nx دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
کاربرد نانو مواد در صنعت بتنمقدمهمواد نانو به عنوان موادی که حداقل یکی از ابعاد آن (طول، عرض، ضحامت) زیر 100nm باشد تعریف شده اند، یک نانومتر یک هزارم میکرون یا حدود 100000برابر کوچکتر از موی انسان است. به طور کلی، در یک تقسیمبندی عمومی، محصولات نانومواد را می توان به صورتهای زیر بیان کرد:فیلمهای نانو لایه (Nano Layer Thin Films) ) برای کاربردهای عمدتا الکترونیکی، نانو پوشش های
حفاظتی برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی، حفاظت در مقابل عوامل مخرب محیطی و نانو ذرات به عنوان پیش سازنده(precursor ) یا اصلاح ساز(Modifier ) پدیدههای شیمیایی و فیزیکی. منظور از یک ساختار (Nanostructured Solid ) یا واضح تر یک بدنه نانوساختار جامدی است که در آن انتظام اتمی، اندازه کریستال های تشکیل دهنده و ترکیب شیمیایی سراسر بدنه در مقیاس چند نانو متری گسترده شده باشد.
خواص فیزیکی و شیمیایی مواد نانو (در شکل و فرمهای متعددی که وجود دارند از جمله ذرات، الیاف، گلوله و;)در مقایسه با مواد میکروسکوپی تفاوت اساسی دارند. تغییرات اصولی که وجود دارد نه تنها از نظر کوچکیای اندازه بلکه از نظر خواص جدید آنها در سطح مقیاس نانو میباشد.
هدف نهایی از بررسی مواد در مقیاس نانو، یافتن طبقه جدیدی از مصالح ساختمانی باعملکرد بالا می باشد، که آنها را می توان به عنوان مصالحی با عملکرد بالا و چند منظوره به شمار آورد. منظور از عملکرد چند منظوره، ظهور خواص جدید و متفاوت نسبت به مواد معمولی میباشد به گونهای که مصالح بتوانند کاربردهای گوناگونی را ارائه نمایند.
1- مواد نانو کامپوزیتمواد نانو کمپوزیت بر پایه پلیمر (ماتریس پلیمری) اولین بار در سالهای 70 معرفی شده اند که از فناوری sol-gel جهت انتشار (Disperse ) دادن ذرات نانو کانی درون ماتریس پلیمر استفاده شده است.هر چند تحقیقات انجام شده در دو دهه گذشته برای توسعه تجاری این مواد توسط شرکت تویوتا در ژاپن صورت گرفته است، ولی رشته نانو کمپوزیت پلیمر هنوز در مرحله جنینی و در آغاز راه میباشد. در این شرایط نانو آلومینا، بهترین ساختار نانویی است که افق جدیدی را در صنعت سرامیک نوید می دهد، زیرا کاربرد این مواد پدیده ای است که از نظر مکانیکی، الکتریکی و خواص
حرارتی به طور مناسب دارای تعادل بوده و در رشته های مختلف کاربرد دارد. از جمله میتوان به چند نمونه اشاره کرد: تکنولوژی نانو فلز آرتوناید که اخیرا الیاف تجاری نانو آلومینا را تولید کرده است و ذرات نانویی غیر فلز مانند: نانوسیلیکا، نانو زیرگونیا و مواد دیگر اصلاح کننده سرامیک ها.
2- بتن با عملکرد بالا یکی از چالشهایی که در رشته مصالح ساختمانی بوجود آمده است، بتن با عملکرد بالا (HPC) می باشد. این نوع بتن مقاوم از نوع مصالح کامپوزیت بوده و از نظر دوام جزو مصالح کامپوزیت و چند فازی مرکب و پیچیده می باشد. خواص، رفتار و عملکرد بتن بستگی به نانو ساختار ماده زمینه بتن و سیمانی دارد که چسبندگی، پیوستگی و یکپارچگی را بوجود می آورد.
بنابراین، مطالعات بتن و خمیر سیمان در مقیاس نانو برای توسعه مصالح ساختمانی جدید و کاربرد آنها اهمیت دارد.روش معمولی برای توسعه بتن با عملکرد بالا اغلب شامل پارامترهای مختلفی از جمله طرح اختلاط بتن معمولی و بتن مسلح با انواع مختلف الیاف میباشد. در مورد بتن به طور خاص، علاوه بر عملکرد با دوام و خواص مکانیکی بهتر، بتن با عملکرد بالای چند منظوره (MHPC) خواص اضافه دیگری را دارا میباشد، از جمله میتوان به خاصیت الکترو مغناطیسی و قابلیت بکار گیری در سازه های اتمی (محافظت از تشعشعات) و افزایش موثر بودن آن در حفظ انرژی ساختمانها و ; را نام برد.3- نانو سیلیس آمورف
در صنعت بتن، سیلیس یکی از معروفترین موادی است که نقش مهمی در چسبندگی و پر کنندگی بتن با عملکرد بالا (HPC) ایفا می کند.محصول معمولی همان سلیکیافیوم یا میکرو سیلیکا میباشد که دارای قطری در حدود01 تا 1 میلیمتر بوده و دارای اکسید سیلیس حدود 90% میباشد. میتوان گفت که میکروسیلیکا محصولی است که برای افزایش عملکرد کامپوزیت مواد سیمانی به کار برده میشود.
