nx دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
سیستمهای جمعآوری و دفع فاضلابسیستمهای جمعآوری فاضلاب انواع فاضلاب فاضلاب خانگی
فاضلاب خانگی خالص عبارت است از فاضلاب دستگاههای بهداشتی خانهها مانند توالتها، دستشوییها، حمامها، ماشینهای لباسشوی و ظرفشویی، پساب آسپزخانهها و یا فاضلاب حاصل از شستشوشی قسمتهای گوناگون خانه. معمولاً خواص این فاضلابها در سطح یك كشور یكسان است، ولی غلظت آن به مقدار مصرف سرانه آب در شهرها بستگی دارد.در شبكه فاضلابهای شهری، آنچه كه فاضلاب خانگی نامیده علاوه بر فاضلاب خانگی خالص دارای مقدار فاضلاب حاصل از مغازهها، فروشگاهها، تعمیرگاهها و رستورانها نیز است كه اجباراً از سطح شهر بطور پراكنده وارد كانالهای فاضلاب میشوند.فاضلابهای صنعتی
خواص فاضلابهای صنعتی و پساب كارخانهها كاملاً بستگی به نوع فرآورده كارخانه دارد. با توجه به این موضوع، مهمترین تفاوتهای فاضلاب صنعتی و فاضلاب خانگی عبارتند از:الف) امكان وجود مواد و تركیبات شیمیایی سمی در فاضلابهای صنعتی بیشتر است.ب) فاضلاب صنعتی، خاصیت خورندگی و درجه اسیدی بیشتری دارد.ت) امكان وجود موجودات زنده در فاضلاب صنعتی كمتر است.
تنها بخشی از فاضلابهای صنعتی وجود دارد كه در اكثر كارخانهها دارای خاصیتی كم و بیش یكسان است. این فاضلاب، حاصل از تشكیلات خنك كننده كارخانههاست. میزان آلودگی این فاضلاب به تعداد دفعات استفاده از آب در قسمتهای خنك كننده بستگی دارد. معمولاً آلودگی فاضلاب این بخش كمتر از آلودگی فاضلاب سایر قسمتهای كارخانه است و بیشتر آلودگی آن نیز به علت وجود مواد نفتی و روغنی است.
فاضلابهای سطحیفاضلابهای صنعتی ناشی از بارندگی، ذوب یخها و برفهای نقاط بلند است. این فاضلابها به علت جاری شدن در سطح زمین و تماس با آشغالهای روی زمین و شستشوی سطح خیابانها و پشتبامها آلوده شده و همچنین مقداری مواد آلی و معدنی به آنها اضافه میشود. لذا، در شروع بارندگی درجه آلودگی فاضلابهای سطحی زیاد و پس از پاك شدن سطح بارش از مقدار آلی آن كاسته میشود.
مقدار فاضلابمقدار فاضلابهای خانگیمقدار فاضلابهای خانگی بستگی زیادی به مقدار مصرف سرانه آب در شهر دارد، اما عواملی از قبیل آب دادن به باغچهها و تبخیر سبب میشوند كه مقدار فاضلاب كمتر از مقدار مصرف آب باشد. از سوی دیگر، نشت آبهای زیرزمینی به لولههای فاضلاب و مخلوط شدن غیرمجاز قسمتی از آب باران با فاضلاب خانگی در شبكههای مجزا، سبب افزایش مقدار فاضلاب خانگی میشود. به منظور محاسبه مقدار فاضلابهای خانگی، توجه به موارد زیر ضروری است:مصرف سرانه آب
مقدار مصرف سرانه آب با توجه به بزرگی و كوچكی شهر و بسته به سطح زندگی ساكنان آن، متفاوت است. میانگین مصرف سرانه آب در ایران به علت بالا رفتن سطح زندگی مردم و گسترش شبكههای آبرسانی، دارای رشد سالیانهای معادل 5/0 تا 2 درصد است.نسبت تبدیل آب مصرفی به فاضلاباین عدد نشان دهنده درصدی از آب مصرفی است كه تبدیل به فاضلاب شده و وارد لولههای آن میگردد. مقداری از آب شبكه لولهكشی به مصرف آبیاری فضاهای سبز و شستشوی خیابانها رسیده و قسمتی از آن نیز به صورت تبخیر در آبنماها و در دستگاههای خنك كننده مانند كولرها مصرف میشود. این مقدار 12 الی 17 درصد كل آب مصرفی تخمین زده میشود.
