nx دارای 196 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
انقلاب مشروطیت در تبریز و بزرگان آن زمان
چكیده در سلطنت ناصرالدین شاه به علت امتیازاتی كه به بیگانگان میداد مردم بسیار خشمگین بودند دست به شورشهایی میزدند. از جمله مهمترین امتیازاتی كه او به بیگانگان داد قرار داد توتون و تنبكو بود كه به مدت 50 سال بود اما با تلاشهای روحانیان و مردم بیدار این قرار داد لغو شد.
پس از سلطنت وی مظفرالدین شاه روی كارآمد، او باز هم سیاستهای نادرست ناصرالدین شاه را پیش گرفت و سبب شد كه مردم باز هم دست به شورشهای متعدد بزنند و او را سخت در فشار قرار دهند. ناچار وی مجبور به امضای فرمان مشروطیت شد اما در این میان كشورهای مخالف با آزادی ایران نظیر انگلستان و روسیه دست به اقداماتی زند تا ایران را از استقلال در آورند و بسیاری از مجاهدان را اعلام كردند. ستارخان از جمله كسانی بود كه در جنبش مشروطه تبریز تلاشهای بسیاری نمود. اما انگلستان و روسیه دست از كارهای زشت خود بر نداشته و همچنان مجاهدان را مورد آزار و اذیت قرار میدادند.
در اینجا ما با چگونگی اعدام و محاكمهی ثقه الاسلام و موارد دیگری آشنا شدیم و همچنین چگونگی مقاومت ستارخان تنها با 38 نفر از یاران خود در برابر روسها مقاومت مردم تبریز، چگونگی آغاز مشروطیت، جنگهای سختی كه در تبریز رخ داده تحقیق نمودهایم. این مقاله گوشهای از فداكاریها و جانبازیها پدران غیرتمند را منعكس میسازد. در هر صفحهای در تاریخ انقلاب بزرگ مشروطیت ایران نمونههای بارزی از عالیترین و ظاهر میهن پرستی و آزادی خواهی گذشتگان پر افتخار ما ضبط و ثبت شده است. امید میرود نسل جوان با آشنایی این حقایق افتخار آمیز، بیش از پیش به وظایف ملی خود توجه پیدا كنیم.
فهرست مطالب1) تقدیم رویدادهای انقلاب مشروطیت 2) ستارخان 3) باقرخان 4) فروپاشی نظام سلطنتی 5) آغاز انقلاب
6) اعدام مجاهدین در باغ شاه 7) افتتاح مجلس شورای ملی 8) قانون اساسی مشروطه 9) سلطنت احمدشاه 10) قرار دادهای 1907، 1915، 191911) جنگ در تبریز چگونه آغاز یافت (آغاز جنگ و به هم خوردن انجمن)
12) آمدن بیوكخان و سختی جنگ و تاراج 13) پافشاری گردانی ستارخان14) جنگهای سخت 15) باز جنگهای سخت 16) تلگرافهایی از اسلامیه نشینان 17) سامانی كه به كارها داده شد
18) جنگهای سخت تر 19) فردای آنروز 20) كشته شدن نایب محمد اهرایی 21) [ویرایش] اولتیماتوم روسیه تزاری 22) زندگی كودكان در دورههای مشروطیت 23) مشروطه مشروعه
پیشگفتار ما برای موضوع تحقیق تاریخ جست و جوهای زیادی كردیم و با توجه به اینكه یكی از اعضای گروه ستارخان بود و اطلاعاتی كم و بیش درمورد مشروطیت داشت تصمیم گرفتیم این موضوع را انتخاب كنیم. همچنین ما با انقلاب اسلامی ایران آشنایی داشتیم و دوست داشتیم گذشتهی تاریخی ایران عزیزمان را بهتر و بیشتر بشناسیم سپس به جمع آوری اطلاعات از منابع مختلفی كه در دست داشتیم پرداختیم. و به دنبال مطالب كامل كننده رفتیم. و تمام سعی و تلاشمان را برای بهتر شناساندن مشروطه كردیم. این جنبش، جنبشی عظیم در تاریخ ایران است و به سادگی نمیتوان از آن گذر كرد اما امیدواریم با تلاشها كه در این زمینه كردیم توانسته باشیم مطالب خوب و مفیدی را در اختیار عزیزان علاقهمند گذاشته باشیم. با تشكر
فصل اول (كلیات تحقیق) «مقدمه» مشروطه حكومت مردم بر مردم است كه به وسیله نمایندگان مجلس قوانینی برای بهبود حال ملت و اداره امور كشور وضع میشود در حكومت مشروطه بر خلاف حكومت استبدادی ملت در سرنوشت خود دخالت میكند و شاه به عنوان یك فرد عالی رتبه غیر سوال در كشور سلطنت میكند.
