nx دارای 69 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
اعتیاد
مقدمه :سراسر زندگی آدمی پر از خطرات ، مشکلات و سختی ها است یا بهتر بگوییم امتحان است . گاهی فراز و نشیب هایی در مسیر زندگی ریا، انسان را به نقطه ای میرساند که شخص به ادامه دادن آن شک می کند . دردها ، شادی ها و خوشی ها و همه و همه در چارچوب ذهن محدود ما معنی می شوند و به نسبت آگاهی و علم حاضر از طبیعت ، نظام هستی و خویشتن ، میزان آن کم و زیاد می شود و هر چه شناخت بیشتر باشد عدل را بیشتر می توان دید و کمتر تحت تأثیر قرار گرفت . مقاله ای را که در پیش رو دارید ، فرازهایی از چگونگی اعتیاد به مواد مخدر و راههای جلوگیری از آن است که با جمع آوری مطالب مختلف به صورت علمی و جامع دیدی واقع بینانه به اعتیاد دارد .
از طرفی امروز با دیدن آمار و ارقام مربوط به اعتیاد و مشکلات ناشی از آن بخصوص در میان جوانان ، حقیقتی دردناک در برابر دیدگان انسان ظاهر می شود . حقیقتی که نمی توان در مقابل آن بی اعتنا بود و به سادگی از آن صرف نظر کرد . اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یک مشکل اجتماعی ، پدیده ای است استعماری که علاوه بر آثار ناهنجار و ایجاد زمینه های ناسالم اجتماعی ، اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی می تواند در ابعاد شخصیتی ، روانی و تربیتی جامعه تأثیر بسزایی بگذارد و آن را آلوده کند .
به عقیده سیاستمداران استعماری ، برای تصخیر یک مملکت هیچ عاملی بهتر از روانه کردن تریاک به آن جامعه نیست . آنها معتقداند برای مغلوب ساختن ملت ها یک کیلو تریاک و یک حلقه وافور از هزاران توپ و تانک کارسازتر است .
اعتیاد قصه ای تلخ از زندگی انسانهایی است که جوانیشان را پای دود به باد فنا سپرده اند و زمانی که به خود می آیند و می خواهند از این دام نجات یابند متوجه خواهند شد که نه فریادرسی خواهد آمد و نه خود توان برگشت و حالت قبلی را خواهد داشت و بحران قرص های روان گردان یا اکستاسی مانند دیگر آمفتامین ها ، مصرف منظم آن منجر به ایجاد تحمل می شود ، به طوری که برای رسیدن به اثر اولیه باید بر مقدار مصرف آن اضافه کرد که البته امکان وابستگی روانی به اثرات دارو نیز وجود دارد . اگر چه اکستاسی در روان درمانی دارای جایگاه بخصوصی است اما در حال حاضر استعمال آن در پزشکی مجاز نیست .
اکستاسی را به عنوان داروی رقص آور در مجالس و مهمانیهای بزمی مصرف می کنند تا اثرات احساسی و هیجانی را در رقص ، با موزیک تند برای چندین ساعت به وجود آورد . عوارض جانبی بیشتر به علت مصرف تفریحی آن است تا مقدار وصرف خود دارو . اکستاسی سیستم عصبی مرکزی را تحریک می کند ، بیداری و انرژی را بالا می برد . تشنگی ، خستگی و خواب را کاهش می دهد و بلعکس ضربان قلب و فشار خون را افزایش می دهد . ممکن است بر اثر رقص طولانی و عرق زیاد بدون آنکه فرصت جبران آب از دست رفته بدن باشد ، سکته قلبی ایجاد کند . حمله قلیب می تواند منجر به بی رمق شدن عضلات ، نارسایی کلیه ، ناراحتی های مربوط به لخته شدن خون ، تشنج و مرگ شود . در برخی موارد سدیم کم شده و مغز ورم می کند که اینها به خاطر مصرف زیاد مایعات بدون دفع کافی ادرار است که بیشتر از راه عرق دفع می گردد . استفراغ ، سردرد و خواب آلودگی و نیز آسیب کبدی و سکته مغزی از پیامدهای این دارو است .
