nx دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
مقدمه فشار روانی جزء لاینفك زندگی روزمره است. اشكال خفیف فشار روانی به عنوان یك عامل برانگیزاننده و نیرو دهنده عمل می كند. به هرحال، اگر سطح فشار روانی شما بسیار بالا باشد، ممكن است برای شما مشكلات طبی و اجتماعی ایجاد شود.
فشار روانی (استرس) چیست؟ گرچه ما اغلب فشار روانی را دارای منشا خارجی می دانیم، اما خود حوادث، فشارزا نیستند. بلكه، شیوه نگرش و تعبیر و تفسیر و واكنش ما آنها را فشارزا می كند. مردم در نوع حوادثی كه برای خود فشارزا تلقی می كنند و نوع پاسخشان به آنها به شدت متفاوت هستند. به عنوان مثال، صحبت در مجامع گروهی برای یك عده فشارزا و برای عده ای دیگر آرامش آور است.
نشانه های فشار روانی
نشانه هایی وجود دارند كه لازم است به هنگام تحت فشار قرار گرفتن به آنها توجه كنید. این نشانه ها در چهار طبقه می گنجند: احساسات، افكار، رفتار و نشانه های جسمانی. به هنگام تحت فشار قرار گرفتن، یكی یا چند تا از نشانه های زیر را تجربه می كنید:
احساساتاحساس اضطرابتحریك پذیر شدناحساس هراسنوسان خلقی
افكاراحساس ارزشمندی پایین ناتوانی در تمركزنگرانی در مورد آینده فراموش كاری ترس از شكستخجالت زدگیاشتغال ذهنی با افكار و تكالیف
رفتار لكنت و سایر مشكلات گفتاریتكانشگری (در روانکاوی معمولا به رفتار خلق الساعه و طرح ریزی نشده اطلاق می گردد)خندیدن با صدای بلند و حالت عصبی صداافزایش مصرف سیگارافزایش شانس (استعداد) تصادفگریه بدون دلیل آشكاراز جا پریدن
سائیدن دندان به روی هم افزایش مصرف داروهااز دست دادن اشتها یا پرخوری كردن
جسمانیتعریق، دستهای مرطوبلرزخشكی گلو و دهان تكرر ادرار عدم هضم غذا، استفراغسردردهادرد گردن یا پشت
آسیب پذیری به بیماریافزایش ضربان قلبتیك های عصبی مشكلات خواباحساس پروانه در شكمتنش پیش از قاعدگیفقدان اشتها یا پرخوری افراطی
علل فشار روانی
هم حوادث مثبت و هم منفی زندگی می تواند فشارزا باشد. به هر حال، برای اغلب مردم، تغییرات عمده زندگی، عامل اصلی فشار است. این حوادث الزام بیشتری را بر منابع مقابله ای فرد تحمیل می كند.
تغییرات اصلی زندگی كه می تواند فشارزا باشدنقل مكان جغرافیاییانتقال به دانشگاهی جدیدبارداریسبك جدید زندگیمرگ شخص مورد علاقه ورود به دانشگاه
ازدواجاشتغال (جدید) طلاق اخراج از شغل
حوادث محیطی فشارزافشار زمان (كمبود وقت)مشكلات مالیناكامی هارقابتسر و صدا
چگونه فشار روانی را می توان كاهش داد
بسیاری از فشارهای روانی را می توان تغییر، خاموش و یا به حداقل رساند. در زیر بعضی از روشها كه می توانید برای كاهش فشار مورد استفاده قرار دهید، ذكر می شوند:
از واكنشهای خود نسبت به فشار آگاهی كسب كنید. خودگویی های مثبت خود را افزایش دهید.بر توانایی ها و تكالیف كامل شده خود تمركز كنید. از رقابت غیر ضروری بپرهیزید. رفتارهای جرأت مندانه خود را افزایش دهید.
