October 21, 2018, 6:10 pm
nx دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
نگاهی برساختمان فرهنگسرای نیاورانفهرست:فرهنگسرای نیاوران معماری فرهنگسرای نیاورانکتابخانه تخصصی هنر نیاوران از اجزای ساختمان فرهنگسراادغام فرهنگسراى نیاوران، زمین فوتبال، كاخ و پارك نیاورانبازگشایى كوشك احمدشاهى در كاخ نیاوران در كنار ساختمان فرهنگسرابازگشایى كتابخانه تاریخى كاخ نیاوران وابسته به فرهنگسرانمایش طرحهای مبلمان شهری36 کشور در فرهنگسرای نیاوران
منابع:
http://www.sharghnewspaper.com/feedback.htm
www. iraneconomist.com
www.niavaranfarhangsara.ir
فرهنگسرای نیاوران این فرهنگسرا در سال 1357 با مساحت تقریبی 3500 متر مربع در شمال شرقی تهران در محله نیاوران ایجاد شد و دارای کتابخانه , نگارخانه و نمایش خانه بود . پس از پیروزی انقلاب اسلامی , این فرهنگسرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شد و تا سال 1364 علاوه بر فعالیتهای هنری به انتشار کتاب و تفسیر و ترجمه قرآن نیز پرداخت .
در سال 1364 مرکز آموزش هنر در این فرهنگسرا پایه گذاری شد . از سال 1370 فعالیتهای فرهنگسرا چنین بوده است : برگزاری سمینار , کنفرانس و نمایشگاه.
معماری فرهنگسرای نیاورانبرگزیدگان طرح جایزه ملی نخستین مسابقه بینالمللی معماری فرهنگسرای نیاوران معرفی میشوند.
برگزیدگان طرح جایزه ملی نخستین مسابقه بینالمللی معماری فرهنگسرای نیاوران معرفی میشوند.
به گزارش سرویس معماری پایگاه خبری هنر ایران مرتضی اسماعیلی، مدیر طرح جایزه ملی با اعلام این خبر گفت: گروه صنعتی ملی با هدف رشد فرهنگ معماری، طرح این جایزه را به اجرا درآورد.
از شهریور 85 پس از انتشار فراخوان این مسابقه 120 طراح معمار و گروههای معماری از 36 کشور دنیا 103 طرح به دبیرخانه مسابقه ارسال كردندكه گویای یک استقبال بینظیر از این رویداد است. از میان آثار رسیده به دبیرخانه 87 طرح به مرحله داوری راه یافتند که پنجم اردیبهشت 10 طرح برتر و 10 طرح تقدیرشده جوایز خود را دریافت میكنند.
مدیر طرح جایزه ملی مهندس ایرج کلانتری را رییس هیأت داوران و محمدرضا جودت، دکتر علی اکبر صارمی، مهندس کامران صفا منش و دکتر محمود گلابچی را اعضای هیأت داوران این جایزه معرفی نمود و گفت: ارزشهای هنری طرحها و نیز توجه به زیباشناسی مبلمان شهری از شاخصههای مورد نظر هیأت داوران در انتخاب آثار بود.
اسماعیلی همچنین اعلام کرد: 87 طرح راه یافته به مرحله داوری از سه شنبه چهارم اردیبهشت در نگارخانه اصلی فرهنگسرای نیاوران در معرض دید و قضاوت عموم قرارمیگیرد.کتابخانه تخصصی هنر نیاوران از اجزای ساختمان فرهنگسرا
تاریخچه : كتابخانه فرهنگسرای نیاوران از سال 1357 در مساحت 250 متر مربع و هم زمان با افتتاح این مركز شروع به كار كرده است.
این كتابخانه كه از همان ابتدا دارای منابع بسیار غنی در حوزه ی هنر و شرق شناسی بوده است، با گذشت زمان به كتابخانه ای برای استفاده دانشجویان و كارشناسان وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی مبدل شد. در كنار این افراد هنرمندان، محققان و پژوهشگران نیز از منابع آن بهره می جسته اند.
به مرور زمان، ضرورت تغییر كاربری این كتابخانه از «عمومی» به «تخصصی هنر» سبب شد تصمیم هایی در جهت ایجاد تغییرات كیفی در مجموعه گرفته شود. به همین سبب در اسفند ماه 1380 مجموعه ی این كتابخانه وجین شد و تنها منابع هنر و منابعی از متون قدیمی تاریخ و ادبیات در قفسه ها باقی ماند. پس از تغییر سیستم دستی به مكانیزه كتابخانه ی فرهنگسرای نیاوران از اردیبهشت 1382 دوران تازه ای از حیات خود را آغاز نمود.
این كتابخانه در حال حاضر مجموعه ی قابل توجهی كتاب فارسی و لاتین در كلیه حوزه های هنر فارسی و لاتین از جمله معماری، مجسمه سازی، موسیقی، نقاشی، سینما و … حتی شعر و نمایشنامه، نشریات صحافی شده و نیز كتابهای مرجع را داراست .
پس از بازگشایی در سال 82 به مدت 2 سال این كتابخانه از امانت دادن منابع خود معذور بود اما با توجه به نیازهای مبرم مراجعین و نیز كمبود چنین كتابخانه ای با این موجودی در سطح تهران از تیر ماه 84 سیستم امانت كتابخانه نیز فعال گردیده و امكان امانت بردن كتاب ها در مدت زمان معین و برابر دستورالعمل اجرایی امانت كتابخانه برای اعضاء محترم مهیا شد.طی حكمی از سوی دكتر ایمانی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی آئینهساز رئیس فرهنگسرای نیاوران شد.آئینهساز عضو هیات علمی جهاددانشگاهی كه دو سال است رئیس تالار وحدت میباشد پیشتر رئیس گروه گرافیك دانشگاه هنر، رئیس گروه سینما تآتر دانشگاه هنر، رئیس گروه عكسای دانشگاه هنر، دبیر سه دوره جشنواره موسیقی فجر (77 تا 80)، رئیس خانه فرهنگ ایران در كراچی پاكستان، عضو هیات امناء موزه پست ایران و ; بوده است.
در مراسمی با حضور دكتر ایمانی معاون هنری وزیر ارشاد و آیت پیمان مشاور اجرایی معاونت هنری، آیینه ساز به عنوان رئیس جدید فرهنگسرای نیاوران معرفی و از خدمات دكتر سیدمحمد فدوی تقدیر شد.
ادغام فرهنگسراى نیاوران، زمین فوتبال، كاخ و پارك نیاورانایسنا: در طرح كلان چهارساله اى، ایجاد شهرك علمى هنرى تدارك دیده شد كه با تصویب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى، در سه فاز به بهره بردارى مى رسد.
این طرح توسط شوراى متخصصان هنرى در فرهنگسراى نیاوران برنامه ریزى شده است و بر اساس آن ایجاد آتلیه هاى عمومى، تولید آثار هنرى، ارتباط منسجم با بخش صنعت و تولید كشور و همچنین تعبیه برنامه هایى براى سیستم هنر آموزش و پرورش، دبیرستان ها، دانشگاه ها و مدیران فرهنگى هنرى وزارتخانه ها، برنامه كلان براى هنر كشور ایجاد خواهد شد.
دكتر اصغر كفچیان مقدم عضو هیات علمى دانشكده هنرهاى زیباى دانشگاه تهران و یكى از برنامه ریزان طرح توضیح داد: نقشه این شهرك آماده شده است و فرهنگسراى نیاوران، زمین مقابل فرهنگسرا كه در حال حاضر زمین فوتبال بچه هاى محل است، كاخ و پارك نیاوران را شامل مى شود. به گفته وى طرح یادشده آماده و قرار است از سوى سیدمحمد فدوى به مركز هنرهاى تجسمى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى تسلیم شود و با تصویب آن در سه فاز، در مدت چهارسال به بهره بردارى برسد.
بازگشایى كوشك احمدشاهى در كاخ نیاوران در كنار ساختمان فرهنگسراایسنا: همزمان با روز جهانى موزه و هفته میراث فرهنگى عمارت كوشك احمدشاهى براى بازدید عموم بازگشایى مى شود. كوشك احمدشاهى به مساحت بالغ بر 800 متر مربع در فضاى شمالى كاخ صاحبقرانیه ساخته شده است.
این عمارت با خصوصیت منحصر به فرد و جاذبه و آراستگى خاص خود در دو طبقه با پوششى از سقف شیب دار فلزى ساخته شده كه تركیبى از معمارى نوكلاسیك اروپایى و تاثیر كمرنگ از معمارى ایرانى دوران قاجار را تداعى مى كند. این بنا در دوران رضاخان جهت اقامت پسرش محمدرضا و همسر اول وى فوزیه تغییراتى یافت، در دوران كوتاهى كاخ احمد شاهى به صورت دفتر كار محمدرضا پهلوى به شكل فضاى ادارى مورد استفاده قرار گرفت و بازسازى كاخ صاحبقرانیه این ساختمان به دفتر كار آجودانى اختصاص یافت، سپس با اعمال آخرین تعمیرات داخلى در دوران حكومت پهلوى به عنوان اقامتگاه اصلى رضا پهلوى فرزند بزرگ محمدرضا به بهره بردارى رسید.
بعد از پیروزى انقلاب اسلامى كوشك احمدشاهى بلااستفاده باقى ماند، تا سال 79 با تعمیرات مختصر و ایجاد تغییراتى چند به عنوان كاخ موزه احمدشاهى از آن استفاده مى شد.
از دى ماه سال 82 به بعد این عمارت جهت بازسازى و مرمت بهینه براى كاربرى موزه اى تعطیل شد اما هم اینك همزمان با روز جهانى موزه و بزرگداشت میراث فرهنگى براى بازدید عموم بازگشایى مى شود.
بازگشایى كتابخانه تاریخى كاخ نیاوران وابسته به فرهنگسرابه مناسبت هفته میراث فرهنگى كتابخانه اختصاصى مجموعه فرهنگى تاریخى نیاوران وابسته به فرهنگسرای نیاوران براى عموم به تماشا گذاشته مى شود.
رئیس مجموعه فرهنگى تاریخى نیاوران با بیان این خبر افزود: كتابخانه اختصاصى مجموعه فرهنگى – تاریخى نیاوران حاوى 23 هزار جلد كتاب، پایان نامه، روزنامه، مجله، بروشور كاتالوگ است و درمیان كتب مربوط به تاریخ ایران ادبیات فرانسه و هنر نقاشى از غناى بیشترى برخوردار است.
وى خاطرنشان ساخت: قدیمى ترین كتب موجود مربوط به مجموعه غیرفارسى با قدمت 359 سال توسط Josophusflarius در مورد تاریخ قوم یهود نوشته شده است این كتاب در سال 1609 میلادى به چاپ رسید.
قدیمى ترین كتب فارسى دیوان حافظ به شرح سورى است كه به ناصرالدین شاه قاجار اهدا شده است. این كتاب در سال 1252 هجرى شمسى (1873 میلادى) درلایپزیگ منتشر شد.
همچنین جدیدترین اثر خارجى مجله اى با عنوان Soapoperadijiest است كه در ژانویه 1979 به كتابخانه رسیده است و آخرین كتاب و جزوه اى است كه در اوج انقلاب اسلامى وارد مجموعه شده است.
به گفته وى، این كتابخانه كه در سال 1335 احداث شد با 25 ماه كار عملى از اسفند 80 تا فروردین 83 توسط تیم متخصص به طور كامل شناسایى و ساماندهى شد. هم اكنون به مناسبت هفته میراث فرهنگى علاقه مندان مى توانند از این كتابخانه بازدید نمایند.
نمایش طرحهای مبلمان شهری36 کشور در فرهنگسرای نیاورانآثار ملی نخستین مسابقه بینالمللی مبلمان شهری در سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران بررسی می شوند.به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس مرتضی اسماعیلی مدیر طرح جا
ادامه خواندن مقاله نگاهي برساختمان فرهنگسراي نياوران
نوشته مقاله نگاهي برساختمان فرهنگسراي نياوران اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 6:12 pm
nx دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
چرخ دنده
فهرست:چرخ دنده هایی در اندازه های ملکولیسیستم انتقال قدرت و چرخ دنده هاچرخدنده ها چگونه کار می کنند؟نسبت دنده چگونه کار می کند؟
چرخ دنده هایی در اندازه های ملکولیجام جم – نانوتکنولوژی : سطح کاملا جدیدی از فناوری است که براساس استفاده از مولکول ها و آرایش هدفمند و برنامه ریزی شده آنها استوار است.
دانشمندان نانوتکنولوژیست به جای استفاده از ابزارها و قطعات ماشینی ، از مولکول های مختلف استفاده می کنند. در این نوع فناوری هر مولکول می تواند نقش یک یا چند قطعه ماشینی یا مدار الکترونیکی را بازی کند.
باتوجه به این که ابعاد مولکول ها در جهان طبیعت در حدود یک ده میلیاردیم متر یا یک گانگستروم است ، به این نوع فناوری نانوتکنولوژی گفته می شود، یعنی نوعی از فناوری که در حد و اندازه های نانومتر (یک میلیاردیم متر) است.
هرچند دانشمندان نانوتکنولوژیست تصور می کنند بتوانند با استفاده از این نوع فناوری ، حتی مولکول هایی را طراحی کنند که بتوانند به داخل بدن تزریق شوند و درست مانند یک روبات جراح ، عمل جراحی انجام دهند، اما این نوع فناوری در مراحل اولیه تحقیقاتی است و بارزترین محصولات آن ریزتراشه های بسیار کوچک کامپیوتری با مدارهای نانو تکنولوژیک بوده اند یا الیاف شیمیایی مخصوصی که پرزهای ضدآب نانوتکنولوژیک دارند.
یکی از فعالیت های تحقیقاتی «بنیان دانش پژوهان جوان» پژوهش درباره نقش نانوتکنولوژی در صنعت نفت بوده است که با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت انجام شده است.
سیستم انتقال قدرت و چرخ دنده هاجعبه دنده برای حفظ حركت نرم و روان تمام چرخ دنده ها و محورها نیاز به روانكاری دارد این كار با پر كردن محفظه جعبه دنده به طور جزئی با روغن چرخ دنده غلیظ انجام می شودچنانچه با نشتی روغن مواجه شدید تا پیش از برطرف كردن آن كلاج را عوض نكنید زمانی كه محفظه های كلاج با روغن كثیف شده اند چاره ای جز تمیز كردن آن نیست اما تنها راه برگرداندن عملكرد مناسب كلاج تعویض دیسك است.
سیستم انتقال قدرت دو وظیفه را در اتومبیل به عهده دارد: انتقال قدرت از موتور به چرخ های محرك و تغییر مقدار گشتاور. در تشریح سیستم انتقال قدرت به كرات از دو عبارت توان و گشتاور استفاده می شود كه توضیح كوتاهی درباره هركدام ضروری به نظر می رسد. عبارت «توان» نرخ یا سرعت انجام كار است.
«تورك» یا گشتاور به زبان ساده یعنی گردش نیرو. با توجه به ارتباط بین دور موتور و توان، وجود جعبه دنده های چند نسبته ضروری است چرا كه موتور اتومبیل بیشینه توانش را در سرعت های معین تحویل می دهد كه البته منظور از سرعت همان RPM یا دور در دقیقه است.
برای بهره گیری از همان دور موتورها در سرعت های مختلف حركت كه اینجا منظور از سرعت چیزی است كه در آمپر سرعت دیده می شود، باید نسبت چرخ دنده بین موتور و چرخ های محرك تغییر یابد.
اتومبیل درست مثل یك دوچرخه باید برای حركت در محدوده ای از سرعت ها، چرخ دنده ها را تعویض كند. اما برخلاف دوچرخه سیستم انتقال توان اتومبیل امكان عقب رفتن را نیز برای شما فراهم می كند.
در واقع دو مجموعه از چرخ دنده ها در سیستم انتقال توان وجود دارد: گیربكس یا جعبه دنده و دفرنسیال. وظیفه جعبه دنده تنظیم نسبت چرخ دنده است و دیفرانسیل نیز اجازه می دهد تا چرخ ها در سرعت های گوناگون بچرخند. جعبه دنده های دستی معمولاً دارای چهار یا پنج سرعت هستند و اغلب از اوردرایو یا بیش ران (وسیله ای در جعبه دنده كه نسبت چرخ دنده را پایین می آورد و مصرف سوخت را كاهش می دهد) برخوردارند.
در واقع اور درایو به وضعیتی گفته می شود كه در آن محور یا شفت ورودی می تواند سریعتر از محور خروجی بچرخد كه در نتیجه میزان مصرف سوخت در بزرگراه كاهش می یابد.
در برخی از جعبه دنده ها از كلاج الكتریكی و یك سوئیچ استفاده می شود كه درگیری یا عدم درگیری اوردرایو را كنترل می كند.
دستاورد جالبی كه در تعداد اندكی از اتومبیل ها دیده می شود، جعبه دنده دستی بدون كلاج است. در این نوع جعبه دنده یك دسته دنده و یك كلاج الكتریكی خودكار به كار می رود. علاوه بر این زمانی كه راننده دنده ها را عوض می كند، سنسورهای سرعت و موقعیت، مینی كامپیوترها و تنظیم های گاز كاربراتور از افزایش بیش از حد دور موتور جلوگیری می كند.
در واقع مثل بسیاری از نوآوری های دنیای اتومبیل این هم یك ایده قدیمی است كه امروز به بركت تحول كامپیوتر میسر شده است.
جعبه دنده های خودكار برای تركیب سرعت و گشتاور عموماً از سه چرخ دنده رو به جلو استفاده می كنند. در جعبه دنده های سه سرعته اولین چرخ دنده برای شروع حركت بیشترین گشتاور را در كمترین سرعت تحویل می دهد.
چرخ دنده دوم برای حالت هایی مثل افزایش سرعت و بالا رفتن از سربالایی ها مقدار گشتاور و سرعت متوسطی را ارائه می كند. سرانجام سومین چرخ دنده بیشترین سرعت با كمترین گشتاور را برای حركت در بزرگراه فراهم می كند. یك چرخ دنده معكوس نیز حركت رو به عقب را میسر می سازد.
جعبه دنده دستگاهی برای تغییر توان و سرعت است كه در جایی بین موتور و چرخ های متحرك وسیله ای نصب می شود.
به عبارت دیگر این دستگاه راهی برای تغییر نسبت بین دور موتور و دور چرخ ها فراهم می كند. به گونه ای كه در موقعیت های خاص حركت بهترین حالت ممكن را داشته باشد. در برخی از انواع سیستم انتقال توان از وسیله ای موسوم به محور انتقال استفاده می شود.
این وسیله به زبان ساده تركیبی از جعبه دنده و دفرنسیال است كه معمولاً می توان آن را در اتومبیل های چرخ جلو متحرك یافت، اما در اتومبیل های موتور وسط یا عقب نیز دیده می شود.
البته در برخی از اتومبیل های كم نظیر موتور در جلو قرار دارد و در عین حال برای بالانس بهتر وزن از یك محور انتقال در عقب استفاده می شود.
گشتاور از توان به دست می آید. مقدار گشتاور قابل حصول از یك منبع توان، با فاصله ای از مركز دوران كه گشتاور در آن نقطه به كار می رود متناسب است. بنابراین منطقی است كه اگر محوری (در این بحث میل لنگ) داشته باشیم كه با هر سرعت اعمال شده ای می چرخد، می توانیم چرخ دنده هایی با اندازه های گوناگون روی آن قرار دهیم و نتایج مختلفی به دست آوریم.
چنانچه چرخ دنده بزرگی روی محور نصب كنیم می توانیم در لبه آن سرعت بیشتر و توان كمتری نسبت به یك چرخ دنده كوچكتر به دست آوریم. حال اگر محور دوم را موازی با محور محرك مان قرار دهیم و مطابق چرخ دنده های روی شفت متحرك، چرخ دنده هایی روی آن نصب كنیم، می توانیم تقریباً هر تركیبی از توان و سرعت را كه در محدوده توانایی موتور باشد به دست آوریم. این دقیقاً همان چیزی است كه جعبه دنده اتومبیل به كمك چرخ دنده ها و دیگر اجزا انجام می دهد.
در یك نگاه كلی دو نوع جعبه دنده وجود دارد: دستی و خودكار. در حالت اول مجبور هستید برای تعویض دنده ها معمولاً از یك دسته دنده واقع در كنسول و پدال كلاج استفاده كنید. چنانچه جعبه دنده خودكار باشد خود مكانیسم بدون دخالت شما دنده ها را عوض می كند. این عمل از طریق یك سیستم كه توسط فشار روغن تغذیه می كند، انجام می شود. تعویض هر یك از دنده ها توسط یك سوپاپ تعویض كنترل می شود.
در واقع تعویض دنده ها به سرعت، جاده و شرایط بار بستگی دارد. قسمت اساسی دیگر تمامی سیستم های انتقال قدرت یكی از انواع كلاج است. این وسیله به موتور اجازه می دهد تا هنگامی كه چرخ دنده ها و چرخ ها ثابت هستند به حركتش ادامه دهد.
در اتومبیل های مجهز به جعبه دنده خودكار به جای كلاج از مبدل گشتاور استفاده می شود. از پشت موتور گرفته تا محل تماس لاستیك با جاده همگی عضو یكی از پیچیده ترین سیستم های اتومبیل تان به حساب می آیند. به اعتقاد برخی نگاه كردن به یك جعبه دنده مغزشان را آزرده خاطر می سازد.
همانطور كه گفته شد جعبه دنده دستی امكانی را فراهم می كند تا نسبت بین سرعت موتور و سرعت چرخ ها تغییر كند. تغییر این نسبت دنده ها باعث می شود تا مقدار صحیح توان موتور در بیشتر سرعت های مختلف به دست آید.
جعبه دنده دستی برای به كارگیری و جابه جایی گشتاور موتور به محل ورودی جعبه دنده، نیازمند استفاده از كلاج است. كلاج باعث می شود تا این عمل به طور تدریجی اتفاق بیفتد و به همین علت اتومبیل می تواند از یك توقف كامل شروع به حركت كند. در جعبه دنده های دستی مدرن هیچ كدام از چرخ دنده های رو به جلو از درگیری خارج نمی شوند.
در واقع آنها از طریق استفاده از هماهنگی كننده ها به محورهایشان متصل می شوند. حركت عكس نیز به كمك چرخ دنده هرزگر معكوس كه به هنگام حركت رو به عقب اتومبیل درگیر می شود، به دست می آید.
برخی از جعبه دنده های دستی دارای اوردرایو هستند. اوردرایو بخشی مكانیكی است كه به پشت جعبه دنده پیچ می شود عموماًَ اوردرایو را به اسم دنده پنجم می شناسند.زمانی كه از آن استفاده می كنید سرعت یا همان دور موتور حدود یك سوم كاهش می یابد در حالیكه آمپر سرعت اتومبیل تان همان سرعت حركت را نشان می دهد. كمپانی كرایسلر در سال 1934 اولین جعبه دنده مجهز به اوردرایو را معرفی كرد.
بیشتر اتومبیل ها سه الی پنج دنده جلو و یك دنده عقب دارند، چنانچه در جعبه دنده ای یك چرخ دنده با ده دندانه چرخ دندانه دیگری با بیست دندانه را بگرداند گفته می شود كه حركت دارای نسبت دو به یك است. در واقع نسبت حركت دوچرخ دندانه برابر است با نسبت تعداد دندانه های چرخ دنده دوم به اول. اولین دنده توان موتور را از طریق یك جفت مجموعه چرخ دنده كاهنده كه به هنگام آغاز حركت توان را افزایش و سرعت را كاهش می دهد، به چرخ های محرك می رساند.
در این حالت موتور بسیار سریعتر از محور خروجی می چرخد، معمولاً با نسبت چهار به یك. سرعت های متوسط با تغییر نسبت دنده تا نزدیكی های یك به یك و سرانجام سرعت نمایی معمولاً با اتصال مستقیم محورهای ورودی و خروجی با نسبت حركت دقیقاً یك به یك به دست می آید.
به كارگیری یك مجموعه متحرك از چرخ دنده ها با ابعاد متفاوت، دستیابی به چندین مقدار از گشتاور خروجی را ممكن می سازد. چرخ دنده محرك دفرنسیال اتومبیل كه توسط شفت متحرك به حركت درمی آید چرخ دنده حلقوی (چرخ دنده ای شبیه حلقه در دفرنسیال اتومبیل كه پینیون یا همان چرخ دنده كوچك متصل به میل گاردان آن را می چرخاند و نیروزا از طریق دفرنسیال به اكسل می دهد) را می چرخاند.
در واقع این دوچرخ دنده مثل یك جعبه دنده تك سرعته عمل می كنند و باعث كاهش بیشتر دور موتور و افزایش گشتاور با یك نسبت ثابت می شوند. چرخ دنده ها دقیقاً مشابه اهرم ها كار می كنند. چرخ دنده كوچكتر درحالی همتای بزرگترش را می چرخاند كه میزان گشتاور افزایش و سرعت كاهش یافته است.
جعبه دنده برای حفظ حركت نرم و روان تمام چرخ دنده ها و محورها نیاز به روانكاری دارد. این كار با پر كردن محفظه جعبه دنده به طور جزئی با روغن چرخ دنده غلیظ انجام می شود. زمانی كه چرخ دنده ها می چرخند روغن را به اطراف روانه و تمام قسمت ها را روانكاری می كنند. درزبندی های روغن نیز در جلو و عقب از نشست جریان به بیرون از محفظه جلوگیری می كنند.
زمانی كه می خواهید روغن را عوض كنید یا اینكه هنگام تعویض دنده متوجه مشكلات یا تفاوت هایی زیاد شدید، باید سطوح سیال را چك كنید. در واقع این حالات می تواند نشانگر پایین بودن سطح سیال باشد.
در پاسخ به این سؤال كه چه عاملی باعث تغییر دنده در جعبه دنده می شود، باید گفت دو شاخه ها یا ماهك های تعویض دنده كه به آنها یوغ های لغزان هم می گویند. این یوغ ها شبیه جای پارویی در قایق هستند و در شیاری واقع در غلاف كلاج سوار می شوند. ماهك های تعویض دنده به یك بادامك و محور متصل شده اند.
این بادامك نیز توسط توپ های فولادی بارگذاری شده با فنر كه از میان شكاف های موجود در بادامك بالا می روند به حركت درمی آید و در چرخ دنده انتخاب شده حفظ می شوند و ماهك های تعویض را در همان چرخ دنده نگه می دارند. محورهای بادامك و سیستم محورها وارد محفظه و به اهرم های تعویض بسته می شوند.
سپس ماهك های تعویض، هماهنگ كننده را با چرخ دنده ها و محورهایی كه روی آن ســـوار هستند درگیر می كند و به حركت درمی آورد. اهرم های تعویض نیز به نوبه خود به یك كنترل كننده روی لوله فرمان یا دسته دنده واقع در كف متصل هستند كه هر دوی آنها در اختیار راننده است.
آیا باید سیال درون یك جعبه دنده دستی را عوض كرد؟معمولاً احتیاجی نیست. اما در برخی اتومبیل های قدیمی مثل فولكس واگن بتیل تعویض دوره ای روغن جعبه دنده توصیه شده است. اما در مورد اتومبیل های غیرمدرن و وانت های سبك ضروری است. علت این اجبار به علت تمیز ماندن روغن و در نتیجه شرایط كار تقریباً خنك برای آن است.
سیال موجود در جعبه دنده های دستی یا میله های اتصال برخلاف جعبه دنده های خودكار كه به طور پیوسته در حال زیر و رو شدن است و توسط ذراتی كه موجب فرسودن صفحه كلاج می شود، آلوده شده است، وضعیت تمیزتری دارد.
در نتیجه عمر جعبه دنده را افزایش می دهد. تنها نشانه ای كه می تواند شما را مجاب به تعویض روغن جعبه دنده كند، تعویض دشوار دنده ها در هوای سرد است. در بیشتر اتومبیل های قدیمی چرخ عقب متحرك، جعبه دنده ها از روغن های سنگینی مثل 90W ، 75Wو 80W پر شده اند كه در دمای زیر صفر عمل تعویض دنده را تا حدی سخت و سفت می كنند. در این مورد استفاده از روغن سبكتر ممكن است منجر به نرمی تعویض دنده شود.
در اغلب محورهای انتقال دستی در اتومبیل های چرخ جلو متحرك امروزی برای حفظ روانكاری چرخ دنده ها از سیال جعبه دنده خودكار DexronII (ATF) استفاده می شود. ATF در دماهای پایین حالت سیالی خود را بیشتر حفظ می كند. از این رو كارایی بهتری دارد اما ATF نباید جانشین روغن چرخ دنده ها شود.
ادامه خواندن مقاله چرخ دنده
نوشته مقاله چرخ دنده اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 21, 2018, 6:14 pm
nx دارای 39 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
همزیستی هنر معماری
فهرست:فضا در هنر معماریهمسازی فضا و سازه در دوره هخامنشی ، همزیستی معماریهمزیستی معماری اسلامی و معاصرهمایش همزیستی معماری و شهرسازیهمزیستی هنر معماری هند و ایران
منابع:
www.honarestan.com
www.memariehonary.com
فضا در هنر معماریبررسی و شناخت پدیده های فیزیكی و روابط بین آنها بدون توجه به مفاهیم و درك شهودی از فضا چندان مأنوس به نظر نمی رسد.
مفهوم درك فضا نیز مانند سایر كمیت های فیزیكی روندی پویا دارد و در طول تاریخ دستخوش تغیرات زایدی شده است. بویژه بعد از نسبیت مفاهیم فضا و درك بشر از آن دچار تغیر ، زیادی شده است.
البته در اینجا نمی خواهیم مسئله فضا را مورد بررسی قرار دهیم تنها هدفمان اینست كه زمینه آشنائی با نگرش فلسفی و علمی نسبت به فضا فراهم گردد تا بعد از بیان نسبیت فضا معرفی گیرد. همچنین این مطالب قبل از قوانین نیوتن آورده شده است تا زمینه مطرح شدن دیدگاه منطقی نیوتن نسبت به فضا مطلق فراهم گردد.
همسازی فضا و سازه در دوره هخامنشی ، همزیستی معماریبنای معماری محصول مشاركت عناصر عمدهای چون فضا و سازه است كه تحت تأثیر عناصر فرهنگی، اجتماعی، علوم فنی و ایستائی اقلیمی و جغرافیائی و طبیعی و مبانی اقتصادی شكل میگیرند.
ارتباط نزدیك و گریز ناپذیر دو عنصر یاد شده بر آن داشت تا از زاویه تركیب این دو به معماری بنگریم . در این نوشتار سعی بر این است كه روشی برای مطالعه تركیبی دو مقوله فضا و سازه ارائه شود و سپس این دو روش برای معماری دوره هخامنشی مورد استفاده قرار گیرد.
