nx دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
اقتصاد نفت و تحلیل ساختارها
این بحث حاصل گفت و گو با یكی از كارشناسان صنعت نفت است كه در دو فصل ساختار جهانی نفت و اولویتها در سرمایه گذاری نفتی ایران, از نظر می گذرد. اهمیت این گفت و گو در آن است كه ایشان در شرایطی پیش بینی افزایش قیمت نفت را نمود كه قیمتها سیر نزولی را طی میكرد و توصیه كارشناسان كمپانیها این بود كه مسؤولین ایرانی, تا قیمت ارزانتر از این نشده است, باید نفت را پیشفروش كنند.
فصل اول: ساختار جهانی نفت
الف – تاثیر منحنی ركود و رشد در بازار نفتنفت به تنهایی یك كالای اقتصادی, سیاسی یا استراتژیك نیست, بلكه این سه خصوصیت را تواما” داراست و نمی توان صرفا” به یكی از وجوه آن توجه كرد.رسوخ نفت در تمامی زوایای زندگی بشر, آن را به صورت یك كالای حیاتی درآورده است و اساسا” در حال حاضر زندگی صنعتی بدون نفت میسر نیست.در تاثیر منحنی ركود و رشد بازار نفت, آنچه كه در گام اول باید در نظر گرفت, محدوده مصرف انرژی در دنیاست. نیاز به مصرف انرژی, نخستین عامل در شكل گیری سیكل عرضه و تقاضای نفت است. بنابراین به دنبال نیاز به مصرف انرژی, بحث قیمت گذاری مطرح می شود. قیمتها حامل یك پیام هستند. افزایش یا كاهش مصرف نفت, در زمینه های سیاسی استراتژیك نیز پیام خاص خود را دارد.
«ركود» در بازار نفت, پدیده ای دوره ای است كه بعد از دوره شكوفایی به وجود می آید. ركود بطورطبیعی مصرف كمتر را به دنبال خواهد داشت.پیش از آغاز ركود اخیر در بازار نفت, دنیا در اوج شكوفایی اقتصادی بود و خود را برای مصرف هرچه بیشتر آماده میكرد, به همین دلیل سرمایه گذاریهای زیادی برای بالابردن تولید انجام شده بود. در سه سال آخر رشد اقتصادی دنیا, در یك سال روزانه ششصدهزاربشكه نفت, در سال بعد یك میلیون و یكصدهزار بشكه در روز و در سال سوم یك میلیون و سیصدوهفتاد هزار بشكه در روز تولید اضافی صورت گرفت. این تولید, مازاد بر ذخیرهسازی پنج میلیاردبشكه ای كشورهای مصرف كننده بود. بر این اساس مقادیر زیادی نفت انباشته شد. ذخیره
سازی نفت به معنی انباشت سرمایه و راكدماندن آن بود. به همین جهت, این سرمایه راكدشده توسط ذخیره كنندگان نفت وارد بازار شد. از طرف دیگر كشورهای تولید كننده نفت درصدد برآمدند تا با افزایش تولید, پاسخگوی بازار پر اشتهای نفت بخصوص در آمریكا شوند كه در این میان ونزوئلا و مكزیك اشتهای بیشتری را نشان دادند. افزایش ظرفیت, نیاز به سرمایه گذاری داشت و بدین جهت ونزوئلا و مكزیك بدهیهای سنگینی به بار آوردند. لذا مجبور بودند تولید نفت خود را بیشتر كنند. ب – دلایل تمایل امریكا به خرید نفت مكزیك و ونزوئلا
علاقه كشورهای مصرف كننده نفت به وجود تنوع منابع در بازار امری منطقی به نظر می رسید. زیرا وجود تنوع در بازار, باعث امنیت عرضه نفت می شد. امریكا نیز به دنبال این امنیت بود و قصد داشت از اتكای خود به نفت خلیج فارس بكاهد. بر این اساس ترجیحا” كشورهای مجاور خود مانند ونزوئلا و مكزیك را تشویق به افزایش تولید می كرد. بر این مبنا ونزوئلا بخش بزرگی از بازار عربستان را تصرف كرد.ج – خط مشی عربستان در مقابله با رقبای نفتی
عربستان می دانست كه ونزوئلا و مكزیك برای جبران بدهیهای خود بشدت نیازمند به درآمد نفت هستند. افزایش تولید این دو كشور, بشدت قیمت نفت را كاهش داد و حوادث بعدی نشان داد كه در این جنگ قیمت, ونزوئلا و مكزیك بازنده هستند. بدهیهای عظیم این دو كشور, آنها را وادار به نرمش در مقابل عربستان نمود. اجلاس سه جانبه عربستان, ونزوئلا و مكزیك در سال 1998 محصول چنین روندی بود. این هسته سه جانبه, سایر كشورهای تولید نفت را نیز متاثر نمود. به مانند سالهای آغازین تشكیل سازمان اوپك در دهه 60 , هدف تثبیت قیمتها بود، به گونه ای كه بهای هر بشكه نفت خام از 10دلار پایین تر نرود. در این روند, عربستان سعودی به منافع ملی خود می اندیشد. ذخایر 261 میلیارد بشكه ای عربستان, این كشور را وادار میكند تا به این ثروت به صورت بلندمدت توجه كند. چرا كه اگر قیمت نفت بیش از حد بالا رود, انرژیهای جایگزین فرصت طرح پیدا می كنند و این به ضرر عربستان است و اگر قیمتها از حد معمول پایینتر برود تولید به صرفه نخواهد بود. از این رو عربستان همواره به دنبال تثبیت قیمت در حدی معقول است.