البته هنوز اطلاعات اندکی درباره اثرات طولانی این دارو وجود دارد . برخی بیماری های روانی مثل اسکیزوفرنی و افسردگی ، اختلالات خواب ، مشکلات دندان ها و میل زیاد به خوردن شکلات گزارش شده اند . از آنحجایی که اکستاسی آسیبهایی به برخی از سلوللهای عصبی در حیوانات وارد می سازد امکان دارد بیماری های روانی خواصی را ایجاد کند . افسردگی حتی سالها پس از قطع دارو پیش بینی می شود . همچنین مصرف کنندگان اکستاسی دچار کاهش وزن ، ناراحتیهای دندان به علت قفل کردن فک و فشردن دندان ها و نیز اضطراب
می شوند . اکستاسی با برخی داروها تداخل می کند . اگر با بازدارنده های منوآمین اکسیداز (MADIS) مصرف شود ، فشار خون را به طور خطرناکی بالا می برد . همچنین خطر ضربان غیر طبیعی قلب را چنانچه با داروهای دیژیتال ، لو و دوپا و استشناق برخی از بی حس کننده ها مصرف شود ، زیاد می کند . اکستاسی اثرات تسکینی داروهایی را که سیستم عصبی مرکزی را از کار باز می دارد خنثی می کند و این داروها اثر اکستاسی را بر مغز کاهش می دهد . تحقیقات پلیس در سال 1998 نشان می دهد که 33 در صد از 260 نوع مواد شناسایی شده ، از نوع روان گردان هایی مانند زاناکس (XANAX) می باشد که به وسیله یک دانش آموز در خارج از محیط مدرسه به فروش می رسیده است .
تعریف اعتیاد :از نظر دانشمندان اعتیاد پدیده ای زیستی است که به ارگانیسم بدن امکان آن را می دهد که خود را به تدریج با پاره ای از مواد سمی سازش دهد و مصرف روزمره مقادیری از این مواد که برای بدن مضر است را تحمل کند .
با استعمال مواد مخدر تحریک پذیری سلول های عصبی و دستگاه عصبی افزوده شده و در نتیجه داروی بیشتری لازم است که آن را به حالت تعادل برگرداند و در واقع وی را به حالتی برساند که قبل از شروع اعتیاد وجود داشت .
شخص معتاد چون بدنش مقاومت اکتسابی پیدا می کند در نتیجه استعمال مکرر آن موجب کاسته شدن تدریجی اثرات آن می شود . بنابراین پس از مدتی شخص مقادیر بیشتری از دارو را می تواند بدون بروز ناراحتی تحمل کند . به طوری که اگر دارو به بدن نرسد باعث بروز اختلالات روانی و فیزیولوژیکی می شود . استمرار در مصرف دارو مقدار ان را برای مصرف کننده بیشتر می کند و این بدین معناست که هر روز بیشتر از روز قبل باید مصرف شود تا شخص معتاد به حالت عادی خود برسد .
تاریخچه : بشر از دیرباز برای تسکین دردهای خود با استفاده از گیاهانی که با تجربه آنها را به دست آورد استفاده می نمود . سومری ها اولین کسانی بودند که تریاک را می شناختند و نام آن را گیاه شادی بخش نامیدند . کتب یونانی حاکی از آن است که تریاک در تاریخ بابل ، مصر ، یونان و روم شناخته شده بود . مجارستان اولین کشور اروپایی بود که تریاک را از 1200 سال قبل از میلاد می شناخت و این گونه به نظر می رسید که آن را به هند ، ایران ، و ترکیه و دیگر کشورها انتقال داد .
تاریخچه مواد مخدر در ایران در ایران دانشمندان و پزشکانی همچون محمد بن زکریای رازی و ابن سینا اولین کسانی بودند که به خواص دارویی و شفا بخشی تریاک پی بردند . گروهی از مورخان استعمال تریاک در ایران را ره آورد حمله اعراب و گروهی دیگر ورود تریاک را بر اثر حمله چنگیز و پاره ای سوقات لشکرکشی نادرشاه به هند می دانند . آنچه مسلم است در زمان صفویه ، استعمال تریاک بیشتر به منظور تعدیل اصطراب خاطر بزرگان و درباریان و رجال عالی مقام معمول شد . همانطور که می دانید در زمان حیات حسن صباح ، وی و طرفدارانش به وسیله مشتقات برخی از گیاهان مخدر ، دارو می ساختند و به همین علت به حشیشیون معروف بودند .