محدودیت های خود را شناخته و بپذیرید. بخاطر داشته باشید كه هركس منحصر به فرد و با دیگران متفاوت است.سرگرمی هایی برای خودتان در نظر بگیرید، حالت آرامش خود را حفظ كرده و شوخ طبع باشید. بطور منظم ورزش كنید.از غذاهای متعادل به صورت روزانه استفاده كنید. درباره نگرانی ها و مشكلات خود با دوستانی كه مورد اعتمادتان هستند، صحبت كنید. وقت خود را به صورت خردمندانه مورد استفاده قرار دهید.چگونگی برنامه ریزی وقت خود را ارزیابی كنید.
برای آینده طرح داشته باشید و از طفره روی و به تعویق انداختن آن خودداری كنید. برنامه كاری هفتگی داشته و سعی كنید به آن عمل كنید.اهداف واقع گرایانه انتخاب كنید. اولویت های (كاری) خود را بشناسید. به هنگام مطالعه برای یك امتحان، مطالعه را با دوره های كوتاه شروع كنید و سپس زمان مطالعه را به تدریج افزایش دهید. فراغت های كوتاه و مكرر برای خود در نظر بگیرید. از روشهای آرامش بخشی استفاده كنید. به عنوان مثال به هنگام احساس تنش برای چند دقیقه دم و بازدم آرام (و عمیق) را تمرین كنید.
بهداشت روانی چیزی بیش از فقدان بیماری روانی است. اغلب افراد جامعه از سلامت روان خود غافل بوده و نسبت به آن بی اعتناء میباشند. ویژگیها و معیارهای بهداشت روان را میتوان اینگونه برشمرد: 1- كیفیت اندیشیدن توام با آرامش با رویكردی خنثی و یا مثبت است. در مقابل اندیشه پر تنش، آزار دهنده و منفی. 2- افكار بدون هیچ مقاومتی می آیند و می روند، بدون آنكه تنش قابل توجهی ایجاد كنند. در مقابل تفكر وسواسی و تكرار شونده. 3- فرد در زمان حال زندگی میكند و تمام حواسش معطوف كاری است كه در حال انجامش است. در مقابل فردی كه غالب اوقات در خشم از گذشته و ترس از آینده بسر میبرد. 4-احساس آرامش، امنیت، شفقت، شوخ طبعی، قدر شناسی، رضایت و كنجكاوی. در مقابل احساس تنش، خشم، نا امنی و نفرت. 5- زندگی كنترل پذیر می نماید. در مقابل احساسی كه زندگی از كنترل شما خارج است. 6- مشكلات قابل حل بنظر میرسند و فرد خوشبینانه به مشكلات خود مینگرد. در مقابل مشكلات حل ناپذیر بنظر رسیده و فرد بدبینانه به مشكلات خود نگاه میكند.
7- عزت نفس و اعتماد بنفس بالا. در مقابل اعتماد بنفس پایین و احساس اضطراب و نا امیدی. 8- فرد احساس خوبی نسبت به خود دارد. فرد نقاط ضعف و قوت خود را بخوبی میشناسد. 9- فرد اجازه نمیدهد احساساتی مانند ترس، خشم، عشق، حسادت، گناه و اضطراب تمام وجودش را در برگیرند. 10-توان برقراری روابط اجتماعی و بین فردی رضایت بخش و پایدار. 11-توانایی خندیدن به خود و با دیگران.
12- فرد با وجود اختلاف عقاید، تفاوتها و كاستی ها برای خود و دیگران احترام قائل است.13-توانایی پذیرش مشكلات و ناكامیهای زندگی. 14- استقلال در تصمیم گیری. عدم هراس از مشكلات و توانایی در حل بهنگام آنها. 15-توانایی سازگاری با محیط پیرامون و تغییرات. 16- داشتن روحیه شاد و با نشاط. 17-توانایی تامین نیازهای شخصی. 18-توانایی لذت بردن از زندگی.
