nx دارای 80 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
بیماران معتاد تزریقی
چكیدهبا توجه به افزایش معتادان تزریقی و موارد بستری آنان در بخشهای عفونی و پیچیدگیهای مشكلات پزشكی آنان، درك بهتر ویژگیهای بیماریهای عفونی در این افراد ضروری است. این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی، شیوع و سیر انواع بیماریهای عفونی برروی 126 مورد بستری در 122 معتاد تزریقی در بخشهای عفونی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی از خرداد 81 الی دی 82 انجام شده است. عفونتهای این افراد در گروههای پوست و بافت نرم،
استخوان و مفاصل ، اندوكاردیت و عروقی، ریوی و سل، هپاتیت، CNS ، داخل شكمی، Sepsis و ایدز مورد بررسی قرار گرفت. شایعترین گروههای بیماری به ترتیب عفونتهای پوست و بافت نرم ، ریوی و هپاتیت بود. آبسه بافت نرم، پنومونی و سلولیت به ترتیب بیشترین فراوانی را داشتند. تب شایعترین شكایت و فراوانترین یافته غیر طبیعی بود. شایعترین علل تب به ترتیب عفونتهای ریوی، عفونتهای جلدی و بافت نرم و علل غیر عفونی بود. سرولوژی HIV در 20
بیمار( 7/35%) از 59 بیمار مثبت بود. 9 مورد سل ریوی اسمیر مثبت 27% عفونتهای ریوی را تشكیل میداد. متوسط زمان بستری 14 روز بود. 3/57% بیماران با بهبودی ترخیص، 1/8% ارجاع، 17% بیمارستان را ترك و 7/17 % فوت كردند.
مقدمهعفونت در معتادان تزریقی به علت پیچیدگی مشكلات پزشكی این بیماران و وضعیت روانی اجتماعی خاص آنان همواره برای پزشكان مشكلساز بودهاست. عفونت شایعترین علت مرگ در معتادان تزریقی است. (7) روش برخورد با بیماریهای عفونی در این بیماران نیازمند درك حالات رفتاری معتادان و تكامل روشهای مواجهه با مشكلات آنان میباشد به نحویكه منجر به اقدامات درمانی موفقیتآمیز گردد. بیشتر پیچیدگیهای عفونتهای مرتبط با مواد مخدر از انتشار عوامل عفونی بین معتادان به تزریق هروئین رخ میدهد.(8)
تظاهرات این بیماریها بسیار متنوع و اغلب غیر اختصاصی است مانند تب، ضعف، كاهش وزن، درد و تنگی نفس، لذا تشخیص طیبعت واقعی بیماری در اغلب موارد دشوار است. از طرفی واكنشهای تبدار در یك فرد IVDA 1 ممكن است به واسطه مواد سمی یا ناخالصیهای موجود در ماده مخدر تزریقی باشد. مشكل دیگر این است كه این افراد به طور شایعی بدون تجویز پزشك از آنتیبیوتیكها جهت خوددرمانی یا پیشگیری از عفونتها استفاده میكنند. لذا كشتها ممكن است منفی باشد یا فقط در مورد برخی از عوامل بیماریزا مثبت شود از سوی دیگر به علت همین مصرف نابجای آنتیبیوتیكها شیوع مقاومتهای دارویی در این افراد بالاتر است.(7)اپیدمی ایدز كه ارتباط فراوانی با استفاده از سوزن مشترك بین این افراد دارد همراه با كلیه تظاهرات، عوارض و پیچیدگیهایش مسئله را پیچیدهتر میكند. از طرفی به علت احتمال بالاتر رفتارهای جنسی پرخطر در این گروه از افراد احتمال بیماریهای مقاربتی نیز بیشتر است.(7) الگوی تظارهرات و عوارض بیماریهای عفونی در افراد IVDA پیوسته در حال تغییر است. در مطالعات قبل از سال 1970 مالاریای فالسیپاروم و كزاز از موارد شایع در این افراد بود ولی در حال حاضر كمتر دیده میشوند، در عوض عفونت با ویروس عفونی در افراد IVDA ارگانیسمهای نامعلومی مانند سراشیا و سودومونا در نواحی جغرافیایی خاص ذكر شدهاند. بنابراین روند اپیدمیولوژیك در هر منطقه در IVDA ها مهم است.
