nx دارای 220 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
خلاصه: در كشورهای در حال توسعه, آلودگی مواد غذائی و بیماربهای ناشی از آن همواره به عنوان یكی از مهمترین مشكلات در سیستم بهداشت مواد غذائی بشمار می آید.
اگرچه در كشور ما ارتقاء سطح بهداشت عمومی در نتیجه بهبود نظام عرضه خدمات بهداشتی باعث كاهش میزان مرگ و میر در سالهای اخیر شده است, با این وجود پی آمدهای نامطلوب تغذیه ای و بهداشتی ناشی از آلودگی مواد غذائی با عواقب زیانبار اقتصادی همراه می باشد. علت مهم ایجاد مسمومیت و بیماریهای روده ای, مواد غذائی می باشد, یكی از این مواد غذائی كه از نظر آلودگی اهمیت به سزائی دارد, شیر و فراورده های آن نظیر بستنی است. بستنی بخصوص در فصول گرم دارای مصرف كننده بسیاری می باشد و در مورد این ماده غذائی باید از نظر بهداشتی نظارت كامل صورت گیرد. به منظور بررسی آلودگی باكتریائی در بستنی های سنتی ومیوه ای( غیر پاستوریزه) و بستنی های پاستوریزه, تعداد 100 نمونه بستنی غیرپاستوریزه و 30 نمونه بستنی پاستوریزه از قسمتهای مختلف شهر تهران بصورت
Random Systematic Samplingجمع آوری شد كه پس از انجام آزمایشات در آزمایشگاه كنترل كیفی مواد غذائی, آرایشی و بهداشتی واقع در مركز تحقیقات علوم پزشكی ایران, 87 درصد از نمونه های غیر پاستوریزه فیرقابل مصرف و باكتریهای موخود در آنها به ترتیب فراوانی عبارت بودند از: استافیلوكوك اورئوس(74%), گونه های كلبسیلا(40%), گونه های انتروباكتر(37%), اشریشیا
كلی(24%),سودوموناس آئروجینوزا(19%),گونه های پروتئوس(13%), گونه های اسینتوباكتر(11%), هافنیا(6%), گونه های آلكالی ژنز(4%), گونه های سراتیا(3%),گونه های سیتروباكتر و ادواردسیلا(2%) و گونه های پروویدنسیا(1%). و در بستنی های پاستوریزه, 30 درصد از نمونه ها غیر قابل مصرف بودند و باكتریهای موجود در آنها به ترتیب فراوانی عبارت بودند از: اشریشیا كلی(4/13%), استافیلوكوك اورئوس(7/6%), كلبسیلا نومونیه(7/6%), سودوموناس آئروجینوزا, پروتئوس ولگاریس, انتروباكتر كلواكه و اسینتوباكتر بامانی(3%).
برای بررسی لیستریا و یرسینیا از محیط های اختصاصی Palcam , CiN و غنی سازی در سرما(Cold enrichment ( استفاده شد ولی علی رغم تلاشهای بسیار موفق به جداسازی نشدیم.
مقدمه: صنایع غذایی همگام با صنایع و تكنولوژی جدید هر روز به صورت چشمیگری گسترش می یابد. ولی با وجود این پیشرفت سریع در صنایع غذایی و كنترل بهداشتی آن شاهد موارد متعددی مسمومیت ناشی از مواد غذایی هستیم. مسمومیت های غذایی و عوارض آن یكی از مشكلات اساسی تمام جوامع می باشد. این موضوع حتی در كشورهای پیشرفته دنیا نیز به میزان زیادی دیده می شود.از این رو افزایش بیماریهای ناشی از مواد غذایی بسیار نگران كننده تلقی می شود و علیرغم تلاش و پیگیری های دست اندركاران هنوز میزان اندكی از بیماریهای حاصله از آلودگی غذاشناسایی
شده اند. عوامل مهم درآلودگی مواد غذایی نوع غذا و اجزای متشكله آن می باشد. بدین صورت كه هر چه ارزش غذایی مواد خوراكی بیشتر باشد و یا نگهداری آن شرایط ویژه ای را طلب كند و نیز در فرآیند تولید آن عواملی همانند میكروارگانیسم افزوده شوند عوامل متعدد غیرمدرنیزه و احتمالا آلوده دخیل باشند آلودگی ماده غذایی و خطر ابتلا به مسمومیت ناشی از آن افزایش می یابد.یكی از پرمصف ترین مواد غذایی شیر و فرآورده های وابسته به آن است. زیرا شیر و فرآورده های
لبنی در تمامی كشورهای دنیا بخشی از غذای روزانه مردم را تشكیل می دهد و به سبب مواد غنی غذایی و سهولت آلودگی شیر، از لحاظ مسمومیت غذایی نیز ماده مهمی محسوب می شود. در این میان آلودگی بستنی كه از فرآورده های شیر محسوب میشود از سه جنبه در خور توجه است، نخست آنكه مصرف بستنی كه در حقیقت یك نوع شیرینی خنك می باشد، عموما در فصل تابستان صورت می گیرد كه خطر ابتلاء آلودگی مواد غذایی در این فصل بیشتر است.
