nx دارای 115 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
جهانگردی و هتل داری
مقدمهامكانات ارتباطی كه دوران معاصر و كنونی در اختیار انسان قرار میدهد امكان جا به جا شدن شمار قابل ملاحظه ای انسان را در پهنه نسبتا وسیعی ممكن كرده است و حركت واقعی جهانگردی، جهانگردی توده ای و گروهی به سوی كشف افقهای دور دست خصوصا افق هایی كه دارای فرهنگ و عاد فرهنگی اصیل و كهن میباشند از مدتها قبل شكل گرفته و اكنون در حال گسترش میباشد. اگر جابجایی جمعیت را در درون كشورها به این مسئله بیفزاییم اهمیت مسافرت بعنوان یك نیاز طبیعی، روحی، روانی، اجتماعی و ; از هر نظر بیشتر روشن خواهد شد. زمانی گردشگری معنای واقعی خود را خواهد یافت كه علاوه بر تسهیل شرایط انجام آن در فضایی مطلوب اتفاق افتد.
در بسیاری از كشورها از جمله كشور ما پدیده مسافرت كردن در حال گسترش میباشد و توسعه آن نیز ضرورت دارد به دلایل مختلف از جمله جاذبههای متنوع و متفاوت در بسیاری زمینه امكان گسترش فعالیت توریستی چه داخلی و چه خارجی وجود دارد و هتل به عنوان یكی از مجموعه فضاهای توریستی اقامتی، فراغتی، اجتماعی، فرهنگی و ; اقتصادی با توجه به جلوههای متعدد و متنوع آن به عنوان زمینه طراحی معماری مورد توجه و مطالعه قرار گرفته است.نكات مطرح شده حكایت از نگرشی جدید در زمینه فوق دارد به نگرشی كه حاصل دورههای جدید حركت توریسم جمعی و گروهی است یعنی جامعه ای كنجكاو، پرسشگر، آنسوی نگرد رو به پیش كه علاوه بر طرح مسائل مختلف و توجه به آنها محیط زیست خود را نیز مطرح میكند.
بیان مسئلهبا گسترش و توسعه سمع و خارق العاده وسایل و امكانات حمل و نقل هتل داری و هتل به صنعتی واقعی تبدیل گردید به طریقی كه هتل به صورت هر محصول صنعتی دیگری تولید میشود، یقینا هتل و هتل داری میباید سود آوری مورد انتظار و متعارف سرمایه گذار را تامین كند، اما هتل دارای وجود دیگری نیز هست بسیار و متنوع و شگرف زیرا فضایی است كه مانند دیگر فضاها به شیوه خاص خود انسان- جمعی انسان- را به صورت فردی و گروهی مورد خطاب قرار میدهد جمعی كه فرد فرد آن دارای ویژگیهای خاص خود بوده و نباید در قالبی از پیش فرض شده و قرارداده شود. بنابراین میهمان خانه، هتل، هتل آپارتمان، زائرسرا، مسافرخانه، متل، فضای اقامت موقت و ; بخشی از فضای اجتماعی است كه در آن برخوردهای اجتماعی باید ممكن گردد و از این منظر هتل بخشی از فضای برخورد اجتماعی و گاه آمیزش با فضای فرهنگی است كه باید از اهداف صرفا تجاری فراتر رود.
فضای هتل و جو ایجاد شده توسط آن باید به استفاده كننده امكان تازه كردن نفس را بدهد و نیز عرضه كننده جزیره غنی كردن خود باشد. هتل یا آنچه در این مكان و فضا میگذرد باید امكان تجربه فردی خاطره انگیز یا زمینه ساز اتفاقات و برخوردهای مناسب انسانی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و ; را میسر نماید. در این نگرش هتل اهمیتی ویژه مییابد كه باید به كمك معماری هماهنگ و منطبق بر نیازها و حالت آن مكان و سازماندهی در خور به طیفی از امكانات دست یافته به طیفی از امكانات هم زبان، بدیع، پویا، زنده، مفرح، متنوع، ساده و به بیانی دیگر هدف و انگیزه باید تلاش در ابعاد و خلق یك فرهنگ فضا (عادت و رفتار) و عملكرد آن یعنی جمع بندی از تمامی یا اكثر خواستهها و تمایلات فرد در جمع انسانها و فرهنگ او باشد.
معماری یك هتل میتواند ایجاد حس تعلق به آن فضا و محیط را تسهیل كند و در نتیجه باعث حس امنیت و اطمینان شود. پس میتواند چنین پنداشت كه هتل قابل زنجیره شدن و تكرار مشابه از این مكان به آن مكان با تشابهات اغراق آمیز حتی در جزئیات و ابراز آن یعنی فضای مدل هویت خاص نمیباشد بلكه فضایی است مانونس كه میتوان به آن احساس تعلق كرد.
