nx دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
طرح آموزش فراگیر فناوری اطلاعات در ایران
(مبتنی بر الگوی بینالمللی ICDL)
چكیده
مدتی است كه بحث بحران اشتغال در كشور مطرح شده است كه دلیل عمده آن رسیدن موج جمعیتی دهه شصت به مرزهای ورود به دانشگاه و بازار كار است. توسعه تكنولوژی و بویژه تكنولوژی اطلاعات میتواند كمك قابل توجهی به حل این مشكل بنماید و شغلهای متنوع و بسیاری در این حوزه ایجاد كند. برای توسعه و گسترش فناوری اطلاعات در جامعه، اولبن قدم ایجاد مهارت و توانایی استفاده عموم مردم از كامپیوتر شخصی و فناوری اطلاعات در هر شغل و حرفهای است.
امری كه در ادبیات آموزشی “سواد كامپیوتری” نامیده میشود. این مقاله بنا دارد ضمن تعریف سواد كامپیوتری، بر اساس الگوی بینالمللی گواهینامه كاربری كامپیوتر در اروپا طرحی برای آموزش فراگیر فناوری اطلاعات در كشور ارائه نماید. این طرح میتواند در آموزش و پرورش، سازمان آموزش فنی و حرفهای، دانشگاه جامع علمی – كاربردی و سایر مراكزی كه میخواهند توانایی افراد را در استفاده از كامپیوتر شخصی ارتقا دهند بكار گرفته شود.
كلید واژه : آموزش كامپیوتر و فناوری اطلاعات، سواد كامپیوتری، گواهینامه كاربری كامپیوتر در اروپا، ECDL/ICDL مقدمـــه : در مقطع كنونی كشور ما در شرایط ویژهای بسر میبرد كه وجه اصلی این شرایط را میتوان تركیب خاص جمعیتی دانست. موج جمعیتی دهه شصت هجری شمسی، اكنون به مرزهای ورود به دانشگاه و بازار كار رسیده است و موجب شده كه برای حفظ درصد بیكاری موجود(حدود 10%) لازم باشد سالانه بیش از هشتصد هزار فرصت شغلی ایجاد شود در حالیكه در طی سالهای گذشته بیش از سیصد هزار فرصت شغلی ایجاد نشده است. واقعیت اینست كه بحران اشتغال در پیش است و این در حالی است كه عمدتا توجه كمی در مدیران و مسئولین اجرایی كشور به این مسئله وجود دارد و هنوز اتفاق نظر در راه حل آن و هماهنگی و اراده ملی در تحقق آن وجود ندارد. بررسی شرایط جدید بینالمللی نشان میدهد كه راه توسعه كشور و عبور مطمئن از این بحران، توانمندی تكنولوژی است. به گونهای كه ضمن پاسخ به به نیازهای داخل كشور، صدور كالاهای با تكنولوژی بالا (كه دارای ارزش افزوده بالایی است) و صدور خدمات فنی و مهندسی را دربر داشته باشد.]1[یكی از تكنولوژیهایی كه میتواند در این عرصه نقش بازی كند “تكنولوژی اطلاعات” است. توسعه این فناوری تاثیر بسیار گستردهای در توسعه سایر تكنولوژیها، افزایش بهرهوری سازمانها و مراكز، بهبود ارائه خدمات به مردم و ایجاد شغلهای جدید و متنوع دارد. تفاوت عمده توسعه این فناوری نسبت به سایر فناوریها را میتوان ضرورت فراگیر شدن استفاده از این فناوری در سطح وسیعی از جامعه دانست كه از یك طرف بدون آن بازار لازم در كشور ایجاد نمی شود و از طرف دیگر ایجاد مشاغل جدید نیز بدون آموزش مهارتهای لازم به متقاضیان ممكن نیست. همین واقعیتهاست كه مفهوم “سواد كامپیوتری” را وارد ادبیات آموزش در بسیاری از كشورها كرده است.این مقاله بنا دارد طرحی برای آموزش سواد كامپیوتری در كشور ارائه دهد. در ابتدای طرح، مفهوم سواد كامپیوتری مطرح شده، سپس نارسائیهای عمده آموزش كامپیوتر در كشور بررسی شده و پس از آن مبتنی بر الگوی بینالمللی “گواهینامه كاربری كامپیوتر در اروپا” طرح پیشنهادی آموزش فراگیر كامپیوتر و فناوری اطلاعات، متناسب با نیازها و مقتضیات كشور ارائه میشود. مخاطبان این طرح بسیار گسترده بوده و طیف وسیعی از جامعه از جمله، دانشآموزان، دانشجویان، كارمندان، كارجویان و صاحبان حرف و مشاغل را دربر میگیرد.
