nx دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
معرفی تكنولوژی DSL و انواع آنها
مقدمه:در دهههای اخیر، ظهور”شبكههای دیتا”، تحولی عظیم درحوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به وجود آورده است؛ مقرون به صرفه بودن، فراگیر بودن، در دسترس بودن و قابلیت توسعه و تنوع سرویسهایی كه روی این بستر كار میكنند، تقاضا برای استفاده از آن را روز به روز افزایش میدهد.
از طرف دیگر، وجود سرویسهایی كه به پهنای باند زیاد برای انتقال دیتا نیاز دارند، ارایهكنندگان سرویسهای اینترنت را برای تخصیص پهنای باند مورد نیاز كاربران و همچنین كیفیت سرویسهای ارایه شده، با چالش جدی مواجه كرده است.
مقایسه راه حلهای گوناگون:در سالهای اخیر، انواع راهحلهای مختلف از طرف سازندگان تجهیزات شبكه جهت تخصیص پهنای باند بالا به مشتركین ارایه شده است؛ اما این راهحلها دارای مشكلات جدی بوده است كه از اهم آن میتوان به عدم مدیریت صحیح روی زیرساخت و همچنین هزینه بالای آن اشاره كرد كه هر مشتركی قادر به پرداخت آن نمیباشد. از این رو اكثر سازندگان تجهیزات شبكه، بر آن هستند كه علاوه بر ارایه راهحلهایی كه نیاز پهنای باند مشتركین را برطرف مینماید، بتوانند مدیریت مناسبی را روی زیرساخت اعمال كنند.
از مهمترین تكنولوژیهایی كه در سالهای اخیر برای پاسخ به این نیاز ظهور كرده، میتوان به مودمهای كابلی، TI و E1 اشاره كرد كه توانستهاند با بكارگیری تكنولوژیهای پیشرفته در انتقال اطلاعات، سرعت تبادل اطلاعات را تا حد بسیار خوبی بالا ببرند. اما مشكل این روشها، هزینه بالای آنهاست كه باعث میشود مشتركان نتوانند به آن دسترسی داشته باشند و فقط ارایهكنندگان سرویس، یعنی ISP ها قادر به پرداخت این هزینه هستند.
از طرف دیگر، اگر تكنولوژی ISDN را كه در چند سال اخیر به عنوان یك سرویس مناسب در اختیار كاربران قرار گرفت، مورد ارزیابی قرار دهیم، متوجه میشویم كه این تكنولوژی با اینكه پهنای مناسبی را در اختیار كاربران قرار میدهد، به دلیل عدم استفاده بهینه از پهنای باند زیرساخت شبكه دیتا، نتوانست به روند رو به رشد خود ادامه دهد. بر همین اساس، سازندگان تجهیزات شبكه با توجه به تقاضای روزافزون پهنای باند، كه باید ارتباط بین مشتركین و مراكز مخابراتی و همچنین مراكز مخابراتی و زیرساختار شبكه دیتا را برقرار سازد، به تازگی تكنولوژی DSL را برای حل این مشكلات معرفی كردهاند. با استفاده از تكنولوژی DSL ، مشكل پهنای باند كاربر و ISP بخوبی حل میشود و از طرفی با توجه به سادگی نصب تجهیزات و كم بودن هزینه استفاده از این سرویس، به نظر میآید در كشور ما هم مانند اكثر نقاط دنیا، استقبال عمومی از این سرویس خوب باشد.
در ابتدا بهتره با خوده تكنولوژی آشنا بشین:اصلا DSL چیه؟DSL مخفف Digital Subseriber Line است.یك فناوری مخابراتیه كه با استفاده زوج سیم مسی تلفنی(همین دو رشته سیمی كه تو خونه هامون كشیده شده) می تونه اطلاعات و داده ها رو با سرعت بالا در باند پهن ((BandWidth توسط خطوط تلفن معمولی انتقال بده.توجه كنین كه كار این گونه خطوط تلفن رسوندن امواج صوتی به مقصد است.این گونه خطوط(زوج سیمی) كه به PSTN (Public Switched Telephone Network ) نیز نامیده میشن فقط با سرعت 4 كیلوهرتز می تونه صداها و امواج رو انتقال بده.
درسال منتهی به ژوئن 2004 ، مشتركین سرویسهای DSL به 78 میلیون رسیده كه نرخ رشد آن دوبرابرفن آوریهای دیگر Broadband است ویافته های تحلیل گران نشان می دهد كه رشد نصب سرویسهای DSL بدلیل قیمت مناسب ، سادگی وآسانی نصب وبهره برداری وپیشرفت فنی وتكنیكی آن می باشد .این تحقیقات نشان میدهد كه رشد استفاده ازسرویسهای DSL در راس فن آوریهای Broadband می باشد .
