nx دارای 188 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
گزارش كارآموزی بررسی مسائل بهداشت حرفه ای در كارخانه داروپخش و راهكارهای آن (ارگونومی) مقدمه: انسان از آغاز آفرینش به منظور استمرار حیات، به كار و كوشش مجبور بوده و در این راه سختی های بسیاری را متحمل شده است. امروزه به علت رشد روز افزون جمعیت و مصرف بیش از اندازه و بر پایی صنایع بزرگ، استفاده از انواع ماشین آلات، تجهیزات ، فرایندها و مواد شیمیایی و … امری گریزناپذیر شده است.
صنعتی شدن و تولید فزاینده مخاطراتی گوناگون را برای نیروی كار به ارمغان آورده و موجب شود نیروی كار در معرض عوامل زیان آور بسیار قرار گیرد، عواملی كه جزء جدایی ناپذیر صنعت و تولید به شمار می آیند و همواره تندرستی نیروی كار را تهدید می كنند. از این رو حفاظت از تندرستی نیروی كار و بهسازی محیط كار از اهمیت شایان توجه برخوردار است. این گزارش جهت بررسی مسائل بهداشت حرفه ای در كارخانه داروپخش طی یك دوره كارآموزی تهیه شده و سعی شده در آن پس از بررسی ها و ارزیابی ها و اندازه گیریهای انجام شده و ارائه اطلاعات لازم در زمینه مسائل مختلف و عوامل زیان آور كار پیشنهادات مفید و موثری جهت بهتر سازی محیط كار ارائه شود. امید روزیكه نیروی كار در تمام صنایع ایران از سلامت و ایمنی كامل برخوردار شود.
واژه ارگونومی، آمیزهای از دو واژه ارگو ( به معنای كار) و نوموس ( به معنای قانون) است. این واژه ، نخستین بار در سال 1857 از سوی فردی بنام و وجسیچ جاستر زبوسكی، در یك روزنامه لهستانی به كار برده شد(كارووسكی 1991) در آمریكا، مهندسی عوامل انسانی، مترادف واژه ارگونومی دانسته شده است. ارگونومی در اروپا، ریشه در فیزیولوژی كار، بیومكانیك و طراحی ایستگاه كار دارد.
«هدف نخستین دانش ارگونومی، طراحی است»
بهداشت حرفه ای و حفاظت صنعتی در صنایع داروسازی : بهداشت حرفه ای و حفاظت صنعتی در صنایع داروسازی از اهمیت بسزایی برخوردار است. زیرا محصول نهایی تولید شده در كارخانه های داروسازی دارویی بوده و مصرف كنندگان آن بیماران می باشند. بنابراین حفظ شرایط صد درصد بهداشتی مطابق استانداردهای بین المللی در محیط كارخانه امری است ضروری كه كنترل آن بر عهده مسئولین متخصص واگذار شده و آنها موظف به نظارت مستقیم بهداشت محیط كار می باشند.
برای درك صحیح از مفهوم بهداشت حرفه ای در كارخانجات داروسازی بهتر است به تعریف بهداشت حرفه ای توجه كافی داشته باشیم در واقع بهداشت حرفه ای عبارتست از علم و هنر پیشگیری از اثرات سوئی كه در طرز كار، محیط كار و خصلت كار وجود دارد و سلامت شاغل را به خطر انداخته وباعث ایجاد بیماری های حرفه ای، مسمومیت های شغلی و حوادث ناشی از كار می شود ( براساس تعریف ALHA (انجمن متخصصین مهندسی بهداشت حرفه ای آمریكا) همانطور كه می
دانیم مواد اولیه مصرفی در كارخانجات دارویی بیشتر از مواد شیمیایی تشكیل می یابد. بنابراین در صورت عدم استفاده صحیح از موارد مزبور عوامل شیمیایی مورد مصرف ممكن است در اثر تماس با اعضای بدن كارگران و با ورود به دستگاه تنفسی و گوارشی و همینطور از طریق پوست موجبات ناراحتی آنان را فراهم بسازد و با مواد شیمیایی ممكن است باعث تحریك و سایر عوارض دیگر گردد. از جمله عوراض زیان آور فیزیكی كه در كارخانجات داروسازی ممكن است روی سلامتی كارگران اثر منفی داشته باشد می توان سروصدا، روشنایی، حرارت و امثال آنها را ذكر كردكه در بخشهای مختلف به نحوی موجبات ناراحتی كارگران را سبب می شوند و می بایست راههای كنترل صحیح آنها را شناسایی نمود و در صورتیكه راه كنترل به نحوی وجود داشته باشد با وسایل حفاظت فردی مناسب اقدام به جلوگیری از عوارض نامطلوب آنها نمود.