محصولات نانو سیلیس متشکل از ذراتی هستند که دارای گولهای شکل بوده و با قطر کمتر از 100nm یا بصورت ذرات خشک پودر یا به صورت معلق در مایع محلول قابل انتشار میباشند، که مایع آن معمولترین نوع محلول نانوسیلیس می باشد، این نوع محلول آزمایشات مشخص در بتن خود تراکم ([2] SCC ) به کار گرفته شده است. نانو سیلیس معلق کاربردهای چند منظوره از خود نشان می دهد مانند:خاصیت ضد سایشضد لغزشضد حریقضد انعکاس سطوح
آزمایشات نشان دادهاند که واکنش مواد نانو سیلیس (Colloidal Silica) با هیدرواکسید کلسیم در مقایسه با میکروسیلیکا سریعتر انجام گرفته و مقدار بسیار کم این مواد همان تاثیر پوزالانی مقدار بسیار بالای میکروسیلیکا را در سنین اولیه دارا می باشد. تمام کارهای انجام یافته بر روی کاربرد مواد نانو سیلیس کلوئیدی (Colloidal Nano Silica )در بخش اصلاح مواد ریولوژی، کارپذیری و مکانیکی خمیر سیمان بوده است. آنچه که در اینجا مطرح است نتایج اولیه محصولات نانو سیلیس با قطری در محدوده 5 تا 100nm میباشد.
4- نانو لولهها (NANOTUBES)همان گونه که در مقدمه مقاله مطرح شد معمولا الیاف برای مسلح کردن و اصلاح عملکرد مکانیکی بتن بکاربرده می شوند. امروزه از الیاف فلزی، شیشهای، پلی پرویلین، کربن و ; در بتن برای مسلح کردن استفاده می شود و لیکن تحقیقات روی بتن مسلح شده توسط نانو لوله کربنی (Carbon Nan otubes )انتشار نیافته است تا بتوان از نتایج برای مسلح کردن بوسیله نانولوله ها استفاده کرد.
نانو لوله کربنی توسط LIJIMA در سال 1991 کشف شده است و کارهای بسیاری بر روی ساختار نانو در بخش فیزیک کوآنتم انجام یافته است بطوری که تحقیقات نوین روی تکنولوژی و مهندسی نانو در سطح جهانی نقش اساسی و اصلی بازی می کند. کربن 60 و نانو لولههای نوین دارای ساختاری هستند که آنها را از فولاد قویتر و بسیار سبک می کند بطوریکه می توانند خمیدگی و کشش را بدون شکستن تحمل نمایند و در آینده جایگزین الیاف کربن خواهند شد که در کامپوزیتها بکار برده می شوند.
نانو لولهها با توجه به تحقیقات انجام شده در مرکز تحقیقات بتن (وابسته به موسسه ACI شاخه ایران) دارای مقاومت کششی بیش از هر نوع الیاف بتنی شناخته شده میباشند و نیز نانو لولهها خواص ویژه قابل ملاحظه حرارتی و الکتریکی از خود نشان می دهد، بطوریکه هادی بودن حرارت آنها بیش از دو برابر الماس و هادی بودن الکتریکی آنها 1000برابر مس است. نانو لولهها طبقه جدیدی از محصولات میباشند که انقلابی جدید در زمینه مصالح و مواد نانو کامپوزیتهای چند منظوره بوجود آورده اند ومیتوانند به عنوان نانو لولههای کربنی در نقش الیاف مسلح کننده مناسب آن مواد مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین نانو لولههای کربنی از اجزای کلیدی بدست آوردن هدف اصلی ذکر شده در فوق به عنوان مسالح ساختمانی با عمکرد بالای چند منظوره، بازی میکنند.5- نتیجهگیری منظور از مقاله ارائه شده نشان دادن مصالح جدید ساختمانی و بیان مزایای استفاده از این نوع مواد در صنعت ساختمان می باشد، البته به دلیل نو بودن این نوع مصالح زمینههای فراوانی برای کارهای نظری و عملی در دانشگاه های کشور می باشد با معرفی مصالح و ساختار نانو راه برای گامهای بلندتر در این زمینه باز خواهد شد.