ثانیا: مصرف بستنی در بین همه مردم خصوصا كودكان شایع تر است و چون از غذاهای بسیار مطبوع و لذیذ به شمار می آید، مصرف آن به صور گوناگون نیز هر روز فزونی می یابد.ثالثا: در تهیه بستنی از مواد مختلفی استفاده می شود كه هر كدام از آنها می توانند منشا آلودگی شده و سبب بیماری گردند. همچنین میكروارگانیسم ها می توانند بصورت ثانویه از طریق تهیه كنندگان و فروشندگان بستنی وارد آن گردند. بنابراین توجه به مسمومیت ناشی از آلودگی بستنی بخصوص در كشور ما كه در تولید آن روش های سنتی بیشتر معمول است، باید مورد توجه قرار گرفته و تحقیقات كافی در مورد انواع بیماریهای ناشی از آلودگی بستنی و نیز راههای آلوده شدن آن صورت گیرد.
با توجه به اهمیت این موضوع و پیشنهاد جناب آقای دكتر امیر مظفری و سركار خانم فروهش تهرانی بر آن شدم تا كار پایان نامه خود را روی این موضوع اّغاز كنم.شایان ذكر است كه به علت كمبود امكانات و نیز محدود بودن نمونه های برداشت شده و تحت پوشش قرار نگرفتن تمامی مناطق تهران جهت نمونه گیری بررسی و تحقیق حاضر خالی از اشكال نیست.
فصل اول
زمینه پژوهش و مروری براپیدمیهای رخ داده ازشیر
زمینه پژوهش و مروری بر مطالعات گذشتهمواد غذایی یك منبع مهم برای آلودگی توسط عوامل شیمیایی و یا بیولوژیكی (ویروسها- انگل ها- باكتری ها) می باشند.
به این لحاظ گزارشات نشان می دهد كه سالیانه در حدود 5/1 میلیارد حمله اسهال در جهان رخ می دهد كه نتیجه آن 3 میلیون مرگ و میر برای كودكان زیر 5 سال جهان می باشد (بویژه در كشورهای در حال توسعه). تخمین زده می شود كه از این مرگ و میرها 70 درصد آن به دلیل آلودگی بیولوژیك مواد غذایی بیولوژیكی باشد.(67)همچنین براساس اطلاعات منتشره از سوی سازمان جهانی بهداشت فقط در آمریكا سالیانه 3/3 تا 3/12 میلیون مورد بیماری ناشی از آلودگی مواد غذایی گزارش می شود و این مسئله موجب 3900 مرگ در سال و نیز 5/6 تا 9/34 میلیارد دلار برای اقدامات پزشكی هزینه میگردد.(4)
براساس بعضی گزارشات سالیانه حدود 20 تا 30 درصد از مواد غذایی تولید شده به علت عدم رعایت اصول بهداشتی دستخوش آلودگی و فساد می شود كه خسارات مالی، جانیو بهداشتی آن بالغ برمیلیاردها تومان می باشد. (4)بر طبق قطعنامه كنفرانس بین المللی تغذیه (1992 –ICN) كه ایران هم در آن شركت داشته است بر حمایت از مصرف كننده ها و برقراری نظام ایمنی مواد غذایی اهمیت خاصی قایل شده اند و این توجه ویژه به تأمین غذای سالم, امروزه از برنامه های اساسی وزارت بهداشت تلقی می شود كه
از جمله اقدامات آنها شامل تقویت بازرسی ها، اعمال شیوه های جدید وكارآمد و تقویت آزمایشگاه های كنترل مواد غذایی و … می باشد. ولی هنوز برای رسیدن به هدف تامین غذای ایمن فاصله زیادی در پیش رو وجود دارد. (13)
از میان بیماریهای ایجاد شده توسط مواد غذایی تقریبا نیمی از آنها باكتریایی، حدود یك چهارم آنها شیمیایی و مابقی بعلت آلودگی به عوامل انگلی، ویروسی و … است.این آلودگی ها در ساده ترین شكل، ایجاد عفونت گوارشی می كنند ولی می توانند بسیاری از بیماریها حتی بیماریهای قلبی عروقی و … را در دراز مدت سبب شوند و حتی گاهی اگزوتوكسین های مترشحه از میكروارگانیسم ها سرطانزا نیز هستند.