در سال 1986 عربستان برخلاف نظر كاخ سفید كه قیمت 18دلار برای هر بشكه را پیشنهاد می داد, قیمتی پایین تر را مدنظر داشت و چهارماه بر روی نظر خود مقاومت كرد.در مرحله بعدی كه امریكا قیمت معقول نفت را 25دلار برای هر بشكه پیشنهاد داد و ایران نیز بهای 21دلار را در نظر داشت, نهایتا” عربستان به قیمتی حدود 21 دلار برای هر بشكه تن داد. به این ترتیب نمی توان سیاست نفتی عربستان را دنباله روی سیاست نفتی امریكا دانست, زیرا در عین وجود نقاط مشترك, اختلافات جدی نیز با یكدیگر دارند.د – چشم انداز مصرف انرژیهای مختلف در دنیا
در سال 1986 عربستان برخلاف نظر كاخ سفید كه قیمت 18دلار برای هر بشكه را پیشنهاد می داد, قیمتی پایین تر را مدنظر داشت و چهارماه بر روی نظر خود مقاومت كرد. اگر منحنی ركود و رشد بازار نفت را در نظر داشته باشیم مطمئنا” دوران ركود نمی تواند همیشگی باشد و بناچار دوران رشد فراخواهد رسید. رشد اقتصادی دنیا باعث رشد مصرف نفت خواهد شد. در این میان انرژی های رقیب در وضعیت مناسبی نسبت به انرژی نفت قرار ندارند, البته انرژی گاز در این میان مستثنی است. بطورمثال, عمر مفید نیروگاههای اتمی 25 سال است و بعد از اتمام این دوره, دفن فضولات اتمی یك معضل بزرگ به شمار می رود كه در این میان مخالفت هواداران محیط زیست را نباید نادیده گرفت. ذغال سنگ نیز به دلیل مشكلات استخراج و آلودگی شدید, نمی تواند رقیبی جدی برای نفت و گاز به شمار رود.
انرژیهای آبی, نیز به دلیل محدود بودن منابع آبی نمی تواند پتانسیل زیادی در اختیار كشورهای نیازمند قرار دهد. انرژیهای بادی و خورشیدی نیز چنین معضلی دارند و به دلیل اقتصادی نبودن, تا سالها قادر به رقابت با انرژی نفت و گاز نخواهند بود.از طرف دیگر, پیشرفت تكنولوژی روز به روز هزینه تولید نفت را كاهش می دهد, بطوری كه هزینه استخراج هر بشكه نفت از 16 دلار به زیر 6 دلار رسیده است. البته در مواردی كه نیاز به اكتشاف باشد این هزینه دچار نوسان می شود.
در میان انرژیها, گاز جایگاه ویژه ای دارد. گاز نیز دارای همان مراحل استخراج نفت است, منتهی قطر لوله های انتقال دهنده گاز بیشتر و بالطبع نیازمند سرمایه گذاری بیشتری است. اما پالایشگاههای گاز دارای ساختار ساده تری هستند و این موضوع هزینه پالایش گاز را كاهش می دهد, هر چند كه هزینه جابجایی گاز بسیار زیاد است. برای جابجاكردن مقدارگازی معادل یك بشكه نفت خام در 1600 كیلومتر, هزینهای بین 6 تا 9 دلار مورد نیاز است. به دلیل آن كه قیمت گاز تابع قیمت نفت است, قیمتهای پایین نفت, صنعت گاز را بشدت مورد تهدید قرار می دهد. بخصوص كه قیمت گاز براساس قیمت یك بشكه نفت كوره یعنی 6 الی 7 دلار تعیین می شود. ركود پروژه های گازی دریای خزر نیز به همین موضوع برمیگردد. شركتهای سرمایهگذاری در این زمان، بستن قراردادها را به تعویق میاندازند تا قیمتهای جهانی نفت بالاتر رود.
با توجه به رشد مصرف انرژی در دنیای آینده, جهان محكوم به مصرف بیشتر گاز و سپس نفت خواهد بود. البته كماكان بخشی از سهم انرژی به سوختهای غیرفسیلی اختصاص خواهد داشت. به نظر می رسد كه اقتصاد جهانی بعد از این اجازه كاهش قیمتها را به مانند بحران قبلی ندهد. چرا كه تبعات آن در زمینه استخراج و اكتشاف و توسعه منابع, بسیاری از سرمایه گذاران را به سوی ورشكستگی سوق خواهد داد.
امروزه به دلیل وجود بحرانهای مالی, این روند معكوس شده است و این تولیدكنندگان نفت هستند كه به دلیل كمبود سرمایه, به كنسرسیومهای نفتی روی آورده اند. ه – تراژدی تمایل كشورهای تولید كننده نفت به تشكیل كنسرسیومهای نفتی از دهه پنجاه به بعد, در غرب نگرانیهایی در مورد دكترین ملی سازی صنعت نفت در كشورهای نفت خیز, پدید آمد. كشورهای تولیدكننده یكی پس از دیگری نفت خود را ملی اعلام كردند.
ادامه خواندن تحقيق در مورد اقتصاد نفت و تحليل ساختارها
نوشته تحقيق در مورد اقتصاد نفت و تحليل ساختارها اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.