nx دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
انرژی خورشیدی در شرایط كنونی، تلاش در جهت خود كفایی و رفع وابستگی های تكنولوژی كشورمان، یكی از مبرمترین وظایف آحاد ملت ایران است و هر كس بنا به موقعیت خویش بایستی در این راستا گام بردارد. یكی از صنایع كشورمان كه پیشرفت دیگر صنایع در گرو پیشرفت و توسعه آن است صنعت برق می باشد. نیروگاههای موجود تولید برق، از تكنولوژی بسیار بالایی برخوردارند، بطوریكه در حال حاضر طراحی و ساخت آنها در انحصار چند كشور خاص می باشد.
مصرف انرژی در جهان بطور سرسام آوری رو به ازدیاد است. بالا رفتن سطح زندگی مردم كه با جانشین شدن انرژی مكانیكی به جای انرژی انسانی و حیوانی همراه بوده است از یكسو و ازدیاد جمعیت از سوی دیگر باعث بالا رفتن میزان مصرف انرژی شده اند. بشر مترقی امروز برای تولید آب آشامیدنی، برای تولید مواد غذایی و برای كلیه كارهای روزمره خود نیازمند استفاده از انرژی می باشد، بطوریكه بدون انرژی زندگی او كلاً مختل می گردد.
طبق برآوردهایی كه دانشمندان نموده اند، از ابتدای خلقت تا سال 1852 میلادی، بشرمعادل 1015*2/1 كیلو وات ساعت و در فاصله 1852 تا 1952 نیز معادل 1015*2/1 كیلو وات ساعت انرژی مصرف نموده است.
پیش بینی می شود كه در فاصله 1952 تا 2052 مصرف انرژی بشر به 1015*30 تا 1015*120 كیلو وات ساعت برسد. امروزه بین تقاضای انرژی و انرژی های در دسترس و قابل مهار هماهنگی وجود ندارد ودنیای امروز با این بحران بزرگ روبروست. آنچه مسلم استمنابع شناخته شده مورد استفاده بشر (نظیر ذغالسنگ، نفت، گاز و…) در صورتیكه كاملاً و صد درصد نیز قابل مهار و استخراج باشند، نمی توانند نیازهای آتی بشر باشند و دیری نخواهد پایید كه این منابع نیز به اتمام خواهند رسید. از سوی دیگر استفاده از این گونه انرژی ها با مشكلاتی توأم می باشد؛ مثلاً در مورد سوخت های هسته أی، امكان تبدیل آنها محدود بوده و همچنین استفاده از آنها تكنولوژی پیشرفته أی لازم دارد، بعلاوه از بین بردن فضولات آن نیز مشكلاتی ایجاد می كند
در مورد سوخت های فسیلی نیز استفاده مداوم از هر یك از آنها در دراز مدت ضمن داشتن مخاطره های محیط زیست هزینه های اقتصادی فزاینده أی به دنبال دارد. منابع شناخته شده انرژی عبارتند از: 1- سوخت های فسیلی 2- چوب و… 3- مواد غذایی 4- جریان های آبهای سطحی 5- باد 6- امواج دریا 7- جزر و مد 8- حرارت زیر پوسته زمین (ژئوترمال) 9-حرارت آب سطح دریا 10- واكنش های هسته أی 11- انرژی خورشیدی كه به بررسی انرژی خورشیدی می پردازیم:
انرژی خورشید: منشأ بسیاری از انرژی ها، انرژی خورشید می باشد. امروزه بیش از % 9/99 از مجموع انرژی هایی كه به زمین منتقل می گردند از خورشید منشأ می گیرد كه مقدار آن 1015*8/1 ترا وات است ( 1012 = Tera) ، انرژی حاصل از تابش خروشید كه در هر روز به زمین می رسد 100000 برابر مقدرا انرژی تولید شده توسط كلیه نیروگاههای جهان است. بنابراین با توجه به تابش خورشید، كمبود بالقوه انرژی در جهان وجود ندارد و انرژی خورشید با مقداری معادل 20000 برابر مصرف كنونی بشر، به نظر می رسد كه منبع مناسبی برای تأمین احتیاجات او باشد، بخصوص اینكه استفاه از آن هیچگونه آلودگی محیطی و حتی آلودگی حرارت بوجود نمی آورد.
