nx دارای 58 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
گزارش کار اموزی بانک های اطلاعاتی
پیشگفتاراین گزارش در طی دوره کارآموزی تهیه شده است و در سه فصل آورده شده است ابتدا مقدمه ای ذکر شده است که در مورد اینکه تعریف بانک اطلاعاتی چه می باشد و یا اینکه چه زمانی بحث آن فراگیر شد و ; بحث می کند.در فصل اول به موارد زیر اشاره شده است:تعاریف عمده و مورد نیاز یک بانک اطلاعاتی، تعریف بانک اطلاعاتی و اینکه چرا بانکهای اطلاعاتی بوجود آمدند.
در فصل دوم به موارد زیر اشاره شده است:ساختار رابطه ای چیست و اجزاء آن چه می باشد و این ساختار دارای چه خصوصیاتی است.در فصل سوم به موارد زیر اشاره شده است:ایجاد بانک اطلاعاتی جدید، طریقه ساخت جدول، خواط فیلدها، نشان دادن ارتباطات، طریقه ساخت پرس و جو، طریقه ساخت ماکرو و فرم و گزارش.
فهرست مطالب
پیشگفتارمقدمه فصل اول – بانک اطلاعاتیچند تعریف مورد نیازچرا بانکهای اطلاعاتی
فصل دوم – بانک اطلاعاتی رابطه ای2-1) ساختار رابطه ای 2-2) خصوصیات مدل رابطه ایفصل سوم – گذری بر اکسس3-1) ایجاد یک بانک اطلاعاتی جدید3-2) طریقه ساخت جدول
3-3) خواص فیلدها3-4) نشان دادن ارتباطات3-5) طریقه ساخت پرس و جو (Query)3-6) طریقه ساخت ماکرو (Macro)3-7) طریقه ساخت فرم (Form)3-8) طریقه ساخت گزارش (Report)
مقدمه:چندی است که اصلاحاتی همچون سیستم مدیریت بانک های اطلاعاتی و بانکهای اطلاعاتی و پایگاه داده ها و نظایر آن نقل محافل علمی-فنی و علمی است.اینک حتی وضع چنان است که به خاطر ریزپردازنده ها و انواع آن نرم افزارهای سهل الاستفاده روی کامپیوتر های شخصی، هرکسی می تواند بانک اطلاعاتی شخصی خود را داشته بلشد.
مبالغه نیست ، اگر گفته شود که دیگر لزومی نیست کسی در رشته کامپیوترتحصیل و یا در محیط های کامپیوتری کار کند تا بتواند از کامپیوتر استفاده کند و مخصوصا داده های عملیاتی مورد نیاز خود را که به طور روزانه با آنها سر و کار دارند به صورت اتوماتیزه ذخیره، بازیابی و پردازش کنند.تعداد زیادی از بانکهای اطلاعاتی بسیار بزرگ در جهان وجود دارند که در سیستمهای اطلاع رسانی جهانی از آنها به گستردگی استفاده می شود.
تامین این پوشش گسترده اطلاعاتی با استفاده از تکنولوژی بانکهای اطلاعاتی ریز پردازنده ها، ابرکامپیوترها و شبکه های کامپیوتری امکان پذیر شده است.نگاهی حتی گذرا به تاریخ تمدن بشر نشان می دهد که انسان همیشه به اطلاعات نیاز داشته است. انسان داده ها را جمع آوری و بر اساس آنها داده های جدید یا اطلاعاتی دیگر تولید و از آنها استفاده می کند.
به تدریج حجم اطلاعات فزونی یافت دیگر صرف ذخیره سازی آنها بر رسانه ها و بازیابی آنها کافی نبوده بلکه می بایست بر اساس یک سیستم مشخص اسناد و مدارک خود را نگهداری می کرد تا هم بازیابی آنها سریعتر ممکن شود و هم اصلاح و تغییر و به طور کلی پردازش آنها و احیانا تولید اطلاعات جدیدتر امکان پذیر شود.نرم افزار های گوناگونی برای ایجاد بانک های اطلاعاتی به کار می رود و هر کدام قدرت منحصر به فردی در ایجاد بانک های اطلاعاتی دارند یکی از سیستم هایی که در این مورد استفاده می شود اکسس می باشد که یکی از محصولات مایکروسافت بوده که نسخه های گوناگونی از آن به بازار آمده است.
