nx دارای 52 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
بیان مسئلهیكی از مهمترین روشهای بررسی چاقی، روشهای تنسنجی ANTHRO POMETRIC است. در كشورهای مختلف، مطالعات آنتزوپومتریك در زمره تحقیقات پایه علوم پزشكی میباشد.این مطالعات در كشورهای توسعهیافته از چندین سال قبل بر روی گروههای سنی و جنسی مختلف انجام شده است. به طوری كه محققان رشتههای مختلف میتوانند با بررسی این مطالعات روند تغییرات را پیگیری نمایند.
امروزه با گسترش شهرنشینی و كمتر شدن تحرك افراد مسئله بروز و شیوع بیماریهای شهرنشینی مورد توجه محققان پزشكی قرار گرفته است. به طوری كه انجمن بهداشت آمریكا (A.H.A) پژوهشهای آنتروپومتریك را جزء عالیترین تحقیقات طبقهبندی نموده است.از اطلاعات آنتروپومتریك علاوه بر استفاده در بررسی وضعیت رشد و نمو و سلامت و بلوغ و تغذیه افراد جامعه در رشتههای: جراحی، ارتوپدی، مامایی، جنینشناسی، رادیولوژی،پزشكی قانونی، باستانشناسی، پروتزسازی و تجهیزت پزشكی استفاده میشود.
فاكتورها و عوامل مختلفی در رشد و نمو تأثیرگذارند و لازم است این فاكتورها را برای جوامع هر كشور به طور جدی كه در نظر گرفت. از جمله این فاكتورها میتوان به: سن، جنس، نوع تغذیه، نژاد، آب و هوا، اقتصاد جامعه، فرهنگ و شرایط اكودمیك (اقلیمی) و توپودمیك (جغرافیایی) اشاره كرد.از آنجا كه تطبیق نتایج مطالعات آنتروپومتریك در جوامع مختلف به راحتی برای جوامع دیگر قابل مقایسه نمیباشد لازم است محققان هر كشور با توجه به وضعیت جغرافیایی و گستردگی كشور و نیز پراكندگی جمعیت و آب و هوای آن و فاكتورهای ذكر شده این گونه پژوهشها را پیگیری نمایند تا به نتایج دقیق و قابل استفاده دست یابند.
یكی از مهمترین مسائل پزشكی مبحث پیشگیری از بیماریها به ویژه بیماریهای قلبی و عروقی و چاقی میباشد كه در ارتباط مستقیم باهم میباشند: چاقی میتواند بر روی مسائل روانی – اجتماعی فرد تأثیرگذار باشد و همچنین عوارضی بر سیستم عصبی مركزی، تنفسی، اورتوپدیك، متابولیك و … دارد. علاوه بر موارد ذكر شده بیماریها و سندرمهای مختلفی با چاقی همراهی دارند.تحقیقات محققان قلب و عروق و بهداشت و آناتومی و آنتروپومتری نشان می دهد كه نمایه توده بدنی یا به اقتصاد BMI كمك مؤثری برای ارزیابی وضعیت چاقی افراد جامعه است. بنابراین مسئله این است كه برای شناسایی و پیشگیری بیماریهای مختلف ذكر شده Range نرمال BMI در جوانان امروز چیست؟ تا بتوان با پایش Range نرمال BMI جوانان فعلی هرگونه افزایش وزن و به خطر افتادن وضعیت سلامتی افراد را مدنظر قرار داده و بررسی نمود.
دلایل انتخاب موضوع:با توجه به موارد ذكر شده در بالا و نیز مواردی كه در ذیل به آنها اشاره می شود این موضوع انتخاب گردید. 1- مطالعات BMI جزو اولویتهای تحقیقاتی كشور میباشد.2- اطلاعات حاصل از اینگونه تحقیقات در علوم پایه و كلینیك كاربرد دارند.3- در این زمینه مطالعات و مقالات متعددی وجود دارد و دسترسی به آنها آسان است.4- وجود اساتیدی كه در این زمینه مطالعات و تحقیقات انجام داده اند و میتوانند همكاریهای لازم را مبذول فرمایند.5- زمان لازم برای انجام این تحقیق كوتاه است.6- هزینه این تحقیق در مقایسه به اطلاعات حاصل ناچیز است.7- مسائل اخلاقی در این تحقیق رعایت میشود.