نحوه کار DSL:سرویس تلفنی قدیم(POTS) منزل یا شرکت شما را با سیم های مسی به مرکز تلفن متصل می کند.در این سرویس ، اطلاعات صوتی پس از تبدیل به سیگنال الکتریکی به صورت آنالوگ منتقل می شود.به همین دلیل چون روش ارسال آنالوگ است ، کامپیوتر شما برای انتقال اطلاعات از طریق خط تلفن نیاز به مودم دارد تا اطلاعات دیجیتال را به آنالوگ تبدیل کند و بالعکس.اما ارسال آنالوگ تنها بخش کوچکی از پهنای باندی که سیم مسی در اختیارما می گذارد را استفاده می کند به عبارت دیگر انتقال آنالوگ یک گلوگاه برای پهنای باند است. با فن آوری DSL نیازی نیست که اطلاعات دیجیتال به آنالوگ تبدیل شود و برعکس. اطلاعات دیجیتال به شکل دیجیتال منتقل می شود بنابراین محدودیتهای موجود در خطوط ارتباطی مسی را جهت برقراری ارتباط از طریق این خطوط مرتفع می سازد .
DSL متدهای پیچیده مدولاسیون را برای قرار دادن دیتا در سیمهای تلفن موجود (POTS) به کار می گیرد. نیازی نیست که شما یک خط تلفن دیگر نصب کنید چون خط موجود شما جداسازی می شود طوری که سرویس تلفن و سرویس مودم DSL را با هم حمل کند.لازم به ذکر است که این تکنولوژی فقط برای اتصالات مرکز سوئیچینگ تلفن به یک خانه یا شرکت به کار می رود نه بین ایستگاه های سوئیچینگ.در واقع این تكنولوژی بدلیل استفاده از خطوط تلفنی موجود وافزایش باز دهی آنها وحذف محدودیتهای سیستم آنالوگ مورد توجه خاصی قرارگرفته است.
DSL چگونه كار میكند؟همانطور كه در شكل(1) مشاهده میگردد، تمام زوجسیمها از محل مشتركین به مراكز مخابراتی كشیده میشود. این خطوط هرچه به CO ها ( Central Office ) نزدیكتر میگردند، مجموعه بزرگتری از زوج سیمها را پدید می آورند.
به دلیل اثر مغناطیسی كه این خطوط بر روی یكدیگر میگذارند، ارسال سیگنالهای دیتا از این خطوط در سرعتهای بالا، به خوبی امكان ندارد. برای رفع این مشكل، از تكنولوژی DSL استفاده می¬شود.
از طرف دیگر، با توجه به اینكه مشكل تداخل در نزدیكی CO ها نسبت به محل مشتركین، بسیار حادتر است (تعداد سیمها در CO ها به مراتب بیشتر از محل مشتركین است) و همچنین میزان اطلاعاتی كه به سمت مشتركین سرازیر میگردد، بسیار بیشتر از اطلاعاتی است كه از مشتركین به سمت CO ها ارسال میشود، (به علت اینكه كاربر اكثر اوقات با ارسال یك اطلاعات كم، مثلا یك كلیك، حجم وسیعی از اطلاعات را دریافت میكند)، طراحان به فكر ساخت سیستمهایی برپایه DSL افتادند كه به صورت نامتقارن عمل نمایند؛ یعنی سرعت اطلاعات ارسالی به CO ها، كمتر از اطلاعات دریافتی باشد. به این ترتیب از طرفی به دلیل فركانس كم اطلاعات ارسالی، تضعیف كمتری در محل CO ها به-وجود می¬آید و از طرف دیگر در پهنای باند صرفهجویی میگرد.
همانطور كه در شكل(2) مشاهده میشود، در محل كاربر، میتوان تجهیزات مختلفی را از قبیل تلفن، فاكس و رایانه بر روی خطوط DSL قرار داد. همچنین، میتوان به جای یك رایانه، تعدادی رایانه را كه به یك شبكه محلی متصل هستند، با استفاده از تجهیزاتی بنام سوییچ یا هاب به خط DSL متصل نمود.
اطلاعات تلفنی و فاكس توسط Splitter از اطلاعات دیتا جدا میگردد تا درصورت از كار افتادن خط دیتا، خط تلفنی برقرار بماند. هر مشترك برای استفاده از سرویس¬های DSL ، باید حداكثر در فاصله 6 كیلومتر از CO قرار داشته باشد.
