nx دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
ویژگی های یاران پیامبر(ص) در خطبه 55 نهج البلاغه
گروه اندیشه و علم: در دومین جلسه از بحثهای «پیامبر در نهج البلاغه»، ویژگی های یاران پیامبر(ص) تشریح شد. به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایكنا)، شعبه خراسان رضوی، حسن جمشیدی، پژوهشگر علوم دینی در ادامه جلسات بررسی موضوعی نهج البلاغه با عنوان «پیامبر در نهج البلاغه» كه در دفتر خبر گزاری قرآنی ایران در مشهد برگزار شد، به بررسی فرازی از خطبه 55 حضرت امیر درنهج البلاغه پرداخت. دراین خطبه آمده است: و لقد كنا مع رسول الله -صلى الله علیه- نقتل آباءنا و أبناءنا و إخواننا و أخوالنا و أعمامنا، لا یزیدنا ذلك إلا إیمانا و تسلیما، و مضیّا على ممض الالم، و جدّا على جهاد العدو، و لقد كان الرجل منا و الآخر من عدونا یتصاولان تصاول الفحلین، یتخالسان أنفسهما أیهما یسقی صاحبه كأس المنون، فمره لنا من عدونا، و مره لعدونا منا، فلما رآنا الله صدقا صبرا أنزل بعدونا الكبت، و أنزل علینا النصر، و حتی استقر الاسلام ملقیا جرانه و متبوئا اوطانه. و لعمری لو كنا نأتى ما أتیتم ما قام للدین عمودا و لا اخضر للایمان عودا و أیم الله لتحتلبنها دما، و لتتبعنها ندما; جمشیدی، پزوهشگر دینی:
وقتی كسی با نزدیكترین خویشاوندان خود به خاطر اعتقاداتش دچار اختلاف ودرگیری می شود، معمولا دچار آشفتگی می شود، اما حضرت در بیان ویژگی های یاران پیامبر گفت، این درگیری باعث افزایش ایمان و ایجاد آرامش برای آنها می شد
وی در بیان ترجمه این فراز گفت: ما، در میدان كارزار، با رسول خدا بودیم. پدران، پسران، برادران، و عموهای خویش را میكشتیم و در خون میآلودیم. این خویشاوندكشی، ما را ناخوش نمینمود، بلكه بر ایمانمان میافزود كه در راه راست پا برجا بودیم. و در سختیها، شكیبا، و در جهاد با دشمن، كوشا. گاه تنی از ما و تنی از سپاه به یكدیگر میجَستند و چون دو گاو نر، سر و تنِ هم را میخَستند. هر یك میخواست جام مرگ را به دیگری بپیماید و از شربت مرگش سیراب نماید. گاه نصرت از آن ما بود و گاه دشمن گوی پیروزی را میربود. چون
خداوند ما را آزمود و صدق ما را مشاهدت فرمود دشمن ما را خوار ساخت و رایت پیروزی ما را بر افراخت. چندان كه اسلام به هر شهر و دیار رسید و حكومت آن در آفاق پایدار گردید. به جانم سوگند كه اگر رفتار ما همانند شما بود نه ستون دین برجا بود و نه درخت ایمان شاداب و خوشنما. سوگند به خدا كه از این پس خون خواهید خورد و پشیمانی خواهید برد. جمشیدی در خصوص موقعیت و فضای این خطبه گفت: وقتی محمد بن ابی بكر والی مصر توسط معاویه كشته میشود، ابن عباس والی بصره و مشاور عالی علی بن ابیطالب(ع) جهت تسلیت و همفكری به كوفه میرود و زیاد بن ابیه را به عنوان جانشین میگمارد. معاویه هم با سو استفاده از زمان، فردی را به عنوان والی بصره از جانب خود میفرستد. زیادبن ابیه طی نامهای به عبدالله بن عباس، ورود وی را خبر میدهد. و ابن عباس هم ماجرا را با علی(ع) در میان میگذارد و ایشان نماینده ای را برای گفتگو با اهالی بصره و ممانعت از گرایش به معاویه به این شهر میفرستد.
