nx دارای 113 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
بررسی و مقایسه میزان اضطراب كلی دانش آموزان دختر و پسر
چكیده:موضوع پژوهش حاضر،و بررسی و مقایسه میزان اضطراب كلی دانش آموزان دختر و پسر محروم از پدر كه مادرشان ازدواج مجدد كرده اند و آنهایی كه مادرشان بعد از فوت پدر ازدواج مجدد نكرده اند وهمچنین دانش آموزان دخترو پسر دارای هر دو والد اصلی، می باشد كه این افراد در پایه سوم راهنماییو در محدوده سن16-14سال قرار گرفته اند و نمونه گیری بصورت تصادفی از كلیه مدارس راهنمایی دخترانه و پسرانه شهر تهران در سال تحصیلی84-83 انجام گرفته است 0
بررسی و مقایسه به وسیله اجرای آزمون اضطراب آر0بی0كتل صورت گر فته است وهمچنین پرسشنامه ای به منظورتفكیك دانش آموزان محروم از پدركه مادرشان ازدواج مجدد كرده اندودانش آموزان محروم از پدركه مادرشان ازدواج مجدد نكرده اند همچنین بررسی نظارت آنها دراین امر تهی هشده واز دانش آموزان خواسته شد كه پس از اتمام پاسخگویی به آزمون به سوالات این پرسشنامه جواب دهند.
سرانجام اینكه فرض كلی پژوهش مبنی بر معناداربودن تفاوت میزان اضطراب دانش آموزان محروم از پدركه مادرشان ازدواج مجدد كرده اند وآنهایی كه مادرشان ازدواج مجدد نكرده اند تایید نشد0 البته بین میانگین این دو گروه تفاوت وجودداشت بطوریكه میانگین اضطراب گروه اول كمتر ازمیانگین اضطراب گروه دوم بود0 ولی دوفرض دیگر پژوهش مبنی برتفاوت میزان اضطراب دوگروه ذكرشده دربالا بادانش آموزان دارای هردو والدتایید شد0 همچنین مطابق بانتایج پاسخهای دانش آموزان به پرسشنامه دوم اینطور گزارش می شودكهاكثرا” باامرازدواج مجدد مادرمخالف بوده وآنهایی كه مادرانشان ازدواج مجدد كرده اند دلیل این امررابیشتراصرار اطرافیان می دانند.
تقدیم به : پدرومادرم، عزیزانی كه وجودشان برایم همه مهرووجودم برایشان همه رنج ، آنان كه فروغ نگاهشان، گرمی وروشنی رویشان سرمایه های زندگی ام بوده وخواهد بود.خواهرانم، كه محبت هایش را هرگز فراموش نخواهم كرد تقدیر:اینك كه به لطف ایزدمنان موفق شدم دوره به یادماندنی دانشگاه راپشت سربگذارم برخودلازم می دانم كه به رسم ادبوسنت نیكوی سپاس ازتمام اساتید بزرگواری كه توفیق شاگردی درمحضرشان راداشته ام سپاسگزاری نمایم بویژه ازاستاد محترم وعزیزم جناب آقای سعید بهشتی كه درانجام این پژوهش مراازراهنماییهاوحمایتهای بی دریغ خویش بهره مند ساخته اند كمال تشكر و قدردانی رادارم.
فصل اول بیان مسئلهمقدمه ازدواج مسئله مهمی است كه بسیار سفارش شده است زن ومرد افریده شده اند تا دركنار یكدیگر قرار گرفته وآرامش یابند . زن ومردی كه هر كدام تنها زندگی می كنند می توانند باازدواج به افق تازه ای از زندگی دست یافته و بامشاركت یكدیگر بسیاری از مشكلاتشان را كه شاید به تنهایی از عهده حل انها بر نمی امد ند را حل كنند وهمچنین از نظر سلامت روانی نیز تامین می شوند.هر چند ممكن است بعضی از ازدواج ها سرانجام خوشایندی نداشته باشد.
و كانون به علت های مختلف از هم بهپاشد ولی در مجموع می توان گفت كه در روزگار پر كشمكش امروز ، شاید تنها جای امنی كه می توان یافت محیط خانه و زندگی در كنار افراد خانواده است .
