nx دارای 58 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
پیشگفتار:پروژه سازه های فضایی بر اساس نیاز مبرم اجتماع و جامعه هنری و صنعت این مرز و بوم انتخاب شده و كاربرد وسیع آن می تواند بسیاری از مشكلات برپایی نمایشگاهها را حل كند. اما انگیزه برگزیدن این پروژه، تازگی و كاربرد آن می باشد، چرا كه تا كنون طراحی چنین پروژه ای در ایران به محك تجربه آزموده نشده است.
مقدمه:علم، انقلابات، جنگ و هنر هر یك به نحوی جامعه را دگرگون می سازند و تحولی در آن ایجاد می كنند، تحولی كه چون فراز و نشیب رودخانه ای پرخروش، تكرارناپذیر است.انسان فاقد خلاقیت و هنر در این عالم همانند شبح سرگردانی است كه حتی سایه ای هم از خود به یادگار نخواهد گذاشت. هنرمند جلوه های زیبای طبیعت را با احساسات لطیف خود درمی آمیزد و نگرش عمیق خود را به بیننده نمودار می سازد تا او را از جریان حقیقی زندگی باخبر سازد.
آثار زیبای هنرمندان ما در نمایشگاهها، آب زلالی است در كام تشنه اجتماع. از این رو آثار زیبای هنرمندان با برپایی نمایشگاههای متعدد، سعی دارد رسالت خود را با ایجاد حركتی نوین در زندگی ادامه دهد و ریشه فرهنگی را به اوج برساند.طراح نیز قصد دارد آرمان هنر را به انجام رساند و در برگزاری هرچه بیشتر نمایشگاهها به هنرمند یاری دهد. این پروژه نیز حركتی را در برپایی نمایشگاههای سریع الاحداث ترویج می نماید. نمایشگاههایی كه در هر فضایی این امكان را به هنرمند و اجتماع می دهد تا وصول به هدفش را میسر سازد.طراحی سازه های فضایی المانهایی هستند كه در كوتاهترین زمان و با هزینه كم، فضایی دلنشین را برای هنرمند و جامعه پدید می آورد تا لحظهای هرچند كوتاه سبب آن گردد كه انسان به دور از از مشغله فكری در رویاهای زیبای فرهنگ خود غوطه ور شود.
مطالعات و تحقیقات اولیهشناخت مشكل:ایران كشوری است با فرهنگ غنی و قدمت زیاد و دارای هنری چشمگیر، آثار تاریخی، اشیاء باستانی و تابلوهای نقاشی، صحت این موضوع را تأئید می كند. اما متأسفانه عظمت بی حد این هنر و صنایع هنوز برای خود ما ایرانیان، درك و هضم نشده است و چه جای تاسف دارد كه بسیاری از تابلوها و آثار هنری مان در موزه های زیبای كشورهای خارج یافت می شود. آیا مملكت خود ما لایق نگهداری این آثار نیست؟
كمبود نمایشگاهها در سراسر كشور و محبوس ماندن آثار هنری در بعض از موزه ها این نقیصه را تشدید می كند، بنابراین ایجاد نمایشگاههای مطلوب در كل كشور می تواند در شناخت و ترویج هنر ایرانی، سهم بسزایی داشته باشد.این پروژه سعی بر آن دارد به طراحی پانلها، پارتیشنهای سریع الاحداثی بپردازد تا در هر منطقه و مكانی از كشور به توجه به فصل مناسب بتوان یك نمایشگاه را سریعاً احداث و پس از مدتی برچید و به جای دیگر برد تا حركتی نوین را در آینده مملكتمان پایه ریزی كنیم.
تعریف وضعیت كنونی (اولیه):در حال حاضر موزه ها و نمایشگاههای ایران دارای پلان، پارتیشن و ویترینهای ثابتی هستند و تا كنون موزه یا نمایشگاهی، تغییر مكان موضعی نداده و همیشه پانلها ثابت بوده اند. حتی در نمایشگاههای بین المللی كتاب یا صنعت كه هر ساله یكبار برگزار می شود، مشكل همیشه آن بوده كه هر غرفه مجبور است با هزینه های بالا و استفاده از یك سری نجارها و دكورسازیهایی، پانلهای ثابتی تهیه كند تا محصول خود را به نمایش گذارد و هر موقع كه مدت نمایشگاه به پایان رسید، دكورها و پانلها تقریباً بلااستفاده خواهد بود.
