nx دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
شناسایی و تیپلوژی سازه های آسیب پذیر مناطق شهری و روستایی در برابر زلزله
مقدمههمانطور كه مستحضر هستید، ایران یكی از 10 كشور بلاخیز جهان است كه هر ساله خسارات مادی و جانی بسیار سنگین را متحمل می شود.اكثر زلزله های گذشته ایران بیشتر از ماهیتی روستایی برخوردار بوده و سازه های آسیب دیده و خراب شده عموماً ساز های یك طبقه خشتی، سنگی، آجری و از نظر سكونت به صورت تك خانوار بوده اند.
بعد از وقوع این زلزله ها، عملیات امداد و نجات به صورت خودامدادی و با وسایل ابتدایی نظیر بیل و كلنگ صورت می گرفته و به ندرت نیاز به عملیات پیچیده جستجو با كمك تجهیزات مكانیكی پیشرفته بوده است.متأسفانه در حال حاضر در صورت وقوع زلزله در هر یك از شهرهای بزرگ لرزه خیز ایران مثلاً تهران، تبریز، مشهد با توجه به آسیب پذیری لرزه ای سازه های ساختمانی آنها، ابعاد خرابیهای سازه ای بسیار گسترده و تعداد افراد محبوس در آوارهای ایجاد شده، بسیار زیاد خواهد بود كه اهمیت شناسایی تیپ لوژی سازه های آسیب پذیر در مناطق شهری و روستایی را بیش از پیش مورد توجه قرار می دهد.
با شناسایی سازه های آسیب پذیر و تخریب و بازسازی مجدد آنها می توان از برزو فاجعه ای انسانی تا حد زیادی كاست.
بیان مسئلهعنوان تحقیق شناسایی و تیپلوژی سازه های آسیب پذیر مناطق شهری و روستایی در برابر زلزله می باشد. به طور جزئی و دقیق تر یعنی بیان نارسایی های محدوده مورد مطالعه در برابر زلزله، راهكارهای تدوین تدابیر اصولی در جهت رسیدن به یك الگوی صحیح و مقاوم در برابر زلزله و بررسی این موضوع در سه دوره قبل، حین و بعد از حادثه.
اهمیت و ضرورت تحقیقدر كشور ما به اصول ساخت و ساز توجه خاصی نمی شود، هركس با هر سلیقه و با هر تحصیلاتی اقدام به ساخت و ساز مسكن می نماید كه نتیجه آن خانه های غیرمقاوم و غیراستانداردی است كه هر لحظه جان افراد بی گناه را تهدید می كند.
در این تحقیق سعی شده به شناسایی تیپ لوژی سازه های آسیب پذیر در مناطق شهری و به خصوص روستایی بپردازیم تا شاید با خواندن این مطالب اندكی به فكر فرو برویم كه براستی چرا به این امر مهم و حیاتی كه یكی از اساسی ترین نیازهای ما به شمار می رود، توجه بیشتری ننموده ایم و شاید بتوانیم نگاه مسئولان مربوطه را به اهمیت هرچه بیشتر ساخت و ساز و تدوین اصول و قوانینی در جهت بهتر ساختن خانه ها، جلب نماییم.اهداف تحقیق:
1- آشنایی با بافت روستا و شهر2- آشنایی با مصالح بنایی3- آشنایی با سازه های آجری، فلزی، بتنی4- بررسی آسیب پذیری سازه های روستایی و شهری5- ارائه راههای مقاوم سازی6- ارائه راهكارهای اصولی در مقابله با خطر7- بررسی مراحل قبل، حین و بعد از بحران
ادبیات و پیشینه تحقیقتحقیق در مورد مقاوم سازی سازه ها و شناسایی تیپ لوژی سازه های آسیبپذیر در ایران را می توان به زمان ایجاد رشته های عمران در ایران نسبت داد. ولی به طور جدی بعد از زلزله 1369 رودبار و منجیل تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده كه بیشتر این تحقیقات مربوط به مركز تحقیقات مسكن و شهرسازی می باشد.البته بعد از زلزله بم و برجاگذاشتن خسارات مالی و جانی بسیار، اندكی مسئولان مربوطه در جهت مقاوم سازی سازه های آسیب پذیر به جنبش وادار نموده است و این در حالی است كه كشور ژاپن از 50 سال پیش اقدامات مقاوم سازی سازه ها را آغاز كرده و امروز به جایی رسیده است كه در برابر زلزله 7 ریشتری یا اصلاً خسارت نمی بیند یا میزان این خسارت بسیار ناچیز است.
جامعه آماریدر این تحقیق كل شهرها و روستاهای ایران به طور خلاصه مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است و حالات كلی شهرها و روستاها مد نظر می باشد.
