nx دارای 78 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
بانك های اطاعاتی
مروری بر بانكهای اطلاعاتییكی از مهمترین بخشهای هر برنامه كاربردی اطلاعاتی آن است كه با چگونگی ذخیره و بازیابی اطلاعات سروكار دارد. در این فصل مروری بر مفهوم بانك اطلاعاتی و انواع آن خواهیم داشت.
تعریف بانك اطلاعاتی بانك اطلاعاتی مجموعهای از دادههای پایدار است كه توسط برنامههای كاربردی موجود در یك موسسه مورد استفاده قرار میگیرد. منظور از پایداری این است كه نوع دادههای بانك اطلاعاتی با دادههای ناپایداری مثل دادههای ورودی دادههای خروجی دستورات كنترلی صفها بلوكهای كنترل نرمافزار نتایج موقت و به طور كلی تمام دادههایی كه ماهیت آنها حالت گذرا دارد متفاوت است.
بانكهای اطلاعاتی از نظر فیزیكی فایلهایی هستند كه در سیستمهای كامپیوتری برای ذخیره و بازیابی اطلاعات به كار میروند. برنامههای كاربردی مستقیماً نمیتوانند این فایلها را دستكاری كنند بلكه برای پردازش این فایلها فرمانهایی را به سیستمهای مدیریت بانك اطلاعاتی (DBMS) صادر میكنند. بنابراین سیستمهای مدیریت بانك اطلاعاتی واسط میان كاربران و بانكهای اطلاعاتیاند. به این دلیل میگوییم دادههای بانك اطلاعاتی پایدار است كه وقتی دادهها توسط سیستم مدیریت بانك اطلاعاتی برای ورود به بانك اطلاعاتی پذیرفته شدهاند فقط در صورتی میتوانند حذف شوند كه درخواستی به این سیستم وارد شده و اجازه حذف به آن داده شود. یعنی با اثرات جانبی ناشی از اجرای برنامه حذف نخواهند شد. توجه داشته باشید كه منظور از موسسه در تعریف بانك اطلاعاتی هر سازمان اقتصادی، علمی ، فنی و غیره است. موسسه ممكن است یك واحد مستقل ، یا یك شركت بزرگ باشد مانند: – شركت تولیدی – دانشگاه – اداره دولتی – بیمارستان – بانك هر موسسه دادههایی راجع به عملیات خود نگهداری میكند. این دادهها همان دادههای پایدار هستند.
سیستم بانك اطلاعاتی چیست؟ سیستم بانك اطلاعاتی ، سیستم كامپیوتری نگهداری دادههاست . بانك اطلاعاتی را میتوان بستری برای نگهداری دادهها در نظر گرفت. كاربران سیستم میتوانند عملیات گوناگونی را بر روی این فایلها انجام دهند: – افزودن فایلهای جدید و خالی به بانك اطلاعاتی– افزودن دادهها به فایلهای موجود – بازیابی دادهها از فایلهای موجود
– تغییر دادههای فایلهای موجود – حذف دادهها از فایل موجود – حذف فایلهایی از بانك اطلاعاتی به عبارت سادهتر، سیستم بانك اطلاعاتی یك سیستم كامپیوتری است كه هدف آن ذخیره اطلاعات است و كاربران میتوانند اطلاعات آن را بازیابی یا به هنگامسازی كنند. – دادهها – نرمافزار – سخت افزار – كاربران هر یك از این چهار مولفه را به طور مختصر شرح خواهیم داد:
دادهها سیستمهای بانك اطلاعاتی در كامپیوترهای شخصی و كامپیوترهای بزرگ (یا سرور) به كار گرفته میشود. بدیهی است كه قابلیتهایی كه سیستم بانك اطلاعاتی ارائه میكند تا حد زیادی به كامپیوتری كه این سیستم بر روی آن نصب است، بستگی دارد. سیستمها بر روی كامپیوترهای بزرگ معمولاً چند كاربره هستند، در حالی كه سیستمها بر روی كامپیوترهای شخصی، تك كاربره میباشند به طور كلی، دادهها در بانك اطلاعاتی ، به خصوص در سیستمهای بزرگ، هم به صورت مجتمع و هم به صورت اشتراكی هستند. این دو جنبه، یعنی مجتمع و اشتراكی بودن دادهها در محیطهای بزرگ به عنوان امتیاز سیستمهای بانك اطلاعاتی محسوب میشود و در سیستمهای كوچك نیز ارزشمند است. هر كدام از این دو جنبه را به طور مختصر شرح میدهیم. – مفهوم مجتمع بودن این است كه بانك اطلاعاتی مجموعهای از فایلها است كه بخشی از اطلاعات اضافی از آن حذف شدهاند. – مفهوم مشترك بودناین است كه دادههای موجود در بانك اطلاعاتی میتواند بین كابران مختلف به اشتراك گذاشته شود، یعنی هر یك از كاربران میتوانند از یك بخش از دادهها برای اهداف خاصی استفاده كنند. كاربران مختلف میتوانند به یك بخش از دادهها دستیابی داشته باشند. این شیوه اشتراك و همزمانی از این واقعیت ناشی میشود كه بانك اطلاعاتی مجتمع است.