سهولت طراحی حرفه ای ترین سیستم های کاربردی بدون نیاز به برنامه نویسی، اکسس را به یک برنامه مناسب جهت طراحی سیستم های اطلاعات مدیریت یعنی MIS تبدیل شده است.با اینکه تمام ابعاد طراحی یک سیستم حرفه ای بدون آشنایی با برنامه نویسی در اکسس امکان پذیر شده است. با این وجود یک محیط برنامه نویسی بسیار قوی با اکسس ارایه شده که در سطح و کیفیت برنامه پاسکال و امکانات برنامه نویسی تحت ویندوز است.
در کنار پیچیده ترین امکانات و ابزار کار برای طراحی سیستم های کاربردی، مدیران، متخصصین و کارشناسان و کاربران نیز می تواند خود طراح نیاز های خود باشند.در برنامه اکسس بر خلاف سایر برنامه های بانک اطلاعاتی تمام ساختار بانک اطلاعاتی در یک پرونده به نام بانک اطلاعاتی جمع شده است.هر پرونده اکسس می تواند تا 1 گیگا حجم و 34769 عنصر اطلاعاتی مانند جدول اطلاعاتی، ایندکس، فرم، سؤال، فرم چاپ، ماکرو و برنامه را در خود نگهداری کند.
ارتباط جدولهای اطلاعاتی ارتباط جدولها در اکسس از نظر کیفی کامل و پیشرفته است. هر نوع تغییر در ارتباط یا ایجاد ارتباط جدید به سادگی و با استفاده از یک محیط گرافیکی انجام می شود.پس از برقراری ارتباط بین جدولهای اطلاعاتی ورود داده های جدید در هر یک از جدولهای مذکور از نظر درستی ارتباط، به طور اتوماتیک کنترل می شود.سؤالدر اکسس بالغ بر 8 نوع سؤال با روشهای مختلف قابل طراحی است.حداکثر تا 32 جدول را می توان در طراحی یک سؤال وارد کرد. تعداد سؤالهای مرتبط می تواند تا 50 سطح باشد.این ابعاد در نوع خود بی نظیر و جدید است.پاسخ سؤال قابل ویرایش است. در این صورت تغییرات جدید در جدول یا جدولهای اصلی منعکس می شود. از سؤال علاوه بر نمایش استفاده های دیگری نیز می شود:• ایجاد جدول جدید• حذف رکورد ها از جدولها • اضافه کردن رکورد های جدید به جدولها • تغییرات اتوماتیک در جدولهادر اکسس تصویر، صدا و حتی ویدیو در کنار داده های معمول در بانکهای وارد شده و ضبط می شود.علاوه بر مدیریت بانک اطلاعاتی در زمینه های دیگر مانند تهیه بروشور، صورت حسابهای تبلیغاتی و امثال آن از اکسس استفاده می شود.از ماکروها به صورت دکمه روی فم می توان برای انجام یک سری کارهای تعیین شده و گاها پیچیده و طولانی استفاده کرد.حداکثر تا 32 جدول را می توان در طراحی یک سؤال وارد کرد: تعداد سؤالهای مرتبط می تواند تا 50 سطح باشد.
صفحات چاپی در اکسس تا 6 صفحه، یعنی گسترده ترین گزارش ممکن است.
فصل اول-بانک اطلاعاتی1-1) چند تعریف مورد نیازتعریف داده:از نظر ساختاری داده عبارت است از مقادیر صفات خاصه انواع موجودیت ها.نوع موجودیت:مفهوم کلی موجودیت ،شیء یا فردی که در مورد آن می خواهیم اطلاع حاصل کنیم.صفت خاصه:ویژگی جداساز یک نوع موجودیت از نوع دیگر.
تعیین مجموعه موجودیت های یک محیط و نیز مجموعه صفات خاصه هرنوع موجودیت بستهبع وضع و نوع سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی می تواند به طور پویا و یا به صورت ایستا صورت گیرد.تعریف اطلاع:اطلاع از داده حاصل می شود و در حل مسایل به کابه کار می رود و داده نمایش اطلاعات است.موجودیت های هر محیط عملیاتی با یکدیگر ارتباطی دارند. این ارتباطات از نقش عملکردی که هر موجودیت در محیط عملیاتی ایفا می کند،با توجه به نسبتی که با سایرموجودیت ها دارد، مشخص می شود. بازشناسی ارتباطات اساسی و پاسخگوی نیاز های اطلاعاتی کاربران از وظایف طراح بانک است.بانک اطلاعاتی:مجموعه ای است از داده های ذخیره شده به صورت مجتمع و مبتنی بر یک ساختار تعریف شده به طور صوری، با حداقل افزونگی، تحت کنترل متمرکز، مورد استفاده یک یا چند کاربر،به طور اشتراکی و همزمان.
