nx دارای 39 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
چکیدهکارکردها و تفاوتهای فضای مجازی با سایر رسانه ها باعث شده که تصور شود عرصه علم ارتباطات در حال تجربه کردن یک تغییر بسیار اساسی است. در واقع گروهی از متفکران معتقدند این تغییرات به ظهور نظریه های جدیدی در حوزه علم ارتباطات منتهی خواهند شد. فضای مجازی هم مثل سایر رسانه ها با انسان سر و کار دارد و نتایج تحقیقات جدید نشان داده که اثراتی که به این رسانه نوظهور نسبت داده می شود مبالغه آمیز است. تحقیق در فضای مجازی با استفاده از نظریه های موجود نشان می دهد که این نظریه ها برای فضای مجازی هم تبیین های قابل قبولی ارائه می کنند و بنابراین برای تحقیقات بعدی کافی به نظر می رسند.در این مقاله خواهیم دید به دلیل کافی بودن نظریه های موجود ارتباطی برای تبیین فضای نوین رسانه ای ، فضای مجازی با و جود تفاوتهای ماهوی آن با سایر رسانه ها باعث نخواهد شد نظریه های عمده جدیدی در عرصه علم ارتباطات ظهور پیدا کنند.
واژگان کلیدی: فضای مجازی ، اینترنت ، نظریه های ارتباطات ، فرهنگ مجازی مقدمهدر فوریه سال 2006 تعداد کاربران اینترنتی در جهان از مرز یک میلیارد نفر گذشت. در فاصله سالهای 2000 تا 2006 رشد تعداد کاربران اینترنتی در جهان بیش از200 درصدبوده است. آمار در مورد ایران کمی متفاوت است. بین سالهای 2000 تا 2006 تعداد كاربران اینترنتی در ایران بیش از 3100 درصد افزایش یافته است و در حال حاضر به بیش از 5/11 میلیون نفر بالغ می شود .
با این توضیح مقدماتی باید گفت مسئلهای که در حال حاضر دانش ارتباطات با آن روبروست به نظریه پردازی در این حوزه یعنی ارتباطات مربوط میشود.کارکردهای نظریه برای علم، متخصصان رشته ارتباطات را بر آن داشته تا با توجه به كمبودهای نظری موجود و تامین نظامهای مفهومی قابل انطباق با این تحولات، به نظریه سازیهای جدید در این حوزه بپردازند. در واقع در سنت دانش ارتباطات توسعه فناوری های ارتباطی همیشه با ایجاد نظریه های جدید ارتباطی همراه بوده است. این مسئله فعالان عرصه دانش ارتباطات را وادار می کند كه بیاندیشند كه آیا با پیدایش فضای مجازی ، نوع جدیدی از نظریه های ارتباطی مورد نیاز است؟
در این مقاله ابتدا تاریخچه ای از پیدایش و همچنین گسترش فضای مجازی ارائه خواهم داد و در ادامه فرهنگ مجازی را توضیح خواهم داد. پس از آن پدیده های نوظهور در فضای مجازی را بر خواهم شمرد. تفاوتهای روانشناختی موجود میان فضای مجازی و رسانه های پیش از آن هم مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در مرحله بعد با مروری بر روی ایده ها و نظریات مختلف و گاه متضاد نشان خواهم داد که حوزه ارتباطات با ظهور و گسترش فضای مجازی چقدر در حوزه نظریهپردازی دستخوش تغییر و تحول شده و یا خواهد شد؟ سپس، به قابلیت نظریههای موجود ارتباطی برای اکتشاف، توصیف و تبیین در حوزه فضای مجازی خواهم پرداخت و در پایان به سوال مطرح شده در عنوان مقاله پاسخ خواهم داد.
