nx دارای 58 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
تقدیر نامهوظیفه خود میدانم از جناب آقای دكتر احمد احمدزادهبیانی كه خود از محققین به نام میباشند با توجه به اینكه در تمام مراحل انجام این تحقیق صمیمانه كمال مساعدت را نموده و از راهنمائیهای مكرر و بیدریغ ایشان برخودار بودهام نهایت تشكر وسپاسگزاری را بنمایم.
» به نام خدا« تقدیم به مادر عزیزم یگانه تكیهگاه و همراه زندگیم كه حاصل عمر پرثمرش همه برایم مهر بود وسراسر زندگیم همه برایش رنج. باشد كه بدینوسیله جزئی از زحمات بیكران او را جبران كرده باشم.تقدیم به : پدر مهربانم این باغبان گلهای بهشتی كه لحظهلحظه عمرش در راه آسایش و راحتی من سپری شد.تقدیم به همسر دلبندم كه حاصل یك عمر پرتلاش پدر مادری فداكار از آن اوست.
تقدیم به دو یار مشفق همیشگیام محبوب و منیژهدرآخروظیفه خود میدانم بدینوسیله از زحمات ارزنده وبیدریغ جناب آقای ذبیحالله كاشی كه در جمعآوری این تحقیق مرا یاری نمودند كمال سپاسگزاری را بنمایم.چكیده تحقیق:
بعضی از افراد درانتخاب شغل تسلیم حوادث میشوند و برخی بدون نقشه و فكر تحت تأثیر اعضای فامیل، شغلی راانتخاب میكنند كه با خصوصیات فردی آنها منطبق نیست برخی از مردم نیز تحت تأثیر ارزشهای اجتماعی بدون درنظر گرفتن خصوصیات روانی و طرح نقشه خاص شغل خود را انتخاب میكنند.
بطور كلی هدف از این پژوهش مقایسه و برسی رغبتها و گرایشات شغلی بین دانشآموزان دبیرستانی عادی و ناشنوا میباشد. اهمیت این پژوهش از آن جهت است كه با در نظر گرفتن تفاوتهای فردی و گرایشات مختلف افراد بتوان ملاكهایی را كه برای هر فرد در هر كشور و با هر فرهنگی مهم میباشد تعیین نمود.فرض صفر در این تحقیق این است كه تفاوتی بین رغبتهای شغلی دانشآموزان عادی و ناشنوا وجودندارد جامعه تحقیق در این پژوهش شامل دانشآموزان دختر عادی ناشنوا دبیرستانی میباشد و نمونه تحقیق شامل 50 نفر عادی و 5 نفر ناشنوا میباشد.
روش نمونهبرداری به صورت نمونهبرداری كومهای یا دردسترس است كه بدلیل راحتی و در دسترس بودن دانشآموزان از این روش استفاده میگردد.ابزار تحقیق در این پژوهش پرسشنامه ارزش شغلی سوپر میباشد پس از اجرای آزمون از آزمودنیها برای مقایسه و بررسی دو گروه عادی و ناشنوا از محاسبات آماری و آزمون در مجذور خی استفاده میگردد فرص صفر در این آزمون بیان میكندكه یك متغیر از متغیر دیگری تأثیر نمیپذیرد و یا تفاوتی با آن ندارد پس از اجرای آزمون بر تكتك پرسشهای این پرسشنامه نتیجه بدین شرح بدست میآید:
دانشآموزان عادی و ناشنوا در موارد زیر با هم متفاوتند:1- ضرورت داشتن ابتكار و خلاقیت برای حل مشكلات شغلی2- امكان پیشرفت در شغل3- پرداختن به شغلی كه به قدرت هنری نیاز دارد.4- دائمی بودن شغل
5- پرداختن به شغلی كه به توانایی ذهنی نیاز دارد.در سایر موارد ملاكهای پرسشنامه دانشآموزان عادی و ناشنوا یكسان بوده و هیچ تفاوتی مشاهده نگردید.فصل اولمقدمهیكی از عوامل مهم تحول و نوسازی جامعه آموزش و پرورش میباشد بسیاری از صاحب نظران امور تربیتی با این سؤال مواجه هستند كه چگونه میتوان روندهای فرسوده آموزشی را تغییر داده نطام آموزش و پرورش را بهبود بخشید. نظام تربیتی در تغییر رفتار و هدایت نسل جوان همواره با آینده سروكار دارد بطوریكه هر چه دورانهای آینده در نظر برنامه نویسان و مربیان آموزش و پرورش روشنتر باشد فعلایتهای تربیتی و با كیفیت بهتر انجام گرفته و نتیجه مطلوبتری بدست میدهد به همین جهت در جهان كنونی هیچ كشوری نیست كه در زمینه آموزش و پرورش به مطالعه نیازمندیها و ارزشهای انسانی در آینده نپردازد وكوركورانه یا بر اساس نیازها و ارزشهای رایج زمان به تنظیم برنامههای آموزشی دست بزند.
