nx دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
بررسی روشهای اندازهگیری یون كلرید در بتنهای سخت شده و انتخاب روش بهینه و تهیه دستورالعمل آن
یكی از عوامل خوردگی بتن در محیطهای خورنده به ویژه در سواحل خلیج فارس و دریای عمان، یون كلرید است. در سالهای اخیر تعداد زیادی از سازههای بتنی در كشورهای مختلف دنیا از جمله نقاطی از كشور ایران دچار آسیبدیدگی با خرابی زودرس ناشی از خوردگی كلریدی شده است. از آنجائیكه كلرید از طریق اجزای تشكیلدهنده بتن نظیر آب، سیمان، سنگدانه، مواد افزودنی و همچنین آبهای نفوذی (املاح محلول در آنها) به داخل بتن راه مییابد و حداكثر مجاز یون كلرید 4/0 درصد وزنی سیمان در بتن مسلح ساخته شده با سیمان پرتلند معمولی تعیین شده است، لذا لازم است مقادیر یون كلرید موجود در بتن برای شناخت وضعیت بتن از نظر مقاومت در برابر
خوردگی، نگهداری و تعمیر به طور دقیق اندازهگیری شود و در زمینه انجام عملیات پیشگیری و تقویت احتمالی اقدامات مؤثر صورت گیرد. با استفاده از روشهای مختلف آزمایشگاهی ( تیترومتری، گراویمتری و دستگاهی)، یون كلرید در نمونههای سیمان و ملات حاوی مقادیر مشخص و مختلف كلرید سدیم، اندازهگیری میشود. با توجه به نتایج به دست آمده، بهینه روش، انتخاب شده و دستورالعمل روش آزمایش استاندارد تعیین یون كلرید در بتنهای سخت شده تهیه میگردد.
بررسی کاربرد مواد پلیمری در صنعت ساخت و ساز ایران و ارائه راهکارها با وجود اینكه در چند دهه اخیر كاربرد پلیمر در صنعت ساختمان در كشورهای صنعتی با تحولات چشمگیری همراه بودهاست، ولی متأسفانه در كشور ما تا به امروز تحقیقات و بهرهبرداری از علوم و تجربیات بهدست آمده در دیگر كشورها در حال طی كردن مراحل اولیه است.با توجه به نیازهای جدید صنعت ساختمان، لازم است هر چه سریعتر مطالعات
ی جهت تعیین قابلیتها و نیازها در كشور و ارائه راهكارهایی جهت استفاده بهینه از پلیمرها در ساخت و ساز كشور صورت گیرد.
در بخش اول این پروژه، بهمنظور آشنایی كلی خواننده با پلیمرها اطلاعات مفیدی ارائه گردیدهاست. این اطلاعات شامل دستهبندی پلیمرها و آشنایی با انواع مهم آنها و خواص عمومی هر كدام میباشد. در ادامه، كاربردهای مهم پلیمرها در صنعت ساختمان پس از تعریف یك كد طبقهبندی كاربردی از مصارف پلیمرها در ساختمان ارائه گردیدهاست.
پیامهای آموزشی جهت آشنایی همگان با مصالح استاندارد امروزه در ساخت و سازهای متداول به كیفیت مصالح ساختمانی در روشهای اصولی اجرا كمتر توجه میشود و اغلب طراحان و مجریان فرض را بر استاندارد بودن مصالح ساختمانی میگذارند. حاصل این امر، در صورت استفاده از مصالح با كیفیت پایینتر از استاندارد، آسیبپذیر شدن و كاهش دوام و طول عمر مفید ساختمانها میباشد. با توجه به كمبود مسكن در كشور، لازم است
راهكارهایی برای تضمین دوام و حفظ كارایی ساختمان اندیشیده شود. استفاده از مصالح با كیفیت استاندارد یكی از راهحلها میباشد. جهت تحقق یافتن این امر مهم، لازم است اهمیت استفاده از مصالح و استاندارد بصورت پیامهای آموزشی به سازندگان و دستاندركاران صنعت ساختمان و مسكن گوشزد شود و فرهنگ استفاده از مصالح استاندارد در سطح ملی اشاعه گردد.
