nx دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
كاكائو از دیروز تا امروز
فهرستعنوان1- كاكائو از دیروز تاامروز2- شكلات (كاكائو) در گذر ایام3- درسال 300 بعد از میلاد4- سال 1519 پول كاشته شد5- ازدواج آغاز یك تحارت6- یك حادثه جالب7- تركیبات موجود در دانه های كاكائو
كاكائو؛ از دیروز تا امروزهر روز و هر هفته و ماه و … مواد غذایی گوناگون و متنوعی را استفاده می كنیم كه در مورد تاریخ ظهور و پیدایش آن هیچ چیز نمی دانیم. بی شك آگاهی از بسیاری مسائل تاریخی مربوط به مواد غذایی لذت خوردن آنها را كم و زیاد خواهد كرد.
وقتی عاشقانه و با كمال میل بر تكه ای كاكائو (شكلات) دندان می زنید فكر كرده اید، چگونه به وجود آمده است و اولین بار بشر در چه ایامی این خوراكی خوشمزه را كشف كرده است؟! چند درصد از میلیونها نفری كه در سرتاسر دنیا از خوردن آن لذت می برند می دانند كه در گذر تاریخ چه تغییراتی داشته است؟! این مطلب را مطالعه كنید تا از فردا یكی از چندین میلیون نفری كه ندانشته از خوردن شكلات كاكائویی لذت می برد نباشید!
شكلات (كاكائو) در گذر ایامشاید تعجب كنید اما كاكائو برای بیش از 300 سال مانند طلا، تقاضای جهانی داشته است. می گویند از حدود 4000 سال قبل درخت كاكائو در آمازون سر از زمین درآورده است.
– در قرن ششم بعد از میلاد مردم «تمدن مایا» از دانه های درخت كاكائو استفاده خوراكی می كردند آنها به این درخت (Cacahuaquchti) می گفتند و نوشیدنی حاصل از آن را Xocoati به معنای آب تلخ می نامیدند.
در سال 300 بعد از میلاد:مردم مایا غلاف و پوسته گیاه كاكائو را مظهر زندگی و باروری می دانستند. از نظر آنها هیچ گیاهی تا این حد اهمیت نداشت و بر سنگ های به دست آمده از معابد و كاخ های این مردم تصاویری از دانه های كاكائو دیده می شود.
سال 600: تمدن مایا از بخش مركزی آمریكا به بخش شمالی آمریكای جنوبی گسترش یافت و آنها در قلمرو و زمین های جدید خود شروع به كاشت درخت كاكائو كردند و كاكائو را غذای خدایان می نامیدند و در مراسم مذهبی از پوسته بیرونی آن استفاده میكردند.
سال 1200 و تمدن (Aztec) : آنها معتقد بودند “Quetzalacoti” كه یكی از خدایانشان بود روزی از بهشت در شعاع نور یك ستاره صبحگاهی در حالی كه یك درخت كاكائو از بهشت دزدیده بود به زمین آمد و آن را به مردم زمین هدیه كرد! آنها كاكائو را به شكل یك نوشیدنی سرد و غلیظ و تلخ مصرف می كردند و آن را Xocoat یا «اكسیر سلامت» می نامیدند
و معتقد بودند با خوردن آن از نظر جسمی و عقلی به درجات بالایی می رسند و یكی از امپراتوران ایشان (Montezuma) عادت داشت حتی تا روزی 50 لیوان از كاكائوی غلیظ را بنوشد و از آن جایی كه ارزش بسیار بالایی برای آن قائل بود، ظروف و لیوان مخصوص نوشیدن كاكائو را از طلا در نظر گرفته بود كه بعد از مصرف آنها را دور می انداخت!!
آنها حتی معادل پول رایج خود در نظر می گرفتند و 400 دانه كاكائو را معادل یك واحد پول خود (Zontli) می دانستند.پس از قدرت گرفتن “Aztec”ها در مكزیك، گیاه كاكائو را به آن جا بردند و به كشت آن پرداختند.در سال 1492 كریستف كلمب این گیاه را به پادشاه Ferdinand و ملكه Isabel هدیه داد اما این دانه های قهوه ای تیره كه شبیه بادام بود توجه آنها را جلب نكرد.