برای ایجاد سیستم اتوماتیزه ذخیره و بازیابی، به طور کلی دو روش وجود دارد:1-مشی بانکی2-مشی غیر بانکی (مشی کلاسیک یا مشی فایلینگ).در مشی بانکی، هرکاربری دید خاص خود را نسبت به داده های ذخیره شده در بانک دارد. به عبارت دیگر از یک سود وحدت ذخیره سازی و از سوی دیگر تعدد کاربران را داریم. اشتراکی شدن داده ها،یکی دیگر از خصوصیات بانک اطلاعاتی است. کاربران مختلف می توانند به طور همزمان با بانک کار کنند، هر کاربری این احساس را داردکه دارای بانک خاص خود می باشد. منظور از همزمانی در اینجا همزمانی از دید کاربر است. یعنی هر کاربری، بدون ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای کاربر دیگر در هر لحظه که بخواهد می تواند از بانک استفاده کند.
همزمانی عملیات از جنبه دیگری نیز مطرح است و آن همزمانی از نظر سیستم است. یعنی فرآیندهای درون سیستمی بتوانند با همزمانی، در محیط سیستم جریان داشته باشند. اینکه تا چه حد همزمانی فرآیند ها در درون سیستم امکان پذیر است، بستگی به نحوه طراحی سیستم مدیریت بانک و الگوریتم های عملیاتی آن از یکسو و تعریف ساختار ذخیره سازی.1-2) چرا بانکهای اطلاعاتی ؟
هر سازمانی که بتواند به اطلاعات جامع تر، صحیح تر ،کامل تر، دقیقتر، با صرف هزینه کمتر و در اسرع وقت دستیابی داشته باشد به عبارت دیگر ازاطلاعات بهتر و بیشتر استفاده کند، در اهدافش موفق تر خواهد بود.ذخیره سازی داده ها در بانک بصورت مجتمع بدین معنی است که کل داده های عملیاتی محیط مورد نظر کابران مختلف، در کادر یک ساختار مشخص، بصورت یک جا ذخیره شده باشند.در یک محیط عملیاتی کاربران مختلفی وجود دارند که هر یک نیازهای اطلاعاتی مشخصی دارند که لزوما با نیازهای اطلاعاتی دیگر کاربران همسانی ندارند. این نیازهای اطلاعاتی ناظرند برتعدادی نوع موجودیت ازمحیط عملیاتی .
ممکن است داده های مربوط به یک نوع موجودیت مورد نیاز چند کاربر باشند .اگر هر کاربری آن گونه که در محیطهای غیر بانکی رایج است، داده های خود را، در فایلهای خاص خود. ذخیره کند، یک فقره اطلاع،در مورد یک نوع موجودیت از محیط عملیاتی ممکن است چندین بار تکرار شده و حجم بالایی از افزونگی پدید آید.
در محیط بانکی به دلیل تجمع داده ها در کادر در یک ساختار مشخص و وجود وحدت ذخیره سازی داده های مربوط به موجودیت های محیط ،پدیده افزونگی وجود نخواهد داشت.نیز نحوه ی عملکرد سیستم عاملی که خود سیستم مدیریت بانک در محیط آن، به مثابه یک برنامه کاربردی ، اجرا می شودو نیز به معماری کامپیوتر و قابلیتهای آن.از عناصر اصلی محیط بانکی نرم افزار سیتمی خاص بانک است که نرم افزاری موسوم به سیستم مدیریت بانک اطلاعات (DBMS)DATA BASE MANAGMENT SYSTEM.نرم افزاری است که مدیریت بانک اطلاعاتی را عهده دار است. مثل هر سیتم دیگر، مجموعه ایست از تعدادی واحد وهر واحد وظیفه یا وظایف مشخص در کل سیتم دارد. هر واحد بصورت یک یا چند برنامه، پیاده سازی می شود. می توان گفت DBMS یک مجموعه برنامه است، نرم افزار پیچیده ای که واسط است بین کاربران امکانات سیستم کامپیوتری، سیستمی که به کاربران امکان می دهد عملیات مورد نظرشان را انجام دهند، یعنی تعریف داده ها، بازیابی داده ها و ذخیره سازی آنها وبرای این منظور به امکان می دهد تا به بانک دستیابی داشته باشند.اینکه سیستم مدیرت بانک چگونه درخواستهای کاربران را عملی می سازد، بستگی به نوع آن دارد. هر سیستمی روند عملیاتی درونی خاص خود را دارد. به طور خلاصه نحوه عمل به صورت زیر است:– دریافت درخواست کاربر– بررسی و تحلیل دریافت.– بررسی شمای خارجی کاربر، نحوه تبدیل دید خارجی به ادراکی، شمای ادراکی، نحوه تبدیل دید ادراکی به داخلی، وحدت ذخیره سازی و عدم افزونگی از یکسو و به کارگیری استراژی بهینه دستیابی به داده از سوی دیگر، امکان می دهند تا ضمن کاهش مصرف حافظه، عملیات مورد نظر کاربران با کارایی بالایی، توسط سیستم مدیریت بانک انجام پذیرد.ساختارهای داده ای رایج برای ایجاد سیستم بانک اطلاعاتی عبارتند از:– مدل رابطه ای
– مدل سلسله مراتبی
– مدل شبکه ای
اکسس تا حدود زیادی تلاش می کند مدل رابطه ای را پیاده سازی کند. اکسس یک سیستم مدیریت بانک (DBMS) هست ولی سیستم مدیریت بانک رابطه ای (RDBMS) کامل و جامع نیست. چون برای تعداد زیادی رکورد مثلا میلیونها رکورد مشکل پیدا می کند ولی سیستم اکسس بیشتر برای مقاصد آموزشی و مدلسازی طراحی شده است.