تمام اطلاعات ارسالی مشترك (شامل دیتا و تلفن)، به سمت CO ارسال میگردد و در آنجا از هم جدا میگردد؛ اطلاعات صوتی تلفنی به سمت سوییچهای تلفنی هدایت شده و وارد شبكه PSTN میگردد و سیگنالهای دیتا از طریق تجهیزات DSLAM ، به سمت ISP ها هدایت شده و از آنجا وارد شبكه اینترنت میگردد. به این ترتیب، مشتركین از هر دو سرویس دیتا و تلفن در آن واحد استفاده مینمایند.
قابل ذكر است كه نصب این تجهیزات نیاز به افراد متخصصی دارد تا به محل مشترك رجوع كرده و سختافزار مورد نظر را نصب كنند.برخی ویژگیها و كاربردهای DSL:
این تكنولوژی بسیاری از مشكلاتی را كه در سیستمهای مشابه وجود دارد، با استفاده از خواص سیستمهای دیجیتال، حل میكند
خواص DSL :بنا بر آنچه تاكنون بیان شد، می¬توان ویژگی¬های تكنولوژی DSL را به صورت زیر برشمرد:
-1 سرویس همیشگی ( Always-on service ) و عدم نیاز به شمارهگیری 2 – ایجاد بستری پرسرعت برای ارتباط تلفنی/ اینترنتی به طور همزمان -3 ارسال اطلاعات، با سرعتی معادل 25 برابر مودمهای آنالوگ فعلی -4 مقرون به صرفه بودن برای مشتركین 5 – قطع نشدن خط درهنگام ارتباط با اینترنت -6 قابلیت ارایه به صورت اتصالات و سرعتهای مجزا (در محدوده Kbps144 تا Mbps1.5 )معایب DSL :
البته با وجود مزایای اشاره شده، برخی محدودیت¬ها نیز در استفاده از این تكنولوژی وجود دارد: -1 محدودیت ارایه مشتركینی كه در فواصل بیش از مقدار مجاز قرار دارند -2 لزوم نصب تجهیزات خاص در محل مراكز تلفنی 3 – عدم امكان ارایه بهترین شكل صوت روی این بستر در حال حاضر
مقایسه انواع تكنولوژیهای DSL با سیستمهای قبلی برای مقایسه ملموس¬تر تكنولوژی DSL با سیستم¬های قبلی، در جدول زیر به مقایسه زمان انتقال اطلاعات با استفاده از این سیستم پرداخته¬ایم:
خوبه با ویژگی ها و معایب شبكه DSL هم آشنا بشین (توضیحات):1- اولین ویژگی و مهم ترین ویژگی DSL نسبت به دیگر فناوری ها هم رده خودش اینه كه زیر ساخت خاصی برای انتقال اطلاعات نمی خواد.بستر یا همون زیر ساختی كه DSL برای انتقال اطلاعات استفاده می كند همون زوج سیم مسی است كه در همه جا وجود داره ،پس دیگه نیازی به ایجاد زیر ساخت مخابراتی خاصی نیست،چون ایجاد این گونه زیر ساخت ها هزینه های خیلی بالایی داره .
2- دومین ویژگی DSL نسبت به دیگر سیستم ها پهنای باند بالایی است كه DSL ارائه میده كه از 144 kbps تا 15 Mbps است كه حداقل در مقایسه با پهنای باند 56 كیلو بایت مودم های آنولوگ چندین برابره.
3- سومین ویژگی اینه كه تجهیزات سخت افزاری مورد استفاده در DSL بسیار ارزون قیمته (بر خلاف تجهیزات ماهواره ایی ).4- چهارمین ویژگیش اینه كه اگه از ADSL استفاده كنین شما هم میتونین به اینترنت متصل باشین و هم از تلفن با فاكس خودتون استفاده كنین یعنی خط تلفنتون هیچ وقت اشغال نیست.
و اما معایبش:مثل هر سیستم دیگه ایی DSL هم عیب داره ،مهمترین و مسئله ساز ترین مشكل DSL اینه كه كیفیت و سرعت انتقال اطلاعات بستگی به فاصله كاربر یا همون مشترك از مركز تلفن داره یعنی اگه خونه شما در حوالی مركز تلفن باشه سرعت اتصالتون بالاست و بالعكس.این مساله زمانی خودشو نشون میده كه فاصله منزل شما از مركز تلفن بیش از 5 كیلو متر باشه كه در این صورت استفاده از DSL غیر ممكن میشه،شما دیگه كیفیت پایین خطوط تلفن و سیم كشی های خونه هامون رو هم حساب كنین.
