nx دارای 33 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
تکامل انسان از نظر قران
پیشگفتارقران کتابی است که با گذشت زمان و ایام نه تنها از ارزش ان کاسته نمی شود بلکه هر روز که علم پیشرفت می کند اعجاز و ارزش علمی قران بیشتر نمایان می شود و اشکار می کند که این کتاب نمی تواند کتاب عادی باشد.قرآن میتواند پاسخ گوی سؤالات ما در همه زمینهها، اعم از اجتماعی،فرهنگیو علمی باشد.اگر روانشناسان. دانشمندان و حتی اقتصاددانان در این کتاب بنگرند بهترین قوانین را خواهند یافت ! در واقع قران کتابی است برای عزت و پیشرفت بشر در دنیا و آخرت .
منشاء زندگی در قرآن کریم:پیدایش وخلقت موجودات خوب تریننكات قرآنی است كه بزیبائی شرح داده شده است. آفرینش موجودات زنده از آب و نیز خاك بارها مورد اشاره قرار گرفته است در این میان توجه ویژهای به خلقت انسان از آب و خاك دارد.
{أَ وَ لَمْ یَرَ الَّذِینَ كَفَرُوا أَنَّ السمَوَتِ وَ الأَرْض كانَتَا رَتْقاً فَفَتَقْنَهُمَا وَ جَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ كلَّ شىْءٍ حَىٍ أَ فَلا یُؤْمِنُونَ}[الأنبیاء :30]؛آیا کافران نمی بینند که آسمانها وزمین(درآغاز خلقت به صورت توده عظیمی در گستره فضا،یکپارچه) بهم متصل بوده وسپس آنها را از هم جدا ساخته ایم وهر چیز زنده ای را( اعم از انسان وحیوان وگیاه) از آب آفریده ایم. ایا ایمان نمی آورند؟{وَ اللَّهُ خَلَقَ كلَّ دَابَّهٍ مِّن مَّاءٍ فَمِنهُم مَّن یَمْشى عَلى بَطنِهِ وَ مِنهُم مَّن یَمْشى عَلى رِجْلَینِ وَ مِنهُم مَّن یَمْشى عَلى أَرْبَعٍ یخْلُقُ اللَّهُ مَا یَشاءُ إِنَّ اللَّهَ عَلى كلِّ شىْءٍ قَدِیرٌ}[النّور:45] و خداست كه هر جنبندهاى را (ابتدا)از آبى آفرید. پس پارهاى از آنها بر روى شكم راه مى روند و پارهاى از آنها بر روى دو پا و بعضى از آنها بر روى چهار(پا)راه مىروند. خدا هر چه بخواهد مىآفریند. در حقیقت، خدا بر هر چیزى تواناست.
در این دو آیه صراحتاً منشاءآفرینش را آب معرفی مینماید و به پیوستگی آسمان و زمین در پیش از پیدایش آب اشاره دارد. مسلماً آنچه كه پیوستگی آسمان و زمین را موجب میشود عدم وجود اتمسفر در اطراف كره زمین بوده است. پس از تشكیل اتمسفر و تمركز گازهای حیاتی در بخشهای پایینی جو، اتمسفر زمین شكل گرفته و با پیدایش آب و استقرار آن بر روی زمین و پس از تشكیل خاك اولین موجودات حیاتی متابولیسمدار خلق شدهاند.
{فَإِنَّا خَلَقْنَكم مِّن تُرَابٍ ثُمَّ مِن نُّطفَهٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَهٍ ثُمَّ مِن مُّضغَهٍ مخَلَّقَهٍ وَ غَیرِ مخَلَّقَهٍ لِّنُبَینَ لَكُمْ وَ نُقِرُّ فى الأَرْحَامِ مَا نَشاءُ إِلى أَجَلٍ مُّسمًّى;}[الحجّ:5]؛پس (بدانید) كه ما شما را از خاك آفریدهایم، سپس از نطفه، سپس از علقه، آنگاه از مضغه، داراى خلقت كامل و (احیاناً) خلقت ناقص، تا (قدرت خود را) بر شما روشن گردانیم. و آنچه را اراده مىكنیم تا مدتى معین در رحمها قرار مىدهیم;
{وَ مِنْ ءَایَتِهِ أَنْ خَلَقَكُم مِّن تُرَابٍ ثُمَّ إِذَا أَنتُم بَشرٌ تَنتَشِرُونَ}[ الروم:20]؛یکی از نشانه های ( دال برعظمت وقدرت) خدا این است که (نیای) شما را از خاک آفرید وسپس شما انسانها( به مرور زمان زیاد شدید ودر روی زمین برای تلاش در پی معاش) پراگنده گشتید.
