخاطبان به محصول آنان واكنش نشان میدهندبحث و گفتوگو میكنند. در صورتی كه توجه به مخاطبان خارج از كلاس درس، در هیچ یك از كلاس سنتی دیده نشده است و نظر معلم به عنوان مخاطب اصلی و یا تنها مخاطب این گونه كلاسها مورد توجه دانشآموز قرار میگیرد. دانشآموز كاری را انجام میدهد كه معلمش را خشنود و راضی میكند و از این نظر، تفاوت معنی داری بین كلاسهای سنتی و پروژه محور دیده میشود (آزمون فیشر، p<.001). در بهار، دانشآموزان در 35% از فعالیتهای پروژه ای، كار خود را از دید مخاطبان مورد نقد و ارزیابی قرار دادند. درصورتی كه توجه به مخاطبان در هیچ یك از فعالیتهای كلاسهای سنتی دیده نشد.
بحث و نتیجهگیریدر این مقاله، مزایای استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در امر آموزش، برقراری ارتباطات اجتماعی در بین معلمان و دانشآموزان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. به طور كلی، كلاسهای با فناوری، دانشآموز محورند ودانشآموزان با همكاری یكدیگر در تولید و ساخت محصولات پیچیده فعالیت میكنند. دومین مشخصه این كلاسها، ارائه دروس به صورت دادن پروژه بین رشتهای صورت میگیرد و دانشآموزان نیاز دارند تا نتیجه تحقیق و بررسی خود را با كمك نرم افزارهای چند رسانهای تولید و در كلاس درس وحتی نمایشگاهها ارائه كنند. سومین ویژگی، دانشآموزان مجبورند زمان زیادی را در گروههای كوچك روی پروژه صرف كنند. چهارمین ویژگی، توجه به مخاطبان خارجی از طرف دانشآموزان است، به ویژه هنگامی كه قرار است كار دانشآموزان در نمایشگاهها به نمایش گذاشته شود. معلمان در این كلاس تغییر نقش داده و به تسهیل كننده یادگیری تبدیل شده اند. معلمان روابط اجتماعی خود را از طریق فناوری گسترش دادند. در این مقاله نحوه استفاده معلمان از فناوریهای جدید برای برقراری ارتباط با دانشآموزان، والدین و سایر افراد مورد بحث قرار گرفت. به طور خلاصه تحقیقات در مورد این فناوری نشان داد فراگیران با كمك این ابزارهای جدید:
• دانشهای جدید را كشف و اطلاعات را به طور دینامیكی به اشكال گوناگون نشان دادند.• اجتماعیتر شده و اطمینان و اعتماد به نفس بیشتری پیدا كردند.• در مورد فرایندهای پیچیده و مشكل به طور مؤثر با دیگران ارتباط برقرار كردند.• به یادگیرندگان مستقل، خود آموز و آغازگر در جریان آموزش تبدیل شدند.• به صورت گروهی خیلی خوب كار كردند.• به استعدادها وقابلیتهای خود پی برده و تجربیات خود را داوطلبانه در اختیار دیگران قرار دادند.• مهارتهای نویسندگی آنها پیشرفت كرد.• فهم بهتر و دیدگاه وسیعتری از علوم گوناگون پیدا كردند.• توانایی آموزش به دیگران را كسب كردند.• مهارتهای حل مسأله و تفكر انتقادی آنها افزایش یافت.• از دیگران برای حل مسائل و مشكلات كمك گرفتند.• روحیه كار دسته جمعی، تعاون و همكاری بین گروهی بیشتری پیدا كردند.
توصیهها و پیشنهادهاواضح است كه نمیتوان معلمان را به یكباره آماده كرد و آموزش یك مرحلهای هر چقدر هم كه مؤثر باشد كافی نیست. باید آموزش مادام العمر را جایگزین آموزش كوتاه مدت كرد و در این روند به طیف زیر توجه نمود:1ـ آمادگی و آموزش اولیه: كه برای معلمان دانش پایه و مهارتهای آموزشی و سازمانی را فراهم میآورد و باعث به وجود آمدن درك عمیق از سیاستهای تدریس و یادگیری و انواع مواد آموزشی، كاربرد و نقش فناوری میشود. خوشبختانه این امر در آموزش و پرورش ایران تحقق یافته و اكثر معلمان آموزشهای اولیه درباره استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات را آموخته اند.
2ـ ایجاد فرصتهایی جهت بازآموزی، ارتقاء، و انتقال دانش و مهارتهای جدید: برخی از اصناف چنین دورههایی را برای تمدید جواز كار و كسب ضروری میدانند. البته برای مشاغل حساس نظیر تدریس و آموزش، گذرانیدن چنین دورههایی هر دو یا سه سال یكبار ضروری میباشد. بر مسؤولان آموزشی است كه مطمئن شوند كه فرصتها و تسهیلات كافی جهت گذرانیدن چنین دورههایی موجود است.3ـ حمایت همه جانبه: حمایت همه جانبه از معلمان در طی انجام مسؤولیتهای روزانه شان ضروری است.
البته مشكلاتی هم پیرامون توصیههای انجام شده وجود دارد نظیر:• بیشتر معلمان وقت و شرایط ارتقاء دانش خود را ندارند و نظام مدرسه هم این امكان را به آنها نمیدهد. درچنین شرایطی میتوان دانش معلمان را با استفاده از نوارهای ویدئویی و نرم افزارهای با كیفیت تقویت كرد. هم اكنون، معلمان از انتقال دهندگان صرف دانش به تسهیل كنندگان یادگیری تغییر نقش داده اند.• نرمافزارهای آموزشی برای كمك و راهنمایی معلمان عرضه گردد. برای ارتباط با معلمان از پست الكترونیك ودیگر محیطهای الكترونیكی استفاده شود.
ادامه خواندن مقاله روابط اجتماعي معلمان و دانشآموزان در عصر ارتباطات
نوشته مقاله روابط اجتماعي معلمان و دانشآموزان در عصر ارتباطات اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 4:31 am
nx دارای 76 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
برای یكبار به سایتتان می آیند و می روند چون شما آنجایی نبوده اید كه آنها به دنبالش می گشتند .
– ابزارهای تبلیغاتی / ترویجی اینترنت چه حرفی برای گفتن در دنیای كلاسیك دارند؟ابزارهای تبلیغاتی / ترویجی اینترنت چه حرفی برای گفتن در دنیای تجارت كلاسیك دارند؟آنچه در اینجا خواهید خواند، مصاحبه ای است كه در پاییز 1382 (سپتامبر 2003) انجام پذیرفته و در شماره 32 ماهنامه علمی – تخصصی انجمن روابط عمومی مهر و آبان 1383 منتشر شده است. هر چند سطح گفتگو در این مصاحبه از مقالاتی كه معمولا در “نگاه حرفه ای ” منتشر می شود “عمومی” تر است، ولی نگاه آن به “تصویر بزرگتری” كه تجارب الكترونیك در دل آن قرار دارد می تواند جالب توجه باشد. دو طرف این مصاحبه تلاش زیادی كردند تا مسایل به ساده ترین و قابل فهم ترین وجه ممكن برای عموم متخصصینی كه لزوماً چیزی از آی.تی نمی دانند تشریح شود. كاری در انتهای كار روشن شد بسیار دشوارتر از آن چیزیست كه به نظر می آید.
تبلیغات ترویج محصولات ، خدمات، مؤسسات و ایده ها در برابر پرداخت پول توسط یك پشتیبان مشخص است. تجار، تبلیغات را بخشی از استراتژی ترویج خود می بینند. تبلیغات الكترونیك زیر مجموعه ای از تبلیغات است كه به فعالیت های بنگاه تجاری در قلمرو تجاربت الكترونیك می پردازد اما عوامل موفقیت در قلمرو تجارت الكترونیك چه هستند؟ آیا تجارب الكترونیك با تجارب سنتی تفاوت ذاتی دارد؟ آیا ابزارهای سنتی تبلیغات می توان وارد این بخش از بازار شد؟ پاسخ این سؤالات را از كسرا یوسفی ،مدیر هنری یك استودیوی طراحی كه به مشتریان خود خدمات تبلیغات الكترونیك ارائه می دهد می شنویم.
از تجارب سنتی تا تجارب الكترونیك– هر بحثی راجع به تبلیغات در ابتدا به عامل محرك آن، یعنی تجارب باز می گردد. پس اولین سؤالم را اینگونه آغاز می كنم ، آیا تجارب الكترونیك قواعدی متفاوت با تجارت سنتی دارد و به این ترتیب آیا اصولاً پدیده ای به نام تبلیغات اینترنتی وجود دارد؟اصول تجارت الكترونیك در بنیان فرق چندانی با تجارت سنتی ندارد. به عبارت دیگر تنها یك نوع تجارت وجود دارد: تجارت موفق، به همین ترتیب تبلیغات در اینترنت شباهت زیادی با تبلیغات در سایر رسانه ها دارد. با این تفاوت كه چند عامل كلیدی در آب وجود دارد كه در سایر رسانه ها یا موجود نیست یا چنین توانایی شگفتی ندارد:محتوا، جوامع، تجارت،خدمات به مشتری و محلی سازی. حال هر كدام از این را در بستر جدید خود معنی می كنم. محتوا – Content – توانایی ارایه محتوای به روز شده دقیق، با صرف هزینه و زمان كمتر می باشد. جوامع Community توانایی ایجاد جوامع الكترونیك برای جذب گروههای خاص و تبادل تجربیات ، تجارت commerce امكان تجارت الكترونیك خدمات به مشترك costumer care امكانات ارزان و سریع برای ارایه خدمات بهتر و دقیق تر به مشترك می باشد. محلی سازی customiztion امكان محلی سازی محصول با خدمات مطابق نیاز و سلیقه مشترك.
از تبلیغات به برند– هنگامی كه ما از تبلیغات در اینترنت سخن می گوییم،دقیقاً چه عامل یا عواملی را به جلو می بریم تا به اهداف از پیش برنامه ریزی شده خود برسیم؟صرف نظر از برخی موارد خاص، تمامی تلاش تبلیغاتی در اینترنت (و حتی سایر رسانه ها ) مطرح كردن یك برند است. برند می تواند نشان ارائه خدمات یا محصولات باشد. حتی اگر گسترده تر نگاه كنیم “بریتنی اسپیزر” به عنوان ارایه كننده سبك خاصی از موسیقی به عنوان ارایه كننده یك محصول و سبك زندگی (lifestyle) جرج دبلیوبوش به عنوان ارایه كننده سبك خاصی از نگرش به مسال اجتماعی هم می توانند برند به حساب بیانند. به هر تقدیر هدف نهایی تبلیغات یك تجارتخانه مدرن،مطرح كردن یك برند است. ما با برند مردم را متقاعد می كنیم كه به نفع شما موضع گیری كنند. از شما اتومبیل بخرند، از خط هواپیمایی شما استفاده كند مثل شما لباس بپوشند یا از تصمیم شما پشتیبانی كنندن كه آیا باید بجنگند یا صلح كنند.
از ایده به واقعیتشما از اهمیت برند و نقشی كه بر تصمیم گیری افراد جامعه دارد سخن گفتید ولی از مكانیزم درونی آن اینكه چگونه می توان آناتومی آن را تشریح كرد سخنی نگفتید، لطفاً در این مورد نیز توضیحاتی به ما بدهید.هر برند اساساً از دو جز تشكیل شده است قول برند و عمل به آن ،قول برند معمولا در شعار تبلیغاتی آن خلاصه می شود. این كه آیا برند به قول خود عمل كرده یا خیر به تجربه استفاده كننده آن بر می گردد. برندی از نظر فنی موفق است كه به قول خود عمل كند مانند: نایك ، سواچ.
برند در اینترنت: از تجربه برند تا تجربه وب سایت– آیا برندهای الكترونیك از نظر كاركرد تفاوتی با برندهای سنتی دارند؟تفاوت كلیدی وب با سایر رسانه ها در این حقیقت نهفته است:تجربه برند ،تجربه وب سایت است. احساسی كه می خواهیم راجع به سایت ایجاد كنیم را باید در همان سایت پیاده سازی نماییم،عمل به قول به آینده موكول نخواهد شد. در اینترنت فاصله بین قول و عمل به آن صفر است.یك كفش: مرحل قول مرحله استفاده از محصول عمل به قولیك سایت:مرحله قول عمل به قولاز برنامه ریزی استراتژیك تا پیاده سازی فنیچون تجربه برند خود وب سایت است. تقریبا تمام بار مسئولیت بر دوش بخش فنی تیم طراحی وب قرار می گیرد. پس به هر تقدیر شما درگیر مسایل فنی خواهید شد مانند : سرعت انتقال اطلاعات، توانایی های نرم افزار ارایه كننده اطلاعات توانایی ها و محدودیت های جسمانی، هوشی و ذهنی دریافت كننده پیام، جذابیت بصری، سادگی نرم افزار، این حقیقت كه استفاده كننده یا عبور از چند گره (در مورد وب به طور خاص چند كلیك) به هدف اش می رسد؟ آیا احتیاجی به ایجاد امكان جستجو هست یا خیر؟ من معمولاً وب سایت رابه یك رستوران تشبیه می كنم: در ابتدا شما در خیابان تردد می كنید، بعد شما یا همراه شما تابلوی رستوران را می بینید و كنجكاو می شوید بعد شما نگاهی به ورودی رستوران می اندازید. از پنجره داخل را می بینید. آیا آدم هایی كه مشغول استفاده از برند هستند برای شما جذاب اند؟ از طبقه اجتماعی شما هستند؟ سپس داخل راهرو م شوید، یك میز درخواست می كنید. منتظر می شوید. می نشینید، از منو انتخاب می كنید. منتظر می شوید، غذا چیده می شود، غذا صرف می شود، شما درخواست صورت حساب می كنید، منتظر می شوید پرداخت می كنید. لطفا به وقفه ها توجه كنید. رستوران تنها یك فرق خیلی اساسی با وب سایت دارد:
تمام وب سایت ها مانند رستورانی هستند كه در انتهای یك كوچه بن بست قرار دارند، یعنی هیچ گاه مستقیماً و به سادگی دیده نمی شوند. این مثال به خوبی مشكلات یك طراح وب را به تصویر می كشد.
– فاكورهای موفقیت یك برند چیست؟برای این كه یك برند موفق باشد، باید در چند گستره متفاوت بطور موازی پیش برود.گستره تجارت: كیفیت فیزیكی محصول یا خدمات، بازاریابی درست، انتخاب صحیح گروه هدف، زمان بندی مناسب و غیره و عواملی هستند كه از بالا به آن تحمیل می شود مانند : بلایای طبیعی، سیاست گذاری های دولت ها ، جنگ ها و تكنولوژی كه خارج از بحث ما می باشد.گستره اینترنت: كنترل صحیح ، درجه زمانی سابت به روز آوری شود، چه تخفیف ها و تسهیلاتی به مشتریان ارایه شود. تناسب رقابت كانال های فروش سنتی با تجارب الكترونیك مانند : آی بی ام، مریل لینچ واپل كامپیوترگستره فنی: لذت بخش بودن برند، مفید بودن برند و خوشدستی آن Usability – كه از فضا دقیقاً موضوع تحقیقات و شغل من است.
چه سایتی از نظر تبلیغاتی موفق است؟وب سایت ما در تمام فعالیت های اینترنتی نقطه مركز پرگاریست كه سایر فعالیت ها باید حول محور آن بچرخند. تقریباً تمام روش های ترویج Promotion در اینترنت به وب سایت ختم می شوند، وقتی شما روی یك آگهی كلیك می كنید. انتظار ندارید تلفن خانه تان شماره آب مؤسسه را نگیرد. شما روی یك آگهی كلیك می كنید تا به وب سایتی بروید،آن را مطالعه كنید. احیاناً عضور شوید و در انتها خرید كنید یا از اطلاعات آن سایت استفاده نمایید. خیلی ساده است، به همین ترتیب طرف تجاری شما باید سایت خوبی داشته باشد. درك میزان موفقیت یك سایت بسیار ساده است. كافی است دست خود را روی لوگو آن مؤسسه بگذارید و سایت را نگاه كنید و ببینید كه با آن وب سایت سبك خاصی را در ارایه كردن مطالب اش دارد و اگر جواب مثبت است چقدر دراین كار موفق بوده مانند سابت های : یاهو، گوگل.
– گفتگوی ما تا اینجا بیشتر جنبه توری داشت، به هر تقدیر حقیقت این است كه هیچ مؤسسه ای حتی مسلح به مدرن ترین دیدگاه ها از مدل تجارت الكترونیك ، برندینگ الكترونیك و غیره نمی تواند بدون آشنایی با ابزارهای علمی حضور در اینترنت، مدل موفقی از تبلیغات و كسب و كار برای مسیر یابش ارایه نماید: به قیم این كه بحث ما كمی عامیانه به نظر برسد، علاقه مندم كمی از روش های علمی حضور در اینترنت صحبت كنیم.
صاحب فنیبا روش های متعدد و متفاوتی می توان بر روی اینترنت تبلیغ كرد،یكی از اساسی ترین حركت هایی كه می توان در اینترنت انجام داد ایجاد وب سایت است. ایجاد وب سایت بنیادی ترین حركت تبلیغاتی در اینترنت برای مؤسسه شما بشمار می آید.حركت بعدی سایت های موقت هستند ، این سایت ها طول عمرشان كوتاه است و كاربرد تاكتیكیی، به استراتژیك دارند. به طور مثال، وقتی موسسه “تویوتا” یك اتومبیل جدید تولید می كند و آن را در فهرست محصولات خود قرار می دهد . یك سایت كوچك هم برای این محصول جدید منتشر می كند كه مانند سایت اصلی شركت همیشگی نیست. مورد دیگر سایت های نمایشگاهی یا كیوسك است كه در داخل نمایشگاه یك یا چند كامپیوتر قرار می دهند و روی آنها یك سایت موقت كه اطلاعاتی در ارتباط با حضور مؤسسه در نمایشگاه دارد، نمایش می دهند.
یكی دیگر از روشهای تبلیغ در اینترنت آگهی ها هستند. شما می توانید آگهی خود را در یك وب سایت قرار دهید تا بازدیدكنندگان آن را ببینند و از طریق كلیك كردن بر روی آگهی شما به وب سایت شما دست یافته و خدمات و محصولات شما را مشاهده كنند.– آگهی ها از نظر فنی چگونه می توانند باشند؟آگهی ها می توانند به صورت متن، تصویر،انیمیشن و یا تلفیقی از این ها باشند. روش دیگر تبلیغ در اینترنت، هدیه دادن به بازدیدكنندگان است. یكی از انواع هدایای اینترنتی اشتراك مجانی اینترنت می باشد كه در ایران هم این روش مرسوم شده است. شكل بعدی هریا ارسال مجانی نرم افزار یا اطلاعات از طریق اینترنت به شماست. نرم افزارهای مجانی می توانند به صورت تفریحات الكترونیك یا نرم افزار چند رسانه باشند و اطلاعات نیز می توانند مقالات تحقیقاتی و یا مصالح تبلیغاتی مانند كاغذ دیواری باشند.
فرض كنید كه شما طرفدار محصولات هستید، شما می توانید از روی سایت تایك برای صفحه نمایشگر كامپیوتر شخصی خود یك كاغذ دیواری انتخاب نمایید و معمولا این كاغذ دیواری ها آرم یا لوگو شركت را به همراه دارند و هر كس آن را روی صفحه نمایشگر كامپیوتر شما مشاهده نماید به نوعی پیام شما را دریافت كرده است. مورد بعدی هدایای نقدی است. شما می توانید به دلایلی از سایت ها پول نقد دریافت نمایید. حالا یا با پست یا بوسیله شماره كارت اعتباری شما. به طور مثال در ازای پر كردن یك فرم نظر خواهی جوایز نقدی به شما تعلق می گیرد.
كوپن هدایا نیز یكی دیگر از این روش ها است. فرض كنید شما می خواهید برای یكی از دوستانتان هدیه ای تهیه نمایید. شما می توانید با استفاده از كارت اعتباری خود از یكی از فروشگاههای اینترنتی هدیه ای خرداری نموده تا برای وی فرستاده شود اما كوپ هدایا ارزش مالی مشخصی دارد كه با آن وست شما می تواند در همان سایت كه كوپن از آن خریداری شده با محدوده قیمت مشخص به سلیقه خود هدیه بخرد. مورد بعدی مشاوره با برآورد مجانی است. برای مثال شما مایلید كه یك اتومبیل بخرید. سایت هایی در اینترنت موجودند كه به شما این سرویس را می دهند، یعنی شما مشخصات اتومبیل مورد نظر و بودجه خود را بیان می كنید،
پس از آن مشاوران با نرم افزار آنچه را كه برای شما مناسب می باشد به شما پیشنهاد می دهند. البته این سایت ها برای خدمات مفصل تر هزینه هایی نیز دریافت می كنند. در اینترنت مسابقاتی نیز برگزار می شود كه جنبه تبلیغاتی دارند،تصور نمایید كه یك تولید كننده برای محصول جدید خود به دنبال یك نام می گردد و پیشنهاد دادن یك نام مناسب برای آن محصول را به مسابقه می گذارد. بعضی از سایت ها با دادن تخفیف هایی جلب مشتری می نمایند. مثلا شما در اینترنت مشاهده می كنید كه یك دانشگاه الكترونیك چند واحد مجانی به قید قرعه ارایه می كند. شما علاقه مند می شوید كه در آن قرعه كشی شركت نمایید و برای این منظور در دانشگاه ثبت نام می نمایید. نظر خواهی نیز می تواند به عنوان یك ابزار تبلیغاتی به كار رود كه البته این نوع تبلیغ به صورت مستقیم صورت نمی گرد و شما باید برای این كه مردم فرم نظر خواهی موجود در وب سایت شما را پر نمایند و نظر خود را نسبت به محصولات و خدمات شما ابراز دارند هزینه هایی را نیز متقبل شوید، اما در نهایت به بهبود كیفیت محصول و خدمات شما كمك خواهد نمود.
معاوضه پیوندها نیز یكی دیگر از این روش هاست. این روش به طور كلی براساس تبادل URI و یا به عبارتی پیوندهای تحت وب بین دو (معاوله URL) چند (حلقه ها) یا شبكه ای (شبكه های آگهی) از سایت ها و به دو شكل انتفاعی و غیر انتفاعی صورت می پذیرد كه دو روش اول معمولا غیر انتفاعی و روش آخر یعنی شبكه های آگهی معمولا انتفاعی می باشد. ابتدایی ترین روش معاوضه URL می باشد كه امری توافقی است و بدون هیچ گونه مكانیزم اقتصادی صورت می گیرد. به طول مثال شما آدرس اینترنتی خود را در سایت من و من آدرس اینترنتی خود را در سایت شما می گذارم و به این ترتیب بازدیدكنندگان یكدیگر را شریك می شویم. روش حلقه ها به این شكل است كه وقتی چند وب سایت راجع به یك موضوع كار می كنند با هم یك حلقه تشكیل می دهند. یعنی به ترتیب شماره این سایت ها به هم آدرس می دهند تا بازدید كننده به هر یك از آنها مراجعه نمده به سایت های بعدی نیز دسترسی داشته باشد.
اما شبكه های آگهی مؤسساتی هستند كه شما به آنها از طریق اینترنت مراجعه می نمایید و مشخصات آگهی موردنظرتان را بیان می كند مانند ابعاد ، بودجه و ; سپس آنها مسئولیت پخش آگهی شما را در سایت هایی كه بنابر اطلاعات ارائه شده توسط شما مشترك احتمالی محصولات یا خدمات شما م باشند بر عهده می گیرند، روش های درآمد زایی این سایت ها نیز نسبتاً پیچیده و متنوع می باشد به طور مثال تعداد كلیك هایی كه روی آگهی شما می شود یا امكان اینكه كلیكی منتهی به فروش شود می تواند به عنوان معیار مورد استفاده قرار گیرد.
مبحث بعدی كه یك ابزار تبلیغاتی مهم به شمار می رود موتورهای جستجو می باشند. عوامل مهم در این روش ابتدا رتبه بندی و سپس صحت سایت های اسپانسر می باشد.
از آنجا كه موتورهای جستجو جنبه اطلاع رسانی دارند چگونه می توانند جنبه تبلیغاتی پیدا كنند؟خوب مردم از طریق موتورهای جستجو در ارتباط با موضوع مورد علاقه خود به وب سایت موردنظرشان دسترسی دارند و اگر شما جز سایت های پیشنهادی موتورهای جستجو باشید بازدید كننده به سراغ سایت شما می آید و شما بدون هزینه كردن برای وب سایت خود از طریق به راحتی آب را در دسترس همگان قرار داده اید. مورد بعدی در مبحث موتورهای جستجو، معرفی سایت های حمایت شده است. سایت های اسپانسر با پرداخت هزینه نام خود را در حاشیه فهرست های موتور جستجو قرار می دهند. ما در اینترنت سایت هایی با عنوان فهرست راهنمای وب نیز داریم.