بررسی تولید آجر سبك با استفاده از سنگ آهكیکی از مواد افزودنی معدنی که برای سبکسازی آجر رسی استفاده میشود، پودر سنگ آهک است. سنگ آهک در کوره در دمای بالا به دیاکسید کربن و اکسید کلسیم تبدیل میشود که دیاکسید کربن حاصله از دودکش کوره خارج شده و آجر سبک میگردد. در این پروژه تحقیقاتی استفاده از گل سنگ حاصل از برش و پرداخت سنگهای آهکی در کارخانههای سنگبری برای سبکسازی آجر مورد استفاده قرار میگیرد. نسبت بهینه سنگ آهک، دانهبندی مناسب، دمای پخت لازم به کمک آزمایشهای مورد نیاز تعیین میگردد.
تدوین روش ماشینی برای اندود گچ و خاک و سفیدکاری در دیوارههای ساختمانی انجام عملیات سفیدکاری با گچ و یا گچ و خاک برای دیوارهای ساختمانی به صورت ماشینی از اهداف اصلی پروژه مطرح شده است. با عنایت به زمان گیرش گچ، زمان ساخت و اتصال ملات گچ و یا گچ و خاک یا مشکلات عدیدهای مواجه میباشد. در این پروژه با بررسی مواد مضاف مختلف، زمان گیرش گچ تحت کنترل مصرفکننده قرار گرفته است. با ساخت پمپ مخصوص انتقال ملات گچ به ماله بنایی نیز عملی گردیده است. با انجام عملیات اجرایی، راندمان اجرایی سفیدکاری با ماشین نیز به میزان قابل ملاحظهای افزایش یافته است.
آجر سبك با استفاده از مواد پلیمری از آنجا که آجر معمولی وزن زیادی دارد باعث سنگین شدن ساختمان و در نتیجه آسیبپذیری آن در برابر نیروهای زلزله میشود. با کاهش چگالی آجر علاوه بر سبک کردن، خصوصیات عایق حرارتی آن نیز بهبود مییابد. برای سبک کردن آجر میتوان از مواد افزودنی تخلخلزا نظیر فوم پلیاستایرن استفاده نمود. در این پروژه انتخاب نوع مواد پلیمری مناسب، دانهبندی، تعیین نسبت و چگونگی اختلاط، شرایط بهینه تولید و دمای پخت مورد بررسی قرار گرفت. تولید آزمایشی آجرهای سبک پلیمری در کارخانه آجر ماشینی موفقیتآمیز بود.
ارائه رهنمود جهت استفاده بهینه از ضایعات ساختمانی بالاخره روی عمر ساختمانها به پایان میرسدك خواه به دست انسان و خواه بر اثر وقوع سوانحك از تخریب ساختمانها مقادیر زیادی آوار به دست میآید. جنس این آوارها از جنس همان مصالحی است که در ساخت و سازهای متداول مورد استفاده قرار میگیرد. شیوه متداول برای رفع آوارهای ساختمانی انتقال آنها به بیرون شهر است، در جاهایی که از طرف شهرداری معین میگردد. معمولاٌ استفاده از مصالح بازیافتی و مستقل در فرهنگ ما پذیرفته نیست. لذا هنگام تخریب
ساختمانهاك به سالم بیرون آوردن مصالح توجهی نشده و با پتک و کلنگ آنها را نابود میکنند و به صورت درهم برای دفع میفرستند. با توجه به مطالب فوق و به منظور بررسی روشهای تخریب، چگونگی استفاده از آوارها در تولید و مصالح و کاهش پیامدهای زیست محیطی آوارهاك این تحقیق به عمل آمده است. در این تحقیق چگونگی تخریب هشت ساختمان و آوارهای حاصل از آنها مورد بررسی قرار گرفته و با توجه به تجربیات سایر کشورها در هر مورد رهنمودهایی ارائه شده است.
بررسی شیلهای رسی به منظور تهیه آجرهای شیلی هدف از اجرای این پروژه آمادهسازی و انجام آزمایشات کامل شیمیایی و فیزیکی و مکانیکی بر روی شیل رسی است. نتایج و اعلام نظر در این زمینه امکان استفاده از این مصالح برای ساخت آجر جهت احداث کارخانه میباشد.