از جمله سیستمهای مدیریت بانک رابطه ای می توان به Oracel و SQL/server اشاره کرد.هر چند تکنولوژی بانک اطلاعاتی، در حال حاضر به عنوان تکنولوژی نوین، کاربرد فرآیند دارد ولی آخرین مرحله پیشرفت در مسیر تحول تکنولوژی ذخیره و بازیابی نیست. ایجاد تکنولوژی بانک اطلاعاتی از یکسو و توسعه دانش بشر در زمینه هایی مثل سیستمهای خبره و هوش مصنوعی و منطق صوری امکان ایجاد تکنولوژی جدیدتری به نام بانک شناختها را فراهم کرده است.فصل دوم- بانک اطلاعاتی رابطه ای
2-1) ساختار رابطها
در این ساختار از مفهوم ریاضی رابطه، برای نمایش داده ها و ارتباطات بین آنها استفاده می شود. از دید کاربر بانک رابطه ای، از تعدادی جدول تشکیل شده است.جدول ساختاری است نامدار و تشکیل شده از تعدادی ستون، که هر ستون دارای نام مشخصی است. روشن است که جدول در هر لحظه تعدادی سطر دارد. هر ستون نمایشگر یک صفت خاصه از یک نوع موجودیت است و هر سطر نشان دهنده یک نمونه از یک نوع موجودیت است.در مدل رابطه ای از ساختار جدول، هم برای نمایش موجودیت ها و هم برای نمایش ارتباط بین آنها استفاده می شود. از نظر دستیابی به داده ها در سطوح انتزاعی، هر جدول مستقلا قابل پیمایش و غواصی است. برای بازیابی در این مدل به عملگر سطریاب نیاز داریم.در این مدل نیازی نیست که سیستم برای پاسخگویی به پرس و جوهای قرینه رویه های جداگانه ای آماده کند بلکه منطق کلی غواصی یکسان است.تئوریسین مدل رابطه ای در سال 1981 دو شرط را برای اتلاق شبه رابطه ای به سیستمهایی که بانکهای جدولی ایجاد می کنند بر نهاده است:1- دید جدولی را برای کاربر تأمین کنند و به عبارت دیگر، در سطح ادراکی، دارای ساختار داده ای جدولی باشند.2- دارای عملگرهای جبر رابطه ای از قبیل Select , Project , join باشند بدون اینکه برای استفاده از آنها، نیازی به تعریف مسیرهای دستیابی در محیط فیزیکی بانک باشد.2-2) خصوصیات مدل رابطه ای:
1- از دید کاربر، دارای وضوح است و محیط انتزاعی آن، محیطی است مسطح.2- داده و ارتباطات بین آنها با مکانیسم واحدی نشان داده می شود.3- عملگر بازیابی (منطق کلی غواصی) نسبتا ساده است.4- برای پرس وجوهای قرینه دارای پاسخگویی واحد است.5- در عملیات ذخیره سازی دشواری ندارد و باعث بروز وضعیت نامطلوب نمی شود.6- از مبانی تئوریک ریاضی برخوردار است.7- غواصی در هر یک از رابطه ها می تواند مستقل از سایر روابط انجام پذیرد.