{هُوَ الَّذِى خَلَقَكم مِّن تُرَابٍ ثمَّ مِن نُّطفَهٍ ثمَّ مِنْ عَلَقَهٍ ثمَّ یخْرِجُكُمْ طِفْلاً ثمَّ لِتَبْلُغُوا أَشدَّكمْ ثُمَّ لِتَكُونُوا شیُوخاً وَ مِنكُم مَّن یُتَوَفى مِن قَبْلُ وَ لِتَبْلُغُوا أَجَلاً مُّسمًّى وَ لَعَلَّكمْ تَعْقِلُونَ} [غافر:67]؛خدا کسی است که شما را از خاک می آفریند،سپس(خاک را) به منی تبدیل میگرداند،وبعد( منی را) به ژالو گونه ای تبدیل مینماید،وآنگاه به شکل نوزادی (ازشکم مادرانتان) بیرونتان میاورد. بعد تا میر سید به کمال قوت خود،آنگاه پیر میشوید برخی از شما پیش از آن مرحله میمیرند- و تا به وقت معین میرسید. امید است شما بفهمید.
{هُوَ الَّذِى خَلَقَكُم مِّن طِینٍ ثُمَّ قَضى أَجَلاً وَ أَجَلٌ مُّسمًّى عِندَهُ ثُمَّ أَنتُمْ تَمْترُونَ}[الأنعام:2]؛خدا آن ذاتی است که شما را از گل آفریده است؛( برای زندگی هریک از شما) زمانی را تعیین کرده است(مرگ) وزمان معین را تنها خدا میداند وبس. سپس شما شک وتردید به خود راه میدهید.}وَ لَقَدْ خَلَقْنَا الانسنَ مِن سلَلَهٍ مِّن طِینٍ}[مومنون: 12]؛ما انسان را از عصاره ای از گل آفریده ایم.{الَّذِى أَحْسنَ كلَّ شىْءٍ خَلَقَهُ وَ بَدَأَ خَلْقَ الانسنِ مِن طِینٍ}[السجده:7]
همان كسى كه هر چیزى را كه آفریده است نیكو آفریده، و آفرینش انسان را از گِل آغاز كرد.در این آیات، خداوند پاک منشاء خلقت انسان را از خاك بیان نموده است.
مراد از خلقت اولیه از خاك این است كه پدر بزرگ نخستین ما یعنی حضرت آدم علیه السلام از خاك آفریده شده و چون خلقت غیرآدم علیه السلام ( بنی آدم) منتهی به خلقت آدم میشود ، در نتیجه خلقت ایشان هم در اصل از خاك بوده است. چرا كه مواد غذایی كه وجود انسان و حتی نطفه او را تشكیل میدهد اعم از ماد حیوانی و گیاهی و همچنین عناصر و اجزای سازنده سلولهای بدن موجود زنده، همه از خاك و روییدنیهای زمن نشأت میگیرد.
خداوند تبارك و تعالی در قرآن كریم صریحاً به غذای انسان و دیگر موجودات اشاره میكند و میفرماید: به غذایت نگاه كن كه از دانهها و حبوبات ، انگور و خرما و زیتون و درخت نخل و از باغهای پر درخت و میوههای تر و خشك درست شده و همه اینها برای شما و حیوانات شما تعیین گردیده است.
اگر در این آیه بیشتر دقت نماییم به نكات بسیار جالب و ارزشمندی برخورد مینماییم . پرورش دادن گیاهانی كه یا مستقیماً غذای انسانند یا آنكه به طور غیرمستقیم غذای انسان را فراهم میآورند، نیاز به یك خاك حاصلخیز دارد. حاصلخیزی خاك به عوامل متعددی مربوط است كه در مجموع میتوان آنها را به صورت زنجیری مرتبط باهم در نظر آورد. از میان این عوامل به ذكر نمونههایی بسنده میكنیم.