فضای مجازیوقتی صحبت از فضای مجازی به میان می آید مردم اغلب به كامپیوتری فكر میكنند كه به اینترنت متصل است در حالیكه این فقط بخش بسیار كوچكی از فضای مجازی راتشكیل میدهد. از نگاه دیوید بل (2001) فضای مجازی فقط مجموعهای از سخت افزار نیست بلكه مجموعهای از تعاریف نمادین است كه شبكهای از عقاید و باورها را در قالب داد و ستد بیت رد و بدل میكنند.
فضای مجازی درواقع نامی است كه تعداد زیادی از كاربردهای امروز فناوری های جدید ارتباطی را دربر میگیرد. این نام نخستین بار بوسیله ویلیام گیبسون در رمان نورومانسر (1984) ابداع شد (هولمز، 2005). همانطوركه كاترین هایلس (1996) نشان میدهد دیدگاه گیبسون خودبخود به وجود نیامده بود و دگرگونی های مبتنی بر فناوری انجام شده در دهه های 1980 و1990 نقش زیادی در ظهور این اصطلاح داشت (به نقل از ویتاکر، 2004). فلیشی (2002) نشان می دهد كه ظهور فضای مجازی در واقع درست بعد از پایان جنگ جهانی دوم و با راه افتادن موج فناوریهای جدید كامپیوتری در فرم اولیه آن اتفاق افتاد (به نقل از ویتاکر، 2004).
علیرضا دهقان (1384) معتقد است فضای مجازی یک شبکه گسترده جهانی است که شبکه های مختلف رایانه ای در اندازه های متعدد و حتی رایانه های شخصی را با استفاده از سخت افزار ها و نرم افزار های گوناگون و با قرارداد های ارتباطی به یکدیگر وصل می کند. فناوری های ارتباط راه دور اساس فضای مجازی را تشكیل می دهند (ویتاكر,2004). هر چند برخی از این فناوری ها مانند تلگراف و تلفن در اوایل قرن نوزدهم اختراع شده بودند اما همه گیر و ارزان شدن این فناوری ها و بالارفتن توان فنی آنها كه شرط اصلی ظهور فضای مجازی است در چند سال اخیر اتفاق افتاده است. ویتاكر در توضیح این مسئله به رویداد تاجگذاری ملكه انگلستان اشاره می كند كه حدود بیست میلیون نفر آن را از تلوییون تماشا كردند. در حالیكه تعداد تلویزیونها در انگلستان تا قبل از چند ماه مانده به مراسم 600000 دستگاه برآورد میشد, دراین چند ماه تقریباَ همین تعداد تلویزیون درانگلستان خریداری شد. شیوع فناوری های ارتباطی درسالهای بعد رفته رفته به شكل گیری وظهورفضای مجازی منجر شد.
كلمه فضای مجازی (سایبر اسپیس) از درون كلمه سایبرنتیكس كه در سال 1948 بوسیله نوربرت وینر ابداع شده بود پدید آمد. سایبرنتیكس علم نظریه كنترل است و در مورد سیستم های پیچیده بكار می رود (ویتاكر, 2004). كلیه سیستمهایی كه با روشهای خودفرمایی اداره می شوند در واقع سیستمهای سایبرنتیكی هستند. گاهی اوقات كلمه سایبرنتیكس در معنایی غیر از معنای اولیه آن مثلاً به معنای قانونگذاری و قانونمندی بكار میرود (دامسایر ,1993 و بیر 1994). دلیل این نوع نامگذاری به پیچیدگی این نوع قوانین مربوط می شود. ارتباط واژه ای فضای مجازی (سایبراسپیس) و سایبرنتیكس هم به مسئله پیچیدگی بر می گردد.
لیندلاف (2002) ارتباطات كامپیوتری را بسیار متفاوت از سایر ارتباطات می داند و معتقد است اینگونه ارتباطات باید با یك روش شناسی متفاوت از بقیه روشها مورد تجزیه تحلیل قرارگیرند. لیندلاف در این مورد معتقد به یك رویكرد ساختار اجتماعی است. رویكرد ساختار اجتماعی عوامل غیر انسانی را هم در ارتباطات دخیل می داند.
