nx دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
چكیدهبا توجه به نقش عمده فرهنگ و اعتقادات دینی در آموزش پذیری جامعه، به عقیده بسیاری از صاحبنظران، راهكار نهایی پایان دادن به بهره برداری بی حد و حصر انسان از منابع طبیعی و ایجاد روحیه مسؤلیت پذیری مشترك جهت حفاظت محیط زیست احیاء فرهنگ های اصیل ملل و رویكرد به تعالیم دینی و بهره گیری از رهنمود های ادیان الهی است.
بسیاری از مبانی فرهنگی ما كه با اعتقادات دینی آمیخته است حاوی تعالیم و رهنمود های ارزشمندی است كه میتواند راهگشای مشكلات كنونی نسل بشر باشد. از آن جمله نحوه نگرش و برخورد فرهنگ ایرانی و منابع اسلامی با طبیعت به عنوان آثار رحمت و بركت و مذموم دانستن بارزترین و عمده ترین عامل كاهش منابع طبیعی و افزایش ضایعات یعنی خصلت اسراف و تبذیر است.
مقدمهمشكلات و بحرانهای كنونی منابع طبیعی و ملی به مرحله ای رسیده است كه میتوان ادعا كرد حل آنها از عهده دولتها و نهاد ها و تشكیلات دولتی و غیردولتی خارج است، تنها با بسیج عمومی و همكاری و مشاركت همه ساكنان زمین میتوان این بحرانها را كاسته و یا به رفع آنها پرداخت. از سوی دیگر به تجربه ثابت شده است كه بسیج عمومی در مواردی كه اهداف برنامه ها ریشه در اعتقادات فرهنگی و باور های دینی مردم داشته باشد با موفقیت و پیشرفت بیشتری همراه است. لذا اغلب صاحبنظران بر این باورند كه تنها راه نجات انسان و خاتمه دادن به تخریب و اتلاف روز افزون منابع طبیعی رویكرد به تعالیم دینی و بهره گیری از دستورات و راهنمایی های ادیان الهی است.
قرن بیستم كه با جدایی دین از علم، اقتصاد از فرهنگ و مادیات از معنویات شروع شد نهایتاً با بروز بحرانهای عمده زیست محیطی به رویكرد مجدد اندیشمندان و محققین جهان به اصول و مبانی دینی و اخلاقی انجامید. از سال 1977 كه بر اساس برنامه سازمان ملل، بررسی نقش ادیان در مقابله با بحرانهای زیست محیطی توسط دانشگاه هار وارد آغاز شده است تاكنون هزارها مقاله و تحقیق ارزشمند توسط اندیشمندان و پژوهشگران دنیا ارائه شده است كه بر ضرورت بازگشت به فرهنگ دینی و بنیان گذاری اخلاق زیست محیطی تأكید نموده اند و معتقدند كه ادیان جهان می توانند از نیروی خود برای پایان دادن به بهره برداری بی حد و حصر انسان از منابع طبیعی و ایجاد روحیه مسئولیت پذیری مشترك جهت حفاظت محیط زیست استفاده نمایند.
در این میان مبانی فرهنگ ایرانی و دیدگاههای اسلام و قرآن در تبیین ارزش واقعی منابع طبیعی و عوامل محیط زیست به عنوان آیات و نشانه های علم، قدرت و عظمت آفریننده جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است.
جایگاه منابع طبیعی در فرهنگ ایرانخوشبختانه كشور ما با قرار گرفتن در محل تلاقی فرهنگ اصیل ایرانی و تعالیم عالی اسلامی از پتانسیل بالایی در زمینه حفاظت و حرمت منابع طبیعی برخوردار است. كتب ادبی ما سرشار از اشعار و تمثیل هایی است كه بیانگر ارزش والای طبیعت از دیدگاه ایرانیان به عنوان آیه ها و نشانه های شناخت و عشق به معبود است. آب، نان و هر جزیی از طبیعت از دیدگاه ایرانیان تنها به عنوان منابع مصرفی محسوب نمی گردند، بلكه نمونه های رحمانیت، قدرت و
تدبیر باری تعالی به حساب می آیند و هر برگ درختی دفتری است در معرفت كردگار. به همین دلیل ایرانیان به نمك كه ظاهراً فراوان ترین و كم ارزشترین منبع طبیعی است قسم میخورند، نان را لگد نمیكنند و آلوده كردن آب را گناه می شمرند.دیدگاه قرآن در مورد اسراف و تبذیر
قرآن مجید آموزش پذیری و توانایی رشد فرهنگی انسان را عامل عمده مقابله با فساد و تباهی زمین معرفی نموده است. وقتی خداوند خبر آفرینش انسان و قراردادن او به عنوان خلیفه خود در زمین را به ملائكه اعلام می نماید، گویا آنها به دلیل آگاهی از خصوصیات فطری افزون طلبی و سركشی انسان از قوانین طبیعی نگرانی خود از بروز فساد و تباهی توسط انسان در زمین را اعلام مینمایند. (اَتجعَلُ فِیهَا مَن یُفسِدُ فِیهَا وَ یَسفِكُ الدِمَآءَ – بقره 31). خداوند برای رفع تشویش آنها، به آموزش علم اسماء به انسان اشاره می فرماید. بدیهی است كه مقصود از اسماء تنها لغات و نامها نیست، زیرا تنها فراگرفتن لغات موجب برتری آدمی و دلیل خلافت او در زمین نمیشود، بلكه قدرت درك و احساس و تعقل حقیقت تعلیم اسماء است كه با قدرت اختیار و تصرف بهم پیوسته و نتیجتاً آگاهی از فلسفه خلقت هر یك از پدیده های آفرینش، آدمی را به مقام خلافت در زمین میرساند.
