nx دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
مخازن مرتفع آب
بنام خدامخازن مرتفع آب كه جهت ذخیره سازی آب و استفاده از انرژی پتانسیل آن بدلیل ارتفاع آن از سطح زمین میباشد امروزه با توجه به اهمیت ذخیره كردن آب و در بعضی نقاط بدلیل كمبود آب بسیار مورد توجه می باشند. این مخازن از نظر جنس مصالح به دو نوع فولادی وبتنی تقسیم بندی می شوند كه موضوع بحث ما راجع به نوع فولادی آن میباشد. یك مخزن هوایی باید چه از لحاظ طراحی در برابر بارهای ثقلی ،برف، زلزله، هیدروستاتیك چه اجرا و چه رعایت نكات بهداشتی و زیست محیطی آن مورد بررسی قرار گیرد. از آنجا كه این مخازن
معمولا حجم زیادی از مایع را در خود نگهداری می كنند پس در كلیه مراحل باید تمهیدات ویژه ای با توجه به موقعیت بر پا سازی سازه و آیین نامه ای موجود لحاظ شود. در این جا ما رفتار لرزه ای و تهمیدات لرزه ای یك مخزن هوایی فلزی را مورد بررسی قرار می دهیم.
بررسی سازه ای:یك مخزن ذخیره سازی جز سازه های غیر ساختمانی محسوب می شود و در نتیجه طرح ومحاسبه و آیین نامه های آن نیز متفاوت است. و بر دو نوع مخازن زمینی ( كه عموما پوسته استوانه ای است) و هوایی (یا مخازن مرتفع) میباشد. سازه مخازن هوایی از دو قسمت پوسته فلزی جهت ذخیره سازی وبرج نگهدارنده این مخزن میباشد. در نتیجه مشاهده می شود كه سهم عمده انواع بارگذاریها بر عهده این برجها میباشد به غیر از فشار هیدروستاتیك كه پوسته مخزن آنرا تحمل میكند. برج نگهدارنده بصورت قاب میباشد كه مهار جانبی
آن بصورت بادبند می باشند. بسته به ارتفاع و حجم مخزن، پایه های برج نگهدارنده یا قابها از چهار ، شش و یا هشت ستون كه در پلان مربع، شش ضلعی و یا هشت ضلعی می باشند تشكیل شده اند. آنچه تاكنون ساخته شده نشانگر آنست كه اكثر مخازن قابهایی با پروفیلهای لوله ای می باشند و بادبندهای آنرا نیز میلگرد ها،لوله های كم قطر ، تسمه وكابلها تشكیل می دهند.بارگذاری:همانطور كه پیشتر گفته شد برج نگهدارنده وظیفه تحمل اكثر بارها را دارد. بارهای وارد بر كل سازه مخزن هوایی عبارتند از :1-بار مرده ناشی از وزن مایع درون مخزن، وزن پوسته مخزن وبرج نگهدارنده2-نیروی هیدروستاتیك یا فشار آب كه بر جداره مخزن وارد می شود و بسته به ارتفاع مخزن نگهدارنده میباشد.3-باربرف4-بار باد5-بار زلزلهكه از میان بار باد و زلزله هر كدام كه اثرش بیشتر باشد را تاثیر می دهند. بار زلزله در دو جهت عمود بر هم و بصورت رفت وبرگشتی مدنظر است.مخزن با توجه به تعداد پایه های نگهدارنده در چند نقطه به برج نگهدارنده متصل میباشد در نتیجه نیروی ثقل مخزن و نیروی ناشی از زمین لرزه یا باد از طریق این گره ها به پایه ها منتقل می شود و پایه نیز برای تحمل بار جانبی از مهارهای جانبی نظیر بادبند و تیرهای اتصال كمك می جوید.لازم به ذكر است كه بدلیل ارتفاع زیاد پایه ها، ستونهای تشكیل دهنده جزو ستونهای لاغر محسوب می شود و تحت كمانش قرار می گیرند در نتیجه لازم است در نقاط مخشص مهار شوند كه این مهار بصورت تیرهایی در ترازهای مختلف عمل می كنند.در مورد اتصالات برج نگهدارنده باید توجه كرد كه اتصالات در تمام نقاط به غیر از محل اتصال پایه ها بی پی واتصال بادبندها،صلب در نظر گرفته می شود.