سخت افزار قطعات سخت افزاری سیستم شامل موارد زیر است :
– حافظههای جانبی ( معمولاً دیسكها) كه برای ذخیره دادهها به كار میروند و دستگاههای ورودی ، خروجی ، (مثل درایوها) ، گردانندههای دستگاهها، كانالهای ورودی ـ خروجی و ; – پردازندههای سختافزار و حافظههای اصلی آنها كه برای پشتیبانی از اجرای نرمافزار بانك اطلاعاتی به كار میروند.
نـرمافـزار بین بانك اطلاعاتی فیزیكی (مثلاً دادههای ذخیره شده) و كاربران سیستم ، لایهای از نرمافزار
وجود دارد كه سیستم مدیریت بانك اطلاعاتی نام دارد. امكاناتی مثل حذف و اضافه فایلها، بازیابی دادهها از آنها و به هنگامسازی این فایلها از طریق سیستم مدیریت بانك اطلاعاتی ارائه میشود. یكی از كارهایی كه سیستم مدیریت بانك اطلاعاتی انجام میدهد این است كه كاربران را از مواجه شدن با جزئیات سختافزاری دور میكند.
كـاربـران كاربران اطلاعاتی را میتوان به سه دسته تقسیم كرد: – دسته اول ، برنامهنویسان كاربردی هستند كه برنامههای كاربردی بانك اطلاعاتی را به زبانهای خاصی مینویسند. این برنامهها، درخواست مناسبی را به سیستم مدیریت بانك اطلاعاتی ارسال میكنند تا به بانك اطلاعاتی دستیابی داشته باشند. – دسته دوم ، كاربران نهایی هستند كه از طریق ایستگاههای كاری یا پایانه به سیستم دستیابی دارند. هر كاربر میتواند از طریق برنامههای كاربردی به بانك اطلاعاتی دستیابی داشته باشد. دسته سوم : مدیر بانك اطلاعاتی است. وظیفه این دسته از كاربران ، مدیریت بر دادههای بانك اطلاعاتی است كه مفهوم دادهها را درك میكنند و نیاز موسسه به دادهها را در سطح مدیریت عالی قرار میدهند.
مزایای استفاده از بانك اطلاعاتی برای این كه با مزایای استفاده از بانك اطلاعاتی آشنا شوید، باید بدانید كه موسسات معمولاً دادههای خود را به دو شكل ذخیره میكنند:
سیستمهای فایل . در این سیستم ، هر یك از فایلهای مربوط به دادههای موجود در موسسه ، مستقل از دیگری مورد استفاده قرار میگیرد. موسسه برای بهرهبرداری از این سیستم ، به ازای هر فایل ، یك یا چند برنامه كاربردی مینویسد . این برنامههای كاربردی هر كدام مستقیماً به دادههای فایل دستیابی دارند. در چنین سیستمی ، برقراری ارتباط بین فایلهای مختلف و به دست آوردن اطلاعات جدید دشوار است. علاوه بر این دادههای تكراری در فایلهای مختلف ذخیره میشوند.
سیستم بانك اطلاعاتی : در چنین سیستمی ، دادهها در یك بانك اطلاعاتی قرار دارند كه با مفهوم آن در ابتدای بحث آشنا شدید. مزایای سیستم بانك اطلاعاتی عبارتند از:– جلوگیری از اتلاف حافظه در ذخیره كردن دادهها.– ایجاد اطمینان نسبت به گزارشهای به دست آمده. – ساده بودن اخذ گزارشهای جدید. – بالا بودن سرعت پردازش دادهها.
