nx دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
چكیدهسد ذخیره ای كریت در حوالی شهرستان طبس توسط شركت ساختمانی اویول احداث شده و در سال 1384 به بهره برداری رسید. هدف از اجرای این طرح تامین آب شرب و كشاورزی، مهار سیلاب و حفظ سد تاریخی كریت است. در متن حاضر، ویژگیهای سد و نكات اجرایی برخی از بخشهای آن تشریح می گردد.
موقعیت جغرافیایی و تاریخیسد ذخیره ای كریت، با هدف تامین آب شرب شهرستان طبس و تامین آب كشاورزی و مهار سیلابها، در 56 كیلومتری جنوب شرق شهرستان طبس و در نزدیكی روستای چیروك احداث شده است. موقعیت این سد بر روی رودخانه كریت در نزدیكی محل سد قدیمی كریت انتخاب گردیده است. رودخانه كریت در جنوب شرقی شهرستان طبس جاری بوده و از ارتفاعات شتری سرچشمه گرفته و یكی از سرشاخه های رودخانه نمك كه به كویر (دق) روح مرغوم می ریزد، می باشد. مختصات جغرافیایی محل سد عبارتست از ’14 و ْ57 طول شرقی و ’26 و ْ33 عرض شمالی.
شكل1: موقعیت طرح در ایرانشكل 2: موقعیت طرح نسبت به شهر طبس
سد قدیمی كریت با مصالح بنایی (سنگ و ملات ساروج) مرتفع ترین سد قوسی باستانی در جهان است. بنابر اطلاعات و مدارك موجود، این سد بالغ بر 700 سال قدمت دارد. ارتفاع كل آن 50 متر میباشد كه نیمی از آن، حدود 25 متر، در رسوبات مدفون مانده است. طول تاج در حدود 55 متر و پهنای سد در تراز تاج 120 سانتیمتر است. لازم به توضیح است كه به منظور جلوگیری از فرسایش و سهولت بازدید، پوشش بتنی و جانپناه بر باریكه ی تاج این سد، توسط سازنده سد بتنی، اجرا گردیده است. علیرغم انباشتگی رسوبات در پشت سد قدیمی، این سد تا قبل از احداث سد جدید، هرچند به میزان محدود، مورد بهره برداری قرار می گرفته است.
شكل 3: سد قدیمی كریت (نما از بالا دست)1- مشخصات سدسد جدید کریت از نوع بتنی بوده و بشكل تركیبی قوسی – وزنی طراحی شده است. از الزامات انتخاب این شكل برای سد، حفظ سد باستانی بصورت دست نخورده است. جناح راست سد بصورت وزنی و جناح چپ بصورت قوسی است. قسمت قوسی، از یك طرف به دیواره كوه تكیه دارد و از طرف دیگر به قسمت وزنی سد. بدیهی است پهنای قسمت تحتانی در قسمت قوسی، كمتر از قسمت وزنی است. در ناحیه اتصال، این دوقسمت بصورت تدریجی به یكدیگر تبدیل می شوند. ارتفاع تاج سد از پایین ترین نقطه فونداسیون 53 متر و طول تاج 345 متر است، حجم سنگبرداری و حفاری پی سد 40000 متر مكعب و حجم بتن بدنه سد و سازه های جانبی مجموعاً 120000 مترمکعب است. سازههای جنبی سد، مشتمل بر سیستم انحراف آب، آبگیری و تخلیه تحتانی و سرریز می باشد.
شكل 4: پلان سد و مخزنشكل 5: سد بتنی كریت، سد تاریخی در مقابل آن دیده می شود مقطع سرریز احداث شده شكل 6: نما و قسمت وزنی قسمت قوسی در قسمت وزنی مقاطع سد بتنی كریت
3- روش اجرای بخشهای مختلف سد
3-1- پی كنی و سنگ برداریبرای رسیدن به ترازهای تعیین شده جهت اجرای پی سد، لازم است با استفاده از روشهای انفجاری نسبت به برداشت سنگ در محدوده مورد نظر اقدام گردد. با توجه به نزدیكی محدوده اجرای سد به سد قدیمی كریت و به منظور كاهش و یا حذف اثرات منفی ناشی از انفجار كه عمدتا به صورت شكستگیهای ناخواسته و پدید آمدن ترك و شكاف در پی و بستر بروز می كند، از روشهای انفجار كنترل شده، استفاده گردیده است.