وی ادامه داد: قبیلهی بنی تمیم در آن زمان در دو شهر كوفه و بصره مستقر بودند. ظاهرا بخشی از این قبیله در بصره با نمایندهی معاویه كنار آمده بودند. اینك كه نمایندهی امام علی(ع) به بصره میآمد اگر چنانچه كار بدون جنگ پیش نمی رفت، باید قسمت كوفی قبیله وارد درگیری و كشتن اقوام خود در جنگ با قسمت بصری قبیله می شدند. این امر باعث شد بعضی از همراهی با نمایندهی امام سرپیچی كنند. لذا حضرت این خطبه را خواند.
وی ادامه داد: حضرت علی(ع) دراین خطبه به بیان ویژگی یاران پیامبر می پردازد و با مقایسه آنان با یاران خود، نتیجه گیری كرد كه این تفاوت ها چه مسائلی را بوجود می آورد. وی خاطر نشان كرد: حضرت دراین خطبه به ماجرای جنگ بدر و احد اشاره می كند كه پدران و پسران و برادران و عموها با یكدیگر در جنگ بودند و این خویشاوندی نه تنها باعث تزلزل در آنها نمی شد بلكه فزونی ایمان آنها رابه همراه داشت.
وی ادامه داد: وقتی كسی با نزدیكترین خویشاوندان خود به خاطر اعتقاداتش دچار اختلاف ودرگیری می شود، معمولا دچار آشفتگی می شود، اما حضرت در بیان ویژگی های یاران پیامبر گفت، این درگیری باعث افزایش ایمان و ایجاد آرامش و امنیت برای آنها می شد.
وی شكیبایی بر مشكلات را از دیگر ویژگی های یاران پیامبر برشمرد و اظهار داشت: بطور مثال در جریان جنگ احد، زنی كه جنازه شوهر، برادر و فرزند خود را روی اسب انداخته بود، وقتی شنید پیامبر مجروح شده، همه دردها وذمشكلات خود را فراموش كرد و به طرف میدان برگشت. وی از پایداری و ایستادگی در جهاد به عنوان دیگر ویژگی یاران پیامبر(ص) یاد كرد و گفت: حضرت تاكید می كند كه یاران پیامبر در رویارویی با مرگ ازهیچ چیز هراس نداشتند و از شكست ها نمی ترسیدند.
مدیر گروه پژوهشی فلسفه جهاددانشگاهی مشهد ادامه داد: این صفات در یاران پیامبر باعث شد در سختی ها راستی و درستی آنها مشخص شود و پیروزی نصیب آنها شود. جمشیدی تصریح كرد: حضرت امیر تاكید دارند كه چون خدا اصحاب پیامبر را آزمود و راستی آنها رامشاهده كرد، دشمنان را خوار كرد و اسلام استقرار پیدا نمود. و این كه آیین پیغمبر، امروز اینچنین بسط پیدا كرده، مدیون یاران پیامبر است.
