nx دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
سیستم بادبندی واگرا
مقدمه:سیستم بادبندی واگرا، یك نوع سیست مناسب سازهای برای مقابله با نیروهای زلزله میباشد كه برای اولین بار توسط پوپوف پیشنهاد شد. سازههای مهاربندی واگرا با توجه به طول تیر پیوند بطور همزمان هم دارای سختی سیستمهای سازهای با بادبندهای همگرا و هم دارای شكلپذیری و خاصیت استهلاك انرژی سیستمهای سازهای خمشی میباشند. بعد از معرفی این سیستم توسط پوپوف و همكارانش و طراحی چندین ساختمان بلند با استفاده از این نوع سیستم و رفتار
بسیار مناسبی كه این سازهها در زلزله از خود نشان دادند مهاربندهای واگرا به سرعت مورد قبول آییننامههای آمریكایی AISC و UBC قرار گرفتند. در ایران در اكثر موارد مهاربندهای واگرانه برای رفتار مناسب لرزهای بلكه بر اساس محدودیتهای مهاربندی واگرانه برای رفتار مناسب لرزهای بلكه بر اساس محدودیتهای معماری و به اجبار استفاده میشود. هر چند كه ضریب رفتار این سیستم در آییننامه 2800 ویرایش دوم و سوم آورده شده ولی ضوابط لرزهای مهاربندیهای واگرا در آییننامه 2800 هنوز آورده نشده است. در ویرایشهای قبلی آییننامه 2800 تنها به این جمله اكتفا شده بود كه برای طراحی این نوع سیستمهای سازهای بایستی به آییننامههای معتبر خارجی رجوع شود. همین امر باعث میشود كه مهندسان طراح در ساختمانهای با بادبندهای واگرا از ضریب رفتار سیستم مهاربندی واگرا استفاده نموده و در حقیقت نیروهای زلزله را نسبت به سیستم مهاربندی همگرا كاهش دهند ولی با توجه به موجود نبودن ضوابط لرزهای بادبندهای واگرا در آییننامههای ایرانی، بالطبع ضوابط طراحی ویژه اینگونه سیستمها نیز توسط غالب مهندسین رعایت نمیشد. یك نمونه روشن بحث بالا مشاهده ساختمانهای بسیاری با بادبندهای واگرا در تهران میباشد كه در تیر پیوند از تیر لانه زنبوری استفاده شده است. در موارد محدودی نیز مشاهده میگردد كه در جان، ورق تقویتی كار گذاشته شده است در صورتی كه بر اساس دستور صریح
آییننامه استفاده از تیرهای لانه زنبوری یا جان باز چه با ورق تقویتی و چه بدون ورق تقویتی مجاز نمیباشد. قابل توجه است كه بیشترین سهم استهلاك انرژی در اینگونه سیستمهای سازهای نیز مربوط به تیر پیوند (Link) میباشد. خوشبختانه ضوابط سیستمهای مهاربندی واگرا در ویرایش جدید مبحث دهم آورده شده و امید است ضوابط مربوطه تا حد امكان در طراحی و اجرا بطور معمول بكار برده شود. هر چند ضوابط مربوط به طراحی بادبندهای واگرا نسبت به بادبندهای همگرا بسیار بیشتر میباشد ولی نرمافزار ETABS امكانات بسیار مناسبی برای طراحی بادبندهای واگرا دارا میباشد و تنها كافی است آییننامه طراحی UBC-ASD انتخاب شده و تركیبات بار نیز توسط كاربر معرفی شود. در این مقاله ضوابط طرحی مطابق UBC-ASD همراه با شماره بند آییننامه آورده
شده است. در ادامه در هر قسمت امكانات ETABS در مورد كنترل ضابطه مربوطه ذكر شده و در انتهای هر قسمت نیز یكسری توصیههای فنی و اجرایی در رابطه با همان ضابطه آورده شده است.
