nx دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
هنر تمدنهای اژه ای
در 3000 تا 1000 ق.م سه فرهنگ وابسته به هم در یونان و جزایر اطراف وجود داشتند که در کل به نام هنر اژه ای معروفند- که نام آنها از نام دریای اژه گرفته شده است.این سه فرهنگ عبارتند از :•فرهنگ سیکلادی : واقع در جزایر بین کرت و یونان که ” مینوسی پیشین ” هم نام دارد.•فرهنگ مینوسی : متعلق به جزیره”کرت” که به عصرمفرغ متاخر بازمیگردد.1800ق.م•فرهنگ میسنی : مربوط می شود به سرزمین اصلی یونان.2000 ق.م
تمدن کرت را می توان نخستین تمدن بزرگ مغرب زمین محسوب کرد. از کاخ های به جای مانده- کنوسوس، فایستوس ومالیا را می توان نام برد. بزرگترین این کاخها- کنوسوس- می باشد. کنوسوس ساختمانی سه طبقه و بی نقشه که روی تپه ای کم ارتفاع بنا شده است. این قصر برج و بارو ندارد.
هنر اژه ایكاخ كنوسوس ( 1500 – 1600 پیش از میلاد ) بزرگ ترین كاخ در دوره ی مینوسی پسین كه دارای ساختمانی بی نقشه بود . زمین حیاط بزرگ مستطیل شكلی كه تمام واحدهای كاخ گرداگرد آن ساخته شده اند ، در زمان كاخ كهن تسطیح شده بود و شیوه ی حلقه زدن ساختمان ها به دور آن حكایت از این دارد كه نقشه اش پیشاپیش تهیه نشده بود بلكه چندین هسته ی مركزی ساختمانی ، همراه با هم رشد می كرده اند و حیاط مزبور نیز نقش عامل سازمان دهنده ی اصلی را ایفا می كرده است . دومین عامل سازمان دهنده ، دو دالان دراز بوده اند . یك دالان شمالی-جنوبی در ضلع غربی حیاط ، اتاق های اداری و تشریفات را از انبارها كه محل ذخیره سازی شراب ، غلات ، روغن و عسل در خمره های بزرگ بودند ، جدا می كرده است . در ضلع شرقی حیاط ، یك دالان شرقی-غربی ، تالارهای مخصوص شاه و ملكه و تالارهای پذیرایی ( جنوب ) را از اتاق های كارگران و پیش خدمت ها ( شمال ) جدا می كند . در كوشه ی شمال غربی كل
مجتمع ساختمان ، ” میدان ” یا ” محوطه ی تئاتر ” با پله ها ( صندلی پله ای ؟ ) در دو طرف – نخستین نسل تئاتر یونان در دوره های بعد – دیده می شود . در زیر كاخ ، شبكه ی كارآمدی برای فاضل آب از لوله های سفالی ساخته شده است و به همین علت ، احتمال زیاد می رود كه كنوسوس یكی از بهداشتی ترین شهرهای جهان تا پیش از سده ی بیستم بوده باشد . این كاخ سه اشكوب با پله كان های ذاخلی داشت كه به گرد روشنایی و هواكش های آن ساخته شده بودند . از ویژگی های مشخص كننده ی ستونهای مینوسی ، كه در آغاز از چوب ساخته شده بودند ولی بعدها با سنگ بازسازی شدند ( به اعتقاد امروزیان با تناسب های نادرست و بزرگ تر ) ، سرستون های پیازی شكل و بالشتكی و شیوه ی مخروطی شدن تنه ی ستون در سمت قاعده و پهن تر شدنش در رأس بود .
نگاهی به تالار بارگاه ملكه با تالار ستون ها و روشنایی آن شیوه ی نمونه وار تزیین دیوارهای اتاق های مهم كاخ كنوسوس را نشان می دهد . در این نقاشی های دیواری ، بسیاری از جنبه های زنگی كرتی ها ( مسابقات گاوبازی ، رژه و مراسم مذهبی ) و طبیعت ( پرندگان ، چارپایان ، گل ها و زندگی دریایی با دلفین هایی كه در میان دیگر جانداران دریایی به جست و خیز پرداخته اند ) تجسم یافته اند .
سرزندگی و خودجوشی ، سجیه ی متمایز كننده ی نقاشی دیواری از گاوبازی است . با آن كه فقط تكه هایی از این نقاشی دیواری كشف شده اند ، همین تكه ها از لحاظ تجسم حركات قوی دخترها و مرد جوان كه در هوا نشان داده شده و شاید هم شاخ های گاو را گرفته و بر پشتش معلق زده بوده باشد ، فوق العاده اند . تفاوتی كه در نقاشی های مینوسی می بینیم در رابطه ی گاو – شاید هم در این جا حتی در مقام یك خدا نمایانده شده – با آدمیان است .
ارگ تیرونز ( 1400 – 1200 پیش از میلاد )این ارگ در فاصله ی پانزده كیلومتری میسن قرار دارد . دیوارهای تنومند تیرونز در نقطه ی مقابل كاخ های بی حصار كرتی قرار دارند و آشكارا نشان می دهند كه جنبه ای دفاعی داشته اند . ساختمان های درون محدوده ی دیوارهایی به ضخامت 6 متر در یك امتداد واقع شده اند و به نظر می رسد كه از روی نقشه ای از پیش تعیین شده ساخته شده اند .
