nx دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
بررسی عوامل موثر بر بازپرداخت به موقع تسهیلات بانك كشاورزی طی سالهای 1379-1363
1 – مقدمه : بررسی های موجود از عملكرد مالی بانك های تجاری و تخصصی نشان می دهد كه بانكهای كشور از نظر مالی در وضعیت نامطلوبی قرار دارند .
سه ویژگی عمده بانك های كشور در دو دهه اخیر را می توان تقلیل مستمر سهم سرمایه در ترازنامه بانكی ، ساختار هزینه های عملیاتی نسبتاً ناكارآمد و ذخیرهگیری ناكافی نسبت به وام های معوقه و سوخت شده ذكر كرد . بانك های كشور در واقع تا حدود زیادی انگیزه های سودآوری را از دست داده اند و به دلیل مداخلات دولت و تسهیلات تكلیفی و ترجیحی در زمینه سیاست ها و اعتبارات دچار انفعال شده اند . در این تحقیق سعی شده است به تعدادی از عواملی كه به طور مستقیم و غیر مستقیم بر بازپرداخت به موقع تسهیلات اعطایی موثرند ، پرداخته شود.
سیاست های قیمت گذاری در بخش كشاورزی ، بیمه محصولات كشاورزی ، پرداخت كمكهای بلاعوض توسط صندوق كمك به خسارت دیدگان ، نحوه تضمین تسهیلات پرداختی، نوع تسهیلات ( تكلیفی و غیرتكلیفی ) ، واردات و صادرات ، تولید محصولات كشاورزی ، میزان بارش و همچنین شاخص بهای عمده فروشی محصولات كشاورزی و شاخص نهاده ها از عواملی هستند كه در این تحقیق به آن ها پرداخته شده است .
2- ادبیات تحقیق :از دهه 1950 میلادی به بعد این باور كه كشاورزان و روستاییان به ویژه دركشورهای در حال توسعه فاقد درآمد كافی برای پس انداز و تامین مالی سرمایه گذاری های مورد نیاز در بخش كشاورزی هستند تقویت گردید . براین اساس دولت ها موظف شدند كه مستقیماً به امر تامین اعتبار ارزان و تزریق آن به بخش كشاورزی اهتمام ورزند . راه حل معمول پیشنهادی برای این منظور تاسیس نهادهای مالی دولتی مانند بانك ها و موسسات اعتباری تخصصی بود .
در دهه 1970 میلادی در مسیر فعالیت این موسسات اعتباری به دلیل وابستگی بیش از حد به دولت، مشكلاتی پدید آمد و لذا از اوایل دهه 1980 میلادی رهیافت مبتنی بر تزریق یك سویه اعتبار به روستاها مورد تردید قرار گرفت و به جای آن مقوله تامین مالی سرمایه گذاری در بخش كشاورزی به صورت یك جریان دو سویه و مبتنی بر واسطه گری مالی و به تعبیری تجهیز پس اندازهای مردمی به ویژه كشاورزان در كانون توجه قرار گرفت . موسساتی كه رویكرد جدید را دنبال نمودند به ویژه در كشورهای آسیای جنوب شرقی ، در دستیابی به نرخ وصولی بالا و كاهش اتكاء به یارانه های دولتی تا حدود زیادی موفق بوده اند .
دسترسی به منابع مالی یكی از پیش نیازهای اساسی توسعه فعالیت های بخش كشاورزی به شمار می رود .بنابراین یكی راه های تقویت بنیه مالی بانك به منظور بالا بردن ظرفیت و توانمندی این بخش كمك به توسعه و رشد سرمایه گذاری است كه جزو اهداف و سیاستهای بانك قرار گرفته است .منابع نه تنها از محل افزایش در حساب های بدهی ایجاد می شوند بلكه از طریق كاهش در حسابهای دارایی نیز می توان منابع متنابه مالی را ایجاد نمود . یكی از موثرترین و كارآمدترین منابعی كه از طریق مدیریت بر داراییها و به طور اخص مدیریت وجوه نقد بدست میآیند ، وصول مطالبات و تسهیلات پرداختی هستند .
