nx دارای 121 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
چكیده:امروزه توسعه اقتصادی بر پایه دسترسی به منابع مالی برای سرمایه گذاری استوار میباشد .این در حالیست كه تصمیم گروههای مختلف در خصوص سر مایه گذاری به نوبه خود به وجود یك سیستم اطلاعاتی مناسب بستگی دارد.استاندارد های حسابداری ایران كمك شایانی در افشای اطلاعات برای تصمیم گیریهای صحیح و آگاهانه گروههای مختلف بخصوص سرمایه گذاران دارند. به هر حال ، اطلاعاتی كه برای سرمایه گذاران وسایرین با اهمیت است ،باید به نحو مطلوب افشا گردد تا تصمیم گیری انان مفید واقع شود. فرضیه این تحقیق به صورت زیر میباشد: : بین موارد شفاف سازی درصورتهای مالی شركتهای ایرانی با شركتهای كشورهای در حال توسعه رابطه معناداری وجود دارد.
در این تحقیق موارد شفاف سازی(متغیر مستقل) كه شامل:( اهداف شركت ، برآوردهای حسابداری در صورتهای مالی ، نتایج عملیاتی و مالی درصورتهای مالی ، ماهیت ، نوع و چگونگی معاملات اشخاص وابسته ، فرآیند تصمیم گیری جهت تصویب معاملات با اشخاص وابسته ،بودجه بندی سرمایه ای ) در صورتهای مالی شركتهای ایرانی میباشد . از لحاظ دسته بندی تحقیقات بر حسب نحوه گرد آوری داده ها (طرح تحقیق) میتوان این تحقیق را توصیفی دانست كه از نوع پیمایشی بوده و به توصیف ویژگیهای جامعه آماری شامل ماهیت
شرایط ،رابطه و چگونگی ارتباط بین آنها می پردازد. گردآوری اطلاعات در این تحقیق به روش میدانی و كتابخانه ای صورت می گیرد. ادبیات و پیشینه تحقیق كه موضوع فصل دوم این تحقیق میباشد از طریق مطالعات كتابخانه ای جمع آوری میگردد.در تحریر ادبیات تحقیق از كتابها،پایان نامه ها،مجلات داخلی وخارجی مرتبط با مو ضوع تحقیق استفاده می شود.همچنین به منظور گرد اوری اطلاعات از جامعه آماری (شركتهای عضو سازمان بورس اوراق بهادار تهران)از طریق مطالعات میدانی عمل میگردد.
تحلیل های آماری شامل آمار توصیفی و آمار استنباطی میباشد. در سطح توصیفی با استفاده از نمودارهای آماری وآماره های خلاصه مانند من ویتنی،انحراف معیار ،كمترین وبیشترین به توصیف دموگرافیك جامعه پژوهش پرداخته ایم. درسطح استنباطی با استفاده از روشهای آماری (آزمون كولموگروف-اسمیرنوف، كروسكال والیس،كای دو،آزمون نشانه با نمونه ای دو تاییها) تجزیه وتحلیل متغیرهای تحقیق در راستای رد یا قبول فرضیه ها انجام شده است.و تحقیقات نشان می دهد که میزان افشای شفاف سازی که شامل (اهداف شرکت ، برآوردهای مهم حسابداری ، نتایج مالی و عملیاتی ، ماهیت ،نوع و چگونگی معاملات با اشخاص وابسته ، فرآیند تصمیم گیری جهت تصویب معاملات با اشخاص وابسته ، بودجه بندی سرمایه ای ) است از اهمیت یکسانی در شرکتهای ایرانی و شرکتهای کشورهای در حال توسعه برخوردار است و تقریبا به طور یکسانی در صورتهای مالی شرکتهای ایرانی و شرکتهای کشورهای در حال توسعه افشا می شود .