مقدار تلفات آب در كشورهای صنعتی بین 8 الی 13 درصد میانگین مصرف سرانه است كه این مقدار در ایران به 50 درصد میرسد.باید توجه داشت كه در شهرهای ایران، 50 تا 70 درصد و گاهی تا 40 درصد میانگین آب مصرفی به فاضلاب تبدیل میشود.آمیخته شدن آب باران با فاضلاب خانگیدر اثر اتصال غیرمجاز ناودانهای آب باران به شبكه فاضلاب خانگی و نیز از راه دریچههای آدمرو در كف خیابانها، مقداری از آب باران وارد شبكه فاضلاب خانگی در سیستم شبكههای مجزا میگردد. مقدار این آب بسته به تعداد سوراخهای موجود در دریچههای نامبرده و شدت بارندگی برای هر دریچه از 1/0 تا 3 لیتر در ثانیه تغییر میكند. مقدار كل آب بارانی كه در سطح شهر وارد شبكه فاضلاب خانگی میشود، بسته به سطح فرهنگ مردم و شكل ساختمانی شبكه بین 10 تا 30 درصد تخمین زده میشود.مقدار فاضلابهای صنعتیفاضلابهای صنعتی را میتوان به دو گروه تقسیم نمود:فاضلاب كارگاههای كوچكمقدار فاضلابهایی مانند فاضلاب تعمیرگاههای اتومبیل، آهنگریها، نجاریها، آرایشگاهها، آتلیههای عكاسی و مانند اینها، در طرح شبكه فاضلاب شهری، جداگانه به حساب نمیآید، بلكه معمولاً همراه با فاضلاب سرانه مردم درنظر گرفته میشود.
فاضلاب كارخانهها و كارگاههای بزرگمقدار فاضلاب صنایع بزرگ را با توجه به مقدار مصرف آب در آنها و كاهش مقدار آن در فرآوردههای صنعتی تعیین میكنند. نوع سیستم خنك كننده كارخانه و امكان كاربرد مكرر آب در تشكیلات خنكسازی، در تعیین مقدار فاضلاب تاثیر بسیاری دارد.مقدار فاضلابهای سطحیفاضلابهای سطحی به علت بارش باران تشكیل میشوند. آب باران پس از رسیدن به زمین و جاری شدن به سمت كانالهای فاضلاب تحت تاثیر عواملی قرار میگیرد كه با توجه به آنها در محاسبه مقدار فاضلاب سطحی ضروری است. این عوامل عبارتند از:الف) مقدار نفوذ آب در زمین: قسمتی از آب باران پس از رسیدن به زمین در آن نفوذ كرده و به سفرههای آبهای زیرزمینی میپیوندند.
ب) مقدار تبخیر: قسمت دیگری از آب باران پس از رسیدن جبه زمین دوباره به صورت بخار به جو برمیگردد. عواملی از قبیل درجه نفوذپذیری زمین (درجه تراوایی زمین)، پستی و بلندی و شیب زمین، درجه گرما و درجه رطوبت محیط و بالاخره میزان و شدت وزش باد در محل، در شدت و ضعف دو پدیده فوق تاثیر دارند.
حتی عاملی مانند حركت ابرها كه باعث جابجا شدن مناطق بارش و نهایتاً تغییر در میزان آب حوزههای آبریز میشود، میتواند بر مقدار فاضلاب سطحی تاثیر داشته باشد.مطالعات تجربی نشان میدهد كه هرچه زمان بارش و درجه فراوانی بارندگی بیشتر باشد، شدن بارندگی كمتر است. به عبارت دیگر، بارانهایی كه شدت زیادی دارند، احتمال بارندگی آنها كمتر است. خواص فاضلابهارنگ فاضلابهارنگ فاضلابها نشان دهنده عمر آن است. فاضلاب تازه، رنگ خاكستری دارد. پس از مدتی كه فاضلاب كهنه شد، رنگ آن تیره و سیاه میشود.بوی فاضلابگازهای حاصل از متلاشی شدن و تجزیه مواد آلی موجود در فاضلاب، ایجاد بو و تعفن میكنند. بوی فاضلاب تازه قابل تحملتر از بوی فاضلاب كهنه است. بوی فاضلاب كهنه، بیشتر ناشی از گاز هیدروژن سولفوره است كه در اثر فعالیت باكتریهای بیهوازی و در نتیجه احیای سولفاتها به سولفیتها ایجاد میشود. چناچه به فاضلاب هوا و اكسیژن كافی برسد، باكتریهای بیهوازی از فعالیت باز ایستاده و به جای آنها باكتریهای هوازی، مواد آلی فاضلاب را تجزیه میكنند. در نتیجه، فاضلاب بیبو میشود.