تعاریف و مبانی نظری موضوع شامل: تعریف همسازی ، فضای معماری ، سازهمعیارهای برقراری همسازی روش برقراری سازگاری بین فضا وسازههمسازی در این نوشتار مطابق آنچه در فرهنگ لغت استفاده شده است به معنای هم آهنگی و توافق است. اگر دو چیز به نحوی با هم عجین شوند كه تقدم و تأخرشان را نتوان تشخیص داد. در اینصورت بین آنها همسازی و همنوائی برقرار میگردد.
مناسبت بین فضا و سازعژه هنگامی برقرار میشود كه ایجابات فضائی و ایجابات سازهای با یكدیگر به تفاهم برسند .
بدین معنا كه سازه بر اساس ایجابات خویش بتواند نوعی از فضا را به اقتضای فرهنگش بوجود آورد و فضا نیز بر پایه ایجابات خود با استخدام سیستم سازهای ممكن تحقق عینی پیدا كند. به بیان خلاصه تر، طراحی فضا عین استخدام سیستم سازهای مربوط باشد.
در معماری دوران حكومتی دوران هخامنشیان تأمین انواع فضاهای مورد نیاز بر اساس سیستم سازهای ممكن صورت میگیرد. ایجاد فضاهائی كه دارای ابعاد مختلف در طیف خود تا كلان و ارزشها و كاركردهای مختلف هستند. با استفاده از سیستم های سازهای به ارث رسیده از گذشته گاه گزینش شده و آگاهانه و بویژه خلاق محقق میگردد.
منطق ایستائی یك سازه تركیبی از سنگ و چوب وخشت خام را تطابق رفتار این مصالح و نقش آنها در عنصر سازهای و تناسب میزان مصالح با ابعاد آنها آگاهی فنی از نقاط خاص سازهای و ساختار شكنی مناسب مصالح برای باربری، استفاده از نیروی وزن سازه (بار مرده) برای پایداری، تناسب سازهای با میزان مقومتش در برابر بار وارده، با حركت به سمت ارتفاع به منظور پرهیز از بیهودگی و ایجاد تعادل در سازه اطلاعات مطابق با طبیعت مصالح تشكیل میدهند.
بر این اساس مقاومت فشاری خشت و سنگ، به كارگیری این مصالح را به صورت عناصر عمودی یا دیواره ها و ستون ها و مقاومت كششی و فشاری و خمشی (چوب) یكی از كاربردهای آنرا به شكل عناصر افقی یا تیرها ایجاد میكند.و سازه و تیر و ستون یا قابی شكل به این صورت است كه نیروهای وارده (بارها و وزن عناصر) به كمك عناصر افقی یا تیرها یا رفتار خمشی به عناصر عمودی یا ستونها و دیوارها منتقل میشود و این عناصر بار را بصورت فشاری به تكیه گاهها یا پی ها انتقال میدهند.
وزن پایه های سنگی باعث میشوند كه ستونها بتوانند در برابر بعضی از نیروهای افقی مانند نیروهای باد مقاومت كنند. (قابلیت تحمل خمش یك تیر یا یك سازه قابی بیشتر بستگی به جنس آن عضو و نیز شكل مناسب هندسی آن دارد.
مثلاً اگر یك الوار چوبی را در جهت پهنا بخوابانیم مقاومتش در خمش كمتر از وضعیتی است كه در آن الوار مزبور به گونه نره یعنی بر روی ضخامتش قرار گرفته است)جالب آنجاست كه این نكته توسط سازندگان تخت جمشید در طرح تیرهای چوبیشان رعایت شده است.زبان سازه سنگی به شكل ستون بصورت سه جزء تركیبی از پایه، بدنه ستون، و سرستون. بروز میكند و از ابعاد قطعات سنگی و به دنبال آن از وزن سازه بتدریج كایته میشود. وزن سقف توسط تیرهای چوبی به سرستونها وارد میشود. در سر ستونها كه كلفتی آنها از پائین به بالا بتدریج كم میشد.
قطعاتی كه بصورت گاو كنده كاری شده بود قرار داشت و سر قطعات چوبی در این قطعات جاسازی میشد. از دیدگاه مكانیكی و جاسازی آنها از لحاظ پایداری فرم ساختمانی و پخش نیروی وارده درست و بسیار جالب است.همچنین قرار دادن رویهم تیرها جهت افزایش لنگر دوم مساحت كه در تحمل نیروی خمشی مؤثر است، خود نشان دهنده آگاهی سازندگان آن به اصول مكانیكی بوده است.
جهت سوار نمودن قطعات بر روی یكدیگر، محلهای اتصال در پیرامون ستونها تراشیده میشود. و قسمت مركز ستونها نیز در محل به شكل فاق و زبانه تراشیده میشود كه معمولاً قطعه بالائی درون گودال قطعه زیرین قرار میگیرد.
و ما بین اتصال در محل زیر تراش مادهای ریخته میشود كه عمل چسب سنگ را بین قطعات ستونها را انجام میدهد. و گاه اتصال قطعات سنگی توسط بست های آهنی انجام میشود.
زبان سازه سنگی یا خشتی به شكل دیوار، ضخامتها و ابعاد مختلف بر اساس میزان بار وارده و قرار دادن قطعات بر روی یكدیگر به شكلی كه نهایتاً عنصر مقاوم و یكپارچهای را ایجاد كند، میباشد.بنابراین معماری ملاحضاتی از قبیلی مصالح ساخت، سازه، فرهنگ كنترل میشود. بدین ترتیب فضا از همزیستی، همكاری و ترتیب فضا از همزیستی، همكاری و تركیب فضائی ستونها مبتنی بر زیان رمز و تمثیل، در وحدت با سیستم سازهای بوجود میآید.
تعداد در اینجا از حالت تعین كمی به نوعی كیفیت و تعین كیفی مبدل میشود. هر عنصر ستون هویت وجودی و مكانی خود را حفظ می كند. اما استقلال اثر خود را از دست میدهد.
و فضائی بروز میكند كه كه عین مجموع اثر اجزاء در حال استقلال نیست و سازهای شكل میگیرد كه قادر است در چنین مقیاسی بطور مقاوم عمل نماید. به كاگیری عمل ارتباط با گونه تركیبی به عناصر مرتفع اشكال رمزی و نمادین این عناصر و تداوم در عمق آنها، فضا و سیستم سازهای را در وضعیت انطباق و عمل مشاركت قرار دهد.
این تركیب پابرجا و استوار، قدرت و نیروئی است كه تعریف و تبیین فضا را بر عهده دارد. هدف از مرئی داشتن خصوصیاتی معین با واسطه سیستم سازهای، مشخص كردن اعتقادات كلیشان بوسیله ساختمانهایشان كه به گرایش عمودی، اشكال مرزی و ابعاد وسیع به عنوان تم های اصلی شان مینگرند.
همزیستی معماری اسلامی و معاصربه گزارش سایت خبری خانهی هنرمندان ایران در این نشست كه به همت گروه اندیشهی ایرانشهر دفتر پژوهشهای فرهنگی برگزار شده بود، مباحثی چون تعاریف معماری اسلامی (یا معماری مسلمانان)، دیدگاههای مربوط به این نوع معماری، ویژگیهای آموزش معماری اسلامی و جنبهها و لایههای آن عنوان شد.
«محمدرضا حائری» دبیر این نشست بحث معماری اسلامی را اینگونه آغاز كرد:« بحث معماری اسلامی پیش از انقلاب هم مطرح بود و همگان معتقد بودند كه اصطلاحی به نام هنر اسلامی وجود ندارد و باید از هنردوران اسلامی سخن به میان آورد.
در این خصوص مطالب بسیاری نوشته شده است اما كماكان تعریف واضح و مبرمی از این اصطلاح وجود ندارد.» وی اضافه كرد:« گروه و بنیاد «آغاخان» اولین كسانی بودند كه بحث معماری اسلامی را نهادینه كردند و مسائل هنر اسلامی را در مقیاس جهانی مورد توجه قرار دادند.» با این مقدمه حسین شیخ زینالدین دربارهی عنوان بحث (در بینهایت معماری اسلامی) توضیح داد:
«برای مطرح كردن این قضیه باید سه مطلب دانسته شود: تدریس معماری اسلامی چه مطالبی را باید در برگیرد، جایگاه تدریس معماری اسلامی در ایران به چه صورت است و تا چه حدی میتوان از معماری اسلامی در اعتلای معماری روز سود جست.» وی افزود: « معماری معاصر یعنی معماری موجود و هم عصر. معماریای كه وجود دارد، حاوی ارزش است، قابلیت متعالی شدن را دارا است و ما نمی توانیم از آن فرار كنیم.
اگر بخواهیم نسبتی میان معماری معاصر و معماری اسلامی قائل شویم باید تاریخچهی معماری اسلامی را به اختصار تعریف كنیم.
معماری اسلامی از زمان ورود اسلام به ایران براساس قواعدی به وجود آمد. این قواعد به تبعیت از تمدنهای بزرگ دیگر، در پی معماری دوران ما قبل خودش، یعنی از قواعد دوران ساسانی به دست آمد. پس معماری اسلامی از معماری اسلامی به دست آمده است.»
شیخ زینالدین اصطلاح معماری اسلامی یا معماری دوران اسلامی را به معماری مسلمانان تغییر داد و گفت:«لفظ اسلامی برای معماری لفظ صحیحی نیست. این لفظ وقتی به واژهایی اطلاق میشود، معنی
ادامه خواندن مقاله همزيستي هنر معماري
نوشته مقاله همزيستي هنر معماري اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 6:16 pm
nx دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
حقوق جزا و جرم شناسی
حقوق جزا و جرم شناسیفهرست:چگونگی مراحل كشف جرم در نظام حقوقی ایرانرسیدگی به جرائم بورسیبرخى از نواقص و ضعف هاى كلى قانون مجازاتجرم انگارى هاى غیرضرورىجرم زاییكشف سریع جرم عامل بازدارنده برای مجرمان است
چگونگی مراحل كشف جرم در نظام حقوقی ایراندر نظام دادرسى كیفرى ایران مرحله مقدماتى، طبق سیستم تفتیشى انجام مى شود یعنى تحقیقات محرمانه، مكتوب و سرى بوده و دخالت وكیل محدود و موكول به یك شرایطى است.
ولى به محض اینكه پرونده از مرحله مقدماتى وارد مرحله محاكمه مى شود ضوابط سیستم و آیین دادرسى تغییر مى كند.
یعنى از سیستم تفتیشى درمى آید و وارد سیستم اتهامى مى شود كه جلسه محاكمه علنى خواهد بود و متهم مى تواند تعدادى وكیل داشته باشد.به عبارت دیگر شركت وكیل مدافع در دادرسى هاى جزایى در مرحله تحقیقات مقدماتى اجبارى نیست و وكیل فعالیت دفاعى مهمى به عهده ندارد. اما در مرحله دادرسى در بعضى موارد شركت وكیل اجبارى است و باید به صورت موثر دفاع كند.مردم حق دارند به هر نحوى كه مى خواهند از خدمات وكیل در حدود مقرر در قانون استفاده كنند. این حق در اصل 35 قانون اساسى به نحو مطلق و در تمام مراحل به رسمیت شناخته شده است.
مع الاسف این حق مسلم و تردیدناپذیر از طرف دستگاه قضایى و قوه مقننه (در مجلس پنجم) مورد تعرض و تخدیش قرار گرفت، چه آنكه قوه مقننه با تصویب تبصره ذیل ماده 128 قانون آیین دادرسى كیفرى، ورود وكیل به پرونده را منوط به تشخیص قاضى دانست.
در زمینه امر مهم دفاع، اصل 35 قانون اساسى مى گوید: «در همه دادگاه ها طرفین دعوى حق دارند براى خود وكیل انتخاب كنند و اگر توانایى انتخاب وكیل را نداشته باشند باید براى آنها امكانات تعیین وكیل فراهم شود.» این اصل به ویژه با توجه به مشروح مذاكرات خبرگان قانون اساسى «اطلاق» دارد و با توجه به اصل تفسیر قانون به سود متهم جایى براى تاویل و تفسیرهایى كه حق وكیل را براى متهم محدود كند وجود ندارد.
و نیز ماده واحده (قانون انتخاب وكیل توسط اصحاب دعوى) مصوب 11/7/1370 مجمع تشخیص مصلحت نظام ضرورت مداخله وكیل مدافع و تكلیف جامعه به تامین آن در صورت عدم تمكین متهم را فقط در دادگاه ها و به هنگام رسیدگى ملحوظ داشته است و در ارتباط با لزوم مداخله وكیل در تحقیقات مقدماتى سكوت كرده است.
در عین حال در ماده 128 قانون آیین دادرسى كیفرى پیش بینى شده است «متهم مى تواند یك نفر وكیل همراه خود داشته باشد. وكیل متهم مى تواند بدون مداخله در امر تحقیق پس از خاتمه تحقیقات مطالبى را كه براى كشف حقیقت و دفاع از متهم یا اجراى قوانین لازم بداند به قاضى اعلام كند.»
متاسفانه بر خلاف رسم و عرف قضایى و قانونى، بعضى بازپرسان به ویژه در پرونده هاى خاصى با تفسیر خلاف اصل و عرف، كلمه «مى تواند» در ابتداى ماده 128 را چنین تعبیر مى كنند كه قاضى اختیار دارد به وكیل اجازه حضور در تحقیقات مقدماتى را بدهد یا ندهد و استثنائات امور محرمانه و جرایم علیه امنیت كشور و موجب فساد بودن در تبصره این ماده را- كه قاضى طبق آن مى تواند بدون حضور وكیل تحقیقات را انجام دهد- تبدیل به قاعده و رویه كرده اند.
هر چند استثناى یاد شده نیز برخلاف اطلاق اصل 35 است و نباید اجازه تضییع حقوق مجرمان داده شود.تشخیص فساد و محرمانه بودن و اینكه جرم امنیتى است یا خیر، لاجرم با بازپرس است.
به این ترتیب قاضى دادگاه به سهولت مى تواند متهم را به ویژه به بهانه وجود فساد از داشتن وكیل مدافع محروم كند.
این محرومیت مخصوصاً در جرایم مهم كه اقتضاى مجازات هاى سنگین از قبیل اعدام، صلب، رجم، قطع، حبس دائم و نظایر آن را دارند و تحقیقات مقدماتى سرنوشت ساز بوده و پایه و اساس پرونده هاى كیفرى است با هیچ منطقى سازگار نیست.
آیا این امر مخالف صریح قانون اساسى و مغایر حقوق بشر اسلامى و حقوق بشر مذكور در اسناد سازمان ملل متحد نیست؟بخشنامه رئیس قوه قضائیه درباره احترام به آزادى هاى مشروع و حقوق شهروندى كه در اواخر مجلس ششم به صورت قانون درآمد و به سرعت توسط شوراى نگهبان تصویب شد دربند 3 خود حق استفاده از وكیل را براى متهمان در كلیه مراحل دادرسى به رسمیت شناخته و استثناى فوق در تبصره ذیل ماده 128 ق.ا.ك را نسخ كرده است.
(محاكم و دادسراها مكلفند حق دفاع متهمان و مشتكى عنهم را رعایت كرده و فرصت استفاده از وكیل و كارشناس را براى آنان فراهم كنند.)با این حال در عمل، نقش وكیل در مرحله تحقیقات مقدماتى در حقوق ایران بسیار محدود است.
هرچند صرف حضور وكیل خود گاهى در جهت تحكیم حق دفاع متهم محسوب مى شود. به علاوه در آیین دادرسى كیفرى كنونى به فرض حضور وكیل و ارائه لایحه اى در پایان تحقیق براى بازپرس همیشه امكان ادامه تحقیقات و استنطاق از متهم در جلسات آینده و بدون حضور وكیل مدافع، در مواردى كه متهم در بازداشت به سر مى برد، وجود دارد و این امر نقض حق دفاع متهم تلقى نمى شود.
با عنایت به مقررات موجود آیین دادرسى كیفرى مشاوره متهم با وكیل خود در جلسه بازپرسى، در صورتى كه این امر از دیدگاه بازپرس یا دادیار تحقیق دخالت در امر تحقیق تلقى شود، مجاز نیست. در نظام كیفرى ما، به علت اینكه الگوى اختیارات بازپرس نظام قرن نوزدهم فرانسوى بوده است متاسفانه وكیل مدافع به دور از پرونده كیفرى باقى مى ماند و عدم اطلاع وى از محتویات پرونده امكان دفاع از موكل را سلب مى كند.
ممنوعیت مشاوره متهم با وكیل خود در جلسه تحقیق (لااقل به گونه اى كه در عمل معمول است) با فلسفه حضور وكیل در تحقیقات مقدماتى مغایرت دارد و عدم حضور متهم در جلسات استماع شهادت شهود، معاینه محل و غیره امكان دفاع موثر را از بین مى برد.متاسفانه قانونگذار ضمانت اجرایى براى موارد ممانعت دادسرا از حضور وكیل مدافع در جلسات تحقیق از متهم را پیش بینى نكرده است.
نظر به اینكه چنین ممانعتى بدون تردید از موجبات اضرار به حق دفاع متهم محسوب و مغایر با اصل برائت است، ضرورت مداخله قانونگذار- فراسوى مجازات هاى انتظامى موجود- هر چه بیشتر احساس مى شود. نگرشى هرچند كوتاه به قوانین كشورهاى دیگر در این زمینه، راهى را كه در این كشورها به تدریج در زمینه گسترش حقوق وكلاى مدافع در مرحله تحقیقات مقدماتى طى شده بر ما مشخص مى كند.
اشاره كردیم كه به موجب بند 3 ماده واحده قانون احترام به آزادى هاى مشروع و حفظ حقوق شهروندى مصوب اردیبهشت 83 اصل الزامى بودن حضور وكیل در كلیه مراحل دادسرا و دادگاه ها و حتى تحقیقات مقدماتى پذیرفته شده است، لذا ماده 128 قانون آیین دادرسى كیفرى و تبصره ذیل آن كه حضور وكیل را منوط به تشخیص قاضى كرده بود نسخ ضمنى شده است، اما در عمل قضات دادسرا تن به این الزام قانونى نداده اند، همچنان بر روال سابق عمل مى كنند.
قانونگذار در هر كشورى با عنایت به میزان پایبندى وكلا به وظایف حرفه اى، برداشت عموم مردم از مفهوم عدالت، تجهیز سازمان قضایى و كانون وكلا و غیره مقررات خاصى را پیش بینى كرده است تا ضمن تامین حق دفاع متهم و رعایت اصل برائت، حسن جریان امور كیفرى نیز خدشه دار نشود.
در جهان امروزى با پیشرفت هایى كه در اصول دادرسى هاى كیفرى به وجود آمده است به متهمان اجازه مى دهند تا در مرحله تحقیقات مقدماتى نیز از حضور وكیل مدافع بهره مند شوند. در بسیارى از كشورهاى جهان حتى هنگام تفهیم اتهام، حق داشتن وكیل نیز به وى تفهیم و تذكر داده مى شود كه حق دارد تا حضور وكیل مدافع خود از پاسخ دادن به پرسش ها امتناع كند.
نظام قضایى در ایران اگر چه مبتنى بر اصول شریعت و فقه اسلامى و به اصطلاح برخى از اساتید؛ نظامى از نوع فقاهتى است، معذلك نمى تواند از تجربیات جهانى و استانداردهاى بین المللى خود را مصون و مبرا بداند به ویژه اینكه اصول حاكمیت قانون كه عمده توجه و هدف آن در نظام هاى بشرى بر قانون مدارى و اجراى قوانین استوار است جایگاه ویژه اى را براى دستگاه قضایى قائل است و اصولاً نمى توان از جامعه مدنى و قانون مدارى سخن گفت، اما تقویت قوه قضائیه و كارایى آن و استقلال این قوه را نادیده گرفت.
در پایان مولفه هایى چند از یك نظام دادرسى بین المللى استاندارد ذكر مى شود، تا مورد عنایت تدوین كنندگان قوانین كیفرى واقع شود:1- حمایت از حقوق بشر باید در كلیه مراحل دادرسى كیفرى تضمین و تامین شود.
2- متهم باید از اصل برائت در طول رسیدگى به امر كیفرى تا وقتى كه حكم صادره اعتبار امر مختومه یابد استفاده كند.
3- در مرحله تحقیقات مقدماتى یعنى قبل از مرحله دادرسى و صدور حكم، برحسب ضرورت هاى ناشى از اصل برائت، باید اصل تناسب كه «یك رابطه منطقى است بین اهمیت امرى كه متهم به آن مجبور مى شود و با حقوق و آزادى هاى او معارض است از یك طرف و هدف نهایى تحمیل چنین امرى از طرف دیگر» در تصمیماتى كه اجبار و الزام متهم را به دنبال دارد، رعایت شود.
به همین لحاظ باید قانونگذار پیامدهاى بازداشت موقت را كه به هر حال یك اقدام كاملاً استثنایى محسوب مى شود، پیش بینى كند.
4- باید در مرحله دادگاه بنابر اصل برائت، بى طرفى قاضى نسبت به طرفین دعوى تضمین شود. نتیجه این است كه باید در دعواى كیفرى امر تعقیب از دادرسى و قضاوت جدا باشد و هیچ گاه قاضى محكمه تحقیقات مقدماتى را انجام ندهد.
5- به دلیل اهمیت اصل برائت باید قاضى قرار بازداشت موقت مستدلاً با توجه به عوامل ویژه صادر شود. نگه داشتن متهم در بازداشت موقت بدون وجود قرائن كافى مطلقاً ممنوع است و اگر مدت آن از حداقل مجازات عمل ارتكابى فراتر رود، غیرقانونى است.
باید هر تصمیمى كه توسط مقام صلاحیت دار اتخاذ مى شود، حتى اقدامات مامورین پلیس كه با حقوق اساسى فرد ارتباط دارد، مورد تایید قاضى و با نظارت او باشد.
7- كلیه دلایلى كه با نقض حقوق اساسى افراد تحصیل شده باشد، باطل و بلا اثر است و نمى تواند به هنگام دادرسى مورد ارزشیابى قرار گیرد.
8- در تحصیل دلایل استفاده از وسایلى كه مربوط به روابط خصوصى افراد مى شود، مثل استماع مكالمات تلفنى وقتى پذیرفته است كه قانونگذار صراحتاً اجازه داده باشد و قاضى در مورد استفاده از آن قبلاً تصمیم گرفته باشد. باید در مورد نمونه بردارى ژنتیك و شنود الكترونیكى از راه دور نیز قانونگذار شرایط پذیرش آن را دقیقاً تعیین كرده باشد.
9- اختصاص دادن مزایا و اولویت هایى به شهود یا ماموران مخفى در امر كیفرى كه بعضى دولت ها به آن عمل مى كنند، فقط در بعضى پرونده هاى مربوط به جرایم سازمان یافته ارزش دارد. 10- باید در تحصیل دلایل اسرار حرفه اى كاملاً حفظ شود.
11- مى تواند انتشار بحث و گفت وگوهاى جلسه دادرسى توسط رادیو- تلویزیون محدود و یا ممنوع شود.
12- باید حق دفاع در كلیه مراحل دادرسى كیفرى تضمین شود و هیچ كس مجبور نیست مستقیماً یا به طور غیرمستقیم به محكومیت كیفرى خود كمك كند.
13- متهم حق دارد از مضمون اتهام خود از اولین تحقیقات مامورین پلیس یا مرجع قضایى مطلع شود و نباید در مقابل سئوال سكوت اختیار كند و سكوت او علیه خودش دلیل محسوب شود.
14- باید قوه قضائیه از ابتداى تشكیل پرونده براى هر فرد متهم یا محكوم علیه حق داشتن مشاور حقوقى را تضمین كند. این مشاور در صورتى كه متهم قدرت مالى نداشته باشد، رایگان است و مخارج آن به عهده دولت خواهد بود.
15- متهم زندانى حق ارتباط با وكیل مدافع خود را به طور خصوصى دارد و باید وكیل او حق
ادامه خواندن مقاله حقوق جزا و جرم شناسي
نوشته مقاله حقوق جزا و جرم شناسي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 6:18 pm
nx دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
میل بادامک چگونه کار می کند؟اگر مقاله “چگونه موتور ماشین کار می کند؟”را خوانده باشید،می دانید که سوپاپ ها اجازه می دهند مخلوط هوا-سوخت به موتور وارد شود و همچنین دود خارج شود.
میل بادامک از برجستگی هایی (به نام بادامک) استفاده می کند که هنگام چرخیدن،سوپاپ ها را می فشارد تا باز شوند،در حالی که فنرهای روی سوپاپها،آنها را به موقعیت بسته باز می گرداند.این یک کار حیاتی است،که می تواند تاثیرات بسزایی روی عملکرد موتور در سرعتهای مختلف داشته باشد.در صفحه بعدی این مقاله,شما می توانید انیمیشنی که برای نشان دادن تفاوت بین میل بادامک استاندارد و میل بادامک برتر ساخته شده است را مشاهده کنید.
میل بادامکدر این مقاله،خواهید آموخت که میل بادامک چگونه عملکرد موتور را تحت تاثیر قرار می دهد.ما انیمیشن هایی داریم که نشان می دهند که چگونه موتور هایی با طرح بندی متفاوت،مثل تک میل بادامک و دو میل بادامک ،کار می کنند.سپس به سراغ راه هایی می رویم که بدان وسیله ماشین ها میل بادامک خود را به گونه ای تنظیم می کنند که بیشترین بازده را در سرعت های مختلف داشته باشد.
مهمترین قسمت هر میل بادامک بر جستگی های آن است.هنگامی که میل بادامک می چرخد،برجستگی ها متناسب با پیستون ها،سوپاپ ها را بالا و پایین می کنند.برای این منظور،رابطه مشخصی بین برجستگی بادامک ها و نحوه عملکرد موتور در سرعت های مختلف وجود دارد.
برای درک چنین موضوعی فرض کنید که موتور بسیار آهسته کار می کند-در 10الی 20دور در دقیقه(RPM)-که به پیستون در طی کردن هر سیکل چند ثانیه وقت می دهد.البته واقعاً به کار انداختن ماشین در این سرعتی غیر ممکن است.
در این سرعت کم،ما نیاز داریم که بادامک ها به گونه ای قرار گرفته باشند که:1-همین که پبستون در مرحله مکش شروع به پایین رفتن می کند نقطه مرده بالا(Top dead center,TDC)بایستی سوپاپ ورودی باز باشد.زمانی که پیستون به پایین می رسد،سوپاپ بایستی بسته شود.
2-سوپاپ خروج بایستی در زمان نقطه مرده پایین(bottom dead center,BDC)که همان انتهای مرحله احتراق است،باز شوند و در زمانی که پیستون مرحله تخلیه را طی کرد،باید بسته شوند.این مرحله باید بسیار مرتب تا زمانی که موتور با این سرعت کار می کند،تکرار شود.اما چه اتفاقی می افتد زمانی که دور موتورافزایش می یابد؟خواهیم دید.
زمانی که شما دور موتور را می افزایید،تنظیمات 10الی 20rpm دیگر خوب کار نمی کند .اگر موتور در 4000 rpm باشد،سوپاپ ها در هر دقیقه 2000بار باز و بسته می شوند ویا 33 بار در هر ثانیه.در این سرعت،پیستون خیلی سریع حرکت می کند وهمچنین مخلوط هوا-سوخت نیز به سرعت وارد سیلندر می شود،زمانی که سوپاپ ورودی باز می شود و پیستون مرحله مکش را آغاز می کند مخلوط هوا-سوخت شروع به شتاب گرفتن برای ورود به سیلندر می کند.
زمانی کی پیستون به پایین مرحله مکش می رسد ،مخلوط هوا-سوخت با سرعت زیاد در حال حرکت است،اگر بخواهیم سوپاپ ورودی را به شدت ببندیم،تمامی هوا و سوخت متوقف می شود و وارد سیلندر نمی مشوند.
اگر سوپاپ ورود برای لحظه ای بیشتر باز باشد،تکانه هوا-سوخت که با سرعت در جریان است,به فشار آوردن روی پیستون در ابتدای مرحله تراکم ادامه می دهد.پس هر چه سریع تر موتور حرکت کند،سریع تر مخلوط هوا-سوخت حرکت می کند و ما زمان بیشتری را لازم داریم تا سوپاپ ورودی باز بماند.همچنین می خواهیم که در سرعت های بالا تر سوپاپ پهن تر باز شود.این ویژگی که ترفیع سوپاپ نام دارد،با مشخصات برجستگی بادامک ها امکان پذیر است.
انیمیشن زیریک بادامک معمولی و یک بادامک برتر را نشان می دهد که تنظیم سرعت متفاوتی دارند.توجه کنید که مرحله تخلیه(دایره قرمز)و مکش(دایره آبی)در سوپاپ برتر به میزان بیشتری بر روی یکدیگر قرار می گیرند.به همین دلیل،ماشین هایی با این شکل بادامک در زمان توقف بسیار بد و خشن کار می کنند.
هر کدام از میل بادامک ها در یک دور موتور خاص خوب کار می کنند.در بقیه سرعت ها موتور با تمام قدرت خود کار نمی کند.به هر حال،یک “میل بادامک ثابت”همواره ارجح بوده است.به همین دلیل است که خودرو سازان برنامه هایی را برای تنوع دادن به پروفیل بادامک ها متناسب با سرعت ماشین در دست بررسی دارند.
میل بادامک ها در موتور های مختلف متنوعند.ما در مورد متعارف ترین انها صحبت خواهیم کرد.احتمالاً اصتلاحات زیر را شنیده اید:• تک میل بادامک Single Overhead Cam (SOHC)• دو میل بادامک Double Overhead Cam(DOHC)• میل فشاری Pushrodاجازه دهید با تک میل بادامک شروع کنیم.تک میل بادامکدر این چیدمان موتور دارای یک میل بادامک به ازای هر سرسیلندر است.پس اگر موتور مورد نظر یک موتور 4 یا 6 سیلندر تک خط باشد ،یک میل بادامک، و اگر V-6 یا V-8 باشد،2 عدد خواهد داست.(یکی برای هر سرسیلندر)
بادامک ها بازوهایی را که به سوپاپ ها متصل است به کار می اندازند.”فنر” ها سوپاپ ها را به وضعیت بسته اولیه باز می گردانند.این فنر ها بایستی بسیار قوی باشند زیرا در سرعت های بالا با سرعت بسیار زیاد به پایین فشرده خواهند شد و این فنرها هستند که باید بازوها را به بادامک چسبیده نگه دارند.اگر قدرت فنرها زیاد نبود،ممکن بود بازوی سوپاپها از بادامک جدا شود و در این صورت این وضعیت باعث فرسودگی مضاعف بازوها می شود.
