nx دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
بهینه سازی مصرف انرژی الکتریکی در کارگاههای صنعتی
مقدمه:اغلب دستگاهها و مصرف كنندگان الكتریكی برای انجام كار مفید نیازمند مقداری راكتیو برای مهیا كردن شرایط لازم برای كار هستند بعنوان مثال موتورهای الكتریكی AC برای تبدیل انرژی الكتریكی به انرژی مكانیكی، نیازمند تولید شار مغناطیسی در فاصله هوایی موتور هستند. ایجاد شار تنها توسط توان راكتیو امكان پذیر است و با افزایش بار مكانیكی موتور مقدار توان راكتیو بیشتری مصرف می گردد.
عمده مصرف كنندگان انرژی راكتیو عبارتند از:1)- سیم های الكترونیك قدرتالف) مبدلهای AC/DC (RecTifier )ب) مبدلهای DC/AC (INVERTER )ج) مبدلهای AC/AC (Converter )
2) مصرف كنندگان یا تجهیزاتی كه دارای منتخه غیر خطی هستند:3) متعادل سازهای بارهای نا متعادل.4) تثبیت كنندهای ولتاژ5) كوره های القایی 6) كوره های قوس الكتریكی 7) سیستم های جوشكاری AC/DC
-انتقال انرژی راكتیو، انتقال جریان الكتریكی است و انتقالش نیازمند به كابل با سطح مقطع بزرگ تر دكل های فشار قوی مقاومتر، و در نتیجه هزینه های مازاداست، و همچنین افزایش تلفات الكتریكی وكاهش راندمان شبكه را نیز همراه دارد. و در مواردی مانند كاربردهای الكترونیك قدرت و متعادل سازی بارهای نا متعادل حتی انتقال انرژی راكتیو هم كار ساز نبوده و باید انرژی در محل تولید نشود.
خازن بعنوان تولید كننده انرژی راكتیواست اما خازن توان راكتیو را تولید نكرده بلكه مصرف كننده آن نیز می باشد. فقط در زمان كه ملف در خود انرژی ذخیره می نماید (توان راكتیو كه از شبكه می كشد)، خازن، انرژی ذخیره خود را به شبكه تحویل می دهد. و در زمانی كه علف و خازن در كنار همدیگر قرار گیرند موجبات تبادل انرژی بین علف و خازن گشته و دیگر تبادل انرژی بین مصرف كننده و شبكه صورت نمی گیرد.
تثبیت ولتاژ:مورد استفاده دیگر خازن، تثبیت ولتاژ محل تغذیه باراست افزایش بار به معنی افزایش دامنه جریان كشیده نشده از شبکه زدیاد افت ولتاژ در محل تغذیه است.1) تقویت شبكه:بتقویت شبكه به معنی كاهش امپرانس معادل شبكه در محل تغذیه می باشد انجام این مهم با افزایش ولتاژ شبكه و با تغذیه چند سوبه بار امكان پذیر است كه برای اكثر مصرف كنندگان امكان پذیر نیست.
2) كاهش بار:افت ولتاژ از حد مجاز را با تقلیل دادن بار و تنظیم متوالی زمانی بهره برداری دستگاهها می توان جبران نمود. 3) استفاده از خازنبا تزریق كردن Q وار تتوان راكتیو به شبكه در محل مصرف ولتاژ از U1 به U2 افزایش پیدا كرد. كه ولتاژ U2 از فرمول تقریبی زیر به دست می آید:
قدرت اتصال كوتاه شبكه در محل مصرف: Sقدرت راكتیو پیاده سازی شده : Qبا استفاده از ویژگی فوق می توان به تثبیت ولتاژ پرداخت. البته باید دانست كه تثبیت ولتاژ و تنظیم ضریب توان بصورت همزمان امكان پذیر نیست.تمامی خازنها بصورت تكفاز بسته می شوند و در ولتاژهای پایین سه خازن تكفاز بصورت ستاره یا مثلث به متصل می شوند.
