nx دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
بهداشت روانی درمحیط كار
نویسنده : Dr.Dulcep.Estrella.Gustمدیرهیات رئیسه مركزبهداشت وایمنی حرفهای فیلیپین
shcenter @ oshc.dole.gov.ph E- mail:
فهرست
مقدمه
چرا صحبت كردن در رابطه با بهداشت روانی مهم است ؟ علت اهمیت صحبت در مورد شیوع اختلالات روانی اجتماعی در محیط كار چیست ؟ چرا به برنامه های بهداشت روانی و شغلی نیازمندیم ؟ ما با چه محدویت هایی روبرو هستیم ؟
مقدمه : در كشورهای صنعتی نظیر كشورهای اروپایی استرس های محیط كار بر بیش از یك سوم كارگران اثر می گذارد. در بسیاری از كشورهای دنیا مشكلات ناشی از عدم بهداشت روانی در حال افزایش است بطوریكه از هر 10كارگر یك نفر از مشكلاتی نظیر افسردگی ، اضطراب ، استرس های ناشی از خستگی و خشونت رنج می برد كه در نهایت ممكن است به بیكاری و بستری شدن فرد منجر شود.آمار نشانگر این است كه مساله رو به رشد در تمام محیط های كاری مشكل حفظ سلامت روانی كارگران است. در حقیقت عصر تكنولوژی جدید ، افزایش خطرات فیزیكی و فشارهای اجتماعی فزاینده ناشی از صنعتی شدن ، تهدیدی برای بهداشت روانی فرد در دوران كاری اش می باشد .امروزه استرسهای روانی منجر به درجات مختلفی از اضطراب و هیجان در محیط های كاری می شود .چنین استرسهایی به عنوان عامل اصلی گریز از كار و راندمان پائین كارگران شناخته شده اند. مطالعات مختلف ثابت كرده است كه 20 تا 40 % كسانیكه با چنین مشكلاتی روبرو هستند به طور مداوم به پزشكان عمومی و یا كلینیك های تخصصی پزشكان طب كار مراجعه می كنند.
بهداشت روانی چیست ؟اغلب ، عدم آشفتگی در ذهن و روح و روان فرد را معادل با بهداشت روانی دانسته اند اما بهداشت روانی چیزی بیش از این تعریف می باشد . در واقع بهداشت روانی ، سلامتی روانی و اجتماعی فرد مطابق با فرهنگ محیط و جامعه می باشد.بهداشت روانی یا فقدان آن، حالتی فراگیر است كه در محیط های كاری و یا خارج از آن وجود دارد . با توجه به وجود استرس و استرینهای مختلفی كه سبب تهدید و به مخاطره افتادن بهداشت روانی فرد در محیط كار می گردد و با توجه به زمان زیادی كه كارگر در محیط كار می گذراند توجه ویژه به مساله بهداشت روانی بسیار حائز اهمیت است .سرعت و فشار در قرن 21 واژه هایی كلیدی می باشند . بسیاری از مردم و بویژه كارگران احساس می كنند كه سوار بر یك نوع دستگاه ترد میل هستند و فرار از روی آن امكان پذیر نیست . همه چیز با سرعت و شدت در حال انجام است و هیچ فرصتی برای توقف فرد و لحظه ای تفكر در تنهایی وجود ندارد و به این ترتیب كاملا قابل درك است كه این شكل زندگی و چنین فشارهایی سبب اضطراب و مشكلات فراوان روحی و جسمی برای فرد خواهد شد .بهداشت روانی جوابگوی سوالات مشكلی از قبیل اینكه علت وجود انسان و جهان چیست می باشد . بهداشت روانی دارای سطوح مختلفی است از آسوده زندگی كردن فرد به تنهایی و در كنار دیگران تا رسیدن به تكامل از طریق خودشناسی . فرد قوی می تواند مشكلات را بدون اینكه باعث ناراحتی او شوند حل كند به علاوه در زمان مواجهه با مشكلات قادراست بدنبال كمك باشد.