8- بانک رابطه ای بر اساس مدل داده ای رابطه ای یا ساختار رابطه ای طراحی می شود.ساختار رابطهای نخستین بار توسط کاد مطرح شد. در حال حاضر تولیدات سیستمی مبتنی بر مفاهیم بانک رابطهای، بیش از هر سیستم بانک اطلاعاتی دیگری عرضه می شوند. برخی از آنها رابطه ای و برخی شبه رابطه ای می باشند.از جمله مراکز تحقیقاتی که در زمینه سیستم بانک رابطه ای فعالیت می کنند، مؤسسات R.I وC&DCG است که توسط کاد و دیت ایجاد شده اند.R.I:Relational Institue
C&DCG:Code And Date Consulting Groop
تقریبا همه سیستمهای مدیریت بانک اطلاعاتی مدرن، اطلاعات ذخیره شده را با استفاده از مدل مدیریت بانک اطلاعاتی رابطه ای اداره می کنند. در یک سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی رابطه ای که گاه RDBMS نامیده می شود همه داده در جداولی مدیریت می شوند. جداول اطلاعاتی که یک موضوع را در خود ذخیره می کنند و دارای ستونهایی هستند که انواع مختلفی از اطلاعات مربوط به موضوعی را در خود نگهداری می کنند و دارای سطرهایی هستند که نام و ساختار یک موضوع واحد را شرح می دهند. حتی وقتی در یک بانک اطلاعاتی پرس و جو می کنید نتایج معمولا به صورت جدول دیگری نمایش داده می شوند.
رابطه: اطلاعاتی درباره یک موضوع واحد مثلا مشتریان یا دانشجویان. یک رابطه معمولا یک جدول ذخیره شده در سییستم مدیریت بانک اطلاعاتی رابطه ای است.ویژگی: اطلاعات معینی است درباره یک موضوع از قبیل آدرس یک مشتری. یک ویژگی به طور معمول یک ستون داده یا فیلد را در جدول ذخیره می کند.
ارتباط: راهی است که اطلاعات در یک رابطه را به اطلاعات دیگری در رابطه دیگر مربوط می کند. به عنوان مثال مشتریان یک ارتباط یک به چند به سفارشات دارند.پیوند: فرآیند پیوند جداول یا پرس و جوها از راه جداولی که مقادیر داده هایشان به هم مربوط شده اند مثلا مشتریان ممکن است به وسیله انطباق یک شماره شناسایی به سفارشاتشان پیوند داده شوند.فصل سوم گذری بر اکسس
3-1) ایجاد یک بانک اطلاعاتی جدید:
وقتی ابتدا اکسس را اجرا می کنید پنجرهMicrosoft access نشان داده می شود که می توان یک بانک اطلاعاتی جدید را فورا با انتخاب گزینهBlank Data Base ساخت و یا با استفاده از Database Wizard یک بانک اطلاعاتی را با استفاده از بیش از 20 نوع الگوی برنامه های بانک اطلاعاتی ساخت و یا یک بانک اطلاعاتی موجود که فایلی با پسوند mdb است را باز نمود.استفاده از Database Wizard:
اگر اکسس را قبلا اجرا کرده اید می توانید با انتخاب New Database از منوی File پنجره New را برای ساخت یک بانک اطلاعاتی جدید داده باشید.برای ساخت Database Wizard وقتی اکسس را اجرا می کنید می توانید گزینه مربوط به نام Database Wizard را انتخاب کنید. لیست الگو های قابل دسترس در پنجره New نمایش داده می شود. با انتخاب الگوی مورد نظر و کلیک روی Ok یا با دو بار کلیک کردن روی الگوی مورد نظر پنجره محاوره ای File New Data base باز می شود. و اکسس یک اسم برای فایل جدید پیشنهاد م
ی کند. نام را می توانید اصلاح و سپس روی Create به منظور اختصاص یافتن فضایی به بانک اطلاعاتی جدید که یک فایل است کلیک نمایید. پنجره هایی باز می شوند که می توان خصوصیات را به نحوه مورد نظر تنظیم نمود و هر پنجره به وسیله کلیک کردن به پنجره بعدی منتهی می شود و در نهایت به کار ساختن بانک اطلاعاتی خاتمه می دهد. از Cancel برای متوقف نمودن کار و پاک شدن فایل بانک اطلاعاتی استفاده می شود.