روش تحقیق
بیشتر مطالب و اطلاعات موجود در این تحقیق به صورت كتابخانه ای و از طریق اسناد و مدارك و به طریق فیش برداری بوده و در بعضی موارد به صورت مشاهده میدانی در مورد چند شهر و روستا بوده است.
تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق:عنوان تحقیق «شناسایی و تیپلوژی سازه های آسیب پذیر در مناطق شهری و روستایی در برابر زلزله» است. اما چرا در برابر زلزله؟وقوع زلزله اثر روحی و روانی بیشتری در جامعه نسبت به سایر عوامل دیگر دارای می باشد و علت تشدید اثر روحی و روانی زلزله به دلیل:1- وقوع یكباره زلزله2- عدم پیش بینی و حالت غافل گیرانه3- اثرات تخریبی بسیار مهلك4- خسارت جانی و مالی بسیار5- ایجاد بحران در جامعهدر ابتدای امر باید بدانیم زلزله چیست و چگونه بر ساختمانها اثر می گذارد؟
زلزلهانرژی آزاد شده در اثر عوامل مختلف (حركت پوسته زمین) آتش فشانها، كه باعث لغزش جرمهای زیادی از سنگ ها در طول صفحه گسل می شود.
اثرات كلی زمین لرزه هاالف) حركات مستقیم سازه هاحركات مستقیم سازه ها، حركتی است كه مستقیماً از طریق اتصال سازه به زمین حاصل می شود دو اثر اصلی این حركت عبارتند از یك اثر بی ثباتی كه به علت تكان بوجود آمده و یك اثر بی ثباتی كه به علت نیروی اینرسی است كه موجب آن سازه با حركت ایجاد شده مقابله می نماید.
ب) گسلهای سطحی زمینممكن است شامل شكافها، حركتهای عمودی، نشست كلی یك منطقه، حركات زمین و غیره باشد.
ج) امواج جذر و مدیحركات زمین می توانند امواج عظیمی را بر سطح دریاها ایجاد كند كه این نیز می تواند خسارات عمده ای به مناطق حاشیه ساحلی وارد نماید.
د) جاری شدن سیل، آتش سوزی، انفجار گاز و غیرهگسل ها با حركات زمین ممكن است موجب خسارات به سدهای آب مخازن آب، كناره رودخانه ها خطوط لوله كشی و غیره شود كه به دنبال آن احتمال دارد انواع مختلفی از حوادث ناگوار را به بار آورد.
چگونه زلزله بر ساختمان اثر می كن؟زمین هنگام وقوع زلزله تكان می خورد و بطور ناگهانی و به سرعت به جلو و عقب حركت می كند. این حركت ممكن است در هر امتدادی باشد. یك حركت بالا و پایین نیز بخصوص در مجاورت مركز زلزله وجود دارد. پی های ساختمان با زمین حركت می كند. ولی اینرسی بقیه ساختمان باعث تأخیر كمی در به حركت درآوردن قسمتهای بالاتر ساختمان می گردد. این تأخیرات كه در ساختمان ترك ایجاد می شود كه نمونه بارزی از خسارات زلزله می باشد. نیرویی كه زلزله بر ساختمان وارد
می كند بستگی به حركت زمین و وزن ساختمان دارد. هرچه ساختمان سنگین تر باشد، نیروی وارده بر آن بیشتر خواهد بود و به همین دلیل است كه ساختمانهای سبك وزن و به خصوص سقف های سبك در مناطق زلزله خیز مطلوب است.ساختمانهایی كه برای تحمل نیروی زلزله طراحی نشده اند، در اثر زلزله آسیب های گوناگون با درجات مختلف می بینند.عوامل تشدید كننده آسیب پذیری ساختمان1- وزن زیاد ساختمان (بتنی)2- مقاومت كم مصالح در برابر كشش و برش3- ضعف و یا احیاناً فقدان اتصالات اجرایی ساختمان4- كیفیت ضعیف اجرای ساختمان5- ایجاد خستگی و در نتیجه از دست رفتن مقاومت با گذشت زمان و طولانی شدن نوسانات زلزله «خستگی ناشی از بارگذاری و باربرداری»
مطالعه بافت بیرونی روستا و شهرعوامل بسیاری بر بافت بیرونی روستا و شهر تأثیرگذار است كه یكی از مهمترین عوامل، محیط طبیعی است كه خود نیز شامل اقلیم و اوضاع جغرافیایی مثلاً كوهها، رودها، مراتع و چشمه ها می شود.در بخش اقلیم مثلاً بافت بیرونی شهر یزد كه در من
طقه گرم و خشك واقع شده با كردستان كه در ارتفاعات است بسیار متفاوت بوده یا در بحث اوضاع جغرافیایی مثلاً روستایی كه در وسط دو رشته كوه قرار گرفته ممكن است شكل خطی داشته باشد و روستایی كه در دشت واقع شده می تواند به اشكال منظم و نامنظم با گستردگی متفاوت بوجود آورد.