بیان تئوری:در سیستمهای مهاربندی برون محور تیر رابطه حلقه ضعیف شكست را تشكیل میدهد و ضوابط طراحی به گونهای تنظیم شده است كه شكست به صورت هدایت شده در این جز ایجاد شود و بقیه اجزا از تسلیم و شكست مصون مانده و از حوزه ارتجایی خارج نشوند. ضوابط UBC عمدتا بر اساس نتایج آزمایشهای كاسای و تحقیقات پوپوف و دانشجویان مبتنی است. در این ضوابط برای تضمین تمركز شكست در تیر رابط، با اعمال یك ضریب اطمینان مناسب در سایر اجزا ظرفیت بیشتری نسبت به ظرفیت لازم برای ایجاد تسلیم در تیر رابط تدارك دیده شده است. برای ایجاد یك شكست نرم و مطلوب در تیر رابط تلاش شده است كه موارد زیر در ضوابط آییننامه در نظر گرفته شوند.1- تامین پایداری موضعی بال تیر از طریق محدود ساختن نسبت عرض به ضخامت بال2- تامین پایداری موضعی جان از طریق:– نصب ورقهای تقویتی به صورت تابعی از ضخامت و ارتفاع جان و همچنین زاویه چرخش تیر– عدم استفاده از ورق مضاعف (Doubler plate) برای تقویت جان3- حاكم ساختن شكست برشی به جای شكست خمشی در تیر رابط
4- جلوگیری از ورود به حوزه رفتار كاهنده از طریق محدود ساختن چرخش تیر رابطبطور كلی ابعاد تیر پیوند باید طوری انتخاب شود كه مقاومت لازم را ایجاد كند و جزییات داخلی تیر پیوند باید طوری طراحی شود كه شكلپذیری مناسب را ایجاد نماید. طراحی دیگر اعضای قاب باید به صورتی باشد كه قویتر از تیر پیوند باشند بطوریكه تیر پیوند بتواند به حد تسلیم رسیده و نیز بتواند از كرنش سخت شدگی در آن سود برد. در صورت رعایت این ضوابط میتوان مطمئن شد كه تسلیم قاب محدود به تیر میباشد.روشهای طراحی آییننامه UBC و AISC بدین گونه است كه آییننامه UBC برای طراحی بادبندهای واگرا هم روش تنش مجاز، ASD و هم روش LRED را ارایه كرده است در حالیكه آییننامه AISC طراحی بادبندهای واگرا را تنها بر مبنای روش طراحی بار و مقاومت نهایی، LRFD بیان نموده است.طبق بند 8-1 پیوست 2 استاندارد 2800 ویرایش 2، قابهای برون محور (واگرا) لازم است مطابق مقررات ویژه مندرج در آییننامههای معتبر طراحی شوند و در استاندارد 2800 ویرایش 3 نیز ذكر شده است كه ضوابط لرزهای سیستمهای با بادبندی واگرا در ویرایشهای بعدی آورده خواهد شد. با توجه به این بند استاندارد 2800 و توجه به این نكته كه در كشور ما طراحی بر اساس روش تنش مجاز رایج میباشد این نتیجه حاصل میشود كه مناسب است كه برای در نظر گرفتن ضوابط
لرزهای در طراحی بادبندهای واگرا از آییننامه UBC-ASD استفاده شود.اییننامه UBC در مورد طراحی بادبندهای برون محور دو روش مقاومت نهایی و تنشهای مجاز را ارایه كرده است كه در اینجا روش تنش مجاز تشریح میشود زیرا ضوابط مندرج در آییننامه 2800 و مبحث 10 مقررات ملی ساختمان (طرح و اجرای ساختمانهای فولادی) بر پایه این روش تنظیم شده است. البته باید توجه داشت اگر چه در اینجا ضوابط مربوط به طراحی به روش تنش مجاز درج گردیده است، اما بخاطر ماهیت واقعی رفتار سازه و بروز سازكار تسلیم، UBC ناگزیر از اشاره به مقاومت نهایی اعضای سازه شده است. بنابراین در طول متن هر جا از مقاومت عضو نام برده شده است منظور مقاومت نهایی عضو مطابق جدول زیر است.