واژگان كلیدی: افشا ،صورتهای مالی،ساختار مالی، گزارشگری مالیمقدمه:در بین كلیه نهادهای موجود در یك كشور ، نهاد اقتصاد از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است. این نهاد علاوه بر اینكه بر سایر نهادهای موجود مانند نهادهای سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی تاثیرات فراوانی می گذارد ، تاثیرات بسیار نیز از آنها می پذیرد. به همین جهت پویایی اقتصاد به شكوفایی سایر نهادها و در مجموع شكوفایی و رشد كلیت یك جامعه خواهد انجامید. در این راستا پر واضح است كه برای شكوفایی هر نهاد اقتصادی باید زیر مجموعه های درگیر بااین نهاد ، نقش خویش را در زنجیره به هم پیوسته آن به خوبی ایفا نمایند. از زیر مجموعه های بسیار مهم اقتصاد ، بازار سرمایه است.در این بازارها كه پس انداز كنندگان ، وجوه مازاد نیاز خود را در اختیار نیازمندان و استفاده كنندگان وجوه قرار می دهند ، نقدینگی لازم جهت تداوم فعالیت های واحدهای اقتصادی فراهم می ایند. بدیهی است هر چه این بازارها از كارایی بالاتری برخوردار باشند، انتقال وجوه بهتر صورت گرفته ، توان فعالیت واحدهای اقتصادی بیشتر شده ودر نتیجه اقتصاد به تدریج شكوفا می گردد. در این اقتصاد سالم ودر بین بازارهای سرمایه، بورس اوراق بهادار از اهمیت بسزایی برخوردار است. دراین بازار ، سرمایه واحدهای اقتصادی به صورت سهم ویا اوراق بهادار مورد معامله واقع شده وگردش وجوه با مكانیزم های از پیش تعیین شده صورت می گیرد.
بورس اوراق بهادار چنان چه بتواند جایگاه مطلوب خویش را در اقتصاد یك كشور به دست آورد و نقش خود را به خوبی ایفا نماید بی شك رشد و شكوفایی اقتصاد را تسریع نموده است. در شرایط كنونی اقتصاد ایران توجه به بورس اوراق بهادار اجتناب ناپذیر بوده و تمامی نهادها و كسانی كه در چرخه فعالیتهای بورس اوراق بهادار دارای وظیفه اند باید نقش خود را به خوبی ایفا كنند تا به بستر مناسبی برای رسیدن به رشد مناسب اقتصادی و انتقال از یك اقتصاد سنتی به اقتصاد مدرن دست یابیم.در بین بازنگران بورس ، سرمایه گذاران اعم از مردم
عادی یا حرفه ای،مهمترین جایگاه را دارا میباشند.سرمایه گذاران باید با اطلا عات كامل و صحیح در این بازار گام بگذارند و بدانند كه چه نقش مهمی را در كارایی و پویایی این بازار بازی می كنند.بی شك در گرو همین اگاهی خواهد بود كه سرمایه گذاران در كنار سایر عوامل موثر بر بازار خواهند توانست گامهایی بسیار مهم و جدی در راستای بهبود وضعیت اقتصادی كشور بر دارند. مهمترین ابزار آگاهی در این بازار، اطلاعات مالی با ویژگی های كیفی لازم می باشد. یكی از ویژگی های كیفی اطلاعات مالی ، قابلیت اعتماد در درستی ارائه اطلاعات و رعایت قوانین تعیین شده در تهیه صورتهای مالی می باشد. اطلاعات مالی هنگامی قابل اتكا است كه آثار مالی معاملات و سایر رویدادها با رعایت قوانین و استانداردهای مربوطه به
گونه ای بی طرفانه اندازه گیری شده و نتایج اندازه گیری ها و گزارشات مالی قابل تایید مجدد باشد. ضمنا تئوری كارگزاری بیانگرتضادمنافع بین تولیدكنندگان اطلاعات و استفاده كنندگان آن است . این تضاد منافع موجب انگیزه لازم برای تولید كننده اطلاعات در جهت بهینه نمودن منافع خویش است كه زیان استفاده كنندگان آن را در بر دارد.در نتیجه استفاده كنندگان از اطلاعات مالی هنگامی می توانند به آن اعتماد داشته باشندكه شخص مستقل نسبت به میزان اعتماد اطلاعات و رعایت قوانین از جمله استانداردهای حسابداری و یا قوانین تدوین شده توسط (هیئت استاندارد های حسابذاری مالی) ویا قوانین (استاندارد های بین المللی گزارشگری حسابداری ) نظر حرفه ای ارائه كند.