از نظر فنی دو نوع روش جستجو در سایت های اینترنتی وجود دارد برخی مانند Google موتور جستجو هستند و برخی هم فهرست راهنمای وب می باشند. موتورهای جستجو با ایجاد فهرستی از پیوندها و اسناد در اینترنت و ذخیره كردن آنها در یك بانك اطلاعاتی راهنمای وب می باشند. موتورهای جستجو با ایجاد فهرستی از پیوندها و اسناد در اینترنت و ذخیره كردن آنها در یك بانك اطلاعاتی در هنگام جستجو بانك اطلاعاتی خود را جستجو می نمایند. اما فهرست راهنمای وب به شكلی متفاوت عمل می كند. شما معمولا URL سایت خود را به علاوه توضیح مختصری راجع به آن به فهرست ارایه می نمایید كه این كار برای شما هزینه ای در بر نخواهد داشت.
فهرست های راهنمای وب نیز دارای مباحث رتبه بندی و معرفی سایت های اسپانسر می باشند. پرتال ها با سایت های مقدماتی نیز نوعی تبلیغ به شمار می آیند. پرتال ها یك سایت ورودی مقدماتی برای وب كه تركیبی از محتوای متنوع و خدمات به صورت تنظیم شده برای نیاز هر استفاده كننده خاص می باشند. حضور داشتن در جوامع الكترونیكی نیز می تواند روش مؤثری برای ترویج یك برند باشد. برای مثال با حضور در سمینارهای تحت وب می توان یك برند را در میان مخاطبان خبره مطرح كرد. این سمینارها حتی می توانند هنگامی كه شركت كنندگان در شبكه حضور دارند برگزار شوند و در انتها اسناد و نتایج آنها در دسترس همگان قرار گیرد.یكی دیگر از روشهای حضور در جوامع الكترونیك، انجمن ها می باشند، میزبانی انجمن ها می باشند، میزبانی انجمن های مختلف در اینترنت می تواند به این معنا باشد كه شما اعتبار كافی برای راه انداختن آنها را داشته اید.
مورد بعدی ، اتاق های مجازی گفت و گو بر روی اینترنت می باشد، به طور مثال شما در یك قسمت از سایت خود یك اتاق گفتگو راه اندازی می نمایید. در واقع شما با این عمل سبب شده اید كه مردم لحظاتی را در سایت شما صرف نمایند و شما در كنار آن برند خود را مطرح نمایید روش های دیگری نیز موجودند كه این ها هم از اینترنت استفاده می كنند ولی لزوماً تحت وب نمی باشند كه یكی از آنها بلادرنگ است مانند Messenger MSN شما وقتی یكی از این نرم افزارهای پیغام رسان بلادرنگ را انتخاب می نمایید این خود نوعی تبلیغ برای ارایه كننده آن نرم افزار محسوب می شود، آنها این سرویس را به شما می دهند تا شما در تصمیم گیری های اینده آنها را انتخاب نمائید. سرویس پیام های كوتاه نیز نوع دیگر این جوامع می باشند. مثل پیغام هایی كه شما بر روی موبایل خود دریافت می كنید.
تكنولوژی بعدی پروتكل كاربردهای بی سیم است. این تكنولوژی به شما این امكان را می دهد كه اطلاعات روی اینترنت را بر روی دستگاههای كوچك بی سیم مانند موبایل مشاهده كنید. به طور مثال با آدرس Wap.Yahoo.com شما نسخه تغییر یافته سایت yahoo.com را برای كاربردهای بی سیم بر روی موبایل خود مشاهده می نمایید. یكی دیگر از این جوامع الكترویك، خدمات رایگان حضور در اینترنت می باشد. شما در سایت خود امكان حضور دیگران را به طور رایگان ایجاد میكنید و از سوی دیگر فضایی برای ارایه آگهی های خود در نظر می گیرید. مثلا سرویس Geocitiles در سایت yahoo به شما به همین منظور صفحه شخصی مجانی می دهد. مبحث بعدی ارایه رسانه های سنتی بر روی وب می باشد.
شما برای تبلیغ می توانید در سایت خود موسیقی، فیلم یا انیمیشن ارائه نمایید. وب لاگ ها نیز یكی از ابزارهای تبلیغاتی بسیار مهم به شمار می روند. سایت هی بزرگ در درون خود وب لاگ هایی ایجاد می نمایند تا به دور از قواعد سخت و زمان گیر نشر مطالب درون سایت به روش محاوره ای و ساده تر حرف خود را آزادانه بیان نمایند و خیلی سریع آن را به مخاطبان منتقل كنند. آخرین مسأله ای كه به نظرم می رسد پشتیبانی تبلیغاتی می باشد. به طور مثال، مؤسسه ای یك وب سایت را از نظر مالی یا معنوی حمایت می نماید بنابراین اسم آن مؤسسه به عنوان در سایت ذكر می شود كه به نوعی برای آن شركت تبلیغ می باشد.
معایب و محاسن تبلیغ بر روی اینترنت نسبت به سایر رسانه ها چیست؟مزایای تبلیغ در اینترنت كلا به دو دسته تقسیم می شوند. یك دسته تاكتیكی می باشند و تنها می توانند در عصر ما صادق باشند و ممكن است در آینده این مزایا وجود نداشته باشند. یك دسته نیز استراتژیك و همیشگی هستند. مزایای تاكتیكی و مقطعی كه در طی چند سال آینده ممكن است محو شوند از این قرارند: التدا این كه شما روی اینترنت با یك سری افراد نخبه سر و كار دارید یعنی افرادی كه از یك سری فیلترهایی گذشته اند. مثلا سواد دارند به زبان انگلیسی تسلط دارند. یك درجه مشخصی قدرت خرید دارند كامپیوتر و امكان دسترسی به اینترنت را نیز دارا هستند.
و اما مزایای همیشگی ، مثل این كه تبلیغ در اینترنت مقرون به صرفه می باشد نسبت به سایر رشته ها زیر شما می توانید با قیمت ارزان در آن تبلیغ نمایید و حجم زیاد مطالب را به راحتی بر روی وب قرار دهید. بدون اینكه هزینه های چاپ و كاغذ را متحمل شوید. بازخورد (Feedback) گرفتن از مشتری نیز بسیار ارزان قیمت می باشد، كافی است شما یك فرم نظر خواهی بر روی یكی از صفحات وب سایت خود قرار دهید. از محاسین دیگر تبلیغ در اینترنت سرویس های مجانی هستند كه شما می توانید به راحتی از طریق اینترنت به مشتری ارایه نمایید. شما می توانید قبل از اینكه مشتری را پای میز مذاكره بكشانید. از روی اینترنت متوجه شوید كه چه نوع محصول و خدماتی را نیاز دارد و سپس سرویس دقیق تر و مناسب تری را به مشتری ارایه نمایید.
اما معایب تبلیغ بر روی وب نیز قابل تأمل اند. هنگامی كه شما ارتباط حضوری و رودر رو با مشتری ندارید واقعا مشكل است كه با یك سایت كسی را متقاعد نمایید كه در سایت شما بیاید و خدمات و محصولات شما را انتخاب نماید و سراغ شركت های رقیب شما نرود. مسأله بعدی این است كه شما نمی توانید به بخش های فقیرتر جامعه از روی وب محصول یا خدمات ارایه دهید. شاید همیشه این نخبه گرا بودن اینترنت به نفع شما نباشد.این كه شما از روی اینترنت به آنهایی كه ناتوانایی های جسمانی دارند مانند نابینایان دسترسی محدودی دارید و نمی توانید به آنها محصول و خدمات خود را به راحتی عرضه نمایید خود مسأله دیگری است. جلب اعتماد مشتری نیز اهمیت زیادی دارد، تراكنش های با حجم بالا نیاز به سطح بالایی از اعتماد بین فروشنده و خریدار دارد.
اما غیاب سایت (Downtime) در روی اینترنت كه امری ممكن و معمول می باشد یا احتمال حداقل یك درصد در سال برای بیشتر سایت های تجاری می تواند نه تنها مشتریان شما را سردرگم نماید بلكه نوعی ضد تبلیغ نیز به شمار می رود. از سمت دیگر محدودیت های فنی مانند به روز نبودن نرم افزار و سخت افزار مخاطب یا كندی خطوط اینترنت سبب می شوند فاصله بزرگی میان پیام شما و آنچه در نهایت مخاطب دریافت می كند ایجاد شود.
به عنوان آخرین سؤال شما وضعیت تبلیغات اینترنتی را در ایران چگونه ارزیابی می كنید؟آمارهای دقیقی در مورد تعداد استفاده كنندگان اینترنت در ایران وجود ندارد ولی پایین ترین آمارها تعداد استفاده كنندگان اینترنت 3261/1 و ارایه كنندگان اتصال به اینترنت را 100 موسسه در سال 2002 میلادی برآورد می كنند. این آمار روز به روز به شكل تصاعدی بالا می رود اگر چه برخی مؤسسات دولتی و خصوصی به طور فعال از اینترنت استفاده می كنند ولی دراین مورد دیدگاه واحدی ندارد و معمولا فلسفه نظام مندی در پشت فعالیت هایشان دیده نمی شود.
در ایران دیدگاه مدرن تبلیغاتی برای عموم حرفه ای ها بوجود نیامده به همین دلیل در بیشتر موارد یك مؤسسه برنامه حضور در اینترنت خود را روی ویرانه های تفكر قبلی بنا می نهد. وب سایت و طراحی آن در دنیا همواره محل مناقشه بین طراحان گرافیك، برنامه نویسان و توده انبوهی از “علاقه مندان” بوده است. نتیجه این مناقشه این است كه طراحان گرافیك غالباً كاتالوگ های خوش آب و رنگی را به جای وب سایت به مشتریان خود ارایه می كنند، برنامه نویسان وب سایت ها را محل نمایش توانایی های فنی خود می كنند و آماتورها چنان كار را نابسامان انجام می دهد كه معمولا مشتریان حضور در اینترنت را برای مدت طولانی از برنامه تبلیغاتی خودحذف می كنند. در واقع بسیاری از كسانی كه مدعی ارایه این خدمات هستند حتی تجربه ایجاد یك وب سایت موفق را نیز ندارند. اگر این وضع ادامه یابد قطعاً در آینده قسمتی از برنامه های بازاریابی و تبلیغات در اینترنت مؤسسات ایرانی به خارج از كشور ارجاع خواهد شد.
از سوی دیگر بر خلاف تصور عموم پروژه های نرم افزاری در ایران چندان نیز ارزان تمام نمی شوند و ما نمی توانیم با بسیاری از كشورها در زمینه صادرات خدمات رقابت كنیم. تبلیغات در وب فصل مشترك فعالیت تیم های متعدد فنی و هنری است تنها به عنوان یك بیننده معتقدم كه در ایران افراد قابلی در زمینه های مختلف صنعت تبلیغات و به خصوص IT وجود دارند فكر می كنم توجه به تحقیقات ، ریاضت و سخت كوشی، توقع منطقی از درآمد، رقابت سالم، احترام به مشترك، توانایی كار گروهی ، داشتن اهداف درازمدت و نگرش حرفه ای به كار راههای موفقیت هستند.
با یك مجله اینترنتی دیگر كه مشتركان قابل ملاحظه دارد،آگهی تان را پایاپای كنید و حتماً در آگهی خود وعده بدهید كه به مشتركان تازه یك هدیه “رایگان” اعطا خواهید كرد. این هدیه رایگان می تواند یك كتاب الكترونیكی یا یك “اسكرین سیور” Screensaver باشد. مشتركان را به صفحه ویژه ای بفرستید كه بتوانند این هدیه را “دان لود” Download كنند. در آن صفحه نیز به تبلیغ خدمات و محصولات خود بپردازید. فقط كافی است بنشینید و شاهد سیل مراجعه كندگان باشید.اگر مجله اینترنتی منتشر می كنید،در هر شماره جدید به خوانندگان تان در قبال ارائه سه یا پنج آدرس ایمیل دوستان و بستگانشان ، چیزی را پیشكش كنید. آنها از شما ممنون خواهند شد.
ادامه خواندن مقاله تبليغات در اينترنت
نوشته مقاله تبليغات در اينترنت اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 4:31 am
nx دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
كنترلر USB ، باید بافرهایی برای ذخیره دادههایی كه دریافت میكند یا دادههایی كه آماده فرستادن روی باس هستند، داشته باشد. بعضی از تراشهها مانند NET2888 محصول NetChip ، از رجیسترهای به عنوان بافر استفاده میشكند. در حالی كه برخی دیگر ، از جمله EZ-USB شركت سیپرس از بخشی از حافظه داده به عنوان بافر بهره میبرند. رجیسترهایی كه دادههای رسیده یا منتقل شده را نگهداری میكنند، عموماً دارای ساختار FIFO (اولین ورودی، اولین خروجی) هستند. در هر خواندن از یك FIFO ، بایتی كه بیشتر از همه در حافظه بوده است بازگردانده میشود. با هر نوشتن به روی FIFO ، بایت بعد از همه بایتهایی كه در FIFO، محلی را كه داده بعدی در ن قرار دارد نشان میدهد.
در تراشههای دیگر، مثل سری enCore شركت سیپرس، بافرهای USB در حافظه داده جاسازی شدهاند و برنامه تراشه هر موقعیت را برای نوشتن یا خواندن از آن انتخاب میكند و اشارهگری كه به طور خودكار افزایش یابد تا محل داده بعدی را مشخص كند. وجود ندارد. بایتهای درون بافر فرستنده USB از پایینترین آدرس به بالاترین آدرس نوشته میشوند و بایتهای بافر دریافت به ترتیب رسیدن، از پایینترین آدرس به بالاترین آدرس ذخیره میگردند. این بافرها ساختار FIFO ندارند ولی گاهی با این نام خوانده میشوند.
برای ایجاد انتقالهای سریعتر، بعضی از تراشهها دو بافر دارند و قادرند دو مجموعه كامل داده در هر جهت را ذخیره كنند. در حالی كه یك بلاك داده انتقال می یابد، برنامه تراشه میتواند بلاك داده بعدی را به بافر دیگر بنویسد. به طوری كه این بلاك تا وقتی كه بلاك اول فرستاده میشود آماده انتقال میگردد. در جهت دریافت نیز. بافر اضافی ما را قادر میسازد قبل از كامل شدن پردازش داده بر روی ترنزكشن قبلی توسط برنامه تراشه، ترنزكشن بعدی دریافت شود. سختافزار به صورت خودكار بین این دو بافر سئویچ میكند.
CPU واحد پردازش مركزی (CPU) یك تراشه كنترلی USB ، با اجرای دستورات كدهایی كه در تراشه ذخیره شده است، فعالیتهایی تراشه را كنترل میكند. هر CPU از مجموعه دستوراتی پشتیبانی میكند كه شامل دستورات زبان ماشین برای انتقال داده، انجام عملوندهای منطقی، و پرشهای برنامه می باشند. این مجموعه دستورات همچنین CPU را قادر میسازد كه با SIE ارتباط برقرار كند. CPU ممكن است ساختاری بر اساس یك میكروكنترلر عمومی مانند 8051 داشته باشد یا اینكه فقط به صورت ویژه برای استفاده در دستگاههای USB طراحی شده باشد. تراشههایی كه cpu ندارند ممكن است مجموعه دستوراتی وابسته به ارتباطهای USB داشته باشند یا فقط از یك سری رجیستر برای ذخیره دادههای USB و اطلاعات پیكربندی استفاده كنند. این تراشهها مسیری را برای اضافه كردن قابلیتهای USB به هر میكروكنترلر خارجی ایجاد می كنند.
حافظه برنامه حافظه برنامه كدهایی را كه CPU اجرا میكند نگهداری میكند. این حافظه ممكن است روی تراشه CPU یا تراشهای مجزا باشد. حافظه برنامه ممكن است از هر نوع حافظهای استفاده كند: Flash EPRON, EEROM, EPOM, ROM یا RAM. همه این حافظهها بجز RAM (بدون باتری)، همیشگی هستند. آنها داده های نوشته شده را به صورت دائم نگهداری می كنند. مقداری این حافظههای برنامه ممكن است حدود كیكلوبایت یا بیشتر باشد. اما تراشههایی كه از حافظههای خارجی استفاده میكنند امكان دارد محدودهای در حد مگا بایت را نیز پشتیبانی كنند. نام دیگر كدهای ذخیره شده در حافظه برنامه، برنامه تراشه است، كه مشخص میكند حافظه از نوع همیشگی بوده و مانند ram نمیتوان به راحتی آنها را ویرایش كرد و دوباره بر روی دیسك ذخیره نمود. در این كتاب، از عبارت برنامه تراشه در مورد كدهای برنامه كنترلر استفاده می شود، با وجود اینكه این كدهای ممكن است بر روی انواع حافظههای همیشگی و یا غیر همیشگی ذخیره شوند
ROM (حافظه فقط خواندنی) باید در كارخانه برنامهنویسی شود و قابل پاك كردن نبست. این حافظه فقط برای تولید انبوه كاربرد دارد. EPROM ( ROM قابل برنامهریزی و پاك شدن) قابل برنامهریزی توسط كاربر است. بسیاری از تراشهها سختافزار و نرم افزار برنامهنویسی ارزان دارند. برای پاك كردن EPROM، تراشه را در پاك كننده EPROM قرار میدهید، در این دستگاه مدارهای تراشه زیر تابش اشعه ماورای بنفش قرار میگیرند. پاك شدن حدود 10 تا 30 دقیقه طول خواهد كشید. سپس تراشه آماده خواهد بود تا دوباره برنامهریزی شود. در اطلاعات فنی این تراشه ها به ندرت به تعداد دفعات ممكن پاك شده اشاره میشود. اما این مقدار حدوداً 100 میباشد.
OTP PROM ها ارزانتر هستند . ساختار آنها شبیه به EPROM ها میباشد و مانند آنها برنامهریزی میشوند. تفاوتشان این است كه این تراشهها پنجرههای كوارتز برای پاك كردن ندارند. این حافظه بیشتر در محصولات نهایی استفاده می شوند. بسیاری از CPU ها هر دو نوع حافظه EPROM و OTP PROM را دارا هستند. Flash EPROM ها حافظههایی با تكنولوژی جدید هستند كه قابل پاك شدن به طریقه الكتریكی می باشند و احتیاج به اشعه ماورای بنفش ندارند و معمولاً به ولتاژ برنامهریزی خاص مورد نیاز برخی از EPROM ها احتیاج ندارند. Flash EPROM های موجود قادرند حدود 000/100 بار پاك شده و دوباره برنامهریزی شوند.
EEPROM (PROM های قابل پاك شدن به طریقه الكتریكی) نیز به ماورای بنفش و ولتاژ ویژه برنامهریزی كه EPROM ها نیاز دارند. احتیاج ندارد. EEPROM ها زمان دسترسی طولانیتری نسبت به Flash EPROM دارند. EEPROM ها با هر دو مدار واسط موازی كه توسط EPROMها و Flsh EPROM ها استفاده میشود و واسط سریال كه در میكرووایر، c 2 I و spi كاربرد دارد، مورد استفاده قرار میگیرد. EEPROMهای سریال برای ذخیره مقدار داده كمی كه گهگاه تغییر مییابند از جمله دادههای پیكربندی، شماره مشخصههای محصول و فروشنده مناسب است. EEPROM های موجود حدود 10 میلیون بار می توانند پاك شده و دوباره برنامهریزی شوند.
RAM (حافظه با دسترسی تصادفی) میتوانند به صورت نامحدود پاك و نوشته شود، اما دادهها پس از خاموش شدن تراشه از دست میروند. براین اساس برای استفاده از RAM باید در هر بار بالا آمدن، كدها از كامپیوتر به تراشه بارگذاری شود. EZ-USB شركت سیپرس برای ذخیره كدهای برنامه از RAM استفاده می كند و سختافزار ویژه و راهاندازی دارد كه در هنگام اتصال تراشه، برنامه را در آن بارگذاری مینماید. همه CPUها می توانند از حافظه برنامه RAM با پشتیبانی باتری به منظور ذخیره كدهای برنامه خود استفاده كنند. زمان دسترسی به RAM زیاد است.
حافظه داده حافظه داده در طول اجرای برنامه، محل ذخیره موقت ایجاد می كند. محتویات حافظه داده ممكن است شامل دادههای رسیده از پورت USB، دادههایی كه میخواهد روی پورت USB فرستاده شود، مقادیری كه در محاسبات استفاده میشوند یا هر چیز دیگری باشد كه تراشه احتیاج دارد كه به خاطر داشته باشد. حافظه داده عموماً از نوع RAM است. حجم معمولی این حافظه بین 128 تا 1024 بایت میباشد.
رجیسترها رجیسترها میتوانند انتخاب دیگری از حافظههای موقتی باشند. رجیسترها مكانهای حافظهای هستند كه CPU در دستورات مختلف خود از آنها به جای استفاده از حافظههای داده دیگر، بهره میبرد. بسیاری از رجیسترها كاربرد تعریف شدهای دارند. بسیاری از CPUها می توانند بسیار سریعتر از حافظه داده به رجیسترها دسترسی داشته باشند. تراشه كنترلی USB معمولاً دارای رجیسترهایی است كه اطلاعاتی كنترلی و وضعیتی را نگهداری میكنند از جمله اندپوینتهای فعال، تعداد بایتهای رسیده، تعداد بایتهای آماده ارسال ، وضعیتهای جاری و دادههای رسیده یا منقل شده. مثلاً یك كردن بیتی در رجستر ممكن است اندپوینتی را فعال كند. تعداد رجیسترها و محتویات آنها بر اساس خانواده تراشهها متفاوت میباشد.
I/O های دیگر بیشتر كنترلرها همچنین دارای واسطی برای ارتباط با دنیای خارج از خود به غیر از پورت USB هستند. معمولاً به این منظور یك مجموعه از پایههای ورودی – خروجی وجود دارند كه قادرند به مدار های دیگر متصل شوند. تراشه ممكن است از مدارهای واسط دیگر نیز پشتیبانی كند، از جمله واسطهای همزمان برای RS-232 یا واسطهای سنكرون از قبیل c – 2 I ، میكرو وایر، و SPI بعضی از تراشهها نیز واسطهای ویژهای دارند. مثلاً USA/321 شركت فیلیپس دارای مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC) برای استفاده در بلندگوهای USB را به سیگنالهای آنالوگ با فركانس نمونهبرداری 55 كیلوهرتز تبدیل می كند. FT8U232AM محصول FTDI یك USB UART است كه به روز رسانی طراحیهای RS-232 به USB را به راحتی ممكن میسازد.
ویژگیهای دیگر تراشه ممكن است خصوصیات دیگری از جمله تایمرهای سختافزاری یا شمارنده داشته باشد. همه ویژگیهایی كه ممكن است در یك میكروكنترلر عمومی بیابید ممكن است در كنترلر USB نیز وجود داشته باشد. تراشههایی كه از ابتدا برای USB طراحی شدهاندبعضی از كنترلرها مخصوص تجهیزات USB ساخته شدهاند. به جای اضافه كردن قابلیتهای USB به معماریهای موجود. این طراحیها از ابتدا برای USB انجام شده است. دو سازنده این تراشهها شركتهای سیپرس و Scanogic میباشند. جدول 1-7 ویژگیهای این تراشهها را مقایسه میكند. جدول 1-7: شركتهای سیپروس و Scanlogic میكروكنترلرهایی دارند كه مخصوص USB طراحی شدهاند.
SL11R CY7C64113 CY7C637XX خصوصیت ScanLogic سیپرس سیپرس كارخانه بالا بالا پایین سرعت 4 5 3 تعداد اندپوینتهاK3 256 96 حافظه RAM (بایت)EEPROM+BIOS ROM سریال یا حافظه موازی خارجی OTP PROM OTP PROM نوع حافظه برنامه K2 داخلی یا K26 خارجی K 8 K8 – K 6 اندازه حافظه برنامه (بایت)32 32 16-10 I/O های همه كاره باس داده موازی، EEPROM, UART سریال DAC، C I2 PS2, SPI یا USB قابلیتهای I/O های دیگر %10 3/325/5/0/4 5/5-0/4 ولتاژ منبع تغذیه 100 48 24 و 18 تعداد پایهها
خانواده MS سیپرس، تراشههای ارزانقیمت زیادی دارد كه در مجموعه دستورات بهینه شده برای USB مشترك هستند. سری ENORE سرعت پایین می باشند، كه هر كدام برای پورت USB و 8 تا 16 خط I/O كاربرد عمومی دارند. تراشههای سری های MS دیگر، I/O های بیشتری دارند و از انتقالهای سرعت بالا نیز پشتیبانی می كند. SL11R شركت SCANLOGIC دارای BIOS ROM است كه از هر چهار انتقال پشتیبانی می كند. همچنین ROM دارای كدهایی است كه اجرای برنامه تراشه كاربر را از حافظه موازی خارجی یا بارگذاری كد از EEPROM سریال به RAM ممكن میسازد.
تراشههایی بر اساس خانوادههای آشنا بعضی از كنترلهای USB سازگار با خانوادههای موجود میباشند. این تراشهها دو مزیت دارند. یكی اینكه بسیاری از ارتقادهندگان با معماری و مجموعه دستورات تراشه آشنا میباشند. مطمئناً اگر طراحی شما با تراشهای كه سازگار با 8051 است باشد، آشنایی با 8051 به شما بسیار كمك خواهد كرد. حتی اگر شما با آن معماری آشنا نباشید، انتخاب آن خانواده عمومی به معنای آن است كه ابزارهای برنامهریزی و اشكالزدایی آن در دسترس است و كدهای نمونه و دستگاههای دیگر آن تراشه در دسترس شماست.