كاربرد انرژی خورشیدی به عنوان یك منبع انرژی برای مصارف بزرگ از امیدهای آینده است. اشكال بزرگ در كاربرد انرژی خورشیدی، متمركز نبودن، تناوبی بودن و ثابت نبودن مقدار تشعشع می باشد، كه اگر بتوانیم وسیله أی جهت متمركز كردن آن بسازیم، بطوریكه نوسانات آن تأثیر زیادی بر روی آن نگذارد به یك منبع انرژی بسیار بزرگ دست یافته ایم كه تا قرن ها می توند تأ مین كننده نیاز انرژی بشر باشد. با توجه به وضع انرژی در جهان و رشد جمعیت و مصرف در جهان، اگر به طور هوشمندانه رفتار كنیم خواهیم دید كه خورشید تنها منبع انرژی است كه انرژی آن به وفور و به صورت رایگان و در همه ادوار در اختیار می باشد. بعلاوه اینكه در تبدیل انرژی خورشید مسائلی نظیر آلوده كردن محیط زیست وجود ندارد.
همانطور كه قبلا ذكر شد، انرژی خورشیدی كه درزمین می تواند مورد استفاده قرار گیرد، حدود بیست هزار برابر كل انرژی مورد مصرف فعلی بشر می باشد، اگر راندمان تبدیل انرژی خورشید به انرژی مورد نیاز بشر را تنها % 1 در نظر بگیریم، % 5/0 سطح كره زمین برای تقاضای كل انرژی بشر كافی خواهد بود.
بر طبق گزارش ERDA ( اداره كل تحقیقات و توسعه انرژی ) كل انرژی مورد نیاز آمریكا در سال 2020 از انرژی خورشید تأمین خواهد شد. پس در می یابیم كه استفاده از انرژی خورشید رشد چشمگیری خواهد داشت و در آینده بشر ناچار است كه بیشتر نیاز خود را از انرژی خورشید تأمین كند، بطوریكه تا سال 2075 مقدرا % 50 تا % 75 نیاز كل بشر از انرژی خورشید تأمین خواهد شد. با توجه به موقعیت جغرافیایی كشورمان، در می یابیم كه ایران با تقریباً 3600 ساعت تابش خورشید در سال، یكی از غنی ترین ممالك در زمینه انرژی خورشیدی می باشد و می تواند ما را در بكارگیری این انرژی مخصوصاً در تولید برق یاری نماید.
انواع كلكتورهای خورشیدی الف- كلكتورهای مسطح خورشیدی ب- كلكتورهای متمركز كننده ب-1- متمركز كننده خطی
ب-2- متمركز كننده نقطه أی ب-2-1- متمركز كننده های بشقابی ب-2-2- متمركز كننده های با دریافت كننده مركزی كاربردها: الف- این كلكتورها در این كاربرد در دماهای پایین بوده و بیشتر جهت مصارف خانگی نظیر سیستم تهویه مطبوع و تهیه آب گرم بكار می رود. ب- این كلكتورها دارای كاربرد در دماهای بالا بوده و به طور كلی كلكتورهایی كه شدت حرارتی رسیده به سطح گیرنده آنها بیشتر از شدت شار حرارتی رسیده به دهانه آنها باشد، متمركز كننده گویند.
هدف از یك متمركز كننده عبارتست از متمركز كردن پرتوهای خورشید از یك سطح بزرگتر به روی یك سطح كوچكتر كه در نتیجه آن گیرنده گرم دارای تلفات حرارتی كمتر می شود. عمل تمركز به دو طریق انجام می شود، یكی توسط سطوح بازتاب دهنده (آینه) و دیگری توسط سطوح انكسار دهنده پرتوهای خورشیدی ( عدسی)، بطوریكه پرتوا را روی گیرنده متمركز می نمایند.