فصل اولكلیات تحقیق
1-1 مقدمههمچنین هدف سرمایه گذاران از استفاده از اطلاعات مالی در بورس کمک به افزایش بازده (بدست آوردن مبالغی اضافه بر سرمایه گذاری اولیه) آنها می باشد، از طریق سرمایه گذاری در واحدهای اقتصادی و بررسی اطلاعات صورتهای مالی این واحد ها،می ثوان به هدف فوق دست یافت.به نظر می رسدكه بهترین منبع اطلاعاتی تعیین بازده یك واحد اقتصادی صورتهای مالی ارائه شده توسط واحد اقتصادی همراه با اظهار نظرحسابرس مستقل می باشدتا استفاده كنندگان بتوانند با اطمینان كامل نسبت به صورتهای مالی ارائه شده تصمیمات مورد نظر را اتخاذ نمایند. در این راستا تحقیق حاضر به دنبال بررسی معناداری بین موارد افشای شفاف سازی در صورتهای مالی شركتهای ایرانی و مقایسه نتایج، با نتایج تحقیقات مشابه در كشورهای در حال توسعه می باشد.
2-1 تاریخچه مطالعاتی
این موضوع قبلا توسط یك موسسه حسابداری در پاكستان بررسی شده و به این نتیجه رسیده كه بیشتر قوانین در افشای صورتهای مالی در جامعه آماری مورد بررسی رعایت می گردد.در سال 2009 تحقیقاتی به صورت مشابه نیز در فرانسه صورت گرفت این موضوع در 12 كشوردر حال توسعه نیز بررسی شده وقوانین ISAR در صورتهای مالی این 12 كشور مقایسه گردید. دراین تحقیق نیز نتایج قبلی مبنی براینكه بیشتر این قوانین در صورتهای مالی این كشورهارعایت می شود حاصل گشت همچنین پایان نامه ای توسط رضا ارزیتون وبا راهنمایی دکتر محمد عرب مازار با عنوان بررسی رابطه ویژگیهای ساختار مالی و عملکردی شرکتها با سطح افشای اطلاعات در صورتهای مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار درسال 1388 انجام شد و به نتایج ذ یل دست یافت:
– بین ویژگیهای ساختار مالی و عملکردی شرکتها و افشا کافی در صورتهای مالی رابطه معنادار وجود دارد.– بین ویژگیهای عملکردی شرکتها و افشا کافی در صورتهای مالی رابطه معنادار وجود دارد.
3-1 بیان مسئله در این تحقیق از استانداردهای بین المللی گزارشگری حسابداری ISAR استفاده شده كه در52گروه،5بعد افشا رادر نظرگرفته است. در تحقیق حاضر سعی می كنیم یكی ازاین 5 دسته را با عنوان شفاف سازی كه توسط ISAR پیشنهاد شده درشركتهای عضوبورس اوراق بها دار تهران بررسی نما ییم وسپس نتایج بدست آمده در ایران را با نتایج حاصله از تحقیقاتی كه اخیرا برروی شركتهای كشورهای درحال توسعه صورت گرفته مقایسه نماییم.شایان توجه است كه این تحقیق به كیفیت افشا وانچه واقعا در شركتها افشا می شود تمركزی ندارد. این تحقیق بدنبال پاسخگویی به این سوالات است :1 -آیا بین میزان افشای اهداف شركت در شركتهای ایرانی با شركتهای كشورهای در حال توسعه رابطه معناداری وجود دارد؟ 2 – آیا بین میزان افشای برآوردهای مهم حسابداری در صورتهای مالی شركتهای ایرانی با شركتهای كشورهای در حال توسعه رابطه معناداری وجود دارد؟
3 – آیا بین میزان افشای نتایج عملیاتی ومالی در صورتهای مالی شركتهای ایرانی با شركتهای كشورهای در حال توسعه رابطه معناداری وجود دارد؟4- آیا بین میزان افشای ماهیت ، نوع و چگونگی معاملات با اشخاص وابسته درشركتهای ایرانی با شركتهای كشورهای در حال توسعه رابطه معناداری وجود دارد؟5- آیا بین میزان افشای فرآیند تصمیم گیری جهت تصویب معاملات با اشخاص وابسته در شركتهای ایرانی با شركتهای كشورهای در حال توسعه رابطه معناداری وجود ارد؟ 6- آیا بین میزان افشای آثارتصمیم گیریهای جایگزین(بودجه بندی سرمایه ای) در شركتهای ایرانی باشركتهای كشورهای درحال توسعه رابطه معناداری وجودارد؟
4-1 چهارچوب نظری درباب این موضوع تحقیق مشابهی در ایران صورت نگرفته اما به صورت مشابه درسال 2009 تحقیقاتی در فرانسه صورت گرفته است واین موضوع در 24 كشوردر حال توسعه نیز با عنوان غیر مشابه قوانین ISAR را در صورتهای مالی این 24 كشور بررسی و مقایسه نموده است.در این تحقیقات بررسی شده به این نتیجه دست یافتند كه بیشتر این قوانین در صورتهای مالی این كشورهارعایت می شود .همچنین این موضوع در سال 2007 توسط یكی از كارشناسان یك موسسه حسابداری چارتراز پاكستان صورت گرفت و به این نتیجه رسیدند كه بیشتر این قوانین درصورتهای مالی مربوطه رعایت می گردد.این تحقیق به پشتوانه مطالعات مشابه قبلی ،موارد افشا در صورتهای مالی شرکتهای ایرانی را با کشورهای در حال توسعه مقایسه کرده و در این بررسی ابعاد مختلف افشا را که در مدل تحلیلی زیر آمده است،مد نظر قرر میدهد.