فرآیند رشد و نموابعاد تن سنجی مربوط به ابعاد فیزیكی بدن انسان میباشد و علم مربوط به سنجش اندازههای فیزیكی و آناتومیك بدن انسان را علم انسان سنجی یا سوماتومتری مینامند.محققان و كارشناسان علوم رشد و نمو و تغذیه و آنتروپومتری معتقدند كه مطالعات سوماتومتری اساسیترین روشهای مطالعه و سنجش رشد و نمو و بررسی كمیت و كیفیت تغذیه افراد جامعه و نقش تغذیه بر رشد و نمو افراد بررسی و مطالعه آنتروپومتریك مداوم و مستمر جمعیت میباشد. ابعاد سوماتومتریك شامل تمام ابعاد قابل اندازهگیری با واحدهای موجود، در بدن انسان میباشد. این ابعاد به طور استاندارد و بینالمللی انتخاب گردیده و هریك به منظور بررسی خاصی انتخاب شده كه قد و وزن نیز شامل آن میباشد.
از آنجا كه كشور ما از لحاظ جمعیتی جوان محسوب میشود و در هرم سنی كشور ما افراد نوجوان و جوان جایگاه وسیعی را به خود اختصاص دادهاند و این قشر در آینده كشور تأثیر بسزایی دارند. بر آن شدیم كه این مطالعه را بر روی جوانان انجام دهیم مطالعه سوماتومتریك آنها از نظر تعیین شاخصهای رشد و نمو و سلامت اهمیت بسزایی دارد.
جوانان امروز افراد میانسال و سالمندان آینده كشور را تشكیل خواهند داد و پیشگیری از بیماریهای آتی جوانان فعلی باعث حفظ سرمایههای انسانی و سرمایههای مملكت خواهد شد. قد و وزن از شاخصهای مهم سلامت میباشد و اندازهگیری قد و وزن از منابع اطلاعاتی بسیار با اهمیتی هستند كه در امور مربوط به رشد و نمو و بلوغ، تعیین وضع تغذیه جوانان كاربرد دارد. از آنجا كه تعیین اندازههای سوماتومتریك مربوط به زمان پس از تولد است. تقسیمبندی كلی دوران رشد و نمو به دو قسمت قبل از تولد و بعد از تولد انجام میشود.تقسیمبندی دوران رشد و نمو:الف: دوران قبل از تولد:1) دوران داخل رحمی: كه به ترتیب شامل: الف) دوران جنینی (zygot) ب) دوره رویانی Embryonicج) دوران جنینی (fetus) د) دوران تولد (Delivery)ب: دوران بعد از تولد:1- دوره نوزادی: (از زمان تولد تا پایان هفته چهارم)2- دوره بچگی: (از آغاز هفته پنجم تا 14 ماه بعد از تولد)3- دوره كودكی (از ماه 14 تا 12 سالگی)4- دوره بلوغ: (حدود زمانی دوره بلوغ در جنس مؤنث و مذكر متغیر است. اما معمولاً از 12 سالگی تا 14 سالگی را در نظر میگیرند)5- دوره نوجوانی: مرحلهی گذر از كودكی به بزرگسالی كه از 14 تا 16 سالگی را شامل میشود.6- دوره جوانی: مدت آن متغیر است.7- دوره پیری: مدت این دوره نیز متغیر است.8- دورهمرگ : مدت این دوره نیز متغیر است.