ساخت یک بانک اطلاعاتی جدید خالی:برای ساخت یک بانک اطلاعاتی جدید خالی Blank Database از پنجره Microsoft Access را انتخاب کنید. همچنین می توان با انتخاب New Database از منوی File و سپس دو بار کلیک کردن روی Blank Database در جعبه محاوره ای New این کار را انجام دادکه پنجره File New Database نشان داده می شود. سپس در قسمت File name نام بانک اطلاعاتی جدید را تایپ کنید و روی Create کلیک نمایید، اکسس یک پسوند mdb به نام فایلها ملحق می کند. که از این فایلها برای ذخیره
همه اشیاء بانک اطلاعاتی شامل جداول، پرس و جوها، فرمها، گزارشات و; استفاده می کند.نکته: دکمه New Database اولین دکمه در انتهای سمت چپ نوار ابزار بعد از ساخته شدن بانک اطلاعاتی پنجره Database باز می شود که شامل قسمتهای form , report , macro module , table , query است و هر کدام از آنها دارای حالت های open , design , new می باشند.3-2) طریقه ساخت جدول (Table)
ساخت اولین جدول:گزینه table از پنجره Database را انتخاب ورودی New کلیک کنید. پنجره New Table باز می شود. که شامل گزینه های Datasheet View , Design View , Table Wizard می باشد.برای شروع Datasheet View را انتخاب و Ok را کلیک کنید. آنچه که شما خواهید دید صفحه داده ای کاملا شبیه به یک صفحه گسترده است. می توانید نوع داده ای که می خواهید را وارد کنید. اما بر خلاف صفحه گسترده نمی توانید عبارات محاسباتی را وارد کنید.
کلید Tab را برای حرکت از یک ستون به ستون دیگر استفاده کنید. وقتی به سطر دیگری حرکت می کنید اکسس آنچه را تایپ کرده اید ذخیره می کند. اگر در سطر یا ستونی اشتباه کرده اید روی آن کلیک نموده و تغییرات مورد نظر را انجام دهید. اگر ستون داده ای که ساخته اید را نمی خواهید در هر جای آن کلیک کرده و از منوی Edit گزینه Delete را انتخاب نمایید. اگر می خواهید ستونی را بین دو ستون که شامل داده هایی هستند درج کنید در هر جای ستونی که سمت
راست ستون مورد نظر برای درج کردن است کلیک و از منوی Insert گزینه Column form را انتخاب کنید. برای انتقال یک ستون به موقعیت جدید روی نام فیلد در بالاترین قسمت ستون به منظور لایت کردن کل ستون کلیک کرده و سپس یکبار دیگر کلیک کرده و آن را به محل مورد نظر بکشید.
بعد از وارد نمودن چندین سطر داده بهنر است جدول را ذخیره کنید. این عمل را با کلیک کردن روی دکمه Save بر روی نوار ابزار یا به وسیله انتخاب Save layout از منوی File می توانید انجام دهید. در پنجره Save as نام جدول را تایپ و Ok را کلیک کنید. اکسس پیغامی می دهد مبنی بر اینکه
کلید اصلی Primary key برای جدول انتخاب نشده با انتخاب Yes خود اکسس می تواند کلید اصلی برای جدول بسازد که یک فیلد Id با نوع داده ای Autonumber اضافه کرده و آن را به عنوان کلید اصلی در نظر می گیرد. با انتخاب No خودتان باید کلید اصلی را معرفی کنید. که دکمه کلید اصلی از میله ابزار را انتخاب و روی فیلد مورد نظر کلیک کنید. اکسس یک علامت کلید کنار این فیلد قرار می دهد.
استفاده از Table wizard:اکسس با استفاده از Table wizard در ساخت بسیاری از جداول معمولی به شما کمک میکند. بعد از انتخاب گزینه Table wizard از پنجره New table پنجره Table wizard نمایش داده می شود. در سمت چپ و پایین پنجره دو دکمه انتخابی وجود دارد Business برای انتخاب جداول در نظر گرفته شده برای کار و Personal برای انتخاب جداول شخصی در قسمت Sample table جدول مورد نظر را انخاب کنید که فیلد های آن در قسمت sample field نشان داده می شوند. فیلد های لازم در جدول مورد نظر را انتخاب کنید. این فیلد ها به قسمت مربوطه با نام field in my new table منتقل می شوند. برای هر فیلد می توان با کلیک کردن روی Rename field نام جدید انتخاب نمود.
سپس روی Next کلیک کنید تا پنجره بعدی باز شود. در این پنجره نام جدول را تایپ نموده و همچنین می توانید از Wizard بخواهید که کلید اصلی را برایتان تنظیم کند و یا اینکه خودتان آن را تعریف کنید. Table wizard در مورد نحوه ارتباط جداولتان نیز سؤال می کند. اگر Wizard یک فیلد کلیدی در جدول دیگری با همان نام و همان نوع داده ای به عنوان فیلدی در جدول جدیدتان پیدا کند فرض خواهد کرد که جداول با هم مرتبط شده اند. اگر فکر می کنید که اشتباه می کند می توانید بگویید هیچ ارتباطی بین جدول جدید و جداول موجود ایجاد نکند.
