nx دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
نقدی بر كتاب زندگی قوام السلطنه
مقدمه:كتاب «میرزا احمد خان قوام السلطنه» حاصل تحقیق و نگارش آقای دكتر باقر عاقلی است كه وی این مجموعه را براساس اسناد معتبر گرد آوری كرده اند و به شرح سوانح زندگی قوام السلطنه پرداخته است.
بنابه اظهارات آقای دكتر عاقلی دوستان وی ایشان را در گرد آوری این مجموعه یاری داده اند از قبیل كسانی همچون جناب آقایان مسعود سالور، آقای نظام شهیدی، آقای امیر باقری كه نویسنده از همه این دوستان كمال تشكر را دارد. این كتاب با همكاری همه دوستان در بهار 1376 در انتشارات جاویدان تدوین و به چاپ رسیده است. این كتاب دارای نثری روان و با قلمی زیبا به نگارش درآمده است و دراین مجموعه همه سالها به یك صورت ذكر شده (یعنی همه سالها شمسی ذكرشده) حوادث به ترتیب سالها مورد بررسی قرار گرفته. دراین كتاب فعالیتها و همه وقایع زند
گی آقای قوام السلطنه در دو بخش مجزا مورد بررسی قرار گرفته است. كتاب دو بخش دارد:بخش اول: قوام در دوران قاجار: كه شامل فعالیتهای قوام السلطنه در قبل از مشروطیت 2/ بعداز مشروطیت 3 / فرمانروای كل خراسان و سیستان 4/ بركناری سید ضیاء الدین و رئیس الوزرائی قوام السلطنه 5/ رئیس الوزرائی دوم قوام السلطنه. بخش دوم: قوام در دوران پهلوی: 1/ قوام در اروپا 2/ نخست وزیری چهارم قوام السلطنه 3/ نخست وزیری پنجم قوام السلطنه. زندگینامه قوام السلطنه:احمد قوام در 1252 ش. در تهران متولد شد مادرش طاووس خانم دختر میرزا محمد خان مجدالملك سینكی و پدرش معتمد السلطنه مردی نسبتاً با سواد و در امور مالی بصیر وآگاه بود فوق العاده خسیس بود و درجمع آوری مال و منال از هیچ كوششی فروگذار نمی كرد و در مشاغل خود منافع شخصی اش را در نظر میگرفت نه منافع دولت را. احمد قوام یكسال بیشتر نداشت كه از نوازش مادر برای همیشه محروم شد. بعد از 6 سالگی تحصیلات مقدماتی آغاز كرد پس از فراگرفتن خواندن و نوشتن و تلاوت كلام ا… ، تحصیلات متوسطه و عالی خود را آغاز نمود.
او نیم قرن از عمر خود را در دوران حكومت قاجاریه گذرانید و مانند تمام اعیانزادگان آن زمان تحصیلات خود را در سطح عالی تحت نظر معلمین خصوصی به اتمام رسانید و دروسی مانند ادبیات فارسی وعربی و سیاقنوسی، معانی بیان منطق و علم كلام و فقه و اصول را به طور كامل فرا گرفت او خط را به زیبایی مینوشت. در تربیت و مراقبت از تحصیل قوام دودایی از میرزاعلی خان امین الدوله و محمد تقی خان مجدالملك ثانی كه از اعاظم رجال سیاسی و علمی بودند سهمی به سزا داشتند. وی برای ادامه تحصیل چندی به اروپا سفركرد.
قوام السلطنه درمسائل سیاسی شمی قوی داشت و همیشه شخصیت ایرانی و استقلال فكری خود را بروز می داد. و در برابر خارجی ها هرگز احساس حقارت نمیكرد. قوام مردی مقتدر و جاه طلب بود از این رو به احدی حتی شاه اجازه دخالت درامور مربوطه را نمی داد. در دشمنی كینه توز و در دوستی وفادار بود به حفظ قانون اساسی اعتقاد داشت ادیب و ادب پرور بود فطرتاً درویش مسلك بود.