پرلیتمقدمه:پرلیت نوعی سنگ سیلیكونی حاصل از گدازه های آتشفشانی است كه با توجه به سوابق به دست آمده از قرن سوم پیش از میلاد شناخته شده بود و با توجه به ویژگی هایی كه در كاهش مصرف انرژی دارد در سال 1940 در امریكا و در سال1946 در اروپا مورد بهره برداری قرار گرفت.امروزه پرلیت در صنایع مختلف از جمله ساختمان، نفت، پتروشیمی، نساجی، فیلتراسیون، نظامی، كشاورزی و; كاربردهای فراوانی دارد.
شركت تعاونی وارش سبز درفك نیز از سال 1379 تحقیقات گسترده ای را در زمینه پرلیت آغاز نموده و با بهره گیری از دانش فنی متخصصین خود موفق به بهره گیری از پرلیت در ساخت مصالح سبك ساختمانی گردید.
خواص فیزیكی پرلیتسفید رنگ0/5 رطوبت آزاد
6/5-8/0 PH105 ضریب انكسار2/2-2/4 جرم مخصوص32-400kg/m دانسیته توده870-1100 c نقطه نرمی1280-1350 c نقطه ذوب
0/2 Btu/lb F گرمای ویژه3/5m/g مساحت سطح ویژه8/3 ppm آهن محلول3-4darci نفوذپذیری600ml100gr جذب آبدربازهای غلیظ داغ و HFمحلول در محلول 1نرمال سود:نسبتا محلول(%10>)دراسیدهای معدنی1نرمال: كمی محلول(%3>)درآب یا اسیدهای ضعیف :بسیاركم محلول(%1>) حلالیت
پرلیت با بیش از 300 نوع كاربری نقش به سزایی در صنایع مختلف دارد كه تعدادی از آنها به شرح زیر می باشد:1- صنعت ساختماندانسیته (kg/m) قابلیت انتقال حرارت(w/mc ) نوع ملات1440 0/467 ملات پلاستر سیمان،آهك،شن و ماسه1410 0/649 ملات پلاستر گچ،شن و ماسه
1280 0/461 ملات پلاستر گچ710 0/205 ملات پلاستر گچ- پرلیت با روكش نشاسته ای627 0/162 ملات پلاستر گچ- پرلیت با روكش قهوه ای رنگ1-1- ساخت قطعات بتنی سبك و قطعات پیش ساخته1-2- كرونبندی سقف1-3- شات كریت
1-4- پلاسترها(گچ و پرلیت)1-5- پوشش پلی استری2- صنعت نفت2-1- ایزولاسیون مخازن و لوله های نفتی2-2- جذب آلایندگی های سطح آب(نشت نفتی)3- صنعت كشاورزی3-1- حمل سموم دفع آفات نباتی3-2- بهبود خواص خاك(ایجاد تخلخل)
3-3- تهیه كودهای شیمیایی3-4- حفاظت از چمن ها در استادیوم ورزشی و زمین چمن 4- صنعت آب و فاضلاب4-1- فیلتراسیون جهت تصفیه آب 5- صنایع غذایی ، شیمیایی ، دارویی و ; 5-1- ماده كمكی فیلتراسیون
5-2- پركننده بی اثر ( PH خنثی) 5-3- ماد پاك كننده و ساینده سبک6- صنعت نساجی 6-1- برای ایجاد سطوح پرزدار7- صنایع شیمیایی و پتروشیمی 7-1- ماده پركننده حجیم و سبك (كاغذ، رنگ، كالك، صابون گریس و;.)
8- صنعت ریخته گری و فلزات مذاب8-1- برای گرفتن سرباره های مواد مذاب و حفظ حرارت قطعات ریخته شده 9- استفاده در ساخت مواد پاك كننده بعنوان ماده كمكی 10- استفاده بعنوان عایق
رما در مخازن نگهداری گازهایی مایع شده ( اكسیژن، نیتروژن، متان، پروپان، آمونیاك و;..)11- از پرلیت اصلاح شده یا بوسیله قیر در جلوگیری از انتقال رطوبت استفاده می گردد.از دیگر مواد استفاده پرلیت میتوان به كاربرد آن بعنوان پركننده های مقاوم در مقابل آتش و نیز عایق حرارتی در درجه حرارت هایی كه عایق كاری در دماهای بین 200 تا 800 درجه سانتیگراد موردنیاز است نام برد.