چرا صحبت كردن در رابطه با بهداشت روانی مهم است ؟ امروزه در كشور فیلیپین بسیاری از مشكلات روانی ناشناخته باقی مانده اند . خصوصاً با رشد منفی اقتصاد بنظر میرسد برنامه های بهداشت روانی و شغلی به عنوان آخرین نیاز در فهرست نیازمندیهای كشورها ثبت می شود . در ضمن ما نمی توانیم نسبت به ایجاد برنامه هایی با آینده نا مطمئن اجتماعی و اقتصادی بی تفاوت باشیم .این سوال وجود دارد كه آیا در كشورهای در حال توسعه ای نظیر فیلیپین جایی برای برنامه های بهداشت روانی و شغلی وجود دارد یا خیر؟ و این برنامه ها باید به چه صورت و در چه راستایی باشد؟ دستیابی به بهداشت روانی و شغلی نیازمند سطح پیشرفته ای از مدرنیسم است . این مساله با توجه به واقعیت های اقتصادی و اجتماعی كشور فیلیپین كاملاً قابل توجه است .یك كارگر معمولی ( منظور از كارگر مدیر و سرپرست هم می باشد) به طور متوسط 60 % از ساعات بیداری خود را در محل كار می گذارند . فاكتورهای استرس در محیط كار شامل تهدید اذیت و آزار ، فشار جمعیت كاری ، شرایط بد كاری ، ناسازگاری بین افراد ، خشونت ، تبعیض ، ترس از اخراج ، مهم بودن شرایط كار ، كار خیلی كم و كار خیلی زیاد و سهیم نبودن در تصمیم گیری ها می باشد . در مجموع فاكتورهای روانی اجتماعی مهم می توانند به 5 گروه عمده تقسیم شوند كه عبارتند از:1- محیط فیزیكی كار 2- ماهیت خود شغل 3- زمان كار4- نقش كارگران 5- تكنولوژی و صنایع جدیدممكن است این شرایط به تنهایی یا در مجموع ، اثرات ویژه ای روی فرد داشته باشد و منجر به ایجاد مشكلاتی نظیر اختلالات حافظه ، پرخاشگری ، اضطراب و یا اختلال در خواب شود و ممكن است مشكلات رفتاری در هنگام كار نظیر ارائه كار ضعیف ، كار گریزی، اعتیاد به الكل و دارو رخ بدهد و همچنین مشكلات دیگری ازقبیل بیماریهای مزمن جسمی نظیر : فشار خون بالا ، بیماریهای مزمن جسمی – روانی و حوادث در محیط كار نیز ممكن است رخ دهد و در نهایت ممكن است به بستری شدن فرد در بیمارستانهای روان پزشكی منجر شود.در این حالات باید توجه شود كه استرس به عنوان یك عامل اصلی مطرح است اما عوامل مهم دیگر نیز نظیر ژنتیك ، شخصیت فرد و سیستم های حمایتی از اشخاص نیز مطرح می باشد.
علت اهمیت صحبت در مورد شیوع اختلالات روانی اجتماعی در محیط كار چیست ؟ در یك مجموعه كاری اختلالات روانی به دو گروه عمده تقسیم می شوند : ا) مشكلاتی كه در بین همه مردم وجود دارد . 2) مشكلاتی كه خاص محیط های صنعتی و كاری می باشد و مطالعات مختلف بیانگر این است كه 30 % از جمعیت كشور دچار این اختلالات می باشند.اغلب كارگران مشكلات روانی خود را از پزشك یا سرپرست خود مخفی می كنند . دلیل این مساله ترس از بدنامی است .به هرحال ما می دانیم كه یك ارتباط واقعی بین بیماریهای جسمی و روانی وجود دارد.پژوهشی كه در انگلستان انجام شده نشان داده است كه درمان نیمی از بیماریهای روانی بیش از 12 ماه به طول می انجامد .بیماریهای روانی خفیف نیز از جهت اینكه مانعی برای تولید و عامل غیبت كارگر محسوب می شود می تواند خسارت بار باشد .بیماریهای روانی اجتماعی ناشی از شغل عبارتند از :– اضطراب شدید– افسردگی – جنون – مشكلات روانی حاد ناشی از استرسهای محیطی نظیر تماس با عوامل خطر آفرین محیط كار مثل منوكسیدكربن و سرب – اختلالات روانی ناشی از جراحات سر– علائم بیماریهای مغزی در نتیجه تماس با مواد الی نظیر تولوئن ، استایرن و سرب – خشونت – حوادث – مسمومیت از اینرو نیاز به برقراری برنامه های بهداشت روانی با توجه به گسترش تكنولوژیهای جدید در بخش صنعت كاملاً قابل درك است .تكنولوژی تولیدات انبوه ، تكنولوژی اتمی و نوآوریهای تازه در بخش صنعت همواره باعث وارد شدن انواع استرسهای روانی به كارگران می شود . بخصوص این مساله دركشورهای پیشرفته و صنعتی كاملاً مشهود است .