مختصری درباره تجهیزات DSL :برای راه اندازی یك شیكه بر اساس تكنولوژی DSL نیاز به این تجهیزات دارید:
1- Switch / Router VDSL 2- Modem CPE VDSL 3- Jack Rj -11
این شبكه چقدر انعطاف پذیری داره ؟از اونجایی كه DSl بروی بستر خطوط تلفن شهری عمل میكنه هر گونه تغییری كه شما در ساختار شبكه و یا جابه جایی كامپیوتر ها بدین، مشكل چندانی ایجاد نمیكنه چرا كه شما میتونین با تغییر كانكتور ها در ساختمان مخابرات (MDF ) این تغییر ها رو نیز در پورت دستگاه اعمال كنین .
سرویس های مختلفی كه بروی شبكه DSL ارائه میشه:خدماتی كه بااستفاده از سبكه DSL میتونه در اختیار كاربر قرار بگیره این جوریه:
1- دسترسی به اینترنت (جزئی،كلی)2- خدمات صوتی (آنالوگ،T1 ،PBX یا Private Branch Exchange ) این خدمات به صورت Voice Over IP در اختیار كاربران قرار میگیره.3- خدمات تصویری و Video On demand 4- — (Virtual Private Network ) ، P2P (Point to Point ) ، ATM (Asynchronous Transfer Mode )،L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol ) ، PPP (Point To Point Tunneling Protocol )IPSec (IP Security )5-Framerilaly
انواع تکنولوژی DSL :تكنولوژیهای مختلف DSL كه نام كلی xDSL رامیتوان به آنها اطلاق نمود به دو دسته اصلی زیر تقسیم می شوند .• سیستم متقارن• سیستم نامتقارن سیستم های متقارن :در این تكنولوژی ، اطلاعات روی دوكانال Upload و Download باسرعت حداكثر Mbps 3/2 ارسال می شوند . مثالهای بارز این تكنولوژی عبارتند از HDSL و HDSL-2 و SDSL و SHSDSL ، یكسان بودن سرعت ارسال و دریافت این نوع تكنولوژی را جهت كاربرهایی نظیر ویدئو كنفرانس و web hosting مطرح می سازد سیستم نامتقارن :در این روش جهت كاهش پدیده Cross talk ، ارسال اطلاعات در Upload روی محدوده پائین فركانسی بین KHZ 138 تا 30 صورت می پذیرد . بهمین دلیل سرعت Download بیش از سرعت Upload خواهد بود .در ابتدای ارائه تكنولوژی DSL ، این تكنولوژی بصورت Point–to–Point مورد استفاده قرار می گرفت درحال حاضر با ارائه DSLAM ها ، خطوط پرسرعت قابل به اشتراك گذاشتن بین خطوط مسی با تكنولوژی DSL خواهد بود .انواع تكنولوژیهای xDSL به همراه سرعت انتقال، نرخ ارسال بیت وفاصله سرویس دهی وكدینگ خط بكار گرفته درجدول زیر ، ارائه می شود.بدین ترتیب با استفاده از این تكنولوژی می توان درمواردی كه تعدادی كاربر دریك محدوده جغرافیایی ازپیش تعریف شده حضوردارند كلیه ایشان را برروی یك خط اشتراكی باسرعت بالا قراردارد وشرایط مطلوب ارتباطی را تامین نمود. لذا این سیستم با ارائه بهترین واقتصادی ترین روش كاربردی قادر به پاسخگویی به نیاز محل های متصل شده به هم ، می باشد . بدیهی است سایر محدودیتهای موجود در شبكه های دسترسی آنالوگ از جمله سرعت پائین ، باز دهی كم، اتصال موقت و ;;.. در این شبكه راه نخواهد داشت .
و معرفی دیگر اعضای خانواده : DSL1- ADSL : (Asymmetric DSL) به دلیل اینكه سرعت دریافت آن بیشتر از سرعت ارسال است بهآن Asymmetric می گویند . اغلب كاربران اینترنت نیز بیشتر خواهان Download هستند تاUpload . حداكثر فاصله پشتیبانی شده نیز 5500 متر است.
2- HDSL : (High bit-Rate DSL) سرعت دریافت و ازسال در آن یكسان بوده و برابر با 145Mbps است حداكثر فاصله پشتیبانی شده نیز 3650 متر است. تفاوت HDSL با بقیه اعضایخانواده DSL این است كه به دو خط تلفن نیاز دارد.