جامعه ایران طی دهههای اخیر همواره از مشكل اعتیاد رنج میبرده است. شیوع اعتیاد تزریقی همزمان با انتقال HIV و HCV بر مشكل فوق افزوده است.(9) بر اساس آخرین آمارهای رسمی اكنون سه میلیون و 700 هزار نفر در كشور به مواد مخدر اعتیاد دارند. ازا ین تعداد دو میلیون و 500 هزار نفر سوء مصرف مواد مخدر دارند. این آمار از تعداد معتادان شناسائی شده به دست آمده در صورتیكه شمار معتادان به مواد مخدر در كشور بسیار بیشتر از این میزان است.(6) بر
اساس یك بررسی در اواخر سال 1998 ، 2/16 % جمعیت معتاد تحت مطالعه، طی یك ماه منتهی به نمونهگیری، تزریق ماده مخدر داشتند. جالب آن است كه 30% كسانیكه تزریق وریدی داشتند از قابلیت انتقال ویروس ایدز از این طریق اطلاعی نداشتند. نیمی از این افراد از سوزن مشترك استفاده میكردند. (10) جهت مقایسه در آمریكا تخمین زده میشود یك میلیون و دویست هزار نفر، در اتحادیه اروپا هفتصدوپنجاه هزار نفر و در استرالیا صدهزار نفر اعتیاد تزریقی دارند.(11)
امروزه ایدز در رأس علل مرگ و میر جوانان و در رتبه چهارم علت مرگ در تمام سنین قرار گرفته است. تا آخر سال 2000، پنجاه و هشت میلیون مبتلا به ویروس HIV در سرتاسر دنیا وجود داشتهاند و بیست و دو میلیون نفر به واسطه ایدز جان باختهاند.(10) قریب سه چهارم موارد ثبت شده در مالزی، ویتنام، چین، جنوب شرقی هندوستان و میانمار، در بین افراد معتاد تزریقی رخ داده است. در غرب اروپا نیز اعتیاد تزریقی عامل 44% موارد جدید ایدز میباشد. در ایران 67% افراد HIV مثبت معتاد تزریقی هستند.(5)
علیرغم ابعاد مسئله ، در ایران مطالعات كمی در زمینه تظاهرات بیماریهای عفونی در معتادان تزریقی انجام گرفته است. به عنوان مثال طی چهار سال گذشته از 1356 مقاله ارائه شده در كنگرههای سالانه بیماریهای عفونی و گرمسیری تنها دو مقاله در این رابطه بوده است.(2و4)این مطالعه گامی در جهت بررسی اپیدمیولوژی وتظاهرات بیماریهای عفونی در افراد IVDA و مقایسه آن با نتایج مطالعات دیگر و آمار مطرح شده در كتب مرجع است. نتایج این بررسی ضمن آنكه در پایهریزی مطالعات بعدی مفید خواهد بود ، در برنامهریزیهای راهبردی و طراحی نحوه اداره بیماریهای عفونی در افراد IVDA در ایران كمك كننده است.