{فَاستَفْتهِمْ أَ هُمْ أَشدُّ خَلْقاً أَم مَّنْ خَلَقْنَا إِنَّا خَلَقْنَهُم مِّن طِینٍ لازِبِ}[الصافات:11]؛( به منکران بعث وقیامت بگو) از ایشان پرس وجو کن که آیا آفرینش( دوباره) ایشان سخت تر ودشوار تر است یا آفرینش چیز هائی که آفریده ایم؟ ما که ایشان را از گل چسبنده ناچیزی آفریده ایم. {وَ لَقَدْ خَلَقْنَا الانسنَ مِن صلْصلٍ مِّنْ حَمَإٍ مَّسنُونٍ}[الحجر:26]؛وما انسان را از گل خشکیده فراهم آمده از گل تیره شده گندیده ای بیافریدیم.
خلقت از (تراب) (طین) و (حَمَإٍ مَّسنُونٍ) سه مرحله از مراحل تكامل خاك در بستر اولیه كره زمین است كه بر اثر وجودآب و نیز گازهای تشكیل دهنده سطح زمین و به كمك دیگر كانیهای متشكله سطح زمین، خاك ها تكامل یافته و نهایتاً اولین سلولهای حیاتی از میان خاكهای سیاه و بدبو شكل میگیرند.با تشكیل اولین سلولهای حیاتی، آنچه از این پس مهم جلوه مینماید تشكیل سلولهای بزرگتر با كارائی بیشتر كه امكان ادامه حیات در شرایط زیست محیطی مختلف را دارا باشند. مسلماً شكلگیری و ایجاد گونههای مختلف حیاتی مستلزم رشد و تحولی هدفمند در اشكال اولیه حیات به شمار میآید .
آفرینش انسان جلوهای از قدرت خدا خبرگزاری شبستان: دیباچه هر كتابی، خلاصه و فشرده آن كتاب است و انسان دیباچه كتاب آفرینش و نشانهای از عظمت و خلاّقیت خداوند بزرگ است. در قرآن مجید كه خود معجزه پیامبر گرامی اسلام صلیاللهعلیهوآله و نشانه عظمت و قدرت پروردگار عالم است، علاوه بر تمام آیات قرآن كه هر كدام به نوعی نشانی از خالق یكتاست، آیاتی نیز وجود دارد كه اشاره به توحید و یگانگی خداوند متعال دارد و با تعبیر “وَ مِنْ آیاته” آغاز میشود. این آیات عبارتند از آیههای 20 تا 26 سوره روم و همچنین آیه 46 همین سوره و آیههای 37 و 39 سوره “فصّلت” و 29 و 32 سوره “شوری”. این آیات یازدهگانه یك دوره كامل توحید میباشد.
هفت آیه از این آیات در سوره “روم” آمده كه سه آیه از آنها درباره نشانههایی است كه در درون وجود انسان (انفسی) و سه آیه دیگر درباره نشانههایی است كه در خارج از وجود انسان (آفاقی) و یك آیه هم درباره “آفاق” و “انفس” هر دو آمده است. نخستین آیه از این آیات، آیه 20 سوره روم است كه درباره آفرینش ابتدایی انسان اولیّه یعنی حضرت آدم علیهالسلام است.
***آفرینش انسان از دیدگاه دانشمنداندرباره آفرینش انسان و مواد اولیّه آن نظریات گوناگونی وجود دارد كه دو نظریه از دیرباز بوده است. عدّهای معتقد به تبدّل انواع جانداران از جمله انسان هستند. مانند “چارلز داروین” طبیعی دان انگلیسی كه درباره آفرینش انسان معتقد است انسان یكی از انواع موجودات زنده است و با میمون از یك منشأ بوده و این دو دارای اجداد مشترك بودند و انسان تكامل یافته و به صورت كنونی درآمده است1
خداوند متعال در آیه 59 سوره آل عمران با تشبیه خلقت حضرت عیسی علیهالسلام در خارقالعاده بودن و استقلال آفرینش به آدم علیهالسلام میفرماید:”إِنَّ مَثَلَ عِیسی عِنْدَ اللّهِ كَمَثَلِ آدَم خَلَقَهُ مِنْ تُراب.” همانا مَثَل آفرینش عیسی در خارقالعاده بودن به امر خدا مانند آفرینش آدم بوده كه خدا او را از خاك آفرید پس بدان خاك گفت بشری به حدّ كمال باش، هماندم چنان شد.
