nx دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
راه كارهای مقابله با آنفلوانزای طیورمقدمه:آنفلونزای طیور (طاعون طیور یا فلور پرنده) بیماری بالقوه بسیار مخربی بوده كه غالباً در جوجه ها، بوقلمونها، اردكها و غازها تظاهر می كند، گرچه تعداد بسیار زیادی از گونه های دیگر پرندگان ممكن است آلوده و بصورت یك ناقل تبدیل گردند. در 84-1983 شیوع بیماری در پنسیلوانیای آمریكا باعث مرگ و كشتار بیش از 20 میلیون پرنده گردید. شیوع بیماری در ایتالیا در ماه می سال 2000 باعث مرگ بیش از 14 میلیون پرنده شد. شیوع اخیر بیماری در آسیا تاكنون 12 كشور را در منطقه از اواخر سال 2003 تا كنون آلوده نموده است كه آمار تلفات و زیانها در حال محاسبه می باشد.
بیماری بیماری آنفلوانزای طیور در اثر یك ویروس آنفلوانزا می تواند ایجاد گردد. ویروس این گروه از لحاظ شدت بسیار گسترده اند. برخی سویه ها (بخصوص سروتیپهای H7 , H5 ) بسیار بیماریزا و مسری بوده كه قادر به ایجاد مرگ و میر به میزان بیش از 90 درصد در برخی گله ها می گردند. عفونت توسط سویه H5N1 موردی است كه اخیراً در آسیا به انسان سرایت نموده و تعداد بسیاری را آلوده نموده است. با عفونت ویروسی بسیار حاد علائم كلنیكی ممكن است بصورت مرگ و میر بالا ناگهانی، احتمالاً با شروع تب و یا دپرس شدن شدید ظاهر یابد. علائم التهاب مخاط چشم، حركت سریع چشمها، التهاب سینوسها و سر سیانوزه متورم ممكن است در پرندگان مبتلا مشاهده گردد. شكل خفیفتر بیماری ممكن است بصورت علائم تنفسی غیر اختصاصی تظاهر كند. در گله های مادر و تخمگذار علائم بصورت كاهش شدید و ناگهانی تولید یا افزایش تعداد تخم مرغهای پوست نازك و نرم (لمبه) بروز نماید.
انتشار بیماریپرندگان مهاجر بخصوص پرندگان آبزی، عمده ترین منابع ویروسهای آنفلونزا محسوب گردید كه موجب شروع شیوع گسترده بیماری در آسیا گردیده اند. پرندگان مهاجر با توجه به رفتار مهاجرتی آنها از طریق مدفوع، قادر به انتقال و انتشار ویروسها بطور گسترده از منطقه كشور یا قاره ای به منطقه دیگر می باشند و شیوع بیماری غالبا در نزدیكی مسیرهای مهاجرتی آنها اتفاق می افتد. پرندگانی كه مسیرهای طولانی پرواز می كنند، خسته و تحت استرس بوده و دفع ویروس در این هنگام به دلیل جستجو برای منابع غذایی در مكانهای طیور تجاری افزایش یافته و در این مواقع احتمال آلودگی پرندگان تجاری فزونی می یابد.
انتشار آلودگی به پرندگان منطقه اغلب از طریق آلودگی به وسیله مدفوع پرندگان آلوده رخ میدهد. تماس مستقیم با مدفوع توسط پرندگان یا انتقال بصورت غیر مستقیم از طریق پرسنل و تجهیزات به فارمهای طیور از مهمترین راههای انتقال عامل بیماری محسوب می گردد. انسان مسلما مهمترین راه انتقال بیماری در داخل مناطق تولید طیور می باشد. پرسنل از طریق لباس، چكمه، وسایل و دستها، ویروس را از یك سالن به سالن دیگر منتقل می نمایند. حشرات و جوندگان ممكن است بعنوان ناقلین مهم منطقه ای عمل نمایند. حركت در داخل منطقه پرورش طیور می تواند بسرعت از طریق ذیل صورت پذیرد:
1- تجهیزات حمل مواد غذایی2- انتقال پرندگان بیمار و مرده3- سرنگهای واكسیناسیون4- وسایل جمع آوری مرغ5- مهندسین6- دامپزشكان 7- رفت و آمد كارگریكنترلالف- تشخیص سریع و مراقتب دقیق كه این تشخیص توسط جداسازی و شناسایی ویروس از لاشه ها و پرندگان در آزمایشگاه به تأیید می رسد. ب- نظارت دقیق بر قرنطینه ها و اعمال محدودیت در ورود پرندگان ضروری است.ج- واكسیناسیون علیه سروتیپهای H7 , H5 در مناطقی كه این سویه ها موجود می باشند.د- بالاترین استاندارهای امنیت زیستی (بیوسكوریفی) در فارم و منطقه بمنظور جلوگیری از انتشار در جمعیت طیور منطقه رعایت شود.