ضریب توان:ضریب توان معیاری برای سنجش میزان توان راكتیو مورد نیاز دستگاههای برای تبدیل انرژی می باشند. ضریب توان طبق تعریف عبارت است از نسبت توان اكتیو به كل توان الكتریكی با اتصال خازن به بار، ضریب قدرت كل مجموعه مصرف كننده و خازن تغییر می كند چرا كه بخشی از انرژی راكتیو مورد نیاز به مصرف كننده را خازن تامین می كند و تنها نیاز به دریافت جزء باقیمانده از شبكه می باشد.با اتصال Q وار خازن به مصرف كننده ای با ضریب توان ضریب توان مجموعه خازن و بار به تغییر پیدا می كند كه را از رابطه مقابل می توان محاسبه كرد.
رگولاتور:رگلاتور اصلاح ضریب قدرت یكی از اساسی ترین بانكهای خازنی با قدمتی تقریبا برابر با قدمت خازن می باشد طبق تعریف رگلاتور دستگاهی است كه با اندازه گیری ضریب توان بار، به مقدار مورد نیاز خازن به مدار وارد می نماید.اصول كار رگلاتور:فرض كنیم می خواهیم به صورت دستی و بوید دستگاههای اندازه گیری توان اكتیو و راكتیو، ضریب توان را اصلاح كنیم همچنین فرض كنیم كه 5 عدد خازن هم ظرفیت q كیلوواری در اختیار داریم روند تنظیم به شرح زیر می باشد:مرحله1) اندازه گیری توان اكتیو و راكتیو.مرحله2) محاسبه ضریب توان با استفاده از فرمول مرحله3) محاسبه توان راكتیو مورد نیاز برای رسیدن به ضریب توان مطلوب مرحله4) تفریق Q كیلووار راكتیو به مدار.
در این جا دو حالت پیش می آید:حالت الف: Q كیلووار معادل 308q می باشد یعنی 3 پله واحد و 08 پله را وارد مدار نمائیم حال دو انتخاب وجود دارد:وارد كردن 3 پله (به ضریب توان مطلوب نمی رسیم)وارد كردن 4 پله (ضریب توان بزرگ تر از مقدار مطلوب می شود)حال باید بپذیریم كه:در هر حال مقداری خطا وجود دارد این میزان خطا چقدر است؟ به چه عواملی بستگی دارد؟ و چگونه می توان آنرا كنترل نمود؟
پاسخ به دو سوال آخر آسان است: ظرفیت كوچكترین پله چون كل راكتیو مورد نیاز به مضربی از كوچك ترین پله گرد می شود. و هر چه این عدد كوچك تر باشد خطا كمتر است. ولی كوچك ساختن پله اول موجب استهلاك قطعات، افزایش تعداد قطع و وصل ها ایجاد شوك و تنش های الكترومكانیكی می شود.نسبت C/K در واقع تنظیم كننده دقت یا خطای تنظیم است. و معمولا میزان خطا متناسب است با 05 الی 065 كوچكترین پله بانك خازن.
در رگلاتوری كه مبنای خطا 065 كوچك ترین پله است بجای 567 برابر كوچك ترین پله (065*q)، 6 برابر كوچكترین پله یعنی 6*q وارد مدار می شود و بجای 54 برابر كوچك ترین پله، S برابر كوچكترین پله یعنی 5*q وارد مدار می شود.پس هر خطا به صورت زیر فرمول بندی می شود. نسبت تبدیل ترانس جریان = K محاسبه خازن گذاری:همانطور كه گفته شد اهمیت خازن در سیستم های صنعتی كاملا متهود می باشد. ضریب توان كل سیستم برابر با 07966 می باشد. حالت مطلوب برای ما، بودن ضریب توانی برابر با 095 می باشد.
مرحله اول كه اندازه گیری توان اكتیو و راكتیو و مرحله دوم كه محاسبه ضریب توان می باشد انجام نشده است.حال مرحله سوم كه محاسبه توان راكتیو مورد نیاز برای رسیدن به ضریب توان مطلوب است را انجام می دهیم:
بانك خازن 425KVAR به عنوان بانك خازنی در نظر گرفته می شود.
ادامه خواندن مقاله در مورد بهينه سازي مصرف انرژي الکتريکي در کارگاههاي صنعتي
نوشته مقاله در مورد بهينه سازي مصرف انرژي الکتريکي در کارگاههاي صنعتي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.