علل اعتیاد :و اما چه عواملی باعث اعتیاد شخص می شود ؟ موارد زیر هر کدام به نوب خود سبس ایجاد اعتیاد در شخص می شود : 1- تقلید کورکورانه از دوستان ناباب و به ظاهر غمخوار و مونس .
2- پایین بودن سطح علمی و فرهنگی .3- عدم تربیت صحیح از جانب خانواده .4- کنجکاوی بی جا و بی مورد .5- خستگی زیاد از کار فکری .6- مشکلات عاطفی ( مورد بی مهری خانواده بودن )
7- ناکامی ها ( در ارتباط با تحصیل ، عشق ، ازدواج ، کار )8- فقر یا ثروت زیاد .9- دسترسی آسان به مواد مخدر .10- لذت جویی و خوشگذرانی حرام .11- بی کاری ( که باعث ایجاد روحیه بی تفاوتی در شخص می شود )
انواع اعتیاد به چه صورت است ؟حالت اعتیاد به مواد مخدر متفاوت است . مثلا دوره لذت بخش هروئین خیلی کوتاهتر از مرفین بوده و بیش از 7 تا 15 روز دوام ندارد و معتاد دیگر احساس خوش اولیه را ندارد . شخص معتاد به هروئین اختلالات شدید روانی پیدا می کند و حتی ممکن است دست به جنایت بزند . او از نظر تنفسی دچار مشکل می شود و بعضاً این تنگی نفس منجر به سنگ کوبهای وخیم گردد . شخص معتاد بعد از مدتی صورتش چین و چروک بر می دارد . قدش خمیده می شود و رنگش پریده و مات گردیده و سستی عضلات پیدا می کند .از دیگر اثرات سوء اعتیاد می توان به ضعف رفلکس ها ، اختلال در خواب ، کم اشتهایی و همچنین اختلالات جنسی در مردان اشاره کرد .بی حوصلگی ، عصبانیت ، گوشه گیری ، عدم تعادل در حرکات و حرف زدن ، ایستادن و خیره شدن بی مورد همگی از اثرات اعتیاد است که چندی پس از اولین مصرف مواد مخدر ایجاد می گردد.
چگونگی تشخیص معتاد :فرد معتاد را از طریق ملاحظه تغییرات جسمی و روحی می توان شناخت که به چند مورد از آن در زیر اشاره می شود :1- فرد معتاد تمایل به کناره گیری از بستگان و نزدیکان و اشتیاق با معاشرت با دوستان مشکوک دارد .2- فرد معتاد شبانگاه دیر می خوابد و صبح نیز دیر از خواب بلند می شود و در کل بی خوابی مفرط یکی از نشانه های بارز وی است .3- هزینه شخصی فرد معتاد به مرور زمان زیاد می شود و مکرراً تقاضای پول از خانواده و دوستان و قرض از دوستان می نماید . 4- فرد معتاد غالباً خواب آلود است و شادابی کمتر در او دیده می شود .
5- از ورزش فراری است و از کارهای سنگین اجتناب می ورزد .6- غالباً فرد معتاد دروغگو و یاوه گو می باشد . 7- رفت و آمدهای به ظاهر بی مقصد و مشکوک افراد معتاد افزایش می یابد .8- دربند قول و وفای به عهد نیست .
9- در صورت دانشجو و یا محصل بودن به کارهای درسی نمی پردازد . 10 – رنگ صورتش زرد است و اکثراً دومل های جوش در بدنش ظاهر می شود . 11- مردمک چشم معتاد بعد از مصرف منقبض می شود .12- اعتیاد به حشیش ، بنگ ، گراس و چرس که اعتیاد روانی است از نظر جسمی شخص را معتاد نمی کند . این نوع مواد نه تنها سلامتی را به خطر می اندازد بلکه معتادان را به سوی فساد اخلاقی و تباهی می کشاند به عنوان مثال حشیش اثر مخربی روی دستگاه جنسی دارد و آن را فلج می کند .
