nx دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
تشیع و تحول تاریخى
مذهب شیعه در طول تاریخ حیات خود تحولات سیاسى و اجتماعى بسیارى را پشتسر گذاشته كه در سرنوشت آن از نظر فعالیتهاى مذهبى و كلامى مؤثر بوده است.
1- عصر خلفا در اكثر این دوره شیعه از شرایط اجتماعى و سیاسى مطلوبى برخوردار نبود، ولى در دوران خلافت ظاهرى امام على علیهالسلام شرایط مطلوبى به دست آورد، و توسط امیر المؤمنین علیهالسلام معارف توحیدى تبیین گردید و دانشمندان بسیارى در زمینههاى تفسیر، فقه و كلام از دریاى بیكران علوم وى سیراب گردیدند. البته تبیین معارف توحیدى و تربیت دانشمندان توسط امام على علیهالسلام در دوره قبل از خلافت او نیز انجام مىگرفت، ولى در دوران خلافت آن حضرت رشد فزایندهاى یافت.
2- عصر امویان در اكثر این دوره شرایط سیاسى كاملا علیه شیعه بود و آنان متحمل آزارها و شكنجههاى جسمى و روحى بسیارى از جانب حكام اموى گردیدند. ولى با این حال از رسالت دینى و كلامى خود غافل نبوده و در پرتو هدایتهاى آموزگاران معصوم كلام، در حد توان به رسالتخویش جامه عمل پوشاندند.
در بخش پایانى حكومت امویان و بخش آغازین حكومت عباسیان، یعنى بخشى از دوران امامتحضرت باقر و حضرت صادق علیهما السلام شرایط سیاسى نسبتا خوبى براى اهل بیت و شیعیان فراهم گردید، زیرا حكومت امویان رو به سقوط و انقراض بود و حاكمان اموى در اضطراب روحى و فكر به سر مىبردند. در نتیجه، فرصت و مجال اعمال فشار علیه علویان را نداشتند، و در آغاز حكومت عباسیان نیز به خاطر عدم استقرار و ثبات لازم، و نیز به دلیل اینكه آنان به انگیزه و ترفند دفاع از علویان بر امویان غلبه یافته بودند، اهل بیت و پیروان آنان از شرایط خوبى برخوردار بودند، و به همین جهت نهضت علمى و فرهنگى شیعه توسط امام باقر و امام صادق پایهگذارى و شكوفا گردید.
3- از منصور تا هارون در زمان منصور بار دیگر علویان تحت فشار سیاسى سختى قرار گرفتند، چنانكه سیوطى گفته است:
«منصور اولین خلیفه (عباسى) بود كه میان علویان و عباسیان آتش فتنه را برانگیخت. در سال 145 (پس از گذشت نه سال از حكومت منصور) محمد و ابراهیم، فرزندان عبد الله بن حسن بن حسن بن على بن ابى طالب، علیه منصور قیام كردند، ولى آن دو و گروه بسیارى از اهل بیت توسط وى به شهادت رسیدند» .
محمد اسقنطورى مىگوید: بر منصور وارد شدم و دیدم در فكر عمیقى فرو رفته است. گفتم چرا فكر مىكنید؟پاسخ داد: از اولاد فاطمه علیها السلام بیش از هزار نفر را كشتهام، ولى بزرگ آنان (حضرت صادق علیهالسلام) را نكشتهام .
آزار و شكنجههاى علویان توسط منصور در زندانهاى تاریك و نمناك و قرار دادن آنان در لاى دیوار مشهور است.
از كسانى كه به دستور منصور به شهادت رسید، معلى بن خنیس از شیعیان و اصحاب مقرب و متصدى امور مالى امام صادق علیهالسلام بود. منصور از داود بن عروه فرماندار مدینه خواست تا وى را به قتل برساند. داود( معلى) را احضار نمود و او را تهدید به قتل كرد و از وى خواست تا نام شیعیان را به او بگوید. معلى مقاومت نموده و گفت: به خدا سوگند اگر نام یكى از آنان در زیر پاى من باشد، پایم را بر نخواهم داشت. داود وى را به شهادت رساند و سرش را به دار آویخت.
او سرانجام امام صادق علیهالسلام را مسموم كرد و به شهادت رسانید.