فرهنگ مجازی گاهی دركنار اصطلاح فضای مجازی به اصطلاح فرهنگ مجازی برخورد می كنیم. مسائلی كه برای نظریه پردازان در حوزه فرهنگ در فضای مجازی مطرح میشوند شامل مسائلی همچون شكل گیری فرهنگ جدید, بازنمائی و درك از واقعیت مجازی و هویت می شوند (بل، 2001).
اهمیت و قدرت اشكال اجتماعی مانند اجتماعات مجازی و گفتمان فضای مجازی در فرهنگ عامه و حوزه های دیگر هم بخش دیگری از حوزه مطالعاتی این نظریه پردازان را تشكیل می دهند (باربارا كندی ودیوید بل2001 , بل 2001 واندرو هرمن وتوماس سویفت 20009 پس از ظهور فرهنگ مجازی كم كم سر و كله خرده فرهنگ های مجازی هم پیدا شد. جماعت های مجازی و آنلاین كه به زیر شاخه های مختلف تقسیم می شوند باعث ظهور این خرده فرهنگ ها شده اند.
بل (2001) فرهنگ مجازی را مصنوع فضای مجازی می داند. كلماتی كه روی صفحه كامپیوتر پدیدار می شوند تشكیل جماعت می دهند. این جماعتهای مجازی فرهنگ خاص خود را دارند و هویت ها هم در این جماعت ها دوباره تعریف می شوند. نكته مهم در باره این هویت ها این است كه در فضای مجازی چنین هویت هایی به شدت انعطاف پذیر و فریبنده می شوند. فرهنگ مجازی در چنین فضایی شكل می گیرد. رینگولد ( 1999) معتقد است عامه مردم در برخورد با فضای مجازی همان كاری را خواهند كرد كه با بقیه فناوری های ارتباطی كرده بودند یعنی متخصصان ارتباطات را شگفت زده خواهند كرد. اما باید اذعان كرد كه پیش بینی اینكه فرهنگ مجازی چه مسیری را طی خواهد كرد بسیار مشكل است.
پدیده های جدید در فضای مجازیبه موازات ظهور فضای مجازی و در حوزه ارتباطات با واسطه كامپیوتری رفته رفته نظریه ها و پدیده های جدیدی به شرح زیر ظهور كرده اند:سایبرفیمینیسم : در سال 1998 شركت داده های بین المللی اعلام كرد كه در چند سال آینده تعداد زنان كاربر اینترنت در ایالات متحده از مردان بیشتر خواهد شد در حالیكه زنان در ابتدا كمتر از سه درصد كاربران اینترنت در آمریكا را تشكیل می دادند. سایبر فمینیسم در ابتدا به انگیزه مخالفت با گفتمانهای ضد فمینیستی ظاهر شد (ویتاكر،2002). گروهی از پیشروان حوزه سایبرفمینیسم مانند پلانت (1996و 1997) و هاراوی (1991) ادعا كردند ذهنیت زنانه می تواند منطق فناوری را دگرگون كرده و خسارات ناشی از آن را كم كند. آنها معتقد بودند باید از فضای مجازی برای همه گیر كردن گفتگو در مورد اموری مانند هویت, ارتباط, قدرت و جنسیت استفاده كرد. آنها این كار را نه تنها برای بررسی نظریه ها بلكه به عنوان روشی برای باز تعیین نقش زنان در ابتدای قرن بیستم توصیه میكنند (ویتاكر,2001). مسئله رابطه جنسیت با استفاده از فضای مجازی را بعداً در بخش شکاف آگاهی بیشتر مورد بررسی قرار خواهیم داد.
قدرت مجازی : جردن (1999) مفهوم قدرت مجازی را تعریف كرد و آن را به سه قسمت تقسیم كرد: فردی, اجتماعی و تصوری. این نوع از قدرت در مورد فرد وقتی اتفاق می افتد كه او به توانایی لازم برای دسترسی و استفاده از امكانات برای تماس با دیگران برسد. زمانی كه برای یك گروه این توانایی بوجود بیاید نوع اجتماعی این نوع از قدرت ایجاد می شود. قدرت مجازی تصوری زمانی واقع می شود كه یك ایدئولوژی, جنبش یا حركت اجتماعی به امكانات جدید ارتباطی دسترسی پیدا كند.
