nx دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
منگنز
نام منگنز از یك كلمه لاتین به نام mangnes گرفته شده است . تاریخچه : اولین استفاده ها از منگنز به عصر حجر باز می گردد . آنجا كه انسانها در حدود 17000 سال پیش برای نقاشی بر روی دیوارها ازMnO2 استفاده می كردند . بعد ها در یونان باستان از آلیاژهای استیل حاوی منگنز در تولید سلاح استفاده می شد . در مصر و روم نیز از منگنز در صنعت شیشه سازی استفاده می كردند . در قرن هفدهم یك شیمیدان آلمانی به نام Glauber پرمنگنات را به عنوان اولین نمك قابل استفاده منگنز كشف كرد . در پایان این قرن منگنز اساس تولید كلر به شمار می رفت . در سال 1771 منگنز بوسیله یك شیمیدان آلمانی شناخته شد و سرانجام در سال 1774 بوسیله یك دانشمند سوئدی به نام Gohann Gahn ایزوله شد و فلز منگنز به صورت منفرد بدست آمد .
پیدایـــــــش منابع زمینی منگنز ، بسیار زیاد اما بطور نامنظمی پراکنده شدهاند؛ منابعی که در آریکا واقع شدهاند، نامرغوب بوده و تهیه آن گران است. آفریقای جنوبی و اوکراین بیش از 80% منابع شناخته شده جهان را دارا هستند؛ آفریقای جنوبی بدون در نظر گرفتن چین و اوکراین بیش از 80% کل آنرا تولید میکند. منابع واردات آمریکا ( 2001- 1998) : سنگ معدن منگنز : گابن 70% ، آفریقای جنوبی 10% ، استرالـیا 9%، مکزیک 5% و سایر کشورها 6%. فرومنگنز : آفریقای جنوبی 47% ، فرانسه 22%، مکزیک 8%، استرالیا 8% و سایر کشورها 15%. منگنز موجود در کل واردات منگنز: آفریقای جنوبی 31% ، گابن 21%، استرالیا 13% ، مکزیک 8% و سایر کشورها 27%.
منگنز در بورکینوفاسو استخراج میشود. مقادیر بسیار زیادی منگنز در سختگاههای منگنز واقع در کف اقیانوسها وجود دارد. در سال 1970، تلاشهایی که برای یافتن روشهای عملی و اقتصادی بهرهبرداری از سختگاههای منگنز انجام میشد، متوقف گشت.خصوصیات قابل توجه
منگنز ، مانند آهن ، فلزی خاکستریرنگ است. فلزی است سخت و بسیار شکننده که بهسختی ذوب اما بهراحتی اکسیده میشود. فلزمنگنز فقط پس از پردازش خاصی فرومغناطیس میگردد. کلیترین حالتهای اکسیداسیون منگنز ، 6+ ، 4+ ، 3+ ،2+ و 7+ است، اگرچه حالتهای اکسیداسیون از 7+ تا 1+ مشاهده میشـود. ترکیبات منگنزی که درآنها منگنز دارای حالت اکسیداسیـــون 7+ میباشند، عاملهای اکسید کنندهای قوی هستند.کاربردهــــــــــــا
منگنز به خاطر خصوصیات ثابت کنندگی گوگرد ، اکسیژنزدائی و آلیاژ سازی برای تولید آهن و فولاد ضروری است. فولادسازی ، ازجمله بخش تولید آهن آن ، بیشترین مقدار منگنز داخلی را نیاز دارد که اخیرا” بین 90% تا 85% مقدار مورد نیاز است. از بین کاربردهای مختلف دیگر آن ، منگنز بخش اصلی فرمولهای فولادضد زنگ ارزان قیمت و آلیاژهای آلومینیم پرکاربرد را تشکیل میدهد.