پراكندگی و تراكم واحد روستایی و شهریپراكندگی در شهرها بیشتر به دلیل دسترسی آسان تر به مراكز تجاری خدماتی، راهنمای ارتباطی و ; است یعنی در هر جا این امكانات بیشتر باشد تراكم در آن منطقه بیشتر است و هرچه امكانات و منابع در یك قسمت شهر باشد پراكندگی هم در همان منطقه كمتر و تراكم بیشتر
خواهد بود. اما در روستا ها پراكندگی روستا می تواند در امتداد جاده ارتباطی باشد یا در شرایط خوش آب و هوا پراكندگی بیشتر است. مثلاً در شمال كشور روستاها پراكنده تر از مناطق كویری و خشك است.بررسی تأثیر روابط اجتماعی در بافت روستا و شهرهمانطور كه مستحضر هستید روستاهای ما از یكی از سه ساخت ایلی، دهقانی، ایلی – دهقانی تشكیل شده است. روستاهایی كه ساخت ایلی دارند. یعنی مثل حالت كوچ نشین هر فصل را در یك روستا می گذرانند و این روستاها مثلاً در زمستان خالی از سكنه می گردد.روستاهایی كه ساخت دهقانی دارند یعنی سابقهْ طولانی معیشت و سكونت را در یك منطقه دارا می باشند و روستاهایی كه ساخت ایلی – دهقانی دارند، روستاهایی هستند كه از گروه ایلی بوده و بنا به دلایل مختلف، از وضعیت اولیه خود دست شسته یا به اجبار یكجانشین شده اند. كه هركدام از این روستاها بافت مخصوص به خود دارند.در شهرهای اصیل كه سابقه شهرنشینی در آنها زیاد است و مهاجرت پذیری كمتری دارند با شهرهایی كه مهاجرت پذیری زیادی دارند و در هر لحظه خیل عظیمی از افراد با فرهنگهای متفاوت به آن وارد می شود، تفاوت چشمگیری دارد.
مطالعه كالبدی بافت روستا و شهردر مطالعه كالبدی به دو موضوع شكل مجموعه و عناصر مجموعه و ارتباط آنها می پردازیم. در مورد شكل مجموعه، از مطالعه نماها و مقاطع مجموعه های نمونه برداری شده چنین می توان اظهار داشت كه1-روستاها از نظر ظاهری از تنوع خاص برخوردار نبوده، یكنواختی و سادگی در نما و مقاطع آنها تحت تأثیر سادگی جامعه روستایی و مظاهر آن قرار دارد، در صورتی كه در شهرها نماها و مقاطع از تنوع فراوانی برخوردار هستند.
2-شكل پلان ها نیز تحت تأثیر عوامل اجتماعی، شرایط طبیعی قرار گرفته است. عناصر مجموعه شامل 1 – بناها كه ممكن است مسكونی یا خدماتی یا مختلط باشد 2 – عبوری ها كه شامل راهها، كوچه ها و فضاهای باز عمومی باشد.در روستا استقرار بناها تابع قاعده و قانون خاصی نیست و عناصر مجموعه تقریباً قابل ارزش گذاری نسبت به یكدیگر نمی باشد ولی در شهرها بناها باید بر اساس برنامه ریزی و ومجوز شهرداری ها باشد. البته در خیلی از موارد كنترل لازم در این زمینه صورت نمی گیرد.
