nx دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
تحرک فیزیکی و فعالیت ورزشی
مقدمه :در سالهای اخیر مفهوم سلامت، دچار تحولی عظیم شده و تنها به معنی نبود بیماری و ناتوانی نمی باشد. سلامتی امروزه به عنوان یک مفهوم پویا و چند بعدی مورد توجه قرار می گیرد که دارای ابعاد جسمی، روحی، معنوی، عاطفی، ذهنی، ارتباطی و اجتماعیمی باشد. به تعبیر سازمان جهانی بهداشت:
“سلامت وسعت توانمندی یک فرد یا گروه برای درک خواسته ها و آرزوها و برآوردن نیازهایش از یکسو و برای تغییر شرایط محیطی یا کنار آمدن با آن از سوی دیگر می باشد”جنبه مثبت سلامتی تندرستی نامیده می شود. تندرستی مجموعه ای متعادل از ابعاد اجتماعی روحی، عاطفی، ذهنی، ارتباطی و جسمی است که تواناییهای بالقوه فرد را برای زندگی با کیفیت و کار مولد تحقق می بخشد و مشارکت او را در اجتماع افزایش می دهد. از سوی دیگر، امروزه طول عمر با کیفیت زندگی مردم جهان، علی رغم پیشرفتهایی که در کنترل بیماری های واگیر دار و عفونی در 100 سال گذشته حاصل شده است، مجدداً رو به کاهش نهاده است. علت این
کاهش، افزایش ابتلا به بیماری های مزمن و غیر واگیر نظیر سکته های قلبی و مغزی، دیابت و; است. عوامل خطر متعددی، شانس ابتلای به این بیماری ها را افزایش می دهند و اصلاح شیوه های زندگی مرتبط با این عوامل خطر را بیش از هر روش دیگری، در پیشگیری از بیماری و مرگ زودرس مؤثر شناخته شده اند.در بین شیوه های زندگی که باید برای ارتقای سلامت و تندرستی و پیشگیری از بیماری ها اصلاح شود، سه اولویت اصلی فعالیت جسمانی منظم، تغذیه مناسب و کنترل استرس هستند. یکی از مهمترین علل اولویت داشتن این سه موضوع این است که شما با یک مقدار تغییرمی توانید اثرات بزرگی در سلامت فردی و اجتماعی ایجاد نمایید. دیگر اینکه این سه شیوه روی جنبه مثبت سلامتی تغییرات قابل توجهی ایجاد می نمایند و تنها معطوف به حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری ها نیستند.
تأثیر ورزش بر سلامتبه طور خلاصه فعالیت جسمانی منظم و آمادگی جسمانی خوب می تواند باعث ارتقای سلامت شود، به پیشگیری از بیماری ها کمک نماید یا بخشی از درمان بیماری ها باشد. این سه جنبه، راههای اصلی تأثیر ورزش و فعالیت جسمانی منظم روی سلامت و عافیت هستند.
پیشگیری از بیماری ها و ناتوانیها: امروزه از هر چهار مرگی که در افراد 18 سال به بالا اتفاق می افتد، سه تای آن مربوط به بیماری های مزمن است. بیماری های مزمن، بیماری هایی هستند که نمی توان آنها را به یک عامل میکروبی یا ویروسی خاص نسبت داد و مرتبط با عوامل محیطی و روش زندگی فرد می باشند. تقریباً تمامی بیماریهای مزمن، بیماری های ناشی از کم تحرکی در نظر گرفته می شودند.
متخصصان بر این باورند که فعالیت جسمانی خطر بسیاری از این بیماری ها را کاهش می دهد.فعالیت جسمانی، تغییرات مثبتی در سایر عوامل خطر این بیماری ها نیز به وجود می آورد و از این راه نیز به پیشگیری از این بیماری ها کمک می نماید.