عوامل اصلی فساد مواد غذایی به دو دسته كلی شامل فساد بیولوژیكی و فساد فیزیك وشیمیایی تقسیم می شوند. فساد بیولوژیكی تحت تاثیر موجودات ذره بینی اعم از باكتریها، مخمرها، كپك ها، … و توكسینهای مترشحه از آنها و آنزیمهای داخلی مواد غذایی صورت میگیرد.عوامل فساد فیزیكی و شیمیایی نیز بسیار متعدد می باشند درجه حرارت، رطوبت، قدرت اكسید و احیای مواد، تراكم گازها، تهویه انبارها، عوامل مغذی و بازدارنده و … از جمله این عوامل محسوب می گردند.
با توجه به روند رشد جمعیت در كمتر از دو دهه دیگر جمعیت ایران بالغ بر صد میلیون نفر خواهد بود و در آن زمان نیاز كشور به اغلب مواد غذایی بیش از دو برابر میزان فعلی بوده و این در حالی است كه هنوز در زمینه برخی از اقلام مواد غذایی نیاز به واردات داریم . لذا لازم است امكاناتی بكار گرفته شود تا از خسارات ناشی از فساد مواد غذایی جلوگیری می شود.
برخی از مسمومیتهای مواد غذایی خطرات بسیار بزرگتری به دنبال دارد. برخی از افزودنیهای غیرمجاز با بیش از حد استاندارد ایجاد سرطان می كند. همچنین سم مترشحه از قارچ آسپرژیلوس بنام افلاتوكسین علاوه بر مسمومیت حادی كه ایجاد می كند سرطانزا نیز می باشد.
انواع دیگر از مایكوتوكسین ها اثرات موتاژنیك، هپاتوتوكسیك، نفروتوكسیك و نوروتوكسیك دارند. وجود این آلودگیها حتی در سالهای اخیر مشكلات عدیده ای را از نظر صادرات مواد غذایی بوجود آورده كه نمونه آن توقف صادرات پسته به دلیل آلودگی به افلاتوكسین بود. لذا ملاحظه می شود تولید افلاتوكسین مسمومیت بیولوژیك محسوب می شود. لذا نباید تصور كرد كه مواد غذایی كه ظاهر مناسبی دارند بهداشتی هستند زیرا غذایی بهداشتی است كه عاری از هر گونه مواد كه موجب
ایجاد عوارض برای مصرف كننده است باشد.ماده غذایی را كه ما فاسد می نامیم معمولا آنچنان دچار تغییرات از نظر رنگ، بو، مزه و قوام است. كه مصرف كننده متوجه شده و از مصرف آن ممانعت می كند و این شاید زیاد مشكل زا نباشد ولی بسیاری از مواد غذایی آلوده شده مثلا گوشت آلوده به سالمونلا كه هیچگونه تغییرات ارگانولپتیك را نشان نمی دهد غیرقابل مصرف هستند و لذا هر ماده غیرقابل مصرفی را نمی توان فاسد به معنی فوق دانست.