بطوركلی روشهای جدید تعلیم و تربیت مطالعه واقعیتها را در اطراف موضوعانی كه برای شاگردان جالب است سازمان میدهد هدف این روشها تربیت به مهمترین وجه ممكن است این نوع تربیت تنها متضمن آنچه كه تدریس میشود نیست بلكه شامل چگونگی توجه به علاقه و جلب علاقه دانشآموزان به درس خواندن نیز میباشد. مقصود این نیست كه مهمترین و با استعدادترین شاگردان از آموزش استفاده كنند بلكه برنامه باید با توجه به آمادگیهای فردفرد شاگردان تنظیم گردد تا همه بتوانند و از آن بهره بگیرند. برنامه آموش باید بنجوی تنظیم گردد كه در عین حال كه شاگردان را از آموزش برخورد در نماید علاقه به یادگیری را نیز در آنان تقویت كند.
بسیاری از مربیان تعلیم و تربیت استدلال میكنند كه اگر دانشآموزان براساس علاقه خود آموزش ببینند و رشته تحصیلی را با توجه به علاقه خود انتخاب كنند موفقیت بیشتری كسب میكنند و به این ترتیب از اتلاف وقت و نیروی آنان جلوگیری خواهد شد. به این منظور شناسایی علائق دانشآموزان امری ضروری است شناخت علائق یكی از جنبههای مهم برای درك موقعیتهای یادگیری شاگردان است و یكی از موقعیتهای یادگیری پیشرفت تحصیلی است.
دانش مربوط به علائق شاگرد برای مربی اهمیت زیاد دارد چون از طرفی شاگرد را بهتر میشناسد و سطح دانش او را براساس این شناسایی بالاتر میبرد واز طرف دیگر او را با رشتههای تحصیلی مشاغل و حرفههای مختلف آشنا میكند به این ترتیب مربی هم به جنبه فردی – احساسی و هم جنبه تحصیلی – حرفهای شاگرد توجه میكند از سوی دیگر رشد سریع تكنولوژی و پیشرفتهای علمی و فنی قرون اخیر. تحولات ژرفی را در زمینههای اجتماعی و اقتصادی پدید آورده است. در مملكت ما نیز این تحولات و تغییرات در تمام شئون زندگی اثر گذاشته و امكانات تازهای را سبب گشته است.
روی همین اصل افراد به انتخاب بجا و سنجیده شغل آیندهشان براساس علائق و استعدادهای خود توجه بیشتری مبذول میدارند تا علاوه بر تأمین آیندهای بهتر و بهرهمندی هر چه بیشتر از امكانات یاد شده بتوانند اوقات كار خود را به صورتی مطبوع و دلپذیر درآورند.
در عصر تكنولوژی و صنعت آموزش و پرورش باتربیت نیروی كارآمد میتواند پیروزیهای سیاسی و اقتصادی و اجتماعی را نصیب ملت نماید.رشد سریع تكنولوژی آموزش و پرورش را نیازمند گسترش كمی و كیفی مینماید و برنامههای قالبی و محدود دیگر قادر به همگامی با سرعت مضاعف تكنولوژی نخواهد بود. در زندگی و تمدن مبتنی بر كشاورزی و دامداری سرنوشت شغلی هر فرد معلوم بود و معمولاً شغل پدر را فرزندان به ارث میبرند در چنین شرایطی نه سنجش علافه مطرح بود و نه در نظرگرفتن استعداد و نه راهنمایی شغلی، ولی در عصر حاضرمسأله به این سادگی نیست فرصتهای شغلی فراوان و گوناگون و وجود حالت تردیدزا و سرگردانی جهت انتخاب شغل و كوشش برای بكار گماردن بهترین فرد برای هر شغل لزوم توجه به علائق و خصوصیات و استعدادهای افراد برای انتخاب یك شغل متناسب بیشتر از هر زمانی جلوهگری میكند.