سایبر پانك : تركیبی از دوكلمه سایبرنتیكس و پانكس و یك ژانر زیر شاخه از داستانهای تخیلی است. اینگونه داستانها بیشتر بر روی مسائلی همچون هكرها , فناوری های ارتباطی پیچیده , كامپیوتر ها , هوش مصنوعی و غیره متمركز می شوند. دو دهه قبل نخستین نمونه از این نوع داستانها پدیدار شدند و بسیار مورد استقبال قرار گرفتند. از پیشرو ها در زمینه نظریه پردازی در حوزه سایبر پانك می توان از ویلیام گیبسون , رودی راكر , جان شرلی , وبروس استرلینگ نام برد.
روابط مجازی : در این پدیده دو یا چند نفر از طریق كامپیوتر با هم ارتباط برقرار میكنند و برای هم پیام هایی تحریك كننده و حتی غیر اخلاقی و جنسی می فرستند. روابط مجازی انواع مختلف صوتی , تصویری , نوشتاری و . . . دارد. سایبورگ : تركیبی است از دو كلمه سایبرنتیك و ارگانیزم و به تركیبی از فناوری و زیست شناسی اطلاق می شود. كافه مجازی : به معنی كافی نت ایرانی است و به كافه ای كه امكانات اینترنتی را در اختیار مردم قرار می دهد اطلاق می شود.
دموکراسی سایبر: دموکراسی سایبر مفههومی است که در آن اینترنت به عنوان عامل ارتقا دهنده مشارکت و به تبع آن دموکراسی دیده می شود جان هارتلی ، 2005).سایبردرام : مفهوم سایبر درام را مورای (2002) مطرح كرد. از نظر او ظرفیت های موجود در فضای مجازی باعث می شود بقیه رسانه ها از جمله تلویزیون رفته رفته خود را در شكل جدید در فضای مجازی مطرح كنند.
اعتیاد اینترنتی : یونگ (1996) معتقد است اعتیاد اینترنتی به معنای استفاده بیش از حد از اینترنت است که گاهی به بیماری های جسمی یا روانی منجر می شود. از دید او اتاقهای گفتگو منبع اصلی اعتیاد اینترنتی هستند. برخی محققان مانند شرر (1997) معتقدند اعتیاد به اینترنت با اعتیاد به مواد مخدر نه به لحاظ پیامدهای روانی و نه به لحاظ پیامدهای جسمی قابل مقایسه نیست و بنا بر این بکار بردن لفظ اعتیاد برای استفاده بیش از حد از اینترنت چندان منطقی به نظر نمی رسد.
افسردگی اینترنتی : واقعیت در مورد اینترنت این است که گاهی این رسانه جدید باعث بروز یک سری پیامدهای روانی برای کاربران می شود. به عنوان مثال اینترنت امروزه بخش بزرگی از زمانی را که می توانیم با خانواده بگذرانیم به خود اختصاص می دهد. مواردی از افسردگی بر اثر استفاده مداوم از اینترنت مشاهده شده که ثابت می کند این افسردگی چیزی بیش از یک فرض است (سورین و تانکارد، 2001). قماربازی اینترنتی : قمار بازی اینترنتی هر نوع فعالیتی است که از طریق اینترنت صورت می گیرد وشامل نوعی شرکت درقرعه ، شرط بندی یا انجام فعالیتی مبتنی بر بخت و اقبال با هدف رسیدن به پول ، جایزه ، یا نوعی امتیاز است (علیرضا دهقان ، 1384). ویژگیهای روانشناختی فضای مجازی
نظریه های ارتباطی با روانشناسی ارتباط نزدیکی دارند. مساله تاثیر در بیشتر این نظریه ها به عنوان ستون فقرات محسوب می شود. حال به اجمال ویژگیهای روانشناختی فضای مجازی را بررسی می کنیم. کاهش احساسات : بدلیل اینکه اغلب ارتباطات در این فضا بصورت نوشتاری است اغلب، فاقد احساسی است که در فضای واقعی از طریق قدم زدن، سخن گفتن و . . . بدست می آید. افراد با وجود امکانات ارتباطی در فضای مجازی دیگر اهمیتی به کیفیت روابط نمی دهند و این مسئله به کاهش بیشتر احساسات منجر می شود. متن گرایی : علیرغم امکانات چند رسانه ای موجود در فضای مجازی هنوز هم قسمت عمده ای از ارتباطات درفضای مجازی را ارتباطات متنی در قالب ایمیل و چت تشکیل می دهد. ارتباطات متنی می تواند شکل جدیدی از هویت مجازی را شکل دهد.