در حال حاضر درصد زیادی از افراد جامعه در صنعت مواد غذایی در بخشهای مختلف عملیات تولید، حمل و نقل، توزیع، فروش، رستورانها و … مشغول به كار هستند كه تقریبا شاغلین آن از هر صنعت دیگری بیشتر است. بخشهای این صنعت هم مثل زنجیر بهم متصلند یعنی هر سیستم كنترل و نظارت باید از ابتدای زنجیره یعنی مزرعه و دامداری و … تا سطح عرضه و توزیع اطلاع داشته باشد و در واقع با اطلاع از سطح عرضه می توان استراتژی تولید مواد اولیه را نیز تعیین و پیشنهاد كرد. تنوع مواد غذایی بسیار زیاد و تعداد آن بالغ بر هزاران گونه است و در این سیستم طبیعتا هر مصرف
كننده نمی تواند خود دانش تخصصی لازم برای انتخاب نوع ماده غذایی و حفاظت خویش در مقابل خطرات آن را كسب كند.ازاین رو سیستم نظارتی دولت باید با اشراف بر كلیه این مراحل، ایمنی و سلامت مردم را تامین كند.
دركشورهای پیشرفته حساسیت در صنایع غذایی به حدی است كه یك مورد مسمومیت غذایی یا وجود ماده شیمیایی مضردر یك محصول یا تقلب در آن می تواند منجر به ورشكستگی یك كمپانی بزرگ تولید كننده فرآورده های غذایی شود در حالیكه در كشور ما روزانه هزاران مورد از این اتفاقات می افتد و هیچ حساسیتی نشان داده نمی شود. لذا تدوین استانداردهای بالا و وادار نمودن صنایع به اجرای این قوانین برای حفاظت صنعت مواد غذایی در مقابل رقابتهای غیرمشروع لازممی باشد و در ضمن باید حساسیت جامعه را به موازات همین امر برای برخورد با تخلفات و تقلبات این صنعت بالا برد.(4)از بین مواد غذایی، بستنی های سنتی دست ساز بعلت احتمال بالای فساد پذیری شیر و نیز چون كلیه فرآیندهای تولید آنها در اماكن و مغازه های سطح شهر بصورت دستی انجام می شود در معرض خطر بالای آلودگی می باشند. در تحقیقی كه در طول سالهای 1361 تا 1367 توسط دانشكده دامپزشكی دانشگاه تهران در مورد میزان وقوع مسمومیت های غذایی در شهر تهران صورت گرفته بود، معلوم گردیده بود كه موارد بسیاری از مسمومیتها به دلیل مصرف بستنی سنتی بوده است. این تحقیق برای بار دوم در سالهای 1371 تا 1373 انجام و این بررسی مجدد هم گویای میزان آلودگی بالای بستنی سنتی بود. (7)
لذا با توجه به این زمینه و از طرف دیگر با توجه به شیوع بالای آلودگی بستنی سنتی (97 درصد از كل نمونه های ارسالی به آزمایشگاه مركزی كنترل مواد غذایی) و بررسی اپیدمیهای رخ داده از شیر كه ماده اولیه در تهیه بستنی می باشد و در جداول (1- 1) تا (1-7) ذكر شده است، اهمیت این موضوع روشن می گردد.
جدول(1-1) : وضعیت اپیدمیهای ناشی از مصرف شیر خام بر حسب سال
وضعیتتاریخ محل عناوین منابع گزارشفورریه 2002 Edmonton منشا: شیر غیر پاستوریزه ای كه در یك مزرعه تهیه می شود. عامل رایج: كمپیلوباكتر (Campylobacter) بیماری: 5 فرد در ادمونتون به اسهال مبتلا بودند. كمپیلوباكتر از نمونههای شیری این مزرعه بدست آمد.