– استقلال دادهها از سیستم كاربردی. – تمركز در مدیریت دادهها.
انواع بانكهای اطلاعاتی برای سازماندهی دادهها و روابط بین آنها راههای گوناگونی وجود دارد. سه الگوی اصلی ، تشكیل سه نوع بانك اطلاعاتی را میدهند.
بانك اطلاعاتی هرمی در این الگو، اطلاعات به صورت درختی در اختیار كاربران قرار میگیرد. دادهها در بخشهایی به نام قطعه ذخیره میشوند. قطعه بالای نمودار ریشه نام دارد. ریشه به صورت رابطه پدر – فرزندی به قطعات زیرین وصل میشود. قطع پدر میتواند چندین فرزند داشته باشد، ولی هر فرزند فقط یك پدر دارد.
بانك اطلاعاتی شبكهای این شكل ، حالت تغییریافته الگوی هرمی است. این دو الگو به آسانی قابل تبدیل به یكدیگر هستند. در الگوی هرمی میتوان یك عامل را به چند عامل پیوند داد، ولی در الگوی شبكهای میتوان چندین عامل را پیوند داد.
بانك اطلاعاتی رابطهای در سیستم بانك اطلاعاتی رابطهای، هر یك از فایلهای بانك اطلاعاتی را یك جدول مینامند. به عبارت دیگر ، بانك اطلاعاتی مجموعهای از جدول هاست و هر جدول حاوی دادههای مرتبط به هم است. كه در هر جدول هر ستون را یك فیلد و هر سطر را یك ركورد گویند. بنابراین ، هر ركورد بانك اطلاعاتی حاوی چند فیلد است كه هر فیلد از نوع خاصی است. نكته دیگری كه در مورد جدولها قابل توجه است ، فیلد كلید اولیه است. این ، فیلد مشخصه هر ركورد است و در هیچ دو ركوردی از جدول یكسان نیست.
انـواع رابـطه همانطور كه از نام بانك اطلاعاتی رابطهای برمیآید. رابطه ، عنصر مهمی در این نوع بانك اطلاعاتی محسوب میشود. به عبارت دیگر، قدرت بانك اطلاعاتی رابطهای ، ناشی از رابطهای است كه جدولهای بانك اطلاعاتی میتوانند با یكدیگر داشته باشند. برای این كه جدولها با یكدیگر رابطه برقرار كنند، باید دارای فیلد كلید اصلی باشند، زیرا رابطه بر اساس این فیلد صورت میگیرد. جدولهای بانك اطلاعاتی به شكلهای مختلف میتوانند با یكدیگر رابطه داشته باشند كه به شرح آنها خواهیم پرداخت.
رایطه یك به یك : در این نوع رابطه ، یك ركورد با یك ركورد از جدول دیگر ارتباط برقرار میكند. رابطه یك به چند : این رابطه ، متداولترین رابطه در بانك اطلاعاتی است كه در آن ، یك ركورد از جدولی با چند ركورد از جدول دیگر مطابقت میكند. رابطه چند به چند : در این رابطه ، چند ركورد از یك جدول با چند ركورد از جدول دیگر تطبیق میكند. این نوع رابطه معمولاً در بانك اطلاعاتی رخ نمیدهد. ولی برای ایجاد چنین رابطهای ، باید جدول دیگری به نام جدول اتصال ، بین دو جدول دیگر قرار داد , تا رابطه چند به چند را به دو رابطه یك به چند تبدیل كند.
طراحی بانك اطلاعاتی اطلاعات در سیستم بانك اطلاعاتی رابطهای بین چند جدول توزیع میشود تا ذخیرهسازی اطلاعات و بازیابی اطلاعات بهینه شود. جدولها با فیلدهای مشتركی ارتباط داده میشوند به طوری كه اطلاعات میتوانند به شیوههای موثری استخراج و نمایش داده شوند. اگر بانك اطلاعاتی خوب طراحی شده باشد میتواند ابزار مهمی برای مدیریت بر اطلاعات شخصی یا تجاری باشد، ولی اگر طراحی آن خوب صورت نگیرد، ارزشی نخواهد داشت. هر چه وقت بیشتری در طراحی و تحلیل دادهها صورت گیرد، نتیجه بهتری به دست میآید.