فرآیند رشد دارای دورههای تناوبی میباشد. بدین ترتیب كه در بعضی از دورههای زندگی ابعاد آنتروپومتریك دارای رشد بسیار سریع و در بعضی دورهها دارای رشد كند و در بعضی دورهها نیز رشد منفی وجود دارد. در 4 سال اول زندگی رشد ابعاد آنتروپومتریك بخصوص قد و وزن بسیار سریع انجام میگیرد. پس از آن تا زمان بلوغ رشد آهسته صورت میگیرد و مجدداً در دوران بلوغ رشد سریع انجام میشود. رشد پسران در دورهی بلوغ كمی دیرتر از دختران شروع میشود. ولی تا بیست سالگی ادامه مییابد و به طور كلی پسران نسبت به دختران رشد بیشتری مینمایند. پس از آن تا حدود 24 سالگی نیز تغییرات دیگری در آنتروپولوژی فیزیكال انسان اتفاق نمیافتد. ولی پس از آن بتدریج اندازه آنتروپومتریك شروع به تغییرات كاهشی مینماید و از حدود پنجاه سالگی كاهش قد انسان قابل تشخیص است و در هشتاد سالگی حدود 10 الی 20 سانتیمتر از اندازه قد انسان كاسته شده و وزن آن حدود 20% كاهش مییابد. اگر چه تغییرات مذكور كلی است اما به فاكتورهای جنسی و نژادی، جغرافیایی، اقتصادی، اجتماعی نیز بستگی دارد.
در شیرخواران و كودكان با وزن طبیعی،افزایش اندازه سلولهای چربی در سال اول زندگی منجر به افزایش تودهچربی بدن میگردد تعداد كل سلولهای چربی بین 6 ماهگی تا 2 سالگی به آهستگی افزایش مییابد و تا سن 10-8 سالگی ثابت باقی میماند در این هنگام همراه با بلوغ اندازه و تعداد سلولها نیز افزایش مییابد، در كودكان چاق سلولهای چربی بزرگتر و تعداد آنها نیز بیشتر از گروه شاهدهم وزن میباشد.
در حیوانات در بعضی شرایط ممكن است چاقی در اثر اختلال در فروكش نمودن اشتها به وسیله تولید ژنی كه ژن چاقی (ob gene) در سلولهای چربی است به وجود آید. به طور طبیعی این پروتئین (leptin) توسط ژنی كه در جریان خون آشكار نیست كدگذاری میشود و عملاً فرونشاندن اشتها را در هیپوتالاموس به عهده دارد. اختلال تولید ژن لپتین یا گیرندههای هیپوتالامیك ممكن است سبب چاقی در برخی بیماران باشد.
گرچه گرایشات خانوادگی برای چاقی یا لاغری وجود دارد اما در این كه این تمایلات تا چه اندازه تحت تأثیر تشابهات ژنتیكی یا تأثیرات محیطی است بحث وجود دارد. در مقایسه یك جفت دوقلوی تطابقیافته مشخص میشود كه حدود 80 درصد اختلاف وزن نسبت به قد یا ضخامت پوست ممكن است براساس ژنوتیپ فرد قابل توجیه باشد.
رابطه قوی بین شاخص توده بدن (body mass index) فرزندخواندهها و والدین بیولوژیك آنها وجود دارد. و این رابطه بین كسانی و افرادی كه آنها را سرپرستی میكنند ضعیف میباشد. چاقی مادر با افزایش بافت چربی در نوزاد همراه است. كودكانی كه یك یا هردو والدینشان چاق هستند مستعد چاقی در بزرگسالی میباشند. (تقریباً 40% اگر یكی از والدین و 80% در صورتی كه هر دو چاق هستند) ارتباط نسبتاً كمی بین افزایش وزن بیش از حدود اولین سال زندگی و چاقی در سالهای بعد وجود دارد. با این حال شیرخوارانی كه اضافه وزن دارند، بعداً كودكان چاق نمیشوند. اكثر شیرخواران و كودكان چاق در دوره بزرگسالی چاق نمیشوند. خطر باقی ماندن چاقی تا بزرگسالی با شروع آن در سنین بالاتر (نوجوانی در برابر شیرخوارگی) و شدت چاقی (اگر وزن كودك بیش از 180% وزن مطلوب باشد، 100% در بزرگسالی چاق میشوند) افزایش مییابد.
فاكتورهای رشد و نمو:الف: فاكتورهای زیستشناختی: ژنتیك فرد، فاكتورهای محیطی در ارتباط با مادر در حاملگی مانند تراتوژنها، الكل، سیگار، اشعه، بیماریهای عفونی، سوءتغذیه مادر، فاكتورهای داخل رحمی مانند فشار خون حاملگی، اشكالات و نواقص جفت، هیپوكسی، تروماب: فاكتورهای روانشناختی: برقراری ارتباط مادر با كودكج: فاكتورهای اجتماعی،اقتصادی: مثل عادات رفتاری خاص،اقتصاد خانواده، فرهنگ جامعه، نوع تغذیه فرد، شیردهی مادر، زمان شروع تغذیه تكمیلی – میزان تحصیلات مادر. شغل مادر.
