توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد nx دارای 178 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
لطفا به نکات زیر در هنگام خرید دانلودnx توجه فرمایید.
1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه دانلودnx قرار داده شده است
2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید
3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد
4-در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده استبخشی از متن nx :
اسلاید 1 :
مقدمه:
بیشترین اطلاعات از فرهنگ و تمدن بین النهرین در جلگه های دجله و فرات شكوفا شد كه بیشتر گزارشهای باستان شناختی و در دوران های تاریخی بر مدارك كتبی شامل سنگ نبشته ها و گل نبشته ها و آثار یادمانی استوار است.
از سال 1802 م بود كه قدمهای مثبتی در راه شناخت گذشته اقوام ساكن منطقه ای كه امروزه بنام بین النهرین و شرق نزدیك به معنای وسیع كلمه رایج است برداشته شد. بین النهرین را منطقه ای می دانند كه قسمت قوس شرقی هلال حاصلخیزی را در برمی گیرد و دو رود دجله در شرق و فرات در غرب آن جریان دارند.
پس بین النهرین یكی از كانون های تمدن و هنر در آسیای غربیو خاورمیانه و آسیای نزدیك است. گسترش فرهنگها در این منطقه به صورت مستقل صورت گرفته است.
هزاره هشتم پ.م اولین استقرارهای فرهنگی وجود داشته و هزاره چهارم خط و كتابت بوجود آمده است. در هزاره چهارم گسترش شهرها و پیدایش حكومتی بوده است.
اسلاید 2 :
از لحاظ محیط زیست منطقه بین النهرین به 3 بخش تقسیم می شود
1- حاشیه كوههای زاگرس
2- قسمتهای شمالی بین النهرین
3- قسمتهای جنوبی بین النهرین (ایجاد شهرها و شهرنشینی)
انقلاب نوسنگی بین النهرین دارای ویژگی هایی است:
1- شروع كشاورزی البته بسیار ابتدایی بوده است.
2- اهلی كردن حیوانات
3- استقرارهای دائم در روستا
4- سفالگزی
اما هدف از این تحقیق روشن شدن فرهنگ حلف در منطقه بین النهرین می باشد كه اولهب موقعیت جغرافیایی بین النهرین و پیشینه مطالعاتی در بین النهرین و گاهنگاری و بعد فرهنگ حلف
اسلاید 3 :
موقعیت جغرافیایی:
سرزمین بین النهرین مثلثی است با وسعتی در حدود دویست هزاركیلومترمربع محدود به اختیاری كه شهر حلب، دریاچه ارومیه و دهانه اروندرود را به هم وصل می كند. مرزهای سیاسی این مثلث را میان سوریه و عراق تقسیم می كنند كه در این میان سهم كشور عراق بیشتر است. پس بین النهرین را منطقه ای می دانند كه قسمت قوس شرقی جنوبی هلال حاصلخیزی را در بر می گیرد و دو رود دجله در شرق و فرات در غرب جریان دارند، در شمال ارتفاعات تاروس و آنتی تاروس و قسمتی از زاگرس قرار گرفته اند و جنوب آن در ناحیه بصره به خلیج فارس می پیوندند كلمه بین النهرین را مورخان یونانی در دوران باستان ابداع كرده اند و آن را به معنی محدود(سرزمین) میان رودها به كار می بردند.
وحدت جغرافیایی بین النهرین براساس اصلاحات متونی كنونی« كلدانی»، «آشوری- بابلی»، «سومری- آشوبی » و یا به طور كلی بین النهرین می نامیم كه در واقع همگی معرف یك تمدن اند یعنی در حدود 3000 پ م شكوفا شد اما رودهای دجله و فرات به سرزمین بین النهرین تعمیم داد، بین النهرین نیز هدیه دیگری است از رودهای دوگانه دجله و فرات.
كه این رودها هر دو از كوههای ارمنستان سرچشمه می گیرند. رود دجله در جنوب دریاچه وان و رود فرات از نزدیكی كوه آرارات. رود فرات با 2850 كیلومتر طول در حالیكه دجله 1840 كیلومتر است.
این دو رود در نزدیكی بغداد كه فاصله آنها به حدود 30 كیلومتری می رسد در منطقه ای به نام قرنه به یكدیگر پیوسته و پس از ادغام با كرخه به نام اروندرود به خلیج فارس می ریزند.
اسلاید 4 :
آب و هوای بین النهرین
آب و هوای مركز و جنوب بین النهرین از نوع خشك و تقریباً استوایی با دمایی برابر 50 درجه سانتیگراد و در تابستان میانگین بارندگی كمتر از 25 سانتی متر است، بنابراین تقریباً اتكای كامل كشاورزی از آن مناطق به آبیاری است. بنابراین بین النهرین كشاورزی آبی داشته است. جو همواره محصول غله اصلی بوده است اما با مطالعه متون خط میخی محصول گندم در منتهاالیه جنوب عراق در حدود 2400 ق.م می توانست به گونه ای مطلوب با محصول مشابه در جدیدترین مزارع گندم كانادا مقایسه شود.