وقتی طراحی كامل و مرور شد، به راحتی میتوان بانك اطلاعاتی را ایجاد كرد. فرآیند طراحی ، با تحلیل كارهایی میشود كه برای بانك اطلاعاتی مورد نیاز است. اول باید مشخص كنید كه سیستم چه كاری را باید برای كاربر انجام دهد. با كاربران مصاحبه كنید تا به خواستههای آنها پی ببرید. توجه داشته باشید كه فرآیند طراحی یك فرآیند تكراری است. وقتی كاربران میخواهند از سیستم جدید استفاده كنند، راجع به ویژگیهای آن فكر میكنند، مثل فرم ورود دادهها، تقاضاهای ویژه و فیلدهای محاسباتی. از طرفی دیگر ، طراحی باید جایی خاتمه یابد و توسعه بانك اطلاعاتی شروع شود. در این صورت، خواستههای دیگر سیستم را میتوانید در نسخ بعدی سیستم منظور كنید. فرآیند طراحی بانك اطلاعاتی را میتوان در هشت مرحله انجام داد كه هر مرحله هدف خاصی را دنبال میكند: 1 تعیین كنید كه كاربران چه انتظاری از بانك اطلاعاتی دارند و چه دادههایی باید در خروجی ظاهر شوند. 2 توزیع دادهها را برنامهریزی كنید (چه دادههایی در چه جدولهایی قرار گیرند). 3 فیلدهای هر ركورد را در هر جدول مشخص كنید. 4 برای هر جدول یك فیلد منحصربه فرد تعریف كنید تا تضمین شود كه هیچ دو ركوردی یكسان نیستند. 5 تعیین كنید كه جدولها چگونه باید با یكدیگر ارتباط داشته باشند. 6 طراحی را با كاربران مرور كنید. 7 جدولها را ایجاد كرده دادهها را وارد كنید. 8 كارآیی بانك اطلاعاتی را تحلیل و بهینهسازی كنید.
مقایسه سه نوع بانك اطلاعاتی همنطور كه دیدید، سه نوع بانك اطلاعاتی را میتوان ایجاد كرد كه عبارتند از هرمی ، شبكهای و رابطهای كه اكنون به بررسی نقاط ضعف و قوت هر كدام میپردازیم. توانمندی اصل یالوهای هرمی و شبكهای در كارآیی آنها است. به عنوان مثال ، از الگوی هرمی میتوان در سیستم هواپیمایی استفاده كرد كه میلیونها جا را ذخیره میكند. عیب روشهای هرمی و شبكهای این است كه همه راههای دستیبابی ، مسیرها و فهرستها باید از قبل مشخص باشد. پس از این كه تعریف شدند به راحتی قابل تعریف نیستند. لذا، انعطافپذیری آنها بسیار كم است. نیاز به برنامهنویسی زیادی دارند، وقت گیر بوده نصب و نوسازی آنها دشوار است. قدرت الگوی رابطهای، انعطافپذیری آن در پذیرش خواستههای جدید، تركیب اطلاعات از منابع مختلف ، سهولت طراحی و نگهداری ، و افزودن اطلاعات بدون تاثثرگذاری در دادهها و برنامههای موجود است. عیب عمده آن ، كندی نسبی آن است ، زیرا باید حجم زیادی از دادهها را كه بر روی دیسك ذخیره شدهاند بازیابی كند، رابطه بین آنها را تشخیص دهد و اطلاعات مناسب را در اختیار قرار دهد. کاربردهای شبکه های کامپیوتریقبل از پرداختن به جزئیات فنی ، بهتر است کمی درباره اینکه چرا مردم به شبکه های کامپیوتری اهمیت می دهند و چرا از آنها استفاده می کنند، صحبت کنیم، چرا که اگر کسی به شبکه اهمیت نمی داد اصلا شبکه ای ساخته نمی شد. ابتدا از کاربرد های سنتی شروع می کنیم و سپس به کاربردهای جدیدتر خواهیم پرداخت .