1-10-2213- كلیاتقابهای مهاربندی شده واگرا بایستی طبق ضوابط این بخش طراحی گردند.
امكانات نرمافزاری: برنامه ETABS با توجه به پارامترهای معرفی شده بطور اتوماتیك اشكال مختلف بادبندی واگرا را جستجو و شناسایی میكند. برای اینكه ضوابط مربوط به بادبندهای واگرا توسط برنامه كنترل شود كاربر باید نوع آییننامه طراحی را (UBC-ASD و نوع سیستم سازهای را EBF و منطقهای را كه سازه در آن واقع شده است را یكی از مناطق 3 یا 4 انتخاب كند.
در شكل زیر انواع مختلف بادبندهای واگرای قابل تشخیص توسط برنامه نشان داده شده است.توصیه فنی: مهاربندی تك قطری كه در شكل بالا نشان داده شده است برای دهانههای باریك مورد استفاده قرار میگیرد. در صورت امكان بهتر است این نوع قاب EBF بصورت جفتهایی كه مخالف هم بادبندی شدهاند بكار رود تا بارهای رفت و برگشتی زلزله را به راحتی تحمل كنند. برای دهانههای پهنتر اانواعی از قاب EBF كه در شكل b,c نشان داده شدهاند ترجیح داده میشوند مخصوصا قاب EBF نوع b كه بسیار باصرفه میباشد زیرا شكل آن متقارن بوده و تیر پیوند به ستون متصل نمیباشد و با این شكل از مهاربندی هر مسئله محتملی كه در ارتباط با اتصال تیر پیوند با ستون وجود دارد صرفنظر شده است.
2-10-2213- تیر پیوند:حداقل در یك انتهای هر بادبند از سیستم مهاربندی واگرا باید یك تیر پیوند وجود داشته باشد. تیرها در سیستم مهاربندی واگرا باید منطبق بر ضوابط آییننامه UBC باشند. با این تفاوت كه نسبت عرض به ضخامت بر (حسب كیلوگرم بر سانتیمتر مربع) تجاوز نماید.
امكانات نرمافزاری: برنامه ETABS در مقاطع I شكل تیرها این نسبت را كنترل میكند. در صورت ارضای این ضابطه عبارت SEISMIC برای مقطع در برگه طراحی اعلام میشود و در صورت عدم ارضای این ضابطه باید مشخصات مقطع اصلاح شود.
3-10-2213- مقاومت تیر پیوند:مقاومت خمشی تیر پیوند، ، مقاومت برشی آن با توجه به بند 2-4-2213 محاسبه میگردد. هنگامی كه مقاومت تیر توسط برش كنترل میشود، ظرفیت محوری و خمشی تیر پیوند با در نظر گرفتن بال تیر به تنهایی محاسبه میشود. مقاومت خمشی كاهش یافته، ، مورد استفاده قرار میگیرد با استفاده از فرمول محاسبه میشود كه در صورتی كه كوچكتر از باشد از آن صرفنظر میگردد.
امكانات نرمافزاری:برنامه ETABS مقاومت برشی، و مقاومت خمشی ، را محاسبه میكند. اگر باشد فرض میشود كه مقاومت تیر پیوند به صورت برش كنترل میشود و پیامی در این رابطه چاپ میشود. در صورتی كه رابطه فوق برقرار نباشد، فرض میشود كه مقاومت تیر پیوند به صورت خمشی باشد و پیامی در این رابطه چاپ میشود. در صورتی كه رفتار تیر پیوند به صورت برشی باشد، مشخصات محوری و خمشی (مساحت A و مدول مقطع S) برای استفاده در معادلات اندركنش نیروی محوری و لنگر خمشی تنها بر اساس بالهای تیر محاسبه میشود و وجود جان نادیده گرفته میشود.