عوامل بوجود آورنده و تشویق کننده اعتیاد :برای جلوگیری از اعتیاد ابتدا باید ببینیم چه عواملی باعث اعتیاد در شخص می شود چرا که بدون شناخت علل مختلف تمایل افراد به اعتیاد ، اعم از اجتماعی ، اقتصادی ، فرهگی و ; نمی توان به چاره ای درست برای از بین بردن این معضل رسید .عوامل مهم شروع در اعتیاد را می توان به سه شاخه ی زیر تقسیم کرد :1- عوامل اجتماعی 2- عوامل روانی و فردی 3- عوامل طبیعی
حال می بینیم عوامل اجتماعی شامل چه مواردی است :1- عوامل اجتماعی : الف ) عوامل تربیتی و آموزشی ** خانواده ** مدرسه ** گروه دوستان ** رسانه های گروهی ** اوقات فراغت ** فساد اجتماعی .ب) عوامل اقتصادی ** فقر ** مهاجرت ** بیکاری ** سودجویی .
ج) عوامل سیاسی ** سیاست استعماری دول خارجی و سرمایداران بزرگ بین المللی ** سیاست حفظ حکومت خودکامه د) عوامل فرهنگی
** بی سوادی یا کم سوادی ** فقدان احساس مسئولیت ** عدم آگاهی نسبت به مسائل اجتماعی از جمله مضرات مواد مخدر 2- عوامل روانی و فردی الف) عوامل روانپزشکی ** انواع افسردگی بخصوص مانیاک ها ** انحرافات جنسی ب) عوامل روانشناسی ** ناپایداری عاطفی و احساسی ** اضطراب و بی قراری ** عدم اعتماد نسبت به محیط و آینده ** عدم رشد شخصیت
3- عوامل طبیعی فیزیکی ** بیماری وو درمان سرخود ** نقص جسم
بازگشت به اعتیاد :بارها و بارها ترک کردن و سپس اعتیاد مجدد سرنوشتی است که در زندگی اکثر معتادان وجود دارد . از علل عمده بازگشت مجدد به سوی اعتیاد می توان به موارد زیر اشاره کرد:سیگار ، دوستان ناباب و معتاد ، نقص معالجه ، محیط آلوده ، در دسترس بودن مواد مخدر ، بی کاری و برخورد بد جامعه و خانواده نسبت به فرد معتاد
بیشگیری از اعتیاد : توجه به موارد زیر و پالایش کردن اینها از ناهنجاری ها می تواند یک پیشگیری خوب به حساب آید : 1- اوقات فراغت 2- رفتار خانواده 3- مطالب رسانه ها4- در دسترس نبودن مواد مخدر 5- محیط مدرسه
میدانید که پیشگیری مهمتر از درمان است . با توجه به نتایج به دست آمده خانواده ، مدرسه ، سازمانهای آموزسی و فرهنگی ، رسانه های همگانی و انجمن های علمی و فرهنگی و ورزشی زمینه ساز دوری افراد از مواد افیونی و یا بلعکس تشویق و تحریک افراد به روی آوردن به مواد مخدر می باشد .اگر خانواده ها (پدر و مادر)فرصت و امکان و یا توانایی تربیت فرزند خود را نداشته باشند چه باید کرد ؟ اگر مربیان آموزش دیده و روشن بین دلسوز نداشته باشیم چه باید کرد ؟ بی شک سالم سازی جز از طریق اولیا و مربیان و همکاری جدی آنها با یکدیگر امکان پذیر نیست .
روشهای ترک اعتیاد :1) روش دارویی :در این روش سعی می شود که با رعایت مراقبت های پزشکی منطبق با وضع کلی معتاد « ترکیب مقادون» را با برنامه ریزی بطور کوتاه مدت یا دراز مدت جانشین هروئین می کنند . مقادون می تواند اثرات دارویی هروئین را در بدن خنثی نماید و معمولاً بصورت شربت یا قرص مصرف می شود . روش آن بدین صورت است که با افزایش تدریجی در یک محدوده زمانی 3 تا 4 هفته ای سعی می شود مقدار مصرف مقادون در یک میزان ثابت و مطلوب قرار گیرد . در ضمن مصرف مقادون سبب مشکلات جدید می شود . ولی به عقیده کسانی که با روش درمان مقادون موافق اند و آزمایشات زیادی انجام داده اند ، مصرف مقادون با کنترل و نظارت کادر درمانی ، می تواند حتی المقدور برای مدت کوتاهی فرد معتاد را از درگیری ها و ناراحتی ها دور نگه داشت . البته هر گونه درمان و دارو باید تحت نظارت متخصص باشد تا نتیجه ای بهتر و موثر بدهد .