کاربرد های تجاری:اکثر شرکت ها تعداد زیادی کامپیوتر برای کارهای مختلف دارند. شاید در ابتدا این کامپیوتر ها از یکدیگر جدا باشند، ولی در مرحله ای از کار برای یکپارچه کردن اطلاعات کل شرکت، مدیریت تصمیم می گیرد تا آنها را به هم متصل کند .به بیان کلی تر، اشتراک منابع به ما اجازه می دهد تا برنامه ها، تجهیزات و به خصوص داده ها را صرفنظر از موقعیت فیزیکی افراد ومنابع در اختیار همه آنهایی که به این شبک
ه متصلند، قرار دهیم. ساده ترین مثال آن چاپگریست که برای تمام کارکنان یک دفتر به اشتراک گذاشته شده است .پیداست که تک تک این افراد به یک چاپگر اختصاصی نیاز ندارند، و علاوه بر آن یک چاپگر شبکه اغلب ارزانتر، سریعتر و کم هزینه تر از تعداد زیادی چاپگرهای پراکنده است .با این حال اشتراک اطلاعات بسیار مهمتر از اشتراک تجهیزات فیزیکی است. امروزه تمام شرکت های بزرگ و متوسط به شدت به اطلاعات کامپیوتری خود وابسته اند. بانکی که تمام کامپیوترهای آن از کار افتاده باشند، پنج دقیقه هم نمی تواند دوام بیاورد. حتی شرکت های کوچکی مانند آژانس های مسافرتی و دفاتر خدمات حقوقی نیز به شدت به اطلاعات کامپیوتری خود متکی هستند. در یک شرکت کوچک تمام کامپیوترها به احتمال زیاد در یک دفتر قرار دارند، در حالیکه کامپیوترهای یک شرکت بزرگ می تواند در یک یا چند پایگاه داده متمرکز باشد، و کارمندان شرکت بایستی بتوانند از راه دور به آنها دسترسی داشته باشند. در این مدل، اطلاعات در کامپیوترهای پر قدرتی به نام سرویس دهنده که اغلب در یک مرکز و تحت کنترل سرپرست سیستم قرار دارند نگهداری می شوند. کارمندان نیز که در اینجا به آنها مشتری گفته می شود از راه دور و از پای کامپیوترهای معمولی خود به اطلاعات دسترسی پیدا می کنند. اتصال کامپیوترهای مشتری و سرویس دهنده از طریق شبکه صورت می گیرد.برای آرایش مدل مشتری سرویس دهنده گفته می شود، و در بسیاری از شبکه های کوچک و بزرگ کاربرد دارند چون مستقل از فاصله است. وب نیز بر مبنای همین مدل ساخته شده است، وقتی یک صفحه وب را باز می کنید، در واقع آنرا از سرویس دهنده وب دریافت کرده، و در کامپیوتر خود نمایش می دهید. در اکثر مواقع یک سرویس دهنده می تواند به تعداد زیادی مشتری سرویس بدهد .
سخت افزار شبکه :
اکنون وقت آن است که توجه خود را از مسایل متفرقه به موضوع اصلی معطوف کنیم. هیچ طبقه بندی پذیرفته شده ای که در بر گیرنده تمام انواع شبکه های کامپیوتری باشد وجود ندارد ، ولی در این میان می توان به 2 عامل مهم توجه کرد: تکنولوژی انتقال و اندازه شبکه .این 2 را جداگانه بررسی می کنیم، امروزه دو تکنولوژی انتقال بیش از همه گسترش یافته و فراگیر هستند :1- ارتباطات پخششبکه های پخش دارای یک کانال مخابراتی هستند که بین همه کامپیوترهای شبکه به اشتراک گذاشته شده است. هر یک از کامپیوترها می توانند پیامهای خود را در بسته های کوچک مخابره کنند و تمام کامپیوترها دیگران پیام ها را دریافت خواهند کرد. آدرس کامپیوتری که این بسته در حقیقت برای وی ارسال شده، در بخش از پیام نوشته می شود. هر کامپیوتر به محض دریافت بسته، آدرس گیرنده را چک می کند. اگر پیام برای او باشد، آنرا پردازش می کند ولی اگر پیام متعلق به دیگری باشد، به سادگی آنرا نادیده می گیرد .