5-1 فرضیات تحقیقفرضیه اصلی : بین موارد شفاف سازی درصورتهای مالی شركتهای ایرانی با شركتهای كشورهای در حال توسعه رابطه معناداری وجود دارد.فرضیه های فرعی :1- بین میزان افشای اهداف شركت در شركتهای ایرانی با شركتهای كشورهای در حال توسعه رابطه معناداری وجود دارد.2- بین میزان افشای برآوردهای مهم حسابداری در صورتهای مالی شركتهای ایرانی با شركتهای كشورهای در حال توسعه رابطه معناداری وجود دارد.3- بین میزان افشای نتایج عملیاتی ومالی در صورتهای مالی شركتهای ایرانی با شركتهای كشورهای در حال توسعه رابطه معناداری وجود دارد. 4- بین میزان افشای ماهیت ، نوع و چگونگی معاملات با اشخاص وابسته درشركتهای ایرانی با شركتهای كشورهای در حال توسعه رابطه معناداری وجود دارد.5- بین میزان افشای فرآیند تصمیم گیری جهت تصویب معاملات با اشخاص وابسته در شركتهای ایرانی با شركتهای كشورهای در حال توسعه رابطه معناداری وجود دارد. 6- بین میزان افشای آثارتصمیم گیریهای جایگزین(بودجه بندی سرمایه ای) در شركتهای ایرانی باشركتهای كشورهای درحال توسعه رابطه معناداری وجودارد.
6-1 اهداف تحقیق هدف از تحقیق ، بررسی معناداری بین مواردافشای شفاف سازی در صورتهای مالی شركتهای ایرانی با شركتهای مشابه در كشورهای در حال توسعه می باشد . این تحقیق از طریق بررسی موردی صورتهای مالی شركتهای ایرانی عضو بورس اوراق بهادارو جهت بررسی اینكه آیا قوانین ISAR در صورتهای مالی شركتهای ایرانی رعایت می شود یا خیر و نهایتا ارائه پیشنهاد جهت رعایت بهترقوانین(در صورت عدم رعایت قوانین) در صورتهای مالی صورت گرفته است. انگیزه انتخاب موضوع علاقه شخصی و همچنین كمك به عموم سرمایه گذاران جهت استفاده بهینه از اطلاعات مالی در تصمیم گیری های مربوط به مبادله سهام در بورس می باشد.در این تحقیق علاوه بر هدف اصلی بررسی متغیرهای فرعی در صورتهای مالی شركتهای ایرانی شامل،افشای شفاف سازی در مواردی شامل اهداف شركت ، برآوردهای حسابداری در صورتهای مالی ، نتایج عملیاتی و مالی درصورتهای مالی ، ماهیت ، نوع و چگونگی معاملات اشخاص وابسته ، فرآیند تصمیم گیری جهت تصویب معاملات با اشخاص وابسته ، قواعد و مقررات حاكم بر معاملات غیر مترقبه ، موارد مسئولیتهای هیئت مدیره در ارتباطات شركت ، نیز به عنوان متغیرهای مستقل در مقایسه با شركتهای كشورهای در حال توسعه مقا یسه شده است. مهم ترین اهداف تحقیق حاضر تعیین میزان شفافیت در صورتهای مالی شركتهای ایرانی در مقا یسه با شركتهای كشورهای درحال توسعه میباشد. همچنین با بررسی متغیرهای تحقیق درصورتهای مالی شركتهای عضو بورس اوراق بهادار تهران ، میزان رعایت این متغیرها در شركتهای ایرانی وسپس مقایسه نتایج با نتایج حاصله در كشورهای در حال توسعه جهت ایجاد روشی مناسب برای همسوكردن منافع مدیران و سایر ذینفعان در جهت تهیه صورتهای مالی همسوبا قوانینISAR از دیگر اهداف این تحقیق می باشد.در صورتی كه بین متغیرهای مستقل و وابسته رابطه معنادار وجودداشته باشدبه این نتیجه می رسیم كه ایران نیزهمگام با كشورهای در حال توسعه صورتهای مالی خود را براساس استانداردهای بین المللی تهیه می كندو صورتهای مالی از شفافیت لازم برخوردارهستند ولی در صورتی كه رابطه معنادار بین متغیرها وجود نداشته باشد باید به دنبال راهكاری برای ایجاد شفافیت در صورتهای مالی شركتها و الزام آنها به رعایت قوانین بین المللی باشیم.