اصول امنیت زیستی مناسبمناطق اطراف سالنها می بایست توسط مواد و سطوحی كه قابل شستشو و ضد عفونی بوده، كاملاً محصور گردیده تا احتمال انتقال آلودگی از وسایل نقلیه چكمه و غیره به سالن جلوگیری گردد. استفاده از ضد عفونی كننده های قوی و ضد ویروس و ضد باكتری نظیر ویرو-گارد شركت Fam Carelntemational در این موارد بسیار موثر و كمك كننده می باشد.
امكان جلوگیری از تردد افراد غیر مجاز تا حد امكان جلوگیری نمود و در خصوص بازدید كنندگان نیز بایست دستور العمل دقیق در خصوص تعویض لباس و كفش اعمال گردد. از تردد بی مورد كاركنان تا حد امكان جحلوگیری گردد. بطور مرتب و بر اساس برنامه تدوین شده حوضچه های ضد عفونی مناسب توسط ضد عفونی كننده مناسب از قبیل فارم- گارد، اولترا- گارد و یا ویرو – گارد پر كردند. تا حد امكان از ورود وسایل نقلیه به داخل فارم جلوگیری گردد و در صورت ورود حتما می بایست از داخل حوضچه های ضد عفونی عبور نمایند. جهت بازدید كنندگان لباس و چكمه تهیه گردد و بازدید كنندگان بایستی حتما دوش گرفته و كلیه لباسها را تعویض نمایند. چنانچه وسایلی می بایست وارد فام گردند، باید ضد عفونی شوند. در فامها، آب آشامیدنی از اهمیت بسزایی برخوردار است كه كل سیستم توسط ضد عفونی كننده مناسب نظیر ویرو-گارد ضد عفونی و درب مخازن گذاشته شود.
گارد ضد عفونی و توسط سیستم انتقال به داخل سالنها هدایت گردد. طی یك برنامه منظم نظارتی با استفاده از طراحی، ساختار، اصلاحات مناسب و تركیبات موثر و تایید شده از ورود جوندگان، پرندگان وحشی و كرمها داخل سالنها جلوگیری نمایید. در مورد اجرای برنامه های بیوسمكیوریتی چك لیستهای خاصی تنظیم و بطور منظم برنامه های لازم را اجرا نمایید. ویرو-گارد در غلظت 1:320 و اولترا-گارد در غلظت 1:250 قادر به از بین بردن ویروس انفوانزا طیور می باشند. آب آشامیدنی توسط ویرو- منطقه متوقف نماید تلفات زیاد، محدودیت در جابجایی طیور، كشتار اجباری و ضررهای وطولانی مدت در بازرگانی بین المللی می تواند در زمان كوتاه صنعت طیور یك كشور را تخریب نماید. برنامه های كنترلی مناسب و مراقبتهای دقیق و اجرای برنامه های بیوسكیوریتی می تواند در پیشگیری از ورود سویه های بیماریزا به داخل فارم جلوگیری نماید. می بایست در ابتدای مواجه با ویروس با اعمال برنامه های موثر از تكثیر و انتشار ویروس جلوگیری نمود.
راه كارهای لازم در مواقع اضطراریبر اساس گزارشات جهانی بیماری آنفلونزای طیور در جهان در حال گسترش است و در رسانه ها بیشتر جنبه خطر و ابتلا و عفونت انسان مورد توجه قرار می گیرد و از واژه هایی نظیر هنگامی كه ویروس گسترش یافته و بیماری بصورت همه گیر در جهان تبدیل می گردد استفاده می شود. در این مرحله مسلما واژه اگر مناسبتر از واژه هنگامیكه خواهد بود. همه گیری بیماری هنگامی كه مورد استفاده قرار می گیرد كه میزان ابتلای بیماری در چندین قاره بیش از حد انتظار باشد.