در صورتی كه میكروكنترلر انتخابی شما 8051 است، بسیار خوش شانس هستید. سیپرس ، INFINEON و Standard Microsysem تراشههای سازگار با 8051 با قابلیت usb دارند. سری fx2 سیپرس در خانواده EZ-USB سازگار با 8051 از سرعت خیلی بالا پشتیبانی میكند. تراشههایی كه با خانواده های دیگر سازگارند نیز در دسترس میباشند. از جمله AVR شركت PIC, Atmel شركت میكرو چیپ، 68 Hco5/8 شركت موتورلا. جدول 2-7 فهرست این تراشه و بقیه تراشه ها را ارائه می كند. جدول 2-7: بسیاری از كارخانهها كنترلرهای USB را تولید كردهاند كه سازگار با خانواده میكروكنترلرهای موجود میباشند. تراشه نمونه سازگار سازندهAM186 Inter 80 C186 AMDAt6c711 Atmel AVR AtmelAN2121(EZ-USB series) Interl 8051 Dallas Semi Ds80c320 CypressC54IU Intel 8051 Infineon16C7X5 Micochip PIC Micochip technology7640,7532/36 Mitsubishi 740 Mitsubishi68HC05JB3/4 Motorola 68HCO5 Motorola68HC08JBS Motorola 68HCO8 Standard Microsystems (SMSC)MPC8050 Motorola Power PC STMicroeectronics(Host or device) Intel 8051 USB97C100 SATMicroelctronics st7 St7261
تراشههایی كه به میكروكنترلرهای خارجی متصل میگردند.بعضی از تراشههای USB فقط ارتباطات مربوط USB را انجام می دهند و باید به یك میكروكنترلر خارجی وصل گردند. این موضوع شما را قادر می سازد كه پورت USB تان را به هر مدار میكروكنترلر دلخواه متصل كنید. در اینجا به دو تراشه احتیاج خواهیم داشت در حال یكه كنترلرهای دیگر هم CPU و هم هسته USB را بر روی یك تراشه دارند. جدول 3-7 انتخابهایی از این گونه تراشهها را نشان میدهد.
این تراشهها دارای یك باس داده محلی و خارجی هستند كه از یك مدار واسط سنكرون سریال یا موازی برای ارتباط با CPU استفاده می كنند. هنگامی كه كنترلر دادههای یك USB را دریافت كند یا آماده ارسال دادههای جدید باشد پایههای وقفه فعال شده و CPU را آگاه میسازند. جدول 3-7: انتخابهایی از كنترلرهای USB كه با یك میكروكنترلر عمومی مرتبط می شوند. PDIUSBD12 PDIUSBD11 NET2888 USBN9603 USS82C تراشه فیلیپس فیلیپس Netchip National Semiconductor LUCENT سازندهبالا بالا بالا بالا بالا سرعت باسیكی كنترلی +4 تا دیگر یكی كنترلی +6 تا دیگر یكی +5 تا دیگر یكی كنترلی+6 تا دیگر یكی كنترلی +14 تا دیگر تعداد آدرسهای راندپوینت بله خیر خیر خیر بله دو بافر دارد؟ موازی غیر مولتی پلكس یا مولتی p-c موازی غیرمولتی پلكس موازی غیر مولتی پلكس یا مولتی پلكس، میكرووایر موازی غیرمولتی پلكس واسط پردازشگر مركزی3/3 3/3 3/3 3/5 یا 5 3/3 ولتاژ منبع تغذیه 28 16 48 28 48/44 تعداد پایهها خروجی ساعت قابل برنامهریزی، نشانگر LED برای وضعیت خروجی خروجی ساعت قابل برنامهریزی 32 بایت از فضای آدرس خروجی ساعت قابلبرنامهریز FIFO قابل برنامهریزی نكات
در بعضی از تراشهها، واسط باس محلی باس محلی آهستهتر از نرخ انتقال ماكزیمم usb است. لذ این تراشهها فقط برای دادههای تناوبی مفید می باشند. NDT 2888 از یك باس داده موازی با 8 خط داده و 5 خط آدرس استفاده می كند. این باس قادر است با سرعت 10 مگابایت در هر ثانیه بخواند و بنویسد در مد DMA این سرعت حتی میتواند بیشتر شود. USBN9603 محصول Nationqal Semiconductor انتخابهای بیشتری را ارائه میدهد. این تراشه باس دادهای سریال سنكرون میكرووایر را بفرستد. میكرووایر فقط احتیاج به چهار خط دارد و میتواند از طریق چهار خط I/O با هر میكروكنترلری مرتبط شود. شركت فیلیپس دو تراشه PDIUBD11 با واسط C I2 و PCIUSBD12 با واسط موازی را ارائه میدهد. USS820C محصول Lucent دارای واسط موازی است و از حداكثر تعداد اندپیوینت ممكن پشتیبانی میكند.
مرجع خصوصیات تراشهمهمترین مدرك در مورد قابلیتهای تراشه، مرجع خصوصیات تراشه آن است . در تراشههایی كه CPU دارند، مرجعهایی در مورد مجموعه دستورات آن پردازشگر مفید می باشد. در برگه داده در مورد سختافزار كه شامل نحوه كار رجیسترها و ولتاژها و زمانبدی تمام پایهها می باشد توضیح داده میشود. علاوه بر این متنهای اولیه و اساسی، بسیار از فروشندگان راهنمای مخصوص كاربران تهیه می كنند كه جزئیات بیشتری را در مورد چگونگی استفاده از تراشه در بر دارد.
راهاندازجنبه دیگر برنامهریزی یك دستگاه USB ، راهانداز و نرم افزارهای كاربردی سمت میزبان است. در اینجا نیز نمونهها می توانند مفید باشند. در صورتی كه دستگاه شما سازگار با یكی از كلاسهایی است كه ویندوز از آن پشتیبانی میكند، دیگر نگرانی در مورد نوشتن یا پیدا كردن راهانداز دستگاهتان ندارید. مثلاً برنامه كاربردی كه می تواند به یك دستگاه كلاس HID دسترسی داشته باشد از تابعهای استاندارد API كه با راهاندازهای HID ویندوز ارتباط برقرار میكنند. بهره میبرد. فروشندگان تراشه ممكن است یك برنامه نمونه را پیشنهاد كنند، از جمله NATIONAL Semicon ductor برنامه HID نمونهای برای 9603 خود ارائه میدهد.
بعضی از فروشندگان، بك راه انداز عمومی را ارائه میدهند كه شما می توانید از آن برای تبادل دادهبا دستگاه استفاده كنید. EZ-USB شركت سیپرس نمونهای از آنها می باشد. تراشه دارای معماری منحصر به فردی است كه كامپیوتر را قادر می سازد در هنگام اتصال برنامه تراشه را بارگذاری كند. برای استفاده از این ویژگی، تراشه احتیاج به یك راهانداز خاص دارد. این راهانداز عمومی سیپرس می تواند كدها را به درون تراشه بارگذاری كند و همچنین می تواند با استفاده از هر چهار نوع انتقال به تبادل داده بپردازد.
نگاهی به بعضی از تراشهها enCoRe محصول شركت سیپرستراشههای سری enCoRe شركت سیپرس، ارزان و با طراحی آسان میباشند. هدف از ساخت این تراشه، انتقال بلاكهای كوچك اطلاعات در سرعت پایین است. از وسایل جانبی كه این تراشه میتواند در آنها به كار رود می توان از ماوس و دسته بازی نام برد.
معماری CPU برخلاف بیشتر تراشههای USB ، سری enCoRe بر اساس خانواده خاصی نیست. استفاده از این تراشه به معنای نیاز به یادگیری مجموعه دستورات جدید می باشد. هر چند كه این دستورات كم هستند و مشابه با دستورات دیگر میكرو كنترلرها میباشند و اگر با برنامههای كد اسمبلی كار كرده باشید، یادگیری این عبارات راحت است. یك مفسر C نیز برای این تراشه وجود دارد.
این تراشه از 37 دستور پشتیبانی می كند كه كارهای اصلی مثل انتقال داده، انجام عملیات ریاضی و پرشهای برنامه را پوشش میدهند. چون مجموعه دستورات كوتاه هستند یادگیری آنها چندان سخت نیست. هر چند این مسأله به معنای آن است كه شما نمیتوانید دستوراتی برای انجام همه كارهای مورد نظرتان بیابید. از جمله، دستوری برای ضرب یا تقسیم وجود ندارد و همهمحاسبات باید توسط عمل جمع، تفریق و انتقال بیتها انجام شود. (مفسر C دارای توابع ریاضی دیگری نیز هست.) معماری هستند. 63743 همچنین می تواند برای ارتباطات ps/2 (سریال سنكرون) پیكربندی شود، كه دستگاههای مكانیابی را قادر می سازد از هر دو واسط پشتیبانی كنند.
كنترلر usb سادگی طراحی enCoRe میتواند یك مزیت باشد اما محدودیتهایی نیز دارد. این تراشه از تمام قابلیتهای USB پشتیبانی نمیكند. محدودیت سرعت پایین به معنای آن است كه آنها نمیتوانند از اتصالهای همزمان و تودهای پشتیبانی نمی كند. محدودیت سرعت پایین به معنای آن است كه آنها نمی توانند از اتصالهای همزمان و تودهای پشتیبانی كنند، 63743 سه اندپوینت دارد. یك اندپوینت صفر برای انتقال كنترلی به علاوه اندپوینت های 1 و 2 برای انتقال وقفهای . تراشه می تواند یك اندپوینت ورودی وقفه و یك اندپوینت وقفه خروجی داشته باشد یا اینكه از دو اندپوینت در یك جهت پشتیبانی كند بعضی دیگر از تراشههای سرعت پایین، در نسخههای اولیه خود از اندپوینت وقفه خروجی پشتیبانی نمی كردند تا وقتی كه این ویژگی به USB به USB نسخه 1/1 اضافه شد. هر اندپوینت یك بافر هشت بایتی در RAM دارد. برای ارتقای پروژه، سیپرس یك كیت ارتقا ارائه می دهد كه شامل برد مدار چاپی به همراه برنامه نمایش دهنده برای بارگذاری و تست كدها می باشد. تنها حافظه ممكن برای تراشه OTP PROM می باشد. برای برنامهریزی كردن PROM شما احتیاج به یك دستگاه برنامهریز دارید. سیپرس یك برنامه ریز ارزان از Hi-Lo پیشنهاد میكند.
ارتباطات usb احتیاج به مقدار زیادی برنامه تراشه دارد، اما سیپرس كدهای نمونهای برای برنامههای عمومی ارائه داده است. اگر به این تراشه علاقه مندید اما احتیاج به I/O های بیشتر یا سرعت بالا دارید CY7C64013 و CY7C64113 را پیشنهاد می كنم.
ادامه خواندن مقاله بافرهاي داده USB
نوشته مقاله بافرهاي داده USB اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 21, 2018, 4:31 am
nx دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
خط ، گاه بر اثر تلاش مستقیم در جهت ایجاد آن پدید می آید و گاه در اثر ارتباط دوسطح یا دو رنگ یا كناره شكل و فرم در ارتباط با فضا، ایجاد می شود.در حالت اول، خط تجسمی پدید آمده، نیرویی متحرك و پنهان را در طول مسیر حركت خود جا به جا نموده، از بار عاطفی و حسی برخوردار است.در حالت دوم، خط جنبشی محسوس نداشته و احساس یا كیفیت تجسمی خاصی را در خود خلاصه ندارد.
خط خطی كردن دوران كودكی از اولین تجربیات انسان است. كودك احساسات خود را با كشیدن بر روی كاغذ دیوار یا هر شی و در دسترس نشان می دهد سپس در مدرسه با خطوطی آشنا می شود كه مفاهیم خاصی دارند و برای نوشتن الفبا، اعداد و ترسیم اشكال هندسی، از آنها استفاده می كند. انسان حتی خطوطی را تجربه می كند كه تنها تصور ذهنی اوست. اگر كف دو دست خود را بهم بچسبانید، در مرز میان دستها خطی را می بیند كه در حقیقت وجود ندارد. از همه جالب تر خط میان آسمان و زمین است كه در ذهن، ایجاد می شود و همه ما می دانیم كه چنین خطی وجود ندارد اما آن را می بینیم.
بنابراین تشخیص و تجسم خط بصری مشروط است به این كه در چه وسعتی، با چه فاصله ای و از كدام زاویه دید عناصر بصری را در یك تركیب تجسمی قرار دهیم . در تعریف تجسمی خط عبارت است از حركت یا شكل كمتر بصری خواه بدون ضخامت و به صورت مجرد و خواه با داشتن ضخامت و برجستگی، مثل مرزهای پیرامون یك مسطح، محل برخورد دو سطح با دو زاویه مختلف، مرز حاصل از تباین دو سطح رنگین با تیرگی متفاوت و اثر حركت مداد، قلم مو یا یك شیء نوك تیز بر یك صفحه.
كلمه خط ، انواع اندازه ها و ضخامت های مختلف خطوط مستقیم یا منحنی و خطوطی را كه به تدریج پهن و نازك می شوند در بر می گیرد. خط در حوزه طراحی، قدیمی ترین ، مهمترین، و قاطع ترین عنصر بصری است. به طور كلی خط، نقله در حال حركت و ساده ترین شكل نمایش تحرك است. قدرت، سرعت اجرا و سهولت بیان مفاهیم، از خط عنصری ساخته است كه در بسیاری از موارد بر عناصر بصری دیگر برتری می یابد. مجموعه خطوطی كه انسان می تواند به وجود بیاورد سه نوع است. حركت یكنواخت دست در یك جهت خط مستقیم را به وجود می آورد كه آن را می توان با سرعت و دقت ترسیم كرد.
خط مستقیم در سه حالت مختلف ترسیم می شود. 1- حالت عمودی 2- حالت افقی 3- حالت مورب خط مستقیم در هر سه حالت جهت و تحرك دارد. ما به صورت غریزی نسبت به خطوط واكنش نشان می دهیم. خط عمودی از نظر بصری احساس تعادلی و ثبات را بر می انگیزد. خط افقی احساس آرامش و یكنواختی را ایجاد می كند. خط مایل پویاترین خط است، جنبش و كشاكش بصری ایجاد می كند، حالتی ناپایدار دارد و تحرك آن بر انجام عمل دلالت می كند. این خط برای ایجاد تعادل تصویری به عناصر دیگر نیازمند است. زیرا بین حالت خطوط افقی و عمودی در نوسان است. همچنین خطی كه به سرعت كشیده شود و با خطی كه آهسته ترسیم شود تفاوت دارد. خطوط ممتد و طولانی ثبات و استحكام بیشتری دارند. خطوطی كه در زمان كوتاه و به صورت بریده بریده اجرا می شوند، احساس تزلزل را بر می انگیزد.
كیفیت خط:خطوطی كه در طراحی به كار می روند از نظر كیفیت بر دو نوع است.1- خطوطی كه بیشتر نشان دهنده حالت های عاطفی و روحی است.2- خطوطی كه بیش تر بر پایه نظم و تفكر ایجاد می شود و حالت آن از قبل پیش بینی شده است. خطو نه تنها تصاویر واضح و مشخص از آنچه دیده می شود ایجاد می كند بلكه برای تجسم بخشیدن به آنچه، در ذهن طراح شكل گرفته نیز بهترین وسیله است.طول ظاهری خط از حركت سریع و مرتبط هر جزء آن پدید می آید. خط ، گاه ادراكی (چشمی – مغزی) از طبیعت را انعكاس می دهد و گاه تصور و رویایی را براساس قواعد بصری كه به سازمان دادن آن پرداخته اند، پدید می آورد.
توانایی خطوط در جهت ایجاد ساختار و نظمی منطقی و نیز قدرت بیانی و عاطفی خط، هر یك به گونه ای تحول یافته در نقاشی سده بیستم به كار گرفته شد.هر واحد خطی به تنهایی گرایش به امتداد یافتن در مسیری ثابت دارد. اما در مجموعه ای وحدت یافته و مرتبط، با امتداد یافتن در مسیرهایی هم جهت با سطوح ارائه شده، به تداخل در مسیرهای حركت می پردازد و نفوذ سطوح در یكدیگر را نمایش می دهد كاربرد ساختاری خطوط به گونه ای كه در این نگاره طرح گشته است.
پدیداری حركت بصری به كمك خطوطحركت یك مسیر خطی است. چشم ابتدا و انتهای حركت را دریافت نموده و مسیر حركت را در می نوردد. منظور از حركت بصری در نقاشی بوسیله خطوط، ایجاد پیوند میان اجزای اثر است. به طوری كه گردش چشم را بر روی گستره اثر ممكن سازد. حركت بصری، گاه بارز و گویاست و با تأكید نقاش بر بازنمایی حركت در كل اثر بوسیله خط توأم گشته و حركتهای متفاوت خطی در مجموع به القای آن می پردازند، و گاه حركت بصری به صورتی آشكار و با پدیدآوردن خطوطی مشخص رخ می نماید.استفاده از خط در جهت به حركت درآوردن چشم بر سطح اثر، در نقاشی تجربی سده های نوزده و بیست نمایشی آشكار و بارز یافته و به عنصری اساسی در نقاشی مبدل گشت.
عمق نمائی بوسیله خط نیز به نوعی ایجاد حركت بصری در جهت سه بعد نمایی می انجامد و حركتی از سطح اثر به درون آن را پدید می آورد.خطای باصره از ابتدائی ترین نقاشیهای بشر، توجه نقاشان را در جهت ایجاد القای عمق و فضاسازی به خود جلب نمود و پرسپكتیو خطی در عصر رنسانس، نقشی مؤثر در ایجاد وحدت وتمركز در نقطه ای از اثر را بر عهده گرفت. پس از تدوین نظریاتی در رابطه با عمق نمایی خطی به همراه به كارگیری تنتالیته های رنگی؛ این آزمونها در آثار دوران باروك به اوج خود نزدیك گردید. تحول نقاشی در سده نوزده باعث پدید آمدن تصویر نوینی از فضا و بعد گشت و پرسپكتیو خطی – جوی در جهت ایجاد فضایی سه بعدی و طبیعت گرایانه، ارزش بنیادین خود را از دست داد. اما بر نقش خطوط هدایتگر در جهت ایجاد و القای فضایی محصور و انتزاعی ، افزوده گشت.نقاشی بصری با تكیه بر جلوه های تجسمی، به میزان زیادی از خط در ارائه نوع جدیدی از عمق نمایی سود جسته است.
حركت خط بر روی صفحه، به طور منظم یا نامنظم به ایجاد سطح می انجامد استفاده از خط در جهت سطح آفرینی، به سطوح پدید آمده حالتی فعال و پرتحرك می بخشد و رابطه میان سطوح را به شكلی روشن و واضح مطرح می سازد. پس از درك این نكته كه كاربرد صحیح ساختار خطی در ایجاد فضایی منسجم و یكپارچه نقشی اساسی بر عهده دارد. می توان اهمیت روابط خط و سطح را بیش از پیش طرح كرد و بر توانایی خط در ایجاد سازه ای تجسمی تأكید ورزید.
خطوط در عین حالی كه قدرت پوشانندگی و ایجاد سطح را دارا می باشند، یكدیگر را محو و بی اثر نمی گردانند. چنانچه دو تصویر خطی را بر یكدیگر منطبق سازیم. هر دوی آنها قابل رؤیت خواهد بود. بدین ترتیب، دو یا چند سطح در هم ادغام شده و میزان نفوذ سطوح در یكدیگر را می توان بوسیله خطوط نمایش داد.حركت سطح در فضا به صورت بسته و در جهت القای فرم را نیز می توان به مدد خط سامان بخشید و حجم داخلی و خارجی فرم را به طور همزمان مرئی نمود.خطوط بریده بریده و منحنی، در كنار اتصالات ظریف افقی – عمودی مهار می گردد و حجمی ملموس و ساختمانی را بدون استفاده از سطوح تخت تیره – روشن و یا والورهای رنگی آشكار می سازد. قلم گذاری خطی در بیكره قبل از ایجاد بافت به بررسی ساختار پیكره پرداخته، گردش فرم در ارتباط با فضا را نمایش می دهد.
تفهیم حجم و نمایش فرم در نقاشی بوسیله خطوط توصیفی سایه دار نیز میسر است بدین ترتیب، فرم به گونه ای تخت و مسطح، بدون پرداخت به تیرگی – روشنی، به نمایش خویش می پردازد و بدون آنكه خطوط و شبكه خطی در داخل فرم، به طرح فرورفتگیها و برجستگیهای آن اقدام نمایند. تنها با به كارگیری خطوط كناره نمای سیال و سایه دار نمایشی از حجم را امكانپذیر می سازد.شبكه بندی فشرده خطی به ایجاد سطوح می انجامد و شفافیت خطی، سطوح مختلف را در اتصال با یكدیگر به گونه ای به نمایش در می آورد كه جلو و عقب بودن سطوح، احساس می گردد؛ بی آنكه حجم به گونه ای عینی مشاهده و لمس گردد.
قبل از خط و بافت، شفافیت خطی و به كارگیری آن در عرصه نقاشی و طراحی به نظمی نوین و گسترده تر در حوزه هنرهای تجسمی می انجامد. استفاده از این خصوصیت باعث می گردد. دو یا چند فرم به شكلی بصری در یكدیگر تداخل نماید. بی آنكه آشفتگی بصری پدید آید. بدین ترتیب نفوذ سطوح و اشكال در یكدیگر، به كمك خطوط ادامه یابنده به گونه ای مرئی هویدا می گردد و این درك یكباره موقعیتهای متفاوت فرم در فضا را میسر می گرداند و درك تجسمی یكپارچه ای از ارتباط عناصر و میزان تداخل آنها در فضایی محصور را بدست می دهد.
بررسی روابط خط و سطح در جهت آفریدن فضایی تجسمی و مطالعه روابط مستقیم خط و سطح در سده گذشته، نقاشان را بر این نكته رهنمون گشت كه یكپارچگی روابط خط و سطح در قالب قوانین بصری می تواند به طور هماهنگ با قوانین جهان عینی به ایجاد سیستمی بصری بیانجامد. هر چه زبان تصویر مخاطبین وسیعتری می یابد؛ تلاش در جهت تأثیری مستقیم بر گروهی انبوه از بینندگان افزایش یافته و سعی در دریافت نظم بصری – نهفته در قالب روابط خط و سطح – در جهت وسعت بخشیدن به حیطه زبان تصویری فرونی می یابد.
خط به اشكال گوناگون به پدیداری بافت می انجامد. تكرار منظم یا منظم خطوط در ككنار یكدیگر نیروی سطح را شدت بخشیده، بدان جهش و حركت می بخشد. بافتهای خطی گاه توصیفی بوده و به نمایش خصوصیات فیزیكی و قابل لمس، در قالبی بصری، می پردازند، و گاه ویژگیهایی نظیر حركت، ریتم، فشردگی و جهت را در قالب خطوط مرتبط، منتقل می نمایند.
بافت خطی در آثار ونگوگ به صورت منظم در ارتباط با رنگ و نمایش بیانی، به صورت قلم گذاری خطی به پوشش دادن سطوح می انجامد و بار عاطفی نهفته در سطح را افزایش داده، بدان تحرك و جهت می بخشد. بافت خطی گاه نیز در جهت القای تیره – روشنی به كار می رود. و به صورت خطوط منظم هاشوری، یا خطوط پیچان و زیگزاگ به نمایش درجه تیرگی و روشنی به وسیله پراكندگی یا تجمع خط، می پردازد.
در نقاشی پس از آنكه خطوط اصلی به گونه ای اساسی و ساختاری به ایجاد تركیب بندی موفق گردند، به دو گونه یا در قالب كیفیات توصیفی به ایجاد روابط شكلی می پردازند و یا به گونه ای بیانی به طرح احساس نهفته در عناصر خطی اقدام می نمایند. خطوط می توانند به صورتی ریز شده و پرتحرك نیز به منظور ایجاد توازن در كل اثر به ایفای نقش پرداخته و در قالب بافت، به متعادل نمودن روابط تجسمی بپردازند.
آنچه در رابطه با خط و بافت قابل تأكید است. سعی در كنترل این روابط،در چهارچوب اثری متعادل است. هماهنگی بافت خطی و خطوط اصلی كنترل كننده، نقشی اساسی در ایجاد اثری تجسمی بر عهده دارد و آن را متعادل می گرداند.
خط و تركیب بندیخط از دیرباز نقشی اساسی در ایجاد كالبد اصلی نقاشی بر عهده داشته است. گستره اثر، در ابتدایی ترین روش با خطی افقی تقسیم گشته و طبیعت یا طبیعت بیجانی را در خود جای داده است. یا با بخش بندی هندسی و بر مبنای شكلهای اصلی چون دایره، مربع و مثلث در داخل اثر عناصر را با هم می آمیزد. با رشد نقاشی در سده های نوزده و بیست رفته رفته نقاش از شبیه سازی فاصله گرفت و با توجه به همبستگی شكلها در ایجاد تعادل و توازن میان رنگ و فرم، نقش خط، به عنوان عنصری نهفته در روابط شكلی اثر بیشتر توجه نمود وتركیبات پیچیده خطی را پدید آورد. خطوط نهفته در اثر، به بیان روابط درونی اجزاء با یكدیگر می پردازد. و بصورت خطی خالص، قابل مشاهده نیست.
اما چنانچه بر اساس جهت و امتداد اشكال، به ترسیم خطوط مرتبط كننده آنها بپردازیم. خطوط درونی واضح گردیده و كالبد اثر را نمایش می دهد.این روش را در تركیب بندی، آنالیز خطی اثر می نامند و به كمك آن تقسیمات اصلی فضا درك می گردد.