عکس پایین وضعیتی را نشان می دهد که پیستون به یک سوپاپ باز برخورد کرده است.
آسیب ناشی از برخورد پیستون با سوپاپ
دومیل بادامکموتورهای دومیل بادامک دارای دو میل بادامک به ازای هر سرسیلندر می باشند.پس موتور های یک خط دارای دو میل بادامک و موتورهای V-شکل دارای چهار میل بادامک می باشند ومعمولاًسیستم دو میل بادامک برای موتورهایی کاربرد دارد که دارای تعداد چهار یا بیشتر سوپاپ به ازای هر سیلندر می باشند.در واقع یک میل بادامک نمی تواند به اندازه کافی برجستگی روی خود جا دهد تا بتواند این تعداد سوپاپ را به کار بیندازد.
ایده اصلی استفاده از دومیل بادامک برای اینست که بتوان از سوپاپ های ورود و خروج بیشتری بهره جست.سوپاپ های بیشتر بدان معناست که گازهای ورودی و خروجی به دلیل وجود فضای بیشتر برای عبور،راحت تر جریان پیدا می کنند .این امر موجب افزایش قدرت موتور می شود.
میل فشاری(Pushrod)همانند موتورهای SOHC و DOHC ,در موتور های میل فشاری سوپاپ ها در سرسیلندر واقع شده اند.تفاوت اساسی اینست که میل بادامک ها به جای اینکه درسرسیلندر جاسازی شده باشند،در خودِ بلوک موتور جای دارند.
یک موتور میل فشاریبادامک ها میله های بلندی را که از بلوک ِموتور تا سرسیلندر امتداد پیدا کرده اند و به منظور فشردن بازوهای سوپاپ ها استفاده می شوند را به حرکت در می آورند.این میله ها یک اضافه بار برای سیستم محسوب می شوند،که باعث افزودن نیروی مازاد بر نیاز به فنر سوپاپ ها می شوند.این مشکل باعث محدود شدن سرعت این گونه موتور ها می شود،موتورهایی که میل بادامک در سرسیلندر دارند،با حذف استفاده از میله های بلند،یکی از تکنولوژی هایی است که امکان ساخت موتور های پرسرعت را می دهند.
میل بادامک در موتور های میل فشاری معمولاً با یک چرخ دنده یا زنجیر کوچک به حرکت در می آیند.چرخ دنده ها معمولاً کمتر مستعد شکستگی می باشند.
تنظیم سوپاپ متغیرچندین روش جدید وجود دارد که میل بادامک ها قادرند برنامه زمانی ِ سوپاپ ها را تغییر دهند.سیستمی که بر روی تعدادی از موتور های Honda استفاده شده است Variable Valve Timed and lift Electronic Control,VTEC نام دارد. VTECیک سیستم مکانیکی-الکترونیکی است که به موتور اجازه می دهد که چندین میل بادامک داشته باشد.موتور های VTECیک بادامک مکش ِاضافه به همراه سوپاپ مخصوص آن دارند.
پروفیل منحصر به فرد این بادامک ها موجب می شود که سوپاپ مکش ِ اضافه مدتِ بیشتری باز بماند.دردور موتورهای پایین،این بادامک به سوپاپی وصل نیست.اما در دورهای بالا یک پیستون،بازوی سوپاپ اضافه را به بادامک مربوطه قفل می کند.
برخی اتومبیل ها از وسیله ای استفاده می کنند که زمان بندی سوپاپ را پیش می اندازد.این وسیله سوپاپها را طولانی تر باز نگه نمی دارد،بلکه در عوض،آن را دیرتر باز کرده و دیر تر می بندد.برای اینکار،میل بادامک را چند درجه جلو تر از حد معمول خود می چرخانیم.
اگر سوپاپ مکش در حالت عادی 10درجه قبل از نقطه مرده بالا (TDC) باز شود ودر 190 درجه بعد از TDC بسته شود،کل مدت باز بودن سوپاپ 200درجه است.زمان باز و بسته شدن سوپاپ ها را می توان با استفاده از مکانیزمی که میل بادامک را چند درجه ای به جلو می چرخاند، جابجا کرد.
پس ممکن است سوپاپ 10 درجه بعد از TDCباز شود و 210درجه بعد از آن بسته شود.20درجه دیرتر بسته شدن سوپاپ ها بسیار عالیست،ولی به هر حال ما بایستی سعی کنیم که مدت زمانی که سوپاپ مکش باز است را افزایش دهیم.
Ferrari یک ایده واقعاً زیبا را برای این
ادامه خواندن مقاله ميل بادامک چگونه کار مي کند؟
نوشته مقاله ميل بادامک چگونه کار مي کند؟ اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 21, 2018, 6:21 pm
nx دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
فهرست:مقدمهروانشناسی صنعتی ( اشتغال)مشاوره چیست؟ مشاوره شغلی چیست؟مشاوره شغلی و اهداف کاربردی آنزندگی تحصیلی و زندگی شغلی نتیجه گیری
مقدمه: ورود به دنیای كسب و كار در عصر حاضر كه جهان وارد دوره ای از فرصتها و چالش های بزرگ شده است ، نیاز به دانش ،مهارت و ویژگیهای خاص دارد . در هزاره جدید عوامل مؤثر بر موفقیت و خوشبختی افراد ، سازمان ها و ملت ها به سرعت در حال تغییر است و در چنین دوره ای موفقیت، به برخورداری از آخرین دانش و توانایی بكار گیری آن به شیوه ای نو آورانه و موثر بستگی دارد . دیگر شرایط پایدار برای دنیای کسب و کار وجود نخواهد داشت ،لذا لازم است افراد را در طول تحصیلات برای انتخاب زندگی شغلی و مقابله با بحران ها و چالش ها آماده نمود . در این مقاله سعی بر آن شده تا با معرفی رشته مشاوره شغلی و طیف گسترده خدمات آن به نقش مهم آن در پیوند زندگی تحصیلی به زندگی شغلی و انتخاب زندگی شغلی اشاره شود.
روانشناسی صنعتی ( اشتغال)روانشناسی صنعتی دانش بررسی رفتار انسان در محیط کار است. این دانش میکوشد تا با به اجرا گذاشتن نتایج و روشهای روانشناختی به کارگران و سازمانها کمک نماید. به این شاخه از روانشناسی گاه روانشناسی کار و روانشناسی شغلی هم گفته میشود.از جمله مباحث مطرح در این شاخه از روانشناسی میتوان به رفتار سازمانی، توسعه و بالندگی سازمان، مشاوره شغلی وحرفهای، روانشناسی مصرف کنندگان، روانشناسی تبلیغات و بازاریابی، روانشناسی منابع انسانی، روانشناسی استخدامی، روانشناسی بهرهوری اشاره کرد.
این رشته را در امریکا تحت عنوان industrial and organizational psychology و در اروپا تحت عنوان work psychology میشناسند.این رشته یکی از رشتههای کاربردی در دانشگاهها میباشد. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند کمک زیادی به صاحبان صنایع و سازمانها در جهت تعالی و رشد سازمانی واحد آنها بکنند.
در ایران این رشته از سال 74 در دانشگاههای دولتی اصفهان و اهواز راه اندازی شده است و تاکنون دانشگاههای آزاد هم در این رشته دانشجو میگیرند. از استادان دارای مدرک دکترا دراین رشته میتوان از دکتر حسین شکرکن (دکترای روانشناسی صنعتی از برکلی امریکا محل خدمت دانشگاه شهید چمران اهواز). دکتر ابوالقاسم نوری (دکترای روانشناسی صنعتی از کویینز انگلستان ومحل خدمت دانشگاه اصفهان) دکتر بهزاد رمضانی(استاد مدعو دانشگاه تهران)دکتر محمود ساعتچی (دکترای مشاوره با گرایش صنعتی وسازمانی از اله اباد هند.ومحل خدمت دانشگاه طباطبایی) نام برد. از کارشناسان زبده ودارای سابقه کاری عملی در زمینه روانشناسی صنعتی و سازمانی میتوان از اصغر محمدی نام برد که با سابقهترین کارشناس روانشناسی صنعتی در ایران میباشد.
مشاوره چیست؟ به نظر پاترسون ، مشاوره جریان یاورانه ای است که در آن برقراری رابطه ی صمیمی بین مراجع و مشاور ضرورت دارد . مراجع ، مشکل روانی و عاطفی دارد که از طریق حضور و تعامل در جلسه ای مشاوره، راه حل برای مشکلش می یابد و مشاور در حل مشکلات روانی مهارت دارد در این دیدگاه ، برقراری رابطه ای مشاوره ای درمان بخش است و تنها دادن اطلاعات و پند و اندرزبه مراجع،مشاوره محسوب نمی شود ( شفیع آبادی – 1383).
مشاوره شغلی چیست؟مشاوره شغلی عبارت است از تعیین یک حرفه که با استعدادها و امکانات و خصوصیات روانی و جسمی فرد سازگار و هماهنگ باشد. به عبارتی در این شاخه راهنمایی و مشاوره دو دسته اطلاعات مورد بررسی قرار میگیرند ، یک دسته اطلاعات مربوط به مشاغل و دسته دیگر اطلاعات مربوط به ویژگیها و استعدادهای فرد و در جریان مشاوره تلاش میشود تا هماهنگی و تناسب بین این دو دسته اطلاعات مشخص شود و تعیین گردد تا چه اندازهای شرایط مربوط به یک حرفه با تواناییها و ویژگیهای فرد سازگاری دارد.
مشاوره شغلی و اهداف کاربردی آن هدف مشاوره شغلی رشد توانائی کشف فرصت های شغلی توسط افراد و دست یابی فرد به شغلی است که برای او رضایت ، موفقیت ، سازگاری ، انگیزش و پیشرفت را در بر داشته باشد.به نظر سوپر(1985) هدف مشاوره شغلی دست یابی به بلوغ حرفه ای است ، بلوغ حرفه ای یعنی داشتن آگاهی نسبت به مشاغل ، شناخت خود ، خود پنداری روشن شغلی ، توانایی تصمیم گیری در مورد شغل آینده ، مسئولیت پذیری ، خود اتکایی در کشف فرصت های شغلی ، خلاقیت در فرآیند جستجوی شغل(زونکر،2006).
بر اساس رویکرد میچل ، لیون و کرامبولتز (1999) هدف مشاوره شغلی عبارت است از کمک به فرد برای گسترش توانایی ها و نیازهای خود ، کسب آمادگی لازم برای تغییر به منظور به دست آوردن کسب و کار ، بالا بردن عملکرد شغلی ، آماده سازی افراد برای مقابله با مشکلات و مسائل شغلی است. به نظر آنها مشاوره مانند یک مربی به فرد کمک می کند تا نیازها و تغییرات بازار کار را درک کند و بر اساس آن برای دست یابی به شغل مناسب تلاش کند(زونکر،2006).
زندگی تحصیلی و زندگی شغلی انسان در طول زندگی خود مراحل مختلفی را سپری می كند و به مرور زمان از مرحله ای به مرحله دیگر منتقل می شود. به عنوان مثال از مرحله نوزادی به كودكی و سپس به نوجوانی و جوانی می رسد. این روش یكی از روشهای تقسیم بندی زندگی است كه بر اساس زمان و طول عمر است.
روش دیگری كه زندگی را بر اساس آن تقسیم بندی می كنند، روش وظیفه ای است. یعنی زندگی انسان بر حسب نوع وظایف به دوران های مختلفی تقسیم بندی می شود. مثلاً در یك دوران از زندگی بیشترین و مهمترین وظیفه انسان تحصیل است كه آن را زندگی تحصیلی می نامند و دوران دیگر را زندگی شغلی می نامند كه فرد مهمترین و بیشترین وظیفه اش در رابطه با انتخاب شغل و پیشرفت در آن است، زندگی تحصیلی در واقع تمامی دوران تحصیلات فرد چه در دوران مدرسه و چه در دوران دانشگاه را شامل می شود.تمامی آموزشهای رسمی و غیر رسمی را که در این دوران فرد دریافت می دارد تا در آینده شغلی خود آنها را به کار بندد تحت عنوان زندگی تحصیلی مطرح می شود.
شروع زندگی شغلی افراد بستگی به شرایط فردی و اوضاع اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جوامع دارد. بسیاری از افراد در بسیاری از كشورها زندگی شغلی خود را از سنین كودكی یا نوجوانی آغاز می كنند و عده ای زندگی شغلی خود را همزمان با تحصیلات دانشگاهی یا پس از اتمام آن آغاز می كنند، کسانی که تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی را برای رسیدن به یک زندگی شغلی موفق انتخاب می نمایند،در تمامی دوران تحصیل خو.د
در دانشگاه در مورد شغل آینده خود می اندیشند و احتمالاً شغلی مرتبط و یا غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود در طول دوران دانشجویی بدست می آورند.فرد خدماتی را از دانشگاه محل تحصیل خویش دریافت می دارد و خود را برای ورود به دنیای کسب و کار آماده می کند در واقع کسانی که از این دوران طلایی زندگی خود استفاده کامل را برده و مهارتهای مورد نیاز بازار کار را در این دوران کسب کرده اند در دوره گذار از زندگی تحصیلی به زندگی شغلی متحمل زحمت کمتری خواهند شد و در فرایند کاریابی زودتر به نتیجه خواهند رسید.
ادامه خواندن مقاله روانشناسي اشتغال و مشاورة شغلي
نوشته مقاله روانشناسي اشتغال و مشاورة شغلي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 6:23 pm
nx دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
زن از دیدگاه اسلامهیچ یك از آیات قران كریم كه مردم را دعوت به تدبیر و تعقل در نظام آفرینش می كند، مخصوص به مردان نیست، بلكه زنان و مردان را به طور برابر مخاطب قرار داده است.اساساً بررسی آیات قرآن كریم نشان می دهد زن و مرد از نظر آفرینش هیچ تفاوتی با یكدیگر ندارند و همه انسانها از هر صنف، خواه زن و خواه مرد از یك ذات و گوهر خلق شده اند.1چنان چه خدای تعالی می فرماید:
«یا ایها الناس اتقوا ربكم الذی خلقكم من نفس واحده و خلق منها زوجها و بثّ منهما رجالاً كثیراً و نسائاً و اتقوا;.الذی تسالون به و الارحام..»(سوره نساء، آیه 1)
همچنین از نظر خداوند همه مردم خواه زن و خواه مرد در مقابل تكالیف الهی مسئول بوده و به خاطر كارهای نیك و بدشان مورد ثواب و عقاب قرار می گیرند.
«; انی لااضیع عمل منكم من ذكراً و انثی»(سوره آل عمران،آیه 195)
هم چنین زنان و مردانی كه كارهای شایسته انجام داده باشند، بدن هیچ گونه تبعیض، سیر تكاملی خود را به سوی خداوند طی كرده و مورد تأیید و مشمول پاداش قرار می گیرند:
«من عمل صالحاً من ذكر او انثی و هو مؤمن فلنحینیه حیاه طیبه(سوره نحل،آیه 97).مقام و منزلت زنان در فرهنگ اسلامی بر همگان آشكار است.دفاع از حقوق رنان ، اعطای مقام كوثر به دخت پیامبر، سخن از زنان و مردان نیكوكار در سرتاسر قرآن و اعطای حق رأی به زنان، نمایان گر اهمیت تقریباً مساوی زنان با مردان در این فرهنگ می باشد.
در عصر حاضر، شركت در انتخابات و دخالت در سرنوشت سیاسی جامعه یكی از شاخص های مشاركت سیاسی به شمار می آید.مصداق این امر در صدر اسلام را در بیعت با پیامبر اكرم(ص) ملاحظه می كنیم.در این باره قرآن كریم چنین می فرماید:
«یا ایها النبی اذا جاءك المؤمنات یبایعنك علی ان لایشركن بالله شیئاًو;. فبایعهن..»(سوره ممتحنه،آیه 12)« ای پیامبر هنگامی كه زنان نزد تو می آیند و با تو بیعت می كنند كه چیزی را شریك خدا قرار ندهندو;. با آنان بیعت كن.»
بیعت، تعهد و پیمان ملت با رهبر در پیروی از خداوند متعال و سرپیچی مكردن از دستورات الهی است.
1در صدر اسلام نوعی بیعت بین زنان و پیامبر و خلفای راشدین وجود داشته است و زنان، به عنوان پذیرش حاكمیت اسلام، دست خود را در ظرف آبی كه دست زمامدار اسلامی در آن قرار داشت فرو می بردند.
2بر همین مبنا، با ملاحظه تاریخ اسلام، مردان و زنان در صدر اسلام، محور و مدار جامعه اسلامی را تشكیل می دادند، به طوری كه جنسیت مانعی در ایفای وظایف سیاسی آنان ایجاد نمی كرد.
شركت زنان در جنگ ها در صدر اسلام، نشان دهنده مشاركت زنان آن عصر در امور سیاسی است.دو بانوی نمونه اسلام، حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت زینب كبری(س) نمونه ای از زنانی هستند كه نسبت به سرنوشت سیاسی جامعه خویش حساس بوده و رسالت خود را به خوبی انجام داده اند.با وجود این كه در محتوای فرهنگ اسلامی برای فعالیت اجتماعی و سیاسی زنان منعی وجود نداشته، اغلب رهبران دینی، تحت تأثیر سنت های اقوام گوناگون و با تفكری همچون تفكر اسكولاستیكی اروپایی، مشاركت فعال زنان را در صحنه های سیاسی و اجتماعی نپذیرفته اند.
3به هر حال شكی نیست كه اسلام احترام ویژه ای برای زنان قائل است.این لازم به توضیح نیست، زیرا همه می دانیم كه اولین كسی كه اسلام را قبول كرد یك زن بود.اولین شهید راه اسلام نیز یك زن بود.تنها فردی كه در كعبه دفن می باشد یك زن است و وارث پیامبر(ص) نیز دخترش ، حضرت فاطمه زهرا(س) است كه پیامبر(ص) بر دستان مباركش بوسه زد. و او را «ام ابیها» خطاب فرمود.
1به طور كلی از نظر دین مبین اسلام زن و مرد از استعدادهای یكسانی برای مدیریت حیات انسانی خویش برخوردارند:1- استعدادهای درونی چون: برخورداری از روح الهی، تسویه و تعدیل در خلقت، برخورداری از قوای ادراكی، داشتن فطرت الهی، وجدان اخلاقی و حمل امانت.
2- استعدادهای بیرونی مانند آفرینش، دانش، پیروی از رسولان الهی و تنزیل كتاب كه به زن و مرد یكسان نگریسته شده است.
جمع بندی فلسفه وجود آدمی(زن و مرد) و هم چنین، رشد وجودی فردی و اجتماعی انسان ها به منزله بندگی و عبودیت خداوند می باشد.زن و مرد در ارزش های انسانی نیز یكسان اند.
در این جا به بررسی نقش بزرگ منادی رهایی زنان از اسارت قرون، «حضرت امام خمینی»(ره) پرورش یافته مكتب اسلامی می پردازیم.امام خمینی (ره) و احیای منزلت زن مسلمانچنان كه می دانیم در جاهلیت عرب«زنده به گور كردن دختران» راهی بود كه خانواده را از شر وجود، فرزندان مؤنث نجات می داد، صرف نظر از دوره كوتاهی در صدر اسلام كه به مدد تعالیم و سنت نبوی و اهل بیت عصمت و طهارت(س)، زن تا حدودی ارج و منزلت حقیقی خود را بازیافت.مجدداً هم زمان با تجدید حیات و احیای نظامات پیشین كه با رنگ و لعاب خلافت اسلامی آغاز گردید، جایگاه و منزلت نیز رجعتی دوباره یافت و به تدریج با گذشت زمان برداشت های متحجرانه از اسلام، قیود و محدودیت های فلج كننده ای را بر زنان تحمیل نمود، تا آن جا كه حتی تا همین چند دهه اخیر نیز نزد مقدسین سنتی هم عصر ما، رگه هایی از این استضعاف و دون منزلتی زن به وضوح قابل مشاهده بود.
در چنین شرایطی بود كه استعمار جهانی، با شعار آزادی و مساوات، فرهنگ برهنگی و بی بند و باری را در قالب كشف حجاب اشاعه داد.
این منش در ادبیات شاهانه، تحت عنوان«فریبا» بودن زن مطرح شد.«زن فریبا»، نسخه بدل و استعاری از تصویر زن در جامعه غربی است كه متأسفانه در نسخه اصلی آن نیز كرامت و شخصیت واقعی زن در مسلخ فلسفه مادی غرب قربانی شده؛ تا حصول آرمانی«اقتصاد و لذت» ، این دو معبود و مقصود انسان غربی را فراهم آورد.
با عنایت به ملاحظات فوق است كه فروغ اندیشه و شكوه و عظمت عمل حضرت امام خمینی(ره) در احیای هویت اصل زن مسلمان، بهتر شناخته می شود.حضرت امام كه خود از نزدیك برداشت های مستحجرانه از جایگاه زن به عنوان«ضعیفه» و «عیال محبوس در اندرونی» را شاهد بود واز سوی دیگر با تیزبینی خاص خود، نقش زن فریبا و ملعبه به دست استثمارگران را در ابتذال، فساد و از خود بیگانگی و خودباختگی جوامع مسلمان به خوبی احساس می كردند.با الهام از كوثر زلال معارف اسلام ناب محمدی و تعمیق و تأمل مجتهدانه در میراث گرانقدر سنت نبوی و تعالیم ائمه معصومین علیهم السلام و از موضع مرجعیت اعلا به آن چنان درك درستی از نقش و مسؤلیت زن دست یافتند كه اینك تجلی و بروز آن را در احیای هویت زن مسلمان در انقلاب اسلامی شاهد هستیم.
این تلقی از زن بود كه سال ها كوشش و تلاش دستگاههای تبلیغاتی استعمار از یكسو – و وجود سنت های متحجرانه كه در هیأت وفاداری به خبرگزاری ها و ناظران و تحلیل گران بین المللی ، «انقلاب ایران» بعضاً به «انقلاب چادرها» لقب گرفت و زنان نه فقط در تظاهراتبراندازی رژیم شاه كه در همه مراحل تصویب، تأیید و تثبیت نظام جمهوری اسلامی ایران، آرای شان معتبر و كارساز شد و علی رغم عقب ماندگی های ناشی از سیاست ها و برداشت های گذشته كه مانع از رشد و شكوفایی در خور استعداد و قابلیت زنان شده بود، با سرعتی پرشتاب به جبران گذشته پرداخته، در طراط منتهی به اكتساب و شأن و جایگاه مناسب آنان، گام های بسیار مؤثری را برداشتند.امام خمینی در فرمایشات گهربار خویش همواره بر نقش سازنده و مقام والای (زن) تأكیید داشته اند.
بخش دوم:نقش زنان در دفاع مقدسفقدان ادبیات جامع در خصوص مسایل زنان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، اثرات خود را حتی بر منابع پژوهشی نیز نشان می دهد.اثرات این كمبود بر تحقیقات علمی به خوبی محسوس است و همین مسأله ما را از نگرش جامع نسبت به مسایل زنان باز می دارد؛ به طوری كه در دفاع مقدس، نقش واقعی زنان به طرز شایسته ای ترسیم نشد.
اما به هرحال حضور زنان در دفاع مقدس به تغییر باورها، ارزش ها و نگرش های جتمعه كمك كرد و تصویر نوینی از زن ایرانی ارائه نمود.
این مطالعه با توجه به فقدان منابع، فقط شمه ای كوتاه از ایثار و حماسه زنان در دفاع مقدس را عنوان می نماید.
هدف این تحقیق نیز بررسی نقش زنان در دفاع مقدس می باشد.زنان ایرانی در طی دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، توانایی های بالقوه خود را بالفعل نمودند و با تمام وجود در این رزم ملی شركت كردند، به گونه ای كه تاریخ دفاع مقدس، حاكی از حضور برجسته زنان ایرانی در مراحل گوناگون جنگ می باشد.
در این پژوهش برآنیم تا برگ های زرینی از حماسه ی حضور زنان ایرانی در هشت سال دفاع مقدس را، بازگو نمائیم.آن دوران، یادآور مقاومت و ایثار مردان و زنانی است كه با نثار خون خود و عزیزان شان و با خلق حماسه های به یادماندنی ، پرچم فتح و ظفر را در پهنه ایران اسلامی به اهتزاز درآورند.
اگر چه در تاریخ بیشتر بر جنبه های عاطفی و احساسی زنان تكیه شده، اما زنان ما در این حماسه ملی ، دوش به دوش رزمندگان غیور این مرز و بوم ، دلیرانه ایستادند و به جهانیان نشان دادند كه در راه آرمان والای خویش، حاضرند از عواطف و احساسات خود چشم پوشی نمایند.عشق به اسلام و عشق به سرزمین معطر اسلامی، سبب شده بود كه آنان خود و خانواده شان را از خاطر ببرند و فقط به مصالح ملی و میهنی خویش بیندیشند.
زنان ایرانی در طی جنگ تحمیلی با تأسی عاشورا و پیام رسان آن حضرت زینب كبری(س) حماسه های فراموش ناشدنی آفریدند.
در این دوران، زنان آگاه، فعال و پر توان كشور در فعالیت های پرتحرك و بی شماری، هم چون: مقاومت در صحنه های نبرد، امدادگری و خدمات و پشتیبانی و غیره شركت داشتند.با توجه به نقش غیر مستقیم زنان در جنگ تحمیلی، آن چنان كه شایسته است از فداكاری، مقاومت و ایثارشان سخن چندانی گفته نشده است؛ در حالی كه آنان در پشت صحنه، نقش عظیمی ایفا می كردند كه هنوز هیچ دوربینی نتوانسته این نقش را آن چنان كه در خور شأن شان است، به تصویر بكشاند.
آن چه تا كنون از نقش زنان در دفاع مقدس مطرح و ثبت شده، سایه های مبهمی از حضور پر قدرت آنان در صحنه های نبرد بوده است.
در این مطالعه برآنیم تا از شیر زنان رزمنده ای كه در اوج گمنامی ، تنها به عشق اسلام و قافله سالار شهیدان كربلا، قلب شان می تپد و در این وادی از كلیه تعلقات شان گذشتند، سخن بگوئیم.جایگاه زن در اسلامفلسفه آفرینش آدمی، بر محور زن و مرد بنا شده است، خداوند متعال زن و مرد را از یك سرشت و طینت آفرید و از روح خویش در كالبد هر دوی آنان دمید.به طوری كه جایگاه زن در نظام اسلامی همانند مرد است.گواه این امر قرآن كریم و روایات مستندی است كه اینك به چند آیه و روایت اشاره می كنیم:الف – آیات قرآن كریم:«یا ایها الناس اتقوا ربكم الذی خلقكم من نفس واحده;.» (سوره نساء آیه 1)ای مردم بترسید از پروردگارتان آن كه شما را از یك تن بیافرید;«و لقد كرمنا بنی آدم;» (سوره اسراء آیه 70)
ادامه خواندن مقاله زن از ديدگاه اسلام
نوشته مقاله زن از ديدگاه اسلام اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 6:25 pm
nx دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
فهرست:مقایسه بازار كار ایران با دول غربیبررسی وضعیت اشتغال و بیكاری از بعد سنی و جنسی طی دوره 82-1375 چالشهای عمده
مقایسه بازار كار ایران با دول غربیبازار كار به عنوان یكی از بازارهای مهم چهارگانه، به دلیل ارتباطی جدی كه با جنبههای انسانی توسعه دارد، در فرآیند برنامهریزی توسعه از حساسیت و اهمیت ویژهای برخوردار است. یكی از شاخصهای توسعه یافتگی یك كشور، علاوه بر سهم مشاركت جمعیت واقع در سنین فعالیت در بازار كار (نرخ مشاركت نیروی كار)، میزان مشاركت و نقشی است كه زنان در آن كشور دارا هستند. به رغم اهمیت نقش زنان در فرآیند توسعه، كشور ایران با شرایط مطلوب،
فاصله قابل توجهی دارد. بازار كار ایران از دو ویژگی عمده برخوردار است كه آن را از سایر كشورها و دول غربی متمایز میسازد: ویژگی اول، پایین بودن نرخ مشاركت كل نیروی كار نسبت به اغلب كشورها و ویژگی دوم، مشاركت ناچیز زنان در مقایسه با مردان است. تحقیقی كه بر 30 كشور شامل طیفهای گوناگونی از كشورهای اروپایی و غیراروپایی، صنعتی، پیشرفته، عضو بلوك شرق، در حال توسعه و مسلمان انجام گرفته است (هاشمی، 1380) نشان میدهد كه نرخ مشاركت جمعیت 15سال به بالا در سال 1996، 43 درصد بوده است كه هنوز 3درصد از پایینترین میزان، در بین 30 كشور مورد مطالعه كمتر است.
از نظر جنسیتی، نرخ مشاركت نیروی كار زنان در تمامی كشورها (1997-1980) پایینتر از مردان بوده است. این فاصله در كشورهای مسلمان، با مردمی كه دارای فرهنگ سنتی هستند، بیشتر از سایر كشورهاست. در این میان بیشترین فاصله به ترتیب به كشورهای پاكستان و عربستان تعلق دارد. نرخ مشاركت نیروی كار مردان در این دو كشور در سال 1995به ترتیب برابر 3/82 و 1/82 درصد و برای زنان 7/12 و 7/17 درصد بوده است، یعنی نرخ مشاركت نیروی كار مردان در این كشورها به ترتیب 5/6و 6/4 برابر زنان بوده است. این شاخصها در ایران در سال 1996، برای مردان و زنان 15سال به بالا، به ترتیب 4/74 و 6/10درصد بوده است كه نشان میدهد مردان در ایران 7 برابر بیشتر از زنان در بازار كار مشاركت داشتهاند كه در مقایسه با كشور پاكستان، – كشوری كه نرخ مشاركت نیروی كار مردان، بیشترین فاصله را از زنان دارد – هنوز بیشتر است. این امر یكی از علل پایین بودن نرخ مشاركت كل نیروی كار در ایران است، یعنی پایین بودن نرخ مشاركت زنان، سبب كاهش نرخ مشاركت كل نیروی كار شده است.