بازنگری منابع و اطلاعات موجودKlatt و همكارانش در یك مطالعه جهت بررسی علت مرگ در معتادان تزریقی دریافتند كه عفونت شایعترین علت مرگ در IVDA های بستری در بیمارستان است.(7)
در یك مطالعه بزرگ در اسپانیا طی سالهای 1977 تا 1991 مشخص شد كه بیماریهای عفونی 60 تا 80% علل بستری و 20 تا 30 % موارد مرگ را در معتادان تزریقی تشكیل میدهد. در بین هفدههزار مورد عفونت گزارش شده در IVDA ها از 72 بیمارستان هپاتیت ، ایدز، عفونتهای بافت نرم، آندوكاردیت، TB و كاندیدیازیس سیستمیك بیشترین شیوع را داشتند. آندوكاردیت در هفت درصد معتادان تزریقی رخ داده بود و بیشترین موارد مرگ و میر در زمینه ایدز بود.(11)
Crane و همكارانش در سال 1986 در Detroit در 180 معتاد تزریقی كه با كتریمی داشتند( 15% كل موارد عفونت) متوجه شدند كه 41% این افراد مبتلا به اندوكاردیت و 34% آنها دچار سلولیت یا آبسههای جلدی هستند.در 33% استاف حساس به متیسیلین، در 24% استاف مقاوم به متیسیلین و در 20% استرپتوكوك عامل باكتریمی بود.(12)
Marantz و همكارانش در سال 1987 لزوم بستری معتادان تزریقی تبدار را مورد بررسی قرار دادند. در 87 مورد بستری با تب بالای در 38% موارد تشخیص نهایی پنومونی، در 26% موارد بیماریهای خفیف و خود محدود مانند سندرمهای ویرال، فارنژیت و واكنشهای تبزا، در 13% موارد اندوكاردیت و 23% موارد سایر علل عفونی بود. 29% بیمارانی كه در ابتدا جهت آنها بیماری خفیف مطرح بود بیماری جدی و خطرناكی داشتند. این مطالعه نشان داد كه تشخیص اولیه توسط پزشك اورژانس در این افراد ارتباط كمی با تشخیص نهایی بیماریهای خطیری همانند آندوكاردیت دارد و لزوم بستری هر فرد IVDA تبدار را مورد تأكید قرار داد.(13)
جهت بررسی فراوانی عفونتهای جدی ولی مخفی در معتادان تزریقی Samet در یك مطالعه كه نتایج آن در سال 1990 منتشر گردید با پیگیری 285 فرد IVDA تبدار كه به اورژانس مراجعه كرده بودند متوجه شد كه 4% این افراد دچار عفونت پنهان ولی شدید هستند. از 283 نفر 180 نفر علائم واضح عفونت را داشتند كه 71% آنها مبتلا به پنومونی یا سلولیت بودند. از 103 نفری كه علامت واضحی از بیماری عفونی نداشتند 11 نفر(4%) دچار یك بیماری عفونی شدید بودند كه 7 نفر آنها باكتریمی داشتند . او دریافت كه ارزیابی اولیه توسط پزشك و تستهای كلینیكی در اورژانس نمیتواند این موارد را تشخیص دهد و بهترین كار انجام كشت خون جهت هر فرد تزریقی تبدار میباشد و در صورتیكه بیمار به نحو قابل اعتمادی در دسترس نباشد لازم است بستری گردد.(14)
در ایران مطالعات كمی در رابطه با عفونت در معتادان تزریقی انجام شده است. بیشتر این مطالعات در معتادان زندانی یا در مراكز بازپروری انجام شده است.در سال 1998 میراحمدزاده و همكارانش شیوع HIV را در 1061 معتاد( تزریقی و غیر تزریقی) در اردوگاه بازپروری معتادان در شیراز بررسی كردند. 2/1% معتادان تزریقی و 3/0 % معتادان غیر تزریقی و در مجموع 76/0% معتادان HIV مثبت بودند.(15)