3- ISDL : (ISDN DSL) برای كاربران شبكه ISDN است و كندترین عضو خانواده DSL است. سرعتدریافت و ارسال در آن یكسان بوده و برابر با 441kbps است. اما مزیت آن نسبت بهانواع دیگر آن است كه كاربران نیازی به تجهیزات مخصوصی ندارند و و با تجهیزات موجودمی توانند از آن بهره مند شوند. اما سرعت واقعی اتصال معمولاً 61kbps خواهد بود.حداكثر فاصله پشتیبانی شده نیز 10700 متر است كه بیش از بقیه انواع است.
4- MSDSL : (Multi-Rate Sysmmetric DSL) در این نوع نیز سرعت دریافت و ارسال یكسانبوده و برابر با 2Mbps استو خصوصیت MSDSL این است كه ISP می تواند سرعت نقل وانتقال اطلاعات را بنا له نوع سرویس و هزینه دریافتی ، تعیین كند. حداكثر فاصلهپشتیبانی شده نیز 8800 متر است.
5- RADSL : (Rate Adaptive DSL) گونه ای معمول از ADSL است كه به مودم این امكان را میدهد كه سرعت اتصال را با طول و كیفیت خط تطبیق دهند . سرعت دریافت و ارسال آن بهترتیب 7 و 1 مگابایت در ثانیه است و حداكثر فاصله پشتیبانی شده نیز 5500 متر است.
6- SDSL : (Symmetric DSL) همانطور كه كه از نامش مشخص است سرعت ارسال و دریافت در ایننوع نیز یكسان و برابر با 23Mbps است. اما برخلاف HDSL تنها به یك خط نیاز دارد .حداكثر فاصله پشتیبانی نیز 6700 متر است.
7- Very High bit-rate D S L) VDSL نیز همانند ADSL بر مبنای سیم های مسی خطوط تلفن كار می كنند و سرعت دریافت آنتا 52 مگابایت در ثانیه و سرعت ازسال آن حداكثر61Mbps است. این در حالی است كه سرعتدریافت و ارسال در ADSL به ترتیب 8 Mbps و 008 kb است. ابته این مقدار نیز برایمصارف معمول و خانگی بسیار مناسب است.كارایی حیرت انگیز VDSL از طریق خطوط مسی حداكثر 1200 متری نمایان می شود. فناوریDSL دارای گونه های مختلفی است كه زمانی كه به صورت كلی از آنها یاد می كنیمازعبارت xdsl استفاده می شود كه با توجه به نوع مورد نظر ، x با حروفی جایگزین خواهدشد.8- VODSL : (Voice Over DSL) این امكان را می دهد كه چندین خط تلفن تنها در یك خطادغام شوند. البته قابلیت های انتقال اطلاعات نیز در این نوع وجود دارد.نكته قابل توجه در مورد اعضای خانواده DSL آن است كه تنها ADSL , RADSL , VDSL والبته VoDSL از این امكان مكالمه تلفنی در كنار ارتباط اطلاعاتی پشتیبانی می كنند وبقیه انواع ، باید خطوطی مجزا از خطوط مكالمات داشته باشند.
9- CDSL : به عنوان DSL مصرف كننده،(Consumer DSL ) نام تجاریه كه شركت Rockwell روش گذاشته.یه مقدار از ADSL كندتره به این صورت كه 1 Mbps سرعت DownStream و احتمالا سرعت Upstream پایین تر.ضمنا مزیتش اینه كه نیازی به نصب Splitter در قسمت كاربر انتهایی نداره.(شركت Rockwell چیز بیشتری دربارش نگفته)
10- UDSL : مخفف Unidirectional DSL است،یه طرحیه از طرف یك شركت اروپایی ،در واقع UDSL یك نوع HDSL از نوع یك طرفه است.
نوع تکنولوژی حداکثر سرعت ارسال حداکثر سرعت دریافت حداکثر فاصله سرویس دهی تعداد خط مورد نیاز نوع سرویسADSL kbps800 Mbps8 m5500 1 Voice,dataHDSL Mbps54/1 Mbps54/1 m3650 2 DataIDSL Kbps143 Kbps144 m10700 1 DataSHDSL Kbps 3/2 Kbps3/2 m4560 1 Voice,dataMSDSL Mbps2 Mbps2 m88001 1 DataRADSL Mbps1 Mbps7 m5500 1 Voice,dataSDSL Mbps3/2 Mbps3/2 m6700 1 DataVDSL Mbps16 Mbps52 m1200 1 Voice,data
ادامه خواندن تحقيق در مورد معرفي تكنولوژي DSL و انواع آنها
نوشته تحقيق در مورد معرفي تكنولوژي DSL و انواع آنها اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.