مفهوم سواد كامپیوتری : مفهوم سواد كامپیوتری مدتی است كه وارد ادبیات آموزش در بسیاری از كشورها شده است. به این معنی كه در دنیای فعلی و آتی كسی كه نتواند از كامپیوتر برای بدست آوردن مطالب مورد نیاز خود یا انجام كارهای روزمره عادی و حرفهای خویش استفاده كند مرتباً نیازمند كمك از دیگران خواهد بود. بنابراین همانطور كه باسواد شدن همه شهروندان، اهمیت قابل توجهی در رشد فردی و اجتماعی آن جامعه دارد، ضروری است هر شهروند در جامعه، حداقل دانش و مهارت مورد نیاز برای استفاده از فناوری اطلاعات و كامپیوتر شخصی را دارا باشد. برای رسیدن به این هدف ابتدا باید حداقل دانش و مهارت مورد نیاز تعریف شده سپس مراكز آموزشی – مبتنی بر این اصول – داوطلبان را آموزش داده و در نهایت بر مبنای یك امتحان استاندارد، صلاحیت فرد بررسی شده و در صورت شایستگی، گواهینامه معتبر و پذیرفته شده در سطح كشور به متقاضی اعطا شود. این متن بنا دارد به این مهم بپردازد. نارسائیهای عمده آموزش كامپیوتر: سه نارسایی عمده در آموزش كامپیوتر و فنآوری اطلاعات مشاهده میشودكه در ذیل هریك از این نارساییها بررسی میشود: الف- عدم تمایز روشن بین آموزش كامپیوتر با هدف تربیت كاربران و استفادهكنندگان از كامپیوتر و آموزش كامپیوتر با هدف تربیت متخصصین كامپیوتر اگر هدف آموزش، تربیت كاربران برای استفاده هرچه بهتر از كامپیوتر شخصی باشد باید آموزشهایی مدنظر قرار گیرد كه كامپیوتر را به عنوان ابزاری در خدمت مهارتهای فردی و حرفهای قرار دهد و این قابلیت را در فرد تحت تعلیم بوجود آورد كه در صورت نیاز بتواند آن را به راحتی با كاربردهای خاص حرفه موردنیاز عجین كند. واضح است كه با این هدف، آموزش برنامهنویسی نه تنها مفید نبوده بلكه تبعاتی نیز دربر دارد.اگر هدف آموزش، تربیت متخصصان كامپیوتر باشد، در اینصورت لازم است تخصص مورد نظر از جمله برنامهنویسی، تعمیر و نگهداری و مونتاژ، مدیریت و نگهداری شبكه و غیره مشخص شده و متناسب با آن دوره آموزشی تدوین شود.( تفاوت بین این دو هدف آموزشی، مشابه همان تفاوتی است كه میتوان بین راننده اتومبیل و مكانیك اتومبیل قائل شد). در طرح مورد نظر نگارنده، هدف، تربیت كاربران و استفادهكنندگان از كامپیوتر است و نه متخصصان كامپیوتر. در رابطه با مهارتها و آموزشهای مورد نیاز استفادهكنندگان كامپیوتر سؤالات ذیل قابل طرح است: 1- مهارتهای پایه استفاده از كامپیوتر در هر حرفه و فن چیست؟ 2- چه نوع آموزشهایی برای این كاربران ضرورت دارد؟