موضوع مهم عدم تعادلی است كه بین نرخ بیكاری زنان و مردان وجود دارد. علیرغم نرخ مشاركت پایین زنان در كشور، نرخ بیكاری آنان به مراتب بالاتر از مردان است و این عدم تعادل نیز طی دوره 82-1375 رو به افزایش گذاشته است. نرخ بیكاری مردان كه طی سالهای 79-1375 از 5/8 به 8/13درصد افزایش یافته بود، در سالهای اخیر رو به كاهش گذارده و در سال 1382 به 1/10درصد رسیده است، در حالیكه نرخ بیكاری زنان طی دوره 82-1375 از 3/13درصد به 2/21 درصد افزایش یافته است. در واقع نرخ بیكاری زنان كه در ابتدای دوره 5/1برابر نرخ بیكاری مردان بوده، در انتهای دوره به 2 برابر افزایش یافته است. به نظر میرسد سیاستهای اشتغالزایی برنامه سوم توسعه كه در كاهش نرخ بیكاری مردان مؤثر بوده، تاثیر چندانی در كنترل روند افزایشی نرخ بیكاری زنان نداشته است. عدالت اجتماعی و توسعه پایدار ایجاب میكند، فاصله نرخ بیكاری زنان و مردان در سطح پایینی قرار گیرد و انتظار میرود در برنامه چهارم توسعه، كاهش عدم تعادلهای بازار كار از جنبه جنسیتی مورد توجه قرار گیرد.
به دنبال تحولات جمعیتی در دهه 65-1355، ساختار سنی جمعیت كشور دستخوش تغییرات اساسی گردید، به گونهای كه در سالهای اخیر بیش از یك سوم جمعیت كشور را جوانان 29-15 ساله تشكیل میدهند. اصلیترین مطالبه جوانان كشور اشتغال است. هدف اصلی آموزش، آمادگی برای ورود به بازار كار و شرط لازم برای ازدواج مردان نیز اشتغال و داشتن درآمد مكفی است. در كشور ما طبق بررسی كه بر روی مطالبات زنان از سوی مركز مشاركت زنان انجام گرفته است، اشتغال به عنوان اولین مطالبه زنان نیز مطرح شده است. جامعه آماری این طرح، كه زنانی از اقشار گوناگون و لایههای متفاوت اجتماع را در برگرفته، نشاندهنده اشتراك این مطالبه در همه این لایهها و اقشار بوده است.
ورود خیل عظیم جوانان به بازار كار در سالهای اخیر و رشد ناكافی فرصتهای شغلی موجب شده است كه نرخ بیكاری این گروه به صورت مضاعف افزایش یابد. نرخ بیكاری جوانان 29-15 ساله از 8/14 درصد در سال 1375 به 2/22 درصد در سال 1382 افزایش یافته است. عدم تعادل جنسیتی نرخ بیكاری، در بین جوانان نیز مشهود است. نرخ بیكاری دختران 24-20 ساله در سال 1382 به 6/45 درصد رسیده است كه بیش از 2برابر نرخ بیكاری مردان هم سن آنهاست. تحقیقات نشان داده است كه در سالهای آینده تعداد كثیری از دختران فرصت ازدواج نخواهند داشت. نرخ طلاق نیز رو به افزایش است. این امر بر تعداد خانوارهای زن سرپرست خواهد افزود. این خانوارها با احتمال بیشتری زیر خط فقر قرار میگیرند و انواع آسیبهای اجتماعی، زندگی آنها و افراد تحت سرپرستی آنان را تهدید میكند كه همه این عوامل در كنار بالا رفتن سطح تحصیلات دختران، بر تقاضا و ضرورت اشتغال زنان میافزاید.
با توجه به ساختار سنی جمعیت و افزایش تدریجی نرخ مشاركت زنان، عدم توجه به ویژگیها و تغییر و تحولاتی كه در بازار كار در حال روی دادن است، میتواند منجر به رشد قابل توجه نرخ بیكاری زنان و جوانان گردد كه علاوه بر هدر رفتن بخش عمدهای از سرمایه انسانی كشور و دور شدن از توسعه متوازن و پایدار، موجب تشدید دوگانگیها و پیامدهای نامطلوب اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چون طلاق، اعتیاد، فساد، انواع جرم و جنایت و; در جامعه خواهد شد.
بررسی وضعیت اشتغال و بیكاری از بعد سنی و جنسی طی دوره 82-1375
جدول(1) نرخ مشاركت و نرخ بیكاری مناطق شهری، روستایی و كل كشور را به تفكیك جنسیت طی سالهای 82-1375 نشان میدهد. این اعداد از نتایج آمارگیری از ویژگیهای اشتغال و بیكاری خانوار مركز آمار ایران استخراج شده است.
مهمترین یافتههای این جدول را میتوان اینگونه خلاصه كرد:1 نرخ مشاركت زنان، مردان و كل جمعیت طی این مدت به آهستگی افزایش یافته است. علت اصلی افزایش نرخ مشاركت، تغییر ساختار سنی جمعیت است. موج بزرگ جمعیت كه طی سالهای 65-1355 شكل گرفته، در سالهای كنونی در سنین ورود به بازار كار قرار گرفتهاند.2 در افزایش نرخ مشاركت زنان، علاوه بر تغییرات ساختار سنی، بالا رفتن سطح تحصیلات، سن ازدواج، نرخ تجرد و نرخ طلاق و; نیز مؤثر بوده است. همین امر باعث شده كه سرعت افزایش نرخ مشاركت زنان بیش از مردان باشد. نرخ مشاركت مردان كه در سال 1375، 7/6 برابر زنان بوده، در سال 1382 به 5/5 برابر كاهش یافته است كه هنوز فاصله بسیار زیاد نرخ مشاركت زنان و مردان را نشان میدهد(نمودار1).
3 بیشترین افزایش نرخ مشاركت در این مدت به زنان روستایی تعلق داشته است. این امر به دو دلیل است: 1 بهبود روشهای آمارگیری و شناسایی بهتر زنان شاغل روستایی در طرحهای آمارگیری اشتغال نسبت به سرشماری سال 1375، 2 فعالیت نهادهایی چون كمیته امداد امام خمینی و جهاد كشاورزی ; در ایجاد شغل در روستاها.
نمودار (2) نرخ بیكاری را در گروههای سنی به تفكیك جنسیت در سال 1375 و 1382 نشان میدهد. این نمودار به وضوح عدم تعادلهای سنی و جنسی را در نرخ بیكاری نشان میدهد. مهمتر از آن بیانگر آن است كه عدم تعادل طی زمان تشدید شده است. در سال 1375 حدود 71 درصد بیكاران زیر 30 سال قرار داشتهاند. این نسبت در سال 1382 به 82 درصد ارتقا یافته است و نشاندهنده تمركز بیشتر بیكاری در میان جوانان است. نرخ بیكاری مردان 29-15 ساله طی دوره 82-1375 با 5 درصد افزایش از 14 درصد به 19 درصد رسیده است. همزمان نرخ بیكاری زنان این گروه سنی با 16درصد افزایش از 21 درصد به 37 درصد رسیده است. همانگونه كه در نمودار(2) میبینیم همراه با بالا رفتن نرخ بیكاری، فاصله بین نرخ بیكاری زنان و مردان به شدت افزایش یافته است. در سال 1375 بالاترین نرخ بیكاری به افراد زیر 20 سال تعلق داشته است،
ولی در سال 1382 گروه سنی 24-20 ساله بیشترین نرخ بیكاری را داشتهاند. در واقع بالارفتن سطح تحصیلات و رشد پوشش تحصیلی، علاوه بر آنكه سن شروع به كار را بالا برده است، عرضه نیروی كار در سطوح تحصیلی بالاتر را افزایش داده و به صورت خاص بر نرخ بیكاری افراد تحصیلكرده افزوده است. تمایل روزافزون دختران به كسب تحصیلات عالی و نبود فرصتهای شغلی كافی موجب شده كه نرخ بیكاری زنان شهری طی دوره 82-1375 از 5/12 درصد به 5/28 درصد افزایش یابد و حتی در روستاها نیز حدود 60 درصد زنان بیكار را افراد دیپلمه به بالا تشكیل دهند.
چالشهای عمدهبخش عمده افزایش عرضه نیروی كار كه عامل اصلی بالا رفتن نرخ بیكاری بهخصوص در بین جوانان است، معطوف به تغییر ساختار سنی جمعیت است. اوج ورود جمعیت به بازار كار در سنین 29-20 سالگی است. جمعیت این گروه سنی در كشور ما تا سال 1390 رو به افزایش خواهد بود و پتانسیل افزایش نرخ بیكاری جوانان را همراه دارد. عامل مؤثر دیگر در افزایش عرضه نیروی كار، رشد قابل توجه نرخ مشاركت زنان در سالهای اخیر است كه پیشبینی میشود به دلیل بالارفتن سطح تحصیلات آنان و تغییرات تدریجی ساختار زناشویی در كشور، در سالهای آتی نیز این روند ادامه یابد. افزایش سطح تحصیلات و بالا رفتن درصد افراد بهرهمند از آموزش عالی موجب رشد قابل توجه عرضه نیروی كار تحصیلكرده به خصوص در بین جوانان و زنان شده است، در حالی كه به دلیل بافت سنتی اقتصاد كشور،
تقاضای نیروی كار تحصیلكرده از چنین رشدی برخوردار نبوده است. این امر باعث شده كه نرخ بیكاری افراد دارای آموزش عالی در سال 1382 به 3/13 درصد برسد و از نرخ بیكاری كل جمعیت كه 8/11 درصد بوده نیز فراتر برود. در حال حاضر جامعه با پدیده بیكاری افراد تحصیلكرده (به خصوص زنان و جوانان) مواجه است كه ایجاد شغل برای آنان بسیار مشكلتر است.
ادامه خواندن مقاله مقايسات قانون كاري ايران و اروپا و اصلاحات قانون كاري ايران
نوشته مقاله مقايسات قانون كاري ايران و اروپا و اصلاحات قانون كاري ايران اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 6:27 pm
nx دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
قابلیت اطمینان / پایایی
فهرست:كارآئی و اثربخشی كیفیت ؛ پیشران تعالی سازمانی هزینه یابی كیفیتكنترل كیفیت فراگیری (tqc)مهندسی قابلیت اطمینانتولید محصول بی عیبمدیریت كیفیت استراتژیكجمع بندی موقتنرم افزار ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم های قدرت ( RAP )شاخصهای قابلیت اطمینان بحث قابلیت اطمینان در سازمانهای ممتازآشنایی با نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان(RCM)كارگاه تعمیر و نگهداری تجهیزات
منابع:
www.magiran.com
www.tabian.com
www.mohandesin.com
كارآئی و اثربخشی كیفیت ؛ پیشران تعالی سازمانی 1- هزینه یابی كیفیت :هدف این مقوله بررسی و تجزیه و تحلیل هزینه های كیفیت است به نحوی كه بتوان با تقبل یكسری هزینه های پیشگیرانه از تحمیل هزینه های گزاف ناشی از بی كیفیتی جلوگیری نمود.
جوران معتقد بود كه هزینه های دستیابی به یك سطح كیفیت را می توان به دو دسته هزینه های قابل اجتناب و هزینه های غیرقابل اجتناب تقسیم نمود. هزینه های غیرقابل اجتناب هزینه های بودند كه مربوط به پیشگیری ، بازرسی ، نمونه گیری و ; می شوند .
هزینه های قابل اجتناب شامل هزینه هایی می شوند كه به محصولات معیوب و شكست های محصول مرتبط می شود شامل : ضایعات مواد ، نیروی كاری كه صرف دوباره كاری می گردد، فرآیند شكایت و ضررهای مالی ناشی از ناخوشنودی مشتریان .همانطور كه ملاحظه می شود یك واحد می تواند با تقبل هزینه های غیرقابل اجتناب از وقوع هزینه های قابل اجتناب جلوگیری نماید .
2- كنترل كیفیت فراگیری (tqc)مهمترین تاكید این مقوله براین موضوع است كه كیفیت یك وظیفه و مسئولیت همگانی است. آرماند فیگنبام در سال 1956 مطرح نمود كه برای تحقق كیفیت اثربخش ، كنترل كیفیت باید از طراحی محصول آغاز شود و تا زمان تحویل به مشتری ادامه یابد در غیراینصورت ممكن است اشتباهی در ابتدای فرآیند ( طراحی محصول جدید) موجب بروز اشكالات جدی در فرآیندهای بعدی ، و از همه بدتر زمان تحویل به مشتری شود .
دراین دوران روشهای آماری و نمونه گیری از اهمیت خاص خود برخوردارند ولی سیستم كیفیت حالا علاوه بر كنترل تولید ، شامل توسعه محصولات جدید ، گزینش فروشندگان ، حمل و نقل و خدمات مشتریان نیز می شود.هم فیگنبام و هم جوران معتقدند كه برای انجام این مسئولیت ها یك شغل جدید به نام مهندسی كنترل كیفیت ضروری است كه وظیفه این بخش عبارتست از مشاركت در طرح ریزی كیفیت ، هماهنگی فعالیهای سایر دپارتمانها ، تدوین استانداردهای كیفیت و فراهم كردن اندازه گیری های كیفیت . برای اعمال كنترل كیفیت فراگیر ، بسیاری از شركت ها ، ماتریسی به صورت نمایه شماره 1 ایجاد كرده اند كه وظیفه هر دپارتمان در تحقق كیفیت محصولات روشن و شفاف شده است :نمایه شماره 1 : 3- مهندسی قابلیت اطمینان :قابلیت اطمینان یعنی احتمال عملكرد موثر محصول ( برآورده كردن یكسری كاركردهای مشخص شده بدون شكست ) در یك دوره زمانی مشخص ، تحت شرایط خاص . هدف اصلی این بحث پیش بینی میزان قابلیت اطمینان به یك محصول و پس از آن بهبود قابلیت اطمینان و كاهش نرخ شكست در طول زمان می باشد . برای تحقق این اهداف تكنیك ها متنوعی مورداستفاده قرار می گیرد .
fmea : كه بطور نظام مند روشهای یك تولید را كه می تواند منجر به شكست شده مرور نموده و مبتنی بر آنها طرحهای جایگزین ارائه نماید .
individual component analysis : كه احتمال شكست قطعات كلیدی را محاسبه كرده و سپس تلاش می كند تا ضعیف ترین حلقه ها را حذف كرده یا قوت بخشد .
redundancy : كه شامل استفاده از سیستم های موازی می شود تا اطمینان حاصل شود كه به دلیل وجود ذخایر پشتیبان ، هرگاه قطعه یا زیر سیستم مهمی دچار شكست شد با مشكلی روبرو نشویم .
4- تولید محصول بی عیب : تولید محصول بی عیب یعنی انجام هر كاری به درستی در اولین مرتبه انجام . یكی از طرفداران اصلی این موضوع كرازبی است كه ادعا می“كند كیفیت كامل هم به لحاظ فنی ممكن است و هم به لحاظ اقتصادی قابل تصور است .
• مدیریت كیفیت استراتژیك :این تفكر از سالهای 1970 میلادی آغاز شد . سابقه آن به شركت hewlett-pakard برمی گردد . در این شركت پس از اینكه مدیر بخش سیستم های اطلاعاتی افشاء نمود كه تست 300000 قطعه چیپس های“كامپیوتری“( ram16k ) از سه تولید كننده ژاپنی و آمریكائی در سال 1980 نشان داد كه نرخ شكست در چیپس های ژاپنی صفر بود در حالیكه این نسبت برای محصولات آمریكائی بین 11/0% و 19/0% بود و همین نرخ پس از 1000 ساعت استفاده به ترتیب برای محصولات ژاپنی بین 010/0% و 019/0%“ و“برای“چیپس“های“آمریكائی“بین“/0%“و“/0% بود .
این اختلاف شوك عجیبی به صنعت آمریكا وارد نمود. .]7- صفحه 23-21 [ مشابه این اتفاق برای صنعت های لاستیك سازی ، ابزارسازی ، تلویزیون و;اتفاق افتادوشركت هاومدیران آنهااحساس خطركردند.برای آنها كیفیت دارای ارزش واهمیت ویژه ای شده بود زیرا شهرت شركت ها، سهم بازار وسود و ریسكشان اجازه نادیده گرفتن این مقوله مهم را نمی داد .نگرانی مدیران ارشد در این شرایط به نحوی بود كه قابل انتقال به سطوح پائین تر سازمان نبود . علت اصلی این امر ، وفاداری وظیفه ای واحدهای یرمجموعه بود .
حاصل تفكرات جهت حل این مشكلات رویكرد“استراتژیك“به“كیفیت“بود . بدین ترتیب كیفیت بازتعریف شد ، زیرا تولید بی عیب آن طور كه تضمین كیفیت و كنترل كیفیت آماری تعریف می كرد بسیار محدود بود .
راه حل این بود كه كیفیت از دیدگاه و نقطه نظر مشتری تعریف شود . در این حالت كیفیت به جای استاندارهای ثابت داخلی ، به طور مقایسه ای ( در قیاس با رقبا ) تعریف گشت . در این حالت مشتریان بودند كه نظر نهائی را در خصوص قابل قبول بودن محصول می دادند نه بخشهای داخلی . كیفیت با این تعریف به یك سلاح رقابتی قوی تبدیل شد ؛
تحقیقات بازاریابی اهمیت ویژه ای پیدا نمود و نقش متخصصان كیفیت در سازمان بازتعریف شد . متخصصین كیفیت ، امروزه ، شباهت كمتری به گذشته دارند . آنها مدیر هستند نه بازرس ؛ برنامه ریز هستند نه كنترلر ؛ نسبت به بازار حساس هستند همان طور كه به تولید حساسند ؛ فشار رقابتی بینششان را توسعه داده و مجبورشان ساخته تا كیفیت را با سایر نیازهای كسب و كار پیوند دهند .
• جمع بندی موقت :باتوجه به مطالب بیان شده می توان اعصار كیفیت در آمریكا را به چهار مرحله بازرسی ، كنترل كیفیت آماری ، تضمین كیفیت و مدیریت استراتژیك كیفیت تفكیك نمود كه بطور خلاصه ویژگی های هر دوره در نمایه شماره 2 گرد آمده است : نرم افزار ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم های قدرت ( RAP )بسته نرم افزاری RAP یك نرم افزار مناسب برای ارزیابی قابلیت اطمینان در سیستمهای قدرت الكتریكی می باشد.
این نرم افزار دارای توانائی محاسبه و ارزیابی قابلیت اطمینان مركب (Composite System Reliability) و قابلیت اطمینان پستها (Station reliability evaluation) می باشد.
RAP از دو برنامه REOSTAT و CRUSE بترتیب برای محاسبه قابلیت مركب سیستم و پستها تشكیل گردیده است. شكل (1) ساختار نرم افزار RAP و برنامه های تشكیل دهنده آنرا نشان میدهد.
شكل (1) : ساختار نرم افزار RAP برنامه (Composite Reliability Using State Enumeration) CRUSE این برنامه برای محاسبه قابلیت اطمینان تركیبی سیستم های قدرت می باشد. اندیسهای قابلیت اطمینان محاسبه شده توسط این برنامه براساس نتایج خروج اضطراری در بخش تولید و انتقال می باشد. برای طراحی سیستم قدرت برنامه CRUSE میتواند ارزیابی كمی و یگانه ائی از رفتار سیستم تهیه نماید. همچنین میتواند راه حلهای گوناگونی را برای اصلاح وضعیتهای اضطراری و غیر عادی ممكن در سیستم محاسبه و ارائه نماید و در نهایت میتواند برای سیستم قدرت یك طرح بهینه ائی را تهیه نماید.
با تركیب شاخصهای اختصاصی هر یك از نقاط بار می توان شاخصهای كل سیستم را بدست آورد. باید توجه داشت كه شاخصهای اختصاصی نقاط بار و كل سیستم قابل جایگزینی با یكدیگر نبوده بلكه مكمل یكدیگر می باشند. بعبارت دیگر هیچیك از این دو دسته شاخصها نمی توانند بتنهائی تصویر روشنی از وضعیت قابلیت اطمینان كل سیستم ارائه نمایند.
برنامه ( Reliability Evalution of STATions ) REOSTAT این برنامه قابلیت اطمینان پستها را براساس مدلسازی كلیه عناصر مهم آن مانند بخشهای شین، كلیدها و ترانسفورماتورها محاسبه و تحلیل می نماید. این برنامه از عملكرد پستها یك ارزیابی كمی و یگانه ائی را جهت طراحی سیستم تهیه و ارائه میدهد. همچنین میتواند تركیب و آرایشهای مختلفی را برای پست در نظر گرفته و هزینه طراحی را مینیمم نماید.
حالتهای كاری • – Mode 1 – نرم افزار تنها قابلیت اطمینان پستها را ارزیابی می نماید. • – Mode 2 – نرم افزار اثر اختلالات پستها را بر قابلیت اطمینان كل سیس
ادامه خواندن مقاله قابليت اطمينان / پايايي
نوشته مقاله قابليت اطمينان / پايايي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 21, 2018, 6:29 pm
nx دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
فهرست:نگاهی بر سعدیسعدی وباب تربیت آشنایی با دیدگاه سعدی در ارتباط با تعلیم و تربیتولایتعشق تأثیر ارتباط و همنشینی با دیگران در انسانهاتمایز و اختلاف ذاتی افراد بشر با یكدیگر و نقش آن در تعلیم و تربیتمقایسه دیدگاه مولانا با سعدی در زمینه تعلیم و تربیت
منابع:
www.molananews.com
www.adabiateiranirib.ir
زندگینامه سعدیدرباره سعدی چه میتوان گفت؟ شاعری بزرگ در عرصه اجمال و راز یا نویسندهای نوآور و خلاق! مردی فرهیخته و فرهنگمند كه سودای معرفتش از كویی به كویی و از شهری به شهری میكشاند و درد دوری و اشتیاق دیدار غزلخوانش میكند! و یا سیاحی كه آرزومند دیدار آثار بدیع جهان است و طبعی خوش و روحی سركش دارد!; باری; سعدی نیز زندگی را در سایه نام دوست محو كرده است;
سعدی تخلص و شهرت «ابوعبدالله مشرف به مصلح» یا «مشرف الدین بن مصلح الدین»، مشهور به «شیخ سعدی» یا «شیخ شیراز» و یا «شیخ» و همچنین معروف به «افصح المتكلمین» است.
درباره نام و نام پدر شاعر و همچنین تاریخ تولد سعدی اختلاف بسیار است. سال تولد او را از 571 تا 606 هجری قمری احتمال دادهاند و درباره تاریخ درگذشتش هم سالهای 690 تا 695 را نوشتهاند. سعدی در شیراز پای به دایره هستی نهاد. هنوز كودكی بیش نبود كه پدرش درگذشت. آن چه مسلم است این كه اغلب افراد خانواده وی اهل علم و دین و دانش بودند. سعدی پس از تحصیل مقدمات علوم از شیراز به بغداد رفت و در مدرسه نظامیه به تكمیل دانش خود پرداخت.
از محضر ابوالفرج بن الجوزی و همچنین شهاب الدین عمر سهروردی استفادهها سپس به حجاز و شام رفت و زیارت حج به جا آورد. در شهر شام به وعظ و سیاحت و عبادت پرداخت. در روزگار سلطنت اتابك ابوبكر بن سعد به شیراز بازگشت و در همین ایام دو اثر جاودان بوستان و گلستان را آفرید و به نام «اتابك» و پسرش سعد بن ابوبكر كرد.
پس از زوال حكومت سلغریان، سعدی بار دیگر از شیراز خارج شد و به بغداد و حجاز رفت. در بازگشت به شیراز، با آن كه مورد احترام و تكریم بزرگان فارس بود، بنابر مشهور عزلت گزید و در زاویهای به خلوت و ریاضت مشغول شد. آثار سعدی بسیارند و اغلب در مجموعهای كه كلیات دیوان سعدی نامیده میشود؛ به چاپ رسیده است. بوستان، گلستان و دیوان غزلیات و قصاید از معروفترین آنها به شمار میروند. سعدی، شاعر جهاندیده، جهانگرد و سالك سرزمینهای دور و غریب بود؛ او خود را با تاجران ادویه و كالا و زوار اماكن مقدس همراه میكرد. از پادشاهان حكایتها شنیده و روزگار را با آنان به مدارا میگذراند.
سفاكی و سخاوتمندان را نیك میشناخت و گاه عطایشان را به لقایشان میبخشید. با عاشقان و پهلوانان و مدعیان و شیوخ و صوفیان و رندان به جبر و اختیار همنشین میشدو خامی روزگار جوانی را به تجربه سفرههای مكرر به پختگی دوران پیری پیوند میزد. سعدی وباب تربیت
شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی كه یكی از بزرگترین سخن سرایان جهان و سرآمد اساتید زبان فارسی می باشدعبارات موجز و پر معنایش سرمشق سخنگویی است و ارشادات وآراء تربیتی اش راهنمای اساتید تعلیم تربیت بوده وهست و بخاطر همین مزایا و محسناتش، مواعظ و نصایح او همیشه در ضمیر مردم نقش بسته و بالطبع در اثر تكرار در رفتار وكردار آنها موثر افتاده تا جای كه بوستان وگلستان و ی قرنها حرف اول را در كلاسهای درس داشته و باید اورا جزء متنفذترین مربیان تعلیم وتربیت و معلم اخلاق عملی در ایران دانست .این فرزانه ادب فارسی فصل هفتم هر دو كتاب گلستان و بوستان خود را به بیان تاثیر تربیت اختصاص داده است و همچنین در ابواب دیگر نیز هر جا به مقتضای حكایتی كه نقل كرده عقیده ای در باب تربیت ذكر نموده است
سعدی وباب تربیت در بوستان وگلستان پادشاهی پسر به مكتب دادلوح سیمینش بر كنار نهادبر سر لوح او نبشته به زرجور استاد به ز مهر پدر سعدی كه از مربیان بزرگ اجتماعی است تربیت را از لوازم ذاتی و حیات حقیقی و اساس سعادت افراد و اجتماع می داند و درمورد تاثیر تربیت اعتقاد بیش از حدی نیز به وراثت دارد و می گوید هر كس هوش واستعداد خوبیها ی نیكو و زشت را از نیاكان خود به ارث می برد.
وی در حكایتی می فرماید:یكی از وزرا پسری كودن بود. پیش یكی از دانشمندان فرستاد كه مرین را تربیتی میكن مگر كه عاقل شود . روزگاری تعلیم كردش وموثر نبود.پیش پدرش كس فرستاد كه این عاقل نمی باشد ومرا دیوانه كرد.چون بود اصل گوهری قابل تربیت را درو اثر باشدهیچ صیقل نكو نداندكردآهنی را كه بد گهر باشد
سگ به دریای هفتگانه شدی كه چو تر شد پلید تر باشدخر عیسی گرش به مكه برندچون بیاید هنوز خر باشد 2نثر سعدی گذشته از فصاحت و بلاغت وسلامت وایجاز همه آرایشهای شعری را هم دارد و با اطمینانمی توان گفت كه از معدود سخن سرایان است كه به هیچ وجه فضل فروشی ننموده مگر برای اظهار افكارونظریاتی كه اكثرا جنبه تربیتی داشته .گلستان و بوستان یك دوره كامل از حكمت عملی و علم سیاست و اخلاق و تدبیر منزل و تعلیم وتربیت را
به زیباترین عبارات آورده است و البته در نهایت سنگینی و متانت است و از مزاح هم خالی نمی باشد وداروی تلخ نصیحت را به شهد ظرافت بر آمیخته تاخوش آیند واقع شود.استاد سخن می فرماید:یكی از فضلا تعلیم ملك زاده ای همی داد و ضرب بی محابا زدی ، و زجر بی قیاس كردی . باری پسر
از بیطاقتی شكایت پیش پدر برد و جامه از تن دردمند برداشت . پدر را دل بهم برآمد. استاد را گفت كه پسران آحاد رعیت را چندین جفا و توبیخ روا نمی داری كه فرزند مرا سبب چیست؟ گفت : سبب آنكه : سخن اندیشیده باید گفت و حركت پسندیده كردن همه خلق را علی العموم و پادشاهان را علی الخصوص.اگر صد ناپسند آید ز درویشرفیقانش یكی از صد ندانندوگر یك بذله گوید پادشاهیاز اقلیمی به اقلیمی رسانند 3جناب سعدی در اهمیت تعلیم وتربیت در كودكی نیزمی فرمایند:هر كه در خردیش ادب نكنددر بزرگی فلاح از او برخاستچوب تر را چنانكه خواهی پیچنشود خشك جز به آتش راستدر بیان زیبای دیگر فرموده اند:هر آن طفل كه جور آموزگارنبیند جفا بیند از روزگار 4همچنین باز تاكید بر تعلیم وتربیت در كودكی دارند چنانچه می فرما یند:پسر چون زده بر گذشتش سنینز نامحرمان گو فراتر نشینپر پنبه آتش نشاید فروختكه تاچشم برهم زنی خانه سوختچو خواهی كه نامت بماند بجاپسر را خردمندی آموز ورای 5 نتیجه :از اشعار ونثر سعدی چه به صورت مستقیم و چه بصورت پند واندرزو در غالب تمثیل آنچه بیش از همه به چشم می خورد موعظه و مباحث تربیتی است وی با نظریات خود در گلستان و بوستان و بخصوص در باب هفتم، شناخت و اوج نظریه پردازی خود را در تعلیم وتربیت به عموم و علمای علوم تربیتی ابراز داشته ،از دیدگاه وی انسان در هر مرحله نیاز به راهنمایی و ارشاد داشته و در هر سنی نیاز خاصی دارد و به تاثیر عوامل متعددی چون نیازهای فیزیولوژیك ، رشد ، محیط ، وراثت و تفاوتهای فردی در تعلیم وتربیت و فضائل اخلاقی توجه داشته است.
هر كه نصیحت خود رای می كند او خود به نصیحت گری محتاجست .
آشنایی با دیدگاه سعدی در ارتباط با تعلیم و تربیتدیدگاه عقل مدارانه متأثر ازعقیده ماتریدی سعدی او را بر آن داشته است تا همانند غواصی ماهر با غوطه ور شدن در دریای عقل و خرد ، آنرا پیوسته مورد تمجید و تحسین قرار دهد و جریان اندیشه های اخلاقی و تربیتی و كلامی خود را بر این مدار به حركت درآورد.بدین گونه است كه بطور مثال حكمت الهی را اینگونه تفسیر می كند كه برای انسان حد معینی از آزادی را اثبات كند، بدون آنكه موجب نفی و انكار مشیّت خداوند شود.
