nx دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
عدم انطباق نیازهای عملی و محتوای آموزشیچكیده:یكی از مسایل عمده ای كه فارغ التحصیلان جوان دانشگاههای ایران خصوصاً در سالهای اخیر، با آن درست به گریبانند عدم انطباق نیازهای عملی و انتظارات شغلی آنها با محتوای دروسی است كه در دانشگاهها آموخته اند. این مقوله خود نیاز به ریشه یابی مفصل و تحقیق و تفحص در جنبه های گوناگون دارد كه از حوصله بحث ما خارج است.
آنچه این مقاله سعی در شكافتن و پرداختن به آن دارد، مسئله محتوای فعلی آموزش در رشته مهندسی برق و طرح نارسائیها و كمبودهای موجود در آن و در نهایت ارائه راه حلهای عملی برای رفع این مشكلات و یا دست كم كاستن از آنهاست.
شرح مقاله:گستردگی و پیچیدگی روزافزون دانش و تكنولوژی در دنیای امروز، تنوع و گوناگونی رشتههای مهندسی را سبب شده است. هر یك از این رشته ها نیز به نوبه جهت جهت برآوردن نیازهای تخصصی در زمینه های مختلف به گرایشهای گوناگون تقسیم شده اند. آنچه در این میان حائز اهمیت است، توجه به كارآیی ها و قابلیتهایی است كه دروس ارایه شده در هر یك از این رشته ها می تواند به فارغ التحصیلان خود ارایه دهد.
آنچه در زمینه آموزش مهندسی برق خصوصاً در سالهای اخیر مشاهده می شود تا حدودی بی توجهی به جنبه های كاربردی و ایده های عملی را نشان می دهد. بطوریكه فارغالتحصیلان این رشته ها در بدو ورود به صحنه كار و اشتغال در صنایع، با ناتواناییهای در زمینه ارایه طرحهای عملی، ایده های كاربردی و نقشه های اجرایی مواجه می شوند.
غالباً در رابطه با ریشه یابی این مسئله به افت تحصیلی در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پائین آمدن بنیه علمی دانشجویان اشاره می شود. این امر ممكن است یكی از دلایل بروز چنین پدیده ای بحساب آید، ولی تنها دلیل آنها نمی تواند باشد. ضمن بررسی دروس و واحدهای ارائه شده در رشته مهندسی برق در دانشگاهها، كمبود تعدادی از دروس كاربردی كه می تواند نقش اساسی در ارائه ایده های عملی به دانشجویان داشته باشد، بچشم می خورد.
ضعف موجود در ارایه دروس مرتبط با زمینه های شغلی و علایق تخصصی دانشجویان، سبب می شود كه دانشجو ناگزیر شود صرفاً جهت پر كردن سقف واحدهای لازم برای فراغت از تحصیل، دروس پراكنده ای از گرایشهای مختلف را بگذراند.
از تبعات و عوارض چنین مسئله ای می توان به كمرنگ شدن نقش مهندسین در زمینههای كاری، افتادن كار بدست افراد غیرمتخصص و غیر مسئول و عدم توجه به اصول فنی و استانداردها در انجام كارهای اجرایی اشاره كرد كه هر یك از این موارد می تواند آسیبهای جبران ناپذیری بر پیكره اقتصاد ملی وارد آورده و سبب بروز مشكلات اجرایی متعددی گردد.
در اینجا طبقه بندی دروس و واحدهای دانشگاهی در رشته مهندسی برق، به ارایه و طرح كمبودهای موجود پرداخته و راه حلهای ممكن جهت بالا بردن كیفیت عملی و كاربردی را مورد بررسی قرار می دهیم و در پایان ضمن ارایه پیشنهاداتی در زمینه عرضه دروس جدید، نشان می دهیم كه بدون دست زدن به پیكره موجود سیستم آموزشی و تنها با ایجاد تغییراتی جزئی می توان به منظور فوق دست یافت.
1-واحدهای آموزشی رشته مهندسی برقبطور كلی واحدهای درسی را كه در حال حاضر در دانشكده های مهندسی تدریس میشود، می توان به چهار دسته عمده دروس عمومی، دروس پایه مهندسی، دروس اصلی و دروس تخصصی طبقه بندی كرد كه در اینجا هر یك را بطور جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم.
1- 1 دروس عمومیبه مجموعه ای از واحدهای درسی اطلاق می شود كه مستقیماض با رشته تحصیلی مرتبط نبوده و توسط برنامه ریزان آموزشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی گذراندن آنها لازم تشخیص داده شده است. این واحدها در اكثر رشته های تحصیلی دانشگاهی مشترك بوده و به بحث ما مربوط نمی شود.
2-1- دروس پایه مهندسیاین دروس در بیشتر رشته های مهندسی مشترك بوده و به منظور ایجاد بنیه علمی و نظری مورد نیاز دانشجویان برای گذراندن دروس اصلی و تخصصی ارائه می شوند.