وی با اشاره به مقایسه حضرت علی(ع) بین یاران خود با اصحاب پیامبر گفت: علی(ع) به نوعی آرزو می كند كه ای كاش یاران او هم شبیه یاران رسول الله بودند اما چه سود كه اوضاع و احوال عوض شده و ارزش ها، معانی خود را از دست داده اند. یك پژوهشگر علوم دینی: حضرت علی(ع) در بررسی رسالت پیامبر، نگاهی تاریخی به مساله بعثت دارد گروه اندیشه و علم: یك پژوهشگر علوم دینی گفت: حضرت علی(ع) در بررسی رسالت پیامبر(ص)، نگاهی تاریخی به مسأله بعثت دارد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایكنا)، شعبه خراسان رضوی، حسن جمشیدی، محقق و پژوهشگر علوم دینی در اولین جلسه از سلسله جلساتی كه با موضوع “پیامبر در نهج البلاغه” در محل دفتر خبرگزاری قرآنی ایران در مشهد، برگزار می شود، با بیان این مطلب به تحلیل نوع نگاه حضرت علی(ع) در نهج البلاغه به پیامبر اعظم(ص) پرداخت. وی اذعان داشت: اولین جایی كه در نهج البلاغه به حضرت محمد(ص) اشاره می شود، خطبه 26 نهج البلاغه شهیدی است كه در فرازی از آن چنین آمده است: “ان الله بعث محمدا صلى الله علیه نذیرا للعالمین، و امینا على التنزیل، و انتم معشر العرب على شر دین و فی شر دار، منیخون بین حجاره خشن، و حیات صم، تشربون الكدر، و تاكلون الجشب، و تسفكون دماءكم، تقطعون ارحامكم، الاصنام فیكم منصوبه، و الاثام بكم معصوبه”
حسن جمشیدی: تبشیر به معنای بشارت دادن و تنذیر به معنای پرهیز دادن است و با بررسی تاریخ اسلام، متوجه خواهیم شد كه كفه تنذیر در ترازوی اسلام از كفه تبشیر سنگین تر استوی در بیان ترجمه این فراز گفت: “همانا خدا محمد(ص) را بر انگیخت تا مردمان را بترساند و فرمان خدا را چنانكه باید، رساند. آن هنگام شما ای مردم عرب! بدترین آئینها را بر گزیده بودید و در بدترین سرای خزیده. منزلگاهتان سنگستان های ناهموار، همنشینتان گرزه مارهای زهردار، آبتان تیره و ناگوار، خوراكتان گلو آزار، خون یكدیگر را ریزان، از خویشاوندان بریده و گریزان، بتهاتان همه جا بر پا، پای تا سر آلوده به خطا.”
جمشیدی در خصوص این خطبه گفت: این خطبه طولانی كه قسمت هایی از آن در نهج البلاغه آمده، بعد از كشته شدن محمد بن ابوبكر گفته شده است. وی ادامه داد: در این فراز كه مربوط به بعثت پیامبر اكرم(ص) است، حضرت علی(ع) به 3 نكته اساسی اشاره كرده است، بحث اول درباره بعثت و نذیر و امین بودن پیامبر است. در بحث دوم حضرت امیر توصیفی از وضعیت مردم مكه قبل از بعثت ارائه می دهد و مسأله سومی كه در این فراز به چشم می خورد نگاه تاریخی حضرت علی(ع) به مقوله بعثت است كه مؤید این امر است كه حضرت در بررسی امور به پس زمینه ها و سوابق امر نیز توجه دارد.
این محقق در تشریح این 3 موضوع به ویژگی نذیر بودن پیامبر(ص) اشاره كرد و گفت: در ادیان تبلیغی مثل اسلام، یهود و مسیحیت كه پیامبر و پیروان او تكلیف تبلیغ دارند از یكی از دو روش تبشیر یا تنذیر استفاده می شود. وی افزود: تبشیر به معنای بشارت دادن و تنذیر به معنای پرهیز دادن است. با بررسی تاریخ اسلام، متوجه خواهیم شد كه كفه تنذیر در ترازوی اسلام از كفه تبشیر سنگین تر است. جمشیدی:
پیامبر اكرم(ص) هم درگیرندگی پیام وحی خوب عمل كرد وهم در انتقال آن و همین ویژگی امین بودن را در رسول الله بارزتر می كندوی در بیان علت این امر گفت: شرایط زمان پیامبر به گونه ای بود كه مردم با ترساندن، راغب تر می شدند و از سوی دیگر برای اعراب آن زمان، نداشتن معنای بیشتری از داشتن داشت. لذا تنذیر روش كارآمدتری برای تبلیغ بود.
وی اضافه كرد: یكی دیگر از دلایل ارجحیت تنذیر به بحث تقوا بر می گردد. زیرا ملاك برتری انسانها در اسلام، پرهیزگاری و پروا داشتن است. لذا می توان گفت نگاه اسلام به مقوله تبلیغ، نذیر بودن است و همین ویژگی در خطبه حضرت امیر(ع) نیز مورد تاكید قرار گرفته است.