در خانواده علاوه بر حضور زن ومرد كه بعد ها نقش مادر وپدر را بر عهده می گیرند ، فرزندانی نیز وجود دارند كه تر بیت وپرورش آنها بسیار حائز توجه واهمیت است وپدر ومادردر قبال این امر نقش اساسی برعهده دارند كه باید بامشاركت یكدیگر این نقش راایفا كنند . حال اگر هر یك از آنها در انجام وظیفه خود كوتاهی كنند یا اینكه در محیط خانواده حضورنداشته باشد عوارض ناگواری در پی خواهد داشت كه دامنگیر همه اعضای خانواده مخصوصاً فرزندان خواهد شد، چرا كه فرزنان والدین خود را تنها تكیه گاه خویش دانسته ودرغیاب آنها ممكن است دچارآسیب های جبران ناپذیری شوند.
عدم حضور والدین می تواند علل های مختلفی همچون طلاق مرگ آنها سفرهایطولانی و; داشته باشد كه واكنش فرزندان در قبال هر كدام متفاوت است . آنها ممكن است از والد تنها انتظار زیادی داشته ودائم نگران باشند كه آینده آنها چه خواهدشد . وظیفه والد تنها نیز بسیارمشكل می شود چرا كه باید در یك لحظه هم نقش پدر را بازی كندوهم مادرراوتمام مسئلولیت های زندگی را به تنهایی به دوش بكشد.ااو باید تصمیم بگیرد كه چگونه ازعهده وظایف خود برآید وكوچكترین تصمیم او در مورد اداره ی زندگی می تواند تاثیرات عمیقی بركل ساختار خانواده مخصوصافرزندا وسلامت روانی آنها داشته باشد. والدتنها ممكن است تصمیم به ازدواج مجدد بگیردتابتواند بامشاركت همسر جدید خود مشكلات رابهتر حل كند . فرزندان در قبال این امر واكنش های متفاوتی خواهند داشت كه البته بر اساس سن وجنس آنها متفاوت می باشد .
البته كیفیت تاثیر ازدواج مجدد هنوز بطور مطلق بیان نشده واحتیاج به بررسی وتحقیقات گسترده ای دارد . باتوجه به میزان وتعداد زیاد خانواده های تك سرپرست و واكنش های اطرافیان و جامعه در قبال این مسئله به نظر می رسد بایستی ابعاد مختلف آن مور د بررسی قرار گیرد تا شاید نتایج این پژوهشها بتواند پشتوانه تصمیم زنان ومردان همسر از دست داده جهت اخذ مناسب ترین تصمیم ها و تامین بهترین شرایط برای خود و فرزندانشان وهمچنین روشن شدن وظا یف ناپدری ونامادری در برابر فرزندان باشد .
بیان مسئله درنظام فرهنگی هر جامعه ،نها د خانواده نقش اساسی بر عهده دارد ،امروزه بر خلاف آنچه درگذشت مرسوم بوده ، الگوی تازه ای از مشاركت زن و مرد درانجام امور خانه و تربیت فرزندان پدید آمده است كه از آن جمله ،نقش پدر در رسیدگی به فرزندان و دقت در تربیت آنان است . تجربه تازه استفاده از ظر فیت فرزندان توسط پدران نشان داده است كه كاركرد آموزشی خانواده دو چندان شده و تعامل والدین -كودكان معنای عمیق تری یافته است (فضائلی هاشمی،1381)
بیشتر ما فكر می كنیم تاثیر گذ اری پدران بر فرزندان خود ،به شكلی مستقیم از طریق ارتباط رو در رو ی روزانه صورت می گیرد و با این تصور عده ای فكر می كنند كه تاثیر پدران بر فرزندان كمتر از مادران است زیرا وقت كمتری را با بچه ها می گذرانند .اما چنین تصوری لزوما درست نیست ،پدرانی كه به نحو مطلو بی در دسترند ،می توانند الگوی پشتكارو انگیزه موقیعت بیشترفرزند خود باشند ،فرصت مكرربرای مشاهده و پیروی از یك پدرشایسته به رشد توانائی آموزشی و حل مسئله فرزندان كمك می كند( فضائلی هاشمی، 1381)حذف نقش پدرخانواده فقدان او می تو ا ند عوارض جبران ناپذیری برساخت خانواده، مخصوصا فرزندان داشته باشد.
در غیاب پدر كه یكی از دلایلش می تواند فوت او باشد مادر باید به تنهایی تمام مسئولیت زندگی و فرزندان را به عهده بگیرد وكی نیست كه با مشكلات وموانعی روبرو خواهد شد كه شاید مبارزه بااین مشكلات ازعهده او بر نیاید.
