nx دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
كمبودهای ایمنی مادرزادی و اكتسابی
یكپارچگی سیستم ایمنی برای دفاع بر ضد ارگانیسم های عفونی و فرآورده های سمی آن ضروری بوده و در نتیجه ضامن بقای فرد است .بیماریهای نقص ایمنی عموماً در دو دسته طبقه بندی می گردند :1ـ بیماریهای كمبود ایمنی اولیه یا مادرزادی : 1ـ نقص در لنفوسیت B 2ـ نقصدرلنفوسیت T
نقص در لنفوسیت B : 1ـ آگاماگلوبولینمی وابسته به x ( بروتون ) 2 ـ كمبود انتخابی یك ایزوتایپ ایمونوگلوبولین مثلاً IgA deficiency 3ـ كمبود ایمنی شایع متغیر (CVID) نقص در لنفوسیت T : سندرم دی جورج2ـ بیماری های كمبود ایمنی ثانویه یا اكتسابی :1ـ سوءتغذیه2ـ شیمی درمانی 3ـ ویروس نقص ایمنی HIV كریپتوسپوریدیوم برای اولین با
ر در سال 1907 بوسیله تایزر از غدد معدی یك موش آزمایشگاهی جدا شد .تعریف بالینی اولین مورد درمانگاهی كریپتوسپوریدیوز گاوی بوسیله پانسیرا در سال 1971 صورت گرفت و اولین مورد آلودگی انسان توسط نایم و همكاران در سال 1976 در یك كودك سه ساله با ایمنی كامل مبتلا به آنتروكولیت حاد تشخیص داده شد .در همان سال میسل و همكاران نیز از مردی 39
ساله مبتلا به نقص ایمنی در واشنگتن توسط بیوپسی مخاط روده مشاهده شد .سومین مورد آلودگی در یك پسر بچه 9 ساله مبتلا به هیپوگاما گلوبولینمی مادرزادی گزارش شد .بین سالهای 1980 و 1983 بیش از 80 مورد گاستروآنتریت با عامل كریپتوسپوریدیوم در انسان در افراد سالم از نظر سیستم ایمنی و افراد دچار نقص ایمنی به خصوص ایدز گزارش گردید .
از سال 1983 به بعد كریپتوسپوریدیوزیس در افراد با ایمنی كامل و نیز در افراد دارای نقص ایمنی و هم چنین در حیوانات مختلف در اكثر كشورهای جهان گزارش گردیده است .
تنوع گونه های كریپتوسپوریدیوم :در خانواده كریپتوسپوریدئیده تنها جنس كریپتوسپوریدیوم مشاهده می شود اما در مورد گونه های مختلف این جنس نظرات مختلفی مطرح شده است. گونه ای كه بیشتر انسان و پستانداران را آلوده میكند ، كریپتوسپوریدیوم پاروم می باشد . به علت عدم وجود شواهد كافی درمورد اختصاصی بودن این انگل ها از نظر میزبان می توان آن ها را بعنوان یك گونه واحد در نظر گرفت .
پیوستگی گونه ها توسط لواین بررسی شد و چها گونه را مشخص كرد :ـ كریپتوسپوریدیوم موریس در پستانداران ـ كریپتوسپوریدیوم مله آگردیس در پرندگان ـ كریپتوسپوریدیوم كروتالی در مارها
ـ كریپتوسپوریدیوم نازوروم در ماهی ها علاوه بر گونه های مذكور كریپتوسپوریدیوم با یله ای در پرندگان ، كریپتوسپوریدیوم رایری در خوكچه هندی ، كریپتوسپوریدیوم بویس در گاو، كریپتوسپوریدیوم فلیس در گربه ، كریپتوسپوریدیوم پاروم در انسان و اكثر پستانداران .
كریپتوسپوریدیوم :كریپتوسپوریدیوم در حال حاضر به عنوان یكی از عوامل شایع در ایجاد اسهال در انسان و حیوانات سراسر نقاط دنیا شناخته شده است .كریپتوسپوریدیوم یك تك یاخته كوكسیدیائی است كه قادر است علاوه بر اپی تلیوم دستگاه گوارش و تنفس به سایر نقاط بدن از جمله غدد ضمیمه دستگاه گوارش و برخی از قسمت های دستگاه ادراری و تناسلی دست یابد . ضمناً وجود انگل در حلق ، نای ، معده
، دوازدهه ، كیسه صفرا ، آپاندیس ، ایلئوم ، كولون و ركتوم افراد دارای نقص ایمنی بارها گزارش داده شده است .البته به نظر می رسد كه راه اصلی انتقال انگل از طریق (Fecal – oral ) باشد . شیوع عفونت در مهد كودك ها ، مسافران ، افرادی كه با حیوان سروكار دارند، در افراد هم جنس باز و كسانی كه با افراد مبتلا به این انگل ارتباط دارند و همینطور افراد مبتلا به ایدز گزارش شده است .
آلودگی به این انگل را به دلایل زیرباید جدی گرفت : 1ـ هنوز درمان كاملاً موثری برای آن شناخته نشده است .2ـ به دلیل كوچكی ومقاوم بودن اووسیست ها راه قطعی برای از بین بردن آن ها توصیه نشده است .3ـ مرگ و میر ناشی از اسهال های كریپتوسپوریدیائی در مبتلایان به نقص ایمنی به خصوص ایدز در چند سال اخیر قابل توجه بوده است .4ـ اهمیت اقتصادی بیماری در دامپزشكی به علت درصد بالای آلودگی در حیوانات خصوصاً در نشخواركنندگان .
