nx دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
رده بندی خاك ها
مقدمهخاك یكی از مهمترین منابع طبیعی و زیر بنای كلیه فعالیت های كشاورزی و منابع طبیعی و سایر موجودات زنده است. لذا بهره وری صحیح و حفاظت منابع خاك اهمیت بسزائی دارد. به علت عدم آگاهی و فقدان دانش بهره وری از اراضی باعث كاهش قدرت ترلیدی خاك ونهایتاً تخربی را بهمراه خواهد داشت. چنانچه نابودی و تخریب خاكهای زراعی در گذشته موجب سقوط و انقراض بعضی از تمدن های بزرگ تاریخی شدن و هم اكنون آثار و شواهد تخریب و انحطاط خاك در حال حاضر نیز در جهان با سرعتی بیشتر از گذشته ادامه دارد و هم اكنون شرایط اجتماعی و اقتصادی بسیاری از كشورهای در حال توسعه تحت تاثیر عواقب ناگذار زیست محیطی آن قرار دارد.
محدودیت منابع آب وخاك و اهمیت آن در اهداف اجتماعی و رقابت ان اهداف بااهداف حفاظت محیط زیست این مفهوم را می رساند كه حفاظت محیط زیست بایستی به طور روز افزون در ضوابط ارزیابی زیست محیطی ملاحظه شده تا از منابع محدود موجود و به طور سودمندانه ای استفاده بعمل آید.
حال با افزایش روز افزون توسعههای اقتصادی (پتروشیمی) باعث شده منابع طبیعی آن در فشار بیش از حد قرا رگرفته و از طرفی استفاده از این منابع جهت ادامه زندگی و پیشرفت جامعه غیر قابل اجتناب بدن بدین جهت همه روزه شاهد برنامه ریزی های مختلف برای گذراندن و امرار معاش این جمعیت عظیم هستید.و انتقال گاز ترش علایه به مهاباد فیزیكی از پروژه های پتروشیمی می باشد و با وجد اهمیت زیست محیطی انجام نگردد در آینده نزدیك اثرات مخرب آن بر محیط زیست منطقه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
منابع اراضی و خاك كلیه اراضی یك منطقه با توجه به عوامل محیطی به عنوان منابع اراضی آن منطقه نامیده می شود و با توجه به استاندارد ها ودستور العمل های مجدد در كشور (موسسه تحقیقات خاك و آب) كلیه منابع اراضی از نظرشكل ظاهری و فیزیوگرافی به 9 تیپ اصلی و 3 تیپ فرعی تقسیم می شوند. هر یك از این تیپها براساس تقسیمات ژئومورفولوژی به چند واحد اراضی Landunit تقسیم می شوند.تیپهای 9 گانه به شرح زیر می باشند– تیپ كوهها Mountaints
– تیپ تپه ها Hills– تیپ فلاتها و تراسهای فوقانی Plateaux and upper– تیپ دشت دامنهای Platedmount Plains– تیپهای دشت رسوبی رودخانه ای River allurial – تیپ اراضی پست Low Land
– تیپ اراضی دشت سیلابی Flood Plains– تیپ واریزههای بادبزنی شكل سنگ ریزهدار Graveny Collavial Fansتیپ آبرفتهای بادبزنی شكل سنگ ریزهدار Gravelly alluvial Fasتیپهای فرعی به شرح زیر می باشد – تیپ دشتهای آبرفتی Alluvial Plains
– تیپ اراضی مخلوط Gmplex– تیپ اراضی متفرقه Miscallaneousو از تیپهای موجود تمام 9 تیپ اراضی در محدوده مطالعاتی اتیلن غرب موجود می باشد و از تیپهای فرعی دو تیپ اراضی مخلوط و متفرقه در محدوده مطالعاتی وجود دارد واز مجموعه 11 تیپ موجود در محدوده مطالعات جمعاً 37 واحد اراضی تشخیص داده شده كه در صفحات بعدی تشریح گردیده اند.واحد اراضی 101:
شامل كدهای بسیار مرتفع با قلل تیز و كشیده متشكل از سنگ های آهكی سخت و دولومیتی، ماسه سنگی و در برخی مناطق شامل سنگ های آذرین و دگرگونی و گچی است. در قلل رخنمونهای سنگی و بعضی نقاط به صورت توده سنگ قابل مشاهده است. اغلب فاقد پوشش خاكی بوده و در دامنه های عمدتاً خاكهای خیلی كم عمق سنگریزه دار و سنگلاخی قابل مشاهده می باشد. بافت خاك سبك و در بعضی نقاط متوسط و فاقد ساختمان می باشد.