سعدی بر اساس اندیشه های اعتقادی مذهب اشعری خود معتقد است كه خداوند هر كاری كه می كند عین عدل و صواب است « هر چه آن خسرو كند شیرین بود » . »وَ لا یُسئل عمَّا یَفعَل» . اگر همه ى اولیاء و انبیا ء را عذاب كند و یا همه ى گناهكاران را بی جهت عزیز سازد و در بهشت وارد كند،كسی را یارای چون و چرا نیست . گر جمله را عذاب كنی ور عطا دهی كس را مجال آن نه كه آن چون و این چرا؟ عدل است اگر عقوبت ما بیگنه كنی لطف است اگر كشی قلم عفو بر خطا تسبیح موجودات: جهان آفرینش به منزله ى دفتر معرفتی است كه همواره به روی صاحبدلان گشوده است . در و دیوار هستی مظهر تجلی حق است ،كوه و دریا و در و دشت با زبان بی زبانی سالكان طریقت كوی حق را به سوی معرفت حق تعالی فرا می خوانند.
ادامه خواندن مقاله بررسي مواردي از ديدگاه هاي اخلاقي و تربيتي از ديدگاه سعدي
نوشته مقاله بررسي مواردي از ديدگاه هاي اخلاقي و تربيتي از ديدگاه سعدي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 6:31 pm
nx دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
بحث دینامیك در رشته مكانیكفهرست:نیوتن بنیان گذار علم دینامیكفیزیك چیست ؟ شاخه های سنتی فیزیك ترمو دینامیكانتقال حرارتگرایش حرارت و سیالاتمکانیک سیالاتمكانیك و زیرشاخه های آنمبانی حركتبردار جابجایی بردار مكاننظریات كانت در مورد علم دینامیك
نیوتن بنیان گذار علم دینامیكنوشتههای “نیوتن” به صورت كتاب منتشر میشود .
نامهها و نوشتههای “ایزاك نیوتن” دانشمند و فیزیكدان بزرگ جهان در یك كتاب منتشر میشود. نامهها و دست نوشتههای ایزاك نیوتن كه از زمان مرگ وی تاكنون حفظ شده است، به صورت كتاب منتشر میشود. قرار است، اصل این دست نوشتهها كه در كتابخانه ملی فلسطین اشغالی نگهداری میشود، در قالب كتاب در اختیار همگان قرار گیرد.
استفاده از این دست نوشتهها و مستندات كه در یك حراجی لندن در سال 1936خریداری شد، تنها برای نویسندگان و اندیشمندان مجاز است.
برخی از این نوشتهها گویای ایمان و باورهای مذهبی نیوتن و بهرهمندی وی از كتاب انجیل در مكاشفات علمی این دانشمند است.
سه قانون مهم در علم فیزیك كه توسط این فیزیكدان برجسته كشف شد، زیربنای تحولات بنیادینی در علم دینامیك و فیزیك شد.
نیوتن در روز كریسمس سال 1642میلادی در محله لینكلن وولزتروپ انگلستان به دنیا آمد. این اندیشمند انگلیسی كه خدمات شایانی به دنیای علم كرد، سرانجام در سن 84سالگی و به علت ابتلا به بیماری آنژین صدری و تصلب شرائن كورنر قلب در 20مارس سال 1727درگذشت.
فیزیك چیست ؟ فیزیك یكی از شاخه های مهم ” شاید مهم ترین ” علومم طبیعی بوده و بررسی تمام پدیده های طبیعی را به نحوی زیر پوشش خود قرار می دهد . علم فیزیك در مطالعه عناصر تشكیل دهنده ماده یا جسم مادی و عمل متقابل این عناصر غیر قابل انكار و بررسی چنین برهم كنشها ، خواص جسم مادی را در پیش روی ما قرار داده و دسترسی به مجهولات پدیده های طبیعی را آسان می كند .
فیزیك علاوه بر بررسی ساختار جسم مادی و عوامل تشكیل دهنده آن ، ارتباط نزدیك با سایر علوم طبیعی در رشته و بعنوان یك پدیده بنیادی در تمامی پژوهشهای علمی كاربرد وسیعی را به خود اختصاص می دهد . بررسی اوضاع و احوال علومی نظیر انرژی ، نور ، مكانیك ” جامدات و سیالات ” شیمی ، نجوم ، زمین شناسی بدون استفاده از فیزیك امكان ندارد شاخه های سنتی فیزیك : تا پایان قرن نوزدهم و شروع قرن بیستم ، حیطه عملیات علم فیزیك را در علومی نظیر ، مكانیك ، ترمودینامیك ، الكتریسیته ، مغناطیس ، صدا و نور خلاصه می دانستند . مثلا ،مكانیك را علم الحركات و نور را برای دستیابی به علم اپتیك و صدا و شنوائی را برای دسترسی به علم اكوستییك و الكترومغناطیس را بعنوان رابط با تمامی شاخه های ذكر شده بكار می گرفتند .
علم مكانیك بعنوان شاخص ترینن رشته های علم فیزیك بكار گرفته شد و بسرعت توسعه یافت و بهه دو بخش استاتیك ودینامیك تقسیم گردید. قوانین بیشماری در ارتباط با استاتیك و دینامیك مطرح شد كه اغلب آنها امروز نیز در فعالیتهای علمی ـ صنعتی ـ ورزشی مورد استفاده قرار می گیرند ” در مقالات آتی به این قوانین و كاربرد آنها در ورزش اشاره خواهد شد “.
در شروع قرن بیستم دیدگاه ها نسبت به علم فیزیك ستخوش دگرگونی گردید و شاخه جدیدی بنام فیزیك نوین خصوصا بررسی انرژی هسته ای بدان اضافه شد .
این تغییرات بیشتر تحت تاثیر اندیشه های نوین ، ستاره تابناك و جاویدان عالم فیزیك یعنی ” آلبرت انیشتین ” قرار داشت.انیشتین دیده فیزیك دانان ، عالمان و دانشمندان را نسبت به فضا ، زمان و سرعت و حركت بكلی دگرگون ساخت و مسائل پیچیده نیروی جاذبه ومعماهای كهكشانها را حل نمود .
كارهای علمی انیشتین و معادلات و برداشت او از نیروی جاذبه ” كه بنحو چشم گیری با تعریف نیروی جاذبه نیوتن اختلاف دارد ” زمان فعلی را پوشش میدهد و قوانین ارائه شده او برآینده جهان تاثیر خواهد گذاشت . ثقل انیشتینی یا ” نسببیت عام ” همانطوری كه بر اجرام سماوی و اقمار و ستارگان و سفینه ها اثر میگذارد ، مطمئنا رشته های مختلف ورزش را متحول و متاثر خواهد كرد .
چرا كه سرعت در بیدار كردن انرژی نهفته اجسام رل اساسی بازی می كند و این مهم در فرمول E= mc انیشتین بیان شده . می دانیم سرعت و شتاب در كسب ركوردهای بالا رل اساسی را بازی می كند و كسب انرژی بالا توسط ورزشكار ” یعنی فرمول انیشتین ” قادر به خلق ركوردهای غیر قابل باور در سالهای 2500 یا 3000 میلادی خواهد بود . البته آنچه در رابطه باانرژی نهفته و سرعت گفته شد ، می تواند بعنوان خیال پردازی تلقی شده ، ولی آینده ركوردهای حیرت انگیز در رشته های گوناگون ورزشی بستگی به سرعت و جذب انرژی دراین راستا دارد .
بهر صورت با بكارگیری و استفاده از ثقل انیشتینی و حذف ثقل نیوتنی ” به هر حال در مقابل ثقل انیشتینی قابل هضم نیست ” كار ركوردها و ورزش نیز بهمین جا ختم نمی شود . به هر صورت فیزیك نوین ایجاب می كند در هر زمان ، اصول و مبانی و تفكرات قبلی دانشمندان علوم ریاضی ـ فیزیك مورد بررسی قرار گرفته و تغییرات جدید بكار رود .
پیچیدگی و گستردگی علوم باعث شده شاخه های مختلف علمی و مهندسی پدید آید.گرایش حرارت و سیالات همانطور که از نام آن پیداست از دو بخش اصلی تشكیل می شود.
گرایش حرارت و سیالاتسیالات: که درس مكانیك سیالات درس پایه این بحث می باشد حرارت : که دروس ترمو دینامیك و انتقال حرارت از دروس پایه این بحث می باشند سه درس مهم و ریاضییات ستونهای اصلی این گرایش را تشكیل می دهند.
حال به تعریف این سه درس می پردازیم ترمو دینامیك : یكی از دروس جذاب و شیرین دنیای مهندسی است و می توان آن را دانش انرژی و انتروپی نامید. به زبان عامه ترمودینامیك علمی است که با گرما و كار و آن دسته از خواص مواد که با گرما و كار بستگی دارند سرو كاردارد ترمو دینامیك در طراحی اجزای بخصوصی مانند : توربین بخار پیل سوختنی انواع یخچالها موتور موشك موتورهای احتراق داخلی و; می باشد
انتقال حرارت : ترمو دینامیك در مورد حالات نهایی یك فرایند بحث می كند اما در مورد ماهیت اندر كنش و نرخ زمانی آن هیچ توضیحی نمی دهد اما در درس انتقال حرارت به گسترش تجزیه تحلیلهای ترمو دینامیكی از طریق مطالعه شیوه های انتقال حرارت و بدست آوردن روابطی برای محاسبه نرخ گرما می پردازیم . مباحث ترمو دینامیك و انتقال حرارت مكمل یك دیگرند. پدیده انتقال حرارت در مسائل صنعتی روز كاربرد فراوانی دارد به عنوان مثال انتقال گرما در رابطه با تبدیل انرژی خورشیدی برای گرمایش و تهویه مطبوع و تولید توان الكتریكی اعم از شكافت هسته ای و گداخت هسته ای و ;
مکانیک سیالات : بررسی و شناخت قوانین حاكم بر سیال است و برای هر کس که بخواهد با سیال برخورد عملی نماید ضروری می باشد . علم مكانیك سیالات عبارتند از درک عمیق خواص سیالات و كاربرد قوانین اساسی دینامیك و ترمو دینامیك . دروس تهویه و تبرید , توربو ماشین , نیروگاه حرارتی , مكانیك گاز , موتورهای احتراق داخلی و ; همه با این سه درس مذكوردر ارتباط مستقیم هستند
آنچه از دست فارغ التحصیلان این رشته بر می آید :1 طراحی و محاسبه و ساخت كلیه وسایل نقلیه زمینی , هوایی , دریایی و ماشین آلات كشاورزی , راه سازی , نظامی و;2 طراحی و محاسبه و اجرای شبكه های تاسیساتی مربوط به آنها 3 طراحی و محاسبه و اجرای خطوط انتقال آب , گاز , نفت و تاسیسات مربوط به آنها 4 طراحی و محاسبه و ساخت و اجرای مراكزتولید نیرو شامل نیروگاههای گازی , آبی , بخاری و تركیبی 5 طراحی و محاسبه و ساخت وسایل تبرید خانگی و صنعتی , تاسیسات حرارتی و برودتی و سرد خانه ها 6 طراحی و محاسبه و اجرا و نظارت بر كار های تاسیساتی ساختمانهای مختلف مسكونی , اداری و صنعتی و مراكزورزشی و ; 7 طراحی و محاسبه و ساخت كلیه وسایل احتراقی مانند : مشعل , كوره , محفظه های احتراقی , دیگها بخار و;
مكانیك و زیرشاخه های آن مكا نیك : به علمی كه راجع به حركت اجسام بحث میكند مكانیك گویند . این علم به دو شاخه زیر تقسیم می شود: 1 حركت شناسی (سینماتیك) : راجع به علم حركت اجسام بدون در نظر گرفتن علت است. 2 دینامیك(قوانین نیوتن و ;.) : راجع به علم حركت اجسام با در نظر گرفتن علت است.
مبانی حركتحركت و سكون یك امر نسبی هستند . یعنی نسبت به دستگاه خاصی سنجیده می شوند.مثال : دوشخصی كه روی یك نیمكت نششسته اند نسبت به هم ثابت هستند .( از دیدهمدیگر ) ولی از دید شخصی كه در كره مریخ قرار دارد این دوشخص دارا ی حركت می با شند. شكل زیر :
ادامه خواندن مقاله بحث ديناميك در رشتة مكانيك
نوشته مقاله بحث ديناميك در رشتة مكانيك اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 6:33 pm
nx دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
فهرست:نقش رسانه ملی و مطبوعات در ترویج فرهنگ کارآفرینی راهبردهای ترویج و اشاعه فرهنگ کارآفرینی زمینه های تحقیقاتی مناسب در كارآفرینیHiGrade ؛ افتحار صنعت دیجیتال ایرانی حال و آینده رسانه های دیجیتال در ایران
نقش رسانه ملی و مطبوعات در ترویج فرهنگ کارآفرینی « در عصر حاضر دولت ها از طریق رسانه های همگانی و اختصاص بودجه های قابل توجه جریانهای فکری، فرهنگی و سیاسی را هدایت و راهبری می کنند. کمتر کسی است که تأثیر رسانه های همگانی به ویژه رادیو و تلویزیون را در فرهنگ جامعه نادیده بگیرد. نشانه بارز آن گرایش مردم از همه قشرهای سنی و تحصیلاتی به برنامه های رسانه جمعی است و تأثیرات سریع و عمیق آن در فرهنگ جامعه به روشنی مشهود است. اما به نظر می رسد از این ابزار کارساز آن طور که بایسته و شایسته است در امر توسعه کارآفرینی بهره لازم گرفته نمی شود. و علیرغم نقش و اهمیت کارآفرینی در توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی استفاده از این ابزار مورد غفلت واقع شده است. »
راهبردهای ترویج و اشاعه فرهنگ کارآفرینی « اگر از دیدگاه ”شیوه زندگی“ به فرهنگ بنگریم نمیتوانیم آن را از مقوله كار و نحوه كسب درآمد جدا بدانیم. كار و فرهنگ همواره و در تمام جوامع بر یكدیگر تاثیر متقابل داشتهاند. روشهای رایج كسب درآمد تا حد زیادی بر نحوه رفتار افراد و تعامل آنها با یكدیگر موثر است. گسترش كارآفرینی نیز به عنوان عامل ایجاد اشتغال و تولید ثروت در جامعه, نتایج فرهنگی ویژهای را در پی خواهد داشت كه قابل تامل و بررسی است.
همچنین نحوه شكلگیری و ثمربخشی كارآفرینی, روشها و شیوههای خاصی را میطلبد كه بر پایه باورها و ارزشهای ویژهای استوار شده است. مجموعه این روشها و باورها را میتوان یك فرهنگ تلقی نمود. در واقع فرآیند كارآفرینی در بطن خود فرهنگ خاصی را نهفته دارد. این فرهنگ را میتوان همان فرهنگ حاكم بر شركتهای كارآفرینی كوچك دانست: مفهوم مشتركی است كه اعضای شركت پذیرفتهاند و ارزشها, باورها و روشهای مشتركی است كه بر فعالیت شركت حاكم است.»
آموزش و یادگیری کارآفرینی « سرعت تغییرات و تحولات از حد تصور فراتر رفته، به گونه ای که خلاقیت و نوآوری به عنوان اصلی اساسی از عوامل مهم بقای سازمان ها و شرکت های جوان پذیرفته شده است. بر اساس این استدلال، کشورهای پیشرفته بر آموزش خلاقیت و كارآفرینی تأکید بسیار کرده ودر این راستا در انتخاب افراد خلاق، نوآور و آینده نگر که رهیافت های بدیع و خلاق برای مسائل پیچیده ارائه کنند، توجه خاص مبذول داشته اند. »
زمینه های تحقیقاتی مناسب در كارآفرینیكارآفرینی به عنوان یك پدیده نوین در اقتصاد نقش موُثری را در توسعه و پیشرفت اقتصادی كشورها یافته است. كارآفرینی در اقتصاد رقابتی و مبتنی بر بازار امروزه دارای نقش كلیدی است. به عبارت دیگر در یك اقتصاد پویا ، ایده ها ، محصولات ، و خدمات همواره در حال تغییر می باشند و در این میان كارآفرین است كه الگویی برای مقابله و سازگاری با شرایط جدید را به ارمغان می آورد.از این رو در یك گسترده وسیع تمام عناصر فعال در صحنه اقتصاد (مصرف كنندگان ، تولید كنندگان ، سرمایه گذاران) باید به كارآفرینی بپردازند و به سهم خود كارآفرین باشند.
آنچه دراین رابطه اهمیت دارد این است كه علیرغم اهمیت روزافزون این پدیده و نقش فزاینده آن در اقتصاد جهانی كمتر به این موضوع پرداخته میشود. وضعیت اقتصادی كشور و تركیب جمعیتی امروزه بیش از پیش مارا نیازمند یافتن زمینه های پیشرو در صحنه اقتصادی می كند و در این راستا ضرورت داشتن مدل ، الگوها و راهكارهای مناسب جهت آموزش ، تربیت و استفاده بهینه از نیروی فعال و كارآفرین بیشتر می شود.
در این رابطه با استفاده از منابع موجود و تجربیات حاصله فهرستی از موضوعات قابل تحقیق در سطح كارشناسی ارشد( و بعضا ” در سطح دكتری) بصورت پروژه تحقیقاتی یا پایان نامه یا هر گونه تحقیق دیگری بطور خاص و در سطح مشخصی باید مورد توجه قرار گیرد.
اهم موضوعات قابل تحقیق در كارآفرینی: جنبه های اقتصادی كسب و كار ویژگی های روانشناختی و فردی عوامل اجتماعی ونقش دولتآموزش كارآفرینی نقش شركتهای كوچك نقش استراتژی و عوامل سازمانی تكنولوژی اطلاعات
1- جنبه های اقتصادی كسب و كار: بررسی علل و عوامل عدم موفقیت كارآفرینان در ایجاد كسب و كارهای جدید مطالعه و بررسی فرآیند ایجاد كسب و كار توسط كارآفرینان و ارائه الگوی رفتاری آنان د رصنایع مختلف بررسی و تجزیه و تحلیل اقدامات كارآفرینانه شركتها بر اساس الگوی شومپیتر بررسی انواع كارآفرینان در ساختار اقتصادی (ارتباط نوع فرصتهای اقتصادی و نوع كارآفرینان) بررسی شیوه های تاُمین مالی برای حمایت از كارآفرینان
نقش كارآفرینان در رشد و توسعه اقتصادی از دیدگاه تئوریهای اقتصاد رویه ها و روش های مالی در موسسسات كارآفرینی نقش كارآفرینی در احیای صنایع رو به زوال نقش كارآفرینی و اشتغال زایی( بویژه جوانان) بررسی رابطه بین ارزشها و قوانین اسلامی و اشاعه فرهنگ كارآفرینی كارآفرینی و موُسسات خیریه جهانی شدن (Globalization ) و كارآفرینی جایگاه كارافرینی در نظریات توسعه اقتصادی كشورهای جهان سوم
كارآفرینی در بخش كشاورزی
2- ویژگی های روانشناختی و فردی: بررسی علل خروج نیروهای كلیدی شركت ها و تجزیه روند ادامه آینده شغلی آنها در بخش های صنعت و خدمات شناسایی كارآفرینان موفق و ارائه الگوی موفقیت آنها در بخش صنعت و خدمات بررسی ویژگی های شخصیتی (Traits ) و روانشناسی كارآفرینان فردی( Entrepreneurs) بررسی ویژگی های شخصیتی – روانشناسی كارآفرینان سازمانی ( Intrapreneurs) بررسی متغیر های تسهیل كننده و نیازهای مختلف كارآفرینان در صنایع مختلف
مطالعه مقایسه ای و تطبیقی بین ویژگی های كارآفرینان فردی و سازمانی بین ایران و امریكا مطالعه در خصوص ویژگی ها و انگیزه های كارآفرینان زن نقش والدین در تربیت و ایجاد خلاقیت و ویژگی های شخصیتی در كارافرینان اخلاق كارآفرینی( Entrepreneurship ethics)
تفاوت بین مدیران و كارآفرینان در بخش صنعت و خدمات ایران عوامل موُثر بر تصمیم گیری توسط كارآفرینان مطالعه مقایسه ای و تطبیقی بین ویژگی های كارآفرینان فردی و سازمانی در صنایع مختلف ایران بررسی و تطبیق ویژگی های كارآفرینان در صنعت و خدمات
3- عوامل اجتماعی ونقش دولت: بررسی و مطالعه متغیرهای جمعیت شناختی كارآفرینان در صنایع مختلف بررسی نقش ساختارهای حقوقی و قانونی در توسعه كارآفرینی
بررسی ویژگی های جمعیت شناختی كارآفرینان بررسی نقش سیاست های حمایتی دولت در توسعه صنعتی و ایجاد شركت های جدید نقش دولت در ایجاد مراكز آموزش و ترویج كارآفرینی بررسی جنبه های قانونی و حقوقی ایجاد یك فعالیت جدید در قالب یك شركت نقش رسانه های گروهی در ترویج كارآفرینی در جامعه ارائه الگوی شبكه كارآفرینی و ارائه آن موانع كارآفرینی در كشورهای جهان سوم
ارتباط قانون كار و مقررات مربوطه با فرهنگ كارآفرینی در ایران بررسی عوامل جامعه شناختی در كارآفرینی تأثیر هنر بر استعداد كارآفرینی
4- آموزش كارآفرینی: طراحی دوره های آموزشی در سطوح دبستان، راهنمایی و دبیرستان در خصوص كارآفرینی طراحی دوره های آموزشی در سطوح دانشگاه مدل ارزیابی بازده سرمایه گذاری در آموزش كارآفرینی ارتباط صنعت و دانشگاه و نقش آن در كارآفرینی ارائه راهكارهای اجرایی آموزش كارآفرینی و ایجاد پرورشگاههای كارآفرین ( Incubator ) توسط نهادهای اجرایی و آموزشی
5- نقش شركتهای كوچك:
بررسی و تجزیه و تحلیل علل عدم شكل گیری زنجیره های خدماتی – توزیعی فرانشیز (Franchise) در ایران نقش شركتهای كوچك در توسعه اقتصاد بررسی و ارزیابی پروژه ها و فرصتهای كارآفرینی نقش فرانشیز در توسعه كارآفرینی ساختار سرمایه در مؤسسات كوچك و كارآفرین مدیریت استراتژیك در مؤسسات كوچك و نقش كارآفرین در تدوین استراتژی بررسی زمینه های كارآفرینی در صنایع كوچك ایران نقش فرانشیز در اشتغال زائی و توسعه اقتصادی
6- نقش استراتژی و عوامل سازمانی:
ساختارهای تأمین مالی پروژه های كارآفرینانه و Capital Venture بررسی استراتژی های كارآفرینی سازمانی در رشد و بقای شركتها رابطه مدیریت، رهبری و فرهنگ در مؤسسات كارآفرین نقش تیم مدیریت در كارآفرینی (سازمانی) ارتباط چرخه عمر سازمان با كارآفرینی اثربخشی در مؤسسات كارآفرین و مقایسه با مؤسسات غیر كارآفرین ارتباط بین بازاریابی و كارآفرینی دورنمای كارآفرینی در قرن 21 و پیامدهای آن برای ایران توسعه ساختارهای زیربنایی كارآفرینی در كشور نقش ساختار و استراتژی در مؤسسات كارآفرینی ایجاد تیمهای كارآفرینی جهت رشد مؤسسه
چالشهای مؤسسات دارای رشد سریع و كارآفرینانه انحلال مؤسسات و شركتها در بخشهای مختلف صنایع تبیین مدل مدیریت منابع انسانی مبتنی بر پرورش كارآفرین
7- تكنولوژی اطلاعات : نقش تكنولوژی اطلاعات و اینترنت در توسعه فرصتهای كارآفرینی فرایند انتقال تكنولوژی و فرایند نوآوری در شركتهای كارآفرین بررسی استفاده از تكنولوژی اطلاعات در كارآفرینی در ایران طراحی سیستم اطلاعات كارآفرینی در صنعت و خدمات طراحی سیستمهای پاداش و حقوق و دستمزد مبتنی بر الزامات كارآفرینی
رسانه ها و كارآفرینیرسانه های دیحیتال ، نسل سوم رسانه ها تلقی می شود. رسانه های دیجیتال ، به عنوان ابزار اطلاع رسانی و ارتباطاتی هدفمند در دهکده جهانی امروزی مورد توجه قرار گرفته است . این روزها ، توجه خاصی به رسانه های دیجیتالی شده است و این مسئله از اجلاس دوم جامعه اطلاعاتی در کشور تونس که سال گذشته برگزار شد ، مشهود است .
ادامه خواندن مقاله نقش رسانه ها در كارآفريني
نوشته مقاله نقش رسانه ها در كارآفريني اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 6:35 pm
nx دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
آشنایی با چیلر
فهرستانرژی الكتریكی سبز خورشیدیگرایش حرارات و سیالاتمکانیک سیالاتتاریخچه سیالات استاتیک سیالات جریان با سطح آزاد مکانیک سیالات محاسباتی چیلر جذبیچیلر تراکمیمشخصات فنی و بهای چیلرهای آبی – تراکمی موجود در بازار
انرژی الكتریكی سبز خورشیدیدر 100 سال اخیر، افزایش مصرف سوختهای فسیلی منجر به بالاتر رفتن غلظت اتمسفری دی اكسید كربن تا 30شده اس ت تا آنجا كه 42 % از انرژی مورد نیاز، از سوختها ی فسیلی ( نفت و گاز و )… تأمین میشود و پیش بینی شده است تا سال 2010 میلادی، آسیا به بزرگترین مصرف كننده انرژی در دنیا تبدیل خواهد شد.
در كشور ما نیز %38 سوخت مصرفی به ساختمانها اختصاص داده شده كه در كنار هزینه های بالای آن برای مصرف كننده، با خطر روبه اتمام بودن منابع و آلودگی محیط زیست همراه است كه این مهم استفاده از سرچشمه های تجدیدپذیر انرژی را واجب میگرداند.از آنجا كه این انرژیهای تجدیدپذیر منجر به تولید مقادیر بسیار بسیار ناچیزی و در برخی موارد هیچ نوع از گازهای گلخانه ای میگردند؛ لذا یكی از سوختهایی كه به زودی در دنیا رتبه اول مصرف را به خود اختصاص میدهد، انرژی الكتریكی سبز خورشیدی میباشد.
جالب است كه بدانیم مقدار انرژی دریافتی زمین از خورشید در هر 15 دقیقه،برابر با مقدار انرژی مصرفی تمام كشورهاست.با این تفاسیر امروزه مشاهده میشود كه ژاپن با تولیدبیش ا ز 45 درصد انرژی خورشیدی در سطح بین المللی،بیشترین مقدار سلولهای خورشیدی نصب شده را بر حسب تعداد افراد كشور خود دارا است. همچنین بعد از ژاپن،كشورهای اروپایی و ایالا ت متحده امریكا نیز قابل ملاحظه ترین بازارهای بهر ه بری از انرژی سبز را تحت پوشش داشته و اهمیت آن به حدی رسیده است كه كشو ر آلمان بخشی از مالیات دریافتی از مردم خود ر ا صرف سرمایه گذاری در این زمینه مینماید.
در این مقاله نیز سعی شده است كه با معرفی عملكرد سیستمهای وابسته به انرژی خورشیدی و بررسی موقعیت فنی – اقتصادی چیلرهای جذبی( بعنوان سیستم تهویه مطبوع ساختما ن) ونحوه عملكرد پانلهای هوشمند خورشیدی در طراحی و معماری مناسب ساختمانها، بر این نكته تأكید شود كه با واقع بودن ایران بر روی كمربند زرد كره زمین و با تكیه بر این واقعیت كه میزان كل انرژی خورشیدی كه به كشور میتابد،بیش از 3000 برابر انرژی مورد نیاز آن است و میزان دریافت آفتاب سالانه در ایران، حدود 1000 برابر تمامی مصرف و صادرات سالانه انرژی كشور میباشد.
لذا با طراحی بهینه سیستم های خورشیدی ،بجای اختصاص یارانه به سوختهای فناپذیر فسیلی میتوان با اقدام به ساخت سیستمهای گرمایش و سرمایش خورشیدی در ساختمانها و نیز احداث نیروگاههای انرژی خورشیدی در صنعت میتوان به این مهم دست یافت.از این رو ما باید در اول وارد بحث آشنایی با سیالات و گرایشات حرارتی شده سپس به معرفی دو نوع چیلر بپردازیم.
گرایش حرارات و سیالاتپیچیدگی و گستردگی علوم باعث شده شاخه های مختلف علمی و مهندسی پدید آید.گرایش حرارت و سیالات همانطور که از نام آن پیداست از دو بخش اصلی تشكیل می شود :سیالات: که درس مكانیك سیالات درس پایه این بحث می باشد حرارت : که دروس ترمو دینامیك و انتقال حرارت از دروس پایه این بحث می باشند سه درس مهم و ریاضییات ستونهای اصلی این گرایش را تشكیل می دهند.
حال به تعریف این سه درس می پردازیم ترمو دینامیك : یكی از دروس جذاب و شیرین دنیای مهندسی است و می توان آن را دانش انرژی و انتروپی نامید. به زبان عامه ترمودینامیك علمی است که با گرما و كار و آن دسته از خواص مواد که با گرما و كار بستگی دارند سرو كاردارد ترمو دینامیك در طراحی اجزای بخصوصی مانند : توربین بخار پیل سوختنی انواع یخچالها موتور موشك موتورهای احتراق داخلی و; می باشد انتقال حرارت : ترمو دینامیك در مورد حالات نهایی یك فرایند بحث می كند اما در مورد ماهیت اندر كنش و نرخ زمانی آن هیچ توضیحی نمی دهد اما در درس انتقال حرارت به گسترش تجزیه تحلیلهای ترمو دینامیكی از طریق مطالعه شیوه های انتقال حرارت و بدست آوردن روابطی برای محاسبه نرخ گرما می پردازیم . مباحث ترمو دینامیك و انتقال حرارت مكمل یك دیگرند.
پدیده انتقال حرارت در مسائل صنعتی روز كاربرد فراوانی دارد به عنوان مثال انتقال گرما در رابطه با تبدیل انرژی خورشیدی برای گرمایش و تهویه مطبوع و تولید توان الكتریكی اعم از شكافت هسته ای و گداخت هسته ای و ;
مکانیک سیالات : بررسی و شناخت قوانین حاكم بر سیال است و برای هر کس که بخواهد با سیال برخورد عملی نماید ضروری می باشد . علم مكانیك سیالات عبارتند از درک عمیق خواص سیالات و كاربرد قوانین اساسی دینامیك و ترمو دینامیك . دروس تهویه و تبرید , توربو ماشین , نیروگاه حرارتی , مكانیك گاز , موتورهای احتراق داخلی و ; همه با این سه درس مذكوردر ارتباط مستقیم هستند .