بعضی مادران بدنبال ازدست دادن همسر خود،ممكن است تصمیمبه ازدواج مجدد بگیرند و در نتیجه امروزه با متداول شدن این امر بررسی تاثیرات آن بسیار ارزشمند خواهدبود. ازدواج مجدد مادر و ورود ناپدری در خانواده هر چند مزیتها ی مشخص چندی از جمله كاهش فشار اقتصادی بر مادر ، كمك به تربیت فرزندان ، رها شدن مادر خانواده از انزوا وتنهایی و;..را دارد، مشكلات زیادی را نیز به همراه داشته باشد .البته این مشكلات در ابتدای امر كاملا عادی است و شاید در طولانی مدت حل شود .
با ازدواج مجدد مادر ،دوفرهنگ خانوادگی متفاوت در یك خانه جمع میشوند و فرصت نیست تا زوجها تفاوتهای خود راچاره كنند ،در صورتیكه در اولین ازدواج معمولافرصت دارند پیش از آنكه بچه ها بزرگ شوند اختلافاتشان را حل كنند . فرزندان نیز در صورت ازدواج مجدد اغلب نسبت به تحمیل ارزشها ،احكام و كارهای روزمره خانواده جدید حساس هستند و واكنش نشان می دهند ، همچنین آنها ناپدری را جانشین پدر اصلی خود می دانند و ممكن است علاقهای به او نداشته باشند ( فضائلی هاشمی ، 1381 (
با توجه به وجود این مسائل متوجه می شویم كه خطرات بسیاری ممكن است فرزندان و سلامت روانی آنها را تهدید كند كه پرداختن به آنها حائز اهمیت است .در این پژوهش ، پژوهشگر به دنبال آن است كه پس از انتخاب تصادفی دانش آموز دختر و پسر سوم راهنمایی كلیه مدارس شهرستان تهران در سال 84-83 كه در سه گروه محروم از پدر كه مادرانشان ازدواج مجدد كردهاند و آْنهایی كه مادرانشان ازدواج مجدد نكردهاند و همچنین گروهی از دانش آموزان دارای هر دو والد اصلی و اجرای آزمون اضطراب كتل ،میزان اضطراب آنها را به علت اینكه اضطراب یكی از مهمترین عوامل تهدید كننده سلامت روانی افراد است ، مقایسه و رابطه آنها را ارزیابی كند .
اهمیت و ضرورت پژوهش
پدر ومادربه عنواناعضای اصلی خانواده وظیفه سنگین تربیت فرزندان را برعهده دارند وحذف نقش هر كدام درزندگی عواقب ناگواری را در بر خواهد داشت كه بررسی پیامدهای آن درتمام زوایای زندگی فرزندان و درهمه برهه های زمانی رشد آنها مخصوصادوران حساس نوجوانی لازم و ضروری است .
همانطوركه میدانیم امروزه تعداد مادرانی كه همسر خود را ازدست داده اند و مجبورند به تنهایی مسئولیت فرزندان رابر عهده بگیرند رو به افزایش است كه بدنبال آن تامین معیشت خانواده، خلاءعاطفی و استرسها ی روانی ،توقعات زیاد فرزندان و مراقبت از آنها و دشواریهای ناشی از اینكه تنها بزرگسال خانواده محسوب می شوند، مشكلاتی است كه این زنان در برابرآنها قرار می گیر ند كه شاید به تنها یی نتوانند از عهده آن برآیند و همچنین فرزندان نیز ممكن است در اثر فقدان پدر دچار كمبود ها و مشكلاتی شوند كه شاید در این میان حضور
فرد دیگر در كنار مادر و فرزندان همچون یكی از اعضای فامیل و یا ازدواج مجدد مادر و حضور ناپدری بتوانداندكی از مشكلات آنها راحل كند، به شرط آنكه در این كار مصلحتمادر و فرزندان در نظرگرفته شود ، اگر چه ما در جامعه ای زندگی می كنیم كه اكثرا معتقدند مادر به تنهایی نمی تواند زندگی را اداره كند و از طرف دیگر همگان دید منفی نسبت به ازدواج مجدد و حضور ناپدری دارند و فرزندان نیز ممكن است با تحقق این امر مخالف باشند.
البته ذكر این مطلب ضروری است كه بررسی نقش پدر و اثرات منفی عدم حضور پدر در خانواده و مشكلات سرپرستی كودكان توسط مادر در این پژوهش هرگز به معناكم رنگكردن نقش مادر و حضور مؤثر اودرخانواده ویاانكار اثرات ناخوشایند فقدان او نیست.