محدودیتها:– رخنمون سنگی و توده سنگ– خاك خیلی كم عمق– شیب تند تا بسیار تند– فرسایش زیادگیاهان طبیعی:– عمدتاً بدون پوشش گیاهی– دامنه ها چراگاه اتفاقی– اراضی پایه
مشخصات خاكها به دو روش FAO: Litic Leptosolsواحد اراضی 102شامل كوه های نسبتاً مرتفع با قلل مدور متشكل از سنگ های آهكی- شیل و كنگلومرا با شیب عمومی 50 تا 80 درصد و با پوشش خاكی كه عمق غیر یكنواخت سنگریزه دار همرا بیرون زدگی های سنگی زیاد و با بافت سبك تا متوسط و ساختمان دادنه ای تا بدون ساختمان (massive) پوشش گیاهی كه علفی یكساله دارد بعضی قسمت ها بقایای درختان جنگلی با پراكندگی زیاد كه در حال حاضر به عنوان چراگاه فصلی استفاد می شود و از سایر مشخصات این واحد اراضی تشكیلات مارنی در بعضی از قسمت ها دیده می شود.محدودیتها:– شیب بسیار تند– فرسایش زیادمشخصات خاك ها به روش F.A.O: Liticleptosols Calcavic Regosols– واحد اراضی 103:در برگیرنده كوه ه ای نسبتاً مرتفع و كم ارتفاع اغلب با قلل مدور شامل مواد آهكی، كنگلومراهای متحجد دار بعضی قسمت ها دارای مارنهای گچی ماسه سنگی، شیل و به ندرت سنگهای آذرین می باشد. فرسایش این اراضی زیاد تا متوسط ارزیابی شده است. پرسش خاكی در این مناطق خیلی كم عمق تا نیمه عمق سنگریزه دار با بافت سبك تا م توسط و ساختمان دانه ای تا بدون ساختمان (Massive)، پوشش گیاهی كم و نوع علفی یكساله و درختچه ای در حاشیه درها را شامل می شود.محدودیتها:
– فرسایش بسیار زیاد– شیب بسیار تند– محدودیت عمق خاكمشخصات خاكها به روش FAO: Lithic Leptoslos Calcaric Regosols
– واحد اراضی 13:در بر گیرنده كوههای نسبتاً مرتفع تا كم ارتفاع اغلب با قلل مدور شامل مواد آهكی، كنلگومراهای متحجد دار بعضی قسمت ها دارای مارنهای گچی با ماسه سنگی، شیل و به ندرت سنگهای آدرین می باشد. فرسایش این نواحی زیاد تا متوسط ارزیابی شده است پوشش خاكی در این مناطق خیلی كم عمق تا نیمه عمق سنگریزه دار با بافت سبك تا متوسط و ساختمان دانه ای تا بدون ساختمان (massive)، پوشش گیاهی كم و نوع علفی یكساله و درختچه ای در حاشیه درها را شامل می شود.محدودیت ها:– فرسایش بسیار زیاد– شیب بسیار تند– محدودیت عمق خاكمشخصات خاكها به روش FAO:Tithic LeptolosCacaric Regosols(Gypsiferos morls)
واحد اراضی 106:شامل كوه های كم ارتفاع فرسایش یافته متشكل از از مارنهای گچی، آهكی و غكی (تشكیلات گچساران) با شیب عمومی 30 تا 50 درصد و در بعضی نقاط رخنمونهای سنگی در قلل قابل مشاهده است. – خاك این اراضی كه عمق سنگریزه دار با بافت متوسط تا سنگین و بدون ساختمان می باشد و پوشش گیاهی بسیار كم و از نوع استیپی می باشد.