در شبکه های همتا به همتا بین تک تک کامپیوتر ها مسیر ارتباطی مستقل وجود دارد. البته وقتی یک بسته بخواهد از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر برود، احتمالا سر راه خود از چندین ماشین بینابین نیز عبور خواهد کرد. معمولا در این قبیل شبکه ها مسیرهای متعددی بین دو کامپیوتر خاص می توان برقرار کرد که از نظر طول مسیر با هم متفاوتند و یافتن کوتاهترین مسیر یکی از مسایل مهم در این گونه شبکه است.شبکه های محلیشبکه محلی، شبکه ایست خصوصی واقع در یک ساختمان یا مجتمع، که حداکثر ابعاد آن یکی دو کیلومتر باشد. از این نوع شبکه معمولا برای اتصال کامپیوترهای یک شرکت و به اشتراک گذاشتن منابع یا مبادله اطلاعات استفاده می شود. یک شبکه محلی 3 مشخصه اصلی دارد، که آنرا از سایر انواع شبکه متمایز می کند :1) اندازه 2) تکنولوژی انتقال اطلاعات 3) توپولوژیاندازه شبکه محلی بسیار محدود است، بگونه ایکه زمان انتقال سیگنال ها در ان بسیار کم و از قبل قابل پیش بینی است. دانستن این محدودیت ها برای طراحی شبکه بسیار مهم و اساسی است و باعث ساده تر شدن مدیریت شبکه نیز می شود .تکنولوژی انتقال اطلاعات در شبکه محلی معمولا به کابل متکیست، سرعت انتقال اطلاعات بین 10 تا 100 میلیون بیست در ثانیه، تأخیر انتشار در آن کم، و خطا در آن بسیار اندک است .توپولوژی های مختلفی برای شبکه های محلی پخش وجود دارد، در یک شبکه باس در هر لحظه فقط یکی از کامپیوترها مجاز به استفاده از خط و ارسال اطلاعات است، و تمام ماشین های دیگر بایستی در این مدت از ارسال هر گونه اطلاعات خودداری کنند. در این قبیل شبکه ها بایستی مکانیزمی برای حل اختلاف وجود داشته باشد .نوع دیگری از شبکه های پخش، شبکه حلقوی است. در یک شبکه حلقوی، هر بیت اطلاعات به طور مستقل در شبکه اطلاعات منتشر می شود. در این نوع شبکه هم بایستی
مکانیزمی برای حل اختلاف بین کامپیوترهای متخاصع وجود داشته باشد. اغلب این مکانیزم ها به نوعی نوبت بندی متکی هستند .مدل مرجع TCP/IPاکنون اجازه دهید به مدل مرجع به کار رفته در پدربزرگ شبکه های کامپیوتری، آرپانت و خلف آن اینترنت بپردازیم. آرپانت یک شبکه تحقیقاتی بود که توسط وزارت دفاع آمریکا پای
ه ریزی شد.به تدریج صدها دانشگاه و مرکز دولتی بوسیله خطوط اجاره ای تلفن به این شبکه ملحق شدند. با پیشرفت مخابرات رادیویی و ماهواره ها، مشکلاتی در پروتکلهای ارتباطی آرپانت به وجود آمد، که انتخاب یک معماری مرجع جدید را الزامی می کرد. یکی از اولین اهداف آرپانت ارتباط یکپارچه شبکه های مختلف بود که بالاخره توسط مدل مرجع TCP/IP محقق شد. این مدل برای اولین بار در سال 1974 تعریف شده و در سال 1985 مورد تجدید نظر قرار گرفت .SQL Serverدر این مبحث با مفهوم بانك اطلاعاتی و انواع آن آشنا شدید. دو سیستم مدیریت بانك اطلاعاتی رابطهای كه كاربرد فراوان دارند، اوراكل و SQL Sevrer هستند.
بانك اطلاعاتی SQL Serverهر بانك Server SQL دارای تعدادی از اشیاء است كه جلوتر به آن میپردازیم. علاوه بر این ، تعدادی از بانكهای اطلاعاتی قبلاً ایجاد شدند و همراه این سیستم وجود دارند.