درجه اسیدیفاضلابهای تازه معمولاً حالت خنثی و یا متعادل به قلیایی دارند و تنها در اثر ماندن و گندیدگی، گازهای اسیدی تولید میكنند.گرمای فاضلابدرجه گرمای فاضلاب معمولاً بیشتر از درجهی گرمای آب در همان محیط است. دمای فاضلاب در سردترین روزهای زمستان غالباً از 10 درجه سانتیگراد كمتر نمیشود. در روزهای معمولی دمای فاضلاب در حدود 20 درجه سانتیگراد است.شبكه جمعآوری فاضلابشبكههای جمعآوری فاضلاب به دو دسته فاضلابروها (لولهها و كانالها) و ساختمانهای ویژه شبكه (منهول یا آدمروها، دهانههای ریزش، دهانههای ورود و سرریزهای آب باران، دهانههای ریزش برف و ;.) تقسیم میشود.فاضلابروها
لوله ها یا كانالهایی هستند كه فاضلاب را از محل تولید جمعآوری كرده و به محل دفع نهایی هدایت میكنند. این محلها ممكن است چاه، اگو، تصفیهخانه فاضلاب و یا سپتیكتانك باشد.لولههای فاضلابرومواد ساختمانی لولههای فاضلابروها موارد زیر هستند:سیمان آزبستاین فاضلابروها از تركیب آزبست و سیمان ساخته میشوند. مخلوط آزبست سیمان را به دور یك استوانه استیل تحت فشار، به صورت فشرده و همگن حالت میدهند. این فاضلابروها معمولاً تا قطر 90 سانتیمتر تهیه میشوند.
این لولهها از نظر وزنی سبك بوده و حمل و نقل آنها به سهولت انجام میشود. سطح داخلی آنها كاملاً صاف و هموار و دارای حداقل مقاومت در برابر جریان فاضلاب است. این لولهها به راحتی بریده و قطع شده و در برابر فرسایش در اثر خاك مقاوم هستند. لولههای آزبست سیمان بیشتر در فاضلابروی خانهها استفاده میشود. به علت عدم تحمل بارهای خیلی سنگین برای انتقال عمودی آب باران از پشتبامها نیز مناسب هستند.اتصالات در این لولهها از نوع آزبست سیمانی یا چدنی انتخاب میشود.لولههای سفالی لعابداراین لولهها برای هدایت فاضلاب بسیار مناسبند. همچنین، دارای مقاومت بسیار زیاد در برابر مواد و اسیدهای خورنده فاضلاب، نفوذپذیری بسیار در كم برابر آب، سطح صاف و مقاومت استاتیكی خوب هستند. اندود لعابی در این لولهها، از درجه زبری دیواره لوله و ضریب نفوذپذیری آن كاسته و به مقاومت آن در برابر خوردگی افزوده است. عیب این لولهها، شكنندگی و سنگینی آنها در حمل و نقل و از همه مهمتر، اینكه كارخانه سازندهای در ایران ندارد. اتصالات این لولهها به وسیله بوشن و واشر لاستیكی میباشد.لولههای پلیاتیلن
این لولهها با دیوارهای صاف، در برابر فاضلابهای خانگی و گازهای خورنده ناشی از تعفن فاضلاب بسیار مقاومند. لولههای پلیاتیلن جزء لولههای انعطافپذیر و لذا مقاومت استاتیكی كم هستند. كارگذاری و پیوند این لولهها بسیار ساده، ارزان و سریع و با كمك جوش حرارتی انجام میشود.لولههای پیویسیاین لولهها از نظر مقاومت در برابر خورندگی فاضلاب، مانند لولههای پلیاتیلنی هستند، ولی به علت گرانی ماده اولیه آن معمولاً نازك ساخته میشوند. بنابراین مقاومت كافی در برابر بارهای وارده از زمین را ندارند. همچنین، مقاومت این لولهها در برابر حوادث و جریان گرم بسیار كم و نوع سخت این لولهها بسیار شكننده است.
اتصال در این لولهها به كمك پیوندهای نر و ماده و یا به كمك چسبهای ویژهای كه لوله را در محل پیوند حمل كرده و به هو جوش میدهند، صورت میگیرد.