از دیدگاه قرآنی اسراف كلمه بسیار جامعی است كه هرگونه زیاده روی در كمیت و كیفیت و بیهوده گرایی و اتلاف و مانند آن را شامل می شود، یكی از مذموم ترین اعمال محسوب میگردد و در آیات و روایات فراوانی از آن مذمت شده است. با توجه به محدودیت منابع روی زمین، هر اسراف كاری سبب محرومیت بسیاری از انسانهای بی گناه خواهد شد. روح اسراف معمولاً با خودخواهی و خودپسندی و بیگانگی از خدا و خلق خدا همراه است.
این روش قرآنی است كه به هنگام تشویق به استفاده از مواهب فوراً جلو سوء استفاده را گرفته و به اعتدال توصیه مینماید. هنگامیكه امر به خوردن و نوشیدن و استفاده از نعمتهای الهی می فرماید چون طبع زیاده طلب انسان ممكن است از این دستور سوء استفاده كرده به جای بهره وری عاقلانه و اعتدال آمیز از پوشش و تغذیه صحیح، راه تجمل پرستی و اسراف و تبذیر را پیش گیرد، بلافاصله تاكید میكند كه: كُلوُا وَاشرَبوُا وَلاتُسرِفوُا بخورید و بیاشامید و از اسراف بپرهیزید كه خداوند مسرفان را دوست ندارد.
به خاطر اثرات زیانبار اسراف و تبذیر، این خصلت ناپسند در كلام الهی شدیداً محكوم شده، در ردیف گناهان قرار گرفته و مسرفان برحسب مورد به درجات مختلفی از عقاب وعده داده شده اند.
آنگاه كه سخن از اسراف در كارهای نیكی همچون استفاده از زینت و لباس نیكو به هنگام حضور در مسجد و ادای حقوق فقرا یا اعمال مباحی مثل خوردن و آشامیدن در میان است مجازات مسرفان محرومیت از دوستی خدا است (اِنَهُ لا یُحِبُ المسرِفینَ. اعراف-31، انعام-141). اگر اسراف دلیل نادیده گرفتن آیات الهی باشد، مسرفان از هدایت الهی محروم (غافر-28) و در گمراهی خواهند بود (غافر- 33)، در آخرت نابینا محشور میشوند (طه-127) و از اصحاب دوزخ محسوب
میگردند. نفی اسراف در احكام فقهی نیز تسری پیدا كرده است. طبق نظر علمای شیعه و سنی اسراف در آب وضو موجب بطلان آن است و اسراف در اموال دیگران و اموال عمومی موجب ضمان می گردد.
در قرآن مجید اسراف در نقطه مقابل قوام بكار برده شده است (وَالذین اِذا اَنفِقوا لَم یُسرِفوا و لَم یَقتُرُوا وَ كانَ بَینَ ذلكَ قَواماً – سوره فرقان آیه 67)، قوام به معنی عدالت، استقامت، حد وسط و چیزی است كه هم معتدل است و هم باید استقرار داشته باشد. لذا میتوان گفت این تعبیر زیبا اشاره به اثر زیانبار اسراف در بهم زدن استقرار و تداوم سیستم ها است. این همان نتیجه ای است كه امروزه در اثر استفاده بی رویه و اسراف گونه از منابع طبیعی شاهد آن هستیم.
اسراف منشاء شومی و بدبختی است (یس-19)، موجب هلاكت مسرفان میگردد (انبیاء-9)و اسراف كاران در زندگی دنیا دچار سختی معیشت میگردند (طه-123). بدون شك همانگونه كه تداوم حیات در كره زمین طی ملیونها سال نشان داده است نعمتها و مواهب موجود در این كره برای ساكنانش كافی است، البته به شرطی كه بیهوده به هدر داده نشود و میزان و اعتدال رعایت گردد. قرآن مجید در آیات فراوانی اسراف و تبذیر را محكوم كرده مسرفان را از اصحاب دوزخ و تبذیر كنندگان را همراه و همكار شیطان معرفی نموده و راه رسیدن به فلاح و رستگاری را رعایت اعتدال و میزان دانسته است. حتی در زمانیكه هنوز اثری از كمبود
مواد اولیه و تخریب محیط زیست مشهود نبوده است، مكرراً هشدار داده شده است كه در بهره برداری از مواهب و نعمتهای خداوند اسراف و تبذیر روا مدارید. از دیدگاه قرآن طبیعت اسراف با سایر گناهان تفاوتهای زیادی دارد و همین تفاوتهاست كه اثرات زیانبار مادی و معنوی آنرا تشدید مینماید.
ادامه خواندن مقاله روشهاي پيشگيري از اتلاف منابع ملي
نوشته مقاله روشهاي پيشگيري از اتلاف منابع ملي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.