7-1 اهمیت تحقیقدر برنامه پنج ساله اول توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی كشور مقرر گردیده بودكه درچارچوب هدفهای توسعه كشور با اتخاذ سیاستهای پولی – مالی و تنظیم مقررات ،نسبت به بكارگیری منابع سرمایه ای بخش خصوصی اقدام شود و همزمان با این اقدامات بورس اوراق بهادار ایران تجدید فعالیت نمود.این تجدید فعالیت مستلزم حضور فعا ل شركتهای سهامی عام بوده همه ساله با افزایش تعداد شركتهای پذیرفته شده در بورس، فرآیند نظارت برآنهاابعاد بیشتری را در بر می گرفت.بخشی از این نظارت گزارشگری شركتها را شامل می شود. بدیهی است در جهت افزایش اعتماد سرمایه گذاران گزارشهای منتشره میبایست كلیه ابعاد ضروری را افشا نمایند.تحقیق حاضر از این جهت اهمیت دارد كه چگونگی افشا در صورتهای مالی را در بورس تهران با شركتهای مشابه در سایر كشورهای در حا ل توسعه مقایسه می نماید.
8-1 حدود مطالعاتی1-8-1 قلمرو مكانی تحقیق با توجه به ماهیت تحقیق قلمرو مكانی می بایست از جامعیت مناسبی برخوردار باشد بنابراین مبنای انتخاب قلمرو مكانی تحت پوشش قرار دادن تمامی شركتهای یك جامعه مشخص و معتبر بوده است به این منظور شركتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به عنوان قلمرو تحقیق انتخاب گردیده است.
2-8-1 قلمرو زمانی تحقیققلمرو زمانی تحقیق سال 1388را شامل میشود و اطلاعات جامعه اماری در سال مورد نظر مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد.
3-8-1 قلمرو موضوعیمحوراصلی این تحقیق ارتباط چند متغییر( اهداف شرکت،برآوردهای حسابداری در صورتهای مالی،نتایج عملیاتی ومالی در صورتهای مالی،ماهیت،نوع وچگونگی معاملات با اشخاص وابسته،آثار تصمیم گیریهای جایگزین)در صورتهای مالی شرکتهای ایرانی باشرکتهای کشورهای در حال توسعه می باشد.
9-1 تعاریف عملیاتی واژگان و اصطلاحاتگزارشگری مالی : ارائه اطلاعات مالی در مورد وضعیت مالی ، نتایج عملكرد و گردش وجوه نقد واحد تجاری در طی یك دوره حسابداری به اشخاص ذینفع می با شد.ساختار مالی : مجموعه ای از ابزارهای مالی ، بازارها و نهادهای مالی فعال در یك اقتصادساختار مالی گفته می شود .صورتهای مالی : گزارشهایی كه وضعیت مالی و نتایج حاصل از عملیات یك واحد تجاری را در خلال یك دوره زمانی مشخص ارائه نمایند صورتهای مالی اساسی شامل: ترازنامه ، صورت سود و زیان جامع و صورت جریانهای نقدی است
فصل دوممروری بر ادبیات تحقیق
1-2 مقدمه اطلاع رسانی و شفاف سازی در بازار سرمایه،تمامی نهادهای فعال دراین بازار وبه طورمشخص بورسها،واسطه های مالی وناشران اوراق بهادار را در بر می گیرد، هر چند شاید بیشترین توجه دو حساسیت معطوف به اطلاعات عملكرد ناشران باشد،لیكن شفافیت عملكردبورس ها و واسطه ههای مالی نیز از اهمیت در خوری برخوردارند.
ادامه خواندن مقاله در مورد افشاي تطبيقي صورتهاي مالي در ايران
نوشته مقاله در مورد افشاي تطبيقي صورتهاي مالي در ايران اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.