ساخت یک جدول در Design view:گزینه Design view از پنجره New table را برای ساخت جداولی که Table wizard نمی تواند آنها را مدیریت کند استفاده کنید. بعد از آن پنجره Table خالی در Design view نمایش داده می شود.تعریف فیلدها:در ستونهای پنجره میتوانید با نام فیلد ها وارد کنید و نوع داده ای را برای آن انتخاب نمایید اکسس امکان تنظیم خواص فیلد را در قسمت File property فراهم میکند که برای انواع داده ای مختلف این خواص هم تغییر خواهند کرد.
توجه: هر چند می توانید از فضای خالی در بین نامها در اکسس استفاده کنید ولی سعی کنید نام فیلدها و جداول را بدون فضای خالی بین حروف ایجاد کنید. بیشتر بانکهای اطلاعاتی SQL که اکسس می تواند به آنها متصل شود، فضای خالی بین نامها را پشتیبانی نمی کنند.در ستون name Field نام فیلد و در ستون Data type نوع آن و در Description یک عبارت توضیحی وارد می شود. اکسس این توضیح را هنگامی که فیلد مزبور را در یک پرس و جو در حالت
Datasheet view یا یک فرم را در Form view یا Datasheet view انتخاب کرده اید در نوار وضعیت نمایش می دهد.انواع داده فیلد:
نوع داده مورد استفاده اندازهText داده حرفی- عددی حداکثر 255 بایتMemo داده حرفی – عددی (جملات و پارا گرافها) حداکثر 64000 بایتNumber داده عددی 1،2،4،8 بایت و 16 بایت برای Replication IDDate/Time تاریخها و زمانها 8 بایتCurrency داده های پولی ذخیره شده با چهار رقم اعشار 8
بایتAutonumber ارزش تولید شده منحصر به فرد برای هر رکورد جدید 4 بایت و 16 بایت برای Replication IDYes/No داده بدلی 1 بیتOle Dbgect تصاویر، گرافها یا دیگر اشیاء حداکثر حدودا یک گیگا بایتHyperlink یک آدرس پیوندی به یک مستند یا فابل روی وب حداکثر 2048 کاراکتر
خواص فیلد ها:می توانید هر فیلد را با خواص را با خواص معینی که بر اساس
نوع داده ای فیلد متغیر هستند تنظیم کنید. خواص روی دکمه General:Field size: شما می توانید طولی را برای انواع داده Text , Number تعریف کنید. طول Text می تواند از 0 تا 255 کاراکتر است. برای Number اندازه ها به این قرار است:Byte: یک بایت تنها برای عدد صحیح شامل مقادیر 0 تا 255Integer: 2بایت عدد صحیح شامل مقادیری از32768- تا 32767+Long integer: 4 بایت عدد صحیح شامل مقادیر از 2147483648- تا 2147483647+Single: 4 بلیت اعداد ممیز شناورDouble: 8 بایت اعداد ممیز شناور
Replicatin Id: 16 بایت شناسه منحصر به فرد سراسری(GUID) Globaly Unique IdentifierFormat: شما می توانید چگونگی نمایش یا چاپ داده یتان را کنترل کنید. بنابراین فرمت با نوع داده تغییر می کند.برای انواع داده ای Memo , Text می توانید یکی قالب سفارشی تعیین کنید تا کنترل کنید اکسس چگونه داده را نمایش می دهد. برای جزئیات قالب های سفارشی به قسمت مربوط به نام text and memo datatypes format property در Help اکسس مراجعه کنید.
برای Autonumber , Currency , Number استاندارد گزینه ها به شرح زیر است:General number: پیش فرض ( بدون علامت کاما یا علامت پول، ارقام اعشار وابسته به دقت داده هستند) – Currency: سمبلهای پول و دو رقم اعشار Fixed: حداقل یک عدد و دو رقم اعشارStandard: دو رقم اعشار و جدا کننده های کاما Percent: درصد گرفتن Scientific: نماد علمیبرای نوع داده Date/Time الگوی اختیاری از مثالهای زبر پیروی می کنند.