ـ نقش ایمنی در ابتلا به كریپتوسپوریدیوم :به نظر می رسد كه به هم خوردن تعادل سیستم ایمنی هومورال و یا سلولار در كریپتوسپوریدیوزیس سبب ایجاد عفونت های طولانی و خطرناك می شود . در بیماران مبتلا به ایدز و كسانی كه از داروهای تضعیف سیستم ایمنی استفاده می كنند و همینطور در افراد دچار هیپوگاما گلوبولینمی این انگل سبب عفونت جدی و طولانی مدت می شود .
پاسخ های ایمنی در برابر انگل با واسطه سلولی است و شواهد آن وجود بیماری در افراد مبتلا به ایدز می باشد كه دچار نقص در این سیستم می باشند و یا مربوط به ایمنی هومورال می باشد كه شواهد آن وجود بیماری به صورت حادتر در افراد مبتلا به هیپوگاما گلوبولینمی می باشد .
راههای انتقال كریپتوسپوریدیوم :اصلی ترین راه انتقال انگل به انسان و سایر حیوانات از راه خوردن اووسیست می باشد . انتقال به دو طریق شهری و روستائی می باشد . انتقال شهری یا مستقیم :
در ابتدا تصور می شد كه حیوانات منشأ عفونت برای انسان هستند . ولی گزارشات بعدی درافراد مبتلا به انگل هیچگونه شواهدی دال بر تماس با حیوانات اهلی یا حیوانات مزرعه را نشان نمیداد و سرانجام مشخص شد كه در جوامع شهری انتقال از راه فرد بیمار به فرد سالم صورت می گیرد .آب به عنوان عامل مهمی در انتقال انگل مطرح می شود . انتقال از راه غذا ، میوه وسبزی جات هم گزارش شده است .
انتقال روستائی یا زئونوتیك : انتقال روستائی ابتدا به عنوان عامل اصلی عفونت برای انسان مطرح بود زیرا در دو مورد بیماری در انسان تماس با حیوانات وجود داشت و ضمناً مشخص شد كه دامداران دارای علائم و فاقد علائم و همچنین خانواده های آنها به میزان زیادی اووسیست های این انگل را دفع می كنند .
سیكلوسپورا :در ابتدا چنین تصور می شد كه این ارگانیسم از خانواده جلبك های سبز ـ آبی می باشد و به همین علت آن را سیانوباكتریوم نامگذاری كرده بودند ، ولی بعداً متوجه شدند كه این ارگانیسم تك یاخته ای از زیر رده كوكسیدیا و از جنس سیكلوسپورا می باشد .
موارد گزارش شده آلودگی با این انگل تا سال 1979 میلادی ناچیز بوده ولی با افزایش اطلاعات و آگاهی در مورد این انگل ، شناخت اسهال های ناشی از آن از سال 1989 به بعد افزایش یافته است .
بیماری زائی :از نظر كلینیكی یك اسهال طولانی مدت در فصل تابستان و یا در كسانی كه از نواحی گرمسیری باز می گردند راهنمای تشخیص خوبی برای انگل محسوب می شود . به طور كلی علائم بالینی در سیكلوسپورا بسیار شبیه به كریپتوسپوریدیوزیس می باشد.بیشتر مبتلایان به سیكلوسپوریازیس را مبتلایان به نقص سیستم ایمنی خصوصاً نقص ایمنی سلولی و مسافرانی شامل می شوند كه به كشورهای در حال توسعه مسافرت نموده اند
.اولین مورد سیكلوسپوریازیس در ایران بوسیله دكتر رضائیان و همكاران در سال 1375 در یك بیمار مبتلا به ایدز شناسایی گردید .
ژیاردیا لامبلیا :این انگل انتشار جهانی دارد .انتقال انگل با بلع كیست های چهار هسته ای همراه آب و مواد غذایی آلوده صورت می گیرد . البته تماس مستقیم با افراد آلوده هم می تواند یكی از راههای مهم انتقال باشد .ژیاردیا لامبلیا در بین كودكان شایع تر است به خصوص دركودكانی كه در مدارس و پرورشگاهها به صورت دسته جمعی زندگی می كنند ، آلودگی به این انگل بسیار شایع است . تحقیقات نشان
داده كه كمبود ایمونوگلوبولین IgA سبب می شود ژیاردیوز به صورت شدیدتری بروز نماید .سیتوتوكسی سیتی برای ژیاردیا لامبلیا در سلول های فعال effector دیده شده است پس هم ایمنی هومورال و هم سلولار در محدود كردن عفونت نقش مهمی ایفا می كنند . ایزوسپورابلی:این انگل یك تك یاخته كوكسیدیائی از شاخه آپی كمپلكسا و از جنس ایزوسپورا می باشد كه درافراد مبتلا به نواقص سیستم ایمنی سبب ایجاد اسهال های طولانی مدت می شود . این انگل درافراد سالم از نظر سیستم ایمنی یك گاستروآنتریت ملایم ایجاد می كند.
ادامه خواندن مقاله در مورد كمبودهاي ايمني مادرزادي و اكتسابي
نوشته مقاله در مورد كمبودهاي ايمني مادرزادي و اكتسابي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.