جهش رشدی پسران رویدادی دیررس است، اما به طور طبیعی و برحسب افراد گوناگون از 16-5/10 سالگی آغاز و در 5/17 -5/13 سالگی كامل میشود.در اواسط بلوغ تسریع رشد بیش از میزان قبل از بلوغ و cm 7-6 در سال است. به طور متوسط در دختران قله جهش رشد در سن 5/11 سالگی با سرعت 3/8 سانتیمتر در سال بوده و پس از آن كاهش یافته و در 16 سالگی متوقف میگردد. به طور متوسط در پسران جهش رشد دیرتر شروع شده و قله آن در 5/13 سالگی با سرعت 5/9 سانتیمتر در سال به حداكثر رسیده و سپس كاهش یافته و 18 سالگی متوقف میشود. افزایش وزن به موازات رشد خطی با چندین ماه تأخیر صورت میگیرد. چون كه نوجوانان ابتدا كشیده شده و سپس كامل میشوند. افزایش وزن زمان بلوغ نزدیك 40% وزن افراد بالغ است، حجم عضلانی نیز افزایش یافته و چندین ماه بعد قدرت عضلانی هم افزایش مییابد این مقادیر هر دو در پسرها بیشتر خواهد بود توده خالص بدنی كه تقریباً در كودك متوسط قبل از بلوغ 80% است، در پسرها به 90% بیشتر و در دخترها به علت جمع شدن چربی زیر جلدی تا 75% كمتر میشود.
نمودارهای رشد استاندارد بر اساس اطلاعات جمعآوری شده به وسیله مركز ملی آمار سلامت آمریكا (NCHS) بوده است و ممكن است كارآیی كمتری برای بالغین داشته باشد، چون نمونههای مطالعات مقطعی NCHS، تنها براساس سن تقویمی بوده و افرادی كه در مراحل مختلف تكامل هستند، در یك گروه جمع میكند ولی افراد بالغ بتدریج و برای مدت طولانیتری رشد مینمایند.در نمودارهای رشد NCHS، چنانچه وزن برای قد بیشتر از 120% استاندارد باشد، میتوانند تشخیص چاقی را تأیید كنند. شاخص توده بدن یا BMI، اگرچه به طور گسترده در محاسبات بالینی چاقی مورد استفاده قرار میگیرد، اما ممكن است به عنوان یك شاخص معتبر چاقی مورد استفاده قرار نگیرد. زیرا نمیتواند بافت نرم و استخوان را از چربی افتراق دهد. اندازهگیری قطر عضله سه سر و ضخامت چین پوستی ساب اسكاپولر میتواند یك شاخص برای چاقی باشد. تجربه قابل توجهی برای دقت كار مورد نیاز است تغییر در انتشار چربی ممكن است سبب محدود شدن اندازهگیری شود.با تكامل بدن، نسبتهای بدن یكسری تغییرات منظم را طی میكنند. سرو تنه در هنگام تولد نسبتاً بزرگ هستند. طویل شدن پیشرونده اندامها طی تكامل، بخصوص حین بلوغ ایجاد میشوند.
تناسب را میتوان اندازهگیری قسمت تحتانی بدن، كه فاصله بین سمفیزپوبیس تا زمین میباشد و قسمت فوقانی بدن كه با كم كردن قد از قسمت تحتانی بدست میآید محاسبه كرد.نسبت فوقانی بدن به قسمت تحتانی (نسبت V/L) تقریباً در بدو تولد 1/7 (یك به هفت) در سه سالگی 1/3 (یك به سه) و در 7 سالگی 1/0 (یك به صفر) میباشد. نسبتهای بالاتر U/L اختصاص به كوتولگی یا اندامهای كوتاه یا اختلالات استخوانی مثل ریكنز دارد (شكل 3)
چاقی، شامل شرایط مازاد توده چربی آدیپوز (چربی قهوهای) میباشد. اگر چه این مفهوم در اغلب موارد معادل با اضافه وزن بدن در نظر گرفته میشود، این امر همواره ضرورتی ندارد. فرد لاغر اما خیلی عضلانی ممكن است براساس استانداردهای فردی، دچار اضافه وزن باشد، در حالی كه آدیپوزیتی این شخص، افزایش نیابد، وزن بدن به كرات در میان جوامع مورد استفاده قرار میگیرد، بنابراین افتراق معنیدار طبی بین لاغری و چاقی، تا حدودی دلخواه میباشد.درنتیجه، چاقی به شكل مؤثرتر، در ارزیابی با ابتلا و مرگ و میر مورد ارزیابی قرار میگیرد. بیشترین روش مورد استفاده و البته غیرمستقیم در اندازهگیری چاقی، شامل شاخص تودهی بدنی یا همان Bio Mass Index یا به اختصار BMI میباشد.