از نظر تئوری عوامل متعددی بر میزان بازپرداخت تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی تاثیرگذار است.از جمله این عوامل ،سیاستهای قیمت گذاری در این بخش نظیر تعیین قیمت، تنظیم قیمت،قیمت تضمینی ،قیمت تثبیتی و سیاست قیمتهای آزاد است که از طریق تغییر درآمد کشاورزان بر میزان و نحوه بازپرداخت تسهیلات پرداختی به آنها تاثیر می گذارد.
3- روش تحقیق :تحقیق به روش تحلیلی همسبتگی انجام شده است و اطلاعات به روش كتابخانه ای و در پارهای از موارد از طریق مصاحبه جمع آوری گردیده است . در روش تحقیق دو نكته دارای اهمیت است . نخست معرفی مدل نظری مورد استفاده و دوم معرفی روش تحلیل آماری است . در معرفی مدل نظری تعیین متغیرهای مستقل و وابسته مدل و روابط بین آن ها اهمیت اساسی دارد .در این تحقیق متغیرهای وابسته مطالبات سررسید گذشته و معوق و نسبت مطالبات سررسید گذشته و معوق به تسهیلات اعطایی سالانه است و متغیرهای مستقل مدل شامل شاخص بهای نهاده های كشاورزی ، ارزش واردات محصولات كشاورزی ، شاخص بهای عمده فروشی كالاهای كشاورزی ، ارزش صادرات محصولات كشاورزی ، میزان بارندگی سالانه ، حق بیمه ، پرداخت غرامت ، پرداخت های بلاعوض، ارزش تولید محصولات كشاورزی ، تسهیلات اعطایی تكلیفی و غیرتكلیفی و تسهیلات پرداختی در قبال ضمانت ، اخذ وثیقه ملكی و اخذ سفته است .تكنیكی كه برای آزمون فرضیه ها به كار گرفته شده ، رگرسیون خطی چند متغیره است . تحلیل آماری سری های زمانی مورد استفاده به كمك نرم افزار TSP انجام شده است .قلمرو زمانی تحقیق از سال 1363 یعنی آغاز اجرای قانون عملیات بانكی بدون ربا تا سال 1379 میباشد و قلمرو مكانی آن شامل شعب بانك كشاورزی در سراسر كشور است .
فرضیه های تحقیق :فرضیه یك : افزایش شاخص بهای نهاده های كشاورزی و افزایش ارزش واردات محصولات كشاورزی موجب عدم بازپرداخت به موقع تسهیلات می شود .فرضیه دو : افزایش شاخص بهای عمده فروشی كالاهای كشاورزی باعث بازپرداخت به موقع تسهیلات بوده است .
مدل های تحقیق : مدل 1 . رابطه مطالبات سررسید گذشته و معوق با تسهیلات پرداختی تكلیفی و غیرتكلیفی
LL : لگاریتم مطالبات سررسید گذشته و معوق LG : لگاریتم تسهیلات پرداختی تكلیفی LP : لگاریتم تسهیلات پرداختی غیرتكلیفی به روش كمترین مربعات برآورد شده اند مدل 2 . رابطه مطالبات سررسید گذشته و معوق با تسهیلات پرداختی در قبال ضمانت ، وثیقه ملكی و سفته
: لگاریتم تسهیلات اعطایی در قبال ضمانت : لگاریتم تسهیلات اعطایی در قبال اخذ وثیقه ملكی : لگاریتم تسهیلات اعطایی در قبال اخذ سفته به روش كمترین مربعات برآورد می شوند .مدل 3 . رابطه نسبت مطالبات سررسید گذشته و معوق به تسهیلات اعطایی همان سال با ارزش واردات و صادرات محصولات كشاورزی ، شاخص بهای نهاده های كشاورزی و شاخص بهای عمده فروشی محصولات كشاورزی
LRL : لگاریتم نسبت مطالبات سررسید گذشته و معوق به تسهیلات اعطایی همان سال AM : ارزش واردات محصولات كشاورزی IP : شاخص بهای نهاده های كشاورزی WP : شاخص بهای عمده فروشی محصولات كشاورزی (1-)AM : ارزش واردات محصولات كشاورزی با تاخیر زمانی یكسال
پارامترهای مدل با روش كمترین مربعات برآورد می شوند .مدل 4 . رابطه نسبت مطالبات سررسید گذشته و معوق به تسهیلات اعطایی بارش سالانه
RA : میزان بارش سالانه پارامتر مدل با روش كمترین مربعات برآورد شده است .
