nx دارای 121 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
بهداشت کشاورزی در روستای قلعه خواجه شهرستان ورامین
مقدمه با توجه به افزایش بی رویه جمعیت و پیش بینی های انجام شده در خصوص رسیدن جمعیت دنیا به مرز 15 میلیارد نفر در 2020 ضروری است نسبت به تامین غذا و انرژی برای آنها فکر شود و از آنجائیکه درصد زیادی از این غذا و انرژی از محصولات کشاورزی و دامی و فراورده های آنها تامین می گردد لازم است اولاً خود کشاورزان از سلامتی کامل برخوردار بوده و از طرفی دیگر محصولات غذایی سالم و بهداشتی به جامعه عرضه گردد . بخش کشاورزی نسبت به گذشته تغییرات وسیعی داشته و این تغییرات بهداشت و ایمنی کشاورزان را از دست خوش تغییر کرده .
از بعضی جنبه ها به دلیل پیشرفت تکنولوژی حفاظت فردی و آگاهی از خطرات ، ایمنی و بهداشت کارکنان کشاورزی ارتقاء یافته ( در این راستا NOISH مرکز ایمنی و بهداشت کشاورزی را تاسیس کرده است ) و همچنین به دلیل به کارگیری موادی مانند انواع آفت کشها ایمنی و بهداشت کشاورزان به مخاطره افتاده است در دنیای امروزی تقریباً نیمی از نیروی کار در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند (حدود 3/1 میلیارد نفر) . با ابن وجود بخش کشاورزی به دلیل تمرکز
نیروهای بهداشت حرفه ای بر روی صنایع مورد غفلت واقع شده است ، بیشتر قربانیان بخش کشاورزی ، کشاورزان کشورهای در حال توسعه می باشند طبق برآورد ILO سالانه 170000 نفر از کشاورزان به دلیل انجام کار کشته می شدند (حوادث در اثر ماشین آلات کشاورزی و مسمومیت ها است ) این بدان معناست که ریسک مرگ در کشاورزی دو برابر سایر مشاغل است . بعلاوه به دلیل عدم گزارش مرگ و میرها ، آسیب ها و بیماریهای ناشی از کشاورزی وضعیت ایمنی و بهداشت کشاورزان از آنچه مقامات رسمی بیان می کنند بدتر است .
در بیشتر کشورها تنها عده کمی از کشاورزان توسط قوانین ملی و بیمه پوشش داده می شوند و بیشتر کشاورزان از هرگونه حفاظت اجتماعی محروم می باشند همچنین هیچگونه استاندارد بین المللی که به طور کامل ایمنی و بهداشت کشاورزان را مورد توجه قرار دهد وجود ندارد . برای دست یافتن به توسعه پایدار در بخش کشاورزی باید به وضعیت بهداشتی و رفاهی کشاورزان توجه کافی شود و همزمان با رشد کشاورزی ، حفاظت کشاورزان در برابر مخاطرات محیط کار افزایش یابد و در سطوح ملی و بین المللی بهداشت حرفه ای کشاورزان مورد توجه قرار گیرد .
به منظور حفظ کشاورزان در برابر مخاطرات محیط کار اولین قدم شناخت مخاطرات و بیماریها و عوارضی است که ممکن است سلامتی کشاورزان را تهدید کند .
تعریف بهداشت كشاورزیبهداشت كشاورزی عملی است كه با شناسایی ، ارزیابی و كنترل عوامل و شرایط زیان آور محیط كار و انجام مراقبت های بهداشتی ، درمانی حافظ سلامت كشاورزان كشور می باشد.هدف
عبارت است از نگهداری و بهبود سلامت جسمی و روانی كشاورزان و افراد وابسته به آنها و رسانیدن آنها به حداكثر ممكن می باشد. كه برای رسیدن به آن اقدامات زیر قابل انجام است.امید است با آموزش این گروه و رعایت اصول ایمنی و بهداشتی توسط كشاورزان گامی موثر در جهت ارتقاء سلامت جامعه و تولید بیشتر بر داریم.مهمترین عوامل زیان آور كشاورزی
عوامل زیان آور فیزیكیالف. صداب. ارتعاشج. ماشین آلات كشاورزی د. اشعه های ماوراء بنفش و مادون قرمزه. گرما و. سرمای. رطوبت
ن. الكتریسیته و ;;.2عوامل زیان آور كشاورزیالف. انواع سموم مورد استفاده (بصورت اسپری و گرد و غبار)ب. آفت كشهاج. گرد گلها و گیاهان (گرد و غبار)د. مواد سوختنی ( بصورت گاز و یا بخار )3عوامل زیان آور مكانیكی و ارگونومیكیالف. استفاده از ابزار آلات نامناسبب. وضعیت نامناسب بدن در حین كار
ج. بلند نمودن و حمل بار به روش نادرست4عوامل زیان آور بیولوژیكیالف. از طریق تماس با حیوانات مختلفب. تماس با ضایعات و آلاینده های بیو لوژیكیج. تماس با انگل ، باكتری و ویروس های موجود در آب ، خاك و هوا 5 . عوامل زیان آور روانیالف. استرسها و فشارهای روانی ناشی از حرفه كشاورزی ب. خستگ
یگوجه فرنگیمعرفی گوجه فرنگی زراعی یكی از محصولاتی است كه به تازگی به لیست محصولات غذایی مهم جهان اضافه شده و در طی قرن گذشته با تولید سالانه حدود 50 میلیون تن ، یكی از محبوب ترین سبزی ها محسوب می گردد.