در مطالعهای كه توسط دكتر زالی و همكارانش در سال 1995 انجام و در سال 2001 منتشر شد شیوع سرولوژی مثبت HCV در 402 مرد معتاد تزریقی زندانی مورد بررسی قرار گرفت. 182 نفر از این افراد(45%) سرولوژی مثبت داشتند.(16)دكتر مكری در سال 2002 گزارشی مبسوط از وضعیت اعتیاد و مؤلفههای اپیدمیولوژیك آن در ایران ارائه داد. این اطلاعات از مطالعه سازمان بهزیستی در سالهای 1998 و 1999 در 28 استان كشور و برروی 1472 معتاد انجام شده بود . تعدادی از این افراد زندانی ، گروهی مراجعین به مراكز درمانی و تعدادی از معتادان خیابانی بودند.25-20% این افراد سابقه تزریق وریدی را میدادند و 15-10 % طی یك ماه گذشته تزریق وریدی ماده مخدر داشتند. این افراد عمدتاَ هروئین تزریق میكردند و متوسط سنی آنها دو سال كمتر از متوسط سنی معتادان غیر تزریقی بود. 8/37 % IVDA های مراجعه كننده به مراكز درمانی و 2/70% IVDA های خیابانی استفاده مشترك از سوزن را جهت تزریق ذكر میكردند. میزان بیسوادی در معتادان تزریقی كمتر از غیر تزریقی بود.(9)
خانی و وكیلی در مطالعهای در سال 2001 برروی 346 مرد معتاد زندانی در زنجان ارتباط معنیداری بین سطح سواد و وضعیت شغلی با آلودگی به HIV,HCV,HBV پیدا نكردند ولی ارتباط محكمی بین سوء مصرف وریدی با دارو با سرولوژی مثبت HCV و HIV و خالكوبی با سرولوژی مثبت HBV و HIV وجود داشت. 37% این افراد تزریق هروئین و 12% از سوزن مشترك استفاده كرده بودند.(20)
رنجبر و همكارانش در فاصله سالهای 1375 تا 1381 كلیه معتادان تزریقی كه با تشخیص بیماری عفونی در بخش عفونی بیمارستان سینا در همدان بستری شده بودند را مورد بررسی قرار دارند. تعداد كل بیماران 102 نفر بود كه عفونتهای آنان در چند گروه شامل عفونتهای پوست و بافت نرم، عفونت استخوان ومفصل، اندوكاردیت، پنومونی، هپاتیت، ایدز و سپتی سمی تقسیم میشد. طیف سنی بیماران بین 65-16 سال متغیر و همگی مرد بودند. شایعترین عفونتها شامل عفونت پوست و بافت نرم( 2/40 %)، هپاتیت و سپتی سمی هر كدام( 6/23 %) بود.
در بین انواع هپاتیت، هپاتیت B در 7/41% و هپاتیت C در 8/20 % بیشترین فراوانی را داشتند. مدت زمان بستری بین یك تا 25 روز متغیر بود. میزان مرگ و میر 6/17% بود كه بیشترین علت منجر به فوت سپتی سمی 6/55% و پس از آن هپاتیت فولمینانت 4/33 % بود. 7/10% بیماران اقدام به خود درمانی كرده بودند . نتیجه درمان در 58% بهبودی كامل، در 6/19 % انتقال به بخش جراحی، 6/17% فوت، 9/2% ترخیص با میل شخصی و 98/0% نیز متواری شدند.(2)
روش تحقیق مطالعه حاضر یك مطالعه توصیفی است كه اطلاعات توسط فرم اطلاعاتی و مصاحبه با بیماران و ثبت بررسیهای پاراكلینیكی و سیر بیماری آنان جمعآوری شده است. افراد تحت مطالعه بیماران معتاد تزریقی هستند كه در بخشهای عفونی بیمارستانهای تابع دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی( بیمارستانهای لقمان، لبافینژاد و بوعلی) در فاصله خرداد 1381 الی دی 1382 بستری شدهاند. ملاك تشخیص اعتیاد تزریقی اظهار خود بیمار و در مورد بیمارانی كه به علت
كاهش هوشیاری امكان ایجاد ارتباط با آنها نبوده است اظهار همراهان بیمار توأم با شواهد دال بر تزریق ماده مخدر بر روی بدن بیمار است. محدودیت سنی
وجود نداشته است. اطلاعات اپیدمیولوژیك ، شرح حال و معاینه در فرم اطلاعات ثبت میگردید. سپس در طی زمان بستری و با حاضر شدن جواب اقدامات پاراكلینیك كه متناسب با نوع بیماری لزوم انجام آنها وجود داشت نتایج مربوطه ثبت می شده است. اقدامات تشخیصی كه جهت بیمار اندیكاسیون نداشته انجام نشده است. در نهایت نوع و تعداد آنتیبیوتیكهای مصرفی ، تشخیص نهایی ، عوارض احتمالی و سیر بیماری ثبت شده است.