اشیای بانك اطلاعاتی SQL Serverهر بانك اطلاعاتی دارای اشیایی است كه هر كدام نقش خاصی دارند. ایجاد بانك اطلاعاتی برای برآورده كردن اهداف تجاری مستلزم ایجاد و كاركردن با این اشیاء است . شروع كار با 2000 SQL Serverمحیط 2000 SQL Sever در این قسمت یاد خواهید گرفت كه چگونه : – Manager Enterprise را آغاز كنید. – یك Server را راهاندازی كنید. – یك Server را به راه انداخته یا آن را متوقف كنید. – اشیاء را در كنسول درختی نشان دهید. – از Manager Enterprise خارج شوید. 2000 SQLSever Microsoft برای پشتیبانی از پایگاههای اطلاعاتی بزرگ و مهم طراحی شده است. مثل ذخیره سازی اطلاعات و تجارت الكترونیكی و پردازش تراكنشها به صورت Online . برای بیان منظور ، Server SQL ابزارهای متعددی در اختیار شما قرار میدهد، از جمله برنامه های كمكی مثل Bcp.exe كه برای كپی كردن اطلاعات Server SQL به یك فایل معمولی به كار میرود و Manager Enterprise ، كه یك ابزار گرافیكی قوی و پیچیده برای مدیریت پایگاههای داده و خود Server SQL میباشد.
آشنایی با Enterprise ManagerManager Enterprise اولین ابزاری است كه برای مدیریت Server SQL به كار میرود. با استفاده از رابط گرافیكی Manager Enterprise میتوانید: – گروههایی از چندین نمونه Server SQL تعریف كرده و هر یك از
سرویس گیرندههای موجود در یك گروه را ثبت كنید. – پارامترهای Server SQL را برای هر یك از سرویسدهندههای ثبت شده تنظیم كنید. – در هر یك از سرویس دهندههای ثبت شده ، پایگاه داده بسازید و آنها را سازماندهی كنید، برای آن سرویسدهنده كاربرانی تعریف كرده و حق دسترسی هر یك از آنها را مشخص نمایید. – امور مدیریتی Server SQL را بر روی هر یك از سرویسدهندههای ثبت شده تعریفی اجرا كنید. – با استفاده از Analyzer Query ، دستورات SQL نوشته و آنه
ا را تست كنید. – با استفاده از Designer Query ، محتویات جدولها و نماها را مشاهده كنید. – هر یك از ویزاردهای Server SQL را فراخوانی كنید.
Microsofr Management Consoleسیستم عامل ویندوز شامل برنامهای است به نام Console Management Microsoft یا به اختصار MMC، كه به عنوان یك چارچوب استاندارد برای مدیریت برنامههای سرویس دهنده به كار میرود یك “كنسول” نامیده میشود. معمولترین نوع كنسول ، Span-in میباشد و Manager Enterprise یك Span-in میباشد و Manager Enterprise بوده كه برای مدیریت Server SQL به كار میرود. جهت كسب اطلاعات بیشتر در مورد MMC ، به Help ویندوز مراجعه كنید.
آغاز كردن Enterprise Managerقبل از انجام هر كاری باید Manager Enterprise را آغاز كنید. Manager Enterprise مانند بقیه برنامههای ویندوز بوده و راهاندازی آن كاملاً مشابه میباشد.
برای آغاز كردن Enterprise Manager1. دكمه Start موجود بر روی نوار وظیفه ویندوز را كلیك كنید. 2 روی آیتم Programs اشاره كرده و از لیست برنامه Server SQL Microsoft را انتخاب كنید. آیكونهای موجود در پوشه Server SQL Microsoft در یك لیست ظاهر میشوند.3 روی آیكون برنام Manager Enterprise كلیك كنید. 4 پنجره برنامه Manager Enterprise مانند شكل ظاهر میگردد. Manager Enterprise ابزارهایی در اختیار قرار میدهد كه با استفاده از آنها میتوانید مدیریت Server SQL را انجام داده و پایگاههای داده بسازید. پنجره این برنامه به دو قسمت تقسیم میشود: كنسول درختی در سمت چپ و منطقه جزئیات در سمت راست. آیتمهای موجود در كنسول درختی به صورت سلسلهای مرتب شدهاند درست مثل پوشهها در Explorer Windows برای مشاهده آیتمهای موجود در زیر یك آیتم میتوانید روی آیكون Explorer كه به شكل یك + است كلیك كنید. آیكون Collapse كه به شكل علامت – میباشد برای بستن آیتمها به كار میرود.