ادامه خواندن مقاله نقش خط در ايجاد فضاي تجسمي
نوشته مقاله نقش خط در ايجاد فضاي تجسمي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 4:31 am
nx دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
تعاریف مختلفی از دیدگاه علوم اجتماعی از دین ارائه شده است كه برخی از مهمترین آنها در اینجا ذكر می شوند:1 دین عبارت است از باور به موجودات معنوی (Reading 1977:175).2. دین یعنی تلاش و جستجو كردن برای كمك گرفتن از ارواح از طریق عبادت (فریزر) (Reading 1977:175).3. دین عبارت است از مجموعه ای از اعمال و باورهای مربوط به ماوراء الطبیعه كه به خودی خود هدف هستند (مالینوفسكی) (Reading 1977:175).4. دین ایدئولوژی ماوراء الطبیعه است (پدینگتون) (Reading 1977:175).5. دین یك نظام یكپارچه از عقاید و اعمالی است كه به اشیای مقدس مربوط می شوند، یعنی اشیای متمایز و ممنوع، عقاید و اعمالی كه همه كسانی را كه به آن وفادارند، در یك اجتماع اخلاقی به نام كلیسا، متحد می سازند (دوركیم) (بختیاری و حسامی، 113:1382).6 دین عبارت است از روابط انسان ها با نیروهای فوق طبیعی كه شكل دعا، قربانی و عبادت به خود می گیرند (وبر) (بختیاری و حسامی، 208:1382).7 دین نظامی از نمادهاست كه می كوشد خلقیات و انگیزش های قوی، فراگیر و پویا در انسان ایجاد كند. این كار با تنظیم و جهت دادن به تصورات و ذهنیت ها درباره نظام حاكم بر هستی و پوشش دادن این تصورات و ذهنیت ها با هاله ای از حقیقت و واقعیت به گونه ای كه فقط خلقیات و انگیزش ها، واقعیت و حقیقت جلوه كند (گیدنز) (بختیاری و حسامی، 250:1382).8 دین عبارت است از نظام هایی درباره اعتقاد، عمل و سازمان كه جلوه ای اخلاقی را در رفتار پیروان شكل می دهند (گولدوكولب، 427:1382).9 دین مجموعه ای از مراسم تبعید شده عقلی به وسیله افسانه است كه نیروهای ماوراء الطبیعه را برای مقاصدی مانند ایجاد یا ممانعت از تغییر حالت در انسان و طبیعت بسیج میكند (عسگری خانقاه و كمالی،477:1380-476).10 دین عبارت است از نظامی از باورها و اعمال كه به وسیله آن گروهی از افراد به تفسیر كردن و دادن پاسخ به آن چیزهایی می پردارند كه آنها را فوق طبیعی و مقدس احساس میكنند (Horton, Hunt, 1984:265).11. دین می تواند به عنوان: اعتقاد به امر فراطبیعی؛ ایدئولوژی؛ نظام های اعتقادی و مجموعه ای از مناسك در نظر گرفته می شود (بیتس، پلاگ، 671-677:1375).12 دین از نظر لغوی، واژه ای است عربی و معنای فارسی آن آیین، كیش، راه و روش است. جمع آن ادیان است (فرهنگ معین، 1597:1381).
معادل انگلیسی آن (Religion) است. این لفظ معمولا از فعل لاتین (religere) مشتق شده و به معنای اجرای وظیفه، حرمت، نیروهای برتر و تفكر عمیق است. اسم وابسته به این فعل، (religio) دلالت دارد هم به موضوع این گونه شیفتگی درونی و هم به غایت فعالیتی كه با آن ملازم است. فعل لاتینی جدیدتر دیگری یعنی (religare) را ریشه این اصطلاح ذكر كرده اند كه بر پیوند دلالت دارد (گولد، كولب، 427:1376).نگاهی نسبتاً دقیق به تعاریف ذكر شده نشان می دهد كه آنچه به عنوان عناصر اساسی و با اهمیت در تعریف دین لازم است مورد توجه قرار گیرد، عبارتند از: باورها، اعمال و سازمان. این سه عنصر به شكل مشخص در تعاریف دوركیم و گولد و كولب از دین آمده است.
تعریف جامعه شناسی دینجامعه شناسی شاخه ای از علوم اجتماعی است كه به مطالعه پدیده های اجتماعی یا واقعیتهای اجتماعی در جوامع متحول و پیچیده می پردازد. جامعه شناسی در آغاز بر اساس الگوی علوم طبیعی شكل گرفته بود و در واقع نوعی فیزیك اجتماعی بود كه در مطالعه پدیده های اجتماعی به دنبال كشف قانون مندی های طبیعی این پدیده ها بود و بر روی های عینی و شناخت خصوصیات ظاهری و خارجی پدیده ها تأكید می نمود و هدفش به دست آوردن شناخت عینی و به دور از داوری های ارزشی و بیطرفانه بود.
برخی ویژگی های پدیده های انسانی نظیر آگاهی، اراده مند بودن، داشتن ذهنیت، قصد و نیت و معنا و تأثیر آنها بر روش شناخت پدیده های انسانی باعث به وجود آمدن بینشی دیگر در علوم انسانی شد كه به جای شناخت خصوصیات ظاهری پدیده ها به روش عینی بر شناخت معانی پدیده ها به روش های درونی، ذهنی و همدلانه تأكید می نمود و به جای آنكه به دنبال تبیین پدیده های انسانی بود و به جامعه شناسی تفهمی و یا تفسیری و یا هرمنوتیكی معروف گشت.
جامعه شناسی دینی (The sociology of religion) یكی از شاخه های جامعه شناسی است كه در هر دو نحله اثبات گرا و تفهم گرا گسترش یافته است. هم دوركیم و هواداران او به دنبال مطالعه جدی پدیده های دینی از دیدگاه جامعه شناسی بوده اند و هم «وبر» و طرفداران او رفتارهای دینی را از منظر جامعه شناسی پژوهش نموده اند. اگر گفته ریمون آرون، جامعه شناس فرانسوی، را بپذیریم كه به تعداد جامعه شناسان می تواند تعریف جامعه شناسی وجود داشته باشد؛ می توان گفت كه به تعداد جامعه شناسان دینی، تعریف جامعه شناسی دین وجود دارد. در اینجا نمونه هایی از تعریف های جامعه شناسی دین ذكر می شوند:1 جامعه شناسی دینی شاخه ای از جامعه شناسی است كه به مطالعه دین با عنوان واقعیتهای اجتماعی یا پدیده های اجتمااعی می پردازد. واقعیت های اجتماعی دارای سه ویژگی عمومی بودن، خارجی بودن و الزام آور بودن هستند.
2 جامعه شناسی دینی به عنوان شاخه ای از جامعه شناسی است كه به مطالعه دین به عنوان یك نهاد اجتماعی می پردازد و تعامل آن را با سایر نهادهای اجتماعی مورد تأكید قرار میدهد. می دانیم كه از دیدگاه جامعه شناسان پنج نهاد اجتماعی اولیه و اساسی در همه جوامع وجود دارد كه جوامع بدون حضور آنها نمی توانند ادامه حیات بدهند. این پنج نهاد اجتماعی عبارتند از: خانواده، آموزش و پرورش، اقتصاد، حكومت و دین.3 جامعه شناسی دینی مطالعه دین در بستر و زمینه اجتماعی خود است (Hogo, 19:175)4. جامعه شناسی دینی به مطالعه جوهر پدیده دینی نمی پردازد، بلكه رفتارهای دینی كه با تكیه بر پاره ای از تجربیات خاص و تصورات اهداف معین صورت می گیرند، مورد بررسی قرار می دهد. بنابراین رفتار معنادار انسان دینی مورد اعتنای جامعه شناسی دینی است. در جامعه شناسی دینی از ارزش های مربوط به اصول خداشناسی یا فلسفه های دینی و یا از مشروعیت اعتقاد به جهان آخرت بحث نمی شود، بلكه فقط رفتار دینی به عنوان رفتار انسان خاكی به مقتضای هدف معمولی مورد مطالعه قرار می گیرد (فروند، 188:1362-187).
5 جامعه شناسی دینی مطالعه دین از منظر گروه های اجتماعی، تعاملات اجتماعی، نهادهای اجتماعی، ساختارهای اجتماعی، بستر تاریخی- اجتماعی، تأثیرپذیری از محیط اجتماعی، مقاومت در برابر نیروهای اجتماعی، سازه های اجتماعی واقعیت، آشكارسازی و رویكرد انتقادی است (زاكرمن، 73:1383-53).6 جامعه شناسی كلاسیك دینی عمدتاً به دو موضوع مهم و گسترده پرداخته است: اول؛ آنگه چگونه دین در حفظ نظم اجتماعی مشاركت دارد و سهم ایفا می كند. دوم؛ آنكه چه رابطه ای بین دین و نظام سرمایه داری وجود دارد (Abercrombie, et al.,1984:206).
اگر به تعاریف ذكر شده از جامعه شناسی دینی توجه شود، می توان این تعاریف را در دو دسته نهادگرا و كنش گرا طبقه بندی نمود. رویكرد اثبات گرایانه و نهادگرایانه در مطالعات جامعه شناسی دینی به شكل جدی با دوركیم آغاز می شود. لازم به ذكر است كه اگوست كنت نیز در پویایی شناسی اجتماعی خود و به ویژه در مبحث قانون مراحل سه گانه، دیدگاه جامعه شناختی خود را درباره دین كه همانا دیدگاه اثبات گرایانه و تحول گرایانه است ذكر نموده است. رویكرد دوم یا رویكرد كنش گرا به پیشگامی ماكس وبر مطرح شده است. وبر جامعه شناسی را علم مطالعه كنش های اجتماعی معنادار می داند و بنیانگذار جامعه شناسی تفهمی است. در مطالعه كنش گرایانه از دین بر معنای رفتارهای دینی تأكید می شود كه باید با همدلی و تجربه زیسته شناخته شود و یا به عبارت دقیق تر فهمیده شود. این تفهم یا فهم همدلانه باید در مرحله بعد تبیین گردد. به همین جهت رویكرد وبر در مطالعات جامعه شناختی دین تنها تفهمی یا تفسیری نیست بلكه تفهم تبیینی است.
تاریخچه جامعه شناسی دین یا مطالعات جامعه شناختی دینمطالعات اولیه جامعه شناختی درباره دین از نظر روش شناختی دارای سه ویژگی تحول گرایانه، اثبات گرایانه و روان شناختی است. این خصوصیات را می توان در آثار كنت، تایلور و اسپنسر مشاهده كرد. در جامعه شناسی اگوست كنت یكی از مفاهیم اساسی به اصطلاح قانون مراحل سه گانه بود كه بر اساس آن اندیشه بشری به شكل تاریخی و ضروری از مرحله ربانی و متافیزیك گذشته و به مرحله اثباتی رسیده است.
در آثار تایلور (فرهنگ ابتدایی) و اسپنسر (اصول جامعه شناسی) توضیحات دقیق تری درباره مراحل تحول دین و به ویژه منشأ دین به چشم می خورد. به باور تایلور و اسپنسر [پذیرش] روح ویژگی اصلی اعتقاد دینی است و ایده روح از تفسیر ناصحیح رؤیا و مرگ به دست آمده است.این دو اندیشمند نیز مانند كنت پدیده های دینی را بر اساس تمایلات روان شناختی، خطاهای فكری و شرایط زندگی اجتماعی توضیح می دادند. در قرن نوزدهم، دانشمندان دیگر به ویژه كارل ماكس و جیمز فریزر نیز در مطالعه دین رویكرد مشابهی داشتند.
رویكرد دیگری در مطالعه دین وجود دارد كه توسط امیل دوركیم در كتاب صور بنیانی حیات دینی مطرح شده است. هر چند این نگاه قبلاً توسط فوتسل دوكلانژ (معلم دوركیم) مطرح شده بوده است. از دیدگاه دوركیم در همه جوامع تمایزی بین امر مقدس و نامقدس وجود دارد. او بیان می دارد كه دین، نظامی یكپارچه از باورها و اعمال در ارتباط با امور مقدس است، اموری كه متمایز و ممنوع هستند، این باورها و اعمال گروندگان به آنها را در اجتماع، واحدی كه كلیسا نامیده می شود، با هم متحد می سازد. در نظریه دور كیم جنبههای اجتماعی دین بیشتر مورد تأكید است. از نظر دوركیم كاركرد مناسك مذهبی تأیید برتری اخلاقی جامعه بر اعضای آن و همچنین حفظ همبستگی اجتماعی است.
تأكید دوركیم بر مناسك به جای باورها، انسان شناسان بعدی را وادار نمود تا پژوهش های كاركردگرایانه درباره دین انجام دهند. پژوهش های مالینوسكی در مقاله «جادو، علم و دین» و دیگر مقالاتش (1948) و رادكلیف براون در «ساكنان جزایر آندومان» (1922) نشان داد كه چگونه امور مذهبی در جوامع ساده و ابتدایی به حفظ انسجام اجتماعی و نظارت جامعه بر رفتار افراد كمك می كند.
در رابطه با جوامع متمدن و پیشرفته، نظریه دوركیم درباره كاركردهای دین كمتر راهگشاست. چون دین بیش از آنكه عامل وحدت باشد، می تواند نقش اختلاف برانگیز داشته باشد. از طرف دیگر در جوامع متمدن باورها و آیین ها مهم تر از مناسك هستند. این تغییر توجه باعث شد كه هابهاوس به بررسی اثر پیشرفت فكری بر نهادهای اجتماعی بپردازد و توجه خاصی به ایده های اخلاقی بنماید. بر این اساس، وی در اثر مهمش به نام «اخلاق در تحول» كه در سال 1907 منتشر شده است به كدهای اخلاقی مهم ترین ادیان و به ویژه مسیحیت می پردازد. این كدها به مثابه آیین مورد بررسی قرار می گیرند و به شكلی اساساً فلسفی تحلیل می شوند و ارتباط این كدها با رفتار اجتماعی به شكلی بسیار كلی مورد توجه هستند.
ماكس وبر نیز عمیقاً تحت تأثیر دلالت های اجتماعی باورهای دینی قرار داشت و رویكردش از برخی جهات متفاوت از رویكرد هابهاوس بود. اولاً، آنكه طرح نظری وبر درباره دین تحول گرایانه نبود. ثانیاً، وی اساساً علاقمند به یك جنبه از اخلاق دینی یعنی پیوند اخلاق دینی با نظام اقتصادی بود و آن را از دو جنبه، نخست تأثیر آیین دینی خاص بر روی رفتار اقتصادی و دیگر رابطه بین جایگاه گروه ها در نظام اقتصادی و انواع باورهای دینی بررسی نمود. چنین است كه آثار وب، دوركیم و دیگران به مطالعه جامعه شناختی از دین شكل دادند.
در آمریكا، یعنی جایی كه برخلاف جریان شكل گرفته در اروپا، باورها و اعمال دینی رو به فزونی و شركت در مراسم كلیسایی در سطح بالاست، البته با تفاوت های ناچیزی كه بین طبقات اجتماعی وجود دارد. «هربرگ» در كتاب كاتولیك، پروتستان و یهود (1955) و دمارت در كتاب «طبقه اجتماعی در آمریكای پروتستان» (1965) كوشش نمودند كه مفهوم همبستگی اجتماعی دوركیم را به كارگیرند و از طرف دیگر فرضیه وبری بنیان های اجتماعی وفاداری فرقه ای را گسترش دهند (Mitchell,1981:214-216).
كاركردهای دینكاركرد (Function) در معنای جامعه شناختی به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود كه یك پدیده در جهت تأمین نیازهای نظام اجتماعی ایفا می كند و در معنای عمومی معادل وظیفه، نقش، عملكرد و غیره به كار می رود. از دیدگاه علوم اجتماعی و روان شناسی دین در جوامع مختلف كاركردهای گوناگونی می تواند ایفا نماید، كه به برخی از آنها پرداخته می شود. (حاجی زاده، ؟؟، 1385: )
كاركردهای اجتماعی دینكاركرد در جامعه شناسی معمولاً معادل (Function) به كار می رود و منظور مجموعه فعالیت های یك پدیده اجتماعی برای برآورده ساختن نیازهای نظام اجتماعی است. میدانیم كه در مكتب كاركردگرایی در جامعه شناسی كه پیشگامی آن از آن امیل دوركیم است، جامعه به ارگانیسم موجود زنده شبیه دانسته شده است كه برای رشد و ادامه حیات باید نیازهای آن برآورده شود.
این مكتب معمولاً برای پدیده های اجتماعی چهار كاركرد: انطباق (Adaptation)، دستیابی به هدف (Goal Attainment)، همبستگی (Integration) و حفظ الگوها (Latency) قائل است و همچنین جامعه را مركب از چهار خرده نظام اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی می داند. كاركرد انطباق بر عهده خرده نظام اجتماعی و حفظ الگوها (باز تولید ارزش ها و هنجارها) بر عهده خرده نظام فرهنگی است. با توجه به نقش دین در افزایش یا كاهش همبستگی اجتماعی و نیز باز تولید ارزش ها و هنجارها می توان كاركردهای پدیده های دینی را عمدتاً در دو خرده نظام اجتماعی و فرهنگی جستجو نمود.
تأكید بر كاركردهای اجتماعی دین به این معناست كه دین كاركردهای دیگری نظیر كاركردهای روانی نیز دارد. در برخی از متون جامعه شناختی كاركردهای روانی زیر برای دین یا پدیده های دینی ذكر شده است. سازش و كنار آمدن با احساس بی قدرتی.
ادامه خواندن مقاله تعريف دين
نوشته مقاله تعريف دين اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 9:03 pm
nx دارای 70 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
استانبول شهر بناهای تاریخیشهر پرجمعیت استانبول، پایتخت ترکیه و مرکز فرهنگ و اقتصاد آن، تنها شهر مهم دنیا در میان دو قاره اروپا و آسیا است.
استانبول با جمعیتی بیش از 8 میلیون و 803 هزار تن، دومین شهر بزرگ اروپا و بیستمین شهر بزرگ جهانی به شمار می رود. این شهر حدود 1610 سال که پیوسته پایتخت امپراتوری ترکیه بوده، 5220 کیلومتر مربع مساحت داشته و سرزمینی زلزله خیز محسوب می شود.
استانبول، با تابستان های گرم و مرطوب و زمستان هایی سرد و بارانی، هوایی شرجی و بسیار مرطوب دارد که گرمترین ماه آن جولای و سردترینش ژانویه است.
در سال های 1970 به بعد، جمعیت استانبول رو به فزونی گذاشت و به دلیل مهاجرت مردم آناتولیا که به منظور یافتن شغل در کارخانجات تازه ساز استانبول و حومه آن مهاجرت کرده بودند، این شهر در مدت 30 سال، با ازدیاد جمعیت و ساخت و ساز خانه هایی جدید و تبدیل مزارع و سبزه زارها به شهرها و دهکده ها مواجه شد.
جامعه استانبول تلفیقی از مذاهب و ملیت های گوناگون است که مهمترین و پرجمعیت ترین گروه آن را مسلمانان تشکیل می دهند; پس از آن مسیحیان ارتودوکس،ارمنیان و یهودیان هستند.
قرار گرفتن مساجد، کنیه ها و کلیساها در کنار یکدیگر، منظره جالبی را در این شهر به وجود آورده است. حدود 70 درصد از جمعیت استانبول در حوزه اروپایی شهر و 30 درصد باقیمانده در بخش آسیایی آن سکونت دارند.
چهره شهر به واسطه پراکندگی و گوناگونی فعالیت های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بسیار رنگارنگ و متنوع است. رستوران های ترکی و دیگر ملیت ها در سراسر آن با غذاهایی رنگارنگ و دلپذیر آماده پذیرایی بوده و استودیوهای فیلم و موسیقی، باله، اپرا، تئاتر و فعالیت هایی چون فستیوال های متنوع و اجرای موسیقی های زنده در اماکن عمومی روحی دیگری به شهر بخشیده است.
با وجود تمام این زیبایی ها، به واسطه جمعیت بالا و ترافیک های سنگین، مردم با آلودگی های صوتی و هوا مواجه بوده و بیماری هایی چون برونشیت و آسم در میان آنها رواج دارد. چشم انداز سواحل زیبای آن نیز به دلیل همین آلودگی کم کم از دیده ها پنهان می شود. در کنار تمام این ها، استانبول شهری تاریخی و فرهنگی و در عین حال مدرن بوده، تعداد کثیری کلیسا، مسجد، کاخ، آسمان خراش، برج، مراکز خرید و مناطق دیدنی را در خود جای داده است.
موزه ایا صوفیا این بنای باشکوه که در ابتدا باعنوان کلیسای ارتودوکس ساخته شده بود، در سال 1453 به مسجد تبدیل شد و پس از مدت ها، در سال 1935 به عنوان موزه مورد استفاده قرار گرفت. موزه در بخش ترک نشین استانبول قرار دارد و یکی از بزرگترین ساختمان های دنیا و عجایب هفتگانه امروز محسوب می شود.
گنبد مرکزی آن 31 متر پهنا و 56 متر ارتفاع دارد. داخل آن را پنجره های قوس داری پوشانده که فضای داخل را از نورهای رنگارنگ روشن می کند. کف آن نیز از مرمرهای سفید، سبز، ارغوانی و موزائیک های طلایی پوشیده شده است.
قلعه رو میل حیصاری، بر روی تپه ای در بخش اروپایی تنگه برسفور در استانبول واقع شده که در سال 1451 توسط سلطان محمد عثمانی دوم ساخته شده و سه برج بزرگ، اطراف آن را احاطه کرده است.
کلیسای زیبای کورا که اکنون به موزه تبدیل شدهو از بناهای زیبای عهد بیزانس در قرن 16 بوده و در غرب استانبول واقع شده است. این کلیسای در زمان عثمانی ها به مسجد تبدیل شد و از سال 1948 تاکنون نیز به عنوان موزه مورد استفاده بوده است. برج میدنز در جزیره کوچکی واقع در تنگه بوسفور استانبول قرار گرفته است.
بنابر داستان های تاریخی مردم ترکیه، سال ها پیش، سلطان عثمانی در خواب دید که دخترش در 18 سالگی از دنیا می رود; وی نیز برای حفاظت از او برجی در میان دریا می سازد. اما درست در سالروز تولدش، از درون سبد میوه ای که پدرش هدیه آورده بوده، ماری سمی خارج شد و او را کشت.
مردم این برج را یادگار آن داستان می دانند که اکنون با داشتن رستوران و کافی شاپ بزرگی در طبقه اول، تبدیل به یک منطقه گردشگری شده است.منطقه تاریخی آرناواتکوی که در بخش اروپایی تنگه بوسفور استانبول واقع شده، به دلیل امارت های باشکوه در دوره عثمانی و رستوران غذاهای دریایی بسیار شهرت دارد. پیش از این، بیشترین جمعیت منطقه را مسلمانان، یهودیان و یونانی ها تشکیل می دادند، اما پس از آتش سوزی سال 1877، بیشتر یهودیان منطقه را ترک کردند.
برج گالا تا، از مرتفع ترین برجهای مخروطی شکل است که سر کله قندی دارد و در شمال استانبول، در منطقه گلدن هورن واقع شده است. بنای نخستین، در چهارمین جنگ صلیبی نابود شد، اما در سال 1348 به عنوان برج مسیحیان مرمت شد.
پس از آن در عصر عثمانی ها نیز به دفعات مورد بازسازی قرار گرفت و در سال 1960 برای بازدید عموم افتتاح شد. اکنون رستوران ها و کافی شاپ هایی در بالاترین طبقه آن ایجاد کرده اند که چشم اندازی زیبا از استانبول و تنگه بوسفور را پیش رو دارد.
این کاخ که در منطقه کوچوکسو دربیکوز و در بخش آسیایی استانبول واقع شده، به دلیل کوچکی به این نام خوانده می شود. کاخ کوچوکسو را سلطان عبدالمجید عثمانی به منظور اقامت های کوتاه مدت خود در هنگام تفریح و شکار بنا کرده و متعلق به سال های 1816 تا 1823 است.
معماری آن را هنرمندان ترک و ارمنی طراحی کرده اند و برخلاف دیگر کاخ ها که باغ اطراف آنها را دیوارهای بلند احاطه می کند، این کاخ با میله های آهنی کوتاه دورتادور باغ محصور شده است.
در هر طبقه این کاخ براساس طراحی ترکی، چهار اتاق در اطراف یک سالن بزرگ قرار گرفته که در هر کدام از آنها شومینه ای با مرمرهای رنگارنگ ایتالیایی قرار دارد و تابلوها و اثاثیه و فرش های گران قیمت و زیبای آن، همه از شاهکارهای هنری محسوب می شود.
مرکز خرید جواهیر، که در اکتبر سال 2005 ساخته شده، بزرگترین مرکز خرید اروپا و دومین بازار بزرگ جهانی است. این مرکز 6 طبقه و دو آسمان خراش دارد که افزون بر 280 مغازه فروش اجناس ترکی و بین المللی و بیش از 34 رستوران کوچک و 14 رستوران بزرگ در آن واقع شده است.