قوام مردی متمول بوده و در عین حال بذال و خراج هم بود. مایه اصلی ثروت او از اجاره داری آستانقدس رضوی سرچشمه گرفته بود قبل از رفتن به خراسان بهترین و زیباترین خانه تهران متعلق به او بود. او پرورده دوران استبداد بود پیشكش دادن و پیشكش گرفتن جزء آداب و رسوم كهن ایران بود از این رو قوام از این قبض و اقباض روگردان نبود و طبق سنن آن روز به این عمل دست میزد. قوام در 20سالگی با اشرف الملوك دختر محمد حسن خان حاجب الدوله ازدواج كرد. در دسال 1325 با خانم زهرا فدائی در لاهیجان ازدواج كرد و صاحب یك پسربه نام حسین شد درهنگام فوت قوام حسین 8 ساله بود واو هم در سال 1362 در اروپا درگذشت.
قوام پس از پشت سرگذاشتن 82 بهار از زندگی اش در 31 تیر 1334 در تهران درگذشت.
فصل اول قوام السلطنه قبل از مشروطیت :قوام السلطنه از اواخر سلطنت ناصر الدینشاه وارد دربار شد و تا زمان 5 پادشاه بعد از اوهم دارای مقامات بزرگ بود. قبل از مشروطیت 2 بار صدر اعظم شد و مدتی هم ریاست دربار مظفرالدین شاه را بر عهده داشت كه میزرا احمد خان وزیر حضور با پیشكشی پنج هزار اشرفی به مظرالدینشاه این لق با از آن خود ساخت و معروف شده به میرزا احمد خان «قوام السلطنه».قوام چندی در دربار ناصرالدینشاه منشی حضوری بود ولی سودای تحصیل دراروپا داشت بعد از مرگ ناصرالدینشاه تصمیم به دامه تحصیل در اروپا گرفت ولی صدارت امین الدوله دایی او چندی این
تصمیم به تعویق انداخت پس از كناره گیری امین الدوله از صدارت قوام عازم اروپا شد و قریب سه سال به تحصیل پرداخت توقف وی در اروپا در طرزتفكرش اثر گذاشت صاحبنظر و متجدد شد و به اصول دموكراسی اعتقاد پیدا كرد از این رو در راه استقرار مشروطه كوششهای زیادی نمود و تا آخر عمر به رژیم مشروطه وفادار ماند.
فصل دوم قوام السلطنه بعد از مشروطیت:عصر روز 24 تیر 1288 – جنگ درتهران كه از چند روز قبل بین قوای قزاق و مجاهدین مشروطه خواهان آغاز شده بود با شكست قوای قزاق و پیروزی مشروطه خواهان پایان پذیرفت. قوام پش از صدور فرمان مشروطیت تا فوت مظفر الدینشاه همچنان رئیس دفتر بود. پس از انتخاب شدن سردار اسعد بختیاری به وزارت امور داخله میرزا احمد خان قوام السلطنه را به معاونت وزارت داخله برگزید. حضور قوام در عمارت بهارستان و عضویت او در هیئت صدور احكام او را با كمیسیون
عالی آشنا ساخت و سردار اسعد علاقه زیادی به قوام پیدا كردسردار اسعد در امور دیوانی و اداری سابقهای نداشت پس به شخصی كه این سابقه را داشته باشد نیاز داشت و او در بین مشروطه خواهان كسی مناسبتر از قوام را نیافت. بعد از سردار اسعد مستوفی الممالك نخست وزیر شد و او میرزا احمد خان قوام السلطنه را به وزارت جنگ منصوب كرد. قوام دركابینه صمصام السلطنه
وزارت داخله را عهده دار بود. و از همان زمان برای تشكیل ژاندارمری اقدام كرد. واز افسران سوئدی برای این امر درنظر گرفت اولین گروهی كه در 1290 ش . وارد ایران شدند 3 نفر بودند كه بعد از این تعداد بیشتر شد. او در طول زندگی سیاسی خود همیشه به ژاندارمری توجه خاص داشته است. بعداز صمصام السلطنه میرزا محمد علی خان علاء السلطنه به رئیس الوزرایی انتخاب شد و میرزا احمد خان را وزیر مالیه كرد. و مدتی هم فرمانروایی آذربایجان را به عهده داشت.