اضطراب نیز امروزه یكی از عوامل تهیه كننده سلامت روانی افراد محسوب می شود كه در سنین نو جوانی بسیار شایع است و باعث اختلال در زمینه های مختلف عملكردی خواهد شد و با توجه به اینكه تعاملات درون و ساخت آن می تواند بر كمیت و كیفیت اضطراب اثر گذار باشد و احساسات تند و خصمانه نسبت به یكی از اعضای خانواده مخصوصا والدین ممكن است موجب از دست رفتن تعادل فرد و ایجاد اضطراب درونی گردد ، بررسی تاثیر حضور و یا عدم حضور پدر وهمچنین ازدواج مجدد مادر بعد ازفقدان پدر در میزان اضطراب فرزندان چه از لحاظ عملی و چه از لحاظ نظری حائزاهمیت بوده و ضروری به نظر می رسید.
اهداف پژوهشاهداف كلی:1-تعیین تفاوت میزان اضطراب میان فرزندان محروم از پدركه مادرشان ازدواج مجدد كرده اند و فرزندان محروم از پدر كه مادرشان ازدواج مجدد نكرده اند .2-تعیین تفاوت میزان اضطراب میان فرزندان محروم از پدر كه مادرشان ازدواج مجدد كرده اند و فرزندان دارای هردووالداصلی.3-تعیین تفاوت میزان اضطراب میان فرزندان محروم از پدر كه مادرشان ازدواج مجدد نكرده اند و فرزندان دارای هر دو والد اصلی.
اهداف جزئی1-تعیین تفاوت میانگین اضطراب كلی در بین دانش آموزان دختر و پسر هرگروه2-بررسی خصوصیات یك پدر ایده آل از دید فرزندان3بررسی نظرات فرزندان محروم از پدر در مورد ازدواج مجدد مادرشان
سؤالات پژوهش
1-آیا از نظر میزان اضطراب كلی بین دختران و پسران محروم از پدر و همچنین بین دختران و پسران محروم از پدر كه مادرشان ازدواج مجدد كرده اند تفاوتی وجود دارد؟2-آیا از نظر میزان اضطراب بین دانش آموزان دختر و پسر دارای هر دووالد و محروم از با ازدواج مجدد مادر و بدون ازدواج مجدد مادر تفاوت وجود دارد ؟3-وظا یف یك پدر خوب از دید فرزندان چیست ؟4-فرزندان نسبت به ازدواج مجدد مادربعد از فوت پدر چه نظری دارند ؟5-علت ازدواج دوباره مادران بعد از فوت پدر ، از دید فرزندان چیست ؟
متغیر هامتغیر پیش بینی: ازدواج و یا عدم ازدواج مجدد مادر بعد از مرگ پدر متغیر ملاك: میزان اضطراب فرزندان محروم از پدر كه مادرا نشان ازدواج مجدد كرده اند و آنها یی كه ما درانشان ازدواج مجدد نكرده اند.
فرضیه هافرضیه های اصلی :1-در مقا یسه میزان اضطراب ،میان میزان اضطراب دانش آموزان دختر و پسر سوم راهنمایی كه محروم از پدر كه مادرانشان ازدواج مجدد نكرده اند ودانش آموزان دختر و پسر سوم راهنمایی كه مادرانشان بعد فوت پدر ازدواج مجدد كرده اند تفاوت وجود دارد.2-درمقایسه میزان اضطراب ، میان میزان اضطراب دانش آ موزان دختر وپسر سوم راهنمایی كه دارای هردو والدهستند و دانش آموزان دختروپسرسوم راهنمایی محروم از پدركه مادرشان ازدواج مجدد نكرده اند تفاوت وجوددارد.3-در مقایسه میزان اضطراب، میان میزان اضطراب دانش آموزان دختروپسرسوم راهنمایی كه دارای هر دووالدهستندو دانش آموزاند دختروپسرسوم راهنمایی كه مادرانشان بعد فوت پدر ازدواج مجدد كرده اند تفاوت وجود دارد.
فرضیه های فرعی :1- میانگین اضطراب كلی در دختران هر سه گروه مورد پژوهش بیشتر از پسران است 2- رابطه اكثر دانش آموزان محروم از پدر كه مادرانشان ازدواج مجدد كرده اند با ناپدری خویش نسبتا خوب است.