ب-1- در این نوع از متمركز كننده ها، پرتوهای خورشیدی روی یك خط متمركز می شود كه این بوسیله عدسی یا آینه صورت می گیرد. در نوع عدسی آن پرتوهای خورشید پس از عبور از عدسی شكسته شده و روی یك گیرنده خطی متمركز می گردد ولی در نوع آینه أی كه مورد استفاده بیشتری دارد و به متمركز كننده های شلجمی باز (Parabolid Concentrator) معروف است، این كلكتورها تشكیل شده اند از یك یا چند ردیف از آینه های نیم استوانه كه پرتوهای رسیده به آنها را در مركز كانونی خود متمركز می كنند و در مركز این نیم استوانه
های منعكس كننده یك مسیر لوله سرتاسری قرار دارد كه وظیفه جذب كردن انرژی حرارتی متمركز شده روی آنرا بر عهده دارد و این انرژی جذب شده را به سیال داخل لوله منتقل می نماید. جهت انجام عدم انتقال حرارت از این لوله به محیط اطراف،این لوله ها را توسط یك لوله شیشه أی ( كه دارای قطر بیشتری از قطر لوله است) احاطه می نمایند و در فضای خالی بین لوله و شیشه خلأ ایجاد می كنند كه با این عمل انتقال حرارت، منتقل شده از لوله به محیط را از طریق جابجایی (Convection) و هدایت ( Cunductivity) به حداقل مقدرا خود می رسانند. در مورد انتقال حرارت تشعشعی از لوله به محیط باید گفت در هنگام تابش خورشید، پرتوهای متمركز شده توسط آینه ها، چون دارای طول موج كمی هستند به راحتی از شیشه محافظ عبور كرده و به لوله می رسند، ولی پرتوهای با تابش از روی لوله چون دارای طول موج بیشتری هستند، از داخل محفظه شیشه أی عبور نمی كنند و تحت باز تابش كلی دوباره به لوله می تابند.
سطح گیرنده پرتوهای خورشید را معمولاً از لوله های Steel با پوشش مخصوص (سرمیت) می سازند و گیرنده نسبت به سطح منعكس كننده ثابت بوده و همراه آن می چرخد. ب-2- در این نوع از متمركز كننده ها، پرتوهای خورشید روی یك نقطه متمركز می شوند. ب-2-1- Point – Focus dish concentrators
این كلكتورها به شكل یك عرقچین از یك كره می باشند و به دو نوع یافت می شوند: در نوع اول كه كاربرد بیشتری دارد سطح داخلی آنها باموادی با ضریب انعكاس بالا پوشیده شده است. سطح دریافت كننده پرتوهای خورشید در این كلكتورها می توند بصورت یكپارچه طراحی و ساخته شود و یا می توند از تعبیه یكسری آینه های تخت كوچك در رویه داخلی یك سطح بشقابی شكل، تشكیل شده باشد كه در مجموع یك سطح انعكاسی بشقابی را تشكیل می دهد.
پرتوهای موازی رسیده از خورشید ( چون خروشید به اندازه كافی از زمین دوراست و می توان پرتوهای ریده از آن را بصورت مواز در نظر گرفت) توسط سطح انعكاس دهنده در مركز بشقاب تابیده می شود كه در این مكان سطح جذب كننده انرژی قرار دارد ( دراین سطح می تواند یك موتور استرلینگ، جهت تولید انرژی الكتریكی قرار گیرد). دراین كلكتورها نیز جهت بالا بردن راندمان و داشتن یك دمای ثابت در سطح جذب كننده انرژی، از یك سیستم ردیاب خورشیدی استفاده می شود. ب-2-2- Central – Receive
یكی از مسائل عمده در رابطه با پخش متمركز كننده های خطی در یك محوطه بزرگ آن است كه برای انتقال سیال از محوطه تبدیل كننده انرژی گرمایی، به شبكه لوله كش وسیعی نیاز است كه أین امر باعث افزایش هزینه وتلفات حرارتی می شود و علاوه بر آن چون سیال داخل لوله در درجه حرارت بسیار بالا منتقل می شود، امكان نشتی از اتصالات، بالا می رود. بهترین راه حل در مورد پروژه هایی كه به قدرت زیاد نیاز دارند، آن است كه به جای سیستم لوله كشی در محوطه از یك سیستم گیرنده مركزی استفاده می شود. كلكتورای سیستم گیرنده مركزی از یك سری آینه های تخت كه جهت آنها را می توان تنظیم نمود، تشكیل شده است. هر آینه، تشعشعات منعكس شده خود را به گیرنده أی كه در بالای برج در وسط میدان آینه ها قرار دارد، منعكس می كند. هر یك از این آینه های تخت را یك هیلیوستات (Heliostat) می نامند.
ادامه خواندن تحقيق در مورد انرژي خورشيدي
نوشته تحقيق در مورد انرژي خورشيدي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.