فصل سوم قوام فرمانروای خراسان و سیستان:كابینه مستوفی الممالك دربهمن / 1296 برای اداره امور ایالت پهناور خراسان به قوام السلطنه اختیارات مطلق داد. قوام السلطنه تنها فردی بود كه والیگری خراسان و سیستان را تواماً خواستار شد ازجمله كارهایی كه در طی این دوران انجام داد:1- تاسیس ژاندارمری و تظمیم2- گارد مخصوص والی 3- خرید پنچ هزار قبضه تفنگ 4- مجازات شدید برای شهرب مسكر 5- تعمیم و گسترش فرهنگ و معارف 6- قوام از شهر مشهد كاندیدای مجلس چهارم شد. 7- اجاره داری آستان قدس را بر عهده داشت. 8-درهمین زمان (1300) بود كه بازداشت شد و به مدت 52 روز در زندان كودتاگران عشرت آباد افتاد.
فصل چهارم بركناری سید ضیاء الدین و رئیس الوزرائی قوام:هنگامیكه قوام در سال 1300 در زندان عشرت آباد زندانی بود ملك آراء رئیس تشریفات به ملاقات او آمد و قوام را با خود به كاخ فرح آباد برد و قوام در آنجا فرمان رئیس الوزرائی خود را دریافت كرد. درهمین ملاقات بودكه موافقت احمد شاه را برای آزادی زندانیان سیاسی كه حدود 200 نفر وبودند جلب كرد. اقدمات قوام پس از رسیدن به منصب رئیس الوزرایی :قوام از زمانیكه فرمان رئیس الوزرائی را دریافت كرد: (او دركابینه اول خود سردار سپه را به وزارت جنگ منصوب كرد)• ازمجلس برای وزیر مالیه اختیاراتی دریافت كرد و درامور مالی و اصلاحاتی انجام شد. • برای اولین بار بودجه مملكتی را به مجلس برد و به تصویب مجلس رساند. • قرارداد 1921 كه بین ایران و شوروی بود مدتهابود كه بلاتكلیف مانده بود و شوروی خواهان مشخص شدن وضعیت این قرارداد بود در زمان قوام در 23 آذر 1300 به تصویب مجلس رسید در 26 فصل تنظیم شد.
• قوام در این زمان قشون متحد الشكلی را مركب از بریگارد مركزی، قزاقها، ژاندارمرها و باقی مانده پلیس جنوب بودند و تعداد آنها 30 هزار نفر بود بوجود آورد وپنج لشگر مجهز درمركز وشرق و غرب و جنوب و شمال غربی پی ریزی كرد. در 29دی 1300 به علت مشاجره شدیدی كه بین او و مصدق السلطنه وزیر مالیه خود بوجود آمد از كار كناره گیری كرد و مشیر الدوله جانشین وی شد.به علت مشكلات عدیده ای كه در زمان مشیر الدوله بوجود
آمد ازجمله (تحصن آزادیخواهان در مجلس و اجتماع مخالفین درمسجد شاه) و … مردم و مجلس خواهان بركناری او شدند و مجلس مجدداً قوام را به رئیس الوزرائی برگزید. و قوام این بار كار خود را با قاطعیت تمام آغاز كرد.