دیگر رویكردها به منظور تعیین مقدار كمی چاقی عبارتند از آنتروپومتری (ضخامت چین پوستی) دانسیتومتری (توزین در زیر آب) MRI یا CT و امپدانس الكتریكی، با استفاده از دادههای مربوط به زیج حیاتی شهری،BMIهای نقطه میانی قد و قامت در مردان و زنان بین 19 و 26 كیلوگرم در مترمربع تغییر میكند، در موارد BMI مساوی، زنان نسبت به مردان از چربی بدنی بیشتری برخوردارند بر طبق دادههای غیریكسان در مورد ابتلای اساسی، BMI مساوی 30 در اغلب موارد به عنوان آستانه چاقی در زنان و مردان شناخته میشود. مطالعات اپیدمیولوژیك با مقیاس بزرگ نشان میدهند كه ابتلای متابولیك و قلبی عروقی در هنگامی كه BMIها از 25 تجاوز مینماید (هرچند به میزان كم) افزایش مییابد برخی صاحبنظران واژه اضافه وزن (overweight) و نه چاقی را به منظور توصیف افراد با BMI بین 25 یا 27 تا 30 بكار میبرند. BMI بین 25 و 30 باید از نظر طبی مورد توجه قرار گیرد و ارزش مداخله درمانی را، خصوصاً در حضور عوامل خطرسازی كه تحت تأثیر آدیپوزیتی قرار میگیرند، مانند فشار خون بالا و عدم تحمل گلوكز، ایجاب میكند.
توزیع لیپیدها، در ذخایر آناتومیك مختلف نیز دارای اثرات قابل ملاحظهای بر میزان ابتلا میباشند. از همه مهمتر، چربی داخل شكمی و زیر جلدی شكم، در مقایسه با چربی زیر جلدی موجود در كپلها و اندامهای تحتانی از اهمیت ویژهای برخوردارند. این تمایز به آسانی و با تعیین نسبت قطر كمر به لگن، با میزان بیش از 9/0 در زنان و بالای 0/1 در مردان، معین میشود. بسیاری از مهمترین عوارض چاقی، نظیر مقاومت به انسولین، هیپرتانسیون و هیپرلیپیدمی و هیپرآندورژنیسم در زنان بیشتر با چربی داخل شكمی و یا بخش فوقانی بدن ارتباط دارند تا آدیپوزیتی كلی،مكانیسم مربوط به این ارتباط ناشناخته است اما ممكن است با این حقیقت در ارتباط باشد كه سلولهای چربی داخل شكمی با سلولهای دیگر مناطق، از فعالیت لیپولیزی بیشتری برخوردارند، آزاد شدن اسیدهای چرب آزاد به گردش خون پورت، اثرات متابولیك نامطلوبی را خصوصاً در كبد، برجای میگذارد.
در دنیای ما با منابع غذایی كنونی، توانایی ذخیره انرژی بیش از آنچه برای استفاده فوری مورد نیاز است، ضرورت دارد، سلولهای چربی، كه در ذخایر نسجی، آدیپوز منتشر قرار دارند، به منظور ذخیره كافی مازاد انرژی به صورت تریگلیسیریدها تطابق مییابند و در موقع لزوم، انرژی ذخیره شده را به صورت اسیدهای چرب آزاد و به منظور استفاده در دیگر بافتها آزاد میكنند.