لولههای چدنیلولههای چدنی برای هدایت فاضلاب نسبتاً خوبند، ولی به علت گران بودن برای انتقال جریان فاضلاب بدون فشار در شهرها به هیچوجه مقرون به صرفه نیستند. بنابراین، كاربرد این لولهها در شبكه درونی ساختمانها به علت دارا بودن مقاومت استاتیكی زیاد مناسبتر است.در شبكههای فاضلاب شهری تنها در حالتهایی كه انتقال فاضلاب به صورت جریان تحت فشار موردنظر است، از لولههای چدنی استفاده میشود. این لولهها در برابر خورندگی فاضلاب و فشار بارهای استاتیكی مقاومت خوبی دارند.اتصالات در این لولهها سرب، كنف، فلانچی، بوشن و واشر است كه از این لحاظ ارزان و اقتصادی است.
لولههای فولادیاین نوع فاضلابروها در جاهایی كه سبك بودن، نداشتن منفذ و سوراخ و مقاومت كافی در برابر فشارهای بالا اهمیت خاص داشته باشد، استفاده میشوند. قابلیت انعطافپذیری و تحمل ضربهها و ارتعاشات از دیگر مزایای این نوع لولههاست. بیشترین كاربرد لولههای فولادی در تاسیسات پمپاژ و تلمبهخانههای فاضلاب است. همچنین این لولهها برای عبور فاضلاب از زیر رودخانه، پل و یا جایی كه شیب لولهها بیش از 12 درصد است، مناسبند.
لولههای گالوانیزه در مقابل نیروهای فشاری، كششی، استاتیكی و دینامیكی مقاوم هستند.جدارهی داخلی لولههای فولادی صاف و در نتیجه افت انرژی در آنها كم است. لولههای فولادی سیاه بیشتر در داخل ساختمانها و برای انتقال فاضلاب تحت فشار مورد استفاده قرار میگیرند.لولههای بتنی و بتن فولادیارزانترین نوع لولههای فاضلاب، لولههای بتنی و بتن فولادی هستند. مزیت آنها ساخت آسان و كاربرد مناسب و اقتصادی و بویژه در قطرهای بزرگتر از 60 سانتیمتر است. عیب اصلی این لولهها كمی مقاومت آنها در برابر خورندگی شیمیایی فاضلابهاست. از عیوب دیگر آنها میتوان به سنگینی در حمل و نقل، شكنندگی، كوتاه بودن قطعات و در نتیجه افزایش تعداد پیوندها اشاره كرد.پیوند لولههای بتنی و بتن فولادی به صورت نر و ماده و با استفاده از حلقههای لاستیكی یا بتنی كه محل پیوند را از سمت بیرون میپوشانند (مانشون) انجام میگیرد.شكل فاضلابروهافاضلابروی جعبهای یا مستطیل شكلاین نوع فاضلابروها بطور كامل از جنس سیمان بوده و برای نفوذپذیر شدن، دیوارههای جانبی آنها را با مواد قیری میپوشانند.
از این فاضلابروها برای خطوط فاضلاب با ظرفیت كم استفاده نمیشود، بلكه آنها را به عنوان فاضلابروی انتهایی شبكه كه تمام فاضلاب در آن جریان دارد، به كار میبرند. این فاضلابروها نسبت به مقاطع دایرهای و تخممرغی شكل، دارای سرعت جریان بیشتر و برای انتقال سیلاب با ظرفیت بالا مناسب هستند (شكل A).
شكل A فاضلابروی جعبهای یا مستطیلی
فاضلابروی دایرهای شكلاز مزایای این نوع فاضلابروها، آسانی در ساخت، ارزانی و سهولت در اتصالات است. جریان در مقطع دایرهای شكل كمترین سطح تر شده را دارد كه نتیجه آن، افزایش شعاع هیدرولیكی و كاهش افت فشار انرژی است. حمل و نقل این نوع فاضلابروها به دلیل سبكی وزن، راحتتر است. عیب اصلی سطح مقطع دایرهای شكل،آن است كه وقتی (نسبت دبی مینیمم به دبی ماكزیمم) عدد كوچكی است، جریان ارتفاع كافی برای حمل مواد جامد معلق ندارد و در نتیجه این مواد تهنشین شده و به تدریج سطح مقطع جریان را كاهش میدهند (شكل B).