Communicable Disease corner 2002. 6(2): 5دسامبر 2001 Wisconsin منشا: شیر غیرپاستوریزه از یك لبنیات سازی در ویسكانسین عامل رایج: التهاب روده ناشی از كمپیلوباكتر ججونیبیماری: 75 بیمار بین سنین 2 تا 63 سال كه 23 نفرتایید شدند. هیچ بیماری در بیمارستان بستری نشد. در نمونه های شیری آن منطقه كمپیلوباكتر یافت شد. Morbidity and Mortality vol 51(25): 548-549www. Cdc. gov/mmwr/preview/ mmwrhtml/mm5125a2.htmآگوست 2001 British columbia منشا: شیر بز مربوط به یك شركت تعاونی زراعتی در جنوب نانایمو، در جزیره ونكور (British columbia) عامل رایج: E. coli (O 157: H7)بیماری: سه بچه از یك خانواده (یكساله، دوساله و هفت ساله) بیمار شدند كه طی 2 تا 4 روز درگیر اسهال خونی بودند. 2 بچه از خانواده دیگری كه به همان تعاونی رفته بودند نیز مبتلا به بیماری شدند. 2 نفر از كل این 5 بچه، بستری شدند و به سندرم اورمی همولیتیك مبتلا شدند.
Http://www. Hc-sc. Gc. Ca/pphb-dgspsp / publicat/ccdr-rmtc / 02vol 28/dr2801 eb. html منابع:1-Wany G, zhao T, Doyle MP. Survival and growth of Escherichia coli O157:H7 in unpasteurized and Pasteurized milk. J Food Protection 1997:60:610-13
جدول (1-2)
وضعیتتاریخ محل عناوین منابع گزارش2000 Austria منشا: بروز آن به خاطر مصرف شیر غیرپاستوریزه در مركز جوانان استرالیایی آغاز شد.عامل رایج: كمپیلوباكترججونیبیماری: 38 كودك مبتلا شدند. Epidemiology-and- Infection ; 2000125 (1): 13-16سپتامبر 1998 Lancashire منشا: نقص در روند پاستوریزه كردن شیر در لبنیات سازی Preston Ambrose Hall farm))عامل رایج: سالمونلا (Salmonella)بیماری: 40 نفر كه نیمی از آنان را بچه ها تشكیل می دادند دچار مشكل شدند. SALMONELLA OUTBREAK TRACED TO MILKSept : 9 / 98By Jackie Brown, PA News1998-1996 Massachusetts منشا: 2 مورد در سال 1996 به علت در تماس بودن بیش از حد با میكروب هاری به خاطر نوشیدن شیر غیرپاستوریزه گزارش شده است.بیماری: در 12 نوامبر سال 1998، آزمایشگاه ویروس شناسی (VLMDH) Massachusetts Department of Public Health در لبنیات سازی Holstein واقع در مزرعه ای در ناحیه worcester بیماری هاری را در یك گاو 6ساله گزارش كرد. در بررسیهای كلی 66 نفر از افرادی كه از شیر غیرپاستوریزه آنجا مصرف كرده بودند فراخوانده شدند (از 23 اكتبر تا 8 نوامبر)، همه 66 نفر تحت پروفیلاكسی بعد از مواجهه قرار گرفتند.