در طبقه آخر و بر پشت بام آن فضایی بزرگ برای اجرای برنامه های نمایشی طراحی شده است. این مرکز 12 سینما و پارکینگی به ظرفیت 2500 ماشین نیز دارد. تمام طبقات خرید به طور مستقیم به مترو متصل می شود. تاکنون، به طور متوسط، روزانه بیش از 190 هزار تن از این مجموعه سرگرم کننده و جذاب دیدن کرده اند.
آشنایی با بناهای تاریخی ترکیه1- آیاصوفیه : ده هزار كارگر در پنج سال آن را بنا كردند.بنای آیا صوفیه كه در میدان سلطان احمد استانبول قرار دارد یكی ازبزرگترین اثرهای تاریخی دوران بیزانس است و در زمان كنستانتینوس اول بنا شده است. این بنا كه ستون بندی آن چوبی بود در 15 شوبات 360 افتتاح شد اما درجریان شورش علیه دولت تماما سوخت.
این بنا مجددا بدست تئودوزیوس دوم احداث و درس ال 415 مجددا افتتاح شد. در دوران جاستینیانوس اول بدنبال یك شورش علیه دولت مجددا دستخوش حریق شد. برای بازسازی بنا دو معمار به نامهای ایسیدوروس (از میلتوس یا سوكلی فعلی) و آنتییوس (از تراللس یا آیدنلی فعلی) ماموریت یافتند.
بنا با كار 10 هزار كارگر در طول پنج سال و تحت نظر 100 استاد باشی تكمیل شد و به تاریخ 27 آرالیك 537 افتتاح شد. بنایی كه امروزه در سال پذیرایی صدها هزار نفر توریست داخلی و خارجی است، در سنوات بعد از آن تاریخ نیز مكرر بازسازی شده است.
این بنا كه به مدت 916 سال بعنوان كلیسا از آن استفاده شده است پس از فتح استانبول به مسجد تغییر یافت. این مسجد به مدت 481 سال در دوران عثمانی ها فعال بود. آیا صوفیا بعدا با اضافه شدن بناها ، مناره ها و بازسازیها در سال 1935 به موزه تبدیل و در خدمت توریسم قرار گرفت.
2- موزه موزائیك آنتالیا : یكی از موزه های بسیار معروف موزائیك دنیا یكی از مكانهایی كه مورد توجه كسانی است كه میخواهند از زندگی روزمره گذشته اطلاعاتی كسب كنند. بویژه موزائیكهای این موزه موزائیك در یك حد اعجاب آوری و زیبایی نشانه هایی از زندگانی دوران دوم باستان را دارا بوده و بخوبی حفظ شده است. این موزائیك نشان میدهد كه تیر شكار حیوانات چطور ساخته می شد .
اشعاره فصول سال و قهرمانهای آنان كی بوده است. همچنین در این موزه آثاری از دورن هیتیتها و اسور بصورت قلم كاری روی سنگ ، طلا و آثار ساخته شده و از جنسهای مختلف وجود دارد. قسمتی از موزائیك ها تخریب شده است اما این سبب نمی شود كه این موزه جزو موزه ای برتر موزائیك دنیا نباشد. یكی از موزائیكهای غیر قابل قیمت گذاری این موزه موزائیك فصول سال ساخته شده به سال 200 میلادی است.
3- مترو پولیس : قصبه مادر مقدس (Ana tanrca kent)حدود 725 سال قبل ازمیلاد مسیح در متروپولیس تحت نام قصبه مادر مقدس بنا شده است. در دوره پایانی هلنستیك دوران طلا را از سر گذرانده ، در دوران آگوستوس ،امپراتوری روم، بر روی آن صلیب های خارجی قرار گرفته ودردوران بیزانس مركز روانشناسی شده است.
در حفاریهای متروپولیس از سال 1989 به این طرف مطالب بسیار مهمی در مورد تاریخچه این بنا بدست آمده است. در زیر طبقات ساخته شده در دوران هیلنستیك بیزانس ، توام با لوازم مربوطه به دوران آركیاك و زئومتریك تكه ای مربوط به دوران پیش از تاریخ بدست آمد.
وسایل سرامیك بدست آمده مربوط به دوران آركیاك و زلومتریك در آكراپول ، قدمت این بنا را به 725 قبل از میلاد مسیح می رساند. متروپولیس در جنوب ازمیر در روستای ینی كوی از توابع ایلچه توربانلی واقع است. از ازمیر و توربالی بامینی بوس به ینی كوی می روند.
با اتومبیل شخصی از اتوبان ازمیر در راه توربالی وارد شده و به سمت ینی كوی ادامه مسیر دهید به مترو پولیس خواهید رسید.
4- آیزانویی Azano : شهر ثروتمند امپراتوری رومشهر كه در دوران اولیه بیزانس مركز روانشناسی بوده است ، در دوران امپراتوری روم با صنعت پشم بافی و شراب سازی توسعه و شهر ثروتمندی شد. اولین حفاریهای علمی در آیزانوئی به سال 1926 از طرف انستیتو آركئولوزی (باستانشناسی) آلمان شروع شد.
بدون شك مهمترین بنای آیزانویی مقبره زئوس است. این بنا بلحاظ معماری در آنادولو بی همتاست. امروزه گالریها و بازراچه ها در زیر باغچه های حیاط ها نظیر یك رویا پا برجاست. در باغچه مقبره سنگ های مزارها كه هر كدام به شكل ;. و كوره طراحی شده اند توجه بازید كنندگان را به خود جلب می كنند.
اسم مقبره قهرمان افسانه ای بنام آزان از بهم پیوستن پری آبها اراتو وخانه افسانه ای پادشاه آدكاس بوجود آمده و درطول زمان به آیزانو تغییر یافته است. این ثار تاریخی در 57 كیلومتری مركز شهر كوتاهیا واقع است.
5- ماردین – نمایی از معماری سوریانیدر تركیه محل هائی كه سوریانی كه سالیان درازی در آنجا زیسته اند ماردین و میدیات هستند. این منطقه كه صدها سال وطن سوریانی ها بوده است با اشكال زئومتریك دوست داشتنی، بناهای طراحی شده از تركیب سنگ و گیاهان ، و كوچه های سایه دار دراز و پله ای كه به شكل موازی به جاده اصلی ختم می شوند .
از زیبائی معماری سوریانی این شهر است كه سنگ نیز در آن كاربرد یافته است. نماهای سنگی در ماردین رو به نابودی است و با جنگ چند استاد كار هنوز پا برجاست. یكی از مهمترین علل نابودی این اثر هنری كوچ سوریانی از این منطقه به خارج از تركیه در حوالی سالهای 1900 است.
6- هاتوشاش Hattusas « پایتخت امپراتوری»این شهر در دوران برتر در بوغاز كوی بدست ساكنین یعنی هاتیلر بنا و بعدا به دست هیتیتلر افتاده است. می توان در شمال مقبره بزرگ بازمانده هایی از آثار دوران هاتی ها را دید. براساس قدیمی ترین سند بدست آمده در بوغازكوی از دوران هیتیتها این بنا در سال 180 قبل از میلاد بدست پادشاه شهر كوسارا آنیتا ویران شده است.
اما براساس یك نامه ای بدست آمده از دوران هامورابی مدت كوتاهی پس از مرگ پادشاه آنیتا ، هیتیتها به منطقه هاتوشا آمده و اسم آنجا را براساس زبان خودشان هاتوشاش گذاشته اند. آنیتا ، پادشاه شهركوسارا كه شهررا ویران كرده بود گفته بود : « كه اگر پادشاه بعد از من درهاتوشا جایگزین شود از طرف خدای طوفان مورد حمله قرا رخواهد گرفت » و بدین ترتیب شهر را نفرین كرده بود.
7- ایزنیك : شهر موزه میراث دوران هیلینستیكنظیر تمام شهرهای دیگر هلنستیك ، ایزنیك نیز اثر طراح شهرها و معمار مشهور هیپودوموس است. ایزنیك در دوران گسترش مسیحیت جزو شهرهای پیشتاز محسوب می شود.
این اثر تاریخی كه در آنادولو جزو مهمترین آثار رومیاست مهمترین بنای باقیمانده از دوران بیزانس است كه كلیسای محل جمع شدن 7 مشاور سوفیا می باشد.
بدنبال فتح قلعه های اطراف شهر بدست عشیرت كایی بویو ، امید فرمانده نیكارا از بیزانس قطع شده و درسال 1331 ایزنیك به اورهان بی تسلیم می شود وشهر یك مدتی مركز آقایی
ادامه خواندن مقاله بناهاي ترکيه
نوشته مقاله بناهاي ترکيه اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 9:05 pm
nx دارای 36 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
اختلال ناگهانی در منطقه ای از مغز، مثلاً در اثر سكته های مغزی، باعث نقصهای عصبی مستقیماً مطابق با منطقه آسیب دیده می شود و آسیب درست از این منطقه شروع میشود. به علاوه دیگر نقصهای بالینی كه به عنوان نقصها یا تأثیرات دوم یا Secondarg remote نامیده می شوند. وی قسمتهای بی عیب باقیمانده از مغز تأثیر خود را می گذراند. (برای مثال به علت قطع شدن ارتباط آنها با ناحیه آسیب دیده) این پدیده به عنوان diashisis نامیده شده است. diashisis (نقص الكتریكی و functional كه بعلت آسیب در قشر مغز آغاز می شود و در منطقه ای دورتر از منطقه آسیب دیده نیز این آسیب را می توان فهمید منطقه ای كه خود آسیب می بیند وی از لحاظ عصبی (ارتباط عصبی ) به آن اتصال دارد.
این پدیده باعث شده ، خصوصاً در مورد ارتباط بین نیمكره چپ و راست مغز، مسأله ویژه ای كه در ارتباط با هر یك از نیمكره ها وجود دارد باعث مشكل در فهم و درك پدیده شود. این مقاله بعضی از مدلهای Neurocouputetional اخیر را مورد مطالعه قرار داده (اثر و كیفیت diashisis) مدل ارائه شده تنها یك مدلی است كه همه خصوصیت دیگر بین نیمكره ها و همه اثر diashisis را شرح می دهد. در انتها، نتایج تأثیرات زیرقشری نیمكره چپ و راست روی خصوصیت نیمكره ها مورد بررسی قرار می گیرد.
1- مقدمه: Stoke :
یا (سكته مغزی) ، اختلال ناگهانی است كه در جریان supply كردن خون برای مغز بوجود می آید. زمانیكه یك سد ناگهانی در برابر جریان خون در سرخرگهای مغزی ایجاد می شود متعاقب آن باعث كمبود خون رسانی به آن ناحیه شده و ایسكمیك مغزی را به دنبال دارد. سكته مغزی یكی از بیماریهای شایع در نورولوژی است. برای مثال سومین عامل مرگ در كشور آمریكاست و اغلب موارد باعث نقص در بستر كرونیك (نقص در سیستم عصبی ، عضلانی قلبی ) اختلاف در زبان و صحبت كردن و مشكلات حافظه ای را به دنبال دارد. این باعث شده كه توجه بسیار زیادی روی تحقیقات در مورد این مطلب در طی چند دهه اخیر صورت گیرد. اكثر این تحقیقات به دنبال اصلاح كردن یافته ها و دانسته ها درباره مكانیسم و پاتوفیزیولوژی این بمیاری (strake) هستند. یافته ها این تحقیقات در اكثر موارد بسیار پیچیده و حتی بسیار مورد بحث و جدل بوده اند.
در حال حاضر یك تردید ذاتی درباره اینكه چه فاكتورها و عواملی باعث می شوند كه ناحیه آسیب دیده اولیه به بافتهای مجاور مغز گسترش یابد، وجود دارد.پیچیده بودن مغز در حین سكته مغزی باعث شده به این نتیجه برسیم كه مدلهای Computational می توانند ابزار بسیار قدرتمندی برای درك عمیق ما درباره Stroke باشد. محدودیت درباره تكنولوژی مدلهای عصبی و علم نورد سیانتیفیك Neurosaentific باعث شده بوجود آوردن و ساختن جزئیات مدل غیرممكن و غیر عملی باشد.
هر چند كه ثابت شده كه مطالعه روی بعضی قسمتهای بخصوص از سكته مغزی ممكن می باشد. (یا مثل دیگر اختلالات نورولوژیك ]2و1[ ) بوسیله مدلهای عصبی برای مثال یافته های بسیاری از مدلهای عصبی ]30007[ روی این متمركز شده اند كه قشر آسیب ایده چطور روی بافتهای مجاور، فعالیتهای و حركتی آن را مختل می كند.
این مدلها ، نتایجی كه داده اند بیشتر مبتنی بر مشاهده های بعدی روی مطالعات حیوانی بوده ]9/8[ دیگر مدلهای Computational به عنوان متدهای مرتبط استفاده شده است برای آزمایش كردن: (به عنوان مثال : چطور تغییرات بیوشیمیایی / بیوفیزیكی كه بافت آسیب دیده مغز اتفاق می افتد،می تواند اختلال اولیه را و چطور آنها می توانند نامتقارن بودن چپ و راست فعالیت الكتریكی كه از مغز ثبت می شود، توضیح دهند. ]12[
یكی از موضوعات مهمی كه درباره Stroke وجود دارد و بعنوان یكی از حل نشده، باقیمانده است مكانیزمهایی است كه درباره اثر اختلال در ناحیه دورتر وجود دارند: مطابق با موضوع، سكته به دلیل نقص سیستم نورولوژیك مستقیماً قابل پخش به نواحی آسیب ددیه است. بعضی دیگر از نقصهای كلینیكی (clinical) مطابق با اختلال (secondar fictional) در فاصله دورتری از ناحیه آسیب دیده مغزی دیده می شوند. كه حتی از لحاظ ارتباط عصبی دوم از یكدیگر جدا می باشند. (پدیده diaschisis ) مكانیزمهای تأثیرات cmote ، خصوصاً كه مورد interaetion بین چپ و راست مغز باعث شده كه فهم ها در درك تئوریهای ویژه femispheric با مشكل مواجه شود.در بخش بعدی با تأثیرات remote از اختلالات موضعی مغز را مورد مطالعه قرار می دهیم و اینكه چرا در فهم مطالب با مشكل مواجه می شویم. در قسمت بعدی سپس بعضی از مدلهای عصبی كه ارتباط بین ناحیه های چپ و راست نیمكره مغزی را شامل می شود مورد مطالعه قرار می دهیم.
وقتی كه این مدلها در نهایت برای simulate كردن ناحیه آسیب دیده بكار گرفته شد، هیچ فرض مدللی درباره تبادلات femispheric (literaction) از طریق Corpus collosun ، قادر نخواهد بود نتایجی را كه شامل تنها استنباط از یك طرف (وجه) (lateralization) و یا به وسیله تغییرات diasctisis است بدست آورددر نهایت قضیه را با بحث در مورد نتیجه ای كه از آزمایشات couputational بدست آورده ایم تمام می كنیم هر چند در قسمت زیر ، مدلی را ارائه می كنیم كه بتواند 1- هر دو مسأله (substantial Specilization , diashisis) را پوشش دهد.
2- مسأله دشوار Callosalمتعاقب سكته مغزی در یك لوب از مغز، كاهش شدید فعالیت عصبی، كاهش متابولیسم و اكسیداسیون و كاهش جریان خون در مغز را در ناحیه مجاور (ناحیه بدون آسیب) خواهیم داشت (Contralateraly) (Oxidative Metabelism) ]14 و 3[و نمیكره بوسیله مسیر بزرگی از فیبرهای عصبی به نام (Corpas callosum) به هم ارتباط دارند.این نوع از بیماری diashisis ، اغلب به عنوان transcallosal diashisis معروف است.
شدت خارج شدن از حالت نرمال متناسب با حجم و شدت ناحیه آسیب دیده (intract) عنوان می شود. و تغییرات تا سه الی چهار هفته بعد از آسیب (سكته) روند پایداری از خود نشان می دهد. به علاوه ، اغلب پذیرفته شده كه traascallasl diashisis جوابگوی قسمتی از اختلالاتی كه در سكته رخ می دهد،می باشد. ]14[ مثلا شامل یافته های مربوط به فعالیتهای حسی حركتی (Sensorimoter) متعاقب آسیب ]15[ اگر چه كه حتی در این مورد هم مورد بحث و challenge می باشد. ]16[.به طور گسترده ای فرض می شوند اولین مكانیسم پاسخگو برای transcallosal disshsis حذف ورودی های تحریك از نیمكره آسیب دیده به نقطه مقابل آن در نیمكره دیگر از طریق callosrm corpus است.
اگر چه ،تغییر در نورتر سمیترها (neurotransmitters) و پدیده “steal” ]19-17 و 15و 14[ ]تغییر حالت و برگشت چیزی از حالت نرمال[ حفاظت از چنین آسیبهایی از مسیرهای متفاوتی صورت میگ یرد. برای مثال ؛ مدلهای حیوانی ثابت كرده اند كه تأثیرات متقابل و catoalateral از یك سكته شدید در یك نیمكره به وسیله قسمت ابتدایی Corpus callosum كاهش پیدا كرده و یا حذف شده ]21و 20[ بنابراین ، اكثر نرونهایی كه دارای آسونهایی در Corpus callosum هستند دارای سلولهای هرمی (pyromidal) و قسمتهای اصلی آنها به سلولهای هرمی ختم و دارای سلولهایی با موقعیت ثابت با سیناپسهای نامتقارن هستند.]23 و 22[.همه اینها مكانیسم كاهش اثر اختلال در ناحیه مقابل و تأثیر آن روی بافتهای بدون آسیب از طریق corpus callosum دفاع می كنند.هر چند كه فرض تأثیرات torscallosal در ابتدا تحریكی است پذیرفته شده است اما بازهم، مورد بحث باقی مانده است. منتقدان بسیاری (مخالفان ) روی ارتباط و interaction بین دو نیمكره كه آیا فعالیتشان بازدارنده است یا رقابتی؟! تناقض دارند. ]32-25[
فرضیه ای كه انتهای این دیدگاه مورد حمایت است این حقیقت است كه مكانیسم تحریكی torscallosal به صورت الكتروفیزیولوژیكی اندازه گیری شده و ثابت كرده اند كه دارای رامند كم یعنی در زیر استانه تحریك است (subthereshold) و در ادامه ثابت شده كه مكانیسم آن بیشتر بازدارنده است.]33[مشاهده های تأثیرات بازدارنده transcallosal از اینجا ناشی شده كه خصوصیتهای ویژه مغز در مورد زبان و دیگر پدیده ها ممكن است به صورت صعودی افزایش پیدا كند (در interdemispheric competition ) تئوری تحریك مغناطیسسی از درون جمجمه (بالای جمجمه ) transcranial و مطالعات روی آن به صورت واضحی نشان داده اند كه فعالیت كرتكس حركتی فعالیت بازدارنده ای را در مقابل نقطه متضاد آن در نیمكره دیگر نشان می دهد.]31-28[ و این بحثها به این نتیجه ختم شده كه شكاف بین دو نیمكره به عنوان یك عامل انتقال دهنده اطلاعات ابتدا به صورت بازدارنده می باشد. ]25[
در نهایت چیزی كه از collosal dlilemnia استخراج شده تغییرات افوق كننده در ناحیه های دور از منطقه آسیب دیده و دیگر مشاهدات بیان می كنند كه در ابتدا interaction بین دو نیمكره به صورت تحریكی ظاهر می شوند در حالیكه داده های فیزیولوژیكی و روانشناسی خصوصیت اولیه آن را بازدانده ذكر كرده اند.معما اینطور است كه هیچكدام از فرض ها در بازه اثر callosal به تنهایی مورد ملاحظه نبوده بلكه تا كنون ظاهراً داده های متضادی با هم مورد توجه بوده است.
3- مدل كردن intraction های fernispheric و خصوصیت آنها Specialization :تعدادی از خصوصیات femispheric ، زمانیكه وظیفه یكی از نیمكره ها مقدم به دیگری می شود، شناسایی شده كه در انسانها هم وجود دارند. ]35 و 34[ این رفتارهایی كه بصورت lateralization هست همانند I/ زبان (تكتم)1، The prefercntial use in voluntary motoracts of the hand of one side
III Visuospatial پردازش :(پردازش ایده فاصلای یا قضایی)Pertaining to the ability to urderstand visualrepresentations and their spatial relationships.IV emotion and its facial ekpression
VI attention (توجه)دلیل این سری از خصوصیت عملكردی موبهای مغز هنوز مشخص نشده است. این دلایل به مسائل آناتومیك cytoarchitectionic (معماری سلول) ،نامتقارن بودن فیزیولوژیكی و بیوشیمیایی موبهای مغز (برای مثال سطح temporal (كناری) چپ بزرگتر در 3 /2 افراد / تفاوت باطنی و ذاتی در مداری كوچك ، در ناحیه چپ و راست مربوط به زبان (تكلم) / بیشتر بودن قسمت خاكستری لوب چپ نسبت به قسمت سفید / تفاوت پخش نوروتر های مهم كه موجب چپ و راست / آستانه كم پتانسیل عمل چپ مغز و غده )این مسأله به صورت مبهم باقیمانده ، با اینكه خصوصیتهای نامتقارن در حقیقت خود به خصوصیتهای لوبهای مغز منتهی می شوند. همچنین دیگر فاكتورهای پتانسیلی در lateralization ،ارتباطات بین دو لوب توسط مسیر corpus callosum می باشد homotopic pertonining et the some place upon the body فیبرهای callosal به صورت ویژه ای homotopic می باشند برای مثال هر از نیمكره را به نقطه مقابل آن به صورت آینه ای متصل می كند. ]36[.
درسالهای اخیر ، مدلهای عصبی بسیاری برای كمك به فهم مكانیسمهایی كه خصوصیتهای لوبهای مغز را شامل می شود، فرض و ساخته شده اند. برای مثال با مدلهای عصبی شامل ارتباطات نواحی قشری چپ و راست، ثابت كرده اند كه فعالیت نوسانی در یك لوب می تواند بر لوب دیگر منتقل شود البته از طریق رابطهای interhenipheric ]37[ كه رابطهای callosal بازدارنده كه باعث كاهش دادن همگرایی و الگوهای متفاوت فعالیتی در دو لوب sinulate شده می شوند ]38[.
كه ارتباطات كم بین دو لوب برای زمانهای خروجی كوتاه بحرانی نیستند. ]39[ كه سایزهای نامساوی میدان دید دریافتی (receptive) در دو شبكه می توانند به خصوصیاتشان برای یادگیری وابستگی های منتهی می شوند. ]40[ منبع متقابل در طول Corpus callosum می تواند به نامتقارنهای فعالیتی در cerebrum ( ) منتهی شوند ]41[ همچنین كه خصوصیت یك لوب برای یك (ویژگی) task می تواند روی خصوصیت دیگر task (یك task متفاوت ) در لوب دیگر تأثیر بگذارد. ]42[ كه فرایندهای تكاملی می توانند نامتقارنیهای عصبی كه در طول یادگیری برای lateralization بوجود می آید را تولید كنند. ]43[ و دیتاهای روی ویژگی اتخاذ تصمیم لغت بهترین توضیح دهنده بوده اند زمانیكه تبادلات بین دو لوب بستگی به تأثیرات متقارن callosal دارند.
گروه تحقیقاتی ما در طی چندین سال، سه مدل عصبی از ناحیه های جفتی در قشر مغز را گسترش داده و تكمیل كرده (بررسی در حالتی است كه این نواحی از طریق carpus callosum به هم ارتباط یافته اند ) این مدلها برای مطالعه سیستماتیك خصوصیات دو نیمكره ، استفاده شده اند. (توجه كنید به table 1 ) چندین مدلهای غیر وابسته بكار گرفته شده اند، برای اینكه ما می خواهیم نتایج بدست آمده به صورت منطقی ، كلی و جنرال باشند. برای مثال خود را مقید به خصوصیت ویژه (انتخاب بخصوص) از یك task ،معماری یا متد یا دیگری و غیره نكرده ایم. كه بطور حتمی برای هر مدل عصبی یك اولویت می سازند. ناحیه های قشری simulate شده در لوبهای چپ و راست، متفاوت با یكدیگر در هر مدل در هر یك از روشها ساخته شده اند (سایز منطقه ای، تحریك پذیری ، قابلیت synaptic plasticity و غیره ) از یك task رفتاری یا bdfavioral ) این مدلها بكار گرفته شده اند برای آزمایش كردن اینكه كدامیك از لوبها در خصوصیت lateralization شركت می كنند و دلالت بر اینك كدامیك از فرض های infibatery یا excitatory بودن callasol را باید در مورد نیمكره ها اعمال كرد؟
برای واقعی تر ساختن و محكمتر ساختن مدل و برای توصیف اینكه مدل به چه صورت كار می كند به عنوان یك مثال ویژه به تولید مدل یك سری واگ یا (حرف صوتی) توجه می كنیم. تلاش اولیه ما بر این است كه به صورت محاسباتی، فاكتورهایی كه روی عامل lateralization تأثیر می گذارند مورد بازبینی قرار دهیم ]46 و 45[ . باید به صورت متداول شبكه ای متصل بهم داشت كه به وسیله یك شبكه با سرپرست آموزش دیده باشد و اینكه 50 كلمه سرحفی را مانند (CAD,MOP, ETC) به عنوان ورودی دریافت كند و سپس سری هایی از حروف صحیح را برای تلفظ هر یك از كلمات،در خروجی بدهد كه المانهای ورودی (I) به صورت كامل به دو سری از المانهای عصبی كه نمایشگر ناحیه چپ (LH) و راست (RH) كرتكس مغز هستند، ارتباط دارند.
