nx دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
مسجد جامع نطنز و مقبره شیخ عدالصمد
كتیبه های تاریخ دار بنا: قدیمی ترین كتیبه بنا ، ضلع شرقی گنبد خانه ، مورخ به 389 است . این كتیبه در مرمت سال های اخیر آشكار شده است . بر كتیبه سر در مسجد ، تاریخ 704 ثبت است . و در منبت كاری شده این ورودی كتیبه ای دارد به تاریخ 825 ایوان شمالی مسجد و مقبره شیخ عبدالصمد هر یك كتیبه ای به تاریخ 707 دارد . بخش پایانی كتیبه سر در خانقاهی كه در غرب مسجد بوده فرو ریخته بود كه اكنون با تاریخ 716 مرمت شده است . سر در خانقاه چهار لوه مرمر دارد . كه یكی از آن ها مورخ به 912 است و بر بالای در چوبی آن تاریخ 1348 دیده
می شود . بر دو كتیبه مناره ، تاریخ های 725 ، 1342 ثبت است . در قدیمی ترین مسجد كه به كوچه مجاور ضلع شمالی آن گشوده می شود ، كتیبه ای دارد گه طبق آن تاریخ اتمام ساخت درسال 972 و تاریخ نصب آن سال 1012 بوده است . درایوان جنوبی مسجد ، دولوح وقفنامه به تاریخ های 1103 و 1259 وجود دارد . در این ایوان ، كتیبه ای دیگر حاكی از
تعمرات سال 1178 است . از زیر لایه های گچی پوشش این ایوان ، نوشته هایی به نظم و نثر با تاریخ های مختلف آشكار شده است . از جمله تاریخ های ، 899، 940، 951، 993، 1178 كتیبه ای منظوم در ایوان شمالی ماده تاریخی دارد كه خبر از تعمیرات و سفید كار ی مسجد در سال 1139 می دهد .كف این ایوان نیز پوشش كاشی مورخ به 1366 و نیز 1326 ش دارد . صندوق قبر شیخ عبدالصمد نیز پوششی از كاشی دارد كه بر اساس كتیبه منصوب بر بالای آن در سال 1045 انجام شده است . ضریح چوبی این آرامگاه مورخ 1064 است علاوه بر این كتیبه ها دو فرمان از شاه عباس صفوی وشاه زاده حسام السلطنه قاجار بر سر در مسجد وجود دارد كه به ترتیب مرخ به 1024 و 1281 است .
بانیان و سازندگان بنا : بر اساس كتیبه های موجود ، بانی مسجد جامع و خانقاه و مقبره شیخ عبدالصمد خلیفه بن حسین بن علی ماشتری و مباشر احداث این ابنیه شمس الدین محمد بن علی نطنزی بوده است . بر اساس كتیبه های گنبد مقبره ، معمار آن ابراهیم بن اسماعیل بنا اصفهانی و دستیارش شیخ اسماعیل بوده است . بر بدنه مناره نام محمد بین ابی علی و نیز امیركبیر جلال الدین عبدالله دیده می شود و چنین نگاشته شده كه این مناره به سعی كمال الدین محمد احداث شده است .
دردیگر كتیبه های مسحد ، نام بانیان مرمت قسمت های مختلف بنا ، مهدی بن غضنفر كاشانی و مولانا محمد باقرا دماوندی و حاجی میر ابراهیم حسینی نظنزی و غلامحسین خان نو.ری حاكم وقت نطنز ، دیده می شود . نام خطاطان اسدالله حسینی ، و محمد رضا امامی و اسكندر ابراهیم آبادی نطنزی ، و قربانعلی كریم پور نطنزی ، و میرزا عبداللطیف و محمد علی بن محمد سعید حسینی نطنزی ومیرزا عباس ( فرزند حاجی میرزا حسین نطنزی ) در كتیبه ی بنا آمده است . همچنین نام استادان حجار و كاشی كار و گچ بر بنا ، استاد حیدر و استاد حسین خراسانی و استاد مجدی و استاد حسن قصاع ، فرزند علی محمد نطنزی ، و حسن اسلامی نطنزی ، در كتیبه های محسد به چشم می خورد واقف و سازنده ی در چوبی ورودی شمالی مسجد استاد علاء الدین بن حسین نجار نطنزی بوده است .
در دیگر وقف نامه های بنا ، نام استاد حیدر نجار، فرزند مظفر نطنزی دیده میشود . مزار شیخ عبدالصمد به همت خدیجه سلطان دختر شمس طلا كاشی كاری شده است . و ضریح چوبی این مقبره را استاد حسین بین اساعیل سرشكی نطنزی ساخته است .
دیگر اطلاعات مكتوب : آندره گودار درباره مجموعه بناهای مسجد و مقبره نوشته است كه محورهای اصلی این بناها كه همان محور محراب آن هاست . در حدود ده درجه با یكدیگر اختلاف دارند و این اختلاف بیش از آن كه بتوان حمل بر اشتباه در نقشه بنا كرد .