مکانیک سیالات یا شارهها دانشی است که به بررسی شارههای ساکن و متحرک و برهمکنش میان آنها و اجسام ساکن یا متحرک واقع در داخل یا پیرامون آنها میپردازدبا توجه به این که استاتیک و تحرک شارهها در طبیعت ، صنعت و زندگی روزمره انسان کاربرد فراوان دارد، لذا دانشمندان آزمایشهای گسترده و اغلب مبتکرانه را در این زمینه ترتیب میدهند. این آزمایشها بیشتر کاربرد صنعتی دارند و همین امر سبب ایجاد علمی به نام مکانیک سیالات شده است. لازم به ذکر است که مکانیک سیالات محاسباتی ، در صنایع هوایی و ساخت سفینههای فضایی کاربرد دارد، به همین دلیل نیاز به تحقیقات و پژوهشهای علمی و عملی در مکانیک سیالات وجود دارد.
تاریخچه تا اوایل قرن بیستم مطالعه سیالات را اساسا دو گروه هیدرولیکدانان و ریاضیدانان، انجام میدادند. هیدرولیکدانان به صورت تجربی کار میکردند، در حالی که ریاضیدانان توجه خود را بر روشهای تحلیلی متمرکز کرده بودند. آزمایشهای وسیع و اغلب مبتکرانه گروه اول اطلاعات زیاد و ارزشمندی را در اختیار مهندس کاربردی آن روز قرار میداد. البته به علت عدم تعمیم یک نظریه کارآمد این نتایج دارای ارزش محدودی بودند. ریاضیدانان نیز با غفلت از اطلاعات تجربی مفروضات آن چنان سادهای را در نظر میگرفتند که نتایج آنها گاه بطور کامل با واقعیت مغایرت داشت.
محققان برجستهای مانند رینولدز ، فرود ، پرانتل و فن کارمان پی بردند که مطالعه سیالات باید آمیزهای از نظریه و آزمایش باشد. این مطالعات سرآغازی برای رسیدن علم مکانیک سیالات به مرحله کنونی آن بوده است. تسهیلات جدید پژوهش و آزمون که ریاضیدانان و فیزیکدانان ، مهندسان و تکنیسینهای ماهر در کار جمعی از آن استفاده میکنند، هر دو دیدگاه را به هم نزدیک میکند.
سیالات سیال را مادهای تعریف میکنند که وقتی تنش برشی هر چند کوچکی وجود داشته باشد، شکل آن بطور پیوسته تغییر کند. جسم جامد وقتی تحت تاثیر تنش برشی قرار بگیرد، تغییر مکان معینی میدهد، یا کاملا میشکند. مثلا قطعه جامد وقتی تحت تاثیر تنش برشی قرار بگیرد، تغییر شکلی میدهد که آن را با زاویه مشخص کردهایم. اگر به جای آن یک ذره سیال قرار داشت، ثابتی وجود نداشت، حتی اگر تنش بینهایت کوچک میبود. در عوض تا وقتی که تنش برشی اعمال شود، یک تعییر شکل پیوسته ادامه دارد.
در موادی مانند پارافین که گاهی آنها را پلاستیک مینامیم، هر دو نوع تغییر شکل برشی را میتوان یافت که اگر به مقدار معینی کمتر باشد، تغییر مکانهایی مشابه تغییر مکان جسم جامد بوجود میآید و اگر مقدار تنش برشی بیش از این مقدار باشد، به تغییر شکل پیوستهای مشابه تغییر شکل سیال میانجامد. مقدار این تنش برشی حد فاصل ، به نوع و حالت ماده بستگی دارد.
استاتیک سیالات اگر تمام ذرات یک سیال یا بی حرکت باشند، یا نسبت به یک دستگاه مختصات لخت بطور همسان سرعت ثابت داشته باشند، آن سیال را استاتیک در نظر میگیرند.
در سیال ساکن یا سیال در حال حرکت یکنواخت ، از آنجا که سیال نمیتواند بدون حرکت در برابر تنش برشی مقاومت کند، سیال ساکن لزوما باید بطور کامل از تنش برشی فارغ باشد. سیالی که حرکت یکنواخت دارد، یعنی جریانی که در آن سرعت تمام اجزا یکسان است، نیز فارغ از تنش برشی است، زیرا تغییرات سرعت در تمام جهتها در جریان یکنواخت باید صفر باشد.
جریان با سطح آزاد جریان با سطح آزاد معمولا به جریانی از مایع گفته میشود که در آن قسمتی از مرز جریان که سطح آزاد نامیده میشود، فقط تحت تاثیر شرایط معینی از فشار قرار داشته باشد. حرکت آب در اقیانوسها ، در رودخانهها و همچنین جریان مایعات در لولههای نیمه پر ، جریانهایی با سطح آزاد به شمار میآیند که در آنها فشار جو روی سطح مرز اعمال میشود. در تحلیل جریان با سطح آزاد ، وضعیت هندسی سطح آزاد از قبل معلوم نیست.
تعیین شکل هندسی مربوطه یک قسمت از جواب است، یعنی با یک شرط مرزی بسیار دشوار مواجهیم. به همین دلیل تحلیلهایی کلی بسیار پیچیده هستند و خارج حوزه این مقاله قرار میگیرند. اگرچه قسمت اعظم مبحثی که باید بررسی شود، در آغاز فقط برای متخصصان هیدرولیک و مهندسان ساختمان جالب به نظر میرسد، ولی بعدا خواهید دید که امواج آب و پرش هیدرولیکی ، به ترتیب با موج فشاری و موج شوکی که در جریان تراکم پذیر بررسی میشوند، قابل قیاساند. مکانیک سیالات محاسباتی با ورود کامپیوتر به صحنه ، روش سومی به نام مکانیک سیالات محاسباتی پدید آمده است. وقتی با استفاده از کامپیوتر پارامترهای مختلف مورد نظر را که در برنامه هستند، به اختیار تغییر میدهیم، با شبیه سازی عددی دینامیک سیالات سر و کار پیدا میکنیم.
به کمک این شیوه پدیدههای جدید کشف شدهاند، قبل از آن که به کمک آزمایش و در عمل یافت شده باشند. به این ترتیب میتوان مکانیک سیالات محاسباتی را به عنوان رشته علمی جداگانهای تلقی کرد که مکمل دینامیک سیالات نظری و آزمایشی به شمار میآید.
صنایع بطور روزمره از کامپیوتر بهره میگیرند تا از آن برای حل کردن مسائلی مربوط به جریان سیال که برای طراحی وسیلههایی چون پمپها ، کمپرسورها و موتورها مورد نیازند، کمک بگیرند.
مهندسان هواپیما جریان سه بعدی پیرامون کل هواپیما را در کامپیوتر شبیه سازی میکنند تا مشخصههای پرواز را پیش بینی کنند. در حقیقت قسمت قابل توجهی از بودجه طرح و توسعه غالبا به بررسیهای مبحث دینامیک سیالات محاسباتی اختصاص داده میشود.
چیلر جذبیطرز كار چیلر جذبی (ابزرپشن) 1- ماده جاذب همان لیتیم برماید است .2- مایع مبرد همان آب می باشد .3- آب توسط پمپ رفیژراند بر روی سطح خارجی لوله های اواپراتور پاشیده میشود. 4- بخار آب از اواپراتور به ابزوربر کشیده می شود و توسط لیتیم بروماید که بر روی لوله های ابزربر پاشیده می شود جذب می گردد .
5- لیتیم به دلیل جذب آب رقیق می شود و برای اینکه غلظت آن را دوبار برگردانیم ، آب توسط پمپ به درون ژنراتور برده میشود . 6- در ژنراتور به لیتیوم ما توسط گرمای دیگ حرارت داده می شود در نتیجه آب به شکل بخار از لیتیوم جدا می گردد و دوباره بخار می شود .
7- بخار آب از میان کندانسور عبور می کند ، در آنجا به لوله های سرد کندانسور (تقطیر کننده) برخورد می کند ، گرما از دست میدهد و بخار به آب تبدیل می شود . 8- آب دوباره به درون اواپراتور بازمیگردد و چرخه بالا دوباره تکرار می شود . 9- محلول لیتیوم برومابد (محلول جاذب) غلیظ شده و مجدا” از ژنراتور به ابزوربر باز می گردد و چرخه جدید آغاز می شود.
10- کارایی این سیکل از طریق عبور لیتیم رقیق نسبتا” سرد و لیتیوم غلیظ نسبتا” گرم از میان مبدل حرارتی ( هیت ایکس چنجر) افزایش می یابد . 11- شکل زیر طرقه کار ابزربشن را
ادامه خواندن مقاله آشنايي با چيلر
نوشته مقاله آشنايي با چيلر اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 21, 2018, 6:37 pm
nx دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
فهرست:نگاه اجمالی برمشروطیت در ایرانکرمانشاه در آغاز مشروطیتمروری بر كتاب «ایران بین دو انقلاب» و نقش متشرعان كرمان در مشروطه
نگاه اجمالی برمشروطیت در ایراندر این زمان خواسته های مردم و متحصنین ابعاد وسیعی تری یافت. از جمله این خواستهها عزل مسیو نوژ بلژیکی وعلاءالدوله و تاسیس “عدالتخانه” بود. با بحرانی تر شدن اوضاع، شاه سرانجام در اواخر دی ماه مجبور به پذیرش خواسته های مردم و تاسیس عدالتخانه شد. با پذیرش شاه اوضاع مدتی آرام شد، اما با گذشت چند ماه شاه و درباریان نسبت به تعهدات خویش بیتفاوت برخورد کردند، از این رو در اوایل سال ” 1285سید محمد طباطبایی” درنامههایی دوگانه به شاه وعین الدوله(صدراعظم وقت) از آنان خواست که وعده های خود را برای اصلاح نظام عملی کنند.
در قسمتی از عریضه آیت الله طباطبایی به مظفرالدین شاه آمده است: “اعلیحضرتا، مملکت خراب، رعیت پریشان و گداست. تعدی حکام و مامورین بر مال و عرض و جان رعیت از ظلم حکام و مامورین اندازه ندارد، از مال رعیت هر قدر میلشان اقتضا کند میبرند. پارسال دخترهای قوچانی را در عوض سه ری گندم مالیات که نداشتند بدهند، گرفته به ترکمانان و ارامنه عشق آباد به قیمت گزاف فروختند;” با وجود چنین تمهیداتی ظاهرا شاه و درباریان گوش شنوایی برای این حرف های نداشتند ازاین رو با بالا گرفتن اعتراضات، عین الدوله دستورداد “شیخ محمد واعظ اصفهانی”- از منتقدین سلطنت و دربار -را دستگیر کنند. در طی این درگیری یک طلبه کشته شد. بازار تهران بار دیگر تعطیل شد و مردم به رهبری آیت الله طباطبایی و بهبهانی در مسجد جامع متحصن شدند. در این تحصن برای نخستین بار شیخ فضل الله نوری،به عنوان بزرگترین مجتهدوقت تهران نیز به متحصنین پیوست. گفت وگوهای شاه ونمایندگان متحصنین برای عزل عین الدوله بینتیجه ماند. بااوج گرفتن درگیریها میان سربازان ومردم، علما وهمراهانشان تهران را به قصد قم ترک کردند. این حرکت بعدها به “مهاجرت کبری” معروف شد. جالب اینکه همزمان با مهاجرت علما به قم، به ابتکار آقا سید عبدالله بهبهانی عده ای از روحانیون و کسبه نیز به کنسولگری انگلستان روی آوردند و در آنجا متحصن شدند.
با چنین حرکتی جنبش ابعاد تازه ای یافت. هرروز بر تعدادمتحصنین افزوده می شد. به طوری که پس از گذشت چند روز به روایت مورخان به بیش از ده هزار نفر رسیده بود. مردم از همه طبقات و بویژه از اصناف مختلف به تحصن میپیوستند. صحنه های تاریخی وبه یاد ماندنی در باغ سفارت انگلیس بوجود آمده بود. چادرها ی بر پا شده، دیگ های بزرک غذا، ترددها و گفت وگو های مردم از علمای متحصن در قم و واکنش های دربار به موضوعات روز همه وهمه بر هیجان و اضطراب مردم بیشتر میافزود. بازرگانان بزرگی مانند “حاج محمد حسن امین الضرب”، “حاجی محمد معین التجار” و”ارباب جمشید” به جهت همکاری و همیاری بامردم هزینه های تحصن را تقبل کردند. در اینجا مردم سه خواسته اصلی را مطرح کردند: عزل عین الدوله، بازگشت علما از قم و تاسیس عدالتخانه. جالب اینکه مردم درآغاز خواهان پارلمان نبودند، اما با طولانی تر شدن تحصن و گفت وگوهای نمایندگان اصناف وگروههای مختلف مردم، منجر به آن شدکه خواسته اساسی تری مطرح نمایند و آن چیزی نبود جز تاسیس مجلس شورا. با گسترش فشارها، شاه موافقت اولیه خودرا با تاسیس مجلس اعلام کرد و عین الدوله بلافاصله ازصدراعظمی استعفا داد وبالاخره درروز چهاردهم مرداد ماه 1285مظفرالدین شاه قاجار فرمان تشکیل مجلس شورای ملی و مشروطیت سلطنت ایران را صادر کرد.
صدور فرمان مشروطه و تشکیل مجلس شورای ملی و به دنبال آن تدوین قانون اساسی سر آغاز جریانی بود که با مرگ مظفرالدین شاه و سلطنت محمد علی شاه خود منشاء تحولات دیگری را رقم زد.
نهضت مشروطه هر چند به علت نفوذ افراد تند رو و فشارهای روس و انگلیس نتوانست کاملا به آرمان های خودبرسد و مشکلات بسیاری گریبانگیر نهضت مشروطه شد، امابا وجود همه این مشکلات بسیاری از محققان مشروطه را دارای جنبه های مثبت بسیاری میدانند که مهمترین آن ایستادن در برابر استبداد مطلقه قاجاری بود. در واقع مشروطه در بدترین وضع قابل مقایسه با استبداد ناصرالدین شاهی نبود. از درون همین مشروطه و مجلس آن بود که آزادیخواهانی چون مدرس و خیابانی بیرون آمدند و همینها بودند که معترض دیکتاتوری رضا شاه شدند.
مخالفت با قرارداد استعماری مانند 1919درقبل از این جنبش سابقه نداشت و بعدها روی کارآمدن افرادی ماننددکتر مصدق وآیت الله کاشانی را باید از نتایج این نهضت دانست.اجتماع مردم كرمانشاه به حمایت از مشروطیت
کرمانشاه در آغاز مشروطیتدر آغاز سده بیستم همزمان با حرکت مردم در تهران برای تأسیس عدالتخانه و برقراری مشروطیت در دیگر شهرها نیز فعالیتهای زیادی از جانب طرفداران مشروطه انجام گرفت که با مخالفت طرفداران استبداد روبرو شد. این فعالیتها دامنه کشمکشها راگسترش داد و اوضاع کشور را به سویی کشاند که این دو گروه در مقابل یکدیگر شروع به دستهبندی نمودند. این دسته بندیها در کرمانشاه منتج به درگیری میان مستبدین و مشروطه خواهان گردید و باعث نا آرامی منطقه شد.
براساس نوشتههای انگلیسیها در کتابهای آبی در این ایام آشوب واغتشاش سراسر شهر و حوالی کرمانشاه را در بر گرفته بود و ایلات وعشایر که چارچوب جمعیتی کرمانشاه از آنها شکل گرفته بود از این رهگذر استفاده نموده وبه غارت کرمانشاه دست میزدند. هر قبیله وایلی ازآنجا که مسلح بودند به طرفداری از یک گروه خاص به چپاول طرف مقابل میپرداختند. مشروطیت برای ایلات معنای دیگری داشت. هنگامی ایلیاتیها و ولایتیها میخواستند به قتل و غارت در جایی اشاره کنند میگفتند مشروطه شد.
از طرفی سیف الدوله حکمران کرمانشاه که مردی مستبد واز طرفداران سرسخت محمد علی شاه بود، بدون توجه به تلگرافات مجلس درجهت رسیدگی به شکایات و امورات مردم و همچنین اعلام بی طرفی، به عنوان رهبر مستبدین عمل میکرد و به این مشکلات دامن زده اوضاع را آشفته تر میساخت. ملکزاده در ذیل حوادث شهرهای ایران در این ایام، راجع به اوضاع کرمانشاه مینویسد:
این شهر که مرکز ایالت غرب ایران است و بیش از سایر شهرها، مردان مستبدو مقتدر دارد در طلوع مشروطیت میدان جنگهای خونین و قتل و غارتهایی شد که در سایر نقاط ایران نظیر آن دیده نشده بود. حاکم شهر حاجی سیف الدوله برادر عین الدوله مرد مستبدی بود و نمیخواست وکلایی برای مجلس انتخاب شوند. این بود که به مخالفت مشروطهخواهان بر خاست و در نتیجه جنگ در میان دو دسته در گرفت. مستبدین خانههای ملاهای معروف را که مخالف مشروطه بودند مرکز خود قرار دادند و مشروطهطلبان در قنسولخانه انگلیس و تلگرافخانه اجتماع کردند. شهر بهکلی در حال تعطیل بود بازارها بسته و هزاران مرد مسلح از دو طرف شب و روز با هم جنگ و تیراندازی میکردند. چندین هزار نفر از ایلات مسلح اطراف کرمانشاه به تحریک مستبدین به شهر هجوم بردند، بازارها وخانههای مردم را غارت کردند و عدهای بی گناه را کشتند.
مشکلات وفشار فراوان برمردم وعدم توجه حکمران به تلگرافات مجلس و اصرار در مخالفت با مشروطه تا آنجا بود که مردم و مشروطهخواهان تلگرافی برای علماء ثلاثه در نجف مخابره نمودند. ناظمالاسلام در ذیل حوادث روز دوشنبه 13 ذیالحجهالحرام به سال 1324ه.ق مینویسد:
امروز مجلس تعطیل است. در انجمن طلاب مذاکره از اختلاف کرمانشاه بود که در کرمانشاه اختلافی بزرگ در قبول مشروطیت به میان آمده، بالاخره رجوع به علماء عتبات کرده اند. علماءثلاثه نجف یعنی جناب حجهالاسلام آقای حاج میرزا حسین حاج میرزا خلیل و جناب حجهالاسلام آقای آخوند ملا محمد کاظم خراسانی وجناب آقای حاج شیخ عبدالله مازندرانی حکم کردهاند به وجوب مشروطیت دولت ایران و اینکه مردم اطاعت احکام مجلس شورای ملی را بنمایند. با این وصف جمعی از مستبدین وعلماء مخالفت نموده مانع انتخاب وکلا میباشند. ولی امام جمعه کرمانشاه با نهایت میل در امر مشروطیت و امر انتخاب ساعی است از بذل مال وجان دریغ نمیفرماید. بنای طلاب بر این شد که مجلس رسماً از دولت بخواهد که مانعین مشروطیت را جلوگیری نماید.
ادامه خواندن مقاله مروري بر روند مشروطيت در كرمانشاه
نوشته مقاله مروري بر روند مشروطيت در كرمانشاه اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 21, 2018, 6:39 pm
nx دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
آیینه كاری
آینه كاریجهان در تفكر اسلامى جلوه و مشكات انوار الهى است و حاصل فیض مقدس نقاشازلى،و هر ذرهاى و هر موجودى از موجودات جهان و هر نقش و نگارى مظهر اسمى ازاسماء الهی است و در میان موجودات،انسان مظهر جمیع اسماء و صفات و گزیده عالماست.
هنرمند در پرتو چنین تفكرى،در مقام انسانى است كه به صورت و دیدار و حقیقتاشیاء در وراى عوارض و ظواهر مىپردازد.او صنعتگرى است كه هم عابد است و همزایر،او چون هنرمند طاغوتى با خیالاتى كه مظهر قهر و سخط الهى است،سر و كارندارد.وجودى كه با اثر این هنرمند ابداع مىشود نه آن وجود طاغوتى هنر اساطیرى وخدایان میتولوژى است و نه حتى خداى قهر و سخط یهودیان یعنى«یهوه»،بلكه وجودمطلق و متعالى حق عز شانه و اسماء الله الحسنى است كه با این هنر به ظهور مىرسد.ازاینجا صورت خیالى هنر اسلامى متكفل محاكات و ابداع نور جمال ازلى حق تعالى است،نورى كه جهان در آن آشكار مىشود و حسن و جمال او را چون آیینه جلوه مىدهد.
معمارى نیز كه در هنر اسلامى شریفترین مقام را داراست،همین روح اسرار آمیز را نمایش مىدهد.معماران در دوره اسلامى سعى مىكنند تا همهاجزاء بنا را به صورت مظاهرى از آیههاى حق تعالى ابداع كنند،خصوصا در ایران،كهاین امر در دوره اسلامى به حد اعلاى خویش مىرسد.
از اینجا در نقشه ساختمانى و نحوهآجر چینى و نقوشى كه به صورت كاشى كارى و گچبراى و آیینه كارى و;كار شده است،توحید و مراتب تقرب به حق را به نمایش مىگذارند و بنا را چون مجموعهاى متحد وظرفى مطابق با تفكر تنزیهى دینى جلوهگر مىسازند:
حسن روى تو به یك جلوه كه در آینه كرد این همه نقش در آیینه اوهام افتاد این همه عكس مىو نقش نگارین كه نمود یك فروغ رخ ساقیست كه در جام افتاد معماری سنتی ایران ،تجلی نمادین جهانی ابدی و ازلی است که این جهان را محلی گذرا و واسطهای برای رسیدن به مرتبهای والاتر به منظور وصول به آرامش درونی میداند ؛ معماری ایران که به صورتهای گوناگون در بناهای مختلف متجلی گشته، جایگاه خاصی را داراست که در آن ،عقاید و رسوم و آیینها در شرایط جغرافیایی و اقلیمی نمود بارزی دارد و حاصل دسترنج هنرمندانی است که برای اعتلای این هنر با تکیه بر ایمان خویش ،از جانِ خود مایه گذاشته و در این راه از هیچ کوششی دریغ نورزیدهاند.
همراه با اساتید معماری، استادان صنایع دستی نیز با همان تفکر فوق اما تجلی یافته در هنرِ خاص خویش، تکامل بخش و اثرگذار بر معماری سنتی ایرانی بودهاند .
تزیین و آرایش ساختمان که جزء لاینفک معماری محسوب میشود در آجرکاری، کاشی کاری، گچبری و آینه کاری در کنار قالی بافی، گلیم بافی، قلمکاری ، سفالگری، منّبت کاری، کنده کاری چوب، گره چینی و همچنین سایر دست آوردهای صنایع دستی نمود یافته و پیوندی یگانه ایجاد نموده که فضای معماری ایران را آکنده از زیبایی معنوی میسازد و این خود زیبایی ظاهری را نیز به همراه دارد.
شکوه و زیبایی معماری ایران به ویژه در دوره اسلامی، به تزیین و آرایش آن بستگی دارد.آینه کاری از هنرهای تزیینی ظریفی است که در نماسازی داخلی بناها، در بالای ازارهها ، زیردورها ، طاقها، رواقها ، شبستانها، سرسراها و موارد دیگر به کار میرود.
The mirror used from long ago in passes, mosques, parlors & palaces were directly related to our national identity.
نقش آینه در سنن و فرهنگ عامه، همچون فرستادن آینه و قرآن قبل از نقل مکان به خانه جدید، یا نگریستن در آینه موقع دیدن هلال ماه نو، جایگاه ویژه آئینه در مراسم سنتی ازدواج ایرانیان( چنانکه عروس و داماد در هنگام قرائت خطبه عقد در آئینه می نگرند تا زندگی همچون صداقت و شفافیت آئینه داشته باشند)وهمچنین آئینه در سر سفره هفت سین عید نوروز از سنتهای قدیمی و ماندگار است، و نیز معادل دانستن آینه با شفافیت و صداقت و صفا در عرفان اسلامی، حالات و درجات استعداد هر عاشقی را مینمایاند. میتوان گفت که عاشقْ آینه قدرت و تصرف و جلوه جمال معشوق است. به عبارتی دیگر، دل شکوهمند عاشق آینهای است که نور جمال حق در آن متجلی میشود.
سابقه آینهکاری در ایران به قرن دهم هجری قمری بازمیگردد. وقتی از ونیز و بوهم آینههای قدی میآوردند در طول راه برخی از آینهها میشکست. مالک تازه راه جدیدی برای بازیافت قطعات شکسته یافت. با چیدن قطعات کوچک آینه کنار هم یک سطح تزیینی با انعکاسهای بیشمار ساخته شد. این شیوه تزیینی در شیراز، اصفهان و تهران متداول بود. آینهکاری در تزیین اماکن مذهبی و مقدس چون حرم امام رضا (ع) و ایوان آینه در قم، و نیز ساختمانهای کاخها چون دارالعماره و شمسالعماره در کاخ گلستان بهکار رفته است.
آینه چون نقش تو بنمود راست خود شکن، آیینه شکستن خطاستدر معماری اسلامی با استفاده از قوانین انعکاس نور با آئینه کاری راهروها و سقف ها سعی میشده تا نور بیشتری را به داخل بنا راهنمایی کند. از آن جمله تمامی بناهای مذهبی باقی مانده از دوران صفوی می باشد
نمونه های برش های هندسی برای آئینه کاری در معماری اسلامیاین نکته قابل ذکر می باشد که هنر آئینه کاری منحصرا به ایران اختصاص داشته و در دوران قاجاریه به اوج شکوفایی خود رسیده استازجمله بناهای آیینه کاری شده در دوران قاجار تالار آیینه در كاخ گلستان می باشد.
كاخ گلستانكاخ گلستان، بازمانده ای از ارگ تاریخی تهران، محل اقامت شاهان سلسله قاجار و از زیباترین و کهن ترین بناهای پایتخت دویست ساله ایران است. این بنا كه اكنون در ذهن پایتخت نشینان میان دود و دم شهرشان گم شده، روزگاری چون نگین میان ارگ می درخشید.
گوشه هایی از آن شكوه و جلال گمشده را می توان در آینه كاری ها و كاشی كاری هایش بازیافت.
تالار آینهتالار آئینه در غرب تالار سلام و چسبیده به آن ودر بالای سر در و ایوان سنگی جلو سرسرای کاخ قرار دارد و یکی از تالارهای مشهور کاخ گلس
ادامه خواندن مقاله آيينه كاري
نوشته مقاله آيينه كاري اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 22, 2018, 5:50 am
nx دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
فهرست:.تأثیر الگوی مناسب در پیشگیری از وقوع دمدمی مزاج شدن جوانان مقدمهروش تحقیقتعاریفچه کسانی می توانند الگوهای مناسبی برای جوانان باشند ؟ملاك انتخاب الگونتیجه گیریهورمون دمدمی مزاجآنزیمها بوالهوس و دمدمی مزاج هستند ! نظریات هاروكس در ارتباط با شروع سن دمدمی مزاجی در افراد
پیش درآمدتأثیر الگوی مناسب در پیشگیری از وقوع دمدمی مزاج شدن جوانان : الگوها ( دیگران نوعی و مهم ) تاثیر بی نظیری در ارتقاء و تکامل شخصیت نسل جوان دارند و در تمرکز نیروهای پنهان و آشکار جوانان نقش بسزایی دارند . وجود الگوها همانند ، قله های بلند و رفیعی است که روح را به صعود و اوج بر می کشد و اهتزاز روح الگو ، ما را از مرداب روزمرگی و ابتذال و پوچی به رستگاری فرا می خواند.چنانچه كسی بتواند الگوی ثابت و تغییرناپذیر شخصیتی مناسبی برای خویش برگزیند می تواند با توجه به آن ایده آل خود نیز دچار ثبات شخصیتی شده و از دمدمی مزاج شدن اخلاق خویش جلوگیری كند.
مقدمه : مسئله موردتبیین در این مقاله بررسی علل تردید جوانان در انتخاب الگوهای مناسب ، دیگران ( نوعی و مهم ) ( دوری از دمدمی مزاجی) است . جوانان بارها و بارها ممکن است الگویی را برگزینند و سپس شروع به همانندسازی با آنها کرده اما بعد از مدتی احساس می کنند که نمی توانند مانند آنها بشوند و مجددا به الگویی دیگر دل می بندند و این امر باعث می شود تا تصویر آنان در نزد دیگران تثبیت نشود و دیگران آنها را دمدمی مزاج و متلوّن و غیراعتماد به حساب آورند و این امر نیز در بی ثباتی فرد موثر است و نمره ای منفی برای وی به حساب آید . بر اساس این مسئله سئوال تحقیق تحت عنوان «چه کسانی می توانند الگوهای مناسبی برای جوانان باشند ؟ » بیان شده است .
در پاسخ به این سئوال و در مقام حل مسئله چارچوب نظری با ساختار مفهومی اینگونه بیان گردیده است اگر جوانان در انتخاب دیگری مهم یا نوعی واقع بینانه عمل کنند و الگوهایشان با شرایط و امکاناتشان تناسب بیشتری داشته باشد آنگاه در انتخاب کمتر دچار تردید می شوند و در زندگی به جهت استفاده بیشتر از فرصتها ، تثبیت خود ، اعتماد به نفس و در نتیجه کسب اعتماد بیشتر دیگران موفق ترند .
روش تحقیق : جامعه آماری این تحقیق یکی از دانش آموزان دبیرستان اندیشه اداره آموزش و پرورش منطقه نوخندان است که در زمینه انتخاب الگوها ( دیگری مهم و دیگری نوعی ) دچار تردید شدید بوده و دیگران او را دمدمی مزاج و متلوّن و غیرقابل اعتماد به حساب می آورند . به گونه ای که این امر نمره ای منفی برای او به حساب می آید . گردآوری داده ها در این تحقیق به شیوه اقدام پژوهی یا پژوهش در عمل انجام شده است .
اقدام پژوهی یا پژوهش در عمل نوعی تحقیق است که توسط خود افراد درگیر در یک مسئله و برای حل و یا کاهش آن انجام می گیرد . عمل محور اساسی در این نوع تحقیق است در این روش هم پژوهشگر درگیر موضوع پژوهش است و هم موضوع پژوهش مربوطه به عمل فعلی پژوهشگر است .
اقدام پژوهی رویکردی سازنده است در جهت گسترش توانمندیهای معلمان در عرصه های مختلف شغلی است . در این رویکرد معلمان می توانند در مورد مسائلی که در کلاس درس یا مدرسه با آن مواجه هستند می توانند به پژوهش بپردازند .
تعاریف دیگری مهم انسان متناسب با رشد و توانایی هایش در تعامل با دیگران قرار می گیرد . و از میان آنها کسانی که بیشتر او را تحت تاثیر قرار می دهند برایش مهم می شوند . افرادی که فرد آنها را مهم تلقی می کند «دیگری مهم » می نامند دیگران مهم کسانی هستند که فرد سعی می کند خود را شبیه و همانند آنها بسازد و تغییر دهد .