البته در پاره ای از موارد نمایشگاههای موقتی در معابر و پاركها احداث میشد، عنصر اصلی این نمایشگاهها، داربستهای فلزی و پارچه های برزنتی بود كه بدلیل نداشتن هیچگونه زیبایی، كمتر
كسی به طرف آنها جلب می شد، زیرا كه این نمایشگاهها دارای فرمی خشك و رنگی نامناسب بودند. بنابراین باید هر عنصر را در محل مخصوص خود مورد استفاده قرار داد، نه از جایی به جای دیگر پیوند داد و لازمه این كار، دست زدن به طراحیهای اصولی برای چنین نمایشگاههایی می باشد.
تعریف وضعیت ثانویه:اكنون كه به مشكلات وضع كنونی پی بردیم، می توانیم تك تك مسائل را مورد بررسی قرار داده و پس از مطالعات كامل به طراحی بپردازیم. پس هدف این است كه ثابت بودن دكورها و پانلها كنار گذاشته شود و به طراحی المانهایی بپردازیم كه در كوتاهترین مدت، در مكانی مشخص، نمایشگاه یا غرفهای را برپا نماید.
سه مزیت بسیار مهم و اساسی این المانهای فضایی یا Space Frames بر پانلهای ثابت این است كه:1- در وقت و زمان برپایی نمایشگاه صرفه جویی می كند.2- هزینه برپایی نمایشگاه را به حداقل می رساند.3- دارای قابلیتهای اجرای انواع طرحهای زیبا، شیك و مدرن است.البته مزیتهای بسیار دیگری نیز از قبیل استحكام فوق العاده خوب، حمل و نقل سریع و آسان و پرتابل بودن آن و ;
ارائه خط مشی:برای رسیدن به چنین هدفی بایستی كلیه دكورها و پارتیشن های موجود را مورد بررسی قرار داد، سپس نمونه های موجود در Space Frames را تجزیه و تحلیل كرد. البته در ایران هنوز از این نوع المانهای فضایی، استفادههایی به این طریق نشده و باید نمونه های خارجی را كه اندك هستند مورد مطالعه قرار داد و زمانیكه تحقیقات به پایان رسید به تهیه «لیست باید» هایی پرداخت تا ضروری ترین مسائل بزرگ و كوچك تهیه گردد، سپس مرحله طراحی را آغاز نمود و به نتیجه رسید.
بررسی تاریخی:سازه های فضایی، نونهالانی هستند كه قدمت زیادی ندارند و تولد آنها از اوایل قرن بیستم آغاز می گردد چرا كه این المانها، فرمهای مدرن و ساده ای هستند كه برای برپائی سریع نمایشگاهها و ویترینها بكار میروند و در قرون گدذشته نه تنها سادگی معنا نداشت بلكه تجمل و بكارگیری از فرمهای كلاسیك و پیچیده رواج كامل پیدا كرده بود.
اكثر نمایشگاهها دارای معماریهایی به سبك گوتیك و كلاسیك بودند و این امر تأثیر مستقیمی نیز بر غرفه های داخلی نمایشگاه گذاشته بود، ویترینها و كلاً دیوارها و پانلهای نمایش تابلو، فریم سلطنتی داشتند و اغلب جنس آنها از چوب آبنوس و طلا بودند همانند برخی از گالریهای موزه لوور پاریس.كم كم با اوج گرفتن انقلابهای صنعتی، فرمهای كلاسیك به كنار گذاشته شد و سادگی جای آنها را گرفت. طرح می بایستی ساده باشد تا قدرت ماشین برای تولید انبوه آنها برآید.اولین قدم در جهت احداث سازه های فضایی تاوسط سازمانی بنام «مرو MERO» برداشته شد كه بر اساس طرحهای بیونیكی از گل قاصدك، طرح یك المان لانه زنبوری را ارائه داد كه توسط چندین بازوی رزوه شده بر این كره پیچ می شوند و انواع شكلها با زوایای مختلف را می ساخت. این طرح، انقلابی را در طراحی پانلهای سریع الاحداث پدید آورد و اكنون سازمان «MERO» توسط همین المانها با رنگهای متنوع، جایگاهی در كل دنیا پیدا كرده و اكثراً همه نمایشگاهها از همین المانهای فضایی استفاده می كنند.
