nx دارای 46 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
پیشگفتارذخایر معدنی كشور ودیعه ای الهی است كه می بایستی با حزم و دور اندیشی و برنامه ریزیهای هماهنگ ، مولد و معقول ، برای بهبود و توسعه اقتصادی كشور ، بصورتی مؤثر مورد بهره برداری قرار گیرد . در توجیه و تعلیل این امر ، كافیست بیاد داشته باشیم كه این سرمایه های الهی از یك سو محدوداند و از سوی دیگر به همه نسلهای این مرز و بوم تعلق دارند . از این جهت منطقی آن است كه این ذخایر ، در تقویت ، توسعه صنایع مادر و مولد ، بنحوی خداپسندانه با بیشترین بازدهی بكار گرفته شود .
بسیاری از صنایع كشور از قبیل صنایع فولاد ، دفاع ، ماشین سازی ، كشاورزی ، الكترونیك ، دارویی ، رنگسازی ، ساختمانی ، نسوز ، سیمان و ; به نحوی مواد خام مصرفی را از مواد معدنی تهیه می نمایند . شیشه نیز یكی از با ارزش ترین صنایع محسوب می شود كه مواد خام مورد مصرف آن از مواد معدنی تهیه می شود .
امروزه ، رشد جمعیت و توسعه كشور و متعاقب آن تأمین فراینده مسكن و احداث محتمعهای مسكونی ، اداری و صنعتی جایگاه ویژه ای را برای تولید و بهره وری از این صنعت ( صنعت شیشه ) منظور داشته است . شیشه به عنوان ماده ای مهم در بخشهای مختلف زندگی انسان كاربرد دارد . كاربرد شیشه در صنایع ساختمانی به صورت شیشه در و پنجره بر همگان روشن است . به راستی اگر شیشه نبود اتاقهای بدون پنجره و تاریك مسلماً نمی توانست برای انسان خوشایند باشد . تعداد ساختمانی زیبایی كه نمای خارجی آنها از شیشه است روز به روز افزایش می یابند .
ظروف خانگی از قبیل انواع بطری ، ضروف مربا و غیره ، استكان ، لیوان ، بشقاب ، ظروف شیشه ، مقاوم به شوك حرارتی ، و نیز ظروف كریستال بخش عمده ای از تولیدات شیشه ای را به خود اختصاص می دهند . شیشه های اپتیكی از قبیل انواع عدسی ، آینه و منشور كه در ساخت عینك ، میكروسكوپ ، دوربین عكاسی ،تلسكوپ و غیره از ضروریات اند ، قابل ذكر هستند .
امروزه الیاف شیشه های اپتیكی كه مانند سیم مسی علائم مخابراتی را از خود عبور می دهد ، در مخابرات نوری كاربرد فراوانی پیدا كرده و سبب دگرگونی عظیمی در صنعت مخابرات شده است . پشم شیشه به عنوان بهترین ماده عایق در برابر گرما و رطوبت درعایق بندی ساختمانها و لوله ها و مؤسسات صنعتی مصرف قابل توجهی دارد . لوله های شیشه ای بروسلیكات به علت مقاومت زیاد در برار گرما و نیز بی اثر بودن در برابر اسیدها و بازها ، در صنایع شیمیایی به جای لوله های فلزی بسیار مناسب هستند. مواد پلاستیكی مقاوم شده الیاف شیشه ای مقاومت مكانیكی زیادی دارند و در ساخت بدنه قایق و اتومبیل می تواند مورد
استفاده قرار گیرد . نقطه ذوب بالای شیشه سلیكای خالص (1700 درجه سانتی گراد ) آن را به عنوان ماده مناسبی برای ساخت بوته ذوب بسیاری از اجسام عرضه می كند.مقاومت الكتریكی بالای شیشه . آن را به عنوان ماده عایق خوبی در صنعت برق و الترونیك ارائه می كند . حباب انواع لامپهای روشنایی ، لامپهای خلاً الكترونیكی ، لامپهای كاتودیك ، و نیز ماده عایق ضروری در صنعت انتقال برق فشار قوی ، و همچنین مقاومتهای الكتریكی ، رله های تأخیری فوق صوتی ( قابل مصرف در تلویزیون ،كامپوتر و ; ) همگی از مواد شیشه ای هستند .