بیان مسأله:
امروزه آموزش و پرورش هر كشوری سعی در پرورش و بارآوردن افرادی دارد كه بتواند با سیستم جامعه و همچنین با توجه به علاقه و رغبت خود كار مورد علاقهشان را پیدا كرده و بعنوان فرد مطلوب در جامعه فعالیت نمایند. این امر در جهان در حدود سال 1914 . م شروع شده است. از طرف دیگر آموزش و پرورش ناشنوایان حدود چهارصد سال و در ایران حدود هفتاد سال سابقه دارد. اما هنوز آموزش و پروش نتوانسته پاسخگوی بسیاری از سؤالات گروه علیالخصوص در زمینه راهنمایی شغلی و حرفهای هنوز سئوالات زیادی بدون پاسخ ماندهاندتوجه به رغبتهای كودكان از زمان تحول درآموزش و پرورش ایجاد گشته و با جایگزینی آموزش و پرورش فعال این توجهات روزبه روز بیشتر میشود.
قابل ذكر است كه براساس تعریف ارائه شده در فرهنگ عمید رغبت عبارتست از: خواستن، میل داشتن، دوست داشتن، علاقه، میل، اراده و آرزو. همچنین در فرهنگ لغت وبستر رغبت عبارتست از: تحریكی احساساتی كه با توجه به علاقه نسبت به چیزی توأم باشد رغبت زمانی ایجاد میشود كه انسان چیزی را دوست بدارد و آن شئی را مورد توجه قرار دهد و مشاهده كند یا درباره آن چیز بیاندیشد و سرانجام از آن لذت ببرد بعبارت دیگر میتوان گفت كه رغبتها همان ترجیح و دوست داشتنیهای انسان است در لحظه معینی از زمان.
با توجه به اینكه در این تحقیق انواع ناشنواها بطور جداگانه مورد بررسی قرار نگرفتهاند بنابراین بادی گفت كه: ناشنوا فردی است كه بنابر عللی و با درجات مختلفی از جس شنوایی خود محروم شده و هم اكنون در مدارس مخصوص ناشنوایان تحصیل میكند.
در كشور ما این مسأله یعنی توحه به رغبتهای كودكان و جایگزینی آموزشی و پرورشی فعال. هنوز در مدارس عادی كمتر بچشم میخورد و در جامعه محدود ناشنوایان نیز این امر هنوز مورد توجه قرارگرفته است. به جهت روشن نمودن یكی از این سئوالات دست به تحقیق زده میشود و طی آن یك آزمون( پرسشنامه شغلی) بین كودكان ناشنوا و افراد عادی اجرا میگردد.
در این تحقیق میخواهیم روشن كنیم كه آیا:» بین رغبتهای شغلی دانشآموزان عادی و دانشآموزان ناشنوا تفاوتی وجود دارد؟« فرضیه تحقیق: رغبتهای شغلی دانشآموزان ناشنوا با رغبتهای دانشآموزان شنوا متفاوت نیست.( عدم تفاوت).هدف تحقیق:
هدف تحقیق اولاً: انجام كاری عملی است تا بتواند یافتهای بر یافتههای دیگر بیافزاید. ثانیاً: میتواند كاربردی برای والدین و مربیان و دستاندركاران نظام آموزش و پرورش این كودكان داشته باشد. تحقیق حاضر میتواند مربیان و مسئولین امر را از اهمیت و تأثیر ناشنوایی بررغبتهای شغلی این كودكان آگاه ساخته و روشهای مناسب جهت راهنمایی و ارائه راهحلهای مناسب را به دست دهد. نكته قابل توحه در تحقیق حاضر یافتن نظام آموزشی و تعلیمی مناسب بمنظور فراهم آوردن زمینههای مساعد در جهت برگزیدن شغلی منانسبشان است.
فایده و اهمیت تحقیق:این تحقیق از آن جهت دارای اهمیت است كه با در نظرگرفتن تفاوتهای فردی و تمایلات و گرایشات مختلفی كه در هر فرد وجود دارد و اینكه این گرایشان در اثر عوامل مختلف وراثت و محیط و نقایص عضوی و فرهنگ و شیوههای تربیتی خاص موجود در خانوادهها كه ممكن است متفاوت باشد تمایلات و گرایشات مختلف در انتخاب شغل نیز در انواع مختلف انسانها متفاوت است.