استفاده از روشهای انفجار كنترل شده (smooth blasting)نوع و مقدار مواد منفجره، آرایش هندسی چالها و فواصل زمانی انفجارها بگونه ای انتخاب گردید كه بیشترین سهم انرژی حاصل از انفجار، صرف جدا نمودن سنگ شود و حتی الامكان كمترین میزان به انرژی لرزه ای تبدیل گردد.
در شكل های زیر دو روش انفجار كنترل شده گوهای و موازی نشان داده شده است. درصورتیكه توده سنگ مورد نظر برای حفاری لبه آزادی نداشت، از روش گوهای بعنوان اولین جبهه كاری استفاده میشد. پس از ایجاد لبه های آزاد با استفاده از روش موازی، كار ادامه می یافت. ارقام درج شده در كنار هر چال ترتیب انفجار را نشان میدهند.
شكل7: آرایش چالها و توالی انفجار در روش انفجار كنترل شده (smooth blasting) گوهای، در این حالت سطح توده سنگ لبه آزاد ندارد.
شكل8: مقطع كلی در روش انفجار كنترل شده (smooth blasting) گوه ای
شكل 9: آرایش چالها و توالی انفجار در روش انفجار كنترل شده (smooth blasting) موازی، در این حالت سطح توده سنگ لبه آزاد دارد. این لبه آزاد بعد از انجام انفجار به روش گوه ای ایجاد می گردد.ایجاد مانع در مقابل انتشار امواج از روش پیش شكافت (pre-split blasting) و ناحیه ضربه خور (buffer blasting)این دو روش به منظور جلوگیری از انتشار امواج ناشی از انفجار بكار رفته و مانع از ایجاد تخریبهای ناخواسته گردیده است.در روش پیش شكافت، قبل از آتشكاری اصلی و در پیرامون محدوده مورد نظر شكافهایی ایجاد گردید كه موجب انعكاس امواج شده و از خروج آنها از محدوده مورد نظر جلوگیری می نمود. این شكافها با حفر چالهای نزدیك به هم و انفجار همزمان آنها با مواد منفجره اندك ایجاد می شدند.
در روش ضربه خور ناحیه ای ایجاد می شد كه با جذب ضربات ناشی از انفجار موجب استهلاك انرژی ارتعاشی امواج می گردید. برای ایجاد این ناحیه یك سری چال با فاصله كم حفر شده؛ سپس مواد منفجره با چگالی و مقدار كم درون این چالها قرار گرفته و بطور متوالی بین چالهای اصلی و مرزی منفجر شده است.شكل10: نمای شماتیك ایجاد ناحیه ضربه خور
انتخاب روش انفجار با توجه به فاصله از سد قدیمیبا توجه به كاهش اثرات تخریبی نسبت افزایش فاصله از محل انفجار، محدوده عملیاتی بر حسب فاصله از سد قدیمی به سه ناحیه تقسیم شد.ناحیه با فاصله زیاد؛ انفجارهای انجام شده در این ناحیه ارتعاش هایی در سازه ایجاد كرد كه در حد مجاز ایمنی قرار می گرفت. در این ناحیه بدون نیاز به كنترل های خاص انفجار، عملیات حفاری انجام می یافت.ناحیه با فاصله متوسط؛ در این ناحیه لازم بود تا عملیات انفجار به روشهای كنترل شده (smooth blasting) انجام گرفته و مقدار و نوع مواد منفجره بگونه ای انتخاب شود كه ارتعاشهای ایجاد شده در سازه از حد مجاز فراتر نرود. در صورت لزوم در این ناحیه موانع انتشار امواج (به روشهای ذكر شده) ایجاد می گردد.