ارائه دستورالعمل تعیین مشخصات فنی و روش گونهبندی عایقهای حرارتی در زمینه صرفهجویی در مصرف انرژی، با توجه به تنوعی که در عایقهای حرارتی وجود دارد، لازم است الگویی برای تعیین مشخصات فنی محصولات مختلف تعیین گردد تا استفادهکنندگان امکان انتخاب عایق مناسب برای شرایط مختلف را داشته باشندك عایقهای حرارتی مورد استفاده در ساختمان باید مطابق مقررات ملی ساختمان دارای مشخصات حرارتی حداقلی باشند.
علاوه بر آن عایقهای حرارتی باید از دوام و کارآیی کافی در برابر عوام محیطی برخوردار باشند. در این پروژه عایقهای حرارتی از نظر مقاومت حرارتی واقعیك مشخصات مکانیکی، دوام و عملکرد در شرایط محیطی مختلف ارزیابی شده و طبق ضوابط این استاندارد درجهبندی میشوند. بدینترتیب انتخاب نوع بهینه عایق حرارتی به راحتی امکانپذیر بوده و زمینه برای رقابت سالم بین تولیدکنندگان عایق حرارتی فراهم میگردد.
طراحی و تکمیل آزمایشگاه تعیین مشخصات فنی شیشههای یک یا چندجداره در این پروژه تجهیزات و دستگاههای لازم برای انجام آزمایشهای ضروری به منظور ارزیابی کیفیت و دوام شیشه دوجداره طراحی و ساخته میشود. دستگاههای آزمایش عبارتند از دستگاه مهگرفتگی شیمیایی، آزمایش نقطه بیفک، محفظه رطوبت بالا، چرخه آب و هوایی تسریع شده. تجهیز ازمایشگاه کنترل کیفیت قابهای جدارههای شفاف ساختمانی
تعیین میزان نفوذپذیری درب و پنجرههای خارجی ساختمانها به منظور کنترل کیفیت از نظر تطبیق با استانداردها و محاسبه بار حرارتی ساختمان و صرفهجویی انرژی ضروروتی دارد. نفوذ آب علاوه بر اثر تخریبی بر روی خود درب یا پنجره، موجب کثیفی جدارههای داخلی و تخریب مصالح حواشی میشود.
بلوکهای سیمانی سبک بلوکهای سیمانی نوع قطعات پیشساخته بتنی با عیار سیمان کم هستند که طرح اختلاط بتن آنها بر اساس مقاومت مورد نیاز بدست میآید. وزن بلوک بستگی به وزن بتنی دارد که با آن ساخته میشود. بلوکهای ساخته شده از شن و ماسه رودخانهای یا شکسته، وزن ویژه معمولی و در حدود 2000 کیلوگرم بر متر مکعب دارند. موضوع ازدیاد وزن بلوکها برای ساخت و ساز در
کشوری مثل ایران که در ناحیه زلزلهخیز واقع شده، نامطلوب است. با این توجیه و هدف بلوکها که اهمیت بسیار زیادی در ساخت و ساز دارند، نیاز به تحقیق همهجانبه داشته و لازم است در خصوص سبکسازی، افزایش کیفیت و دوام، شرایط بهینه مصرف آنها و ; رهنمودهایی تعیین گردد.
اصلاح خواص گچ و دوام گچ به وسیله مواد افزودنی گچ مادهای است که در ساختمان مورد مصرف فراوان دارد. امروزه در کشور ما، مصرف عمده گچ در ساختمانسازی بیشتر در اندود گچ و خاک و سفید کاری دیوارها و سقفها و همچنین به عنوان ملات در اجرای سقفهای طاق ضربی است. از آنجایی که ملات گچ هوایی است، بنابراین نمیتوان آن را در محلهای نمناک و یا در ساختمانهای زیر آبی مصرف کرد. استفاده از فرآوردههای گچی مانند تیغهها و تختههای گچی و دیوارههای خشک و غیره در بخشهایی از ساختمان که در معرض شرایط رطوبت قرار دارند، عملاٌ با مشکل مواجه است. استفاده از مواد افزودنی مناسب مانند پلیمرها در جهت ارتقای کیفیت گچ اعم از خواص فیزیکی، مکانیکی و دوام آن میتواند نقش بسزایی داشته باشد و استفاده از فرآوردههای گچی را گسترش دهد.
