nx دارای 53 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
KBSES یك سیستم مبتنی بر دانش برای انتخاب تجهیزات7-1: مقدمهدر سالهای اخیر صنایع تولیدی پیشرفت های قابل توجهی كرده است. این پیشرفت با افزایش تعداد سیستمهای خودكار در صنایع تولیدی قابل اندازه گیری می باشد. رمز موفقیت این سیستمها در انتخاب مناسب و استفاده كارآ از منابع قابل دسترس از قبیل ماشینها، ابزارها، قید و بندها، و سیستمهای حمل و نقل مواد می باشد. انتخاب و استفاده مناسب از این منابع، بهره وری را افزایش می دهد. در عین حال، مشخصات طراحی مربوط به سیستمهای جدید پیچیده تر می شود. طراحان و استفاده كننده گان از سیستمهای تولیدی خودكار سعی كرده اند كه با به كارگیری ابزار جدید از عهده این پیچیدگیها برآیند.
سیستمهای مبتنی بر دانش، دسته ای از ابزارهای جدید را ارائه می دهند كه برای بهبود وظایف طراحی و مدیریت در سیستم های تولید خودكار بكار می روند. اگر چه تكنیكهای بهینه سازی می توانند در حل مسائل پیچیده تولیدی موثر باشند، اما به دلایل زیر، همیشه استفاده از آنها به راحتی امكان پذیر نیست:– اطلاعات مورد نیاز برای مدلهای بهینه سازی، ممكن است براحتی در دسترس نباشند.
– حدود و عملكرد آنها ممكن است محدود باشد.– آنها احتیاج به نیروی انسانی متخصص دارند.– به علت پیچیدگی مسائل صنعتی، الگوریتم ها اغلب قادر به تهیه جواب بهینه برای آنها نیستند.
از سوی دیگر سیستم های مبتنی بر دانش مثلاً در حل مسائلی كه برای فرمولهای ریاضی هم بسیار پیچیده هستند یا مشكل استفاده راه حل بهینه وجود دارد مورد استفاده قرار گرفته اند. از جمله مشكلاتی كه با آن روبرو هستیم وقتی است كه تكنیكهای بهینه سازی با سیستمهای مبتنی بر دانش تركیب می شود. همانطور كه گفته شد نیروی انسانی متخصص با استفاده از راههای بهینه سازی مسائل به حل مسائل پرداختند. اگر استفاده از سیستمهای مبتنی بر دانش موفقیت آمیز باشد باید به روشی استفاده شود كه جایگزین نمودن نیروی انسانی متخصص بیشتر از تكنیكهای بهینه سازی باشد(هاراگووكاسیاك 1987).
در این فصل سیستم مبتنی بر دانش كه KBSES نامیده می شود و در حل مسائل انتخاب تجهیزات تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد ارائه می شود.
7-2: طرح سیستم ساخت و تولیدطرح سیستم تولید یك تركیب فعال است كه احتیاج به حل یك سری مسائل مرتب شده در یك طبقه را دارد. در این طبقه بندی ممكن است كه یك مسئله بیش از یكبار حل گردد. به طور مثال حل مسئله انتخاب تجهیزات در یك سطح بالا به وسایل هدایت خودكار (AGV ) كه در سیستم حمل و نقل مواد (MHS) برای قراردادن روی ماشینهای MS استفاده شده اشاره می كند. مادامیكه مسئله جانمایی ماشین آلات را در یك سطح پایین تر حل می كنیم، محدودیت ها (برای مثال، محدودیت فضا) ممكن است كه استفاده از یك رباط را در سیستم حمل و نقل مواد در نظر بگیرد، در این مورد ، مسئله انتخاب ماشین آلات با محدودیتهای تغییر یافته برای برقراركردن یك سری جدید ماشین TS. به طور صحیح مورد تحلیل قرار گیرد.