این سیستم فیزیولوژیك كه از طریق مسیرهای اندوكرین و عصبی تنظیم میشود، امكان زنده ماندن انسان در شرایط گرسنگی را برای مدت چند ماه فراهم میكند. با این حال، این سیستم در حضور تغذیه بیش از حد و شرایط زندگی ساكن و تحت تأثیر مداخله ژنتیكی، ذخایر انرژی را اضافه نموده و نتایج بهداشتی معكوسی را ایجاد میكند، شواهد قابل ملاحظه نشان میدهد كه وزن بدن، از طریق اجزای اندوكرین و عصبی كه در نهایت بازوهای مؤثر دریافت و مصرف انرژی را تحت تأثیر قرار میدهند، تنظیم میشود این سیستم تنظیمی، پیچیده كاملاً ضروری به نظر میرسد زیرا حتی عدم تعادل ناچیز بین دریافت و مصرف انرژی نیز، در نهایت از اثرات عمدهای بر وزن بدن برخوردارند. به عنوان مثال، عدم تعادل مثبت 3/0 درصد در طی 30 سال موجب افزایش وزنی در حدود kg9 خواهد شد. تغییر وزن پایدار به سبب پرخوری یا محرومیت از غذا، تغییرات فیزیولوژیك خاصی را تشدید میكند كه نگرانیها را ایجاد خواهد نمود.
در هنگام پرخوری كاهش اشتها و مصرف انرژی افزایش مییابد. با این حال، مكانیسم جبرانی اخیر افت میكند و امكان بروز چاقی را در هنگام فراوان بودن غذا و محدود بودن فعالیت فیزیكی فراهم میسازد. تنظیمكننده عمده این پاسخهای تطابقی، هورمون لپتین مشتق از آدیپوسیت است كه از طریق مسیرهای مغزی (غالباً در هیپوتالاموس) عمل میكند تا بتواند اشتها، مصرف انرژی و عملكرد نورواندوكربن را تحت تأثیر قرار دهد. (9) شكلهای (6) و (7)
تكامل استخوانی: استانداردهای مرجع برای بلوغ استخوانی تخمین سن استخوانی را تسهیل میكنند. سن استخوانی ارتباط خوبی با مرحله تكاملی بلوغ دارد و برای پیشگویی قد در زمان بزرگسالی در نوجوانان ابتدا یا انتهای دوره بلوغ میتواند مفید باشد. در كوتاه قدی فامیلی یا (familial short stature) سن استخوانی طبیعی است. (در مقایسه با سن تقویمی) در كوتاه قدی تأخیر سرشتی یا به علل غدد درون ریز و سوءتغذیه سن استخوانی پایین و متناسب با سن قدی است. استانداردهایی كه بیشتر از همه استفاده قرار میگیرد آنهایی میباشند كه توسط Gruelich و pyle تهیه شدهاند و نیازمند تهیه رادیوگرافی از مچ دست چپ میباشد.
فیلمهای زانو گاهی برای بچههای كوچكتر مورد استفاده قرار میگیرند. روش sontag نیازمند رادیوگرافیهایی از هر یك مفاصل بزرگ سمت چپ بدن میباشد. روشی توسط Collegues, Tanner توسعه یافته است كه ممكن است دقت بیشتری داشته باشد. بلوغ اسكلتی نسبت به سن تقویمی ارتباط نزدیكتری با تكامل جنسی دارد. بلوغ اسكلتی در دخترها نسبت به پسرها سریعتر و با تغییرات كمتری رخ میدهد. (9)
شكل 8- عوارض مرتبط با چاقیعوارض آثار1- روانی- اجتماعی مورد تبعیض واقع شدن نسبت به همتای خود.عدم پذیرش در كالج – انزواگری2- رشد قاعدگی زودرس- افزایش سن استخوانی- قد بلند3- سیستم عصبی مركزی تومور كاذب مغزی (pseudotumor cerebri)4- تنفس آپنه در زمان خواب، سندرم پیك ویكین عفونت ها pickwikian5- قلبی عروقی ازدیاد فشار خون، هایپرتروفی قلببیماریهای ایسكمیك قلب، مرگ ناگهانی6- اورتوپدی سرخوردگی اپی فیز سر استخوان رانبیماری بلونت Blountمقاومت به انسولین. دیابت قندی نوع II7- متابولیكی افزایش تری گلیسیرید خون، افزایش كلسترول خوننقرس، كبد چرب، كلیه پلی كیستیك، سنگ كیسه صفرا، پانكراتیت