اهداف پروژه:شهر مشهد به عنوان یكی از شهرهای زیارتی ، با منابع طبیعی و باستانی بی شمار هر ساله جماعت زیادی را به سمت خود جذب میكند.بنابراین برنامه ریزی جهت آسایش مسافران و حتی ساكنان خود شهر مشهد ضرورت پیدا میكند.جهت طراحی روی این پروژه سایت هتل ؟ لاله بنابر دلایلی كه در طول مطالعات ذكر خواهد شد انتخاب شده است.یكی از اهداف طراحی این پروژه ایجاد اقامتگاه جهت مسافران میباشد.
مسافرانی كه جهت سیاحت و زیارت به شهر مشهد سفر میكنند و در نزدیكی مجتمع تفریحی كوهسنگی ساكن میشوند.هدف دیگر از این پروژه اسكان مسافرانی است كه به همراه بیماران خود از شهرستانها به بیمارستانهای واقع در خیابان كوهسنگی از قبیل بیمارستانهای 17 شهریور- قائم – مهر و ; و حتی امام رضا مراجعه میكنند.
اما شاید اصلی ترین هدف پروژه بالا بردن سطح فرهنگ عمومی و غنی كردن آن میباشد. بوسیله ایجاد اقامتگاه موقت جهت مسافرانی كه در محدوده كوهسنگی اتراق كرده، دركناراستخر آن آشپزی میكنند، بساط خود را پهن كرده و در كنار خیابان شب را به صبح میرسانند.ایجاد اقامتگاه مناسب جهت این شمار از كسانیكه به مشهد مسافرت میكنند و چهره زیبای كوهسنگی را كمرنگ میكنند.
اوقات فراغت:اوقات فراغت فراغت از كارهای روزانه است كه شخص همان را انجام میدهد كه میخواهد، تفریج برای تجدید نیرو و كاستن از یكنواختی زندگی حرفه ای ضروری است. اولین كاركرد اوقات فراغت ایجاد استراحت جهت كاستن از هیجانهای دائم است، دیگر كاركرد آن تفریح میباشد كه كسالت ناشی از زندگی را از بین میبرد و آخرین كاركرد آن رشد شخصیت افراد است. از نكات قابل توجه در امر گذراندن اوقات فراغت در نظر گرفتن مسئله جنسیت است و دنیاهای متفاوتی كه از اولین روزهای زندگی هر فرد شكل میگیرد حتی بررسی رفتارها و بازیهای كودكان هم این نكته را مشخص میكند. اوقات فراغت را میتوان به شرح زیر تقسیم بندی كرد:1- اوقات فراغت روزانه كه شامل چند ساعت فراغت از كارهای روزانه است كه از نمونههای نحوه گذراندن آن تماشای تلویزیون ، گردش و پیاده روی، ورزش و ; را نام برد.2- ایام فراغت یك روز شامل تعطیلات آخر هفته و یا تعطیلات مختلف یك روزه در طول سال كه اكثر در نواحی خارج از شهر و در دامان طبیعت سپری میشود.3- ایام فراغت چند روزه كه علاوه بر گذراندن این روزها به طرق قبلی، سفر عمده ترین شیوه گذراندن این ایام است.جهان گردی:یكی از راههای مفید گذراندن اوقات فراغت جهانگردی است. جهانگردی موقعیتهایی را فراهم میكند كه میتواند جوابگوی یك سلسله نیازهای فردی و اجتماعی باشد. تحولات صنعتی شرایطی را به وجود آورده كه از جمله دستاوردهای آن اشاعه جهانگردی فردی و گروهی و انبوه است كه در اثر بالا رفتن موقعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حاصل میشود به زبان ساده تر
1- جهانگردی موقعتی برای گذراندن اوقات فراغت به منظور بازیابی انرژی از دست رفته است.2- جهان گردی بعنوان موقعیتی است در جهت اعتلای رشد فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی3- در برخی از موارد جهانگردی از الگوهای مصرفی تبعیت میكند در این شیوه جهانگردی موقعیتی است برای نمایش قدرت خرید واقعی یا كاذب افراد. این نوع از جهانگردی اغلب از طریق انتخاب مناطق لوكس، نمایش لباس و ملزومات، مسابقات ورزشی و ; متجلی میگردد.جهانگرد: شخص جهانگرد عامل جهانگردی است كه تقاضای بازار را شكل میدهد:جاذبههای جهانگردی:
كلیه عواملی كه میل به سفر را بر میانگیزد جاذبههای جهانگردی گویند این جاذبهها سرمایه جهانگردی كشور میباشد و از لحاظ اقتصادی جزو سرمایههای ملی محسوب میگردد و معمولا به سه دسته زیر تقسیم میشود:الف- جاذبههای جهانگردی مهیا: عبارت است از عواملی كه بهره وری از آنها مستلزم هیچ نوع خرج اضافی برای خود سرمایه نیست از قبیل آب و هوا، مناظر زیبا، دریا، شكار، كوه و ;
ب- جاذبههای جهانگردی نامهیا: عناصری كه بهره برداری از آنها مستلزم سرمایه گذاری در تجهیز آنها میباشد مانند آثار تاریخی، آبهای معدنی، موزهها و ;ج- جاذبههای كمكی: جاذبه هایی هستند كه فرد در كنار استفاده از آنها از جاذبههای مهیا مثل آب و هوا و ; هم استفاده میكند در جاذبههای كمكی مانند مكانهای تفریحی و ; نیاز به ساخت و ساز میباشد.