در سال 1502 كریستف كلمب به نیكاراگوئه رفت و در چهارمین سفر دریایی خود متوجه شد كه از كاكائو به عنوان نوشیدنی و حتی با ارزش پول در داد و ستدها استفاده میشود. اما در این زمان متوجه اهمیت تجارت این گیاه نبود.
در سال 1513 نخستین بار یك برده را به قیمتی معادل 100 دانه كاكائو فروختند در حالی كه همان موقع یك شام تهیه شده از گوشت خرگوش 4 دانه كاكائو ارزش داشت!و در همین سال بود كه نام این نوشیدنی به Chocolati تغییر پیدا كرد: (آنچه بیش از آن به زمان مردم مایا و Aztec معادل آب یا نوشیدنی گرم بود).
سال 1519 پول كاشته شد!Hernando Cortez در این سال در بخشی از مكزیك به نام و یاد كشورش اسپانیا این گیاه را فقط به خاطر ارزش اقتصادی در دادو ستدها كاشت و از طعم آن به عنوان نوشیدنی هرگز استقبال نكرد و تنها یك تجارت پرمنفعت را پایه گذاری كرد.
در سال 1528 شكلات به كشور اسپانیا رسید و Cortez برای پادشاه اسپانیا (چارلز پنجم) دانه های كاكائویی از مكزیك هدیه آورد و شكی نیست كه آموزش نوشیدن كاكائو را هم به او داده است.
از آنجایی كه «كورتز» طعم كاكائو را دوست نداشت آن را با شكر تركیب كرد تا شاید طعم بهتری به وجود آید! اگرچه نتیجه كار او كه علاوه بر شكر از مواردی چون وانیل، میخك، جوز، فلفل فرنگی شیرین و دارچین هم استفاده كرده بود، بسیار مطلوب و رضایتبخش بود اما راز تهیه آن سالهای سال از طرف اسپانیایی ها فاش نشد.
بزرگترین تخم مرغ شانسی شكلاتی دنیا! فكر می كنید جایزه این تخم مرغ شانسی چیست؟
برای چند سال آینده دانه های كاكائو همچنان به عنوان سكه های رایج مملكت استفاده می شد 200 دانه معادل یك بوقلمون، 100 دانه برابر با حقوق روزانه یك باربر یا معادل قیمت یك مرغ و خرگوش و 3 دانه با ارزشی مساوی ارزش یك تخم بوقلمون و …
سال 1579 پول سوخته شد!در این سال دزدان دریایی انگلیسی به یك كشتی اسپانیایی حمله كردند و با دیدن دانههای كاكائو در آن، به تصور اینكه در كشتی مدفوع (پشكل) گوسفند بار زده شده است، آن را به آتش كشیدند!در سال 1585 یك بار دیگر كشتی دیگری به دست دزدان انگلیسی افتاد و بی خبر از ارزش آن كاكائوها و كشتی را نابود كردند.
كاكائو در ادبیات:نخستین كتابی كه به طور كامل در مورد كاكائو نوشته شد در مكزیك در سال 1609 بود.ازدواج آغاز یك تجارت:با ازدواج شاهزاده ماریا ترزا و شاهزاده فرانسوی، شاهزاده خانم جوان یك تكه كاكائو را در صندوقچه ای زیبا به همسرش هدیه كرد و از همین زمان بود كه علاقه و توجه زیادی به شكلات در كشور فرانسه ایجاد شد.
در سال 1657 نخستین مغازه فروش كاكائو در لندن افتتاح شد.یك حادثه جالبسال 1671 یك اتفاق ساده باعث كشف جدیدی شد. همانطور كه گفته شد كاكائو در میان مردم خصوصاً طبقه مرفه و پادشاه جایگاه خاصی پیدا كرده بود.