2- روش غیر داروئی :این روش ساده است . بدین ترتیب که فرد معتاد سعی می کند از مصرف روزانه خود کم کند تا میزان آن به صفر برسد . پس از ترک کامل و تائید آزمایشگاهی منبی بر عدم اعتیاد بیمار باید تحت درمان روحی قرار بگیرد .البته روش دیگری هم به نام ترک ناگهانی وجود دارد . یعنی معتاد را در جای خاصی و جایی که با کسی غیر از پزشک معالج ارتباط نداشته باشد نگهداری می کنند . این دوره 2 تا 12 روز طول می کشد . بطور کلی این مدت به میزان و نوع اعتیاد و نوع مصرف در شخص بستگی دارد . چون ا«ی احتمال وجود دارد که روش مذکور باعث سکته ناگهانی فرد شود ، پس باید جانب احتیاط را رعایت کرد .
اعتیاد و از دست دادن حقوق اجتماعی :قوانین اجتماع همواره حافظ منافع توده مردم جامعه خویش است . لذا برای حراست از آن گاهی ناگزیر است حقوق مسلم بعضی ها را در برخی از موارد حذف کند تا جامعه سالم بماند . یکی از آنها در مورد معتادی می باشد که در زیل به چند نکته از آن اشاره می شود:
1- قانون مدنی حق ازدواج را از معتاد می گیرد . میدانیم برای ازدواج آزمایش خون طرفین لازم است که اگر در این آزمایش آثار اعتیاد به مواد مخدر و نیز سایر امراض مقاربتی مسری دیده شود حق ازدواج تا درمان کامل سلب می گردد و اصلاً خانواده ها به جوان معتاد زن نمی دهند و نیز زن معتاد نمی گیرند . 2- هر گاه شخصی پس از ازدواج به مواد مخدر معتاد شود قانون به همسرش حق می دهد که خود را از قید این ازدواج رها کند . یعنی همسر مرد معتاد می تواند بدون اجازه و بدون رضایت شوهر طلاق گرفته و به سراغ ازدواج با فرد دیگری برود .
3- یکی از شرایط استخدام در هر اداره دولتی و مؤسسات وابسته ( و حتی در مؤسسات خصوصی) نداشتن اعتیاد به مواد مخدر است . بدین ترتیب قانون حق استخدام را از افراد معتاد سلب می کند .4- هر گاه شخص استخدام شده ای پس از چند سال خدمت به اعتیاد روی آورد طبق مقررات اخراج می شود . یعنی قانون زحمات و خدمات چند ساله او را برای پیشگیری از تخریب جامعه نادیده گرفته و به کار او پایان می دهد . 5- برای گرفتن جواز کسب نیز عدم اعتیاد ضروری است . یعنی قانون به معتاد جواز کسب نمی دهد و نیز جواز کسب افراد معتد را باطل می کند . 6- قانون به راننده معتاد اجازه سوار کردن مسافر نمی دهد و نیز مردم از معامله با افراد معتاد می پرهیزند .
ترک اعتیاد :با توجه به عوامل به وجود آورنده اعتیاد می توان دریافت که از چه راههایی می شود فرد مریض را به جامعه بازگرداند . مسلم است که اغلب معتادان از وضع خود راضی نیستند و اگر چه جسم و روحی درگیر با اعتیاد دارند اما دوست دارند به طریقی از این دام خلاصی یابند و همچون همنوعان دیگر با کار و تلاش یک زندگی سالم را پیش رو داشته باشند به همراه خانواده به طبیعت بروند و از الطاف زندگی بهره ببرند . به صدای دلنشین پرندگان گوش فرا دهند و با لذت های طبیعی و مشروع زندگی سرمست شوند .
ادامه خواندن مقاله اعتياد
نوشته مقاله اعتياد اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.