ادامه خواندن مقاله مدلهاي محاسباتي عصبي از تأثيرات جانبي ناحية آسيب ديده مغز روي نواحي دورتر از منطقه آسيب ديده:
نوشته مقاله مدلهاي محاسباتي عصبي از تأثيرات جانبي ناحية آسيب ديده مغز روي نواحي دورتر از منطقه آسيب ديده: اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 20, 2018, 9:07 pm
nx دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
شفق قطبی
فهرست:مقدمه شفق قطبی چگونه تشکیل میشود؟ارتفاع شفقهای قطبی دوره تناوب ظهور شفق های قطبی سایر پدیدههای زیبای جوی فرضیه بیرکلند در مورد لکههای خورشیدی شَفَق یا سُرخی قُطبی یکی از پدیدههای جوی کر زمین است.باد خورشیدیویژگیهای باد خورشیدیالكترون در شفق قطبیظهور شفقهای قطبییك پرسش و یك پاسخشفقهای قطبی تصاویر آیینهای نیستندشفقهای قطبی در دیگر سیاراتطیف رنگهای موجود در شفقهای قطبیالکترون های قاتلحقیقت شفق قطبی كاربرد ویژه نیروی لورنتس مقدمه در عرضهای بالای زمین ، آسمان شب ، بصورت درخشانی به شکل متحرک روشن میشود که شفق قطبی نامیده میشود.
آنها شفاف هستند و میتوان ستارهها را از داخل آنها مشاهده کرد. اغلب نور آنها به قدری میدرخشد که میتوان نوشتجات را خواند و رنگ آنها همیشه سبز مایل به زرد نیست. شفق قطبی شمالی و شفق قطبی جنوبی را میتوان در هر شب روشن مشاهده کرد و شدت نور آنها متغیر بوده و تابع تعدادی پارامتر است.
راه شیری توسط یک شفق قطبی روشن ، دیده نمیشود.همچنین آشکار است که شفق قطبی به هنگام روز بوجود میآید، بطوری که نور آن همواره در اتمسفر عرضهای بالا انتشار مییابد.
وجود شفق قطبی چندین قرن است که مورد شناسایی قرار گرفته است. در اوایل تصور میشد که شفق قطبی ناشی از بازتاب نور خورشید توسط یخهای فطبی است. نظریه دیگری عبارت از روشن شدن آسمان توسط خدایان بوده است. امروزه نظریه ذرات باردار شتابدار مسئول این پدیده شناخته شدهاند.
شفق قطبی چگونه تشکیل میشود؟
نیروهای لورنتس که موجب انحراف مسیر الکترونها در میدان های مغناطیسی میشود در بسیاری از پدیدههای طبیعی تجلی مییابند و فقط با یاری گرفتن از این نیروها توضیح آنها ممکن است.
یکی از تماشاییترین و با شکوهترین پدیدهها از این نوع شفق قطبی است، که مشخصه عرضهای جغرافیایی بالا , نزدیکیهای شمال یا جنوب مدار قطبی است.
پدیده شگفت آور و زیبایی که در طول شب قطبی طولانی در آسمان دیده میشود.آسمان تابان میشود و نقشهایی با رنگها و شکلهای گوناگون دیده میشود. گاهی دارای شکل کمان یکنواخت ، ساکن یا تپنده است و گاهی عبارت است از شمار زیادی پرتو با طول موجهای متفاوت ، که مانند پردهها و نوارها بازی میکنند و پیچ و تاب میخورند.
رنگ تابانی از سبز مایل به زرد به سرخ و بنفش مایل به خاکستری تغییر میکند. طبیعت و منشأ شفقهای قطبی زمان درازی به کلی پوشیده مانده بود. تا اینکه به تازگی برای این راز توضیح رضایت بخشی پیدا شد.
ارتفاع شفقهای قطبی
قبل از همه ، دانشمندان موفق شدند ارتفاعی را که شفقهای قطبی ظاهر میشوند، تعیین کنند. به این منظور از یک تابانی از دو نقطه به فاصله چند ده کیلومتر از یکدیگر عکس گرفتند. به کمک چنین عکسهایی ثابت کردند که شفقهای قطبی در ارتفاع 80 تا 100 کیلومتری بالای زمین (بیشتر اوقات در ارتفاع 100 کیلومتر) ظاهر میشوند.
به این ترتیب دریافتند که شفقهای قطبی تابانی گازهای رقیق موجود در جو زمین هستند، که تا اندازهای به تابانی در لامپ های تخلیه گاز شبیه میباشند.
دوره تناوب ظهور شفق های قطبی رابطه جالب بین شفقهای قطبی و پدیدههای دیگر روشن است. شفقهای قطبی با دورههای متفاوت مشاهده میشوند. اختلاف دورههای شفق قطبی بعضی اوقات به چندین سال میرسد. مشاهدات چندین ساله آشکار ساختهاند که دورههای زیادی ماکزیمم شفقهای قطبی بطور مرتب در 115 سال تکرار میشوند .
در طول این مدت ، شماره شفقهای قطبی نخست سال به سال کاهش مییابد و سپس شروع میکند به زیاد شدن تا مقدار آن در 115 سال از نو به ماکزیمم میرسد.
سایر پدیدههای زیبای جوی مشاهده سطح خورشید ، از خیلی پیش ، وجود لکه های تار و نامنظمی را روی قرص آن آشکار ساخته اند که اغلب شکل و جایشان عوض می شود، معلوم شده است که تعداد و مساحت کل این لکه ها از سالی به سال دیگر ، نه به طور کاتوره ای بلکه با همان دوره 115 سال , تغییر می کنند .
در این فرایند , ماکزیمم لکه های خورشیدی ، یا فعالیت خورشیدی ماکزیمم ، همزمان با شفق قطبی ماکزیمم عارض می شوند و نابودی آنها نیز با هم هماهنگ می باشد.
تعداد توفانهای مغناطیسی به ماکزیمم خود میرسد. در سالهای اخیر رابطه مشابهی بین فعالیت خورشیدی (تعداد لکههای خورشیدی) و شرایط انتشار امواج رادیویی در لایههای بالای جو اثبات شده است. بنابراین مسأله ، علاوه بر معنای نظری محض ، اهمیت عملی نیز پیدا کرده است.
فرضیه بیرکلند در مورد لکههای خورشیدی بیرکلند (B. Birkeland) دانشمند نروژی با مقایسه نتایج اخیر این فرضیه را مطرح کرد که لکههای خورشیدی ناحیههایی هستند که آنها باریکههای ذرات باردار (الکترونها) به داخل فضای اطراف گسیل میشوند.
این ذرات با رسیدن به لایههای بالای جو زمین ، از طریق برخوردهای الکترون در این لایهها ، مشابه تخلیه گاز در لوله ، گازها را به تابانی وا میدارند. این الکترونها همچنین روی میدان مغناطیسی زمین و شرایط انفجار امواج رادیویی مجاور زمین اثر میگذارند.
اگر نظریه بیرکلند درست باشد، چرا شفقهای قطبی در عرضهای بالا ، یعنی در نواحی نزدیک به قطبها مشاهده میشوند؟ در صورتی که میدانیم پرتوهای خورشید تمام سطح زمین را روشن میکنند.
پاسخ این پرسش را استرمر (Stermer) ، دانشمند نروژی دیگر پیدا کرد. ذرات باردار گسیل شده از خورشید به جو زمین میرسند و به درون میدان مغناطیسی آن نفوذ میکنند. در آنجا نیروی لورنتس بر آنها اثر میکند و آنها را از مسیر اولیه خود منحرف میسازد.
استرمر محاسبات ریاضی پیچیدهای انجام داد و مسیر این الکترونها را در میدان مغناطیسی زمین حساب کرد. او نشان داد که ذرات باردار منحرف شده توسط میدان مغناطیسی زمین ، به یقین فقط به نواحی قطبی کره زمین وارد میشوند.
این نظریه که در انحراف ذرات باردار در میدان مغناطیسی زمین نیروی لورنتس را به حساب میآورند، با شمار زیادی از نتایج آزمایشگاهی به خوبی همخوانی دارد و در حال حاضر پذیرش همگانی یافته است. هر چند به تازگی برای توضیح کمی تمامی این دیدگاه دشواریهایی بروز کرده است.
شَفَق یا سُرخی قُطبی یکی از پدیدههای جوی کر زمین است.نیروهای لورنتس که موجب انحراف مسیر الکترونها در میدانهای مغناطیسی میشود در بسیاری از پدیدههای طبیعی تجلی مییابند و فقط با یاری گرفتن از این نیروها توضیح آنها ممکن است.
یکی از تماشاییترین و با شکوهترین پدیدهها از این نوع شفق قطبی است، که مشخصه عرضهای جغرافیایی بالا , نزدیکیهای شمال یا جنوب مدار قطبی است. پدیده شگفت آور و زیبایی که در طول شب قطبی طولانی در آسمان دیده میشود.
آسمان تابان میشود و نقشهایی با رنگها و شکلهای گوناگون دیده میشود. گاهی دارای شکل کمان یکنواخت، ساکن یا تپنده است و گاهی عبارت است از شمار زیادی پرتو با طول موجهای متفاوت، که مانند پردهها و نوارها بازی میکنند و پیچ و تاب میخورند. رنگ تابانی از سبز مایل به زرد به سرخ و بنفش مایل به خاکستری تغییر میکند.
طبیعت و منشا شفقهای قطبی زمان درازی به کلی پوشیده مانده بود. تا اینکه به تازگی برای این راز توضیح رضایت بخشی پیدا شد.
باد خورشیدیدانشمندان قرن نوزدهم، خورشید را سرچشمه جویباری از ذرات ابرگونهای که در فضای بین سیارات روان است، تصور میکردند و میگفتند که پدیدههایی مانند «شفقهای قطبی» از برخورد این ذرات با جو زمین پدید میآیند.
نتایج حاصل از بررسی گیسوی ستارگان دنبالهدار بر نظریه «گسیل ذرات خورشیدی» نیرو بخشید و در سال 1958 ای.ان.پارکر ثابت نمود که ذراتی از تاج خورشیدی جدا گردیده و از هر سو در فضای بین سیارات به حرکت در میآیند و پدیدهای را به نام «باد خورشیدی» به وجود میآورند.
به گمان بارکر، دمای فوقالعاده زیاد تاجهای خورشیدی، موجب به وجود آمدن فشار زیاد شده و به جریان به سمت بیرون مواد خورشیدی میانجامد. از آن جایی که هیچ مانع خارجی در سر راه این مواد وجود ندارد، لذا از سرعت جریان آنها کم نمیشود و مانند گلولهای که در سراشیبی است، همچنان به راه خود ادامه میدهند.
منشا این پدیده، تاج خورشیدی است، که بنابر خصوصیت خود همواره در حال انبساط و پراکنده کردن بوده و برای جایگزینی مواد از دست رفته، از لایههای زیرین خویش تغذیه میکند. اما این که مکانیسم تغذیه دقیقاً چگونه عمل میکند، هنوز به درستی روشن نیست.
نتایج به دست آمده از کاوشهای فضایی، چون روسیه و آمریکا (به ویژه ماریتر 2) مداومت باد خورشیدی را ثابت میسازد و با آغاز عصر فضا، تحقیق در زمینه آشنایی با این مکانیسم با جدیت هر چه تمامتر دنبال میگردد و هر روز بر آگاهی ما در مورد شناخت پدیدهی «باد خورشیدی» افزوده میشود.
دمای ذرات باد خورشیدی در نزدیکیهای زمین چیزی حدود 100000 کلوین است. به این ترتیب ظاهراً زمین در لفافی از ذرات بسیار گداخته، و بسیار رقیق پوشیده شده است.
ویژگیهای باد خورشیدیباد خورشیدی به طور پیوسته و با سرعت بین 200 تا 900 کیلومتر در ثانیه در فضای میان سیارات میوزد (رقم بین 400 تا 500 کیلومتر در ثانیه را میتوان سرعت متوسط بادهای خورشیدی محسوب داشت) و ذراتی که به وسیله باد خورشیدی حمل میشوند حدود 4 تا 5 روز وقت لازم دارند تا به زمین برسند. باد خورشیدی شامل تعدادی الکترون و پروتون همراه با مقدار کمی یونهای سنگین میباشند.
مهمترین ذرات باد خورشیدی در فاصله خورشید تا زمین را ذرات آلفا (هسته هلیوم) تشکیل میدهند که حدود 4 تا 5 درصد مجموع ذرات را به خود اختصاص دادهاند. تراکم متوسط این ذرات چیزی حدود در متر مکعب است که این رقم با فاکتوری معادل بیش از صد در تغییر است. (به طور مثال تراکم ذرات مزبور در سطح دریای زمین برابر در مترکعب میباشد.)
دمای ذرات باد خورشیدی در نزدیکیهای زمین چیزی حدود 100000 کلوین است. با این ترتیب ظاهراً زمین در لفافی از ذرات بسیار گداخته، و بسیار رقیق پوشیده شدهاست.
ادامه خواندن مقاله شفق قطبي
نوشته مقاله شفق قطبي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 9:09 pm
nx دارای 111 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
مقدمه:مردم در آغاز یك دسته بودند و اختلافی در میان آنها وجود نداشت كم كم دسته ها و قبایل بوجود آمدند و چون كه بخاطر گذراندن زندگی روزمره با یكدیگر داد وستد داشتند اختلافات و تضادهایی در میان آنها پدیدار شد كه باید رفع خصومت میشد. هر گاه اختلاف در میان خانواده بود رییس خانواده رفع خصومت میكرد و اگر بین دو نفر در اجتماع اختلافی پیش میآمد ابتدائاً ممكن بود طرفین خودشان توافق كنند یا اینكه شخص ثالثی را برای داوری بین خود انتخاب كنند و شخص منتخب طرفین باید با رعایت بی طرفی و از روی عدالت و راستی قضاوت مینمود و معمولاً به اشخاصی رجوع میكردند كه از نقطه نظر اجتماعی در موقعیت بالاتری باشد
این افراد در اجتماعات بیشتر روحانیون و پادشاهان بودند روحانیون بدلیل اینكه كمتر در امور عادی و دنیوی دخالت میكردند مورد اعتماد مردم بودند و شاه نیز بعلت سلطه و قدرتی كه بر افراد جامعه داشت خواه نا خواه به عنوان فیصله دهنده اختلاف لقب گرفته بود و با توجه به اینكه شاه به تنهایی نمیتوانست رفع اختلاف نماید مردم برای تسریع در احقاق حق خود به روحانیون و علماء دینی و آگاهان و مطلعین روی آوردند و این افراد موثق و قابل اعتماد بودند و عمده دلیل این اعتماد استقلال اندیشه و رأی و قضات بی طرفانه آنها بود و این استقلال برای شخص قاضی امری فطری و از اعتقادات قلبی انسان بوده است و با تكامل اجتماعات انسانی به عنوان اصلی اجتناب ناپذیر در دستگاه قضایی هر كشور جایگاه ویژه ای پیدا كرد.
استقلال در تصمیم گیری لازمه قضاوت است و استقلال دادرس امنیت قضایی را تضمین میكند. و با اعتماد به مصونیت و امنیت شغلی به حمایت از حق و درگیری با فشارها و افراد صاحب نفوذ میپردازد هسته مركزی دستگاه تأمین كننده عدالت هر كشور، دادگستری است كه مركب از عدهای قضات میباشد كه دادرسان واقعی جامعه میباشند و باید مستقل و بی طرف باشند تا بتوانند وظیفه خطیر و سنگین خود را به نحو احسن انجام دهند. استقلال قضایی، و افكار عمومیرا شامل میشود. وقتی شخصی پس از طی مراحل مختلف به تصدی شغل قضا رسید شأن قضاوت و موقعیت و جایگاه ویژه آن اقتضا دارد كه چنین فردی مصونیت شغل داشته باشد و با این تضمین قاضی عدالت گستر جامعه خویش خواهد بود
دین اسلام در چهارده قرن پیش اصل فوق الذكر را به رسمیت شناخته است و برای آن ارزش والا قائل شده است در كشور ما ایران پس از بروز اندیشه های قانون خواهی وارد قانون اساسی و متون مدون قانونی گردید هدف از این تحقیق بررسی استقلال قضات در قوانین و مقررات كشور ایران است كه ببنیم روند قانونگذاری در مورد این اصل چگونه است و چه راه هایی و مكانیسم هایی را برای حفظ این اصل پیش بینی نموده اند.
از آنجا كه دین مبین اسلام یكی از اولین ادیان تعیین كننده اصل استقلال قضات بوده است در بخش اول پس از ارائه تعاریف قضاوت به بررسی این اصل در اندیشه و متون اسلامیخواهیم پرداخت و در ادامه مباحث این بخش به بررسی استقلال قوه قضاییه میپردازیم و در بخش دوم مسیر تحول قوانین و مقررات در مورد اصل استقلال قضات مورد تحقیق و پژوهش قرار خواهد گرفت و در بخش پایانی مسئولیت، مصونیت و تعقیب انتظامیقضات مورد بررسی قرار خواهد گرفت قسمت اخیر این تحقیق نیز نتیجه گیری میباشد.
بخش اول :
فصل اول: اهمیت استقلال قضایی در نظام حقوقی اسلاممبحث اول: اهمیت قضاوت در اسلامدین اسلام شأن والای قضاوت را به گونه ای ممتاز متمایز ساخته و موقعیت ویژه آنرا در میان سایر بخشهای اجتماعی با ارائه تعاریف و تحلیل های مختلف مستند نموده است.
قرآن مجید به عنوان اولین و بزرگترین منشور زندگی مسلمانان، تعریفهای متنوعی از قضاوت بیان داشته است و احكام دینی، تمام زوایای این محكم را بررسی نموده اند علماء و اندیشمندان اسلامینیز به تبع آن به شرح و تفسیر آن پرداخته اند.در این مبحث ابتدا به تعریف قضاوت پرداخته و سپس اهمیت قضاوت مورد بحث قرار میگیرد.
بند اول: تعاریف قضاوت از نظر اسلام و فرق آن با داوری:قضا به فتح قاف در لغت به معنی فرمان دادن، حكم كردن، فتوا دادن، رأی دادن، به حاجت كسی رسیدن و روا كردن، آگاهانیدن و پند دادن میباشد. در قرآن مجید لفظ قضا بر معنای متعددی اطلاق گردیده است كه به شرح ذیل میباشد.1- اراده نمودن مانند آیه شریفه « و اذا قضی امراً فانما یقول له كن فیكون» 2- امر كردن مانند آیه شریفه!« و قضی ربك ان لاتعبد الا ایاه» 3- حكم كردن مانند آیه شریفه! « ثم لا تجدوافی انفسهم حرجاً مما قضیت»4- خلق كردن و آفریدن مانند آیه شریفه: فقضهن سبع سموات فی یومین 5- فعل مانند آیه شریفه: فاقص ما انت قاض 6- اعلام كردن مانند آیه شریفه: و قضینا الیه ذلك الامر
اگر چه در قرآن معنای زیادی از قضاوت بكار برده شده است اما معنی اصلی و مشهور آن كه در میان حقوقدانان اسلامیهمان حكم كردن و دادرسی است.فقهای عالی مقام اسلام با عنایت خاص به موضوع قضاوت در بیشتر كتاب فقهی خود مبحث قضاوت را مورد بررسی قرار داده و براساس معیارهای اسلامیو استدلالات اصولی خود تعاریفی را برای قضاوت بیان داشته اند. شهید اول دركتاب دروس آنرا چنین تعریف كرده است: « القضا هو ولایه شرعیه علی الحكم والمصالح العامه من قبل امام علیه السلام مرحوم نراقی در كتاب مستند میگوید: « القضا هو ولایه حكم خاص فی واقعه مخصوصه و علی شخص مخصوص با ثبات، یوجب عقوبه دنیویه شرعا او حق من حقوق الناس» سید محمد كاظم یزدی در كتاب عروه الوثقی قضاوت را اینچنین تعریف كرده است: دادرسی میان مردم به هنگام ستیز و برخورد و بركنار ساختن اختلاف و پایان دادن موضوع اختلاف میان و آنان»
شیخ محمد حسن نجفی در كتاب معروف جواهرالكلام در تعریف قضاوت میگرید: در ولایت شرعی در صدور حكم از سوی كسی كه بتواند در مسائل جزئی شرع فتوی دهد شیخ ضیاءالدین عراقی در كتاب قضا در تعریف قضاوت آنرا از میان بردن ستیز و دعوی میان دو یا چند نفر میدادند. حضرت امام خمینی نیز در كتاب تحریر الوسیله در تعریف قضاوت میفرماید: « و هو حكم بین الناس للرفع التنازع بینهم با شرایط الاتیه» آن حكم بین مردم است جهت رفع تنازع بین آنان با شرایطی كه میآید .
بنابراین باید گفت قضاوت منصبی از مناصب حكومت كه قاضی به مقتضای این منصب به احكام و اشخاص ولایت و سلطه پیدا میكند تا بتواند استیفاء حقوق واجرای حدود و تعزیرات نماید و آن سمت از طرف كسی به قاضی داده میشود كه اولاً خود صلاحیت تصدی به چنین امری را داشته باشد و ثانیاً شایستگی واگذاری آنرا به دیگران نیز داشته باشد. برابر عقید مسلمین. این شخص همان صاحب رسالت و نبوت است زیراولایت قضا بخشی از ولایت مطلقه صاحب رسالت، و شاخهای از درخت پربار ریاست عامه پیغمبران و جانشینان بر حق آنهاست.قاضی بر دو قسم است قاضی تنصیب كه مراد قاضی منصوب از ناحیه امام و حكومت است دوم قاضی تحكیم كه چنین تعریف شده است.هر گاه طرفین نزاع بر داوری فردی كه بعنوان قاضی منصوب نگردیده رضایت دهند داوری وی را قضاء تحكیم و چنین دادرسی را قاضی تحكیم، حكم و یا محكم نامند حكم قاضی تحكیم از دیدگاه فقهای شیعه و سنی:صرفنظر از اختلاف آرایی كه در احكام و برخی صفات قاضی تحكیم مطرح میباشد فی الجمله قضاء تحكیم به نظر تمامیفقهای شیعه جایز میباشد. در مقام فتوا عموم فقهای شیعه اعتبار تمام شرایط اساسی قضاء نظیر بلوغ، عقل، اسلام(ایمان)، عدالت، علم، طهارت مولد، ذكوریت و ; را در قاضی تحكیم معتبر و لازم دانسته اند.در مشروعیت قاضی تحكیم میان فقهای اهل سنت اختلاف است. امام فخرالدین رازی و امام ابولاحامد غزالی منكر مشروعیت قاضی تحكیم میباشند ولی دیگر علماء سنی قاضی تحكیم را مشروع دانسته اند نهایتاً گروهی گفته اند در همه امور بدون استثناء قاضی تحكیم مشروعیت دارد و گروهی گفته اند در حقوق الله قاضی تحكیم غیر مشروع است.
حوزه علمی قاضی تحكیم:در اینكه آیا حكمیت در تمام امور و احكام جایز است یا آنكه جواز حكمیت صرفاً در منازعات مالی و امثال آن میباشد ولی در حدود و قصاص و تعزیرات جایز نیست؟ اختلاف نظر وجود دارد.عده ای از فقها شیعه به استناد عموم ادله قضا و اینكه وجهی برای منع قاضی تحكیم در برخی احكام وجود ندارد، زیرا هرگاه وی واجد شرایط قضا باشد كه باید چنین باشد، پس حكمش در همه احكام نافذ است رأی به نفوذ حكم در همه امور داده اند
و در مقابل آنان عده ای دیگر با توجه به ویژگیها و اهمیتی كه مسائل كیفری دارند بدان لحاظ كه پای نفس و جان افراد در آن مطرح است دادرسی دراینگونه موارد را جایز ندانسته و حكم به منازعاتی كه مربوط به این امور میشود را منحصر به قاضی منصوب میدانند. این نظریه از آن جهت كه رسیدگی به جرایم و اعمال مجازاتها مربوط به اعمال حاكمیت دولت میشود و قابل واگذاری نیست تقویت میشود مشابه همین دو نظر در میان فقهای حنبلی نیز وجود دارد و دیگر مكاتب اهل سنت تحكیم در عقوبات را جایز نمیدانند و البته برای مشروعیت قاضی تحكیم به روایتی از رسول اكرم (ص) كه چنین است. « من حكم بین اثنین فتراضیا به فلم یعدل فعلیه لعنه الله تعالی و همچنین به عموم ادله قضا همچون آیه « و اذا حكمتم بین الناس ان تحكموا با لعدل» و همچنین ادله وجوب امر به معروف و نهی از منكر و اجماع استناد شده است.
در اینكه آیا تحكیم در زمان غیبت نیز متصور است عده ای از فقها برآنند كه صرفاً در زمان حضور امام موضوعیت دارد. بنابراین با وجود امام حكمیت فرد واجد شرایط مشروع است و در زمان غیبت فقهای جامع شرایط به حكم اذن عام امام مجاز به دادرسی میباشد پس حكمیت دیگر معنایی ندارد. چون قاضی چه تحكیم چه تنصیب باید دارای تمام شرایط باشد از سوی دیگر برخی از فقها برای اثبات تحكیم در زمان از طریق نفی برخی از شرایط قاضی منصوب به اذن امام موضوعیت آنرا اثبات كرده اند.البته بعضی از فقها معتقدند كه در زمان حكام جور باید به قاضی تحكیم مراجعه كرد. اما در هر صورت به نظر میرسد كه با وجود تشكیلات قضایی و قضاوت رسمیدر زمان حكومت ولایت مطلقه فقیه تحكیم جایز است و عملاً شیعیان در حال حاضر در دعاوی مالی و برخی مسایل دیگر نظیر نكاح و غیره به همین شیوه حل و فصل مینمایند.