بنابراین برج نگهدارنده در نقاط اتصال به مخزن تحت بارهای گره ای قائم وافقی میباشد كه باید تحت این بارها تحلیل وطراحی شود.مدل سازی و تحلیل:به دلیل وجود اثرات هیدرودینامیك، مخازن مرتفع آب یا سایر مایعات بعنوان نوع خاصی از پاوندولهای وارونه محسوب می شوند. این گونه سازه ها ممكن است بر روی یك عضو قائم منفرد و یا یك سیستم سازه ای قابی قرار داده شوند. (شكل 1) در گذشته از نتایج تحقیقات «بلوم و همكاران» و «بویس» برای طراحی آن ها در برابر زلزله استفاده می كردند. طبق تحقیقات مزبور باید مخازن مرتفع را بصورت سازه های با دو درجه آزادی مدل می كردند. در این رابطه «بویس» یك برج آب واقعی را مورد بررسی قرار داده و نشان داده است كه در صورت استفاده
از مدل با یك درجه آزادی خطاهای بزرگی در محاسبات بوجود می آیند.اگر مخزن مایع كاملا پر باشد بگونه ای كه امكان جابجایی وحركت قائم سطح مایع وجودنداشته باشد می توانیم برج ومخزن را بصورت یك پاندول وارونه معمولی مدل كنیم. حركت مایع داخل مخزن معمولا باعث میرایی سازه می شود و در مقایسه با مخزن پر از مایع، ممكن است بازتاب سازه به ارتعاش ناشی از زلزله كاهش یابد. با این وجود حركت مایع ممكن است باعث وارد آمدن خسارت به سقف مخزن و یا بیرون ریختن مایع درون مخزن شود.
تحلیل هیدرودینامیكی پدیده فوق الذكر به لحاظ ریاضی بسیار پیچیده است ولی «هاوزنر» با بررسی و مطالعه خسارات عمده وارد بر مخازن مرتفع آب در زلزله ماه مه 1960 میلادی شیلی، روش تحلیل دینامیكی ساده شده ای را پیشنهاد كرد با این حال می توان گفت كه روش بلوم وهمكاران بهترین روش دینامیكی برای استفاده در دفاتر طراحی بوده است. كه امروزه با وجود نرم افزارهایی نظیر sap مراحل مدل سازی، تحلیل وطراحی آسانتر ودقیقتر شده است.روش ذكر شده بلوم شامل یك رشته نمودارهای طراحی است كه طراح را قادر می سازد تا ثابتهای پیچیده مورد لزوم در معادلات هیدرودینامیكی را سریعا تعیین كند. از برنامه های كامپیوتری دیگری كه برای تحلیل دینامیكی مخازن مرتفع آب در برابر زلزله مفید بوده و استفاده شده اند می توان به برنامه شفرد برای یك برج نگهدارنده سه طبقه با مهاربندی عرضی و نیز برنامه های ویژه سكوهای نفتی دریایی اشاره نمود.
یك گروه تحقیقاتی از زلاندنونیز در طراحی مخازن ذخیره سازی مایعات در برابر زلزله مطالعاتی را انجام داده اندكه نتایج این تحقیقات حاوی اطلاعات ارزشمندی در مورد طراحی مخازن مرتفع در برابر زلزله می باشند.از دیگرمدلسازیها،مدلسازی و تحلیل مخازن با سیستم معادل فنر –جرم میباشد.موارد آیین نامه ای:
از آیین نامه های مورد استفاده در طراحی مخازن میتوان به آیین نامه AISC (موسسه سازه های فلزی آمریكا ) ASCE (جامعه مهندسین عمران آمریكا)،ASME (جامعه مهندسین مكانیك آمریكا)AWWA(سازمان امور آب آمریكا) و.. اشاره كرد.
طبق آیین نامه برای سازه ها جرمی بعنوان جرم لرزه ای تعریف می شود كه شامل كل بارمرده و وزن سازه میباشد و اگر وزن سازه نگهدارنده بیشتر از 25 درصد وزن لرزه ای باشد هم سازه اصلی و هم سازه نگهدارنده باید در تحلیل اثر داده شوند. یكی از فاكتورهای مهم آیین نامه ای ،ضریب رفتار R میباشد كه با توجه به نوع سازه و رفتار آن واعمال نتایج آزمایشگاهی و تئوری تعیین می شود. برای سازه های غیرساختمانی كه از لحاظ دینامیكی انعطاف پذیرند ضریب R نباید بیشتر از 3 در نظر گرفته شود.فاكتور موثر دیگر در طراحی لرزه ای یك سازه ،فاكتور I یا ضریب اهمیت میباشد كه با توجه به خطر پذیری وكاربری سازه تعیین می شود كه شامل 5/1و25/1و1=I معادل خطرپذیری زیاد تا كم میباشد.
شتاب مبنای طرح نیز طبق بررسی های زمین شناسی ولرزه نگاری منطقه مورد نظر تعیین می شود.هر سازه ای باید برای سختی كافی ، مقاومت وشكل پذیری در برابر زلزله طراحی شود. از دیگر فاكتورهای موثر ضریب یا ضریب افزایش مقاومت میباشد كه باید بر نیروی زلزله اثر داده شود.
ادامه خواندن مقاله مخازن مرتفع آب
نوشته مقاله مخازن مرتفع آب اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.