“كرسی موریسُن” در انتقاد از نظریه داروین مینویسد: “كشفیّات داروین فقط قدم بزرگی در راه پیشرفت افكار فلسفی بوده است. اما امروز كسی مانند “هِگل” نمیتواند بگوید كه با آب و مواد شیمیائی و زمان میتوان آدم آفرید”2 هگل میگوید: “هوا و آب و مواد شیمیایی و زمان به من بدهید و من با آنها انسان خلق كنم”3 با پیشرفت روزافزون علم و دانش، بیپایه بودن این نظریه روشنتر می شود. ما میبینیم در عصر حاضر حتی كسانی كه دست به شبیهسازی میزنند، با پیوند سلّول زنده از یك گیاه یا حیوان به یك موجود دیگر مانند خود موجود سلول
گرفته شده، جاندار دیگری به وجود میآورند، همانند پیوند گل و گیاه است4 نه این كه با یك مشت خاك و هوا و آب بتوان موجود زندهای را خلق كرد. چرا كه دمیدن روح و جان خلاّقی قادر و حكیم میخواهد كه او تنها خداوند حكیم است كه هستیبخش تمام جهان هستی است. و او است كه به خاك تیره و خاموش، روح و جان میبخشد چنانكه میفرماید: “;وَ نَفَخْتُ فِیهِ مِنْ رُوحِی;” و از روح خود در آن دمیدم.. و بعضی دیگر معتقدند كه آفرینش انسان مستقل از سایر جانداران میباشد كه این عقیده نشأت گرفته از ظواهر دینی و كتب آسمانی میباشد. مخصوصا قرآن مجید هم تأیید میكند. از جمله آیه 20 سوره روم و 59 سوره آل عمران.
“كرسی موریسُن” مینویسد: “حقیقت امر این است كه مؤلف این كتاب هم اطلاع صحیحی در این خصوص ندارد اما معتقد است كه حیات، نشانهای از قدرت بیچون و چرای الهی است و به هیچ وجه جنبه مادی ندارد”5 “هو الخالِقُ الباریءُ المُصَوِّرُ..”6 او خداوندی است خالق، آفرینندهای بیسابقه و صورتگری بینظیر;. باز در همان كتاب در جواب “هگل” كه انسان را موجودی كاملاً مادی و تصادفی فرض میكند، مینویسد: هگل فراموش كرده است كه برای این كار نطفه و جرثومه حیات نیز لازم است. ایشان پس از آن كه ذرّات نامریی را جمع كردند و برای خلقت انسان آنها را با نظم و ترتیب پهلوی هم چیدند، تازه باید به قالب آن جان بدهند. به فرض آن كه به انجام همه این امور خارقالعاده توفیق یافت از بین میلیون ها احتمال فقط به یك احتمال ممكن است جانوری به وجود آید كه چشم روزگار غریبتر از آن چیزی ندیده باشد. خوشمزهتر آن كه پس از كامیابی در این امر، تازه خود “هگل” نخواهد گفت این موجود عجیب بر حسب اتفاق و تصادف به وجود آمده، بلكه میگوید:«هوش و نبوغ من آن را خلق كرده است».
“راستی خداوند برای ایجاد شگفتیهای خلقت، اسباب و وسایل اسرارآمیزی به كار میبرد كه فهم آن از قوّه تعقّل ما خارج است”.