چرا به برنامه های بهداشت روانی و شغلی نیازمندیم ؟در كشورهای در حال توسعه ای نظیر فیلیپین شعار (( ارزش یك اونس پیشگیری معادل یك پوند درمان است)) می تواند یك شعار راهنمایی كننده باشد.مطالعات نشانگر این مطلب است كه بذر بیماری كه توسط تكنولوژیهای جدید پاشیده شده در حال جوانه زدن است .مطالعاتی كه بر روی شیفت های كاری انجام شده بیانگر این مساله است كه شیفت های كاری مختلف سبب بوجود آمدن اختلالاتی در خواب و خواب آلودگی فرد در حین كار خواهد شد و سبب هجوم خستگی به علت فقدان استراحت می شود.كم بودن انگیزه و هراس از خطرات كار در شب ممكن است سبب ایجاد بیماری توهم در فرد شود و در نهایت منجر به وخامت حال فرد چه از نظر جسمی و چه از نظر سلامت روانی شود.دلیل دیگر نیاز به برنامه بهداشت روانی و شغلی این حقیقت است كه نرخ بیكاری در حال حاضر حدود 6/10% و نرخ افراد نیمه بیكار حدود 16 % است . ادامه افزایش روند بیكاری نقش مهمی در افزایش فشارهای روحی روانی دارد . در حقیقت مطالعات بیانگر این مطلب است كه وضعیت سلامت خانواده شخص بیكار در طول دوره بیكاری رو به وخامت می رود و مساله بیكاری نه تنها بر روی نان آور خانواده بلكه برروی همسر و فرزندان فرد هم اثر می گذارد. در كشور فیلیپین سیستم های حمایتی به عنوان یك عامل حفاظتی جهت كاستن از فشار برروی افراد مطرح است . اما این عامل تا چه اندازه و چه مدت موثر است ؟امروزه ما اطلاعات بسیار كمی از میزان توقف تولیدات در نتیجه استرسهای روانی كارگران داریم . این مساله برای محیط هایی كه بیماری روانی بصورت فراگیر در میآید و یا در محیط هایی كه مرگ و میر یا انواع معلولیتها و ناتوانیها در اثر تماس با مواد شیمیایی رخ می دهد صادق است . این مسائل سبب بوجود آمدن اضطراب شدید در كارگران و تردید آنها برای بازگشت به كار خواهد شد .