گاه از میان دیوارهای مزبور ، دالان های سنگ چین عبور داده می شد كه احتمالا ً به عنوان بخشی از شبكه ی دفاعی یا بخشی از یك راه نمایشی و تشریفاتی كه از طریق یك هشتی و یك دهلیز به تالار بارگاه یا اتاق اصلی كاخ منتهی می شد ، مورد استفاده بوده است .
بر خلاف بی نقشگی و گاه آشفتگی موجود در كاخ های كرتی ، نقشه ی میسنی نمونه ای از ترتیب صریح و ساده ی قرار گرفتن واحدها در كنار هم به شمار می رود . تالار بارگاه ، با نقشه ای سه اتاقه در قلب ساختمان و مركز زندگی ارگ ، تجسمی از نخستین نمونه ی معابد كلاسیك یونان است .این شیوه ی بنیادی ساختمان سازی ، در كاخ های كرت ظاهر نمی شود ولی با شگفتی تمام در اوایل سال 2000 پیش از میلاد به ظهور می رسد .این تالار كه تالاری رسمی بود به شكل مستطیل با یك آتشدان در وسط و چهار ستون برای نگه داری سقف ساخته شده بود . نقاشی های دیواری ، حكاكی ها و دست كم پیكره های عظیم ساختمانی در میسن – دروازه ی شیران – از عبوسی این كاخ های دژمانند می كاست . این دروازه ی بیرونی دژ كه از سمت چپ به وسیله ی یك دیوار و از سمت راست به وسیله ی یك باروی دوپهلوی برجسته حفاظت می شد ، از دو تك سنگ عظیم عمودی با یك حمال افقی بر روی آن ها ساخته شده است و ردیف های فوقانی سنگ به صورت یك تاق برجسته درمی آیند و روزنه ای مثلثی شكل پدید می آورند كه باعث كاسته شدن سنگینی و فشار قطعات بالایی بر حمال افقی می شود . فضای تاق نما با قطعه سنگی پر شده كه رویش نقش برجسته ی دو شیر در دو سوی یك ستون احتمالا ً مقدس مینوسی حكاكی شده كه رو در روی هم ایستاده اند و پایشان را بر قاعده ی آن نهاده اند . ( این ستون دروازه ی شیران ، نمونه ی سنگی ستون های چوبی منهدم شده ی مینوسی است . ) سوراخ های روی چهره ی جانوران نشان می دهد كه سر این شیرها ، كه دیگر وجود ندارد ، از تكه سنگ یا فلز جداگانه ای ساخته شده بود .
گنج خانه ی آترئوس این نام اشتباهاً توسط شلیمان بر آن نهاده شد . زیرا او گمان می كرد بنای پرشكوه مزبور در میان گروهی از بناهای مشابه ، مخزن گنج های آترئوس پدر آگاممنون و منلائوس است . بنای مزبور از نوع مقابر به اصطلاح لانه زنبوری است و در دل یك تپه ساخته شده و راه ورودیش از یك گذرگاه طولانی یا دوموس می گذرد ; شكل لانه زنبوری اتاقك مدور یا گنبد تدفینی با روی هم چیدن رج های پیش آمده ی سنگ بر قاعده ای مدور به دست آمد ، به طرز باشكوهی در انحنای دیوار جا گرفت و باعث پدید آمدن گنبدی مرتفع شد كه ارتفاعش در نمونه ی كنونی به دوازده متر می رسد . این ، بزرگ ترین ساختمان تاق بندی شده بدون استفاده از تیرهای داخلی در كل جهان باستان تا پیش از ساخته شدن معبد پانتئون رم در 1500 سال بعد بود .
معماری ارگ تیرونز (تصویر 115) در فاصله پانزده کیلومتری میسن که هر دو احتمالاً بارها تحت حاکمیت فرمانروای واحدی بوده اند، در نزد هومر به تیرونز صد دیوار و در نزد مردمان روزگار باستان به زادگاه هرکول قهرمان پرقدرت افسانه ای شهرت داشت. پاو سانیاس سیاح و سفرنامه نویس جهان باستان، دیوارهای تیرونز را به اندازه اهرام مصر جالب و تماشایی می دانست. این دیوارهای تنومند در نقطه مقابل کاخهای «بی حصار» کرتی قرار دارند و آشکارا نشان می دهند که جنبه ای دفاعی داشته اند. ساختمانهای درون محدوده دیوارهایی به ضخامت 6 متر در یک امتداد واقع شده اند و به نظر می رسد که از روی نقشه ای از پیش تعیین شده ساخته شده اند. بر خلاف بی نقشگی و گاه آشفتگی موجود در کاخهای کرتی، نقشه میسنی نمونه ای از ترتیب صریح و ساده قرار گرفتن واحدها در کنار هم به شمار می رود. تالار بارگاه (تصویر 116)، با نقشه ای سه اتاقه در قلب ساختمان و مرکز زندگی ارگ، تجسمی از نخستین نمونه معابد کلاسیک یونان است. این شیوه بنیادی ساختمان سازی، در کاخهای کرت ظاهر نمی شود ولی با شگفتی تمام در اوایل سال 2000 پیش از میلاد به ظهور می رسد. این تالار که تالاری رسمی بود به شکل مستطیل با یک آتشدان در وسط و چهار ستون برای نگهداری سقف ساخته شده بود.
ادامه خواندن مقاله هنر تمدنهاي اژه اي
نوشته مقاله هنر تمدنهاي اژه اي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.