19- توانایی برقراری تعادل و توازن: میان كار و تفریح، خواب و بیداری، استراحت و فعالیت بدنی، تنهایی و معاشرت با دیگران، داخل خانه ماندن و از منزل خارج شدن.
20- انعطاف پذیری: افرادی كه دارای عقاید خشك بوده و در هیچ شرایطی حاظر به تغییر عقاید خود نیستند (حتی با استدلالهای روشن و متقاعد كننده) در واقع خود را معرض استرس زیادی قرار میدهند. انعطاف پذیری در انتظارات و احساسات نیز ضرروی است. افرادی كه برخی احساسات و هیجانات خود را سركوب كرده و از ابراز آنها نگرانی دارند خود را در معرض بیماریهای روانی قرار میدهند. فرد میبایست توانایی تغییر كردن، رشد كردن و تجربه كردن طیف وسیعی از احساسات را همگام با تغییر شرایط زندگی دارا باشد.
21- (قابلیت ارتجاعی) تاب آوری: در فیزیك به توانایی بازگشت به شكل اولیه پس از خم شدن، كشیده شدن و یا فشرده شدن میباشد. اما در روانشناسی به مفهوم بازگشت به وضعیت عادی و طبیعی پس از مواجهه با ناملایمات روزگار، تغییرات و استرسها با حداقل درد و رنج است. یعنی همان تاب آوردن زیر فشار روانی و حفظ ثبات احساسی و سلامت روانی. توانایی كنار آمدن با ناملایمات و سازگاری با تغییرات. بیرون آمدن از شرایط سخت. میزان مقاومت و تحمل شما.22-توانایی دوست داشتن و عشق ورزیدن و همچنین دوست داشته شدن.
23-خلاق و بهره ور بودن. 24- توانایی بهره گیری از قوه تخیل. خیالپردازی نیز برای سلامتی روان ضروری است. اما تا حدی كه فرد قادر باشد میان تخیل و واقعیت تفاوت قائل شود و آن دو را از هم تمیز دهد. 25-فرد احساسات خود را میشناسد. چند نكته برای حفظ سلامت روانی1- مهارتهای حل مسائل و اختلافات را فرا گیرید. 2-اعتماد بنفس و عزت نفس خود را افزایش دهید. 3-هرگز خود را قربانی قلمداد نكنید. 4- روشهای مدیریت زمان را بیاموزید. 5- اجازه ندهید احساسات شما در درونتان انباشته گردند. احساسات خود را با دیگران در میان گذارید. 6-از بحثها و نزاع های غیر ضروری اجتناب ورزید. 7-عواملی كه در شما ایجاد استرس میكنند را شناسایی كرده و مواجهه با آنها را به حداقل برسانید.
8-تكنیك های تمدد اعصاب و آرامش یافتن را فرا گیرید. 9-به اطرافیان خود بی توجه نبوده و در صورت لزوم یاری دهنده آنان باشید و در حد توانایی خود بكوشید مشكلاتشان را رفع كنید. 10- از زندگی خود لذت ببرید. كاری را انجام دهید كه به آن علاقمند هستید. جایی بروید كه دوست دارید آنجا باشید. برای خودتان زندگی كنید و نه برای دیگران. 11- تنها با افراد شاد و هم عقیده با خود معاشرت كنید. جدا از افرادی كه اعتماد بنفس شما را كاهش میدهند دوری كنید. (افرادی كه ناعادلانه از شما انتقاد كرده و یا تحقیرتان میكنند) 12-از كمال گرایی بپرهیزید.هیچ كس كامل نیست. 13- برای خود اهداف معقول، واقع گرایانه و در حد توانایی تان تعیین كنید. 14- چیزهایی كه قادر نمیباشید در خود و دیگران تغییر دهید را بپذیرید. دیگران را همانگونه كه هستند بپذیرید. 15-خشم خود را كنترل كنید. 16-اشتباهات خود و دیگران را مورد بخشش قرار دهید. 17-به قدر توانایی خود كار كنید.