انواع جهانگردی:1- از نظر طول مدت اقامت: الف) اقامت بلندمدت كه طول مدت اقامت بیشتر از یك ماه است.ب) كوتاه مدت كه طول مدت اقامت كمتر از یك ماه است.2- فردی یا گروهی:از جهانگردی فردی منظور این نیست كه فرد بدون داشتن همراه یا خانواده و به تنهایی سفر كند بلكه غرض این است كه مسافرت اعم از اینكه به تنهایی یا به اتفاق عده ای دیگر صورت گیرد به طور مستقل انجام شود بدین معنی كه مسافرت طبق یك برنامه قبلی نبوده و هزینههای مربوط به كالاها و خدمات مورد نیاز جهانگرد در طول سفر مستقیما به عرضه كننده كالاها و خدمات پرداخت گردد. از طرف دیگر جهانگردی دسته جمعی نه تنها باید به صورت جمعی و گروهی و معمولا در وضعیت یك راهنمای آشنا به زبان مادری جهاگردان صورت پذیرد بلكه معمولا یك شركت حمل و نقل یا آژانس مسافرتی با ترتیب دادن گردشهای دسته جمعی برای بازدید یك یا چند كشور خاص كلیه هزینه جهانگردی را یكجا از جهانگردان وصل میكند و برنامه ای خاص برای مسافرت جهانگردان ترتیب میدهد. 2- جهان گردی داخلی و جهان گردی خارجی
جهانگردی بین المللی هنگامی مصداق پیدا میكند كه جهان گرد از مرز كشور محل اقامت خود عبور كرده و وارد كشوری دیگر شود از نقطه نظر اجتماعی بین جهانگردی بین المللی و داخلی وجه تمایز عمیقی وجود ندارد بدین معنا كه اصل ایجاد تفاهم بین ملل مختلف و آشنایی با سنن و فرهنگهای نواحی دیگر و بالا رفتن وسعت دید انسان در نتیجه آشنایی با طرز زندگی مردم مناطق دیگر كم وبیش در هر دو نوع جهانگردی وجود دارد با این تفاوت كه در جهانگردی بین المللی اصول مزبور جهانگردی آن كشور را تشكیل میداده و از نظر اقتصادی تمایز خاص بین ایندو عبارت است از تاثیر جهانگردی بر روی موازنه ارزی و تراز پرداختهای كشور.
3- جهانگردی داخلی كلیه مسافرتهایی است كه در چارچوب تعریف جهانگردی در داخل كشور صورت میگیرد و كلیه كشورها با تهیه واجرای برنامههای مختلف تبلیغاتی و فراهم آوردن تسهیلات لازم برای جهانگردان داخلی افراد كشور را تشویق به مسافرت در داخل كشور مینماید زیرا جهانگردی در داخل گرچه بر خلاف جهانگردی بین المللی موجب انتقال ارزهای خارجی از یك كشور نمیشود معهذا نباید تصور كرد كه تاثیر آن در توسعه اقتصادی داخلی قابل توجه نیست زیرا توسعه مسافرت مردم در داخل كشور به هر نحوی كه صورت گیرد منجر به افزایش مصرف داخلی است و از جایی كه جهانگردی فعالیتی است كه مستلزم استفاده از خدمات و كالاهای متنوع داخل است لذا مصارف جهانگردان داخلی در حقیقت به صورت در آمد تولید واحدهای تولید مختلفی كه كالاها و خدمات آنها مورد نیاز جهان گردان میباشد، بین آنها توزیع میگردد و شكی نیست كه این امر علاوه بر اینكه موجب افزایش درآمد ملی میشود زمینه را برای سرمایه گذاری بیشتر بخش خصوصی و دولت در زمینه توسعه واحدهای عرضه كننده خدمات و كالاهای جهانگردی فراهم میسازد.انگیزههای جهانگردی:
انگیزههای جهانگردی، انگیزه هایی هستند كه انسان به خاطر آنها سفر میكند و این انگیزهها میل به سفر را در انسان بر میانگیزانند. انگیزههای جهانگردی به موارد زیر تقسیم میشود:1- جسمانی و كالبدی: در رابطه با استراحت و كسب آرامش جسمانی و سلامتی، شركت در فعالیتهای ورزشی، تفریح در سواحل دریا- استفاده از چشمه آب معدنی و حمام درمان كننده و ;2- فرهنگی: شناخت اقوام مختلف، آشنایی با فرهنگهای مختلف، آشنایی با موسیقی و آداب و رسوم و سنتها، نقاشیها، ادبیات، اعتقادات و زبان جوامع دیگر. استفاده از موزهها و مراكز فرهنگی و فرهنگسراها و;3- ارتباط فردی: میل به ملاقات با اقوام و آشنایان، دیدار با كسانی كه مدتها از آنها دور بوده ایم، یافتن دوستان جدید و;4- علمی: در راه كسب علم، شركت در مجامع علمی، كنفرانسها، استفاده از محضر عالمان و ;.5- تجارتی: به منظور انجام معامله و تامین معاش و كسب شغل 6- مقام و موقعیت اجتماعی: كمال طلبی، كسب موقعیت اجتماعی و كاری و پیشرفت شخصی 7- سفرهای مذهبی و زیارتی: سفر برای صله ارحام، كارهای خیر، سفرهای جهادی، فرار از جامعه ظلم و سفر به فرمان خدا و پیامبر و ;تاثیرات جهانگردی:
جهانگردی برای بالا بردن سطح معلومات عمومی و اجتماعی و تكامل تكنولوژی و پیشرفت اقتصادی نقش ارزنده ای دارد. رفت و آمد و حشر و نشر انسانها غیر از اینكه موجب تبادل فرهنگی میان آنها و آشنایی با سنن مختلف میشود، موجب آشنایی با دیگر فرهنگها و آداب و رسوم ملتهای دیگر و در نتیجه موجب رشد و ارتقاء سطح دانش عمومی میشود. همچنین تاثیرات روحی و روانی مثبت در جهانگردان دارد و موجب نشاط و سرحالی آنها میشود. طبق آمار به دست آمده سفر اشتیاق به كار را افزایش و امر طلاق را كاهش داده است.
اهمیت صنعت توریسم:اهمیت صنعت توریسم به دلایل زیر میباشد:1- تجارت و سودآوری: پایداری و ثبات آن در برابر نوسانهای اقتصادی، درآمدهای ارزی و ;2- اشتغال زایی در رفت و آمد، نیاز جهانگردان به مكانهای اقامتی و ;)
3- تنها صنعت توریسم در دنیا بدون آلودگی است.4- بهره برداری مناسب از اوقات فراغت و تاثیرات مثبت روحی- روانیبررسی توریسم در ایران:تا قبل از جنگ جهانی دوم توریسم در ایران رونق نداشته و پس از آن به علت ایجاد راههای ارتباطی به ویژه راههای زمینی و وسایل مسافرت. كشور ما به صورت یكی از ممالك پذیرای جهان گردان درآمد. از این برای اولین بار در سال 1314 در وزارت كشور اداره امور جهانگردی به وجود آمد فعالیت این اداره محدود به چاپ نشریاتی به صورت كتابچههای كوچك راهنمای سیاحان و جهانگردان و معرفی ایران از نظر جغرافیایی، سیاسی و اجتماعی بود.در سال 1342 سازان جلب سیاحان تاسیس شد و یك واحد آماری به منظور مطالعه خصوصیات جامعه جهانگردان خارجی و بازارهای جهانگردی تشكیل داد و سعی در فراهم آوردن تسهیلات گوناگون و آموزش لیزری شاغل در زمینه مربوط به امور جهانگردی كرد و شناسایی و بهره برداری از جاذبههای كشور را آغاز كرد.اینك صنعت جهانگردی در ایران دوران فتوت خود را پشت سرگذاشته و با بذل توجه مسئولین به درآمدهای غیرنفتی و اهمیت توریسم در اقتصادی كشور گامهای مقدامتی در جهت توسعه توریسم برداشته شده است.اما متاسفانه به توریسم داخلی به دیده اغماض نگریسته شده است یكی از دلایل این امر را باید روشن نبودن استراتژی توسعه توریسم داخلی دانست همچنین توسعه توریسم داخلی و مسائل مربوط به آن از توریسم خارجی تفكیك نشده است.
ادامه خواندن مقاله جهانگردي و هتل داري
نوشته مقاله جهانگردي و هتل داري اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.