وجود حالت تازه خوری و قابلیت فراوری این محصول ، نقش به سزایی در پذیرش سریع و همگانی آن به عنوان یك محصول غذایی مهم داشته است. گوجه فرنگی گیاهی است چند ساله كه اكثرا در تمام جهان به صورت یك ساله كشت می گردد. این گیاه حساس به سرمای اول پاییز بوده و می توان آن را با موفقیت از خط استوا تا مدارات بالا ، كشت كرد. امروزه ارقام مختلفی برای محیطها ، روش های تولید و استفاده غذایی متفاوت تولید شده است. انطباق بسیار خوب این محصول به موارد استفاده و محیطهای متنوع ، از تنوع ژنتیكی بسیار زیاد موجود در جنس و سهولت نسبی استفاده از این تنوع در برنامه های اصلاحی مربوط می شود.
منشا گوجه فرنگیتعداد زیادی از خویشاوندان زراعی و وحشی گوجه فرنگی در سلسله جبال آنددرپرو ، اكوادور و بولیوی ( مركز تنوع گوجه فرنگی ) یافت می شود. این خویشاوندان اولیه گوجه فرنگی خوراكی ، محیطهای متنوعی را در طول و عرض جغرافیایی اشغال می كنند و خزانه ژنی پایان ناپذیری را برای اصلاح گونه ها فراهم می كنند.
بر طبق نظر جنگینز ، مكزیك مركز تنوع و اهلی سازی گوجه فرنگی محسوب می گردد و چنین به نظر می رسد كه انواع زراعی آمریكای جنوبی از كزیك معرفی شده باشند. بنابراین سواحل شرقی آمریكای جنوبی و مكزیك ، مراكز اولیه پیدایش گوجه فرنگی محسوب می شوند. احتمالا جدّ ارقام زراعی گوجه فرنگی است كه در مكزیك به طور گسترده ای كشت می شود.
تولید نشاء در مزرعهجنوب شرقی ایالات متحده منبع اصلی نشاء گوجه فرنگی برای شمال شرقی ایالات متحد و جنوب كاناداست . اكثر نشاء ها در مزرعه ، در خاكهای جلگه ساحلی تولید می شوند . بذر گوجه فرنگی از اواسط فوریه تا اواخر آوریل كشت می شود و گیاهان ، بر حسب رقم ، تاریخ كاشت ، شرایط محیطی ، و عملیات مدیریتی ، در مدت 65 روز برای حمل و نقل آماده می شوند .
نشاء ها معمولاً بعد از گیاه پوششی زمستانی چاودار ، كه هرس زده شده و با گاوآهن برگردان دار به زیر خاك برده شده است كاشته میشوند . برای كاهش خسارت ناشی از شن های باد رانده ، ردیف های چاودار به عنوان بادشكن باقی می ماند در كذشته اكثر نشاء ها در زمین جدید كاشته می شد ، اما اكنون چندین سال در یك زمین به صورت ردیفی كاشته می شود تا بتوان از مزیت سیستم های فعلی آبیاری بارانی ثابت یا عقربه ای (سنتر پیوت) پایورت بهره برد . زمین با ایجاد پشته به وسیله یك كولتیواتور دوّار و پشته ساز آماده می شود ، طوری كه عرض پشته ها m 2-5 ر 1 باشد .