از جنبه کنترل و درمان بیماری ها و ناتوانیها بدیهی است که حتی با بهترین روشهای پیشگیری، به هر حال عده ای بیمار می شوند. فعالیت جسمانی منظم و آمادگی جسمانی خوب در تخفیف علایم و کمک به بازتوانی پس از بیماری برای وضعیتهایی مثل دیابت، حمله قلبی و کمردرد بسیار مؤثر است. ورزش دوره بیماری ها را کوتاه و استعداد ابتلای به آنها را کاهش می دهد. افراد فعال و با تحرک، کمتر بیمار شده و زودتر بهبود می یابند و سالهای مفید و با کیفیت عمرشان افزایش می یابد. همچنین روزهای بیشتری از سال را نیز خلاق، پربار و با کیفیت می گذرانند.
ورزش و ارتقای تندرستی و سلامتارتقای سلامت و تندرستی: فعالیت جسمانی منظم و آمادگی جسمانی خوب، نه تنها به پیشگیری از بیماری ها کمک می کند بلکه کیفیت زندگی و سلامت را بالا می برد. داشتن آمادگی جسمانی مرتبط با سلامت، به شما کمک می کند که هم خودتان “احساس خوبی” داشته باشید “هم خوبتر” بهنظر برسید و از زندگی بیشتر لذت ببرید. – آمادگی جسمانی خوب می تواند به شما کمک کند که از اوقات فراغت بیشتر لذت ببرید. فردی که بدنی متناسب و ورزیده دارد، کمردرد ندارد، فشار خون بالا ندارد، سر زنده و با نشاط است بیشتر و بهتر می تواند در فعالیت های اوقات فراغت (نظیر کوهنوردی، سیر و سیاحت در طبیعت و بازیهای مختلف و گروهی) شرکت کند تا فردی که این ویژگیها را ندارد. شاید لذت بردن از اوقات فراغت به سالهای زندگی شما اضافه نکند اما قطعاً باعث خواهد شد که در این سالها واقعاٌ زندگی کنید؛ – آمادگی جسمانی مناسب می تواند به فرد کمک کند که کار مؤثرتر و با کیفیت بهتر انجام دهد. فردی که مقاومت بالایی در مقابل خستگی، درد عضلانی و مشکلات کمر دارد، توان بیشتری برای انجام کار مولد دارد و در پایان یک روز پر کار، هنوز هم انرژی برای ادامه زندگی، روابط خانوادگی و اجتماعی دارد. برنامه های ورزش در ادارات و مؤسسات تأثیر بسیار زیادی بر علاقمندی کارکنان و کاهش غیبت از کار دارد؛
– آمادگی جسمانی خوب برای زندگی مؤثر ضروری است. هر فردی برای انجام فعالیت های عادی روزانه بدون خستگی غیر عادی، نیاز به آمادگی جسمانی دارد. کسی که آمادگی جسمانی دارد، می تواند کارهای روزمره از خرید، حمل بار و انجام کارهای منزل گرفته تا سایر وظایف زندگی عادی را آسانتر انجام داده و از آن بدون درد یا ترس از آسیب لذت ببرد؛– آمادگی جسمانی خوب می تواند شما را در عملکرد ایمن و برخورد با موارد اضطراری و غیر منتظره یاری کند. ما معمولا انتظار موارد غیر منتظره را نمی کشیم اما در صورت وقوع، برخورد با چنین مواردی آمادگی جسمانی قابل توجهی را می طلبد. به عنوان مثال، برای مقابله با سیل شاید لازم باشد که ساعتهای متوالی بدون استراحت گونی های شن را پر کرد و چید. قربانیان حوادث جاده ای ممکن است لازم باشد مسافتهای طولانی را برای کمک خواستن راه بروند یا بدوند. در جوامع ناامن، دفاع شخصی مقوله ای است که نیاز به آمادگی جسمانی بالایی دارد. حتی برای کارهای ساده ای مثل تعویض یک لاستیک پنچر هم آمادگی جسمانی لازم است؛– آمادگی جسمانی پایه ای برای فعالیت های ذهنی خلاق و پویایی است. شاید شما ضرب المثل “عقل سالم در بدن سالم است” را شنیده باشید. این ضرب المثل جدیداً با برخی شواهد علمی تأیید شده است. یک تحقیق جدید حاکی از آن است که تأثیر فعالیت و آمادگی جسمانی روی عملکرد هوشی، مثبت است. یک مطالعه نشان داده که فعالیت، رشد سلولهای جدید مغزی را تقویت می کند. زمانی که در طول روز صرف فعالیت جسمی می شود، به کودکان کمک می کند که یادگیری بهتری داشته باشند حتی اگر زمان کمتری صرف فعالیت های ذهنی شود.