دو طبقه بندی كه در زیر آمده است راههای طراحی و دستیابی به سیستم های تولیدی می باشد كه مورد استفاده قرار می گیرد.– طبقه بندی چهار طبقه ای موجود با چهار سطح دسترسی طبقه ای.– طبقه بندی دو طبقه ای موجود با دو سطح دسترسی طبقه ای.طبقه بندی چهار سطحی در شكل 1-7 نشان داده شده است كه موارد زیر را در بردارد:
شكل 1-7 : چهار سطح طبقه بندی در راه دستیابی به سیستمهای تولیدی خودكار
-انتخاب ماشین آلات -احداث محل ماشین -جانمایی ماشین -جانمایی مورد نظر در كل
1-2-7 : مسئله انتخاب ماشین آلات چون خرید ماشین آلات مدرن تولیدی ممكن است هزینه بالایی را در برداشته باشد ، در طرح سیستم تولیدی این مسئله بسیار حیاتی به نظر می آید .شركت با انتخاب تعداد و نوع مناسبی از ماشین آلات می تواند : -میزان هزینه را كاهش دهد .
-كاهش تعمیرات و هزینه نیروی انسانی -افزایش میزان استفاده از ماشین -اصلاح و ارائه یك جانمایی از ماشین آلات كه فقط خرید تعدادی از ماشین آلات لازم باشد . -افزایش كارائی در طرح ریزی تولید با جانمایی اصلاح شده و كاهش ترافیك بیش از حد .
مسئله انتخاب ماشین آلات با به كارگیری تعدادی از آنالیز و مدلسازی شده اند میلرودیویس ( 1977 ) تعدادی از روشهای معین در مساله انتخاب ماشین آلات را بررسی ، مقایسه و طبقه بندی نموده اند .تعدادی از روشها مسلماً به صورت فرضیه مطرح شده اند كه در این رویه ایجاد اشكال نمیكند . برای مثال در روش برنامه ریزی ولریا ( هایزودیویس و ویسك 1981) فرض می شود كه ماشینها در سیستم تولیدی همگی مشابه هستند . مسئله انتخاب تجهیزات می تواند به دو قسمت مسائلی انتخاب ماشین آلات و انتخاب حمل و نقل مواد تقسیم شود .
انواعی از كارها و قسمتها تنها عواملی نیستند كه روی مساله انتخاب تجهیزات تاثیر دارند بلكه الگویی از جانمایی ماشینها نیز باید در نظر گرفته شود . به طور مثال استفاده از یك روبات با بازوی بند بند در طرح حمل و بستن استفاده كنیم آرایش ماشین آلات به صورت چرخشی (R ) خواهد بود همانطور كه در شكل 2-7 نشان داده شده است . اگر یك سیستم AGV برای چیدمان ماشین انتخاب شود ، لازم است كه در انتخاب تغییرات لازم به عمل آید ، زیرا برای مرتب كردن ماشینها در یك الگوی چرخنده یك رباط مناسبتر از AGV است .سیستم AGV برای لی اوت در شكل (b ) 2/7 مناسب است .شكل 2-7 : لی اوت ماشینها
2-2-7 : احداث محل ماشین در بعضی سیستمهای تولیدی از طرح GT ( تكنولوژی گروهی ) استفاده شده است جائیكه ماشینها بر پایه شباهت فرایند گروه بندی می شوند . از طرح GT ( تكنولوژی گروهی ) استفاده شده است . امكانات تكنولوژی گروهی كه یك سری مزایا را فراهم می آورند در فصل 8 مورد بحث قرار داده شده است .
3-2-7 : مسئله لی اوت ماشین غالباً در مرتب كردن ماشین آلات هدف مورد توجه حداقل نمودن هزینه حمل و نقل مواد است . اگر مسئله لی اوت ما شامل بیش از ده ماشین باشد حل بهینه سازی كار مشكلی است پس بنابراین پی می بریم كه باید متوسل به استفاده از الگوریتمها شویم . مادامیكه مسئله لی اوت ماشینها را حل می كنیم فاكتورهایی مانند محدودیت فضا ، ایمنی ، انواع سیستم حمل و نقل مواد و موارد دیگر را باید در نظر داشت . مسئله لی اوت ماشین در فصلهای 10 و 11 تجزیه و تحلیل شده است .