ناحیه با فاصله كم؛ در این ناحیه تعداد چالها زیاد و مواد منفجره مصرفی بسیار اندك بود. به منظور كاهش انرژی لرزه ای دهانه چالها بسته نمی شد. در این حالت انفجار فقط موجب ترك خوردن سنگها شده و جدا كردن آنها از توده سنگ باید بصورت دستی انجام می گردید. با توجه به بازدهی كم عملیات در این ناحیه این امكان بود كه چالهایی با فواصل كم حفر كرده و از مواد منبسط شونده (مانند كتراك) برای ایجاد شكاف در توده سنگ استفاده نمود.
3-2- پرده آب بندجهت كاهش گرادیان هیدرولیكی زیر پی سد و كاهش ضریب نفوذ پذیری در پی و جناحین، پرده آب بند در سرتاسر محور سد ایجاد گردد. تزریق پرده آب بند موجب بهبود كیفیت سنگ از نظر تحكیمی نیز گردید. عمق پرده آب بند معمولا تا قسمتی از توده سنگی در نظر گرفته شد كه آزمایش نفوذ پذیری در قطعات لوژن 1 را نتیجه بدهد.
ایجاد پرده آب بند از طریق عملیات حفاری و گمانه زنی و تزریق دوغاب سیمان با فشار مناسب جهت آب بندی و پركردن درزه ها، شكافها و فواصل خالی در عمق پی انجام شده است.در حالت طبیعی بهتر این بود كه حفاری و تزریق قسمت پی اول انجام شود تا به تبع آن اجرای بتن بدنه از پایین ترین قسمت شروع گردد؛ ولی به لحاظ اینكه كار حفاری و تزریق در جناح راست تقریباً آماده انجام بوده و در قسمت پی با توجه به تداخل با رسوب برداری کف و سنگ برداری طرفین سد قدیمی، هنوز اجرای عملیات حفاری و تزریق میسر نبود، انجام عملیات از جناح راست شروع و متعاقبا در جناح چپ پی ادامه یافت. در این طرح با توجه به جنس زمین كه سنگی است تزریقات از پایین به بالا انجام گردید. در توده سنگ پی سد کریت لایه ها و قطعات كوارتز و سیلیس به چشم میخورد كه كار حفاری را تحت تاثیر قرار می داد و تجهیز لازم متناسب با حفاری در این سنگها صورت پذیرفت.
جهت كنترل و تعیین شرایط كیفی تزریق در سنگ از گمانه های كنترل استفاده شد. این گمانهها در منطقه مورد نظر بصورت مایل و حداقل 5 تا 10 متر عمیق تر از عمق پرده آب بند و محدوده تحكیم یافته حفر میگردید. با توجه به آثار سیمان در مغزه ها می توان كیفیت تزریق را مورد مطالعه و سنجش قرار داد.شكل 11: نحوه آرایش پرده آب بند در زیر پی سد
3-3- دال بتنی زیر پیدر توده سنگ بستر زیر پی سد و در عمیق ترین ناحیه آن شكافی V شكل وجود دارد كه حاصل فرسایش در طی دوران گذشته است و در دوره بهره برداری از سد تاریخی، بتدریج با رسوبات آبرفتی انباشته شده است. حفاریهای مطالعاتی و آزمایشها نشان دادند كه تراكم رسوبات در این ناحیه به حدی است كه می توان با تزریق مناسب، آنرا كاملا تحكیم و آب بند نمود. از اینرو طرح سد به گونه ای در نظر گرفته شد كه رسوبات شكاف مذكور به روش فوق اصلاح شده و یك دال بتنی ضخیم بعنوان پی سد در این قسمت، روی آن اجرا گردد.
ادامه خواندن مقاله سد ذخيره اي كريت طبس
نوشته مقاله سد ذخيره اي كريت طبس اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.