***خصایص انسان از نظر علمی1 تمام خصایص موجودات آلی را دارد چون از عناصر تشكیل یافته است(خصایص عنصری)= تن.2 تمام خصایص موجودات زنده و آلی را دارد.3 تمام خصایص “جانوری” را دارد (خصایص بیولوژیك)= جان. علاوه بر آن، خصایصی مخصوص به خود دارد كه در هیچیك از موجودات زنده و جانوران جاندار هم دیده نشده و آن وجود “روان انسانی” با خصائص انسانی است= روان7 .***
موادّ اولیّه آفرینش انسان از نظر قرآننخستین آیهای كه خداوند متعال به آن اشاره میكند، و آن را نشانهای از عظمت و خلاّقیت خود میشمارد، آیه 20 سوره روم و اشاره به آفرینش و موادّ اولیه انسان نخستین كه مهمترین نعمت و موهبت الهی به انسان است، میباشد. چنانكه میفرماید:”وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَكُمْ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ إِذا أَنْتُمْ بَشَرٌ تَنْتَشِرُونَ”. یكی از نشانههای او این است كه شما را از خاك آفرید و سپس شما انسان هایی شدید كه در روی زمین پراكنده شدید چرا كه دیباچه هر كتابی خلاصه و فشرده مطالبی است كه در آن كتاب نوشته شده است. و دیباچه كتاب آفرینش، انسان است كه در هر جمله و صفحه آن كتاب، علوم و فنونی نهفته است و هركدام از آن صفحات، دانش و تخصصّ مخصوص به خود را میطلبد. مثلاً علم طب از نظر جسم و تن و
روانشناسی از جهت روان و; انسان را مورد بررسی قرار میدهند. از امیرالمؤمنین علی علیهالسلام نقل شده است كه فرمود: “أَتَزعَمُ أنَّك جِرمٌ صَغیرٌ وَ فیك انْطَویَ العالَمُ الأَكْبَر، أنتَالكتابُ المُبینُ الَّذی بِأَحْرُفِه تَظْهَرُ المُضمَرُ8 ” ای بشر آیا خیال میكنی كه به ظاهر جِسم كوچكی هستی، در صورتی كه در وجود تو جهانی پر از رمز و راز نهفته است. تو یك كتاب آشكاری هستی كه هر یك از حروف و كلمات آن كتاب آشكار كننده نهان خلقت بزرگ است.
واقعا انسان چه مخلوق عجیبی است كه ابعاد گوناگون آن هنوز برای بشر ناشناخته است. چنانكه علی علیهالسلام میفرماید: “مَن عرفَ نَفسَهُ فَقد عرف رَبِّهُ” هركس خودش را بشناسد، خدای خود را شناخته است. انسانی كه كرات مختلف و دریاها و خشكیها را تسخیر كرده و با پیشرفت سریع علمی خود، دنیا را مانند یك دهكده كوچك قرار داده و در یك زمان خیلی كوتاه از تمام گیتی باخبر میشود و اطلاعات علمی خود را در اختیار دیگران میگذارد و اطلاعات دیگران را بلافاصله دریافت میكند؛ چگونه از خاكی آفریده میشود كه یك مادّه بیحركت و خاموش است؟ چه نیرویی غیر از خالق توانا میتواند از خاك تیره، انسان متمدن و سراسر نور و لطافت و زیبایی بیافریند و هوش و ذكاوتی به او عطا كند كه دنیا را به استخدام خود درآورد؟
میدانیم كه هر سازنده و پدید آورندهای ابزار و ماده اولیه میخواهد اما خداوند متعال همه موجودات از جمله انسان را بدون سابقه و ابزار و ماده اولیه آفرید: “;اِبتدعَ ما خلقَ بِلا مِثالٍ و لا تعبٍ و لا نصَبٍ و كُلّ صانِعِ شَیءٍ فَمِن شَیءٍ صنَعَ و اللّهُ لا مِن شیءٍ صنع ما خلقَ”. خدا هرچه آفریده، ابتكاری و بدون سابقه بوده، نقشهای از پیش در میان نبوده و رنج و تلاشی تحمل نكرده9
خداوند متعال در مورد خلقت اولیّه انسان در آیات متعددی با لفظ “تراب”10 و “طین”11 تعبیر آورده و بیان فرموده است كه انسان را ابتداءً از خاك آفریده است. چنانكه در این باره جریان حضرت عیسی علیهالسلام را به آدم علیهالسلام كه كاملاً مستقل، و از خاك به وجود آورده، مقایسه میكند و میفرماید: “إِنَّ مَثَلَ عِیسی عِنْدَ اللّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُراب;”. این آیه تصریح دارد بر این كه حضرت آدم علیهالسلام مستقلاً از خاك گرفته شده زیرا كه قرآن برای آدم نه پدری قایل است و نه مادری و تبدّل انسان از موجودات دیگر را نفی میكند و میفرماید: “بَدأَ خَلْقَ الإِنْسانِ مِنْ طِین..12 خداوند انسان را ابتداءً از خاك آفرید. حالا خاك چه مراحلی را پشتسر گذاشته در آیات متعدد متذكّر میشود مانند: سورههای سجده:7 – مؤمنون: 12 – حجر: 26 – الرحمان: 14 كه حاكی از مراحل خاك، گِل و لای، گِل خشكیده(مانند سفال) و گِل چسبنده است.