انعطاف پذیری هویتی : افراد در فضای مجازی بدلیل نبود راهنماهای چهره ای می توانند بازنماییهای متفاوتی از خود ارائه دهند. دریافت های جایگزین : در ارتباطات مجازی شما می توانید دیوارها را بشکنید، به حوزه خصوصی دیگران وارد شوید و حرفهایی که حاضر نیستند در ارتباط چهره به چهره به شما بگویند را بشنویدجایگاههای مساوی شده : با کمی چشم پوشی میتوانیم مدعی شویم که جایگاه طرفین گفتگو در ارتباطات مجازی برابر است. برخی از متخصصان به این ویژگی فضای مجازی دموکراسی شبکه می گویند.
فرامکانی : نقش جغرافیا در تعیین ارتباطات مجازی بسیار کمتر از نقش آن در ارتباطات واقعی است. بعنوان مثال یک مرد تاجر در آلمان می تواند از طریق یک پایگاه ارائه دهنده خدمات اینترنتی در استرالیا با یک متخصص امور تبلیغاتی در ایران ارتباط برقرار کند. انعطاف پذیری موقت : ارتباطات همزمان یعنی اینکه دو نفر در یک زمان از طریق اینترنت با هم ارتباط برقرار کنند. در اینگونه ارتباط ما با افراد مختلف و گوناگونی ارتباط برقرار می کنیم و رفته رفته یاد می گیریم که با هر کسی چگونه باید ارتباط برقرار کرد.
گونه گونی اجتماعی : در اتاقهای گفتگو، افراد مختلف با جایگاههای اجتماعی متفاوت در مورد یک یا چند موضوع خاص به گفتگو می نشینند و نظرات خود را بیان می کنندقابلیت ذخیره سازی : یکی از خصوصیات برجسته ارتباطات مجازی قابلیت ذخیره سازی محتوای آن است. واپاشی رسانه ای : وقتی کامپیوتر ما دچار مشکل می شود یا ارتباط اینترنتی ما مختل می شود بناگاه به عمق روابط خود با فضای مجازی پی می بریم. وابستگی شدید ما به فضای مجازی باعث می شود که بخش های مهمی از فعالیت روزمره خود را در این فضا انجام دهیم و مختل شدن یکی از كاركردهای این فناوری های فراهم کننده فضای مجازی می تواند پدیده “چاله سیاه” را بوجود بیاورد. این پدیده زمانی اتفاق می افتد که به دلایل فنی یا غیر فنی دسترسی خود را به شبکه از دست میدهیم وخود را در آشفتگی از دست دادن یکی از ابزار های موثر شناخت می یابیم.