این مسأله بخصوص در مورد دو جنس زن و مرد یا دو گروه انسان عادی و ناهنجار بطور قابل ملاحظهای مشهود است. علم به این مسأله و آگاهی از این تفاوتها. افراد، بخصوص جوانان جامعه ما را در دسترس پیدا كردن به شغل مناسب و خودكفایی یاری میدهد مربیان آموزشی و همچنین اولیاء نوجوانان با آگاهی به این مسائل میتوانند نوجوانان خود را از این مشكل بزرگ یعنی انتخاب شغل مناسبتر رهایی بخشد. چون وجود نقایص عضوی میتواند سدراهی برای رسیدن به بعضی از مشاغل از قبیل مشاغلی كه با چشم در ارتباط است در افراد نابینا و یا مشاغلی كه در ارتباط با كلام یا شنوایی میباشد در افراد ناشنوا باشد. پس با علم و آگاهی به این مسائل و مشكلات و اینكه هر فرد با توجه به امكانات و ویژگیهای شخصیتی و روانی كه دارد بهتر است چه شغلی را انتخاب نماید من این موضوع را انتخاب كردم تا شاید بتوانم با تحقیق كوچك خود حداقل كاری را در قبال جامعه و افراد جامعه خود انجام داده باشم.
ضرورت اجرای تحقیق:همانطوریكه قبلاً ذكر گردید راهنمایی حرفهای در جهان هم اكنون سابقه هفتاد وئ هفت ساله دارد با نگاهی به این سابقه میبینیم كه در كشور ما هنور راهنمایی حرفهای نتواسنته است حتی یك دهه درخشانی داشته باشد. با توجه به اینكه هدف اصلی این تحقیق در جهت راهنمایی حرفهای دانشآموزان ناشنوا صورت گرفته بنابراین لزوم فعالیت هر چه بیشتر آموزش و پرورش و تغییر سیستم آموزشی یا تقویت آموزش موجود در اینجا ضرورت پیدا میكند.
بحث را كمی تخصصیتر كنیم. آموزش و پرورش ناشنوایان با شروع راهنمایی حرفهای در جهان، در ایران شروع شده است اگر ما آموزش و پرورش استثنایی را چنین تعریف كنیم كه:آموزش و پرورش استثناتیی بخ جنبههایی از تعلیم و تربیت گفته میشود كه جنبههای استثنایی و فوقالعاده در آن رعایت شده باشد(روانشناسی استثنایی، دكتر غلامعلی افروز- صفحه 18).
با توجه به تعریف فوق ما در ادعای خود مبنی بر سابقه آموزش و پرورش ناشنوایان كمی تردید به خود راه میدهیم. در وایع مسأله توجه به رغبتهای افراد هنوز در مدادس عادی شكل نگرفته است. راهنمایی آموزشگاهی د رحدود بیستو پنج سال پیش در ایران شروع شد و به عنوان مقطعی بین مقطع ابتدایی و متوسطه مطرح گردید. با توجه به اینكه در كشورهای پیشرفته علیالخصوص كشور فرانسه این مقطع ضمن ارائه راهنمایی آموزشگاهی، راهنمایی حرفهای را نیز در مدارس انجام میداد. این كشورها پیشرفت شایانی پیدا كردند. اما در كشور ما متأسفانه این مقطع بعنوان یك الگوی ساخته شده و بدون تحول باقی مانده و تنها نامی به عنوان دوره راهنمایی برجا گذاشت. نظام آموزشی تغییر یافت و پرسشنامههای زیادی نیز در شروع این برنامه پر شدند. اما پس از گذشت چند سال این مقطع نتوانست تحولی را در آموزش بوجود آورد.
راهنمایی حرفهای كه بدنبال راهنمایی آنموزشگاهی مطرح میگردد تنها بعنوان شعارهایی بیان شدند، اما هیچوقت جامه عمل نپوشید اگر ما بخواهیم كودك یا بهتر بگوئیم دانشآموز پیشرفت داشته نماید باید انگیزهها، علائق و میزان هوشبر او را در نظر بگیریم توجه به تفاوتهای فردی در واقع همین نكته را میرساند. درست است كه حتی دردنیا دو نفر انسان را نمیتوان یافت كه از تمامی جهات( ذهنی – عاطفی و جسمانی) شبیه باشند اما در كودكان استثنایی اوضاع فرق متفاوت است. در واقع تفاوتها در اینجا برخی كاملاً نمایان و بعضی دیگر در ژرفای زیاد بوده و نیازمند تحقیقات بیشتر میباشد.