18- در زمان حال زندگی كنید. از گذشته درس بگیرید و برای آینده برنامه ریزی كنید. 19- رژیم غذایی متعادل لازمه بهداشت روان است. از مصرف الكل وكافئین بپرهیزید. سیگار نكشید و فعالیت بدنی را ترك نكنید. خواب كافی داشته باشید. 20- تاب آوری، انعطاف پذیری و ایجاد توازن را فراموش نكنید. 21- مسئولیت زندگی خود را بپذیرید. از دیگران انتظار نداشته باشید تمام نیازهای شما را تامین كنند. خودتان این كار را می بایست انجام دهید.
* بهداشت روان همان پندار نیك، گفتار نیك و كردار نیك است . اهمیت بهداشت روان در کودکان [ October 15, 2005 ] جام جم آنلاین: اگر به مطالعه این مطلب پرداخته اید ، به احتمال زیاد از جمله افرادی هستید که به زندگی و سلامت کودکان اهمیت می دهید. گاهی اوقات شناخت بهترین راه برای دوست داشتن و تربیت فرزندان دشوار است. گاهی متوجه رفتارهایی می شوید که شما را متحیر یا دلخور می کند و یا حتی می ترساند.برای آگاهی از نحوه عملکرد تربیتی و برخورد با کودکان باید اطلاعات مفیدی در زمینه بهداشت روان بدست آورد.سلامت یا بهداشت روان عبارت از نحوه تفکر ، احساس و عملکرد ما به منظور رویارویی با موقعیت های زندگی است. بهداشت روان در بردارنده نوع نگاه ما به خودمان ، زندگی مان و افرادی است که آنها را می شناسیم و به آنها علاقمندیم.همچنین به تعیین اینکه چطور استرس را کنترل کنیم ، با دیگران ارتباط برقرار سازیم ، گزینه های خود را ارزیابی کنیم و انتخاب نماییم کمک می کند.
سلامت روان هم مانند سلامت جسم در هر مرحله ای از زندگی حائز اهمیت است. مشکلات بهداشت روانتشخیص تب در مکودک توسط والدین بسیار آسان است اما شاید تشخیص مشکل روانی او به این سادگی ها نباشد. مشکلات مربوط به سلامت روان را همیشه نمی توان دید اما علائم قابل تشخیص اند.این مشکلات را می توان تشخیص داد بدلیل اینکه متخصصین بهداشت روان با این علائم و بیماری های مربوط به آنها آشنایی دارند.
برخی از این بیماری ها عبارتند از افسردگی ، اضطراب ، مشکلات خوردن ، نقص توجه و اختلالات بیش فعالی.متاسفانه بسیاری از جوانان مبتلا به مشکلات روحی روانی هیچ کمی دریافت نمی کنند.کودکان و نوجوانان زیادی هستند که از دوره های استرس هیجانی رنج می برند که با درمان کوتاه مدت رو به بهبود می گذارند اما آن مشکلات الزاما منجر به آنچه تحت عنوان مشکلات بهداشت روان نام دارند ، نمی شوند. اندوه ناشی از ازدست دادن یک عزیز مثالی در این مورد است.بهداشت روانی یک کودک هیچ ارتباطی با بهره هوشی او ندارد. کودکان با یا بدون مشکلات بداشت روانی IQ متفاوتی دارند.آموزش خاص یکی از سرویس های حمایتی است که مدارس برای کمک به رویارویی با نیاز های منحصر به فرد کودکان و نوجوانانی که انواع مختلفی از مشکلات بهداشت روان را دارند ، فراهم می کنند.نه هر فردی که تحت آموزش خاص قرار دارد مشکل سلامت روان دارد و نه اینکه هر کودک و نوجوان دارای یک مشکلا سلامت روان از آموزش ویژه برخوردار است. اختلالات هیجانی جدیعبارت اختلالات هیجانی جدی برای کودکان و نوجوانان به مشکلات سلامت روان اشاره م یکند که بشدت زندگی روزانه و عملکرد آنها را در خانه ، مدرسه و یا در اجتماع مختل می کند.بدون کمک ، چنین مشکلاتی ممکن است منجر به افت تحصیلی ، روی آوری به مواد مخدر و الکل ، ناسازگاری در خانواده ، یا حتی خود کشی شود.