ب- عدم فراگیری مهارتهای فردی برای استفاده از كامپیوتر كامپیوتر ابزاری است كه در خدمت مهارتهای فردی و حرفهای قرار میگیرد. به عنوان مثال اگر كسی نحوه نوشتن یك نامه اداری را بلد نباشد بهترین ابزار ( از قلم و خودنویس و كاغذ گرفته تا كامپیوتر و چاپگر) تنها شكل كار را بهبود میبخشد و كمكی به محتوای متن ارسالی نمیكند. بنابراین لازم است كه از برخوردار بودن فرد متقاضی از مهارتهای فردی و حرفهای اطمینان حاصل نموده و یا در صورت نیاز این مهارتها، همراه با آموزش كامپیوتر، فرا گرفته شود. مثال روشن در این زمینه، آموزش صفحه گستردهها به مدیران است. نرمافزارهای صفحه گسترده، ابزار بسیار مناسبی برای مدیران از شركتهای كوچك گرفته تا سازمانهای بزرگ و بینالمللی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات است. اما معمولاً مدیران در كشور ما آشنایی كافی با نحوه تجزیه و تحلیل اطلاعات ندارند و نمیتوانند آمار و اطلاعات و جداول در اختیار قرار گرفته را به شكل مناسبی جمعبندی نموده و با استفاده از آنها، تصمیمات عادی، مهم و یا استراتژیك را اتخاذ نمایند. با این فرض، آموزش یك صفحه گسترده مانند Excel به آنها كمك زیادی نخواهد كرد و بجای اینكه این برنامه كاربردی را یك سیستم منسجم و بههمپیوسته و كاملاً موردنیاز احساس كنند، آن را اجزای گسستهای میبینند كه غایت كاربرد آن روشن و واضح نیست. این امر یكی از دلایل ناكامیهای 75% از نظامهای بزرگ و گسترده اطلاعات است. ]2[مهارتهای پایه برای استفاده از كامپیوتر در هر حرفه و كار را چنین میتوان برشمرد : مهارتهای اولیه : مهارتهایی هستند كه موردنیاز هر فرد میباشد. (فارغ از اینكه ابزار كمككننده به آن چیست) این مهارتها عبارتند از:– اصول نامهنگاری و نگارش – جستجو و یافتن اطلاعات و مطالب – سازماندهی اطلاعات – تجزیه و تحلیل مطالب – ارائه مطالب مهارتهای ثانویه : مهارتهایی هستند كه برای استفاده از كامپیوتر در ارتقاء مهارتهای اولیه لازم است. این مهارتها عبارتند از:– مبانی كامپیوتر و فنآوری اطلاعات – تایپ و سرعت حركت انگشتان برای سهولت كار با كامپیوتر – زبان انگلیسی ( در حد فهمیدن دستورات و پیغامهای برنامهها و استفاده از اینترنت كه عموماً به زبان انگلیسی است).
ج- استاندارد نبودن آموزشهای ارائهشده و در نتیجه نبودن یك مدرك معتبر اگر آموزشهای ارائهشده در مؤسسات و مراكز مختلف آموزشی استاندارد نباشد، طبیعتاً نمیتوان انتظار وجود یك مدرك روشن و معتبر را داشت كه بر مبنای آن حد مهارت دارنده مدرك، مشخص و تضمین شود و ملاك اطمینانی برای استخدام افراد در شغلهای مبتنی بر كامپیوتر باشد. در این رابطه سؤالات ذیل مطرح است : 1- شركت یا مؤسسهای كه میخواهد افراد را در حرفههای مبتنی بر كامپیوتر استخدام كند چگونه متوجه شود كه شخص متقاضی مهارت لازم را داراست؟ 2- آیا آموزش كامپیوتر در سطح كشورها استاندارد شده است؟ 3- آیا مرجعی وجود دارد كه علاوه بر یك كشور در سایر كشورها نیز اعتبار داشته و مدرك آن قابل قبول باشد؟ گواهینامه كاربری كامپیوتر در اروپا سعی كرده است كه به سؤالات فوق پاسخ كاملی بدهد. مرجعی كه ابتدا در اروپا و با تایید كمیسیون اروپا گسترش پیدا كرده و به تدریج در بسیاری از كشورهای آمریكایی، آسیایی و آفریقایی نیز مورد پذیرش قرار میگیرد.