شیشه های فتورزیستیو ، فتوكرومیك ،شیشه های لیزری ، شیشه های نیمه رسانا از جمله موارد مدرن كاربرد شیشه در زندگی انسان متمدن امروزی است . به طور كلی كه ملاحظه می شود شیشه به عنوان ماده ای بسیار جالب ، كاربردهای بیشماری از صنایع ساختمانی تا صنایع مخابرات نوری و الكترونیك دارد . از این رو جا دارد كه كوششهای مؤثری برای توسعه علوم و تكنولوژی شیشه در دانشگاهها و مدارس عالی كشور به عمل آید .
رشد در این بخش صنعتی ،مستلزم جذب نیروی انسانی ، آموزش و تجهیز آزمایشگاهها و تأمین ابزار مورد نیاز در این زمینه است . جذب و آموزش نیروهای جوان و علاقمند در این بخش ، و حفظ نیروهای موجود ، می تواند طی یك برنامه دقیق و زمانبندی شده ، عامل مؤثری در بهبود كیفیت امر تولید و تعالی راندمان بهره برداری و تسریع در آهنگ رشد و شكوفایی ، بحساب اید . در این راستا ، ایجاد دوره های فشرده كارآموزی در بدو اشتغال و در مقاطع مختلف حائز اهمیت است . دولت جمهوری اسلامی ایران جهت دستیابی به برنامه های توسعه ، حركت تازه ای را شروع كرده است از جمله می توان به بهبود ضوابط و آیین نامه های اجرایی در رابطه با تولیدات صنعتی و ارز آوری و ایجاد استغال در بخش غیر دولتی و تعاونیهای مردمی ، و ایجاد تسهیلات و پرداخت و امهای كم بهره در این زمینه ، در راستای مشاركت مردمی و استفاده از امكانات بخش غیر دولتی ، جذب و آموزش نیروی انسانی و بعضاًٍُ تحول در امر بهره برداری و تولیدات صنعتی جهت پیشگیری از ضایعات اشاره نمود .
1- كلیات
1-1- توضیح مختصری در مورد طرح تولید در طرح فوق از شیوه نوین جدیدی استفاده شده كه می توان این طرح را جایگزین خوبی برای مواد و مصالحی كه تا كنون در صنعت ساختمانی از قبیل سنگ ، كاشی سرامیك و غیره ; ) جهت نما ، طراحی كف ، مصارف بهداشتی ، و تزئینی در ساختمان مورد استفاده قرار گرفته به حساب آورد . برای تسریع در عمل ذوب كوره ها به صورت خاصی طراحی شده كه بتوان با حداقل زمان به مواد مذاب دست یافت طرح فوق از دو قسمت لایه رویین ( شیشه ) و لایه زیرین ( مواد مخصوص جهت نصب ) تشكیل می شود. همانطور كه در مراحل تولید توضیح داده خواهد شد شیشه پس از گذر از مراحل مختلف به حالت دلخواه و مورد تقاضا در آمده و در مراحل بعد پس از اضافه كردن لایه دوم ( جهت سهولت در نصب و استقرار صحیح و استحكام بر روی سطح در كار ) جهت عرضه به بازار آماده می شود . تمامی اطلاعات در مورد مراحل تولید در صفحات بعدی ( فصل شرح عملیات تولید ) به طور مفصل و كامل توضیح داده شدهاست .
1-2 مواد مورد استفاده 1-2-1- ( مورد استفاده جهت نما در ساختمان ) قطعات فوق می تواند جایگزین سنگ در نمای بیرونی و درونی ساختمان گردد . 1-2-2- ( جهت طراحی كف ) از این قطعات می توان جهت طراحی كف ساختمان با توجه به صرفه جویی در هزینه استفاده نمود . 1-3-3- (مصارف بهداشتی ) از طرح فوق می توان جهت مصارف بهداشتی ( حمام ، دستشویی و آشپزخانه و غیره ; ) با توجه به اینكه شیشه به سهولت تمیز شده ، رطوبت را به خود نمی گیرد وزیباتر می باشد استفاده كرد . جایگزین خوبی برای كاشی و سرامیك به حساب می آید 1-2-4 ( مصارف تزئینی ) در مورد مصارف تزئینی طرح فوق می توان از طراحی ستونهای شیشه ای ،شومینه ، طراحیهای زیبا و غیره ; نام برد. در ضمن این طرح میتواند جایگزین خوبی برای گچبری و طراحی ارگ و ; در صنایع ساختمانی باشد . امید است كه بتوانیم با ارائه این طرح سهم كوچك و بسزایی در توسعه و رشد صنایع ساختمانی داشته باشیم .