عواملما همه علل مشکلات سلامت روان در جوانان را نمی شناسیم. اما می دانیم که هم محیط و هم ساختار بیولوژِیک فرد دراین امر دخالت دارد.از جمله علل بیولوژیک می توان به ژنتیک ، عدم تعادلات شیمیایی و صدمه به سیستم اعصاب مرکزی اشاره کرد. این عوامل در علم پزشکی تحت عنوان اختلالات نوروبیولوژیک نامیده می شوند.بسیاری از عوامل محیطی می توانند کودکان را در معرض خطر قرار دهند. برای مثال کودکانی که با خشونت ، سوء استفاده ، مسامحه ، یا مرگ عزیزان ، طلاق و یا روابط از هم گسیخته مواجه می شوند ، بیشتر در معرض مشکلات سلامت روان قرار دارند.سایر ریسک فاکتورها شامل طرد شدن بعلت نژاد ، جنسیت ، مذهب یا فقر است.
پرورش سلامت روان در کودکانشما بعنوان والدین ، مسئول سلامت جسمی و روحی فرزندتان هستید. هرگز یک راه مشخص شده و ثابت برای تربیت فرزنان وجود ندارد.شیوهای تربیتی متفاوتند اما همه کسانی که مراقب فرزند شما هستند باید انتظارات فرزند شما را دریابند.کتابهای خوبی در این زمینه وجود دارد که می توانید از آنها برای بهبود تربیت فرزنادنتان استفاده کنید.در اینجا به برخی از راهکار های کلی در زمینه تعلیم و تربیت اشاره شده است :– سعی کنید در کنار رسیدگی و تامین تغذیه مناسب ، ایمن سازی بدن ، و فراهم کردن امکانات ورزشی و غیره ، محیط امن و سالم خانوادگی و اجتماعی را برای فرزندتان فراهم کنید.– از مراحل رشد کودک آگاهی پیدا کنید تا بیش از حد و یا کمتر از حد لازم از او انتظار نداشته باشید.– این نکته بسایر حائز اهمیت است که فرزند تان راتشویق کنید احساسات خود را ظاهر کند.اجازه دهید بداند که همه افراد ، درد ، ترس ، خشم و اضطراب را تجربه می کنند. به او کمک کنید عصبانیت خود را بگونه ای مثبت ظاهر کند بدون آنکه متوسل به خشونت شود.– احترام و اعتماد متقابل را ایجاد کنید. صدای خود را برای او بلند نکنید حتی زمانی که با او توافق ندارید. راههای ارتباطی را باز نگه دارید.
– به حرفهای فرزنداتان خوب گوش دهید. از کلمات و اصطلاحاتی استفاده کنید که برای او قابل فهم باشد.او را به سوال کردن ترغیب نمایید. کاری کنید با شما راحت باشد و مایه دلگرمی اش باشید. تمایل خود را برای صحبت در باره هر موضوعی با او ، نشان دهید.– به مهارت های خود تان برای حل وکنار آمدن با مشکلات رجوع کنید. آیا شما مثال خوبی در این مورد هستید؟ اگر احساسات و عملکرد فرزندتان مایه دستپاپچگی شما شده یا قادر به کنترل خشم و ناامیدی خودتان نیستید ، کمک بجویید.
– مشوق او در زمینه رشد استعدادهایش باشید و به او کمک کنید محدودیت های موجود را بپذیرد. براساس توانای ها و علائقش ، در تعیین اهداف یاریش کنید.
ادامه خواندن مقاله در مورد روشهاي كنترل فشار رواني
نوشته مقاله در مورد روشهاي كنترل فشار رواني اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.