در جامعه ما ایران ناشنوایانی كه به دانشگاه راه مییابند اندك هستند و حتی بسیاری از آنها د نیمههای تحصیل، مدرسه را وداع گفته و به كارهایی روی میآورند كه بتوانند درآمد مختصری داشته باشند. شاید اوضاع فعلی كشور ما این مسأله را ایجاب نماید اما با نگاهی به قبل از اوضاع فعلی میتوان فهمید كه فعالیتهای ناشنوایان مربوط به اوضاع نبوده و از دیرباز چنین بوده است.این حقیر با تجارب بسیار اندك خود در آموزش این قشر بر آن شدم كه قدمی در راه شناخت هر چه بیشتر این كودكان بردارم شاید بدینوسیله شروعی بر زندگی بیفروغ آنان حاصل گردد.
» عوارض مشكل مورد تحقیق« همانطویكه میدانیم همه انسانها برای آنكه در ابعاد جسمی و ذهنی ، روانی، اجتماعی و خلاقی بطور درست و متعادل رشد كنند در زمینههای گوناگون و در همه زمانها به راهنمایی نیاز دارند. راهنمایی عبارت است از» مجموعه فعالیتهای مستمر و منظمی كه از جانب شخصی آگاه انجام گیرد و بدان وسیله خود و عوامل محیط را میشناسد و میتواند در زمینههای گوناگون تصمیمات درست و نطقی اتخاذ كند و توانایی بالقوهاش را شكوفا سازد« .
از طریق راهنمایی به فرد كمك میشود تا با شناخت توانائیها، رغبتها و استعدادها و محدودیتهای خویش و آگاهی از نیازها و امكانات جامعه تصمیم درست و مناسبی در زمینههای گوناگونی ایجاد كند و همچنین از نیازهای شغل جامعه و چگونگی ارتباط رغبتها و استعدادهای خود با مشاغل گوناگون آگاه شوند و در نهایت شغل مناسبی را انتخاب نماید.
رغبت عبارت از» میل و آرزو و خواستن كسی یا چیزی است.« رغبت انگیزه مهمی برای تلاش و حركت و هرچه فرد بالغتر میگردد رغبتهایش توسعه و واقعیت بیشتری مییابند. حال اگر چنانچه فرد به رغبتهایش واقف گردد انتخاب شغلش مناسبتر خواهد بود برای انتخاب شغل مناسب باید به خود فرد كمك شود تا رغبت خود را بشناسد بداند كه چه مشاغلی را
دوست دارد. و از چه مشاغلی خوشش نمیآید از این طریق است كه میتواند به شغل مور دنظرش دست یابد و در آن موفقیت كسب كند. در غیر اینصورت نه تنها منوفقیتی حاصل نمیگردد بلكه شخص سرخورده و ناامید گشته و بدون هدف و انگیزه عمل میكند شخص با انتخاب شغلی كه لازمه آن استفاده از قوای خویش و احتیاج به حداقل توانائیهای اوست احتمال موفقیت خود را افزایش میدهد شناخت رغبتها و استعدادهای خویش و انتخاب شغل به طرق زیركانهای نظام ارزشها، آرمانها، حدنصابها، و سلوك روزانه فرد را تغییر میدهد و در تعیین نوع شخصیتی كه وی خواهد شد، مدد میكند. كار در تعیین وض اجتماعی و اقتصادی خانواده بطوركلی مؤثر است و همچنین كار در سلامتی روانی و بدنی فرد تأثیر میگذارد. با این توضیحات روشن میگردد كه توجه به رغبت و علاقه فرد در انتخاب شغل چقدر مهم بوده و باعث موفقیت یا عدم موفقیت وی در زندگی میشود.