آب و هوای گرم و مرطوب جنوب بین النهرین در دسترسی به آب فراوان در آن منطقه یكی از شرایط مطلوب برای پرورش درخت خرما است از هزاره سوم پیش از م در سرزمین سورو نخلستانهای پهناوری بوده و گروه افشانی به طریقه مصنوعی نیز متداول بوده است. آرد و خرما غذای اصلی مردم عراق را تشكیل می داده است. آبیاری آنها با وسایل بسیار ساده آب كشی انجام می گرفت كه هنوز هم با همان نام باستانی «دالو» مورد استفاده است. این منطقه به طور كلی به هلال خصیب معروف است. مجموعه ای است به شكل هلال كه شروع كشاورزی و دامداری براساس یافته های باستان شناسی از این منطقه است. این منطقه به طور كلی خواستگاه اصلی استقرارهای جوامع اولیه به شمار می رود و بشر برای اولین بار موفق به تولید غذا می شود كه مستلزم كشاورزی و دامداری است.
اسلاید 5 :
پیشینه مطالعاتی در بین النهرین
از سال 1802 م قدمهای مثبتی در راه شناخت گذشته اقوام بین النهرین برداشته شد در همان سال ج.ف. گروته فند موفق به كشف رموز قسمتی از یك كتیبه به زبان فارسی گردید. هنگامی كه كلید خواندن خط سوم به دست دانشمندان افتاد تا حد زیادی راه را برای شناخت دورانهای تاریخی و باستانی نیز هموار گردید با این خط و به زبانی از ریشه زبانهایی كه امروزه به نام زبان آكادمی شهرت دارد نوشته شده بودند. آكاد منطقه ای از بین النهرین بود كه بخشی از جنوب بین النهرین را تشكیل می داده است.
در نیمه اول قرن نوزدهم میلادی حفاران و باستان شناسان فرانسوی پل امیل بوتا و انگلیسی ا. هنری لاپارد علاوه بر تعداد زیادی مجسمه های سنگی كه به اندازه طبیعی ساخته شده بودند و قطعات مختلف الاندازه از نقوش برجسته و بسیاری دیگر از اشیاء ارزنده از محلهای باستانی بین النهرین به دست آمده بودند با خود به اروپا بردند. یكی از مهمترین نقاشی های به دست آمده از حفریات این دوره كتابخانه آشور پانیپال(627- 649) از شهر باستانی نینوا به دست آمد.
اسلاید 6 :
در قرن 18 ؟؟؟؟ترین كتابخانه با اسنادی به خط و زبان سومری توسط باستان شناسان آمریكایی از شهر مذهبی نیپور به دست آمد. باستان شناسان آلمانی نیز در بین النهرین دست به فعالیت های تحقیقاتی بزرگی زدند. در سال 1899 م.ر. كولدوسی در شهر باستانی بابل در سال 1903 والتر اندره در شهر باستانی آشور به حفاریهای وسیعی اقدام نمودند و در سال 1913 شهر بزرگ اروك یا همان شهر ارخ توسط جوردن خاكبرداری شد و اما سرلئونارد روسی حفاری شهر باستانی اور را به عهده داشت در منطقه دیاله در شمال عراق هیأتی از مؤسسه شرق شناسی دانشگاه شیكاگو به سرپرستی فری فرانكفورت موفق به خاكبرداری شد. درماری آندره پارو فرانسوی اسناد و مدارك سلسله های اول بین النهرین به دست آورد.
اگر بخواهیم وارد دوره حلف شویم ابتدا دوره نوسنگی در شمال بین النهرین كه دوره حلف در آن قرار دارد امور را بررسی می كنیم.
نوسنگی در شمال بین النهرین: آن چیزی كه شمال بین النهرین را از قسمتهای دیگر آن جدا می سازد. شرایط زیست محیطی است كه كشاورزی آبیاری در این منطقه امكان پذیر نیست. بدلیل اینكه در این قسمت شیب دجله و فرات زیاد است و زمینهای شمال در زیر خاكهای سطحی صخره ای رفته اند.
اسلاید 7 :
در شمال بین النهرین به طور كلی 3 فرهنگ وجود داشته است.
1- حسونا
2- حلف
3- عبید
بطور كلی در بین النهرین تمام مسائل پیش از تاریخ براساس این سه محل شناخته شده است.
حسونا: هزاره ششم
حلف: هزاره پنجم
عبید: هزاره چهارم كه در جنوب بین النهرین است.