برنامه ETABS از فرمولبندی زیر برای بدست آوردن مقاومت برشی و مقاومت خمشی (یا خمشی كاهش یافته) استفاده میكند.– مقاومت برشی تیر رابط
– مقاومت خمشی تیر رابطاگر شكست برشی بر تیر رابط حاكم میباشد. در این صورت در محاسبه مقاومت خمشی و محوری تیر باید فقط بالها را به حساب آورد.
اگر شكست خمشی بر تیر رابط حاكم میباشد. در این صورت در محاسبه مقاومت خمشی و محوری تیر تمام سطح مقطع تیر به حساب آورد.
در روابط بالا پارامترهای اعمالی برابر است با:
تنش تسلیم فولادd عمق تیر
ضخامت جان تیر
ضخامت بال تیرz اساس مقطع خمیری تیرMs مقاومت خمشی تیر رابط
مقاومت خمشی كاسته شده تیر رابط بر اثر وجود نیروی محوری
مقاومت برشی تیر رابط
تنش محوری تیر
سطح مقطع كل تیر
سطح مقطع جان تیر
توصیه فنی:ظرفیت اتلاف انرژی در حالت برشی بیش از شكست خمشی است، پس بهتر است در صورتی كه طرحهای معماری اجازه میدهد طول تیر رابط طوری انتخاب شود كه شكست برشی حاكم شود.
توصیه فنی:توجه كنید كه در طراحی تیر پیوند طراح بایستی تا حد امكان از ظریفترین مقطع ممكن با توجه به ضوابط آییننامه استفاده كند. از آنجا كه در سیستم مهاربندی واگرا باید با جاری شدن تیر پیوند بقیه اعضا در حالت الاستیك باقی بمانند بنابراین فرمولبندی روابط و طرح تمامی اجزای سازهای به گونهای است كه از تیر پیوند قویتر باشند، بنابراین انتخاب كردن تیر پیوند با بیش از ظرفیت موردنیاز، باعث میشود بقیه اعضای سازهای نیز بیش از حد موردنیاز دست بالا طرح شوند كه این امر باعث میشود سازه پرهزینه و غیراقتصادی طرح گردد.
4-10-2213- دورانهای تیر پیونددوران تیر پیوند نسبت به حالت اولیه آن در حالت رسیدن قاب به تغییر مكان نهایی نباید از اعداد زیر تجاوز كند.1- اگر (طول خالص تیر پیوند است) آنگاه 2- اگر (طول خالص تیر پیوند است) آنگاه 3- اگر (طول خالص تیر پیوند است) آنگاه از درونیابی خطی بین دو حدو 009003 رادیان استفاده میشود.
دوران تیر پیوند بر حسب رادیان و طول خالص تیر پیوند است.
امكانات نرمافزاری:در برنامه ETABS، دوران تیر پیوند موجود در دهانه تیر به صورت جابجایی نسبی طبقه ، ضربدر طول دهانه تقسیم بر طول تیر پیوند موجود در دهانه تقسیم بر ارتفاع طبقه بدست میآید.
توصیه فنی:توجه داشته باشید كه كمانش برش جان حالت شكست اصلی است كه كاهش شدیدی را به دنبال دارد و باید با محدود ساختن زاویه چرخش تیر رابط مانع بروز آن شد.
توصیه فنی:در UBC و آییننامه 2800 گریز غیرارتجاعی با یكدیگر متفاوت میباشد. در آییننامه 2800 ویرایش 3 گریز غیرارتجاعی برابر R0.7 گریز از ارتجاعی سازه زیر اثر نیروی زلزله طرح میباشد. در آییننامه UBC بجای ضریب R0.7 از ضریب استفاده میشود كه بستگی به نوع سیستم سازهای دارد. كاربر در قسمت معرفی این ضریب در نرمافزار ETABS میتواند مقدار موردنظر خود را طبق جدول زیر وارد كند.
5-10-2213- جان تیر پیوندجان تیر پیوند باید به صورت ساده و بدون ورق تقویتی باشد. هیچگونه بازشویی نیز نباید در جان تیر پیوند وجود داشته باشد. برش جان تیر پیوند تحت بارهای زلزله نباید از تجاوز نماید.