تعریف اصطلاحات و متغیرهای تحقیق:بررسی: عبارت است از پرسوجو وپژوهش و جستجو برای اطلاع یافت از مطلبی كه یا از آن اطلاع نداریم یا اطلاع كمی داریم.رغبت: 1) براساس تعریف ارائه شده در فرهنگ عمید رغبت عبارت است از: خواستن، میل داشتن. دوست داشتن، میل، اراده و آرزو.2) همچنین در فرهنگ لغت و بستر رغبت عبارت است از تحریكی احساساتی است كه با توجه به علاقه زیاد نسبت به چیزی توأم باشد. رغبت زمانی ایجاد میشود ك انسان چیزی را دوست بدارد آن شئی را مورد توجه قرار داده و مشاهده كند یا درباره آن بیاندیشد و سرانجام از آن لذت ببرد.بعبارت دیگر میتوان گفت كه رغبتها همان ترجیح و دوست داشتنیهای انسان است در لحظه معینی از زمان3) همچنین
رغبت عبارت است از احساساتی سرشتی و خویش خوانانهای كه ما را وا میدارد تا به جستجوی چیزهایی برآئیم كه برایمان جالب، فایدهمند و مطبوع هستند.4) در روانشناسی رغبت بمعنای مطابقت بین پارهای از اشیاء و تمایلات خاص فرد راغب نسبت به این اشیاء است به همین دلیل اشیاء توجه او را بخود جلب میكنند و به فعالیت او جهت میدهند.كاربرد رغبتها یعنی تمایلات توسط كلاپارد بمنزله قاعده اساسی هر آموزش و پرورش متناسب قلمداد شده است. رغبت ظاهراً طبق نفوذ موفنیك همخوانیهای افكار را زیر سلطه خود میگیرد ویلیام
جیمز در این زمینه به قانون رغبت همخوانیها اشاره میكند.5) در رودانشناسی كودك رغبت بمنزله نیاز ذهنی است كه فعالیتی را كه خاص ارضای آن است در كودك برمیانگیزد و به هیچ وجه كودك را از میدان عمل خود نمیراند.
رغبتها برحسب( سن به دیویی و فریر) تغییر مییابند. رغبتها بر اثر توالی خود تسریع تحول ذهنی را(به نظر ژانه) تنظیم میكنند. رغبت را باید از كنجكاوی كه زودگذر و مربوط به یك شئی است و توسط یك تحریك برونی تعیین شده متمایز دانست چه رغبت دوامپذیر و تابع فعالیت درونی فرد است.دختران دوره متوسطه:تمامی دخترانی كه پس از اتمام دوره راهنمایی تحصیلی براساس نظام آموزش و پروش جمهوری اسلامی ایران به دوره بالاتر كه دبیرستان( دوره متوسطه) نامیده میشود قدم میگذارند.
عادی( شنوا): منظوراز فرد عادی به فردی اطلاق میشود كه از نظر جسمی و حواس ظاهری عادی بوده و دارای هیچ نقصی نباشد و از نظربهره هوشی نیز در حد متعادل یا هنجار باشد.ناشنوا:ناشنوا فردی است متفاوت و معلول كه فقط بعلت نقص شنوایی زبان محیط خود را بدرستی نیاموخته و كلامش آسیب دیده است. ناشنوایی نقص فردی است و تعاریف گوناونی بر آن رفته است و اكثر تعریف به رابطه بین شنوایی و تكلم تكیه دارند و عوارض ناشنوایی پیش از نقص مورد توجه بوده است. ناشنوا به كسی گفته میشود كه در هنگام تولد و قبل از فراگیری زبان مادری دچار اختلال شنوایی شده باشد میزان شنوایی او به حدی باشد كه نتواند زبان مادری را مانند افراد شنوا از محیط خود بیاموزد.
1- از دیدگاه شنوایی سنجها: ناشنوا فردی است كه كمبود شنوایی بالاتر از 40 دسیبل در دستگاه شنوایی وی وجود داشته باشد و این كمبود در سالمترین گوش او باشد.2- از دیدگاه متخصین گوش و حلق و بینی ناشنوا كسی است كه نواقص موجود در دستگاه شنوایی وی اعم از گوش خارجی، میانی، گوش داخلی، مركز شنوایی در مغز وی قادر به دریافت و فهم سخن دیگران و صداهای طبیعی محیط نكند.
3- از نظر جامعه شناسان ناشنوا به فردی اطلاق میشود كه مبتلا به كسری( انتقالی، ادراكی، امیخته، روانی) است و ارتباط كلامی وی با دیگر افراد جامعه دچار آسیب گردیده است.4- از دیدگاه متخصصین تعلیم و تربیت ناشنوا به كسی گفته میشود كه بخاطر نقص در اندام شنوایی حتی با استفاده از وسایل مكانیكی نتواند از آموزش و پرورش عادی استفاده كند و نیاز به آموزش ویژه دارد.