از اکسید منگنز ، در انواع پیلهای خشک جدید استفاده میشود. انتظار میرود ماهیت و سطح کلی کاربرد منگنز در آمریکا در آینده ای نزدیک تقریبا” یکسان باقی بماند. هیچ گونه فنآوری عملی برای جایگزینی مواد دیگر به جای منگنز یا استفاده از مقادیر داخلی و سایر ذخائر جهت خودکفایی آمریکا نسبـت به کانی منگنز سایر کشورها وجود ندارد.
نقش بیولوژیکی منگنز ، ماده غذایی است که وجود آن به مقدار کم برای تمامی گونههای حیات ، ضروری میباشد. ردههای آنزیمهایی که عوامل مشترک منگنز دارند، بسیار گسترده است و مثلا” شامل oxidoreductases transferases ، hydrolases ، lyases ، isomerases ، ligases ، lectins ، integrins میباشند. شاید آرژیناز ، دیسموتاس سوپر اکسید ، حاوی منگنز و سم دیفتری ، معروفترین پلیپپتیدهای منگنز باشند. ترکیبات پرمنگنات پتاسیم که آنرا بلورهای کاندی هم مینامند، بهعلت خصوصیات اکسیداسیون آن ، یک معرف آزمایشگاهی متداول است و بعنوان یک داروی محلی کاربرد دارد؛ ( مثلا” برای درمان بیماریهای ماهی ). دیاکسید منگنز در پیلهای خشک کاربرد داشته ، نیز میتوان از آن برای کلر زدایی شیشههایی که با مقادیر کمی آهن ، سبز رنگ شدهاند، استفاده نمود. با ترکیبات منگنز ، میتوان شیشهها را ارغوانی کرد و عامل رنگ ارغوانی واقعی میباشد. علاوه بر اینها ، از دیاکسید منگنز برای تولید اکسیژن ، کلر و رنگهای سیاه جامد استفاده میگردد.
ایزوتوپهـــــــــا منگنز بطور طبیعی دارای یک ایزوتوپ پایدار Mn-55 میباشد. 18 ایزوتوپ پرتوزاد هم برای این عنصر شناسایی شده است که پایدارترین آنها منگنز53 با نیمه عمر 7/3 میلیون سال ، منگنز-54 با نیمه عمر 312,3 روز و منگنز-52 با نیمه عمر 5,591 روز هستند. مابقی ایزوتوپهای رادیواکتیو از نیمه عمری کمتر از 3 ساعت برخوردار بوده که نیمه عمر اکثر آنها کمتر از 1 دقیقه است. همچنین این عنصر دارای 3 meta states میباشد.
منگنز ، جزء عناصر گروه آهنی است که تصور میشود در ستارگان بزرگ ، اندکی قبل از انفجار ابراختر سنتز شدهاند. منگنز-53 به شکل Cr-53 با نیمه عمر 3,7 میلیون سال فرسایش مییابد. منگنز-53 بهعلت نیمه عمر نسبتا” کوتاهش یک رادیونوکلید غیر فعال است. محتویات ایزوتوپی منگنز ، معمولا” با محتویات ایزوتوپی کروم ترکیب میشـــــــود که در isotope geology بکار میرود. نسبتهای ایزوتوپی منگنز – کروم شواهدی را که از آلومینیم 26 و پالادیم 107 برای تاریخ آغازین منظومه شمسی وجود دارد، تقویت میکند.
ایزوتوپهای منگنز از نظر وزن اتمی بین amu 46 تا amu 65 قرار دارند. حالت فروپاشی اولیه ، قبل از فراوانترین ایزوتوپ پایدار ( Mn-55 ) جذب الکترون و حالت اولیه پس از آن بتا میباشد. هشدارهــــــــــا مقدار بیش از حد منگنز ، سمی است و بهعلت میزان مسمومیتزایی این عنصر تماس با گرده ، بخار و ترکیبات منگنز حتی برای زمانهای کوتاه نباید از حداکثـــر mg/m 35 فراتر رود. محلولهای پرمنگنات اسیدی کلیه مواد معدنی را که با آنها در تماس هستند، ازبین خواهند برد و قادر به سوزاندن آنها میباشند.