در سال 1996 – (VLMDPH) بیماری هاری را در یك گاو 14 ساله از نژاد Jersey در مزرعه دیگری در ناحیه Worcester گزارش داد. در طول این مدت 14 نفر از افرادی كه شیر غیرپاستوریزه مصرف كرده بودند جمع آوری شدند وهمگی تحت PEP و پروفیلاكسی بعد از مواجهه قرار گرفتند، جمع آوری شدند. Http://www.cdc. gov/ncidod/ dvrd / rabies / professional / MMWR text/ mmwr 4811.htmNoah DL, smith GM, Gotthardt Jc, Krebs JW, Green D, childs JE. Mass human exposure to rabies in new Hampshire: exposures, treatment, and cost. Am J public Health 1996; 86: 1149-51
جدول (1-3)
وضعیتتاریخ محل عناوین منابع گزارش1997 California منشا: مصرف پنیر مكزیكی تازه ازیك فروشنده خیابانی و از نمونه های پنیر و شیرخام.عامل رایج: سروتایپ تیفیموریوم سالمونلا نوع معین با مقاومت در برابر 5 دارو salmonella serotype Typhimurium definitive type 104(DT 104) with resistance to 5 drugsبیماری: 31 نفر http:// jama. Ama-assn. Org/ iss use/ v281 n19/ abs / joc 81201.Hhml1992 France منشا: بیماران و پرسنل یك انستیتو روانی به مزرعه ای كه درآن بز نگهداری می شد(در جنوب فرانسه) رفتند و مقداری شیر غیرپاستوریزه نوشیدند.عامل رایج: تب كیو Q feverبیماری : 9 نفر http://www. ncbi. nlm. nih. gov/ enterz / query. Fcgi Cmd= Retrieve & db= PubMed & list_uids= 16368818dopt= Abstract Am J Trop Med Hyg 1992; 47: 35-401992 Minnesota منشا: شیر خام خورده شده در یك مراسم مذهبی در كلیساعامل رایج: Campylobacter jejuniبیماری: 50 نفر 1992 CDC Outbreak Surveillance unit report1990 Washington منشا: شیر خام خورده شده در مدرسهعامل رایج: Campylobacter spp.بیماری : 13 نفر 1990- CDC Outbreak Surveillance unit Report
جدول (1-4)
وضعیتتاریخ محل عناوین منابع گزارشاكتبر 1985 California منشا: شیر خام نوشیده شده در یك لبنیات سازی واقع در ناحیه San Joaquinعامل رایج : عفونت Campylobacterبیماری: 23 نفر (46%) بیمار شدند. http:/www. Cdc. Gov/mmwr/ preview / mmwrhtml/ 00000734.htm 1.Korlath JA,Osterhlin MT, Judy LA, Forfang JC, Robinson RA. A Point- source outbreak of campylobacteriosis associated with consumption of raw milk. J Infect Dis 1985;152:592-6.2.CDCCampylobacteriosis associated with raw milk raw milk consumptionمارس 1985 Illinois منشا: بررسی ها بروز بیماری را مربوط به محصولات شیر 2% پاستوریزه شده كه دارای مارك “Blue Brook” هستند می داند.عامل رایج بیماری: سالمونلا تیفیموریوم كه به آمپی سیلین و تتراسایكلین مقاوم است.بیماری: 1500 نفر از نظر سالمونلوز در شمال ایالت ایلینویز مبتلا شدند. http://www. Cdc. gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000520. Htm
جدول (1-5)
وضعیتتاریخ محل عناوین منابع گزارشجولای 1984 Minnesota منشا: یك مطالعه case- control و همچنین یك گروه كنترل 46 نفر (هم از لحاظ سن و هم از لحاظ جنس یكسان) نشان دادند كه بیماری به شدت مربوط به نوشیدن شیر از یك لبنیات فروشی محلی (po.1×10))-5))) می باشد. هیچ ریسك فاكتور دیگری شناسایی نشد و لبنیات فروشی مجبور به عدم فروش شیرخام شد.
عامل رایج: علت این بیماری هنوز شناخته نشده استبیماری: 20 تا 50 نفر در آن منطقه مبتلا به اسهال با شروع مزمن شدند (از ژانویه 1984) برررسی اولیه توسط Minnesota Department of Health 23 نفر را كه مبتلا به اسهال با شروع حاد بودند و حداقل برای 4 هفته طول كشید. نشان داد. http://www. Cdc. gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000406. htmژوئن 1984 Vancouver منشا: 17 نفر از یك كلاس دركودكستانی در جزیره vancouver كانادا واقع در British columbia به یك لبنیات فروش كه دارای شیر خام بودند رفتند. 13 نفر از آنها شیر خام را نوشیدند.عامل رایج: Campylobacter jejuniبیماری: 90 نفر تقریبا 4 روز بعد از نوشیدن شیر بیمار شدند. مدفوع 10 نفر آزمایش شد كه 3 نفر آنها Campylobacter jejuni را نشان داد.