ناشنوایی شدید: به افرادی كه بین 71 تا 90 دسیبل كمبود شنوایی دچار باشند گفته میشود كه قادر به شنیدن صدا از طریق دستگاههای تقویتكننده بسیار قوی مثل گوشیهای گروهی هستند.ناشنوای عمیق: به ناشنوایی حاد و كر مطلق نیز مصطلح است كه كمبود شنوایی حدود 90 دسیبل به بالا را شامل میشود مبتلایان به اینگونه كمبود شنوایی حتی با دستگاههای تقویتكننده صوت هم قادر به شنیدن نیستند در دنیای سكوت بسر میبرند. تنها راه رساندن صدا به این نوع افراد از طریق قوه بساوایی( حس لامسه) با شیوه ایجاد ارتعاش میباشد.نیمه شنوا: كسی است كه صداهای طبیعی. محیطی و كلامی برای او بدون استفاده از سمعك دشوار است و به كمبود شنوایی بین 41 تا 55 دسیبل مبتلا باشند. اكثریت این افراد از آموزش وپرورش عادی نمیتوانند استفاده كنند و نیاز به آموزش خاص نیمه شنوایان دارند.
توضیح: در این تحقیق كه بصورت عامل از كلمه ناشنوا استفاده میشود منظور همه گروههای مربوط یعنی نیمهشنوا، ناشنوا، ناشنوای شدید، و ناشنوایی عمیق را دربر میگیرد وگروه خاصی مورد نظر نمیباشد.فصل دومتاریخ تعلیم و تربیت كرولالها در جهان و ایران:كوشش در راه خدمت به گروهی از ابناء بشر كه فاقد یكی از مهمترین حواس انسانی میباشن همواره مورد نظر دانشمندان، پزشكان،معلمین، و علمای اقتصاد و بالاخره مردان راه خدا بوده است.تنها با مطالعه تاریخ است كه زحمات گذشتگان در راه تعلیم و تربیت افراد كرولال بیشتر روشن میگردد. گامهای اولیه در این راه از زمانهای بسیار قدیم برداشته شده و در نوشته بعضی از نویسندگان یونان قدیم دیده میشود كه كوششهای اولیه در این راه به قرن پنجم قبل از میلاد میرسد.
بقراط حكیم را عقیده براین بود كه روانی گفت حتی در طفل كر به طرز كنترل زبان او بستگی دارد. در قرن چهارم قبل از میلاد ارسطو و افلاطون معتقد بودند كه شخص كر هرگز سخن گفتن نمیآموزد زیرا زبانش بسته است و كوشش در این راه را امری بینتیجه میدانستند. چنانچه سقراط گوید: ( اگر ما زبان نداشته باشیم و یا صدایی از دهانمان خارج نشود بهتر است كوششی برای سخن گفتن با دیگران نكنیم و برای شناساندن مقصود از اشارات دستگاه استفاده نمائیم چنانچه اشخاص كرولال این شیوه را بكار میبرند). در قرون اولیه این فكر رواج داشت كه آنكه كر متولد میشود طبعاً لال هم میباشد و این غیر ممكن است كه بیاموزد و سخن بگوید چنانچه گارلن براین عقیده بود و در این باره مینویسد: این حس شنوایی و اعضای تكلم یك بستگی فیزیكی وجود دارد به همین دلیل كسانی كه كر متولد میشوند و لال نیز میباشند.)در قروتن وسطی عقیده مردم بر این بود كه سخن گفتن امری غیر اكتسابی و غریزی است ومعتقد بودند كه میتوان آن را از راه تقلید آموخت.
اولین مدرك تاریخی كه از تعلیم كودكان كر در دست است مربوط به سال 691 میلادی است چند سال بعد نیز در ایتالیا شخصی بنام پیتروكاسترو اقدام به تعلیم كودكان كرو لالی نمود.كاردنوا پزشك معروف قرن 16 میلادی اقدام به پیداكردن الفبای مخصوصی برای تعلیم و تربیت كرولالها نمود. او متد اشاره با تكلم به شاگردان خود عرضه داشت.جانكافسكی یكی ار بنیانگذاران مكتب جدیدی در زمینه تعلیم و تربیت كرولالها بشمار میرود او در متد جدیدی كه عرضه داشت تأكید نمود كه قبل از تدریس و یاددادن نام شیئی باید خود آن را به كودك كرولال نشان داد. روش وی كه همان متد سمعی و بصری امروز میباشد سالها بنام روش جدید مورد استفاده قرار داشت و امروزه نیز با تغییراتی از روشهای مهم تربیتی بشمار میرود.