در کودکی پدر و یا مادر برای کودک دیگری مهم هستند و در مدرسه معلم و در جامعه ستاره های سینما ، ورزشکاران معروف ، افراد موفق در کسب و کار ، قهرمانان ورزشی و شخصیت های علمی ، فرهنگی ، سیاسی و مذهبی دیگران مهم تلقی می شوند .
(دکتر احمد رجب زاده : 1382 )
دیگری نوعی: گاهی به جای اینکه فرد خاصی دیگری مهم یک نفر باشد «دیگران » به صورت نامشخص الگوی او قرار می گیرند . هنگامی که در پی آن است که ویژگیها و رفتار ورزشکاران ، پهلوانان ، تحصیل کردگان ، رزمندگان ، انقلابی ها ، غربی ها و;.. را به صورت کلی در خود ایجاد کند و نمی خواهد از شخص خاصی پیروی نماید در این مورد هم الگوی او کلی و نامشخص است . در اینگونه موارد به این دیگری نامشخص که برای فرد مهم تلقی می شود . و فرد می کوشد خود را شبیه و همانند او سازد « دیگری نوعی » می گویند . (دکتر احمد رجب زاده : 1382 )
خودشیفتگی : خودشیفتگی همان حالت رضایت بخش از حد و به عبارت معمول «ممنون بودن از خود » است . در این حالت ، افراد به دلیل شیفتگی بیش از حد به خود از تغییر دادن خویش و توجه به الگوها سرباز می زند . این امر سبب می شود تا « خود » از رشد بازماند و به تدریج رابطه واقعی آن باجهان سست شود و به جای آن نوعی تخیل گرایی بنشیند که مخرب زندگی است (دکتر احمد رجب زاده : 1382 )
خود باختگی و ازخودبیگانگی : دیگران مهم به جهت تاثیری که بر ما می گذارد در ما جاذبه و شیفتگی پدید می آورند . همین شیفتگی به صورت انگیزه در می آید . و ما را وادار می کند خود را تغییر دهیم . گاهی میزان شیفتگی به حدی است که فرد وضع کنونی خود را فراموش می کند و فقط به آن دیگری می اندیشد . چنین حالتی نه تنها موجب رشد خود نمی شود بلکه نوعی اختلال هم به حساب می آید که از آن با عناوینی چون «ازخودبیگانگی» ، «خود باختگی » و «گم کردن » یاد می کنند . (دکتر احمد رجب زاده : 1382 )
یافته های تحقیق :چه کسانی می توانند الگوهای مناسبی برای جوانان باشند ؟ همانگونه که هنرمند برای طرح و خلق یک اثر هنری نیاز به الگو و نمونه ای مشخص دارد ، و یک خوشنویس برای نوشتن سطوری زیبا احتیاج به سرمشق و نمونه دارد یک انسان نیز برای شکل دادن به شخصیت خویش احتیاج به الگویی دارد تا ساختمان اخلاقی و فکری خود را مطابق آن بسازد و پی ریزی نماید ، جوانان بیش از دیگران به الگوها می اندیشند چون به کمال بیشتر علاقمند ولی بحث در این است که معیارهای مناسب برای یک الگو کدام است ؟
آیا هر فردی شایستگی آن را دارد که الگوی دیگری قرار گیرد .( دکتر محمد رضا شرفی : 1381 )دوره جوانای یکی از دوره های مهم زندگی است که در آن فرد با گرایشی که نسبت به استقلال از خانواده و بزرگسالان در او پدید می آید ، با این سئوال مواجه است : « خوب است چه کسی باشم ؟ » یک معلم ، یک نقاش ، یک ورزشکار ، یک سیاستمدار و ; او بارها و بارها ممکن است در این موارد تامل کند و یکی از این الگوها را برگزیند یا شروع به همانند سازی خود با آنها کند و بعد از مدتی احساس کند که نمی تواند خود را با الگویش شبیه سازی کند و مجددا به الگوی دیگری دل بندد علت این تردیدها آن است که فرد بیش از آنکه به امکان تحقیق آنها بیندیشد شیفته ویژگی های مثبت این الگوها و دیگران مهم و نوعی شده است .
البته این تردید و آزمایش و خطا در دوره نوجوانی و جوانی تا حدی طبیعی است اما اگر طولانی شود ، ضمن اینکه فرصتهای بسیار خودسازی را از بین می برد . موجب عدم تثبیت خود یا تاخیر در آن می شود که با نوعی بی اطمینانی به خود ، عدم اعتماد به نفس و حتی احساس کهتری همراه است . زیرا هر آزمایش و عدم توفیق در آن میزان اعتماد به نفس را کاهش می دهد و سبب می شود تا تصویر ما در نزد دیگران تثبیت نشود و دیگران ما را دمدمی مزاج و متلوّن و غیرقابل اعتماد به حساب آورند . (دکتراحمد رجب زاده : 1383 )
به همین جهت ، می توان انتظارات داشت جوانانی که در انتخاب الگو ( دیگری مهم یا نوعی ) واقع بین هستند ، و الگوهایشان با شرایط و امکاناتشان تناسب بیشتری دارند و در انتخاب کمتر دچار تردید می شوند در زندگی به جهت استفاده بیشتر از فرصتها ، تثبیت خود ، اعتماد به نفس و در نتیجه کسب اعتماد بیشتر به دیگران موفق ترند . در فرهنگ اسلامی کهکشانی از الگوهای اخلاقی ، معنوی وجود دارد که هر یک برای تحول جامعه بشری کفایت می کند ، در حالی که در فرهنگ غربی ، اگر چه دانشمندان زیادی ظهور یافتند . ولی از لحاظ الگوهای اخلاقی هیچیک از آنان انسان کامل و آینه تمام نمای فضایل اخلاقی به شمار نمی آیند .
در سیستمهای نامطمئن ، انتخاب الگوهای نامطلوب موجب احساس پوچی و از درون تهی شدن و بی اعتمادی به فرهنگ خودی و فقر معنوی و نظایر اینها گشته و فرد را در معرض آسیبهای اخلاقی و اجتماعی قرار می دهد . نسل جوان که تصویر روشنی از هویت خویش ندارد و به درستی نمی داند کیست و در چه مرحله ای از زندگی به سر می برد . و با ارزشها ، مفاخر ، باورها و امتیازات خویش ، آشنایی نداردوبافرهنگ بیگانه احساس خودی دارد،معمولا از الگوهای غربی پیروی می کنند.(دکتر محمد رضا شرفی : 1381 ) معیارهای مناسب برای یک الگو عبارتند از : 1-متانت ، وقار و آرامش روحی افراد معیاری برای الگو قرار گرفتن است . 2-انطباق حرف و عمل و یا به عبارت دیگر منطبق شدن ظاهر و باطن از ویژگیهای یک الگوی قابل اعتماد است . 3-یک الگوی مناسب بایدازیک دست بودن رفتارو شخصیت باثبات و استواری برخوردار باشند 4-حوزه اطلاعاتی و علمی مناسب موجب می شود تا فرد به عنوان یک راهنمایی موثر در زندگی الگوی جوانان قرار گیرد 5-ویژگیهای رفتاری و شخصیتی دیگری نیز می تواند منشور شخصیتی یک الگو را کامل نموده و به عنوان زیبایی و جلوه خاصی ببخشد . نتیجه گیری : جوانانی که با توجه به شرایط و امکاناتشان الگوهای مناسبی را انتخاب می کنند ، در زندگی به جهت استفاده بیشتر از فرصتها ، تثبیت خود ، اعتماد به نفس و در نتیجه کسب اعتماد بیشتر دیگران موفق ترند و جوانانی که الگوهای نامناسبی انتخاب می کنند موجب احساس پوچی و از درون تهی شدن و بی اعتمادی به فرهنگ خودی و فقر معنویت و نظایر اینها گشته و فرد را در معرض آسیبهای اخلاقی و اجتماعی قرار می دهد .
ادامه خواندن مقاله آشنايي با افراد دمدمي مزاج
نوشته مقاله آشنايي با افراد دمدمي مزاج اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 22, 2018, 5:50 am
nx دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
فهرست:دو ملاك در ارزیابى شخصیت انسانهای بی قید خانواده و پیشگیری از بی قید شدن نظریه روانشناسان در ارتباط با افراد بی قید انواع پیشگیری بی قید بارآمدن شیوه های پیشگیری شدت تماس با دیگران سن تماس با دیگران
دو ملاك در ارزیابى شخصیت انسانهای بی قید – انحراف اجتماعی و بی قیدیانحراف در یك معنای عام، شامل هر نوع كنشی است كه با هنجارهای پذیرفته شده یك جامعه همنوایی ندارد، بلكه آنها را نقض میكند. جامعه شناسان به دنبال انحرافاتی هستند كه اكثریت اعضای جامعه آن را به صورت عام محكوم میكنند. به بیان دیگر آن دسته از نقض هنجارها را مورد بررسی قرار میدهند كه در نظر عده زیادی از مردم گناه و خطا شمرده میشود. بنابراین هر انحرافی دارای دو عنصر اساسی و جوهری به نام «كنش» و نیز «شكستن هنجار مورد قبول جامعه» است. البته انحراف به مفهوم جامعه شناختی آن، یك امر نسبی است، یعنی زمانی یك فعل انحراف محسوب میگردد كه در دیدگاه اكثریت اعضای آن جامعه نابهنجار تلقی شود. هنگامی كه این هنجار شكسته می شود انسان دچار بی قیدی نسبت به جامعه ؛ خانواده، دوستان و اطرافیان می شود.
گرچه ممكن است آن رفتار در نزد اعضای یك جامعه دیگر، بهنجار شمرده شود. در این صورت طبیعی است كه تعریف و محدوده انحراف، از یك زمان به زمان دیگر و از یك گروه و یك جامعه به گروه و جامعه ای دیگر متفاوت باشد. از این رو شكلهای متفاوت كجروی بر حسب نوع واكنش جامعه نیز در دستههای كاملاً متفاوت قرار میگیرد. برای نمونه واكنشهای حاكی از عدم تأیید، شكلها و درجات كاملاً متفاوت و گوناگونی به خود میپذیرد و دامنه این قبیل واكنشها، مواردی نظیر بی قیدی، بی اعتنایی و روبرگردانی تا اظهار خشم، ابراز تنفر، طرد، محروم كردن از حقوق اجتماعی، نكوهش زبانی، تنبیه بدنی، بازداشت، جریمه، حبس و … را در برمیگیرد.
بدون تردید تأثیر اجرای سیاستهای پیشگیرانه در جلوگیری از انحرافات اجتماعی، به مراتب از انجام سازوكارهای پسینی برای مقابله با انحراف، كارآمدتر خواهد بود. به علاوه این شیوه، هزینه كمتری را برای مقابله با انحرافات اجتماعی در پی دارد. همان گونه كه در علم پزشكی پذیرفته شده است كه پیشگیری از ابتلا به بیماریها، به مراتب آسان تر و كم هزینه تر از درمان بیماریها خواهد بود و به ویژه آنكه در برخی موارد ممكن است عدم پیشگیری، فرد را به یك بیماری لاعلاج مبتلا كند.
خانواده و پیشگیری از بی قید شدن مسئله پیشگیری از انحرافات اجتماعی و بی قید و بار شدن افراد یكی از راهكارهایی است كه در بخش نظارت و كنترل اجتماعی مطرح میشود و نقش اساسی در آن حوزه ایفا میكند. در تعریف پیشگیری گفته میشود: «پیشگیری، سیاست پیشینی و متشكل از مجموعه راهكارهای مستقیم و غیر مستقیمیاست كه با هدف ایجاد امكانات و موقعیتهای بازدارنده از وقوع جرم و كجروی طراحی و تدوین میشود.
بین دو مسئله پیشگیری وكنترل، پیوند وثیقی وجود دارد، به طوری كه بعضی واژه «كنترل پیشگیر» را در این رابطه بكار میبرند و در تعریف آن بیان میكنند: «پیشگیری، به كنترلی اطلاق میشود كه قبل از وقوع اتفاق صورت میگیرد و از انحراف و تباهی … جلوگیری میكند.
یكی از مهمترین راههای پیشگیری افراد از انحراف و بی قیدی، درونی كردن ارزش ها و هنجارهای پذیرفته شده یك جامعه است. به طوری كه جامعه شناسان معتقدند بین میزان فرهنگ پذیری و كاهش میزان انحراف و جرم در یك جامعه، رابطه مستقیمی وجود دارد و یكی از علل افزایش نرخ انحراف، فرهنگ پذیری ناقص افراد است. زیرا فرد، بعد از پذیرش هنجارها، بدون تأمل و تفكر، رفتار متناسب با آن هنجار را البته نه به خاطر ترس از مؤاخذه دیگران كه نوعی نظارت بیرونی تلقی میشود؛ بلكه به دلیل نوعی نظارت درونی ناخودآگاه انجام میدهد.
نظریه روانشناسان در ارتباط با افراد بی قید از این رو جامعه شناسان شكل گیری و ساخت شخصیت فرد را متأثر از فرهنگ پذیری و جامعه پذیری میدانند و بیان میكنند كه «از مهمترین نتایج جامعه پذیری، ایجاد شخصیت فردی و الگوهای نسبتاً ثابت فكر، احساس و عمل است كه همگی ویژگیهای یك فرد محسوب میشوند.»
این صاحبنظران برای جامعه پذیری نقش بسزایی قائلند تا جایی كه تفاوت صفات شخصیتی افراد را نتیجه جامعه پذیری افراد میدانند و اظهار میدارند:« در هر جامعه ای هر فردی، متفاوت از فرد دیگر است و این اختلافات عمدتاً نتیجه جامعه پذیری میباشد. ما نه تنها در یك جامعه، بلكه در قسمت خاصی از آن متولد شده و زندگی میكنیم و بنابراین تحت تأثیر خرده فرهنگهای خاص طبقه، نژاد، مذهب، منطقه و نیز تحت تأثیر گروههای خاص از قبیل خانواده و دوستان قرار میگیریم.
بر مبنای این دیدگاه، هم تشابهات شخصیتی افراد و هم تمایزات و اختلافات آنها عمدتاً به فرآیند جامعه پذیری آنها بستگی دارد. بنابراین فرهنگ پذیری و جامعه پذیری یكی از مهمترین و بهترین راههایی است كه میتواند در جهت پیشگیری، نقش مهمی داشته باشد. البته به نظر جامعه شناسان جامعه پذیری در یك جریان زمانی و در دورههای مختلف زندگی صورتی میگیرد، ولی «مهمترین بخش جامعه پذیری در طی دوران نوزادی و كودكی یعنی زمانی كه پایههای بعدی شخصیت گذارده میشود، تحقق مییابد.»
در این دوران خلق و خوها، اعتقادات، حالات و ملكات و آداب و عادات فرد، تنها متأثر از خانواده است و در تعامل با اعضای خانواده شكل میگیرد. از این رو خانواده در تعلیم و تربیت افراد نقش اصلی و اولی را به عهده دارد. لذا اولین مراحل فرهنگ پذیری افراد از نهاد خانواده شروع میشود. دین اسلام برای نهاد خانواده در امور تربیت فرزندان خصوصاً در مراحل اولیه زندگی، نقش بسزایی قائل است و قلب و روح جوان را بستر مناسبی برای پذیرش هر نوع تربیتی میشمارد و آن را به زمین مناسبی برای پرورش هر نوع بذری تشبیه میكند. حضرت علی (ع) خطاب به فرزند گرامیش امام حسن مجتبی(ع) میفرماید: «و انما قلب الحدث كالارض الخالیه ما القی فیها من شی قبلته فبادرتك بالادب قبل أن یقسو قلبك» (همانا قلب جوان مانند زمین خالی است و هر بذری را میپذیرد.)
بنابراین، من در تعلیم و ادب تو بیش از آن كه قلبت سخت شود و عقلت به امور دیگر مشغول شود، مبادرت ورزیدم.» بر این اساس گفته میشود آنان كه در دوران كودكی نادرست تربیت شده اند، در جوانی و بزرگسالی راه صحیح زندگی را نمیشناسند و با این خلقیات زشت، قادر نیستند خود را با جامعه انطباق دهند، اینان در معاشرتهای اجتماعی اغلب با ناكامی و شكست مواجه میشوند، زیرا به طور ناآگاه فراگرفتههای غلط ایام كودكی خویش را بكار میبندند و حال افرادی بی قید شده اند.
والدین، نخستین كسانی میباشند كه در محیط خانواده بر خلق و خوی فرزندان تأثیر میگذارند. آنها با برخوردها و حركات و سكنات خود پایههای فضائل یا رذائل را در نهاد فرزندانشان پایه گذاری میكنند و زمینههای شكلگیری حالات و ملكات اخلاقی حمیده یا رذیله را فراهم میكنند. انواع پیشگیری بی قید بارآمدن پیشگیری از نظر مدت زمان اجرای آن به دو نوع پیشگیری كوتاه مدت و بلند مدت تقسیم میشود كه در ذیل، تعریف هر یك ارائه میشود: پیشگیری كوتاه مدت به مجموعه راهكارهایی گفته میشود كه در مدت زمان كمتری انجام میشود، نظیر تجهیزات پلیس و نیروهای انتظامی،فراهم نمودن روشنایی بیشتر خیابانها، كوچهها و اماكن عمومی، تدوین قوانین جزایی متناسب و بازدارنده، ایجاد مؤسسات مددكاری، فراهم نمودن فضاهای مناسب برای گذراندن اوقات فراغت، حمایت از كودكانی كه مورد اذیت و آزار و بدرفتاری خانواده قرار میگیرند، انهدام یا بستن محلهها و امـاكـن جرم زا و ممانعت از پخش برنـامـههـای خشـونت زا در تلـویزیون و …تا فرصتهای وقوع انحراف یا جرم را كاهش دهد.
پیشگیری بلند مدت : به سازوكارهایی اطلاق میشود كه در یك فرآیند زمانی مدت دار صورت میگیرد تا در آینده فرصتهای وقوع جرم را كاهش دهد. از قبیل فراهم نمودن بسترهای مناسب برای دسترسی افراد به موقعیتهای مناسب و كافی آموزش و پرورش، تدوین و اجرای سیاستهای كلی جهت ایجاد اشتغال برای اعضای جامعه، تشكیل گروههای اجتماعی با هدف ارتقای مهارتهای تربیتی والدین، تلاش در جهت برخورداری اعضای جامعه از نیازهای اساسی زندگی، تقویت نقش پیشگیرانه مدارس از طریق ارتقای محتوا و كیفیت برنامههای آموزشی و تربیتی، تلاش در جهت كاهش شكاف اقتصادی در بین اقشار مختلف جامعه و دستیابی به عدالت اجتماعی و … گرچه این نوع پیشگیری به جهت آثار و بركات ماندگارتر و مطلوبتر، از اهمیت بیشتری برخوردار است، اما در هر جامعهای در كنار این نحوه پیشگیری، نمیتوان از پیشگیری نوع اول بی نیاز بود. به عبارت دیگر این دو نوع پیشگیری، مكمل همدیگر هستند و در پرتو بكارگیری همزمان آنها نتایج بهتری حاصل میشود.
شیوه های پیشگیری برای پیشگیری از بی قید و منحرف شدن افراد شیوههای متفاوتی از سوی صاحبنظران بیان شده است كه در اینجا به بعضی از مهمترین آنها اشاره میكنیم: الف) آموزش مدار (یادگیری) یكی از شیوههای پیشگیری كه از دیرباز بین اندیشمندان مطرح بوده و اكنون نیز طرفدارانی دارد؛ مبتنی بر این نظریه است كه افراد، انواع رفتارها را در كنش با دیگران فرا میگیرند. این دیدگاه برای رفتار فرد، خواه هنجارمند یا انحرافی، هیچ منشأ ارثی یا ژنتیكی و یا فیزیولوژیكی قائل نمیباشد، بلكه بیان میدارد كه فرد در تعامل با دیگران یك سلسله ارزشها، هنجارها و رفتارها را یاد گرفته و میپذیرد. بر اساس این دیدگاه بعضی معتقد بودند اگر در یك جامعه تعلیم و تربیت همگانی شود، در واقع به تدریج راه انجام رفتارهای انحرافی مسدود میشود، «ویكتور هوگو» در این زمینه اظهار میدارد: «یك مدرسه باز كنید، در یك زندان بسته میشود.»
نظریه «انتقال فرهنگی» بر یادگیری و آموزش تأكید دارد. در این نظریه بیان میشود كه همنوایان كسانی هستند كه در اثر ارتباط با افراد سازگار، هنجارها و ارزشهای فرهنگی مورد قبول آنها را فراگرفته، بر اساس آنها عمل كنند و در مقابل، منحرفان كسانی هستند كه با افراد كجرو در ارتباط بوده و به شدت از آنها تأثیر میپذیرند؛ به جهت همین تأثیر پذیری است كه رهبران دینی، پیروان خود را از ارتباط و معاشرت با افراد منحرف و بزهكار باز میدارند. امام صادق(ع) در این خصوص میفرماید:«لاتصحبوا اهل البدع و لاتجالسوهم فتصیروا عند الناس كواحد منهم» ،«یعنی با افراد منحرف همنشینی و معاشرت نداشته باشید، زیرا همنشینی با آنها موجب میشود كه مردم شما را یكی از آنها به شمار آورند.»
مطابق این دیدگاه معیار اثر پذیری فرد از گروههای همنوا و ناهمنوا با امور سه گانه ذیل مرتبط میباشد: شدت تماس با دیگران یعنی هرچقدر ارتباط با اعضای یكی از این دو گروه بیشتر باشد، به همان میزان اثر پذیری او از آن گروه بیشتر خواهد بود. مانند آن كه احتمال پذیرش هنجارها و ارزشهای اعضای خانواده یا دوستان و همسالان به جهت داشتن روابط نزدیك تر و قوی تر با یكدیگر، بیشتر از آشنایان یا همكاران است. سن فرد در زمان تماس بیشترین تأثیر پذیری فرد از دیگران در زمان كودكی و جوانی است. به طوری كه هر چقدر فرد از این مرحله بیشتر فاصله میگیرد، به همان نسبت از میزان اثرپذیری وی كاسته میشود، از این رو در منابع دینی بر اهمیت فراگیری و آموزش در زمان كودكی تأكید شده است. 3-نسبت تماس با همنوایان هر چقدر تماس فرد با افراد همنوا بیشتر باشد، به همان نسبت احتمال همنوایی فرد با هنجارهای این گروه بیشتر است و كودك معمولاً بیشترین و عمیق ترین تماس را با اعضای خانواده، به ویژه مادر دارد. بنابراین مادر میتواند در همنوایی فرزند و در نتیجه پیشگیری از رفتار انحرافی او نقش اصلی داشته باشد. وسعت این تأثیر به قدری است كه حتی روانشناسان، از شیر گرفتن نابهنگام كودك یا شیوه تغذیه او را، در انحراف كودك مؤثر میدانند.
ادامه خواندن مقاله بررسي عوامل بي قيد سازي افراد
نوشته مقاله بررسي عوامل بي قيد سازي افراد اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
↧
October 22, 2018, 5:50 am
nx دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
شیخ ابوعلی سینا
فهرست:نگاهی بر نظریه علم النفس ابن سینامعانی باطنی اعمال حیات جاویدان خرد كلامی از شیخ الرئیس باب قوای باطنی قوه خیال و نفوسدلیل مغایرت خیال با حس مشتركسخنی در تجرّد نفس ناطقه
نگاهی بر نظریه علم النفس ابن سیناابنسینا علمالنفس را به عنوان شاخهای از طبیعیات ، حكمت طبیعی مورد بررسی قرار میدهد و عمدتاً در شرح و توصیف قوای نفس به آن میپردازد. برعكس او ، ملاصدرا ، علمالنفس را شعبهای از الهیات میداند و تا حد زیادی به نحوی بیسابقه در فلسفه اسلامی با مسأله حدوث نفس ، تكامل آن ، نشئات پس از موت و كمال غایی آن برخورد میكند.
معانی باطنی اعمال وجوهی كه حكمت متعالیه را از علوم دینی و كلام متمایز میكند از همه روشنتر و آشكارتر است. موضع حكمت متعالیه در قبال علوم دینی موضع پذیرش كامل و تأكید مجدد بر تعالیم مأخوذ از آن است ، اما همواره سعی میكند تا معانی باطنی آنها را برملا كند.
به عنوان مثال ، ملاصدرا در تفاسیر قرآنی خود كه سهم عمدهای در حكمت متعالیه دارند ، بر اصولی كه مفسران پیش از او در تفسیر داشتهاند مجدداً تصریح و تأكید میكند و در ضمن مشرب باطنی و تأویلی میكند و همچنین مشرب باطنی و تأویلی خود را نیز بر آن میافزاید.
گر چه ملاصدرا در زمینه فقه و احكام الهی (شرع) تألیف مستقلی ندارد اما در موارد عدیده ، همواره میكوشد تا معانی باطنی این احكام را بر ملا سازد. این امر به ویژه در مورد عبادات و مناسك مصداق دارد.
ملاصدرا و پس از او بسیاری از شاگردان بلا واسطه و معالواسطهاش ، از ملا محسن فیض كاشانی و قاضی سعید قمی گرفته تا حاج ملاهادی سبزواری ، میكوشند تا معانی باطنی اعمال و احكام و فرایض عبادی روزانه را تحت عنوانی كه به «اسرارالعبادات» معروف است تبیین نمایند.
یكی از وجوه افتراق حكمت متعالیه در مقایسه با مشربهای فلسفه اسلامی پیش از آن – و در این مورد خاص ، تصوف – این است كه به معانی باطنی اعمال و افعال عبادی اسلامی و جزئیات آنها میپردازد ، در حالی كه فیلسوفان اسلامی پیشین ، نظیر ابنسینا ، به معنای عبادات به شكل عام تری عنایت داشتند.
در مورد علم كلام ، ملاصدرا و همه اتباع او با آن كه در این علم خبرگی دارند ، با شیوهها و روشهای موجود در آن به مخالفت برخاستند. حكمت متعالیه تمامی مسایلی را كه كلام بدانها میپردازد زیر چتر خود میگیرد و از این جهت به كلام میماند؛ این در حالی است كه فیلسوفان مسلمان متقدم بر صدرا اصلاً به برخی از مسایل دینی و الاهیاتی مربوط به كلام نپرداختند.
حیات جاویدان خرد اگر بخواهیم حكمت متعالیه را به طور خلاصه تعریف كنیم باید بگوییم این حكمت دیدگاهی جدید در حیات عقلانی مسلمانان است كه تقریباً تمامی مكاتب فكری اسلامی پیشین را به نحوی متلائم در خود جمع آورده است.
در این مكتب اصول و عقایدی و حیاتی ، حقایقی كه از طریق بینش روحانی و اشراقی فراچنگ میآیند و ابعاد مستحكم و دقیق منطق و استدلال عقلانی در یك كل واحد با هم تلفیق شدهاند. حكمت متعالیه نظریهای است كه فهم كامل و دقیق آن فقط در صورت وقوف و آگاهی نسبت به مكاتب فكری پیش از آن امكان پذیر است.
با این همه ، این مكتب دارای وجوهی مختص به خود است ، مثلاً در این مكتب حكمت نظری و علمالنفس از طبیعیات (حكمت طبیعی) جدا گردیده نیز تمایزی روشن میان امور عامه و امور خاصه افكنده شده است.
در حكمت متعالیه ، همچون هر مكتب فكری سنتی اصیلی ، به مسایلی فلسفی برخورد میكنیم كه همیشه مورد بحث بوده و پس از این نیز خواهد بود؛ اما صورت بندی این مسایل در مكتب صدرا كاملاً جدید است؛ چرا كه از منظر جدیدی نسبت به حق (الحق) ناشی میشود.
در حول و حوش تولد این مكتب ، در نقطهای خاص از حیات یك سنت جاری و زنده فكری ، مسایل جاودان و ماندگار حكمی ، نیازمند آن بودند كه به مدد خلاقیتی تمام عیار پاسخهایی تاره بیابند و موضوعاتی تازه بر آنها افزوده شود. چنین فرآیندی موجب تكوین مكتبی شد كه هم نو بود و هم سنتی را كه از آن برخاسته بود تداوم میبخشید.
حكمت متعالیه شاخهای تازه بود بر درخت عقلانیت اسلامی ، كه از آن انتظار میرفت نیازهای متفكران بخشی خاص از جامعه اسلامی و دورهای از تاریخ آن را كه هنوز در آنیم ، ملحوظ دارد. این مكتب از آن رو پدید آمد تا در دور تازه وجود تاریخی این سنت ، ضامن استمرار و بقای حیات عقلانی آن شود و بیان دیگری باشد از آنچه در تاریخ بشر سابقهای دیرینه دارد ، آن گونه خردمندی یافلسفه كه هم جاودان است و هم عام: «حكمت ماندگار»؛ همان كه فرزانگان مسلمان از آن با عنوان «حكمت خالده» یاد میكنند ، یا چنان كه در فارسی مینامندش:«جاویدان خرد». كلامی از شیخ الرئیس باب قوای باطنی قوه خیال و نفوسقوهای كه صور محسوسات را بعد از زوالشان از مسامتتِ حواس یا از ملاقاتِ حواس ثبت و حفظ میكند، قوه خیال نام دارد. پس خیال وظیفه حفظ و نگهداریِ صورِ گرد آمده در حس مشترك را بر عهده دارد.اگر بگویید: چرا همان حس مشترك در حفظ صور مدرَكه كافی نیست و محتاج به حس دیگر است؟! در جواب میگوییم: زیرا از یك حس دو كار نمیآید یا مدرِك فقط است و یا حافظِ فقط، و مدرِك فاعل است و حافظ قابل، و ادراك را حرارت و رطوبت باید و حفظ را برودت و یبوست و این دو با هم متضادّند و ضدّیت دلیلِ تغایر و تعدد است.اگر كسی اشكال كند و بگوید چه بسا ممكن است شخص خورشید را نگاه كند و شَبَحِ خورشید در چشم متمثل شود و چون چشم از جرم خورشید اعراض كند، آن شَبَح زمانی در بصر باقی بماند و حتی چه بسا بر غریزه حدقه مستولی شود و آن را تباه كند. و یا صدای قَوی مدتی پس از اعراض، صاحب گوش را آزار دهد.
خلاصه این كه مواردی یافتهایم كه محسوس ولو بعد از غائب شدن از حاس و یا خارج شدنِ از محاذاتِ حاس، همچنان اثر خود را در حاس حفظ كرده، بی آن كه اثر آن به خیال منتقل شده باشد، پس قولتان مبنی بر تغایرِ مدرِك و حافظ باطل میشود.