بند دوم اهمیت قضاوت:قضاوت و دادرسی را ستین و همراه با حق دادرسی در نگاه حقوقدانان مسلمان پس از ایمان به خدا از استوارترین واجبات و برترین پرستشها دانسته شده است و در متون ارزشمند اسلامیدر خصوص قضاوت و اهمیت آن مطالب بسیار زیادی موجود میباشد كه نشانگر جایگاه ویژه این منصب الهی است. در قرآن كریم آیات بی شماری در مورد جلالت و عظمت منصب قضاوت وجود دارد كه اكثر آنها دلالت صریح دارد كه این مقام منیع را خداوند متعال به پیغمبران و اوصیاء معصومین آنان علیه السلام موهبت فرموده است. در یا داوود انا جعلناك خلیفه فی الارض فاحكم بین الناس و لا تتبع الهوی فیضلك عن سبیل الله ان الذین یضلون عن سبیل الله لهم عذاب شدید بما نسوا یوم الحساب»
استقرار عدالت به مفهوم وسیع آن از مهمترین اهداف پیامبران است « لقد ارسلنا رسلنا بالبینات و انزلنامعهم الكتاب و المیزان لیقوم الناس بالقسط» اسلام بارزترین ارزش و اهمیت را به مسأله قضاوت در جهت تأمین حقوق مردم و استقرار عدالت اجتماعی قایل شده است و آنرا امانت بزرگی تلقین كرده است.«وان الله یا مركم ان تودو الامانات الی اهلها و اذا حكمم بین الناس ان تحكموا بالعدل»
خداوند متعال در تأكید مقام عظمت عدالت و اجراء عدالت و بمنظور تحذیر و تهدید قضات از جانبداری جنایتكاران پیامبر اكرم را بدین گونه مخاطب ساخت « انا انزلنا الیك الكتاب بالحق لتحكم بین الناس بما اراك الله و لا تكن للخائفین خصیماً» و بدین وسیله خاطرشان ساخت كه امر خطیر قضاوت مفوض به اراده معحض پیامبر نیست بلكه او نیز میباید در كار حكومت پیرو ارشاد و مجری حق باشد و دستور میدهد به آنچه كه خداد فرستاده میان مردم حكم كن و در اثر خواهشهای مردم حكم حق را وامگذار.نهج البلاغه یكی از معتبرترین كتب اسلامی به لحاظ ارائه راحلها و پیشنهاد ها و یك متن اصیل اسلامی راهنمای مسلمانان بخصوص شیعیان در تمام اعصار بوده است فرمان حضرت علی علیه السلام به مالك اشتر نخعی است استاندارد مصر سندی بسیار ارزشمند در تاریخ اندیشه و تفكر حكومتگزاری میباشد كه اینك به بررسی چندین جمله از آن معانی گهر بار میپردازیم.
1- حضرت علی (ع) در اوصاف قاضی و نحوه انتخاب میفرماید: قضات را از میان كسانی انتخاب كن كه در نظر تو بهتر و با فضیلت تر از دیگران هستند« ثم اختر للحكم بین الناس افضل رعیتك فی نفسك».
2- قاضی باید از كسانی باشد كه از نظر وسعت اطلاعات در مقامی باشد كه تراكم قضایا او را در تنگنا قرار ندهد.3- در عین نیازمندی از چنان مهارت و غنای طبعی برخوردار باشد كه مغلوب آز و طمع نگردد.4- در موارد مشتبه جانب احتیاط را نگه دارد و درنگ كند تا به اصل مطلب پی ببرد5- از آمد و شد اصحاب دعوی كمتر به ستوه آید.حضرت علی (ع) در نهج البلاغه در مورد اهمیت قضاوت و بر پایی عدل و داد، عدالت و دادگری را یكی از چهار پایه ای میشمارد و میفرماید: «از او پرسیدند از ایمان فرمود: ایمان بر چهار پایه استوار است: بر شكیبایی، یقین، داد و جهاد.
پایگاه، قضاوت و داوری در پیش گاه خداوند از همه كارها برتر است. زیرا قضاوت همچون ترازوی الهی است كه اموال مردم را برابر میسازد و بدین وسیله روزگار مردم اصلاح و كار دین استوار میگردد و به سبب اجرای حق و عدالت قوانین و شرایع به اجرا در میآید. از نظر اسلام دادرسی نوعی از عبادت است تا آنجا كه گفته شده است یك ساعت اجرای عدالت از عبادت یكسال بهتر است و گروهی به همین خاطر در مساجد به قضاوت كه نوعی عبادت بود میپرداختند.قاضی نمونه كسی است كه عدالت او بر ستم او غالب باشد هیچ كس مصون از خطا و اشتباه نیست ولی هرگاه غلبه كارهای دادرسی عدل و انصاف باشد به موجب یك حدیث جای او در بهشت است و در حدیثی دیگر از محمد (ص) آمده است « چون قاضی در مسند خود نشیند دو فرشته بر او نازل شود و او را استوار بدارند و راهنمایی و یاری كنند و اگر بیداد كنند او را فرو گذارند.
قضاوت در اسلام از خطرترین مسئولیت ها شناخته شده است و قبول این امر مهم در شأن و هركسی نیست قبول مسئولیت در برنامه ای كه در خور انسان نیست از بزرگترین گناه شناخته شده است. پیامبر اكرم (ص) میفرماید: كسی كه امری از امور مسلمین را عهدهدار شود در حالیكه برتر از او در میان مسلمانان است به خدا و رسولش و همه مسلمین خیانت كرده است. حضرت علی (ع) پس از گماردن شریح حادث كندی به داوری چنین فرمود، « ای شریح تو درجایی نشسته ای كه جز پیامبر یا جانشین او شخصی بر آن نمینشیند» امام صادق (ع) نیز در احادیثی میفرماید:1- اتقوالحكومه انما هی للامام العالم با اقضاء العادل بین المسلمین كنبی او وصی نبی» از حكومت و داوری بپرهیزید: زیرا حكومت برای پیشوا دانا و آشنا به امور قضایی و عادل میان مسلمانها مثل پیغمبر یا وصی پیغمبر میباشد.
2- قضات اربعه: ثلاثه فی النار و واحد فی الجنه، رجل قضی بجور و هو یعلم و هو فی النار رجل قضی بجور و هو لا یعلم و هو فی النار رجل قضی بالحق و هو لا یعلم و هو فی النار رجل و قضی بالحق و هو یعلم فهو فی الجنه» دادرسان چهار دسته اند سه دسته در دوزخ و یك دسته در بهشت مردی كه به ستم دادرسی میكند و او میداند در جهنم است فردی كه نداسته به ستم حكم میكند نیز در دوزخ جای دارد مردی كه به حق و درستی دادرسی كند ولی ندانسته و نا آگاهانه او هم در دوزخ است. مردی كه با آگاهانه براستی و حق حكم میكند در بهشت است.
3- امام صادق (ع) همچنین در شرافت و علو مرتبه دادرسان میفرماید: یدالله فوق رأس الحاكم یر فرف بالرحمه فاذا و كلمه الله الی نفسه» چون منصب قضاوت مسئولیت های بزرگ و دارای شرایط سخت میباشد و داد رسان باید كاملاً مطمئن باشند كه تحت تأثیر امیال و خواهشهای نفسانی واقع نشود به همین خاطر در صدر اسلام حكم كردن بین مردمان وظیفه امام و برگزیدگان از طرف ایشان بوده است.امام خمینی (ره) نیز دركتاب تحریر الوسیله مینوسید « و مخفی نماند قضاوت شأن بزرگی دارد و تحقیقاً وارد شده است » ان قاضی علی نظیر جهنم قاضی به درستی در پرتگاه جهنم قرار گرفته است.
اگر چه تمام روایت، احادیث و سخنان دین نشانگرمختص بودن مقام قضاوت پیامبر و جانشینان ایشان ارزش و اعمال دادرسی را دارد. اما در صورت غیبت امام فقیه جامع الشرایط باید به این مهم اشتغال ورزد و اگر چنانچه فقیه عادل نیز وجود نداشته باشد هر كس كه بر خود اعتماد داشته باشد و شرایط لازم را برای قضاوت داشته باشد. میتواند بین مردم به قضاوت بپردازد
بنابراین با توجه اهمیت شایان قضاوت شرایطی برای متصدی آن درنظام مقدس اسلام ذكر شده است كه این شرایط 27 مورد میباشد كه به دو دسته واجب و مستحب تقسیم میشوند كه شروط واجب آن عبارتند: از بلوغ، عقل، طهارت مولد،مرد بورن، ایمان، عدالت، توانایی بر نوشتن، آزاد بودن بینا بودن، لال نبودن، داشتن حافظه و اجتهاد . اما صفات مستحب عبارتند از آنكه قاضی زاهد مستودع و امین باشد اعمال صالحه بسیار كند، از هوای نفس شدید العفه باشد به تقوی حریص باشد، بی عفت و تندی صاحب قوت باشد ولی ضعف و سستی ملایم تا آنكه قوی در باطن او طمع نكند وضعیف از عدل او مأیوس نشود، حلیم باشد، برای امور فهیم باشد، ضابط باشد، ضابط باشد، دانا باشد، زبان اهل آن شهری كه در آنجا قاضی است، بداند از طمع منزه باشد، صادق القول باشد، صاحب رأی باشد.
در شبه جزیره عربستان در دوران سلطه نظام جاهلی، اصل «الحكم لمن غلب» معمول بود این شیوه در دوران اسلام به كلی دگرگون شد و شرع انور اسلام نظام حق طلبی و عدالت خواهی را جایگزین آن كرد اگر چه این تغییر و تحول به آسانی صورت نگرفت و پیامبر و معصومین خود در این باره پیش قدم بودند و جهت حل و فصل اختلافات به داوری رجوع میكردند.
با مطالعه تاریخ اسلام پی میبریم كه گرچه پیامبرخود قاضی الاقضات بود اما در سرزمینی كه نمیتوانست حضور داشته باشد نماینده و شخصی را بعنوان حكم میفرستاد چنانچه حضرت علی را بعنوان نماینده و حكم به یمن فرستاد.
مبحث دوم: استقلال قضایی در اسلاممنظور از اجرای عدالت آن است كه اختلاف میان افراد و همچنین منازعات افراد بر طبق قواعد و اصولی كه قبلاً تدوین یافته است مورد رسیدگی و صدور حكم قرار گیرد مسئولیت مزبور به عهده دار كسانی است كه از استقلال قضایی بهره مند بوده بتواند بدون نگرانی و هراس از فشارهای بیرونی و رهایی از اسارت و قید و بندهای درونی وظیفه خود را انجام دهند در این خصوص ابتدا در بند اول به مفهوم استقلال قضایی پرداخته و سپس در بند دوم به بررسی استقلال قضایی درمتون اسلامیمیپردازیم.
بند اول: مفهوم استقلال قضایی:یكی از اصول اساسی دادرسی در اسلام اصل بسیار معروف استقلال دادرسی است. كه به عنوان زیر بنا و مفهوم اصلی عدالت نامبرده میشود. شرایط، صفات. احكام و مقررات و ضوابطی كه دین مبین اسلام برای متصدی امر قضات واجب و لازم دانسته است مقدمهای برای بیان اصل مذكور است. طبق اصول كلی قاضی باید بی طرف باشد. و شرایط صحت قضاوت حفظ بی طرفی و عدم جانبداری است و جوب استقلال محاكم و عدم جواز عزل حكام دادگستری بدون اینكه مرتكب تقصیر و اشتباهی شده باشد. بیطرفی از لوازم استقلال است و قاضی مستقل باید بیطرف هم باشد و جواز حكامی كه بی طرفی خود را حفظ نكرده اند. و وجوب تساوی بین متخاصمین همراه اینها و سایر تكالیفی كه موید استقلال است از متفرعات اصل مذكور میباشد.
قاضی اسلامی دارای استقلال كامل است و این یكی از امتیازات اسلام است بر خلاف سیستم ای مختلف حقوقی كه بیشتر تكیه بر روی قوانین است. اسلام تكیه اصلی را بر روی قاضی میگذارد و برای قاضی شرایطی قائل میشود كه طبعاً با رعایت آن شرایط قضات كاملاً تضمین شده خواهند بود. به همین جهت اختیارات قاضی در سیستم قضایی اسلام بسیار وسیع است. و اصولاً استقلال سیستم قضایی در اسلام از استقلال قاضی سر چشمه میگیرد.
با توجه به اینكه اولین انتصاب در مورد قضاوت منصوب شدن حضرت علی از طرف پیامبر به این امر مهم بود و نخستین دستوری كه از طرف پیامبر راجع به امر قضاوت صادر شد این بود كه حضرت فرمودند در برخورد با دو طرف دعوی بی طرفی كامل را رعایت كند و به سخنان هر دو دقیق گوش دهد و بر طبق كتاب خدا و گفتار و كرداری كه از پیامبر به یاد دارد حكم كند بعد از پیامبر اكرم انتخاب قضات توسط خلفا صورت میگرفت اما این به معنی اجرای دستورات خلیفه نبوده قاضی بر اساس مقتضیات قضایی حكم میكرد و هیچ كس حتی خلیفه حق نداشت در حكم قاضی دخالت كند. قاضی اسلامی در مقام قضاوت خلیفه را بمانند سایر افراد عادی میپنداشت
قاعده عزل و نصب قاضی كه یكی از مهمترین مفاهیم اصل استقلال قضایی نامیده میشود در مذهب شیعه دارای جایگاه ویژه ای است. در مذهب شیعه قضاوت پس از پیامبر اكرم مختص به امام میباشد و كسانی میتوانند در جامعه اسلامیدر منصب قضاوت بنشیند كه منصوب و مأذون از طرف امام باشند انتصاب از جانب امام هم به دو طریق صورت میگرفت 1- نصب خاص 2- نصب عام. نصب خاص بدین گونه بود كه برای شهر یا منطقه خاص قاضی منصوب میكرد و در عام نیز اشخاص جامع الشرایط و مجتهد اجازه حل و فصل و اختلافات را دارند.
در مورد عدم نقص حاكم قاضی نیز سفارشات فراوانی شده است كه از مسلمات فقه اسلامیاست كه تبعیت از حكم قاضی واجب و مخالفت با آن حرام است. یعنی اگر قاضی طبق احكام اسلام حكم كرد و از او پذیرفته نشود مثل این است كه حكم خدا پذیرفته نشده است. در صدر اسلام كه مقررات قضایی اسلام نفوذ داشت هیچ قدرت و مقامیجز قدرت الهی بر دستگاه قضایی حكومت نمیكرد و قاضی اسلامی از آزادی بیسابقهای برخوردار بود شاید تنها محدودیتی كه قاضی اسلامی داشت احكام و آراء وی از حدود مقررات و قواعد اسلامی تجاوز نكند و در مواردی بر حسب اجتهاد خود حكم قضیه را فیصله دهد.
جدایی بین حاكم اجرایی و قوه قضایی در دستگاه حكومت اسلامیاز اصول اساسی نظام اسلامیبود چنانچه بسیاری از دادرسان اسلامیبا خلفا زمان خود شرط میكردند كه در صورتی منصب قضاوت را میپذیرند كه آزادی و استقلالشان محفوظ باشد. و هیچ عاملی به جز حق و عدالت در كار آنها دخالت بكنید.از طرف دیگر یكی از نمونه های قاضی مسلمان، رهایی و آزادی وی از بند هوای نفس و زندانهای مادی و شهواتی و كششهای خطرناك دنیوی است.
درنهایت باید اذعان داشت كه اسلام پس از تأسیس اصل استقلال قاضی و تعیین مستمری كافی برای قضات انتظار میرود كه قاضی وظیفه عدالت پروری و حق پرستی را به طور شایسته انجام دهد به همین جهت اصل دیگری بر اصل سابق افزود و حكومت اسلامیرا موظف ساخته است. قادر تا در شئون متعلق به قضاوت و حسن جریان آن بازرسی دقیق و تحقیق كامل معمول دارد. یعنی بر حسن جریان امورقضا نظارت مستمر داشته باشد.
بند دوم: استقلال قضایی در متون اسلامی:در قرآن آیات بسیار زیادی در مورد استقلال قضایی وجود دارد كه بیانگر اهمیت دادن به این اصل حیاتی است خداوند بزرگ قضات را مورد خطاب قرار میدهد. و ای اهل ایمان نگهدار عدالت باشید و برای خدا یعنی موافق حكم خدا گواهی دهید. هر چند بر ضرر پدر و مادر و خویشان شما باشد برای هر كس شهادت میدهید چه فقیر چه غنی شما نباید در حكم و شهادت طرفدرای از هیچكدام كرده و از حق عدول نمایید كه خداوند به رعایت حقوق آنها اولی است پس شما درحكم و شهادت پیروی هوای نفس نكنید تاعدالت نگه دارید. و اگر زبان را در شهادت طوری بگردانید و یا از بیان حق خود داری كنید خداوند به هر چه میكنید آگاه است. خداوند بزرگ استوارترین پشتوانه استقلال قضایی را اجرای عدالت و انصاف و مستقیم بودن و استقلال قاضی معرفی كرده است.
در نهج البلاغه نیز استقلال قضایی به مفهومیبسیار جذاب و شیوا بیان شده است حضرت علی (ع) خطاب به مالك فرماندار مصر میگوید: « ای مالك» كسی را برای قضاوت انتخاب كن كه در هیچ كار نماند و (انبوهی كارها) او را به تنگنا نكشاند و پافشاری داد خواهان (صاحب دعوی) اورا به ستیز و لجاجت و اندارد با دانستن نخستین بیكاوش و دقت نظر بسنبده نكند. از رفت و آمد اصحاب دعوی كمتر رنجیده و دلتنگ شود و چون حكم روشن شد در داوری قاطعتر و كوبندهتر باشد قاضی را از كسانی انتخاب كن ستایش فراوان وی را به خود بینی نكشاند و نیرنگ او را از راه راست نگرداند و البته اینگونه افراد كمیابند.
حضرت امام خمینی (ره) نیز در آثار و اندیشه هایش بر استقلال قوه قضایی و مستقل بودن شخص قاضی در صدور حكم تأكید فراوان داشتند: « به شما آقایان قضات عرض میكنم كه خدا را درنظر داشته باشید مبادا مرتكب اشتباه شوید قاضی و قوه قضائیه مستقل است هیچ كس نباید در آن دخالت كند. قضات نباید گوش به هیچ كس بدهند جز آن كه برای خدا كارشان را انجام بدهند حق را ملاحظه كنند و اگر فرض كنید كه یك جایی را دیدند كه حق است اگر تمام ایران به آنها سفارش كنند كه به طرف دیگر حكم بدهید نكنند مستقل و محتاط باشید مطلبی كه من باید به عموم مردم و بخصوص آنهایی كه كشور و مملكت را در دست دارند تذكر دهم این است كه قوه قضائیه قوه ای است مستقل و معنای استقلالش این است كه در صورتی كه حكمی از قضات صادر شد هیچ كس حتی مجتهدی دیگر حق ندارد آنها را نقض یا در آن دخالت كند و احدی حق دخالت در امر قضا ندارد دخالت كردن خلاف شرع و جلوگیری از حكم قضات همان بر خلاف شرع است. اگر دستوری و حكمیاز قضات صادر شد هیچ فردی حق جوسازی در روزنامهها و نطق ها را در بین مردم ندارد تضعیف قوه قضائیه به صلاح نیست باید قوه قضائیه را تقویت كرد
فصل دوم: استقلال قوه قضائیهاندك نظر در هر محیط اجتماعی مسلم است كه معنویات اشخاص متنوع و هر كس دارای صفات مذمومه و ممدوحه بوده و هر ملتی دارای افراد نیك و بد میباشد. كه وجود افراد بد موجب اخلال در عناصر نیك بود و نظم جامعه را مختل مینمایند و ثمره حاصله تجاوز و تعدی افراد قوی و ستمگر به حقوق ضعفا و بیچارگان خواهد بود تنها كسی كه سدی قوی در مقابل این افراد تشكیل میدهد قاضی است.كه اجرا كننده قوانین میباشد. كه با تفكیك حق از باطل و از حق حمایت مینماید و متجاوز رابه كیفر اعمالش میرساند. قاضی نگهبان جامعه و موظف و متعهد به اجرای قانون است او بعنوان عضوی از یك دستگاه عظیم مستقل میباشد. پس باید ابتدا این دستگاه عظیم قضائی مستقل باشد.
مبحث اول: تعریف نهاد قضایی و اصول اساسی استقلال قوه قضاییهاستقرار عدالت عالیترین، اصیلترین و پایدارترین هدف یك اجتماع است. حكومتی موفق خواهد بود كه اقداماتش در جهت استقرار عدالت باشد. اجتماعی منظم خواهد بود كه نظام آن بر پایه عدل و داد استوار باشد. كه در این مبحث به تعریف نهاد قضایی و اصول اساسی استقلال قوه قضائیه خواهیم پرداخت.بر خورد و تعارض منافع افراد باعث بروز اختلافاتی میان مردم آن جامعه میشود و طبیعاً باید برای رفع اختلاف خود باید به شخص ثالثی رجوع كنند. كه در طول قرنها شكلی نهادنیه به خود گرفت و به مجموع مناصب قضایی و محاكمیكه در سرتاسر هر كشوری به منظور اجرای عدالت و تشخیص حق از ناحق و مجازات بد كاران و بزهكاران ایجاد شده است. و مآمور تطبیق قوانین با امور جاریه بین افراد كشور است نهاد قضایی یا به قول دیگر قوه قضائیه میگویند.
دانشمندان و متفكران اصولاً برای هر جامعه سه قوه پیشبینی كرده اند. یكی قوه مقننه كه مسئول تدوین قوانین و مقررات است. قوه مجریه كه همان نهاد اجرایی است و سومیقوه قضائیه است كه همان مرجع نظم و دادخواهی میباشد در احتیاج هر جامعه به نهاد قضایی هیچ شك و شبه وجود ندارد و در هر دولت با توجه به موقعیت سیاسی و شرایطش دستگاه قضایی ایجاد میشود.مقصود از قوه دستگاهی است كه راساً و بالاستقلال قسمتی از شئون دولتی رااختصاصاً انجام میدهد. بدون اینكه تابع قوای دیگر باشد. قوه قضائیه كه حامیو نگهبان ملت و مجری حق و عدالت است اهمیت فوق العاده ای را در كشور دارد. و بدون آن صلح، آرامش و امنیت در جامعه وجودی نخواهد داشت.
در حكومتهای امروزی ایجاد نظم عمومیو حفظ عمومی، صیانت از حقوق اقتصادی. اجتماعی و فرهنگی اجتماع و فیصله دادن مشاجرات بین اشخاص و سازمانها با قوه قضائیه است.نقش قوه قضائیه در تحكیم و تقویت حكومت مردم بر مردم و گسترش دموكراسی جایگاه ویژه ای دارد. عملكرد خوب یابد سازمان قضایی بر كار سایر ارگانها اثر میگذارد و گردش امور آنها را كند یا و تند میكند.مصوبه بین المللی كه بین استقلال قوه قضائیه است مصوب هفتمین كنگره پیشگیری از جرایم سازمان مللی متحد مورخ 26 اوت لغایت 6 سپتامبر 1985 در میلان ایتالیا كه به موجب قطعنامه 33/40 مورد تأیید مجمع عمومیسازمان ملل متحد قرار گرفته است.– استقلال قوه قضائیه باید از سوی دولت تضمین شده و در قوانین اساسی یا قوانین كشور گنجانیده شده باشد. – قوه قضائیه باید موضوعاتی كه پیش روی خود دارد با رعایت بی طرفی و برطبق قانون و بدون هر گونه فشار نابجا رسیدگی كند.– هر كس حق خواهد داشت در دادگاهها یا محاكم عادی كه از آیین دادرسی رایج استفاده میشود محاكمه میشود.– اعضای قوه قضائیه همانندسایر شهروندان از حق آزادی بیان و عقیده و تشكیل انجمنها و اجتماعات بر خوردار است. مع الوصف قضات باید همواره به گونهای رفتار كنند كه حیثیت نظام خود و بی طرفی و استقلال قوه قضائیه را حفظ كنند.– مدت تصدی و شرایط قضات بموجب قانون تعیین خواهد شد قضات باید در زمان بازنشستگی یا انقضای مدت تصدی خود از وضعیت استخدامیتعیین شده ای بر خوردار باشند.
– بدون پیش داوری در مورد رویه های انطباقی یا حق فرجام خواهی یا درخواست غرامت، قضات باید از مصونیت شخصی در قبال دعاوی مدنی خسارات ناشی از فعل یا ترك فعل های نامناسبی كه در اجرای وظایف قضایی خود مرتكب میشوند بر خوردار باشند.– هر قاضی حق دارد در مورد اتهامات یا شكایت هایی كه علیه او میشود از محاكمه ای منصفانه بر خوردار باشد.این مصوبه بین المللی در واقع بیانگر اهمیت دادن تمامی ملل جهان به اصل زیر بنایی استقلال قضایی است كه برای رسیدن به عدالت واقعی آنرا پذیرفته و جهت حفظ آن كوشش میكنند.