ورزش و بیماری های ناشی از کم تحرکی
بنابر پژوهشها، امروزه شیوی زندگی بیشتر مردم به دلایل متعددی به سمت کم تحرکی و بی تحرکی پیش می رود.پیشرفتهای تکنولوژیکی باعث شده که انجام بسیاری از فعالیت ها که قبلا با انرژی بدن انجام می شد، به وسیله ماشین صورت گیرد. استفاده از ماشین رختشویی، ظرفشویی، اتومبیل و آسانسور مثالهایی از این موارد هستند. افزایش ساعات کار و استرسهای ناشی از آن که باعث کمبو
د وقت وحوصله برای پرداختن به فعالیت های جسمانی می شود، دلیل دیگری برای کمتر شدن تحرک افراد است.از طرف دیگر، توسعه شهر نشینی و زندگی در شهرها به علت دور شدن از طبیعت باعث کاهش فعالیت های جسمانی که در اثر زندگی در طبیعت انجام می گیرد، شده است.امروزه، اوقات فراغت اغلب کودکان و نوجوانان به جای فعالیت های جسمانی و بازیهایی که قبلا رایج بود، با تماشای تلویزیون، فیلم ویدیویی و بازی با رایانه، پر می شود و در مجموع باید گفت که بسیاری از کودکان، نوجوانان و جوانان به دلایل فوق و سایر علل از تحرک و آمادگی جسمانی مطلوب برخوردار نیستند.. با توجه به آنکه زندگی امروزه، نیاز به صرف انرژی بسیار کمی دارد و اغلب افراد اوقات فراغت خود را به صورت غیرفعال می گذرانند، در معرض خطر بیماری های ناشی از کم تحرکی هستند.
بیماری های ناشی از کم تحرکیبیماری های قلبی، عروقی و سکته های قلبی و مغزی(: این دسته بیماری ها اولین علت مرگ درتمام کشورهای جهان هستند و کم تحرکی و بی تحرکی از عوامل خطر اصلی برای آنها محسوب می شوند)افزایش چربی خونافزایش فشارخونبیماری قند(دیابت)اضافه وزن و چاقی و بیماری های ناشی از آنپوکی استخوان زودرسکمردردها، دردهای زانو و گردن دردها
انواع آرتروزهاپیری زودرسبرخی از انواع سرطانها
مطالعات نشان می دهد که علایم بیماری های ناشی از کم تحرکی در جوانی آغاز می شود.شواهد علمی حاکی از آن اند که خطر بیماری های ناشی از کم تحرکی به میزان قابل توجهی در افرادی که فعالیت جسمانی منظم دارند و به آمادگی جسمانی مناسبی دست می یابند، کاهش می یابد. فعالیت جسمانی منظم و آمادگی جسمانی خوب، باعث بهبود وضعیت سلامت و پیشگیری از بیماری ها شده و می تواند جزیی از درمان بیماری ها باشد.
آمادگی جسمانی مناسب، باعث کاهش خطر بیماری های مزمن می شود. بعضیها تأثیر ورزش را در پیشگیری از این بیماری های مزمن نظیر تأثیر واکسنها در پیشگیری از بیماری های عفونی و میکروبی می دانند. همچنین فعالیت جسمانی می تواند نقش مهمی در کنترل و درمان بیماری ها داشته باشد. در بیماری هایی مثل دیابت، حمله قلبی و کمر دردها و زانو دردها، این نقش بارزتر است. اکنون به شرح مفصلتر این بیماری ها و تأثیر فعالیت جسمانی منظم بر هریک خواهیم پرداخت.