جمشیدی فراگیر بودن دعوت پیامبر را از دیگر موارد، مورد تاكید در این فراز خواند كه ناظر به این است كه تبلیغ پیامبر محدود به زمان ومكان محدودی نیست. وی همچنین اظهار داشت: حضرت علی(ع) صفت دیگری كه برای پیامبر ذكر می كند، امین بودن ایشان است كه در رسالت پیامبر نقش اساسی داشته است. وی افزود: برخی افراد قدرت گیرندگی خوبی دارند ولی برخی دیگر در انتقال مفاهیم خوب عمل می كنند. اما پیامبر اكرم(ص) هم در رسالت پیغامبری خود، هم در گیرندگی خوب عمل كرد و هم در انتقال آن. همین ویژگی امین بودن ایشان را بارزتر می كند. این محقق با اشاره به فراز دیگری از خطبه گفت: حضرت امیر(ع)، در ادامه به بیان فضای زندگی مردم مكه در قبل از اسلام می پردازد و در آن به 2 نكته اساسی یعنی دین و آیین بد و دیگری شیوه زندگی نامناسب اشاره می كند.
وی ادامه داد: حضرت علی(ع) می فرماید مردم در خانه های سنگی و سخت زندگی می كردند كه مؤید زندگی سخت و پر مشقت آن روز جامعه عرب بود، از سوی دیگر اشاره می كنند كه این مردم همنشینی با مارهای كر داشته اند كه این تاكید با توجه به اینكه مارها موجوداتی هستند كه كار نیش زدن را بدون توجه به هر صدایی انجام می دهند، به طور مجازی به نوعی به سنگدلی اعراب دراین دوره اشاره می كند كه بدون توجه به اطراف خود به هر كاری دست می زدند و به هیچ حرفی بها نمی دادند. وی افزود: حضرت در ادامه به آب كدر و خوراكیهای گلوآزار اشاره می كند كه با نگاهی به زندگی قبایل مكه این امر بسیار ملموس است. چرا كه حتی در حكایات هست كه مهاجرین در صدر اسلام در جنگ خیبر با نان آشنا شدند.
جمشیدی خون ریز بودن را دیگر ویژگی زندگی مردم مكه از دید حضرت علی(ع) دراین فراز، خواند و گفت: اعراب افرادی بودند كه هیچ ابایی از درگیری و خون ریختن نداشتند و تاریخ آنها نیز پر از قتلها، جنگ ها و جنایاتی است كه گواه این سخن است. وی به طور مثال به كشتن دختران اشاره كرد كه در قرآن نیز مورد سئوال واقع شده است. وی سستی روابط اجتماعی و خانوادگی را از دیگر مسائل مورد اشاره حضرت علی(ع) عنوان كرد.
مدیر گروه پژوهشی فلسفه جهاد دانشگاهی مشهد به آیین بت پرستی اعراب مكه اشاره كرد و گفت: حضرت علی(ع) از بت پرستی تعبیر به بدترین دین می كند. زیرا قبل از بعثت پیامبر مردم مكه بت هایی را می پرستیدند كه خودشان ساخته بودند و قادر به هیچ كاری نبودند. وی رواج بی بند وباری و فساد و گناه را از دیگر ویژگیهای جامع عرب قبل از بعثت پیامبر خواند و گفت: كسانیكه براحتی آدم می كشند، روابط خانوادگی سست دارند، مسلما براحتی دچار فساد می شوند و این در جامعه عرب قبل از بعثت پیامبر بسیار رایج بود. جمشیدی خاطر نشان كرد: حضرت امیر(ع) در این فراز می فرمایند پیامبر در چنین جامعه ای مبعوث شد. اما پیامبر با این جامعه چه كرد كه توانست به یكباره آنها را اینگونه دچار تغییر كند؟
ادامه خواندن تحقيق در مورد ويژگي هاي ياران پيامبر(ص) در خطبه 55 نهج البلاغه
نوشته تحقيق در مورد ويژگي هاي ياران پيامبر(ص) در خطبه 55 نهج البلاغه اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.