شكل 9- بیماریهای همراه با چاقی دوران كودكیسندرم: تظاهرات:سندرم آلستروم (Alstrom) هیپوگنادیسم، دژنرسانس شبكیه، دیابت قندیسندرم كارپنتر (carpenter) پلی داكتیلی، سن داكتیلی، بسته شدن زودرس درزهای جمجمه، عقب افتادگیسندرم كوشینگ هیپرپلازی غده فوق كلیه یا تومور هیپوفیزسندرم فرولیش frohlich تومور هیپوتالاموسهیپرانسولینیسم نزید بلاستوم، آدنوم لوزالمعده، هیپوگلیسمی، سندرم موریاكسندرم لورنس- مون- باردت- بیدل دژنرسانس شبكیه، پلی داكتیلی، سین داكتیلی، هیپوگنادیسم، عقب افتادگی ذهنی، اتوزدم مغلوبدیستروفی عضلانی چاقی دیررسمیلودیپلازی اسپانیا بیفیداسندرم پرادرویلی prader- willi هیپورتونی نوزادی، رشد طبیعی بعد از تولد، دست و پای كوچك عقب افتادگی ذهنی، هیپوگنادیسم،هیپو پاراتیروئیدی كاذب هیپوكلسمی متغیر، كلیسفیكاسیون جلدیسندرم ترنر دیس ژنزی تخمدان، لنف ادم، گردن پره دار web neck كروموزم xo
مرور مقالات پزشكی و بازنگری منابع موجود:در سال 1914 آنتروپولوژیست مشهور آقای رودولف مارتین نخستین كتاب كامل آنتروپومترولوژی را انتشار داد كه در آن تعاریف و اصطلاحات آنتروپومتریك و روش اندازهگیری دقیق اسكلت و افراد زنده نگاشته شده است. در سال 1352 تا 1354 (ه.ش) تعداد 4216 نفر مرد روستایی و شهری در یك طرح آنتروپومتریك مربوط به چهار استان خوزستان، هرمزگان، بوشهر، اصفهان توسط دانشكده بهداشت دانشگاه تهران مورد بررسی قرار گرفتند. مطالعه فوق نشان داد كه حتی در مناطق نسبتاً خوب ایران رشد جسمی در حد مطلوب نبوده و با تغذیه صحیح از طریق توسعه اقتصادی و اجتماعی و آموزش بهداشت میتوان به رشد نوجوانان و جوانان كشور كمك كرد (3)
در سال 1362 مطالعه آنتروپومتریك دیگری در دختران 6 تا 14 ساله و پسر 6 تا 16 ساله دانشآموزان مدارس شرق تهران انجام شده این دانشآموزان در خانوادههای متوسط یا كمی پایینتر از متوسط بودند، نتایج حاصل نشان داد كه میانگین قد پسران برحسب سانتیمتر به قرار زیر بود:120=7 ساله 125=8 ساله 130=9 ساله 135=10 ساله 140=11 ساله115=6 ساله 146=12 ساله 152=13 ساله 156=14 ساله 164=15 ساله 167=16 سالهدر این میانگین وزن بدست آمده در موارد 6 تا 16 ساله به ترتیب:20، 22، 24، 27، 30، 32، 36، 42، 45، 52، 56 كیلوگرم است (5)در سال 1363 تعداد 1370 دانشآموز پسر در گروه سنی 6 تا 18 ساله از مدارس شرق میدان رسالت به روش سرشماری از یك مدرسه راهنمایی و یك مدرسه ابتدایی و یك مدرسه متوسط انتخاب شده و به طور متوسط در هر گروه سنی حدود 100 نفر دانشآموز وجود داشته است. نتایج حاصل نشان میدهد كه میانگین قد گروههای 6 تا 18 ساله به این ترتیب بوده است.
ادامه خواندن مقاله تحقيق آماري در زمينه شاخص PMI بر روي 950 نفر از جوانان تهران
نوشته مقاله تحقيق آماري در زمينه شاخص PMI بر روي 950 نفر از جوانان تهران اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.