ورزش و بیماری های قلبیبیماری های قلبی (شامل بیماری های عروق قلب که انسداد آنها سبب سکته و دردهای قلبی می شود، تصلب شرائین، سکته های قلبی و مغزی، فشار خون بالا و نارسایی قلبی) مهمترین عامل مرگ زودرس و ناتوانی در تمام جهان از جمله در کشورما هستند. متوسط سن سکته های قلبی در کشورما، به خصوص در سالهای اخیر پایین آمده است. شواهد بسیار حاکی از آنند که عدم تحرک کافی یکی از عوامل خطر اصلی و عمده برای بیماری های عروقی قلب است چرا که کم تحرکی خطر بیماری های قلبی عروقی را از چند راه افزایش داده و از طرفی تعداد بسیار زیادی از افراد کم تحرک، مستعد این خطرات هستند.فعالیت جسمانی روی کاهش ابتلا، مرگ میر و عوارض مجموعه بیماری های قلبی عروقی تأثیر شگرفی دارد.فعالیت جسمانی منظم باعث می شود که توانایی عضله قلب برای پمپ کردن خون و اکسیژن افزایش یابد. در نتیجه در مواقعی که لازم است قلب فشار بیشتری را تحمل کند، به آسانی خود را با آن سازگار می کند. شاید دیده باشید که یک فرد ورزشکار قادر است مسیری بسیار طولانی را با حالت دو و بدون از پا افتادن طی کند اما یک فرد غیر ورزشکار ممکن است با طی مسافت کوتاهی با سرعت عادی، از نفس بیفتد و قلب او توان ادامه فعالیت را نداشته باشد.
در داخل قلب، شاخه های بسیار ریز فراوانی وجوددارند که از سرخرگهای اصلی تغذیه کننده قلب به بیرون امتداد می یابند، این شاخه های ریز، مسئول تغذیه و خونرسانی عضله قلب هستند. افراد ورزشکار دارای تعداد بیشتری از این رگها هستند و رگهای آنها حالت کشسانی و ظرفیت خونرسانی بالاتری دارد. ضمناً شبکه عروق ریز داخل قلبی افراد ورزشکار، گسترده تر می شود.
برخی مطالعات حاکی از آن است که فعالیت جسمانی ممکن است سبب ایجاد عروق ریز اضافی یا جدید شوند. این عروق جدید در مواقعی که خونرسانی از یک مسیر به عضله قلب کاهش یابد (مثلا در حمله قلبی) باز می شوند و خون و اکسیژن را برای عضله قلب تأمین کرده و از مرگ آن جلوگیری می کنند.قلب یک فرد غیر ورزشکار، کمتر قادر است که در مقابل استرسها و فشارهای زندگی مقاومت کند و در مقابل هیجانات شدید که ممکن است منجر به حمله قلبی شود، حساستر است. به علاوه ورزش منظم خطر افزایش فشار خون شریانی را کاهش می دهد. فشار خون بالا عامل زمینه ساز بسیار مهم و رایج نارسایی قلبی و سکته های قلبی و مغزی می باشد.
ورزش و سرطانهاامروزه تأثیر متعادل نگهداشتن چربی بدن در پیشگیری از سرطان به خوبی شناخته شده و نقش ورزش در این ارتباط نیز می تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند.ورزش حتی در مبتلایان به سرطان نیز در بهبود کیفیت زندگی، عملکرد جسمانی، اعتماد به نفس و کمک به بهبودی آنها نقش دارد.بطور کلی، مرگ به علت سرطان در بین افرادی که از نظر جسمانی فعال هستند 50 تا 250 درصد کمتر از افراد بی تحرک است.
ورزش و دیابت (بیماری قند)دیابت نیز یکی از مهمترین بیماری های ناشی از کم تحرکی است. در کشور ما حدود 3 درصد جمعیت مبتلا به این بیماری هستند. افراد دارای فعالیت جسمانی منظم، کمتر احتمال دارد که به دیابت نوع بزرگسالی مبتلا شوند و در صورت ابتلا نیز، دیابت این افراد با انجام ورزش منظم بهتر کنترل می شود.