انقلابها، شورشها، شكستها و پیروزیها عوامل سازندهی اجتماعات و تعیین كنندهی سرنوشت ملتهاست این پدیدههای اجتناب ناپذیر اجتماعی، كه گاه و بی گاه درراه رشد و پیشرفت ملل اتفاق میافتد، همیشه با تحولاتی عظیم و دگرگونی بزرگ، در شئون تخلف ملتها همراه است. تاریخ چند هزار سالهی كشور ما، صفحات درخشانی، از جشنهای ملی و مبارزات میهنی اجداد پر افتخار ما را ثبت و ضبط كرده، ولی مسلماً هیچ انقلابی تا آن زمان (به جز انقلاب اسلامی كه بعد از آن رخ داد) در این كشور به اندازهی انقلاب بزرگ مشروطیت ایران
عمومی و همه جانبه نبوده است. هیچكدام از انقلابهای ملت ایران، نه چنین عمقی داشت و نه چنین نتایجی را بار آورده است. این انقلاب بزرگ رژیم سه هزار سالهی كشور را واژگون كرده، سیستم زندگی سیاسی و اقتصادی این ملت را تغییر داده و حتی عاملی است كه میباید مغزهای این مردم و تفكرات و اندیشههای ایشان را نیز دگرگون سازد ولی با این همه اهمیت و ارزشی كه ذكر شده، هنوز اكثریت ملت ایران در این زمینه اطلاعات بسیار محدود كه باعث شده، مشروطیت در ایران نضبح نگیرد. و آشنایی با مردم با اهل جریان، ایشان را علاقه مند میسازد تا در پیرامون علل پیدایش و عوامل پیروزی، یا موانع پیشرفت آن مطالعه كنند.
«بیان مسئله انگیزه از دیدگاه محقق»1- جنبش مشروطه خواهی با پاكدلیها آغازید ولی با ناپاكدلیها به پایان رسید، و دستهایی، از درون و بیرون، به بیان آمد، آن را به هم زد و نا انجام گذاشت. و كار به آشفتگی كشور، و ناتوانی دولت، و از هم گسیختن رشتهها انجامید، و مردم ندانستند آن چگونه آمد و چگونه رفت، و انگیزه نا انجام ماندش چه بود. دانستن این رازها اسان نمیبود، و اگر هم كسانی به گرد آوردن و استانها پرداختند به این رازها كمتر پی بردند و گیج وار در ماندند.
2- مردم ایران كه گرفتار پراكندگی اندیشهاند، و شما ده تن را دارای یك راه و یك اندیشه نتوانید یافت، پیش آمد مشروطه زمینه دیگری برای پراكنده اندیشیها شده بود، و بارها در انجمنها گفتگو به بیان آمده و یك رشته سخنان خام و بی پایی از كسانی شنیده میشد. در یك جنبشی كه هزاران مردن ارجمند و پاك به كوشش برخاستند، و هزاران جوانان در راه آن باختند، بیفردانی از ناآگاهی این را یك پیش آمد بسیار كوچكی وانمود و چنین میگفتند «چیزی بود دیگران پیش آوردند و خودشان هم برداشتند» اینان را چندین درد و بیچارگی هم
آمیخته : از یك سو ناآگاهی و نادانی، كه از داستان جنبش و رازهای آن چیزی نمیدانند، و از یك سورشك و خودخواهی، كه چشم دیدن و شنیدن نیكیهای دیگران نمیدارند، و از یك سو دشمنی كه خودشان یا پدرانشان با جنبش آزادی نمودهاند، و با آن كه امروز از سود و نتیجهی مشروطه بهره مندند هنوز كینه از دل نزدودهاند، ایها دست به هم داده به چنان گفتههای دست به هم داده به چنان گفتههای دست و بی خردانهشان و امید است، و چون داستان جنبش نوشته شده و كسی آگاهی درستی از آن نمیداشت پاسخ گفته نمیشد. 3- یكی از گرفتاریهای ایرانیان است كه پیش آمدها را زرد فراموش میكنند، و ما میبینیم دستههای انبوهی آن زمانهای تیره گذشته را از یاد بردهاند، و از آسایشی كه امروز میدارند خشنودی نمینمایند، و یك چیزی در باید كه همیشه روزگار در هم و تیره گذشته را در پیش چشم اینان هویدا گرداند.
«اهداف تحقیق» (كلی و جزئی) شناخت نهضت مشروطه، آشنایی با بزرگان و سران مشروطه، آشنایی با هدفهایی مشروطه طلبان و زغمای مشروطه در تبریز و شناخت و بررسی تاریخ مشروطه در ایران.