پس باید پذیرفت كه به هنگام احداث این دو بنا ، روش سازندگان هریك از آنها در تعیین راستای قبله با دیگری تفاوت داشته است .وی افزوده است كه راه ورودی مقبره كه به شكلی نا مناسب تعبیه شده است دلیل بر آن است كه بنای مقبره به مسجد اضافه شده است . ولی به اعتقاد دونالد ویلبر مقبره شیخ عبدالصمد از مسجد جامع قدیمی تر است . چون درنقاطی كه گچ دیوارها فرو ریخته است قسمتی از تزیینات آجری قدیمی تر آن دیده می شود . به نوشته وی ، علایم آشكاری وجود دارد كه درنمای شمالی مقبره ، یك سردر بوده كه
با توجه به نوع قالب گیری گچی ، در حدود سال 707 مسدود شده است . شرودر نیز اظهار داشته است كه گنبد خانه مسجد از چهار ایوان آن قدیمی تر است و ایوان ها و طاق نماهای صحن به بنای موجود اضافه شده است . زیرا محور گنبد خانه با محور صحن مسجد اختلاف دارد و در كتیبه یكی از ایوان ها نیز این عبارت دیده می شود «مسجد در داخل مسجد ساخته شده » آندره گودار تاریخ كتیبه سردر خانقاه را 716 یا 717 تعیین كرده است . و چنان كه گذشت ، این كتیبه را امروزه با
تاریخ 716 بازسازی كرده اند . عبداله قوچانی دراین باره نوشته است كه با پیدا شدن شواهد جدید ، اكنون مسلم شده است كه تاریخ 716 صحیح نیست .به نوشته او بر اساس ضوابط تاریخ وصاف تاریخ گزیده ،؛ زین الدین ماستری در سال 711 اعدام شده است و بنابراین ممكن نیست در سال 716 دستور ساختن خانقاه را داده باشد . قوچانی نتیجه گرفته است كه با توجه به كتیبه های مسجد و مقبره مورخ به 707 احتمالا تاریخ كتیبه خانقاه نیز 707 بوده است .
سیر تحول بنا : بر اساس تحقیقات و كاوش های كارشناسان سازمان میراث فرهنگی دردو دهه اخیر ، قدیمی ترین بخش این مجموعه گنبد خانه جبهه جنوب غربی مسجد است . كتیبه ای كه در سال 1352 ش در این گنبد خائه كشف شد نشان داد كه این گنبد خانه در سال 389 بنا شده بود در نتیجه قدیمی ترین گنبد تاریخ منطقه است . این و رواق سمت قبله گنبد خانه به عللی ویران و به مرور معبر عمومی شده بوده است .
همچنین بالاآمدن سطح گذر پشت گنبد و نفوذ رطوبت و آب های سطحی به بنا آسیب رسانده بوده است در قرن هشتم هجری قمری بخش های دیگر مسجد را به گنبد خانه افزوده اند و با حفظ گنبد خانه از قرن چهارم هجری قمری و بخشی از رواق شمالی آن ، ورودی هایی از صحن به زیر گنبد خانه تعبیه كرده اند . بقایای این رواق و آجر فرش آن در دیگر جبهه های گنبد خانه در حفاری های دوره اخیر آشكار شده است .
طاقایوان شمالی در دوره های بعد فرو ریخته كه بازسازی شده است ؛ ولی تزیینات و كتیبه های آن در این بازسازی اعاده نشده است ؛ و امروزه فقط در طرفین لبه هلالی طاق این ایوان ، بخشی از ایوان ، كتیبه ای از دوره صفویان باقی است . در نیم قرن اخیر ،كف این ایوان با كاشی فرش شده است .
چنان كه گذشت ، درتقدم یا تاخر احداث بقعه شیخ عبدالصمد نسبت به بنای مسجد اختلاف نظر وجود دارد . این بقعه ازاره ای كاشی های ستاره ای شكل داشه كه این كاشی ها به سرقت رفته است . همچنین بر دیوار جنوبی این بقعه محرابی از كاشی وجود داشته به كه نظر دونالد ویلبر ، احتمالا همان محرابی است كه اكنون درموزه ویكتوریا و آلبرت لندن نگه داری می شود . بنا به اظهارات اهالی محل این بنا تا پایان دوره صفویان وضع بسیار خوبی داشته است ودر حمله افغانها ویران شده است .
در سال 1375 شبستانی بر جای خرابه های این خانقاه احداث شده است . قسمتی از سر در خانقاه و تزیینات آن به مرور زمان فروریخته بود كه در دو دهه اخیر مرمت شده است . امروزه سقف این سردر با مقرنسی زیبا و كاشی های رنگارنگ پوشیده و كاشی كاری نمای خارجی آن بازسازی شده است .
ادامه خواندن مقاله مسجد جامع نطنز و مقبره شيخ عدالصمد
نوشته مقاله مسجد جامع نطنز و مقبره شيخ عدالصمد اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.