تعداد افراد مورد نیاز جهت مطالعه بر اساس 5%= و 10%= d ، 96 مورد تعیین شده بود كه در نهایت جهت 126 مورد بستری معتادان تزریقی فرم اطلاعاتی تكمیل گردید. با توجه به اینكه این مطالعه در سه بیمارستان لقمان، بوعلی، و لبافینژاد در سه نقطه متفاوت تهران كه مراجعه كنندگان آنها از طبقات مختلف اجتماعی و اقتصادی میباشند، انجام شده است ، جامعه تحت مطالعه میتواند تا حدودی نماینده كل جامعه IVDA بستری در تهران باشد. از آنجا كه 4 بیمار مرد دوبار بستری شدند تعداد موارد بستری 126 مورد و افراد تحت مطالعه 122 نفر هستند. زمان مطالعه از خرداد 1381 تا دی 1382 میباشد. این 126 مورد
كلیه موارد IVDA در بیمارستانهای فوق نمیباشد. معذلك انتخاب بیماران كاملاً اتفاقی و بر اساس حضور مجری تحقیق در بخش مربوطه بوده است.اطلاعات بدست آمده توسط برنامه SPSS ویرایش 10 آنالیز شده است.نتایجنتایج بدست آمده در بررسی 126 مورد بستری بیماران معتاد تزریقی در بخشهای عفونی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در دو بخش یكبار به صورت كلی و سپس به صورت تفكیك جهت گروههای مختلف بیماری های عفونی ذكر میگردد.
1- نتایج كلی1-1 خصوصیات اپیدمیولوژیك متوسط سنی جمعیت تحت مطالعه 34 سال( جوانترین 18 ساله و مسنترین 60 ساله بود) و بیشترین پراكندگی در حوالی 30 سال بود.
* جدول 1 : فراوانی گروههای مختلف سنی در 126 مورد بستری معتادان تزریقی در بخشهای عفونی دانشگاه شهید بهشتی از خرداد 81 تا دی 82Age Frequency percent20 3 2421_30 44 35231_40 49 39241_50 26 20851_60 3 24Total 125 100.0Missing 1 Total 126
از بین 126 مورد بستری معتاد تزریقی سه مورد زن( 40/2%) و 123 مورد مرد(6/97%) بودند. بیماران سابقه تزریق مواد مخدر را به مدت حداقل 15 روز و حداكثر 25 سال و بطور متوسط 8/5 سال میدادند. در جدول شماره 2 فراوانی بیماران در سه گروه بر اساس مدت تزریق زیر یكسال، بین یك تا 5 سال و بالای 5 سال نشان داده شده است.
* جدول 2 : توزیع فراوانی دوره تزریق در 126 مورد بستری معتادان تزریقی در بخشهای عفونی دانشگاه شهید بهشتی از خرداد 81 تا دی 82Duration Frequency Percent Cumulative Percent 1 year 28 29.5 29.51_5 year 34 35.8 65.3 >5 year 33 34.7 100.0 Total 95 100.0 از نظر ماده مخدر تزریقی عمده بیماران از هروئین استفاده میكردند، 9/92% سابقه مصرف هروئین را به تنهایی و 1/3 % توأم با اپیوم میدادند. تنها 4% بیماران از هروئین استفاده نمیكردند. فراوانی استفاده از انواع مواد مخدر در نمودار شماره 1 مشخص شده است.
* نمودار یك: توزیع فراوانی انواع مواد مخدر تزریقی در 126 مورد بستری معتادان تزریقی در بخشهای عفونی دانشگاه شهید بهشتی از خرداد81 تا دی82
1/44% بیماران منحصراً در ناحیه كشاله ران و 6/36% در اندام فوقانی( ساعد، بازو، پشت دست) تزریق میكردند. درصدكمی از بیماران در یك زمان در دو محل متفاوت تزریق میكردند.فراوانی تزریق درمناطق مختلف بدن در جدول شماره 3 مشخص شده است.