سازمانها و تشكیلات بهداشت حرفه ای و حفاظت صنعتی در ایران این سازمانها عبارتند از سازمانهای دولتی مسئول در امر بهداشت حرفه ای و حفاظت صنعتی وسازمانهای اختصاصی كه از طرف صنایع ایجاد می گردند. سازمانهای دولتی یا مستقیماً مجری برنامه های بهداشت حرفه ای و حفاظت صنعتی بوده و یا موظف در نظارت بر انجام امور و یا اینكه مسئول آموزش كادر فنی مورد لزوم می باشند. وزارت كار و امور اجتماعی مسئولیت مستقیم در مقابل مسائل كار و كارگری داشته و فعالیت گسترده ای در این زمینه دارد.
سازمان تامین اجتماعی و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكی در سطح كشور فعالیت های جنبی در زمینه بهداشت حرفه ای دارند. اینك به ذكر قانون كار وزارت كار و سازمان تامین اجتماعی و آیین نامه های كمیته حفاظت و بهداشت حرفه ای می پردازیم.
1) قوانین كار، وزارت كار مورد استناد فعالیتهای بهداشت حرفهایو حفاظت صنعتی: ماده های 2،85،86،87،88،89،90،91،92،93،94،95،96،97،98،99،100،101،102،103،104،105،106،156،179،193
2) آئین نامه های سازمان تامین اجتماعی : ماده های 3،4،54،60،61،65،66،88،903) آئین نامه های كمیته حفاظت فنی : ماده های 1،2،3،4،5،6،7در برگرفته شده از آئین نامه های حفاظت كار ، موسسه كار و تامین اجتماعی) تاریخچه و مشخصات شركت كارخانجات داروپخش : شركت داروپخش در تاریخ 23/10/1334 با سرمایه 000/000/250 ریال با عنوان بنگاه خیریه داروپخش به منظور ارائه خدمت دارویی در زمینی به مساحت 20 هكتار در كیلومتر 18 اتوبان كرج آغاز به كار نمود. محصولات بخش تولیدی این مجتمع در آغاز حدود 20 قلم و شامل انواع آمپول ، قرص و شربت بود، كه تا پیروزی انقلاب اسلامی تنوع تولیدات كارخانه به 80 قلم رسید.
مجموعه بزرگ داروپخش در سال 1357 پس از به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی به وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی ملحق و با توجه به اجرای نظام نوین دارویی، همگام با سایر كارخانجات تولیدی محصولات خود را با نام ژنریك تولید و به بازار عرضه نمود و از سال 1359 با دگرگونی كه در ساختار تشكیلاتی این مجموعه رخ داد با نام شركت سهامی داروپخش به تلاش خود ادامه داد كه از اسفند سال 1371 مالكیت آن از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به سازمان تامین
اجتماعی منتقل و با نام شركت داروپخش (سهامی خاص) به فعالیت خود ادامه می دهد. در سال 1372 شركت داروپخش از سهامی خاص به سهامی عام تغییر و در سال 1377 با تبدیل واحدهای خود گردان به شركتهایی با شخصیت حقوقی مستقل، كارخانه داروپخش نیز از شركت
داروپخش سهامی عام منفك و از همان تاریخ تحت عنوان شركت كارخانجات داروپخش ( سهامی خاص) وظایف خود را دنبال می كند.در حال حاضر شركت با بهره گیری از خدمات بیش از 900 نفر در رده های مختلف تحصیلی و تجربی در زمینه تولید حدود 140 قلم اشكال مختلف دارویی فعالیت دارد و در حدود 12% از كل محصولات مختلف دارویی و بهداشتی را تأمین می نماید. شركت داروپخش با توجه به توسعه كمی و كیفی و بهره برداری از بیش از 40 سال تجر
به در حال حاضر از بخشهای زیر تشكیل شده است: – بخش قرص و كپسول – بخش استریل – بخش شربت وقطره خوراكی – بخش فرآورده های بهداشتی – بخش پماد ، كرم وشیاف – بخش كارتریج – بخش سرم در همین راستا و به منظور بهبود بخشیدن به تولیدات و پاسخگویی به نیاز بازارهای جهانی در بهمن ماه سال 1376 ، شركت موفق به اخذ گواهینامه ISO 9002 گردید.