تعاریف واژه هاتعاریف مفهومی :1- اضطراب : یك احساس منتشر، بسیار ناخوشایند واغلب دلواپسی است كه با یك یا چند تا از احساسهای جسمی همراه می گردد مثل احساس خالی شدن سر دل، تنگی قفسه سینه، طپش قلب،تعریق، سردرد، یا میل اجباری ناگهانی برای دفع ادرار، بی قراری و میل برای حركت نیز از علائم شایع است (پور افكاری ، 1371 ) 2- محروم از پدر : غیبت پدر در خانواده به علل های مختلف همچون مرگ او، طلاق، مسافرتهای طولانی و; می تواند فرزندان را از داشتن او محروم كند كه در این پژوهش دلیل محرومیت از پدر مرگ وی می باشد 3- ازدواج مجدد : بدنبال از دست دادن همسر، زن یا مرد همسراز دست داده ممكن است تصمیم به ازدواج با فرد دیگری بگیرد .
تعریف عملیاتی :اضطراب : منظور از اضطراب در این پژوهش عاملی است كه به وسیله آزمون اضطراب كتل سنجیده و اندازه گیری می شود و نمره آن از 0 تا 80 می تواند باشد.
فصل دوم
پیشینه پژوهش
نقش خانواده
انسان كیفیت و خمیره انسانی خویش را از خا نواده و اجتماع توسط برنامه های تربیتی كه از همان اوان كودكی برای او طرح ریزی می شود ،می گیرد(نجاتی ،1371).تربیت فرزندان این سازندگی تاریخ امروز وفردا برای هر كس می تواند به صورت یك وظیفه مطرح شود.تربیت صحیح فرزند می تواند سعادت به همراه داشته باشد و تربیت غلط پشیمانی وظلا لت و اندوه به ارمغان خواهد آورد ( نجاتی ،1371)خانواده به مفهوم اخص آن می تواند خاستگاه اعضای خویش باشد و پناهگاه آن قرار گیرد نهادی باشد با احكام و سلسه مراتبی كه ممكن است در نظر بعضی ها ظالمانه بنظرآید ولی به هر حال به همگان احساس امنیت می بخشد.
• خانواده در طی هزاران سال پایدارترین ومثمرثمرترین وسیله حفظویژگی های اصلی و فرهنگی مردم بوده است وعامل مهمی در انتقا ل تجربیات وویژگی های فرهنگی به نسل های بعدی می باشد ( نجا تی ،1371).• خانواده یكی از عوامل مؤثر واساسی در رفتار فرد می باشد ، كودك از بدو تولدخصو صیاتی را ازوالدین خود به ارث می برد و زمینه های رشدش فراهم می آید . موقعیت مختلف خانواده ووضعیت معیشت ، افكار وباورها ،آداب و رسوم، آرمان ها وآرزوها ونحوه تربیت خانواده در چگونگی بروز رفتاركودكان تاثیر زیربنایی دارد . خانواده شكل كار و چگونگی ارتباط اعضای خانواده به نحوی است كه محیط خانواده رابرای تامین احتیاجات اساسی كودكان در زمینه های مختلف محیا می سازد. كودكانی كه درخانواده های راحت و تامین پرورش می یا بند.
رفتارشان با كودكانیكه در محیط نامنا سب پرورش می یابند كا ملا متفاوت است (نجاتی ،1371). • آمدن شرایط نامناسب ونابسامان در خانواده به خاطرجهل و سهل انگاری والدین در امور تربیتی زمینه را برای بسیاری لغزشها انحراف های نسل امروزو زنان ومردانجامعه فردا. فراهم می آورد• ( نجاتی ،1371).• كودك از نحوه برخورد و رفتار پدرومادرچیزهایی زیادی را فرا می گیرد،تجربیات بسیاری را در خانواده كسب می كند و با دنیای پیرامون واجتماع خود آشنا می شود. همچنین خانواده محیط مناسبی برای پرورش وتربیت كودك و آموزشی دوستی ،بردباری، تعامل ،مسئولیت و اعمال اخلاقی به وی باشدواین در صورتی • است كه آرامش در خانه حكمفرما باشد در غیراین صورت بدترین ونامناسب ترینمحیط برای كودك است وكودك در آنجا به جای یادگیری های مثبت، كینه ونفرت، نابكاری ونفاق را فرا می گیرد و بنین ترتیب خانواده می تواند در كودك سازندگی یا ویرانگری ، رفتار مناسب یا نامناسب ایجاد كند ( نجاتی ،1371).
ادامه خواندن مقاله بررسي و مقايسه ميزان اضطراب كلي دانش آموزان دختر و پسر
نوشته مقاله بررسي و مقايسه ميزان اضطراب كلي دانش آموزان دختر و پسر اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.