* جدول 3 : فراوانی مناطق مختلف تزریق ماده مخدر در 126 مورد بستری معتادان تزریقی در بخشهای عفونی دانشگاه شهید بهشتی از خرداد 81 تا دی 82LOCATION Frequency PercentGroin 41 44.1Upper Ext. 34 36.6Groin & upper Ext. 6 6.5Leg & upper Ext. 5 5.4Scrotom 3 3.2Leg 2 2.2Groin & leg 1 1.1Groin & scrotom 1 1.1Total 93 100.0
بیماران دفعات تزریق روزانه را از یك بار تا 21 بار و بطور متوسط 3/3 بار در روز ذكر كردند. اكثراً بیماران كسانی هستند كه روزانه دو بار تزریق ماده مخدر داشتهاند. 81 نفر از بیماران( 5/83%) سابقه زندانی شدن را دادند. از این تعداد تنها 47 نفر حاضر شدنذ كه به این سؤال كه آیا در زندان تزریق ماده مخدر داشتند پاسخ دهند. 26 نفر( 3/55% از پاسخ دهندگان) تزریق یا خالكوبی در زندان داشتهاند. 2/20% بیماران قبلاَ هم در بخش عفونی بستری شده بودند و 8/16% سابقه بیماری زمینهای میدادند. 7/58% بیماران سابقه مصرف آنتیبیوتیك را قبل از بستری نمیدادند در حالیكه 8/34% با تجویز پزشك و 5/6% بدون تجویز پزشك قبل از بستری در بیمارستان از آنتیبیوتیك استفاده میكردند.
2-1- علائم و نشانههابیشترین شكایت بیماران از تب( 8/75%) و پس از آن لرز(1/57%) بوده است. 11% از بیماران لرز تكان دهنده Shaking chills داشتهاند. فراوانی علایم( شكایت بیمار) در جدول شماره 4 آورده شده است.
* جدول 4 : فراوانی علائم(Symptoms) در بیماران معتاد تزریقی بستری در بخشهای عفونی دانشگاه شهید بهشتی از خرداد 81 تا دی 82 * سایر علایم از قبیل : بی اشتهایی ، كاهش وزن ، تورم مفصل و ;
از 1/71% بیماران درجه حرارت دهانی بالای دراولین ویزیت بدست آمد. پس از آن عفونت مشهود در پوست و بافت نرم و صداهای ریوی غیر طبیعی با فراوانی 3/36% و 36% به ترتیب بیشترین نكات غیر طبیعی در معاینه بیماران بودند. 2/19% بیماران كاهش هوشیاری داشتند.در جدول شماره 5 فراوانی نشانهها در معاینه اولیه بیمار ذكر شده است. همچنین در نمودار شماره 2 وضعیت هوشیاری بیماران در معاینه اولیه نشان داده شده است.
* جدول 5 : فراوانی نشانهها(Signs ) در بیماران معتاد تزریقی بستری در بخشهای عفونی دانشگاه شهید بهشتی از خرداد 81 تا دی 82
* نمودار 2 : وضعیت هوشیاری معتادان تزریقی در بدو بستری در بخشهای عفونی دانشگاه شهید بهشتی از خرداد 81 تا دی 82
3-1- آزمایشاتدر فرمول شمارش خونی نیمی از بیماران( 2/49%) لكوسیت در محدوده طبیعی( بین 4000 تا 10000 ) قرار داشت. 2/8 % بیماران لكوپنیك و 6/42% لكوسیتوز داشتند. وضعیت WBC در جدول شماره 6 مشخص شده است.
* جدول 6 : فراوانی لكوسیتوز، لكوپنی و شمارش طبیعی لكوسیت در معتادان تزریقی در بخشهای عفونی دانشگاه شهید بهشتی از خرداد 81 تا دی 82 WBC Frequency Percent<4000 10 8.24000_10000 60 49.2>10000 52 42.6Total 122 100.0تنها در 6 بیمار (5/5%) باندمی(Bandcell>10%) وجود داشت. سه بیمار باند سل بیشتر از 20% و دو بیمار باندسل بالای 30% داشتند.پلاكت در 3/13% بیماران زیر 100000 بود.در 42 نفر از بیماران تست VDRL انجام شد كه همه موارد نتیجه منفی بود.كشت خون در 61 بیمار انجام گردید. 2/90% موارد منفی و در 6 مورد(8/9%) مثبت بود. سایر كشتها( مایع آسیت، مایع پلور، ترشحات زخم، CSF و …) در 68 مورد انجام شده بود كه در 15 مورد(1/22%) مثبت بود.
ادامه خواندن مقاله بيماران معتاد تزريقي
نوشته مقاله بيماران معتاد تزريقي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.