فصل پنجم:رئیس الوزرایی قوام السلطنه : (1301-1300)قوام پس از اینكه برای دومین بار از سوی مجلس به مقام وزرایی انتخاب شد مهم ترین مشكلش در این زمان تندرویهای رضاخان سردار سپه بود. قوام كسی نبود كه در مقابل خود سری های سردار سپه سكوت كند ابتدا درمقام موعظه و نصیحت با سردار صحبت كرد و سپس به رهبری سید حسن مدرس درمجلس او را موعظه كرد كه حملات مجلس به سردار سپه ابعاد گسترده ای یافت و درمطبوعات نیز منعكس شد.
قوام در روز بعد از جریان مجلس هیأت وزیران را تشكیل داد و سردار سپه را نسبت به كارهایش مورد توبیخ و سرزنش قرار داد و درنهایت هم او را از وزارت جنگ بركنار كرد (برخورد با سردار سپه)اقدامات قوام در دوره دوم نخست وزیری:1 بركناری سردار سپه از وزارت جنگ كه تخم كینه و دشمنی در دل سردار سپه ایجاد كرد و او قصد از میان برداشتن قوام را داشت چون فقط قوام دربرابر خواستههای سردار سپه می توانست مقاومت كند. 2 قوام می خواست با بوجود آوردن خط سومی در سیاست خارجی ایران را از استثمار دو همسایه شمالی و جنوبی شوروی و انگلیس نجات دهد او می خواست در اصلاح امور اقتصادی از امریكا كمك بگیرد و به همین مناسبت هم منابع نفتی شمال را به یك شركت امریكایی به نام استاندار اویل واگذار كرد و این امر را با متولیان مجلس و هواداران خود از جمله حسن مدرس، تیمور تاش و نصرت الدوله درمیان گذاشت و در روز 20 آبان 1300 این طرح را به تصویب مجلس رساند. 3 قانون هیأت منصفه و حاكمه وزراء را تقدیم مجلس نمود به تصویب رساند. 4 همچنین قانون یا طرح استخدام مستشاران خارجی را برای سامان دادن به اوضاع اسفناك مالیه را نیز به تصویب رساند.
5 قانون تشكیل خزانه داری كل را نیز به تصویب مجلس رساند. 6 قانون دیگری تحت عنوان اعزام محصلین نظامی به اروپا به تصویب مجلس رسانید. او ابتدا تصمیم داشت نیروهایی از فرانسه استخدام كند ولی انگلیس موافقت نكرد ونیروهای نظامی به اروپا اعزام شدند.
قوام السلطنه در 5 بهمن 1301 در سراشیبی سقوط قرار گرفت و این درحالی بودكه 46 نفر از 83 نفر حاضر در مجلس به او رأی اعتماد دادند و قوام با مخالفت هرچه بیشتر سردار سپه و یارانش مواجه شد. درنهایت قبل از اینكه با رای عدم اعتماد مواجه شد در 6 بهمن 1301 استعفای خود را به احمد شاه تسلیم نمود و مستوفی الممالك جانشین او شد. در دوره چهارم قوام ازمشهد كاندید مجلس چهارم شده بود.
بخش دوم فصل اول : قوام در اروپا قوام انتخابات در دوره پنجم (1302) باز هم كاندیدای نماینده مجلس شد اما این بار از تهران ورای لازم را آورد. ولی قبل از افتتاح مجلس به اروپا تبعید شد و در 16 مهر 1302 توسط وزارت جنگ به اتهام رهبری شبكه ترور رضاخان بازداشت شد و به اروپا تبعید گردید (1309-1302)
با بركناری قوام زمینه برای زمامداری سردار سپه فراهم شد و فرمان رئیس الوزرائی وی توسط احمد شاه امضاء شد. ]با مخالفت انگلیسی ها با قوام و موافقتشان بارضاخان باعث شد در 9 آبان 1304 زمینه خلع قارجاریه اعلام شود. قوم پس از هفت سال از اروپا به ایران بازگشت مشروطه به اینكه درلاهیجان به چایكاری و برنجكاری بپردازد.[
ادامه خواندن مقاله نقدي بر كتاب زندگي قوام السلطنه
نوشته مقاله نقدي بر كتاب زندگي قوام السلطنه اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.