3-1- دروس اصلیشامل مجموعه واحدهایی است كه بعنوان پیش نیاز دروس تخصصی بشمار می آیند و زیربنای فكری دانشجویان را برای جذب و دریافت دروس تخصصی فراهم می سازند. این دروس دارای طبقه بندی خاص خود بوده و با ترتیب خاصی ارائه می شوند و گذراندن آنها جهت ایجاد یك دیدگاه علمی و نظری قوی برای فارغ التحصیلان رشته های مهندسی لازم است.4-1-دروس تخصصیاین دروس شامل مجموعه واحدهایی است كه در جهت ایجاد توانائیهای توأم علمی و عملی دانشجویان ارائه می شود و فارغ التحصیلان رشته های مهندسی پس از گذراندن این واحدها بایستی قادر به تهیه نقشه های اجرایی، ارائه طرحها و ایده های عملی، مدیریت پروژه ها، هدایت كارگاه و همچنین نظارت بر اجرای پروژه های مربوط باشند.
2-نارسایی دروس تخصصی در ارائه دیدگاه عملیاگر بر مجموعه واحدهای تخصصی ارایه شده در رشته مهندسی برق نظری بیفكنیم، كمبود درس حاوی ایده های اگر بر مجموعه واحدهای تخصصی ارایه شده در رشته مهندسی برق نظری بیفكنیم، كمبود درس حاوی ایده های عملی و جنبه های كاربردی به وضوح مشاهده می شود. این واحدهای تخصصی را می توان به دو دسته كلی تقسیم كرد. یك دسته شامل دروس مكمل دروس اصلی هستند كه به منظور تقویت بنیه نظری دانشجویان و آماده كردن آنها برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر ضروری تشخیص داده می شوند. دسته دیگر، دروسی هستند كه مستقیماً به زمینه تخصصی و علایق شغلی فارغ التحصیلان مربوط می شود. موضوع بحث ما بیشتر پیرامون این دروس است كه بایستی زیربنای فكری فارغ التحصیلان را برای مواجهه با مشكلات اجرایی آماده سازند.نظر به اینكه زمینه های گوناگونی برای فعالیت مهندسین برق در عرصه های ساخت و تولید، اجرای پروژه های تولید و توزیع و انتقال انرژی، مشاوره، طراحی و اجرای پروژه های برقی ساختمان و صنایع و همچنین مدیریت صنایع وجود دارد، لازم است متناسب با هر یك از این زمینه ها، دروسی به منظور توجیه و ورزیده نمودن مهندسین به منظور ارائه حداكثر كارایی ارایه گردد.
كمبود مواد درسی حاوی ایده های عملی و همچنین سیاستهای گروههای آموزشی در ارائه دروس، سبب شده است كه دانشجویان قادر به تشخیص و انتخاب دروس مورد نیاز تخصصهای شغلی آینده خود نباشند و در بسیاری از موارد ناگزیر شوند جهت پر كردن سقف واحدهای مورد نیاز برای فراغت از تحصیل دروس ارایه شده از گرایش های دیگر را انتخاب نموده و بگذرانند.
متأسفانه این وضعیت علاوه بر اینكه باعث ناتوانی فارغ التحصیلان در ارائه قابلیتهای خود به بازار كار و در نهایت از دست رفتن انگیزه های شغلی وی می شود، موجب هدر رفتن بی دلیل سرمایه های ملی نیز خواهد بود.3-چند پیشنهادآنچه تا كنون گفته شد، خلاصه ای از وضعیت فعلی فارغ التحصیلان جوان دانشگاهها در رشته مهندسی برق است. انتظار می رود دست اندركاران و مسئولین برنامه ریزی آموزشی در سطح كلان و همچنین سرپرستان گروههای آموزشی در دانشگاهها ضمن بررسی دقیق نیازهای موجود به تدوین و طرح و ارائه دروس متناسب با این نیازها بپردازند.
در اینجا جهت روشن شدن مطلب، به تعدادی از واحدهای تخصصی كه در جهت رسیدن به اهداف فوق خلاء آنها احساس می شود، اشاره می كنیم. البته لازم به توضیح است كه عرضه این دروس هیچ آسیبی به بدنه و ساختار آموزش زشته مهندسی برق وارد نمی سازد و حتی می تواند با نظر گروه آموزشی مربوطه بعنوان واحدهای اختیاری ارائه شود كه دانشجویان ضمن مشورت با اساتید راهنما و مشخص نمودن علایق شغلی آینده خود نسبت به انتخاب آنها اقدام نمایند.
ادامه خواندن مقاله عدم انطباق نيازهاي عملي و محتواي آموزشي
نوشته مقاله عدم انطباق نيازهاي عملي و محتواي آموزشي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.