گواهینامه كاربری كامپیوتر (ECDL\ICDL) گواهینامه كاربری كامپیوتر در اروپا ECDL)) كه در سطح بینالمللی ICDL نامیده میشود تضمین میكند كه دارنده آن، دانش مفاهیم پایه فناوری اطلاعات را دارا بوده و صلاحیت و توانایی استفاده از كامپیوتر شخصی و كاربردهای عمومی كامپیوتر را دارا میباشد. به بیان دیگر این گواهینامه، نشان میدهد كه دارنده آن یك امتحان تئوری كه دانش او را در مفاهیم پایه فناوری اطلاعات ارزیابی میكند و شش امتحان عملی كه شایستگی فرد را در استفاده از كامپیوتر شخصی و كاربردهای عمومی كامپیوتر ارزیابی میكند با موفقیت گذرانده است. ICDL یك گواهینامه پذیرفتهشده بینالمللی است كه توسط شركتها، موسسات ، مراكز دولتی به عنوان مدركی برای استخدام متقاضیان تلقی شود و تضمین میكند كه متقاضی و یا كارمند دانش و مهارت لازم برای استفاده از كامپیوتر شخصی و كاربردهای عمومی آن را برابر با سرفصلهای پذیرفته شده بینالمللی داراست . هدف كلی برنامه ICDL بهبود و پیشرفت در سطوح پایه فناوری اطلاعات و لایههای بالاتر آن در استفاده از كامپیوتر شخصی در سطح اروپا و بینالملل است.این استاندارد توسط بنیاد ICDL گسترش پیدا كرد. نقش این بنیاد، تشویق و هماهنگی توسعه مفاهیم ICDL است. بنیاد ICDL بر شیوه آموزش و ارزیابی این الگو در اروپا و سطح بینالمللی نظارت دارد. بنیاد ICDL یك سازمان غیرانتفاعی است كه با هدف هماهنگی مفاهیم پایه ICDL در اروپا تشكیل شده و كشورهایی كه عضو جامعه اطلاعرسانی حرفهای اروپا CEPIS هستند، بر این گواهینامه صحه گذاشتهاند و در محدوده اروپا برای هركدام از این كشورها معتبر است. در خارج از اروپا لازم است سازمانهای گواهیدهنده توسط بنیاد ICDL ارزیابیشده و گواهی صلاحیت برای آنها صادر شده باشد.
الف) اهداف ICDL : 1- ترویج و پرورش سواد كامپیوتری برای همه2- افزایش سطح دانش فناوری اطلاعات و سطح صلاحیت فنی استفاده از كامپیوترهای شخصی و كاربردهای عمومی آن برای همه شهروندان در سطح اروپا و بینالملل. 3- تضمین این امر كه كاربران كامپیوتر در استفاده از كامپیوتر شخصی مهارت كافی را دارند. 4- افزایش بهرهوری همه كاربرانی كه در كارشان، نیاز به استفاده از كامپیوتر دارند.5- بهتر نمودن بازگشت سرمایهگذاری در فناوری اطلاعات.6- مهیا نمودن یك شرایط پایه برای اینكه همه مردم ، فارغ از نوع تحصیلات و تجربیات قبلیشان بتوانند عضو یك جامعه اطلاعاتی باشند.ب) ویژگیها و فواید ICDL : امروزه، مهارتهای كامپیوتری اهمیت روزافزونی برای مردم در كلیه امور زندگی پیدا كرده است. ICDL یك گواهینامه فناوری اطلاعات برای همه شهروندان است و برای همه كسانی كه به آن نیاز دارند (و یا علاقهمند به آن هستند) دانش فنی استفاده از كامپیوتر شخصی را میآموزد. این گواهینامه برای همه مردم – در هر كاری كه انجام میدهند – و افراد جویای كار در هر سنی كه هستند مناسب است. بعضی از ویژگیهای مفید ICDL را چنین میتوان برشمرد : 1- گواهینامه مهارت برای استفاده از فناوری اطلاعات برای همه 2- یك روش ابتكاری و ملموس برای اندازهگیری و تایید مهارتهای هر فرد 3- یك الگو برای آموزش و یادگیری در جامعه اطلاعاتی 4- یك مدل بسیار موثر برای ارزیابی فارغالتحصیلان آموزش فناوری اطلاعات 5- اطلاعرسانی به عموم مردم برای مشاركت فعال در تولید و توزیع اطلاعات 6- یك صلاحیتنامه منعطف و قابل دسترسی كه امكان تحرك و پویایی دارنده آن را افزایش میدهد.
ج) مخاطبان ICDL : مخاطبان ICDL عموم افرادی است كه میخواهند به شایستگی از كامپیوتر شخصی استفاده ببرند: از جمله كاركنان و كارمندان، دانشآموزان و شهروندان. این گواهینامه مدركی برای احراز صلاحیت آنها در استخدام ، ارتقاء و بهبود شغل میباشد ( براساس مهارت موردنیاز در استفاده از كامپیوتر). با این تعریف ICDL محدوده وسیعی از جمعیت یك جامعه را برای آموزش و ارزیابی مدنظر قرار دارد.
ادامه خواندن مقاله طرح آموزش فراگير فناوري اطلاعات در ايران
نوشته مقاله طرح آموزش فراگير فناوري اطلاعات در ايران اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.