«اهمیت و ضرورت تحقیق»گر چه بیش از یك صد و یكسال از انقلاب مشروطیت نمیگذرد با این وجود چه انقلاب اسلامی هیچ واقعهای مانند آن با جعل و تحریف و ابهام به و نبوده است. علت آن را در سیطرهی غرب زدگی بر فرهنگ و تفكر كشورمان دانست كه مشروطه زدگی وجهغالب سیاسی آن است.
انقلاب مشروطیت یكی از درخشانترین صفحات تاریخ مبارزات در ایران است. در میان همهی فرازهای، جنبش انقلابی مشروطه خواهی جانبی دیگر و در میان همه چهرههای آن سیمای ستارخان جلائی دیگر دارد. همهی نویسندگان و مورخانی كه به نقل آن واقعه پرداختهاند از آن رو كه خود در سلك مشروطه خواهان بوده و یا تعلق فكری و سیاسی به آن دوره داشتهاند به تعریف و تمجید از مشروطه خواهان برخاسته و مخالفان آن را همگی در یك صف قرار داده و با چماق اتهام، آنها را مسئول همه پیامدهای ناگوار مشروطیت دانستهاند، انقلاب مشروطیت در نتیجهی نظام و فشار روزن افزون شاه و شاهزادگان و حكام و مأموران دولتی به تودههای محروم و نیز بر اثر مداخلات بیگانگان در همه امور كشور به وجود آمد.
«طرح سوال»1- ستارخان كیست ؟ 2- نهضت مشروطیت چیست؟ 3- ایران زیر سلطهی چه كشورهایی بود؟
فرضیه 1) حدس میزنم كه ستارخان مجاهدی بوده است كه در تبریز جزء مشروطه خواهان بوده 2) فكر میكنم اقدامات نادرست ناصرالدین شاه موجب نارضایتی مردم و خشم آنان از حكومت شد و در نتیجه در زمان مظفرالدین شاه فرمان مشروطیت به امضا رسید. 3) به نظر میرسد كه تبریز با مردمان غیورش از مهم ترین شهرهای دوران مشروطیت بوده است. 4) حدس میزنم ایران زیر سلطهی كشورهای استعمارگری نظیر انگلستان و روسیه بوده است.
اصطلاحات و مفاهیم كه در این تحقیق بیان شده دارای تعاریف بدین شرح است : مشروطه : حكومت مشروطه نوعی حكومت كه در آن وضع قوانین به عهدهی مجلس یا مجلسین (شوری – سنا) باشد و دولت مجری آن قوانین محسوب میگردد. مقابل استبداد (فرهنگ فارسی دكتر معین) مشروطه – [ع] (م.ر.ط) مؤنث مشروط. در اصطلاح منطق : قضیهای كه در آن شرط به كار رفته باشد. حكومتی كه مقید به قانون باشد، مملكتی كه دارای پارلمان باشد و نمایندگان ملت در كارهای دولت نظارت داشته باشد. (تألیف حسن عمید) سلطنت : 1صص [4] «سلطنه» (ش.ط) قدرت، توانایی، چیرگی، فرمانروایی (تألیف حسن عمید) 1) معینی، دكتر محمد، فرهنگ فارسی دكتر معین، مؤسسه انتشارات امیركبیر، جلد سوم، سال چاپ 7، 1364 2) عمید، حسن، فرهنگ فارسی عمید، انتشارات امیركبیر، جلد دوم، چاپ سوم،سال 1374
فصل دوم «پیشینه تحقیق»ثقه الاسلام شهید و مشروطیت رحیم نیكبخت درآمد انقلاب مشروطیت از حوادث سرنوشت ساز تاریخ معاصر ایران است كه علی رغم گذشت چیزی نزدیك به یك قرن از وقوع آن، بسیاری از ابعادش ناگفته و بدون پژوهش باقی مانده؛ از آن جمله نقش شخصیتها و گروههای دخیل در این حادثه مهم است. از جمله موضوع بررسی نشده انقلاب مشروطیت آذربایجان، نقش علما و بررسی عملكرد ایشان در مقابل مشروطه خواهی است؛ چه بررسی مواضع تك تك علمای صاحب نام و چه نقش نهاد مرجعیت دینی و روحانی. طی پژوهشهایی كه صورت گرفته، مباحث اولیهای هستند كه بیشتر به طرح مسأله موضوع مورد بحث مربوط میشود. از موضوعات جالب توجه كه متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته، نقش آیت الله میرزا علی آقا ثقه الاسلام (ولادت 1277 ق. تبریز-شهادت روز عاشورا 1330 ق تبریز) در مشروطیت آذربایجان است؛ گر چه مرحوم نصرت الله فتحی آتشباك، با تدوین دو اثر، اطلاعات ذی قیمتی ارائه داده است.