بر طبق مصوبه مزبور استقلال قوه قضائیه باید در قوانین اساسی و عادی گنجانیده شود یعنی اولین حركت در تأمین اصل مذكوره قانونی كردن آن استقواعد و مقرراتی كه برای استقلال قوه قضائیه پیش بینی شده است. راهگشای دادرسان در احقاق حق است كه ممكن است در بستر فعالیتهای متنوع زندگی اجتماعی مورد تجاوز قرار گرفته است.
اصولاً قوای حاكم در هركشوری را به سه دسته تقسیم میكنند. 1- قوه مقننه كه برای یك دوره معین وضع قواعد و مقررات مینماید یا آنرا اصلاح یا لغو میكند. 2- قوه مجریه كه امور اجرایی كشور را به عهده دارد. و دیگری قوه قضائیه كه مسئول رسیدگی و حل و فصل اختلافات بین مردم و دولت را بر عهده دارد.
این كه مفهوم تفكیك و استقلال قوا از چه زمان و دوره ای شكل گرفته است. اكثر محققان آنرا ارمغانی از فلاسفه قرن هیجدهم اروپا میدانند به نظر میرسد این مطلب را نه به شكل كلاسیك و امروزی بلكه به شكل محتوایی و عملی چندین قرن پیش یك از امتیازات و مشخصات روشن و بارز نظام حكومتی اسلامیبه شمار میرفته است. چرا كه اسلام بدن هیچ ظاهر سازی اما با واقعیت بیشتر اصل استقلال قضایی كه ثمره تفكیك قوا میباشد. را اعلام نمود و در جنحه زندگی اجتماعی روشن ساخت. چنانچه قبلاً ملاحظه شد،
حضرت امیرالمومنین (ع) بمنظور بوجود آمدن یك مرجع موثق و قابل اعتماد قضایی برای حفظ صیانت حقوق مردم در ضمن فرمان خود به مالك اشتر به اصل استقلال قضائی توجه فرمود و مراعات دو موضوع اساسی كه متضمن نگهداری شخصیت و استقلال قضات است. به حاكم مصر یادآوری كرد. اول اینكه قاضی در سازمان حكومتی مقامیوالا و برتر است یعنی مسئله اعمال نفوذ و دخالت دیگران در آن مطرح نمیشود دوم استقلال قضایی سبب میشود كه قاضی دستخوش سیاست حكومتها نگردد. نظریات كلاسیك در این خصوص با ارسطو آغاز میشود و در بخش یازدهم كتاب چهارم سیاست مینویسد « هر حكومت دارای سه قدرت است و قانونگذار خردمند باید حدود هر یك از این سه قدرت را باز شناسد اگر این سه قدرت به درستی سامان یابد كار حكومت یك رویه است. اختلاف در شیوه تنظیم این قدرتهاست كه مایه اختلاف در سازمان حكومت میشد. نخستین این قدرت هیأتی است كه كارش درباره بحث مصالح است دومین آن به فرمانروایان و مشخصات و حدود صلاحیت و شیوه انتخاب آنها مربوط میشود سومین قدرت كارهای دادرسی را انجام میدهد.
گرچه طبقهبندی ارسطویی با آنچه از تفكیك قوا در حقوق اساسی مطرح است تفاوت قابل ملاحظهای دارد گرچه بعضی حقوقدانان طرفدار نظریه حكومت با دو قوه مقننه و مجریه بودند و میگفتند در هر كشوری احتیاج به وضع قانون و اجرای آن است و قوهای مستقل به نام قضاییه وجود ندارد و بخشی از قوه مجریه میباشد. مونتسكیو در كتاب روح القوانین خود به صورتی واضع و روشن پس از بیان سه قوه مینویسد: «حال باید فهمید اگر یكی از این سه قوه در كارهای مربوط به هم مداخله كنند و یا هر سه قوه در دست یك نفر یا هیأت قرار بگیرد یا قوه مقننه و مجریه با هم مخلوط شود یا قوه قضاییه در دست یكی از آن دو قوه باشد. و یا بالعكس… دیگر آزادی وجود نخواهد داشت زیرا باید از آن ترسید كه آن شخص یا هیأت قوانین جابرانه وضع كند. و جابرانه هم به موقع اجرا بگذارد. و همچنین اگر قوه قضاییه از مجریه و مقننه مجزی نباشد. آزادی وجود نخواهد داشت.
اما باید توجه داشت كه نظریه كلاسیك تفكیك قوا عملی نیست چرا كه تفكیك مطلق قوا به دلیل پیامدهای منفی آن كه موجب انفصال و از هم گسیختگی دستگاهها و نهادهای حكومت میگردد و امروزه امری نامعقول و غیر قابل قبول تلقی میشود بنابراین بیشتر كشورها از تفكیك نسبی قوا و همكاری قوا صحبت كردهاند و در عمل همین شیوه را برگزیدهاند. بنابراین در اینجا اگر صحبت از تفكیك یا همكاری قوا یا تداخل قوا میشد همگی برای اثبات استقلال قوه قضاییه است. بنابراین استقلال قوه قضایی بدین معناست. كه در حدود قانونی كه مختص اوست تابع هیچ قوه دیگر بالخصوص قوه مجریه قرار نگیرد قوه قضاییه كه حافظ و نگهبان قانون و اموال و جان و ناموس مردم است نباید مورد تجاوز و دخالت قوای دیگر قرار گیرد و این قوه باید از تعرض مصون باشد. و وظیفه دادرس است كه افراد را از زورگویی و تجاوز قوه مجریه حفظ كند. مبحث دوم: بررسی استقلال قوه قضاییه در نظام جمهوری اسلامی بزگترین نهادی كه در تشكیلات حكومتی وظیفه سنگین و خطیری را برعهده دارد. نهاد قضایی است. هر چقدر دستگاه قضایی در یك كشور بزرگتر و عظیمتر باشد. انتظامات آن ملت درخشندهتر و پابرجاتر است. بنابراین این نهاد باید دارای استقلال واقعی و حقیقی بود و قواعد و مقررات عادی و اساسی این استقلال را تضمین كرده باشند تا حقوق و آزادیهای ملت مصون بماند.
قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به امر قضا توجه خاصی را مبذول داشته است مقدمه قانون اساسی در قسمت: قضا در قانون اساسی چنین اشعار میدارد: مسئله قضا در رابطه با پاسداری از حقوق مردم در خط حركت اسلامی به منظور پیشگیری از انحرافات موضعی در درون امت اسلامی امری است حیاتی. از این رو ایجاد سیستم قضایی بر پایه عدل اسلامی و متشكل از قضات عادل و آشنا به ضوابط دقیق پیشبینی شده است. این نظام به دلیل حساسیت بنیادی و دقت در مكتبی بودن آن لازم است. به دور از هر نوع رابطه و مناسبات ناسالم باشد. ]واذا حكمتم بین الناس ان تحكموا بالعدل [ در اصول مختلف استقلال قوه قضاییه به روشنی تصریح گردیده است.
طبق اصل 57 قانون اساسی مصوب سال 1358: «قوای حاكم در جمهوری اسلامی ایران عبارتند از قوه مقننه و قوه مجریه و قوه قضاییه كه زیر نظر ولایت امر و امامت است، برطبق اصول آینده این قانون اعمال میگردد. این قوا مستقل از یكدیگرند و ارتباط میان آنها بوسیله رییس جمهور برقرار میگردد. با توجه به استقلال قوا در این اصل، هر قوه در كار خود استقلال رأی و تصمیمگیری را دارد. و برای ارتباط بین قوا، دخالتهای هماهنگ كننده و تأثیرهای متقابل را به نحوی كه به استقلال آنها خدشه وارد نیاورد مجاز دانسته است.
در جمهوری اسلامی برای كنترل قدرت و تعدیل اعمال حاكمیت از طریق قوای سه گانه از راه حل خاصی استفاده شده است. كه آن ولایت فقیه است. علاوه بر این طبق اصل156 قانون اساسی مصوب 1358 «قوه قضائیه قوه ای مستقل است كه پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسئول تحقق بخشیدن به عدالت و عهده دار وظایف زیر است.» تضمین های قانونی این استقلال درقانون اساسی برطبق مواردی ذیل است. اول: در قوه قضائیه از سوال و استیضاح، رأی عدم اعتماد و غیره خبری نیست.دوم: پرونده های قضایی در اندرون قوه قضائیه مفتوح و مسدود میشوند و احكام صادره با استقلال كامل صادر میگردد.سوم: علاوه بر اینها بازرسی كل كشور ناظر بر حسن اجرای قوانین در قوه مجریه و دیوان عدالت اداری و مرجع رسیدگی به تنظیمات، شكایات و اعتراضات مردم نسبت به مأمورین، واحدها و مقررات قوه مجریه است. این امتیاز قوه قضائیه را در موقعیت ممتازی قرار میدهد.
چهارم: محاكمه اعضای قوه مجریه در جرایم عادی و محاكمه رئیس جمهور بخاطر تخلفات قانونی امتیازی است كه استقلال قوه قضائیه را تحكیم میبخشد. پنجم: مهمترین امری كه در مورد قوه قضائیه بعد از انقلاب ایجاد شد استقلال قوه قضائیه نسبت به مجریه بود چرا كه در قوانین دوره مشروطیت وزیر دادگستری رئیس قوه قضائیه محسوب میشود و در واقع قوه قضائیه وزارتخانه ای ازقوه مجریه بود. كه بعد از انقلاب به این موضوع توجه خاصی مبذول شد به منظور انجام مسئولیتهای قوهقضائیه طبق اصل 157ق.1 سال 1358 شورای بنام شورای عالی قضایی كه مركب از 5 عضوبود تشكیل شد. كه یكی رئیس دیوان عالی كشور دیگری دادستان كل كشور و سه نفر قاضی مجتهد و عادل به انتخاب قضات كشور. رئیس دیوان عالی كشور و دادستان كل كشور كه باید مجتهد عادل و آگاه به امور قضایی بوده توسط رهبری و پس از مشورت با قضات دیوان عالی كشور برای مدت 5 سال منصوب میشدند.
بنابراین بر طبق اصول مندرج در قانون اساسی 1358 مسئولیتهای اداره قوه قضائیه بویژه صلاحیت های مهم سازماندهی و تشكیلات، تهیه لوایح قضایی و مدیریت امور استخدامی اداری و مالی به عهده شورای عالی قضایی قرار داشت و مسئولیت كلیه مسایل مربوط به روابط قوه قضاییه با مجریه و مقننه بر عهده وزیر دادگستری قرار داشت ارتباط قوه قضاییه و مجریه در خصوص تهیه لوایح قضایی بود كه وزیر دادگستری در هیآت وزیران از آن دفاع میكرد و همچنین بودجه قوه قضائیه كه از طرف دولت به مجلس تقدیم میشد. باید در هیأت وزیران وزیر دادگستری از آن دفاع مینمود. اگر چه در مورد حدود اختیارات وزیر دادگستری اختلافاتی پیش آمد كه مسئله در شورای نگهبان مطرح و حل فصل شد.
اما بالاخره شورای عالی قضایی در اوایل اسفند 1367 اختیارات مالی، اداری و استخدام غیر قضایی را به وزیر دادگستری واگذار كرد و چون تردید وجود داشت كه این اقدام قانونی است یا خلاف قانون؟ لایحهای در مورد اختیارات مذكور به مجلس تقدیم و تصویب شد ولی شورای نگهبان نپذیرفت و چنین استدلال كرد چون باید به طریق شورایی تصمیم گیری كند تفویض اختیار به یك فرد خاص مخالف قانون اساسی است و نپذیرفت بخش دیگر كه در ارتباط با استقلال با قوه قضائیه پیش آمد مسئولیت شورای عالی قضائی بود. این سوال مطرح شد كه شورا كه دارایی اختیاراتی است باید مسئولیت داشته باشد و در محدوده اختیاراتشان جوابگو باشند كه طرحی بنام مسئولیت شورای عالی قضایی تهیه و با اندك تغییراتی مورد تأیید شورای نگهبان پس از تصویب مجلس قرار گرفت.
ادامه خواندن مقاله استقلال قضايي در نظام حقوقي اسلام و اهميت آن
نوشته مقاله استقلال قضايي در نظام حقوقي اسلام و اهميت آن اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 20, 2018, 9:11 pm
nx دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
مسجد جامع قزوین
نگاهی به قزوینقَزوین شهری در استان قزوین در ایران است. این شهر مرکز این استان و نیز مرکز شهرستان قزوین میباشداستان قزوین؛ به سبب تاریخ غنی و سرنوشت پر فراز و نشیب تاریخی خود از بناهای باقدمت و با ارزشی برخورداراست كه همگی دارای ارزش های جهانگردی هستند.
ویژه گی های خاص جغرافیایی و باستانی, سابقه صدسال پایتختی ایران و روحیه هنرمندانه مردم این دیار, سبب وجود بناهای تاریخی و مكان های دیدنی بسیاری دراین استان شده است. موانع طبیعی مانند كوه های سربه فلك كشیده و دره های ژرف به انتخاب این سرزمین برای ایجاد استحكامات دفاعی و قلعه های استواردرطول تاریخ انجامیده و سبب شده مشهورترین قلعه های تاریخی ایران در این خطه از ایران شكل بگیرد.
دیدارازسرزمین قلعه ها؛ گردشگران را به هزار توی تاریخ می برد و شوق دیداراز قلعه های اسرار آمیز و با شكوه حسن در گازرخان، لمبسر در رازمیان، بیدلان در شیركوه، نویزر شاه در گرمارود، اوغلان قز قلعه در تارم و… همه ساله گردشگران بسیاری از خارج و داخل ایران را به این منطقه می كشاند.
مسجدهای مشهور, كهن و كم نظیری دراستان قزوین وجود دارد كه شیوه های معماری و هنر دوره های مختلف را می توان در آن به نظاره نشست. مسجد جامع كبیر یكی از كهن ترین و كم نظیرترین مساجد ایران به شمار می رود كه منارههای با شكوه، ایوانهای بلند، گچ بری نفیس وساختمان با شكوه آن نشانگر بهترین سبک معماری دورههای سلجوقی و صفوی است.
سبک ساختمان مسجد سنجیده, نشان می دهد كه بنای اولیه آن آتشكده ای بوده كه بعدها به مسجد تبدیل شده است. سردرعالی قاپو نیز یكی از بناهای مهم دوره صفویه در قزوین است كه باعمارت و باغ زیبای خود میزبان گردشگران است.
مجموعه بازار قزوین با معماری جالب و قدیمی خود كه به دوره صفویه منسوب می شود، یكی از مكانهای دیدنی قزوین است كه سراها و تیمچه های متعدد در آن مشغول عرضه انواع كالاها هستند.
درحال حاضر سرای سعدیه از وسیعترین و كاملترین سراهای بازار قزوین و سرای حاجی رضا؛ بنایی بسیار عالی و وسیع است كه حیاطی بزرگ دارد. حضور مردم مختلف از صبح تا غروب در این بازار, نه تنها جلوه های زندگی عمومی را به نمایش گذاشته بلكه نیازهای خرید سوغاتی گردشگران را نیز برطرف می كند.
گازرخان از روستاهای معروف ناحیه الموت قزوین به شمار می رود كه در آن بیش از هر چیز چهار چنار كهن سال در میان میدان ده جلب توجه می نماید و برای گردشگران جذاب و دیدنی است. برجهای خرقان درمحوطه وسیعی به فاصله كمی از یک دیگر قرار گرفتهاند و به جهت شباهتی كه با هم دارند برای گردشگران جالب و دیدنی است.
شهر قزوین در گذشته هشت دروازه داشته كه امروزه تنها دو دروازه كوشک و تهران باقی مانده اند واز جاذبه های گردشگری منطقه قزوین به شمار می آیند.
قزوین هم چنین به واسطه موقعیت ترانزیتی خود از گذشت های و در مسیر راه قرار داشتن كاروان های تجاری از قسمت های مختلف كشور؛ دارای كاروان سراهای زیادی بوده كه بیش تر آن ها در دوره صفویه ساخته شده اند.
به علت استقرار ارامنه در قزوین از نخستین سال های قرن هفدهم میلادی؛ كلیساهای متعدد و زیبایی دراین استان قرار گرفته اند كه همواره مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرند.
استان قزوین با تمام بناهای تاریخی, دیدنی, طبیعی, اجتماعی و فرهنگی خود همواره در انتظار گردشگران داخلی و خارجی است.
معماری مسجد جامع قزوینمسجد جامع قزوین یکی از کهن ترین و کم نظیرترین مساجد ایران به شمار می رود که شیوه های معماری و هنرمندی ادوار مختلف را می توان در آن مشاهده کرد.
“مقصوره کهن” یا “طاق هارونی”، قدیمی ترین بخش از بنای جامع عتیق قزوین است که به دهلیز ورودی آن متصل بوده و توسط هارون الرشید در سال 192 ه. ق. بنا شده است. گفته می شود که شالوده مسجد بر روی آتشکده ای بنا شده است.
مسجد جامع قزوین؛ قزوینگنبد آجری دوپوش و شبستان جنوبی مسجد به وسیله امیر خمارتاش عمادی در سال های 500 تا 509 ه. ق. بنا شده و دارای پنج کتیبه نفیس گچ بری شده به خطوط ثلث، نسخ و کوفی است که از شاهکارهای هنر ایرانی محسوب می شود.
مسجد جامع قزوین؛ قزویندر روزگار شاه طهماسب، ایوان شمالی و مناره های کاشی کاری شده نفیس مسجد ساخته شده و ایوان جنوبی در زمان شاه عباس دوم به مدخل مقصوره خمارتاشی ملحق شد. ایوان غربی نیز به دستور شاه سلیمان صفوی بنا گشته است.
مسجد جامع قزوین؛ قزویناز ویژگی های ممتاز این مسجد علاوه بر داشتن هشت شبستان بزرگ در چهار طرف حیاط، یک شبستان زیرزمینی در ضلع جنوب غربی مسجد است که بنای آن توسط سعدالسلطنه در روزگار قاجار پایان یافته است.
پیشینه تاریخیكاوش ها و یافته های باستان شناسی در دشت قزوین، نشانگر مرحله یكجانشینی و كشاورزی در هزاره هفتم قبل از میلاد و برخورداری ساكنان آن از صنایع اولیه و نظام اجتماعی است.
منازل مسكونی ، معبد ، كارگاه های صنعتی ، اشیای زینتی ، مجسمه ها ، انبارهای غلات و; از تمدن دیر پای مردمان این ناحیه در هزاران سال پیش حكایت دارند .
قزوین را در نوشته های قدیم اروپاییان شهر باستانی ” آرساس ” یا ” آرساسیا ” و در تاریخ یونان شهر قدیمی ” راژیا ” نامیده اند . قرار گرفتن آن بر سر راه ” جاده ابریشم ” سرنوشت قزوین را با فراز و فرودهای تلخ و شیرین گره زده است.
منطقه كاسپین كه از روزگاران پیشین،سرزمینی آباد و پرجمعیت بود، در زمان ساسانی رونقی دیگر یافت و با بنای شهرستان شاپوری- كه آن را شادشاپور نیز می خواندند – چهره ای متفاوت پیدا كرد و به خاطر موقعیت ویژه اش، پذیرای نظامیان و جنگاوران سلحشور هم شد و از قلعه و برج و بارویی مستحكم برخوردار گشت.
روند شهرسازی و گسترش مناطق مسكونی در قزوین، پس از ورود اسلام به این سرزمین در سال 24 هجری شتابی دو چندان گرفت و در مدتی كوتاه به عنوان “ باب الجنه” یا “ دروازه بهشت” نامیده شد. به روایت بلاذری در فتوح البلدان سعیدبن عاص بن امیه در سالهای پیش از 35 هجری قزوین را “ شهری استوار و آباد” می كند
و ورود چهار هزار تن از مسلمانان به فرماندهی ربیع بن خثیم در سال 36 هجری با فرمان امیرالمومنین علی(ع) سیمای قزوین را دگرگون می سازد.
اقدام محمدبن سنان عجلی در حدود سال 90 هجری گام بزرگ دیگری در توسعه شهر محسوب می شود و زمینه ساز ساخت دو شهرك مهم “ مباركیه و مدینه موسی “ در كنار شهر كهن قزوین در سالهای پیش از 169 هجری می گردد.
به دنبال سفر هارون الرشید در سال 192 هجری به ایران و مشاهده پاكبازی مردمان شهر، به دستور وی مسجد جامع عتیق قزوین بنا شده، بارویی گرداگرد شهرك های اقماری پیرامون قزوین كشیده می شود و چنان كه ابن فقیه همدانی و رافعی گزارش كرده اند،
كلان شهر قزوین شكل می گیرد. وسعت شهر قزوین در سال 253 هجری را می توان از روایت تاریخ گزیده دریافت كه پس از بركشیدن حصار شهر توسط موسی بن بوقا، دارای دویست و شش برج و هفت دروازه بوده است. تعمیر باروی شهر در سال 373 هجری به وسیله صاحب بن عباد – وزیر دانشمند آل بویه – و بنای صاحب آباد در شمال شرقی شهر،
بازسازی آن در سال 411 توسط امیر شریف ابوعلی جعفری، اقدامات گسترده عمرانی امیر خمارتاش عمادی در دهه نخستین سده ششم و ساخت باروی تازه ای از آجر به سال 527 نشان از توسعه دائمی شهر دارد . انتخاب الموت به عنوان مركز اسماعیلیان نزاری و چالش های فرهنگی ، سیاسی و نظامی مربوط به آن ،
منطقه قزوین را حدود 200 سال به كانون اصلی رویدادهای مهم كشور تبدیل كرد و بارها شاهد لشكر كشی های میلیونی و آثار ویرانگر آن بود . هرچند امیران سلجوقی ناگزیر از فعالیت های عمرانی نیز بودند و آثار پراكنده سلجوقی در جای جای استان نشانگر این نكته و گسترش قزوین در قرن ششم هجری است . مولف “ آثار البلاد” قزوین را در آغاز قرن هفتم – پیش از حمله مغول –چنین توصیف كرده است: “ شــهری بسیــار بزرگ و پر جمعیت است.
در دشتی بسیار پهناور و هموار بنا شده و مهندسان در بنای شهر نقشه ای كشیده اند كه نظیرش وجود ندارد. زیرا دو شهر است یكی در آغوش دیگری آرمیده. شهر كوچك را كه در وسط قراردارد شهرستان می نامند كه برای خود دروازه و بارو دارد.
شهر بزرگتر كه پیرامون شهرستان واقع شده دارای برج و باروی دیگری است. باغستان ها و تاكستان ها گرداگرد باروی خارجی شهر دوم را فراگرفته و پس از آن كشتزارهای سرسبز دو شهر را در بر دارد و دو رودخانه دیزج و ارنزك از آن می گذرد”. وسعت این شهر در هنگامه حمله ویرانگر مغول به ایران به حدی رسیده كه به گزارش مستوفی در ظفرنامه افزون از یك میلیون نفر جمعیت داشته است.
شهر قزوین در دوره ایلخانی پس از ركودی نسبی دوباره زندگی خود را باز می یابد و چنان كه جهانگردان آورده اند در زمان تیموریان پس از سمرقند بزرگترین و آبادترین شهر ایران بوده است.
انتخاب قزوین به عنوان تختگاه صفویان در قرن دهم علاوه بر بازنمایی اهمیت شهر، دوره درخشانی از عمران و توسعه شهری را رقم می زند كه درآثار سفیران و بازرگانان غربی كه به ایران آمده اند مشهود است. طراحی و ساخت نخستین خیابان ایرانی ، چهارباغ ها، میدان ها، كاخ ها، مدارس، مساجد، بوستان های شهری و … كه به الگویی برای شهرسازی در سراسر ایران تبدیل شد از این شهر آغاز می گردد.
حتی انتقال پایتخت در قرن یازدهم نیز رنگ فراموشی به آن نمی زند و تا پایان دوره افشاریان شاهد سازه های فراوانی در جای جای شهر هستیم كه عمارت باشكوه ایوان نادری از آن جمله است.
در سراسر دوره قاجاریه، قزوین به عنوان یك منطقه حاكم نشین مستقل مرتبط با پایتخت مطرح بود و با وجود ركود نسبی اقتصاد و فرهنگ در آن دوره از اندك مراكز پر رونق و تپنده ایران به شمار می رفت. پایداری قهرمانانه مردم این سامان در برابر هجوم سپاه خونخوار مغول و یورش ویرانگر تیمور، به ویژه وارد كردن نخستین شكست به مهاجمان افغانی در دشت قزوین پس از سقوط اصفهان از نقش انكار ناپذیر قزوینیان در تاریخ ایران حكایت دارد .
مشاركت مردم قزوین در نهضت ضد استبدادی مشروطه سر آغاز فصل نوینی در تاریخ معاصر كشور ماست كه تا انقلاب اسلامی تداوم می یابد.
پس از بی مهری های دهه دوم و سوم در چهاردهمین سده خورشیدی و تخریب بناهای شكوهمندی همچون ایوان و حیاط نادری، عمارت خورشید، عمارت ركنیه، دروازه ها و … ، رفته رفته استان قزوین به سوی عمران شهری گام برداشت واین روند با استق
ادامه خواندن مقاله مسجد جامع قزوين
نوشته مقاله مسجد جامع قزوين اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