امكانات نرمافزاری:برنامه ETABS برش تیر پیوند را تحت هر كدام از تركیبات بار كنترل میكند. برش تیر پیوند در هر كدام از تركیبات بار نباید از بیشتر شود.
توصیه فنی:با توجه به این بند آییننامه به هیچ عنوان استفاده از تیرهای لانه زنبوری چه با ورق تقویتی در جان چه بدون ورق تقویتی در جان برای تیر پیوند نمیباشد. همچنین استفاده از مقاطع IPE با ورق تقویتی در جان نیز در محدوده تیر پیوند مجاز نمیباشد.
6-10-2213- اتصال بادبند به تیر:اتصال بادبند به تیر باید قادر به تحمل نیرویی معادل ظرفیت فشاری بادبند و انتقال این نیرو به جان را داشته باشد. هیچ یك از اجزای اتصال بادبند به ستون نباید به ناحیه جان تیر پیوند وارد شوند.
توصیه فنی:به دو دتایل ارایه شده در شكل زیر توجه كنید. سه تفاوت بین دتایلهای ارایه شده وجود دارد.1- در دتایل صحیح انتهای بادبند به موازات تیر بریده شده است. و در حد امكان بادبند به تیر نزدیك شده است. در صورتی كه در دتایل غیر صحیح انتهای بادبند از تیر فاصله دارد و لبه انتهایی آن به موازات تیر بریده نشده است. جزییات اتصالی با دتایل غیرصحیح در هنگام آزمایش یك قاب 6 طبقه
دچار شكست شد. خرابی توسط كمانش شدید صفحه اتصال بین مهاربندی و تیر پیوند ایجاد شد. لنگرهای خمشی منفی در تیر تنشهای فشاری بزرگی را در طول لبههای صفحه اتصال بین مهاربندی و تیر پیوند تولید میكند و باعث امكان كمانش صفحه اتصال میشود. جزییات صفحه
اتصال در دتایل صحیح به كمانش صفحه اتصال كمتر حساس است. بریدن انتهای مهاربند به موازات تیر و استقرار آن در نزدیكترین محل به تیر پیوند اتصال را تا حد ممكن فشردهتر میكند. بعلاوه لبه صفحه اتصال نزدیك به تیر پیوند در دتایل صحیح تقویت شده است. عملكرد عالی این جزییات همانند آنچه در دتایل صحیح نشان داده شده است به اثبات رسیده و میبایست از این نوع دتایل برای اتصالات استفاده كرد.2- دومین تفاوتی كه بین دو دتایل مشاهده میشود این است كه در دتایل صحیح خط مركزی مهاربند خط مركزی تیر را در انتهای تیر پیوند قطع كرده است. در صورتی كه در اتصال غیرصحیح خط مركزی مهاربند در خارج از تیر پیوند محور مركزی تیر را قطع كرده است. البته مطالعات مشخص نمودهاندكه تقاطع خطوط مركزی مهاربندی و تیر چنانچه داخل تیر پیوند باشد مورد قبول است.
7-10-2213- سختكنندههای تیر پیونددر محل اتصال بادبند به تیر باید دو سختكننده قایم در دو طرف جان وجود داشته باشد. علاوه بر این برای تیرهای پیوندی كه دارای طولی بین محدودههای حالت سوم از بند 4-10-2213 باشند در فاصله از انتهای تیر پیوند نیز باید سختكنندههایی با عمق كامل تعبیه شوند. سختكنندهها در مجموع باید عرضی حداقل برابر داشته باشند و ضخامت آنها نیز نباید از یا میلیمتر كمتر باشد. = عرض بال تیر رابط
= ضخامت جان
توصیه فنی:تیرهای پیوند با سختكنندههای جان دارای رفتار بسیار مناسبی در برابر بارهای رفت و برگشتی هستند. آزمایشات نشان دادهاند ه تیرهای پیوند با سختكنندههای جان دارای حلقههای هیسترتیك كاملا پایدار میباشند.