علف كشهای توصیه شده پیش از كاشت برای كنترل گیاهان هرز با خاك مخلوط می شوند . برای كنترل مرگ گیاهچه ای میتوان قارچ كشها را با خاك مخلوط كرد . بذرهای پوشش داده شده گوجه فرنگی با یك بذر كار دقیق كاشته می شوند بطوری كه با فاصله تقریبی cm 1 از یكدیگر در ردیفهای جفت زیگزاكی ، با چهار یا پنج ردیف جفت در هر پشته، قرار گیرند .عمق كاشت بذر فقط چند میلی متر است . مزارع را میتوان بر حسب شرایط سه یا چهار بار در روز آبیاری كرد تا قشر خاك مرطوب شود و سبز شدن یكنواخت گیاهچه ها تضمین شود . كودهای شیمیایی به شیوه توصیه شده با خاك مخلوط می شوند .
بوته ها زمانی برداشت می شوندكه اندازه آنها به حد قابل عرضه به بازار برسد ، اما برای رسیدن به حداكثر محصول و كاهش هزینه های كارگر ، چندین بار در طی فصل رشد بوته ها را می چینند تا بوته رشد یك نواخت داشته باشد. به این ترتیب به جای چند بار برداشت می توان گوجه فرنگی را در یك زمان برداشت كرد. چیدن سر بوته ها به منظور افزایش یكنواختی اندازه نشاء ، محصول میوه را نیز در مزارع تولید بالا می برد ، یكنواختی بیشتر اجازه می دهد كه حداكثر محصول از مزارعی كه ماشین برداشت فقط یك بار در آنها حركت می كند به دست آید. این كار سبب تولید گیاهان مقاومتر ودارای ساقه های كلفتر و قویتر می
شود و در نتیجه در مقابل شوك وارد شده به نشاء بهتر از گیاهان سرچینی نشده می توانند دوام بیاورند. عللاوه بر این ، اگر در مناطق شمالی ، به علت نامساعد بودن آب و هوا تاخیری رخ دهد ، می توان با سرچینی نشاها را مدت طولانیتری نگهداری كرد. سرچینی همچنین سبب عدم شكوفه دهی گیاهان زود گل خواهد شد و شاخه دهی جانبی را كه باز هم سبب بهبود یكنواختی گیاه و افزایش محصول می شود ، تحریك خواهد كرد. بوته های سرچینی شده با جعبه بسته بندی تناسب كافی دارند ، از این رو شكستن ساقه به حداقل می رسد. عیب عمده سرچینی ، انتشار پاتوژن های گیاهی است. این مسئله بخصوص در مورد تعدادی از پاتوژن های باكتریایی جدی است. به طور كلی سرچینی هنگامی آغاز می شود كه گیاهان به ارتفاع cm20-19 رسیده باشند.در صورت امكان ، باید حداقل 4-3روز بین سرچینی ها و سرچینی و برداشت فاصله باشد. در طی هر بار چیدن متوالی ، ارتفاع تیغه های برش زیاد می شود.
نشاها را باید زمانی برداشت كرد كه برگها خشك باشند و خاك زیاد مرطوب نباشد. قبل از برداشت ، برای شل كردن ریشه ها پشته ها را باید با یك میله فولادی از زیر نرم كرد. نشاها با دست از زمین كنده می شوند و خاك اطراف ریشه ها معمولا با محكم تكان دادن نشاها یا با زدن ریشه ها به پا جدا می شود. این نشاها با ریشه های برهنه در جعبه های چوبی آزاد و گشاد بسته بندی می شوند. دسته كردن نشاها و پیچیدن ریشه ها در خزه مرطوب منسوخ شده است زیرا نشاهایی كه آزاد و گشاد بسته بندی شده اند به آسانی جدا می شوند و خوب زنده می مانند. در اغلب موارد ، جعبه های بسته بندی شده ، توزین و تعداد نشاها شمارش می شود. به این ترتیب برای در اختیار داشتن شمارش دقیق در حمل ونقل می توان تعداد نشاهای یك جعبه را از روی وزن جعبه تخمین زد. به طور كلی در هر جعبه ، 1000 نشا بسته بندی می شود. جعبه ها به قسمت بسته بندی می روند و در آنجا به تریلی كامیونهایی كه عوامل محیطی در آنها قابل كنترل است منتقل و به بازارهای شمالی حمل می شوند.