یكی دیگر از كسانی كه در این زمینه قدمهایی برداشته جانلاك است. وی از جمله كسانی است كه عقیده داشت تربیت و پرورش حواس كودك از بدویترین و لازمترین نكات در تعلیم و تربیت كرولالهاست. دكتر جان بولور اولین نویسنده انگلیسی است كه مطالبی درباره مشكلات كری نگاشته است نامبرده یكی از پیشقدمانی است كه فكرایجاد مدرسه كرولالها را در سر پروراند.جاكوبرودیگنی اولین و بزرگترین معلم كرولال فرانسه متد هیجی یكدستی اسپانیایی را متداول نمود و تغییراتی در آن داد ولی از آنجا كه متد تكلم روزبروز توسعه بیشتری مییافت به متد او توجه زیادی نشد.
در سال 1767 میلادی برای اولین بار مطالبی درباره تربیت شنوایی كرها توسط پریر منتشر گردید. وی ادعا نموده تقریباً همه كسانی كه كر خوانده میشوند كمو بیش از مقداری شنوایی برخوردارند و با تربیت همان مقدار كم آنان قادر خواهند بود كلمات، جملات، یا آهنگهای مختلف را از یكدیگر تشخیص دهند.هینیگز یكی از بزرگترین معلمین كرولال بشمار میرود و روش وی تأثیر بسزایی در تعلیم و تربیت كرولالها در آمریكا داشته است. وی عقیده داشت كه فكر صحیح ناشی از طرز تكلم صحیح میباشد و معتقد بود چنانچه به كرها سخن آموخته شود و آنان بتوانند همانند دیگر افراد جامعه تكلم كنند محققاً مسائل اجتماعی و دیگر فرضیههای زندگی را بهتر درك خواهند نمود.
بتدریج كه اوراق تایخ تعلیم و تربیت كرولالها را ورق میزنیم به قرن نوزدهم میرسیم در این قرن پیشرفتهای شگرفی در زمینه تعلیم و تربیت كرولالها بوجود آمد.در سال 1810 در شهر نیویورك آموزش و پرورش كرولالها توسط شخصی بنام جاناستانفورد شروع شد. كوشش و پشتكار نامبرده باعث شد دبستانی مخصوص اطفال كرولال در سال 1818 در همان شهر تأسیس گردد.هوراسمن اهل ایالت ماساچوست آمریكا اولین كالج تربیت معلم آمریكا را در سال 1839 در شهر لكسینگتن تأسیس نمود. وی معتقد بود كه تنها متد تكلم است كه باید در تعلیم و تربیت كودكان كرولال بكار رود.
ساموئلهو برای اولین بار كودك خردسالی را كه از دو حس مهم بیشتری یعنی بینایی و شنوایی محروم بود موردتعلیم قرار داد عمل وی باعث شد كه در سال 1832 انستیتوی پركتیر اولین مدرسه برای كودكان كرولال و كور تأسیس گردد.دراواسط قرن نوزدهم یك وقفه در تعلیم و تربیت كرولالها در آمریكا مشاهده میشود اما در پایان قرن مزبور مجدداً در پیشاپیش كشورهای دیگر قرار میگیرد و با توجه روزافزون مردم به تعلیم و تربیت كودكان مزبور روزبروز برتعداد مدارس روزانه، شبانهروزی، ملی و دولتی در سراسر آمریكا اضافه میگردد.
با پایان قرن نوزدهم متد تكلم روشی شناخته شده و مورد قبول عامه قرار گرفت و كم و بیش یك موضوع مورد توجه همگان واقع شد و آن اینكه هركری باید تكلم و سخن گفتن را بیاموزد تا بتواند در اجتماع بین افراد شنوا جا و مقامی پیدا كند و با مكالمه و مراوده با آنها او نیز فردی و جزئی از اجتماع آنان محسوب گردد. امروزه امثر مدارس كرولالها متد تكلم را بكارمیبرند و عده معدودی كه هنوز در تعلیم كرها از اشاره استفاده میكنند اصل تكلم راقبول داشته و به همین جهت اكثراً متد مختلط را بكار میبرند.
ادامه خواندن مقاله بررسي رغبتهاي شغل دانشآموزان دختر ناشنوا و عادي
نوشته مقاله بررسي رغبتهاي شغل دانشآموزان دختر ناشنوا و عادي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.