8-10-2213- سختكنندههای میانیدر حالات زیر سختكنندههایی با عمق كامل باید در جان تعبیه شوند.1- هنگامی كه مقاومت تیر پیوند توسط برش كنترل میشود.2- هنگامی كه مقاومت تیر با خمش كنترل میشود ولی در صورت اعمال مقاومت خمشی كاهش یافته، ، برش تیر از تجاوز نماید.
9-10-2213- فاصله سختكنندههای جان:هنگامی كه تحت یكی از حالات فوقالذكر نیاز به سختكننده میانی باشد فاصله سختكننده به صورت زیر محاسبه میشود:1- برای تیرهای پیوندی كه دارای دوران نهایی 009 ادیان هستند فاصله حداكثر برابر میباشد.2- برای تیرهای پیوندی كه دارای دوران نهایی 003 رادیان هستند فاصله حداكثر برابر میباشد.3- برای دورانهای بین 003 و 009 نیز میتوان از درونیابی استفاده كرد.
توصیه فنی:بهترین آرایش سختكنندهها اینست كه فواصل بین آنها مساوی باشد. این موضوع باعث میشود كه استهلاك انرژی حداكثر باشد.
10-10-2213- اندازه سختكنندههای جاندر تیرهایی كه دارای ارتفاعی بیش از 610 میلیمتر هستند سختكنندههای میانی باید دارای ارتفاع كامل و در دو طرف جان باشند. ولی در تیرهای با ارتفاع كمتر از 610 میلیمتر میتوان این سختكنندهها را فقط در یك طرف تعبیه كرد. ضخامت سختكنندهها نباید از 95 میلیمتر كمتر باشد، عرض سختكنندههای یك طرفه نیز نباید از كمتر باشد.
توصیه فنی:
استفاده از سختكنندههای نازكتر از جان در تیر پیوند توصیه نمیشود.
11-10-2213- جوش سختكنندههای جانجوش سختكنندهها به جان باید قابلیت تحمل مقاومت سختكننده را داشته باشد. جوش گوشه سختكنندهها به بال نیز باید مقاومت كافی برای مقابله با نیروی را داشته باشد.
12-10-2213- تیر پیوند به ستونطول تیر پیوند متصل به ستون نباید از نسبت بیشتر باشد.1- در صورتی كه تیر پیوند به بال ستون اتصال پیدا كرده باشد ضوابط زیر باید برقرار باشند:1-1- بال تیر باید با جوش نفوذی كامل به بال ستون وصل شود.1-2- در صورتی كه مقاومت تیر پیوند بوسیله برش كنترل گردد، جوش جان تیر به ستون باید قادر به تحمل نیروهای معادل مقاومت برشی مقطع باشد.2- در صورتی كه تیر پیوند به جان ستون وصل شده باشد، بال باید بوسیله جوش نفوذی كامل به ورق اتصال متصل گردد و جوش جان نیز باید قادر به تحمل نیروی متناظر با مقاومت برشی مقطع باشد. در این حالت زاویه دوران نهایی بین تیر پیوند و ستون نباید بیش از 0015 باشد.
امكانات نرمافزاری:در برنامه ETABS طول تیر پیوندی كه به ستون متصل است توسط برنامه كنترل میشود اگر این طول بیشتر از باشد برنامه در برگه طراحی خروجی پیغام هشداری را اعلام میكند.
توصیه فنی:منظور از زاویه دوران نهایی بین تیر پیوند و ستون چرخش نسبی تیر رابط تحت گریز غیرارتجاعی سازه، یعنی R 0.7 ضربدر گریز ارتجاعی سازه بر اثر نیروی زلزله طرح میباشد. همچنین به این امر توجه داشته باشید كه در حالتهایی از بادبندهای واگرا كه یك سر تیر پیوند به ستون متصل است نوع اتصال تیر پیوند به ستون بایستی بصورت گیردار باشد.