آشنایی با سازه های شهری و روستاییبیشتر سازه های روستایی در ایران به دلیل عدم توجه مسئولین و نبود فرهنگ ساختمان ایمن نداشتن توان مالی مردم، اكثراً خشتی و گلی و یا با مصالح بنایی با قدمت زیاد است. در واقع ساختمانهای خشتی در مقابل زلزله های 4 تا 5 ریشتر به راحتی آسیب می بینند.در این نوع ساختمانها، همه دیوارها بار را تحمل می كنند. دیوارها خیلی قطور و قطر آنها ممكن است به یك متر هم برسد. هر ساله برای جلوگیری از تخریب سقف اقدام به گلكاری سقف می نماید كه این امر به ضخامت سقف و افزایش بار ساختمان و در نتیجه آسیب پذیر بودن در برابر زلزله می افزاید.عدم وجود در انطباق، رعایت نكردن تناسب ارتفاع جداره با عرض راهرو «كوچه های باریك» عدم وجود راههای ارتباطی مناسب با خارج روستا، عدم وجود شبكه امدادرسانی علاوه بر مقام نبودن خانه های روستایی در زمان حادثه بر وخامت اوضاع می افزاید.در شهرهای ما، سازه های مختلفی می توان یافت ولی اكثر ساختمانها فلزی یا بتنی هستند البته در حاشیه شهرها یا محله های فقیرنشین هنوز هم سازه هایی با مصلح بنایی یا خشتی وجود دارد، كه در زمان زلزله آسیب پذیری زیادی خواهند داشت.در واقع پوسیدگی و قدمت ساختمانها، غیرمقاوم بودن اثر سازه ها، عدم تطابق توان ساختمان با كاربری آن، رعایت نكردن تناسب ارتفاع جداره با عرض راهرو، عدم آموزش و آشنایی مردم برای مقابله با زلزله، عدم وجود راههای فرار، نبود ستادی برای پیش بینی، مقابله، ساماندهی، عدم دسترسی به منابع امدادی، دارویی، نبود تجهیزات آواربرداری و امدادی ویژه، نبودن برنامه ریزی اصولی و عدم مشاركت و هماهنگی سازمانهای دیگر می تواند خسارات ناشی از زلزله را افزایش چشمگیری می دهد.سازه های آجریبرای مناطق زلزله خیر 3 و 4 استفاده از سازه های آجری مسلح ساز می باشد. در اینگونه سازه ها دیوارهای آجری از جنس بلوك های توخالی ساخته می شوند. اینگونه كه بلوكهای بتنی توخالی توسط میلگرد به یكدیگر مسلح می شوند. دیوارهای آجری بتن مسلح قابلیت جذب نیروی برشی
سیار را دارا می باشند. مواردی كه در اینگونه دیوارها قابل بحث می باشد به شرح ذیل است:وجود تركهای ریز در سطح سازه های بتن آرمه می تواند به علت انقباض بتن، تغییرات درجه حرارت دمای محیط و انبساط بتن، نشست تكیه گاهها و نیروی كششی داخل بتن باشد.بعلاوه در جائیكه بتن در دو مرحله اجرا می شود. تركهایی كه غیرقابل اجتناب باشند، بوجود می آید. در هنگام زمین لرزه مقدار و عمق تركها زیاد شده و تركها به صو.رت شبكه نمایان می گردد.این تركها شبكه ای ممكن است باعث افزایش كاهش مقاومت سازه گردد.چنانچه مقدار آرماتورها كافی باشد، با توجه به تركهای ایجاد شده ممكن است سازه ای باقی بماند.
سازه های فلزیگستره وسیعی از آلیاژهای فلزات آهنی و غیرآهنی در ساختمان ها كاربرد دارند ولی آهن، فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی غالب تر هستند.رویكرد نوین در عرصه ساخت و ساز به سمت آلیاژعالی بادوام تر و استفاده از روكش هایی برای ایجاد محافظت و گوناگونی ظاهری در انواع محصولات است.فولاد با خواص شكل پذیری زیاد و نسبت بالای مقاومت به وزن به عنوان یكی از مصالح ساختمانی مقاوم در برابر زلزله شناخته شده است. رفتارهای سازهای فولادی در زلزله های گذشته خوب بوده است در هر حال به علیرغم اینكه فولاد ساختمانی از یك ماده شكل پذیر می شود، عمدتاً به علت ناپایداری موضعی و تركها همیشه رفتار نرم ندارند.سازه های فولادی در اثر زمین لرزه انواع خسارتهای زیر را از خود نشان می دهند:الف) شكست ترد پیچ و پرچها در برش با كششب) شكست ترد جوشهای گوشه در برش یا كششج) بلند شدن قابهای بادبندی شدهد) لغزش پیچ و پرچها
هـ) تغییر مكان زیاد در قابهای بادبندی نشدهو) گسیختگی اتصالات بین عضوهای فولادی و دیگر اعضای ساختمانی مثل كف ها.
سازه های مركب فولادی و بتن مسلحاین سازه ها خصوصیات میانحالی بین خصوصیات سازه های فولادی و سازه های بتن مسلح دارند و همین بس كه در ژاپن غالباً برای ساختمانهای متوسط تا بلند مرتبه مورد استفاده قرار می گیرد.در زلزله كانشو (1923) ساختمانهای بلند مرتبه با ساخت مركب در مقایسه با سازه های بتن مسلح معمولی ظرفیت خوبی در مقابل زلزله از خود نشان دادند.
ادامه خواندن مقاله در مورد شناسايي و تيپلوژي سازه هاي آسيب پذير مناطق شهري و روستايي در برابر زلزله
نوشته مقاله در مورد شناسايي و تيپلوژي سازه هاي آسيب پذير مناطق شهري و روستايي در برابر زلزله اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.