احتیاج است كه بر اساس واقعیتها و نه فرضیات موضوع را بررسی كرد. بیماری آنفلونزای طیور زمانی مورد توجه واقع شده كه پرورش متمركز و متراكم طیور توسط پرورش دهندگان مورد توجه قرار گرفت. ویروس ویژه مورد نظر ویروس A آنفلونزای طیور سویه H5N1 بوده كه در سال 1997 در هنگ كنگ گزارش گردید و به طور قابل ملاحظه ای در كشورهای آسیایی و سپس اروپایی گسترش یافت. این واقعیت به تنهایی می تواند هشداری برای پرورش دهندگان طیور به منطقه خاور میانه باشد.
ثابت گردیده است كه ویروس از طریق تماس مستقیم بین انسان و پرندگان آلوده قابل انتقال بوده و قادر به ایجاد مرگ و میر در انسان باشد. در حال حاضر انتقال انسان به انسان، بیماری نیز ثابت گریده است. بر اساس اطلاعات در سالهای 1918،1957 و 1968 چنین مواردی اتفاق افتاده است. دو مورد دیگر پاندمیك (جهان گستر) بیماری زمانی اتفاق افتاد كه دو سویه ویروس های آنفلونزای طیور و انسان همزمان انسان را آلوده و ژنهای آنها در بدن انسان با یكدیگر ممزوج گردیده و ویروسهای جدیدی شكل گرفتند. تحقیقات اخیر نشان داده است كه منشاء شیوع بیماری آنفلونزا در سال 1918 پرندگان آلوده بوده اند.
نتیجه گیری بیماری آنفلونزای طیور بیماری بسیار خطرناكی بوده كه قادر خواهد بود منطقه را كاملاً و تولید پرورش طیور را در آن یكی از مهمترین منابع سوریه H5N1 ویروس آنفلونزای طیور، پرندگان وحشی بخصوص اردكهای وحشی بوده كه نسبت به ویروس بسیار مقاومند. این گونه پرندگان مقاومترین گونه ها به این ویروس میباشند. پرندگان اهلی از قبیل مرغ و بوقلمون نسبت به فرم حا همه گیری كشنده ویروس بسیار حساسند. تماس مستقیم و یا غیر مستقیم پرندگان اهلی با پرندگان آبزی مهاجر، عمده ترین علت شیوع و اپیدمیك شدن بیماری آنفلونزای طیور میباشد. پرندگان زنده موجود در بازار از دیگر دلایل عمده شیوع بیماری محسوب می گردند. در مناطقی كه مشكل شیوع بیماری گزارش می گردد، مهمتری اتفاق كاهش تقاضا برای محصولات گوشت و تخم مرغ، علی رغم اطمینان دولتی خواهد بود كه مسلما پیامدهای جبران ناپذیری را برای صنعت پرورش طیور در آن منطقه به دنبال خواهد داشت.
كلمه استرس در صنعت طیور عموما برای توصیف اثرات مجموعه ای از حالات یا وضعیتهای غیر اختصاصی دارای تعریف مهم، استفاده می گردد. استرس اغلب به عنوان یك تشخیص جایگزین پذیرفته می شود، به خصوص زمانیكه تشخیص روشن و واضحی وجود نداشته باشد و یا هیچ نوع درمانی یا كار تشخیصی شناخته شدهایدر برطرف كردن مشكل، موثر واقع نشده باشد. صرف نظر از میزان درك ما از استرس، این امر پذیرفته شده است كه استرس فیزیولوژیكی عاملی اساسی در صنعت مرغداری است و فاكتورهای اقتصادی مهمی همچون میزان رشد، پاسخ ایمنی، ضریب تبدیل، باروری، قابلیت هچ و سرزندگی جوجه ها را تحت تأثیر سوء قرار میدهد.
اصولاً استرس پاسخ فیزیولوژیكی جوجه ها است به تحریك یا احتیاجات خارجی كه نیاز به تطبیق جهت بقاء فوری و یا سازگاری جهت بقاء طولانی مدت دارند این پاسخ فیزیولوژیكی به آزاد سازی انرژی و مصرف آن نیازمند است. بنابراین در تمام استرس های فیزیولوژیكی، مواد غذایی و ذخایر بدن بجای مصرف در جهت بهبود پارامترهای اقتصادی مهم صرف فعالیتهای فیزیولوژیكی ضروری برای بقاء فوری می گردد.
ادامه خواندن مقاله راه كارهاي مقابله با آنفلوانزاي طيور
نوشته مقاله راه كارهاي مقابله با آنفلوانزاي طيور اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.