انعكاس تغییرات معاصر در نظریه پردازی در ارتباطاتسوال این است كه آیا تمایز آشكاری بین رسانه های جدید و رسانه های سنتی وجود دارد؟ برای پاسخ باید ابتدا در نظر داشت كه یكی از خصوصیات برجسته فضای مجازی رابطه آن با سایر رسانه هاست. نظر ویلبر شرام (1970) در خصوص مقایسه رسانه های جدید و قدیم شاید یكی از آخرین تلاشها در خصوص تفاوت میان این دو دسته از رسانه ها باشد. اما نظر تحقیقی شرام بدلیل شرایط خاص مبتنی بر فناوری حاكم بر دهه 1970 میلادی قابل تعمیم به رسانه های دهه 1990 و 2000 میلادی نیست. زمانی رسانه های دیداری و شنیداری رسانه های نوشتاری را تهدید می كردند با این حال رسانه های نوشتاری به حیات خود ادامه دادند. امروزه تحولات جدید در عرصه رسانه ها منجر به پیدایش نظریه های جدید در حوزه ارتباطات شده است و این حوزه را به حوزه ای در حال تغییر تبدیل کرده است. در شرایط جدید و با جابجایی سیستمهای آنالوگ با سیستمهای دیجیتال به نظر می رسد فناوری های جدید ارتباطی با عزم جزم برای تسخیر همه آنچه آمده اند كه در جهان ارتباطات وجود دارد.
تونی فلدمن (1997) می گوید بین محتوای اینترنتی و محتوای رسانه های قدیمی تر یك تفاوت جدی وجود دارد و آن دیجیتالی بودن محتوای این وسایل است. وی ادامه می دهد البته شباهت این رسانه جدید به رسانه های پیشین هم این است كه مانند بقیه رسانه ها شكل خود را بر مبنای تقاضای مخاطب و اصول حاكم بر اقتصاد بازار تنظیم میكنند. مورای (2002) شكل گیری فضای مجازی و به تبع آن سایبر درام را با تغییر شكل مطبوعات در دوران ویكتوریا مقایسه می كند اما معتقد است این بار توان فضای مجازی برای تحمیل منطق خود بسیار بیشتر است.
بل (2001) معتقد است فضای مجازی فضای تازه ایست كه ایمیل, خدمات كامپیوتری, خدمات تلفن همراه و اس ام اس تنها گوشه ای از آن را تشكیل می دهنددر موردشرایط مبتنی بر فناوری حاكم بر رسانه ها، افرادی نظیر هولمز (2005) معتقد به ظهور عصر دوم رسانه ها هستند. از دید او در این دوره تعامل در تقابل با تركیب قرار می گیرد و اختیارات مخاطب بیشتر و بیشتر می شود. هولمز از دیدگاه مك لوهانیزم جدید طرفداری می كند و معتقد است دیدگاه مك لوهان با كمی تغییر می تواند برای شرایط جدید در عرصه رسانه ها تبیین مناسب ارائه دهد. او با یك نوع از جبر مبتنی بر فناوری را در عصر دوم رسانه ها تایید می كند.
حمید عبداللهیان و اباذر توکلی (1382) معتقدند در جهان مجازی منطق دلالت های خود مرجع جانشین نظامهای دال و مدلولی شده اند. از نگاه آنها جهان مجازی اساساً متفاوت از سایر پدیده های ارتباطی است و بنابر این با منطق موجود قابل مطالعه نیست. ون دیك (1999) از تحولات جدید حوزه ارتباطات بنام انقلاب دوم رسانه ها نام می برد. در این انقلاب ، رسانه های پیشین در دو صفت مهم باز تعریف می شوند: 1- تعاملی شدن و 2- دیجیتالی شدن. با اینكه دیجیتالی شدن به تحول كاملاَ فنی و غیر انسانی در حوزه ارتباطات مربوط است، اما نقش بسیار موثری در فراهم آوردن زمینه سخت افزاری برای تعاملی شدن رسانه ها دارد. دیجیتالی شدن در واقع تحقق رویای جدا كردن محتوا از كانال است.