به طور كلی ، روشهای مورد استفاده برای كنترل آفات در بستر نشاها مانند روشهایی است كه در كشت عادی گوجه فرنگی به كار می روند. برای كنترل آفات از باكتری كش ها ، قارچ كش ها ، حشره كش ها و نماتدكش های توصیه شده استاندارد استفاده می شود. در صورت امكان ، تناوب زراعی توصیه می شود ، اما اغلب عملی نیست0
جورجیا دارای یك برنامه گواهی گیاه ، تحت نظارت وزارت كشاورزی جورجیا است كه از یك شیوه منحصر به فرد كنترل آفات در تولید نشا استفاده می كند. تمام نشاهای تولید شده در این برنامه باید از بذری كاشته شوند كه عاری بودن آن از پاتوژن های گیاهی ، مورد آزمایش قرار گرفته و گواهی شده باشد. علاوه بر این ، نمی توان نشاها را در مزرعه بعد از محصولی كه میزبان نماتد كیست سویا بوده است تولید كرد.
به هر توده بذری به محض كاشته شدن ، یك كارت كه مشخص كننده موقعیت آن در مزرعه است اختصاص می یابد.به محض سبز شدن بذر ، هر بستر گیاهی به طور منظم توسط یك بازرس ایالتی تا زمان برداشت محصول مورد آزمایش قرار می گیرد. به طور كلی ، بازرسها كیفیت نهایی و خصوصیات باغبانی گیاه ( از جمله هویت رقم ) را آزمایش می كنند و دنبال همه گونه علائم بیماری می گردند.اگر علائم بیماری مشاهده شود ولی نتوان آن را در مزرعه تشخیص داد ، نمونه ها را به آزمایشگاه می آورند و در آنجا تشخیص توسط كاركنان آموزش دیده انجام می شود. اگر گمان می رود كه گیاهان به یم بیماری مبتلا یا آلوده به نماتدها هستند ، از برنامه گواهی سازی حذف می شوند.
تولید نشا در كانتینرنشاهایی كه در كانتینر تولید می شوند جایگزینی هستند برای نشاهای تولید شده در مزرعه یا كشت مستقیم بذر برای استقرار گیاه. این نشاها اغلب پر هزینه تر از نشاهای تولید شده در مزرعه یا كاشت مستقیم بذر هستند. نشاهایی كه در كانتینر تولید می شوند جایگزینی هستند برای نشاهای تولید شده در مزرعه یا كشت مستقیم بذر هستند به رغم بالا بودن هزینه های اولیه كشاورزانی كه گوجه فرنگی های مرغوبی تولید می كنند كه تازه به بازار عرضه می
شود تمایل دارند از نشاهای كانتینری استفاده كنند ، زیرا میزان بقای آنها در مزرعه بیشتر ، و زمان تولیدشان كوتاهتر از گوجه فرنگی هایی است كه از كاشت بذر در مزرعه به دست می آیند. به طور كلی كاشت مستقیم بذر عمدتا برای تولید گوجه فرنگی های مخصوص فراوری در كالیفرنیا ، نشاهای تولید شده در مزرعه برای گوجه فرنگی های مخصوص فراوری در ایالت های شرقی و میانه غربی آمریكا ، و نشاهای كانتینری برای گوجه فرنگی هایی كه تازه به بازار عرضه می شود مورد استفاده قرار می گیرند.
شرایط و روش های تولید نشاهای مرغوب گوجه فرنگی در كانتینر در بخش های بعدی به طور خلاصه توضیح داده خواهد شد.بذر
برای بهترشدن استفاده موثر از نشاهای كانتینری ، بذر گوجه فرنگی باید دارای قدرت و سرعت جوانه زنی زیاد باشد . ظهور ریشه باید طی 3 روز در 25 درجه سانتیگراد انجام شود و جوانه زنی باید در طی 7 روز كامل شود . علاوه بر این بذر باید عاری از بیماری واز خلوص بالا برخوردار باشد .تولید كنندگان بذر معمولا از یك ماده شیمیایی پوشش دهنده یا ضد عفونی كننده بذر مانند تیرام ، كاپتان ، یا كلسیم هیپوكلریت ( یا تركیبی از آنها ) استفاده می كنند .