محصولات سرامیكی پرلیت- فسفات و پرلیت در ساخت كوره های حرارتی الكتریكی،رآكتورهای شیمیایی و سایر تاسیسات بعلت ویژگی های عایق حرارتی این محصول به طور گسترده ای رواج یافته است.كاربردهای پرلیت در آینده تنوع و دگرگونی وسیعی خواهد یافت بعضی از زمینه های جدید كاربرد پرلیت عبارتند از:جانشینی سبوس در غذای حیوانات، به كارگیری بعنوان كود،سفال های آكوستیك،بافت دهنده رنگ،بسته بندی، در ساخت دیگ بخار و كوره های پخت سیمان نام برد.
كاربرد پرلیت در صنعت ساختمان:صنعت ساختمان مصرف كننده عمده پرلیت بوده و خواهد بود. حدود 65 تا 70 درصد از تولید پرلیت در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.به طور كلی پرلیت در بخش های ساختمانی بعنوان آكرگات (قلوه سنگ) در تولید بتن، در تهیه ملات، پلاستر،بعنوان عایق نامتراكم در بین دیوارهای بنایی و آجری، بعنوان بخشی از صفحات و پانل های آماده و بعنوان پركننده و بافت دهنده در رنگها به كار می رود.
كاربرد پرلیت در بتن سبك عایق:مهمترین مصرف پرلیت در ساختمان بعنوان اگرگات (قلوه یا مصالح سنگی) در تولید بتن سبك است كه برای سقف ، كف، دیوارهای جداكننده و قطعات سبك وزن ساختمانی به كار می رود.بیشترین مورد استفاده از پرلیت بعنوان بتن عایق سقف ساختمانانها از قبیل بیمارستان ها، ساختمان های اداری، فروشگاهها، انبارهاو ساختمان های تولیدی است.بتن پرلیتی خاصیت عایق دما(سرما و گرما) و مقاومت در برابر آتش را یكجا در خود دارد
.كاربرد پرلیت در بتن پاشی(شات کریت):از پرلیت می توان بعنوان اگرگات(قلوه سنگ) به همراه سیمان و آب، بتن پرلیتی تهیه نمود و از آن به روش شات كریت برای پوشش دادن سطوح شیب دار، قائم و سطوح انحنادار استفاده نمود.
كاربرد پرلیت در عایق حرارتی:چگالی ملات خشك (kg/m) قابلیت هدایت گرمایی (W/mk) قدرت تراكم (kpa) چگالی بتن تر(kg/m)576 0/11-0/13 2413-3447 808±32488 0/09-0/10 1585-2344 728±32432 0/08-0/09 965-1378 648±32352 0/07-0/08 552-861 584±32
یكی از مهمترین خواص پرلیت، هدایت حرارتی بسیار كم آن است كه در كارهای ساختمانی و بخصوص مهندسی سردخانه ها موارد استفاده فراوانی بوجود آورده است.ضریب هدایت حرارتی پرلیت منبسط شده بسته به وزن مخصوص آن متفاوت و عموما پایین است عایق كاری با این ماده در حرارتهای پایین تر از 950 درجه سانتیگراد معمول است.هدایت حرارتی آن بین 28/0- 8/0 متغیرمی باشد.غیر قابل اشتعال بودن از مزیت های دیگر پرلیت است.كاربرد پرلیت در عایق كردن سقف شیب دار:پرلیت به صورت نامتراكم و یا تراكم شده بین ورقه های شیروانی قرار می گیرد محصولات مذكور را می توان جهت ایجاد حداقل گرد و خام به كار گرفت.پس از نصب سقف شیب دار با استفاده از این مواد، درصد فرونشینی آن حداقل بوده و غیر قابل شكستن و تخریب است، لذا یكپارچگی عایق بندی حفظ می شود و از آنجاییكه این محصول غیر قابل اشتعال است و از مقاومت كافی در مقابل آتش سوزی نیز برخوردار است. بدین ترتیب استفاده از عایق پرلیتی در نزدیكی سیم های برق و اتصالات موجب ایجاد ایمنی كافی می گردد.
كف های شناور:از خاصیت عایق آکوستیک بودن پرلیت در كف های شناور استفاده می شود، كف عایق متشكل از صفحات فیبر فشرده شده است كه روی یك لایه پر شده از پرلیت به كار گرفته می شود.پرلیت در قسمت زیرین كف ریخته شده و به ارتفاع مورد نظرمی رسد، صفحه فیبر روی پرلیت قرار گرفته و توسط كاغذ نفوذ ناپذیر در مقابل آب و بالاخره لایه رویی كف پوشیده می شود. بدین ترتیب مسئله صدا در ساختمان های مرتفع تحت كنترل قرار می گیرد.
ادامه خواندن مقاله در مورد کاربرد نانو مواد در صنعت بتن
نوشته مقاله در مورد کاربرد نانو مواد در صنعت بتن اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.