http://www. Cdc.gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000412.htm (editor’s note)kindergarten field trip to a farm, Juan 25, 1984, vancouver Island, Disease Surveillance, British colombia 1984; 5:201-3
جدول (1-6)
وضعیتتاریخ محل عناوین منابع گزارشمی 1984 California منشا: 28 نفر از كودكان كودكستان و 7 نفر از بزرگسالان به تماشای كارخانه تولید شیر خام در جنوب كالیفرنیا رفتند كه درآنجا به آنها بستنی CRM (شیرخام تایید شده) و كفیر (نوشابه تخمیری از شیرگاو داده شد.عامل رایج: مطالعات مدفوع 12 فرد به منظور ردیابی پاتوژن باكتریایی نشان دهنده ابتلا 3 نفر به كمپیلوباكتر ججونی بود.بیماری: 9 نفر از بچه ها و 3 نفر از بزرگسالان بیمار شدند. http://www. Cdc. gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000412.htmمارس 1984 Kentucky منشا: نقص در روند پاستوریزه كردن در واحدی در غرب كنتاكی عامل رایج: سالمونلا تایفی موریومبیماری: گزارش 16 مبتلا به التهاب روده ای- معدوی (عمدتا اسهال) كه مربوط به همان واحد پاستوریزاسیون بین 28 مارس تا 2 ماه می، می باشد. 1984 مارس http://www. Cdc. gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000400. htm
می 1983 Pennsylvania دو رویداد: اولین مورد مربوط به دیدار 60 دانش آموز كلاس به همراه 3 معلم آنها از یك لبنیات سازی در قسمت جنوب مركز پنسیلوانیا می شود كه 31 نفر از 63 ملاقات كننده بیمار شدند 16 نفر به پزشك مراجعه كردند ولی هیچكدام از آنها بستری نشدند. در مدفوع یك بچه كمپیلوباكتر ژژونی یافت شد.مورد دوم بروز در 20 ماه می، اتقاق افتاد زمانیكه 45 نفر (43 كودك كودكستانی به همراه 2 مربی خود) از یك لبنیات سازی در مركز پنسیلوانیا بازدید كردند متعاقبا 26 نفر بیمار شدند كه 4 نفر از آنان به پزشك مراجعه كردند و یك نفر بستری شد در نمونه های مدفوع 2 نفر، كمپیلوباكتر ژژونی یافت شد. http://www. Cdc. gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000104. Htm
جدول (1-7)
وضعیتتاریخ محل عناوین منابع گزارش1981-83 California منشا: 24% بیماران استفاده كردند از “cartified raw milk” (CRM) درسالهای (2-1981) و 44% از جمعیت نیز در سال 1983 از CRM استفاده كردند.عامل رایج: Salmonella dublinبیماری: 1981: 46 نفر مبتلا به سالمونلا دابلین بودند1982: 70 نفر قبلا گزارش شد1983: 123 نفر درگیر S. dublin بودند كه 61% آنها 40 سال یا بیشتر و 17% كمتر از 20 سال داشتند تقریبا 80 % از مبتلایان بستری شدند و 26% آنها فوت شدند.
http://www. Cdc. gov/ mmwr/ preview/ mmwrhtml/ 00000318. Htmpotter ME, Blaser MJ, sikes Rk, Kaufmann AF, wells JG. Muman campylobacter infectoin associated with certified raw milk. AM J Epidemiol 1983; 117: 475-831973-1992 USA 46 مورد مربوط به استفاده از شیر خام در طول مدت مطالعه گزارش گردید كه 40 رویداد (87%) در ایالتهایی بود كه فروش شیرخام در داخل آنها قانونی بود.
The epidemiology of raw milk- associated foodbrone disease autbreaks reported in the united states, 1973 through 1992American Journal of public Health; washington; Ayg 1998 , Marcia L Headrick; shahin korangy; Nancy H Bean; fredrick J Angulo; etal
فصل دوم
كلیاتی در خصوص بستنی
2-1: تاریخچه بستنیاز تاریخ دقیق تهیه بستنی برای اولین بار اطلاع دقیقی در دست نیست ولی مطمئنا بستنی به اشكال اولیه و متفاوت با حال تهیه شده است. مثلا حدود 3000 سال قبل چینی ها برف و آبمیوه را به شكل یخ شیرین مصرف می كردند.
ادامه خواندن مقاله پايان نامه جهت دريافت درجه كارشناسي ارشد
نوشته مقاله پايان نامه جهت دريافت درجه كارشناسي ارشد اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.