13-10-2213- مقاومت تیر و بادبندمقاومت بحرانی تیر پیوند معادل مقاومت برشی، و با مقاومت خمشی كاهش یافته، هر كدام كه كمتر باشد، تعریف میشود. هر بادبند با تیر خارج از محدوده تیر پیوند (بخشی از تیر كه در امتداد تیر رابط و در آنسوی اتصال تیر رابط به بادبند قرار دارد) باید دارای مقاومت محوری و یا مقاومت خمشی كاهش یافتهای برای مقابله با حداقل 15 برابر نیروی متناظر با مقاومت نهایی تیر پیوند باشد.
امكانات نرمافزاری:در برنامه ETABS مقاومت بادبندها باید از 15 برابر نیروی محوری (ایجاد شده در بادبند) نظیر مقاومت تیر پیوند بیشتر باشد (5-10-2213) UB. مقاومت تیر پیوند یا به صورت برشی ، یا خمشی كاهش یافته، ، میباشد. در این رابطه ، حداقل تنش محوری موجود در تیر پیوند است كه باعث جاری شدن برش جان یا جاری شدن خمشی بالها میشود. تطابق بین نیروی بادبند و نیروی تیر پیوند از روی حالات بار بدست میآید. حالت باری كه بیشترین نیرو را در تیر پیوند ایجاد میكند مورد توجه میباشد.
امكانات نرمافزاری:در برنامه ETABS مقاومت خمشی تیر خارج از ناحیه تیر پیوند، كه باید از 15 برابر لنگر ایجاد شده (در تیر خارج پیوند) در اثر مقاومت نهایی تیر پیوند بیشتر باشد، در حال حاضر توسط برنامه ETABS كنترل نمیشود. در صورت نیاز كاربر باید خود این ضابطه را كنترل كند.
14-10-2213- مقاومت ستون:ستونها باید به نحوی طراحی شوند كه در حالت متناظر با 125 برابر مقاومت تیر پیوند در حالت الاستیك باقی بمانند. مقاومت ستون لازم نیست بیش از مقدار ارایه شده در بند 5-2213 (تركیبات بار ویژه) باشد.
امكانات نرمافزاری:در برنامه ETABS ستون تحت اثر بارهای ثقلی به اضافه 125 برابر نیروهای ایجاد شده در ستون نظیر مقاومت نهایی تیر پیوند كنترل میشود. مقاومت نهایی تیر پیوند در توضیحات مربوط به ضوابط بادبندها (بند قبلی) تشریح شده است. در صورت حاكم بودن این ضابطه، تنش فشاری مجاز ستون بجای ، برابر و تنش كششی مجاز ستون بجای برابر در نظر گرفته میشود.
15-10-2213- تیر پیوند طبقه بام:در طبقه آخر ساختمانهای بیش از 5 طبقه میتوان تیر پیوند را حذف كرد.
16-10-2213- تركیب با مهاربندهای همگرا:در طبقه اول ساختمانهای بیش از 5 طبقه در صورتی كه ظرفیت الاستیك طبقه اول بیش از 50 درصد از مقاومت جاری شدن طبقه بالایی بزرگتر باشد میتوان از بادبندهای همگرا استفاده كرد.توجه: عبارت UBC در مورد ظرفیت ارتجایی كمی مبهم به نظر میرسد زیرا ظرفیت ارتجاعی در واقع ظرفیت سازه در آستانه تسلیم است كه با ظرفیت تسلیم سازه یكی است (با فرض عدم وجود
مقاومت اضافی یا strength over) و دلیلی ندارد یك مقوله با دو عنوان متفاوت در یك جمله استفاده شود. به هر حال همان تعبیر مقاومت تسلیم برای مقاومت ارتجایی مناسبتر به نظر میرسد.
17-10-2213- نیروهای محوری:نیروی محوری تیرهای پیوند كه ناشی از انتقال نیروی زلزله به انتهای قاب یا ناشی از نیروی بادبندها است باید در طراحی این تیر مدنظر قرار گیرند.
ادامه خواندن مقاله در مورد بررسي سيستم بادبندي واگرا
نوشته مقاله در مورد بررسي سيستم بادبندي واگرا اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.