شكل B: فاضلابروی دایرهای شكل
فاضلابروی تخممرغی شكلدر این نوع مقطع وقتی (نسبت دبی مینیمم به دبی ماكزیمم) عدد كوچكی است، جریان ارتفاع كلی برای حمل مواد جامد را دارد. امتیاز برجسته این نوع فاضلابروها نسبت به فاضلابروهای دایرهای شكل هم ظرفیت، این است كه جریان فاضلاب دارای سرعت بیشتری نسبت به سطح مقطع دایرهای دارد.از معایب این مقطع میتوان به مشكل ساخت، گرانی، سنگینی در حمل و نقل، اتصالات بسیار مشكل، ارتفاع بیشتر خاكبرداری و در نتیجه هزینه نصب بیشتر اشاره كرد (شكل C).
شكل C فاضلابروی تخممرغی شكل
فاضلابروی تخممرغی شكل وارون این نوع فاضلابروها معاییمانند فاضلابروهای تخممرغی شكل دارند. در لولههای دایرهای وقتی (نسبت دبی مینیمم به دبی ماكزیمم) عدد بزرگی است (نزدیك به یك)، احتمال تحت فشار قرار گرفت جریاتن زیاد میشود، چون ارتفاع كافی برای عبور هوا وجود ندارد، اما در لولههای تخممرغی شكل وارون این ارتفاع برای عبور هوا ایجاد میشود و این امر از مزایای این گونه لولههاست (شكل D).
شكل D: شماره فاضلابروی تخممرغی شكل وارون
فاضلابروی دایرهای شكل با دو شعاع گوناگونبرای جلوگیری از تهنشینی مواد معلق در فاضلابرو، میتوان به جای كاربرد مقطع تخممرغی شكل از مقط عی مركب از دو دایره بزرگ و كوچك استفاده كرد. دایره كوچكتر با شعاعی نصف دایره بزرگتر برای حالتی كه حداقل فاضلابرو در لوله جریان دارد (Qmin) و تمام مقطع برای حالت حداكثر دبی فاضلاب (Qmax) مورد استفاده قرار میگیرد (شكل E).
شكل E: فاضلابروی دایرهای با دو شعاع گوناگون
در اكثر مواقع از چهار شكل زیر برای كانالهای سطحی استفاده میشود.
كانالهای سطحی با مقطع مستطیل شكلاین نوع كانالها برای جریانهای فاضلاب با ظرفیت بالا مناسب هستند. برای جریانهای فاضلاب با ظرفیت كم از این جهت مناسب نیستند كه سرعت لازم برای خود شستشویی در كانال ایجاد نمیشود. این كانالها با تعبیه یك بستر سیمانی صاف به همراه دیوارههای جانبی از جنس سنگ یا آجر ساخته میشوند. از مقطع مستطیل شكل به علت مشكلاتی كه هنگام تمیز كردن آن بوجود میآیند، معمولاً استفاده نمیشود (شكل F).
شكل F: كانال سطحی با مقطع مستطیل شكل
كانالهای سطحی با مقطع نیمدایرهای شكلبرای ساخت این نوع كانالها از سنگ، سیمان و یا لولههای آزبست سیمان و بیشتر، هنگامی كه كانال با عرض كوچك نیاز است، به علت ارزانی و بادوام بودن، استفاده میشود. با كاهش ظرفیت جریان فاضلاب در این كانالها، سرعت خودشستشویی تامین نشده و در نتیجه مواد زاید در كف آن تهنشین میشود. این نوع كانالها برای جریانهای فاضلاب با ظرفیت خیلی زیاد مناسب نیستند (شكل G).
شكل G: كانال سطحی با مقطع نیمدایرهایكانال سطحی با مقطع V شكل به این نوع كانالها، كانیو نیز گفته میشود. در این نوع كانالها، حتی برای جریان فاضلاب با دبی خیلی كم نیز سرعت خودشستشویی تامین میشود، چون حتی برای دبی كم نیز عمق همچنان زیاد است. حدود 4/1-3/1 از ارتفاع در قسمت پایین كانال توسط سنگ و یا بلوكهای سیمانی ساخته میشود. دیوارههای جانبی نیز از آجر و یا سنگ ساخته و سپس بندكشی میشوند (شكل H).
ادامه خواندن مقاله در مورد سيستمهاي جمعآوري و دفع فاضلاب
نوشته مقاله در مورد سيستمهاي جمعآوري و دفع فاضلاب اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.