اسلاید 8 :
دوره حلف:
نام این مرحله فرهنگی بین النهرین از تل حلف كه تپه ای بزرگ مشرف بر رود خابور در مرز تركیه و سوریه می باشد گرفته شده است. هدف اصلی از حفاری این تپه كشف یك شهر تاریخی بوده است. محلی است كه PUSALAIN در بالای آبها از رودخانه ها بودو خط مرزی سوریه- تركیه در حدود 60 كیلومتری از تپه های دامنه كوه از كوههای گاو(گرومن) تعیین شده است. آن در حدود 70 كیلومتری شمال غربی از Hasseke و در حدود 130 كیلومتری جنوب شرقی از منطقه Qamishli-Nisibin است. شمال حاصلخیز دشت شوریه با بارش عالی محصول خوبی از تولیدات كشاورزی می دهد. نزدیكترین سایت عمده باستان شناسی قدیمی تپه فخریه در حدود 3 كیلومتری در شرق در سمتی دیگر از رودخانه خابور است. توالی باستان شناسی در حلف و فخریه به طور و گاهی اوقات به نظر می رسد روی هم قرار دارند. تپه حلف به نام گوزانا در دوره آهن و برنز هنگامی كه نامی برای تپه فخریه در دوره برنز نامطمئن است و مدارك به عنوان Sikanu در عصر آهن می باشد آمیزش پیدا كرده است. گوزانا شهر پایتختی از ایالات آرامی از Bit Bahiani بود. این محل بل از جنگ جهانی اول توسط ماكس فون اپنهایم حفاری شد و ماكس فریهر Max frieherr با گمانه زنیهایی در سال 1899، حفاریهای میان سالهای 1912و 1913 و دوباره در 1927 و 1929 شد. آن ها در زیر خاك متعلق به آرامیان یك سری سفال بسیار برخورد كرد كه سالها بعد در كاوشهای هیئت انگلیسی در نینوا و ارپاچیه در نزدیكی موصل طبقه بندی كاملی از عناصر فرهنگی تشكیل دهنده آن عرضه داشت كه نسبت به فرهنگهای قبلی جنبه های جدید و صفات مشخصه نوینی را دارا است.
اسلاید 9 :
بهترین مكان برای مطالعه دوره حلف تل ارپاچیه می باشد كه لایه نگاری آن روشن و تسلسل كامل و اطلاعات این تپه به صورت كامل انتشار یافته است.
حلف و ماده اولیه Halaf and Earlier Material
ابتدایی ترین ماده اولیه پایین ترین سطوح دركفی از عمق آزمایش سفالهای زبروخشن بدون رنگ شده است ظاهر تاریخ گذاری با ابتدایی ترین صورتهایی از سفال نئولینك است(در اوایل هزاره ششم ق م) قرمز خاكستری و پوششهای پرداخت شده سطحی كه رخ داده در سفالهای منقوشی كه به وسیله ته نشینهایی از خود دوره حلف پیروی می شود (میان 6 و 5 هزار سال) مشخصه اجتماع دوره حلف به وسیله ظرفهایی زیبایی تزئین شده رنگارنگ است. فهرست وسایلی از موفقیتهای تزئین شده رنگارنگ است. فهرست وسیعی از موتیفهای تزئینی در نقاشی پر زرق و برق، عالی كه تقریباً یك لعاب به نظر می رسد، اجرا شده است. به طور ابتدایی تعدادی از شكلهای مشخص كامل نیز روی خمره ها و كاسه ها بكار رفته است. اشیای مسی، ابزار آتش زنه(سنگ چخماق)، پیكرهای كوچك دست ساخته و ظروف سنگی در زمره طبقه بندیهایی از اشیایی كه این جمع آوری غنی را شامل می شوند هستند اما به طور خلاصه به خاطر گمانه زنیهای محدودی كه هستند بیان می كنند (Van oppenheim 1943) فرهنگ حلف حالا از یك محدوده ای از سایتهایی كه پوشیده شده از یك نوار پنهانی از سرتاسر بین النهرین شمالی، ازمنطقه غربی رودخانه خابور به رودخانه فرات و از شرق به كوهستانهای زاگرس بررسی یا بازیافت شده است.
اسلاید 10 :
اما در ارتباط با این فرهنگ مواد مطالعاتی زیادی از سایتهای مختلف به دست آمده است، عبارتند از :
1- تل ارپاچیه طبقات VI-X (10- 6)
2- تپه گارا XX(20)
3- تل حسونا VI-X (10- 6)
4- نینوا IIC
5- تل برك Barak
6- چغابازار VI-XV
7- تل اسود
8- تل حلف
اما بهترین مكان برای مطالعه تل ارپاچیه می باشد كه در چارچوب فرهنگ حلف بعنوان یك سایت كلیدی در نظر گرفته شده است.
ادامه خواندن پاورپوينت فرهنگ حلف در پيش از تاريخ بين النهرين
نوشته پاورپوينت فرهنگ حلف در پيش از تاريخ بين النهرين اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.