لوله های پلیمریاز زمانی كه فلزات در صنایع گوناگون كاربرد گسترده یافتند تاكنون، محققین همیشه در تلاش تولید آلیاژهای برتر و یا انتخاب یك پوشش مناسب به عنوان روش فلزات برای تقلیل نقاط ضعف خوردگی این مواد و افزایش مقاومت آنها در مقابل عواملی همچون زنگ زدگی بوده اند. در این راستا از آبكاری، تولید فلزات آلیاژی و در نهایت استفاده از رنگ و انواع پلیمرها استفاده شده است.
پاره ای از مواد پلیمر ها جایگزین فلزات شده اند. به عنوان مثال در تاسیسات لوله كشی ساختمان ها و صنایع گوناگون كه خوردگی فلزات همیشه موجب خسارت مستقیم و غیر مستقیم عمده می شود. لوله های PE پلی اتیلن، PP پلی پروپیلن، PVC پلی وینیل كلراید و PB پلی بوتیلن كه از نظر كاربردی مشكلات لوله های فلزی از جمله پوسیدگی ، زنگ زدگی و غیره را ندارند تا حدی جایگزین لوله های فلزی شده اند. اما این لوله ها نیز نقاط ضعف دیگری دارند، مانند:
محدودیت عملی در انتقال حرارت و یا تحمل فشار یا دمای بالا و ;.برای رفع این نقیصه و دستیابی به فرمولی كه كلیه مزایای فلز و پلیمر را داشته و عاری از معایب آنها باشد . محققان به تلفیق مواد پلیمر و فلز توجه كرده اند به طوری كه در سیستم های لوله كشی به ویژه تاسیسات بهداشتی ، حرارتی و برودتی در چند سال گذشته تحولات جدیدی رخ داده است و با استفاده از پلی اتیلن و یكی از فلزات رنگی ، نوعی لوله چند لایه تولید كرده اند . این نوع لوله ها در كشور های پیشرفته صنعتی به مرور جایگزین لوله های فلزی سنتی می شوند . مقاله حاضر چگونگی به وجود آمدن لوله های چند لایه تلفیقی فلزی پلیمری را توضیح می دهد .مقایسه لوله های فلزی و پلیمری
تا دهه 1970 لوله های پلیمری و یا تلفیقی در سیستم های تاسیساتی كاملا ناشناخته و غالبا در تاسیسات ابنیه لوله های فلزی سیاه ، گالوانیزه و یا مسی بكار برده می شد .خوردگی فلز از داخل و خارج به علت شرایط نامساعد و تغییر كیفیت آب در اثر فعل و انفعالات شیمیایی ، رسوب و گرفتگی لوله های فلزی و مشكلات ناشی از مصرف لوله ها و هزینه های بالا متخصصین را بر آن داشت كه به پلیمرها روی آورند و انواع لوله های پلیمری نظیر PP , PE, PVC , PB و غیره استفاده كنند. به دلیل عدم خوردگی لوله ها ، به كار گیری مواد پلیمری به سرعت گسترش وسیعی پیدا كرد ، اگرچه تصور این بود كه با مصرف لوله های پلیمری مشكلات ناشی از خوردگی و پوسیدگی حل خواهد شد . اما خیلی زود روشن شد كه به دلیل ساختار اتمی مارو مولولا ر آنها در مقایسه با فلزات كه به صورت كریستالی هستند ، برخلاف فلزات در مقابل گازهایی نظیر اكسیژن نفوذ پذیرند . در اثر نفوذ اكسیژن به داخل این لوله ها در تجهیزات فلزی سیستم ها مانند رادیاتورها ، شیرآلات ، پمپها و مخازن خوردگی ایجاد شده و موجب پوسیدگی آنها می شود . برای رفع این نقاط ضعف تحقیقات زیادی انجام شد. از جمله ایجاد یك لایه نفوذ ناپذیر از نوعی پلیمر در سطح لوله پلیمری ، اما به دلیل قیمت بسیار بالا و آسیب پذیری به هنگام حمل و نقل یا كار گذاری لوله ، همچنین نفوذ پذیری آن در دمای بالا و ضریب انبساط طولی بالا ی پلیمرها ، كاربرد این لایه نیز عملا موفقیت آمیز نبود .طبق مقررات دین (DIN) آلمان و استانداردهای بین المللی ، طول عمر لوله در مقابل تنش های وارده (دما و فشار ، به ویژه در سیستم های تاسیساتی ابنیه ) در طول زمان برابر 50 سال تعیین شده است . به عبارت دیگر مقاومت لوله در مقابل تنش های متغیر فشار و دما حد اقل باید 50 سال باشد
.همانگونه كه در نمودارها ( فشار – دما – درجه حرارت ) مربوط به پلیمرها HD, PE, PB ,PP نمودارهای ا ، 2 ، 3 می بینیم . نمودار طول زمان به صورت خطی و با شیبی ملایم به طرف محور زمان حركت نموده و پس از مدت كوتاهی بر حسب دمای كاربردی آنها ، نمودار خطی مذكور شكسته شده و به طرف محور زمان فرود می آید . یعنی این نوع لوله ها با چنین ساختاری نمی توانند دوام خود را به 50 سال برسانند ( به ویژه در سیستم های حرارتی و بهداشتی كه درجه حرارت بالاست ) .