فناوری های جدید ارتباطی می توانند منطق خود را به ما تحمیل میكنند. فناوری های جدید با آوردن نرم افزارهای جدید ما را از آموختن بسیاری از هنرها و حرفه ها بی نیاز میكنند و در واقع جهان حرفه ای یك فرایند “تخلیه مهارتی” را طی می كند (برنستون واسترافورد 2001) . بودریار از غیر واقعی شدن واقعیت و گم شدن انسانها در این غیر واقعیت سخن می گوید و ویریلیو هم از اینكه انسان از زاویه چشم فناوری به دنیا نگاه كند وحشت دارد. باومن (2003) با مطرح كردن پدیده “عشق سیال” مدعی شد روابط اینترنی بین زنان و مردان بسیار متفاوت از روابطی است که با واسطه سایر رسانه ها انجام می شود و این روابط به دلیل ماهیت مجازی و دروغین آنهابه شدت زندگی بشریت را تهدید می كنند. برخی محققان همچون توماس میر (2002) معتقدند فناوری های جدید ارتباطی نقش تخدیر كننده دارند و از ابتدای دهه 1990 تا كنون در حال تخریب پایه های دموكراسی در كشورهای غربی بوده اند. برون جنسن (2002) تفاوت و خطر فضای مجازی را قدرت آن در خرد آمیز نشان دادن منطق خود میداند. اسلوین (2000) هم به نوبه خویش هشدار می دهد كه گرچه به امكانات آزادی بخش اینترنت مباهات می كنیم اما نباید از ظرفیت های سركوب گرانه آن غافل شویم. پستمن (1381) نیز معتقد است فناوریهای جدید از مرحله “تكنوكراسی” پا به مرحله “تكنوپولی” گذاشته اند. در این مرحله امپراتوری تكنولوژی رقیب خود یعنی جهان بینی سنتی را به كنار زده و خود در جای آن می نشیند.
پوستر (1997) در مقاله ای در مورد نقش اینترنت در تغییر شكل و طبیعت فضای عمومی مدعی شد روابط اجتماعی در دوران معاصر به صورت اساسی در حال تغییرند. این تغییرات از نظر او بیشتر به تعاملی شدن وسایل ارتباطی برمی گردد. او می گوید مكانهای عمومی برای تعامل همچون كلیسا, كافه, خیابان, گاراژ, پارك و. . . روز به روز ضعیف تر می شوند و رسانه های جدید كه افراد را از هم سترون میكنند جای آنها را می گیرند. این افراد گرچه به لحاظ فیزیكی از هم جدا هستند اما در واقع در فضای عمومی جدید كه همان فضای مجازی است با هم در تعاملند. آنها واقعاَ به این حوزه عمومی جدید اعتماد دارند. این فضای عمومی جدید اصول حاكم بر فضای عمومی بورژوازی را باز تعریف كرده و با شرایط خود وفق داده استجیمز آر ویلسون و روی اس ویلسون (2001) معتقدند با تایید وجود تفاوت در رسانه های الكترونیك جدید, مدعی هستند. كتاب ارزش و قدر خود را حفظ كرده و خواهد كرد.
رولان بارت هم تفاوت رسانه های نوین با رسانه های سنتی را تایید کرده و بدلیل دید خاصی كه رسانه های عصر الكترونیك به انسان می دهند نام افسانه را برای آنها انتخاب كرده است. استیو مانسر , سارا نتلتون , برایان دی لودر ,راجر باروز و نیكلاس پلیس (2001) معتقدند جنبه غیر بیرونی بودن فضای مجازی و غیر قابل تطبیق بودن واقعیت مجازی با واقعیت واقعی امری نوین و خطرناک است. عاملی (1382) برای تبیین شرایط جدید حاکم بر رسانه ها از اصطلاح دوجهانی شدن استفاده کرده است. جهان مجازی در كنار جهان واقعی
ادامه خواندن مقاله مروري بر زمينه هاي تاثير فضاي مجازي بر نظريه هاي ارتباطات
نوشته مقاله مروري بر زمينه هاي تاثير فضاي مجازي بر نظريه هاي ارتباطات اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.