2-بررسی ویژگیهای طرح
طرح تولید با استفاده از مواد ضایعاتی (شیشه) و بازیافت آن از نظر اقتصادی، ارزآوری و صرفه جویی در ذخایر معدنی بسیار حائز اهمیت میباشد.این طرح از نظر تولید طرحی نو بوده و می تواند در صنایع ساختمانی نقش مهم و ارزنده ای را ایفا نماید و نه تنها در صنایع ساختمانی داخلی بلكه جهت استفاده در خارج از كشور مورد استفاده قرار گیرد.از عمده برجسته ترین مزایای این طرح كه از نظر صنایع ساختمانی حائز اهمیت میباشد می توان به چند مورد اشاره نمود كه عبارتند از:
الف- تنوع در رنگ رنگ و تنوع آن در صنایع ساختمانی نقش مهمی را ایفا میكند. در طرح فوق تنوع رنگی زیادی موجود میباشد كه به مهندسین و معماران ما این امكان را می دهد، به طور برجسته از این موهبت الهی (دنیای رنگها) استفاده نمایند در صادران و ارزآوری، لوازم و مواد مورد مصرف در صنایع ساختمانی از جمله سنگ، كاشی، سرامیك، سرویسهای بهداشتی نقش بسیار مهم و ارزنده ای را ایفا میكند.ب- استحكام
یكی از مسائلی كه پیوسته در طراحی و ساخت لوازم و مواد مصرفی مورد استفاده در صنایع ساختمانی، كارشناسان و مهندسین امر را همواره مشغول ساخته است و باعث شده در این زمینه تولیدات قطعات و مواد مصرفی بارها و بارها مورد آزمایش قرار گیرد استحكام تولیدات میباشد. (از قبیل استحكام در برابر فشار، زلزله، رطوبت و…) مستحكم بودن قطعات تولیدی در طرح تولید با استفاده از شیشه یكی دیگر از مزایای این طرح به شمار می آید. قطعات فوق به علت اینكه توسط ماشین آلات و با استفاده از تغییرات فیزیكی و شیمیایی به صورت نشكن تولید می شوند در برابر فشار و زلزله مصونیت دارند و این مطلب بر همگان آشكار است كه رطوبت نمی تواند به شیشه نفوذ كرده و باعث پوسیدگی آن شود.پ-خلاقیت در طرح
در طرح تولید با استفاده (شیشه) قدرت مانور زیادی در تولید وجود دارد. یعنی اینكه با توجه به اینكه شیشه مذاب و سپس به اشكال مختلف در میآید تولید كننده می تواند با توجه به تقاضا تولیدات خود را به اشكال و ابعاد مختلف ائم از طرحهای برجسته، ساده، طراحی كف،نما، سرویسهای بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد.ت-صرفه جویی در مصالح و نصب آسان
قطعات تولیدی در طرح فوق الذكر با حداقل مصالح مورد استفاده قرار می گیرند، به دلیل اینكه در طرح فوق از دو لایه استفاده شده. لایه رویی شیشه میباشد و در لایه زیرین به طور بسیار نازك از موادی استفاده شده كه قابلیت جذب چسبندگی قابل توجهی دارد این امر باعث شده كه نصب قطعات نیز بسیار آسان و به سهولت انجام گیرد.ث- صرفه جویی در هزینه
از نظر هزینه قطعات تولیدی بسیار مقرون به صرفه بوده و علاوه بر ویژگیهایی كه توضیح داده شده نسبت به مواد و مصالح مصرفی از قبیل (سنگ، كاشی، سرامیك و سرویسهای بهداشتی) كه در صنایع ساختمانی تا كنون مورد استفاده قرار گرفته بسیار ارزان و كم هزینه میباشد.
3-مختصری در مورد آشناییبا حالت شیشه ای ماده
3-1-بررسی تاریخیشیشه یكی از قدیمیترین موادی است كه بشر با آن آشنا شده است و مسلماً یكی از جالبترین اكتشافات انسان به شمار می رود. شیشه طبیعی كه اوبسیدان (Obsidan) نام دارد مواد آتشفشانی یافت می شود. این نوع شیشه در روزگاران بسیار قدیم و قبل از اینكه بشر تهیه شیشه را بیاموزد برای ساختن سرنیزه، كارد و ابزارهای مشابه به كار می رفته است.شیشه طبیعی به رنگ قهوه ای متمایل به قرمز و به صورت نیمه شفاف است كه وقتی صخره ای مذاب به سرعت سرد شده باشد شكل می گیرد. تكه های كوچك شیشه طبیعی در نمونه های خاكی كه توسط آپولو از كره ماه به زمین آورده شد نیز كشف شده است.