این وضعیت در عصر حكومت مهدى عباسى (169- 158) ، و هادى عباسى (پانزده ماه) و هارون الرشید (193- 170) نیز ادامه یافت و آنان در اعمال فشار و شكنجه، زندان، تبعید و قتل علویان راه منصور را ادامه دادند. محمد بن ابى عمیر و فضل بن شاذان به دستور او زندانى و شكنجه شدند. وى حكم دستگیرى هشام بن حكم را صادر كرد، ولى او مخفى گردید. و داستان جنایتحمید بن قحطبه به دستور هارون مشهور است.
4- از امین تا واثق (232- 193) پس از هارون، محمد امین به حكومت رسید و مدت چهار سال و چند ماه حكومت كرد. ابو الفرج در مقاتل الطالبیین مىنویسد: «روش امین درباره اولاد على بن ابى طالب برخلاف گذشتگان بود. علت آن این بود كه او به فكر خوشگذرانى و تهیه وسائل آن بود و پس از آن در بحران جنگ خود با مامون قرار گرفت، تا اینكه كشته شد» .
مامون برادر خود را كشت و قدرت سیاسى را به دست آورد و حدود بیستسال (218- 198) حكومت كرد.
در زمان مامون تشیع در اكثر شهرهاى اسلامى نفوذ كرد و اثر آن در در بار مامون نیز ظاهر گردید، چنانكه فضل بن سهل ذو الریاستین، وزیر مامون و طاهر بن الحسن خزاعى فرمانده ارتش وى شیعه بودند.
مامون وقتى كثرت شیعه را دید و دانست كه حضرت رضا علیهالسلام مورد توجه و محبت مردم است و مردم از پدر او (هارون) ناراضى هستند و نسبتبه حكومتهاى قبلى بنى عباس اظهار دشمنى مىكنند، ظاهرا روش تفاهم و دوستى با علویان را برگزید و بدین طریق افكار عمومى را متوجه خود ساخت، لذا از در نفاق و ریا اظهار تشیع نموده، از خلافت، حقانیت، و برترى على علیهالسلام بر ابو بكر و عمر دفاع مىكرد، و حتى مساله واگذارى خلافت و سپس ولایتعهدى را مطرح نمود، ولى در حقیقت او هدفى جز حفظ قدرت و تثبیت موقعیتخود نداشت، و سرانجام نیز امام رضا علیهالسلام را به وسیله زهر مسموم ساخت. ولى در هر حال همین ملایمت و نرمش ظاهرى، موجب فراهم شدن زمینه نسبتا مناسبى براى ترویج و نشر عقاید شیعه گردید.
عامل مؤثر دیگرى نیز در این باره وجود داشت، و آن گسترش و افزایش ترجمه كتب فلسفى و علمى بسیار از زبان یونانى و سریانى و غیر آنها به زبان عربى بود كه به گرایش مسلمانان به علوم عقلى و استدلالى سرعتبخشید، به ویژه آنكه مامون نیز معتزلى مذهب بود و به خاطر علاقهمندى به بحثهاى استدلالى، مباحث كلامى در زمینه ادیان و مذاهب را آزاد گذاشته بود، و دانشمندان و متكلمان شیعه از فرصت استفاده كرده و به تبلیغ مذهب اهل بیت علیهم السلام همت گماردند.
در عصر معتصم (متوفاى 227) و واثق (متوفاى 232) نیز تقریبا شرایط سیاسى در مورد اهل بیت همانند زمان مامون بود، به ویژه آنكه آن دو نیز به كلام معتزله گرایش داشته و با بحثهاى استدلالى و كلامى موافق بودند. پرسشهاى كلامى و دینى بسیارى كه از امام جواد علیهالسلام شده است نیز گواه بر این است كه ارتباط مردم با آن حضرت در عصر معتصم نبود، هر چند معتصم در باطن امر نسبتبه امام علیهالسلام عداوت مىورزید و سرانجام نیز دستور قتل وى را صادر نمود. پس از شهادت امام علیهالسلام، جمعیت انبوهى براى تشییع جنازه آن حضرت اجتماع نمودند. على رغم اینكه معتصم تصمیم داشت آنان را از شركت در مراسم تشییع منع كند، ولى آنان به تصمیم وى اعتناء نكرده و شمشیر بر دوش بر گرد خانه امام اجتماع نمودند. این مطلب نیز گواه بر قدرت و كثرت شیعه در آن زمان است.
ادامه خواندن تحقيق در مورد تشيع و تحول تاريخى
نوشته تحقيق در مورد تشيع و تحول تاريخى اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.