با توجه به نقش و موقعیت ثقه الاسلام، ضرورت انجام پژوهشهای بیش تری احساس می شود. آن چه در این سطور ارائه میگردد، فقط به منظور طرح موضوع نگاشته شده تا پژوهش گران تاریخ معاصر ایران به بررسی بیشتر از منظری جدید بپردازند. امید است مراكز دانشگاهی و حوزوی با امعان نظر به این موضوعات، امكان تبیین مسائل تاریخی را با شیوه علمی فراهم كند.
علما كه یكی از اقشار مهم جامعه ایرانی عصر قاجار بودند در تحولات سیاسی و اجتماعی نقش مهمی داشتند كه در هر مقطع از تاریخ مشروطه قابل بحث و بررس است. پر واضح است كه بررسی نقش آنان در عصر مشروطه، مستلزم آن است كه به پیشینه روابط میان نهاد مرجعیت و روحانیان شیعه و سلطنت نظر شود كه در این مجال امكان پرداختن به آن نیست. ثقه الاسلام و مشروطیت
در مقطع اولیه جنبش كه خواست عمومی جامعه صرفاً جنبه عدالت خواهی و عدالت جویی داشت، ثقه الاسلام تبریزی در كنار بزرگانی چون سید ابوالحسن انگجی، میرزا حسن آقا مجتهد تبریزی، میرزا صادق آقا مجتهد تبریزی حضور هماهنگ و مؤثری داشت. علی رغم این كه وی از طریق نیاكان خود شیخی مسلك بود و با علمای دیگر آذربایجان به این لحاظ اختلاف مسلك داشت، هیچ گونه در این موضع متعصب نبود و مصالح و منافع امت اسلامی را در نظر میگرفت. موقعی هم كه مظفرالدین شاه در تبریز ولیعهد بود از نزدیك با علمای شهر تبریز، از جمله وی آشنا بود. در جریان عدالت خواهی وقتی علمای تهران به قم مهاجرت كردند، نامهای از سوی علمای آذربایجان به مظفرالدین شاه ارسال شد كه وی در جواب ایشان به محمد علی میرزا نوشت :
ولیعهد به جنابان مستطابان حاجی میرزا آقا مجتهد، آقای امام جمعه، آقای حاج میرزا محسن آقا، آقا میرزا صادق آقا مجتهد و آقای ثقه الاسلام، الطاف ما را برسانید; به همه التفات داریم و همی است كه به شفاعت و توسط شما استدعای علمای آذربایجان را در معاودت دادن علمای تهران قبول فرموده، مشیرالدوله، وزیر امور خارجه را برای معاودت دادن آنها روانه كردیم;
این جواب و قبول شفاعت مظفرالدین شاه در بازگرداندن علمای مهاجرت كبرا، از آشنایی اشاره شده و اهمیت و موقعیت علمای آذربایجان حكایت میكند. هر چه حركت عدالت خواهی علما و مردم به پیش میرفت، صف بندیها و اختلاف نظرهای اساسی بین نیروهای حاضر در صحنه بیشتر میشد و این تفكیك نیروها پیش از آنكه در تهران بروز كند، در تبریز و آذربایجان به منصه ظهور رسید. البته قرائن و شواهدی هم دیده میشود كه اختلافات بعدی بدون زمینه نبود؛ چنان كه در تاریخ گشایش مجلس اول دیده میشود. پس از صدور فرمان مشروطیت (14 جمادی الثانی 1324 ق) برخی خواهان گشایش مجلس در غیر از روز نیمعه شعبان بودند كه این روز تحت الشعاع مراسم چشن ولادت امام زمان (ع) قرار نگیرد.
اختلافات مشروطه خواهان و علمای مشروطه خواه آذربایجان هم چون ثقه الاسلام، ریشهای اساسی داشت، زیرا این حركت در نظر علما و مردم اسلامی و مذهبی بود و بر اساس اندیشه عدالت خواهی دینی شكل گرفته بود؛ در حالی كه از نظر مشروطه خواهان كه تحت تاثیر اندیشههای سوسیال دمكراسی قفقازیه و روسیه بودند، مشروطیت با مذهب و به تبع آن متولیان مذهب تباین ذاتی داشت. از خلال نامههای بر جای مانده از ثقه الاسلام به نمونههای متعددی از این اختلاف اصولی میتوان اشاره كرد؛ از آن جمله در نامهای كه به تاریخ 13 رمضان 1324 به بردارش نوشته، عنوان میكند : روز 12 رمضان اعلان منحوسی از انجمن به دیوار چسباندهاند. حاصل این كه تا كی در مذاهب قدیمه خواهید بود و حرفهای كهنه خواهید شنید و تا كی به مجلس و مسجد علما خواهید رفت ;
ادامه خواندن مقاله انقلاب مشروطيت در تبريز و بزرگان آن زمان
نوشته مقاله انقلاب مشروطيت در تبريز و بزرگان آن زمان اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.