آیه 20 سوره روم به دو نمونه از قدرت خلاّقیت خداوند متعال اشاره میكند:
1 آفرینش انسان از خاك ممكن است اشاره به خلقت اولیه انسان كه مخلوطی از آب و خاك، آنهم از انواع مختلف خاك های تیره، قرمز، سبز، سخت، نرم، خشن، ملایم و سخت باشد13 یا اشاره به نطفه و غذای انسان است كه باز از خاك به صورت میوهجات و سبزیجات به دست میآید و با آن غذاها سلّول به وجود میآید و از آن سلولها نطفه ساخته میشود و از نطفه؛ انسان.
دكتر”الكسیس كارل” میگوید: “عناصر تشكیل دهنده نطفه انسان ابتدا از فرآوردههای خاكی مانند: آهن، مس، كلسیم و ید تهیه میشود كه زمین آنها را به صورت میوهها و سبزی ها درمیآورد و گیاهان در بدن دام ها به لبنیات و گوشت تبدیل میشوند و بدن انسان با استفاده از آنها نطفه و اسپرم را میسازد.
2 لفظ “إذا” در آیه “فجائیّه” است و در مواردی به كار میرود كه كاری یك مرتبه انجام گیرد یعنی خداوند قدرت انتشار و تولید مثل به انسان عطا كرد و در مدت كوتاهی نسل بشر زیاد شد. كه اگر زمینه تولید مثل و توالد و تناسل را در نهاد انسان قرار نمیداد، امكان نداشت نسل بشر رو به افزایش بگذارد.
***موادّ اولیّه آفرینش انسان از دیدگاه احادیثامیرالمؤمنین علی علیهالسلام در این زمینه میفرماید: “خداوند مقداری خاك از قسمت های سخت و نرم زمین و خاك های مستعد، شیرین و شورهزار آن گرد آورد، و آب بر آن افزود تا گلی خالص14 و آماده شد و با رطوبت، آن را بهم آمیخت تا به صورت موجودی چسبناك15 درآمد و از آن صورتی دارای اعضاء و جوارح، پیوستگی ها، گسستگی ها آفرید، آن را جامد كرد تا محكم شود و صاف و محكم و خشك ساخت تا وقتی معلوم و سرانجامی معین و آنگاه از روح خود در او دمید و دارای افكاری قرار داد كه به وسیله آن در موجودات تصرف کند به او جوارحی بخشید كه به خدمتش پردازد و ابزاری عنایت كرد كه وی را به حركت درآورد، نیروی اندیشه به او بخشید كه حق را از باطل بشناسد و ذائقه، شامّه و وسیله تشخیص رنگ ها
و اجناس مختلف در اختیار او قرار داد و او را معجونی از رنگ های گوناگون و مواد موافق و نیروهای متضاد و اخلاط مختلف حرارت، برودت، رطوبت، یبوست، ناراحتی و شادمانی ساخت16 عبداللّه بن یزید بن سلام از پیامبر گرامی اسلام صلیاللهعلیهوآله در مورد آفرینش آدم و این كه چرا “آدم” نامیده شد، پرسید. پیامبر صلیاللهعلیهوآله فرمودند: “برای این كه از خاك و گرد و غبار روی آن آفریده شده است. گفت: آیا آدم از تمامی خاكها آفریده شد، یا از یك نوع از خاك؟ فرمود: بلكه از تمامی خاكها، زیرا كه اگر از یك نوع خاك آفریده شده بود، همدیگر را نمیشناختند، و همه با یك قیافه آفریده میشدند. گفت: آیا در دنیا مَثَلی برای انسان ها هست؟ فرمود: خاك؛ چرا كه خاك انواع و اقسامی دارد: خاك سفید، سبز، سرخ مایل به سفیدی، غبارآلود(سفید كدر)، سرخ، صاف، سرد، شورهزار، خشن، نرم. لذا مردم هم مانند خاكها نرم، خشن، سفید، زرد و سرخ به رنگ خاك ها آفریده شدند17 پس حیات و هستی، نشانهای از قدرت بیچون و چرای الهی است و به هیچوجه جنبه مادی ندارد.
ادامه خواندن مقاله تکامل انسان از نظر قران
نوشته مقاله تکامل انسان از نظر قران اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.