برای افزایش طول عمر پلیمر ها تحقیقات وسیعی انجام شد و بالاخره با مشبك كردن ساختار اتمی پلیمر ها این مساله حل شد . مشبك كردن یك پلیمر یعنی تغییر دادن ساختار مولكولی طولی و زنجیره ای آن به ساختار شبكه ای . از پر مصرف ترین نوع پلیمرها نوع PE است كه با مشبك كردن ساختار اتمی آن به نام VPE و PEX حرف V اختصار كلمه Vernetzung است . ) شناخته شده و مصرف می شود . با توجه به نمودار ( فشار – زمان و درجه حرارت ) مربوط به VPE دیده می شود كه این نمودار بر خلاف نمودار PE شكسته نشده و با همان شیب ملایم در جهت محور زمان ادامه می یابد ( نمودار 4 )
معمول ترین روشها برای مشبك كردن ساختمان اتمی پلیمرها عبارتند از : 1 – روش پر اسید 2 – روش زیلان 3 – روش بمباران ( تابش ) با اشعه گاما ( این روش منسوخ شده است ) . روش های مذكور ساختار اتمی پلیمر را 65 الی 85 درصد مشبك می كنند . بدین ترتیب برای افزایش دوام پلیمر در مقابل تنش های وارده ، بنا بر نیاز می توان مقدار مشبك شدن ساختار اتمی را تعیین كرد .لازم به یاد آوری است كه حد اكثر این مقدار 85 درصد است كه فراتر از آن تاثیرات منفی دارد .
متاسفانه لوله های HD – PE مشبك غیر قابل انعطاف هستند و در هنگام لوله كشی به ویژه در سیستم های حرارتی كف خواب مشكلاتی در پی داشته و به دلیل شكل ناپذیری حالت اولیه خود را حفظ می كنند. ضریب انبساط طولی این نوع لوله ها بسیار بالا و نفوذ پذیر می باشند . نمودارهای 5 و 6 ضریب انبساط طولی و نفوذ پذیری انواع لوله های پلاستیكی و فلزی پلیمری را نشان می دهند .
بدین ترتیب می توان معایب و مزایای لوله های فلزی و پلیمری را طبق جدول 1 تقسیم بندی كرد .
برای دستیابی به فرمولی كه مزایای فلز و پلیمر را داشته باشد محققان به تلفیق مواد پلیمر و فلز توجه كرده اند . در سیستم های لوله كشی به ویژه تاسیسات بهداشتی ، حرارتی و برودتی در 20 سال گذشته تحولات جدیدی رخ داده است و با پلی اتیلن و یكی از فلزات رنگی نوعی لوله چند لایه تولید كرده اند
ادامه خواندن مقاله در مورد بررسي روشهاي اندازهگيري يون كلريد در بتنهاي سخت شده و انتخاب روش بهينه و تهيه دستورالعمل آن
نوشته مقاله در مورد بررسي روشهاي اندازهگيري يون كلريد در بتنهاي سخت شده و انتخاب روش بهينه و تهيه دستورالعمل آن اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.