گرچه دقیقاً معلوم نیست كه كجا و چگونه شیشه برای اولین بار مصنوعاً تهیه شده است ولی احتمال می رود كه در هفت هزار سال پیش از این شیشه برای اولین بار در ایران ساخته شده است. تكه های شیشه ای كه در مصر كشف شده است نشان میدهد كه مصریها دو هزار سال پیش از میلاد مسیح با این صنعت آشنا بوده اند. روش فوت كردن شیشه چندی قبل از میلاد مسیح توسط سوریها كشف شد. اصول این روش امروزه هم دقیقاً همان است كه سوریها دو هزار سال پیش از این به كار می بردند. در دوران امپراتوری روم، رومیها فنون و اسرار شیشه گری را از مصریها و سوریها یاد گرفتند و آن را در تمام ممالك تحت نفوذ خود در اروپا رواج دادند. در دوران قرون تاریك، ایتالیا به عنوان مركز صنعت شیشه گری جهان در آمد. در قرن دهم میلادی «ونیز» مركز اصلی این صنعت شد و شیشه های خاصی در این شهر ساخته می شد. ونیزیها فنون شیشه گری را سالیان دراز اختفا نگه داشتند. در سال 1226 هنر شیشه گری در انگلستان توسط شیشه گران فرانسوی، رایج شد و در اواخر قرن سیزدهم تقریباً كشورهای اروپایی با فن و هنر شیشه گری آشنا بودند. صنعت شیشه گری در امریكا برای اولین بار توسط مهاجران انگلیسی معرفی شد و اولین كارخانه شیشه سازی در قرن هفدهم در شهر جیمز تاون، واقع در ایالت ویرجینیا، تأسیس گردید.
تا قرن نوزدهم میلادی تولید و مصرف شیشه در زندگی روزانه بشر ادامه یافت بدون اینكه بتوانند قدمی مهم در شناخت علمی این ماده بردارند. تأسیس «انجمن سلطنتی لندن» در سال 1660 و كوششهای آن نقش بسیار ارزنده ای در شناخت شیشه داشته است. در پایان قرن هفده، جورج راونس كرافت اكسید سرب را به مواد خام شیشه اضافه كرد و بدین ترتیب توانست شیشه ای با كیفیت عالی بدست آورد. اسرار این نوع جدید شیشه سرب دار انگلیسی، كه بعدها «كریستال» نامیده شد تا چندین نسل در خفا نگهداری شد و توانست با شیشه های ونیز رقابت فوق العاده كند.شیشه های دارای سرب ضریب شكست بالایی دارند و كشف این نوع شیشه در پیشرفت علم نورشناسی بسزایی داشته است.
در اوایل قرن نوزده پژوهشهای مایكل فاراده دربارْه شیشه های مورد استفاد در ابزارهای نوری را می توان اولین كوشش انسان در جهت پژوهشهای علمی برای شناخت شیشه دانست. او اكسید بور را به ماده اولیه شیشه اضافه كرد و توانست انواع مختلف شیشههای اپتیكی با كیفیت خوب تهیه كند. او همچنین به عنوان اولین دانشمند، شیشه را به صورت محلول چند ماده مركب در هم دیگر، و نه یك تركیب شیمیایی جامد، تعریف كرد. در اواخر قرن نوزدهم میلادی اولین مطالعات منظم و مرتب به منظور شناخت ارتباط میان خواص شیمیایی و فیزیكی شیشه و مواد تشكیل دهنده آن توسط ونیكلمان و شوت در آلمان آغاز شد. تهیه شیشه های رنگین نیز ار قدمت خیلی زیاد برخوردار است و در این راه چینیها، مصریها و ایرانیها پیشگام بوده اند.
ادامه خواندن مقاله توليد قطعات با استفاده از ضايعات شيشه در دو لايه
نوشته مقاله توليد قطعات با استفاده از ضايعات شيشه در دو لايه اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.