تركیبات مختلف پوشش دهنده بذر ، اغلب خاك نرم دارای جدار سیلیسی دیاتومه یا ور میكولیت آسیاب شده یا سایر تركیبات اختصاصی اند كه به صورت یك پوشش متراكم به نسبت 1 :4
روی بذر را می پوشانند . پوشش دادن بذر برای تك كردن آن در فرایند كاشت مستقیم بذر ، ضروری است .محیطهای كشت برای تولید نشا در كانتینر ، همیشه از انواع مخلوطهای رشد استفاده میشود . متداولترین مخلوطها ، دارای نسبتهای متفاوتی از پیت كانادایی مرغوب و ورمیكولیت باغبانی شماره 2 یا پرلیت باغبانی شماره 2 هستند .نسبت پیت ، بر حسب فصل سال و سلیقه كشاورز ممكن است از %50 تا %85 متفاوت باشد. مخلوط اولیه با افزودن آهك ، سوپر فسفات ، كلسیم نیترات ، ضتاسیم نیترات ، عناصر غذایی كم مصرف ، و یك عامل مرطوب كننده برای تولید مخلوط نهایی رشد ، اصلاح می شود. در تمام مدت تهیه این مخلوط ، عملیات بهداشتی شدیدی ، از جمله استفاده از كانتینرهای یك بار مصرف انجام می شود. كانتینرها
برای تولید نشا از كانتینرهای بزرگ پلی استیرنی سخت یا نرم شده به اندازه های مختلف استفاده می شود. هر یك از خانه های درون این كانتینر به شكل مخروط یا هرم وارونه است و منفذی در زیر دارد كه اجازه تهویه هوا را به ریشه ها می دهد. اندازه خانه برای نشاهای گوجه فرنگی از 6ر 1 تا cm5 قطر و cm8ر3 تا cm6ر7 عمق متفاوت است. احتمالا متداولترین خانه مورد استفاده دارای cm8 ر2 تا cm2ر7
عمق است. كانتینرهایی كه مورد استفاده قرار گرفته اند قبل از استفاده مجدد ، به دقت با بخار ، ضد عفونی می شوند یا تحت تیمار كلر قرار می گیرند.كاشت بذربذركار استوانه ای دوّار پنوماتیك متداولترین دستگاه مورد استفاده بذركاری است. برای كاشت بذر حداقل از سه روش ممكن می توان استفاده كرد: كاشت مستقیم بذر تا رسیدن به یك جامعه گیاهی نهایی ، كه به بذر دارای كیفیت بالا و دقت در تمام مراحل بذر كاری نیاز دارد.كاشت مستقیم بذر به میزان بیشتر از معمول ، و سپس تُنُك كردن برایث رسیدن به یك بوته در هر خانه و كاشت بذر در داخل سینیهای 3ر1 سانتی متری و سپس انتقال نشاها به داخل سینیهای پرورش در 1 یا 3 هفته بعد.
برای اطمینان از گردش مرتب فرایند تولید در مدت عملیات نشاكاری برای تحویل محصول در یك تاریخ مشخص ، لازم است جدولهای زمانی دقیقی تنظیم شود. هر كشاورز باید جدول زمانی قابل استفادهای را متناسب با شرایط تولید تنظیم كند. برای مثال ، یك جدول زمانی كاشت برای فلوریدا به 4 هفته در زمستان برای كاشت مستقیم بذر ، 5ر4 هفته در تابستان و 5ر7 هفته در زمستان برای كاشت مستقیم بذر با تنك كردن ، و 5 هفته در تابستان و 8 هفته در زمستان برای كاشت بذر در داخل سینیهای سرپوش دار و سپس انتقال نشاها به داخل كانتینرها نیاز دارد.كشت و مدیریت
برای تولید نشاهای مرعوب ، رعایت بهداشت در داخل و اطراف گلخانه ها ضروری است. هر چیزی كه بتواند با سینیهای پرورش تماس یابد ، در فاصله بین دو محصول تحت تیمار با محلولهای كلر، بروم یا فرمالین قرار می گیرد. گیاهان هرز داخل یا اطراف گلخانه ها ، به شیوه مكانیكی یا شیمیایی تحت كنترل در می آیند. سیگار كشیدن در گلخانه ها عموما ممنوع است و افراد معمولا موظف اند قبل از ورود ، دستهای خود را با ایزوپروپیل الكل شستشو دهند.
حجم و تعداد دفعات آبیاری به فصل تولید و اندازه خانه نشا بستگی دارد. اولین آبیاری بعد از كاشت و پوشاندن بذر شامل آبپاشی با یك نازل مخروطی میان تهی برای ایجاد پوشش و سپس یك آبیاری سرتاسری با نازل های بادبزنی پهن در مجرای آبیاری است. سینیها تا زمانی كه بعد از سه روز قرار گرفتن در اتاقك جوانه زنی بذر به گلخانه برده شوند ، دوباره آبیاری نمی شوند. در طی مراحل اولیه رشد گیاهچه باید از تنش آب جلوگیری شود.در طی مرحله رشد ، تعداد دفعات آبیاری از دو یا سه مرتبه به پنج یا شش مرتبه در روز افزایش می یابد.
ادامه خواندن مقاله بهداشت کشاورزي در روستاي قلعه خواجه شهرستان ورامين
نوشته مقاله بهداشت کشاورزي در روستاي قلعه خواجه شهرستان ورامين اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.