روزی از روزها وقتی مشغول تهیه كاكائو برای دوك بودند پسركی كه در آشپزخانه كار می كرد ظرف بادام را به عوض كاكائو در ظرف مخصوص طبخ خالی كرد و مورد سرزنش سرآشپز قرار گرفت اما از ریخته شدن شكر بر روی بادام، بادام سوخته ایجاد شد كه بسیار مورد توجه دوك قرار گرفت! و چیزی كمتر از كاكائو نبود.
در سال 1674 از كاكائو در پخت كیك استفاده شد و یك سال بعد برزیل وارد بازار تجارت كاكائو شد. در ادامه این سیر تاریخی بود كه در سال 1697 شهردار زوریخ پایتخت بلژیك را بازدید كرد و با این معجون عجیب آشنا شد و بلافاصله بعد آن را در سوئیس استفاده كرد.
در سال 1704 آلمان ها بر كاكائو مالیات بستند.در سالهای بعد كاكائو به سرعت در سایر كشورها شهرت پیدا كرد و در قهوه خانه ها آن را به مردم عرضه می كردند. در همین فاصله به دنبال ساخت وسایل و تجهیزاتی برای تهیه مطلوب تر و مطمئن تر پودر كاكائو و شكلات های كاكائویی بودند تا اینكه در سال 1780، اسپانیا نخستین قدم را در این راه برداشت و نخستین شكلاتی كه با ماشین تولید شد در «بارسلونا» بود.
سال 1810 ونزوئلا نیمی از كاكائوی دنیا را تولید و اسپانیایی ها یك سوم آن را مصرف می كردند.در سال 1819 سوئیس به طور جدی وارد سرمایه گذاری و تولید كاكائو و شكلات شد و تولید آن را به میزان انبوه رساند و همین مسأله باعث پایین آمدن قیمت و همگانی تر شدن مصرف كاكائو به عنوان یك نوشیدنی گرم شد.
در سال 1875 سوئیسی ها شكلات شیری و شیر كاكائو را وارد بازار كردند و روشهای موثری برای بهتر آب شدن شكلات های كاكائویی در دهان پیشنهاد كردند.
تا اینكه در سال 1900 سوئیس در تولید شكلات های كاكائویی حرف اول را در جهان زد و از اسپانیا، آلمان، آمریكا، فرانسه و بریتانیای كبیر پیشی گرفت. 10 سال بعد جهانیان این كشور را بی هیچ چون و چرایی نخستین تولید كننده كاكائو و شكلات می دانستند.
سوئیسی ها در سال 1913 نخستین شكلات های مغزدار را هم تولید كردند و همچنان شكلات های كاكائویی آنها زبانزد خاص و عام است.
تركیبات موجود در دانه های كاكائو:چربی: 50 درصد كاكائو را چربی تشكیل داده است. (تركیبی از 2 اسید چرب اشباع شده و یك اسید چرب اشباع نشده).
قند: دانه های كاكائو حاوی مقدار زیادی كربوهیدرات است. نشاسته آن شامل فیبر خوراكی قابل حل و غیرقابل حل است و همچنین درصد كمی قند ساده دارد. آنچه باعث شیرینی شكلات می شود قندی است كه بعداً در حین تولید به دانه های كاكائو اضافه میشود.
آنتی اكسیدان ها: در بخش بدون چربی كاكائو تركیبات Flavonoid كه آنتی اكسیدان است یافت می شود. در ضمن این تركیبات از خاصیت لخته شدن خون می كاهد و در نتیجه خطر حملات قلبی را كم می كند.
The obromine كه محرك ملایمی است و تولید ادرار را زیاد می كند. (از خواص كاكائو)كافئین: دانه كاكائو حاوی میزان كمی كافئین است اما این میزان كمتر از آن مقداری است كه در قهوه، چای و نوشابه های كولا موجود است.Pheny lethylamine : تركیبی با خاصیت ض
ادامه خواندن مقاله كاكائو از ديروز تا امروز
نوشته مقاله كاكائو از ديروز تا امروز اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.