كارگاهها و صنایعی كه شركت را احاطه كرده اند عبارتند از: در ضلع شمالی چاپخانه جمهوری اسلامی و كارخانه تولید مواد اولیه ، در ضلع جنوبی رنگ سازی و كارگاههای تولید قطعات، در ضلع شرقی بهزیستی و انبارهای نگهداری كالاهای تولیدی و در ضلع غربی كارگاه نیروی انتظامی واقع شده است.
فصل اول
صدا
مقدمهدر عصر حاضر، پیشرفت فن آوری در تمام زمینه های صنعتی، گسترش و كاربرد وسیع وسایل، ماشین آلات و تجهیزات مختلف را به همراه داشته است. این رشد سریع سبب گردیده تا انسان در زندگی روزمره و شغلی خود هر چه بیشتر تحت تاثیر آشفتگی های ناخوشایند اكوستیكی یعنی «صدا» با شدتهای مختلف قرار گیرد. بطوریكه امروزه صدا جزئی از زندگی انسان را تشكیل می دهد. (كارلسون،1989)
به همین ترتیب صدا یكی از عوامل زیان آور شغلی به شمار می آید و بسیاری از كارگران در معرض این عامل زیان آور قرار دارند. از این رو به دلیل اهمیت موضوع سر و صدا و تاثیراتی كه روی افراد ایجاد می كند سعی شده است به بررسی این عامل در تعدادی از بخشهای كارخانه داروپخش پرداخته شود. در ابتدا برای آشنایی بیشتر با عالم زیان آور سروصدا تعاریفی دراین رابطه ارائه می گردد و تاثیرات زیان آور آن مطرح می شود.
صوت چیست؟ صوت شكلی از انرژی می باشد كه توسط حس شنوایی قابل تشخیص است به بیان ساده صورت هر چیزی است كه شنیده می شود. امواج صوتی : همچنان كه نواحی تراكم وانبساط در یك محیط حركت می كند یك موج صوتی تولید می شود پس یك موج صوتی نمونه ای از تغییر در فشار هوا است. مولكولهای هوا در مسیر موج صوتی حركت نمی كنند. بلكه آنها در یك محل پیرامون نقطه تعادل خود به نوسان در می آیندو مانند یك منبع ارتعاش عمل می كنند. اصوات از نوع موج طولی بوده و تقسیم بندی آنها عبارتست از: 1- امواج مادون صوت (Infra sound) : اصواتی با بسامد كمتر از 20 هرتز می باشد كه گوش انسان حساسیت چندانی به شنیدن آن ندارد.
2- امواج ردیف شنوایی (Audible spectram): اصواتی با بسامد 20 تا 20000 هرتز می باشند كه بسامدهای یاد شده حس شنوایی را در انسان تحریك می كنند و بسامدهای 500 تا 3000 هرتز ، بسامدهای مطالعه می باشند. 3- امواج ماوراء صوت (Ultra Sound) : اصواتی با بسامد بیش از 20000 هرتز می باشند و حس شنوایی انسان را تحریك نمی كنند. سروصدا : (Noise)عبارتست از یك صوت نامطلوب ، ناخوشایند و ناخواسته كه به مجموع امواج صوتی با طول موجهای مختلف و شدتهای متفاوت كه تركیب مشخص و ثابتی نداشته باشند اطلاق می گردد. انواع سر وصدا : صدا از نظر توزیع زمانی به انواع زیر تقسیم می گردد: 1- صدای ضربه ای ( كوبه ای) : صدایی است كه تكرار صدا كمتر از یك بار در ثانیه و یا صدایی كه در زمان كوتاهی ایجاد می شود وسپس برمی گردد. 2- صدای متغیر: صدایی است كه نوسانات صدا با گذشت زمان بین 15-10 دسی بل باشد. 3- صدای منقطع : در صدای منقطع تغییرات و دامنه نوسانات بیش از 15 دسی بل باشد. 4- صدای پیوسته: به صدایی گفته می شود كه فاصله تكرار صدا كمتر از نیم ثانیه است.
اثرات زیاد آور سروصدا: سرو صدا دارای اثرات مختلفی بر روی سیستمهای مختلف بدن می باشد كه در نهایت به كمبود بهره وری و بازده كاری میانجامد كه از تأثیرات شدید تا خفیف آن عبارتند از: 1) اثر بر سیستم شنوایی: الف ) تغییرات دائمی كاهش قدرت شنوایی غیرقابل برگشت ، كری دائم
ادامه خواندن مقاله گزارش كارآموزي بررسي مسائل بهداشت حرفه اي در كارخانه داروپخش و راهكارهاي آن (ارگونومي)
نوشته مقاله گزارش كارآموزي بررسي مسائل بهداشت حرفه اي در كارخانه داروپخش و راهكارهاي آن (ارگونومي) اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.