ورزش و پوکی استخوان (استئوپروز)امروزه یکپارچگی استخوانی از دیدگاه برخی کارشناسان، به عنوان یک جزء مرتبط با سلامت آمادگی جسمانی محسوب می شود. استخوان سالم، متراکم و قوی است. وقتی استخوانها کلسیم خود را از دست می دهند، تراکم آنها کاهش می یابد، پوک می شوند و در خطر
شکستگی قرار می گیرند. تراکم استخوان در هنگام بلوغ حداکثر است و در اوایل جوانی شروع به کاهش می کند. اما این کاهش در سنین بالا به حد خطرناکی می رسد. در نتیجه بسیاری از افراد مسن از پوکی استخوان رنج می برند. در بعضی از آنها این پوکی به آستانه شکستگی می رسد و با کوچکترین ضربه ای و گاهی حتی بدون هیچ ضربه ای، شکستگی استخوان در استخوان ران و مهره ها ایجاد می شود.افراد فعال، تراکم استخوانی بالاتری داشته و از افراد کم تحرک در مقابل پوکی استخوان مقاومترند. زنان بویژه بعد از یائسگی در معرض خطر بیشتری برای پوکی استخوان هستند و در سن پایینتری از مردان به آستانه شکستگی می رسند. تمرینات منظم که توأم با فشار وزن روی استخوانها باشد (نظیر پیاده روی تند،نرم دویدن) و تمرینات مقاومت که استخوانها را تحت کشش قرار می دهد (مثل تمرینات با وزنه) بخصوص مؤثر هستند (شنا تأثیر چندانی از این بابت ندارد).
ورزش و دردهای عضلانی اسکلتیچون به ندرت کسی از کمر درد می میرد! توجهی که به مسایلی مانند بیماری های قلبی عروقی و سرطان شده به کمر درد نمی شود. شاید برایتان جالب باشد بدانید یکی از شایعترین مشکلات و علل مراجعه به پزشک کمردردها هستند. چیزی حدود 80 درصد افراد بالغ، در طول زندگی کمر درد را تجربه خواهند کرد که توانایی عملکرد طبیعی آنها را مختل می کند. امروزه ثابت شده که بیشتر کمر دردها نتیجه ضعف قدرت و استقامت عضلات و انعطاف پذیری ضعیف هستند. افراد فعال که از استقامت عضلانی خوبی برخوردارند، کمتر از افراد غیر فعال احتمال دارد که دچار مشکلات عصبی و عضلانی کمر شوند (در مورد قدرت و استقامت عضلات و انعطاف پذیری در قسمتهای بعدی این فصل توضیح خواهیم داد).
ورزش و چاقی
شیوع چاقی و اضافه وزن در جامعه امروزی به طور پیش رونده ای رو به افزایش است. این روند به خصوص در میان کودکان و نوجوانان چشمگیر است. چاقی به خودی خود یک بیماری نیست بلکه یک وضعیت کم تحرکی است که با مجموعه ای از عوارض همراه است. افراد چاق در معرض خطر بالاتری از لحاظ ابتلای به بیماری های قلبی عروقی، دیابت، سرطان سینه، فشار خون بالا و آسم هستند.
اگرچه وقتی چاقی با عدم آمادگی قلبی عروقی و اشکایت متابولیکی نظیر فشار خون و چربی خون بالا توأم می شود، احتمال خطر مرگ زودرس و کوتاه شدن زندگی بالا می رود ولی تحقیقات نشان داده است که افراد چاق که از آمادگی جسمانی برخوردارند در خطر ویژه ای از لحاظ ابتلای به مرگ و میر زودرس نیستند. فعالیت جسمانی در حفظ و نگهداری تعادل وزن بدن و اجتناب از بیماری های ناشی از چاقی اهمیت دارد (برای اطلاعات بیشتر به بخش ترکیب بدن مراجعه نمایید).
ادامه خواندن مقاله در مورد تحرک فيزيکي و فعاليت ورزشي
نوشته مقاله در مورد تحرک فيزيکي و فعاليت ورزشي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.