كنترل كردن SQL Sevrer
قبل از این كه با استفاده از Manager Enterprise بتوانید یك پایگاه داده جدید بسازید یا به اطلاعات درون یك پایگاه داده موجود دسترسی پیدا كنید، ابتدا باید نمونه سرویس دهنده را به Manager Enterprise معرفی كنید، اطمینان حاصل كنید كه سرویس دهنده فعال بوده و در حال اجرا است, و به پایگاه داده مورد نظر خود متصل شوید.
مدلهای امنیتی Server SQL
برای كسب اطمینان از این كه تنها افراد شناسایی شده به اطلاعات سری و حساس درون پایگاهها دسترسی پیدا میكنند، Server SQL دو روش برای ورود به سیستم ارائه میدهد: شناسایی ویندوز و شناسایی Server SQL . مدل شناسایی ویندوز، كه از سوی مایكروسافت نیز پیشنهاد شده است، به كاربران 2000 Windows , NT Windows امكان میدهد كه با استفاده از نام كاربری و كلمه عبور خود به سیستم وارد شوند. هنگامی كه از مدل شناسایی Server SQL استفاده میكنید شناسایی كاربران به عهده خود سرویس دهنده میباشد و كاربران باید در هنگام برقراری ارتباط با یك پایگاه داده، نام و كلمه عبور را وارد كنند.
ثبت كردن یك سرویس دهنده اولین باری كه Manager Enterprise را اجرا میكنید، این برنامه به طور اتوماتیك . تمام نمونههای Server SQL را كه بطور محلی اجرا میشوند را ثبت میكند. اگر بخواهید نمونههای جدیدی از Server SQL نصب كنید یا اگر بخواهید به یك نمونه از Server SQL كه از طریق یك شبكه در دسترس است متصل شوید، باید خودتان آن را ثبت كنید.
برای ثبت كردن یك سرویسدهنده توجـه : اگر نام سرویسدهنده مورد نظر در كنسول درختی دیده میشود به این معنی است كه سرویس دهنده قبلاً ثبت شده است و شما نباید مراحل زیر را طی كنید. 1 روی یكی از گروههای موجود در كنسول درختی راست كلیك كنید. 2 دستور Registration Server SQL New را از منو انتخاب كنید. صفحه خوشآمدگویی ویزارد Server SQL Register ظاهر میگردد. 3 دكمه Next را كلیك كنید. اولین صفحه ویزارد ظاهر شده، و نام سرویسدهندههای شناسایی شده توسط سیستم در یك لیست نشان داده میشود. 4 اگر نام سرویس دهنده شما در لیست دیده میشود، آن را انتخاب كرده و دكمه Add را كلیك كنید. ویزارد نام سرویسدهنده را در سمت راست نشان میدهد. 5 دكمه Next را كلیك كنید. ویزارد صفحهای را نشان میدهد كه نوع مدل شناسایی كاربر را از شما درخواست میكند. 6 اگر مدیر سیستم به شما گفته است كه از مدل شناسایی Server SQL استفاده كتید، آیتم پایین را انتخاب كنید. 7 دكمه Next را كلیك كنید. اگر مدل شناسایی Server SQL را انتخاب كرده باشید، شناسه كاربر و كمله عبور از شما درخواست میشود. این اطلاعات را وارد كرده و دكمه Next را كلیك كنید. ویزارد صفحهای را نشان میدهد كه نام گروهی را كه سرویسدهنده جدید باید به آن اضافه شود از شما درخواست میكند. 8 دكمه Next را كلیك كنید تا این سرویسدهنده به گروه پیش فرض اضافه شود. ویزارد صفحه نهایی را نشان میدهد و از شما میخواهد كه سرویسدهنده جدید را تایید كنید. 9 دكمه Finish را كلیك كنید. ویزارد امور لازم برای ثبت نام سرویسدهنده را انجام داده و صفحه آخر را نشان میدهد. 10 دكمه Close را كلیك كنید.
ویزارد ثبت سرویس دهنده بسته شده و سرویسدهنده جدید در كنسول درختی ظاهر میشود. نكته : شما هر سرویسدهنده را تنها یكبار ثبت خواهید كرد و بار دیگر كه Manager Enterprise را اجرا كنید، این برنامه سرویسدهندههای ثبت شده را به خاطر خواهد داشت.
ادامه خواندن مقاله در مورد بانك هاي اطاعاتي
نوشته مقاله در مورد بانك هاي اطاعاتي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.