ما با چه محدودیت هایی روبرو هستیم ؟نیازی به توجیه ضرورت بهداشت فردی چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی نمی باشد اما در سطح یك مجموعه ضرورت برقراری برنامه های بهداشت روانی با توجه به كمبودهای اقتصادی جای سوال زیادی دارد. هر برنامه ای نیاز به امكانات مالی دارد اما خوشبختانه در نهایت برنامه های بهداشت روانی امروزه به عنوان یك واقعیت در محیط های كاری پذیرفته شده است .به هر حال ما با این واقعیت روبرو هستیم كه محدودیت های فراوانی وجود دارد كه ممكن است برنامه های بهداشت روانی را با شكست روبرو كند . اجرای هر برنامه ای نیاز به قوانین توسعه یافته دارد . نیازی به بیان این مطلب نیست كه امروزه برنامه های بهداشت حرفه ای به عنوان یك امر پذیرفته شده در محیط های كاری در نظر گرفته می شود.اما به هر حال ما با محدودیت های فراوانی برای اجرای برنامه های بهداشت روانی روبرو هستیم. بهداشت شغلی معمولاً به عنوان بخش جداگانه ای در برنامه های آموزشی سطوح مختلف ( عمومی و تخصصی) در نظر گرفته نمی شود . پزشكان جوان بندرت در این زمینه آموزش می بینند. با وجود افزایش تعداد روانپزشكانی كه بطور خصوصی كار می كنند در محیط های كاری كمبود نیروی ماهر در زمینه بهداشت روانی همواره احساس می شود . در فلیپین و سایر كشورهای در حال توسعه كارگرانیكه در موسسات كوچك مشغول به كار هستند بندرت در برابر استرسهای روانی محیط كار حمایت می شوند .مدیریت استرس یا شناسایی و گزارش مشكلات روانی اجتماعی و سرویسهای بهداشتی همواره آخرین مسالهای است كه در این موسسات به آن اهمیت داده می شود .مشكل دیگر این واقعیت است كه اغلب تاسیساتی كه حدود 5 كیلومتر تا نزدیكترین بیمارستان فاصله دارند فاقد سرویسهای درمانی و پزشكی می باشند و مدیریت اغلب درگیر مساله درمان است تا مساله پیشگیری . به علاوه اغلب بیماریهای روانی ناشی از تماس با مواد سمی در آزمایشات تشخیص پزشكی در نظر گرفته نمی شوند . مشكل روبه رشد دیگر افزایش تعداد كودكان و نوجوانان كارگر می باشد. این افزایش به قدری سریع است كه دولتمردان قادر به كنترل و توقف این پدیده نمی باشند . تحقیقات بیانگر این واقعیت است كه در این حالت بهره كشی و استثمار بصورت پرداخت دستمزدهای بسیار پائین و ساعات كار طولانی و همچنین بیمه نكردن كارگران رخ می دهد . در ضمن كار كارگران كودك و نوجوان همواره با ریسك بالایی از خطرات و حوادث همراه است . ضمن اینكه كار كودكان سبب محروم شدن آنها از دوران كودكی شان و لذت بازی با همسالانشان خواهد شد . بسیاری از این كودكان وقتی به مدرسه بر می گردند از مشكلات جسمی و روانی رنج می برند كه باعث عقب افتادن آنها از سایر همسالانشان خواهد شد و در بسیاری مواقع این مسائل سبب انصراف فرد از تحصیل خواهد شد.
برنامه های كاربردی پیشنهادی برای دستیابی به بهداشت روانی شغلی :1- تحقیقات بهداشت روانی شغلی باید با اهداف زیر صورت پذیرد:1 -1) كاهش میزان شیوع مشكلات روانی و شغلی در صنعت تا جائیكه ممكن است از كشاورزی گرفته تا كارهای كامپیوتری و اشتغال از راه دور2-1 ) شناسایی عوامل اصلی تشدید كننده مشكلات روانی در محیط های كاری 3-1) تدوین پیشنهاداتی برایدستیابی به درمان و پیشگیری و بویژه گسترش بهداشت ، همچنین شناسایی، مدیریت و ارجاع مشكلات روانی به متخصصینی كه در زمان نیاز در دسترس باشند .2- تحقیقات باید بوسیله كارشناسان موجود در محیط كار از جمله : خودكاركنان و تیم های بهداشتی محیط كار صورت پذیرد همچنین مطالعات مشتركی با دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی بهداشت و سلامت روانی انجام پذیرد.3- تحقیقات می تواند به صورت زیر شروع شود .1-3 ) قرار گرفتن برنامه تحقیقات در دستور كار 2-3) تدوین برنامه خاص برای شناسایی اینكه چه زمانی و بوسیله چه كسی و با چه منابعی این تحقیقات باید انجام شود.3-3) تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از استرسهای شغلی .4-3) گسترش یك سری از ابزارهای تحقیقاتی معتبر برای مثال پرسشنامه ارزیابی و تخمین خطرات و استرسهای محیط كار، توجه به بحثهای گروهی .5-3 ) انجام آزمایشات روانی و رفتاری برای شناسایی تاثیرات تماس با مواد آلی .
ادامه خواندن تحقيق در مورد بهداشت رواني درمحيط كار
نوشته تحقيق در مورد بهداشت رواني درمحيط كار اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.