4- نتیجه گیری:1- بررسی نوع تضمین تسهیلات نشان می دهد كه بازپرداخت تسهیلات اعطایی در قبال اخذ سفته بدون تاخیر انجام گرفته و منافع بانك را بیشتر حفظ می نماید . اما بازپرداخت تسهیلات اعطایی در قبال اخذ ضمانت اشخاص با تاخیر همراه است .2- پرداخت تسهیلات تكلیفی با معوق شدن مطالبات بانك ارتباط مستقیم داشته است .بطوریكه در این تحقیق مشخص شد ، شعبه مركزی بطور متوسط با 10% پرداخت تسهیلات تكلیفی از كل پرداختهای تكلیفی بانك در دوره ده ساله ، بالاترین مطالبات معوق را با 36% از كل مطالبات معوق بانك ، به خود اختصاص داده است .طی بررسی ها معلوم شد ، حق بیمه پرداختی ، غرامت پرداختی ، ارزش تولیدات كشاورزی،ارزش صادرات محصولات كشاورزی و كمك های بلاعوض هیچگونه رابطه معنی داری با افزایش یا كاهش مطالبات سررسید گذشته و معوق بانك ندارند ، البته با گسترش فعالیت بیمه محصولات كشاورزی و جهت دار شدن كمك های بلاعوض ، تاثیر آنها بر مطالبات بانك محسوس خواهد شد .بیمه محصولات كشاورزی تا حدودی رافع قسمتی از مشكلات بوده ولی به علت عدم گستردگی كافی و لازم ، حلال كل مشكلات تلقی نمی گردد .3- شاخص بهای نهاده های كشاورزی و ارزش واردات محصولات كشاورزی هر دو رابطه مستقیم و مثبت با نسبت مطالبات سررسید گذشته و معوق به تسهیلات اعطایی همان سال دارند. به طوری که با افزایش قیمت تمام شده محصول و با وجود برخی قیمتهای تثبیتی و تضمینی و فروش محصولات به كمتر از قیمت تمام شده و عدم توانایی رقابت در بازارهای خارجی ، توانایی مالی كشاورزان كاهش مییابد . همه ساله قیمت نهاده های تولید اعم از سم ، كود ، ماشین آلات و دستمزدها افزایش یافته ولی قیمت تولیدات متناسب با قیمت نهاده ها و نرخ تورم افزایش پیدا نكرده است .
4- شاخص بهای عمده فروشی كالاهای كشاورزی رابطه معكوس و منفی با مطالبات سررسید گذشته و معوق دارند . هنگامی كه كشاورزان محصولات خود را به قیمتی بیشتر از قیمت تمام شده به فروش برسانند ، از درآمد لازم برخوردار بوده و دچار ضرر و زیان نخواهند شد .5- بروز خشكسالی یكی از عوامل مهم در كاهش توانایی كشاورزان در بازپرداخت وامهای دریافتی بوده و خسارت ناشی از خشكسالی ، كشاورزان را دچار خسارت ناشی از افزایش قیمت نهاده ها نموده است .
6- بانك كشاورزی به منظور كوتاه كردن دست منابع اعتباری غیر رسمی و برای حمایت از بخش كشاورزی به پرداخت وام با سود ارزان اقدام می كند ، اعتبارات ارزان وسیله ای برای انتقال غیرمستقیم درآمد از دولت به كشاورزان فقیر به منظور افزایش درآمد و رفاه آنان تلقی میشود . هر چند پائین بودن نرخ بهره انگیزه پس انداز را در بین پس انداز كنندگان به حداقل می رساند و تجهیزمنابع و انباشت سرمایه را در كشور كاهش می دهد .7- علیرغم خشكسالی چند ساله اخیر ، بانك كشاورزی توانسته است وصولی بیش از 80% را حفظ نماید و مقدار قابل توجهی از وجوه لاوصول مربوط به شركتها می باشد و اصولاً بانك كشاورزی در رابطه با وصول مطالبات خود از زارعین خرده پا مشكل عمده ای نداشته است .