General Date پیش فرض04/15/95 0530:10 pm(Us)
15/04/95 1730:10 (Uk)
Long Date
Satorday , April , 15 , 1995 (Us)
15 April 1995 (Uk)
:Medium Date
15-Apr-95:Short Date
4/15/95:Long Time
5:30:10 Pm
:Short Time
17:30
:Medium Time
5:30 Pm
برای نوع داده Yes/no اختیارات به قار زیر هستند:
Yes/no پیش فرض
True/False
On/Off
Decimal Places: برای انواع داده Currency و Number می توانید ت
عداد ارقام اعشاری که اکسس باید نمایش دهد را تعیین کنید. پیش فرض تعیین شده Auto می باشد. که سبب می شود اکسس دو رقم اعشار برای قالب های Percent , Standard , Fixed , Currency نمایش دهد و تعداد ارقام اعشار برای نمایش دقت اعداد، قالب General Number می باشد. همچنین می توانید یک تقاضا برای نمایش ثابت 0 تا 15 رقم اعشار را بنمایید.Input Mask: برای انواع داده ای Currency , Date/Time , Number , Text می توانید یک الگوی ویرایشی را که کاربر در هنگام ورود داده در فیلد باید آن را ببیند تعریف کنید. مثلا می توانید محدودیتی در فیلد تاریخی به صورت (–/–/—-) داشته باشید. یا می توانید یک قالب شماره تلفن به فرم آمریکا یعنی 000-000(###) داشته باشید.
Caption: شما می توانید یک نام فیلد تشریحی کامل را برای نمایش دادن برچسبها، فرمها و بیشتر گزارشات وارد کنید ( توجه: اگر نام فیلدی که ایجاد کرده اید هیچ فاصله درون کاراکتری ندارد می توان با استفاده از خاصیت Caption یک نام جدید که شامل فضای خالی بین کاراکتری باشد را برای استفاده کردن آن اسامی به وسیله اکسس در برچسبها و بیشتر پرس و جوها و گزارشات وابسته به این فیلد استفاده کنید).
Default Value: شما می توانید یک مقدار پیش فرض را برای همه انواع داده به جز Ole object , Auto number تعریف کنید. برای اعداد، مقدار پیش فرض 0 است. اکسس مقدار پیش فرض Null را برای انواع داده ها Text , Memo تهیه کرده است.Validation Rule: شما می توانید یک عبارت که می بایست هنگام ورود یا تغییر داده در یک فیلد، ارزش درست داشته باشد را تهیه نمایید. مثلا <100 برای اینکه اعداد بایدکوچکتر از 100 باشند تعریف می شود. همچنین می توانید کاری کنید که اکسس یک مقدار خاص را چک کند. مثلا در یک لیست، شهرهای معتبر را Chicago یا New york یا San Francisco را تعریف کنید. علاوه بر آن می توانید یک عبارت پیچیده شامل چندین تابع ساخته شده در اکسس تعریف کنید.
Validation Text: شما می توانید یک متن را اگر داده وارد شده از قوانین ارزیابی عبور نکند نمایش دهید.Required: اگر اجازه داشتن ارزش Null را در این فیلد نمی دهید، این خاصیت را روی Yes تنظیم کنید.Allow zero: برای فیلد های Memo و Text می توانید فیلد را مساوی یک رشته با طول صفر تعیین کنیدIndexed: شما می توانید درخواست کنید که یک ایندکس برای انواع داده ای Text , Number Currency , Date/Time , Auto Number برای دسترسی سریعتر ساخته شود. همچنین شما می توانید درخواست کنید که مقادیر ایندکس شده در فیلدها برای کل جدول منحصر به فرد باشند.خواص روی دکمه Look Up:Display control: پیش فرض نوع کنترل برای نمایش این فیلد در صفحات داده، فرمها و گزارشات است. برای بیشتر فیلدها Text Box را انتخاب کنید. اگر فیلد، یک کلید خارجی، اشاره شده به یک جدول دیگر باشد می توانید List box یا Combo box را برای نمایش معنی دار مقادیر از جداول وابسته شده
به هم انتخاب کنید. همچنین اگر این فیلد می بایت شامل یک لیست از مقادیر معین باشد، می توانید List box یا Combo box را انتخاب کنید.:Row source type وقتی List box یا Combo box را برای Display Control انتخاب می کنید این خاصیت را برای نمایش اینکه آیا لیست مقادیر معتبر از یک جدول یا پرس و جو می آیند یا از یک Value list که شما وارد می کنید، یا از نامهای Field list که از فیلدهای جدول دیگری آمده اند، تنظیم کنید.
ادامه خواندن مقاله گزارش کار اموزي بانک هاي اطلاعاتي
نوشته مقاله گزارش کار اموزي بانک هاي اطلاعاتي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.