محدودیتها:– فرسایش خندقی شدید– شیب تند– محدودیت عمق خاك– مشخصات خاك ها براساس روشی FAO: Gypsic Reqosols(Saliferous marls)Lithosolsواحد اراضی 5/1شامل كوه های جنگی نسبتاً مرتفع با قلل مدور داده های عمیق عموماً متشكل از سنگ ها و مواد آهكی و مارنی و ماسه ای و كنلگومرا و با شیب عمومی 40 تا 100 درصد و پوشش خاكی كه كم عمق تا نمیه عمق سنگریزه دار با بافت متوسط بر روی سنگریزه و سنگ و بیرون زدگی نسبتاً زیاد. پوشش گیاهی اكثراً شامل پوشش جنگلی بلوط بادام و پسته وحشی و همچنین پوشش مرتعی متوسط و در بعضی نقاط چراگاه فصلی و بادیكاری غلات و از سایر مشخصات این واحد اراضی گسلهای عمودی داره های باریك و عمیق می باشد.محدودیت ها:– شیب بسیار تند– فرسایش متوسط– محدودیت عمق خاكمشخصات عمومی خاك های این واحد اراضی به روش FAO: tithosolsCarcaricRegosols– واحد اراضی 107:شامل كوه های با قلل مدور و نسبتاً سیاه رنگ ب رروی مواد دگرگونی (شیب) و با شیب عمومی 40 تا 100 درصد پوشش خاكی خیلی كم عمق سنگلاخی هم.راه با سنگریزه فراوان و پوشش گیاهی كم تامتوسط گیاهان استپی و از سایر مشخصات این واحد اراضی آبراهه های طویل و باریك به مقدار زیادی می باشند. بافت خاك این اراضی متوسط تا نسبتاً سنگین و معمولا با ساختمان دانه ای تا بدون ساختمان می باشد.محدودیت:– شیب و توپوگرافی زیاد– محدودیت عمق خاك– فرسایش– مشخصات خاك های این واحد اراضی به روش FAO: LithosolsRegosols– واحد اراضی 201:این واحد اراضی در محدوده مطالعاتی اتیلن غرب دربرگیرنده تپه های نیمه مرتفع تا مرتفع با قلل تیز سنگی و گاهاً مدور متشكل از سنگ های آذرین، آهكی، دولومیتی، ماسه سنگی/ فلیش ها و آمیزه های رنگی است. اغلب فاقد پوشش خاكی یا با خاك های خیلی كم عمق خیلی یكنواخت و سنگریزه دار با بافت سبك تا نسبتاً سنگین می باشد و دارای ساختمان دانه ای تا مكعبی می باشند. پوشش گیاهی بسیار كم واكثراً به صورت بایر می باشند. و از سایر مشخصات این واحد اراضی داشتن خاك های كم عمق تا نیمه عمیق در دامنه ها همراه با همكاری غلاب شیب عمومی معمولا 40 تا 100 درصد می باشد.محدودیتها:– شیب (توپوگرافی)– كمی عمق خاك– فرسایشمشخصات خاك های این واحد اراضی به روش FAO: Lithosolsواحد اراضی 22:این واحد اراضی در محدوده مطالعاتی شامل تپه های كم ارتفاع با قلل مدور متشكل از سنگهای آهكی و كنگلومرای نسبتاً متحجد و با شیب عمومی 25 تا 50 درصد پوشش خاكی به صورت خاك های كم عمق تا نیمه عمیق سنگریزه با بافت سبك تا متوسط و پوشش گیاهی كم تا متوسط گیاهان استپی در بعضی نقاط و همكاری غلات انجام می گیرد و از سایر مشخصات دیگر این واحد اراضی داشتن رخنمون های سنگی كه در بعضی نقاط می باشد.محدودیتها:
– شیب زیاد– محدودیت عمق خاك– فرسایش شدید.مشخصات خاك های این واحد اراضی به روش FAP: RegosolsCalcoric Ragosols– واحد اراضی 23:
– این واحد اراضی شامل تپه های كم ارتفاع تا نسبتاً با قلل مدور، متشكل از سنگ های آهكی كنلگومرایی، ماسه سنگی، دگرگونی و شیلی و هم جنس مارنهای قرمز و خاكستری و گچ، سیلیتی با لایه های موازی (تشكیلات آنها جاری) با شیب عمومی 20 تا 30 درصد دارای خاك های علفی یكساله درختچه ها با پراكندگی زیاد و در بعضی قسمت ها به صورت اراضی دیم قابل مشاهده است. و از سایر مشخصات این واحد اراضی وجود آبراهههای عمیق و فرسایش یافته در بعضی از نقاط قابل ذكر است.محدودیت ها:
– پتس و بلندی و ناهمواری– شیب– فرسایش– محدودیت عمق خاكمشخصات خاك های این واحد اراضی به روش FAO: Gypsic Regosols– واحد اراضی 24
این واحد اراضی در محدوده مطالعاتی اتیلن غرب شامل تپه های كم ارتفاع بریده بریده فرسایش یافته (اراضی مخروبه) متشكل از مارنهای گچی- آهكی- نمكی (تشكیلات گچساران) با شیب عمومی 20 تا 30 درصد دارای خاك های كم عمق تا نیمه عمیق با بافت متوسط بر روی مواد مارنی پوشش گیاهی متوسط گیاهان علفی یكساله كه از بعضی نقاط ایمارنی انجام می گیرد. و از سایر مشخصات این واحد اراضی فرسایش خندقی شدید و بسترهای نمكی می باشد:محدودیت ها:
– بریدگی های بسیار زیاد و پستی و بلندی– شوری– فرسایش و محدویت عمق خاكمشخصات خاك های این واحد و اراضی به روش FAO:Gypsic RegosolsCalcaric(Gypsiferous and soliferous marls)– واحد اراضی 25
این واحد اراضی در محدوده مطالعاتی اتیلن غرب شامل تپه های نسبتاً مرتفع جنگلی عمومی با قلل مدور مشتكل از سنگ های آهكی و یا مارنی- شیب عمومی 20 تا 40 درصد دارای خاك های كم عمق تا نیمه عمیق كه ب رریو تجمع سنگریزه و مواد آهكی قرار گرفته است. پوشش گیاهی به صورت پوشش جنگلی بلوط با تراكم متوسط و پوشش مرتعی متوسط و در بعضی نقاط ایمكاری. را از سایر مشخصات این واحد اراضی وجود خاك های عمیق با تكامل پر وضع Carcaric Camisols می باشد.محدودیت ها:
– پستی و بلندی و ناهمواری– شیب– بیرون زدگی های سنگی در بعضی قسمت ها– مشخصات خاك های این واحد اراضی به روش FAO: Calcaric Regosols– واحد اراضی 26:
این واحد اراضی در محدوده مطالعاتی اتیلن غرب شامل تپه های نسبتاً مرتفع با قلل مدور و فرسایش متوسط متشكل از كنلگومرای نسبتاً متحجد با شیب 20 تا 50 درصد و با خاك های كم عمق تا نیمه عمیق سنگریزه دار با بافت متوسط تا سبك و پوشش گیاهی استپی نسبتاً متراكم دارد. دامنه های ریماری از دیگر مشخصات این واحد اراضی می باد و از سایر مشخصات این واحد اراضی وجود تعداد زیادی آبراه های باریك و عمیق است.
محدودیت ها:– پستی و بلندی– فرسایش– محدودیت عمق خاك– مشخصات خاك های این واحد اراضی به روش FAO: Calcavic Regosols– واحد اراضی 27:
شامل تپه های كم ارتفاع سیاه رنگ با قلل مدور و عموماص بر روی شیت ها و مواد دگرگونی و با شیب عمومی 25 تا 40 درصد، با خاك های كم عمق تا عمق سنگریزه درا و سنگلاخی بر روی شیست با بافت سبك تا متوسط پوشش گیاهی پراكنده گیاهان استپی و محل چرای پراكنده و اتفاقی می باشد.
واحد اراضی 32:این واحد شامل فلاتها و تراس های فوقانی با پتس و بلندی كم تا متوسط با خاك های عمیق با بافت سنگین تا خیلی سنگین توام با تجمع مواد آهكی در لایه های زیرین و پوشش گیاهی این واحد به صورت ریمكاری غلات و در بعضی نقاط راگاه فصلی و در بعضی نقاط دیگر زراعت آبی و در بعضی قطعات سنگریزه زیاد.
ادامه خواندن مقاله رده بندي خاك ها
نوشته مقاله رده بندي خاك ها اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.