پیشنهادها:1- عدم محدودیت درتعیین قیمت محصولات كشاورزی و آزاد گذاشتن آن تا رسیدن به حد تعادل براساس عرضه و تقاضا و جلوگیری از ضرر و زیان كشاورزان و كسب درآمد كافی از فروش محصولات و توانایی پرداخت بدهی بانكی .2- ارزیابی ویژه ای از فعالیتهای كشاورزی ، دامداری و صنایع وابسته انجام شود و مشخص گردد چه فعالیتهایی در بازپرداخت بدهیها با مشكل روبرو هستند . شناسایی اینگونه فعالیتها در بخشهای مختلف ، مسئولان بانك را در اتخاذ تصمیم های بهتر یاری می رساند .3- با توجه به اینكه 36% از كل مطالبات در شعبه مركزی متمركز بوده و مربوط به واحدها و شركتهای وابسته به بانك و وزارتخانه های جهاد كشاورزی ، تعاون و نهادها و ارگانها می باشد ، ضروری است مطالبات سررسید گذشته و معوق به تفكیك وابستگی به وزارتخانه و یا سازمان مربوطه مشخص شود، تا قابل پیگیری جدی باشد .4- توسعه مناسب بیمه محصولات كشاورزی و حمایت كافی از خسارت دیدگان و تولیدكنندگان كشاورزی .
5- در تمدید تسهیلات سررسیده به سررسید سال بعد به علت بروز خشكسالی ، مسئله توانایی پرداخت كشاورزان مورد بررسی قرار نگرفته است و كشاورز قادر به پرداخت اقساط سررسیده انباشته ، شامل سررسیده سال گذشته و سررسیده سال جدید ، بطور یكجا نمی باشد بنابراین بخشودگی اصل و سود تسهیلات در مورد كشاورزان بی بضاعت توسط دولت به منظور تقویت بنیه مالی كشاورزان پیشنهاد می گردد .6- تشكیل مجدد دوایر بروات و تشكیل دایره ای بنام آمار و پیگیری در شعب از الزامات است و موجب افزایش وصولی شعب می گردد .
7- كمیته وصول در مدیریت شعب استانها كه از سال 1376 ایجاد گردیده موجب تسهیل در امر وصول مطالبات شده و تداوم فعالیت آن ضرورری است .8- پیشنهاد میشود برای دسترسی به موقع به منابع بانك كه قبلاً به صورت تسهیلات پرداخت شده است ، باید پارامترهای تشویق و ترفیع مدیریت شعب استانها ، شعب و پرسنل آنها مورد توجه قرار گیرد .
9- پرداخت تسهیلات در قبال ضمانت اشخاص كمتر گردد و فقط ضمانت اشخاص صددرصد معتبر و دارای تمكن مالی پذیرفته شود.10- تخصیص تسهیلات به میزان کمتر از هزینه های واقعی طرح ، تعداد طرحهای راكد را افزایش خواهد داد و به ویژه تخصیص تسهیلات تبصره ای بترتیبی كه تعداد بیشتری از طرحها را شامل شود اهمیت دارد . اما مبالغ كوچك و ناكافی، وصول مطالبات بانك را با مشكل عمده مواجه می سازد بنابراین بررسی دقیق سازمانها و وزارتخانه های متولی تبصره ها درخصوص معرفی افراد برای اجرای طرحها ضروری است .
ادامه خواندن مقاله بررسي عوامل موثر بر بازپرداخت به موقع تسهيلات بانك كشاورزي طي سالهاي 1379-1363
نوشته مقاله بررسي عوامل موثر بر بازپرداخت به موقع تسهيلات بانك كشاورزي طي سالهاي 1379-1363 اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.