4-2-7 : مسئله چیدمان قسمت مسئله چیدمان قسمت شامل استقرار هر قسمت ماشین در جایگاه خودش است به طریقی كه حمل و نقل مواد را به حداقل برساند .
اگر همه قسمتها ( فضای ماشین آلات ) دارای اندازه بزرگ هستند آنگاه مسئله چیدمان بوسیله توابع درجه دوم ( معدلاتی ) مدل سازی می گردد .اگر چه اجرای تكنولوژی گروهی در سیستمهای تولیدی می تواند تعدادی از مسائل ما را پاسخگو باشد اما همیشه وسیله خوبی نیست و دلایل عمده و اصلی آن عبارتند از : 1-بخشها و ماشین آلات ممكن است دسته بندی نشوند . 2-اطلاعات لازم ممكن است در دسترس نباشد .
در این بخش طرحی از سیستم تولیدی كه شامل تنها دو قدم ، انتخاب ماشین آلات چیدمان ماشینها می باشد در شكل 3-7 نشان داده شده است . مسئله چیدمان قسمت در یك مسئله چیدمان ماشینها می تواند در جائیكه هر ماشین در یك قسمت نشان داده شده است به چشم بخورد .البته در عمل ممكن است تكرار كل و یا حداقل بخشی از مراحل انتخاب شرح داده شده در شكل 1-7 و 3-7 لازم باشد .
3-7 : مدلسازی مسئله انتخاب تجهیرات تولیدی :قبل از بحث و تحلیل ساختار و راههای حل مسائل سیستم های مبتنی بر دانش برای انتخاب تجهیزات لازم است كه مدلی جهت استفاده در حل مسئله انتخاب ماشین آلات تولیدی تهیه گردد . در گذشته روشهایی در حل مسئله انتخاب تجهیزات مورد استفاده قرار گرفت . میلرودیویس (1977) بعضی از آنها را برآورد ، طبقه بندی و مقایسه نمودند . سطح 2
سطح 1شكل 7-3 رویكرد سلسله مراتبی دو سطحی برای طراحی سیستم های ساخت و تولید
راه رسیدن به طرحی از سیستم های تولیدی مدلهای پویای مرتی (1983) ، مدلهای انتخاب تجهیزات تولیدی كاسیاك ( ) و مدل برنامه ریزی تولید انبوه و برنامه ریزی ماشینهای مورد نیاز بهنزهه و كشنویس (1988) مثالهایی از مدل هایی هستند كه برای كه بر مسئله انتخاب ماشین آلات تولیدی توسعه یافته بودند . در این بخش یك فرموله سازی برنامه ریزی عدد صحیح از مسئله انتخاب ماشین آلات ارائه شده است . تنظیم این مدل در زیر مطرح گردیده است :
= تعدادكل كارها = تعداد كل ماشینها = تعداد كل بخشها = تعداد كل حمل كننده ها مواد = هزینه انجام شدن كار روی ماشین = هزینه نگهداری بخش برای استفاده از حمل كننده
= زمان لازم انجام كار روی ماشین = زمان لازم جهت حمل از بخش با استفاده از حمل كننده = زمان موجود برای ماشین = زمان موجود برای حمل كننده = تعداد كارهایی كه انجام می دهد = تعداد واحدهایی از بخش كه تولید می كنند = هزینه ماشین = هزینه حمل و نقل مواد توسط حمل كننده
= كل بودجه موجود = تعداد كارهای كه توسط ماشین = تعداد اجزای از بخش كه حمل به آن توسط حمل كننده های مواد صورت می گیرد . = تعداد واحدهایی از ماشین كه انتخاب می شود . = تعداد واحدهایی انتخابی كه حمل و نقل مواد توسط حمل كننده به آنها انجام می گیرد .
ادامه خواندن مقاله KBSES يك سيستم مبتني بر دانش براي انتخاب تجهيزات
نوشته مقاله KBSES يك سيستم مبتني بر دانش براي انتخاب تجهيزات اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.