در جواب میگوییم: این نحوه بقای صورت بر اثر تأثّر محلِ حس است از محسوسِ قوی و این غیر از حفظ كردنِ خیال و حافظه, صور محسوسه و معانی جزئیه را در مدت معتدٌّ به است. فافهم!
دلیل مغایرت خیال با حس مشتركدلیلِ دیگر بر مغایرتِ حس مشترك و خیال، عروضِ سهو و نسیان در خاطرات آدمی است. سهو آن است كه خاطرات گذشته مدتی از خیال كه حافظ صور است ذهول یابد و فراموش شود اما پس از كمی التفات و توجه و تأمل دوباره بازگشته و در موطن حس مشترك مورد ادراك قرار گیرد و نسیان آن است كه خاطرات گذشته چنان از خیال زایل شود كه هرگز به یاد نیاید تا جایی كه نیاز به كسب دوباره باشد.
تصدیق میفرمایید كه اگر قوه مدرِكه صور غیر از قوه حافظه صور نمیبود عروضِ امری به نام سهو بی معنی بود چرا كه آدمی هر آن، صور مخزونه را در حالِ ادراك بود و سهو هرگز پدید نمیآمد.
جناب حكیم متألّه سبزواری در بیان این دلیل فرماید: «دلیل دیگر بر مغایرت حس مشترك و خیال آن است كه گاه ذهول و سهو و گاه نسیان نسبت به مدرك میشود كه در ذهول و سهو، استرجاع میشود و در نسیان، نمیشود و سبب آن است كه در آن دو تا، صورت از مدرِكه رفته و از خزانهاش رفته، لهذا استرجاع میشود و در نسیان، از خزانه هم نرفته لهذا ادراك جدید از مشاعر میخواهد.»
مُعرِض از متاع دنیا، عالم ذوالفنون، علامه شعرانی رحمهاللهعلیه در بیان دلیل مذكور فرماید: «چون آنچه حس مشترك ادراك میكند همیشه پیش او حاضر نیست مانند صورتهایی كه در خواب دیده یا حلقه آتشین كه وقتی مشاهده كرده است اما از نفسِ او به كلّی محو نشده است چون پس از بیداری از او بپرسند دیشب در خواب چه دیدی؟ در نظرش حاضر میشود و خواب خود را بیان میكند.
و همچنین شهرها و خانهها و باغها و چیزهای دیگر كه پیش از این دیده و عبارات و اشعاری كه حفظ كرده بالفعل در ذهنش نیست اما به اندك التفات یا تأمّل در ذهنش حاضر میشود و البته وقتی كه حاضر نشده بود در نفس بود وگرنه او با آن كه از اول حفظ نكرده است فرق نداشت،
ناچار قوه حس مشترك كه قبول صورت میكند غیر حافظ است كه آن را نگاه میدارد، و شاید بعض حیوانات قوه خیال نداشته باشند و صورتها را حفظ نكنند چنان كه حشرات مانند پروانه و زنبور چون روشنی بینند به گمان آن كه راهی به بیرون است خود را به آن میزنند و بسا شیشه مانع باشد یا آتش و راه نیابند اما مأیوس نمیشوند و در حافظه آنها نمیماند كه مانعی در میان است.
اما خروس چون مثال خود را در آیینه بیند ابتدا به ستیزهجویی حمله میكند اما مانع میبیند در حافظهاش میماند و پس از تكرار مأیوس میشود. باری در انسان یا حیوان چون بینیم حاف
ادامه خواندن مقاله شيخ ابوعلي سينا
نوشته مقاله شيخ ابوعلي سينا اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 22, 2018, 5:50 am
nx دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
فهرست:تعریف منطق مصنف و مدون منطق فایده منطقشخصیت انسانهای بی منطقرفتار و رابطه بی منطقان نسبت به واقعیت و حقیقت رفتار و رابطه نسبت به جامعه تفأل در اروپا كار بی منطقان خرافیبی منطقان تكیه گاه روحی و روانی می خواهندچگونه به استراتژی منطق پی ببریمانسانهای بی منطق و فال
تعریف منطق فکر انسان پیوسته در معرض خطا و لغزش است و ممکن است در مسیر تفکر و استدلال و استنتاج که پایه فلسفه و همه علوم بر این اعمال ذهنی آدمی است، به اشتباه بیفتد.پس انسان، برای کشف حقیقت و مصون ماندن از خطای درتفکر، نیازمند و محتاج به یک سلسله اصول و قواعد عام و فراگیر است که او را در همه جا راهنمایی کند و مانع از گمراهی وی در تفکر گردد.مجموع این اصول و قواعد، منطق (logic) نام دارد . منطق در لغت به معنی کلام و گفتار است.اما در تعریف مصطلح فلاسفه و منطق دانان، منطق به معنی قانون صحیح فکر کردن است و راه و روش صحیح فکر کردن و درست اندیشیدن و نتیجه گیری کردن را می آموزد.به همین دلیل است که این علم، منطق نامیده می شود؛ زیرا از واژه نطق مشتق شده که به معنی سخن گفتن، ادراک کلیات و نفس ناطقه انسانی اطلاق می شود.
به سخن دیگر، قواعد و قوانین منطقی به منزله یک مقیاس و معیار و ابزاری برای سنجش است که هر گاه بخواهیم درباره موضوعی؛ اعم از علمی، فلسفی و یا حتی امور روزمره زندگی، تفکر و استدلال کنیم، باید استدلال ها و استنتاج های خود را با این مقیاس و معیار بسنجیم و ارزیابی کنیم تا به طور غلط نتیجه گیری نکنیم. منطق یک ابزار است. منطق در شمار علوم آلی یا ابزاری است. علوم آلی و ابزاری، به آن دسته از دانش ها گفته می شود که در خدمت علم یا علوم دیگر بوده و اساسا برای همین مقصود به وجود آمده اند.مثلا علم جبر یک علم ابزاری است؛ زیرا خود این علم به تنهایی فایده ای ندارد؛ بلکه هنگامی که در خدمت ریاضیات درآمده و شیوه ها و قالب های حل معادلات ریاضیاتی را بیان می کند، کار ساز می شود. منطق نیز یک علم آلی و ابزاری است؛ زیرا عهده دار بیان راه های صحیحی است که فکر و اندیشه بر طبق آن، بر حقایق نامعلوم دست می یابد و اگر علم و فلسفه و تفکر انسانی نباشد، این علم نیز خود به خود منتفی می گردد.
این علم بیش از هر علم دیگری، در خدمت فلسفه است و اساسا اولین قواعد منطقی توسط فلاسفه کشف و تدوین شد.بر این اساس، منطق را این گونه تعریف می کنند:منطق، ابزاری است از نوع قاعده و قانون که مراعات کردن و به کار بردن آن، ذهن را از خطای در تفکر مصون نگه می دارد. مصنف و مدون منطق نخستین کسی که قواعد ذهن آدمی را به دست آورد و با ترتیبی خاص و منظم، مدون ساخت و بسیاری از قوانین آن را خصوصا در مبحث قیاس، با دقت اعجاب انگیز و ابتکار خویش استخراج کرد، ارسطو است. باید به یک نکته مهم توجه داشت و آن این که درست نیست ارسطو را موسس و سازنده یا خالق منطق بخوانیم؛ زیرا منطق، قواعد ذهن انسانی است که همه انسان ها بر اساس این قواعد، فکر و استدلال می کنند و زندگی خود را بر پایه آن ها بنا نهاده اند.به عبارت دیگر، منطق همانند قواعد و قوانین طبیعی است که در تمامی اشیا و جانداران، برقرار است و دانشمندان، می کوشند تا این قوانین را به دست آوردند. ا ارسطو تنها کاری که کرد،
این بود که این قواعد را با جهد و کوشش فکری بسیار، استخراج کرد و آن ها را منظم و مدون ساخت.شاهد این امر، این که خود وی این دانش را تحلیل نامید؛ یعنی چیزی وجود داشته و سپس او به تجزیه و تحلیل آن پرداخته است. عنوان منطق را اولین بار، شارحان آثار ارسطو به این فن اطلاق کردند و بعد از اسکندر افرودیسی، استعمال لفظ منطق برای این علم، عمومیت یافت.متفکران مسلمان، برای منطق، ارزش و اعتبار بالایی قائل بودند و گاهی آن را منطق و گاهی میزان می نامیدند.چنانکه در نظر فارابی، این علم در راس تمام علوم جای دارد؛ زیرا احکام و قوانین منطقی در تمام علوم و رشته ها جاری و برقرار است.و در نظر غزالی، منطق، معیار است برای هر علمی و نزد برخی دیگر از فلاسفه، منطق، هنر اندیشیدن است.
فایده منطقامتیاز انسان بر سایر جانوران، به قوه نطق، یعنی قوه تعقل و تفکر است و همین مزیت است که به انسان امکان می دهد تا حقایق جهان را درک کند موجب می شود تا وی با استفاده از دانسته های خود، به نادانسته ها و مجهول هایش پی ببرد؛ بر وسعت معرفت خود افزوده و دایره علم و تمدن را توسعه بخشد.بنابراین، تفکر، یک امر فطری در وجود انسان و ناشی از طبیعت انسانی است؛ چنانچه هیچ کسی بدون تفکر و به کار گیری عقل، نمی تواند زندگی کند.
با تمام این احوال، انسان در افکار و اندیشه ها و استدلالات خود همیشه در مسیر صحیح حرکت نمی کند و بسیار اتفاق می افتد که به اشتباه چیزی را می پذیرد و یا نتیجه گیری می کند.یعنی در موارد بسیاری، حق و باطل یا صواب و خطا برای ذهن، یکی جلوه کرده و به اصطلاح، امر بر انسان مشتبه می گردد.مثلا آنچه را که در واقع علت یک پدیده نیست، علت آن می پندارد و یا آنچه را که نتیجه افکارش نیست، نتیجه افکارش به شمار می آورد؛ استدلال سفسطی را برهان صحیح قلمداد می کند و گاهی نیز مقدمات باطلی را کنار هم نهاده و به واسطه آن ها، به مطلبی نادرست معتقد می شود و به همین ترتیب; . بنابراین، می بینیم که ذهن ما از خطای در تفکر، مصون نیست.
و اساسا به همین جهت است که اختلافی عظیم میان عقاید و آراء انسان ها و مکاتب مختلف مشاهده می شود و مکتب های متضاد به وجود می آیند.چنانکه یکی با یک سری مقدمات به نتیجه ای می رسد و دیگری، با مقدماتی دیگر، به نتیجه ای مخالف آن نتیجه دست می یابد. حتی یک نفر، در طی زندگی خویش، افکار متناقص با هم پیدا می کند و گاه افکار و آراء سابق خود را مورد ریشخند قرار داده و آنها را ناقص یا اساسا باطل اعلام می کند. بنابراین،
انسان نیازمند ابزار و قانونی است تا مانع از انحراف و خطای او شود و او را به راه و روش صحیح فکر کردن و درست نتیجه گرفتن راهنمایی کند.این قانون که محافظ ذهن انسان از خطاست، علم منطق است.به عبارت دیگر، ما در خصوص درست سازی افکار و اندیشه هایمان و حرکت در مسیر صحیح تفکر و تعقل، به منطق نیاز مندیم. اساسا تفکر عبارت است از این که انسان میان چند معلوم و دانسته خود، برای بدست آوردن معلوم جدید و کشف مجهول، ارتباط برقرار کند. چنان که در تعریف فکر گفته اند:
تفکر، عبارت است از سیر و حرکت ذهن از دانسته های خود به سمت نادانسته ها تا آن ها را کشف کند. ذهن در این جریان، یعنی آن گاه که فکر می کند و می خواهد از ترکیب کردن معلومات خویش، مجهولی را تبدیل به معلوم کند، باید بر اساس راه و روش خاصی حرکت کند. به سخن دیگر، معلومات قبلی ذهن، تنها در صورتی نتیجه بخش می شوند که شکل خاصی بدان ها داده شود.منطق، قواعد و قوانین این نظم و شکل را بیان می کند. یعنی منطق به ما توضیح می دهد که معلومات ذهنی،
تنها در صورتی نتیجه می دهند که بر اساس مقررات منطقی شکل و صورت گرفته باشند. به طور کلی، چنانچه ذکر شد، عمل فکر کردن، چیزی جز نظم دادن به معلومات و پایه قرار دادن آن ها برای کشف یک امر جدید نیست.پس وقتی که می گوییم: “منطق، قانون صحیح فکر کردن است” و از طرف دیگر می گوییم که: “فکر، عبارت است از حرکت و سیر ذهن از مقدمات به سوی نتایج”، معنی اش این می شود که منطق، کارش این است که قوانین درست حرکت کردن ذهن را نشان دهد.
بنابراین، فایده اصلی منطق این است:جلوگیری ذهن از خطای در تفکر. جدا از این فایده که فایده اصلی و اساسی این علم است، منطق فواید بسیار دیگری نیز دارد که به چند نمونه از این فواید اشاره می کنیم: 1- دانستن قواعد و قوانین منطقی، بسیار بیشتر از وقتی که آنها را نمی دانیم، ما را از خطای در تفکر مصون نگاه می دارد؛ چرا که ما را وامی دارد تا آن ها را اعمال کنیم و با دقت بیشتری فکر کنیم.
2- ممکن است گفته شود که:“ذهن ما انسان ها در غالب موارد، خود بخود نتایج درست را پیدا می کند؛ چنانچه بیشتر آدمیان، منطق نخوانده اند و با این حال، در امور روزمره زندگی خویش مشکلی ندارند و ذهنشان به طور خودکار، به نتیجه مطلوب دست پیدا می کند. یعنی همه انسان ها دارای عقل سلیم هستند و بنابراین، احتیاج خاصی به منطق نیست.”
در پاسخ می گوییم:درست است که انسان در امور روزمره و ساده زندگی که احتیاج به تفکر سخت و پیچیده ندارد، خودبخود حقایق را کشف می کند؛ اما غالبا از چرایی و چگونگی فرایند ذهنی خود غافل است. یعنی نمی داند چرا و چگونه به این حقیقت(در هر زمینه ای که می خواهد باشد) رسیده است.
گذشته از این، معمولا عقل سلیم(یعنی عقل همگانی که همه انسان ها دارند)، به تنهایی قادر به حل تمام اشکالات و ابطال و رد مطالب ناصحیح نیست.مثلا انسان ممکن است دریابد که فلان استدلال باطل است، اما نمی تواند بفهمد که بطلان آن به چه سبب است و رد آن چگونه امکان دارد.در صورتی که منطق موجب می شود که ما بتوانیم پرده از روی مغالطه ها برداریم و به راز و رمز اشتباه کاری مغالطه کاران پی ببریم و به مدد برهان، دیگران را نیز با عقیده خود شریک و همساز گردانیم. (به اصطلاح موجب می شود که ما به عقیده خود، هویت جمعی ببخشیم.)
3- ذهن معمولی که با منطق ممارست نداشته است، فقط استخراج نتایج ساده برایش امکان پذیر است و یا تنها می تواند براهینی را که اشتباهشان به طور نمایانی آشکار و واضح است، رد کرده و اشتباهشان را معلوم سازد. اما اگر رشته مقدمات و استدلالات به درازا بکشد و پی در پی و متوالی گردد، عاجز می ماند.در صورتی که منطق از ادامه استدلال و دنبال کردن سیر استدلالات تا نتایج دور، واهمه ای ندارد و وظیفه خود می داند تا استدلال را تا آن جایی که امکان دارد، تعقیب کند؛ مبادا چیز اشتباهی در آن باشد و به علت پیچیدگیش، برای آدمی حق جلوه نماید. خلاصه آنکه منطق، ذهن افراد را به حد اعلی می پرورد و در اعمال ذهنی سریع و استوار می سازد.
آنچه را که آدمی پیش از آموختن منطق به نحو ناقص و مبهم می دید، پس از آموختن این علم آن به طور کامل در می یابد و حقایقی تازه را که وصول بدان ها بدون استمداد منطق میسر نبود، در می یابد.بنابراین، دانستن منطق برای کسی که بخواهد به مطالعه علم و معرفت و دانش بپردازد و در جستجوی حقیقت باشد، ضروری است. علاوه بر فواید مذکور ، تحصیل منطق و ممارست در آن، نوعی ورزش فکری است و همچنان که ورزش بدنی، موجب تقویت بدن و تناسب اندام می شود، بررسی قواعد منطق و مطالعه و به کار بستن آن ها، موجب تقویت تعقل و تفکر می شود. گذشته از این، منطق کلید فلسفه است و بدون آن، تحصیل فلسفه امکان پذیر نیست؛ زیرا اصطلاحات و مطالب آن، پیوسته در فلسفه و حکمت به کار می رود.
شخصیت انسانهای بی منطقبه شخصیت انسانى از زاویه هاى مختلف مى توان برخورد كرد و یا به بیان دیگر مى توان براى انسان شخصیت هاى مختلف تصور نمود، مانند شخصیت اخلاقى، شخصیت علمى، شخصیت عملى و غیره. براى ارزیابى هریك از این شخصیت ها یعنى براى تشخیص آنكه فرد مورد ارزیابى ما انسان مثبتى است یا منفى، لایق است یا نالایق، داناست یا نادان، مترقى است یا مرتجع،منطقی یا بی منطق، ملاك هائى ضرور است تا با انطباق آن ملاك ها بر كردار ممتد و نمونه وار حیاتى آن فرد، بتوان قضاوت و نتیجه گیرى كرد.
هدف ما در این مقاله بحث در باره ملاك هاى ارزیابى شخصیت اخلاقى یا به بیان دیگر شخصیت بشرى و انسانى افراد است. چگونه مى توان دانست كسى منطقی است یا بی منطق؟انبوهى از صفات انسانى نیكو وجود دارد مانند عاطفه و وفادارى ، صداقت و صراحت، سادگى و فروتنى، عفت و خوددارى، بزرگوارى و جوانمردى، دلسوزى و مهربانى، بذل و بخشش، گذشت و فداكارى، ادب و نزاكت، منطق و غیره و غیره. برخى یك یا چند از این صفات را مطلق مى كنند و آنرا الگوى قضاوت قرار مى دهند و واجد آن را نیك و فاقد آن را بد می شمرند.برخى، خیالپرورانه، در جستجوى انسان هاى كاملند كه همه صفات پسندیده را دارا و از همه خصائل نامحمود مبرى باشند. چنین خیالپرورانى بناچار در زندگى بسیار سر مى خورند. برخى ملاك قضاوتشان عینى نیست ذهنى است یعنى حكم و قضاوت آنان بسته به محاسبات و اغراض شخصى آنهاست. اگر شما با این محاسبات و عواطف برخوردى ناساز نداشته باشید آدم خوبى هستید و الا بی منطقید.
ادامه خواندن مقاله آشنايي با افراد بي منطق
نوشته مقاله آشنايي با افراد بي منطق اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧
October 22, 2018, 5:50 am
nx دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
قوای باطنی نفس از دیدگاه فارابی
فهرست:آشنایی با فارابینظری بردیدگاه فارابی بر عقل و نفوس عالم علوی یا جهان بالا جوهر فلسفه فارابی نوآوری فارابی درباب نفس و عقل
آشنایی با فارابیابونصر محمد بن محمد طرخان فارابی در سال 339 ه.ق كالبد خاكی در گهواره خاك كشید و با توجه به عمر 80 ساله اش ، حدود سال 260 هق متولد شد.شمس الدین محمد شهروزی در «تاریخ الحكما» ابونصر فارابی را ایرانی معرفی می كند و پدر وی را سردار لشكری.
هنگامی كه فارابی وارد بغداد شد، خلافت عباسی دوره انحطاط خود را طی می كرد.امام این اختلاف نظر وجود دارد كه آیا وی ابتدا به بغداد رفت و از آنجا به حرّان یا به عكس.حرّان در آن دوره یكی از مراكز مهم علمی بود و همراه با اسكندریه، انطاكیه، رها، نصیبین، قنسرین، بغداد و مراكزی در ایران، در انتقال علوم یونانی و مناطق دیگر (عربی، سریانی، رومی و هندی) به سرزمینهای اسلامی مدد می رساندند.
هنگامی كه فارابی به بغداد آمد بغداد نه تنها از نظر سیاسی مركز یك امپراطوری قدرتمند جهانی بود كه از نظر علمی با داشتن كتابخانه ای معظم سر آمد بود.در همین شهر وی پایه های اقتدار علمی و فلسفی خود را بنیاد نهاد.وی دومین فردی است – بعد از كندی – كه بر آثار افلاطون و ارسطو شرح و تحشیه نوشت و از آثار این دو فیلسوف یونانی رمزگشایی كرد.
اشتهار ابونصر فارابی به «معلم ثانی» از همین جا نشست می گرفت و ارسطو «معلم اول» است.تبحر فارابی به ویژه در گشودن گره های غامض آثار این دو فیلسوف بزرگ سبب شد كه عده ای بر این رأی پای فشارند كه وی نكته تازه ای نیاورده و مقلد افلاطون اشراقی و مُثُلی مسلك و ارسطوی مشایی روش و طبیعی مسلك بوده است و می افزایند كه آثار تألیفی وی نیز متأثر از نوافلاطونیان دوره مسیحیت قرون وسطاست.
نظری بردیدگاه فارابی بر عقل و نفوسدرباره عقول و نفوس است كه در ماهیت عقل و چگونگی حدوث هر یك از مراتب آنها و آن چه از هر یك حاصل می آید و كیفیت این ارتباط و علیت وجود آنها نسبت به افلاك و تعلق تدبیر آن ها بحث دارد.
– افلاك و اجرام عنصری یا هیولائی و چگونگی وجود مقدمات جوهری و تعداد و فرق آنها با اجرام فلكی تبیین می شود.
– در قوای انسانی و تربیت رئیس و مرئوس و ;نسبت زن و مرد و ما به الاختلاف و دخالت مخصوص هر یك در تولید و اقسام معقولات در نفس و جهت ورود آن ها در در اصناف معقولات و ماهیت عقل بالقوه و بالفعل و عقل هیولایی و منفعل و عقل فعال و مرتبت و افعال وی و كیفیت ارتسام معقولات در عقل بالقوه یا هیولایی و معنی اراده و اختیار و محل آنها در نفس.
– و بیان این كه انسان به اجتماع نیاز دارد و اصناف اجتماعات، ریاست در مدن فاضله، صفات رئیس فاضل و اضداد مدینه فاضله را در مراحل بعدی بحث می كند.
عالم علوی یا جهان بالا ما خدا را از روی موجوداتی كه از او صادر میشود میشناسیم و شناخت ما نسبت به همین موجودات صادره از او، استوار از شناختی است كه نسبت به ذات واجب داریم. همه چیز از خدا صادر میشود، و علم او عبارت از قدرت عظیم اوست و چون او دربارهی ذات خویش تعقل میكند عالم از او صادر میگردد. و علت هستی همهی اشیأ تنها ارادهی آفریدگار توانا نیست، بلكه علت همهی این امور علم اوست به صدور آنچه از او واجب میآید. صور و مثل اشیأ از ازل نزد خداست.
و از روز ازل مثال او كه «وجودثانی» یا «عقل اول» نامیده میشود فیضان مییابد، و همین «عقل اول» محرك «فلك اكبر» است.
پس از این عقل، عقول افلاك هشتگانه میآیند، كه به ترتیب یكی از دیگری صادر میشوند، و هر یك از آنها نوعی جداگانه است.
و این عقول كه اجرام سماوی از آنها صادر میگردد، عبارت از مرتبهی «وجود ثانیه» یا «عقل اول» است كه فارابی آنها را با فرشتگان آسمان یكی میداند.
در مرتبهی سوم «عقل فعال» در انسان پیدا میشود، كه او را «روح القدس» نیز گویند، و اوست كه عالم بالا را به جهان پایین مربوط میكند.
در مرتبهی چهارم نفس قرار دارد هر یگ از عقل و نفس پیوسته در یك حالت نمیماند، بلكه به تكثر افراد انسان زیاد میشود.
در مرتبهی پنجم صورت پیدا میشود. در مرتبهی ششم ماده میآید. و به این دو یعنی عقل و نفس، سلسلهی موجوداتی كه ذوات آنها جسم نیست، به پایان میرسد.
پس مراتب سهگانه نخستین: خدا، و عقول افلاك، و عقل فعال، جسم نیستند. اما مراتب سه گانهی اخیر، یعنی: نفس؛ و صورت و ماده، این جمله با اجسام ارتباط و پیوند دارند، گرچه خود ذاتاً جسم نیست. اما اجسام، كه منشأ آنها قوهی متخیله است، نیز شش جنس دارد، كه در مقابل مراتب موجودات عقلی است، و آنها عبارتند از: -1 اجسام سماوی؛ -2 حیوان ناطق؛ -3 حیوان غیرناطق؛ -4 اجسام نباتی؛ -5 معادن؛ -6 اسطقسات چهارگانه.
از این سخنان فارابی بر میآید كه او از آموزگاران ترسایی خویش متأثر بوده است، چه عدد سه را در نزد ترسایان همان شأنی است كه عدد چهار نزد فلاسفهی طبیعی داشت؛ و اصطلاحات زیادی را كه فارابی به كار برده است همین تأثیر او را از استادان ترسایی تأیید میكند. َ جوهر فلسفه فارابی جوهر فلسفه فارابی به مذهب نوافلاطونیان(50) بر میگردد؛ چه میبینیم كه به نظر او خلق یا صدور عالم از خدا، به صورت؛ از عالم عقول آغاز میگردد، یعنی: چون عقل نخستین، آفریدگار خود را تعقل میكند، عقل فلك دوم از آن صادر میگردد؛
و از تعقل این عقل در حق خود و دربارهی اینكه جوهریست مجرد، وجود فلكاقصی لازم میآید؛ و بدینسان صدور عقول یكی از دیگری استمرار مییابد، تا به فلك ادبی برسد كه فلك قمر نامیده میشود و این فیض با نظام افلاك در نزد بطلیموس متفق میگردد.
و همین نظام را در كتاب «كمدی الهی» دانته Dante در گذشتهی 1321) نیز میتوان یافت. آن گاه همین افلاك به سبب اجتماعشان سلسلهی پیوستهیی را تشكیل میدهند، زیرا عالم واحد است. و اینجا عالم و حفظ وجود آن نیز چیزی واحد است. همچنین عالم تنها آشكاركنندهی وحدت ذات الهی نیست، بلكه در نظام بدیع خویش، مظهر عدل الهی نیز هست؛ پس جهان با ترتیبی كه دارد بر نظامی طبیعی و استوار پایدار است. و این نشان از آن دارد كه دانته نظام انتولوژیك فیلسوفان اسلامی را به عاریت گرفته است. َ نوآوری فارابی درباب نفس و عقل قوای نفس انسان، یا اجزأ آن، به نظر فارابی یكسان و دارای یك رتبه نیستند، بلكه برخی از آنها برتر از دیگری است(52) به نحوی كه قوهی پایین نیست به قوهی برتر به منزلهی ماده است و آن قوهی كه برتر است به منزله صورت آن دیگر است.
و برترین قوای نفسانی «قوهی ناطقه» است كه مادهی قوهی دیگری نیست؛ و او خود صورت تمام صورتهایی است كه پایینتر از او قرار دارند.
نفس از محسوس به سوی معقول به كمك قوهی مخیله میرود. جز اینكه با قوای نفسانی نزوع یا ارادهیی همراه است.(53) و در برابر هر علمی، علمی موجود است؛ و اشتیاق به چیزی یا كراهیت از آن ملازم احساسات ما هست و از آن جدا نمیشود، و نفس بدین وسیله از صوری كه در ذهن پدیدار آمده است برخی را اقرار و برخی دیگر را رد میكند.
و سرانجام قوهی ناطقه میان زیبا و زشت تمیز میدهد، و صناعات و علوم را كسب میكند و به سوی آنچه آن را تعقل میكند شوقی ارادی ایجاد میكند. و هر احساس یا تعقلی را شوقی در پی است كه شوق مذكور نتیجه ذاتی و لازم آن است چنانچه گرمی لازم گوهر آتش است.(54) و نفس، كمال جسم است، لیكن كمال نفس، عقل است؛ و انسان در حقیقت جز عقل چیزی نیست.
شاید فارابی بیش از همه(55) مسئلهی عقل را مورد بحث قرار داده است، و به نظر او اشیأ مادی، هرگاه معقول میشوند، در نزد عقل، نوعی از وجود اعلی را حائز میگردند، بدان حد كه مقولاتی كه بر مادیات منطبق میشد، بر آنها منطبق نمیگردد.
عقل در نفس كودك، بالقوه است(57)، و آن وقتی «بالفعل» میگردد كه نفس، صور اجسام را به كمك حواس و قوهی مخیله دریابد، جز اینكه این انتقال یافتن از قوه بفعل – یعنی حصول معرفت حسی – كار خود انسان نیست، بلكه كار «عقل فعال» است كه در مرتبت از عقل انسان برتر است و آن عقل فلك آخر است یعنی: فلك قمر.
معرفت انسانی و اجتهاد و كوشش عقل حاصل نمیشود، بلكه به صورت هبه یا بخششی از عالم بالا به او داده میشود. و در پرتو عقل فعال است كه عقل ما قادر میشود تا برای اجسام صوركلی ادراك كند، و كمكم از حدود تجربه حسی برتر رود و دارای معرفت عقلی گردد.
تجربهی حسی جز صورتهایی را كه از عالم ماده حاصل میآید نمیپذیرد، ولیكن در نفس افلاك، صور و معانی شریفتری از اشیأ مادی پدیدار میآید كه بر آنها مقدم نیز هستند و مخصوص عقول افلاك میباشند. و انسان معرفت و علم خود را از همین عقول یا «صورتهای مفارق از ماده»(59) میگیرد، و در حقیقت آنچه را انسان ادراك میكند بدون مساعدت این عقول، ادراك نمیتواند كرد؛ و این عقول به ترتیب در همدیگر تأثیر میكنند، بدین معنی كه هر یك از آنها فعل مافوق خود را میپذیرد و همین طور در مادون خود تأثیر میكند؛ و این تأثیر همچنان سریان دارد كه از «عقل اعلی» یا باری تعالی آغاز و به «عقل انسان» منتهی میگردد.
عقل فعال، كه عبارت از عقل فلك أدنی باشد به نسبت عقل انسانی كه از آن منفعل میگردد فعال نامیده شده است و بنابراین عقل انسانی را عقل منفعل یا عقل بالمستفاد(60) نامیدند؛ جز اینكه این «عقل فعال» همیشه فعال نیست، زیرا ماده كار او را مقید میكند اما عقلی كه همواره فعال است و نقصی در كار او مشهود نیست، او خدا است.
ادامه خواندن مقاله قواي باطني نفس از ديدگاه فارابي
نوشته مقاله قواي باطني نفس از ديدگاه فارابي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.
↧