بررسی اجتماعی:نمایشگاهها از جمله مكانهایی هستند كه رابطه و درگیری آنها با اجتماع بسیار زیاد می باشد. از این رو بایستی مسائل اجتماعی در طراحی به بهترین نحو تأثیر گذار باشد. پانلهای نمایشگاهها نیز از جمله المانهایی است كه آثار هنری و نمایشگاهی را به بازدیدكنندگان پیوند میدهد. بنابراین باید در طراحی پانلها، مسائل ظریف و دقیقی را مورد مطالعه قرار داد. در مجموع می توان بررسی اجتماعی و درگیری آن را با پانلهای نمایشگاهی بصورت نمای زیر به ترتیب اولویت بیان كرد.
اصولاً 4 گروه با پانلهای نمایشگاه، درگیری مستقیم دارند:الف) بازدیدكنندگان:آنها بیشترین درگیری را با پانلهای نمایشگاهی خواهند داشت چرا كه بطور مدام با این المانها در ارتباط خواهند بود.اصولاً بازدیدكنندگان نمایشگاهها به دو دسته هنرمندان و مردم عادی تقسیم می گردند، هر دو دسته زیر مجموعه ای از اجتماع ما با فرهنگهای خاص خود هستند و جلب آنها به طرف نمایشگاهها از اهداف اصلی است.
ب) مسئولین برپایی نمایشگاهها:اصولاً قبل از برپایی، مسئولین در تكاپوی بهتر اجرا شدن یك اكسپوزیسیون هستند. اغلب در میان مسئولین افرادی به نام طراحان صحنه كه فرم فضای موجود را طراحی می كنند. مسائل حجم، فضا، تعداد آثار به نمایش گذاشته شده و مسائل ارگونومیكی دید بیننده با خواسته های بازدیدكننده كه انعكاس فرهنگ اجتماعی مردم است، درمیامیزد و طرح نهایی كه عبارتست از فرم پانلها، تقسیم بندی فضا و نور و رنگ ارائه می گردد.
پ) نظافتگر: نظافتگر سومین فرد از گروهی است كه با پانلها در رابطه است. در طراحی پانلها باید سعی شود درگیری نظافتگر را با پانلها به حداقل برسانیم بنابراین باید در طرح، عوامل زیر درنظر گرفته شود:1- خاكگیر و گردگیر نباشد.2- برای تمیز كردن آن، دست براحتی بتوان در تمام نقاط آن حركت كند.3- استحكام طرح به حدی باشد كه موقع نظافت آن موجب سقوط یا دفرمه شدن پانل نگردد.ت) تعمیركار:
وی آخرین فردی است كه از لحاظ اهمیت درگیری با پانلها به شمار می رود اما این پارامتر نیز از مهمترین موارد تحت بررسی است چرا كه در طراحی باید سعی شود به ساده ترین نحو، پانلها را تعمیر یا بعضی از المانهای آن را تعویض نمود تا درگیری تعمیركار با پانل كم شود و هزینه تعمیر پانل كاهش یابد.
بررسی روانشناسی:انسانهای هر جامعه بسته به مقتضیات تربیتی، آموزشی و ژنتیكی دارای خصوصیات روانی خاص و متفاوتی هستند. بعضی از انسانها دارای روانی سالم و بعضی دیگر روانی متزلزل و ناسالم دارند از این رو قبل از طراحی باید خصوصیات روانی افرادی كه با این المان سر و كار دارند آشنایی كامل ایجاد شود.
طرح باید به گونه ای باشد كه كمترین تحریك عصبی را هم ایجاد نكند و موجب وندلیزم نشود. در بعضی موارد بایستی مسئله سرقت در نمایشگاه را نیز مورد توجه قرار داد. سرقت نیز نوعی وندلیزم عمد بشمار می رود، پس در اینصورت طراح باید در طرح خود راههای جلوگیری از آن را نیز درنظر بگیرد، استحكام و مقاومت و حفاظهای اطمینان می تواند جلوگیری از سرقت را تا حدود زیادی تضمین كنند.
ادامه خواندن مقاله در مورد طراحي سازه هاي فضايي براي نمايشگاههاي موقت
نوشته مقاله در مورد طراحي سازه هاي فضايي براي نمايشگاههاي موقت اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.