شناخت محیط رشد ، منگنز منگنز بهمیزان بسیار کمی مورد نیاز گیاه است و در صورت زیاد شدن میزان آن در خاک ، بر روی گیاه اثر مسموم کننده خواهد داشت. وجود منگنز برای بسیاری از اعمال گیاهی مانند فتوسنتز ، تنفس و تهیه کلروفیل ضروریست. علایم کمبود آن در گیاهان مختلف متفاوت میباشد. سوختگی کنار برگها و یا لکههای سوختگی میانه برگها ، همچنین کاهش رشد و گلدهی گیاه از نشانههای کمبود منگنز است و چون مانند آهن ، درون گیاه غیر قابل انتقال است، ابتدا برگهای جوان علایم کمبود را نشان میدهند، در واکنشهای قلیایی در خاک تثبیت شده و با پایین آوردن واکنش خاک ، بیشتر قابل استفاده میگردد. در خاکهای خیلی اسیدی ممکن است بهعلت افزایش بیش از حد جذب آن در گیاه مسمومیت ایجاد شود. برای رفع کمبود منگنز از سولفات منگنز استفاده میشود که در خاکهای ایران بازده آن بسیار ناچیز است
نام منگنز از یك كلمه لاتین به نام mangnes گرفته شده است . خواص شیمیایی : این عنصر دارای خواص شیمیایی به شرح زیر است :Atomic number : 25 Atomic weight : 54.93805 amu Atomic volume : 1.39 cm3/mol Atomic radius : 127 pm Molar volume : 7.35 cm3 Heat of fusion : 12.050 kj/molHeat of vaporation : 226.0 kj/molخواص فیزیكی : این عنصر دارای خواص فیزیكی به شرح زیر است : State : SolidMelting point : 1517.2 Ko Boiling point : 2333 Ko Density (293 Ko) : 7.43 g/cm3 Velocity of sound : 5150 m/s Young modulus : 198 Gpa Bulk modulus : 120 Gpa Mineral hardness : 6.0 no units Brinell hardness : 196 MN/m2 Electrical resistivity : 160 cm Thermal conductivity : 7.81 J/m.sec.deg Electrycal conductivity : 5.405 J/mohm.cm Polarizability : 9.4A^3 Ionic radius(+2 ione) : 89 pm Ionic radius(+3 ione) : 75.3 pm Color : gray/white
كاربردها : كاربردهای منگنز به دو دسته صنعتی و غیر صنعتی تقسیم می شود .
كاربردهای صنعتی : در حدود 80% منگنز تولید شده به مصرف تولید آلیاژهای ferromanganese میرسد.در استیل ها این فلز خواص پیچشی , چكش خواری , استحكام , سختی , خشكی و مقاومت در برابر فرسودگی استیل را افزایش می دهد . به همراه آلومینیوم و بخصوص مقدار كمی فلز مس تشكیل آلیاژهای ferromagnetic را می دهد .در صنعت شیشه سازی از MnO2 به منظور هز بین بردن رنگ آبی یونهای آهن موجود در شیشه و تولید شیشه شفاف استفاده می شود .كاربردهای غیر صنعتی : اكسیدهای منگنز برای تولید اكسیژن , كلر و از بین بردن رنگهای تیره استفاده میشود.از اكسید Mn2O3 برای تبدیل آنیلین به Hydroquinone مورد استفاده قرار می گیرد .پرمنگنات منگنز به عنوان یك اكسید واسطه قوی برای استفاده در دارو سازی تولید می شود .یكی از كاربردهای حیاتی منگنز نقش آن به عنوان عنصری ضروری در حفظ سلامتنی بدن است . این عنصر در استفاده از ویتامین B1 بسیار مهم است .
منابع :
1)http://www.webelements.com/ 2)http://www.chemicalelement.com/ 3)http://www.manganese.com/ 4)http://www.mn.com/ 5)http://www.environmentalchemistry.com/
ادامه خواندن تحقيق در مورد منگنز
نوشته تحقيق در مورد منگنز اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.